Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 33
241  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2014 : 10.06.2014 13:05
Far Cry 4 gameplayta. EDIT: Sama video Youtubessa.



Ensimmäisenä pois alta se ikävin eli ei helevetti mitä bullshot-kamaa taas. Playstation 4 ikipäivänä pyöritä peliä yhtä sulavasti noilla grafiikoilla aidoilla hd-resoluutioilla. :lol: Näinköhän jättävät edes PC:lle asetukset, jotka vastaavan ulkoasun mahdollistavat. Jos sellaisia on siis oikeasti edes ollut.

Itse pelihän näyttää oikein mukavalta. Vuoristo ja sen mahdollistamat vertikaaliset erot mahdollistavat huomattavasti monipuolisemman pelattavuuden. Toivotaan, että ovat tässä myös onnistuneet, kuten videolla hehkuttavat. Oikeastaan ainut pelko tuossa on se, että huonosti toteutettuna korkeuserot muuttavat lähestymistapaa putkimaisemmaksi. Uskoa onnistumiseen kuitenkin löytyy, sillä Far Cry 3 oli niin valtava parannus kakkoseen nähden.

Co-op näytti myös hauskalta, vaikken uskokaan sitä koskaan itse pelaavani.
242  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: E3 2014 : 10.06.2014 11:15
Uncharted 4 tulee kyllä varmaan olemaan visuaalisesti kaikkien aikojen upein konsolipeli:

http://nd.images.s3.amazonaws.com/video/U4-E3-Teaser-FINAL-Online-HQ-5994_H266_gamersyde-update.mp4

Ihan käsittämättömän hyvän näköinen tuo in-engine -traileri, voisi luulla CGI:ksi. Saa nähdä miltä peli näyttää liikkeessä.

Kieltämättä todella hienon näköistä mutta pakostakin vähän haistapaska-meininki tuosta tulee mieleen, jos in-engine traileriksi mainostetaan. Liian moni ei ymmärrä, että itse gameplay ei tule näyttämään lähimainkaan yhtä hienolta eikä Sonya tai Naughty Dogia varmasti kiinnosta tätä mielikuvaa korjata, koska karkki myy. Asia ei ehkä olisi niin ärsyttävä, jos traileria ei olisi päätetty tyylikkäästi pelialan preorder now -syövällä.
243  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti XXV: 25 : 07.06.2014 12:26
Pääseekös Kirkkonummelle halvemmalla HSL matkakortilla, jos siihen lataa arvoa kuin jos ostaisin lipun junasta?

Välitön edit: Itselleni vastaten ilmeisesti kyllä saa. 5,70 € kortilla vs 7,00 € kertalippu. Pitänee siis käydä lataamassa arvoa ennen junaan nousua.
244  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti XXV: 25 : 06.06.2014 21:28
Jos tilaa on niin voisin itsekin harkita yöksi jäämistä. Olisi kiva ottaa kaikki irti, eikä viimeisimpänä lähtevä juna (00:50) tätä välttämättä mahdollista.

Viimeiseen vaunuun taas, jos tuolla 14:12 junalla ihmiset kulkevat? Voisi itsekin tulla sillä, vaikka aikaisempiakin vaihtoehtoja olisi.
245  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 06.06.2014 10:33
CDONissa rappusalennus Ubisoftin peleistä. Kaksi peliä -20%, kolme -30% ja viisi -50%. Todella hyvät hinnat jo, jos viimeiselle tasolle pääsee. Harmi, että itselle ei löytyisi tuolta kuin South Park PC:lle ja Rayman Legends Wii U:lle ja tuskin saa mitään kimppatilauksiakaan kasaan. :(
246  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 29.05.2014 22:32
Tässä on kyllä syy miksi Nintendo on Nintendo. Oikeasti näkevät vaivaa, että saadaan kahden sukupolven takaisille ohjaimille taaksepäin yhteensopivuus.


Laittavatkohan GC-ohjaimia uudestaan kauppoihinkin, tuolla logolla?

Toisaalta, jos tilannetta lähestytään hieman kyynisemmältä suunnalta, niin tämä on ainut järkevä ratkaisu, jonka Nintendo pystyi tekemään itsensä kannalta. Smash Bros on äärimmäisen suosittu sarja, joka varmasti myy konsoleita, mutta toisaalta GC-ohjaus on iskostunut monen selkäytimeen niin vahvasti, että sekä konsoli että peli olisi osalta saattanut jäädä hyllyyn, jos se ei olisi ollut enää mahdollista.

Sitten positiivisemmat mietteet: todella mahtava uutinen! Joku aika sitten pohdin, että mitähän uudestakin Smash Brosista tulee, kun konsolista ei löydy enää GC-portteja. Ei tarvitse miettiä enää. Joku toinen valmistaja olisi voinut tuoda tähän tarkoitukseen vain vanhan mallisen mutta uuteen konsoliin sopivan ohjaimen. Vanhat eivät toimisi ja neljän uuden ostaminen maksaisi pienen omaisuuden. Adapterin avulla kaikki ovat voittajia.
247  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 25.05.2014 20:01
Hainpa sitten itsekin eilen maanantaina varaamani ZombiU-bundlen. Alkufiilikset ovat varsin hyvät, vaikka tympeästi Lanttu NNID:nä olikin vähemmän yllättävsti viety. :( Padin kantama on varsin heikko, mutta sen saa onneksi juuri ja juuri kuulumaan makuhuoneen sängylle asti, jos hieman kikkailee. Talouden ensimmäinen kunnon Netflix-laite, jota voi bonuksena käyttää halutessaan vielä nukkumaan mennessä.

Nopeasti tsekattuna nettikauppa näytti tavallaan kivalta, mutta kaikki on aivan helvetin kallista. Etenkin vanhat pelit. Kuka hullu maksaa esim. alkuperäisestä Donkey Kongista tai Super Mario Brosista 5 euroa? Eipä sillä, kyllähän se on etukäteen ollut tiedossa, etten konsoleiden kauppapaikoilta tulee koskaan juuri mitään ostamaan, koska olen tottunut PC-puolen hintoihin. Puhumattakaan puutteellisesta tunnussysteemistä, jota ei ilmeisesti vieläkään ole korjattu.

Pelasin myös ZombiU:ta puolisen tuntia. Alku vaikutti kivalta mutta varmasti paranee vielä paljonkin. Eikä vähiten sen takia, jos ja kun totun kontrolleihin. Edellisestä konsolifps kerrasta on jo vuosia, joten toistaiseksi olo on ollut kuin humalaisella: ajatus ja ruudulla näkyvä liike eivät kohtaa. :lol: Noh, onneksi on peruskaavasta poikkeava fps eikä siksi tarkkuudella ole niin paljon väliä. Muut genren pelit sitten suosiolla PC:llä.
248  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 22.05.2014 18:57
Watch Dogsin 360-versio on vuotanut nettiin. Youtubesta löytyy videoita, mutta niitä on turha tarkemmin linkkailla, koska ne poistettaneen varsin nopeasti. Karultahan tuo näytti (etenkin, kun katsomani video oli 360p), mutta tämä oli täysin odotettavissa vanhentuneelta konsoliraudalta. Next gen ja etenkin PC on ne, jotka noilta osin merkitsevät. Enemmän kiinnostaa tietää pelin laadusta, kun ihmiset ovat sitä kauemmin ehtineet pelailla. Ei näyttänyt embargoista olevan tällä(kään) kertaa juuri iloa tuossa suhteessa.
249  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 21.05.2014 18:12
Jos joku muuten ostaa tuon Monster Hunter -paketin Pro Controllerin takia, mutta itse peli ei kiinnosta, niin minä voisin ostaa sen pois. Pitää katsokaas kerätä kaikki, ja tuossa pelissä lukisi päällä "Not to be sold separately", eli se on eri kuin normiversio. :rollaus:

Vaikka 25 euroa, kunhan on muoveissa.

Eipä noita näytä olevan jäljellä kuin Oulussa enää. Vähän huonolta siis näyttää. Onko ZombieU-versiossa sama teksti ja varmaan tuollaisen omistatkin jo, jos on?

Kai ne silti voi nettikaupasta tilata minne vaan?

Zombi U ja Nintendoland löytyvät jo normeina ja bundle-versioina, Monster Hunter vain puuttuu.

Myymälässä olevia kappaleita ei voi Verkkokaupassa edes varata puhelimitse tai netin kautta, saati sitten tilata toisaalle.
250  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 21.05.2014 15:47
Kaikissa Zombi U -bundleissa pitäisi vissiin olla Nintendo Land mukana?

Ei ole, pelkkä ZombiU.
251  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 21.05.2014 13:32
Jos joku muuten ostaa tuon Monster Hunter -paketin Pro Controllerin takia, mutta itse peli ei kiinnosta, niin minä voisin ostaa sen pois. Pitää katsokaas kerätä kaikki, ja tuossa pelissä lukisi päällä "Not to be sold separately", eli se on eri kuin normiversio. :rollaus:

Vaikka 25 euroa, kunhan on muoveissa.

Eipä noita näytä olevan jäljellä kuin Oulussa enää. Vähän huonolta siis näyttää. Onko ZombieU-versiossa sama teksti ja varmaan tuollaisen omistatkin jo, jos on?
252  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 20.05.2014 23:04
Laitoinpa itsekin ZombieU-paketin varaukseen. Monster Hunteriakin pohdin kovasti, mutta lopulta rajattu saatavuus teki valinnan puolestani. Eilen iltapäivällä vapautui muutamaksi tunniksi yksi kappale verkkokaupassa ja tänäänkin olisin ehtinyt vielä Helsingin viimeisen hyllykappaleen hakea mutta ehkä parempi näin. Peli itsessään kun ei olisi hirvittävästi kiinnostanut, mutta sen olisi voinut tarvittaessa myydä ihan ok hintaan. Oikeasti kiinnostavaa ZombieU:ta saa kuitenkin 10 eurolla.

Kuinkas kauan Verkkokauppa pitää tuotteita varauksessa, jotka on ostanut noudolla ja paikan päällä maksulla? Ehkä himpun verran pitäisi vielä harkita, kun juuri kuukausi takaperin päivitin tietokoneen kerralla uusiksi 1000 eurolla ja ensi viikolla aukeaa reilut 300 euroa maksavan Moonsorrowin vinyylikokoelman ennakkotilaus, johon luultavasti sorrun. Tulisi aika kalliiksi viime aikojen ostelut. :lol:
253  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 20.05.2014 15:15
Watch Dogs onnistuu kyllä hyvin kokoamaan kaikki tämän päivän AAA-pelien markkinoinnin huonot puolet. Esitellään täysin epärealistista videota aitona pelikuvana, vaikka hirveällä alasskaalauksellakaan ei päästä konsoleilla edes 1080p 30 fps lukemiin. Ei kovin next geniä... Pelistä pätkitään ties kuinka paljon sisältöä, jotta pelistä voidaan tehdä viisi eri Collector's Editionia ja kirsikkana kakun päällä arvostelut saa julkaista vasta pelin ilmestymispäivänä, ettei kukaan vain vahingossakaan niiden takia peruisi ennakkotilaustaan.

Ei siinä, pelin konsepti vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja toivon, että lopputulos on laadukas. Hirveät viivästelyt arvosteluiden panttaamiseen yhdistettynä vain eivät yleensä lupaa kovin hyvää.
254  Basaari / Kaupankäynti / Vs: Myydään paljon pelejä poistossa! (PS2, GC, 360, DS, NES, SNES, pari figuuria) : 18.05.2014 11:52
En tiedä, mitä ovat GOGissa peleille tehneet. Ainakin DOSBoxia vaativat pelit sisältävät semmoisen jo valmiiksi säädettynä. Ellen omistaisi jo pakettia, saattaisin laiskuuksissani itse ostaa GOGista HOMMit 2 & 3 ja kokoelmapaketin hyllyyn. On se sen verran halpa.

Onhan nuo kympin zipale kuitenkin.

Heroesit ovat onneksi kaikkien alekampanjoiden peruskauraa. Luultavasti seuraavan kerran kesällä taas pidemmät alet, jossa päivittäin vaihtuvia paketteja, jolloin koko sarjan (HoMM 1-5 + Chronicles, joka on kolmosen päälle tehty 8 kampanjan sarja, joka seuraa Tanrum-nimisen sankarin tarinaa) saa -75% hintaan. Itseltä löytyi sähköpostista ko. setin tilausvahvistus viime kesältä 22.6. hintaan $17.44.

Testasin myös nopeasti Gogista ladattuja osia 1-4, joista jokainen asentui ja käynnistyi nätisti 64bit Win 7. Kaksi ensimmäistä pyörivät Dosboxin kautta mutta tämä ei tarvitse käyttäjältä mitään ylimääräisiä toimenpiteitä. Eiköhän tuo vitonenkin siis ihan ongelmitta toimi, en vain jaksanut ladata neljässä osassa olevaa 4,5 gigan installeria. Vitosessa on tosiaan käytössä myös CD keyt, jotka löytyvät pelin lataussivulta.
255  Basaari / Kaupankäynti / Vs: Myydään paljon pelejä poistossa! (PS2, GC, 360, DS, NES, SNES, pari figuuria) : 17.05.2014 23:54
Mites nuo vanhat Heroesit pyörähtävät win7'lla oletko testannut? Onko tuossa CD keyt nähtävissä jossain että jos ostaisin paketin, niin voisin heti latailla pelit ja lyödä keyt sisään?

Ainakaan kolmessa ensimmäisessä ei ole CD-avaimia lainkaan, googlauksen perusteella tuskin nelosessakaan. Heroes 3 toimii ongelmitta (poislukein mahdollinen Fraeonin kokema kaatuilu?) Windows 7:lla. Muita en ole testannut, vaikka kyseisen kokoelman omistankin. Toisaalta totta puhuen kolmosestakin olen poikkeuksetta ladannut piraattipoukamasta version, jota ei tarvitse lainkaan asentaa.
256  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 14.05.2014 15:29
Taas pukkaa Humble Bundle -settiä. Tällä kertaa tiedossa 14 päivän ajan päivittäisiä bundleja, joissa perinteisen maksa mitä jaksat ja keskiarvon lisäksi on luultavasti päivittäin maksa $x, jotta saat y. Uudet tarjoukset joka päivä klo 21 eli n. viisi ja puoli tuntia aikaa ostaa ensimmäinen setti, jossa vuorossa Deep Silverin pelejä (mm. Saint's Rowia ja Dead Islandia). Ainakin tämän perusteella tarjonnan luulisi olevan hyvinkin tasokasta, toisin kuin esimerkiksi monissa weekly bundleissa, joiden taso on paljon ailahtelevampaa.

https://www.humblebundle.com/
257  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 08.05.2014 10:29
Tuota hintaa kun katsoo, niin tulee vain mieleen "What's the catch?". Sen verran halvalla myyvät, että pakostakin pistää hieman ihmetyttämään. Eihän tuossa vaikuttaisi olevan muita merkittäviä miinuksia kuin koko ja ehkä akku, jota ei voi itse vaihtaa.

Jos uutta puhelinta olisin etsimässä, niin pakostakin pitäisi tätä harkita. Itse en ole onneksi vielä yhdestäkään kännykästä joutunut maksamaan mutta tuossa tapauksessa juuri 300 euroa alkaisi tuntua ehdottomalta hintakatolta. Ei nimittäin ehkä uskalla laittaa kaikkea sen varaan, että enää saisin lähes tai jopa täysin käyttämättömän työpuhelimen, jolle ei isällä ole käyttöä. :lol:

Toivottavasti saavat uuden, max 5 tuuman koon ulos siihen mennessä, kun tämä vanha Galaxy Nexukseni päättää pettää. Tämäkin on kooltaan (4,65) käyttömukavuuden rajoilla pienille kämmenilleni. Toisaalta merkittävästi pienempäänkään en voisi enää millään palata. Esimerkiksi iPhone 4 3,5 tuuman näyttö tuntuu aivan avuttoman pieneltä nykyään.
258  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelimusiikki : 06.05.2014 20:56
Mistä tuohon hintaan löytyi? Sori offtopick.

Villi veikkaus: http://musique.coeurdepirate.com/album/child-of-light jonka Partajeesuskin omassa viestissään linkkasi. :lol:
259  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelimusiikki : 06.05.2014 18:53
Finaly Symphony konsertti 12.9. Tampereella. Harmi, että Final Fantasyiden musiikit ovat yhtä tyhjän kanssa itselleni, sillä pelejä en ole pelannut enkä musiikkejakaan koskaan ole kuunnellut. Muuten olisi voinut harkitakin, kun ei ole koskaan pelimusiikkikonsertissa päässyt vielä käymään.
260  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 14.04.2014 18:42
Ainoana miinuksena nämä 2000-luvun kirot, kuten tuo että rahaa saa enemmän kuin sitä todellakaan tarvii ja lisäelämiä tulee kolme yhtä kuolemaa kohtaan. Noista asioista en pelimekaniikallisesti piittaa tippaakaan, mutta jos ne lukee pois niin DKC TF on todella laadukas.

Miten tämä poikkeaa vanhoista osista? Muistan tasan yhden kerran, kun olen kiinnittänyt huomiota elämien hupenemiseen. Tällöinkin otimme alkuperäisen DKC:n kaverin kanssa pelattavaksi hetken mielijohteesta ja yritimme päästä sen mahdollisimman nopeasti läpi co-opilla (toki kisaillen kumpi läpäisee enemmän kenttiä). Loppupuolen kentissä kuolemat aiheuttivat vain lisää kiirehtimistä ja riskien ottoa johtaen uusiin kuolemiin. Tästä huolimatta game over ei koskaan käynyt lähelläkään, vaan elämät putosivat alimmillaan ehkä viiteen.

En ole uusia osia valitettavasti vieläkään päässyt pelaamaan, mutta kyllä noita lisäelämiä vanhemmissakin jaettiin ämpäreittäin, jos kenttiä jaksoi yhtään tutkia. Ellei ole aivan peukalo keskellä kämmentä, niin eivät nuo pääse millään koskaan loppumaan. Ylipäätään elämät peleissä ovat mielestäni varsin keinotekoinen tapa vaikuttaa vaikeustasoon. Joko ne ovat täysin epärelevantteja (DKC:t,  Mariot paria ensimmäistä lukuunottamatta) tai toimivat lähinnä ärsykkeenä, mahdollisesti muuten lyhyen pelin pituutta lisäämään. Toki myönnän, että voivat toimiakin joissain harvoissa tapauksissa ja kasvattaa onnistumisentunnetta, kun vihdoin pääsee jonkin haastavan asian läpi.
261  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.04.2014 23:16
Tulipahan pelattua tuossa ensimmäinen Donkey Kong Country läpi. Fiilikset ovat jotakuinkin seuraavat: DKC1 oli muuten aika rutkasti paljon vaikeampi kuin muistin, monessa kohtaa joutuu venaamaan useamman kentän, ennen kuin pääsee tallentamaan. Monet kentistä on vielä aikamoisia maratoneja. Hieman huonompi muuten peli kuin muistin: en enää edes muista kuinka monesti tuli vain solahdettua jonkun vastuksen tai esineen läpi. Joskus tästä oli hyötyä, useimmiten se vain ärsytti ja aiheutti kuolemia.

Ehkä sitten voisi tuota kakkosta pelata jonkin ajan päästä. Se oli muistaakseni monta kertaa ensimmäistä parempi noin joka osa-alueella.

Kakkonen on mielestäni sarjan selvästi paras osa, ja samalla yksi parhaista tasohyppelyistä ikinä, ellei jopa paras. Sirlin on kirjoittanut hyvän artikkelin siitä mikä pelistä teki niin hyvän.

Omissa kirjoissani alkuperäinen trilogia menee järjestyksessä DKC 2 > DKC 1 > DKC 3. Järjellä ajateltuna ykkönen on selvästi heikoin osa mutta tunnelma ja kenties nostalgiakin nostaa sen kirjoissani kolmosen edelle. Olkootkin, ettei salareilla ole mitään käytännön merkitystä ja bossit ovat ehkä turhankin simppeleitä, kopiot poisluettunakin.

Kolmonen on toki heittämällä sarjan monipuolisin osa mekaniikoiltaan ja tutkittavalla maailmallaan mutta olen aina pitänyt sen hahmosuunnittelua astetta edellisiä osia heikompana. Lisäksi monipuoliset kentät kääntyvät itseään vastaan, sillä liika kikkailu pistää välillä pikemminkin ärsyttämään kuin ilahduttamaan. Pelistä löytyykin sarjan ehdottomasti ärsyttävimmät kentät.

Kakkosessa kaikki on jotakuinkin täydellisessä tasapainossa. Kentät ja ideat ovat huomattavasti ensimmäistä osaa monipuolisempia mutta eivät missään vaiheessa lyö yli kolmosen tapaan. Salareiden sijoittelu on parasta koko sarjassa. Oikeastaan ainut miinus pelissä on se, ettei mistään voi saada selville mistä kentistä tai edes maailmoista puuttuu löytymättä salareita. Siinähän etsit sitä yhtä viimeistä puuttuvaa ilman oppaita, kun mitään kunnon vinkkejä ei ole. Itsellä meni vuosia viimeisen puuttuvan löytymiseen (toisaalta euforia olikin jotain ihan muuta, kun tajusin sen löytäneeni). Tämä korjattiin kolmoseen mutta toisaalta samalla salarien määrä rajattiin tasan kahteen per kenttä. Tämä taas rajoitti niiden sijoittelua (ei enää kahta tai jopa kolmea(?) ihan lähekkäin) ja jopa himpun verran salareita itsessään verrattuna aiempiin osiin.
262  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti XXV: 25 : 13.04.2014 21:25
Mukana ehdottomasti.
263  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 26.03.2014 10:11
Ehkä se hyvä uutinen tässä on, että Sonyn kiikarit menevät paremmin kaupaksi? En ole tarkemmin tutustunut, mutta eikö ne ole ominaisuuksiltaan melko samanlaiset?

Toivotaan. Redditistä ainakin luin jokusen kommentin, joissa ihmiset kertoivat peruttaneensa development kit 2 ennakkotilauksen. Toivottavasti näistä syntyisi isompikin aalto.

Valvehan on ollut hyvin kiinnostunut VR:stä ja tehnyt läheistä yhteistyötä Oculuksen kanssa. Mitenköhän jatkossa? Toivottavasti jatkaisi jatkossa ominpäin tai jonkun muun tahon kanssa.
264  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 26.03.2014 09:01
Facebook osti Oculus VR:n

Masentavimpia uutisia pitkään aikaan. Facebook toki mahdollistaa "loputtoman" rahoituksen, mutta mitään muuta positiivista tästä onkin sitten vaikea kaivaa. Pelottava ajatella, että alkuperäiset tekijät ja kehittäjät (nykyisin mm. John Carmack) eivät omaa enää lopullista sanaa, vaan päätöksistä vastaavat rahan perään kuolaavat pukumiehet. Raha on toki tärkeä tekijä, mutta harvemmin parhaimmat tuotteet ovat tulleet tällaisilta tahoilta. Ainakaan tässä vaiheessa tuotteen kehityskaarta.

On myös huomattavaa kuinka halvalla Oculus (2 miljardia), jos vertaa sitä vaikka WhatsAppiin (16 miljardia). Oculus on vasta alkutekijöissään mutta näkisin, että potentiaalia on moninkertaisesti suurempaan kuin yksinkertaisella viestiohjelmalla.

Asiaan liittyviä linkkejä:

Palmer Luckey (Oculuksen perustaja): The future of VR (ostetun miehen PR-paskaketta "parhaimmillaan")

Notch perui mahdollisen Minecraft-tuen Oculukselle

Notchin tarkempia mietteitä. Seuraava lause kuvastaa hyvin sitä kuinka tyytyväinen Notch kaupoista on: "And I did not chip in ten grand to seed a first investment round to build value for a Facebook acquisition."
265  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 07.03.2014 15:00
Viikko Dark Souls II julkaisuun! Joillakin... :(

PC-jäärät joutuvat odottamaan peliä kuusi ylimääräistä viikkoa, julkaisuksi on varmistunut 25.4.. Noh, ainakin kyseessä pitäisi olla paras versio pelistä, joten ainakin jotain positiivista asiassa.


Dark Soulsista sain vihdoin pelattua DLC-osionkin läpi. Aika lailla kaikki siis kaluttu Gwyniä lukuunottamatta. Nyt on se ärsyttävä tilanne, että pitäisi ehkä hieman katsella tavarapuolta mitä haluaisi käyttää jatkossa. On vaan sen verta kömpelö tuo inventaariosysteemi, että tuossa menee ikä ja terveys. NG+:lla kun menisi taas jonkin aikaa, että tavaroita pääsisi kunnolla päivittelemään, kun pitäisi emberit hankkia uusiksi. Asiaa hankaloittaa vielä se, että iskin vahingossa Ring of Favor and Protectionin sormeen eikä sitä voi poistaa tuhoamatta sitä samalla. Tuota ennen olin jo tottunut Havel's Ringin mahdollistamiin suhteellisen suojaviin varusteisiin mid rollilla. Tämän jälkeen totutin itseni DLC-alueella vielä fast rolliin, niin menee vähän kaikki uusiksi, kun hitaampaan ei tunnu olevan palaamista.
266  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Modeemit ja reitittimet : 04.03.2014 13:18
Tuplana tähän, että jos et Sharkie vielä ole reititintä ehtinyt ostaa, niin nyt saisi tuota Asus RT-N56U 59 eurolla Mustasta Pörssistä: https://www.mustaporssi.fi/tuotteet/tuote/120316
267  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Modeemit ja reitittimet : 02.03.2014 17:24
Noita D-Linkejä on tullut katseltua pääosin. Vanhan kunnon DIR-615:n (iänvanha, mutta perushyvää superhalvalla edelleen) lisäksi ainakin DIR-655:n pitäisi varmaan olla aika jepa. Ciscoja koitin Tanin fiilistelyjen vuoksi kans katella, mutta mikään malli ei oikein noussut ylitse muiden, enkä saanut niistä siis kiinni. Nuo katsomani ovat kuitenkin kaikki single bandeja, ja dualista olisi käsittääkseni nimenomaan kantomatkassa ja nopeudessa iloa. Aika pian silmää alkoikin tökkimään tämä Asuksen RT-N56U. Rokkaillut noita testejä kohtalaisesti ja on lisäksi mm. CNETin ja Engadgetin arvosteluissa tykätty. Sen mitä näistä ymmärrän, niin vaikuttaa ihan näppärältä. Varsinkin, kun hintakin on käytännössä sama kuin DIR-655:llä. Asus reititinvalmistajana on kuitenkin ihan mysteeri allekirjoittaneelle.

Tuosta D-Linkistä en tiedä, mutta itse omistan tuon RT-N56U:n, ja ainoa asia joka siinä "harmittaa" on hinta. Alta kuukausi oston jälkeen tuon olisi saanut 70 eurolla Expert Expoilta ja jonkin verran myöhemmin Kärkkäinen myi sitä alennuksessa 50 eurolla.

Ihan hirveästi eri malleista minulla ei ole kokemusta, mutta kaikista vuosien aikana käyttämistäni modeemeista/reitittimistä tuon on ylivoimaisesti paras. Mitään ongelmia ei ole ollut ja asetukset ovat taivaalliset. Kaikki tarpeellinen löytyy helposti, 19 eri kielellä (Suomi mukana, jos sitä kaipaa) ja kaikki muutokset tulevat voimaan välittömästi ilman nettiyhteyden katkeamista. Esimerkiksi kerran jouduin avaamaan portteja OpenRA:n moninpeliä varten. Reititin ei osannut vain listata kaikkia siihen kytkettyjä laitteita, vaan tietokoneiden kohdalla kertoi jopa niiden nimet. En siis joutunut tekemään mitään ylimääräistä selvittääkseni oman koneeni ip-osoitetta lähiverkossa.

Nettiyhteys ei ole tainnut puolen vuoden aikana katketa kertaakaan. Muutaman kerran wlan ei ole toiminut puhelimessa, mutta tuokin on ollut jokin bugi puhelimessa, joka on korjaantunut käyttämällä lentokonetilassa. Ulkoinen kovalevy toimii nätisti reitittimeen USB-kaapelilla liitettynä (toki USB3.0 olisi kiva, mutta 30 euron lisähinta RT-N65U:sta ei vaikuttanut sen arvoiselta), kuten myös tulostin. Tosin se toimii wlanin kautta eli ei ole kaapelilla kiinni, kaapelilla en nopeasti yrittäessä saanut edes toimimaan mutta liekö syynä yrityksen puute.

Ainut mistä en osaa sanoa oikein juuta tai jaata on langattoman verkon kuuluvuus. Itsellä, kun on sen verran pieni kämppä (42,5 m2), ettei noita eroja pääse juuri syntymään. Tässä juuri testaillessani reitittimen vieressä puhelin ylsi n. 30/5 nopeuteen (DNAWelho 50/5, pöytäkoneella 47/5) ja makuhuoneeseen mentyäni ja ovet suljettuani nopeus putosi 20/5. Tästä upea esimerkkikuva spoilereissa. Nopein puhelimeni muistissa oleva nopeus on 36/5.

EDIT: Pienellä lisätestillä wlanin nopeuden näyttävät riippuvan hyvin vahvasti siitä, millä laitteella nopeutta testataan. Tyttöystävän kannettava näytti reilua 10mb sisään samassa huoneessa reitittimen kanssa, kun taas iPhone 4 nopeudet olivat 23/3.7 ja makuuhuoneessa putosivat 3.5/2.5. Oma puhelimeni siis Samsung Galaxy Nexus.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
268  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 20.02.2014 14:44
NG+ lähtee automaattisesti käyntiin kun olet nitistänyt Gwynin. Tuo musa joka soi Gwynin aikana on kyllä aika jäätävän kova ja hieno ratkaisu vikalle bossille. http://www.youtube.com/watch?v=AB6sOhQan9Y

Tuo DLC-osio tulee myös suorittaa ennen Gwynin nitistämistä, muuten joudut venaamaan seuraavalle pelikerralle, että pääset testaamaan DLC:tä. Tuo lisäsisältökin on Dark Soulsin tapaan piilotettu totaalisesti ja vaatii aikamoista kikkailua, että siihen pääsee käsiksi. Suosittelen kyllä pelaamaan, pelialueet ja bossit ovat siinäkin timanttia.

Ah, no hyvä, että sitten vielä päässyt sitä läpi. Pitääkin yrittää etsiä tuota DLC-osiota. Tai turvautua wikiin. Ainakaan näin suorilta ei tule mieleen mitään selvää paikkaa mistä tuonne päästäisiin. Olen kuitenkin mielestäni tutkinut maailman tähän asti varsin perusteellisesti.

Ehkä sen verran voisi tuosta kysyä, että onko tuo alue/alueet auki ns. milloin tahansa (olettaen, että tarvittava alue on avattu, esim. kelloja soitettu) vai aukeaako vasta tietyn pisteen ylittämisen jälkeen?

NG+ tapahtuu heti Gwynin tappamisen ja endingin jälkeen. Se DLC on ennen Gwynia, et pääse sinne mitenkään suoraan vaan vähän kikkailemalla. Pitää tappaa se sininen goleemi ennen Duke's Archivea (tai oikeastaan siellä aulan edessä, kahden sian jälkeen) , mutta sitä ennen pitää tappaa se kultainen goleemi sieltä Leviathanin vasemmalta puolelta Dark Root Basinissa, jotta se sininen goleemi tiputtaisi Broken Pendantin,  jonka kanssa sitten menet takaisin sinne kultaisen goleemin tappoalueelle, mistä "warppaat" sitten sinne DLC- alueelle.

Ja tässähän se sitten selvisikin viestiä kirjoittaessa. :lol:
269  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 20.02.2014 14:21
Tuplaposti.

Zero Punctuation arvio Dark Soulsista näin Dark Souls II julkaisun alla. Hirveästi en ole näitä viime aikoina enää kuunnellut, mutta jos ei linjauksiaan ole kovin radikaalisti muuttanut, niin harvinaisen positiivinen arvio. Suorastaan ylistävä. Kuvannee myös hyvin monen kokemuksia Dark Soulsista.



Itse olen päässyt Gwyniin asti, mutta nyt pitänyt pari päivää taukoa eikä syystä tai toisesta juuri nyt ole edes hirveää hinkua päästää mokomaa hengiltä. Muutaman kerran jo kokeilinkin, mutta totesin Zweihanderin olevan turhan hidas vempele. Ajattelin vaihtaa astetta "kevyempään" Black Knight Swordiin, joka tekee edes jotain vahinkoa (+14 kehitetyt Short Sordit enemmänkin kutittivat) ollen jossain määrin järkevällä nopeudella. Toisaalta spoilasin itseäni sen verta, että luin parryamisen + riposte toimivan Gwyniinkin. Olen tuota joskus yrittänyt opetella, mutten tajunnut käyttäneeni liian isoja kilpiä tuota varten. Nyt pienempään vaihdettuani tuo onkin aika helppoa. Saakin nähdä miten lopulta tuon taistelun selvitän.

On tunnelmallisin upein pomotaistelu tähän asti. Surullinen pianomusiikki yhdistettynä Gwynin yleisilmeeseen tuo fiiliksen, että nyt todella ollaan jokin lopullisen äärellä. Harmi, että nopealiikkeinen Gwyn tappaa niin nopeasti, ettei tunnelmasta pääse nauttimaan pidempään yhdellä kertaa.

Mitenkäs tuo NG+ aloittaminen toimii? Ilmeisesti vahingossa tätä ei voi tehdä, vaan pitää aina mennä jonkin yes-no-dialogivalinnan kautta? Onhan tuossa vielä DLC-osiokin Gwynin jälkeen.

Gwyniä lukuunottamatta peli on kyllä helpottunut huomattavasti loppua kohti. About puolet bosseista on mennyt ensimmäisellä kerralla, ja esimerkiksi Nito ja Four Kings, jotka nekin vaikuttivat ensimmäisellä kerralla haastavilta, pamahtivat uusintakierroksilla ensiyrittämällä läpi. Toki varusteillakin on ollut suuri merkitys, kun Zweihanderin päivitin +15 asti. Four Kingsiä lukuunottamatta olen tappanut sillä kaikki pomot loppupuolella peliä.

Solairen pimahtaminen oli kyllä yllätys. Oliko juonessa mitään mistä tämän olisi etukäteen voinut aavistaa? Itse, kun en ole sille juuri ajatuksia uhrannut. Tokihan mokoma tuntui olevan jo aika tuskissaan Centipede Demonin jälkeisellä Lost Izalithin nuotiolla. Ainakin Wikistä lukiessa tuli mieleen, että mistä hitosta tuon järjissään pitämisen olisi voinut keksiä itse. :lol: Onneksi en olisi häntä Gwyniä vastaan tarvinnutkaan, koska haluan päihittää jokaisen bossin ilman ylimääräisiä apukäsiä.
270  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelimusiikki : 19.02.2014 14:05
Ei ole menettänyt tatsiaan uusienkaan kappaleiden perusteella. :) Tässä postaus NeoGAFista, joku nähnyt vaivaa ja etsinyt nuo kaikki linkit:

Tämäpä hyvä kuulla. Ja erittäin huono samaan aikaan, kun tuon listankin niin ystävällisesti linkitit. Jotta kiusaus ei vain nousisi liian suureksi. Ehdin jo muutaman remixin lisää kuunnella ja yhden uudenkin, koska "best song ever created ever". Hyvältähän nuo kaikki kuulostivat, mutta jos nyt silti yrittäisi rajoittaa tähän väliin. :lol: Sen sijaan tuo uusi haastattelu pitää kuunnella välittömästi.
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 33
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines