Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 107
151  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 06.09.2020 12:30
Isomman asunnon myötä on itsellänikin audiolaitteiston uusiminen tullut suunnitteluvaiheeseen. Nykyisellään käytössä on edelleen Tannoyn Mercury V1:istä ja BK:n subbarista rakennettu 5.1. Nämä hankittu 2011 (ajankohta tarkistettu laudan lokeista). Vahvistin on vaihtunut pariin otteeseen tässä kymmenen vuoden aikana. Hyvin palvellut setuppi, mutta ehkä näitä kymmenen vuoden välein kehtaa uusia.

Kaiuttimiksi olen miettinyt KEF:in Q-sarjaa, niin että etukajareiksi pienemmän kaliiberin Q550 lattiakaiuttimet ja keskelle samankokoisilla elementeillä oleva Q250c keskitie. Surroundeista en luovu, mutta harkitsen takasivuille kompakteja seinään kiinnitettäviä KEF T101:iä. Ei välttämättä niin yhteensoivat etusten kanssa, mutta huomattavasti siistimmät ja vähemmän tilaavievät. T101 on vain 3,5cm paksu. Settiä voisi vielä päivittää saman elementin pääkaiuttimien päälle laitettavilla Atmos-kattoheijastekaiuttimilla, parilla KEF:in Q50a purkkeja. Eli kattoheijasteella toteutettu 5.1.2 setti olisi kyseessä.

Atmos edellyttäisi vahvistimen päivitystä, ja siinä näyttäisi Denonin uusimmat olevan varteenotettavia ja future proof ratkaisuja. AVC-X3700H it is then. Sitä tulisi samalla eARC, 4K/120Hz, VRR, QFT, ALLM sun muut uuden konsoligenin edellyttämät abbreviaatiot ruksittua.


Toisaalta pitäisi se näyttölaitekkin varmaan päivittää uudelle genille. Tän nipun hinnalla sitä melkein jo vois lunastaa OLED77CX:n...


152  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti 29: The Third Place : 05.08.2020 12:09
En uskalla nyt lupautua mukaan. Uutta mukulaa ja muuttoa pukkaa, eli ruuhkavuodet esteenä.


Olkaahan helliä toisillenne.
153  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 28.07.2020 20:44
Kyllä 60fps ollut autopeleissä jo useamman genin ajan. Nythän autopeleihin tulossa 120fps. Xbox One X pyörittelee useita exclu pelejä 4K/HDR/60fps ongelmitta, joten olisi kyllä iso ihmetys jos vastaava ei olisi normi seuraavassa genissä.
154  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 27.07.2020 10:09
Eikös tuo 60fps ala olemaan jonkinlainen minimi nextissä genissä, niin ei tarvitse ainakaan sen takia mihinkään PC-pelaamiseen sekaantua? Itsekkin jo silmä hyvin tottunut 60fps/4K:hon Gears ja CoD -pelien myötä, joten Last of Us ja Ghost of Tsushima tuntuu vähän kankealta.
155  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.07.2020 14:37
Ei kyllä tosiaan ole minkäänlaista hinkua uusien konsolien perään. Laitteet itsessään ihan vakuuttavan oloisia, mutta peleissä ei mitään. Pitää katsoa lähempänä loppuvuotta millaisia launch line-uppeja tulee olemaan. Sillä välin sitä nautiskelee nyky-genin kulta-ajasta - peleistä kuten TLoU2 ja Ghost of Tsushima.
156  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 23.07.2020 14:45
Jos vihdoin saisivat digitaalisten pelien hinnat järkevälle tasolle, niin voisi sitä hyvinkin ostaa digital-only laitteen.

Mä olisin muuten ihan valmis tähän vaikka heti, mutta todennäköisesti haluan seuraavan konsolin olevan samalla 4k Blu-ray -soitin. Pelien osalta mulla on esimerkiksi PS4:lle tällä hetkellä neljä (4) fyysistä peliä, ja suurimman osan, ellen kaikki, tulen näistäkin myymään pois. 98 prosenttia tämän genin pelailuista tuli tehtyä diginä.
Totta joo. Varmaan se levyasemallinen versio jo tästä syystä tulee hommattua. Ja jos saavat taaksepäinyhteensopivuuden toimimaan hyvin, niin on sitten vanha kirjasto pelattavana. Uudet pelit kuitenkin digitaalisina.
157  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 23.07.2020 14:14
Toivottavasti tulisi mahdollisuus myös vuokrata pelejä. Toimii mm digitaalisten elokuvavuokraamojen kohdalla varsin kivasti. Se uusi sukupolvi, joka on syntynyt youtuben ja somen maailmaan ei ole niin kiinnostunut omistamaan asioita kuin me. Heille fyysisten levykkeiden ostaminen hyllyyn on jokseenkin vieras asia.

Jos vihdoin saisivat digitaalisten pelien hinnat järkevälle tasolle, niin voisi sitä hyvinkin ostaa digital-only laitteen.
158  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 23.07.2020 13:17
Huonompi asiakas olisi jos ostaisit 1-2 peliä sille konsolille koko elinkaaren aikana. Ostat kuitenkin varmaan keskivertoa enemmän pelejä, niin varmasti hyvin pääsevät katteille. Valmistajien panostus jäsenyyteen tulee kuitenkin varmasti näkymään, joten ihan mielenkiintoista nähdä mitä uuden sukupolven Xbox -palvelu pitää sisällään.
159  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 23.07.2020 09:36
Subscription economy jyllää 2020 -luvulla, joten konsolivalmistajat tulevat melko varmasti hyppäämään tähän kelkkaan vahvemmin mukaan. Eli meinaa juurikin verkkopelaamisen, stream-palvelun, yms niputtamista samaan tuotteeseen. Ehkä jotain tasoja noissa voi olla, vrt. Netflix. Jos ansaintalogiikka on tuo, voi se tarkoittaa konsolilaitteiden suhteellisen alhaista hintaa, kun kate haetaan kk-maksuista. Toisaalta jatkossa voi olla hankala perustella itselleen useamman konsolin hankkimista, jos kokemus ilman tilausta on hyvinkin raakile.
160  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 20.07.2020 10:24
Ei ole näkynyt palamisia, vaikka esim CoD-tyyppisiä pelejä pelattu pitkiä pätkiä missä HUD-elementit kiinteillä sijainneillaan. Melko hyvin itse telkku laittelee näytönsäästäjiä ja nykykonsolit kuvantummennuksia, jos liikaa idlailee. Pitää jossain kohtaa testailla vielä jollain testikuvalla.
161  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 08.07.2020 09:50
Varmaan tuo One Plus Nord kannattaa tarkastaa millainen tulee olemaan vaikkei ihan budjettiin tod.näk mahdu.
162  Yleinen / Vapaa sana / Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa : 07.07.2020 13:28
Lurkkasin Peliplaneettaa ja fanitin miggeä, joka myöhemmin taisi vaihtaa nickinsä siellä Mike-E:ksi?

Haha! Niin tais olla joo. Aika hapokasta kamaa noi vanhat foorumitekstit - eikä tarvii varmaan ku vähän tältä laudalta kaivella vuosikymmenen takaa ni tulee jo hyvin myötähäpeämatskua esille.

Harmillisesti oma foorumikirjoittelu vähentynyt, kun enää himassa käytä tietokonetta lainkaan. Työpäivän 8h minimi on ihan riittävästi näpyttelyä. Toivottavasti Joel jaksaisi tämän SMF:n joskus päivitellä reponsiviisempaan teemaan niin pääsisi kännykällä osallistumaan helpommin keskusteluun, ja jo ihan senkin takia että nykyinen versio taitaa olla vuodelta 2015 ja täynnä vulneja.
163  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 07.07.2020 13:15
Eilen katsoin Netflixistä ekan Hunger Gamesin, joka on siis 1080p-leffa ilman HDR-kuvaa. Lopputaistelun yökohtaus levottomalla kameratyöskentelyllä näytti hemmetin hyvältä. Muistan, miten vanhalla LED:illä se oli harmaata mössöä, juoksevia hahmoja, joista oli vaikea erottaa yksityiskohtia (vuosien takaiset muistikuvat tapaavat tosin helposti vääristyä). Signaalin ei tosiaankaan tarvitse olla aivan priimaa, jotta tekniikan edut tulisivat esiin.

Joskin taas täydellinen musta vaatii sen ettei lähteessä ole tarkoituksella heikennetty tumman pään erottelua. HBO Nordicin paskastriimi käytännössä pilasi monta jaksoa GoT:ia, kun tummassa päässä ei ollut lainkaan liukusävyjä tai ne oli täynnä pakkausartefakteja (asteikko: musta > tumma harmaa, laatikoilla eroteltuna). Jotenkin irvokasta ettei tuosta sarjasta ole saatavilla 4k/HDR -painoksia kuin vain kahdesta kaudesta.
164  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 02.07.2020 18:34
Tais olla jopa 77 duumanen toi LG isompi paneeli.

Meilläkin muutto edessä ja katseluetäisyys tuplaantuu nykyisestä. Alkaa kyllä nykyinen 65 tuumanen tuntumaan siinä kohtaa auttamattoman pieneltä. Kun ajatuksena olisi päivitellä audiolaitteistoa, ei tv budjettiin juuri jää mitään. Eikä näin tuoretta vehjettä ole järkeä muutenkaan vielä vaihtaa. Rupesin kuitenki vähän kattomaan josko tykki olisi telkun rinnalle varteenotettava vaihtoehto. Optomalta onkin tullut pelaamiseen optimoituja 4k-tykkejä UHD50X etunenässä. Mut kattoony...
165  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 02.07.2020 16:38
LG:n CX. 75"
No nyt. Sulla vähä budjetti paisunu.  :)
166  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.06.2020 13:40
Itselle TLoU2 kontrollit ovat ihan ok tasoa, ei pääosassa, muttei niiden tarvitsekkaan olla. Tähtäyksen heijaus tuo mukavasti realismin tuntua.

Jännä - muistan kun itse kritisoin täällä varmaan 10v sitten Resident Evilien teennäistä paskoilla kontrolleilla luotua kauhutunnelmaa ja nyt asenteet päälaellaan. ;D Vähän kuten Gba:n kirjotus TV-langalle, ehkä meidän kannattaisi keskittyä olennaiseen sen sijaan että keskitytään dead zonen kokoon tarinavetoisessa pelissä.
167  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 27.06.2020 21:45
Ainakin vanhemmissa LG OLED generaatioissa on C, B, E ja jopa W käytännössä ihan sama televisio. Tai ainakin se tärkein eli paneeli on näissä kaikissa sama. Erot tulevat ulkoasussa ja materiaaleissa (mm. E ja W lasipintaisia) yms tarpeettomissa asioissa. Hyvän laitteet olette hommanneet ja kyllä parhauden huomaa myös Switchin SDR HD-kuvassa. Itselle tulee ehkä päivitystarve 7-sarjalaisesta, jos ja kun näen tuon 4k/120Hz tarpeelliseksi uudessa konsoligeneraatiossa ja tuo eARC vaikuttaa myös näppärältä ominaisuudelta.

Paljon tuossakin tv:ssä on kuvaa pilaavia ominaisuuksia, mutta kun säätää kaikki hilavitkuttimet pois päältä niin kuva on varsin mainio.
Kokeileppa ISF Expert kuvatilaa. Vastaa hyvin lähelle jo ammattilaisen kalibroimaa kuvaa mikä ilmeisesti näissä OLED:eissa on asetuksena mahdollista kun paneelien välillä ei ole merkittävästi eroja.
168  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 12.06.2020 17:02
Menee kyllä kivasti samaan räkkiin muiden kiinalaisvalmisteisten laitteiden kuten Zyxel adsl-modeemin kanssa. Aivan järkyttävän näköinen vehje.

Peleissä näköjään ray tracing, valaistus ja varjot ovat ne mitkä paljastavat pelin olevan next gen. Ero nyky geniin on niin pieni että saa nähdä millaisia bull shotteja markkinointiosastot keksii kun aletaan massoille myymään. Eniten tässä uudessa genissä melkeinpä kiinnostelee käytettävyyden toivottava kehitys, esim ettei pelin patch päivitysten lataamiset olisi jatkossa puolen päivän projekteja.

Nyt on vielä nyky genin kulta-ajat meneillään, joten kiinnostus näihin melko vähäistä. Kohta pääsee TLoU2 pariin.
169  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 11.06.2020 21:58
Jos laatu on edes viidesosa esikuvastaan...

Ei helv... Niin törkee kopio että tekis mieli testaa.
170  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 03.06.2020 11:10
Joo kyllä varmasti pelitapa ja pelattavat pelit ovat selittävä tekijä tässä. Itse olen vain hyväksynyt sen että peliohjain on kulutustavaraa ja marketista voi ostaa uuden tilalle sitä mukaan kun vanha hajoaa käsiin. Käy kyllä ihan järkiin ettei (pääosin) muoviset osat kestä ikuisuuksiin kovaa rääkkiä. So far Elite v2 pelittää täydellisesti. En vain uskalla laittaa liipasimen rajoittimia päälle, kun edellisessä napsahtivat herkästi poikki. Painalluksen eteen tulee reilu 1mm paksuinen muovitappi.

Aika myös kultaa muistot. Kaivakaapa esiin ne tuhansia tunteja palvelleet Cube, PS2 jne -ohjaimet. Ei ehkä murenneet käsiin, mutta tattien löystyminen, nappien väsyminen jne ovat niissäkin vahvasti läsnä. Ehkä kymmenen vuotta sitten tattien driftaamiseen ei kiinnitetty edes huomiota?
171  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 25.05.2020 16:54
Ostin Diablo III:n kolmannen kerran, tällä kertaa Switchille (prev PC > PS4), kun mietin että saattaisi toimia hyvin käsikonsolillakin. Ja toimiihan se. Käytännössä ainoastaan tekstuurien alhainen tarkkuus pistää alussa silmään. Muuten aikalailla identtinen isompien konsolien kanssa. Hyvä porttaus yhdistettynä Switchin älyttömän hyvin toimivaan sleep modeen (pelin voi keskeyttää ja jatkaa sekunneissa milloin vain) meinasikin sitten sitä että hyvin pian sitä oltiinkin taas Drifteissä.

Switch on kyllä laitteena erinomainen. Keksisiköhän sitä jotain muutakin pelattavaa tälle...
172  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Summer Game Fest 2020 | Kun E3 on poissa... : 15.05.2020 16:41
No ei tuo UE4 demo kovin merkittävästi eroa kyseisen pelimoottorin taidonnäytteistä kuten Gears- tai Arkham -peleistä. Teknisestihän ne tota jotakuinkin on. Ja aika puhdasta markkinointilöpinää tuo PS5 prefefointi Epiciltä. Aivan varmasti näyttää vähintään yhtä hyvältä UE5 pelit Series X:llä. Lisäksi kun eräänlainen UE virstanpylväs, eli Gears -pelit on yksinoikeudella Xboxilla, niin enemmänhän tämä Xboxin uutinen on.
173  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Summer Game Fest 2020 | Kun E3 on poissa... : 14.05.2020 14:16
Epicillä osaavat. Ensimmäiset next gen -sävärit tuli kyl tosta demosta. Mitenhän työlästä tommosten yksittäisten kivien jne tekeminen on...

174  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 23.04.2020 14:37
Meni kyllä meilläkin asunnonvaihtosuunnitelmat toistaiseksi jäihin koronaperkeleen takia. Lähinnä siis nyt ainakin hetkeksi tarkkailumoodi päälle. Nykyinen asunto on pienempi ja halvempi kuin tuleva, joten mahdollinen hintojen putoaminen sataa kuitenkin omaan laariin. Haaveissa on ollut uudiskohderivari (erillistalo, paritalo, tms) tai vähintään uudehko. Uudiskohteiden yhtiöt vaan nykypäivänä niin velkaisia, että pitää huomioida sekin tässä kohtaa jonkinasteisena riskikertoimena.

Uusi mukula tulee kuitenkin elokuun tienoilla, joten ihan kiva se olisi saada suht pikaisesti lisää neliöitä asumiseen ja olemiseen.
175  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 05.04.2020 18:09
Joo ei siinä. Ylikansoittuminen on oikea juuriongelma. Linkolan esittämät keinot sen ratkaisemiseksi ovat vain lievästi sanottuna kyseenalaisia. Olkootkin vain sanoja, joku seuraava hörhö saattaa niiden saattajan mukaisen vision viedä toteen. Metodit toki kutittelee internetissä sekä vasenta että oikeaa äärilaitaa - ehkä hieman eri syistä.
176  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 05.04.2020 15:43
En nyt tiedä onko niin hieno. Eikös tuo usein fiilistellyt kansanmurhilla ja muilla ihmisten joukkotuhoilla?
177  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 30.03.2020 19:38
Super Mario AllStars 2 olisi paras nimike :)
178  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 19.03.2020 20:32
Paikallisten tilastojen pimittäminen vielä tässä kohtaa ymmärrettävää, kun teholla yksittäisiä ihmisiä. Sitä en ihan ymmärrä miksi valtakunnallista lukemaa vielä pimitetään.
179  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 19.03.2020 12:54
Vähän samaa epäilen, kun pelisession koko kasvanee samassa suhteessa. Toki hyvä että panostavat tässä genissä latausnopeuksiin jne.
180  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 19.03.2020 12:46
Logistiikkakeskukset (ainakin S-ryhmän ja Keskon) toimivat ilman ihmisiä. Trukit viilettävät ennalta määrättyjä reittejä ja kasaavat kamaa ja ottavat kamaa hyllystä ympäri vuorokauden. Ihmisiä siellä ei kai liiku kuin huolto hommissa. Se näyttää oikeastaan aika coolilta kaikessa tehokkuudessaan. Kuskinkaan ei tarvi tulla ulos. Kaupassa kuskin täytyy tietty useimmiten purkaa kuorma.

Joo mutta kyllä se ruoka pitää jossain valmistaakin että se voi päätyä sinne Keskon logistiikkakeskukseen. Ja nämä tuotantolaitokset, vaikka ovatkin usein pitkälle automatisoituja, vaativat silti paljon ihmisten työpanosta.

Kyllä se on niin, että jos korona vaikka pääsee leviämään suurissa kotimaisissa teollisissa leipomossa, niin se leivän tekeminen loppuu aika nopeasti jos puolet porukasta on poissa tai karanteenissa. Tai ainakin kapasiteetti putoaa rankasti. Puhumattakaan siitä voiko moinen laitos edes toimia tuollaisessa tilanteessa, koska elintarviketurvallisuus vaarantuu.
Kapasiteetti ja valikoima putoaa varmasti. Valmiuslaki kuitenkin ainakin mahdollistaa sen, että koko kansakunta on tarvittaessa valjastettavissa kriittisten toimintojen ylläpitoon. Joku elintarviketuottaja totesi haastattelussa että tarvittaessa haetaan toimiston papereiden pyörittelyporukka linjastolle töihin jos sen vaatii.

Vaimon työporukassa (sairaanhoitajia) ihmeteltiin, kun valmiuslaki mahdollistaa työhön pakottamisen ilman palkkaa. Totesin siihen että niin meistä voidaan kuka tahansa pakottaa töihin kansakunnan ollessa hätätilassa. Ja puolet suomalaisista sen vähintään puoli vuotta elämästään tätä pakkotyötä jo tekeekin.

Suomen omavaraisuusaste on sen verran hyvä (vrt. esim Ruotsi) ettei täältä ruoka lopu.
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 107
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines