Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 30
121  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Yleinen iPhone-keskustelu : 24.10.2011 12:50
Eikös noita voi unlockata toimimaan kaikilla operaattoreilla?
4S:ää ei tietääkseni voi vielä jailbreakata, mikä olisi vaatimuksena epäviralliselle unlockille. Lisäksi 4S:n/iOS5:en basebandille ei ole unlockia, joten toistaiseksi on aika arpapeliä milloin sen voi unlockata. Tietty operaattoria voi pyytää purkamaan lukituksen, mutta se maksaa rahaa.
122  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 24.10.2011 10:44
Sonerakin avasi ennakkomyynin. 24kk sopparilla 200€ halvempi kuin lukottomat luurit. Eli ihan kivat hinnat soneralaisille.

Ephram varmaan kamppailee vielä Soneran sivujen kanssa kun ei ole tänne kerennyt tulla postaamaan. ;)
123  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 22.10.2011 17:22
Tuo This is My Nextin arvostelu antaa kyllä hyvän kuvan tuosta kapulasta. Ja sehän antaa vaan lisää ihmetyksen aihetta sille, että miksi Nokia näytti kirvestä Meegolle ja hyppäsi WP7:n kelkkaan. WP7:lla kun ei muutenkaan kovin hyvin mene. Ainakaan vielä.

Mutta eihän sitä tiedä, jos N9 myy hyvin ja WP7 ei saa tuulta purjeisiinsa, niin ehkä Nokia päättää jatkaa Meegon tukea.
124  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 21.10.2011 18:11
Suurmiehillä on oikeus olla... Erikoisia. ;)
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Mutta onhan tuossa Apple vs Googlessa vähän muustakin kyse kuin vain kopioinnista. Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt oli Applen johtokunnassa ja tiesi siten iPhonesta ennen kuin se maailmalle paljastettiin. Jobs siis syyttää Schmidtiä siitä, että se kertoi Applen salaisuuksia Googlelle.
125  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 21.10.2011 14:34
Steve Jobsin virallinen elämänkerta julkaistaan nyt tulevana maanantaina. Digiversio taitaa lähteä halviten Kindle Storessa, jossa se kustantaa 13,79 dollaria, eli 10€. Kindle Storesta ostetuissa kirjoissa on se hyvä puoli, että niiden DRM:n pystyy murtamaan helposti ja sen jälkeen konvertoimaan vaikka iBooks-ystävälliseen muotoon. iBooks Storesta ostettujen kirjojen DRM:ää ei ainakaan vielä voi murtaa.

Ja hiukan ehkä yllättävästi tuo kirja on käännetty jo suomenkielelle. Suomenkielinen versio kustantaa 18,99€ iBooks Storesta.
126  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 21.10.2011 11:32
Apple Online Store alkoi myymään 4S:ää. Valkoinen 32Gt tilattu. Ainut vaan, että se ilmoittaa 1-2 viikkoa lähetysajaksi ja sen jälkeen 4-8pv, että se on perillä. Toivottavasti tuo arvio vielä muuttuisi.


E: Verkkokauppa.com alkoi myös myymään lukottomia 4S:iä. Tilasin nyt sieltäkin sitten ja peruttava se Applen tilaus. Jotenkin tuntuu, että se 1-2 viikkoa tarkoittaa ensi perjantaita ja siitä 4-8 pv riippuen tuleeko se jostain Euroopan varastosta vai Kiinasta. Eiköhän se Vk.comista tule nopeammin. Ja pari euroa halvemmaksi. Hassua, että sitä myydään kympin halvemmalla suomalaisissa kaupoissa kuin, mikä sen hinta Apple Storessa on.

Giganttikin ilmoitti hintansa, samat kuin Vk:lla ja Elisalla. Mutta ne ei ota varauksia.

DNA ilmeisesti ilmoittanut hintansa jossain. Aika hyvät hinnat niillä. Kytkyllä melkein satasen halvempi kuin normaalihinta.


E2: DNA:n hinnat löytyy niiden verkkokaupasta. Eikä ne hinnat ollut melkein satasen halvempia, vaan esim. 32Gt on 150€ halvempi 24kk kytkyllä. Siihen on tosin otettava joku DNA:n liittymäpaketti mukaan.
127  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Matkapuhelimet : 20.10.2011 15:36
Vaikka Iphonelle ja Androidille tulee joka päivä miljoona uuttaa softaa, niin 99.999% niistä on sellaista paskaa ettei niitä kukaan käytä alkuviehätyksen kadottua. Kaikki lataamisen arvoiset ohjelmat tulevat varmasti Nokiallekin.
Ei noita sovelluskauppapaikkoja pidä arvostella niiden huonojen sovellusten mukaan. Muutenhan Xboxit, PlayStationit ja kumppanit olisi kaikki huonoja konsoleita ja PlayStation 1 olisi kaikkien aikojen huonoin konsoli. Ei se pointti siinä, että App Storeen tulee miljoona sovellusta kuukaudessa ole se, että App Storeen tulee miljoona sovellusta kuukaudessa. Se on sellainen sekava syy-seuraus-hässäkkä. Siis paljon käyttäjiä -> kehittäjät tulee apajille -> paljon softaa. Ja kun on paljon ohjelmia, niin niiden ohjelmien on jotenkin erotuttava toisistaan tai ne ei myy. Eli siitä seuraa kilpailua eri osa-alueilla. Joku painottaa käytettävyyteen, toinen ominaisuuksien paljouteen ja kolmas visuaalisuuteen. Ja toiset laittaa mietintämyssyn päähän ja yrittää keksiä jotain ihan uutta ja jotkut tekee ohjelman mitä ne itse tarvitsee. Eli kauppapaikassa, missä on paljon sovelluksia, on suuremmalla todennäköisyydellä erikoisohjelmia. Sellaisia ohjelmia, mitkä ei kiinnosta kuin hyvin pientä määrää käyttäjistä, mutta joista on iloa ja hyötyä niille, jotka niitä tarvitsee.

Ja vaikka tietyt perusohjelmat suunnilleen kaikille alustoille portataan, niin ei se tarkoita, että ne kaikki versiot olisi yhtä hyviä. Kehittäjille eri alustoille tehdyt versiot saattaa olla täysin eri sovelluksia vaikka ne valmiit sovellukset näyttäisi ja toimisi täysin identtisesti. Joten, jos sovelluksen X iOS-versiolla on 100 000 käyttäjää, Android-versiolla 50 000 käyttäjää ja Meego-versiolla 100 käyttäjää, niin missähän järjestyksessä uudet ominaisuudet kyseisiin versioihin tulee? Ja kuinka paljon sen sovelluksen kehittäjä jaksaa panostaa kuhunkin versioon (bugien korjaus, ym.)?
128  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 19.10.2011 18:23
Hompun lähteiden mukaan 4S:n myynti alkaisi Soneralla 28.10 sekä verkossa että kivijalkakaupoissa. Näin ollen viime vuosien tyylistä ennakkomyyntiä ei olisi tulossa. Ottaen huomioon millainen katastrofi se on aiemmin ollut, voi liike olla ihan fiksukin.
Kiva vaan, jos sitä ei saa mistään tilattua ennakkoon. Yksi paikallinen kivijalkaputiikki myy Soneran luureja, mutta en ole mitään lukittua luuria ostamassa. Lähin Elisa Shopit onkin sitten noin tunnin ajomatkan päässä. Mutta alkoihan ennakkomyynti ensimmäisen aallon maissa tasan viikko ennen julkaisua, joten toivottavasti Apple Online Store alkaisi myymään luureja perjantaina.


Apple lisäsi iPhone 4S:n teknisiintietoihin tuen GLONASS-satelliittipaikannusjärjestelmälle. GLONASS on Venäläinen vastine GPS:lle. Erikoista, ettei ne maininnu siitä keynotessa mitään ja vasta nyt kertovat koko ominaisuuden olemassa olosta.
129  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 14.10.2011 21:11
Laitoin tohon Soneran listaan nimen. Saapa nähdä, saavatko ensi viikolla jo hinnat esille. Tasan kahden viikon kuluttua on jo julkaisupäivä.
Kyllähän niitten melkeestään ensi viikon alussa olisi aloitettava ennakkomyynti, koska Apple Online Storesta tilatut kapulat tulee kiinasta. Siinä kuitenkin vierähtää jonkin verran aikaa kun ne sieltä tänne asti valuu.


Nopeusvertailu 4 vs 4S:




E: Lisää 4S:llä kuvattuja videoita.
130  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 14.10.2011 18:47
Sonera ja DNA alkoi ottamaan kiinnostuneiden nimiä ylös. Ei ole vielä siis ennakkotilaus, mutta ilmoittelevat kun lisää tietoa on tarjolla.


iPhone 4:n ja 4S:n videokuvaus vertailussa. Aika selkeästi paremman näköistä videokuvaa saa 4S:llä ja kuvanvakaustoimintokin näyttäisi toimivan kohtuu hyvin.
131  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Yleinen iPhone-keskustelu : 14.10.2011 16:26
Joo siinä Kotakun jutussa testasivat huvikseen aksentilla, mutta ne quotet oli tietääkseni ihan normaalilla englannilla puhuttua.
Paitsi, jos sillä tyypillä on luonnostaan jonkinlainen lievä skotlantilainen aksentti, niin se saattaa olla tarpeeksi sekoittamaan Sirin.

Tuo WiFi juttu menikin sekaisin iCloudin kanssa.
Ei se iCloudikaan verkkovirtaa tartte. Käyttäjä voi halutessaan tehdä WiFi synkin ja iCloud varmuuskopion manuaalisesti. Mutta jos kapulan laittaa virtaantumaan, eikä sitä käytä, niin jonkin ajan päästä se tekee molemmat automaattisesti.

Hyvä homma, että näin monen vuoden jälkeen sai toimimaan tuokin kunnolla.
Milloinkas Androidissa onnistuu samat asiat yhtä helposti? ;)
132  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Yleinen iPhone-keskustelu : 14.10.2011 15:29
E: IOS5:ssahan voi nykyään synkata puhelimen WiFin välityksellä. Ei siis enää tarvitse käyttää johtoa, paitsi tietenkin puhelin pitää olla yhdistetty virtalähteeseen. ;)
Ei tartte.

Tässä Androidin systeemi vuosi sitten.
Tulihan puheohjaus iOSiin jo pari vuotta sitten. Se ei tosin osannut muuttaa puhetta tekstiksi, mutta siis perustoiminnot onnistui jo silloin. Ja iOSin puheohjaus osaa suomenkieltäkin.


Sirin pointtina on se, että se ymmärtää luonnollista puhetta. Eli ei tarvitse käyttää mitään syntaxia tyyliin [komento] [asia], esim. "kartta Pariisi", vaan se ymmärtää myös "missä Pariisi on?", "näytä minulle Pariisi" ja niin päin pois (tuki suomenkielelle tulee suunnilleen vuonna maailmanloppu+3). Ja toinen on, että se ymmärtää kontekstin. Eli jos sille sanoo ensin yhden asian, niin vastauksen saatuaan voi jatkaa samaa keskustelua ja se ymmärtää mistä on kyse.

Ja tuon Rockyn linkkaaman videon perusteella Siri osaa tehdä paljon muutakin kuin Androidin puheohjaus. Esim. "kuinka monta päivää on jouluun", "kuinka monta senttiä on 6 mailia", "muunna 20 dollaria euroiksi" ja niin edelleen.

Tässä yksi video, jossa Siri toimii suunnilleen niin kuin pitääkin. Noissa Rockyn quoteemissa teksteissä puhuttiin skotlantilaista aksenttia, eikä puheentunnistimet taida oikein selvitä aksenteista. Esimerkiksi, jos autralialainen asettaa Sirin kieleksi amerikanenglannin, niin se ei ymmärrä puhetta niin hyvin kuin jos kieleksi on asetettu australianenglanti (video, 2:50). Suomalaisten on siis melko varmasti turha edes yrittää, ellei ole asunut jossain englanninkielisessä maassa paria vuoskymmentä.
133  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 13.10.2011 20:02
iOS 5 teki iPhone 4:lle tosi hyvää, sillä puhelin on nyt sutjakampi kuin ikinä. Apple on tehnyt pellin alla loistavaa työtä tämän päivityksen kanssa ja optimoinut käyttistä.
Sama homma 3GS:ssä. Parit ensimmäiset betat oli suorituskyvyn osalta vähän mitä sattuu, mutta sitten ne alkoi viilaamaan sitä ja loppujen lopuksi se ainakin tuntui hiukan nopeammalta kuin 4.x. Vaikea tosin enää siinä vaiheessa kovin tarkasti verrata kun oli pari kuukautta jo käyttänyt betoja. Mutta siis mitään 3G + iOS 4 -yhdistelmän kaltaisia ongelmia ei todellakaan ole.


Ja jos huomaa, että akku kuluu poikkeuksellisen nopeasti, niin kannattaa käynnistää kapula uudelleen. Asennuksen jälkeen siinä menee joku juttu solmuun (sammuminen kestää kauan) (mahdollisesti WiFi Synciin liittyvä), mutta kunhan kerran boottaa niin sen pitäisi sitten toimia.

Tuo WiFi Sync on varsinkin Macin kanssa tehty hyvin. Jos laittaa Macin heräämään verkkoyhteydestä, niin se kapula osaa herättää tietokoneen synkronointia varten. Ja se synkronointi tapahtuu automaagisesti, kun kapulan laittaa lataantumaan ja kun sitä ei käytä. Eikä Lion herätä tietokoneen näyttöä synkronoinnin ajaksi.
134  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Dark Souls : 13.10.2011 16:08
Kysymys hahmon ulkonäöstä:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Spoileri (osoita katsoaksesi)
135  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 12.10.2011 20:26
Öö, siis mikä sisäänkäynti?
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
136  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 12.10.2011 20:15
iOS 5:n pitäisi nyt olla ladattavissa. Vaatii iTunes 10.5:n. Apple julkaisi myös AirPort Utilityn ja Find My Friendsin iOSille.

Ja samassa rytäkässä tuli myös OSX 10.7.2.
137  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 12.10.2011 18:43
Blighttown on inhottava paikka. Eilenkin varmaan harhailin siellä kolme tuntia kunnes tajusin että pomon sumuovi olikin melko lähellä paikan sisäänkäyntiä ja minä itse vain olin mennyt päinvastaiseen suuntaan.
Öö, siis mikä sisäänkäynti?
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Tänään tuli ensimmäinen black phantom (pelaaja), tietenkin Blighttownissa. Eipä ollut ongelmia tappaa sitä, vaikka yksi itikka tuli mukaan leikkeihin. Sain siltä sen aseen palkinnoksi. Hyvä, kun menin sen jälkeen yrittämään yhtä bossia, niin siinä ovella oli ko. henkilön summon sign. Totta kai summosin sen. ;)


E: Mielenrauhan saavuttaakseni katoin wikistä, enkä onneksi ole missannut mitään bossia. Olisin tullut lievästi sanottuna hulluksi, jos olisi pitänyt alkaa kiipeilemään takasin mistä tulinkin. Ja samalla löytyi tieto, ettei tuo kohtaamani black phantom ollutkaan pelaaja, vaan NPC. Selittää miten helppo taistelu se oli.


Oletteko jo koittaneet ampua Undead Burgin lohikäärmettä sieltä tornista käsin jossa on yksi Black Knight? Peli nimittäin bugaa jos siihen ampuu yhden nuolen ja lohikäärme katoaa kokonaan ruudulta (tippuu kai rotkoon) sekä kuolee. :lol: Nauroin kippurassa tuolle.
Heh.

Noihin hännällisiin otuksiin liittyen on muuten uusi ominaisuus tässä pelissä.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
138  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Matkapuhelimet : 12.10.2011 16:39
Hyvä pointti tuo muistikortti puhelimesta toiseen. Apple kun ei luonnollisesti kannata ympäristön säätöä ja kierrätystä.
Sellasen pienen muovin palan siirtäminen puhelimesta toiseen säästää luontoa paljon. >_> Varsinkin kun se muovin pala laitetaan isomman muovin palan sisään, joka ennemmin tai myöhemmin päätyy kaatopaikalle.

Ja jos ostaa 32Gt iPhonen, niin kyllähän se maksettu extrahinta näkyy jälleenmyyntiarvossa. Eli ainakin osan rahoistaan saa takaisin.

Mutta eikös Apple ole yleensä siellä alkupäässä näiden huonosti ympäristöasiansa hoitavien teknologiayhtiöiden listalla?

http://www.guardian.co.uk/environment/2011/apr/21/apple-least-green-tech-company
Ennen muinoin Applen tuotteita haukuttiin niiden vaikutuksesta ympäristöön, mutta tätä nykyähän Applen tuotteet on aika ympäristöystävällisiä. Melkein kaikki Applen tuotteet on tätä nykyä alumiinia ja lasia, jotka molemmat on kierrätettäviä materiaaleja, toisin kuin muovi. Muovin jos sulattaa, niin sen laatu huononee eikä se loppujen lopuksi kelpaa kuin huonolaatuisimpiin kertakäyttömukeihin ja sen jälkeen kaatopaikalle. Alumiinin ja lasin voi sulattaa ja valaa uudelleen niin monta kertaa kuin vaan haluaa.

Tuossa artikkelissahan puhutaan ainoastaan Applen datakeskuksista, jotka ei miellytä Green Peacea. Mutta toki datakeskuksetkin on osa Applen laitteita eri palvelujen olomuodossa (iTunes Store, iCloud).
139  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 12.10.2011 16:16
Eilen aloitin pelin ja tuli pieni tyriminen heti alkuun tässä. En tiedä miten edes on mahdollista, mutta en vaan huomannut sitä seinässä olevaa rööriä, josta ilmeisesti olisi pitänyt karata sitä alussa olevaa demon-bossia vastaan. Ihmettelin että miten voi olla tehty heti eka bossi niin mulkun vaikeaksi, kun joutuu katkenneella miekalla pelaamaan, joka teke vain hipaisun verran damagea bossiin. Noh, kuolin varmaan reilut 20 kertaa kuolin kunnes yli tunnin jyystön jälkeen voitin sen ja sain jonkun demon's great -vasaran palkinnoksi. Sitten huomasin huomasin reiän seinässä ja tajusin mitä se maassa oleva message tarkoitti. Ei sitä vissiin ollut vielä edes tarkoitus voittaa.

Noh, tästä se peli lähtee. >_>
:lol:

The true Dark Souls begins here!

Ei sitä tosiaan tuossa vaiheessa olisi tarvinnut tappaa. Siinä saa paremman aseen ja opetetaan se alas hyppy -hyökkäys (RB tai R1 pohjaan kun putoaa). Eli siinä olisi ollut tarkoitus hypätä sen bossin niskaan, ja ainakin itse taisin tehdä siihen jotain 30% lämää sillä iskulla.


Blighttownissa nyt itse seikkailemassa. Sen lisäksi, että se on äärimmäisen "kiva" paikka, niin ruudunpäivitys on aika heikoilla siellä. Tuo mukavasti Demon's Soulsin 5-2 maailman mieleen... :rollaus:
140  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Matkapuhelimet : 12.10.2011 14:29
Myös sen lisäksi, että muistin halventuessa, voi helposti kasvattaa laitteen tallenustilaa ilman, että pitää ostaa kokonaan uusi laite.
No, ensinnäkin jos ostat uuden laitteen, niin sinä et saa ainoastaan lisää tallennustilaa, vaan myös paremman laitteen. Joten en tiedä onko se niin kauhea tilanne. Ja toisekseen, entä jos ei koskaan tarvitse enempää tallennustilaa? Toki muistikortin olemassa olo tuo sen turvan, että jos tarvitsee enemmän tallennustilaa, niin ostat vaan pykälän isomman kortin. Mutta kuinka usein sitä tarvitsee hyödyntää?

En minä esimerkiksi kovinkaan usein kuule, että iPhone-käyttäjät valittelisi muistikortin puutetta sillä perusteella, että niiltä loppu tallennustila kesken. Muistikortittomuus tekee iPhonesta yksinkertaisemman laitteen, ja jotkut hintoja ja vaihtoehtoja puntaroidessaan osaa ottaa sen huomioon. Ei kaikkien ominaisuuksien arvoa mitata rahassa. Siis tuki muistikortille iPhonessa maksaisi: rumemman kotelon, monimutkaisemman käyttökokemuksen, muistikortin valinnan vaikeus. Onko tuo sen muutaman kymmenen euron arvoista, mitä Apple riistää hinnoissa? Joillekin on.

Ja tässäkin kohtaa kannattaa muistaa, että kokonaisuus ratkaisee. Tuki muistikorteille on vain yksi yksityiskohta. Toisille tärkeämpi kuin toisille, mutta silti vain yksi yksityiskohta.


Ja iPhoneakin voi käyttää massamuistina. Langattomasti toimii ilman tietokoneeseen asennettavia erikoisohjelmia. Langan kanssa vaatii tietokoneeseen ohjelman, joka 14 vrk:n jälkeen vaatii rahaa (en tiedä onko ilmaista ohjelmaa). Jailbreakkaamalla siitä saa ihan oikean USB-massamuistilaitteen.
Sehän on hyvä homma. Vaatiiko tuo erillisen Appin iPhoneen/Padiin toimiakseen vai onko mukamas ihan Applen oma systeemi.
Vaatii toki sovelluksen App Storesta, mutta en usko Androidisteille kolmannen osapuolen ohjelmien tai muiden palikoiden olevan mitään uutta. Tietenkin App Storesta ladattu ohjelma on irrallinen muusta järjestelmästä, ja varsinkin tuollaisen tiedostosovelluksen kohdalla ohjelman tekijällä on suuri taakka harteilla käyttökokemuksen suhteen. Mutta tuon kaltaisiin sovelluksiin voi esimerkiksi ladata tiedostoja suoraan netistä ihan vakionettiselaimella, eli Safarilla.


http://www.macroplant.com/iexplorer/

Toi on aika hyvä softa tuohon tarkoitukseen. Ja ilmainen.
Jotenkin muistelinkin, ettei DiskAid ole ainoa ohjelma. Hyvä kun muistutit. :)
141  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Matkapuhelimet : 12.10.2011 12:56
En itse vaihda muistikorttia, muuta kuin 8 gigasesta - 16 gigaseen. Mutta pointti onkin se, että ei tarvitse maksaa yhtiölle 100 euroa muutamasta gigasta, vaan voi vain ostaa isomman muistikortin.
Applen muistien hinnoittelu on kieltämättä melko pahasti yläkanttiin. Eikä iPhone eroa tuosta linjasta. Mutta kannattaa silti muistaa, että mustikorteissakin on eroja. Muutakin kuin korttiin liimatun tarran värivalinnat ja tallennuskapasiteetti. Eli se kaikkein halvin kortti ei ole yhtä nopea kuin tuplasti kalliimpi kortti.

Monesti olen tarvinnut myös korttia tilanteessa, jossa piti saada koneelle siirrettyä isoja tiedostoja, mutta USB-johtoa ei sattunut mukaan. Langattomasti tai netin kautta ei kannattanut niin isoja tiedostoja siirrellä. Muistikortti irti ja koneeseen. Homma selvä.
Tuo on kieltämättä muistikortin etu. Se ainoa, minkä minä keksin. Siinäkin on tosin huonona puolena se, että sen kortin lisäksi tarvitsee kortinlukijan, jota ei joka koneessa ole vakiona.


Mutta niin, loppujen lopuksi paljon riippuu käyttäjästä ja käyttötarpeista. Android on bittinikkareille ja säätäjille parempi valinta kun taasen iOS on parempi niille, jotka vain haluaa käyttää laitettaan.


Ja iPhoneakin voi käyttää massamuistina. Langattomasti toimii ilman tietokoneeseen asennettavia erikoisohjelmia. Langan kanssa vaatii tietokoneeseen ohjelman, joka 14 vrk:n jälkeen vaatii rahaa (en tiedä onko ilmaista ohjelmaa). Jailbreakkaamalla siitä saa ihan oikean USB-massamuistilaitteen.
142  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 12.10.2011 11:14


Tahtoo GLaDOSin äänen ja persoonallisuuden Siriin.


Lukottoman iPhone 4S:n ajattelin ostaa. Toivottavasti ne tulee heti myyntiin Apple Online Storeen, Humaciin ja sen sellaisiin. Ainakin muualla Euroopassa Apple Online Storet (Britannia, Saksa, Ranska) myy lukottomia ennakkoon, joten josko nuo Suomessakin. Elisalla ovat niin fiksuja, ettei ne myy luureja verkon kautta yksityisasiakkaille. Ellei se sitten tule Saunalahden valikoimaan, mutta ainakaan iPhone 4:ä ei saa Saunalahdelta ja alustavat höpinät viittaa siihen, ettei tilanne tule muuttumaan 4S:nkään kohdalla.
143  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 12.10.2011 10:48
Aika kiitettävän tehokas tuo iPhone 4S kilpailijoihin nähden. Samalla hyvä esimerkki siitä, ettei spekseissä suuret numerot ole kaikki kaikessa. Galaxy S2:ssa on kaksiytiminen 1.2GHz prossu kun taasen iPhone 4S:ssä on kaksiytiminen 0,8GHz prossu. Ja silti se pieksee Galaxyn. Johtuuko tuo ero sitten siitä, ettei Androidissa ole kunnollista tukea moniydinprossuille, onko Android niin huonosti optimoitu vai onko Androideissa käytettävät prossut vaan noin paljon huonompia - eli haetaanko niissä suurta kellotaajuutta tehon pysyessä samana, että tietämättömät asiantuntijat tekisi viiden minuutin arvosteluja todeten 1,2GHz > 1,0GHz?


Tosin puuttuuhan siitä silti ilmiselviä ominaisuuksia kuten esim. muistikorttipaikka.
Muistikorttipaikka tekisi iOS:sta tarpeettoman monimutkaisen. Se vaatisi tiedostojärjestelmän paljastamista käyttäjälle, eli tiedostoselainta ja muuta sen sellaista säätämistä. Suurinta osaa käyttäjistä ei kiinnosta tiedostot, vaan niiden sisältö. Ne, jotka haluaa tiedostojen kanssa nysvätä, voi joko jailbreakata kapulansa tai ostaa Androidin.

Kuinka moni Android-käyttäjä oikeasti vaihtaa muistikorttia puhelimeensa?
144  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 10.10.2011 20:38
Kellään muuten esiintynyt ruudunpäivitysongelmia tai pelin hyytymisiä? Luin jostain että Xbox 360- että PS3-versioissa esiintyy kumpaakin. Itselläni on hyytynyt peli metsässä ja Blightownissa laski aika kivasti ruudunpäivitys, muuta valittamisen aihetta en olekaan vielä löytänyt.
X0:lla pelailen, ja kyllähän se ruudunpäivitys joissain harvoissa kohdissa tippuu. Ei mitään vakavaa tosin, ainakaan tähän mennessä.

Itse olen nyt toisessa vastuksessa joka tuottaa kyllä sellaiset Maneater-vibat että melkein itkettää.
Löysinpä minäkin tuon bossin. Toisella yrityksellä läpi. Käyttämäni ase saattoi tosin vaikuttaa asiaan, se on melko tehokas tässä vaiheessa peliä. Dark Souls wikistä kattelin jotain perusjuttua, ja tietenkin piti silmään osua joku uber hyvä ase, jonka olin missannut (enkä olisi kyllä voinut koskaan keksiäkään sitä), joten olihan se pakko hakea. Hauskahan sen kanssa on heilua.


Hauskaa ei tosin ole se, että Firelink Shrinen tulen ylläpitäjä kuoli -> ei voi käyttää Firelinkin bonfireä... :/
145  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 09.10.2011 20:08
Onkos kuinka moni ostellu noita Conax moduuleita HD -kanaville? Toimiiko joka mallilla HD -lähetykset? Verkkokauppa.comista ja gigantista löytyy yksi kortti jossa mainitaan erikseen että kyseessä on CI+ kortti. Muissa ei mainita mitään mallista. Ongelma on siinä että nämä joissa mallia ei mainita, ovatkin puolet halvempia. Tekeekö noilla halvemmilla siis mitään?
Sen moduulin ja TV:n / digiboxin (kumpaan se moduuli tulee) pitää olla Cable Ready HD -hyväksytty. Ei kai siinä muuta pitäisi olla. Tuo Cable Ready HD -hyväksyntä vaaditaan, jotta maksukortti voidaan linkittää laitteeseen. Sisällöntuottajat vaatii tuon linkityksen HD-lähetyksille.


E: Tuetut laitteet.
146  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 09.10.2011 19:49
Pieni vinkki teidonille Taurus Demoniin:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Ensimmäinen bossi siis matalana. Tällä hetkellä vähän hukassa, että mihin suuntaa sitä lähtisi menemään, mutta kaipa se mehtä olisi hyvä suunta.
147  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Deus Ex -pelisarja : 09.10.2011 19:14
Helposti 9/10 arvoinen peli. Jos pomotaistelut olisivat olleet parempia olisi piste tai puolikas tullut vielä lisää.
Jep. Pomotaistelujen lisäksi itseäni nakerti hakkerointi. Siihen toki vaikuttaa se, että olen pelannut ensimmäisen DX:n läpi. DX3:ssa hakkerointi on mielestäni liian tärkeä skilli (paljon ovia, luukkuja ja tietokoneita, jotka vaatii hakkerointia) ja jos pelaaja vaan laittaa tarpeeksi pisteitä siihen niin sitten se on vapaapääsy kaikkialle, ei mitään esteitä. Onhan siinä lisäksi se seinän läpi lyöminen, mutta sen avulla ei kovinkaan moneen tärkeään tai hyödylliseen paikkaan pääse ja monessa kohtaa tuntuu, että se on enemmän päälle liimattu ominaisuus. Eli on ovi, mikä vaatii hakkerointia ja sen viereen on laitettu hajoava kohta, että nekin pelaajat, jotka ei ole hakkerointia ottanut, pystyy etenemään pelissä. Joku tiirikointi skilli olisi tuonut monipuolisuutta maailman tutkimiseen, eikä hakkerointi olisi ollut sellainen vapaapääsy-kaikkialle -skilli.


Pitkästä aikaa peli josta voi sanoa heti pelin jälkeen että jatko-osa voisi ehkä jopa kiinnostaa.
Siitä vaan ensimmäistä Deus Exiä pelaamaan. Se sijoittuu ajassa HR:n jälkeen, joten sehän on melkein kuin jatko-osa. ;)
148  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 08.10.2011 20:33
Jonkin verran tuossa kerkesin jo pelaamaan. Aika pitkälti Demon's Soulshan tämä on. Pelimekaniikassa ei mitään kovin suuria muutoksia ole tapahtunut.

Alkuun oli kohtuu helpon oloinen, mutta ensimmäinen bossi (tutoriaalin jälkeen) ja sitä edeltävä alue aiheuttikin kuoleman jos toisenkin. En tiedä oliko thief jotenkin huono valinta classiksi, mutta kaksi kerroksisen talon korkuisen vihollisen tappaminen puukolla ei oikein vaikuta ideaalille asetelmalle. Noh, lisää harjoitusta, niin eiköhän se siitä.
149  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 08.10.2011 17:36
Apple alkoi myymään Apple TV:tä myös Suomessa. En tosin tiedä, kannattaako tuota nyt ostaa, koska Apple on melko varmasti tuomassa uutta versiota markkinoille. Uudistuksina olisi mm. 1080p -tuki. Julkaisuaikataulusta ei tosin tiedä. Ehkä tänä vuonna, ehkä ensi vuonna.
150  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kuolleet julkimot : 06.10.2011 14:54
Selvennettäköön, että en minäkään usko, että eläisimme mitään tietotekniikan kivikautta, jos Steve Jobsia ei olisi ollut. Totta kai joku olisi keksinyt tehdä graafisen käyttöliittymän jossain vaiheessa. Ja tietenkin tietokoneet olisi yleistynyt ilman Applea. Mutta uskon kuitenkin, että tietokoneet on tavalla tai toisellakin parempia Steve Jobsin ansiosta. Puhumattakaan älypuhelimista. En todellakaan jaksa uskoa, että Google olisi ottanut mobiilikäyttöjärjestelmää kehitettäväkseen, jos Apple ei olisi julkaissut iPhonea. Ja muut mobiilikäyttöjärjestelmät... Symbian on vieläkin neljän "iphonevuoden" jälkeen huonohko käyttöjärjestelmä. Eikä ne muutkaan kovin kehuttavia taida olla.
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines