Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 158
211  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 14.12.2021 09:17
Kiva: HDMI 2.0:n ominaisuuksia tukevia laitteita tullaan markkinoimaan HDMI 2.1:n nimellä.
Järjestön vastauksen mukaan HDMI 2.0:aa ei ole enää olemassa, eikä siihen sen myötä tule enää viitata. Sen sijasta HDMI 2.0:sta tutut ominaisuudet ovat osa HDMI 2.1:tä ja HDMI 2.1:n määritteleviksi mielletyt uudet ominaisuudet ovatkin vain optionaalisia ja laitteen valmistajan tulee tehdä selväksi, mitä niistä laite tukee.


Eli laite valmistajat voivat merkitä laitteisiinsa HDMI 2.1 vaikka niissä olisi käytännössä vain HDMI 2.0 specsit. Erot pitää tehdä muilla tavoin selväksi. Ihan kuin ominaisuuksien läpikäynti olisi ollut jo nyt työlästä.
212  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 13.12.2021 09:01
Itselleen ei osata enää nauraa. Ainoat "ihmisryhmät" joille saa enää nauraa on läskit, rikkaat ja valkoinen hetero mies, eli se mikä on (mukamas) läski JA rikas.
Itselläkin on pari joululeffaa jotka tulee katsottua joulun aikaan, mutta viime vuonna jäi ajanpuutteen vuoksi katsomatta ja varmaan sama juttu tänäkin vuonna. Tavoite lista on kuitenkin:
Scrooged - Vähän erikoinen kauhukomedia joka lopussa menee vähän yli, mutta Bill Murray sinän kantaa senkin. Verkosta tätä ei taida löytyä, mutta sen vuoksi onkin hyllyssä DVD:llä.
Christmas Vacation - Kaikki tietää. Se kuusen hakureissu on syöpynyt niin vahvasti mieleen about 20v sitten, että on pakko (yrittää) nähdä se joka vuosi uudestaan. Tämäkin hyllyssä.
Yksin kotona - Tämä vain on hyvin tunnelmallinen ja hieno jouluelokuva. Toki nykyään huomaa, että kakaroillehan tämä on tehty, mutta tunnelma on cool. Vähän tosin meemit on pilannu fiilistä, kun on alkanut miettimään mitä perheen isä tekee työkseen :lol:

Netflixin joululeffa jossa Russel on pukkina oli kyllä loistava. Mietin että sen voisi ottaa jopa joka vuotiseen katseluun. Mutta on listan perässä kuitenkin, niin ei ole tullut katsottua. Ja jatko-osahan oli tosiaan aivan karmea. En muista ihan heti yhtäkään leffa paria tai sarjaa jossa olisi ollut noin iso ero osien välillä. Jos ei siis spin-offeja tms. oteta mukaan (American pie spin-offit). Mutta ero ensimmäisen ja toisen osan välillä on huima.
213  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 07.12.2021 16:02
Kato Serbian movie (vaikka varmaan olet jo katsonut). Kävin vain lukemassa juonen ja kaduttaa edelleen. Serbian movie ja pätkä jossa on kaksi eukkoa ja kuppi on meikäläisen todisteet että kaikkea ei todellakaan pitäisi tehdä edes viihteenä tai taiteena vaikka voisikin. Tiedän että kovempaakin kamaa varmasti löytyy, mutta itse en tule niihin ikinä tutustumaan. Katson iloisen tietämättömänä suu kuolassa Marvel -leffoja.
214  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Black friday ja muut tarjoukset : 20.11.2021 10:34
Ei pitäny ostaa mitään näistä kulutusjuhlista, mutta Powerilta pisti silmään SENNHEISER MOMENTUM TRUE WIRELESS 2 langattomat in-ear kuulokkeet 179€. Kovasti kehutut ja normi hinta poikkeuksetta about 250€, niin meni tilaukseen, kun on alkanut hiukan johtojen epäkäytännöllisyys ja kahina ärsyttämään. Langalliset vastaavat siis löytyy jo, parikin kappaletta, ja voin sanoa että parhaat in-earit mitä itsellä on ollu ikinä. Töissä toimistolla päässä varmaan 4-6h päivästä.

Olisi lähtenyt heräte ostoksena vielä PS5:lle Ratchet & Clank: Rift Apart 39,90€, mutta oli varastosta loppu. Ehkä jos löytyy liikkeestä kun hakee kuulokkeet. Moni muukin paikka näyttää myyvän samaan hintaan.
215  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.10.2021 11:38
Katsoin tuota Binancea tarkemmin ja olin jo hyppäämässä kyytiin, mutta jotenkin se tuntuu todella monimutkaiselta tapaukselta. Sitten vielä päälle että pitäisi lähetellä henkkareiden kuvia jonnekkin, niin aloin hieman epäilemään koko juttua. Onko porukka lähetelly skannauksia? Tosin voi olla että pitäisi ottaa vain kunnon yöunet niin aukeaisi paremmin kuinka saan siirrettyä edes euroja sinne.

Suomen verotuskin on muuten kryptoja ajatellen naurettavaa paskaa. Joudut maksamaan jopa ostoksista pääomatuloveroa. Eli jos ajatellaan että heität 5t€ kryptoihin ja summan arvo nousee 40t€:n ja ostat sillä auton. Maksat sen jälkeen vielä 35t€:sta 34% veroja. Jos kuitenkin menetät tuon 5t€ kun valuutta menee roskiin, sitä ei voi vähentää verotuksessa. Mielelläni maksan veroja palkasta jne. mutta tälläset tapaukset pistää aina uskon koville.
216  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 27.10.2021 08:50
Meinasin jo että jää tilaamatta tuo HBO Max jopa tuohon hintaan, mutta huomasin että sillä on Matrix -leffat on 4K HDR laadulla. Pakko varmaan tuon takia ottaa tilaukseen :lol: Poltellu jo fyysiset versiot hetken. Ja kyllä, tehosteet on osin vanhentuneet todella huonosti, mutta sarjalla on hetkensä.

Kokonaisuudessaan tuo 4K HDR lista on aika pieni. Ja en ymmärrä miksi tuossa ei ole sarjoja. Onko tosiaan niin että esim. GoTia ei 4K HDR laadulla saa? Todella erikoista. On todella hämmentävää että vain Netflix tuntuu tajuavan teknisen laadun merkityksen ja oikein korostaa 4K tukea.

Nyt täytyisi varmaan lopettaa joku noista muista streamaus palveluista. Apple TV+ on aika turha, mutta Ewan McGragorin Long Way -dokkarit on vielä osin katsomatta ja kiinnostaisi. No, Formulat loppuu taas kohta ja siitä saa suurimman ryöstön kuitattua hetkeksi pois.
217  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 26.10.2021 08:49
Toinen asia mikä alkoi vituttamaan sysipaskan NHL2022 lisäksi oli Sonyn suunnittelijan neronleimaus piilottaa sammutusnappi johonkin kalkuttaan. Millä vitulla sammutan koneen etänä piti googlettaa ihan ensitöikseni. Tästä idioottien suunnittelemasta laitteesta on näemmä kirjoitettu lukuisia artikkeleita otsikoilla "Why is it so hard to turn off the PS5? Turning off the PS5 illustrates Sony’s frustrating UI decisions"

Taisin laittaa samaan tyyliin ensitunnelmia reilu 6kk sitten. Käyttöliittymässä on valikoita vähän joka lähtöön ja sammuttaminen on ihan eri paikassa kuin mistä sitä automaattisesti etsisi. Ja kun tulee pelattua suht harvoin tällä hetkellä PS5:lla (tai oikeastaan millä vaan), melkein joka kerta saa miettiä että mistä helvetistä otankaan taas levyn ulos laitteesta. Menee lähes joka kerta ensin väärin  :lol: Että joo, odottelen jo koska Sony päivittää käyttiksensä vähän simppelimmäksi.


Voisihan tässä nyt peleistäkin hiukan sanoa.
Bayonettan PS4 versio tuli korkattua PS5:llä B3 odotus huumassa. Itse pelihän on loistava, eli ei siitä enempää. Mutta PS5:llä tuntuu olevan yksi ongelma. Väistönappi on analogisessa R2 napissa ja se ei vain toimi. Jotenkin sen ajoittaminen on todella hankalaa. Tuntuu että väistö ei lähde heti kun nappia painaa, eli liike ei lähde napin heti ensi milleistä, vaan vasta kun nappia on painanut enemmän. Näitä nappeja ei pitäisi ikinä käyttää mihinkään oikeasti nopeutta tai ajoitusta vaativaan toimintoon. Aikaisemmilla ohjaimilla tämä on toiminut ihan hyvin, esim. PC:llä ja X1 ohjaimella. Mutta tässä se tuntuu jotenkin epätarkalta ja hitaalta.
Tosin en pidä näistä napeista oikein muutenkaan. Koska se on analoginen, sen painaminen on meikällä hitaampaa, koska refleksit painaa napin pohjaan tai ainakin pidempään kuin olisi tarpeen, ennen kuin itse rekisteröi että painallus on mennyt. Se siis hidastaa meikällä painallus tahtia kun sen painaminen ei ole yhtä nopeaa kuin digitaalisen napin. Tuntuu vielä että PS5:ssä liikerata olisi suurempi kuin monissa muissa ohjaimissa, joten se rikkoo peli flowta jonkin verran. Tosin tämän kaikenhan voi vain ohittaa "et vain osaa" lauseella. Koska en vain osaa käyttää niitä nappeja. Vanha ei enää opi uusi temppuja samalla tavalla :lol:
218  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.10.2021 11:51
Oikeasti ainoa peli jota odotan on Hogwarts Legacy, tuossa on niin vitusti potentiaalia hyvään peliin, ettei mitään rajaa ja oikeasti kiinnostava taustatarina pelimaailmaan.
Samat fiilikset sinänsä, mutta olen... sanoisiko varovaisen innostunut tästä. Todennäköisesti valtavan budjetin omaava lisenssi peli joka on jo vuoden myöhässä, joka tehdään myös vanhalle sukupolvelle... pieni pelko on että peli kiirehditään markkinoille ja näyttää alusta rasitteiden vuoksi vanhalta jo tullessaan. PS4 tukea ei olisi varmasti tullut jos 2022 julkaisupäivä olisi ollut alunperin tiedossa.
Mutta myönnän kyllä, jos onnistuvat peli voi olla ensi vuoden kovimpia pelejä meikällekin.
219  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 19.10.2021 13:24
Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.
Pirusti PS4 pelejä :lol:

Tuo oli kyllä vain puoliksi vitsi. Pelit toimii paremmin ja hiljaisuus verrattuna PS4:ään on todellinen QOL parannus. Vain asennuksessa asema huutaa kuin hyeena, mutta muuten on todella hiljaista. Tietty jos mukaan lähti digital versio tämä ei päde mitenkään :)

Rachet&Clankia ne kehuu teknisesti, mutta itseltä se on jäänyt testaamatta. Mutta kyllähän pelejä sinänsä on. Jopa ihan PS5 leimoilla. Vaikka multiplat pelejähän ne kaikki sinänsä on, eli eihän ne laitteesta kaikkea irti luonnollisesti ota.
220  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 06.10.2021 23:04
Pakko myöntää, DF:n arvostelu jopa herätti meikäläisen mielenkiinnon. En sitä silti tämän takia osta :lol: Mutta OLED näyttö taitaa oikeasti olla aika kova juttu kannettavaan pelaamiseen. Ja perustelutkin tuntui aika validilta. Ja en tiedä kuinka paljon vetivät Doomilla demoamisessa näytön asetuksia OLEDin hyväksi, mutta ero näytti aika hurjalta. Voisi melkein sanoa että koko kentän tunnelma muuttui OLEDilla. Jos pelaa kannettavana pääsääntöisesti tai enemmän kuin dockissa, onhan tämä varmasti aika must hankinta.
221  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 05.10.2021 10:16
Empä tiedä. Mitä OLED mallin reso oli? 720p? Siitä skaalaus 4K resoon... tuntuu resurssien tuhlaukselta. Ei siitä kuitenkaan natiivia 4K resoa saa ja kuvittelisin että tuo vaikuttaisi frame rate lukuihin. Ja ei sillä, onhan Marikossa hiukan enemmän vääntöä kuin perus X1:ssä, mutta ei nyt niin paljoa.

Jotenkin luulen että HDMI 2.0 on vain nykyään jonkin tason standardi, joten oli halvempaa laittaa siihen 2.0 kuin 1.4b kuten orginaalissa. Ihan omaa mutua, mutta ei siinä oikein muuta ideaa ole jos ajatellaan vain OLED mallia.
Mutta, kuvittelisin että tässä on ajateltu dockin yhteensopivuutta seuraavan mallin kanssa. Eli jos (kun) sieltä tulee Super NS, sen voisi iskeä suoraan OLED dockiin. Tämä selittäisi LAN piuhaakin, koska nuohan palvelevat ennen kaikkea seuraavaa Super NS mallia. OLED malliin niiden lisääminen itsessään on hiukan omituista, koska OLED malli on ennen kaikkea kannettavan pelaamisen parannus. Kun LAN ja HDMI 2.0 on dock pelaamista varten. Joten veikkaan että näiden idea on ajaa jo nyt seuraavan mallin ominaisuuksia. Eli että saadaan yhteensopiva dock markkinoille. Tiedä vaikka myisivät seuraavaa mallia myös halvemmalla paketilla jossa ei ole dockia ja ilmoittaisivat yhteensopivuuden OLED dockiin.

Ihan omaa mutua siis. Mutta uuden dockin ominaisuudet ja OLED malli ei jotenkin sovi yhteen. Tai no, jos oikeasti oli alunperin tarkoitus julkistaa 4K NS jonka peruivat viime hetkellä, niin sitten, mutta en vain usko siihen. Ei näitä päätöksiä vuotojen tai lehtijuttujen perusteella tehdä. Siellä on ollu alustava roadmap selvä jo NS:n julkaisussa ja lyöty lukkoon kun on huomattu että se myi kuin leipä.
222  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 30.09.2021 08:34
Bloomberg vaikuttaa hieman epätoivoiselta :lol: Kovat perustelut kun "me oltiin kyllä oikeessa, mutta Nintendo muutti suunnitelmia". Empä tiedä. Bloomberg oli vielä alkuvuodesta täysin 4K NS:n kannalla, enkä jaksa uskoa että raudan valmistuksen suunnitelmat voisivat muuttua mitenkään tuolla aikataululla.
Enkä siltikään näe OLED mallia mitenkään erikoisena tuotteena tai suuntana jonka Nintendo otti. Nintendo on kuitenkin julkaissut viimeisen 15 vuoden aikana jokaisesta laitteestaan paitsi WiiU:sta hiukan parenneltuja versioita, kuten muutkin valmistajat, joten miten ihmeessä se ei koskisi NS:ää? NS OLED on aika luonnollinen tuote Nintendoa ja koko alaa ajatellen. En epäile oikeastaan yhtään etteikö tämä olisi ollut suunnitelma alusta asti.
NS on vielä myynyt koko ajan loistavasti, ilman suurempia hidastumisen merkkejä. Joten ostajia raudalle löytyy vaikka Bloomberg kovasti maalailee kuinka Sony ja MS murskaa Nintendon tehokkaammilla konsoleillaan. Varsinkin tämä kommentti jotenkin viestii, että Bloomberg ei ole ajatellut markkinoita loppuun asti. Nintendo kun tuskin edes välittää vaikka Sony ja MS "murskaisi" NS:n kunhan NS myy.

Sijoittajille ei tosiaan saa valehdella. Mutta kyllähän noihin lausuntoihin saa varmaan jotain pilkun viilauksia. Ja tuntuu oudolta että sijoittajille viestitään Twitterissä. Ja onhan sieltä uutta rautaa tulossa ja se on aivan varmasti jo pitkällä suunnittelupöydällä. Mutta piiripulan ja automarkkinoiden vedon vuoksi (Orin SoC on juuri se piiri mitä kaupataan autofirmoille), eihän sitä tule kuin aikaisintaan ensi vuoden lopussa, todennäköisesti 2023 alussa, kuten alkuperäinenkin NS tuli 2017 maaliskuussa (olisi muuten sukupolvisyklikin aika hyvin mennyt). Bloombergkin sanoi asiantuntevasti "system capable of handling 4K games isn’t expected to be released until late next year at the earliest" ja lopulta "Nintendo could still decide to not release a 4K Switch" :lol: Kaikki pesät siis katettu ;D


EDIT: Bloombergin raportti tulee muuten erikoisen sopivasti samaan aikaan kun NS OLEDin julkaisu lähestyy. Vähän tulee mieleen että ovat vain kyrsiintyneet Nintendoon kun eivät tuoneetkaan uutta mallia E3:ssa. Se oli kova kolaus luottamukselle kuitenkin. Joten nyt sitten julkaisivat spekuloivan artikkelin OLED mallin julkaisun kynnyksellä ihan vain vittuilun vuoksi. Eihän artikkeli kuitenkaan oikeasti mitään kerro. "Lähteet kertoo että kehittäjä työkaluja on liikkeellä" (ovat tämän jo aiemminkin kertoneet), Sonyn ja MS menee tehoissa omia menojaan ja Nintendo jää tästä (no aijaa, niinhän se on ollut jo 15 vuotta), Nintendo julkaisee 4K NS:n vuoden lopussa tai ei ehkä ollenkaan (right...  :rollaus: ),... ihan päästä keksittyä diipadaapaa. Klikit ja näkyvyys on kuitenkin taattu.
223  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 26.09.2021 19:34
Onhan se ihan komee. Toivon kyllä että julkaisevat Super NS:n ennen kun Bayonetta 3 tulee ulos  :lol:


Tuosta äijästä joka on pätkässä näen kyllä painajaisia :rollaus:
224  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 24.09.2021 02:10
Holy shitballs vihdoin! Bayonetta 3! Julkaisu 2022!
Vaikka, jos nyt suoraan sanotaan, itse traileri oli aika... no, mitään sanomaton. Harmaa, erottumaton, huonolaatuinen jne. Mietin että olenko nyt vain tottunut parempaan nykyään enkä muista minkälainen Bayonetta 2 oli, mutta katsoin samantien Bayonetta 2 trailerin ja se näytti paremmalta. Yliampuva, vihjaileva, värikäs, räikeä, erottuva, teknisesti komeampi, jne. Tosin uskon että Platinum vielä parantelee peliä, kun ei tarkkaa päivääkään kerrottu. Kehitys aikaa voi siis hyvin olla vuosi vielä jäljellä.
Surullisesti tuntui myös että Bayonettan yliampuvan räikeän kaksimielinen asenne on vähän poissa. Tai ainakin "kahlittu". Se toi aina huvittavan kieliposkessa meiningin ja toi fiiliksen että tämä eukko ei kumartele (kyllä, sanavalinta oli harkittu  ;D ) ketään eikä missään tilanteessa. Ei nyt deal braker, mutta harmi.

Täytyy tosin katsoa traileri huomenna vielä uudestaan, jos vaikka heittäisivät pihalle paremman version.

Mutta, peli on oikeasti tulossa! Hell yeah! Nyt kun toisivat vielä Super Switchin samalla ulos, niin olisin kiitollinen ;D
225  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 23.09.2021 09:54
Luulisi että Nintendo toisi jotain vielä Zelda 35 vuoden kunniaksi. Mutta toisaalta, Nintendo on liian ahne pakatakseen classikkoja samaan pakettiin ja toistaalta taas WiiU:n Wind Waker ja Twilight Princess Remaket olisi niin lähellä NS versioita, että en tiedä millä tittelillä Nintendolla olisi pokkaa julkistaa sellaisia (Remake re-release?). Vaikka joo, eihän se nyt mitään uutta Nintendolta olisi julkistaa pelejä sellaisenaan uudestaan täyteen hintaan.

GB pelit on sopivan tuntuinen mitään sanomaton julkistus jota nostetaan jalustalle. Ja joo, mikäs siinä. Onhan siellä klassikoita. Mutta nää on ihmisille joilla on elämässä tilaa loputtomasti. Ja niille jotka pelaa NS:llä vain kannettavassa moodissa. Tosin voin kuvitella kuinka paskalta Super Mario Land näyttää NS:nkin ruudulta.

Muita... Project Triangle vai mikä oli octopath "jatko" saa varmaan julkaisupäivän, Metroid Dread rummutusta, uusi Smash hahmo kun E3:ssa ei tainnu sitäkään tulla, jos en väärin muista. Mitäs vielä... Joku uusi remaster julkistus. Tämä voisi olla MP trilogy, mutta ensinnäkin luulen että sekin on vain re-release. Ei Nintendo siihen jaksa panostaa kun hypellä myy muutenkin. Jos on HD remake, ne myydään erikseen täyteen hintaan. Ja toinen, en usko että Nintendo julkistaa MP trilogya vieläkään. Nyt on Dread rummutusta, niin ei Nintendon tapoihin kuulu tuoda enemmän samaa. Ne odottaa että Dread myy ja hype laskee, jonka jälkeen tulee trilogy julkistus, joskus vuoden alussa, julkaisu alkukesään joka kantaa ensi syksyyn ja sitten pistetään MP4 julkisuuteen ja julkaisu 2022 joulu. Sopisi Nintendon tapoihin ja tahtiin. Olen tästä skenaariosta jopa yllättävän varma :lol:

Mutta Nintendohan on aina arvoitus. Selvästi pienillä peleillä ja uudelleen julkaisuilla tienaa, koska niitä tulee niin pirusti. Suhteet on Square-Enixiin on sen verran hyvät nykyään, että sieltä voisin jopa veikata FFVII Remake pocket editionia. Tosin en tiedä kuinka FFXV PE myi. Jos ei myynyt niin sitten tuskin tulee. Sinänsä sama, itseä ei kiinnosta. MUTTA, jos tekisivät alkuperäisestä FFVII:sta Pocket Editionin päivitetyillä välianimaatioilla... suostuisin ehkä maksamaan siitä sen 400€ ;D No joo, ihan "pilvilinna pyörittelyä".

Bayonetta 3 on peruttu.

EDIT: Niin ja tuleehan sieltä taas jotain Pokemonia. Tulevien pelien rummutusta siis.
226  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 16.09.2021 14:36
On se hassua kun aina pitää tehdä asiat vaikeasti. Sormen jälki tai edes kuvio olisi helvetin kätevä, mutta ei. Pitkä salasana tai naama pitää kaivaa esiin. Tarvi tulla kun talvi ja kaulaliina naamalle ja pää syvälle pipoon niin se kusee jo sen aukasun. Kyllä Apple on aina Apple. Se on hyvä kun se on Apple, paska jos katsoo vain tuotetta.

Vaikka ei sillä, kun mennään foliohattuilulla (oli se hyvä tai huono), Apple on työpuhelin ja kai se on pakko toi 13 ottaa. 8 sinänsä toimii, mutta jo vuoden ollu jatkolla end-of-life.

On muuten aikamoista. Ensin joutu ottamaan käyttökokemukseltaan huonomman puhelimen omaan käyttöön ja nyt vielä töihin. En ole vieläkään tottunut tuohon ZenFone 8:n kokoon. Ja sormenjälkitunnistus on huonompi kuin Sonylla 6-8 vuotta sitten (en muista koska oli eka, mutta jotain tuollasta). Käytettävyys on laskenu 6 vuoden aikana surullisen paljon, vain siksi kun koolla on väliä ja uusi tekniikka on uutta ja aina parempaa.
Sen tosin myönnän että ns. kosketuseleet on hyvinkin kätevät ja selvä parannus. Päästy softaan tehdyistä napeista eroon ja käytetään kosketusta niin kuin pitää.
227  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 15.09.2021 21:31
Katos eipä olekkaan :lol: En tiedä miksi mutta jotenkin ymmärsin että Dock avittaa hiukan viilennyksessä, joten vain oletin sen jälkeen että siinä on oma tuuletin :lol: Onkohan se sitten tarkoittanut että tuulettimille on enemmän virtaa, joka avittaa viilennyksessä.

Mutta hyvä pointti, eihän siinä telakassa edes ole tuuletinta. OLED Dock taitaa olla sen verran saman kokoinen, että ei taida olla siinäkään.
228  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 15.09.2021 19:42
Kai sen nyt jollain muullakin kuin naamalla saa auki?
229  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 15.09.2021 14:01
Tämäkin on muuten mielenkiintoista uudessa päivityksessä:

Lainaus
- “Update Dock” was added under System in System Settings for Nintendo Switch and Nintendo Switch – OLED Model systems, allowing for software updates to Nintendo Switch docks with a LAN port.
- Dock software updates are not available for Nintendo Switch docks without a LAN port.
- This feature was not added to Nintendo Switch Lite.
 -For more information, see How to Update the Dock Firmware.

Tämä vahvistaa, että Dock ei ole tekniikaltaan ainakaan täysin samanlainen kuin aiempi. Onko jopa toivoa siitä, että Nintendo jossain vaiheessa aktivoisi Dockin lähettämään näyttölaitteelle 4K-signaalia (puhun siis skaalatusta kuvasta, niin kuin esim. originaali Xbox One ylöskaalaa).
Jotenkin itse aina luulin että Dockissa ei ole tekniikkaa juuri yhtään. Vain tuulettimet ja adapterit, eli jonkinlainen hubi NS:n ja TV:n välille. Eli siinä ei olisi ollut aikaisemmin edes Wifiä, se tulisi NS:stä. Dockin tuulettimiahan pystyisi säätelemään todennäköisesti NS:stä suoraan lämpöjen mukaan. En nyt ole varma. Pitäisi metsästää jokin artikkeli. Ihme jos joku ei ole sitä aukassu. Jos aavistukseni on oikea että se on hubi, OLED Dock on jonkin verran erilainen kun sinne on pitänyt laittaa se LAN piiri. Onko Epillä jo märkiä päiväunia kuinka Nintendo paljastaa OLED NS:n tullessa että Dock onkin "expansion pack" DLSS tuella ja kaikki huhut on lunastettu? ;D Vaikka myönnän kyllä, mielenkiinnolla odotan mitä sieltä sisältä löytyy.
230  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.09.2021 15:43
Aika cool :lol: Project Eve, Koreasta.
https://www.youtube.com/watch?v=jDz2J8QEBmY

Bayonetta vibat on aika kovat paikoitellen ja oli tuossa paljon hyvää. Mutta mielenkiinnolla odotan hiovatko pelattavuuden viimesen päälle vai tulevatko ns. "perse edellä". Testiin menee jos nyt ei ihan maan rakoon haukuta.
231  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 10.09.2021 15:40
Nintendo tuo niin strategisen hitaasti pelejä ulos, että ihme jos ei mene Metroid ennätykset rikki. Koska Nintendo julkaisi viimeksi jonkun uuden nimikkeen samalle pelaajaryhmälle? Enkä tarkoita mitään Mario Golfia tai Remakea. Tai otetaan Remaketkin mukaan. Tänä vuonna tullu Skyward Sword ja Mario 3D world? Oikeasti uusi peli tai jatko-osa taitaa olla viime vuoden puolelta Hyryle Warriors: Age of Calamity. En nyt väitä että NS pelaajilla ei olisi ollut pelattavaa, mutta Nintendon isot julkaisut ovat olleet aika vähissä. Joten jos veikata pitää sanoisin että Dread myy hyllyt tyhjiksi. Kutkuttelee vähän jopa meikäläistäkin.
232  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 03.09.2021 08:14
Unchartedithan ottaa tyylinsä Hollywoodin toimintaelokuvista. Niissähän lahdataan huumorin keinoin ihmisiä aika sokkona. Ja mitä lähemmäs 80-lukua mennään, sitä räikeämpää se on. Uncharted menee jonnekkin välimaastoon. Tomb Raider tuntui paljon vakavammalta teokselta. Tosin pelasin sitä vain muutaman tunnin ennen kuin jäi kesken. En muista mikä siinä oli, mutta ei sitä jaksanut. Unchartedit olen menny kaikki läpi.

Palasin eilen Mass Effectin pariin PS5:llä kesätauon jälkeen. Ja tuntuihan tervaiselta. Vähän joka suunnalta. Eteneminen on hidasta, juttelua helvetisti, varustekikkailu loputonta ilman että siitä saa mitään kiksejä. Saa nähdä kuinka tähän palaa. Pitäisi saada jostain fiilistä vähän mukaan, niin ehkä tuota jaksaisi pelata. Nyt poltteli PSN:ään tullut Hades tai FF7Remake Intergrade ja PC:llä Gear5, Octopath (edelleen kesken :lol: ) ja Bravely Default 2:kin tuli jakoon,... Varsinkin tuo varusteiden kanssa kikkailu tuntuu jotenkin rasittavan... merkityksettömältä. Tiedän että siitä on hyötyä ja se parantaa hahmoa mutta en näe tai "tunne" sitä. Joten fiilis uudesta varusteesta jää vähintäänkin puolitiehen. Ja hahmojen silmät alkaa olemaan jo vähän häiritsevät... Niin haluaisin pitää pelistä ja juoni kiinnostaa, mutta saa nähdä kuinka pitkälle se enää kantaa.
233  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 31.08.2021 11:48
Toivottavasti Epi on jo nuollut haavansa ja voi katsoa spekulointia NSPro:sta ;D

Digital Foundryn Can 4K DLSS Really Work On Next-Gen Switch Pro?. Mielenkiintoista teorisointia. Käytännössä kuten arvata saattaa, NS:n saatavilla olevan virran määrä rajoittaa DLSS:ääkin paljon. Kovin juttu on, että Nvidia on jopa tehnyt Orinista uuden "low power" version, joka pyörii defaultina 5W:n teholla ja vääntää 10 TOPSia. NykyNS:n ollessa about 10W teholuokassa, tuosta saisi 10W custom Orinilla 20TOPSia irti. Se on paljon, vaikka ei mitään huimaavaa. Esim. Orinin edeltäjä, Xavier tarvi 20W että väänsi 20TOPSia. Ja pätkän analyysin perusteella sillä saisi oikeasti jotain aikaan. 4K tosin menisi väkisin 30FPS lokeroon, mutta pienellä resoluutio kikkailulla päästäisiin 60FPS:ään ja parannus olisi silti huomattava.
Vertailuna RTX 2060 vääntää 5,5 kertaisesti TOPSeja, eli ei tosiaan mitään päätä huimaavaa, mutta lopulta sen ei tarvitse sitä ollakkaan.

Mutta kannattaa katsoa pätkä. Epikin saa taas hypejunan käyntiin ;) Mutta pätkä on todella mielenkiintoinen ja näyttää (teorian tasolla) minkälainen ero voisi olla NSPro DLSS vs. ilman. Ja kun Nvidia on tehnyt low power Orinin, se on, jos ei 100% varmuudella niin 99% varmuudella tulevassa NSProssa tai NS2:ssa tai miksi sitä haluaakaan sanoa (Super NS).

Vähän ihmettelen miten tuo Low Power Orin on mennyt itseltä ihan ohi. Vaikka aina välillä tulee näitä katseltua. Vai olenko nyt vain ohittanut skeptisyydessäni sen kokonaan ja nojannu olettamaan että NSProssa tulee olemaan Xavier. Low Power Orin tuli kuitenkin jo yli vuosi sitten. Vai olenko nyt unohtanu että tästäkin on jo keskusteltu... voi olla kuinka vaan :lol:
234  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 27.08.2021 13:17
Kappas Bravely default 2 Steamiin. Aika cool.
Ei sillä että sitä pelaamaan ehtiäisi. Kesällä tuli pelattua kaksi vai kolme kertaa SNES classickia ja loman jälkeen pari 30min sessiota Astroa PS5:llä.
235  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 27.08.2021 10:55
Asus Zenfone 8 hankittu ja tämä viikko testailtu. Vähän ristiriitaiset fiilikset. Se että tätä on kehuttu hyvin näppärän kompaktisi on vitsi. Ehkä se on sitä kun vertaa nykypuhelintrendiin, mutta se kertoo enemmän siitä kuinka päin helvettiä on nykypuhelimien käytännöllisyys ja käyttömukavuus. Tämäkin on jo iso ja hiukan turhan painava, niin ns. perusmallit olisi varmasti jotain aivan mieletöntä paskaa. Ja en väitä että tälläisiä tai isompia puhelimia ei saisi tehdä, mutta olisi kiva kun edes joku ajattelisi käytännölisyyttä.
Toinen käytännölisyyden raiskaaminen on liukas takapaneeli. En ymmärrä miksi tälläisiä edes tehdään. Fine, se on hienon kiiltävä, mutta aika rajoittunut mielikuvitus on jos ei hiukan "tahmeammasta" tai tarttuvasta takapaneelista saisi hienoa. Tämäkin trendi taitaa olla aika yleistä.

OLED näyttö on hieno kun saa pitää kirkkauden vähintään puolessa välissä. Jos mennään sen alle, voi nähdä kuinka mustat alkaa palaa puhki. Tämäkin riippuu osin materiaalista, mutta sinänsä tuntuu loogiseltakin kun on OLED kyseessä. Kuvasta tulee tumma ilman kunnon kirkkautta, joka ei ole OLED vanhaa aluetta. Vaikka en nyt ihan varmaksi tiedä onko vika Zenfone 8:ssa, Samsungin näytössä, materiaalissa vai tekniikassa. Epäilen tekniikkaa. Mutta youtube pätkiä tuskin tulee paljoa katsottua yön pimeydessä, kuten joskus vanhalla.

Käyttöliittymä vaatii luonnollisesti totuttelua. Asuksen käyttis ei ole lähelläkään Samsungin omalaatuisuutta, mutta ei myöskään ihan niin miellyttävän simppeli kuin Sonyn. Mutta pikkuhiljaa alkaa tottumaan tapaan käyttää puhelinta, niin sinänsä kaikki toiminnot on suht loogisia ja toimiviakin. Ainoa ärsyttävyys on toiminto jolla saa yläruudun alas kun käyttää yhdellä kädellä. Silloin pitää vetää peukalolla alareunan yli. Se toimii todella hyvin, mutta ei meinaa sormet taipua ilman että puhelin on lattialla. Tämän olisi voinut tehdä muokattavaksi ominaisuudeksi. Esim. virtanapin tuplapainallus on kustomoitavissa, mutta ruudun alasvetoa ei saa siihen. Siinä tämä olisi toiminut pirun hyvin. Jälleen asia jossa otetaan fiksutoiminto, mutta ei ajatella sitä käytännöllisesti. Pieni juttu, mutta lisäisi käyttömukavuutta uskomattoman paljon. Varsinkin kun puhelimesta täytyy pitää tosissaan kiinni, liukkaan takapaneelin takia, tai pitää kuoria, jolloin puhelimesta tulee vieläkin kookkaampi.

Mutta kokonaisuudessaan.... ihan ok. Nykystandardeilla tosin varmaan parasta mitä löytää. Mutta vanhaa oli mukavampi käyttää, pienen koon takia. Käytännössä ei ole vaihtoehtoa, koska isompi olisi varmasti jo ihan pelkkää paskaa, niin tämä on pitkälti se mikä se on jos haluaa uuden puhelimen. Vanhan huolto ei oikein kiinnosta kun viasta ei ole edes varmuutta (puhelut pätkii, puhelin tilttailee jne.) ja iphone mini taas on iphone joka kiinnostaa vielä vähemmän.

Suurin hämmästys tulee siitä kuinka kaikissa arvosteluissa kaikki on mehuissaa kuinka näppärä puhelin on pienen koonsa puolesta. Sonyn viimeinen compact malli XZ2 tuli 2018. Kolmessa vuodessa porukka unohtanut mikä on oikeasti näppärää. Koolla on väliä.
236  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 20.08.2021 13:35
Vastahan viime vuonna tuli joku Bayonetta 4K versio konsoleille. En ole kyllä itse pelannut niin en tiedä tarkemmin siitä.
Muokkasin vähän toivetta ;D Eli se on tosiaan vain 4K versio pelistä. Eli uskoisin että kyseessä on käytännössä PC -versio pelistä. Joka löytyykin jo koneelta. Tosin hyvä muistutus silti, tämä oli tilaamatta kokoelmaan, kun mietin hankkiiko ollenkaan ja/tai odottelin että hinta laskisi alle 30€:n, joten jäänyt tilaamatta. Mutta pitäähän se saada ja nyt onkin tilauksessa :lol: 20€ konsolinetistä.
237  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 20.08.2021 11:23
Tämä PS3&X360 ajan pelien remasterointi on mielenkiintoinen ilmiö. Silloin visuaalisuus oli jo suhteellisen hyvällä tasolla, mutta rauta ei pystynyt vääntämään kuin 30fps. Pelit olivat kuitenkin hyviä. Joten nyt 15 vuotta ( :o ) vanhasta sukupolvesta saadaa helpolla remasteroinnilla toimivia pelejä nykysukupolven pelaajille jotka ovat nyt 15-20 vuotiaita (  :o ) jotka eivät ole pelejä välttämättä edes nähneet. Ja pakko myöntää, kuulun itsekkin porukkaan joka pelailee näitä mielellään. Siellä on PALJON pelejä jotka kääntyy nykyraudalle suht nätisti. Ja yksi oleellinen vielä puuttuu, jota olen alkanut jo salaa toivomaan: Bayonetta 4K HDR 60fps Remaster Edition ;D Nintendo kun panttaa B2:sta HD ajassa eikä saa B3:a ulos, niin ottaisi nyt Sega rahat pois ja kustantaisi ensimmäisen osan remasterin uudelle sukupolvelle. Ja pari DLC:tä päälle ;D
238  Yleinen / Vapaa sana / Vs: AVATAR WARS! -ketju. : 11.08.2021 16:52
Ai hitto joko se kuukausi meni  ;D  Kyllä se aika rientää :)
239  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 11.08.2021 10:57
Taisi vihdoin löytyä puhelin. Asus Zenfone 8. Taitaa olla pienin Androind mitä löytyy, 120Hz näyttö, tehot ok ja hintakin ihan kohdallaan. Harmillisen vähän tätä tuntuu olevan missään, että pääsisi käpistelmään. Hopeista mallia mikä itseä kiinnostaisi ei tunnu olevan missään liikkeessä. Pitää varmaan käydä käpistelemässä jossain mustaa versiota ja toivoa että verkosta saa vielä senkin jälkeen tilattua hopeisen.

Huvittavasti etsin likalle ensi puhelinta niin tulikin puhelin itselle eteen :lol: Mutta kun on likalle puhelinta etsinyt, huomaa taas kuinka paskaa nykyvalikoima on kokojen puolesta. Kaikki halvat puhelimet on yli 16cm korkeita ja hyvin yli 7cm leveitä. Naurettavaa kuinka edes halvoista ei viitsitä tehdä pieniä.
Ainoa alle 15cm jollain tapaa järkevissä hinnoissa tuntuu olevan Samsung Galaxy A41. Silläkin 229€:n hintalappu. Pirun kallis ensi puhelimeksi, mutta ainoa vähän pienempi. Nokia 2019 malleissa oli vielä alle 15cm puhelimia, mutta ei ole enää. Sama juttu Samsungissa, kaikki uudet huokeammat malli vähintään 1,5cm pidempiä ja 0,5cm leveämpiä kuin A41. No, täytyy samoilla vielä verkossa ja ottaa tuo A41 jos ei fiksumpaa löydy. Rahaa siinä hukkaan menee, mutta ehkä pysyy käsissä hiukan paremmin kuin joku isompi.
240  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.08.2021 15:46
Mulla D2 kesti ainakin pidempään kuin ensimmäinen. Jotain päälle 30h taisi mennä D2:ssa kun D1 taisi olla jossain 20h paikkeilla. Tämä varmaan johtuu siitä että D2:ssa oli niin paljon enemmän extraa. Eli jos eksyt tieltä D2 on paljon pidempi, kun D1:ssä ei extroja kai niin paljoa ollut. D2:han on avoimemman maailman olonen kun D1 taisi olla pitkälti putkea.
Onhan sekin totta että extroja ei ole pakko tehdä. Mutta ei se meikällä ikinä onnistu :lol: Niitä tulee tehtyä vähän puolivahingossa. Lisäksi D2:ssa mentiin Zeldan tyyliin hevosella siellä täällä, niin siitä tuli helposti vähintään lisäminuutteja silloin tällöin. Meni D2(kin) läpi lopulta ja olihan se hieno peli. Mutta D1 ja D3 jätti tiiviimmän fiiliksen.
Sivuja: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 158
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines