Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 33
151  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Windows : 29.07.2015 20:35
Itse odottelen ihan rauhassa päivityksen kanssa. Ehtivätpähän korjata lastentaudit ja minä kerätä voimia voittaa laiskuuteni. Tämä siis läppärin kanssa, jossa on jo Windows 8.1.

Pöytäkoneen Windows 7 en ole vaihtamassa yhtään mihinkään, ellei 10 tarjoa jotain aivan mullistavaa. DirectX 12 on potentiaalinen ehdokas, mutta saa nähdä missä vaiheessa noita eroja alkaa näkemään käytännössä. Etenkin, kun näyttikseni (GTX 770) ei ole enää uusinta uutta.

Harmittaa vaan yhäkin tuo silmäsyöpä mitä Windows on ollut 7 jälkeen. Äärimmäisen subjektiivinen asia, mutta vielä puolen vuoden 8.1 käyttämisenkin jälkeen seiskaan palaaminen tuntuu joka kerta huojentavalta. Ei vain toimi tuo palikkamainen ulkoasu itselleni, ei sitten yhtään. :/
152  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 28.07.2015 13:30
Tuo sama Immonenhan halusi käytännössä lakkauttaa suomalaisen elokuvateollisuuden poistamalla niiltä tuet, koska ne eivät tue ja säilytä aitoa suomalaista kulttuuria. Ei kuulostanut tuonkaan asian tiimoilta kovin sovittelevalta tai avarakatseiselta tämän blogijutun kautta löytyvien aiempien blogausten perusteella. En yhtään ihmettele, jos Immosen näkemykset tässä uudemmassakin jutussa olisivat lähempänä niitä arvoja, jotka ihmiset tuntuvat ensimmäisenä tekstistä ymmärtävän kuin noita lievempiä tulkinnanvaraisia vaihtoehtoja. Jos eivät ole, niin hänellä on vielä aika perhanasti kehitettävää selkeän ulosannin kanssa.
153  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Vinyylilevyt ja soittimet : 27.07.2015 13:21
Itse omistan jokusen vinyylin, mutta pääsääntöisesti olen ostanut musiikin CD-formaatissa. Näin varmasti myös jatkossa, vaikka välillä formaatipäätökset aiheuttavatkin harmaita hiuksia. Sinänsä hauskaa, etten edes omistanut vinyylisoitinta, kun ensimmäiset hankin. Nytkään soitin ei ole seinässä kiinni, en omista erillistä CD-soitinta eikä tietokoneellakaan ole tarpeeksi tallennustilaa musiikille, niin musiikin kuuntelu on jäänyt yleisesti ottaen aivan liian vähälle. Pitäisi varmaan tuo Google Play Music ottaa käyttöön omalle musiikille, kun kerta on ilmeisesti ilmainen palvelu tuolta osin.

Sen vähän mitä olen vinyyleillä ehtinyt säätää, niin onhan siinä ihan eri fiilis, vaikka itse soundeissa ei eroa olisikaan. Siksi onkin tarkoitus laittaa setti taas kuuntelukuntoon reilun kuukauden päästä muuton yhteydessä. Jotkut levyt myös ovat kuin vinyyliä varten suunniteltu. Esimerkiksi Sólstafirin Svartir Sandaria kuunneltaessa tuli pakottava tarva hankkia albumi nimenomaan vinyylimuodossa.

Toisaalta joissain tapauksissa vinyylin musiikkiin tuomat tauot häiritsevät musiikillista kokonaisuutta. Tästä syystä tulen tuskin koskaan erityisesti kuuntelemaan Moonsorrowin vinyylikokoelmaa, josta maksoin 300 euroa. Albumit ovat niin tiukkaan nivottuja kokonaisuuksia, että vinyylin kääntely tappaa kokonaan flown, jonka levyt parhaimmillaan mahdollistavat. Olen saanut elämäni vahvimman ja parhaan musiikkikokemuksen aikoinaan kuunnellessani puolen tunnin mittaista kappaletta Jäästä syntynyt / Varjojen virta. Jossain 10 minuutin tietämillä onnistuin sulkemaan kaiken muun mielestäni ja uppoutumaan täydellisesti musiikkiin. Tämä kokemus olisi jäänyt saamatta, jos välissä olisi joutunut vaihtamaan vinyylin puolta.
154  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Näytä valokuvasi! : 06.07.2015 22:40
Eivät ole minun ottamia valokuvia, vaikka lavastamiseen sun muuhun osallistuinkin. Lyhyestä virsi kaunis: kaverini voitti arpajaisista 25 kiloa perunoita
155  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 04.07.2015 11:33
Shemnue 3 Kickstarteriin lisättiin mahdollisuus valita fyysinen PS4-versio. Nyt pääsee finngamerkin tukemaan projektia. :)

Tätä lisäystä enemmän ihmettelen itse, että siihen menin näinkin kauan. Lisää kuitenkin ihan varmasti myyntejä. Vielä olisi 13 päivää aikaa nostaa puolisentoistamiljoonaa dollaria, jotta nousisi kaikista tuetuimmaksi peliprojektiksi palvelussa.
156  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 25.06.2015 15:15
Witcher 3 season passin kohdalla en itse epäile hetkeäkään, etteikö sieltä tulisi todella laadukasta sisältöä, joka antaa rahalle aidosti vastiketta. CD Projekt RED on ollut Witcherien tukemisessa aivan eri planeetalta mihinkään muuhun studioon verrattuna. Johan tuossa peruspelissä on ilmeisesti enemmän järkevää pelattavaa kuin varmaan missään muussa pelissä season passeineen. Silti, turhaahan tuota on vielä tässä vaiheessa ostaa, kun siitä ei mitään hyötyä ole, eikä siitä mitään alennuksiakaan saa.

Toista se on Destinyn kanssa, jonka tiimoilta Creative Director Luke Smith antoi pelaajia täysin aliarvioivan haastattelun Eurogamerille ja kakan osuessa tuulettimeen on muka ymmärtäväinen pelaajia kohtaan. Vanhojen pelaajien ei tarvitsekaan ostaa 80 dollarin fyysistä Collector's Editionia lisäosasta saadakseen muutamaa hassua kosmeettista tavaraa. Riittää, että päivittävät digitaalisen 40 dollarin lisäosansa digitaaliseen Collector's editioniin 20 lisädollarilla. Oblivionin paljon parjattu Horse Armor Packhan maksoi tosiaan sen 2,49 dollaria...

EDIT: Dying Light hyppää juoma -> DLC -kelkkaan :lol:
157  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 23.06.2015 18:53
Olisi pitänyt jättää Batmanin PC versio ostamatta, järkyttävää paskaa. Onneksi ei maksanut kuin 30€ premium edition. Kai se pitää kuitenkin hankkia definitiivinen PS4 edition.

Valitettavasti tämä korostuu etenkin PC:llä, koska julkaisijoita ei yksinkertaisesti kiinnosta toimiiko peli vai ei. Toisaalta miksi kiinnostaisikaan, kun ihmiset ostavat silti. Nytkin hälytyskellojen olisi pitänyt soida, kun PC-arvostelukoodeja ei lähetetty lainkaan ennen julkaisua.

Jep, kyllä se konsoleilla kannattaa nykyään pelata.

Eipä noissa konsoliversioissakaan nykypelien kohdalla ole hurraamista. Joissain tapauksissa toimivat heti julkaisussa hieman paremmin, mutta käytännössä kaikki pelit ovat 30 fps, jota sitäkään ei aina tasaisesti saavuteta. Viimeistään päivityksien jälkeen miltei jokaisen pelin PC-versio on ylivertainen konsoleihin verrattuna. Pelattavaa löytyy nyt muutenkin niin paljon, ettei yksittäisten pelien missaaminen ole niin paha juttu.

PC-puolella on myös se hieno juttu, että osaavat modaajat saattavat saada höyryävän läjänkin hiottua timantiksi. Alkuperäisen Dark Soulsin tekninen toteutus on tästä malliesimerkki.

Nuo arvostelukoodien puutteet muuten koskevat ihan samalla tapaa konsoleitakin. Assassins Creed Unityn oli teknisesti karsea eikä Destiny ollut lähimainkaan kaiken hypensä arvoinen, joka näkyi arvosteluissa. Julkaisijat selvästi tiedostivat puutteet, eikä arvostelukoodeja siksi jaeltu. Ja kansa osti.
158  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 23.06.2015 15:41
Olisi pitänyt jättää Batmanin PC versio ostamatta, järkyttävää paskaa. Onneksi ei maksanut kuin 30€ premium edition. Kai se pitää kuitenkin hankkia definitiivinen PS4 edition.

Älkää ihmiset ostako niitä pelejä ennakkoon. Ihan hölmön hommaa. Johan se on lukuisia kertoja nähty, ettei julkaisijoihin voi nykypäivänä enää luottaa. Varmaan joka toisessa pelissä isompia tai pienempiä huomattavia vikoja, eivätkä täysin rikkinäisetkään "AAA"-pelit ole harvinaisia.

Valitettavasti tämä korostuu etenkin PC:llä, koska julkaisijoita ei yksinkertaisesti kiinnosta toimiiko peli vai ei. Toisaalta miksi kiinnostaisikaan, kun ihmiset ostavat silti. Nytkin hälytyskellojen olisi pitänyt soida, kun PC-arvostelukoodeja ei lähetetty lainkaan ennen julkaisua.

Eivät ne pelit mihinkään katoa, vaikka odottaisi varman päälle viikon tai pari. Hieman kauemmin odottamalla saa halvemmallakin ja toivottavasti päivityksillä korjatunna. Kaikki pre order -kilkkeet pitäisi kieltää lailla. Jos oikeasti välittäisivät pelaajista, niin tarjoaisivat enintään pienellä alennuksella ja jatkaisivat alennusta myös ensimmäisen viikon ajan julkaisun jälkeen, jolloin rahoistaan tarkemmatkin hyötyisivät nähtyään ensin pelin toimivan kuten pitää.
159  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 17.06.2015 02:17
Ovathan ne E3-messut ihan kivat joo, mutta kyllä tämä on helposti viikon kovin juttu. Dota 2 custom gamet eli käytännössä modit tulevat vihdoin virallisesti, ja millä ryminällä tulevatkin. Lupailevat helppokäyttöisiä, mutta erittäin tehokkaita työkaluja pelien tekemiseen. Näiden pelaamiseen ja uusien pelien löytämiseen tehty käyttöliittymä vaikuttaa sekin ylivertaisen hyvältä mihinkään aiempaan peliin verrattuna. Blizzardin räpellykset Starcraft 2 kanssa näyttävät tämän jälkeen Ö-luokan amatööritouhuilta.

Pelkästään konsoleilla pelaavat eivät välttämättä ymmärrä tämän uutisen suuruutta. Dota 2 on jo nyt selkeästi Steamin pelatuin peli, mutta en yhtään ihmettelisi, jos nuo luvut tuplaantuisivat puolen vuoden sisään, jos custom gamet saadaa tuossa ajassa kunnolla lentoon. Custom gamet olivat iso juttu alkuperäisessä Starcraftissa mutta Warcraft 3 räjäytti pankin. Lukemattomat ihmiset ostivat Warcraft 3:n pelkästään sen modien takia (minä mukaanlukien). Tarjonta oli valtavasti, ja synnyttipä tuo siinä samalla Dotan, joka synnytti League of Legendsin, joka on tällä hetkellä luultavasti maailman aktiivisesti pelatuin videopeli (jos mobiilitauhkaa ja vastaavaa ei lasketa mukaan).

Nyt Dota 2 tekee täyden ympyrän. Peli joka on syntynyt modina alkaa tuottaa modeja. Modeja jotka voivat parhaimmillaan luoda uusia peligenrejä, vaikka se hyvin epätodennäköistä enää nykyään onkin. Moni tulee kuitenkin varmasti ennen pitkää tienaamaan elantonsa Dota 2 modien avulla, sillä kaiken takana on Valve. Ensimmäinen kokeilu Skyrimin maksullisten modien kanssa epäonnistui täysin, mutta epäilemättä ennemmin kuin myöhemmin saavat luota systeemin, joka hyödyttää aidosti kaikkia osapuolia. Kun otetaan huomioon vielä se, että Dota 2 on lähtökohtaisesti täysin ilmainen peli, niin vain taivas on rajana tässä kohtaa.

Jotkut hankkivat nostalgiakiksinä Final Fantasy XII remakesta, minä saan ne niistä lukuisista peleistä, jotka tullaan porttaamaan Dota 2 pelimoottorille. Puhumattakaan kaikista uusista upeista kokemuksista, joita tulee varmasti valtavasti. Eihän tässä malttaisi enää odottaa! :)
160  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 20:38
Square-Enixin striimii ihan yhtä tyhjän kanssa. Se oli sitte eekolmoset siinä.

Keskiviikko 17.6.
PC Gaming Show klo 03:00

;)
161  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 20:10
Parasta paskaa ikinä. Tai jotain... Hämmentävää miten alas voi vajota.
162  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 19:24
Tulihan se Metroid Prime sieltä! :lol:
163  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 05:53
Shenmue 3 on saanut pari 10k$ lahjotusta jo  :lol: Hiukan outoa, mutta lahjoituksissa ei ole vaihtoehtoa fyysiselle PS4 kopiolle. PC:lle löytyy ja digiversio PS4:lle, mutta ei fyysistä PS4:lle. Outoa.

PC:lle voi kuka tahansa julkaista mitä vain miten haluaa, kun ei tarvitse mitään lisenssimaksuja tai muita maksella. On tuo silti aika kyseenalaista, että esitellään Sonyn pressitilaisuudessa, ja sitten ei ole mahdollista saada fyysistä PS4-versiota.

Oikeastaan jo koko pelin esittely kickstarterina tuntuu jokseenkin kyseenalaiselta tuollaisessa tilaisuudessa. Etenkin, kun kyseessä on Shemnuen kaltainen peli, niin tulee enemmänkin mieleen hyvässä parisuhteessa oleva turhamainen henkilö, joka käyttää Tinderiä varmistaakseen "markkina-arvonsa" yhä olevan kunnossa. Miksi esimerkiksi Sony ei voi suoraan rahoittaa peliä, vaikka mainostaakin sitä pressitilaisuudessaan? Semminkin, kun Xbox One -version puute Kickstarter-sivulla voisi saada kyynisemmän ihmisen epäilemään tätä Sonyn markkinointikikkana...
164  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 05:38
Huhhuh. Kovastihan noita Unchartedeja hehkutetaan, mutta näin pelejä pelaamattomana oli kyllä niin haukotuttavaa menoa, että oksat pois. Pitäisi nähdä miten tuo rämistely tuo toimii kokonaisuudessa, mutta näin näin yksittäisenä slaissina ei jättänyt hyvää kuvaa. Tomb Raider aiheuttanut liian syvät antipatiat hienoisiin miljöisiin, jotka pilataan Hollywoodroskalla.

Shemnue on muuten kerännyt jo yli puoli miljoonaa dollaria. Vielä viitsien tuntia aikaa kerätä toinen mokoma, että olisi nopeiten miljoonan kerännyt projekti.
165  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 05:13
Mikähän ihme niissä betoissakin nyt NIIN hienoa on, että joka toisessa esityksessä pitää hehkuttaa.
166  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 05:04
Mikäs on suurin Kickstarter-potti tähän mennessä? Tulee meinaan menemään rikki niin lujaa, ettei mitään järkeä.

Koji Igarashin Bloodstained reilulla 5,5 miljoonalla dollarilla. Yooka-Layleehan taisi olla nopeiten miljoonan rajan ylittänyt projekti. Eipä taida sitä ennätystä kauaa hallussaan pitää. :lol:

Linkki vielä Shemnuen kickstarteriin.
167  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 04:54
Kickstarterin sivut kaatuivat. Shemnue hug of death.
168  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 04:16
The Last Guardian... Tulihan se sieltä helvetti  :lol:

Kyllä, 1/3 paketissa. Ja työnsivät vielä heti kärkeen. :b

Ja millä tapaa! Ei mitään kusisia trailereita tai ylisiloteltua gameplayta, vaan 100% rehellisen oloinen pätkä pelistä normaalisti pelattuna.
169  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2015 – virallinen ketju : 16.06.2015 02:12
Jopas oli huvittavaa lukea Gamespotin Ubisoftin pressitilaisuuden livechattia Trackmania Turbon aikaan. Konsolipelaajat aivan pihalla, kun eivät ole koskaan pelisarjasta, jonka ensimmäinen osa on julkaistu yli 10 vuotta sitten. Vaan ihmekös tuo, kun tähän mennessä pelistä on päästy nauttimaan käytännössä vain PC:llä (DS:lle ja Wiille löytyvät jotkin versiot). Tiukempaa arcadekaahailua saa hakea, joten lienee aikakin, että sarjasta saadaan hyvät konsoliversiotkin.
170  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 13.06.2015 18:04
Koska kaikkia kiinnostaa, niin Steamissa alkoivat jälleen kesäalennukset. Pääsee taas täydentämään kirjastoa peleillä, joita ei koskaan tule kuitenkaan pelattua.

Kunnon tykkitietokoneen kasaaminen voi olla tyyristä, mutta pelien hinnat lämmittävät mieltä senkin edestä. Esimerkiksi alkuperäisen Witcherin saa aivan naurettavaan 1,19€ hintaan eikä jatko-osan 2,99€ voi sitäkään kalliiksi haukkua. Despon PS4-tarjouksissa mainittu Metro Redux maksaa 7,99€ eli puolet konsoliversioita halvempi. Timantin kova Nidhoggkin kustantaa vain 1,39€.

Niin, ja jatkuvathan nuo kesäalet gog.comissakin vielä jokusen päivän.
171  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: E3 2015 – virallinen ketju : 11.06.2015 02:31
Ratchet & Clank rebootin (PS4) traileri:

Julkkari ensi keväänä samoihin aikoihin kuin leffakin.

On kyllä huutava vääryys, että peli näyttää noin upealta, mutta sitten kokonaisuus pilataan 30 fps. :(
172  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 11.06.2015 02:19
Otin Scarfin vinkistä vaarin ja tilasin itsekin Tropical Freezen. Peli ei ole vielä saapunut, mutta ajattelin vihdoinkin pelata alkuperäisen Returnsin läpi.

Tämä olisi oikeasti pitänyt tehdä jo vuosia sitten, mutten jaksanut säätää Wiin homebrewejä kuntoon, joten koko roska jäi pelaamatta. Syynä yksinkertaisesti waggle-paska, joka olisi vienyt pelaamisesta kaiken ilon. Aivan käsittämätön emämunaus olla sallimatta rollailua näppäimen avulla. Epäilemättä tullut Nintendon puolelta tämä määräys. Kun konsolista löytyy gimmick, niin sitä on pakko käyttää sielläkin missä se ei toimi.

Nyt pelaan peliä tietokoneella Xbox 360-padilla (heiluttelu bindattu olkanäppäimeen) Dolphinin avulla, ja on kyllä yhtä juhlaa. Kaikki graafiset avut tappiin nostettuna ja 1080p:nä peli on nätti kuin mikä. On tuo Dolphin vaan uskomattoman hyvä emulaattori. Spoilereissa esimerkkikuvaa.

Kenttiä en ole ehtinyt läpäistä kuin kolme ensimmäistä, kun piti heti lähteä time attackia vetämään. On kyllä aikamoinen työmaa yrittää saada kaikista kentistä kiiltävät kolikot (tähän mennessä saanut yhdestä), kun kultakin tuntuu olevan jo aikamoisen työn takana. Tietyllä tapaa pitää arvostaa niitä, jotka tuossa onnistuvat ihan peruskontrolleilla. Itse en siitä selviäisi ilman vakavia henkisiä (ja fyysisiä?) vammoja. :lol:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Wii vs. Dolphin asetukset tapissa vs. Dolphin perusasetukset mutta 1080p venytettynä:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
173  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 09.06.2015 23:59
Vai että sellaista videota Nintendolta :lol:
174  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Wii U | Nintendon uusin voimannäyte : 09.06.2015 00:20
Onko porukalla tietoa mistä saisi ruuvimeisselin millä saa WiiU:n auki? Sellaista kolmiristipäätä? Finngamer?

Vaikka täältä:

http://www.retrogamefreak.com/a-36209948/gamebits-screwdrivers/triwing-screwdriver/

Luotettava hollantilainen firma, olen tilannut useasti tuolta. Ota samalla jotain retropeliä siihen kylkeen.

Suosittelen NES ostamista. Siinä on kiva luukku, jonka voi avata ja jonne voi työntää esimerkiksi pullaa. Poika ihastuisi varmasti.
175  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 02.06.2015 21:15
Steam Refunds

Kauan siinä meni, mutta Steam ottaa vihdoinkin askelia oikeaan suuntaan palvelun kehittämisessä. Jatkossa miltei kaikki pelit pystyy palauttamaan, kunhan sen tekee 14 päivän sisällä ja peliä on pelattu alle 2 tuntia. DLC kohdalla pelattu aika lasketaan ostohetkestä eteenpäin. Joitain poikkeuksia toki on, mutta nopeasti luettuna vaikuttaa kyllä todella hyvältä.

Vielä kun palkkaavat tarpeeksi oikeita ihmisiä supportin puolelle niin hyvä tulee.
176  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 28.05.2015 19:25
Onhan aina myös mahdollista, että Windows on yksinkertaisesti kärähtänyt jollain tapaa eikä komponenteissa ole mitään vikaa. Itselläni meni myös joskus tilaan, jossa ei suostunut etenemään Windows logon jälkeen lainkaan eteenpäin. Illalla toimi täysin normaalisti ja seuraavana päivänä ei sitten laisinkaan.

Itse tosin totesin siinä tilanteessa, että oli sopiva hetki päivittää koneen emo, prosessori ja muistit samalla, kun päivitin Vistasta Windows 7. Tarpeelliset tavarat otin kovolta talteen jollain Linuxin live DVD:llä eikä vanhat komponentit vuosia myöhemmin ostanut henkilökään (en jaksanut heti myydä, lojuivat kaapissa kolmisen vuotta) niiden toimimattomuudesta valittanut.
177  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: The Witcher : 14.05.2015 20:18
Mitä nyt en hirveästi fanita sitä, että Dandelion on jostain syystä suomennettu Valvatiksi...

Oletettavasti syynä on ollut se, että Leinikki olisi kuulostanut varsin hassulta. Pikaisella googletuksella alkuperäinen nimi on Jaskier, suomeksi siis leinikki. Englanniksihan tuo alkuperäinen kääntyisi buttercupiksi, joka olisi vielä Leninkiäkin typerämpi nimi (eikä latinalainen Ranunculus olisi paljoa parempi varmasti ollut), joten siellä päädyttiin Dandelioniin. Jos taas tuo olisi käännetty suomeksi, niin Voikukka vasta olisikin hölmö nimi ollut. :lol:

Kaikki noista kukista ovat kuitenkin keltaisia ja kooltaankin varmaan aika lähellä toisiaan.

Varmasti siis Jaskierkin olisi toiminut oikein hyvin, mutta kääntäjä on halunnut muuttaa nimen, koska alkuperäisen kasviviittaus on ollut niin ilmiselvä.
178  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 02.05.2015 19:22
Jahas. Taas se iski, kosketushäiriö. Johan ehdin nykyisiäni reilut puoli vuotta käyttää, ennen kuin tuo kuulokkeiden syöpä pääsi iskemään. Onneksi aiemmasta oppineena nykyisissä on vaihdettava kuulokejohto. Pitäisi kyllä olla oletuksena kaikissa, koska eihän noista mikään muu tunnu koskaan hajoavankaan. Tai ei ehdi hajota, kun johto tekee tenän aina ensimmäisenä.

Ei sillä, kyllä tämä silti pientä vitutusta aiheuttaa, koska voi mennä hetki ennen kuin ehdin kauppaan uutta johtoa ostamaan. Tämänkertainen kosketushäiriö vielä vaikuttaa suoraan varsin pahalta, ja tuli ilman minkäänlaisia varomerkkejä.
179  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 22.04.2015 13:01
From Software meinaa vihdoinkin korjata bugin, minkä takia frameratet rikkoo kamoja nopeammin. Zweihanderini menee about aivan rikki kahden bonfiren välisellä matkalla, suoranaisen raivostuttavaa, ja vituttaa sekin että asia on ollut julkissa tiedossa vaikka kuinka pitkään, ja silti menee miltei vuosi että FS viitsii korjata tämän.

PC-puolellahan tuo on ilmeisesti jo korjattu erään fanin toimesta (tosin toimii vain alkuperäiseen). Muutoksien suuruus? Yksi rivi koodia. :lol:
180  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 16.04.2015 14:27
Jimmsillä näköjään myynnissä Wii U basic mallia hintaan 99 €, 2 kappaletta jäljellä.
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 33
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines