Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 177
121  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: E3 2019 | Iskä! Koskas alkaa se Sonyn pressi? : 07.06.2019 16:07
Kappas, ei enää muistanut  ;D

Olet siihen tahtiin vaan sitä hypettänyt, että voisi olettaa pelin olevan vielä pelaamatta. Lisärit kannattaa kyllä pelata, ovat ihan emopelin tasoista tavaraa, toka varsinkin.
122  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: E3 2019 | Iskä! Koskas alkaa se Sonyn pressi? : 07.06.2019 15:33
Saas nähdä jaksaako katsoa yhtään pressiä, kun Sonyllakaan ei ole omaa. MS:n pressi tulee liian myöhään, ei jaksa valvoa kun töihinkin pitäisi mennä. Nintendon ei kiinnosta, kun konsolia ei löydy. Ja molempien kiinnostavat jutut voi tsekata myöhemmin kuitenkin.

Witcher 3 Switchille olisi hyvä juttu ihan vaan sen takia, että pääsee "näkemään" Epin reaktion pelin juoneen ja hahmoihin. Pelasin sen juuri uudestaan läpi ja on se yksi pelihistorian hienoimpia kokemuksia siltä(kin) kantilta.
123  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 05.06.2019 08:36
Chernobyl oli kyllä alusta loppuun 5/5.
124  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.05.2019 22:29
Chernobyl on kyllä aika hyvä.
125  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 30.04.2019 21:39
Ehkä tyydyttävin leffa, minkä olen koskaan nähnyt. Joidenkin juonilinjojen yhteenpunonnoille on vaikea löytää sanoja. 10 vuotta taputellaan yhteen todella onnistuneesti.

Mutta Endgame ei todellakaan ollut sellainen, mitä odotin sen olevan...

Samat mietteet.

Sellaisen mielenkiintoisen huomion tein, että aika nuorta oli porukka ainakin meikäläisen näytöksessä. Osa porukasta ei varmaan ollut edes syntynyt silloin kun MCU starttasi.
126  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 24.04.2019 16:02
Piti mennä katsomaan sunnuntaina vaimon kanssa, mutta Pääsiäisen sekoittamana en tajunnut mikä päivä on ja en päässyt varailemaan lippuja kuin vasta pari tuntia myöhässä. Nyt on sitten varattu liput tiistaille, perkele.
127  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.03.2019 19:32
Jossain taisi olla jo uutinen että warettamisen määrä on taas lähtenyt nousuun, koska palveluita alkaa olemaan jo liikaa ja ihmiset eivät halua maksaa kuin yhdestä tai kahdesta.
128  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 08.02.2019 15:45
Toisaalta, tasatilanteessakin valitsisin itse mieluummin julkisen, sillä omissa kirjoissa juuri ratissa istuminen on hukka-aikaa - itsekseen kulkevassa välineessä voin pelata, katsoa videoita, lukea tai tehdä töitä. Vaan nämä ovat jälleen näitä, että meistä on moneksi.

No joo, autolla ajaessa ei toki voi esimerkiksi läksyjä tehdä mutta podcasteja tai äänikirjoja voi kuunnella  ;)
129  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 08.02.2019 14:09
Pääkaupunkiseudulla sanoisin, että edes jotakuinkin raiteiden varrella (metro, spora, juna) asuvilla on pullat erittäin hyvin uunissa eikä autoiluun käytännössä mitään syytä, tottumuksen, arjen luksuksen tai seitsemän lapsen harrastusten organisoinnin lisäksi.

Näissä heitoissa kannattaa yleensä olla kohtalaisen varovainen, koska jos ei ole ikinä autoa omistanut tai liiku muuten kuin kaupunkien keskustojen tietämillä, niin tähän on vähän vaikea ottaa kantaa.

Kannattaa ottaa huomioon, että muilla ihmisillä voi olla erilaisia tarpeita muutenkin kuin tuon arjen luksuksen tai tottumusten vuoksi ja vaikka ei olisikaan seitsemää lasta. Mites mökille meneminen? Mitä jos ei halua käyttää viikossa kymmentä tuntia ylimääräistä matkusteluun? Mitäs jos pitää mennä jonnekin vähän syrjemmälle, mihin ei välttämättä mene kunnolla julkista liikennettä? Se että itse ei ole ikinä autoa tarvinnut, ei tarkoita etteikö muut voisi tarvita.

Asun itse tällä hetkellä tosin vain bussilinjojen varrella, mutta laskin äsken että julkisilla mulla menisi työmatkoihin rapiat 226h enemmän aikaa vuodessa. Keksin kyllä muutakin käyttöä tuolle 5,5 työviikolle, jotka säästän ajallisesti käyttämällä autoa. Puhumattakaan siitä, että esimerkiksi harrastusten pariin tai mökille en pääsisi julkisilla mitenkään. Mutta kai se on vaan tottumiskysymys.
130  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 08.02.2019 11:45
Samaan aikaan tuntuu lähinnä siltä, että joukkoliikenne huononee jatkuvasti. Vuoroja karsitaan ja vuorovälejä pidennetään. Suoria linjoja on entistä vähemmän, kun on halvempaa kuskata porukka vaikka metroasemalle eikä suoraan keskustaan. Teoriassa hyvä, mutta matka-aika usein pitenee, joskus huomattavastikin (esim. Länsimetron aiheuttamat ongelmat Espoossa).

Jos omalla autolla pääsee puolessa tunnissa töihin, kun julkisilla menee yli tunti, niin miksi kukaan käyttäisi julkisia (paitsi jos ei ole varaa autoon)?

Meidänkin paikkakunnalla, joka on sentään kohtalaisen iso "kylä" pääkaupunkiseudulla, mennään vaan huonompaan suuntaan. Avattiin uusi matkakeskus, mutta seuraus on lähinnä se että ihmiset joutuvat tekemään vaihtoja ja matka-ajat ovat pidentyneet. Porukka on siirtynyt oman auton käyttöön.
131  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 26.01.2019 11:01
Niin se vähän riippuu, että onko auto oma vai liisattu, ja että pitääkö itse maksaa bensat.

En ole löytänyt vielä vastaavan kokoista mutta yhtä vähän päästöjä aiheuttavaa dieseliä, kuin Toyotan farkku-hybridit. Maksan mieluusti huomattavasti pienemmän summan vuodessa ottamalla hybridin, vaikka olishan joku neliveto turbodiesel ihan kätevä.

Nyt heräsi uteliaisuus. Mikä Toyota on kyseessä?

Mitä nyt olen katsellut, niin hybridi Toyota Auris Touringin päästöt on alle 117g/km ja taas esim. jonkun Skoda Octavia dieselin on ~130 tienoilla. Kulutusta en ole hirveästi katsellut.

Mutta siis oma tilanne aika spesiaali, koska päästöjen määrä vaikuttaa suoraan leasing-kustannuksiin.
132  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 25.01.2019 22:33
Niin se vähän riippuu, että onko auto oma vai liisattu, ja että pitääkö itse maksaa bensat.

En ole löytänyt vielä vastaavan kokoista mutta yhtä vähän päästöjä aiheuttavaa dieseliä, kuin Toyotan farkku-hybridit. Maksan mieluusti huomattavasti pienemmän summan vuodessa ottamalla hybridin, vaikka olishan joku neliveto turbodiesel ihan kätevä.
133  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 25.01.2019 14:57
Sähköautoissa on ainakin vielä se ongelma, että niiden valmistaminen tuottaa aika paljon enemmän päästöjä kuin tavallisen polttomoottoriauton, varsinkin kun akut tehdään jossain Kiinassa missä teollisuus pyörii kivihiilellä.

Aika kauan saa posotella sähköautolla (~100 000 km), ennen kuin se päästöhyöty saadaan esiin verrattuna esim. vähäpäästöiseen dieseliin. Vaikka autoilla toki ajetaankin enemmän kilsoja, kuin tuo satatonnia, niin tuossa on ainakin vielä korjattavaa. Ja tuossakin laskelmassa, minkä luin, oli ilmeisesti laskettu sähköauton päästöiksi ajossa nolla, mikä nyt ei ainakaan joka paikassa pidä paikkaansa. Ja kauanko tuollaisella akulla ajaa, ennen kuin se pitää vaihtaa uuteen?

Isoin ongelma silti lienee tuo latausverkon kattavuus ja kapasiteetti, kuten täällä onkin jo ollut puhetta. Ei tule onnistumaan ihan lähiaikoina satojen tuhansien autojen lataaminen tien päällä. Eikä kaikkia kiinnosta pysähtyä mökkimatkalla tunniksi lataamaan autoa, eli latausajat pitää saada todella nopeiksi.

Parin viikon takainen SDP:n ympäristöohjelman tavoitemäärä on ihan absurdi. Suomalaisen auton keskihinta on vissiin 3000€ tällä hetkellä, mikä kertoo paljon siitä paljonko ihmisillä on varaa laittaa autoon. Mielenkiinnolla odottelen että kuka ne 700 000 uutta sähköautoa ostaa seuraavan kymmenen vuoden aikana  :rollaus:

Suomen hiilidioksidipäästöthän ovat vissiin 0,5 promillea maailmanlaajuisista ja tuosta puolesta promillesta autokannan päästöt ovat käsittääkseni 15%. Tiedän, että kaikki vaikuttaa kaikkeen ja pitää kantaa kortensa kekoon, mutta aika pikkupotuista puhutaan. Kyllä ne päästöt pitää vähentää muualta, mm. teollisuudesta, lentoliikenteestä ja laivaliikenteestä.

Mutta joo, seuraava autoni taitaa olla Toyotan hybridi-farkku, jonka tosin ajattelin ottaa liisattuna.
134  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Vuoden peli 2018 -äänestys (käynnistyy 1.12 klo 00:00) : 31.12.2018 08:21
Ei ole oikein ollut aikaa pelata tänä vuonna niin paljon kuin olisi halunnut ja ihan piti miettiäkin, että mitä edes olen pelannut kun ensin tuli mieleen vain kaksi peliä. Mutta mennään niillä.

1. God of War
Olihan tämä suuri harppaus verrattuna aiempiin peleihin. Ainahan ne ovat olleet eeppisiä, mutta nyt mukana oli kunnon juoni ja tykkäsin enemmän pelimekaniikoistakin tällä kertaa. Finngamer kiteytti varsin hyvin pari viestiä ylempänä. Lisäksi skandimytologia kyllä kiinnostaa siinä missä kreikkalainenkin.

2. Red Dead Redemption 2
Tämä voisi olla ykkönenkin, mutta peli on vielä suht pahasti kesken. Enivei huikea parannus edelliseen osaan. Jos länkkärit vaan kiinnostaa, niin eihän tätä voi skipata. Silti välillä tuntuu, että onko vähän liiankin aidontuntuiseksi tehty joissain asioissa..

3. Far Cry 5
Kun nyt ei muutakaan muista pelanneensa, niin sanotaan nyt tämä. Samaa tuttua Far Cry -meininkiä, mutta miljöö oli vaihteeksi mielenkiintoinen verrattuna pariin aikaisempaan. Tykkäsin.
135  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.12.2018 10:47
On se varmaan joskus ollut mutta itse ostin julkkarissa, niin en muista.
136  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.12.2018 16:37
Firewatch oli kyllä erittäin hyvä.
137  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Pelitarjoukset : 19.11.2018 21:51
Spiderman on 33€ Gigantissa näköjään.
138  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 16.11.2018 21:02
Sony jättää E3 2019 välistä.

Erikoista. Onkohan painotus siirtynyt niin kovasti jo PS5:en että näytettävää ei vain ole.

Varmaan kaikki paukut sitten PS5:n julkistamiseen vuoden päästä syksyllä tms?
139  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Apple : 23.10.2018 09:39
Minkäslaista kehitystä näissä koneissa on tapahtunut viimeisen viiden vuoden aikana? Olisi nimittäin mahdollista saada Late 2013 iMac 27" (ME089K/A) hintaan ~720€.

Koneen speksit:
- 3,5 GHz neliytiminen Intel Core i7
- 16 Gt muistia (varmaan DDR3)
- NVIDIA GeForce GTX 775M (todnäk. 2Gt GDDR5)
- 1TB Fusion -kovo


Nyt on urheasti menty vielä ikivanhalla Mid 2010 21,5" iMac (3,2 GHz Intel Core i3) nuhapumpulla, jonka ainoa päivitys vuosien saatossa on ollut lisämuisti. Alkaa olemaan suht hidas toosa, mutta toisaalta käyttökin on ollut viime vuosina vain netin selaamista ja tekstinkäsittelyä, niin ei ole viitsinyt ostaa uutta kun tuo kuitenkin toimii. Tiedossa on kuitenkin, että voi kosahtaa minä hetkenä hyvänsä ja ei myöskään napostaisi maksaa tonnia jostain karvalakki-iMacista.

Siinä mielessä tekisi siis mieli päivittää nyt, jos tuollainen viisi vuotta vanha huippumalli on vielä käyttökelpoinen useamman vuoden. Miten on?
140  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 15.10.2018 10:11
Jos luonto, luonnossa liikkuminen, ruoan hankinta ja metsästys edes jollain tasolla kiinnostaa, niin MeatEaterin eli Lihansyöjän 7. kausi rantautui Netflixiin tänään. Aiemmin tullu vain jenkeissä kaapelista, eli sikäli kiva kun näiden katsominen on näin aika paljon helpompaa.

Katoin tästä sen Joe Roganin jakson, joka oli hyvä. Jätkät ei meinanneet malttaa kytätä vaan piti lähteä hakemaan mestoja kokoajan.  ;D

Rogan on ollut ennenkin sarjassa mukana muutamassa jaksossa. Mies tosiaan metsästää jousella ihan tosissaan ja puhuu podcastissaankin asiasta aika usein.

Sanoisin kuitenkin, että meno vaan tuosta paranee. Toinen ja kolmas jakso hirvijahdissa Alaskan erämaassa on huikeita, kuten myös kaakkois-Alaskan sademetsään sijoittuvat jaksot joita on tällä kaudella useampi. Itse sain juuri Guyanan jaksotrion katsottua, joka keskittyi jousikalastukseen ja paikallisten asukkaiden elämään.

Viisi jaksoa jäljellä, mutta ei viitsi katsoa liian nopealla tahdilla kun seuraavaa kautta joutuu kuitenkin odottelemaan varmaan pari vuotta..
141  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 02.10.2018 21:28
Jos luonto, luonnossa liikkuminen, ruoan hankinta ja metsästys edes jollain tasolla kiinnostaa, niin MeatEaterin eli Lihansyöjän 7. kausi rantautui Netflixiin tänään. Aiemmin tullu vain jenkeissä kaapelista, eli sikäli kiva kun näiden katsominen on näin aika paljon helpompaa.
142  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 26.09.2018 21:39

Ennakkotilaushinta PS+ -jäsenille 15,96€. Muille vähän enemmän.
143  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 26.09.2018 15:55
https://blog.us.playstation.com/2018/09/26/castlevania-symphony-of-the-night-rondo-of-blood-haunt-ps4-october-26/

SotN ja Rondo of Blood tulee PS4:lle 26.10.
144  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 04.09.2018 17:46
Henry Cavill on Geralt Rivialainen aka Noituri

Liputin itse enemmän Josh Hollowayn puolesta, mutta eiköhän Superman myös handlaa roolin – huomattavasti isompi nimenäkin, kun Josh niitti maineensa periaatteessa LOSTilla.

Louhivatko tekijät kunnioittaen koko hienon kirjasarjan potentiaalin? Oikeita sanoja on sanottu, oikeita miehiä ja naisia pestattu ja kultaisia lupauksia annettu. Ensimmäisen kauden näkemiseen voi kuitenkin mennä vielä parikin vuotta.



Hmm aika erikoinen valinta, mutta voi toki toimia hyvinkin. Ei näistä koskaan tiedä etukäteen. Lisää vähän ryppyjä ja harmaa tukka, vaikka kasvonmuodot eivät aivan samanlaiset olekaan. Ainakin Cavill on ilmeisesti sarjan fani.

Mutta aika ison nimen ovat tosiaan saaneet tähän. Ilmeisesti budjetissa ei säästellä. Tai sitten kaikki budjetti menee Cavillin liksaan  :P

Tässä olisi kyllä kova sauma Netflixille saada GoT:in veroinen sarja itselleen. Kirjoja lukeneet tietävät, miten rikas tarina kaiken takana on ja siitä kyllä riittää vaikka miten loistavaan sarjaan, jos se vain tehdään kunnolla.
145  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 28.08.2018 20:41
Se vähä mitä katsoin oli hienoa, mutta jotenkin ei nykyään jaksa enää katsoa etukäteen juuri materiaalia mistään odotetuista peleistä kun tuntuu että kaikki spoilataan trailereissa etukäteen. CD Projektiin on luottoa sen verran, että tuon voi ostaa silmät ummessa ja mieluummin olen täysin tietämätön pelin ostaessani.

Mutta tänään oli Yakuza 2 Kiwamin eli Yakuza 2:n PS4-remaken julkkari. Ai että tätä on odotettu varmaan 10 vuotta. Alkuperäinen peli sentään PS2:lle, niin jotenkin ei vaan enää pysty vaikka peli onkin täyttä rautaa.
146  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 05.08.2018 18:30
Mikä olisi paras (=hyvä) luuri hintaluokass 300-400€? Mutsi tarttisi uuden, mutta en näistä oikein osaa sanoa kun tuossakin hintaluokassa piisaa valikoimaa. Joku Honor 9?
147  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: E3 2018 | Meillä on uusia pelejä, JA Retroa? : 12.06.2018 12:41
Sonyn pressi oli aika lyhyt..

Ghost of Tsushima oli ehkä messujen kiinnostavin peli.

Death Stranding edelleen mysteeri. Ilmeisesti joku Itella-simulaattori.
148  Yleinen / Vapaa sana / Re: Finngamerin pelimiitti 28: Pelaajan loppu : 02.06.2018 12:57
Meikä tulee Klaukkalasta päin autolla. Nappaan yhden miittineitsyen mukaan Kauklahden asemalta vähän ennen kolmea.
149  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Pelitarjoukset : 18.05.2018 11:21
Horizon Zero Dawn olisi 20€ PS Storessa. Onkos ostamisen arvoinen tuolla hinnalla?

On.
150  Yleinen / Vapaa sana / Re: Finngamerin pelimiitti 28 : 02.05.2018 13:22
Perkule!

9.6. ei käy, olen Virossa.

2.6. kävisi..  ;)
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 177
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines