Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3
31  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 19.10.2008 18:33
Little Big Planet.

Pohjustus:
Tasan kaksi viikkoa sitten palasin Ruotsista työmatkalta, joka oli itselleni ja varmasti kaikille paikallaolijoille pelivuoden kohokohta. Tapahtuman nimi on Vendor show, jonka jenkeissä järjestettävä vastaava on kutsuvierastilaisuus n. 6 tuhannelle ihmiselle. Pohjoismaiden versiossa oli pari sataa vierasta. Tapahtuma kestää perjantaista sunnuntaihin ja tänä aikana käytännössä kaikki pelijulkaisijat esittelevät tulevia tuotteitaan aivan kuten suurissa pelitapahtumissa, joita näilläkin foorumeilla on seurailtu intensiivisesti. Tapahtuma oli videopeliharrastajan keidas. Paikalla pääsi pelaamaan mm. Killzone 2, Gears of War 2, Tulevaa Tomb Raideria, Fallout 3, Motorstorm 2, Resistane 2, Fable 2 yms. yms. yms.

Tästä kaikesta oli tarkoitukseni koota kattava videopaketti kaikille teille. Kävi kuitenkin niin, että mukaani pakkaaman kameran akku kuoli, eikä moiselle vanhukselle enää vaihtopaloja löydy. No plan B: kuvataan kaikki tämä kännykällä, joka sopivasti halkesi kesken kaiken. Se siitä videomateriaalista. Kynä ja paperia esiin. > Sain kasaan paljon tekstiä, joista olisi voinut kirjoitella vaikka mitä ja tarkoituskin oli.

Matkan alkumetreillä kaikille kaltaisilleni jaettiin isot tyhjät putkikassit paluumatkaa varten. Tässä vaiheessa olin vielä hieman hämilläni siitä, mitä käyttöä sille olisi. Mutta sunnuntaihin päästyämme kassi oli ratketa siitä tavaranmäärästä, jota pelijulkaisijat meille syynäsivät.
Kassin pohjalta sunnuntai-iltana pari viikkoa sitten kaivelin ties mitä oheiskrääsää, sekä muutaman pelin, joita ei siihen mennessä oltu vielä edes julkaistu, kuten Saints Row 2 ja Little Big Planet.

Little Big Planet on suurin syy sille, minkä takia mitään raporttia tapahtumasta ei ole teille asti tullut. Aivan käsittämättömän hyvä peli! Tänä vuonna olen varmasti pelannut viimeisen kahden viikon aikana enemmän kuin toissa sunnuntaihin mennessä koko vuonna yhteensä! Toki väliin mahtuu muutama rundi Sol 2:n ympäri Assegain kyydissä, mutta vain koska äiti opetti, ettei makeaa mahan täydeltä. On vaikea kuvailla, miten ja miksi se on vain niin ässä peli, ettei paremmasta väliä.

Itse peli:
Peli alkaa loistavasti. Intro Little Big Planetiin on mukaansatempaava. Pari ensimmäistä tutorial kenttää toimivat täydellisesti ja siitä eteenpäin vaikeusaste nousee sopivassa kulmassa. Kenttiin on saatu hienoja toisistaan eroavia teemoja ja tunnelmia. Peli ei ole liian pitkä tai lyhyt. Musiikki on loistavaa (oli siellä uskonnollisia viittauksia tai ei), yksinpeli maistuu, kaksinpeli vielä paremmalta. Kaikki pelissä toimii. Kenttäeditori on helppo, kunhan sille antaa hetken aikaa ja huomiota. Tutorialit omien kenttien luomiseen ovat mielenkiintoiset ja mentorin äänenä toimii Stephen Fry. Parhautta!
Vuoden pelitapaus! Ei hitto! Ei tästä pääse yli eikä ympäri!

Lopuksi vielä haluan pyytää anteeksi tajunnanvirtatekstiäni, huonoa jäsentelyä ja muuta liibalaabaa, mutta nyt on vain pakko palata pelin pariin. Ei meinaa pysyä housuissaan, kun tahtoisi jo päästä näkemään muidenkin luomuksia!
32  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Pelitarjoukset : 09.10.2008 19:31
En nyt ole juurikaan seurannut millä hinnalla irtoaa muualta, mutta GameStopeista saa tästä päivästä lähtien Assassin's Creedin 360 collectors figuuripakettia hintaan 49,90. Ja GH Aerosmith bundlet on alkaen 44.90 (ps2) ja korkeimmillaankin vain 54.90.
33  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 25.09.2008 00:19

?
Jess! Taas ykkösellä oikein. Kiitokset kaunihit Kep!
34  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 24.09.2008 23:34
No niin. Toinen PS1 peli pitäisi palauttaa mieliin. Eli pelissä ohjattiin vanhaa kunnon Man O Waria kauempaa taivaalta katseltuna. Aluksella sodittiin tietokoneen vastaavia vastaan ja osumia otettaessa miehiä putosi kyydistä, takaisin kalastetut miehet palauttivat menetettyjä "hipareita". Pelin kentissä oli myös jonkin sorttisia taiteiluosia, joissa alus piti ohjata varovasti ohi, mitä erikoisempien kuolonloukkojen jos oikein muistan. Mutta mitä muistikuvastani puuttuu on pelin nimi, joten käännynkin boardilaisten puoleen asiassa voisiko joku ystävällinen kertoa jos vain tietää tämän mainion pelin nimen, jotta sen voisin kokoelmiini hankkia.
35  Basaari / Kaupankäynti / Re: Noniin pellet onko sitä massia vai onko sitä? : 17.09.2008 03:01

VaProxy-Connection: keep-alive
Cache-Control: max-age=0

ant Story

Jos tämä tarkoittaa Vagrant Storya niin ottaisin sen kiitosta vain oikein paljon. Kelpaisiko 25e?
36  Yleinen / Vapaa sana / Re: Finngamerin pelimiitti XVII - Back in Business : 17.09.2008 02:53
Sattuipas valmiiksi olemaan lomapäiväksi merkitty. Tullaan.
37  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 04.09.2008 21:41
Käveli töissä vastaan Shin Megami Tensei Lucifer's call. Vaikuttaa olevan jopa jonkinlainen harvinaisuus (?) ja sarjan keräilijöiden mieleen, joten ajattelin kysyä ennen kuin laitan myyntiin, jotta haluaisiko joku kuollakseen tuon pelin, ja olisiko täällä jotakuta joka uskaltaisi väittää sitä kokeilemisen arvoiseksi ihimiselle, jolla ei tunnu aika riittävän mihinkään saati sitten pelaamiseen?
38  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä tapahtui tänään? : 21.08.2008 21:12
Jotain yhteyttä näillä  :???:

Todennäköisesti, koska minulla oli juuri sama. 39 astetta kuumetta, nenä tukossa ja kurkusta oli ihan pirun kipeä. Lisäksi kurkun rää'än seassa oli suhkot paljon verta. Meikäläinen on kuitenkin siinä mielessä outo, että sairastun normaalia harvemmin mihinkään tauteihin, mutta sitten kun sairastun, reaktiot ovat normaalia rajumpia. Esim. nuo verenvuodot ovat yleisiä.

Eli kimppakivaa kolmistaan, vai oliko teitä enemmänkin?
39  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 14.08.2008 22:03
DJ Max Fever julkaistaan lännessa.

Joo aivan tolkuttoman houkuttava peli! Kokeilin demoa joskus vuosi takaperin ehkäpä ja ihmettelin, kun ei kokoversiota ole näkynyt. Käsittämättömän vaikea myöskin.
40  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 12.08.2008 13:30
Osaisikohan kukaan kertoa, minne pitäisi kirjelmää lähettää antaakseen palautetta PS3:n käyttöjärjestelmästä?
41  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Kuolleet julkimot : 12.08.2008 01:39
No jaa, ne joiden lepäämistä rauhassa mä haluan alleviivata on juuri nuo kuolleet sukulaiset ja ystävät.
Mitä järkeä siinä on että itketään jonkun Hollywood-tähden perään sen takia että se on tehnyt muutaman elokuvan joita kukaan ei edes muista kahden vuoden kuluttua mutta tuolla jossain suurvaltapolitiikan takia kuolleella georgialaisella ei ole paljon väliä kun on sentään hei olympialaiset käynnissä.

Olishan se puhtaasti hedonistisesti ajatellen kivaa jos joku Notorius B.I.G. olis eläny niin pitkään että olis ehtiny tehdä muutaman levyllisen enemmän musiikkia mutta en mä silti katso tunteneeni sitä niin hyvin että voisin oikeasti inhimillisellä tasolla välittää sen kuolemasta. Gangsteri, rikollinen, naisten alistaja ja todennäköisesti kusipää.

EDIT: Ja alempaan - En mä tiedä, mutta kiitos toki annistasi keskustelulle.

Eihän täällä olla juurikaan siitä puhumassa, kuinka paljon se ketään hetkauttaa, että joku kuoli, kuten Zoukkakin sanoi, kun joku delaa, on siinä potentiaalinen aasinsilta pienelle keskustelulle henkilön aikaansaannoksista, ja siitä mitä kukakin boardilainen on ko. henkilöstä noteerannut.
Ja viimeistään siinä vaiheessa he, joille tämä hiljattain delannut henkilö on tuntematon, liikenee jotain infoa hepusta, jonka tuotantoon voi nyttemmin paneutua ja siten sivistää itseänsä, jos threadillä mainitut seikat mielenkiintoa vain sattuvat herättämään.
42  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä tapahtui tänään? : 07.08.2008 00:37
No johan pomppas!

Nyt on hieman samanlainen tunnelma, kuin pari vuotta sitten stuidulakin ekaa kertaa päähänlaittaessa.
Kotopuolessa oltiin oltu pidemmän aikaa jo varmoja ettei minusta kuitenkaan mitään tule. Ja teki todella todella tiukkaa, että edes sain kurssit kasaan eräpäivään mennessä (eräpäivänä tuli rekisteröityä koneelle vielä neljä (4) kurssia) (ja joo ihan vaan laiskuuttani). Syvällä sisimmässään jo pitkään totuteltuani ajatukseen, että en kuitenkaan saa kaikkia kasaan, tai kuitenkin failaan jotkut kirjotukset, tai jotain kommervenkkejä tulee kuitenkin vastaan, minkä takia en aivan kuitenkaan saisi vaadittuja kriteereitä täytettyä. Mutta helvetti toisin vain kävi!

Oli nimittäin tiistaina ensimmäinen työpäivä tämän kesäloman aikana. Onneksi ei mitään sen vakavampaa kuin pieni juttutuokio firman päälliköiden kanssa (kädet hikoili ja ääni värisi vähintäänkin hieman, eikä vähiten siksi, että tämä juttutuokio käytäisiin englanniksi, jossa olen mielestäni hyvä vain silloin kun ei tarvitse). Chitchatit menivät kuitenkin kutakuinkin pulkkaan, sillä tultiin siinä sitten sellaiseen johtopäätökseen, jotta palattuani lomalta siirryn asematunnelin toimipisteeseen aloittaen sameintein myymäläpäällikkönä. Perkele! 

Vaikea totutella ajatukseen, että alle vuoden firmassa hommia tehneenä, vain lukion käyneenä ja vuoden verran jossain vaatekaupassa aiemmin työskennelleenä olen jo nyt esimiesasemassa!
Olinhan alusta asti sitä tavoitellut, mutta jotenkin vain syvällä aivosopukoissa oli jo pidemmän aikaa pinttynyt ajatus siitä, että eihän tällaisesta vässykästä nyt sellaisiin hommiin ole (ainakaan jos johtoportaalta kysytään)! Ja jotenkin edes se, että alusta alkaen muut myymäläpäälliköt ovat uskotelleet, että minussa on ainesta tai se, että olen ollut vastuuasemassa käytännössä toisesta työviikostani lähtien (myyjän palkalla tosin), ei tunnu käyvän perustelusta itselleni.
Noh tässä sitä nyt kuienkin ollaan. Parin viikon päästä alkaa hommat. Kuinkahan käy alaisille uskottelu myymäläpäällikkyydestäni, kun ei itsekkään meinaa uskoa! Helvetti!
43  Yleinen / Popkeskustelu / Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 04.08.2008 02:15
DVD-julkaisu, jota olen odottanut viimeiset 4 vuotta, saattaa pian olla täyttä todellisuutta!

Jumalauta, tämähän on toteutuessaan mukava yllätys. Eipähän yksikään sarja noin pahasti koukuttanut tai saanut 100% varmasti minua tv:n ääreen. Ostaisin.

Itse myös on tullut monet kerrat pohdittua jos sen 1. seasonin netistä tilaisi, mutta homma tähän mennessä aina kaatunut region koodaamattoman DVD soittimen puutostilaan. Onhan tuossa tuo PC, joka nykyään on telkkarissa kiinni, mutta se jostain kumman syystä amppaa kaiuttimista ulos myös ns. koneen omia ääniä television spiikkereistä ulos, tosin vain silloin jos katsoo DVD:tä(?). Ja tietokoneen näytöltähän en tuollasia suostu katsomaan.
44  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Dark Knight - vuoden 2008 paras elokuva? YOU BET! : 04.08.2008 02:07
Se tässä tuli vielä mieleen että Dark Knight ei olisi kyllä yhtään kaivannut verta tai yksityiskohtaista väkivaltaa. Esim se kun...

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Aivan mahtava tehokeino. Samoin se kun...
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tuo eka mainitsemasi kohtaus ei tietenkään olisi tarvinnut mitään, kohtauksen jättäminen kesken toimi toki tehokeinona. Mutta tuo toinen kohtaus oli kyllä minusta torso, viilsikö se edes niitä kasvoja? Puukko oli huulilla niin kauan ja lopulta kaveri erikoisesti tippuu sille paikalleen. Ei varmasti ollut tarkoitus jättää asiaa epäselväksi, mutta sitä se verettömyys teettää.

Mielestäni myös se jälkimmäinen noista oli hieman rujo, niinkuin myös
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Muutoin vaikka ennakkoluulot elokuvan uskottavuutta kohtaan olivat suuret juurikin PG ratingin takia, olin yllättynyt kuinka vähän verta olisin lopulta kaivannutkaan. Jotenkin kaikesta paistoi "näyttämätön" raakuus. Ainakin minulla omakohtainen mielikuvitus riitti vallan hyvin aiheuttamaan myötävääntelehtimistä teatterin jakkaroilla.


Pyydän selvennystä.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Spoileri (osoita katsoaksesi)
45  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Dark Knight - vuoden 2008 paras elokuva? YOU BET! : 03.08.2008 23:07
Beginssissähän tuon puvun alkuperää jotenkin valaistiin. Joku armeijalle tarkoitettu taisteluvarustus, joka sitten osoittautui liian kalliiksi yksittäisen sotilaan varustukseksi. Bruce sitten vain veti mustan maalipinnan siihen.

Kun ei tuolle lehvalle kuulu sellainen yleisarvosana joka imdbssä vallitsee. Antaa väärän kuva. Sitä vastaan vain pullikoin.
Muttakun koko homman idea kaatuu jos jengi alkaa tekemään tommosta. Jokaisen käyttäjän tehtävä on antaa oma arvosanansa, eikä yrittää vaikuttaa keskiarvoon mahdollisimman paljon.

Olkootkin niin, että ajatustapaani noudattaen homma menee kumoon, mutta ainakin samalla korjaan niiden idioottien virhettä (joka kaataa IMDB:n ideaa yhtälailla, ellei pahemminkin) jotka antavat täyden kympin arvosanoja ns. ensi-innostuksen perusteella, paskaakaan piittaamatta siitä, ettei DK:ta voida laittaa samoille kalkkiviivoille maailman parhaiden elokuvien joukkoon. Vai onko joku tämän sivuston lukija oikeasti sitä mieltä, että tässä elokuvassa olisi ainesta omaan top-5 movies of all time listaan?
Tietenkin, voidaan sanoa, että IMDB on todiste siitä, että selkeä enemmistö äänestäjistä on sitä mieltä. Another way to put it on, että selkeä enemmistö äänestäjistä ei tiedä elokuvista paskan vertaa.
Ennen IMDB oli melkoisen luotettava lähde selvittää, mikä elokuva on hyvä. Nykyään se kertoo vain, mikä elokuva on suosittu. Tietenkin joku voi sanoa, että klikkaa siitä more kohdasta, josta voit katsoa vaikka top-1000 voters ka:n, joka kertoo jo paljon uskottavamman vastauksen. Mutta, kun I don't want to! I want no retards fucking up the good stuff!
46  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Dark Knight - vuoden 2008 paras elokuva? YOU BET! : 03.08.2008 16:45
Olisin halunnut antaa rehellisen arvioni, joka olisi ehkä 8.5 tuonne, mutta kun k.a. on niin korkea niin oli pakko laittaa ygöne. jos vain tuo tuosta putoaa niin käyn sitten aikanani muuttamassa sen kohdilleen.
En voi ymmärtää.

Kun ei tuolle lehvalle kuulu sellainen yleisarvosana joka imdbssä vallitsee. Antaa väärän kuva. Sitä vastaan vain pullikoin.

Kävin itse katsomassa torstaina toiseen otteeseen ja ihan totta meinasi itkettää kun taas tajusi, että on yksi parhaista roolisuorituksista koskaan tuo Jokerin. Noh tiistaina kaiketi tulee käytyä vielä kolmaskin kerta katsottua (on se niin tolkuttoman hyvä. Blurayta odotellessa). Ainoa negatiivinen maininta oli se saatanan sonar meininki, which kinda shot it over the top, kun kuitenkin viimeiset kaksi Batmania on tarkoituksella tuotu lähemmäs todellisuutta ja inhimillisemmäksi, niin oli vaikea saada tuollaista hölynpölyä perustelluksi omalle kohdalle.
47  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 03.08.2008 00:54
Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Olipas muuten hyvä leffa, en odottanut leffalta oikeestaan mitään enkä tiennyt juonesta oikeestaan mitään. Todella loistava leffa. Ei ole suotta tätä leffaa sanottu Brittien Pulp Fictioniksi. Näyttelijöistä nyt kuuluisin on ehkä Jason Statham. Joten suosittelen kaikille jotka tykkäävät rikosleffoista ja ylipäätään hyvistä leffoista.

HJoo. Tiukka leffa. Suosittelen myös Snatch - Hävyttömät. Myös Guy Ritchien leffa kuten ylläoleva ja samanlaista sähellystä ja Stathami messissä. Mielestäni jopa parempi kuin Lock Stock, mutta kaikki joiden kanssa olen asiasta keskustellut ovat olleet sitä mieltä, että se jonka näkivät ensimmäisenä oli se parempi pätkä. Kerrothan oman mielipiteesi sen nähtyäsi.
48  Yleinen / Vapaa sana / Re: Finngamerin pelimiitti XVII : 01.08.2008 14:36
Mukana!
49  Yleinen / Popkeskustelu / Re: The Dark Knight - vuoden 2008 paras elokuva? YOU BET! : 29.07.2008 13:11
Wat?



Bugittaako mulla selain vai onko joku vähän kikkaillut...

Mulla siinä on molemmat päällekkäin, mutta kun klikkaa niin tulee bottom 100. Olisin halunnut antaa rehellisen arvioni, joka olisi ehkä 8.5 tuonne, mutta kun k.a. on niin korkea niin oli pakko laittaa ygöne. jos vain tuo tuosta putoaa niin käyn sitten aikanani muuttamassa sen kohdilleen.
50  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä tapahtui tänään? : 25.07.2008 07:19
Tulipahan pelattua henk. koht. pisin NetHack maratooni yhdella hahmolla yhdella kertaa. Ja hyvin menikin. Kymmenen aikaan illalla alotin ja nyt kello nayttaa jo yli seitsemaa. Ehka monipuolisin ja haroin peli ikina! Eika ole helppoudella pilattu. Kun kuolo korjaa ei auta kuin alottaa alusta uudella hahmolla. Ja pelin dungeonit ovat joka pelikerralla erilaiset. Vahan kuin Diabloissa, mutta ei kuitenkaan.

No talla kertaa peli sujui alusta asti varsin mallikkaasti muutamaa eksymista ja paria pienta virhetta lukuunottamatta ja selvisinkin hengissa pidempaan kuin koskaan aiemmin (kertaalleen kuolin, mutta amulet of life saving on life saver).
Hienointahan kaikissa peleissa on kun peli ei paaty omaan tappioon vaan siihen kun laitteisto pettaa. Talla kertaa omalla kohdalla naytonohjain sanoi sopimuksensa irti, iski mosaiikkikuvion naytolle ja veti koko paatteen kumoon mukanaan... Lieva vitutus...

NetHackissa kun pelin voi tallentaa vain tauon pitaakseen (Save & Quit). Kun hahmo kuolee, savegame poistuu automaattisesti, jottei samaa kohtaa voida kokeilla uudestaan. Sapetuksen maaraa on vaikea kuvailla, kun vasta 10v ajan olen pelia pelaillut, enka koskaan aiemmin ole nain hartaasti edes yrittanyt, saati sitten nain lahelle paassyt Amulet of Yendoria. Tiettykin ekat 9v ja 11kk meni ihan vain saheltaessa, enka jaksanut paneutua pelin filosofiaan sen paremmin, joten ei kovin suurta menestysta aiemmin ole ollut edes odotettavissa. Mutta silti. Saatana! Batman ethan auttaa vooo'o'o'ooo'o'o'ooo'o'o'oois?
51  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 25.07.2008 01:02
Onkos kukaan huomannut, etta tasta paivasta lahtien suomen GameStop myy Rock Bandia boksille? 169,90 oli soitinsetti ja peli maksaa 74,90. Ja kuulemani mukaan kaikki 360 kitarraohjaimet toimivat taman pelin kanssa. Paketti on tosin aarimmaisen limited ja niita saapui kaiketi pari kpl per myymala, joten jos omansa haluaa sielta poistella niin kiireen vilkkaan kaubamajoihin...
52  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Videopeleistä leipä pöytään : 24.07.2008 01:13
Joo hankala on tehdä tarpeeksi esim. pelimyyjänä (rahaa siis). Mutta mitä tulee viihtymiseen, niin yksi parhaista työpaikoista kyllä on tämänhetkinen myyntityöni ja voin suosittella. Vaikka väliin mahtuukin silloin tällöin asiakkaita, joiden typeryys on vain todiste siitä, että koko kansan äo keskiarvo todellakin on siellä sadan paikkeilla.

Tällä hetkellä ei myyjäksi pääsemisen luulisi kovinkaan vaikeata olevan, kun GameStopkin vasta levittelee siipiään Suomessa. Ja kannusteeksi, niille jotka eivät ehkä eniten kaikista vaihtoehdoista juuri myyjäksi haluaisikaan; tunnen muutamia ihmisiä joille pelimyymälässä työskentely on ollut pelkkä ponnahduslauta aivan erilaisiin pelaamiseen liittyviin töihin. Pelimyymälöissä (tai vain alan ammattilaisille suunnatuissa taphtumissa) kun on helpompi törmätä ja tutustua muihin vastaaviin esim. pelifirmojen, tai -median edustajiin, kuin vaikkapas paskaroudarina.

Mutta tiedän kyllä syvällä sydämessäni, että olisin maailman paras pelimyyjä.

"Ai haluat Beyond Good and Evil -pelin? Etkö tiedä kuinka paska se oikeasti on? Niin ne sanoo että se olis hyvä, mutta se on oikeasti aivan paska. Ei sitä pelaa edes homo norsu. Ota GC:n Smash Bros. Muut on homoille."

Kyllä, kauppa kävis ;)

Yksi parhaista piirteistä, mistä itse työssäni pidän on, kun asiakas, joka ensimmäistä kertaa myymälään saapuessaan on vähällä ostaa paskaa, päätyykin ostamaan jonkin suosittelemani pelin ja palaa myöhemmin ostamaan lisää uutena vakioasiakkaana samalla hehkuttaen kuinka hyvä peli edellinen suosittelemani oli.

Tämä tosin vaatisi rautaisen liiketoimintaidean, jotta siitä saisi tuottoisan, eikä homma jäisi harrastetasolle.
Tämähän se juurikin on. Tämä on oikeastaan aika yleinen ongelma nykypelibisneksessä. Pelikaupat pyytävät peleistä enemmän kuin mikään muu firma ja silti tuntuu että monella on samanlainen asenne kuin fraeonilla. Eli miksi menisin pelikauppaan kun pelit ovat kalliita ja sieltä harvoin saa kunnollista palvelua tai mitään mitä en saisi paikallisesta prismasta, eli pelit hyllyssä? Uusia ideoita kaivattaisiin...
Ja oikeastaan ne eivät ole edes mitään ihmeellisiä ideoita. Minulla olisi heti muutama idea mitä kaikkea pelikulttuurista ja bisneksestä puuttuu. Suurin ongelma on se toteutus ja rahoitus. Pitäisi odotella sitä lottovoittoa... :rollaus:

Toinen ongelma rahan puutteen lisäksi on vielä tämä suomalaisten outo asenne palveluun. Suomalaiset pitävät palvelusta, ja että heidän arkeaan helpotetaan palveluilla. Mutta sen pitäisi olla luontaisetu, siitä ei haluta maksaa senttiäkään. Myönnän että minullakin on tälläistä vikaa, mutta olen kyllä "pehmentynyt" ajanmittaan kun kokemusta palvelualastakin on tullut. Palveluunhan monet nykyideat tai uudet ideat suuntautuvat, mutta kun porukkaa valittaa usein jopa Liven 60€ vuosi maksusta, niin aika heikossa hapessa on että peleihin liittyvällä palvelulla elantonsa saisi.

Itselläni oli pelimyyjänä aloittaessani suurta intoa (etenkin Suomalaisen palvelualan parantamiseen) ja ideoita, kuinka pienillä asioilla saadaan asiakkaat palaamaan kauppaan (ja tietenkin nimenomaan vain ja ainoastaan siihen kauppaan, jossa itse olen töissä). Varsinkin kun tällä alalla on myynneissä helppo saada aikaan suuri ero vakioasiakaskannan koolla.

Hyvin sainkin parin kollegani kanssa vakioasiakaskantaa heti alusta alkaen luotua. Muistin parhaimmillani lähemmäs 100 asiakkaan nimetkin! Mutta jossain vaiheessa innostus alkaa hyytyä. Varsinkin kun Big Boss päättää, että moinen toiminta ei ole firmalle ominaista, eikä sitä silloin voida hyväksyä tai kun ei siitä suuremmasta yrityksestä saa sen suurempaa hyvitystä (kuten provisiota) kuin taputuksen olalle ja viimeistään silloin kun oma työpiste vaihtuu toiselle puolelle kaupunkia, ei enää jaksa alottaa koko ruljanssia alusta.
53  Yleinen / Vapaa sana / Re: Mitä tapahtui tänään? : 22.07.2008 13:18
Tänään kävin allekirjoittamassa työsopimuksen uuteen työpaikkaani. Pelitalossa olen vielä neljän viikon ajan, mutta sitten siirryn uusiin tehtäviin, Pelaaja-lehteen. Tai no, H-Townille, olen kyllä muussakin mukana kuin Pelaajassa.

Olen mukana myös Pelaajalehti.comissa, katsotaan josko saisin Lautalaisia sinne takaisinkin. ;) Mutta en minä siis täältä pois ole lähdössä. :)



Mitäs mieltä porukka on seuraavasta miitistä, ajattelin pitää sen 23.8?

No johan pomppas! Onnittelut uuden työpaikan johdosta! Täytyypä varmistella, tuo viikonloppu sitten vapaaksi.
Mitenkäs saako Pelitalosta Dreamcastiin vga palikkaa?
54  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.07.2008 12:22

Ymmärrän.
55  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: E3 2008 : 17.07.2008 11:49
Duke Nukem Trilogyn traileri on E3:n PARAS! Tässä on munaa:

http://www.gametrailers.com/player/36747.html?type=

Ja muistakaakin katsoa se HD-resossa. :lol:
Huikeaa! Ei todellakaan mitään smashbrospuppelipoika-matskua.

Ei hitto, ei ois pitäny kattoa. Veikkaan että nään ens yönä painajaisia siitä kuinka "Duke Nukem" ja "Chain Reaction" tekstit pahoinpitelee minut fyysisesti (äskeisen henkisen sijaan) kamalan skittarenkutuksen ja hurjien onelinerien saattelemana.
56  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 17.07.2008 00:48
Muistaako kukaan sellasta ps1 peliä, jossa kuvataan fiksatusta kolmannesta persoonasta ukkoa, joka yrittää paeta kuvan alareunassa tapahtuvaa tason sortumista kävellen/juosten kohti kuvan yläreunaa. ukko seisoo muistaakseni mustien kuutioiden päällä joita oli yleensa kaiketi joku 5-8 vierekkäin rivissä kentästä riippuen, ja eteenpäin liikkuessaan kuutioiden päällä on sokkelonomaisesti lisää kuutioita, joiden tarkoitus oli estää ukon eteenpäin pääsy. Kuvan alareunasta putosi kuutiorivi kerrallaan pois ja jos ukkoa liikutti liian hitaaksi putosi hänkin ja taso alkoi alusta. Teemaltaan peli oli synkkä ja ympäristö vailla minkäänlaista maisemaa.

Muistan kyseistä peliä joskus PlayStationin alkuaikoinani pelanneeni, tosin vain demona ja demolevykkeen hävittäneenä ja muistini menettäneenä ei ole harmaintakaan aavistusta pelin nimestä. Kyseessä ei ollut mikään harrastelija rävellys, vaan peli julkaistiin mielestäni ihan cd muodossa.
Pelin demo teki aikoinaan suuren vaikutuksen, mutta totaalisen rahattoman lapsuuden eläneenä en koskaan saanut käsiini kokoversiota. Nykypäivänä, kun raha ei enää ole äidistä kiinni niin voisin sen käsiini metsästää. All I need is a name. So please hjelp me!
Kurushi?

JOO! ei hitto kiiitos! Toi se on! Paras peli ikinä! Pakko olla! Kiitos oikeesti. Fyysinen preesens palvon maata allasi!
57  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.07.2008 00:41
Aiai pakko lisätä vielä aiempaan Crisis Core pätkään, että ei helvetti se on hyvä!
Oikeasti jokainen joka aikanaan diggas FFVII:tä niin ostakaa psp (ellei sitä jo ole) ja Crisis Core! Ihan tautisen hyvää kamaa kaikille niille, jotka aikanaan rakastui FFVII:hin. Taistelusysteemi voi aluksi tuntua hieman huteralta tai jopa huonolta, mutta itse ainakin hetken totuttelun jälkeen innostuin siitä valtaisasti.
Pelin juoni on hyvä ja dialogikin miellyttää, eikä se Zackin ääninäyttelijäkään ihan paska ole. Ajoittain vain ja harmillisesti eniten sitä pelin alkupuolella.
Välianimaatiot ovat kuvankauniita ja musiikki todella hyvää, vaikkakin hieman ohkaselta soundtrack ainakin toistaiseksi tuntuu.
Buy it and try it.
58  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 17.07.2008 00:27
Muistaako kukaan sellasta ps1 peliä, jossa kuvataan fiksatusta kolmannesta persoonasta ukkoa, joka yrittää paeta kuvan alareunassa tapahtuvaa tason sortumista kävellen/juosten kohti kuvan yläreunaa. ukko seisoo muistaakseni mustien kuutioiden päällä joita oli yleensa kaiketi joku 5-8 vierekkäin rivissä kentästä riippuen, ja eteenpäin liikkuessaan kuutioiden päällä on sokkelonomaisesti lisää kuutioita, joiden tarkoitus oli estää ukon eteenpäin pääsy. Kuvan alareunasta putosi kuutiorivi kerrallaan pois ja jos ukkoa liikutti liian hitaaksi putosi hänkin ja taso alkoi alusta. Teemaltaan peli oli synkkä ja ympäristö vailla minkäänlaista maisemaa.

Muistan kyseistä peliä joskus PlayStationin alkuaikoinani pelanneeni, tosin vain demona ja demolevykkeen hävittäneenä ja muistini menettäneenä ei ole harmaintakaan aavistusta pelin nimestä. Kyseessä ei ollut mikään harrastelija rävellys, vaan peli julkaistiin mielestäni ihan cd muodossa.
Pelin demo teki aikoinaan suuren vaikutuksen, mutta totaalisen rahattoman lapsuuden eläneenä en koskaan saanut käsiini kokoversiota. Nykypäivänä, kun raha ei enää ole äidistä kiinni niin voisin sen käsiini metsästää. All I need is a name. So please hjelp me!
59  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: E3 2008 : 15.07.2008 19:47
You're even worse a talker than a cook
60  Yleinen / Pelikeskustelu / Re: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 06.07.2008 20:01
Civ Revolution ja Crisis Core.

Civ Rev on ihan ok kamaa, mutta suurin syy miksi pelin ostin oli halu hotseat, tai tässä tapauksessa hotsofa pelaamiselle, kun kompuutterilla hotseattaaminen ahdistaa, eikä verkkopelaaminen kiinnosta.
Kiitos kenenlie, ei Civ Revissä hotseat mahdollisuutta ole. Mistähän helvetin syystä? Oikeasti ehkä lievähkö tutus iski...

Crisis Core FFVII on kelpo kamaa. Mielenkiintoinen peli, jota suosittelen, mutta miten square onnistuu valkkaamaan päähenkilön ääninäyttelijäksi aina kaikkein ärsyttävimmän äänen koko castista? Ja hieman ehkä, ainakin toistaiseksi, kummastuttaa taisteluiden hack&slash meininki. Sekä taisteluiden alussa ja lopussa tuleva "ilmoitus" taistelun alkamisesta/päättymisestä...
Sivuja: 1 [2] 3
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines