Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 30
211  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 31.05.2011 14:25
Mikäköhän vittu tekee läppärissä kuolemaa kun tää pökäle kaatuilee liki kylmiltäänkin? Ymmärtäisin jos myllyttäisin edes jotain peliä taustalla mutta ei tarvitse olla kuin työpöytä näkyvillä ja kiinni palaa  :/

Sama juttu täällä. Tänä aamuna oikeastaa taisi sanoa itsensä lopullisesti irti, kun konetta laittaa päälle, pukkaa vain erroria. Vittutaa kun ei edes vuotta vanha eikä mikään halpakaan värkki.
Tuollaiset kaatuilut voi johtua ihan ohjelmisto-ongelmista. Niiden paikantaminen onkin sitten hauskempaa puuhaa. Jos ei muuta keksi, niin Windows vaan sileeks ja uudelleenasennus, niin eiköhän se jonkun aikaa taas toimi.

Ja tuollainen vuoden vanha konehan tietty menee heittämällä takuuseen jos laitteistossa on ongelmaa.


Vanha Acer Aspire 5530 toimii muuten ihan hyvin, paitsi että kaatuu jos on tunnin päällä yhtäjaksoisesti. Luulen että StarCraft II teki tälle källit kuten monelle muullekin ennen kuin se patchattiin
Minä en oikein jaksa uskoa, että ohjelma pystyy rikkomaan koneen. Paitsi jos kone ylikuumenee, esim. pelatessa, mutta silloin syypäänä on joko puutteellinen jäähdytys tai ylikuumenemissuoja ja se on mielestäni vahva syy takuuhuoltoon tai virhevastuun nojalla huollattamiseen.

Mutta yksi mahdollisuus tuossakin on ohjelmistovika. Tuotahan voisi melkein kokeilla jollain live Linuxilla. Grillaa sellasen jollekin levylle, buuttaa koneen siltä ja katsoo kaatuuko se siinä vaiheessa kun winkkari yleensä heittää veivit. Ei välttämättä 100% tarkka testaustapa, mutta vähintään suuntaa antava.
212  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Suuri akkukeskustelu : 31.05.2011 10:50
Vittumaista kun näissä älypuhelimissa on aina akku loppu. Todellinen ongelmahan tosin on se että noita (micro?) usb-piuhia ei joka nurkassa pyöri, eivät ole vielä niin yleisiä. Edellistä Samsungin halpispuhelinta kun tarvitsi ladata about kerran kahdessa viikossa niin jokaöinen lataus tuntuu pöljältä. Ja kun se laturi ei ole koskaan mukana...
Eipä noita peruskapuloita tosiaan kovin tiuhaan tarvitse ladata, mutta eipä niillä sitten paljoa teekkään. Älykapulat sentään korvaa hätätapauksessa jopa tietokoneen. Eikä kannettavissa tietokoneissakaan akut niin hirveän kauaa kestä. Prosessointiteho vaatii virtaa.

Mutta noita johtoja tosiaan voi ostaa suunnilleen kaikista atk-kaupoista. Selvittää vain mitkä USB-päät johdossa on. iPhonen käyttäjien kannattaa hommata latauspiuhat esim. Deal Extremestä. Kustantavat siellä pari hassua euroa (ei toim. kuluja) kun Applen virallinen kaapeli kustantaa parikymmentä hassua euroa. Ja varmaan tuolta Deal Extremestä löytyy muitakin piuhoja pilkkahintaan.

USB-latureitakin löytyy vähän joka puolelta, jos niistä sattuu pulaa olemaan. Ja noita USB-latureitahan on nykyään jos minkä sorttisia: pistorasiaan, autoon ja erilaisia mukana kulkevia.


Ja alkoi hiukan kyrsimään taas kun katselin app killerin päälä olevia softia. Ei ollut kuin kaksi perus softaa, eli akun prosentteina ilmoittava softa ja itse app killer. Silti muistia oli vapaana vain 117MB kun normi määrä olisi lähempänä 200MB. Ei vittu voi kuin ihmetellä mikä helvetti sielä taustalla pyörii ympyrää. Täähän alkaa kuulostamaan pahemmalta kuin Windows.
Noita app killereitä ei kannatta käyttää prosessien tappamiseen, varsinkaan Android 2.3:ssa. Joidenkin prosessien tappaminen kun saattaa aiheuttaa niiden välittömän uudelleen käynnistämisen ja se syö akkua.

Mutta tietty niillä voi tutkia mitä prosesseja on käynnissä ja niin päin pois. Kannattaa tosin huomata, että muistissa oleva ohjelma ei välttämättä syö virtaa. Fiksut käyttöjärjestelmät pitää muistin täytenä jotta laitteen käyttäminen olisi mahdollisimman nopeaa. Esim. muistissa olevan ohjelman käynnistäminen on paljon nopeampaa, ja syö todennäköisesti vähemmän virtaa, kuin sen lataaminen levyltä.

Mutta, jos Androidille on ohjelma joka osaa kertoa prosessien prosessorin käytön ja käytetyn prosessoriajan (olipas hauska lause), niin sillä voisi yrittää selvittää, mikä sitä virtaa syö.
213  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Suuri akkukeskustelu : 30.05.2011 15:18
EDIT: yöllä en pidä ikinä verkkoyhteyttä päällä. Oikeastaan muutenkin aika harvoin koska se vie turhaan sitä virtaa. Vaikka ei kyllä ole tullu mittailtua kuinka paljon se akkua kuluttaa....
Eli onko siis sekä mobiilidata että wlan pois päältä? Entä 3G? Aika tehokkaasti ne taustaohjelmat sitten sitä virtaa syö, jos ilman verkon rasittamisia lähtee lähes kymmenys yön aikana. Minun kapula sentään hakee sähköposteja tasaisin väliajoin, minkä pitäisi olla suurin akkusyöppö yön aikana.
214  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Suuri akkukeskustelu : 30.05.2011 14:50
Viime viikolla kun tuli oltua matkalla tuli akkua ladattua vähän miten sattu, eli 30-40 välissä lataukseen ja ennen 100% pois. Parina yönä taisi tulla ladattua 100% täyteen, mutta varaus oli aina päälle 30%. Lauantai iltana latasin jostain 5%:sta jonnekkin yli 95% paikkeille. Sain latauksen tehtyä yöhän mennessä, joten känny jäi päälle päydälle ilman virta piuhaa. Aamulla akkun tila oli reilu 70% paikkeilla. Ilman käyttöä, idlessä koko yö, about 25% akusta. Varmistin vielä prosesseja niin ei ollut mitään ihmeellistä käynnissä ja muistia oli ok. Joten en nyt ihan mene allekirjoittamaan tuota "hyvissä ajoin lataukseen, ennen 100% pois". Tämä akku sekoaa ainakin tästä aika nopeasti ja täysin. Normaalisti yön (7-9h) idle kulutus on siis ihan prosenttien luokkaa, sanoisiko 5-9%.
Tuollaiset yllättävät akun kulumiset saattaa johtua muistakin syistä kuin siitä miten akun lataa. Esim. taustalla olevat ohjelmat voi sekoilla tai taustalla olevat ohjelmat saattaa hakea verkosta tietoa mikä jostain syystä vie normaalia enemmän virtaa (palvelin sekoilee, yhteys sekoilee). Itsellä iPhonella akku lyhenee 3-4% yössä, mutta sen jälkeen kun moniajo tuli iOSiin niin silloin tällöin akkua on mennyt yön aikana 20% tai jopa enemmänkin ilman mitään järkevää syytä.

Mutta toki on mahdollista, että jotkut akut saattaa sekoilla jos niitä latailee satunnaisesti. Kannattaa testailla ja tutkia.
215  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 30.05.2011 10:11
iOS 5:tä odottelen minäkin eniten. Uuden iPhonen julkaisuun en tosin usko, sen verran paljon on huhuiltu myöhemmästä julkaisuajasta.

Jellonaa toki odottelen myös mielenkiinnolla. Monta hyvää ja/tai mielenkiintoista ominaisuuttahan siinä on. Paikallinen versionhallinta omille tiedostoille, paremmat gesturet, Resume, Auto Save ja niin edelleen. Monet merkit myös viittaisi siihen suuntaan, että Leijona saatettaisiin päästää häkistään WWDC:ssä. Eli saattaisi tulla heti keynoten jälkeen myyntiin App Storeen.


Ehkä tämän kertainen One More Jytky onkin ARM-prossullinen MacBook Air! ARM-prossuille käännetty Mac OS ainakin sopisi tuohon otsikon "future of iOS and Mac OS X" melkosen hyvin.


Ja WWDC:hän ei ole muutaman viikon päässä vaan viikon päästä. Eli ensi maanantaina (6.6.) starttaa, ja jos Apple pitää kiinni perinteistä, on keynote samaisena maanantaina kello 20:00 Suomen aikaa. Menee varmaan osittain Microsoftin E3-pressitilaisuuden kanssa päällekkäin, ellein Microsoft vedä showtansa tunnissa.
216  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 28.05.2011 19:53
Australiassa julkaistaan aikas hyvä erikoisversio Ocarina of Time 3D:stä: Mukana tulee oikea okariina.

Ei vaan taida olla tulossa muille alueille. Lähde.



Ja Valve julkaisi Portal 2:n virallisen soundtrackin ensimmäinen osan. Lisäksi jokunen soittoääni Androidille ja iPhonelle.
217  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 26.05.2011 22:29
Eilisestä lähtien on mahdollista siirtää määräaikaisen liittymän numero toiselle operaattorille. Vanhan liittymän kuukausimaksut vaan maksetaan määräaikaisuuden loppuun asti. Kätevää. Laitoin numeronsiirron Saunalahden suuntaan melko pikaisesti. Ja ainakin Saunalahdella numeron voi siirtää olemassa olevan (kytky)liittymän päälle.
218  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Suuri akkukeskustelu : 21.05.2011 17:56
Erilaisia akuilla toimivia laitteita on nykyään sen verran paljon, että ehkä akkuihin liittyvä ketju olisi paikallaan. Eli keskustelua akuista, ladattavista paristoista, mukana kulkevista virtalähteistä ja muusta aiheeseen liittyvästä.

-------------------------------------------------

Aloitetaan vaikka litiumakuista (Li-Ion, Li-Po) joita käytetään nykyään melkein kaikissa mukana kulkevissa laitteissa. 90-luvulla, kun kännykät yleistyivät, ihmisten mieliin iskostettiin tietyt akkujen käyttöohjeet. Nuo ohjeet oli, ja ovat edelleenkin hyviä kun kyseessä on nikkeliakku (NiMH, NiCD), mutta litiumakkuihin sovellettaessa niistä on vain haittaa. Nikkeli- ja litiumakkujen ainoa yhteinen piirre on se, että molemmat on.. akkuja.

Litiumakkujen käyttö:
- Unohda kaikki mitä olet oppinut nikkeliakkujen lataamisesta, käytöstä ja muusta.
- Uuden litiumakun voi ottaa heti käyttöön.
- Litiumakun ei kannata antaa purkautua tarpeettoman paljon, koska litiumakun elinikä lyhenee mitä enemmän akku purkautuu. Lataa siis usein.
- Litiumakkuja ei tarvitse ladata täyteen. Itse asiassa on parempi olla lataamatta litiumakkua täyteen, koska se lyhentää akun elinikää.
- Vältä, jos mahdollista, litiumakun varastoimista, käyttöä ja lataamista yli huoneenlämpöisessä paikassa. Korkea lämpötila lyhentää litiumakun elinikää.
- Varastoi litiumakut mahdollisimman viileässä paikassa, siten että niiden varaustaso on noin 40-50%. Tämä minimoi eliniän lyhenemisen varastoinnin aikana.
- Tarpeeksi pitkään käyttämättömänä oleva litiumakku purkautuu niin paljon, ettei se enää lataannu.


Monissa laitteissa käytetään niin sanottua älykästä litiumakkua. Älykkään akun yleensä tunnistaa siitä, että laite ilmoittaa akun tason prosentteina palkkien sijaan. Älykkään akun akkuindikaattori saattaa käytön myötä muuttua epätarkaksi, jolloin sen voi halutessaan kalibroida. Kalibrointi tapahtuu eri tavoin laitteesta riippuen, joten kalibrointitapa pitää selvittää laitekohtaisesti. Kalibrointia ei kuitenkaan kannatta tehdä turhan usein, koska se rasittaa akkua (kalibrointiin yleensä sisältyy akun tyhjentäminen ja täyteen lataaminen). Suositus on kolmen kuukauden tai 40:n osittaisen latauksen välein, kumpi tulee ensin täyteen.


Hyvä tietolähde akkuihin liittyen: Battery University

-------------------------------------------------

Ja jatketaanpa vielä ladattavilla paristoilla.

Ladattavat paristot voi jakaa suunnilleen kahteen kategoriaan: normaalit ja ns. Ready to Use -paristot. Normaalit pystyy varaamaan enemmän virtaa kuin Ready to Use -tyyppiset, mutte niiden itsepurkautuminen on nopeampaa, eli ne tyhjenee vaikkei niitä käyttäisikään. Ready to Use -paristot sen sijaan säilyttää varauksen paljon kauemmin.

Yhtenä ladattavien paristojen ongelmista on pidetty juuri sitä, että ne ei pidä varaustaan, mutta nykyajan Ready to Use -paristot korjaa tuon ongelman aika tehokkaasti. Paristojahan tarvitsee aika moni laite, joten siinä saattaa pidemmällä aika välillä säästyä penni tai toinenkin jos jättää kertakäyttöiset paristot kaupan hyllylle ja ostaa sen sijaan muutaman ladattavan pariston + laturin.

Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista Ready to Use -paristoista on Sanyo Eneloop. Eneloopista on tässä jossain välissä tullut uusi malli markkinoille, ja Sanyo lupaa, että kolmen vuoden varastoinnin jälkeen niissä pitäisi olla vielä 75% varauksesta jäljellä (vanhoissa Eneloopeissa 85% vuoden jälkeen). Eli niitä voi käyttää suunnilleen kaikissa laitteissa näppäimistöistä ja peliohjaimista kaukosäätimiin ja kelloihin.

Sanyo julkaisi myös uuden XX powered by eneloop Technology -nimeä kantavan ladattavan pariston. Niiden kapasiteetti on 2500mAh (2000mAh normaaleissa Eneloopeissa) ja vuoden varastoinnin jälkeen niissä pitäisi olla 75% varauksesta jäljellä. Varteen otettava vaihtoehto enemmän virtaa vaativiin laitteisiin.
219  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 21.05.2011 10:30
Voisiko nykyakuissa olla tälläinen "täyteen-tyhjäksi-täyteen" lämpiäminen tai vastaava...kuulostaa oudolta mutta eihän se yllätys olisi.
Monet ns. älykkäät lithiumakut kalibroituu kun ne tyhjenee siihen pisteeseen, että laite sammuu ja kun akku tämän jälkeen ladataan täyteen. Kalibrointi tarkoittaa sitä, että akku osaa ilmoittaa laitteelle tarkemmin kuinka paljon siinä on vielä virtaa jäljellä. Yleensä suositellaan, että akku kannattaa kalibroida noin joka 30. lataussykli. 1 lataussykli = 100%:n verran lataamista, esim: 20% -> 80% + 50% -> 90% = 100%.

Ja normaalistihan noita lithiumakkuja ei kannata turhanpäiten antaa mennä liian tyhjäksi, koska se lyhentää niiden elinikää. Minun suositus on, että viimeistään siinä vaiheessa kun laite herjaa akusta, on hyvä aika ladata akku. Toisaalta lithiumakun täytenä pitäminen lyhentää sen elinikää myös, eli sitäkään ei kannata turhanpäiten harrastaa.


E: Tässä hyvä sivu lithiumakuista.

Tuon sivun toinen taulukko on aika oleellisen tärkeä. Jos akku tyhjenee vain 10% latausten välissä, se kestää 4700 lataussykliä. Jos se sen sijaan tyhjenee 100% latausten välissä, se kestää 500 lataussykliä. Eli esim. Heinzin harrastama "venyttäminen" vain lyhentää akun elinikää. Parempi ladata useammin kuin harvemmin.
220  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 19.05.2011 13:39
Minkäs takia tohon m4a:n edes kannattaisi vaihtaa? Onko tiedostot pienempiä? Laatuhan ei kuitenkaan huomattavasti mp3:seen eroa?
AAC korjaa tiettyjä MP3:n virheitä ja lisäksi tiedostokoon pitäisi olla pienempi äänenlaadun pysyessä samana. Joissain tapauksissa MP3:en pakattaessa ääneen tulee virheääniä sekaan - AAC korjaa siis ainakin nuo.

Ja kuten Rocky sanoi, 320kbps CBR on tilan tuhlausta. 256kbps VBR tarjoaa (ainakin teoriassa) saman äänenlaadun, mutta tiedostokoko on pienempi. CBR = Constant Bit Rate, VBR = Variable Bit Rate. 256kbps VBR pystyy tarvittaessa tallentamaan äänen 320kbps laadulla, mutta tarvittaessa myös 0kbps (hiljaisuus). CBR vetää biisin alusta loppuun 320kbps laadulla.
221  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 18.05.2011 22:34
Noh, nyt ongelmana on se että Android (tai joku tässä masiinassa) ei osaa lukea .m4a-tiedostojen artistitageja. iTunesista syncatessa ja koneelta tuotaessa kaikki biisit näkyvät siis "unknown artist" -nimen alla. Paria eri musasoitinta olen Androidissa kokeillut, mutta sama vika kaikissa. Eli nyt pitäisi sitten keksiä joku softa/kikka, miten noi tiedostojen tagit tulee kunnolla ja artistit on siten miten kuuluukin tai sitten muuntaa ~1800 kappaletta eri tiedostomuotoon..
Ne tagit pitää muuttaa. Ilmeisesti iTunes tallentaa artistitiedot sun muut eri nimisiin tageihin kuin mitä Android tykkää käyttää. Tiedostojen muuntaminen MP3-muotoon tuskin korjaa mitään muuta kuin äänenlaadun huonompaan suuntaan.

Ja AAC:han (.m4a .mp4) on siis MP3:a parempi tiedostomuoto. Sen suunnitteli samat tyypit kuin MP3:n ja sen oli tarkoitus korvata MP3. Maailma vaan jämähti MP3:een.
222  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 13.05.2011 21:41
Kai sen sitten voisi ostaa, en minä nyt kuitenkaan ihan paska pelaaja ole.
Kannattaa kyllä ostaa, jos vaan PS3 löytyy. Vaikeahan se on, mutta kuoleman syynä on yleensä oma huonous eikä huono pelimekaniikka tai vastaava. Eli, harjoitus tekee mestarin ja niin päin pois.


Aika huonosti suomalaiset kaupat lisäilly Dark Soulsia listoilleen. Hintaseurannasta Dark Souls löytyy ainoastaan Cdonista. GamesTrackerin pikaisella selauksella spessuversio taitaisi tällä hetkellä lähteä The Hutista halvimmalla. Kustantaa 43€ ja toimitus kait on ilmainen, tai en ainakaan löytänyt paljonko se olisi.
223  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ilmoituksia, bugeja ja parannusehdotuksia : 12.05.2011 15:12
Nuo pudotusvalikot alkoi sekoilemaan Safarilla päivityksen jälkeen. Välillä suoraan kun tulee Laudalle, tai kun tarkoitushakuisesti takoo refresh -nappia muutaman kerran. Kuva (alhaalla virhekonsoli). Tuo virhe tulee vain kun valikot sekoilee. Ja nuo valikot on tuollein auki vaikkei hiiri olisi niitä lähelläkään. Safarin välimuistin tyhjentäminen ja uudelleen käynnistäminen ei ainakaan korjannut tuota. Ja sama ongelma kahdessa eri koneessa.

Safari 5.0.5, OSX 10.6.7 (molemmat uusimmat tarjolla olevat versiot).
Hmm... En saa ongelmaa toistettua Safarin Windows-versiolla enkä Google Chromella. Tein koodiin kuitenkin pienen muutoksen. Josko se auttaisi?
Nyt toimii taas. Tattista.
224  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ilmoituksia, bugeja ja parannusehdotuksia : 12.05.2011 13:50
Nuo pudotusvalikot alkoi sekoilemaan Safarilla päivityksen jälkeen. Välillä suoraan kun tulee Laudalle, tai kun tarkoitushakuisesti takoo refresh -nappia muutaman kerran. Kuva (alhaalla virhekonsoli). Tuo virhe tulee vain kun valikot sekoilee. Ja nuo valikot on tuollein auki vaikkei hiiri olisi niitä lähelläkään. Safarin välimuistin tyhjentäminen ja uudelleen käynnistäminen ei ainakaan korjannut tuota. Ja sama ongelma kahdessa eri koneessa.

Safari 5.0.5, OSX 10.6.7 (molemmat uusimmat tarjolla olevat versiot).
225  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ilmoituksia, bugeja ja parannusehdotuksia : 12.05.2011 12:52
Jees, hyviä päivityksiä. Kiitoksia näistä.


Pikainen Vimeo-videon testaus:



E: Voiskos noita Vimeon videoita embedata sillä toisella koodilla, joka tukee myös Flashittömiä alustoja (iOS ym.)? Ymmärtääkseni tämän koodin pitäisi embedata ylläoleva video siten, että se näkyisi myös iOSilla ja suunnilleen kaikilla mahdollisilla alustoilla:
Koodia:
<iframe src="http://player.vimeo.com/video/22912215?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="400" height="225" frameborder="0"></iframe>

Vai aiheuttaako tuo iframe ongelmia?

Ei tuo tosin varmaan niin hirveän tärkeä ole, mutta olisihan se ihan hyvä siltä varalta, että joku sattuu Vimeo-videon embeddaamaan.
226  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 12.05.2011 11:47
Uusi traileri

Ja samalla ilmoitettiin vähän uutta tietoa. Kaikki pelin ennakkotilaavat saavat pelistä Collector's Editionin, joka siis maksaa normaalin version verran. Eli vähän sama diili kuin Demon's Soulsin eurojulkaisun kanssa. Keräilyversio tulee metallisessa kotelossa ja sisältää taidekirjan, ministrategiaoppaan, behind the scenes DVD:n ja soundtrackin latauksen. Julkaisu tapahtuu lokakuussa.
227  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 09.05.2011 15:56
Atomixin (iPadille julkaistava pelilehti) kakkosnumerossa hehkutettiin El Shaddai -nimistä peliä. Johan tuo viime vuoden E3:lla oli ollut esillä, mutta en ilmeisesti ole ainoa joka sen missasi. Graafisesti peli eroaa muista melko tehokkaasti.

Traileri
Toinen traileri
Ja vielä kolmas taistelupainotteisempi traileri
Ja pelikuvaa viime vuoden TGS-messuilta


Julkaistiin juuri Japanissa. Euroopan (ja Amerikan) julkaisu on kait vähän vielä avoin, mutta kai se tänä vuonna. Alustoina Xbox 360 ja PS3.



Ja muissa uutisissa, iPhonelle alkujaan julkaistu Hector: Badge of Carnage julkaistiin PC:lle ja Macille. Suosittelen kaikille perinteisistä osoita ja klikkaa -seikkailuista pitäville. Traileri. Steam.
228  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 23.04.2011 20:16
Eipä tuo taida onnistua. Finder saa yleensä eniten negatiivista palautetta osakseen OS X:n vakio-ohjelmista.

Kannattanee harkita muuta tapaa pitää tiedostot järjestetyksessä. Esimerkiksi
paljon tiedostoja yhdessä kansiossa
ei ole hyvä idea. Parempi jakaa tiedostot alikansioihin, ja tarvittaessa ali(alialiali...)alikansioihin. Kunhan tiedostot on jaettu loogisesti eri kansioihin, on tiedostojen löytäminen paljon nopeampaa ja helpompaa kun ei tarvitse selata kymmenien tiedostojen listaa. Samalla suosittelisin listanäkymää (tai Cover Flow, jos tarvitsee esikatselukuvia) ja Järjestämisperuste->Nimi.
229  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.04.2011 21:06
Portal 2 läpi, sekä yksin- että moninpeli. Tässä spoilerivapaata höpinää.

Kyllähän se aika pitkälti täytti odotukset - ja jopa ylittikin -, vaikka vähän arveluttikin, että miten Portalin kaltaisesta "pikkupelistä" saadaan tehtyä kokopitkäpeli. No, lisää puzzleominaisuuksia vanhojen tuttujen Weighted Storage Cubejen ja turrettien sun muiden lisäksi, muutama hahmo lisää, tarinaa ja juonenkäänteitä ja tietenkin aimo annos huumoria ja hyvähän siitä siis tuli. Ääninäyttely ja musiikki on hyvää, hahmoissa on enemmän luonnetta kuin 99% muiden pelien hahmoista - vaikka ovatkin robotteja -, huumori toimii ja tarinaakin oli riittävästi ja riittävän kiinnostavaa.

Ainoat valittamisen aiheet oikeastaan on, että usein testikammioiden ulkopuolella seikkailtaessa joko juostaan putkessa tai sitten alue on niin suuri, että sen ainoan seinänpalan, johon portalin voi ampua, etsiminen on kuin neulan etsiminen heinäsuovasta. Noissa kohtauksissa pulmat myös pakkaa olemaan turhan helppoja. Tyyliin, laita portaali tohon ja toinen tuonne ja kävele läpi. Suurin pulma on löytää paikka sille toiselle portaalille. Ja olisihan se yksinpeli voinut olla vähän vaikeampi, mutta kai se on sitä tätäpäivää se.


Moninpeli oikeastaan meni ja varasti koko shown. Oli yllättävän hauskaa toisen ihmisen kanssa pähkäillä pulmia ja kämmäillä portaalien sun muiden kanssa. Onnistumisen ilo oli selkeästi suurempaa kuin yksinpelissä. Onneksi mukana oli gesturet. *highfive* Vaikeuttakin löytyi moninpelistä hiukan enemmän kuin yksinpelistä.

Moninpelin ainut huonopuoli oikeastaan on se, että se on aika pitkälti once-in-a-lifetime juttu. Voihan niitä kenttiä tietty uudestaan vetää, mutta eipä se toisella kerralla ole läheskään niin hauskaa kun tietää ratkaisun. Kannattaa muuten pyrkiä siihen, että molemmat pelaajat on ensimmäistä kertaa ratkaisemassa kutakin kenttää. Ei se läpijuoksuna ole hauskaa.


Mutta niin, varsin hyvin onnistunut jatko-osa siis. Suosittelen, ja älkää missatko moninpeliä. Toivottavasti ainakin moninpeliin tulisi lisää kenttiä, virallisia tai käyttäjien tekemiä.
230  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? : 14.04.2011 23:08
Ruokavalio vaikuttaa paljon. Enkä nyt tarkoita sitä, että syökö kaikkea mahdollista roskaruokaa ja juo sokerilitkuja ym., vaan ihan hiilihydraattien saantia. Sokeri lihottaa, rasva ei (kohtuus toki säilytettävä kaikessa). Vähähiilarisella ruokavaliolla voi laihtua ilman liikuntaakin.
231  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 12.04.2011 19:09
iPadille alettiin julkaista (toistaiseksi) vain iPadille suunnattua pelilehteä, Atomix Magazinea. Tekijöinä Atomix (espanjankielinen pelisivusto) ja Area 5. Area 5 tunnetaan parhaiten CO-OP -nimisestä videopodcastistä, ja sen jäsenet oli aikoinaan mukana tekemässä/perustamassa 1UP Showta.

Ensimmäinen numero ainakin oli ihan hyvä. Juttua mm. L.A. Noiresta, Dead Space 2:sta, muutamasta indie- ja iOS-pelistä kuten myös miten vanhoista konsoleista saa parhaan kuvan ulos digitaalisia töllöjä/näyttöjä käytettäessä. Ihan hyvää settiä siis. Area 5:n videot tietty hyvin toteutettu. Eiköhän noita tuleviakin numeroita tule osteltua, varsinkin jos hinta pysyttelee nykyisellä tasolla, eli 0,79€/kpl.

Tekninen puoli vaan jätti parantamisen varaan, mutta lupaavat kyllä korjailla ongelmia, joten eiköhän sekin puoli vielä joku päivä ole kunnossa.

Atomix Magazine



Niin, ja Pelaaja julkaisi sadannen numeronsa näköislehtenä iPadille ilmaiseksi. Näköislehdet vaan ei oikein ole mielekkäitä lukea, varsinkaan kun välttämätön zoomaaminen tapahtuu tässä tapauksessa välillä tuskastuttavan hitaasti. Mutta hyvä, että julkaisivat ja kaipa niiltä olisi tulossa lisääkin näköislehtiä tulevaisuudessa.

AppStore linkki
232  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Parhaat NES -pelit : 11.04.2011 23:31
DD -pelien ohjaus kun oli paikoitellen raivostuttavan huono. Tähän kun lisätään vaikeus taso (3:ssa osassa YKSI elämä!!), niin ei tälläisiä pelejä tule nykyään pelattua.
DD2 oli kyllä todella vaikea (muita sarjan osia en valitettavasti ole koskaan pelannut), mutta en minä sen kontrolleja huonoiksi luokittelisi - tai ehkä aika on lisännyt vielä toisen ja kolmannenkin kerroksen kultaa muistoihin. Tarkkuuttaahan ne kyllä vaati, ehkä vähän liikaakiin, mutta se toi siihen haastetta, varsinkin kun ne tehokkaimmat liikkeet ("superpolvi" ja alakoukku) oli kaikkein vaikeimmat tehdä. Riittävällä harjoittelulla nekin alkoi kyllä sujumaan. Esimerkiksi pystyin ketjuttamaan superpolvea aika pitkälti niin monta kertaa kuin halusin. Ja pystyin tietenkin pelaamaan koko pelin yhdellä elämällä läpi.

Mutta se on kyllä totta, ettei DD2:ta tämän päivän pelaajat jaksaisi vääntää. Olihan se aika uskomatonta miten sitä ennen muinoin jaksoi tahkota saman pelin kymmeniä kertoja läpi. Mutta kaipa siihen vahvasti vaikutti se, että NESin pelit oli kohtuu lyhyitä. Esimerkiksi DD2:n läpipeluu kestää reilut parikymmentä minuuttia. Mutta sitä sai tahkota tuntitolkulla, että sen pääsi ensimmäisen kerran läpi. Ja sama esimerkiksi Super Mario Bros. 1:ssä. Kuinka monta kymmentä tuntia lie pelasin, että onnistuin sen ensimmäisen kerran läpäisemään - warppien avulla sen vetää läpi muutamassa minuutissa. Eihän tänäpäivänä kukaan (lue: suuret massat) ostaisi peliä, jonka läpipeluuaika mitataan muutamissa minuuteissa - vaikka sen läpäisemiseen vaikeusasteen takia menisikin useita tunteja. Tai ei siitä ainakaan 60€ maksettaisi.
233  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Parhaat NES -pelit : 11.04.2011 18:15
Double Dragon 2 (YouTube)

Tuli tahkottua kiitettävän paljon. Hienot grafiikat, kiitettävän monipuolinen liikevalikoima (jotain yli kymmennen liikettä) ja olihan siinä hyvät musiikitkin. Ehdottomasti yksi NESin suosikkipeleistäni.
234  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 16.03.2011 12:42
Uuteen Ipadiin onkin mahdollista laittaa isompi akku. Ja kuten tämä kertoo, jonkin verran isompi.
iPad 2:n akku on yhtä suuri kuin iPad 1:n: 24,8 wattituntia vs 25 wattituntia (iPad 2). iPad 2:n akku vain on ohuempi.


Niin, ja iOS-ohjelmat on pystynyt iOS 4:stä lähtien tukemaan niin montaa ydintä kuin laitteessa vain on. En tosin tiedä kuinka moni ohjelma sitä teknologiaa käyttää, mutta ymmärtääkseni siitä on hyötyä myös yksiytimisissä laitteissa, joten eiköhän jotkut ohjelmat sitä käytä.

Ja lytätään nyt samalla vielä Xoomin / Tegra 2:n tehot: Anandtech
235  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 03.03.2011 22:53
"Jännä" juttu natriumglutamaatista. Tuon luettuaan (ja hiukan googlailtuaan) ei voi olla taas miettimättä kuinka helposti media ja markkinointi voi sekoittaa faktoja.

Eihän siinä aineessa mitään suuria vaaroja ole, mutta kuka nyt haluaisi olla koukussa pikaruokaan ja sipseihin :)
Paitsi, että jotkut ihmiset on ilmeisesti yliherkkiä sille. Tai ainakin jotkut henkilöt on tullut siihen tulokseen, että kun ne syö ruokaa missä on lisättyä glutamaattia, niin ne saa migreenikohtauksen, toisten henkeä alkaa ahistamaan ja sen sellaista.
236  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 03.03.2011 15:52
Eipä tosiaan mitään kovin suurta uutta tullut. Näytönohjain sai kyllä kiitettävän tehonlisäyksen ja tietenkin tehokkaampi prossu on aina hyvä. Tosin 2x tehonlisäys, kun prosessori on kaksiytiminen - mitenköhän ohjelmat, jotka tukee vain yhtä prosessoria? Vai olisiko Apple tehnyt taas taikojaan, eikä ohjelmiin tarvitse erikseen tehdä moniydintukea.

Olisi aika uskomatonta, jos muistia olisi edelleen vain 256Mt. Nettiselauksessa varsinkin lisämuisti ei olisi pahitteeksi ja iOS 5:n uudet ominaisuudet saattaa nekin syödä muistia.

Mutta, eiköhän tuo kaupan hyllylle jää. iPad 1 palvelee edelleen hyvin, joten ei ole tarvetta päivittää. Varsinkin kun huhuillaan, että iPad 3 julkaistaisiin vielä tänä vuonna, mahdollisesti syyskuussa. Tavallaanhan tuo olisi ihan järkevää, koska iPadin nykyinen julkaisuaika on huonohko. Uusi iPad tulee lähes vuoden vanhan iOSin kanssa, ja joulun jälkeen tapahtuva julkaisu vähentää joulumyyntia, kun potentiaaliset ostajat jäävät odottamaan pian saapuvaa uutta mallia.



Apple muuten alensi vanhojen iPadien hinnat. Eli ainakin Apple Online Storesta kaikki iPad-mallit lähtee 100€ halvemmalla kuin normaalisti. Ihan varteenotettava tarjous vaikka uusi malli puskeekin jo markkinoille. Jos ei kameroille tai 900MHz 3G-verkolle ole tarvetta, niin iPad 1 saattaa olla ihan hyvä vaihtoehto kakkosen sijaan.

Niin, ja iPad 2 tulee Suomen markkinoille 25.3. ja iOS 4.3 tulee ensi perjantaina (11.3.) ladattavaksi kolmannen ja neljän sukupolven iPod toucheille ja iPhoneille sekä molemmille iPadeille.
237  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 03.03.2011 14:59
Toi lisäaine kammo on kyllä jotain aivan järkyttävää. Pelätään muutamaa E300(c-vitamiini)  merkintää ja vältetään syömästä tuotetta, mutta samalla vedetään joka perjantai perseet olalle ja mussutetaan pullaa kahvitauolla.
Jotkut lisäaineet tosiaan on täysin normaaleja aineita, joita ihminen jopa tarvitsee (vaikka tuo c-vitamiini), mutta on niiden joukossa myös haitallisia aineita. Esimerkiksi nitraatit ja nitriit (E248-E252), joita käytetään aika monessa lihatuoteessa, jotta lihan punainen väri säilyisi paistamisen/kuumentamisen jälkeen (esimerkiksi makkarat, jne) ja säilyvyyden parantamiseksi. Niiden on todettu aiheuttavan syöpää, Alzheimerin tautia, Parkinsonin tautia ja sokeritautia. Glutamaatit (E620-E625) taaseen aiheuttaa esim. päänsärkyä ja migreenikohtauksia joillekin ihmisille.

Eli ei lisäainekammo ihan turhaa ole. Järkevintä tietenkin olisi katsoa paketista, mitä lisäaineita siinä on ja Googlen avulla selvittää niiden turvallisuus.


Jos lisään kahviin sokeria, silloin sokeri on kahvin lisäaine, tulipa muuten myrkyllistä kahvia koska siinä on nyt LISÄAINETTA.  :)
Olisihan se terveellisempää ilman lisättyä sokeria. ;)
238  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 01.03.2011 17:31
... --- ???

Seuraavaksi voitaisiin sitten pistää ihmisten asiat kuntoon vaikka superruoalla ja homeopatialla.
No, homeopatiahan on tunnetusti vitsi, mutta superruokaahan ihmiset on syönyt suunnilleen siihen asti kunnes tietyt ruokateollisuudet "läpimurrot" tapahtui. Esimerkiksi jotkut kasvikset ehkäisee ja mahdollisesti jopa parantaa syövän (voi vaikka guuglettaa). Epäterveellinen ruoka sen sijaan aiheuttaa joukon sairauksia. Sokeria (yksi elintarviketeollisuuden läpimurroista) kun tarpeeksi syö niin onhan se kumma jos ei sokeritauti iske.

Huonona (?) vertauksena voi ajatella vaikka auton moottoria. Se tarvitsee bensaa ja happea sopivassa suhteessa, jolloin se toimii optimaalisesti. Mutta väännät säätömuttereita vähän vääriin asentoihin, ja se ei enää annakaan niin paljon tehoa ja lisäksi sitä saattaa joutua huoltamaan yhtenään (vaihtaa tulppia, tjsp.). Sama kai se on ihmisessäkin. Syöt oikein, niin sinulla on riittävästi energiaa ja elimistön omat puolustus- ja säätelyjärjestelmät pitää kaiken kunnossa. Syöt väärää ruokaa ja elimistö ei enää toimikaan oikein eikä optimaalisen tehokkaasti (väsymys, jne.) ja ajan myötä sekin saattaa tarvita "huoltoa", kuten vaikka jatkuvaa lääkitystä.
239  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 01.03.2011 16:32
Ruokavaliolla voi ilmeisesti hoitaa yllätävän montaa sairautta, kuten enemmän tai vähemmän ymmärrettävistä ylipainosta, sokeritaudista ja verenpainetaudista sairauksiin, joita ei ensimmäisenä yhdistä ruokavalioon millään tavalla liittyviksi, kuten vaikka epilepsia ja reuma.
Tämä on itseänikin alkanut kiinnostamaan. Lekurit kun on aina ensimmäisenä antamassa niitä lääkkeitä ja yrittävät keksiä millä ongelman voi kiertää, eivätkä varsinaisesti yritä keksiä ratkaisua. Olikin yllätys kun luin jokin aika sitten että yksi teoria on että immuunisairaudetkin johtuisivat ruokavaliosta, tarkemmin sanottuna viljasta. Vaikka sinänsä ihan loogista. Jos oma kroppa hyökkää itseään vastaan jotain vikaahan silloin on kropassa. Olet mitä syöt jne.
Minä luin jostain, että suoliston hyvinvoinnilla on merkittävä vaikutus autoimmuunijärjestelmään. Eli jos syöt jotain joka ärsyttää suolistoa, tai muuten vaikuttaa suolistoon haitallisesti, niin autoimmuunijärjestelmä ei toimi kunnolla ja siitä voi sitten syntyä erilaisia autoimmuunisairauksia.

Antti Heikkilähän sanoi tuossa linkkaamassani haastattelussa, että joka toinen suomalainen on yliherkkä viljalle. Jos tuo siis pitää paikkansa, voisi olettaa, että monet suomalaisten pitkäaikaissairaudet johtuu viljasta. Eli vaikkei sen syönnistä aiheudu mitään välitöntä allergiareaktiota (esim. ripuli), niin elimistö joutuu kuitenkin kamppailemaan sen kanssa jatkuvasti, joten jossain vaiheessa jokin paikka laukeaa. Suomalaisia kun kehotetaan syömään viljaa ja enemmän viljaa.


Mutta tuolla Karppaus.infossa on ihan oma ketju selkärankareumalle. Ainakin ensimmäisellä sivulla sanotaan, että siihen auttaisi tärkkelyksetön ruokavalio. http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=33810
240  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 01.03.2011 12:58
Sunnuntaina tuli TV1:ltä Terveys lautasella -niminen dokumentti. Aiheina mm. kasvisten sun muiden viljelyssä käytettävät hyönteismyrkyt ym. ja miten niiden sekä muiden elintarvikkeissa esiintyvien kemikaalien sallitut määrät päätetään, pakkauksisssa käytettyjen muovien terveysriskit ja lopuksi vielä ohimennen miten jotkut kasvikset estävät ja jopa parantavat syöpää. Kovin oli negatiivissävyinen dokumentti.

Ykkösdokumentti: Terveys lautasella (YLE Areena)

Aika "hienoa" jos tuo sattuu olemaan kovinkin lähellä totuutta. Melkoista arpomista tuo sallittujien määrien päättäminen ja sitten vielä uskotaan niiden aineiden valmistajien rahoittamiin tutkimuksiin. :rollaus:



Karppaus.info on yksi aika hyvä tietolähde VHH ruokavalioon liittyen. Mm. reseptejä ja foorumilla paljon juttua kaikesta mahdollisesta, kuten eri sairauksien hoitamisesta ruokavaliolla. Ruokavaliolla voi ilmeisesti hoitaa yllätävän montaa sairautta, kuten enemmän tai vähemmän ymmärrettävistä ylipainosta, sokeritaudista ja verenpainetaudista sairauksiin, joita ei ensimmäisenä yhdistä ruokavalioon millään tavalla liittyviksi, kuten vaikka epilepsia ja reuma.
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines