Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 107
61  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 15.06.2021 21:43
Kyllähän tämä SE tulee kokoelmaan hankittua
Spoileri (osoita katsoaksesi)
62  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 15.06.2021 20:14
Jotenki otti päähän tuo alun 'Metroid 5' ja fps -kuvakulma. Selkeästi tietävät että Metroid Prime 4 on se mitä kaikki haluaisivat, mutta Nintendolla tuntuu olevan vaikeuksia tuottaa oikeasti suuria pelejä. Ja miksi tuottaisi kun samat tuotot saa pienemmän budjetin peleillä ja uudelleenjulkaisuilla.
63  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 15.06.2021 19:58
Advance Wars remasteroinnit menee kyllä hankintaan. Alkuperäisiin on laitettu satoja tunteja. Toivottavasti uusittuna on muutakin kuin vain taisteluanimaatiot, jotka tulee kuitenkin pidemmän päälle skipattua pelatessa.

Metroid vaikuttaa ihan pätevältä, mutta tästä jää hieman paha maku kun takaraivossa jyskyttää edelleen vuosia sitten lupailtu MP4.


Edit: Nii olikos tossa uudessa Wario Waressa kuinka monen pelaajan hot seat moninpeli?  8)
64  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 15.06.2021 11:13
Ihailtavaa positiivisuutta :) Bloomberg oli niin väärässä vaikka oli niin varma, niin meikäläiselle tämä aukasee hyvin todennäköisen mahdollisuuden sille, että Bloombergin muutkin "faktat" on väärin. Näyttö on todennäköisesti oikein, eli sieltä tulee isompi näyttöinen NS. Mutta muuten... kyseessä on Switch XL, ei Switch Pro. Ei edes Switch 1.5. Mariko SoCista viilattu vielä tehokkaampi ja tasapainoisempi. Totta kai tämä on omaa mutua, mutta kyllä se näin menee :)
Laitan kans rahani tälle. Mitään momenttia ei Nintendo-odotuksissa ole ollut enää vuosiin. Ikävä kyllä.
65  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 14.06.2021 19:00
Tulen tähän väliin sanomaan että Gears 5 Hivebusters on komeinta shittiä Series X:llä tällä hetkellä ja niitä harvoja next gen -viboja alustalla aiheuttavia pelejä. Pelillisesti nämä ovat toki hyvin lineaarisia ja jopa geneerisiä, mutta korkeamman vaikeustason horde -väännöt ovat kyllä parhaimmillaan legendaarisia ja versus -moden kohdallakin on melko vankka kilpapelimaine. Niin, ja DeadZonen saa nollaan!!111

Laudan parasta-paskaa -arvosteluasteikko elää ja voi hyvin.

Hivebusters on helvetin nätti jopa one x:lla. Ainoa pettymys oli lopetus sillä mä odotin vielä lisää pelaamista, mutta sen sijaan saatiin vaan video.

Kyllä. Tuntuikin lähinnä Gears 6 lämmittelyltä. Lupaa hyvää.
66  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 14.06.2021 09:11
Tulen tähän väliin sanomaan että Gears 5 Hivebusters on komeinta shittiä Series X:llä tällä hetkellä ja niitä harvoja next gen -viboja alustalla aiheuttavia pelejä. Pelillisesti nämä ovat toki hyvin lineaarisia ja jopa geneerisiä, mutta korkeamman vaikeustason horde -väännöt ovat kyllä parhaimmillaan legendaarisia ja versus -moden kohdallakin on melko vankka kilpapelimaine. Niin, ja DeadZonen saa nollaan!!111

Laudan parasta-paskaa -arvosteluasteikko elää ja voi hyvin.
67  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 24.05.2021 20:47
No niin, joko Laudan vanhoilla Amorphis-kalloilla on Silver Lake by Esa Holopainen -projekti seurannassa?

Odotan suurella mielenkiinnolla.
Kyllä on ja odotan itsekkin. Eka sinkku Normanin nokkamiehellä oli oikeinkin hyvä. Tähän kakkossinkkuun, jossa on Leprouksen laulaja en ole oikein päässyt sisään. Joutsenen ja Katatonian Renksen biisit varmasti kovia, mutta Veskun kappale voikin sitten olla jo mitä vain. Levyllä esiintyy myös Anneke Van Giersbergen jonka parin vuoden takainen akustinen keikka Tuskan kattilahallissa oli yksiä parhaita kuulemiani livevetoja. Maaginen esiintyjä.

Edit: Kyllähän tämä koko paketti potkii aika kovaa. Pääsin sisään Leprouksen Solbergin Ray of Lightiinkin sisään. Veskun biiseistä voi olla montaakin mieltä, mutta onhan toi Eino Leinon säestetty Alkusointi kylmäävää kampetta.
68  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 14.05.2021 11:50
Kävin hakemassa tuon CX 48:n. Koko on kyllä oikein passeli pieneen huoneeseen. Voi vuodesohvalla rötväten pelata tai sitten lisätä katselukulmaa pelaamalla lähempää työtuolilta.

Kipeästi kaipailen yli 77" mallia LG:ltä olohuoneeseen
Eikös uudessa mallistossa ole 83 duumanen.
69  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 09.05.2021 11:40
Kaipailisin tosiaan itsekkin tuossa kokoluokassa oledia työhuoneeseen. Hintatasoa taitaa sanella suuret tuotantolinjat joiden myötä tuotantokulut saadaan painettua todella alas. Sen takia suurimmat telkut maksavat pienen henkilöauton verran ja 55 tuumaiset kansanTV:t mahtuu maitokauppabudjettiin.

48 ja 55 tuuman CX:t 1099 hinnassa. Voisi jomman kumman laittaa.
70  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 12:00
Ei kai kuluttamisen ja säästämisen tarvitse olla toisiaan täysin poissulkevia. Ihan sillä normi pankkitililläkin on hyvä pitää (lepuuttaa) pientä bufferia, kuten tuossa kerroitkin, mutta ainakin jonkinlaisen kk-säästämisen yläpitäminen nyt vain on yleisestiottaen melko järkevää. Meille normikuolevaisille nämä voivat osoittautua kriittisillä hetkillä hyvinkin tärkeiksi tai voivat sitten toisaalta mahdollistaa suurempien hankintojen tekemisen ilman että tarvitsee santanderia häiritä asialla.

Mites muuten lautalaiset hoitavat lapsille säästämisen ja varallisuuden kasvattamisen? Meneekö ihan säästötileille, rahastoon vai osakkeisiin? Näiden muutaman vuoden ikäisten mukuloiden kohdallahan on vielä aika kivasti puolella, joten korkoakorolle -ilmiötä pääsee hyvin hyödyntämään, vaikka omalla kohdalla olisikin jo juna ajanut ohi. Oma haaste tulee varmasti olemaan varallisuuden siirto mukulalle aikuisiän kynnyksellä, ettei mene heti ekojen vuosien aikana sileäksi bilettämiseen jne. Ja tässä kohtaahan on myös taas verottaja käsi ojossa.
71  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 03.05.2021 15:09
Tuo Ethereumin nousu kyllä meinannut omalla kohdalla sitä että sijoittamani leikkiraha on muodustumassa ihan varteenotettavaksi summaksi. Näiden seuraaminen on kyllä melko koukuttavaa hommaa. Tekisi mieli pumpata nyt jo vähän lisää vipuvartta peliin, vaikka oma ymmärrys on vielä melko lastenkengissä.
72  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 14:38
Itseäni lähinnä ihmetyttää jos höhlät mainoskamppikset ja wokettelu menevät porukalla niinkin pahasti tunteisiin, että ohjaavat lopulta noinkin merkittävästi ihmisten kulutuskäyttäytymistä. Tai ainakaan itselleni ei tule kokis-hyllyllä mieleen tämän tyyppiset asiat.
73  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 24.04.2021 19:21
Outridersissa osuu kyllä muutama osa-alue kohdalleen, mikä tekee kokonaisuudesta melko kiinnostavan ja koukuttavan. Destiny ja Gears vaikutteet ovat vahvasti läsnä. Harmillisesti pelattavuus ei kuitenkaan yllä kummankaan näistä tasolle. Kiva kuitenkin että tarjolla on tämän tyylin action-rpg mitä voi pelata nyös yksin. Destinyt ja Divisionit kun eivät lähtökohtaisesti yksinpelattaviksi sopineet sitten lainkaan. Huomaa miten vähän sitä pelimediaa seuraa kun tämäkin tuli puskista ja lähinnä täältä luettua ensimmäistä kertaa.

Katsotaan miten pitkälle jaksaa kiinnostaa.
74  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.04.2021 16:14
Osa erosta tulee tietenkin myös siitä, että kuva on paljon pienempi: 24" vs 65", joten 1080p saa eri tavalla mahdollisuuden loistaa.
Tästähän keskusteltiin ja puhut ihan höpöjä. Etäisyydellä se korjataan tilanteessa kuin tilanteessa :)
DPI:llä ei ole terävyyteen vaikutusta jos eri kokoista näyttöä katsotaan suhteessa samalta etäisyydeltä eli samalla katselukulmalla.
...DPI höpötyksessä.

Juuri näin minkäs sitä faktoille voi. Toivottavasti Heinzille ei jäänyt nyt tästä mitään ihon alle. :)
75  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad) : 21.03.2021 12:44
Joo tässä on super amoled ja 120Hz mikä on kyllä oikein kiva tän kokosessa näytössä. Mitään järkiperusteita tämmösille ei tosiaan ole. Melkein alko kaduttaa tilauksen perään, mutta nyt kun sai tämän käsiin ni sekin tunne kaikkosi.
76  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad) : 21.03.2021 11:01
Android -tabletit ovat tunnetusti jäljessä omenalaitteista, etenkin softan puolesta. Tuli silti hommattua karanteenitylsyyksissä Samsungin Galaxy Tab S7+ mediahubiksi ja sohvasurffailuun. 12.4 tuuman näyttö ei tee tästä mitenkään erityisen kompaktia laitetta, mutta ohut se on. Mukana tuleva S Pen on oikeasti toimiva - esim nopeisiin muistiinpanoihin, mutta myös ihan piirtämiseen. Samsungin nettikaupasta kaupanpäälle saatu keyboard cover täydentää kokemusta läppäriin päin, kunhan se jälkitoimituksena saapuu. Ja sen myötä tulee tämä otettua myös duunikäyttöön kakkoslaitteeksi.

Ainakin tämä Dex vaikuttaa yllättävänkin pätevältä:

77  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 19.03.2021 10:27
En voi mitään jos haluat ymmärtää väärin. Keskustelussa ei ollut DPI:stä kyse. Kuvapiste näyttä suhteessa saman kokoiselta jos katseluetäisyys on suhteessa sama. Katso vaikka tätä kuvaa hetken ja mieti siinä olevia muuttujia:

78  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 18.03.2021 12:31
Totta kai mutta missaat nyt pointin. Kyse ei ollut katselu etäisyyksistä vaan käytännön pelitilanteesta. Toki Epi voisi saada TV näkymästä yhtä tarkan kuin näytöltä pelaamisesta, mutta "kysymys" oli "Näytöltä pelatessa kuva näyttää terävämmältä, kuin isolta. Jännää." No ei oikeastaan, koska DPI. Ratkaisuna voi tokia olla muuttaa etäisyyttä. Vaikka silloin ei tietty pysty pelaamaan niin läheltä mihin on tottunut.
Ai minkä pointin? Omani vai?
Juurikin tuota kyseenalaistin että eikö kaiken kokoisia näyttöjä voi katsoa optimaaliselta etäisyydeltä.


Mitäs täällä tapahtuu. Jengi hypettää 20 tuumaisia LCD -näyttöjä suu vaahdossa. Eikös sitä OLEDia voi myös katsoa lähempää?  :)
79  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 18.03.2021 08:04
Zoukan silmän optiikka -arvuuttelussa oli jo jonkin verran perää, toisin kuin jossain DPI höpötyksessä.
En nyt oikein tajua mitä höpötystä siinä on. Sehän on ihan fakta että mitä pienempi DPI luku, sitä pehmeäpi kuva on. Toki sitä voi kompensoida etäisyydellä, mutta DPI:stä se johtuu että isompi kuva on pehmeämpi kuin pieni kuva.
Isompi kuva on "pehmeämpi" kuin pienempi koska katsot niitä suhteessa eri etäisyyksiltä. Jos resoluutio on vakio, on kuva tasan tarkkaan yhtä terävä jos suhteellinen etäisyys, eli katselukulma on sama. Se nyt vain on matemaattinen fakta, josta on turha kiistellä tässä enempää.

Yksi seikka voi ollla kanssa se että pienellä näytöllä *suhteellisen* katseluetäisyyden adjustaaminen optimaaliseksi (mahdollisesti jopa pelitilanteen muuttuessa??) käy helpommin. Pään liikuttaminen 5cm eteenpäin on ihan eri asia 24” ruudulla kuin 65”.
Tämä on hyvä huomio. Katselukulmaa voi suhteessa muokata huomattavasti jopa enemmän jopa pelitilanteen sisällä vain hieman nojaamalla eteenpäin.
80  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 20:18
Kilpapelaajan optimaalinen näytön koko tulee varmasti optimaalisimman peliasennon kautta, eli kun istutaan pöydän ääressä. Suurempi näyttö edellyttäisi kilpapelaajalle suurempaa peliasemaa, jotta katselukulma ei olisi liian laaja, mikä olisi tarpeetonta taas itse kilpapelaamisen kannalta. En myöskään tähän yhtälöön ottanut itse näyttölaitteen suorituskykyä, missä varmasti on eroja. Mikään teoria ei mielestäni puhu pelkän näytön koon puolesta että sillä olisi tässä yhteydessä jotain merkitystä.

Zoukan silmän optiikka -arvuuttelussa oli jo jonkin verran perää, toisin kuin jossain DPI höpötyksessä. Odotan mielenkiinnolla tutkimustuloksiasi.
81  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 18:08
DPI:llä ei ole terävyyteen vaikutusta jos eri kokoista näyttöä katsotaan suhteessa samalta etäisyydeltä eli samalla katselukulmalla.
82  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 16:39
Varmasti näin, mutta fokus-tilasi johtuu mahdollisesti pystymmästä peliasennosta ja siitä että näyttöala peittää paremmin näkökenttäsi - ei siitä että tuumia on 24.

Mutta mistä muusta se voisi johtua? 65" paneelilla jos olen liian lähellä, kuvasta tulee liian suuri, ja jos vetäydyn kauemmaksi, en erota enää yksityiskohtia (esimerkiksi kaukana olevia pelaajia) niin helposti. En saavuta tätä millään isommalla paneelilla, joten suurin syy on minun ymmärrykseni mukaan kuvakoossa, joka luo suotuisat olosuhteet tämän "zonen" muodostumiselle.
Kannattaa katsella ruutua sopivalta etäisyydeltä. Myös sen 24 tuumaisen saa joko liian kauas tai liian lähelle. Kyse on katselukulmasta. Jos ajatellaan että resoluutio pysyy samana, pysyy myös suhteellinen pikselikoko samana jos peität esim 30 astetta näkökentästäsi näytöllä - oli kyse sitten 24 tuumaisesta tai 100 tuumaisesta näytöstä. Esim THX standardi ei ota kantaa siihen minkä kokoisella näytöllä katsellaan, kunhan katselukulma on sopiva.
83  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 14:50
Varmasti näin, mutta fokus-tilasi johtuu mahdollisesti pystymmästä peliasennosta ja siitä että näyttöala peittää paremmin näkökenttäsi - ei siitä että tuumia on 24.
84  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 14:21
Mitäs täällä tapahtuu. Jengi hypettää 20 tuumaisia LCD -näyttöjä suu vaahdossa. Eikös sitä OLEDia voi myös katsoa lähempää?  :)

Isolla ruudulla läheltä katsottuna tulee tennisefekti. Silmä seikkailee ruudulla, jotta saa kuvan kaikesta.
Kylläkyllä, mutta kyse ei ollut siitä että sitä 65 tuumaista pitäisi katsoa 40cm päästä kuten katsotte 24" näyttöjä, vaan siitä että näyttö peittää sopivan määrän näkökentästä.
85  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 13:50
Mitäs täällä tapahtuu. Jengi hypettää 20 tuumaisia LCD -näyttöjä suu vaahdossa. Eikös sitä OLEDia voi myös katsoa lähempää?  :)
86  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 17.03.2021 11:22
Kiitos Joel ja Gba. Jospa sitä koittaisi vähän enemmän aktivoiduttuakin täällä. Pidetään soihdut pystyssä!

Edit: Mites muuten Joel nyt kun olet toivottavasti vielä linjoilla niin onko tämä nykyinen SMF sinun itsesi paikkaama kun taitaa tämä versio 1.1.16 olla virallisesti vuodelta 2011?
87  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 26.02.2021 13:40
Ainakin codeissa voi piilottaa omat ip-osoitetiedot. Empä ole koskaan törmännyt dossaukseen konsolipeleissä, ellei koko verkon alasajaneita kamppiksia lasketa. Muutenkin huijaaminen on yleisempää lähinnä cross play matseissa mihin pääsee PC -pelaajat.
88  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 19.02.2021 12:22
Piti ihan googlettaa koko DLSS - huomaa miten sitä on pudonnut jo aikaa sitten kärryiltä rautakeskusteluissa. :rollaus:

Toivon ja uskon Nintendon ottavan Xboxista opiksi taaksepäin yhteensopivuudessa ja tarjoavan julkaisijoille mahdollisuuden remasteroida vanhoja Switch pelejään uudelle raudalle natiivin yhteensopivuuden lisäksi. BotW 4k/60fps anyone?
89  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 19.02.2021 08:03
Nintendon kannattaisi kyllä ehdottomasti gäpätä resoluutio maltillisempiin lukemiin. Esim 1080p olisi mielestäni varsin riittävä, olettaen että kyseessä on edelleen puoliksi kannettava konsoli. Niitä varmasti rajallisia resursseja kannattaa käyttää johonkin muuhun kuin tässä yhteydessä hieman tarpeettoman 4K:n ajoon.
90  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 17.02.2021 18:00
Microsoft julkisti tänään uudet viralliset Xbox-kuulokkeet.
Vaikuttaa ihan asiallisilta. Aikaisemmin mainitsemani Arctis 7X:t toimii kaikkien konsolien kanssa USB-donglen avulla, joten kannattaa varmaan niitäkin harkita.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 107
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines