Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 158
181  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 17.06.2022 09:31
FFVII 25th Anniversary Celebration stream oli ihan mielenkiintoinen.

Crisis Core remake on melkein kiinnostavin, koska itse en tätä pelannut ikinä. Huonona puolena, tämä tulee jokaiselle konsolille ja PC:lle. Jopa last genille. Ja tämän huomasi suoraan jo trailerista että paukkuja on säästelty tämän vuoksi. Mutta silti, ihan kiinnostavaa kun en tosiaan tätä ole ikinä pelannut.

FFVII Rebirth, eli FFVII Remake part II ilmoitetaan tulevan PS5:lle. Muista konsoleista tai edes PC:stä ei puhuta enää mitään. Tosin "Exclusive" tekstiäkään en näy, niin saa nähdä. Eiköhän se PC:lle mene vielä ainakin.
Mutta alkaa taas pelottamaan samaan tapaan kuin ennen ensimmäisen osan tuloa. Tarinahan tulee muuttumaan, jo titlekin perusteella täysin. Saa nähdä.
Vielä paljastettiin että julkaisu on ensi talvena (eli käytännössä keväällä tai alkukesästä myöhästymisten jälkeen) ja että Remake projekti käsittää yhteensä kolme osaa. Tulee hiukan mieleen alkuperäisen 3 CD levyä. Vaikka se onkin turhaa, koska peli taitaa käytännössä olla tästä eteenpäin pitkälti uusi.

Lopuksi, FFVII Ever Crisis jätti katkeran tuntuisen fiiliksen. Tälläinen kiusaa alkuperäisen pelin täydellisellä grafiikka päivityksellä ja tämäkin julkaistaan vain Androdile ja iOSille. Miksi voi miksi eivät vain voi julkaista alkuperäistä peliä nykyaikaisella visuaalisella ilmeellä. Tai julkaista edes tätä Switchille? No, ehkä se sieltä vielä tulee... S-E takoo FFVII:sta nyt siihen tahtiin pelejä, että ihme jos jättävät tämän tekemättä Switchille.

https://www.youtube.com/watch?v=wohQiEysqIA


EDIT: Nyt vasta tajusin nuo julkaisuajat kun katsoin trailerit uudestaan.
FFVII Crisis Core Reunion: "This winter"
FFVII Rebirth: "Next winter"

Ovelaa.
182  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 15.06.2022 21:59
Taisi vielä pari kuukautta sitten jokainen uusi julkaisu olla last genille. Nyt, yli 2v julkaisun jälkeen, on alkanut tulemaan julkistuksia jotka on vain uudelle sukupolvelle. Eli ensimmäiset tulee ehkä syksyllä. Yli 2,5v jälkeen. Tai no, onhan niitä remakeja tullut jo useampi.
Remake boomikin alkaa olemaan jo vähän surkuhupaisaa. RE4 kun on julkaistu kohta neljälle eri sukupolvelle :lol: Ja päälle vielä PC ja jopa mobiiliversiot. Ja silti Capcom pysty markkinoimaan uutta versiota edelleen isona juttuna :lol: Otetaan kyllä joka penni faneilta irti.
183  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 13.06.2022 18:46
Taas nähdään kuinka tapahtuman järjestämisessä tarvitaan "sitä jotain". E3 on turha, E3 on niin 90-lukua, E3 on vanhentunut,... Silti tämän(kin) vuotinen Summer Game Fest tuntuu räpertelyltä. Kokonaisuus on todella hajanainen, puitteet on harvalla kunnossa, julkistukset on enemmän indietä kuin uutta sukupolvea jota on tässä jo odoteltu jonkin aikaa. Olen unohtanut lähes kaiken mitä uusia pelejä on tullut eteen. Ja tuntuu että pelien virta on kovempaa kuin koskaan, kun en ole seurannut suuremmin uutisia tämän vuoden puolella, mutta kaiken unohtaa helposti.

MS:llä sentään oli sinänsä tyylikäs lähetys ja yritystä. Starfield herätti vähintäänkin mielenkiinnon. Sony taas,... kovin juttu oli TOINEN remake 9 vuotta vanhasta pelistä. Olen hyvin hämmentynyt kuinka "kuolleelta" tai vähintääkin laiskalta Sony vaikutti. VR tietty oli ihan hyvin esillä, mutta eihän sekään nyt mietään mieletöntä ollut.

Suurella mielenkiinnolla odotan Nintendon Directiä. Nintendon ei pidä kuin pistää perus setti niin se on piristysruiske näihin. Jos sitä Directiä nyt tulee. Huhuja on mutta ei mitään virallista. Kohta pitäisi ilmoitus jo tulla jos se 15.6. olisi.
FFVII saa 25 vuotislähetyksen tällä viikolla, niin sieltä voisi tulla jotain, mutta saa nähdä. Tietty S-E julkistaa asioita monta vuotta etukäteen, joten siinä mielessä voikin tulla. FFXVI taitaa kuitenkin olla "se juttu" tällä hetkellä.

Niin ja IGN:n "nauhoitukset" SGF lähetyksistä oli aika röyhkeää mainostusta. En oikeasti valehtele kun sanon että Youtube heittä 2-3min välein 2kpl mainosta. Eikä sitä ensimmäistä voinut yleensä edes skipata. En nyt muista mitä lähetystä katselin, mutta oli katsonut sitä about 7min ja koko aikana oli tullut yhdestä vai kahdesta pelistä kuvaa, mutta mainoksia oli tullu 8kpl :lol: Sen jälkeen meni hermo ja luovutin. PC Gamer lähetyksessä oli sama juttu. Pokkaa on IGN:lläkin. Gamespotin lähetyksissä ei mainoksia tätä tahtia siis ollut.
184  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 03.06.2022 09:31
En oikein tiedä mitä tuosta Sonyn State of Playsta sanoisi. Aika harvassa oli spontaanit "DAMN" huudahdukset. FFXVI vähän nosti fiilistä, mutta kuinka Summoneiden välinen mättö toimii käytännössä... jotenkin epäilen vahvasti S-E ei vaan osaa tehdä siitä luontevaa. Ja muilta osin peli näyttää niin nähdyltä että haukotuttaa. Ei mitään omaperäisyyttä tai orginaalia josta tietäisi että "tämä on FFXVI". Hukkuu massaan pahasti. Voihan se pelinä olla hyväkin, näyttää vain aika "nähdyltä". Mutta odotellaan demoja... Vaikka odotan (ironisesti) FFVII remake part 2:sta enemmän  :lol:

Stray ja Eternight herätti ehkä eniten mielenkiintoa, mutta pelattavaa löytyy maailmasta niin paljon, että nämä tuskin läpäisee seulaa.
185  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 27.05.2022 13:22
Woketuksesta tulikin mieleen. Katsoiko kukaan Ricky Gervaisin uusinta standuppia :D

Loistava :lol:

Mitä woke tms. keskusteluun tulee niin... En tule varmaan ikinä tajuamaan miksi siitä mitä joku tekee makuuhuoneessa tai mitä on jalkojen välissä tai miltä näyttää ulkoisesti tehdään "asia". Missään tilanteessa. Ihminen on epävarma idiootti(?) :rollaus:
186  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 11.05.2022 08:45
Tänään meni Luigi's Mansion 3:n tarina läpi.

Olihan se ihan jees ja sen parissa viihtyi. Tuli jopa metsästettyä kaikki Boot. Siitä tosin ei muuta saanut kuin tekstin "Metsästit kaikki Boot". Pieni antikliimaksi. Vaikka ei sillä, en nyt oikeasti mitään odottanutkaan, mutta olisi joku palkinto olisi ollu jees.

Saa siitä uuden taskulampun. Taisi löytyä sieltä labran extras valikon takaa.

Aaa. Menikös tuollainenkin nyt kokonaan ohi kun keräsin ne... Jotenkin olin lukevinani että ilmoitus sanoi vain että kaikki boot on metsästetty tms. Hyvä jos tuollainen pitää vain tietää :lol: Vaikka ei sillä, en yllättyisi jos olisi mennyt vain ohi. Ei tullut sen jälkeen valikkojakaan selailtua, kun menin käytännössä pelin Bossiin heti sen jälkeen. Mutta tuo on sinänsä ihan jees palkinto.
187  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 08.05.2022 22:19
Tänään meni Luigi's Mansion 3:n tarina läpi.

Olihan se ihan jees ja sen parissa viihtyi. Tuli jopa metsästettyä kaikki Boot. Siitä tosin ei muuta saanut kuin tekstin "Metsästit kaikki Boot". Pieni antikliimaksi. Vaikka ei sillä, en nyt oikeasti mitään odottanutkaan, mutta olisi joku palkinto olisi ollu jees. Mm. tämän vuoksi kaikkia hidden gemsejä ei tullut etsittyä, vaikka useampi kyllä.

Mutta peli siis toimi. Puzzlet oli paikoitellen ihan näppärästi keksittyjä, kun joskus taas mentiin vain nurkkia läpi lampulla. Muistelisin että pääasiallisesti mentiin päätelmillä, eikä haravoinnilla. Hidden gemsien etsiminen tosin oli suurimmilta osin haravointia, vaikka näissäkin oli pari hienoa oivallustakin. Osassa oli kyllä liian paljon edes takaisin kentässä pyörimistä (se saatanan kissa...), mutta ei näitä montaa ollut.

Pelissä tuotiin hienosti kaikki ominaisuudet vähitellen ja kouluttaen. Nykyään tuntuu että monessa pelissä ähky tulee jo pelkästään toimintojen määrästä ja kun ne vielä isketään naamalle kaikki melkein kerralla. LM3 piti tässä tasapainon aika täydellisesti. Tahti oli mukavan verkkainen ja toimintoja ei unohdettu ensimmäisen kentän jälkeen, vaan niitä käytettiin aika hyvin läpi koko pelin. Mikä toi vaihtelua mukavasti. Vaikka myönnänkin, että aika paljonhan sitä vain tuli paiskottua tavaroita.

Rivivihujen paiskominen alkoi jossain vaiheessa hiukan kyllästyttämään. Ne kun meni alusta loppuun pitkälti samalla tyylillä, ilman suurempaa haasteen lisäystä. Pomot oli ihan mielenkiintoisia ja loppupuolella tuli haastettakin. Ainakin meikäläisen tasoiselle pelaajalle. Ei nyt mitään mieletöntä, mutta haastetta kuitenkin. Ja nämä oli ihan mukavia pelata.

Ulkoasu toimi kannettavana todella hyvin ja yllättävän hyvin jopa 65" OLEDissa. Tietty sahalaitaa näkyi, mutta värikkään karkkimainen väripaletti antoi anteeksi paljon. Yllätyin. FPS oli ilmeisesti 30fps, joka ei itseä haitannut, enkä huomannut mitään suurempia dippejä missään vaiheessa. Tosin meikällä FPS liittyy paljon siihen mitä viimeksi on pelannut. Jos on ollut 60fps peli tulilla, menee hetki että 30fps materiaaliin tottuu. Mutta jos ei ole esim. pelannut hetkeen (kuten tätä ennen), 30fps ei häiritse.

Mutta ihan kiva. Vähän alkoi puutumaan, kun peli kello näytti yli 20h pelin jälkeen. Meikäläisen pelitahti on muutenkin aika verkkainen, eikä LM3:a voi nopea tempoiseksi muutenkaan sanoa, joten vierähti kauemmin mitä suunnittelin. Muutaman kerran kyllä joutui seisottamaan peliä päällä, kun tuli äkillinen tarve kiinnittää huomita muualle. Mutta aika lepposta pelaamista ja etsittävääkin sinänsä löytyy jos siitä tykkää. Kyllä meikä LM4:nkin hommaa ja todennäköisesti pelaa läpikin jos sellaisen Nintendo ulos työntää.

Jos seuraavaksi Astral Chain. Tai sitten voisi vihdoin ottaa PS5:llä sen FF7R:n lisäosan tulille.
188  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 28.04.2022 14:07
Twitterin osto tuntuu melkein Muskin trollilta. Sopimuksessa olevan "Musk ei saa kiusata Twitteriä itseään" pykälän rikkomiseenkin taisi mennä kokonainen päivä, kun alko kuittailemaan Twitterin johtajille :lol:
189  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 08.04.2022 07:31
Aika cool kyllä. Nämä on kuulunut meikällä aina "pitäisi pelata" tai "pelaan kuin ehdin" laatikkoon. Molemmat osat kyllä löytyy :lol:
Ensimmäisen hommasin aikoinaan ihan fyysisenä PC:lle. Pitäisi löytyä vielä jostain laatikosta... Kakkonen oli "perinteinen" Steam ale ostos. Eli halvalla lähti ja kivahan sitä olisi testata, mutta en ole tainnut testata sitä kertaakaan.
Ensimmäisen kanssa taisi olla vielä se, että sen aikaisen PC:n raudan kanssa pelaaminen vaati jonkinlaista kompromissia, niin se vähän söi fiilistä. Joten meni hyllyyn "odottamaan parempaa rautaa". Eihän sitä läpi tullu ikinä pelattua.
190  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 29.03.2022 10:30
Mikä siinä nyt niin tympii? Autoilu on ehkä parasta mitä tiedän.
No joo autoilu itsessää on ihan mukavaa, mutta alan muutokset ja politiikka siihen liittyen saa hakkaamaan päätä seinään. Varsinkin alan tai mielipiteiden tekopyhyys ja paradoksaalisuus on niin käsittämätöntä että itkettää.
Tekopyhyys on siinä että katsellaan sähköautoa kun se on ympäristöystävällisempi auto ja sitten ostetaan kaupunki ajoon isoin katumaasturi mikä löytyy. Siinä vaiheessa on aika turha tulla nillittämään kun toinen tykkää ajella 1000km tankillisella dieseliä.
Toinen on tämä sähkön tuotto. Toistaiseksi hiiltä käytetään sen verran paljon sähkön tuotannossa, että työpaikalla lataaminen ei ole itsestään selvästi puhdasta. Toki se voi sitä olla.
Sitten ne akut. Maailmassa ei kohta ole kovin montaa sähköistä laitetta joka ei kävisi akuilla. Akkuja tarvitaan siis aika helvetisti. Samaan aikaan kun Vihreät valvoo että Suomeen ei tule kaivoksia pilaamaan luontoa, lapset kaivaa Kongossa kobolttia ja akkutehtaat pilaa pohjavedet sitä mukaa mitä isompia akkuja tehdään.

Ja samaan aikaan dieselistä maksat monta sataa euroa vuodessa käyttöveroa vaikka maksat tällä hetkellä tankillakin siitä eniten. Lisäksi MyDiesel olisi raporttien mukaan suht puhdasta jopa. Puhumattakaan siitä kuinka paljon dieselin hinta vaikuttaa Suomen yritystoimintaan ja siitäkin huolimatta se on iso lovi kansankin kukkaroon. Ja jos on kolmas auto suunnitteilla ja odotus että saisi auton 70k€:lla saippuakin on vähän eri hintaluokan tuote kuin niille joilla on yksi keskihintainen vajaan 7k€:n auto.

En väitä etteikö sähköautoista saisi pitää tai hankkia. Mutta markkina ja keskustelu on paikoitellen harvinaisen vääristynyttä.
191  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sähköautot - Maailman pelastus vai Vihreiden salajuoni? : 27.03.2022 19:43
Oli meikälläkin auton hankinta tuossa viime vuoden puolella mielessä ja kyselin työpaikalta leasing autoa. Pääsin ihan siihen asti että valitsin auton ja varustelun, mutta kun tuli toimitusaika puheeksi...10kk oli vain liian pitkä aika. Ja voisi sanoa että onneksi. Diesel sieltä oli kuitenkin valittu.

Koko autoilu aiheena on alkanut vituttamaan viime aikoina. En osaa edes kuvata koko aihetta kun siinä on niin paljon asioita aivan päin vittua. Siltikään ei ole tullut edes mieleeni että autoilusta luopuisi. Jo arjen saneleman pakon vuoksi.

Vaikka ei sillä, koko maailma tuntuu olevan nykyään niin ojassa siltä tieltä mikä tuntui olevan vielä 10 vuotta sitten pitkä mutta selkeä. Joten moni asia vituttaa kertoimilla tai "sivullisena uhrina".
192  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.03.2022 14:03
Switch ollut nyt tulilla muutaman pelin voimin. Kannettavana kaikilla.

Haven on tylsä. Olisiko rytmitys pielessä tai jotain. Kaikkeen vain tylsistyy. Keskustelut on pitkiä ilman valintoja, samoilut on pitkiä ilman kunnon tekemistä... ehkä peli paranee alun jälkeen, mutta alku on vain tylsä.

Luigis Mansion 3 on tutun turvallinen. Alussa vasta mutta peli tuntuu jo tutun mukavalta. Ihan alussa tosiaan vasta mutta tuntuu että peli etenee nopeasti. Uutta juttua koko ajan käsillä.

Kirby and the forgotten land demo. Otin tämän likan kanssa tulille kun arvasin että pinkki pallero on mieleinen. Ja olihan se aika hitti. Kolme demo kenttää tuli pelattua tabletop modessa co-oppina aika nopeasti ja ruinaus koko peliin alkoi heti. Vaikka ei sillä, on peli omastakin mielestä huolettoman toimiva. Ei mitään ihmeellistä, mutta toimii. Yksin tuskin tulisi silti pelattua, mutta saahan likan hiljaseksi ja onhan pelaaminen aina ihan kivaa. Ainakin kun vertaa esim. Disney Barbien pukemiseen.

Likan kanssa pelatessa Switchistä tuli esiin yllättävä plussa. Likalla kun on 7 vuotiaaksikin suht pienet kädet, joten esim. PS5:n pelaaminen ei ikinä kiinnostanut. Mutta tabletop mode, toinen joy-con vaakatasossa, ohjaimen koko on juuri sopiva. Itse luulin että omat kädet taas ei niin pieneen taivu, mutta se toimi käytännössä ongelmitta. Pienistä käsistä on siis etua(kin :rollaus:). Mutta alkoi vähän epäilemään ohjaimen paremmuuden merkitystä, kun tuollaisella palikalla pystyi pelaamaan ilman ongelmia. Vaikka myönnänkin, Orin tms. hektisemmän 2D tasoloikan pelaaminen sillä tuskin onnistuisi meikäläiseltäkään.

Alkaa toi backlogikin poltteleen kovasti. Otin kaupasta mukaan Luigis Mansion3:n ja Astral Chainin, joista en ole jälkimmäistä edes testannut vielä. Mutta silti polttelee mielessä jokin JRPG, kuten Xenoblade, Bravely Default 2, Triangle Strategy,... Ja kun näihin menee 50-200h per peli... eihän niitä ehdi pelaamaan. Ainakaan toistaiseksi. Vaikka voisihan nykymaailman menosta saada tekosyyn, että nyt kannattaa ostaa pelejä varastoon jos toimitusongelmat pahenee tai inflaatio räjähtää täysin käsiin ;D
193  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 09.03.2022 23:28
Kyllästyin miettimään miettimään koska NS+/PRO/2 tulee, niin pistin viikko sitten keskiviikkona Switch OLEDin tilaukseen (Telia.fi 369€) ja illalla lueskelin teemaan liittyen kuinka Nvidialta vuoti NS2:n specsit. Maanantaina sain laitteen sitten käsiini, kun olin päivällä aikaisemmin katsonut raportteja että NS2:ssa on Orin. Ei sillä sinänsä väliä, ajoitus vaan oli universumin osalta jälleen täydellinen. Viimeseen asti yrittää pistää näpeille.

Itse laite on outo sekoitus pettymystä, hämmästystä ja ylättäviä uusia mielenkiinnon kohteita. Hämmästyksen toi kuinka mukavan oloinen se on käsiin. Oletin että se tuntuu kolholta tai oudolta tms. mutta hämmästys oli suuri kun ajattelin kuinka mukava sitä oli käyttää kannettavana. Iso ruutu tekee aika paljon, koska pieneltä ruudulta tuli tihrusteltua hiukan aina ja silloin selkä ja hartiat kääntyi kuin Quasimodolla. Tämän kanssa voi olla aika rennossa asennossa. Eikä laite ole kuitenkaan liian iso tai painava. Kova saavutus, pakko myöntää.

Pettymyksen toi tekninen suorituskyky perustoiminnoissa. Valikot nykii lähes ensi sekunnista ja jos selailet vähänkään tottuneemmin, käyttöliittymä yksinkertaisesti lagaa. Ihan niin kuin Wiissä ja WiiU:ssa. Voisin jopa sanoa että menee jo melkein taidon puolelle että käyttöliittymästä ei vain saa sujuvan toimivaa. En oikein ymmärrä mikä Nintendolla hankaa vastaan tässä, mutta jokin siellä jarruttaa pahasti.

Kirbyn demo ja Haven on ollu testauksessa ensimmäisimpänä ja itse pelaaminen on kyllä aivan erilaista kuin konsolin valikoissa meno. Ei valitettavaa. Konsoli sopii todella hyvin käteen peli tilanteessakin. Ainoa miinus tuli että Kirbyssa meinasi välillä painaa rZ:n pohjaan vahingossa, mikä oli erikoista. Alkaa sormet(kin) kangistumaan.

Erikoisen uutena tapana tuli yhtäkkinen kiinnostus indie pelejä kohtaan. NS on todellakin täydellinen alusta näille. Itseä ei ole oikein ikinä kiinnostanut pelata näitä isolta ruudulta, koska siellä saa paremman kokemuksen eeppisestä menosta. Mutta pikku ruutu,... sopii täydellisesti. Siksi tuli Havenkin hommattua samantien kun oli alessa ja tuntui mielenkiintoiselta.

Loppuarviona.... ymmärrän Epin hehkutusta hiukan enemmän nyt. Ei ne Mario Kartin lisäradat tai ainaiset suorat Remaket saa vieläkään kuolaa valumaan, mutta ymmärrän nyt indie pelien ja kannettavuuden vetovoiman hiukan paremmin. Saa nyt nähdä pistänkö tätä 65":n telkkuun kiinni kuinka (mancave on muutenkin "kasassa" tällähetkellä niin en oikein edes saa sitä kiinni siihen), kun houkuttelee testata enemmän näyttöä, mutta toistaiseksi hektisen aikataulujen vuoksi testailen varmaan ensi päivät/viikon kannettavana.
194  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 10.02.2022 12:09
Oli pientä Switch hypeä pinnassa vielä alkuviikosta, mutta tämä laski sen lähes kokonaan :lol: Xenoblade 3 näytti kyllä hyvältä, mutta jotenkin nämä eivät ole iskeneet ikinä meikäläiseen niin kovaa kuin olisin kuvitellut. Tosin takaraivossa on pieni halu päästä testaamaan näin NS:llä uudestaan, ensimmäisestä osasta lähtien.

Eniten yllättä MP Trilogian poissaolo. Kauanko tästä on jo huhuttu? 3 vuotta? 4 vuotta? Ja vielä ei ole tainnut tulla edes minkäänlaista vahvistusta virallisesti että se olisi tekeillä. Vähän alkaa tuntumaan että MP4 valuu 2023 puolelle tai jopa 2023 jouluun. Mielestäni Trilogia kuitenkin pitäisi julkaista ennen MP4:n tuloa. No, ei sillä että Nintendo ei olisi ennenkin tehnyt omia päätöksiään.

Alan muuten olemaan ihan varma että siellä *ittuillaan vuotajille tahallaan. Arkham trilogiakin jätettiin hautumaan, mutta Assassins Creed paketti oli mukana. Eli kaikki mikä vuotaa, jätetään julkistamatta.

Ja Square-Enix jatkaa näitä vanhojen pelien suorien käännösten julkaisua :lol: Tämä alkaa olemaan Directien "uusi smash hahmo" tyyppinen julkistus.

Olen muuten aivan varma että Mario saa jossain vaiheessa oman Warriors pelin :lol:

No joo, ei se nyt huono Direct ollu. Olihan siellä pelejä.
195  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 09.02.2022 12:58
Isoimmat nimet on BotW2 ja MP4, joten niistä tuskin kuullaan kummastakaan mitään. MP trilogian remaket luulisi olevan agendalla. Riippuu paljon koska NS+ tulee, mutta voisin kuvitella että MP4 tulisi tänä jouluna ja 2023 jouluna BotW2. Siinä olisi BotW2:lla liikkuma tilaa tulla NS+:lle silloin. Ja Dread löi Metroid hypen käyntiin jota MP trilogia remake jatkaisi kun ne tiputeltaisiin tämän vuoden aikana ulos.
Zeldasta tosiaan joku Remake ulos, mutta se on joulun juttuja, joten tuskin mainitaan tässä directissä.

FF-peleistä tulee varmaan taas joku FFVII versio. Tänä vuonna on kuitenkin pelin 25 vuosi, joten ihmettelen jos ei sillä jotenkin rahastaisi. Olisi muuten aika kova jos Square-Enix toisi täyden grafiikka päivityksen ja 60fps version alkuperäisestä. Ei ehkä käytännössä todennäköinen, koska se vaatisi paljon rahaa ja myynnit tuskin olisi mielettömiä, mutta olisi se hieno ;D

Arkham on ollu jo huhuissa, niin se on varma.

Ja Nintendo on tuonut nykyään jonkun yllätyksenkin näihin Directeihin, joka sitten julkaistaan 2-4kk sisään. Tai jotenkin on jäänyt sellainen kuva.

Sitten Splatoon 3, muutama pikku peli, party peli, smash hahmo ja Arceus hehkutusta. Loppuun ehkä joku joulujulkaisu, mutta Nintendon on muistaakseni pitänyt aika hyvin lupauksensa näissä, eli näyttää meneillään olevan puolen vuoden pelejä. Vaikka toki lopussa voi olla joku yllätys. MP4 tuskin, mutta Xenoblade Chronicles 3 ei ole huono veikkaus.

Aika meh todennäköisesti, mutta kyllähän mä sen katon :)
196  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 07.02.2022 12:24
Inflaatiokin on tietyllä tavalla osa syynsä, mutta NSOled:n tapauksessa tämä on vähän heikko puolustus, koska hinta vaihtelee todella paljon. Hintaa säätelevät siis kaupat eikä maahantuoja.
Switchin saatavuuskin on ollut jo jonkin aikaa aika hyvällä tasolla. Powerissakin saa osasta myymälöistä tosiaan suoraan, viikon päähän varauksella joka myymälään ja verkosta voi tilata heti. Gigantista saa 28:sta myymälästä, VPD:stä saa heti, Proshopilta saa heti,... Ei varastot täynnä ole, eli voihan ne helmikuussa loppua jos ei lisää tule, mutta käytännössä NSOledin saatavuus ongelmat Suomessa on suhteellisen pieniä.

En ole katsonut maailmanlaajuisesti millä tasolla hinnat on, mutta jos ne ovat selvästi yli suositushinnan, Nintendohan tulee nostamaan hintoja, koska porukka tuntuu näilläkin hinnoilla sitä ostavan. Oli sille kustannus syitä tai ei. Jos ei ihan suoraan, niin jollain tyhjänpäiväisellä syyllä. Ja tästä tulee pelko että tuotteiden hinnat nousee pysyvästi. Onneksi tosin tämä ei ole vielä vaikuttanut PS5 ja XSx puolella.

Mutta tämä ilmiöhän näkyy jo esim. PC:n raudassa GPUissa. Eli ollaan huomattu että porukka voi maksaa näistä aika helvetisti, markkinoille tuodaan paskaa ja turhia "parannuksia" olemassa oleviin malleihin että suositushinnan saa 50-100% korkeammalle. Pelottaa jääkö tämä hintataso pysyväksi. Varmasti tullaan hiukan alaspäin kun kilpailu on kovaa, mutta RTX 3080 tasoinen tai luokan kortti about 850€? Voi olla mukava muisto. Olen aika varma että tulevan RTX 4080 suositushinta tulee olemaan syksyllä vähintään 1000€.

197  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 04.02.2022 13:07
Parasta Switchin myynneissä, että ilman alennuksia.
Tämä alkaa oikeastaan jo vituttamaan. Mietin että perus NS:n hinta voisi laskea kun OLED mallin hinta oli alunperin 330-350€. Mutta ei. OLED mallin hinta vain nousi siitä ja on tällä hetkellä 369€-429€. Ja saatavuudesta ei ole enää kyse, konsolin saisi useammasta kaupasta vain kävelemällä sisään. Verkkiksellä on loppu 399€:n hintaan ja Prismalla 369€:n hintaan. Muualta melkeimpä löytyy.
Powerillakin alkuperäisen hinta 299€ ja OLEDin 429€. Voi terve. Ei se tyhmä ole joka pyytää, mutta mulkku se voi olla. XSX:n ja PS5:n hinta on kuitenkin pysynyt ennallaan vaikka kysyntä vs tarjonta on enemmän vinossa. Jo ihan periaatteesta ei viitsi maksaa 400€ tai yli tai alkuperäisestä samaa 300€.
198  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 03.02.2022 22:03
Katos ne luokiteltiin tosiaan erikseen. Ei sitten niin paha.

Mutta ilmeisesti kaikissa muissa paitsi GBA-GBM ja GB-GBC välillä oli rautaparannuksia laskentateho tasolla. NewDSx pelit eivät ainakaan toimineet perus DS:llä.

Vaikka joo. Xbox One ja Xbox One X on myös niin kaukana toisistaan että puhutaan käytännössä jo sukupolvien erosta.
199  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 03.02.2022 13:15
Nintendon tapa laskea noita myyntejä tai "tuoteperhe" käsite on vähän erikoinen. GB tuote perheeseenkin kuuluu ymmärtääkseni kaikki välillä orginaali GB - GB Micro. Julkaisu väli näillä ääripäillä on 1989 - 2005.
Sama DS:ssäkin. Ensimmäinen DS tuli 2004 ja viimeinen 2DSXL 2017. Jos Switch menee kannettavien elinkaarella, se loppuu joskus 2030 paikkeilla. Tuskin nyt tuohon asti tietty mennään, mutta pointti on se että todennäköisestihän NS myy vielä kymmeniä miljoonia. Seuraavaksi kun tuskin tulee Switch 2 kuitenkaan, vaan Switch Pro tai Switch+ tms. Nintendo kun vain toimii näin.
200  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 01.02.2022 00:07
Varmasti kiirehtivät ostoa Activision Blizzard kaupan jälkeen. Mutta voisin sanoa että jopa aika looginen osto. MS on hallinnut 20 vuotta FPS genreä konsoleilla, enkä usko että Sony yllättyi Activision-Blizzard kaupasta yhtä paljon kuin muu maailma. Ostajaa oli kuulemma kuitenkin etsitty, joten Sonykin oli varmasti puheissa, mutta uskoisin että hinnan myötä tilanne oli selvä suht nopeasti. Eli tilanne oli että MS omaa jo kovia FPS nimikkeitä, mahdollisuus on että yksi kovimmista FPS nimikkeistä (CoD) menee MS:lle, joten mitä Sony tekee? Hommaa FPS kehittäjän jolla on kovemmat meriitit kuin omilla studioilla. Enkä oikein tiedä minkä muun kehittäjän olisi sitten tähän hommaan hankkinut. Bethesda meni jo, Activision Blizzard oli liian kallis, Valve olisi ollut aivan liian kallis (olisi ollut kova veto kyllä), muut kehittäjät on EA:lla tai Ubilla... Bungie oli ainoa.

Mutta onhan Sony genressä edelleen selvästi altavastaaja. Bungielta pitää tulla seuraava "Halo", että Sony saisi siitä kaiken hyödyn. Mutta itsellä on vähän sellainen mielikuva että Sony osaa integroida ostetut kehittäjät paremmin omaksi studiokseen kuin MS. Joten uskoisin että Bungiella on paremmat mahdollisuudet saada laatua aikaiseksi Sonyn kanssa kuin yksinään.
201  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 21.01.2022 16:01
Dunesta kun oli puhe, niin tässä artikkelista käy jotenkuten hyvin ilmi miten nykyään Dolby Vision striimi vertautuu 4k blu ray matskuun. https://hd-report.com/2022/01/13/dune-2021-4k-blu-ray-vs-streaming-4k-video-comparison/ Striimi ei missään nimessä ole huono, mutta kyllä selkeästi levyjulkaisussa tulee paremmin esille värien syvyys ja erottelukyky tummassa ja vaaleassa päässä. Dune ei mikään lempparileffa ollut, mutta voisi ehkä referenssiksi ostaa hyllyyn.
Aika jännä. Näyttää kuin HBO Maxilla olisi jokin keltainen hehku joka joka kuvassa. Ja siis huomaahan sen leffassa, mutta luulin että se on tarkoituksella. Että se vain kuuluu elokuvan värimaailmaan. Se ei siis varsinaisesti häirinnyt, mutta tuossa vertauksessa huomaa että hukkaa aika paljon yksityiskohtia. Todennäköisesti näkyy siis tummissakin kohtauksissa. Sisäinen materialistini juhlii, fyysiset levyt ovat sittenkin paikallaan. Vaikka olin kyllä alkanut jo tottumaan siihen mukavuuteen että leffan saa pyörimään parin napin painalluksella...
202  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 20.01.2022 13:30
Funny :)

https://www.penny-arcade.com/comic/2022/01/19/
203  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: PC-rauta -keskustelu : 20.01.2022 11:46
No niin. Nvidia, AMD ja Intel aikovat nostaa näytönohjainten hintoja roimasti vuonna 2022.
PC harrastus on ollut muutenkin hyvin rahaa vievä harrastus 2-3 vuoden välein tehtävien päivitysten vuoksi, niin tämä nyt ei varsinaisesti rohkaise jatkamaan harastusta. Varsinkin kun MS yhtenäistää PC ja Xbox kokemusta GamePassilla, niin perusteet pysyä Master Racen kyydissä alkaa olemaan aika ohuet. Suurin syy tällä hetkellä on Steam ja parin vuoden päästä parempi rauta, mutta muuten... Kohta puolitoista vuotta kytätty koska hinnat tulisi alas, niin taitaa olla aika luovuttaa kyttäys ja hypätä Master Racen kelkasta Xboxin kelkkaan. XSX:n kuitenkin saa (vielä) kohtuu hintaan. Jo ostetut pelitkin voi pyöräyttää tulille XSX:llä suoraan.
204  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.01.2022 12:33
Hinta on toisaalta pieni kun ajattelee IP määrää ja tuottojakin, mutta kun ottaa huomioon nykytilanteen, niin onhan tuossa hintaa. Esim. Nintendon markkina-arvo on tällä hetkellä hyvin alle 60 miljardia dollaria. Kauppa on tietty eri juttu osto preemioineen, mutta antaa pientä suuntaa summasta.
Ja luonnollisesti MS osti tässä IP:t, niin saihan se sitä mitä halusi. Kun kulttuuri on pilalla ja menestys laskusuunnassa, niin onhan tuossa kovat riskit, mutta IP:t pysyy. Joten kunnon remontilla tai kehitystä uudelleen jakamalla siinä on kultaa käsissä. Haluiskohan Bethesda esim. tehdä seuraavaa CoDia? No joo, ei ehkä mach in heaven :lol: Mutta mitä Bethesda saisi aikaan Starcraftilla tai Warcraftilla? Ihan mielenkiintoisia skenaarioita.

EDIT:
Suurin kysymys tästä tulee oikeastaan GamePassin hintaan. En jaksa millään uskoa että MS kehittää näitä kaikkia pelejä GamePassin tuotoilla. Vaikka 25milj. tilaajaa tuo pirusti rahaa, ei se riitä millään näiden kaikkien pelien kehityskuluihin. Joten uskoisin että viimeistään 2023 nähdään uusia tilaaja malleja.
205  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 18.01.2022 16:07
Tunnistaa kyllä nää "rahamiehet": $68.7 billion all-cash deal  :lol:

Järjetön summa, mutta varmasti maksoi hymyillen. I feel great disturbance in CoD minds :lol: Eikä enää Crash Bandicootia PS koneille :lol: Vuosisadan trolli MS:ltä Sonylle ;D
206  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 18.01.2022 15:52
Mikkis osti Activision-Blizzardin. Trololololo.
Spoileri (osoita katsoaksesi)


EDIT:
Ihan järjetön ostos. Isku kyllä niin kovaa Sonyn palleille että siitä kestää hetken nousta ylös.
207  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 16.01.2022 17:44
Hauskinta on, että Metroid Primeä väheksyttiin ennen julkaisua ja yleinen mielipide oli, että peli tulee olemaan huono. Miksi se on FPS, miksi sitä tekee joku tuntematon jenkkistudio jne. Peliä suoranaisesti vihattiin ennen julkaisua.

Siinä saivat ennakkoluulot kyytiä, kun peli pamahti hyllyille.

Muistan tämän myös. Kovasti oli keskustalua miksi ihmeessä FP. 2D ja 3rd person oli useammalla toiveissa.
Meikään tämä ei iskenut kovinkaan kummoisesti. FP pelien osalta olin pitkälti "Master Race" lokerossa tuohon aikaan ja ainoa ikinä konsoleilla iskenyt FP oli Goldeneye. Jostain syystä tämä ei kuitenkaan viehättänyt. Taisin kyllästyä ympäristöjen skannailuun ja tekstin lukemiseen mitä oli aika pirusti. Hatun nosto Retrolle maailman rakentamisesta ja tekstin määrästä, mutta olin tuohon aikaan aika vahvasti CGI:n kelkassa, joten sellaisen tekstimäärän lukeminen juonen vuoksi tuntui rasittavalta.
Annoin pelille kyllä mahdollisuuden vielä Wiillä ohjauksen takia ja silloin se iski vähän paremmin, mutta en sillointaan pelannut ensimmäistäkään läpi asti. Hyllystä tosin löytyy edelleen Wiin Metroid Prime Trilogy paketti. Oikeastaan harmittaa kun aukasin sen kun en pelannut edes ensimmäistä osaa läpi :lol:
208  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 13.01.2022 09:35
Piti ihan alkaa tutkimaan asiaa, TK:n tyypillisen vittuiluviestinkin vuoksi.

Ja edelleen väitän, että LG CX OLED vain ei ole sitä mitä sen haluisi olevan.

HBO Max kovasti mainostaa että kuva on 4K HDR, joten totta kai lähden ajatuksesta, että se on sitä. Hyvin todennäköisesti onkin, mutta jotain siinä kuvassa on pielessä. En vain saannu sitä kohdalleen. Juurikin kun tulee tummia varjoja, kuva menee vähän läikikkääksi. Kohtaus missä tätä testasin on Dunen lopussa, jossa katsotaa hiekkamadon...öh.. suuhun. Sain sen kyllä paremmaksi mitä se oli, mutta siltikään en ihan siksi kuin olisin halunnut. Ongelma on totta kai nyt osin siinäkin, että katson kuvaa hiukan kuin "piru raamattua". Moni asia siis tuntuu ongelmalta.

Seuraavaksi oli vielä pakko ottaa käsittelyyn Disney+. Koska Mandalorian on aina ollut helvetin komea ja ajattelin että laittaisin siinä asetukset kohdalleen joita testaisi Dunessa. Kohtaus jossa on avaruuden tähtien loistia esiin ja säätämään. Ja löysin hyvin erikoisen ominaisuuden. Kun kirkkauden muuttaa 49 --> 50 musta muuttuu yhtäkkiä harmaaksi. En tiedä onko mulla jokin sellainen kombo asetuksissa joka aiheuttaisi tämän, vai onko CX:n algoritmit kusettu jossain päivityksessä vai onko meikäläisen reilun vuoden vanha CX hajonnut jossain välissä. Vai onko tämä vain "kusinen suoratoisto". Mutta kuvaa en oikein saanut nytkään enää sellaiseksi kuin olisin halunnut. Tosin aikakin loppui vähän kesken.

Testasin muuten PS5:n HBO Max sovellusta. Ne on rampauttanut sen HBO Nordicin tasolle :lol: Hyvä jos on edes 1080p resoa, veikkaan että 720p. Aivan karmea kuva. Disney+ jäi testaamatta, täytyy katsoa sekin joku kerta.

Mutta enempää en ehtinyt testailemaan, niin täytyy ottaa uusi testisessio jossain vaiheessa. Kun ei ole palvelijaa kotona, niin näissäkin selvityksissä meni pari iltaa. Ja se Dune täytyy varmaan ostaa ihan kaupasta jossain vaiheessa. On käynnyt jo aikaisemmin mielessä näiden streamien ja 4K BD:n vertailu niin tässä on HBOMaxin osalta hyvä tilaisuus. Kun se on kerran "kusinen suoratoisto". Disney+:n testaus on ollu jo jonkin aikaa mielessä kun löytyy 4K Alita Battle Angel hyllystä.
209  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 04.01.2022 19:05
Katsoin tänään Dune HBOMaxilta. Miksi TV keskustelussa? Koska elokuva on OLED televisioiden pahin vihollinen. Kirkasta aavikkoa, jolloin kuva on komea. Mutta elokuvassa on paljon hämäriä tiloja ja elokuvan värimaailma on muutenkin hiekan haalean ruskea. Väri vaihtelut on siis hyvinkin hienovaraisia paikoitellen. Ja kun katsot tätä vielä päivällä, katastrofi on valmis. Elokuva oli sinänsä hyvä ja se piti sinänsä otteessaan. Mutta OLEDin heikko kirkkaus ja huono mustan tasojen erotuskyky pilasi useamman kohtauksen.
Myönnän että kirkkauden nostamisella hämärät kuvat olisi varmasti toimineet paremmin. Mutta kun aavikon auringon paiste tulee esiin,... Niin. Myönnän myös että huone ei tosiaan ollut pimeä, mutta hämärä kuitenkin. Olisin kuvitellut että tämä olisi riittänyt.

Eli joo, vielä todellakin odotellaan sitä parasta TV tekniikkaa.
210  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 20.12.2021 18:42
Tuli katsottua Youtubesta MS:n Xbox dokkari. Eli 6x40min Xboxin synnystä (ja vähän kauempaakin) Series X:n julkistukseen.

Ja yllätyin. Katsoin ensimmäisen jakson niin oli pakko katsoa loput heti kun oli vapaata aikaa. Aivan jumalattoman nerokas markkinointi liike MS:ltä. Juttuja oli laidasta laitaa, niin hyviä kuin pahoja tapauksia ja se sai tuntemaan jotain. Vaikka en ole ikinä ollut "ydin" Xbox -pelaajia, se silti antoi tunteen että on ollut jollain tavalla osa sitä kaikkea koska on pelaaja ja omistaa MS:n laitteen. Ja sen jälkeen halusi olla osa sitä. Se antoi kuvan että MS oikeasti vetää pelaajat edellä ja on maksanut oppirahat siitä.

Dokkarina ei mitenkään täydellinen, toistoa oli jonkinverran, tyyli oli hyvin "amerikkalaisen kepeä", eli mitään faktamaista tietopakettia ei saa, vaan matkan Windowsista Xbox Series X:ään, sokerilla. Mutta ilahduttavan laaja ja haastateltavia oli suht monipuolisesti, mm. Jack Trettonia myöten. Ja dokkarissa oikeasti sanottiin että tässä meni perseelleen ja että meno ei todellakaan ollut pelkkää voittokulkua, vaikka rahaa tuntui MS:n johdolta välillä irtoavan yllättävänkin helposti (yli miljardi dollaria Red Ring of death korjauksiin kun vain kysyi  :rollaus: ). Eli kaikkea ei varmasti kerrottu, mutta dokkari tuntui silti kattavalta.


Mutta ihan mielenkiintoista juttua oli, joten näin pelaamiseen keskittyneellä foorumilla suosittelen kyllä katsomaan. Tosin jos ensimmäisen jakson jälkeen ei nappaa, tuskin muistakaan suurempaa saa irti.

Jos dokkarin jälkeen olisi pompannut tarjous jossa olisi luvattu Series X viikossa kotiin ja Gamepass pariksi kuukaudeksi ilmaiseksi, olisin varmaan kuola poskessa tarttunut siihen. Vieläkin takaraivossa kolkuttelee jos alkaisikin metsästämään XSX:ää, kun RTX näyttiksien hinnat ei taida alas reiluun vuoteen tulla.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 158
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines