Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 19
31  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ohrapirtelöt : 13.08.2009 16:57
Jep. Jos kuitenkin jäit kaipaamaan kunnon savun makua niin kaappaa seuraavalla kerralla Alkosta ympäri vuoden saatavilla oleva Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen. Siinä meinaan löytyy savukinkkua ja tervasta. Jouluisin tuosta tulee yleensä myyntiin vielä ytympi versio eli Urbock. Tosin kuumille keleille en tuota Märzeniäkään suosittele, sateisena syysiltana puolestaan napakymppi.
32  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ohrapirtelöt : 11.08.2009 01:19
Jättäkää nuo lagerit suosiolla väliin, sillä paljon parempia makuelämyksiä saa muista oluttyyleistä. Itse suosin etenkin (imperial) stouteja sekä vahvasti humaloituja pale aleja. Lagereihin en sorru, sen verran hirveää kuraa ne ovat. Kannattaa tutkia Olutoppaan tarjontaa ja listata Alkon oluet pistejärjestykseen
Mutta siellähän on lager heti kuudenneksi parhaana listalla. ;)

No juu, mutta kyllä vaaleissa lagereissakin joskus löytyy. Ainakin monet amerikkalaiset pienpanimot tekevät laadukasta tavaraa, mm. Brooklyn Lager ja Boston Lager ovat erittäin maittavia. Lisäksi tietenkin pilsit tarjoavat yleensä sitä parempaa, ronskisti humaloitua kultalageria, ääriesimerkkinä Panimoravintola Plevnan Petolintu.

Pitää varoittaa vasta oluiden maailmaan uppoutuneita siitä, että esimerkiksi tuon listan kärkinimi, Rochefort 10, voi olla aika kimurantti tapaus ennen kuin makuaisti alkaa kunnolla päästä sisään maltaiseen ulottuvuuteen. Itse en vieläkään oikein täysin ymmärrä vahvojen belgialejen viehätystä, mutta kai se sieltä vielä ajan kanssa tulee. Imperial stoutit ja India pale alet olivat myös alkuun hankalia, mutta nykyään ne ovat, kuten tiongillakin, suosikkityylejäni.
33  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ohrapirtelöt : 09.08.2009 17:23
Lyhyehköjä aikoja voi säilyttää ihan huoneenlämmössä ja viilennellä sitten haluamaansa lämpötilaan, kun juomisen aika tulee. Valolta kannattaa oluet pitää suojattuina. Ei ne kovin herkästi mene pilalle, paitsi sahti, joka on tuoretuote ja vaatii jääkaappilämpötilan. Ite pidän yleensä piakkoin juotavat oluet jääkaapissa ja otan ne sitten tarpeen mukaan huoneenlämpöön lämpiämään ennen nauttimista.

Jos taas puhutaan kypsyttämisestä, eli erilaisten vahvempien oluiden maun muokkaamisesta pidempiaikaisella varastoimisella (kuukausista jopa moniin vuosiin), kannattaa säilytyspaikkana olla viileähkö, mutta ennenkaikkea tasalämpöinen tila. Tässäkin tapauksessa säilytyspaikan tulee olla valolta piilossa. Chimayn Blue on yksi hyvä kandidaatti kypsyttelyyn kuten monet muutkin vahvat belgialet, samoin imperial stout -tyylin oluet sekä barley winet.
34  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ohrapirtelöt : 09.08.2009 12:20
Oikein sydäntä lämmittää huomata, että täällä Ohrapirtelöt-ketjussa on pari uutta, innokkasta maltaisen ystävää. :)

Kukko Pilsiä en ole maistanut.
Mielestäni paras tuote sarjassa "oluita illanviettoon". Sopivan maukas, muttei monimutkainen. Ehdottomasti suomalaisten "bulkkien" aatelia.

Varsinkin sahti kiehtoo. Pakko päästävä maistamaan sahtia.
Loistavaa! Sahtia on valitettavan harvoissa Alkoissa ja niissäkin vain Finlandia Sahtia ja sen Strong-versiota, Arkadian Alkossa on myös Lammin Sahtia. Itse en ensimmäisellä kerralla sahdista liiemmin välittänyt, mutta nykyään se on ehdottomasti yksi suosikkioluttyyleistäni. Jalo, suomalainen perinnejuoma, jota haluaisin joskus oppia itsekin valmistamaan. Ja jos vehnäoluista muuten tykkää niin todennäköisesti tykkää myös sahdistakin.

Ite en ole nyt kesällä hirveesti uutuuksia bongailut, pari kertaa toki Tampereella olutravintolat koluttu läpi. Gastropub Nordicissa sain vaihteeksi melkoisen olutelämyksen, kun kaverin kanssa otettiin rinnakkaismaisteluun Mikkellerin Warrior ja Simcoe Single Hop IPAt. Simcoe oli aivan tajunnanräjäyttävän hyväntuoksuinen, kuin pala tropiikkia olisi tuulahtanut hajureseptoreihin. Tuoksussa muistelen haistaneeni ainakin persikkaa ja vadelmaa ja kaikki tämä siis vain humaloinnin takia. Mitään kummallisia lisäaineksia ei ollut oluessa käytetty. Maultaan Single Hopit jäivät hivenen pliisuiksi ja olisivat varmaan juurikin tarvinneet jonkin toisen humalalajin ryydittämään makua.

Muutoin ovat täälläkin näin kesällä maistuneet simppelimmät oluet.
35  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Retrotopic : 19.07.2009 15:32
Jes! Vihdoin ja viimein kauan maailmalla ollut poika on palannut oikeaan kotiinsa. Nimittäin hain juuri joskus vuonna 1996 naapureille joululahjaksi myydyn kasibittisen Nintendon sopuhintaan takaisin hellään huomaani. Mukana kaikki vanhat tutut lapsena jyllytetyt pelit mm. Tecmo Cup ja Bucky 'O' Hare. RF-piuha on valitettavasti löystynyt aikojen saatossa lähes käyttökelvottomaksi, joten laitoin scartin Pelitalosta tilaukseen. Muutoin kone pelitti varsin mallikkaasti vuosia kestäneestä komerokomennosta huolimatta. Mahtava tunne tällä hetkellä.
36  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sarjakuvat : 10.07.2009 20:59
Minä luin juuri Art Spiegelmanin teoksen Maus. Kirja sisälsi teoksen molemmat osat ja nopeastihan nuo ahmin. Kirja kuvaa juutalaisten kansanmurhaa toisessa maailmansodassa esittämällä kansat eri eläinhahmoin. Juutalaiset ovat hiiriä, saksalaiset kissoja, puolalaiset sikoja jne. Tarinahan perustuu Spiegelmanin isän kohtaloon ja sarjakuvaa kuljetetaankin eteenpäin välillä myös siirtymällä sodanjälkeisiin vuosiin, ja etenkin tilanteisiin, joissa Art haastatteli isäänsä Mausia varten. Todella upea teos ja piirtojälkikin miellytti minua, vaikken mistään piirtoteknisistä asioista mitään tajuakaan.
37  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 10.07.2009 20:45
Siirsin tuon pitkähkön opiskeluaiheisen keskustelun täältä Opiskelu ja opiskelijaelämä -ketjuun.
38  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Onko tämä peli ostamisen arvoinen? (kysy täällä jos olet epävarma) : 01.07.2009 21:46
...ja EI Braidia.
Kuis näin? En ole itse pelannut, mutta olen käsittänyt, että se on kovakin tapaus.
Minun kirjoissani Braid on aivan käsittämättömän kova tapaus, joten suosittelen sitä varauksetta. Joihinkin peleihin suorastaan rakastuu ja Braid on yksi niistä.
39  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapalloa : 18.06.2009 22:28
Kyllähän tuo tappio taas hieman vitutti. Hienoja otteita Suomelta ensimmäisellä puoliajalla, mutta yhteen kaksiminuuttiseen kaikki sitten hajoaa. Maajoukkueen tulevaisuus näyttää kuitenkin taas hieman valoisammalta, sillä muutamat nuoret ovat näissä matseissa esittäneet aivan upeita otteita.

Vähemmän vituttaa, eli ei ollenkaan, eilinen JJK:n historiallinen, ensimmäinen voitto Veikkausliigassa, joka irtosi FC Lahtea vastaan. Jäi Kupsi ja Ropsikin nyt taakse sinne putoamiskarsinaan, vaikka JJK:n pitääkin parantaa otteitaan reilusti, jotta tuo putoamispeikko voidaan oikeasti unohtaa.
40  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Levyostokset : 18.06.2009 22:22
Tänään tuli postilootaan taas vähän harvinaisempaa materiaalia:



SuperHeavyGoatAss - 60,000 Years

Erittäin hieno stonerbändi Texasista. Kaksi kitaraa mahdollistaa melkoisen monimutkaista riffi-iloittelua ja sitä tosiaan piisaa. Mukavissa southern rock -tunnelmissa mennään ja tämä onkin niitä levyjä, jotka laittavat pään väkisin nyökkymään musiikin mukana. Kyseenalaisesta nimestä huolimatta aivan erinomaisen rentoa ja hyväntuulista rokkia.



Toner Low - II

Sitten verrattain hämyisempää pärinää. Alankomaista ponnistava Toner Low soittaa stonerdoomia, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa erittäin hidastempoista, jyräävää ja minimalistista meininkiä. Välillä albumia kuunnellessa meinasi jopa vähän pelottaa, niin meditatiiviseksi ja transsihoureiseksi homma paikoin kävi. Pitää kuunnella levyä joskus rauhassa, pimeässä huoneessa, jolloin tämän levyn parissa saattaisi vaikka vahingossa loveen langetakin.

Tilasin levyt Allthatisheavy'stä ja on kyllä pakko sanoa tässä ohessa pari sanaa tuosta putiikista. Aivan ykkösluokan palvelua! Ensinnäkin tilasin Toner Low'n ensimmäisen albumin, mutta sitä ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten ehdottivat pikaisesti, josko olisin halukas samaan hintaan ottamaan tuon II:n, vaikka se olisi normaalisti 5 dollaria kalliimpi. Levyt lähtivät sitten tulemaan Yhdysvalloista ja toimituksessa kesti vain viikko. Paketin avatessani huomasin -15% rajoittamattoman ajan alennuskupongin lisäksi toisenkin iloisen yllätyksen:



Yllärinä laittoivat vielä minulle tuntemattoman amerikkalaisbändin Snailin uunituoreen Blood-levyn mukaan kaupanpäällisiksi. Ja hyvältä kuulostaa tämäkin!

Jotenkin jäi tästäkin taas sellainen fiilis, että tuolla Atlantin toisella puolella asiakasta arvostetaan hieman eri tavalla kuin koti-Suomessa.
41  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Juhannus -07 : 18.06.2009 00:39
Uuh, alkaa mökki- ja juhannusjännitys pikkuhiljaa nousemaan. Saimaan rannoille Mikkeliin suunnataan kaverin mökille kahdeksi yöksi ja lähdössä onkin reilun 10 jantterin kööri. Tiedossa on siis laatuaikaa enemmän tai vähemmän hiprakassa mölkkyä ja supertelehöntsää pelaten, tikkaa heitellen, grillaten, soudellen ja tietenkin armottomasti saunoen. Toivottavasti vaan meteorologit ovat edelleen yhtä ulalla ennustuksineen kuin mitä ovat koko alkukesän muutenkin olleet.
42  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Läppärit : 17.06.2009 23:23
Suosittelen tutustumaan LapTech-liikkeeseen, jonka internetsivut löytyvät osoitteesta www.kannettavatietokone.fi. Itse tilasin oman kannettavani sieltä, ja voin vain kehua kyseistä puljua. Tietokoneiden ominaisuudet on merkitty erittäin selkeästi, joten eri koneiden vertailu on helppoa. Jos kuvankäsittely on tärkeää, luulisin että kannattaa tuolla kiinnittää huomiota 3d-ominaisuudet -palkkiin. Lisäksi foorumilta voi kysellä omiin tarpeisiin sopivaa kannettavaa. Ja jos kyseinen läppäri löytyykin jostain halvemmalla niin sitten tilausta sinne toiseen putiikkiin.

Mulla on viime kesänä ostettu Asus M51SE, joka on toiminut moitteetta. Bonuksena Asuksissa on aina kahden vuoden takuu. Asus-koneista ei siis minulla ole omakohtaisesti pahaa sanottavaa.
43  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 16.06.2009 12:07
Pelasin Braidin vähän aikaa sitten läpi ja olihan se niin mainio peli, että jotain tuntemuksia on pakko kirjoittaa ylös. Ensinnäkin pelin idea, ajan manipulointi, on toteutettu erittäin upeasti ja idea kantaa vaihtelevien niksien vuoksi läpi pelin. Puzzlet vääntävät paikoitellen aivot umpisolmuun, mutta niiden selvittäminen on erittäin palkitsevaa. Paikoitellen kesti uudessa maailmassa uuden esitellyn aikakikkailun omaksuminen, sillä pelissä ei turhan paljon ohjeita jaella.

Tunnelmapuolella peli on luokkaa "tämä on taidetta". Kunnollinen, ei peliä varten sävelletty kelttimusiikki vie mennessään kerta toisensa jälkeen. Välillä pysähdyin pelissä pelkästään ihastelemaan niitä sulosointuja. Musiikki myös sopii täydellisesti satumaiseen ja elävään grafiikkaan. Kaiken kruunaa alunperin simppeliltä vaikuttava tarina, josta kuitenkin löytää melkoisen paljon pohdittavaa, kun alkaa tarkasti lukemaan.

Braid saa minulta ehdottomat suositukset kesäpelaamiseksi niille, jotka eivät vielä ole peliä jostain syystä kokeilleet.
44  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eurovaalien tulokset : 08.06.2009 13:36
Itsekin äänestin Perussuomalaisten ehdokasta ja yllättävää kyllä, se on tällä hetkellä jopa ainoa puolue, jota voin kuvitella äänestäväni. Soini nyt on kieltämättä varmasti tietyllä tavalla "junttien" ehdokas, mutta Perussuomalaissa on paljon fiksua, koulutettua älymystöä, jotka osaavat ja uskaltavat puhua asioista, joista konsensus-Suomessa ei saisi sanaakaan sanoa ilman pelkoa häiriköksi leimaamisesta. Sampo Terho keräsi vissiin suurimman osan äänistään kaupungeista ja hän tulee nousemaan Timo Soinin tilalle Euroopan parlamenttiin parin vuoden päästä, että se siitä maaseutupuolueesta. Harmi vaan, että Perussuomalaiset ovat uusien puoluesääntöjensä perusteella alkaneet lipsua kohti konsensuspuoluetta, jossa kriittiset äänet pyritään vaientamaan.

Mutta vaalihuumassa kannattaa tosiaan muistaa, mistä nyt äänestettiin. Nyt ei äänestetty Euroopan päättäjiä, vaan niitä henkilöitä, jotka tulevat seuraavan viiden vuoden ajan vailla oikeaa lainsäädäntövaltaa esittämään muutosehdotuksia komission ja virkamieskoneiston pykäämiin lakiehdotuksiin. Muutosehdotuksia, jotka menevät yleensä läpi vain ministerineuvoston myötämielisyydellä. Hurraa parlamentarismi ja demokratia!
45  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ohrapirtelöt : 01.06.2009 18:15
IPAn kaappasinkin Ørbaekin Honey Wheatin kanssa tänään. Yllättävän hyvä kesäolutkattaus tuli Alkoon täksi kesäksi, vaikka oikeastaan ei aiempina vuosina kesää ole Alkossa älyttömästi kai noteerattukaan oluiden osalta. Hoegaardenia on silti ikävä, vaikka St Bernardus Wit saatiinkin. Bernardus kun on vähän monimutkaisempi, eli sitä ei voi vetää ykkösellä huiviin janojuomaksi niin kuin Hoegaarden-pullon.

Svaneken Skipper Clements ja Oppigårdsin Summer Ale olivat myös kokeilemisen arvoisia ja ostan varmaan vielä uudestaankin. Oppigårdsista tuli mieleen, että onkohan heillä vain yksi pääresepti, jota aina pikkuisen sesongin mukaan muokataan, sillä muistinystyröiden mukaan sekä joulu-, pääsiäis- ja tämä kesäolut ovat olleet aika samankaltaisia humalapommeja. Hyvää olutta toki silti.
46  Blogit / Nuotiopaikka / EU-vaalien kynnyksellä: End of Nations -dokumentti : 01.06.2009 01:52
Löysin sopivasti EU-vaalien alla erittäin hätkähdyttävän dokumentin, joka paljastaa, mistä Lissabonin sopimuksessa on kyse, ja kuinka suurilla nappuloilla Irlannin kansanäänestyksessä lopulta pelattiin.

End of Nations (Youtube)
End of Nations (Torrent)

Euroopan unionin epädemokraattisuushan on varmasti ollut monelle tuttu asia jo ennestään, mutta asiaa en ainakaan itse ole silti aiemmin pitänyt erityisesti ajattelemisen arvoisena, mikä johtuu luultavasti kaikesta siitä aivopesusta, mitä meidän kollektiiviseen päänuppiimme kokoajan suolletaan. Ylläoleva dokumentti toimii silmienavaajana.

Dokkari alkaa mielestäni melko kankeasti, mutta paranee kokoajan loppua kohden. Filmissä selvennetään mm. Lissabonin sopimuksen demokratian vastaisia vaikutuksia EU:n jo ennestään epädemokraattisiin valtarakennelmiin, liittovaltiokehitystä, "kvalifoitua määräenemmistöä" ja sitä, kuinka valta luisuu jatkuvasti kansalta pienelle poliittiselle eliitille.

Kannusteena katsomiselle todettakoon, että dokumentissa mm. paljastetaan, kuinka Lissabonin sopimuksella viralliseksi elimeksi perustettava Eurooppa-neuvosto (koostuu siis jäsenvaltioiden, eiku, osavaltioiden valtiopäämiehistä) saa vallan muuttaa EU:n perustussopimuksia oman mielensä mukaan ts. epädemokraattinen elin saa vallan lisätä omaa toimivaltaansa!!

Katsokaa ihmeessä ja levittäkää sanaa.

Muok: Tuo dokumentti on ilmeisesti tehty aikana ennen Irlannin ensimmäistä hylkäävää kansanäänestystä. Syksyllä on tulossa Irlannissa toinen kansanäänestys, jossa äänestetään "täydennetystä" Lissabonin sopimuksesta, mutta siinä on vissiin suuri osa noista paskamaisuuksista edelleen jäljellä.
47  Yleinen / Vapaa sana / Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency : 16.05.2009 22:01
Ysiluokalla oli leirikoulu tuolla Hanian paikkeilla, jossain sen lähikylässä, jonka nimestä ei ole enää muistikuvaa (Muok: tarkistin juuri ja kylä oli Platanias). Käytiin kyllä Hanian kaupungissakin ja siellä oli ainakin se arkeologinen museo, mikä varmaan kannattaa visiteerata, jos historia yhtään kutkuttelee. Knossos on tietenkin Kreetalla se isoin kohde, joten jos jaksaa mennä ryysimään ja se ei ole entuudestaan tuttu niin onhan se katsastamisen arvoinen paikka. Ainakin itse olin historiafriikkinä aika haltioissani siellä. Haniasta taisi olla parin, kolmen tunnin bussimatka sinne.

Saattaa olla turistisesonki juuri ja juuri viikon päästä aluillaan Kreetalla, sillä muistan, että meidän leirikoulumme oli toukokuun puolivälissä ja puhuttiin, että silloin sesonki ei ollut ihan vielä alkanut.
48  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 16.05.2009 01:04
Ongelma on näissä massaketjuissa. Joku "Pelaajalaudan Tietotoimisto" on helvetin huono, koska kaikki uudet asiat päätyvät sinne sen sijaan että niistä perustettaisiin uusi aihe. Ehdotan lukkoa kyseiselle aiheelle.
Jos Tietotoimisto lakkautetaan, siirtyvät kaikki pienet uutisaiheet taas "Mitä tapahtui tänään" -ketjuun tai "Yleiseen vitutusketjuun". Jos nämäkin massaketjut lukotetaan, kukaan ei viitsi enää pienistä murheistaan tai ylipäätänsä mistään pienistä asioista kirjoitella, sillä tuskin päivän kommelluksista ym. vastaavista pikkuasioista kokonaista uutta ketjua viitsii aloittaa. Tällöin keskustelunaiheet vähenevät ja laudalle voi tulla hiljaisempaa.

Tämän vuoksi minä pitäisin tätä nykyistä käytäntöä viisaana ja massaketjujakin tarpeellisina. Jos jokin alun alkaen pieneltä vaikuttanut asia paisuukin suureksi, voidaan se jakaa omaksi keskustelukseen. En ymmärrä, miksi sillä olisi keskustelun sammuttava vaikutus.

Katsellaan nyt kuitenkin asiaa, kerran tämä käytäntö tuntuu useista käyttäjistä huonolta vaihtoehdolta.
49  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 12.05.2009 23:14
Autoilijat verolle ajokilometrien perusteella?

Lainaus käyttäjältä: Uutinen
Lehden mukaan liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee selvitystä, jossa tarkastellaan liikenneverotuksen muuttamista muun muassa uutta satelliittipaikannus- ja matkapuhelintekniikkaa hyödyntämällä.

Aamulehden mukaan ministeriö tutkii mallia, jossa jokaisen autoilijan liikkumista tarkkailtaisiin reaaliaikaisesti ja euroja kertyisi maksettaviksi ajettujen kilometrien mukaan.
Ei näitä paljon tarvitse edes tonkia, kun silmiin osuu sattumalta jatkuvasti uusia

Muok: Astuin ansaan, tuo oli vanha uutinen, jonka bongasin muualta. Mutta ei hätää! Samaa pohditaan edelleen!

Vehviläinen: Autoilua verotettava kilometrien mukaan
50  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 12.05.2009 20:19
Joo kyllä valtioilla on etusijalla yksilön vapaus ja yksityisyys. Sehän näkyy joka päivä uutisissa ja lakien viilailussa... eiku.
Jep: Ranska alkaa rangaista piratismista internetyhteyden katkaisulla

Näitä tulee nyt kyllä niin jatkuvalla syötöllä, että trendi alkaa olla aika selvästi näkyvillä.
51  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 12.05.2009 00:38
Suosittelen kyllä ostamaan Harmajan debyytin. Itse odotin levyä kieli pitkänä ja se täytti kaikki odotukset. Nyt kesän kynnyksellä on vain vaikea kuunnella esimerkiksi juuri tuota kappaletta Sydäntalvella:

Kuule, ruoskien ikkunaa,
viuhuu lumiset siimat.
Meren aavalta raivoaa,
sydäntalviset viimat.


Toisaalta muista biiseistä löytyy kyllä sitä kesäistäkin värinää, joten passaapi tätä vaikka mökkimatkalla autossa popittaa.

Lyriikat ovat tosiaan aivan mahtavan tunnelmallisia ja sopivat musiikkiin täydellisesti. Parissa biisissä on käytetty nuorena pois nukkuneen Saima Harmajan tekstejä (esim. tuossa kappaleessa Sydäntalvella). Kuulemma aivan sattumaa, että bändin nimi on sama kuin tuon runoilijattaren, jonka tekstit liikkuvat hämmästyttävästi samoissa sfääreissä kuin Leppäluodon omat lyriikat.

Ja jos tästä tykkää, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla neofolk-yhtye Tenhiä. Hieman vaikeammin lähestyttävää kamaa ja maalailevampaa, mutta minä tykkään ainakin aivan perkeleesti. Tästä näytettä: Tenhi - Jäljen
52  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 08.05.2009 14:38
Lainaus käyttäjältä: Turilas
Kun tuollainen pankki on perustettu, ei ole iso vaiva säätää sitten lakia, jonka perusteella pankin tietoja voidaan käyttää muuhunkin kuin rikosten selvittämiseen,
Kyllä se vaan on paljon isompi vaiva. Tuollainen rikkoo jo perustuslakia, jota ei ihan noin vain muutetakaan.
Tuo tietopankkikin rikkoo jo kansalaisen yksityisyydensuojaa, joka on ihmisoikeussopimuksissa ja varmasti myös Ison-Britannian perustuslaissa säädetty oikeus.

Ison-Britannian perustuslakitilanteesta ja sen muutettavuudesta en tiedä, mutta esimerkiksi Suomessa perustuslaki on äärimmäisen helppo kiertää. Virallinen proseduurihan menee niin, että perustuslakia rikkova laki säädetään vaikeutetussa, eli perustuslainsäätämisjärjestyksessä. Ja perustuslain kanssa ristiriitainen laki on syntynyt.

Toisaalta Lex Nokian tapauksessa havaittiin, että ei tarvitse. Suomessa nimittäin lakien perustuslainmukaisuudesta päättää perustuslakivaliokunta, täysin poliittinen elin. Lukuisat oikeusoppineet, mm. valtiosääntöoikeuden professorit, sanoivat, että Lex Nokia täytyy säätää perustuslainsäätämisjärjestyksessä, mutta perustuslakivaliokunnan poliitikot tiesivät ilmeisesti paremmin, sillä he sanoivat että ei täydy. Niinpä Lex Nokia säädettiin tavallisena lakina. Että sellaista Serlaa meidän oma perustuslakimme. Siihen ei kannata liikaa luottamusta varata.

Lainaus käyttäjältä: Azu
Ainahan niitä salaliittoteorioita voi ihmetellä ja spekuloida. Jos tuollaista kuitenkin tehtäisiin salassa, se tulisi ennemmin tai myöhemmin ilmi.
Niinpä, mietipä vaikka mitä kaikkea kylmän sodan aikana puuhasteltiin Suomessakin? Ja mitähän kansalaiset ajattelivat silloin? Veikkaisinpa että:

Ainahan niitä salaliittoteorioita voi ihmetellä ja spekuloida. Jos tuollaista kuitenkin tehtäisiin salassa, se tulisi ennemmin tai myöhemmin ilmi.

Mitä kaikkea tällä hetkellä tehdään, mistä emme ole tietoisia, ja mistä saamme tietää ehkä sitten joskus?

Lainaus käyttäjältä: Azu
Ei se tilanne aivan noin paha sentään ole. Vaikka siellä on joitan poliitikkoja, jotka haluaisivat kontrolloida kaikkea ja kieltää kaiken, kyllä siellä on vielä niitä vastavoimiakin, jotka estävät vielä ainakin kaikista pahimmat ylilyönnit.
Tarkkaile naapuriasi, raportoi poikkeavuudet

"Tietokilpailukysymys: mistä maasta on kyse? Tässä maassa poliisi levittää julisteita, joissa kansalaisia kehotetaan tarkkailemaan naapureitaan ja raportoimaan kaikesta epäilyttävästä.

Julisteissa varoitetaan myös epäilyttävästi käyttäytyvistä ihmisistä, jotka liikkuvat kameran kanssa. Toinen epäilyttävä ryhmä ovat henkilöt, joilla on useampi kuin yksi matkapuhelin. Näistäkin havainnoista tulee ilmoittaa poliisille.

Tuore laki kieltää poliisin ja armeijan henkilöiden valokuvaamisen. Sen rikkojaa uhkaa enimmillään 10 vuoden vankeustuomio.

Lisää lainsäädäntöä: lokakuusta 2007 lähtien rikoksesta epäilty on ollut velvollinen luovuttamaan salasanansa poliisille sitä pyydettäessä. Ei kannata vedota muistamattomuuteen; siitä voi seurata parin vuoden vankeusrangaistus.

Vielä yksi tilastotieto: maassa on enemmän valvontakameroita kuin missään muualla. Osa kameroista on erikoistunut autoihin. Konenäkö tunnistaa rekisterinumerot ja lähettää maksulapun automaattisesti postissa kotiin. "


Lainaus käyttäjältä: Azu
Tällä ei kontrolloida ketään.
Tuohan on nimenomaan kontrollia varten tuo tietopankki.

Lainaus käyttäjältä: Azu
Ja mikäköhän esmes Suomessa estää tekemästä oman halunsa mukaan? Ei mulla ole ainakaan tulleet  vielä mitkään rajoitukset vastaan, vaikka en olekaan elänyt aivan mallikelpoisen kansalaisen mukaisesti.
Lähinnä mietityttääkin se, mihin homma voi tulevaisuudessa mennä, jos oikeuksien kiristämiseen ja valvonnan lisäämisen suhtaudutaan olankohautuksella tai sillä, että ei koske minua, koska olen rehellinen. Sivuhuomautuksena yksi esimerkki, jossa en voi vapaasti tälläkään hetkellä harrastella ja puuhastella. Se on nimittäin olutharrastukseni. :lol: Valtio rajoittaa holhouksen nimissä huomattavasti mahdollisuuksiani maistella erilaisia oluita. Mutta tämä tosiaan vain sivuhuomautuksena, ei tehdä tästä alkoholipoliittista keskustelua.


Joka tapauksessa, mielestäni näitä asioita ei kannata miettiä ainoastaan tämän hetkisen maailmantilanteen mukaan. Mitä tulevaisuudessa tapahtuu? Mihin suuntaan kehitys on menossa? Mitä tällä hetkellä tehtävät päätökset saattavat tulevaisuudessa mahdollistaa? Itse en ainakaan koe, että eläisimme nyt jossain muuttumattomassa maailmassa, jossa kaikki on aina ja iäisesti "hyvin".

Ja oman näkemykseni mukaan perusoikeusjuna nimittäin meni, sillä aivan viime vuosina olemme nähneet lähinnä rajoituksia niihin. Mahdollisuus veneen keikauttamiseen toiseen suuntaan piilee vapaassa tiedonvälityksessä ja ihmisten valistuneisuudessa, mutta toisaalta viihteellistyminen ja muu aivopuudutus ottaa kokoajan enemmän jalansijaa yhteiskunnassamme.
53  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 08.05.2009 11:39
DNA ei paljasta mitään "salaisuuksia", joten vaikka jollain nyt sattuisikin olemaan jotain salattavaa, eipä tuo DNA-näytteen pitäminen pankissa paljasta yhtään mitään.
Päinvastoin. DNA pitää sisällään huimia salaisuuksia henkilön terveydentilasta, tulevaisuuden sairauksista, alttiuksista, elinaikaodotteesta ym. Kun tuollainen pankki on perustettu, ei ole iso vaiva säätää sitten lakia, jonka perusteella pankin tietoja voidaan käyttää muuhunkin kuin rikosten selvittämiseen, ja kun kerran jo nyt Iso-Britannia viittaa kintaalla EIT:n päätöksille, mikä takaa, ettei se tee sitä myös vielä rankemmissa tapauksissa? Ja kuka viime kädessä takaa, ettei niitä tietoja sieltä pankista tosiaan JO käytetä kaiken maailman ylimääräiseen tutkimukseen? Onko luotto vallanpitäjiin vain niin kova?

Joelin kanssa olen täsmälleen samaa mieltä siitä, että "ei tämä rehellisiä kansalaisia koske" -ajattelu on täysin väärä lähestymistapa valtiovallan harjoittamaan kontrolliin. Kyseinen ajattelutapa nimittäin kaventaa jatkuvasti vapausoikeuksiamme, kunnes huomaamme että hupsista, nytpä tämä kontrolli koskee rehellisiä kansalaisiakin.

Orwellin kuvaama dystopia on jo täyttä totta Isossa-Britanniassa. Huolestuttavaa kehitystä on näkyvissä myös Suomessa. Pumpuliin yrittävät meitä hukuttaa ja jotkut siihen "turvallisuuteen" tyytyvät, kunhan Tanssii tähtien kanssa ja Idols näkyy telkkarista. Toiset vain haluaisivat elämältään hieman enemmän elämyksiä kuin 8-16 -työpäiviä ja televisiohömppää, joten olisi kiva, jos itseään saisi vielä tulevaisuudessakin terveen järjen puitteissa toteuttaa ilman, että häkki heilahtaa.
54  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 30.04.2009 10:19
Heheh. :lol: Mutta kiitoksia Joelille. Pistetään kaava muistiin ja kokeillaan onnistuuko, kun uusi puhelin saapuu.
55  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 29.04.2009 22:55
Jos jollakulla on vielä Nokia 3510i niin pystyisikö kertomaan, minkälaisella näpyttelysarjalla saa numerot siirrettyä puhelimen muistista sim-kortille. Meni nimittäin näyttö paskaksi ja uusi puhelin on tulossa, mutta numerot olisi kiva saada vanhasta puhelimesta sim-kortille talteen. Satuin juuri vaihtamaan liittymää ja siinä yhteydessä siirsin kaikki numerot tietenkin puhelimen muistiin...

Tai vaikkei kellään olisikaan 3510i:tä niin tietääkö kukaan mitään sivustoa, mistä tuollaisia kaavioita löytäisi, mistä oikean näpyttely-yhdistelmän numeroiden siirrolle löytäisi?
56  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 23.04.2009 20:37
Sinänsä ihmetyttää taaskin tämä uutisointi, kun työryhmän mietelmästä kirjoitellaan uutisiin kuin kaikki olisi jo kiveen hakattua. Mitä vähän olen keskusteluja nyt netistä seurannut, on yleinen suhtautuminen tuohon kauttaaltaan niin kielteistä, että mediamaksu ei koskaan tule tässä muodossa läpi menemään. Jos menee niin kansalaistottelemattomuuskampanja on aika varma.

Ja EU:n Telecoms Packagesta, mihin despire varmaan viittasi (mulla ei linkki aukea), kannattaa lukea täältä: http://blog.piraattipuolue.fi/2009/04/telecoms-package-mita-missa-milloin/

Ei siis ole niin kammottavia uudistuksia kuin on kohuttu, mutta ei tuo silti kovin hyvältä kuulosta, kun paketti mahdollistaa kansallisia sensuuri- ja "3 strikes and your off the internet" -lakeja.
57  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 23.04.2009 19:01
Tuo mediamaksu kuulostaa kyllä aika paskamaiselta, jos se tuollaisenaan tulee voimaan. Ei oikein tunnu reilulta, että opiskelija, joka ei edes televisiota tai ylen palveluita käytä, joutuisi maksamaan saman verran kuin äveriäs, tv:tä katsova keski-ikäinen pariskunta. Käytännössä opiskelijalle tuo maksu tarkoittaisi vuosittain yhden kuukauden opintotuen menettämistä.

Ei voi tulla tuollaisenaan voimaan. Jos tulee niin minä olen zoukan linjoilla ja menen mieluummin vaikka vankilaan kuin maksan tuota. RESISTANCE WAR!

Ja Yle ei muuten ole edes etäisesti riippumaton media.
58  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Madventures III : 20.04.2009 14:01
Miksei poikien ympärileikkaus kuuluu samaan kastiin?
Kuuluu kuuluu, jos se tehdään muuten kuin lääketieteellisin perustein. Otin vain tyttöjen ympärileikkaukset esimerkiksi, sillä se on ollut ehkä kohistuin aiheeseen liittyvä toimenpide jo pitkään.

Ja tuo kasvojen koristelu on minusta vähän harmaata aluetta. Ikivanha perinne ja samantyyppistä matskua löytyy monesta muustakin paikasta. Kuten sitä hampaiden teroitusta ja pään litistämistä ja kaulojen pidennystä. Tradition traumaattisia vaikutuksia on myös vaikea arvioida, sillä näin tehdään kaikille heimon jäsenille. Ilman ihotaidetta ei lapsi pystyisi yhteisössä elämään.
Näinhän se on, mutta tarvitseeko sitä traditiota siltikään hyväksyä? Perinteet, juuret ym. ovat mielestäni erittäin arvokkaita asioita, mutta sillä on mielestäni kuitenkin rajansa, minkälaisen toiminnan hyväksyttävyyttä perinteillä ja kulttuurilla voidaan perustella. En sano, että tuonkin heimon pitäisi luopua tavastaan, mutta mielestäni sen kulttuurirelativistinen hyväksyminen on kieroutunutta.
59  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Madventures III : 20.04.2009 12:37
Jakso oli tosiaan tuossa shokeeraavuudessaan ihan hyvä, mutta jos Riku ja Tunna aivan tosissaan ovat, menevät he kulttuurirelativismissaan hieman liian pitkälle minun makuuni. Eläinten tappaminen noissa rituaaleissa ja Rikun ja Tunnan rinnastukset niiden sekä länsimaisen tehotuotannon välillä ovat vielä erittäin osuvia, sillä eläimet saavat kuitenkin noissa maissa kohtalaisen hyvän elämän ennen teloitustaan, toisin kuin meidän mättölaitoksissamme. Komppaan Rikua ja Tunnaa.

Mutta sitten, kun kulttuuria käytetään perusteluna lasten kasvojen silpomisen hyväksymiselle ollaan mielestäni hieman väärällä tiellä. Kyllä joitain universaaleja ihmisoikeusperiaatteitakin voidaan luetella, ja tuollainen tahdonvastainen kasvojen silpominen rikkoo useitakin. Kyseessähän on samankaltainen asia kuin tyttöjen ympärileikkaukset, mutta jotenkin tuntuisi absurdilta nähdä Riku ja Tunna hymistelemässä moiselle toimenpiteelle, "koska se on heidän kulttuuriaan." En komppaa Rikua ja Tunnaa.
60  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Biisilöydökset! : 19.04.2009 17:06
Øresund Space Collective - Helvetin helvetti, miten mahtavaa avaruusrokkitrippijammailua. Improvisoivat kaikki biisinsä alusta loppuun ja keikatkin soittavat aina tajunnanvirtatekniikalla. Tähän on hyvä uppoutua sängyllä tai sohvalla röllötellessä. Last.fm:ssä on yksi levyllinen biisejä ilmaiseksi
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 19
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines