Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 106
1  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä tapahtui tänään? : 19.02.2024 10:58
Tai sitten yleisesti Isäkenkälauta. Voisin itse nimittäin hieman keskustella paljasjalkakengistä! Jossain vaiheessa testasin yhtä mallia mielenkiinnosta, ja voin kertoa, että kun tuohon leveämpään lestiin kerran tottuu, niin sellaisten muotipuikkojen jalkaan laittaminen ei enää ihan kauheasti kiinnosta. Mulle ei edes ole niin justiinsa, että onko kuinka minimaalinen pohja tai että jokainen hiekanjyvä pitäisi tuntea jalkapohjassa, mutta tuo aidosti leveä lesti ja sitä kautta "luonnollinen" astento varpaille/jalkaterälle on todella kovaa kamaa.

Kääntöpuolena on sitten elämäntavan hintavuus, ei meinaan parilla kympillä tän genren kenkiä oikein mistään saa, vaikka kuinka koittais alennuksia bongailla. Ja toinen on sitten se, että aina on vähän kiven alla löytää aidosti hyvännäköiset kengät, kun suurin osa paljasjalkaromppeesta on sitä extrasporttista tai yyberhippiä ankanräpylämallia. Feelgroundsilta olen kuitenkin löytänyt perussiistit talvi- ja kesäkengät, parasta luukkia genressään tähän mennessä.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.10.2023 12:56
Ai niin, unohdin kokonaan tuon ääninäyttelyn. Sehän on tosiaan alkuperäisessä jonkun random talon olkkarissa porukalla nauhoiteltu aivan huikeaan kondikseen, ja sitten jostain syystä tehty kädenlämpöisesti uudestaan Twin Snakesissa. Kun ottaa huomioon dialogin määrän, tällä on auttamatta ja automaattisesti aika paljon väliä.

Tämä Game Informerin haastatteluerä ekan MGS:n nauhoituksista lienee edelleen yksi mun lempidokkareita YouTubessa. Aivan ilahduttavaa insightia prosessiin.
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 30.10.2023 12:09
Ekassa MGS:ssä taitaa edelleen olla paras balanssi Kojima-huuruilun ja jalat maassa -agenttitoiminnan välillä. Todella todella hyvä kokonaisuus tosiaan - vaikka peli selkeästi jakautuukin niin, että alkupuolella hiippaillaan enemmän ja loppupuoliskoa värittää parit backtrackaukset sekä useimmat bossit.

Twin Snakesissa se välivideopolitiikka on aika naurettavaa, mutta on kyllä ihan validi pointti, että Kojimalla itselläänkin on karannut sittemmin mopo käsistä samaan suuntaan. Mutta isoin ongelmahan pelissä tosiaan on se, ettei mekaniikkoja tai kenttiä ole millään muutettu ottamaan huomioon uutta FPS-moodia. Kyseinen fiitsu yksinään rikkoo sen vähänkin pelattavan täysin, kun jonkun hallin alakerrasta voi ammuskella kaikki ylätasanteilla käppäilevät ilman tarvetta mennä lähelle tai luovia vahtikiertojen välissä.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 21.10.2023 08:21
Eiköhän Prismat, Walmartit ja kumppanit muutenkin ole niin turhia kauppoja kaikkeen muuhun paitsi elintarvikkeisiin, että täysin ihme miten kauan ne ovat myyneet mitään elektroniikka. Kuka niistä ostaa jotain vaatteita, televisioita tai pelejä? Ei niiden kuolemiseen Gamepassia tarvita.

Huvittavasti näin saman tien toisaalla netissä kuvatodisteita, että Sneikki on käynyt ostamassa Citymarketista viimeisimpiä huippupelejä fyysisinä. Checkmate, atheists!

Lantun pyhä viha kapitalismia kohtaan on osittain perusteltua, mutta näkisin itse että pelaajat hyötyvät kun yhdellä omistajalla on monta IP:tä ja näin pystyvät tarjoamaan edullisella tilausmaksulla koko kirjaston pelaajalle.

Tästä Gamepass-asiasta sanoisin vielä, että palvelu on tosiaan viime vuodet ollut todella kova diili pelaajille. Pelkään kuitenkin, että pitkällä tähtäimellä voi tulla kuoppia tiellä videopelinirvanaan.

Jos siis katsotaan leffojen ja sarjojen suoratoisto-/tilausmallia, niin ei ole tainnut nimenomaan kestävästi yhtälöä ratkaista vielä kukaan. Hyvällä tarjonnalla / oikeilla eksklutuotannoilla ja sopuhinnoilla saa kyllä niitä tilaajia, mutta takkiin tulee silti ja juhlat loppuu jossain vaiheessa. Vähän aikaahan tuossa oli ihanaa kuluttajalla, mutta nyt hinnat sen kun nousee ja sisältötarjontoja leikataan useassa palvelussa, kun hommasta koitetaan tehdä epätoivoisesti kannattavaa. Onhan striimaus edelleen huomattavasti miellyttävämpää kuin esim. waretus, mutta jos vaikkapa median/taiteen säilymisestä välittää, striimausmalli on kaukana ongelmattomasta. Eli mikä tahansa asia voi milloin tahansa kadota palveluista eetteriin säästösyistä.

Ennustan pelien tilauspalvelujen menevän samaa draamankaarta. Gamepassissa esimerkiksi ollaan vielä siinä vaiheessa, että hinta on halpa ja MS painaa koko ajan rahaa sisään pyrkiessään maksimoimaan tilaajakasvun. Mahtavaa kuluttajille, mutta ei taatusti kestävää. Jossain vaiheessahan Xboxilla on ennustettu, että Gamepass-tilaajat kaikilla alustoilla ylittäisi 100 miljoonaa vuoteen 2030 mennessä - ja tähän Phil Spencer on nähtävästi (Activisioniin liittyvissä istunnoissa?) todennut, että ei tule riittämään mihinkään. "I can fairly safely say that if we do not make more progress than this off of console, we will exit the gaming business. If this were the outcome, we would – I don't believe we'd still be in the business."

Tässähän on toki se mahdollisuus, että mestari on koettanut saada markkinatilanteen näyttämään vaikeammalta kuin se on, jotta laki heltyisi ja hyväksyisi lisää jättiyrityskauppoja, mutta tuskin tuo nyt ihan pelkkää kuumaa ilmaakaan on. Eli hinnat jatkanee ainakin nousuaan, ja jos pelaajia ei tule tarpeeksi, saattaa leikkausliikkeitä olla luvassa. Ja siinä vaiheessa halvan tilausilottelun kääntöpuoli peleistä alana välittävälle onkin sitten se, että yhteen koriin kasatuista munista, eli pelistudioista ja niiden tuotoksista, aika moni voi lentää ronskisti roskiin.
5  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä tapahtui tänään? : 18.10.2023 10:02
Elintapoja ja parisuhde- sekä perhedynamiikkoja on tosiaan loputtomasti erilaisia, eikä se aina ihan täysin ole vain omasta viitseliäisyydestä kiinni. Meillä ei ihan noin villiä ole kuin HeinZin taloudessa (kovasti tsemppiä muuten, varmasti ajoittain tosi työlästä ja turhauttavaa pakan kasassa pitäminen sekä lapsen erityistarpeiden tukeminen!), mutta aika vähissä se puhdas vapaa-aika on täälläkin tällä hetkellä.

Itse painan siis perus oravanpyörätöitä päiväsaikaan, mutta puolisolla taas on hyvin vaihtelevat työajat, painottuen ilta- ja yöhommiin. Tästä aiheutuu se, että olen monesti illan/nukutukset lasten kanssa, ja säännöllisen rytmini takia mun on myös useimmiten fiksuinta hoitaa lasten aamu ja tarhaan/eskariin vienti. Tällä paletilla kun lapset hiljenee 21-22 illalla ja keskimäärin 6:30 noustaan aamulla, niin mikäli aikoo suositellut unitunnit kerätä, illalla ehtii omia hommia väsätä noin tunnin (ja siihenkin pitäisi melkein mahduttaa iltatoimet). Onneksi tiimityö toimii ja saan toki vastavuoroisesti omalle rauhalle aikaa millon mistäkin - mutta useimmiten nuo ajat ja tilanteet on sellaisia, että ennemmin käyttää sen vaikka ulkoiluun, liikkumiseen tai muihin harrastuksiin, jotka nekin on pääkopalle ja ikälopulle 30-jotain-vuotiaalle keholle aika kriittisiä.

Eli joo, varsinkin viimeiset nelisen vuotta on kyllä ollut haastava saada tunteja sisään pelipuolella. Tai no, rehellisempää varmaan olisi sanoa, että on pakko tehdä valintoja, ja useimmiten priorisoi jotain muuta. Jos haluaa pelata, niin kyllä sille tunnin sieltä toisen täältä löytää, mutta sitten ei ehdi tehdä hirveästi muita vapaa-ajan juttuja ja todennäköisesti leikkaa unistakin. (Tätä painoin noin kuukauden viimeksi vuoden alussa, kun Destiny 2:n uusin lisäri vei mennessään.) Jos on joku kova TV-sarja päällä, jää pelit väkisinkin siitä rinnalta pois. Ja jos taas haluaa panostaa "hyvinvointiin", eli liikkua ulkona ja nukkua reilusti, jää melko lailla kaikki digiviihde auttamatta pois. Lounailla ja junamatkoilla lähinnä ehtii siinä tilanteessa katella lyhyitä sarjajaksoja.

Tällä hetkellä mennään vähän silleen aalloissa, että panostaa vähän aikaa yhdenlaiseen vapaa-aikaan ja sit vaihtaa. Pyrkimyksenä on kyllä saada arki tasaisemmaksi niin, että kaikelle olisi tilaa melko taisaisesti jonkinlaisessa suhteessa. Lasten tulo kouluikään tässä pikkuhiljaa helpottaa tätä varmasti, vaikka onhan siinä toki sit harrastuksiin kärräämiset ja muut, mitkä saattaa vastapainoksi lisääntyä. Ja sukulaisiahan meillä asuu lähellä hyvin vähän, eli ei ole ikinä ollut ihan kauheasti lastenhoitovaihtoehtoja, joten omilla parivaljakkoresursseilla on pitkälti menty.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 11.10.2023 06:55
Itse asiassa taitaa olla niin päin, että vaikka kaikki kuvat on pystyssä, niin nimenomaan pystyteline on erikseen ostettava ja vaaka tulee mukana.

Eniveis, eipä tästä kauheasti sanottavaa ole. Käytännössä sama konsoli kuin aiemmin, mutta pienillä kokoleikkauksilla ja vähän isommalla SSD:llä. Siisti veto kyllä tuo, että molemmat mallit on käytännössä sama konsoli, ja levyaseman voi ostaa myöhemminkin, vaikka olisi ensin optannut digiversioon.

Itse olen vähän jotain slimmihenkistä jo odottanut omaa ostoa ajatellen, eli sinänsä mieluisa julkistus. Ihanteellisesti olisi design muuttunut enemmänkin, mutta eh, menettelee. Kiinnostaa myös, saadaanko tästä jotain lisävärivaihtoehtoja. Kevin Kenson taisi ainakin uumoilla jotain tällaista, ja mustan version / kuoret näkisin mielelläni.
7  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä tapahtui tänään? : 04.10.2023 11:59
Onhan tuo kyllä yhden aikakauden loppu taas, vaikka en itsekään saittiuudistuksen ja Laudan synnyn jälkeen juurikaan boardeja enää käyttänyt. Varmaan alkuun jonkin verran? Mitä tulee elinaikoihin, niin boardit näyttävät paria irtoviestiä lukuun ottamatta olleen hiljaiset jo vuodenpäivät - eli vaikka Laudallakin on vallinneet eläkepäivät jo pitkään, niin onhan tässä aktiivisuudessa ja kestävyydessä vedetty jo pidempi korsi.

Mutta, montako lopunajan merkkiä noin niinkuin yleisesti tarvitaan, että pitää alkaa oikeasti huolestumaan maailmasta? Epin katoaminen, Pelaajaboardin sulkeutuminen, mitä seuraavaksi?
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.09.2023 08:53
Mulla noista isoista tällä hetkellä varmaan eniten kuumottelisi Baldur's Gate 3. Tarttis vaan laittaa perhe pariksi viikoksi johonkin lomalle ja ostaa PS5.

Arjen askareiden välissä olen viime aikoina pelannut OlliOlli Worldia. Oikein mukavaa arcadeneppailua, leppoisa soundtrack, ja sopii loistavasti lyhyisiin sessareihin. Vartti siellä, puoli tuntia täällä.
9  Yleinen / Vapaa sana / Re: Laudan kadonneet : 13.09.2023 08:51
Joo, nyt ehdottomasti miitti pystyyn ja kaikki sitoutuu syksyksi pariin postaukseen laudalla päivässä. Tuntee Epikin muutoksen voimassa ja palaa mestoille. Yes we can!
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 14.06.2023 11:39
Aijai, tätä kyllä odottelen! Dragon's Dogma on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen rakkaimpia pelejä omalla kohdalla, jankkeineen päivineen. Täysin edelläkävijä immersiivisessä ja ison skaalan fantasiatoiminnassa taistelumekaniikkojensa ansiosta, ja sopivissa määrin sekä tunnelmallinen että (tahallisesti ja tahattomasti) hauska.
11  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 13.03.2023 12:38
Olen huomannut, että netistä saa näinä päivinä aika paljon vähemmän harmaita hiuksia aiheuttavan, jos lukee wokettaja-termin ihmisenä, joka käyttää woke-sanaa. Mikä lienee kuitenkin osuvinta, koska muuten nämä ovat aika lailla merkityksensä menettäneet eikä niitä tosiaan ole pitkään aikaan enää käytetty muualla kuin ns. netin tietyllä laidalla. Eli näyttää Laudan wokettajakuntaa ainakin olleen keikkaa katsomassa.  ;)


Livenä stand up ei silti aivan yhtä timanttista ole kuin kotisohvalta täydellisesti editoituna koosteena. Tässä sitä huomaa juuri editoinnin tärkeyden. Välillä tulee lipsahdus livenä ja yleisö on hiljaa. Netflix versiossa paskat läpät on leikattu pois ja Gervais tykittää laatua vitsi vitsin perään.

Tämä oli mielenkiintoinen huomio. Ainakin silloin, kun itse olin viimeksi ison areenan standupia katsomassa (Louis C.K. Stadissa joskus lähemmäs 10 vuotta takaperin), niin väittäisin tunnelman ja naurunremakan olleen paljon paremmat kuin kotisohvalla - vaikka toimiihan nuo toki sielläkin. Ja yleisestihän standup-koomikkojen workflow'n pitäisi show'n rakentamiseen olla se, että kierretään ensin aikamääre x pieniä klubeja kokeilemassa, että mikä toimii ja mikä ei, ja vasta sitten mennään isolle areenalle tai Netflix-kuvauksiin, kun on uusi timanttinen setti kasassa. Eli isolla stagella ei enää pitäisi ohareita juurikaan olla.

Onkohan Gervais ehkä siis jo liiankin tunnettu siihen, että voisi tuota karsintaa jalkatyönä tehdä, ja siksi jää B-materiaalia myös päätapahtumaan? Tai sit Suomi on sille vaan pikkuklubi. :b
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 20.01.2023 16:19
Petyin kans kun tsekkasin tuoreeltaan cross-play-mahikset. Olisi ollut potentiaalinen hitti PS-Xbox-linjan kaveriporukan iltapeleiksi. Yksin en tiedä, tuleeko nyt napattu pelaukseen - vaikka Worldia aikanaan pelasinkin pitkät pätkät pääasiassa itsekseni.
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Vuoden parhaat pelit 2022 : 19.12.2022 10:13
Vuoden uusi peli: Destiny 2 - The Witch Queen

Höhö, onkohan kuinka mones vuosi putkeen, jolloin ainoa vuoden aikana pelattu aidosti uusi julkaisu on Destiny 2:n uusin lisäri? En tiedä, mutta koska ale- ja kirjastopelien pelaaminen on elämää, tällä varmaan mennään jatkossakin. Ainakin siihen asti, kun Silksong viimein tulee ulos ja pakottaa pitkästä aikaa Day 1 -ostoon.

Eniveis, lasken tässä The Witch Queen -lisärin nyt maininnan arvoiseksi julkaisuksi, ja sehän oli oikein mainio paketti, jonka jälkeen sellainen 1-2 kuukautta tuli pelattua D2:sta erittäin aktiivisesti. Uusittu tarinakamppis oli haastavin/kuumottavin varmaankin koko pelin historiassa, ja lisärin rinnalla pyörinyt kausi oli sekin tarinaltaan ja pelimatskultaan oikein toimiva kokonaisuus. Peliin tuli paljon kiinnostavia uusia aseita jahdattavaksi ja aseiden craftaus toi vielä oman mausteensa päälle. Lisäksi hurahdin ihan vähän taitojeni petraamiseen PVP-puolella, mikä oli siisti projekti. Eipä olisi uskonut, että tästä tasoloikkajantterista vielä joskus saadaan loadoutteja ja taistelutilannetajua viilaava FPS-kallo. :b

Sittemmin D2 on taas jäänyt tauolle, mutta eiköhän me oteta uusi kuukauden tai parin pyrähdys, kunhan Lightfall laskeutuu saataville ensi vuoden alussa. Onhan tämä vikoineen ja rahastuksineenkin (jotka kyllä aina ohitan ydintekemiseen keskittyen) vuosikymmenen pelisarja itselleni, mihinkään muuhun ei ole uponnut näin paljoa aikaa.


Vuoden vanha peli: It Takes Two

Aitoja co-op-kokemuksia ei ole näinä päivinä liikaa, ja It Takes Two on kyllä sarjassaan hurmaavinta vuosiin. Aivan täydellinen peli pelattavaksi puolison tai bestiksen kanssa. Kokemus on paljolti stressitön, mutta ei kuitenkaan ihan läpihuutojuttu, eli keskittyäkin pitää. Pieniä hupaisia salaisuuksia ja minipelejä on hyvään tahtiin ja vaihtelevuus on sitä luokkaa, että väistämättä molempien pelaajien taitoalueille osuu jotain sopivaa - eli molemmat ottavat jossain vaiheessa minipeleissä auttamatta takkiin, ei mene möksähdykset yksipuolisiksi.

Tarinahan tässä ei sinänsä ole mitään mullistavaa, mutta täytyy silti myöntää, että kyllä tuo tälleen perheenisänä loppua kohden sydäntä alkoi sulattelemaan. Päälle vielä kauniit ja leikkisät visut, niin mikä jottei! Suosittelen parisuhdepukinkonttiin, jos jollain on vielä pelaamatta.


Vuoden bonusylläri: Dead by Daylight

Tässä vaiheessa jo iänvanha tuote, eikä suoraan sanottuna pelin syvällisemmät mekaniikat, hahmojen minmaxaus, kausikierto, valuutat tai oikeastaan edes tappajilla pelaaminen kiinnosta yhtään. Mutta, meille sattui muodostumaan tänä vuonna pieni kaveriporukka höntsäpelien pelaamiseen etänä iltaisin, ja cross-playnsa sekä matalan starttikynnyksensä vuoksi DBD toimii ihan tosi hyvin 1-2 tunnin sessioissa lasten nukutusten jälkeen, jos tarpeeksi porukkaa sattuu olemaan laitteiden äärellä yhtä aikaa. Discordissa läppä lentää, ruudulla osa porukasta panostaa enemmän, ja itse lähinnä jallitan murhaajia juosten ja korjaan generaattoreita sen kummemmin hifistelemättä. Oikein hyvä tekosyy olla enemmän yhteydessä kavereihin.
14  Yleinen / Vapaa sana / Re: Pelaajalauta toimii taas : 01.12.2022 15:01
Ai että, taas pystyy hengittämään vähän normaalimmin. Kyllä pitää vanhalla kävelykeppinsä olla arjen jaksamiseksi. :D Kiitos Joel päivityksistä!

Pyörin testiksi eri puolilla sivustoa, ja oman profiilin My files -osio näyttää olevan rikki. Muuta toimimatonta en äkkiseltään löytänyt.
15  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Matkapuhelimet : 02.11.2022 00:16
Mulla on käynyt parikin aika huvittavaa puhelimen hajoamista Mission Impossible -tason pelastusoperaatioilla vuosien varrella, ja esim. nettipankin ja Authenticatorin kikkailu hajonneesta luurista on tuttua hommaa.

Mikäli tilanne on edelleen se, että näytön kosketuspuoli toimii, mutta vain kuva ei näy, niin saatko HDMI-adapterilla ajettua kuvaa telkkuun tai johonkin muuhun näyttöön? Yhden vaihto-operaation olen itse tehnyt aikanaan näin, kun puolet näytöstä oli pimeänä eikä esim. Nordean koodien naputtelu ns. sokkona onnistunut. Telkkarin avulla approxioimalla sain homman kuitenkin maaliin.  :lol:
16  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 30.10.2022 11:47
Huvittava ajoitus kyllä uutisella, kun just ehti ketju päätellä, että ilman Henkkaa tätä ei kukaan katsoisi. :b

Onneksi kolmoskausi vielä saadaan tällä setupilla, sen katsoo varmasti ainakin mielellään. Nähtäväksi jää sitten, että miltä se vaihto tuntuu ja jääkö sarja pois kierrosta vai ei.
17  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Matkapuhelimet : 21.10.2022 00:22
No kylläpä on aikoihin eletty.
18  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Matkapuhelimet : 19.10.2022 16:00
Ei toimi.

Näytön muokkaus työkalu on käytännössä hävinnyt. Pitkällä painalluksella saat vain valikon jossa on Home Screen, Wallpaper ja Widgets valikot. Ja Home Screenin alla ei ole mitään hyödyllistä. Eli en löydä mistä voisin esim. muokata "kuvakeruudukon" tiheyttä tai esim. animaatiota jolla työpöydät vaihtuvat. Uusia työpöytiä saat kun siirrät kuvakkeen reunalle niin se tekee uuden työpöydän jolle voit siirtää kuvakkeen. Erikoinen Sony ominaisuus. Tai ainakin Asuksessa näitä pystyi muokkaamaan entiseen malliin.

Tämä ahdisti niin paljon, että piti käyttää ihan hetki asian googlaamiseen. :D Vaikea tietysti sanoa varmasti, kun ei puhelinta ole käsillä, mutta piru vie, saatat olla oikeassa. Ainakin tuon mainitsemasi pitkän painalluksen valikon näin videolla, ja se oli kyllä pettymys. Jossain ohjeessa oli maininta myös mahdollisuudesta pitkällä painalluksella luoda uusi kotinäyttö ilman tuota sovelluksen laitaan raahaamista, mutta siinä oli sitten disclamerina malleja, joilla ko. optio ei toimi, ja 10-sarjalaiset oli mainittu niissä. Joten rip, I guess.

Varmistan nyt vielä, että myöskään "ulospäin zoomaaminen" eli sormien yhteen nipistäminen kotinäytöllä ei vissiin avaa sellaista ylemmän tason näkymää, jossa voisi kotinäyttöjä liikutella?

Jos/kun näin on, niin aivan käsittämätöntä ja itselle olisi välitön deal breaker. Tuo kotinäyttöjen järjestely vapaasti on varmaan ensimmäinen ominaisuus, joka Androidiin on ikinä koodattu, ja omissa laitteissa on aina ollut kamat hyvin spesifissä järjestyksessä pääkotinäytön molemmin puolin.
19  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Matkapuhelimet : 19.10.2022 10:24
Lisäksi en saa home screenin vasemmalle puolelle uutta typöytää, eli meikäläisen vakio, 3 työpöytää, on hiukan epäkäytännöllinen.

Hetkinen. Eli kotinäyttöjen luonti- ja muokkausnäkymässäkö ei toimi se, että pitkällä painalluksella "nappaa kiinni" haluamastaan näytöstä ja siirtää toiseen kohtaan näyttörivistössä?
20  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 05.10.2022 13:18
Näyttää Mariolta. Piti katsoa Odysseyn mallia vierekkäin ja silti vaikea löytää eroja. Vissiin mittasuhteet 2% realistisemmat?

Ääninäyttelysuoritustahan oli kans jo vuotanut, ja kovaa kamaa tulossa.
21  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 05.10.2022 09:57
En epäile lainkaan, etteikö Mario-leffasta tule visuaalisesti (mukaan lukien Epin mainitsemat easter eggit) tosi näyttävä ja ilahduttava paketti - sen Nintendo kyllä taitaa ja sen puolen lukemattomat modernit 3D-animaatiot ovat ottaneet haltuun.

Se pelielokuvien suurin ongelma on kuitenkin tässäkin läsnä, ja ehkäpä vielä harvinaisen vahvana: peliin perustuvassa katselukokemuksessa otetaan aina jotain (se pelaaminen) pois, eli jäljelle jää automaattisesti vähemmän. Mariossa vielä n. 90 pinnaa sisällöstä on puhdasta pelimekaniikan riemua, eli tilalle pitäisi luoda käytännössä ihan tyhjästä aidosti vetoava tarina. Eihän se mahdotonta ole, mutta historiallisesti onnistumiset tällä saralla ovat lähes olemattomia. Tältä pohjalta odotuksissa on visuaalisesti viihdyttävä, mutta lopulta aika pinnallinen ja unohdettava animaatio.
22  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 04.10.2022 21:08
Itelläkin Tubea kuluu aika paljon - ajoittain siis siinä määrin, että varmaan suurempi ongelma kuin esim. somet omalle sisäiselle netti vs oikea maailma -valtataistelulle.

Eipä silti tulisi mieleenkään maksaa tuosta, enkä ole mitenkään masentunut mainostilanteista. Jossain vaiheessa varmaan huvitti pre-rollien tuplaantuminen, mutta äkkiä noihin tottuu.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Apex Legends : 28.09.2022 09:35
Miltähän tuntuisi rakastaa edes jotain niin paljon kuin Scarf rakastaa Apexia - tai vihata jotain niin paljon kuin Scarf vihaa Apexia?  :lol:
24  Yleinen / Vapaa sana / Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.09.2022 10:28
Itselle tuo rahastosäästötili on sellainen ns. vanhan viisauden ja laiskan sijoittajan ratkaisu: painan sinne sopivasti rahaa kuukausittain (mielellään vuosikymmeniä) reagoimatta mihinkään nousuihin tai laskuihin, ja katson sitten eläkkeen kynnyksellä, että minkäs verran sillä saa arkea buustattua. Pitäisi olla aika varma, että pitkällä aikavälillä ollaan reilusti plussalla, vaikka näitä huonoja ajanjaksoja tulisi väliin.

PS. Näyttää edelleen olevan vihreällä overall, vaikka laskua onkin tullut viimeisen vuoden aikana.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 12.09.2022 17:27
OLED Lite ois kova.
26  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 05.09.2022 08:51
Katsoin ensimmäisen jakson. Oikeastaan heti nousi kysymys kenelle tämä on tehty? Lorea ei kunnioiteta, joten faneille tämä ei ole. Lapsille sarja on liian raaka ja kasuaaleille sanalla sanoen tylsä.

Aika paljon tuntuu tosiaan jakavan mielipiteitä. Yksi Tube-kriitikko, jonka kanssa tuppaan olemaan usein viihteestä samaa mieltä, linjasi, että mahdollisesti komein striimaussarja ikinä ulkoisesti, mutta samalla dialogi tyhjää täynnä eikä yhdestäkään hahmosta välitä pätkääkään. Toisaalta esimerkiksi oman kaveriporukan suurin Tolkien-fani oli oikein positiivinen sarjan alun suhteen.

Itselle tuli eniten yllätyksenä se, että Amazon on maksanut sen massiivisen hinnan lähinnä jo sovitetusta Tolkien sisällöstä, eli kolmesta LOTRista, Hobitista ja muutamasta näiden liitteestä. Eli esimerkiksi Silmarillion ei kuulunut pakettiin, mikä taas väkisin tarkoittaa sitä, että tätä sarjaa koitetaan luovia kasaan tuttujen hahmojen ja liitteiden voimalla vähän niinkun siellä ostettujen ja jo tehtyjen propertyjen välissä. Eipä siis mikään ihme, jos tarina tuntuu (ainakin osasta yleisöä) olevan täynnä pumpulia. Suoraan sanottuna hämmentävä veto Amazonilta tuossa oikeus- ja tarinapohjapuolella.

Itse en siis ole vielä katsonut, mutta vastaanoton perusteella ei ole kyllä mikään kiire. Pitää varmasti testata, kunhan jaksoja on vähän enemmän / kaikki ulkona - tai jos yhtäkkiä alkaa kuulua uutisia, että homma onkin kääntynyt kiistattomaksi parhaudeksi - mutta saa nyt kypsyä toistaiseksi. Ennemmin tosiaan laitan ensin House of the Dragonin pyörimään, ja on tässä katsottavaa ihan riittävästi myös ilman koko kansan fantasiaeepoksia.
27  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 02.09.2022 10:05
Jotenkin tuntui myös siltä, että Hobitti-trilogiaan Jacksonin "intohimokaivo" oli kuivunut ja mies lähti mukaan ennen kaikkea rahan takia. Toki voi myös olla, että tuo kirja ei vain toiminut kolmeen osaan venytettynä elokuvina niin hyvin kuin LOTR. 

Tässä on hyvä muistaa, että alunperin Hobitin piti olla kahden elokuvan kokonaisuus ja toteuttaa ohjaajaksi asetetun Guillermo Del Toron visiota, jonka piti tyylillisesti tarkoituksella erota aiemmista LOTR-elokuvista. Tälle visiolle tehtiin esituotantoa melkein kaksi vuotta, kunnes jostain syystä Del Toro jätti projektin ja Peter Jacksonin - joka oli ihan suoraan sanonut, ettei halua enää ohjata lisää näitä jättileffoja, vaan pysyä lähinnä käsikirjoitus- ja tuottajapuolella - oli ikään kuin pakko astua ruoriin.

Virallinen syy Del Toron lähtöön oli, että projekti kesti liian pitkään ja hänellä painoi muut sitoumukset päälle, mutta kukapa näistä lopulta tietää. MGM:n velkatilanne ja erinäiset studiokaupat vissiin kyllä ihan oikeasti hidastivat projektia aikansa, eli voihan se olla. Tarkimmat tosifanijoukkojen foliohatut ovat toisaalta huomanneet, että ohjaajavaihdoksen jälkeen oikea tuotanto starttasi melkein välittömästi, mutta Del Toron vision sijaan tyyli palautettiin Jacksonin aiempien LOTRien mukaiseksi ja jossain vaiheessa proggis paisui myös kolmeen leffaan. Huvittavasti lisää esituotantoaikaa ei Jacksonille kuitenkaan suotu, ja niin mies painoi kolme leffaa kasaan käytännössä niin, että suunnittelupuolella heitettiin hiki hatussa lisää rataa just siihen jo täydessä vauhdissa olevan junan eteen. Eipä siis kaiken kaikkiaan ihme, että lopputulos oli mikä oli - ja kyllähän tässä vähän väkisin luovat erimielisyydet sekä tuotantoyhtiöiden mahdollinen taustavaikutus haisee.

Tämä siis lähinnä vaan tarkennuksena, että Jackson ei tosiaan olisi nähtävästi halunnut Hobitteja ohjata, mutta joutui siihen tilanteeseen monen tapahtuman kautta puoliväkisin.
28  Yleinen / Vapaa sana / Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 31.08.2022 10:28
Meillä menee sellaiset 250-350 kWh kuukaudessa. Ihan Gba-lukemiin ei pääse, kun ei ole massikeisari (eli pitää olla joskus kotonakin) ja kun lasten kanssa pelkästään pyykkikone pyörii sen 1-2 kertaa päivässä. :D

Hintapolitiikka on syyskuun puoleen väliin saakka vanhaa n. 5 sentin sopparia, ja sitten jatkuu seuraavat pari vuotta n. 13 senttiä / kWh. Varmistin laiskana miehenä vähän riskillä hinnan tuossa kesällä jo, mikä näyttää ainakin toistaiseksi olleen ihan kannattava veto - vaikka toki hinnat voi olla taas vuoden päästä matalalla ja sitten maksellaan ylihintaa tovi. C'est la vie.
29  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 29.08.2022 14:03
Better Call Saul kannattaa myös laittaa liipasimelle. Ainakin parin ekan kauden perusteella Breaking Badin kaltaista laatukamaa, jossa hahmot ovat oikeasti fiksuja, eikä katsojaa aliarvioida. Kutkuttavia mindgameja hahmojen välillä.

Eipä paljoa enempää voi tätä painottaa. Juuri eilen katsoin sarjan viimein loppuun, ja huhhuh, mikä matka. Ehdottomasti Breaking Badin arvoinen sarja, joka on nykytarjonnassa täysin ylivoimaista kamaa nimenomaan hahmokirjoitukseltaan ja näyttelyltään. Jos joku on vielä skipannut jollain "yh spin-off" -ajatuksella, niin ehdottomasti katselulistan kärkeen, hop hop.

Prestige-draamasarjojen / tositarinafilmatisointien kanssa on pakko nostaa esiin myös Disney+. Eritoten Jenkkien opioidiepidemian synnystä kertova Dopesick koukutti todella isosti tullessaan, ja sitä voi Michael Keatoneineen aika varauksetta suositella kaikille laaturomppeesta pitäville. Sen lisäksi Theranos-jupakasta kertova Dropout oli sekin varsin mielenkiintoinen, vaikkakaan ei ihan niin tiivis tai tunnelmallinen. Ja Pam & Tommy tietysti oli väistämättä viihdyttävä paketti, hyvin eri tyylissään.
30  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Re: Matkapuhelimet : 29.08.2022 13:47
Galaxy S10 rokkaa nyt pian neljättä vuotta vissiin. Akkukesto varmaan on heikentynyt, mutta eipä juuri muuta valittamista. En varmaan vaihtaisi puhelinta ikinä, ellei softatuki tai Murphyn laki pudottelun kanssa jossain vaiheessa väistämättä siihen pakottaisi.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 106
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines