Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 46
31  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 11.02.2022 11:09
Olen parhaillani muuttamassa mielipidettäni Gta 4:sta, jonka ostin steamin alesta 5,99€ hintaan. Teknisesti vähän mitä sattuu, pc-versio on surullisen kuuluisa ongelmistaan, mutta muuten maistuu. Kun viime läpipeluusta on kulunut jo yli 10 vuotta niin tämä tuntuu kuin uudelta peliltä.

Olen yllättynyt, silloin aikanaan en pitänyt tästä niin paljoa.
32  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 06.02.2022 20:10
Pistin tilaukseen, en jaksa jahkailla enää. Aika näyttää mitä tuosta tykkää, hyppäys vanhasta on melkoinen joka tapauksessa.

Mitä katselin noita LG:n tulevia tämän vuoden malleja niin sieltä näyttäisi tulevan myös 42-tuumainen oled. Täällä ainakin TK on kaipaillut jotain sen kokoista monitorikäyttöön.
33  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 05.02.2022 18:14
Olisi tarvetta päivittää vanha ei-äly Full HD telkkari tämän vuosikymmenen tasolle. Powerissa oli tarjouksessa LG:n Oled 65c16la 1699€ hintaan:

https://www.power.fi/tv-ja-audio/televisiot/lg-65-4k-oled-tv-oled65c16la/p-1162467/

En ole seuraillut televisioita juuri ollenkaan mitä nyt pistänyt merkille että tällä foorumilla LG:n vehkeet on yliedustettuina. Olisiko tuo millainen hankinta perus tv, suoratoisto ja lähitulevaisuudessa myös pelikäyttöön? Ajatus on käyttää televisiota pc:n tai läppärin lisänäyttönä jahka saan semmoisen hankittua. Voisi pelailla ainakin rennommat pelit isolta näytöltä.
34  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.02.2022 19:29
Vaatiiko Rocket League välttämättä peliseuraa vai voiko sitä pelailla myös yksin?
35  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 20.01.2022 13:41
Itse olen kytännyt uutta läppäriä pc-pelailuun kun nuo pöytäkoneiden hinnat alkaa karkaamaan käsistä. Muuten voisi vaan siirtyä takaisin konsolien pariin mutta pelikirjasto on pitkälti steamissa ja suurin osa peleistä jotka kiinnostaa julkaistaan pc:lle.
36  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 18.12.2021 21:55
Vähän huonosti on suositeltavaa, kun olen alkanut kuluttamaan enemmän podcasteja vasta tämän vuoden aikana. Tuo edellä mainittu Huberman Lab on hyvä mikäli neurotiede ja aivojen kemiallinen toiminta yms kiinnostaa. Huberman selittää asiat tarkasti, mutta kuitenkin siten että kaltaiseni maallikkokin pysyy suunnilleen kärryillä siitä mistä puhutaan.

Yle Puheelta tutun Juuso Pekkisen ohjelmat löytyvät myös Spotifysta. Olen kuunnellut niitä enemmänkin radiosta, mutta täytyy ottaa projektiksi kuunnella ohjelmia läpi myös Spotifyn puolella. Melkein aihe kun aihe ja aina jaksaa kuunnella loppuun.

Yksittäisenä suosituksena voisi antaa J.R.R Tolkienin haastattelun vuodelta 1964.
https://open.spotify.com/episode/7q6KNhnj03oC15M3OoDWbh?si=uN5DFsetR6mjneLRd1ftGA

Tuli suosituksissa vastaan, kyseessä siis bbc:n haastattelu jossa Tolkien valoittaa ajatuksiaan kirjan taustoista ja henkilöistä. Jäin kuuntelemaan vaikken sen suurempi Lotr-fani olekaan. Kiehtovaa kuunneltavaa.
37  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 18.12.2021 17:03
5833 kuunneltua minuuttia
347 eri artistia
40 eri genreä

Nuo on suurilta osin ihan ”kuunneltuja” minuutteja, käytän spotifya töissä harvoin, autossa en kuuntele tätä nykyä mitään. Kotona kuuntelen eniten esimerkiksi ruokia tehdessä.

Parhaiten on jäänyt mieleen Huberman Labin podcastit, mielenkiintoista kuunneltavaa.
38  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 13.12.2021 11:24
Tapa ja tyyli jolla elokuvia tehtiin oli "elokuvamaista", vaikea selittää mutta se tyyli millä nykypäivänä tehdään vastaavia perhe-elokuvia on aivan eri mitä aiemmin.
Itsekin allekirjoitan tuon suurimmasta osasta ysärileffoja. Niissä vedettiin sopivasti mutkia suoraksi, nykyään ne tuntuvat hyvällä tapaa yksinkertaisilta. Tai niin ymmärrän itse tuon ”elokuvamaisuuden”. Yksin kotona ei vaan napannut enää.
39  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 12.12.2021 19:42
Katsoin Home Alone 2:n vuosi tai kaksi takaperin ja se oli lähinnä hyvä muistutus siitä kuinka hyviä muistoja ei kannata pilata uudella katsomiskerralla. Ei toiminut ihan niin hyvin kuin silloin aikanaan.
40  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 11.11.2021 17:52
Ei tullut minusta Minin omistajaa, vaan mukaan lähtikin 13...Pro.

Päätin vaihtaa leiriä ja hypätä Applen kelkkaan. Kävin muutamaan otteeseen hypistelemässä sekä 12 että 13 miniä ajatuksella että hankin jomman kumman, mutta kun pääsi vertailemaan vierekkäin 13 Minin 60hz näyttöä 13 Pron 120hz vastaavaan niin...kävi vanhanaikaiset. Ainakin minulle ero on todellä selkeä. Ja kun ajatuksena oli hankkia puhelin seuraavaksi 4-5 vuodeksi, niin parempi näyttö tuntui oikealta ratkaisulta.

Nyt on noin parisen viikkoa appleilua takana ja olen ollut melko tyytyväinen hankintaan. Kaikki toimii, käyttö on erittäin sulavaa enkä ole kokenut vaihdosta androidista iosiin erityisen vaikeaksi. En ole myöskään törmännyt vielä kuvagalleriaa lukuunottamatta suurempiin applemaisuuksiin jotka olisivat ärsyttäneet päivittäisessä käytössä. Kamera on edelliseen puhelimeen verrattuna varsin ärjy, mukava lisä muttei lopulta kovin oleellinen asia minulle. Itse asiassa skippasin koko kameraosion lukiessani arvosteluita luurista. Akku kestää tarvittaessa pari päivää.

Face ID:n toimivuutta arvelin etukäteen, mutta huoli osoittautui turhaksi. Luuri tunnistaa naaman hyvinkin herkästi, jopa koko kasvot peittävän moottorimaskin läpi jota joudun töissä ajoittain käyttämään. Mukava yllätys, mutta herättää samalla muutamia kysymyksiä tunnistautumisen turvallisuudesta.

Fyysiseltä kooltaan 13 Pro on liki samankokoinen kuin vanha Honor 8, suojakotelon kanssa ollaan kipurajalla. Yhtään isompi ei tarvitse olla. Ilman kuoria tämä tuntuu siltä ettei sitä uskalla käyttää  ;D. Puhelin ikään kuin keikkuu kameran varassa pöydällä, ja takakansi vaikuttaa helposti likaantuvalta. Napsautin heti tuoreeltaan puhelimen suojien sisään, ja käyttö tuntui heti turvallisemmalta. Tuli hetkellisesti ikävä vanhaa Lumia 920:aa, joka on omissa kirjoissani liki täydellinen puhelin muotoilultaan. Sopivan kokoinen eikä ulkopinnoissa näy naarmut eikä käytön jäljet.

Oikeastaan suurin murhe tällä hetkellä on vanhasta puhelimesta tuodut kuvat. Käytin siirtoon siirry IOS sovellusta, joka työnsi vanhasta luurista kaikki kuvat uuteen, sekaisin yhteen pötköön. Ja sotki aikaleimat samalla. Sinne meni kameran kuvat, whatsappin tallentamat kuvat ja videot ja vanhat honorin oletus lukitusnäyttökuvatkin.  Jos noiden perkaamiseen omiin kansioihinsa jotenkin järkevään järjestykseen on olemassa jokin konsti, kuuntelen mielelläni. Mielessä on ollut että jos vaan poistaisi kaikki mitä tulikin, ja toisi uudelleen manuaalisesti suoraan oikeille paikoilleen. Muutenkin koko kuvat sovellus tuntuu jotenkin epäloogiselta Honorin vastaavaan verrattuna, josta kaikki löytyi helposti ja loogisesti.
41  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition : 23.10.2021 14:08
Eikös näissä ollut jotain aivan naurettavia vaatimuksia sadan prosentin läpäisyyn? Tyyliin "löydä 100 pulua kaupungista?". Muistan lukeneeni aikoinaan sellaisista.
Kyllä, kaikenlaista etsittävää ja muuta pientä sivutehtävää. Puluja ammuttiin vasta ps3:lla, Gta IV:ssä. Myös taksia, paloauta yms pääsee ajelemaan ihan kyllästymiseen saakka mikäli haluaa prosentit täyteen. Ainakaan San Andreaksessa kaikkea sisältöä ei kuitenkaan lasketa 100% läpäisyyn, sen päälle jää vielä huomattava määrä kaikkea pientä hiottavaa, mikäli haluaa suorittaa aivan kaiken sisällön mitä pelillä on tarjota. Ovathan nuo itseään toistavia ja alkavat kyllästyttää nopeasti, mutta jotenkin ne vain sopivat tuon aikakauden GTA:han. Pieninä annoksina niitä pelailee ihan mielellään.

https://gta.fandom.com/wiki/100%25_Completion_in_GTA_San_Andreas

Sen verran spoileria että tuolla näkyy palkinnot pelin läpäisystä.

Alkaa tehdä mieli palata SA:n pariin kun muistelee tätä sisällön määrää  ;D
42  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition : 22.10.2021 20:21
Onlinea juu.Rockstarin moninpelit eivät ole koskaan kiinnostaneet. Harmittaa vain että ennen niin vahvasta yksinpelistään tunnettu pelisarja on muutettu täysin (huonosti valvotuksi) moninpelikokemukseksi.


43  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition : 22.10.2021 17:56
Ei ole San Andreaksen voittanutta. Toimii edelleen.

Saa nähdä tuleeko ostettua, SA löytyy hyllystä ja taitaa olla Vice Citykin. Eikä ole oikein tehnyt mieli rahoittaa Rockstaria sen jälkeen kun muuttivat pelisarjan nykyisenkaltaiseksi rahantekokoneeksi.
44  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 17.09.2021 11:20
Omassa Honor 8:ssa on akku edelleen asiallisessa kunnossa. Ostettu 2017. Kotoa löytyy myös naisystävän iPad jostain vuodelta 2012-2014, alkuperäisellä akulla ja hyvin pärjää.

EU tasolla värkätään parhaillaan asetusta jossa vaadittaisiin puhelimiin pakolliset päivitykset viideksi vuodeksi. Mielestäni hyvä asia, tuntuu turhalta päivittää toimivia laitteita vain sen takia että tuki loppuu. Kaikki eivät kuitenkaan tarvitse uusinta rautaa taskuun.
45  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 15.09.2021 17:39
https://www.xda-developers.com/iphone-13-mini

Ei tullut Touch ID:tä. Harmi. Eikä oikein muutenkaan mitään kummallista, parempaa akkua ja 64gt versio jää historiaan.

Vähän kyllä mietityttää tuo sormenjälkitunnistimen puute. Mulla on töissä erilaisia varusteita päällä Siperian valloittamiseen riittävä määrä, ja esimerkiksi lasketellessa naama melko tehokkaasti piilossa. Ja nyt tietysti maski päällä vielä kauppareissuilla jne. Kotioloissa luultavasti tykkäisin kasvojentunnistuksesta, mutta taipuuko se mun käyttöön kuitenkaan?

46  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 12.09.2021 18:07
https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/pop-media-ostaa-pelaajan.html

Sattui Techbbs:n puolella silmään.
47  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 30.07.2021 11:57
Tälle aiheelle voisi perustaa oman ketjunsa.
Tällehän tavallaan on jo. Tiukkaa keskustelua vuodelta 2014.

https://www.pelaajalauta.fi/forum/vapaa-sana/netti-ja-koneet-kaiken-pahan-alku-ja-juuri/

Mutta laudalla, kuten elämässä yleensä, parhaat keskustelut syntyvät silloin kun pitäisi keskustella jostain muusta  ;)

Mua häiritsee puhelimen käytössä nämä automaattiseksi muuttuneet rutiinit. Selaan Facebookin läpi, vaikkei siellä ole enää kuin roskaa, selaan instastoorin läpi vaikkei siellä ole kuin pari ihmistä jonkä päivitykset kiinnostaa, itse en ole lisännyt ainuttakaan kuvaa, ja selaan IS:n otsikot läpi avaamatta uutisia kuin harvakseltaan. Youtubea käytän aivan liikaa, ja yleensä kaikkeen roskaan enkä mihinkään kehittävään, vaika sitäkin sisältöä löytyisi roppakaupalla. Siihen päälle  vielä nämä muutamat höyryllä toimivat keskustelufoorumit mitä tulee vilkuiltua.

Tuon litanian käy läpi ikäänkuin miettimättä asiaa kun luurin nappaa kouraan. Pitäisi kellottaa oma ruutuaika taas pitkästä aikaa.

Oi niitä aikoja kun oltiin huolissaan nuorten päivittäisestä kahden tunnin ruutuajasta.
48  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 29.07.2021 16:37
Oma puhelimen käyttö on myös aika kevyttä, ei juuri ilmoituksia ja somea suht maltillisesti. YouTube on (turhan) kovassa käytössä. Pärjäisin varmaan muutaman satasen androidilla hienosti. Pientä Android - puhelinta ei vaan ole markkinoilla, ja Applen pitkä päivitystuki houkuttelisi, kun käytän puhelinta yleensä 3-5 vuotta.

64gt Mini lähtisi hintaan 649, saatan vielä odotella tuon 13 julkistuksen. Jos siihen vaikka tulisi sormenjälkitunnistin takaisin.
49  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 28.07.2021 23:50
Miltä lautalaisten käyttökokemukset 12 ministä ovat tuntuneet näin pidemmällä aikavälillä? Millaiseksi akunkesto on osoittautunut arkikäytössä?
50  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 04.07.2021 00:22
Koronaa tutkivan journalismin aika tulee myöhemmin.

Koronaa ja sen jälkipyykkiä käsitellään luultavasti koko vuosikymmen niin henkilökohtaisesti ei ole oikein vielä kiinnostanut että mistä tämä lopulta oikein lähti. Kunhan (jos) akuutti aihe aikanaan menee ohitse, niin sitten saa lukea kyllästymiseen saakka spekulaatioita taudin alkuperästä ja siitä että mikä kaikki epidemian hoidossa meni oikein ja mikä väärin. Enemmän on kiinnostanut vain toimia mahdollisimman hyvin vallitsevan tilanteen mukaan.
51  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Koronavirus-seuranta : 03.07.2021 08:36
Itse olen myös (tietääkseni) säästynyt tartunnalta, mitä pidän pienoisena ihmeenä ottaen huomioon työolosuhteet sekä työmaalla liikkuneet jäärät jotka eivät uskoneet oikein koko tautiin.

Omaan arkeen tauti ei ole vaikuttanut kauhean paljon. Lähinnä kyläilyt sekä satunnaiset keikat/baarireissut ovat jääneet pois.
52  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Nettiliittymät ja mokkulat : 21.06.2021 21:56
Mulla oli joskus vuodenvaihteessa testissä Elisan 5G liittymä vähän aikaa. Oli nopeampi kuin vanha liittymä, mutta nopeus  heilahteli aika paljon vaikka asutaan n. 50-100 metrin päässä tolpasta. Ei jatkoon, ei tuntunut sen rahan arvoiselta.
53  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 12.06.2021 23:06
Hämmentävin urheilukokemus koskaan. En yleensä seuraa jalkapalloa, aloin silti katsomaan matsia, sitten tapahtui mitä tapahtui ja loppuun vielä yllätysvoitto. Todella omituinen fiilis.
54  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 11.06.2021 22:33
Nyt poijjaat varovasti.
55  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 07.05.2021 16:07
Harkinnassa Massilaudan kanssa. Katsotaan nyt mistä aiheesta saadaan aikaiseksi laudan seuraava megatrendi.
56  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 22:05
Tukien nostamatta jättämisen olen linjannut niin että jos haluaa pitää lomaa ns muuten vaan niin silloin en nostele tukia. Aikanaan tuli toimittua näin reissuvuosien aikana. Omalla rahalla saa laiskotella niin paljon kuin haluaa.

Sitten jos kyseessä on oikeasti vaikkapa työttömyys  jota ei ole suunniteltu niin silloin haen tuet normaaliin tapaan. Kovin montaa kertaa ei ole onneksi tarvinnut.


57  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: TOP-listat Thread : 03.04.2021 22:26
Jaat 100 peliä kympin ryhmiksi ja laitat pelit paremmuusjärjestykseen noiden ryhmien sisällä? Niistä sitten koostamaan suurempaa kokonaisuutta.

Mulle noissa top100 yms listoissa tarkoilla sijoituksilla on varsin vähän merkitystä, oli listan aihe sitten mikä vaan. Kiinnitän enemmänkin huomiota siihen, sijoittuvatko nimikkeet mielestäni oikeisiin ryhmiin, tyyliin top20, 20-50, 50-100.
58  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 30.03.2021 13:44
Onko täällä muuten kenelläkään kokemuksia paljon esillä olleista Valcon kuulokkeista? Ovatko hintansa arvoiset?

E:kirjoitusvirhe
59  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 23.03.2021 09:12
Tunnustan katsoneeni Vain Elämää viime kauden ja Big Brotherin kaksi edellistä kautta. Ja saatan vilkuilla Bb:n tulevaisuudessakin. Temppareiden yms rinnalla Bb vaikuttaa järkiohjelmalta.

Selviytyjissä en ole koskaan pitänyt siitä juonitteluaspektista, enkä sen takia jaksa sitä katsoa. Jos se olisi oikeaa "selviytymistä" josta putoaisi aina heikoin pois se voisi kiinnostaa enemmän.
60  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 02.12.2020 19:40
Spotify ilmoitti vuoden kuunnelluimmaksi biisiksi Fiddlers Greenin kappaleen Down. Enkä ihmettele, melko usein tulee aloitettua tuolla kun availee soittolistaa.



Toimii.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 46
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines