Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 36
121  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 05.06.2015 00:03
Porvarioikeistohallitus kyykyttää työläisiä - shokki! :???:
122  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Urheilu/Idrott/Sports : 31.05.2015 19:09
Boudreaulla todelliset näytöt on jostain Calder Cupista, koskaan ei seiso kun ollaan tosipaikassa.
123  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jääkiekon MM 2014 | Minsk, Valko-Venäjä : 15.05.2015 08:03
Suomi pelasi turnauksessa hyvin ja lopputulos oli ihan hyvä, ei tästä mitään paskaa makua jäänyt. Barkov, Lindell ja Donskoi nousivat nuorista hienosti esiin tulevia vuosia ajatellen.

Joonas Kemppaisen sopimus Kärpissä päättyy näköjään tähän kauteen. Jos jatkosoppari olisi talvella tehty niin Kärpät pääsisi rahastamaan KHL:ää, niin väkevä on Kemppaisen kevät ollut että mies ei Liigaan jää.
124  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 20.04.2015 06:38
Huomasitko syksyllä tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvää kansalaisaloitetta ja kansanliikettä? Toivolahan lobbasi voimakkaasti tuon puolesta.
125  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 19.04.2015 22:55
No onhan sillä sentään näyttöjä johonkin huumori-Hakkaraiseen verrattuna. Hakkaraisen läpimenoa ei voi ymmärtää edes huumorilla :???:
126  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 19.04.2015 20:28
No niin, hyvältä näyttää. Persuille tappio, vihreille voitto. Vielä kun kokkarit kiilaisi demareiden eteen toiseksi.
127  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 18.04.2015 14:36
NATO on ainoa syy miksi Putin ei ole vielä saapastellut Baltian maihin. Suomi NATOon.
128  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 13.04.2015 23:01
Vaalianalyytikot povaavat Keskustalle suurta vaalivoittoa, myös Vihreille povataan muutaman prosentin nousua. Eli suomeksi, mikään ei nykypolitiikassa tule muuttumaan jos näin käy. Molemmat ovat istuneet hallituksissa ja ahmineet lisää velkaa Suomelle.
No mitä helvettiä, kaikki puolueethan siellä hallituksessa ovat käyneet lisää velkaa ottamassa paitsi Persut, jotka eivät viimeksi neljä vuotta sitten sinne uskaltaneet.

Kävin tänään ennakkoäänestämässä ja jysäytin ääneni kokkareille. Vihreitähän sitä tekisi aina mieli äänestää mutta tässä taloustilanteessa pitää harjoittaa reaalipolitiikkaa. Kepu pettää aina mutta toivotaan nyt sitten edes porvarihallitusta punamullan sijaan, demarithan ovat aivan kujalla.
129  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 23.03.2015 22:20
Olisihan se inhimillistä tarjota paperittomillekin terveyspalvelut. Akuuttihoitohan kuuluu joka tapauksessa kaikille, joten olisi kannattavampaa hoitaa krooniset sairaudet ennen kuin ne akutisoituvat.

Olisi kiinnostavaa kuulla joku hyvä argumentti, miksi laittomasti maassa oleville pitäisi järjestää kaikki terveyspalvelut veronmaksajien rahoilla, kun rahaa ei tunnu riittävän omienkaan kansalaisten huolenpitoon.

Tuossahan se perustelu oli. Inhimillistä. Bonuksena ylemmyyden tunne, kun voidaan sanoa olevan hyviä ihmisiä.
Tulee vähän myöhässä, on ollut kiireistä. Ihminen elää aika mustavalkoisessa maailmassa jos näkee kaikki paperittomat rikollisina ja tästä syystä huonompina ihmisinä. Paperittomilla lapsilla ei ole ollut paljoa varaa valita asiaa itse ja he antavat muutenkin aika kovaa handicappia elämässä, miksi evätä terveydenhoitokin? Kyse ei nyt kuitenkaan ole siitä että paperittomat tulee tänne ja varastaa meidän magneettitutkimusajat, vaan kyllä tässä on kysymys ihan perustason hoidosta.

Hesarin lyhyt artikkeli aiheesta.

"Ruot­sis­sa on vas­taa­va la­ki, sa­moin mo­nes­sa muus­sa maas­sa. Ter­veys­tu­ris­mi-il­miö­tä ei ole tul­lut."
130  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 13.03.2015 21:18
Kyllä on pakko nostaa Kari Rajamäelle hattua temppunsa ansiosta, vaikka saikin haukut omiltaan. Ilmeisesti ainoa järkevä demari koko maassa. Eipä tarvi SDP:nkään ihmetellä, miksi kannatus on pohjamudissa, kun tuollaista puuhaillaan. Jotenkin ihan käsittämätöntä, että joku edes harkitsisi tuollaista lakia. Ei mitään järkeä koko touhussa.

Eli siis:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1426169601179.html
Olisihan se inhimillistä tarjota paperittomillekin terveyspalvelut. Akuuttihoitohan kuuluu joka tapauksessa kaikille, joten olisi kannattavampaa hoitaa krooniset sairaudet ennen kuin ne akutisoituvat.
131  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 25.02.2015 21:31

-- Eli yksinkertaisesti sanottuna, Kevyt maito täyttää enemmän kuin rasvaton maito, jolloin rasvattoman maidon kanssa juot enemmän sitä sokeria tai syöt enemmän. Kai sen myönnät että aterialla juotu neste vaikuttaa kylläisyyden tunteeseen? Minusta on ihan loogista että rasvaisempi juoma täyttää enemmän, antaen oman osansa energia tarpeeseen, jolloin ei tule ahmittua muuta ruokaa. Mielestäni tärkeää kun ajatellaan lasten hyvinvointia ja ruokailutottumuksia.
Nautittu neste vaikuttaa kylläisyyden tunteeseen.  Jopa veden nauttiminen lievittää nälkää jossain määrin, vaikka se ei sisälläkään energiaa. En oikein ymmärrä logiikkaasi jossa ylimääräinen energia nesteen muodossa on jotenkin parempi kuin ylimääräinen energia kiinteänä ruokana.


Lainaus
Vai kuinka monta kymmeniä miljoonia euroja maksanut lääke on hylätty Euroopan komissio hyväksynnässä? Toki GlaxoSmithKline voi olla niin hyvä firma että sielä ei sutta tulisi pienimmässäkään määrin.
Aika monta. Asiaa nimittäin valvoo Euroopan lääkevirasto eli EMEA. Jenkeissä vastaava taho on FDA. Näiltä tahoilta anotaan lääkeaineiden myyntiluvat käyttöaiheittain, ja ne tarvittaessa torppaavat hakemukset. Tutkimuksen tuottaessa uutta tietoa jo käytössä olevien lääkkeiden tehosta ja turvallisuudesta ne myös vetävät jo markkinoilla olevia lääkeaineita pois. Tämä on varsin tavanomaista.

Mitä taas tulee rokotuksiin niin Suomen rokotusohjelmaa arvioidaan myös tietyin väliajoin. Viimeksi sieltä on POISTETTU tuberkuloosin bcg-rokote, koska siitä arvioitiin nykyään olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Seuraavaksi ohjelmaan olisi tulossa vesirokkorokote, mutta se taitaa tyssätä hetkeksi vallitsevan taloustilanteen vuoksi.

Lainaus
Joka lääkkeen takana on aina raha.
Tässä olet oikeassa. Lääkebisnes on bisnestä, ja todellisuudessa kohtalaisen likaista sellaista - aivan kuten kaikki muutkin kansainväliset miljardibisnekset. Sinisilmäinen ei kannata olla, mutta kaikki lääketeollisuuteen liittyvä ei myöskään ole Saatanasta lähtöisin.

Lainaus
Diabetes on hyvä esimerkki kuinka ihmisiä hoidetaan väärin. Virallinen ohje on: Vähän rasvaa, paljon hyviä hiilihydraatteja ja lääke perään. Sokeriakin saa vetää, kunhan sovittaa sen lääkkeiden kanssa. Vähärasvainen ja runsas hiilihydraattinen ruokavalio ei ymmärtääkseni ole mitenkään tieteellisesti todistettu hyväksi diabeetikoille. Siihen suuntaan taas taitaa tutkimuksia olla että diabeteslääkkeet ovat itseasiassa vaarallisia. Ja siihen suuntaan että vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa diabetespotilaita, toisin kuin THL väittää. Toki sinun ei tarvitse uskoa näistä tutkimuksista yhtäkään, kun eivät ole THL:n tms. "virallisen" laitoksen.

Sulla menee taas puurot ja vellit sekaisin.
1. Diabetesta on kahta eri lajia (tämä on kärjistys, oikeasti niitä on useampia).
2. Ykköstyypin diabeteksessa haimasta ei erity insuliinia. Ilman lääkitystä potilas kuolee, siinä ei auta vaikka mitä pakurikääpää järsisi.
3. Kakkostyypin diabetes johtuu pääasiassa insuliiniherkkyyden menettämisestä joka puolestaan on sidoksissa ylipainoon. Osalla kakkostyypin diabeetikoista ei kuitenkaan ole enää omaa insuliinituotantoa ja hekin tarvitsevat päivittäistä insuliinilääkitystä.
4. Kakkostyypin diabeetikon ensivaiheen hoito on elintapahoito, eli käytännössä painon pudottaminen. Se onnistuu nauttimalla vähemmän energiaa kuin kuluttaa. Joissain komplisoituneissa tilanteissa on syytä aloittaa lääkehoito heti diagnosointivaiheessa.
5. Ihmiset ovat pääsääntöisesti laiskoja, mukavuudenhaluisia, piittaamattomia tai kykenemättömiä kantamaan vastuuta itsestään ja epäonnistuvat elintapahoidossa. Silloin täytyy aloittaa lääkitys ennen kuin tulee komplikaatioita; munuaiset tilttaavat, sydän pamahtaa, jaloista katoaa tunto, vehje ei seiso ja silmistä menee näkö.
6. Boldatusta kuulisin mielelläni lisää. Kaikkiin lääkkeisiin -hoidettiin niillä diabetestä tai jotain muuta- liittyy haittavaikutusten riski. Siksi täytyy käyttää oikeita lääkkeitä oikeilla potilailla oikeaan sairauteen eli noudattaa suosituksia, eikä hoitaa potilaita tutkimuksista ja kansainvälisistä hoitosuosituksista piittaamatta oman fiiliksen mukaan kuten sinä toivoisit.
132  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 21.02.2015 13:36
Riippumatta muista altistavista vaikutuksista koleteroli on niin paha juttu että THL suosittelee mm. lapsien siirtyvän suoraan rasvattomaan maitoon rintamaidon jälkeen. Ja tämän vuoksi mm. päiväkodit ja koulut tarjoavat rasvatonta maitoa, eikä kevyt maitoa. Ja näin siis lapsille. Jotka tarvitsevat energiaa kovia määriä että kehitys etenee kuten pitää. Muut riskitekijät eivät siis vaikuta ja kokonaisuutta ei katsota, kun tälläisiä rajoituksia tehdään jo 6kk ikäisistä asti. Parasta on se että kevyt maito on enimmäkseen rasvaa, proteiinia ja sokeria. Rasvaton maito on enimmäkseen proteiinia ja sokeria, joista sokeria on selkeästi enemmän.

Rasvaton maito sisältää 100g kohden 4,9g hiilihydraatteja, energiaa yhteensä 33kcal. Kevytmaito sisältää 100g kohden 4,8g hiilihydraatteja, energiaa yhteensä 46kcal. Ei tuo ero hiilihydraattien osalta suuri ole.

Lapset saavat kasvamiseen tarvitun energian ihan muualta kuin ruokajuomana toimivasta maidosta. Suomessa ei käytännössä juuri ole energianpuutteesta johtuvaa aliravitsemusta ja suositusten mukainen rasvaton maito soveltuu ruokajuomaksi 99,8% lapsista. Toki päiväkodeissa, kouluissa ja muissa kunnallisissa instituutioissa voisi olla tarjolla rasvaton maito, ykkösmaito, kevytmaito sekä tietysti luomu-, hyla- ja laktoosittomat versiot näistä kaikista ihan vaan vanhempien miellyttämiseksi. Haittaako sua jos kunnallisveroprosentti nousee kolmella prosenttiyksiköllä?

Yksittäisten sairaaloiden tapauksessa tätä tuskin on, koska markkinat on lääke-edustajille aika pienet. Valtakunnallisten rokotuskauppojen "voitelu" voi olla eri juttu. Ei sillä että pitäisin rokotuksia hyödyttömänä, en pidä. Omasta mielestä ne pelastavat henkiä. Mutta ei niitä uusia laadun perusteella taideta valita...
Mistä rokotteista me nyt puhutaan ja keitä lääkäreitä on voideltu? Vai perustuiko tää kaikki taas sun puhtaaseen "musta tuntuu" -fiilikseen? Viimeisin kansalliseen rokotusohjelmaan lisätty rokote taitaa olla HPV-rokote - oliko tässä nyt sun mielestä jotain hämäräperäistä? Vuoden 2009 sikainfluenssaepidemian aikainen Pandemrix-rokote aiheutti valitettavasti lisääntyneen riskin sairastua narkolepsiaan, mutta asiaa on tutkittu kattavasti eikä missään ole tullut esiin mitään korruptioon viittaavaa. Rokote oli tehokas ja sen valitsivat käyttöön Suomen lisäksi myös Ruotsi, Norja, Islanti, Ranska ja Iso-Britannia.
133  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 15.02.2015 13:37
Keskustelu karkaa aika pitkälle alkuperäisestä väitteestä "Suomen lääkärit ja koko terveyspalvelusysteemi ei yritäkkään parantaa ketään, ainoastaan hoitaa vaivoja", mutta selvennetään nyt vielä näitä asioita.

Kovien rasvojen (eli käytännössä tyydyttyneiden rasvahappojen) välttäminen kannattaa. Niiden osuutta ei kuitenkaan ilmeisesti kannata korvata hiilihydraateilla:

Lainaus
-- Substitution of SFA (saturated fatty acids, tyydyttyneet rasvahapot) with polyunsaturated fatty acids was associated with a lower incidence of cardiovascular disease, while the effects of substitution with monounsaturated fatty acids or high-glycemic index carbohydrates are less clear. --
Linkki ihan oikeaan tieteelliseen artikkeliin. Boldaus ja suomennos minun toimestani.

Lainaus
-- Based on consistent evidence from human studies, replacing SFA with polyunsaturated fat modestly lowers coronary heart disease risk, with ~10% risk reduction for a 5% energy substitution; whereas replacing SFA with carbohydrate has no benefit and replacing SFA with monounsaturated fat has uncertain effects.--
Linkki toiseen tutkimukseen. Boldaus on omani. Saattaa olla että nämä tutkimukset eivät ole vapaassa levityksessä.

Asiaa siis tutkitaan lisää ja arvioidaan tulosten myötä. Sillä tavalla tiede toimii. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään syytä suosia kovia rasvoja.

Toisekseen korkea kolesteroli ei automaattisesti tarkoita, että saat sydäntaudin. Myöskään matala kolesteroli ei välttämättä suojaa sydäntaudilta. Ihan samalla tavalla ne matalan kolesterolin ihmisetkin saa sydäreitä. Lisäksi ravinnosta saatavalla kolesterolilla ei ole käytännössä mitään vaikutusta veren kolesteroliin, ainakaan terveissä ihmisissä. Tästä huolimatta niistä kananmunista varoitellaan, kuin ne sisältäisivät mitäkin myrkkyä. Todellisuudessa yksi maailman ravitsevimmista ruoka-aineista.

En nyt rupea selostamaan sepelvaltimotaudin patogeneesiä, mutta kolesterolikeskustelussa unohdetaan usein potilaiden erilaiset riskitekijät. Sepelvaltimotaudissa on viisi klassista riskitekijää; verenpainetauti, diabetes, tupakointi, hyperkolesterolemia ja sukurasite. Kolesteroli ei ole mikään myrkky, vaan elimistö tarvitsee kolesterolia esimerkiksi solukalvojen valmistamiseen. Tästä syystä elimistössä on omaa kolesterolisynteesiä. Ravinnosta tuleva kolesterolin suuri määrä korreloi useimmiten myös suurempaan veren kolesterolipitoisuuteen.

 Lääketiede perustuu todennäköisyyksiin. Matala kolesteroli ei suojaa sydäntaudeilta jos potilaalla on merkittävät muut riskitekijät, mutta hyperkolesterolemia lisää sepelvaltimotaudin todennäköisyyttä. Ajatellaan asiaa kahden esimerkkipotilaan kautta:

50-v. tupakoivalla diabeetikkomiehellä on verenpainetauti ja hänen isänsä on kuollut 55-vuotiaana sydäninfarktiin. Hänen LDL-kolesterolipitoisuutensa on yleisten suositusten mukainen 2.9 mutta hänen riskinsä sairastua sepelvaltimotautiin on huomattavasti suurempi kuin 50-vuotiaalla terveellä tupakoimattomalla naisella, jonka LDL-kolesterolipitoisuus on suositukset ylittävä 3.1 ja suvussa ei ole merkittävää valtimotautia.

Näissä asioissa pitää keskittyä yksittäisten asioiden sijaan kokonaisuuteen (ai kun liippaakin kivasti tuota mitä JayeizH kirjoitti) mutta se tuppaa suoraan sanottuna aika usein unohtumaan maallikoilta ja toimittajilta.

134  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 13.02.2015 23:05
Tavataan pallolaajennuspöydällä.
135  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 13.02.2015 21:11
En väitä että olisi mitään yleistä salaliittoa. Läkärien laiskuuteen ja liukuhihna ammattietiikkaan kyllä vetoan.
En ota kantaa yksittäisiin lääkäreihin tai potilastapauksiin, mutta tämänlainen kategorinen yleistys ammattiryhmänä on viisautena samaa luokkaa kuin "parturi-kampaajat ovat laiskoja", "tradenomit ovat tyhmiä" ja "diplomi-insinöörit ovat pienimunaisia."

Uskon vielä, että ehkä Suomessa ei ole noin pahaa tuo lääkäreiden lahjominen. Melfice voi varmaan kommentoida enemmän lahjakorien takaa.
Tämäkin on sellainen hassu huhu joka Suomessa sikiää jostain hulppealta 80-luvulta. Amerikassa kaikki on tietysti isompaa. Todellisuudessa tämä on nykyään säädeltyä toimintaa. Lääketeollisuus ja Lääkäriliitto ovat lisänneet lääkäreiden ja yritysten välistä yhteistyötä läpinäkyvyyden lisäämiseksi; vuonna 2016 netissä julkaistaan lista, jossa näkyy lääketeollisuuden tänä vuonna asiantuntijoilleen maksamat palkkiot. Yksilönvapauden nimissä tuosta voi vielä tässä vaiheessa jättäytyä pois, mutta Lääkäriliitto suosittelee avoimuutta. Linkki.

Oma kokemukseni on seuraava: työskentelen keskikokoisessa keskussairaalassa. Klinikan aamupalaverissa käy kahdesti viikossa lääke-esittelijä. Lääke-esittelyn yhteydessä saan pumpputermarista kupin kahvia ja kanttiinista tilatun sämpylän. Se tarkoittaa noin 80 kahvikuppia ja 80 sämpylää vuodessa. Viime kesäkuussa lääkefirma kustansi minulle junaliput Tampere-Kuopio-Tampere sekä yöpymisen Scandic Kuopio hotellissa, kun osallistuin Kuopion yliopistollisen sairaalan koulutukseen.

Jonkun mielestä tämä voi olla kohtuutonta korruptiota, minun mielestäni ei. Ystäväni työskentelee kotimaisessa pumppufirmassa. Avainasiakkaiden kanssa lähdetään joka vuosi kostealle reissulle keskieuroopan mäkiviikolle "hieromaan bisnestä".

Heinz ehkä tarkoitti lähinnä sitä, että sen sijaan että diabeetikolle annettaisiin vain pillerit käteen yms. niin keskityttäisiin entistä enemmän ennaltaehkäisevään hoitoon ja ravintoneuvontaan näin esimerkiksi. Vaikka ei siitä taudista koskaan eroon pääsisikään, niin lääkkeistä voi päästä oikealla ruokavaliolla ja laihtumalla. Tuntuu siltä, että tällä hetkellä lääkärit keskittyy enemmän niiden lääkkeiden jakamiseen sen sijaan että oikeasti yritettäisiin saada ihmiset syömään oikein ja laihtumaan. Ihmisiä ei tietenkään voi pakottaa syömään oikein, mutta jotain pitäisi tehdä. Toisaalta ihmisetkin ovat sellaisia, että jos lääkäri sanoo että sun nyt pitäisi vaan laihtua 30kg ja liikkua, niin kyseessä on huono lääkäri. Sitten jos annetaan statiinit käteen ja sanotaan, että syö mitä haluat niin kyseessä on oikein hyvä lääkäri.
Boldattuna oleellisin - jotain pitäisi tehdä, mutta mitä?

Ennaltaehkäisy on tosiaan kaikkein tehokkainta hoitoa - myös kustannusmielessä. Ennaltaehkäisyn kaataminen lääkäreiden niskaan (ainakin tässä perinteisessä yhteydessä, jossa tarkoitetaan käsittääkseni terveyskeskuksien ja sairaaloiden lääkäreitä) on kuitenkin aika turhaa, sillä ennaltaehkäisy ei tapahdu näillä vastaanotoilla vaan sinne hakeudutaan pääasiassa kun on jo ongelmia - siis sairauksia tai oireita. Se terveyskeskuksen seinälle kiinnitetty terveyspropagandajuliste on aika hyödytön, sillä todellinen ennaltaehkäisy tapahtuu lainsäädännän, poliittisten päättäjien ja Sydänliiton kaltaisten kolmannen sektorin yhdistysten toimesta.

Itseasiassa kansainvälisissä tutkimuksissa on havaittu myös esimerkiksi työterveyshuollon suorittamat terveiden ihmisten terveystarkastukset hyödyttömiksi - näissä käyvät ihmiset elävät joka tapauksessa terveellisesti.

Auttaisi toki jos ravitsemussuosituksetkin ei olisi isolta osin täysin vanhentuneita ja alan asiantuntijat eivät roikkuisi 30v vanhoissa päätelmissä, jotka eivät alun alkaenkaan olleet todeksi näytettyjä.
Virallisiin ravitsemussuosituksiin vetoaminen tässä yhteydessä on aika turhaa, kun 2010-luvulla jokainen peruskoulun käynyt kansalainen kyllä tietää seuraavat terveellisen ruokavalion perusteet, jotka riittävät sairauksien ennaltaehkäisyyn 95% ihmisistä. Niiden noudattaminen on se ongelma.

1. Syö runsaasti kasviksia.
2. Suosi kalaa lihan sijasta.
3. Syö kohtuudella punaista lihaa.
4. Vältä kovia rasvoja
5. Vältä liiallista suolan käyttöä
6. Älä paisu yli 100kg

Hiilihydraattien osuuden arviointi ei tuon ohella nouse kovin suureen rooliin.
136  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 13.02.2015 14:25
Todellakin totta. Lääkäreiden juttuja hiukan enemmän viime vuosina seuranneena, on joka kerta yhtä surullista havaita kuinka nyky Suomen lääkärit ja koko terveyspalvelusysteemi ei yritäkkään parantaa ketään, ainoastaan hoitaa vaivoja. Mikä on aivan älytöntä. Yhtään omaa ajatusta ei ole oikein kenelläkään lääkärillä, vaan vastaukset luetaan kirjasta tai yleisistä ja hyväksytyistä toimintatavoista.
Mielenkiintoinen yleistys, harmi että se ei pidä paikkaansa. Viimeinen lause on toki siinä mielessä totta että potilaan hoidon pitää perustua tutkittuun tietoon, hoitosuosituksiin ja protokollaan sen sijaan että joku puoskaroi potilaita puhtaasti oman fiiliksensä mukaan.


Lainaus
Olen aivan varma että Suomen kasvava kroonisten tautien määrä johtuu lääkäreistä. Monta tautia saataisiin varmasti poistettua jos hoidettaisiin itse tautia, eikä hoidettaisi vaivoja. Mutta jos krooniset taudit poistettaisiin, sehän olisi lääkefirmoille, ja tätä kautta lääkäreille, taloudellinen katastrofi.
Voin paljastaa sinulle ettei tässä ole taustalla mitään kansainvälistä salaliittoa. Terveydenhuolto ottaisi ilolla käyttöönsä hoidon, joka "poistaisi" diabeteksen tai sepelvaltimotaudin kaltaiset krooniset sairaudet, mutta sellaisia ei ole olemassa joten nämä sairaudet ovat kroonisia.

Lainaus
Puhumattakaan siitä että jokaiseen vaivaan on nykyään pilleri. Jotain kolottaa, kutittaa, särkee, sattuu, tms. aina on pilleri, eikä mietitä mistä ne ongelmat tai vaivat johtuu.
Turhia lääkkeitä ei kannata syödä, mutta tarpeellista lääkitystä ei kannata lopettaa. Ihminen on toki psykofyysinen kokonaisuus ja tilanne pitäisi aina arvioida kokonaisvaltaisesti. Osalle potilaista on aika herkkä alue kun aletaan puhua siitä että se selkäkipu tai vatsavaiva on henkisistä syistä johtuvaa somatisaatiota.
137  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Miten asut? : 30.01.2015 14:03
JayeizH suosittelisin kuokkimista kauheassa jurrissa naapurin opiskelijatyttöjen bileisiin. Menet vaan aina pimputtelemaan ovikelloa ja puhut kullijuttuja niin eiköhän siellä aika pian keksitä että "ollaan hiljaa ettei se naapurin seksuaalihäirikkö tule taas ovelle".

Tampereen seudun tontteja olen hiukan mielenkiinnosta katsellut niin kyllä noista postimerkkitonteistakin se 100k pyydetään paitsi jos haluaa muuttaa jonnekin Pälkäneelle. Kaupungin tonttiarvontojen Aitolahden, Annalat ja muut surkulähiöt sitten toki erikseen.
138  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 19.01.2015 14:08
Muista Melfice hajauttaa myös maantieteellisesti, ei pelkästään Suomeen, tämä maa on niin pieni markkinapaikka. Intiaan, aasiaan, pohjois-amerikkaan, noihin pääsee helpoiten rahastojen kautta, ei tarvitse kikkailla sen enempää. Juuri katselin duunissa Intian rahastoja ja hyvin oli tänä vuonna tullut sellaisia 100-150% nousuja.  :)

Why Warren Buffett Envies You
Joo, olen kyllä tuota harkinnut jahka saan perussalkkuni kuntoon. Ongelma on lähinnä siinä että nuo ulkomaan markkinat ovat minulle aivan tuntemattomat. Siinä missä kotimaisten yritysten osalta pysyy aika hyvin kartalla ihan lehtiä ja uutisia seuraamalla niin ulkomaisista markkinoista järkevien valintojen poimiminen vaikuttaa tässä vaiheessa aika arpapeliltä.
139  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 29.12.2014 23:20
Osakkeita on ja raportoin kurssikehityksestä sitten myöhemmin.
Kurssinousua oli 5%, sitten lokakuussa pörssi niiasi aika ikävästi ja tällä hetkellä kurssi on -10% ostohintaan nähden. No ei tämä ollutkaan mikään pikasijoitus.

Palaan tammikuussa duuniin neljän kuukauden koti-isänä olemisen jälkeen, palkasta jäänee sen verran handuun että lisäsijoituksia on tulossa.
140  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 29.12.2014 23:11
Eiköhän nuo lehtilausunnot ole tosiaan ihan diibadaabaa sitä varten etteivät JayeizH ja muut kateelliset suomalaiset täysin repisi pelihousujaan. Metsään mentiin näköjään siinäkin kun joku tollasestakin vittuuntuu.
141  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 27.11.2014 14:29
Huomenna eduskunta äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista. Sinänsä äänestys on aika merkityksetön, koska hylättynäkin tuo tulee menemään lähivuosina läpi - paine alkaa jo nyt kasvaa aivan liian suureksi. Onhan se kuitenkin kiva nähdä kuinka moni kansanedustaja syö täysin sanansa äänestyskäyttäytymisen poiketessa vaalilupauksista. Eipä muuten tule yllätyksenä että puolueista taantumuksellisimmat eli Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit ovat haraamassa tätäkin vastaan.
142  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 24.10.2014 13:46
Transformers: Revenge of the Fallen
Elokuva oli liian pitkä ja juoni lähinnä hoopo. Shia LaBeouf oli kyllä mielestäni ihan hyvä ja naispääosan esittäjä vetävän näköinen, harmi ettei hänellä ollut alun jälkeen sen kummempaa roolia kuin juosta ympäriinsä. Dialogi oli epärealistista ja turboahdettua. Elokuvan kohdeyleisö taitaa tosin olla 15-17-v. miehet joka nostaa arvosanaksi 1,5/5. Kannattaa katsoa ennemmin vaikka Iron Man I tai III.
143  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 07.10.2014 21:15
Perussuomalaisten vaalimainonta nojaa sovinismiin ja ikäsyrjintään, ei sinänsä yllättävää. Tälläisen toiminnan jälkeen ei tarvitse odotella ääniä nuorilta, naisilta tai varsinkaan nuorilta naisilta:

144  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kysy/vastaa raudasta : 23.09.2014 13:27
Mistä niitä tulostimen mustepatruunoita kannattaa tilailla kusetuksilta ja ongelmilta välttyäkseen?
145  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Urheilu/Idrott/Sports : 18.09.2014 22:25
Sanoi siis koutsille asiasta kahdestaan kasvotusten ja käy asian vielä kirjassa läpi, eipä tuossa mitään outoa. Boudreaulla todelliset näytöt on jostain Calder Cupista, koskaan ei seiso kun ollaan tosipaikassa.
146  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 13.09.2014 17:30
Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta ei se nyt käytännössä ole mahdollista että luvattomat aseet (oli museotavaraa tai ei) voisi perustella laillisiksi sillä ajatuksella että "tämä on saatu perintönä". Eikö suvussa ole ketään muuta jolla olisi aseenkantolupa jo ennestään vai pitääkö sen olla vanhoillakin luvallisilla nimenomaan laatua "taskuase"? Ja jos kyse on puhtaasti tunnearvosta niin eikai tuo deaktivointi haittaa?
147  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 12.09.2014 12:47
Nostetaanpa tämä ylös kun on tullut itsellä ajankohtaiseksi.
Osakkeita on ja raportoin kurssikehityksestä sitten myöhemmin. Hankin itse osakkeet Nordnetin kautta. Käyttäjää ei veloiteta säilyttämisesta vaan pelkästään komissiolla ostoista. Tarkoitus olisi pistää jokaisesta palkasta pieni siivu syrjään ja ostaa sitten ajoittain kertarysäyksellä osakkeita. Hieman epäilyttää tuon Nordnetin suhteen se, että sisään pääsee pelkällä käyttäjätunnuksella ja salasanalla - ilmeisesti varoja pois siirtäessä on sitten tarkemmat suojaukset?
148  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 14.07.2014 07:32
Tuli hankittua iPad Air 16gt wifi+3g ennen kuin putoan totaalisesti tablettikelkasta. Käytän ehkä murto-osaa ominaisuuksista ja minulla on aivan liian vähän appseja, mutta onhan tämä kieltämättä aika vänkä peli.
149  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 10.07.2014 14:19
Hollanti pelaa niin epähollantilaista prosenttijalkapalloa että oksat pois. Taas kytättiin 117 minuuttia että saatiin Robbenille jatkoajan lopussa se yksi paikka, mutta Mascherano ehti juuri liukua väliin. Siinä olisi peli ratkennut, tällä kertaa kävi näin. Argentiinan bandwagonissa finaalissa.
150  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Linkkiketju : 04.07.2014 14:03
Radiosta tulee paljon hyvää musiikkia, mutta Levoton tyttö saa välittömästi vaihtamaan kanavaa. Tuolla "hittibiisillä" pitäisi tienata 0e.
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 36
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines