Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 177
1  Yleinen / Vapaa sana / Re: 10 vuotta Pelaajalautaa : 23.04.2024 12:49
Koko ajanhan täällä näkyy etusivullakin olevan paikalla 100-200 ”vierasta” ja nollasta muutamaan kirjautunutta. Ollut jo vuosia iso määrä noita vieraita. Jotain bottejahan nuo lienee, tiedä sitten mitä tekevät.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.10.2023 12:44
Jos nyt unohdetaan pelimekaniikat, niin Twin Snakesin isoin ongelma on uusittu soundtrack ja ääninäyttely. Uudet musat on selvästi huonommat ja tunnelma on tiessään. Samaten ääninäyttelijöiden suoritukset eivät ole yhtä hyvät ja muutama oli muistaakseni vaihdettukin (tai ainakin saatu kuulostamaan ihan erilaiselta). Toki myös Snaken supermiesliikkeet eivät istu peliin yhtään, kun Snake on kuitenkin aina ollut se ns. realistinen hahmo kaikenmaailman mehiläismiesten ja vampyyrien joukossa.

Eli näin alkuperäistä julkaisusta asti pelanneena, ja jolle pelin tunnelma ja tarina nimenomaan ovat tärkeimmät, Twin Snakes on kaikilla tapaa epänautinnollinen. Toki jos ottaa pelin vaan mekaanisena suoritteena, niin sitten varmaan nuo asiat eivät ole niin tärkeitä ja päällimmäiseksi nousee tuo pelin ”rikkova” ensimmäisen persoonan tähtäys.
3  Yleinen / Vapaa sana / Re: Pelaajalauta toimii taas : 16.05.2023 20:26
No sitten määrä kasvanut reippaasti siitä kun viimeksi tarkemmin seurannut.
4  Yleinen / Vapaa sana / Re: Pelaajalauta toimii taas : 16.05.2023 09:28
Yleensä luku on kai ollut jotain 20-50 vierasta, toi on poikkeuksellisen paljon.
5  Yleinen / Vapaa sana / Re: Eduskuntavaalit 2023 : 02.04.2023 23:38
Ohisalohan sanoi jo aiemmin, ettei hallitukseen näillä äänimäärillä, mutta mistä sitä lopulta tietää.

Aika hullu saa Orpo kyllä olla jos aikoisi Marinin ja Vihreiden kanssa hallitukseen.
6  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sarjakuvat : 23.02.2023 17:09
Tässä vielä Hesarin juttu aiheesta: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009412646.html

Kustantajalta edellinen painos oli jo valmiiksi loppu, eli kaupoissa olevat kappaleet ovat viimeisiä joita tullaan myymään. Artikkelista saa myös sen kuvan tosiaan, että Elämät ja teot -kirjaa ei tulla julkaisemaan uudestaan edes muokattuna.
7  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sarjakuvat : 20.02.2023 18:17
Don Rosa -faneille tiedoksi, että Disney on kieltänyt kahden Rosan sarjan julkaisun jatkossa. Molemmissa sarjoissa esiintyy Bombi Zombi eli woken piikkiin menee taas tämäkin.

Ikävä kyllä tämä myös tarkoittaa, että esim. Roope Ankan Elämä ja Teot -kirjaa ei voi enää julkaista kuin korkeintaan nämä sarjat poistamalla. Koskee myös Eurooppalaisia julkaisijoita, eli tuskin Sanoma/Egmont tältä sensuurilta välttyy.

Tilasin juuri toisen kipaleen ko. albumia omaan hyllyyn.


Lähde: Don Rosa itse FB:ssä
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Vuoden parhaat pelit 2022 : 20.12.2022 23:15
Kyllä meidän kaksivuotias ainakin tykkäsi sen verran, että piti ostaa se merirosvolisäri.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Vuoden parhaat pelit 2022 : 19.12.2022 15:36
Pakko äänestää My Friend Peppa Pig, kun ei ole tänä vuonna muuta tullut pelattua.
10  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 07.12.2022 17:47
Onko kotiteatterivahvistimissa jotain sudenkuoppia nykyään, mihin astumista kannattaa välttää? Muistelen että muutama vuosi sitten oli ainakin jotain ongelmia jossain 120Hz toistossa tms? Mihin erityisesti pitäisi kiinnittää huomiota?

Verkkiksestä katselin myydyimpiä malleja ja suht järkevän hintaiset Sonyt siellä keikkuu.

Esim. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/477558/Sony-STR-DH790-7-2-kanavainen-AV-viritinvahvistin

Tarve siis 4K striimaus, 4K blurayt ja PS5 pähkinänkuoressa eli näitä tukevat ominaisuudet pitäisi löytyä.
11  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 05.12.2022 20:07
No joo, rahalle on nyt muutakin käyttöä eli jäänee hyllyyn. Uusitaan sitten vahvari, keskikaiutin ja subbari kun TV menee vaihtoon. Eipä tule tehtyä kiireessä vääriä hankintoja ainakaan.

Nyt on kuitenkin ihan toimiva tsydeemi Dalin kaiuttimilla, isoin ongelma puuttuna subbari ja liian pieni keskikaiutin.
12  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 05.12.2022 12:50
Onko noista soundbareista nykyään mihinkään TV:n äänestoistolaitteena? Esim. JBL Bar 800 Dolby Atmos olisi saatavilla nyt hintaan 350€ suhteiden kautta.

Oma tilanne on se, että en ole enää laittamassa oikeaa kotiteatterijärjestelmää, jossa olisi kiinteät takakaiuttimet yms. Nyt on käytössä vaan Dalin etu- ja keskikaiuttimet. Vahvari on toistakymmentä vuotta vanha Onkyo ja TV vielä Sonyn 1080p -malli.

Jossain vaiheessa TV ja audiosysteemit menee vaihtoon, mutta audiojärjestelmän tyyppi on vielä auki. Vaihtoehtoina on joku takakaiuttimeton kotiteatterisysteemi tai sitten soundbar.

Esim. tuossa JBL:n soundbarissa houkuttaisi helppous sekä se, että siinä on tarvittaessa irrotettavat takakaiuttimet, jotka vois leffoja katsellessa (nykyään satunnaista) heittää sohvan taakse. Toisaalta taas olohuone on aika iso tila, niin en ole varma miten tuollainen toimii. Vaikea myös tietää, että onko tuossa millainen äänenlaatu verrattuna nykyiseen järjestelmään.

Tarviiko nuo soundbarit vielä erillisen vahvarin? Periaatteessa kai ei, mutta jos laitteita on useampi, niin ainakin noissa loppuu HDMI-paikat kesken. Ellei sitten laitteet ole telkkarissa kiinni kaikki suoraan ja soundbar on vain TV:n HDMI Out -liitännässä tms..

Ei ole juuri tullut näitä mietittyä kymmeneen vuoteen, niin kohtalaisen pihalla taas saa olla näissä asioissa  :rollaus:

13  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 30.10.2022 16:39
En sinänsä ihmettele yhtään. Cavill on suuri kirjojen ja pelien fani ja kaikille lienee selvää, ettei sarja tee oikeutta kummallekaan. Cavill itse on muistaakseni maininnut aiemmin, että 3. kausi toivottavasti seuraa tarkemmin lähdemateriaalia.

Liittyy: https://nordic.ign.com/the-witcher-5/61132/news/netflixs-the-witcher-former-producer-claims-some-writers-actively-disliked-the-books-and-games
14  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 29.10.2022 23:37
Jaaha Cavill jättää sarjan 3. kauden jälkeen. Tilalle Liam Hemsworth.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Peliostokset : 27.10.2022 21:11
Tänään sitten huomasin että Verkkiksestä oli tullut mailia viime yönä että Bayonetta 3:n perusversio pitäisi maksaa O_o Kun tilausta ei edes pystynyt tekemään ilman maksua. Eli nyt pitäisi käydä tiliotteet läpi ja katsoa onko maksu oikeasti lähtenyt vai ei. Ja erikoisversionkin maksun meno on nyt pakko tarkistaa. Mutta tämä sanoo käytännössä sen että Verkkiksestä ei huomiseksi ole peliä tulossa, koska tämä maksu sekaannus. Eli huomenna metsästämään kaupoista.

Kyllä sen tilauksen pystyy tekemään nykyäänkin ilman ennakkomaksua, vaikka sivu yrittääkin pakottaa verkkopankkiin. Mutta vaikka maksutapahtumasta peruuttaa, niin tilaus menee silti läpi ja jää odottamaan maksua (kuten ennen vanhaan). Tai näin ainakin mulla viime viikolla.
16  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 25.10.2022 22:29
Eihän tota kukaan katsoisi, jos Cavill ei olisi pääosassa.
17  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 04.10.2022 20:37
Kannattaakin siis VPN:llä ottaa tuo Premium-tilaus Argentiinan kautta, niin ei tarvitse maksaa Googlelle tuosta paskasta kuin euro kuussa. Ilman Premiumia tuo palvelu on täysin katselukelvoton nykyään.

Tää olikin päivän vinkki. Peruin oman 7€/kk Premium Lite tilauksen ja nyt on uusi Premium alle euron kuussa. Youtubea tulee katsottua aika paljon ja otin joskus alkuvuodesta on Lite-version, koska mainosten määrä ja sijoittelu alkoi menemään ihan mahdottomaksi. Ilmeisesti tilanne on tuosta vielä pahentunutkin ja muutenkin rasittaa Youtuben asenne, niin ihan mielellään näin.
18  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 08.09.2022 22:34
Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.

ja The Boys

Miten saatoin unohtaa, viime vuosiek parhaimpia heittämällä  :rollaus:


Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.

ja The Boys

Tämä on sarja joka on kummitellu omassa mielessä alusta asti, mutta en ole yhden sarjan vuoksi viitsinyt ottaa palvelua. Voisi kyllä miettiä mistä palvelusta luopuisi kun ottaa Amazonin... Apple+ ainakin. Sieltä kiinnostaisi edelleen McGregorin moottoripyöräreissut (yksi kausi katsomatta) ja kieltämättä aika komea dinosaurus dokkari Prehistoric Planet. Mutta nämä on odotellut katsomista jo jonkin aikaa, mutta kun aikaa vain ei ole näille ollut. Aina on "jotain mielenkiintoisempaa". Joten voisi ehkä lopettaa yrittämisen. Toistaiseksi...

Amazon maksaa 7€/kk. Ei siihen kenenkään talous kaadu jos ottaa kuukaudeksi kahdeksi.
19  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 08.09.2022 16:06
Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.
20  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 07.09.2022 21:04
Hobitista sen verran, että siitä löytyy fanin tekemä Book Edit. Trilogia koostettu yhdeksi n. 4 tunnin elokuvaksi. En ole vielä katsonut, mutta voi melkeinpä heti sanoa että kuulostaa paljon paremmalta kuin viralliset julkaisut.

Mulla on Hobitista ”M4’s Book Edit”, joka on reilut 4h. En oo vielä katsonut, mutta tuossakin ilmeisesti poistettu kaikki turha ”höttö” mutta mukana on myös jotain, mitä Hobitti-kirjassa ei ole (ns. Appendices-kamaa).

https://m4-studios.github.io/hobbitbookedit/
21  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 05.09.2022 11:48
Aika tyypilliseltä keissiltä nykyajan tv-viihteessä vaikuttaa. Otetaan joku vanha ja monella tapaa vakiintunut tarina/maailma, tuupataan tekemiseen hirveä kasa rahaa, annetaan käsikirjoittajien/tuottajien/ohjaajien kyllästää koko juttu omilla ns. reaalimaailmaan kuuluvilla mielipiteillään/arvoillaan ja lopuksi vittuillaan minkä keritään vanhoille faneille, jotka vain haluaisivat nähdä fantasiamaailman niinkuin se alunperin kirjoitettiin ilmam turhia muutoksia.

Jotenkin kumma miten kärkkäästi studiot ovat nykyään valmiita etäännyttämään fanit, ottaen huomioon että he ovat kuitenkin ne, jotka sarjaa pääasiassa katsovat ja jotka siitä puhuvat muille. Näkisin, että tässä on aina kohtalainen riski, koska tosiaan ei ne pelkät kasuaalit kannattele mitään sarjaa.

Osaako joku muuten vastata siihen, että kun sarjassa pitää kerran olla tietty kiintiö tummia, niin miksei käytetä niitä jo valmiiksi loreen kuuluvia tummia ”rotuja”, vaan esimerkiksi nyt haltioista on pitänyt tehdä tummaihoisia? Eihän kenelläkään olisi ongelmaa sen kanssa, että sarjassa seikkailisi hyvistenkin puolella  tummia haradrimeja esimerkiksi.


Pitänee tätä nyt kuitenkin katsoa edes eka jakso, kun Prime-tilaus on päällä. Voihan se olla ihan katsottava.
22  Yleinen / Vapaa sana / Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 02.03.2022 12:13
Toivoa sopii että kulisseissa jo tapahtuu, vaikka antavat muuta ymmärtää.

Natoon liittyminen on nyt pakollista jo ihan senkin takia, että suomalaiset ovat ilmaisseet halunsa liittyä ja Putin tietää tämän. Aiemmin tästä ei ollut huolta Kremlissä. Jos ei liitytä tämän hallituksen aikana, niin seuraavan aikan viimeistään. Tämä taas ”pakottanee” Putinin toimiin itärajalla heti kun Ukrainasta kerkiävät taas..
23  Yleinen / Vapaa sana / Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 28.02.2022 15:53
Mites? Onko jodi-pillerit jo hommattu?

Tottakai ja plate carrier tilattu.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 17.02.2022 10:22
Ostin taannoin PS4-version kun oli alessa 25€, koska tiedossa oli että päivitys PS5-versioon on ilmainen.
25  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: TV hankinta ja tekniikka : 12.07.2021 13:50
Viimeistään ensi vuonna joutunee viimein ostamaan sen isomman telkkarin.. Alunperin ajattelin, että 65" riittää kyllä mutta nyt ollaan muuttamassa taloon, jossa olohuoneen leveys (ts. katseluetäisyys) on jotain neljä metriä.. Siinä paukkuu kyllä jo 75"-telkkujenkin suositellut katseluetäisyydet ihan huolella käsittääkseni.

Mikä lienee paras vaihtoehto alle 2000€ budjetilla, jos käyttö on pääasiassa leffat/sarjat, mutta pitäisi myös pystyä pelaamaan? Toki tämän saman kysymyksen joutuu esittämään silloin uudelleen, mutta onko nuo ei-OLED:it ihan hyviä vaihtoehtoja tänä päivänä? OLED-töllöissä hinta varmaan vähän karkaa, jos lähdetään yli 65" kokoisiin.. Nykyinen töllö on siis joku 5v vanha Sonyn 55" Full-HD, jolla on pärjätty hyvin tähän asti.


Toisaalta taas mihinkään tykkiin ei haluaisi lähteä, vaikka olisikin varmaan jollain tasolla järkevin ratkaisu "ruudun" koon puolesta  ja valkokankaan saa tarvittaessa piiloon. Vai onko noissa nyt tapahtunut niin paljon kehitystä viime aikoina, että tuollainen voisi olla potentiaalinen ainoana laitteena? Olisihan se telkkari kyllä helpompi käyttää, kun ei tarvitse olla valkokankaita virittelemässä aina kun haluaa jotain katsoa. Mihinkään huoneen pimennys -rumbaan tai lampun vaihto -hässäkkään en halua lähteä.
26  Yleinen / Vapaa sana / Re: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 25.06.2021 09:20
No joo aika käsittämätöntä sössimistä viranomaisilta, mutta sitähän tämä on ollut koko ajan eli en enää ylläty  :rollaus:
27  Yleinen / Vapaa sana / Re: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 24.06.2021 13:14
Hyvä että teikäläiset hoiti homman mallikkaasti, mutta taitaa olla eri asia muilla: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008081927.html
28  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Nettiliittymät ja mokkulat : 21.06.2021 20:51
Mikäs on tilanne nykyaikana mobiililaajakaistojen kohdalla vs. perinteinen laajakaista? Riittääkö joku 300 megainen 5G-modeemi kodin ainoaksi nettiliittymäksi, vai onko piuha edelleen ainoa oikea, jos käyttö on lähinnä netin selaamista ja suoratoistoa eikä mitään köntän pelaamista?

Toki aika tärkeässä roolissa tässä on varmaan, että valitsee oikean palveluntarjoajan, jolla on vahvin verkko alueella?
29  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 07.01.2021 18:47
Itselle toi Bitcoinin hinta on vähän karannut käsistä, kun saisi vain jotain prosentin osia käytännössä hankittua. Ei oikein maksa vaivaa, kun ei se tuotto kuitenkaan ole rahallisesti niin suuri.

Tarkoitus olisi venata romahdusta ja sitten holdata, kunnes nousee sinne luvattuun 100k (jos nousee).
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Xbox One : 05.01.2021 11:19
Huomasin saman, että Verkkiksessä on muuttunut muotoon 2021. Melkein alkoi PS5-hammasta kolottaa, vaikka olinkin ajatellut odottaa useamman kuukauden laitteen kanssa.

Ilmeisesti joillekin on sattunut kovaäänisiä PS5:ia, joka hirvittäå minua. Kaikki omistamani PS4:t ovat olleet helvetin rasittavia meluajia. Xbox Onet ja Series X taas ovat mallikelpoisen hiljaisia laitteita. Switchikin pitää kovempaa hurinaa kuin Series X tai One X.

Öh muutamalla tyypillä kuuluu ilmeisesti PS5:sta ns. coil whinea, jonka tyyliin kuulee vain jos laittaa korvan kiinni toosaan, mutta porukka on nykyään niin autistisia, että joka asiasta pitää valittaa foorumeilla viikko tolkulla.

Tuon laitteen ei edes kuule olevan päällä.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 177
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines