Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 19
1  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? : 05.04.2013 15:51
Kannattaa Vibramien lisäksi harkita myös esim. Vivobarefootin mallistoa. Mulla on EVO II:t, joihin oon ollut tosi tyytyväinen. En tykännyt itse yhtään siitä Vibramien varvasideasta. Hiersivät perhanasti kokeiltaessa.

Sellainen varoituksen sana sitten vain, että kannattaa aloittaa todella iisisti ja jättää spurtit ja kovat ryntäilyt monen kuukauden päähän. Ite viime syksynä innostuin liian nopeasti ja aloin tehdä liian rajuja lenkkejä, vaikka yritin olevinaan olla varovainen. Paljon kävelyä sisältävän työn kanssa seurauksena oli parin kuukauden jälkeen rasitusmurtuma. Käyttämättömät lihakset kun siellä jalassa vahvistuvat huomattavasti nopeammin kuin luut.

Tuon sain sitten paranneltua ja nyt on juoksu taas maittanut oikein hyvin ja tavallisilla lenkkareilla en tosiaan oikein edes osaa juosta enää, koska kanta-askellus tuntuu nykyään aivan epäluonnolliselta juostessa. Vahingosta viisastuneena etenen nyt kuitenkin paljon maltillisemmin ja annan jalkojen lihasten ja luiden kehittyä rauhassa.
2  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? : 20.11.2012 15:00
Suosittelen Ephramia ja muitakin juoksijoita lukemaan Christopher McDougallin kirjan Syntynyt juoksemaan (Born to Run). Kirjan punaisena lankana seurataan Meksikon Kuparikanjonissa asuvia Tarahumara-ihmisiä, jotka ovat tunnettuja ilmiömäisestä juoksukunnostaan. Sadankaan mailin juokseminen ei saa näitä ihmisiä pudottamaan hymynkaretta naamaltaan, vaan he silminnähden nauttivat tällaisten ultrapitkien matkojen juoksemisesta pelkät rimpulasandaalit jaloissaan. Heidän joukkoonsa on lyöttäytynyt myös mystinen amerikkalainen, jota kutsutaan "valkoiseksi hevoseksi", Caballo Blancoksi. Hänen suurena unelmanaan on toteuttaa maailman parhaiden ultrajuoksijoiden ja Tarahumaroiden välinen juoksukilpailu Tarahumarojen omalla kotikentällä Kuparikanjonissa. Lisäksi kirjassa on mielenkiintoista pohdintaa mm. modernien juoksukenkien ongelmista sekä ihmisen evoluutiosta pitkien matkojen juoksukoneeksi.

Ite oon aina ollut hampaat irvessä kunnon vuoksi -juoksija, mutta tuon kirjan lukemisen jälkeen juoksuharrastukseeni on löytynyt sellainen kepeys ja motivaatio, että ei malta olla juoksentelematta. Jopa arkimatkat menevät joskus tennareissa juosten, koska se tuntuu paljon hauskemmalta tavalta liikkua kuin kävely. Tuon kirjan päälle siirryin vielä aiemmin tänä syksynä Vivobarefootin EVO II -kevytjalkineisiin, joten juoksutyyli on muuttunut täysin. Ja se tuntuu mahtavalta! Pikkuhiljaa aloin venyttää juoksulenkkiä näillä uusilla kengillä, jotta jalat tottuisivat ja nyt menevät jo reilun tunnin lenkit ilman ongelmia. Juokseminen tuntuu paremmalta ja helpommalta kuin koskaan!

Jos haluaa paljasjalkajuoksun suuntaan lähteä, niin suosittelisin jättämään tuollaiset Nike Freen kaltaiset välimallit pois ja siirtymään suoraan aivan ohuisiin pohjiin ilman vaimennuksia. Noissa Free-kengissäkin on aika möhkäleen näköiset pohjat.
3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? : 11.10.2012 12:31
Sauvasekoitinta suosittelen minäkin. Ja kannattaa katsastaa paikalliset ekotori-tyyppiset paikat tällaisia varten. Itse löysin erittäin pätevän Braunin sauvasekoittimen Turun Ekotorilta kolmella eurolla. Käytetty elektroniikka säästää lompakkoa ja luontoa. Liian helppoa aina vaan tilata uutta. :)
4  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Biisilöydökset! : 05.09.2011 11:39
http://warchief.bandcamp.com/

Riffirokkia Suomesta. Varsin mielenkiintoinen ja toimiva yhdistelmä stoneria, sludgea ja post-metallia. Biisi on tosin aika pitkä ja selvästi hajotettavissa eri osiin. Mukavaa, että Suomestakin alkaa näitä löytyä.
5  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Eduskuntavaalit 2011 : 09.04.2011 12:29
Ja eikai Persut nyt ole sen enempää luontovihamielisiä, kuin mikään muukaan puolue, poislukien Vihreät?
No kyllä ne on. Mm. Perussuomalaisten maaseutuohjelmassa tuumataan, että "eläimiä on suojeltava eläintensuojelijoilta ja luontoa luonnonsuojelijoilta". Lisäksi ajavat merkittäviä lupaehtojen lieventämisiä kaivosteollisuudelle ja turpeennostolle. "Metsätaloutta perusteettomasti mollaavien järjestöjen tuki poistetaan", "riistan ja petojen kaatoluvat eivät kaipaa sen enempää Helsingin kuin Brysselinkään ohjeita". Perussuomalaiset haluavat myös yhdistää maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön luonnonvaraministeriöksi.

Vasemmistoliitto on sen sijaan jopa vihreämpi kuin Vihreät. Keskusta on toinen melko luontovihamielinen puolue. Muut puoleet ovat sitten aikalailla keskikastia. Vasemmistoliiton maahanmuuttolinjaukset puolestaan eivät niin miellytä minua, mutta maahanmuuttokysymys ei ole mulle kovinkaan tärkeä. Mielestäni monikulttuurisuushankkeen suitsimiseksi ei tarvita muuta perustetta kuin se, että kokemukset ovat olleet lähinnä negatiivisia niissä maissa, joissa monikulttuurista yhteiskuntaa on lähdetty toteuttamaan. Lisäksi massamaahanmuutto matalan kulutustason maista korkean kulutuksen maihin on ekologisesti kestämätöntä.

Molemmat ovat myös tuota Euroopan rahoitusvakausvälinettä kritisoineet, mutta tuntuu siltä kuin Perussuomalaisten kautta asiaan voisi ehkä syvemmin vaikuttaa. Molempien puolueiden verolinjaukset ovat myös sitä mitä kaipaan. Silti riipii se ajatus, että saa sitten seuraavat neljä vuotta seurata, kun Kepu, persut ja ehkä vielä se Kokoomuskin turmelevat suomalaisen luonnon monimuotoisuutta ja lakkauttavat ympäristöhallintoa, ja itse olisin siihen vielä myötävaikuttanut sillä yhdellä pienellä äänelläni.
6  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2011 : 09.04.2011 00:40
Jahas, täällä on tosiaan maahanmuutto ollut keskeisimpänä vaaliteemana. Ite nostaisin tärkeämmiksi kysymyksiksi tuloerojen kasvun ja verotuksen progression sekä nämä Euroopan vakausjärjestelmät.

Euroopan vakausjärjestelmän suhteen on hyvä kuunnella vaikka Sauli Niinistön radiohaastattelu. Kataisen ja Kiviniemen vastuullisuusjaaritteluista paistaa kova kusetuksen maku. Kyseessähän ei ole yksin euromaiden ongelma, sillä tietenkin mm. ruotsalaisilla ja briteilläkin (briteillä Kreikassa 30-kertaisesti sijoituksia Suomeen nähden, osallistuminen vakautuksiin 0%) on sijoituksia noissa ongelmamaissa. He vain ovat päättäneet olla osallistumatta näihin talkoisiin, eikä siitä sen kummempaa ole näille maille seurannut, kumpikaan ei ole vajonnut kurjuuksien suohon. Ruotsi on itseasiassa saanut viime aikoina vähennettyä valtionvelkaansa eli siellä pyyhkii aika hyvin. Miten se usein toistettu mantra menikään? "Euro on luonut vakautta Suomelle ja luo sitä jatkossakin..." Joopa joo, tosi vakaat on meiningit.

Käynnissä taitaa olla nyt harvinaisen suuri Chicagon poikien oppien mukaan tehty puhallus, jossa näillä vakautusjärjestelmillä kaadetaan pankkien ja sijoittajien riskit veronmaksajien niskaan. Kovasti näyttää siltä, että tukipakettien piiriin tulevat maat joutuvat joka tapauksessa lopulta velkasaneeraukseen, jolloin nämä verovaroin pystyssä pidetyt yksityiset pankit pääsevät veronmaksajien rahoilla käärimään vararikkoon joutuneista valtioista reaaliomaisuuden pilkkahinnoin. Nerokasta.

Yksi tärkeä vaalikysymys on muuten lähes poikkeuksetta jätetty joka vaalikoneessa ja -tentissä huomioimatta: Kirjoitetaanko Euroopan unionin jäsenyys Suomen perustuslakiin. Edellinen eduskunta äänesti lepäämään tuon uuden perustuslain muutosehdotuksen, jossa kyseinen pykälä on, joten vaaleissa asiaan voi vielä vaikuttaa. Periaatteellisesti kyse on aika helvetin suuresta asiasta ja viimeistään tuon perustuslainmuutoksen jälkeen puheet itsenäisestä Suomesta voidaan lopettaa.

Tuloerojen suhteen Suomessa ollaan tällä hetkellä taannuttu jo 70-luvun tasolle. Verotuksen progressio pitäisikin pikimmiten ulottaa myös pääomatuloihin ja arvonlisäveroa ei saisi missään nimessä korottaa. Verotuksen suhteen kannattaa tsekkailla pari viikkoa sitten tullut MOT: Verovapaa vyöhyke.

Henkilökohtaisesti luonto on mulle erittäin tärkeä vaaliteema, mutta Vihreät ovat menettäneet sen suhteen poliittisen uskottavuutensa täysin mun silmissä. Suomalainen luonto ei ole tuntunut heitä kiinnostavan vähään aikaan. Siitä on merkkinä mm. ilmiö, jossa vanha Koijärvi-kaarti on alkanut jättää puoluetta.

Muok: Omaa puoluekantaa voisin ehkä vielä valottaa. Kokoomus aiheuttaa aggressiota ja Vihreät ovat alkaneet kaikessa teennäisyydessään ällöttää. Valinnan teen luultavasti Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton välillä. Perussuomalaisissa hiertää eniten puolueen luontovihamielisyys.
7  Blogit / Roki7 Finblog / Vs: Taloussanomien iskuvinkit : 29.03.2011 11:16
Vinkkinä blogin jatkoa varten: Tarkkailepa joskus Uusisuomi.fi-sivustoa. Se yrittää pintapuolisesti olla vakava nettisanomalehti, mutta todellisuus on jotain ihan muuta.
8  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Biisilöydökset! : 06.03.2011 14:18
Dinosaur Jr. - I'm Insane

Yksittäisenä biisinä niin oudohko ja mukava kevääseen sopiva ralli, että oli pakko jakaa johonkin eteenpäin.
9  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 15.12.2010 19:56
Ruuantuotannon puolesta tuo ei todellakaan ole tarpeellista, sillä noissa valaissa on niin paljon raskasmetalleja, että sitä lihaa suositellaan syötäväksi vain kerran tai pari vuodessa. Jotkut vanhat patut vissiin syö sitä silti edelleen ihan huolella. Mutta jälleen voimme kysyä, onko suomalaistenkaan yliampuva lihankulutus perusteltua?

Ja tuo ei ole tosiaan kerran vuodessa tapahtuva riitti, vaan jahteja on useita vuodessa. Joskus saalista tulee ihan älyttömiä määriä ja joskus parvi on vain noin kymmenen valaan kokoinen.

On helppo vaatia jonkin asian lopettamista, mikä ei liity millään tavalla omaan kulttuuriin tai elämään. Samalla kun kritisoimme muita kulttuureja niiden sairaista piirteistä, jätämme huomaamatta oman kulttuurimme samat sairaat piirteet. Kyllähän Suomessakin on näitä Oikeutta eläimille -järjestön videokampanjoita ollut, ja aluksi porukka onkin ollut hyvin närkästynyttä. Lopulta asia on kuitenkin unohtunut ja ani harva on mitään todellista muutosta elintapoihinsa tehnyt. Luultavasti siksi, että se vaatisi henkilökohtaisen uhrauksen. Vaatimalla muita luopumaan jostakin, ei tarvitse itse uhrata mitään, mutta voi silti tuntea olonsa oikeamieliseksi.

Koon kanssa oon aivan samaa mieltä siitä, että "Mitä vittua ihmiskunta?", mutta nykyihmisen suhde luontoon ja kanssaeläimiin on niin perustavalla tavalla vinoutunut, että sitä ei yhden pikkuruisen saarimaan pallopäävalaanpyynnin lopettamisella korjata.
10  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 15.12.2010 16:26
Kerronpa vähän lisää tuosta perinteestä. Lähinnä Sea Sheperdsin ja Green Peacen materiaali, mitä netissä pyörii noista jahdeista on nimittäin jonkin verran värittynyttä.

Olin viime kesän kesätöissä Färsaarilla, ja kerran "pääsin" tuota kieltämättä brutaalia perinnettä todistamaan. Tuo delfiinilaji on siis tutummalta nimeltään pallopäävalas, joka ei ole uhanalainen laji. Vuosittain pyydetään määrä, joka on alle prosentti kannasta.

Jahti lähtee käyntiin, kun joku kalastaja huomaa parven uivan otollisella paikalla. Soittorinki myllää hyvin nopeasti lähialueiden kalastajat veneilleen ja ajojahti alkaa.  Eläimet pakotetaan sitten sopivalle rannalle, jossa vastassa odottaa väkijoukko köysineen ja koukkuineen. Vielä 1990-luvulla koukut todellakin lyötiin lihasta läpi ja pallopäävalaat kiskottiin sitten rantaan teurastusta varten. Nyttemmin tuo koukku ei ole terävä, vaan se laitetaan hengitysreikään, josta valas sitten raahataan rannalle. Rannalla osaava tekijä leikkaa valaalta samantien kaulavaltimon terävällä veitsellä auki. Kivuton tuo tapa ei siis ole, mutta aikoinaan teurastus oli aivan villiä länttä. Paikalliset eivät siis halua mahdollisimman väkivaltaisesti ja näyttävästi mättää valaita kuoliaiksi, kuten joskus noissa artikkeleissa kuvataan.

Merivesi värjäytyy tosiaankin laajalta alueelta punaiseksi, mikä lisää raakuuden tunnelmaa ja on jopa hieman hämäävää. Kaikkihan tietävät, miten pieni tippa verta leviää veteen. Liha päätyy kaikki lopulta syötäväksi, mutta sitä ei saa myydä. Osallistujat ja pyyntipaikkana toimineen kylän väestö voivat hakea oman osuutensa ilmaiseksi myöhemmässä jakotilaisuudessa.

Tapahtumaan liittyy siis voimakas paikallinen identiteetti. Färsaarilla on pieni ihmispopulaatio aika syrjässä muusta Euroopasta, ja koska maa on Tanskan alla, he puolustavat vahvasti omaa kulttuuriaan, johon tämä pallopäävalaan pyynti kuuluu.

En halua tosiaan puolustella tuota toimintaa, sillä se oli minunkin mielestäni raakaa puuhaa. Varsinkin kun ajattelee sitä, miten älykkäitä kyseiset eläimet ovat. Joka tapauksessa suosittelen pistämään asiat oikeisiin mittasuhteisiin, ja mikäli tuo järkyttää ja närkästyttää aivan älyttömästi, kannattaa sitten lopettaa lihansyönti aivan kokonaan. Itse en voi olla älyllisesti niin epärehellinen, että puputan tehokarjaa samalla, kun esittäisin kovin närkästynyttä näissä tapauksissa. Ja loppujen lopuksi kyseenalaistaisin ennemmin länsimaisen tehokarjantuotannon tradition, jossa eläin ei ikinä elä kunnon elämää ja joka rikkoo luonnon tasapainoa aivan käsittämättömällä tavalla. Mutta poissa silmistä, poissa mielestä vai miten se menikään.

The Cove pitää kyllä tosiaan katsoa.
11  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 25.11.2010 11:24
Paras perustelu tolle TV-maksulle on oikeastaan se, että YLE jatkaa riippumattomien uutisten ja ohjelmien tekemistä.
No niin no. Valtion toimittamien uutisten riippumattomuudesta voidaan olla montaa mieltä.
12  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 22.10.2010 13:27
Onnea Tzibolle maailman mahtavimman musiikin löytämisestä! Tuossa tulikin ylläolevassa viestissä jo hyvä kattaus erilaisia stonerbändejä, joista pääsee alkuun. Heittäisin siihen sekaan vielä saksalaisen My Sleeping Karman, joka menee tuonne psykedeliaosastolle Colour Hazen kanssa. Pörinää löytyy nimenomaan Truckfightersilta ja samaa sorttia tykittävät myös sellaiset ruotsalaiset jo lopettaneet yhtyeet kuin Lowrider ja Astroqueen. Bassovahvaa riffivyöryä tarjoilee myös amerikkalainen Karma to Burn.

Jos High on Fire miellyttää, niin sludgen puolelta suosittelisin tutustumaan Kylesan Static Tensions -levyyn, Baronessiin, sekä Capricornsiin. Cult of Luna saattaisi iskeä myös. Doomimmasta matskusta sitten Electric Wizardin Dopethrone ja Acid Kingin III kuunteluun.
13  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.10.2010 14:52
Mitä meinasit teeveestä töllöttää?
Pelaaminen taitaa olla se tärkein käyttötarkoitus eli ihan kelvolliselta kuulostaa tuo televisio. Dvd-leffoja katselen silloin tällöin ja televisiota harvoin.
14  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.10.2010 14:28
Television osto on mullakin lähiaikoina edessä, mutta vähän halvempaa ja pienikokoisempaa ratkaisua haen. Oiskohan tämmöinen 32" Panasonic TX-L32C2 mistään kotoisin? Tuotteen kotisivujen mukaan siinä pitäisi olla nimenomaan tuollainen ips-paneeli, mutta onkohan tuossa mallissa sitten jotain sudenkuoppia, joita kannattaisi välttää?
15  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? : 12.08.2010 19:12
Semmonen filunki oli kuitenkin viestissäni, että omat kenkäni olivatkin M2:t, jotka ovat ne neutraalin askelluksen kengät. M1:stä löytyy näemmä hienoista pronaatiotukea.
16  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? : 12.08.2010 18:42
Eikös nykyisten tutkimuksien mukaan ilman kenkiä juokseminen ole paljon parempi jaloille kuin kengillä juoksu? Juoksutekniikka muuttuu erilaiseksi kun kengät otetaan pois, ja se säästää jalkoja. Ilmeisesti markkinoille tulossa "avojaloin juoksuun" tarkoitettuja jalkineita, jotka lähinnä suojaavat jalkoja kaupunkien roskilta, lasinsiruilta yms.
Nimenomaan näin. Kun pienestä pitäen ihmisen jalka pidetään pumpulissa, eivät nilkan ja jalkaterän ympärillä olevat pienet lihakset pääse kehittymään askellusta tukeviksi. Sen vuoksi ilmaantuu sitten kaikenlaisia pronaatio- ja supinointiongelmia, jotka eivät ainakaan parane ekstratukevilla lenkkareilla. Afrikkalaisten juoksumenestystähän selitetään mm. sillä, että heidän tekniikkansa on kehittynyt paremmaksi, koska he ovat juoksennelleet enempi paljain jaloin.

Tuommoisia "avojalkakenkiä" on ollut jo jonkin aikaa, nimittäin Feelmaxit, jotka ovat muuten erinomaiset tossut. Yhden testikerran perusteella tuntuma alustaan on huikea ja jälkeenpäin veri kiertää jaloissa ennenkokemattomalla tavalla. Pitäisi omat hommata joskus. Tällä hetkellä juoksen lenkkejä Karhun M1:llä, jotka on suunniteltu jalan luontaista askellusta tukeviksi. Vaimennusta löytyy sitten toisaalta ehkä vähän liikaakin minun kokoiselleni juoksijalle. Parkourissa käytän kung fu -kenkiä, ja niissä ei sitten olekaan minkäänlaista tukea tai vaimennusta, mutta tuntuma on sitäkin parempi. Juoksutyyli muuttuu tuollaisesta puolittaisesta kanta-astunnasta päkiän ulkosyrjältä kantapäälle vierähtäväksi, mikä samalla vaimentaa askelten iskuja.

Ja kenkäostoksissa olen itse suosinut juhannuksen jälkeisiä alennusmyyntejä. Irtoaa toista sataa maksavia lenkkikenkiä reilusti alle satasella. Lenkkareista (eikä suksista) ei ole koskaan järkeä maksaa täyttä hintaa ellei tarve ole aivan pakottava.
17  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 10.02.2010 19:55
Eka kunnon päänavaus medialta. Radio Rockille se iso virtuaalipeukku pystyyn, jota ei täällä hymiövalikoimasta vieläkään löydy. Tuo video selventää varmaan edelleen, minkälainen uhkaava häirikkö tämä Sihvonen on, johon pitää perustuslain vastaisesti poliisivoimia käyttää.

Tuo ulkoinen olemus on vähän huono taktinen veto, sillä mies kuulemma vartavasten tempauksen takia teki tuollaisen muodonmuutoksen. Herättää luultavasti ajatuksia anarkistihäiriköstä, mutta kun kuuntelee hänen puhettaan niin mieleen tulee lähinnä rauhallinen perheenisä, jota on alkanut vituttamaan liikaa, ja joka haluaa edistää yhteistä hyvää.
18  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.02.2010 20:18
Vähän liian yltiöisänmaallinen ja propagandistinen toteutus tässä, mutta tulee kuitenkin selvennystä Markon asiaan.

Markon laiton pidätys

Huolestuttavan paljon vaikuttaa Venäjän meiningiltä. Suomessa tosin laki ei ole tässä asiassa poliisin puolella, tiedä sitten, miten asia on Venäjällä. Taitaa olla Suomessa strategiana se, että laittomilla pidätyksillä ja poliisilta tulevilla uhkauksilla pyritään toisinajattelijat vaientamaan. Ei tunnu olevan poliiseilla perustuslaki hallussa, tai sitten ylemmältä taholta tulee tällaiset käskyt, joita rivipoliisit eivät uskalla vastustaa.

Onneksi Sihvonen oli tarpeeksi päättäväinen ja jatkoi, sillä mikään laki ei kiellä häntä osoittamasta mieltään tuolla. Videolla mainitaan virheellisesti, että luvatkin ovat kunnossa, mutta ei mielenosoitukseen lupiakaan tarvita. Ilmoituksen Sihvonen oli asianmukaisesti tehnyt.

Miten tästä ei ole uutisia missään? Viikon on Marko sitkeänä sissinä tuolla vastustanut korruptoitunutta hallitusta ja poliisikin on laittomasti ahdistellut häntä. Äsken lehdet suorastaan pursusivat sitä korruptiopaskaa, mutta nyt tuntuu vahvasti siltä kuin lehdistö aivan tietoisesti vaikenisi asiasta ja näin luulen asian olevankin. Juttuvinkkejä on sadellut lehdille tästä aiheesta, mutta edelleen se vaietaan. Media on korruptiossa yhtä vahvasti mukana kuin poliitikot.

Joku oli aloittanut aiheesta Hesarin keskustelupalstalla keskustelun. Ketju oli pian poistettu: Marko Sihvosen nälkälakko on alkanut - Keskustelut - HS.fi

Hämmästyttävää myös, miten vähän ihmisiä tämä asia kiinnostaa keskustelualueilla, joilla keskustelu on aloitettu. Monet heittävät sen suurempia asiaan tutustumatta, että "pamppua sille pitäisi antaa", "hyvä poliisi!" jne. Tällainen mielipide on todella saatu indoktrinoitua suomalaisiin: "Ainoa keino vaikuttaa asioihin, on jonkin suuren puolueen äänestäminen, älä siis yritä tehdä mitään konkreettista, ne jotka haluavat muutosta ovat toisinajattelijoita ja hippejä, joita kuuluu pamputtaa, hyvä poliisi." Suomalaiset on tyhmistetty kaikenlaisella "Maikkarin" viihdepaskalla. Ketään ei kiinnosta oma tulevaisuus, vapaus, arvot tai mikään mukaan. Pääasia että on kivaa.

Aldous Huxleyn Brave New World -kirja osuu pelottavan lähelle napakymppiä. Saatana, että tää on paska yhteiskunta.

Muok: Vielä raportti Markon kahdeksannesta päivästä
19  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.02.2010 00:20
Puskaradio laulamaan, sillä huolella saunotettu valtamedia on jälleen hiljaa:

Marko Sihvosen nälkälakko

Skandaali: Viinivaaran pohjavesihankeen taustalla kansallisomaisuuden ryöstö?

Toivottavasti näissä jutuissa ei ole mitään perää, mutta epäilyttävää materiaalia on aika paljon. Asiaa pitäisi siis tutkia ja kansalaiskeskustelun kunnolla käynnistyä. Varmuuden vuoksikin, sillä pelkkä epäily siitä, että kansallisomaisuuden yksityistäminen saattaa olla menossa pohjavesien kauppaamiseen, on melkoisen vakava juttu.

Joillakuilla on varmasti muistissa Kemira Growhow'n kauppaaminen norskeille. Valtio sai 209 miljoonaa 800 miljoonan arvoisesta firmasta, jolla oli toki muitakin omistajia, mutta kaupanpäällisinä meni norjalaisille pikku bonuksena myös kymmenien miljardien arvoinen fosfaattikaivos. Norjalaiset saivat Suomessa lannoitemonopolin ja nostivat samantien hintoja kolmanneksella.

Digitan myynti ranskalaisille on toinen hyvä esimerkki tästä kansan kuppaamisesta.

Samoin Metsähallitus on yhtiöittänyt toimintojaan, ja kansallisomaisuudestamme autiotupia ym. luontoon liittyviä palveluita on siirtynyt maksullisiksi näille yhtiöille. Jos Metsähallitus suunnitelmien mukaan yhtiöitetään kokonaan, siirtyy päätöksenteko valtio-omisteisten metsien, meidän metsiemme, suhteen osakeyhtiön haltuun. Suomen luonnonsuojeluliitto on ottanut tähän asiaan kantaa aika ärhäkkäästi, mutta valtamedia mielellään vaikenee.

Näitä vasten kun peilaa niin en epäile, etteivätkö maanpetturit siellä Arkadianmäellä olisi valmiita myymään vetemmekin.

Median vaikeneminen tästä Marko Sihvosen tapauksesta on erittäin huolestuttavaa. Ja vaikeneminen tarkoittaa totaalista vaikenemista. Mitä nyt Radio Rockin äpärät vähän hassuttelivat taas kivasti.

Jos tähän aiheeseen haluaa syventyä, kannattaa lukea Lumedemokratia-kirja sekä Naomi Kleinin Shock Doctrine.
20  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 17.01.2010 22:13
Jos joku haluaa mullistaa maailmankuvansa tai syventää sitä niin lukekoon Daniel Quinnin Ismaelin. Oon nyt kahdessa päivässä ahminut kirjaa puoleen väliin ja pää meinaa haljeta, hyvällä tavalla. Vaikka ajatukset ovat muutenkin viime vuosina siirtyneet tämän kirjan osoittamiin suuntiin, avaa teos silti jatkuvasti uusia lukkoja mielessäni.

Kirjassa ajattelemaan kykenevä gorilla opettaa kirjailija-päähahmolle, miten ihmiskunta on tähän pisteeseen tullut, mikä on vialla ja miksi me olemme menossa kohti tuhoamme, ihan juurta jaksain. Älytöntä, että tämä kirja on aika vaikeasti saatavilla, sillä teosta ei ihan joka kirjastossa ole ja kaverini mukaan kirjakaupoistakin tätä on nihkeää löytää. Kirja on kuitenkin sellainen, joka jokaisen vähänkin kriittiseen ajatteluun kykenevän ihmisen pitäisi lukea. Toisaalta ymmärtäähän sen, että kirjasta ei liiemmin meteliä pidetä, kun sen tarkoitus on osoittaa ihmiskunnan kymmentuhatvuotinen mielettömyys ja kumota ne premissit, joiden pohjalta lajimme kohtaloa toteutamme.

Silti kirjan alussa gorillan kertojalle antama varoitus kannattaa lukijankin ottaa tosissaan: Älä jatka eteenpäin, jos et halua tuntea oloasi vast'edes ulkopuoliseksi.
21  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Odotetut & kaivatut albumit 2010 - ja pidemmällekin : 09.01.2010 18:01
Mullakaan ei hirveästi ole mielessä tulevia julkaisuja, mutta kyllähän niitä kuitenkin pari kappaletta löytyy ilman kummempia tonkimisia.

Tenhi - Saivo: Tenhin viimeisin täysverinen albumi on Maaäet peräti vuodelta 2006. Sen jälkeen julkaistiin toki mainio Folk Aesthetic -paketti, joka sisälsi ep:itä, demomatskua ym. harvinaisempaa tavaraa yhtyeen koko taipaleelta. Tenhi ei ole pettänyt millään levyllä ja kun tätä uutukaista on kypsytelty nyt noinkin kauan niin voisin ennakoida melkoista mestariteosta. Tenhi on ollut mulle yleensä syksyn ja talven musiikkia, joten on mielenkiintoista nähdä, miten muistaakseni toukokuussa julkaistava levy profiloituu mieleeni.

Brant Bjork - Gods & Godeses: Brant on minulle tätä nykyä tärkein ja inspiroivin muusikko, mitä maa päällään kantaa. Uudesta levystä ei ole tietoa paljon herunut, mutta puhdasta kultaa hän on aina säveltänyt, joten en odota vähempää tälläkään kertaa. Gods & Godeses tulee varmasti pyörimään ensi kesänä ahkerasti soittimissani, sillä kesiin Brant Bjorkin aavikkorokki sopii yhtä saumattomasti kuin mansikat ja vaniljajäätelö. Euroopan ja Skandinavian kiertuekin on tulossa keväällä, joten melkoista herkkua on luvassa.


Minä en tiennytkään tuosta Harmajan kakkoslevystä. Debyytti oli minunkin makuuni, joten kyllähän tuotakin sopii nyt odotella.
22  Yleinen / Vapaa sana / Vs: NOSTALGIAA!!! : 29.12.2009 00:39
Jes, juuri tämä! Kiitoksia!
23  Yleinen / Vapaa sana / Vs: NOSTALGIAA!!! : 28.12.2009 23:12
Tämä on vaivannut mieltäni jo pidemmän aikaa, joten kysytäänpä aina niin tietäväisiltä pelaajalautalaisilta. Muistaako kukaan, mikä oli se 90-luvun alkupuoliskon ulkomaalainen tv-ohjelma, jossa joukko kilpailijoita teki kaikenlaisia tehtäviä jonkin sortin linnassa. Tavoitteena oli kaiketi löytää linnasta aarre tai jotain. En muista kuin yhden tehtävän ja siinä kilpailijat muistaakseni etsivät huoneessa hiekan alta jotain esineitä samalla, kun katto laskeutui kokoajan alemmas ja alemmas.

Välillä on tuntunut siltä, että ei tätä ohjelmaa ole olemassakaan ja olen nähnyt vain unta, mutta aika moni muistaa jotain samantyyppistä, mutta kukaan ei saa sitä sarjan nimeä mieleensä.
24  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Urheilu/Idrott/Sports : 16.12.2009 15:35
Jos haluaa Bruce Leeksi eikä niinkään massaa, suosittelisin kokeilemaan kehonpainolla harjoittelua eri muodoissaan. Leuanvetoa, punnerruksia, dippejä, staattisia pitoja jne. Ite vähensin punteilla leikkimistä parkour-harrastuksen aloitettuani, sillä tavoitteeksi tuli nimenomaan kehon kestävyyden ja voimantuoton kehittäminen eikä pattien haalinta. Kehonpainolla harjoittelussa on tosiaan se hyvä puoli, että harjoitukset rasittavat yleensä useita lihasryhmiä yhtä aikaa, jolloin noita epäsuhtaisuuksia ei kehoon kovin herkästi pääse syntymään.
25  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 22.11.2009 21:41
Kyussilta sitten Welcome to Sky Valley kokonaisuudessaan.
Mä en osaa oikein sanoa tykkäänkö enemmän Sky Valleysta vai Blues for the Red Sunista, molemmat kun on mielettömän tiukkoja levyjä. Wretch on muutamia väläytyksiään lukuunottamatta vähän tylsä ja soundeiltaan karu ja And the Circus Leaves the Town taas hivenen mielikuvitukseton (ei silti ollenkaan huono) verrattuna noihin kahteen superpläjäykseen, joista molempiin kannattaa Tzibon hetimiten tutustua.
26  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 20.11.2009 17:21
Pitkään aikaa freesiä kamaa, johon on saatu rokin kulta-ajan meininkiä mukaan. Blues rock ja psykedelia toimii erittäin hyvin!
Jos tuon tyyppinen meno kiinnostaa niin kannattaa tutustua Ruotsin retrorock-skeneen: Mm. Graveyard, Witchcraft, Dead Man ja Horisont soittavat erittäin tajuntaa laajentavaa ja ehdottomasti tutustumisen arvoista rokkia 70-luvun vaikutteilla.

Pyörittelen ite tällä hetkellä tuota Them Crooked Vulturesia ekaa kertaa kokonaisuudessaan ja hyvin tuntuu rokkaavan näin ensikuulemaltakin.
27  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Musiikki : 06.11.2009 00:05
Osa varmaan on kuullutkin tästä mutta eniveis. Mitä syntyy kun pistetään samaan settiin Josh Homme, Josh Homme ja John Paul Jones?

THEM CROOKED VULTURES!

18. päivä tätä kuuta on mulkku kovana.
Kappas, enpä ollut tästä vielä kuullut, vaikka stoneriin ja desert rockiin linkittyviä hankkeita tulee nykyään seurailtua aika tarkasti.  Eli kiitoksia paljon! New Fang kuulostaa huippubiisiltä!
28  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ohrapirtelöt : 25.10.2009 14:50
Kävin pari viikkoa sitten Kööpenhaminassa ja tottakai piti muutamat olut- ja panimoravintolat kiertää sekä olutta kotiin puodeista ostaa. Ostin lopulta olutta tuliaisiksi n. tuhannella kruunulla eli n. 140 eurolla, millä irtosi 30 pulloa erilaisia pienpanimo-oluita. Oli melkoinen homma raahata sitä urheilukassia kotipuoleen. Pakko laittaa kuva, jos vaikka jollekulle herahtaisi vesi kielelle:


Mm. Mikkelleriä, Raastedia, Amageria ja Djaevlebrygiä. Myös muita tanskalaisia pienpanimo-oluita, joitakin belgejä ja joitakin amerikkalaisia. Great Divide Yeti Imperial Stout, Hercule Stout ja De Dolle Extra Export Stout suurimpina aarteina.

Kunpa Suomessakin olisi olutkauppoja... Viihdyin Barleywine nimisessä puodissa puolisen tuntia oluita valkkaillen ja olo oli totisesti kuin lapsella karkkikaupassa.

Eilen tuli taas maisteltua ihan kunnolla, mielenkiintoisin oli ehdottomasti Mikkeller Black. Double Imperial Stout, prosentteja mukavat 17.5%. Ei kolmeen pekkaan saatu yhtä pulloa juotua, vaan puolet jäi vielä jääkaappiin. Todella tuhtia kamaa. Desi tai kaksi aromilasiin ja hiljalleen nautiskellen tuo menee. Vauhtia ei voi pitää, erittäin haastava olut.

Vaikka oli 4-5 annosta alla, niin alkoholin pystyi maistamaan helposti, kaveri joka ei paljon oluita juo irvisteli melkoisesti. En suosittele juomaan ensimmäisenä oluena, muuten tulee vähän liian raakana läpi. Talven lämmittäjäksi erinomainen, mutta haastava olut.
Joskus vuosi sitten maistelin tuota itse kavereiden kanssa. Itse tykkäsin, mutta yhden kaverin mielestä tämä ei enää oikein ollut olutta. Pikkuhuppelissa tästä aiheesta kyti melkein ilmiriita. :lol:
29  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Vaateostoksilla : 08.09.2009 23:32
Hmm, Keski-Suomessa Taloustaloissa on yleensä kolme tai neljä flanellia kympillä -tarjous, joten juuri noista kaiken maailman säästömarketeista ja halpahalleista lähtisin ensimmäisenä etsimään. Tälläkin hetkellä on flanelli päällä mulla. 8) Ja nyt kun täällä asia tuli puheeksi niin pitääpä varmaan minunkin pari uutta haalia.
30  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Maailman kaikki TV-sarjat (yleistä höpinää) : 13.08.2009 23:11
Big Bang Theory ei ole mitenkään elämää suurempi sarja tai edes mitenkään loistava, mutta Frendien jättämän aukon se onnistui omalla kohdallani paikkaamaan. Hauska sarja, jonka parikytminuuttisia jaksoja katsoo kerran viikossa mielellään.
Frendien jättämän aukon on mielestäni onnistunut kaikkein parhaiten paikkaamaan How I Met Your Mother eli suomennettuna Ensisilmäyksellä. Kolmosella ja Subilla sarja on pyörinyt aika epämääräisesti milloin milläkin ohjelmapaikalla, joten internetiin on täytynyt tämänkin sarjan kanssa turvautua.

Sarjan kehyskertomuksena päähenkilö, Ted, kertoo lapsilleen, kuinka tapasi heidän äitinsä, ja tämä tarinahan ei ole kovin lyhyt, sillä se on poikinut jo neljä tuotantokautta ja viides alkaa syksyllä. Jaksot pyörivät Tedin vaimonmetsästyksen sekä hänen ystäviensä sekoilujen ympärillä. Kuten Frendeissäkin, hahmojen persoonallisuudet sekä henkilökemiat tekevät tästä tv-ohjelmasta muistettavan. Suosittelen väkevästi, jos haluaa kunnon täytettä Frendien jättämälle tyhjyydelle.

Itse pidän How I Met Your Motherista jopa hivenen enemmän kuin Frendeistä ja luultavasti siksi, että hahmot ovat jollakin tapaa enemmän oikean elämän makuisia kuin Frendit. Tietenkin pisteet myös amerikkalaisten pienpanimoiden tuotesijoittelusta pitkin ohjelmaa. 8)
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 19
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines