Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 24
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 08.03.2017 20:28
Mitä tarkoitat? Tottakai virtalähteessä on AC->DC muuntaja.

Tarkoitin, että kun kone alkaa käyttämään enemmän tehoja dockissa niin lämpökin varmasti nousee.
Sen takia Switchin sisällä on tuuletin.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 08.03.2017 18:20
Joo ostaisin heti Joyconin jossa olisi dpad.

Tuo kaapelilla telkkariin yhdistäminen olisi ihan jepa, mutta toisaalta se dock mahdollistaa switchin "beast-moden".
"Beast-mode" johtuu verkkovirrasta. GPU:n tehot on puolitettu mobiilitilassa akkukeston lisäämiseksi ja 720p näytön takia. En tosin tiedä kuinka paljon Switch voisi imeä virtaa pelkän HDMI-liitännän kautta.

Joo liekköhän pöhisee kuumana kun on verkkovirrassa kiinni?
Mitä tarkoitat? Tottakai virtalähteessä on AC->DC muuntaja.
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 08.03.2017 13:47
Joo ostaisin heti Joyconin jossa olisi dpad.

Tuo kaapelilla telkkariin yhdistäminen olisi ihan jepa, mutta toisaalta se dock mahdollistaa switchin "beast-moden".
"Beast-mode" johtuu verkkovirrasta. GPU:n tehot on puolitettu mobiilitilassa akkukeston lisäämiseksi ja 720p näytön takia. En tosin tiedä kuinka paljon Switch voisi imeä virtaa pelkän HDMI-liitännän kautta.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 08.03.2017 11:46
Saisivat myös julkaista virallisen USB-C to HDMI kaapelin, jota voisi pitää reissussa mukana. Saisi koneen kiinni telkkariin tai monitoriin ilman telakkaa. Mitkään third-party ratkaisut tässä ei toimi, koska Switch sylkee USB-C porttinsa kautta DisplayPort kuvasignaalia, jonka telakka muuttaa HDMI signaaliksi ja lähettää eteenpäin telkkarille.
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.07.2016 01:26
Onko kenelläkään ehdottaa jotain seuraavaksi peliksi? Itse ajattelin kaivella varastosta GameCuben ja yrittää jos Luigi's Mansion ykkönen vangitsisi mielikuvituksen. Itselläni on moinen jäänyt myöskin pelaamatta, mutta kakkosen olen pelannut ja veikkaan että sellaisesta pelistä saisi jännittäviä pelihetkiä aikaan :)
Jos PS3 löytyy, niin Puppeteer ehdottomasti.


Harmi ettei Sony ole julkaissut pelistä PS4-versiota. Sai nimittäin rikollisen vähän huomiota julkaisussa, ja sen jälkeen. Muistaako tätä edes kukaan muu vaikka tältäkään laudalta?  :lol: Jos löytyy myös Move-kapula ja PSEye, niin napero voi sohia ja auttaa seikkailun varrella.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Onko tämä peli ostamisen arvoinen? (kysy täällä jos olet epävarma) : 03.06.2016 23:21
Ilmestyikö Phoenix Wright trilogia 3DS:lle fyysisenä Euroopassa?

Kyssäri ei ehkä ihan sovi otsikkoon, mutta hällä väliä. Kaivoin 3DS XL:n pöytälaatikosta, missä se on majaillut varmaan vuoden tai kaksi, ja alkoi tehdä mieli jotain pelattavaa sille.  :lol:
Pelasin ekan Phoenix Wrightin varmaan sen kymmenen vuotta sitten DS:llä, ja pidin kovasti.
7  Yleinen / Vapaa sana / Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency : 26.04.2016 17:54
Pari vuotta sitten tammikuussa vietin Nykissä muutaman päivän layoverin kaverin kanssa kun oltiin matkalla takaisin Suomeen länsirannikolta. Asuttiin hotellissa ihan Time's Squaren vieressä. Yhtenä päivänä käveltiin Time's Squarelta Freedom Towerille/uudelle WTC:lle ja Wall Streetille. Matkalla bongattiin Flatiron Building, Little Italy ja Chinatown. Käveltiin toisena päivänä Brooklyniin Brooklyn Bridgeä pitkin, subwaylla takaisin. Syötiin burgerit Shake Shackissa, joka on siinä sillan alla Brooklynin päässä. Aivan perkeleen hyvät bursat. Kannattaa myös etsiä käsiinsä joku pätevä New York style pizzeria. Yelpistä taisin bongata La Margarita nimisen putkan, joka sijaitsi Lower East Sidellä. Oli kyllä saatanan hyvää pitsaa, ja slaissit halpoja (2-3 dollaria muistaakseni) vaikka olikin ns. parempitasoinen kulmapitseria. Voin suositella, mutta vastaavia ja parempiakin löytyy aivan varmasti joka naapurustosta. Ja myös sellaisia mistä saa niitä kuraisimpia yhden dollarin slaisseja, joten kannattaa varoa. Käytiin myös lautalla Staten Islandilla. Matka on edestakas aina ilmainen, ja Vapaudenpatsaan näkee matkalla. New York Public Library oli ihan jees, ja Empire State Buildingin näköalatasanteelta oli huimat näkymät. Nintendo Store Rockefeller Centerissä oli myös näin pelaajana piipahtamisen arvoinen. Jos kiinnostaa, niin Jimmy Fallonin Tonight Showhun voi myös päästä ilmaiseksi studioyleisöön jos ilmoittautuu ajoissa.

Seuraavan kerran kun tulee Nykiin reissattua, niin pitää kyllä käydä tutustumassa Bronxiin, Harlemiin, Brooklyniin, Queensiin ja muihin alueisiin (jos niissä nyt erityisemmin on jotain nähtävää, en ole sen tarkemmin asiaan tutustunut). Central Park ja Natural History Museum jäi myös käymättä.

Anyways, hyvää matkaa!
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: PlayStation 4 : 23.04.2016 14:38
Omasta mielestä tuntuu että Sony ajaa takaa Applen iPhone-päivitysmallia, mutta noin kolmen vuoden sykleillä yhden vuoden sijaan. Taaksepäinyhteensopivuushan on tästä eteenpäin triviaalia sinänsä, kun AMD todennäköisesti (ellei koko firma mene konkkaan) on ainoa joka pystyy tarjoamaan järkeviä x86-64 APU-prosessoreja hamaan tulevaisuuteen. Intel, nVidia, Qualcomm, ja muut prosessorivalmistajat eivät vain pysty tarjoamaan vastaavaa GPU+CPU pakettia yhtä halvalla. Tietty PSVR:n julkaisu antaa lisäpontta (lähinnä graafisesti) tehokkaamman konsolin julkaisuun. Nykyinen PS4 kun on sulavien VR-kokemuksien pyörittämiseen aika nuhapumppu.

Pelintekijöidenhän on muutenkin järkevintä kohdistaa voimavaransa sille alustalle, millä on suurin yleisö. Myynnit eli raha määrää, ja alkuperäisellä PS4:llä on luultavasti jo yli 40 miljoonaa omistajaa kun PS4K ilmestyy. Tällöin erot olisivat lähinnä graafisia; tyyliin Uncharted 4 yksinpeli 1080p/30fps, moninpeli 900p/60fps PS4:llä; ja PS4K-versio pyörisi 1080p/60fps niin yksin kuin moninpelissä paremmalla reunojenpehmennyksellä, vähemmällä pop-inilla, tarkemmilla varjoresoluutioilla jne. Ajan kanssa kun PS4K:n omistajakanta kasvaa, niin tulevissa peleissä erot voisivat siirtyä muotoon yksinpeli 900p/30fps PS4:llä, 1080p/60fps PS4K:lla jne. Ja Sonyhan on painottanut, että pelintekijöiden täytyy suunnitella pelinsä PS4:n voimavarojen perusteella, etteivät konsolin nykyiset omistajat saa kärsiä pelikelvottomista peleistä.

Jokatapauksessa edes PS4K:n tehot eivät riitä sulavaan 4K-natiiviresopelaamiseen, muissa kuin yksinkertaisissa indie-peleissä. 1440p resoluutioisia telkkareita ei ole tulossa markkinoille, joten 1080p/4K on ne millä jatkossa mennään. 4K:ta enemmän olisin innostunut mahdollisesta Freesync-tuesta, HDR-tuesta, 802.11AC wifistä, 4K-blurayasemasta jne. Jos pelinkehittäjät eivät kuse omiin muroihinsa, niin en näe että miksi PS4K:sta tulisi olla harmistunut.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 05.04.2016 17:21


Aika diippiä. Pitäisköhän hypätä Souls-pelien maailmaan.  :lol:
Mistä kannattaisi aloittaa; Demon's Soulsista, Bloodbornesta vai Dark Souls 3:sta?
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 03.04.2016 21:12
World Of Tanksia on tullut naputeltua semmonen ~150 matsia. Oikein hauska strateginen mättöpeli. Toki tässä pärjää parhaiten ne, ketkä maksamalla ostavat itselleen parhaat lelut, mutta kyllä tota ilmaisversionakin pelailee.

Onko laudalla muita Rommeleita?
Pelasin World of Tanksia ehkä parikymmentä tuntia pari vuotta sitten. Väsyin aika nopeasti, kun meno oli ainakin siihen aikaan suht pay-to-win painoista.
Olin intissä vaununjohtaja, niin jäi pieni tankkifetissi päälle niistä ajoista. Pelasin alkuvuodesta serkun kanssa Armored Warfaren betaa joku 30 tuntia, ja se maistui aika hyvin. Modernit telavehkeet on myös enemmän omaan makuun kuin toisen maailmanrähinän purkit. Obsidian on päivittänyt peliä ahkerasti, joten voisi palata taistelukentille tässä lähiaikoina.

https://aw.my.com/gb
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: PlayStation 4 : 28.03.2016 10:52
Mä olen nyt kaksi kertaa käynyt vaihtamassa julkaisussa ostetun ohjaimen, koska toisessa tatissa alkoi näkymään merkkejä kulumisesta (pari pientä kuoppaa ja kulumajälkeä). Meni suoraan vaihtoon ilman sen kummempia kyselyjä, kun sanoin että tatin pinnoite kuoriutuu. Uudemmat ohjaimet on onneksi toistaiseksi kestäneet, mutta takuuasiat pelaa onneksi.
Sony vaihtoi tattien kumiseoksen heti kun ongelmia alkoi ilmaantua. Omista kapuloista vain konsolin mukana tulleessa on tatit tätä alkuperäistä pehmeämpää seosta. Ei tosin ole alkanut vielä kuoriutua.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 25.03.2016 01:30

Ei tsiisus.  :lol:
Mihinkään ei voi enää luottaa.
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 23.03.2016 21:34
Olisi kiva tietää mitä Nintendon sisäisissä Wii U debriefingeissä on todettu konsolin epäonnistumisen syyksi. Tuo ohjainproto vihjailisi ainakin itselleni että siellä on päättäjät pähkäilleet että: "Gamepadissa oli liikaa nappeja! Liian vaikeaa kuluttajille! Sen on pakko olla syy paskoihin myyntilukuihin! Heureka!"

Mutta oikeasti Wii U:n epäonnistumisen syyt löytyvät muun muassa eläkeikäisestä CPU-arkkitehtuurista, surkeista kehitystyökaluista, ala-arvoisesta nettipuolen toteutuksesta, paskoista väleistä third party kehittäjiin, sekä paskasta markkinoinnista ("Wii U? Joku lisäpalikka Wiihin? Bah ei kiinnosta t. Pertti Peruskuluttaja"). Wii U:n CPU:han pohjautuu Wiin Broadway prosessoriin, joka taas oli viritetty GameCuben Gekko-piiristä, mikä kehitettiin 1997 markkinoille tulleesta PowerPC 750-piirisarjasta. Nintendon virrankulutusfetissi ja vääriin asioihin panostaminen on ampunut firmaa tehokkaasti jalkaan. Toivottavasti siellä olisi edes jotenkin herätty todellisuuteen.
14  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 23.03.2016 02:14
...tai jos Miggen mainostamat jeesus-terot iskee, niin sitten niistä.


Onneksi kristikunta jätti ristiretkeilyt sikseen 1400-luvun lopun jälkeen. On järkyttävää ajatella että samanlainen "infidel" ajatusmaailma voisi vaivata koko läntistä maailmaa yhä tänäkin päivänä, ja jengi huutaisi kiihkopäissään samaa mitä tuossa videolla. Toisaalta, Raamattu ei myöskään sisällä yhtä radikaaleja elämänohjeita, ja käskyjä/oikeutuksia sortaa vääräuskoisia, kuin Koraani, hadithit ja sirat. Joten sekularisoituminen vuosisatojen mittaan on siltä kantilta ollut kristikunnalle luontevampaa.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 20.03.2016 18:26
Mikä tuosta tekee merkittävästi paremman kuin totaalisen epäonnistuneesta Wii U:n padista?
Ainoat mitä itselle tulee mieleen olisi multitouch, painetunnistus ja kasvoja seuraava 3D (kuten New NDS:ssä).
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 14.03.2016 23:06
http://news.xbox.com/2016/03/14/letter-chris-charla-idxbox-updates-gdc/

Microsoftilta kovan luokan julkistus. Xbox Liveä ollaan avaamassa niin, että kehittäjät voivat halutessaan sallia moninpelin eri alustojen välillä. Myös eri konsoleiden. Luonnollinen ensimmäinen vaihe on Xbox ja PC. Tuollaista on ennenkin ollut joissain yksittäisissä Microsoftin omissa peleissä, mutta nyt kai tarjotaan työkaluja kaikille. Ja luonnollisesti konsolirajat rikkovaan moninpeliin tarvitaan myös sen toisen alustan tuki. Pallo on Sonylla.

Rocket League on ensimmäinen Xboxin ja PC:n välillä toimiva peli. Vihjasivat, että myöhemmin tulossa uutisia myös muista alustoista.

Hemmetin hyvä juttu, IMO.  8)
Aikaisemminhan tilanne oli se, että Microsoft vaati kaikkien Xbox Onella pyörivien nettimoninpelien pyörivän heidän Azure-pilvialustallaan. Tästä syystä esimerkiksi Rocket Leaguen kehittäjät eivät halustaan huolimatta voineet lisätä peliin crossplaytä PS4 ja/tai PC versioiden kanssa, kun PS4 ja PC versio pyörivät jo jonkin muun pilvialustan kuin Azuren päällä. Edes crossplay Xbox One ja PC versioiden välillä ei olisi ollut mahdollista, ilman että koko PC-version netti-infrastruktuuri olisi siirretty Azurelle. PS4 ja PC version välillä nettipeli on toiminut Rocket Leaguen julkaisusta lähtien. Nyt tämä Azuren integrointivaatimus on ilmeisesti poistettu, kun Microsoft viimein tajusi oman typeryytensä.
En siis näe tätä minään iskuna Sonya vastaan. Microsoft vain toi itsensä Sonyn kanssa samalle tasolle, ja lisäksi avasi samalla keskustelun Xbox One-PS4 crossplayn mahdollistamisesta.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo NX -spekulaatioketju : 07.03.2016 23:39
Ideana hybridikonsoli on mielenkiintoinen, mutta se jäisi vahvasti taas Nintendon omaksi hiekkalaatikoksi. Täysi digitaalisuus sen päälle karsisi kaikki 3rd party pelikäännökset. Kaksikerroksinen bluray on kapasiteetiltaan 50GB. 500GB SSD käsikonsolin sisuksiin tulisi kalliiksi, ja perinteinen HDD imee liikkuvien osien takia liikaa virtaa.

Olen aika varma että sekä GPU että CPU on kehitetty AMD:n kanssa yhteistyössä viimeisen parin vuoden aikana. AMD julkaisi juuri ensimmäiset ARM-arkkitehtuurin Opteron-piirinsä, ilmoitettuaan ARM-markkinoille mukaantulemisesta jo 2013. Joten CPU voi olla perinteisen x86-64 arkkitehtuurin sijaan myös ARM-pohjainen. APU-piiri olisi tietysti ekonomisin ratkaisu. Jos tuotanto vielä onnistuisi 16/14 nanometrin prosessilla, niin edut alhaisemmassa virrankulutuksessa ja valmistuskustannuksissa olisivat huomattavat. 22nm on tosin paljon todennäköisempi 16/14nm prosessin tuoreuden takia. Polaris on GCN-arkkitehtuurin neljäs sukupolvi, jota edeltäneet kolmannen sukupolven Volcanic Islands-näytönohjaimet tulivat markkinoille 2014 syksyllä. NX:n näytönohjaimen voisi hyvin kuvitella olevan forkattu tästä kolmannesta GCN-sukupolvesta omaksi kehityslinjakseen. Miksei näitä Polarikseen suunniteltuja parannuksia olisi voitu ainakin osittain lisätä NX:n sisuksiin lopulta päätyvään näytönohjainpiiriin?

https://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_Core_Next#GCN_4th_Generation_.22GCN_1.3.2F2.0.22_.28Arctic_Islands.2FPolaris.29
http://www.extremetech.com/gaming/220302-amds-next-generation-polaris-gpu-architecture-unveiled
http://www.extremetech.com/extreme/221282-amds-first-arm-based-processor-the-opteron-a1100-is-finally-here

Kaikki edeltävä on tietysti vain omaa mutuilua. :)
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo NX -spekulaatioketju : 07.03.2016 13:22


Huhuja pyörii kaikenlaisia. Nintendo kun on tunnetusti jo vuosia käynyt märkänä alhaiselle virrankulutukselle tehojen kustannuksella, niin toivon että konsoli sisältäisi AMD:n Polaris ja Zen-arkkitehtuureihin perustuvan APU-prosessorin. Polariksen väitetyt teho/watti-lukemat kävisivät yksiin Nintendon virrankulutusfetissin kanssa, kuitenkaan suorituskyvyn kauheasti kärsimättä. Olisi jonkinsortin win-win sekä Nintendolle, pelinkehittäjille että pelaajille.
http://www.anandtech.com/show/9886/amd-reveals-polaris-gpu-architecture
19  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: DVD/Blu-ray/HD-DVD-ostokset : 17.02.2016 21:00
Samaten Blade Runner on kokonaan katsomatta, joten korkea aika täyttää tämäkin aukko yleissivistyksessä. Traileri vaikutti kiinnostavalta.
Aina kun multa kysytään mikä on mun lempielokuva ikinä, niin Blade Runner (Final Cut) on se mikä tulee ekana mieleen. Blade Runner on klassikko, joka mullisti elokuvien visuaalista kerrontaa, ja on samalla myös Ridley Scottin kovin tuotos.
2007 (kun Final Cut remasterointi julkaistiin) sain metsästettyä käsiini viiden levyn spesiaaliversion, joka sisältää kaikki elokuvan viisi eri versiota. Tähän mennessä olen saanut katsottua niistä vain kaksi, Final Cutin ja jommankumman theatrical cutin. Pitäis varmaan katsastaa ne loput kolme myös.  :lol:

Innolla ja kauhulla odotan (ensi vuonna?) julkaistavaa Blade Runner 2:ta. Pääosissa Harrison Ford ja Ryan Gosling.
20  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 17.02.2016 12:12
"Tutkimus varoittaa maahanmuuton uhkista – ”Nykyisestäkään tilanteesta hädin tuskin selvitään”"
http://www.hs.fi/kotimaa/a1455601268632
"Slummiutuminen voi alkaa Suomessa esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja Turun seudulla, yksi tuoreen tutkimuksen tekijöistä sanoo."
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001120375.html

Tälläistä tänään.
21  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 11.02.2016 21:47
Klippi kokonaisuudessaan:Oppikirjaesimerkki siitä, miten kannattaa ja miten ei kannata tuoda kantaansa esille, jos haluaa edes hivenen uskottavuutta osakseen.
Voiko tuo haastattelija olla tosissaan, oikeasti? Vai onko tahallinen provo. Halla-Ahon kanta maahanmuuttopolitiikkaan on täysin perusteltu, kun taas haastattelijan ratkaisu mahdollisiin ongelmiin olisi kivat ruoantekohetket, käsikynkässä iloitseminen ja hymy kasvoilla. Mitä helvettiä. Ja Halla-Ahon facebook-sivulle heitettyjen kommenttien käyttäminen häntä vastaan, ihan kuin ne olisivat hänen omia sanomisiaan, on todella paskaa argumentointia. Se kaikista oikeistolaisin rasistien ääripää koittaa vetää ja omia Halla-Ahoa mukanaan sinne argumentoinnin ja järjen mustaan aukkoon, vaikka mies ei sinne todellakaan kuulu. Näin nämä ääripäät myrkyttävät keskusteluilmapiirin, ja sotivat lopulta vain oman asiansa ajamista vastaan. Keskusteluilmapiiri maahanmuuttopolitiikan suhteen muistuttaa tällä hetkellä jenkkilän republikaani/demokraatti potero-ajattelua vailla mahdollisuutta kompromisseihin ja maltilliseen dialogiin. Tosin sillä erolla että molemmat porukat ovat yhtä sekaisin kuin republikaanit.
22  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 10.02.2016 19:15

Kaikilta tulijoilta pitäisi mielestäni kysyä ja kirjata ylös mielipiteet länsimaisista perusarvoista, kuten uskonnonvapaus, seksuaalinen vapaus, sukupuolien tasa-arvo jne. Jos vastaukset ovat näitä perusarvoja vastaan, niin pysyvää turvapaikkaa ei pitäisi mielestäni antaa. Väliaikaisen ehkä, jonka lopuksi palautus kotimaahan. Videon kaltaista meininkiä en halua nähdä Suomessa koskaan.

Ja tiedän kyllä että esimerkiksi lestadiolais-yhteisössä kasvanut uskostaan luopuva usein sysätään ryhmästä ulos ja eristyksiin. Samankaltaista ongelmaa esiintyy ihan kotoperäisestikin.
23  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 08.02.2016 02:09
Ei varmaan 1000€ riitä?
Ei millään. Tämän hetken jollain tapaa vielä "järkevä" huippukone olisi suuntaa:
nVidia GTX 970 (~400€) tai AMD R9 390X (~500€)
Intel i5-6600K (~300€) tai i7-6700K (~420€)
Noctuan tms. valmistajan CPU-jäähdytin ylikellottamiseen (60-100€)
LGA1151-kantainen CPU:n kellottamiseen sopiva emolevy (150-250€)
DDR4 16GB (~100€)

Tähän päälle vielä kotelo, virtalähde, kovalevyt, Windows-lisenssi ja muut härpäkkeet niin hintahaarukka on siellä ~1500-2000€.
24  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 08.02.2016 00:42
Viime aikoina on PC:n hankinta ruvennut mietityttämään. Konsolipelaajana minut on pitänyt tähän asti kaverit. Suurin osa kavereista on aina pelannut konsoleilla eikä halukkuutta siirtyä PC-maailmaan ole ollut, mikä ei ole ollut ongelma mulle. Ja koska konsoleita on taloudessa aina ollut, olen ihan hyvin voinut pelata multiplattarit niillä. Onhan PC:llä aina ollut pelejä, joita olen halunnut pelata, mutta ihan hyvin olen näinkin pärjännyt.

Nykyään kaveripiirimme ei käytännössä enää ollenkaan pelaa Xbox Livessä ja/tai PSN:ssä. Syynä tietenkin muuttuneet elämäntilanteet eikä muutosta "parempaan" ole varmaan ihan heti tulossa. Koulun, töiden ja muiden kiireiden ansiosta ei sitä aikaa ole enää ihan samalla tavalla pelaamiselle, mutta jollain aikavälillä voisi PC:n kasaaminen olla hyvinkin mahdollista. Kallistahan siitä tulee, mutta on käynyt mielessä kustannusten jakaminen pidemmälle aikavälille. Mitä rautaa voisi siis ostaa jo valmiiksi, eikä haittaisi vaikka koneen kasaaminen venyisikin vuoden tai vaikkapa kahden päähän? Kotelo ja virtalähde tulee mieleen sekä tietysti näppis ja hiiri. Kaikki muu taitaa aika lailla ottaa sen kokoisia harppauksia tasaisin väliajoin, että ns. varastoon ostaminen ei vaan ole järkevää. Tarkoitus on mennä ihan all-in, eli ihan uusinta uutta näytönohjainta ja prossua ajattelin sitten aikanaan, sillä myönnän silmäkarkin kiinnostavan.
Varmempia pitkän aikavälin hankintoja ovat esim. kotelo, virtalähde, näppäimistö, hiiri, bluray-asema, erillinen äänikortti, kuulokkeet ja kaiuttimet. Kaikki noista eivät tietenkään ole pakollisia hankintoja. Komponenttien hinta myös laskee aina ajan kanssa, niin en näe tuollaisessa asteittaisessa ostelussa juuri järkeä.

Kesällä/syksyllä on tulossa markkinoille niin nVidialta kuin AMD:ltä 14/16nm prosessilla valmistetut uuden sukupolven näytönohjainpiirit. Harppaus suorituskyvyssä ja tehokkuudessa pitäisi olla huomattava. Tähän päälle vielä tehokkaammat uudet HBM2- ja GDDRX5-muistipiirit, ja DirectX 12- ja Vulkan-kehitysrajapintojen tuomat edut, niin elämme todella mielenkiintoisia aikoja.
Lisäksi loppuvuodesta pitäisi alkaa tulla markkinoille 10-bitin paneelilla varustettuja HDR-kykyisiä monitoreja. Näitä kannattaa odottaa. Lisäksi kannattaa sijoittaa GSync/Freesync-tuen sisältävään monitoriin, riippuen tietysti kumman valmistajan näytönohjain koneeseen päätyy. Ideaalimaailmassa nVidia alkaisi tukea Freesyncciä, mutta lähes monopoliasemassa ollessaan tätä on aika turha edes toivoa.

Prosessoreissa suorituskyvyn kehitys pelien suhteen on ollut olematonta jo useamman vuoden. Esimerkiksi Intelin vuoden 2011 alussa ilmestyneet i7-2500K ja -2600K ovat edelleen täysin riittäviä lähes kaikkiin skenaarioihin PC-pelaamisen suhteen. Intel onkin vast'ikään ilmoittanut, että prosessorien suoritustehot eivät tule merkittävästi kasvamaan lähivuosina, kehityksen tapahtuessa enemmänkin uusina ominaisuuksina ja pihimpänä virrankulutuksena.

Itsellä on myös aikeissa rakentaa uusi mylly kunhan uuden sukupolven näyttikset ja HDR-monitorit saapuvat markkinoille. Tämän hetken kone on 2012 alussa kasattu HD7970, i7-2600K, 16GB DDR3 -paketti, joka pelittää vielä ihan mukavasti medium/high-asetuksilla 1080p. Prosessori kuitenkin prakaa aika ajoin aiheuttaen kaatumisia, luultavasti koska se on pyörinyt ensiasennuksesta lähtien ylikellotettuna. En tosin tätä settiä kootessani olisi voinut uskoa että paketin suorituskyky tulee pysymään näin monta vuotta näin hyvänä. Silloiseen reilun tonnin hintaan aivan älytön vastine rahalle.
25  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 05.02.2016 19:07
Itseäni huvittaa että lähestulkoon järkevintä nykyisen tilanteen käsittelyä suoltaa tämä youtube-kanava:
https://www.youtube.com/channel/UCA5ZA1eNuc5BHpdah7jvZqg
Ja formaattina on paskalaatuiset paint-videot meemivitseineen. Naurattaa vaan niin julmetusti.

Tässä vaikka video Suomen politiikan ja talouden nykytilanteesta:


Funny 'cause it's true.
26  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 25.11.2015 13:38
Mitkäs kuulokkeet (ei nappi/matka) hintaluokassa ~200e on tänä päivänä parahimpia?

Onko esim sennheiserille hyviä vaihtoehtoja: http://www.mareks.fi/sennheiser-hd558-kuulokkeet.html

Nää on vissii aika kovat: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/55528/dfdfb/AKG-K-550-suljetut-reference-luokan-kuulokkeet
Riippuu mitä hakee. Jokaisella valmistajalla on omat äänimaailmansa. AKG on yleensä analyyttinen, kirkas ja hyvin erotteleva soundiltaan, bassotoiston jäädessä joidenkin mielestä munattomaksi. Laadukkaat kuulokkeet vaativat aisaparikseen myös kunnollisen vahvistuksen.

http://www.thomann.de/fi/akg_k701.htm
Itse omistan AKG K-701:set, joihin olen tehnyt ns. bass-modauksen. Vahvarina todella halpa Thomannilta ostettu purkki.
Käyttö on tosin jäänyt viime vuosina vähälle, kun koneessa Genelecin 2.1 setti kiinni.
K-701:set päässä kyllä kuulee ja erottaa tutuistakin kappaleista aivan uusia asioita, mutta luurit eivät myöskään anna mitään anteeksi. Jos toistolähde tai tiedosto sisältää minkäänlaisia virheitä, niin ne kuulee myös. Siksi AKG yksi audioammattilaisten luottomerkeistä.

http://www.head-fi.org/ on oiva tietolähde kuulokkeiden vertailuun.
27  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 14.11.2015 18:35
Kyllähän huoli on ihan aiheellista, kun apua tarvitsevien joukossa tänne pääsee myös tälläisiä henkilöitä:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006515387104&sk=photos_stream&hc_location=ufi
Tuoreimmassa kuvassa mies on Haaparannan/Tornion bussiasemalla. Selatkaapa kuvia alaspäin ja kertokaa mitä näette.

Vastakkainasettelu kyllä loppujenlopuksi pelaa Daeshin pussiin. He haluavat että äärioikeisto ja radikaalimmat kannat ottaisivat vallan, jotta maltillisemmatkin muslimit vähitellen vastaavasti radikalisoituisivat ja liittyisivät Daeshin riveihin.
http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/03/what-isis-really-wants/384980/

Toisaalta mietityttää mitä maltillinen islamilaisuus lopulta tarkoittaa. Onko se esimerkiksi tätä?

28  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 14.11.2015 04:06
Ja juuri kun Suomen poliisi päivitti tällä viikolla maan turvallisuusarviota, niin taitanevat joutua katsomaan sitä uudestaan. Siinähän taidettiin mainita, että Suomessa on noin 300 henkilöä, joilla on yhteyksiä näihin äärijärjestöihin. Sitten kun ajatellaan, että ei se vaadi kuin, että edes muutama näistä päättää alata levittämään Islamin pyhää sanomaa, niin siinäpä sitä ollaan.

Ja vielä jos mietitään, että minkälaisia valmiuksia Suomen poliisilla on reagoida tämmöisiin tapauksiin, kun minkäänlaista historiaa ja kokemusta näistä ei ole. Keskivertopoliisilla kokemus löytyy pitkälti juoppojen kuskaamisesta ja puolustusvoimilla kokemusta on huutamisesta metsässä "laukaus, laukaus".

Nyt tuo teatterin tilanne on taidettu saada laukeamaan ja ensimmäisten tietojen mukaan siellä on totaalinen verilöyly ollut käynnissä. :(
Suomen Poliisilla on 15 alueellista vati-ryhmää (vaativien tilanteiden ryhmää), sekä Karhu-ryhmä.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425012489770.html
https://fi.wikipedia.org/wiki/Karhu-ryhm%C3%A4

Maavoimilta löytyy Utin Erikoisjääkärit ja Merivoimilta ETO (erikoistoimintaosasto), jotka ovat osallistuneet hys-hys operaatioihin Nato-joukkojen kanssa esimerkiksi Afganistanissa sekä operaatio Atalantassa.


Iskuun liittyen; aivan järkyttävää. Mielenkiinnolla odotan, mikä on Ranskan, EU:n ja Naton lyhyen sekä pitkän ajan reaktio ISIStä ja yleistä terrorin mahdollisuutta vastaan.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 07.11.2015 21:04
Siis mitä helvettiä toi tusina-purkkapoppi.  :lol: Ja samaa biisiä saa ilmeisesti kuunnella loppumattomalta kasetilta overworldissa?
30  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 02.10.2015 21:01
Ostin lukitsemattoman 64GB 6:sen Kanadasta viime syksynä muistaakseni noin 650 euron pintaan. Plusvolumenappi on antanut jo periksi, korjauttaminen maksaa 99 euroa.  >:( Hyppään kyllä 6S:n yli ja odotan seiskaa, jos jaksaisi kituutella jopa 7S tuloon asti.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 24
Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines