Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 98
481  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 02.01.2019 20:40
Tuosta Kabanossin osakesäästötilistä olen itsekin innostunut. Ainoa mikä intoa painaa on se naurettava 50 000 euron raja sijoitetulle pääomalle. Tämä toki riittää 10 vuodeksi perus säästäjälle, mutta sittenkö pitäisi lopettaa? Keinotekoinen raja ja pelottaa mitä tulevat hallitukset keksivät. Nyt kun viherpunahallitukset eivät enää saa heti verotettua työtätekeviä ahkeria säästäjiä, niin nostavatko sitten tulevaisuudessa pääomaveroa niin paljon että saavat "kostettua" sijoittajille. Silti kaikesta huolimatta positiivnen juttu hallitukselta ja ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa. Grillattua rahkaa sitten koko korkoa korolle tuotolla.

No harva tuota 50 kiloa sinne koskaan saa tuupattua. Ja rajahan koskee sinne vain itse talletettua rahaa. Osingot ja tilin sisällä tehdyt voitolliset myynnit tietysti kasvattavat saldoa, joten en näe tuota rajaa kovin suurena ongelmana. Hyvätuloisena ja/tai säästäväisena ihmisenä tuo raja varmasti tulee vastaan pitkällä aikavälillä, joten silloin voi olla syytä sijoittaa jatkossa muualle. Ja voihan raja tietysti poistuakin.

Toki aivan peruspulliaiselle tuo 50k on rajana riittävä, ainakin jos inflaatio ja liksat pysyy nykyisellä tasolla. Mitä pidemmälle tulevaisuuteen mennään, sitä pienemmäksi tuo menee. Toivon todella, että poistavat keinotekoiset rajat, mutta kuten sanottua ihan positiivista, että hallitus on kerrankin kansan puolella.

JayeizHille onnittelut ylennyksestä! Maistuu aina hyvältä, itekin sain alkuvuodesta 2018 yhden ylennyksen ja taisi 2018 tulla jopa kaksi palkankorotusta, mikä maistuu aina. Jostain syystä rahaa jää edelleen sama määrä käteen, mikä lie vamma aivoissa kun menot nousee tulojen mukaan samaa tahtia.  ;D
482  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Vuoden peli 2018 -äänestys (1. God of War) : 02.01.2019 20:23
Hauska lista! En ole ainoataan noista pelannut, paitsi God Of Waria, jonka sai PS+:ssa ilmaiseksi ja 5min jaksoin, sitten nappin hakkaaminen ei enää kiinnostanut.

Niin mitäs osaa olitkaan tarkalleen pelannut? Ei ole tuota uutta God of Waria tainnut vielä missään ilmaispeleissä olla. Reboot-henkinen nimi voi tietty helposti hämätä.
Hahaha, tästä kyllä huomaa kuinka vähän seuraan nykyään pelimaailmaa.  :lol:
483  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 02.01.2019 04:34
Sapiens ja Kahneman on molemmat tuossa, mutta vielä en ole ehtinyt aloittaa. Nytkin on neljä kirjaa vielä kesken. Tykkään lukea useampaa kerralla, jolloin tylsät osuudet kirjoissa eivät niin paljoa paina. Kuuntelemaan en oo vielä oppinut, muutamia koitin, mutta sellainen eläytyvä lukijaääni ei sovi itselle ollenkaan. Alkaa vaan ärsyttämään. David Gogginsin Dont Hurt Me:n aion silti kuunnella vielä. Joe Rogan ja useat muut ovat tuota suositelleen myös audio bookkina koska Goggins heittää lisäkommentteja siinä.

Vaikka määrätavoitteet kirjoissa ovatkin vähän tyhmiä, niin otan silti tavoitteeksi 52 kirjaa vuonna 2019. Ei siksi että sillä olisi väliä luenko yhden vai 52, vaan siksi että se pakottaa lukemaan ja vielä tähän päivään mennessä en ole kertaakaan katunut jos olen jonkun kirjan aloittanut. Elokuvia ja pelejä on lukuisia tullut lopetettua kesken, kirjoja hyvin harvoin. Varsinkin kun vielä vähän taustatutkimusta tekee, niin laadukkaita tekeleitä on luettavina vielä satoja ellei tuhansia. Lisäksi mitä enemmän lukee sitä paremmaksi siinä tulee ja lukeminen myös nopeutuu. Vielä vuosi sitten tuntui kuin olisi nykyajan ADHD -jonne jonka on pakko keskeyttää aina muutaman sivun jälkeen ja tehdä jotain muuta. Keskittymiskyky on parantunut huomattavasti, vaikka ei se edelleenkään ole samaa tasoa kuin joskus parikymppisenä.

Nyt on menossa Tuomas Vimman - Enkeleitä ja yksisarvisia. Kertoo suomalaisen start-up skenen synnystä ja useamman firman tarinan. Pelifirmat vahvasti mukana Remedystä ja Housemarquesta lähtien. Suosittelen kyllä. Löytyy mm. bookbeatista. Tuli heti itselle taas pitkästä aikaa fiilis oman firman perustamisesta. Olin ite mukana myös silloin 2010 -luvun alkupuolella kaikennäköisissä "start up yrityshautomoissa" ja yhden firman liiketoimintasuunnitelma tuli tehtyä suht pitkälle, mutta toteutus vain puuttui ja vuotta myöhemmin yhdet julkisuudenhenkilöt lanseerasivatkin vastaavan palvelun.
484  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 01.01.2019 21:46
Nykyään tulee luettua todella paljon suhteutettuna siihen miten velliperse tuli aikaisemmin oltua itsensä kehittämisen ja opiskelujen suhteen.

Luin 2018 yli 40 kirjaa ja yhden niistä haluan nostaa ylitse muiden.

David Goggins - Cant Hurt Me


Moni on varmaan tutustunut tähän jätkään Joe Roganin Podcastin kautta. Niin minäkin. Sen jälkeen oli pakko ostaa kirja Amazonista. On tällä hetkellä Amazonin toisiksi luetuin kirja Obaman muijan kirjan jälkeen. Aika hyvin tyypiltä jota kukaan ei aikaisemmin tuntenut. Tähtiarvosteluissa pelkkää 5 -tähteä. Täysin oikea arvio.

Maailmassa on paljon kaikkea selfhelp ja positiivuus paskaa. Ja sanon paskaa, koska sitä ne ovat. Jokainen tietää sen ihmistyypin joka haksahtaa kaikkiin verkostomarkkinointi Zinzino, Tuppervaara, Juice+ jne höpöhöpö juttuihin. Samat ihmiset lukee vuodesta toiseen kaikkia opuksia jotka muuttavat elämän, mutta eivät ne muuta. Edelleen ollaan läskiperseitä ja finanssiasiat on mallia Kreikka. Lopulta päädytään lekurilta hankkimaan se Prozac -kuuri siihen Live Laugh Love -taulun viereen.

Gogginsin kirjaa ja tarinaa voi myös luonnehtia selfhelpiksi jos näin haluaa, mutta pitää ymmärtää kirja on aivan toisen kategorian ja tyypin kirjoittama. Goggins on oikeasti muovannut 300 paunaisesta pullahiirestä ja vastuunvälttelijästä yhden kovimmista tyypeistä joka tätä palloa tallaa. Todellakin tosielämän Rocky -tarina. Tarina siitä mihin ihmisen pystyy, kun ei etsi tekosyitä muista vaan katsoo sinne peiliin ja muuttaa itsensä. En halua spoilata niitä jotka kirjaa eivät ole lukeneet, mutta uskon jokaisen tän kirjan lukeneen asenteen muuttuvan parempaan suuntaan. Jotain kertoo, että Podcastin jälkeen luin tän melkein putkeen ja kun aamulla klo 5.30 olin lopettanut, lähdin klo 6:30 töihin. Entinen Gba olisi varmaan miettinyt ettei ihminen nyt 1h unilla voi pärjätä yhtä päivää, mutta Goggins Gba vain nauroi.  8)


485  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 01.01.2019 21:13
Tuosta Kabanossin osakesäästötilistä olen itsekin innostunut. Ainoa mikä intoa painaa on se naurettava 50 000 euron raja sijoitetulle pääomalle. Tämä toki riittää 10 vuodeksi perus säästäjälle, mutta sittenkö pitäisi lopettaa? Keinotekoinen raja ja pelottaa mitä tulevat hallitukset keksivät. Nyt kun viherpunahallitukset eivät enää saa heti verotettua työtätekeviä ahkeria säästäjiä, niin nostavatko sitten tulevaisuudessa pääomaveroa niin paljon että saavat "kostettua" sijoittajille. Silti kaikesta huolimatta positiivnen juttu hallitukselta ja ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa. Grillattua rahkaa sitten koko korkoa korolle tuotolla.

JayeizHikin povaili kurssien jatkuvaa laskua. Mites sitten kun kaikki tätä povaavat, kuten nyt tuntuu jo olevan? Eikö vanha sääntö ollut buy rumour and sell news eli kääntäen tässä tilanteessa nyt pitäisi ostaa kun kaikki povaavat laskua, mitä jos se suurin lasku onkin nyt jo tullut ja 2019 palataan nousu-uralle? Tästä huomaamme kuinka äärettömän vaikeaa on ajoittaa ostot ja siksi niiden ajoittamista ei välttämättä niin hanakasti kannattaisi yrittääkään. Ajallinen hajautus pelastaa siltä, että tuli ostettua juuri huipuilta. Liian moni ei tähän suostu, vaan tyypillinen suomalainen sijoittaja sanoo että laitetaan kaikki kerralla. Sitten itku kurkussa katsellaan 20 vuotta kun tuli ostettua Soneraa 20 kertaisella hinnalla nykyiseen tai Nokiaa 65e lappu. Olisiko JayeizHilla paikka tässä laskea keskimääräistä hankintahintaa ja ostaa lisää, nyt kun valittuja osakkeita saa alennuksella? Vai mieluimin ostaa sitten kun kurssit ovat nouseet 100%? Toki ei se tuottoa takaa, että halvalla ostaa ;)

Suurimmat nousupäivät on muuten tehty aina laskumarkkinassa. Itse onnistuin Finnairilla nappaamaan yli 16% tuoton noin 1kk omistuksella, vaikka osake oli suurimpien laskijoiden joukossa vuonna 2018. Tuurilla osuu joskus. Useimmin on kyllä tullut turpaan lyhyellä aikavälillä.

Kultakaivos Endomines on muuten noussut pirun kovaa loppuvuodesta. Heijastelee kullan arvon nousua ja sitä kuinka kultaa edelleen pidetään "turvasatamana". Jos ennustaa 2019 kovaa romahdusta, niin loogisesti kannattaisi ostaa kultaa tai kultakaivoksia. Ennustan tuulipukujen suhinaa tähän suuntaan jatkossakin ja mikä jottei, voi sitä itsekin koittaa hakea lyhyen aikavälin nousuja tuosta.  ;D


 



486  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden peli 2018 -äänestys (käynnistyy 1.12 klo 00:00) : 01.01.2019 20:40
Lopputulokset on nyt päivitetty avausviestiin. Suuri kiitos tästä vuodesta äänensä antaneille (ja muillekin, jotka postaavat Laudalla tai kuuluvat yhteisömme takapiruihin). Hyvää uutta vuotta!

God of War 3+3+1+3 = 10
Monster Hunter: World 3+3+3 = 9
Super Smash Bros. Ultimate 2+2+1 = 5
Megaman 11 1+3 = 4
Red Dead Redemption 2 2+2=4
Octopath Traveler 3 = 3
Destiny 2: Forsaken 2+1 = 3
Magic Arena 2 = 2
Dark Souls: Remastered 2 = 2
Spider-Man 2 = 2
Far Cry 5 1+1 = 2

Hauska lista! En ole ainoataan noista pelannut, paitsi God Of Waria, jonka sai PS+:ssa ilmaiseksi ja 5min jaksoin, sitten nappin hakkaaminen ei enää kiinnostanut. Huomasin kyllä että laadukkaasti tehty taistelusysteemi ja ukko tottelee kuin ajatus, mutta jotenkin vaan ei itselle uppoa yliluonnolliset jutut ellei ole ensin tutustunut niihin kirjan tai elokuvan muodossa ja saanut kipinää. Pitää tolle antaa silti uusi mahdollisuus kun niin moni tuntuu pitävän yhtenä maailman parhaista peleistä.

RDR2:n tulee aloiteltua nyt tammikuussa ja siltä en odota hirveästi. Niin hypetetty peli kuin olla ja voi ja pyrin pitämään odotukset alhaalla, ettei käy kuten monesti GTA:n kanssa että aina vähän pettyy vaikka edessä on viimeisen päälle tehty peli. Muutenkin open world ähky iskee heti, kun näkee aivan tuhottoman isoja pelialueita. Ainoa viime aikojen peli jossa open world oli toteutettu niin, ettei ähkyä tullut oli Fallout 4. Toki tähän vaikuttaa se, että pidän äärettömän paljon Falloutien pelimaailmasta ja teini-iän Fallout 2:n on imeytynyt aivoihin vapauttamaan aina dopamiinia kun näkeekin Nukacola -pullon.
487  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.12.2018 00:16
Joulukuu 2018 - pahin romahdus sitten 30 -luvun verenvuodatuksen.

Tai näin ainakin media ja sopulilaumat itkevät. Tottahan se toki on, mutta kuinka mielekästä on tarkastella jotain 1kk:n jaksoa ja mehustella sillä? Isossa kuvassa pörssit on edelleen korkealla tai normaalilla tasolla ja varsinkin teknologiaosakkeista ilmaa ei ole lähtenyt vielä juuri ollenkaan. Helsingin kasvuindeksi taisi olla -2.5% vuoden ajalta, joten onpa big fucking drop. Jos katsotaan esimerkiksi Netflixin osaketta, niin P/E huitelee melkein 90:ssä ja P/B yli 22 (huutonaurua). Laatuyhtiöitä saa silti tällä hetkellä ennästysedullisesti. Varsinkin saksan autoteollisuus, pankit yleisesti, öljy-yhtiöt ja varustamot ovat pilkkahinnoiteltuja perinteisin tunnusluvun mitattuina. Onko markkina väärässä vai onko nää vielä tulevaisuudessakin menneen talven nokia lumioita?

Ennustan että nää IT-osakkeet ottaa vielä lukua 2019 ja aika hemmetin lujaa. Miksi? Siksi koska massat ennustavat niin ja ennusteista tulee itseään toteuttavia. Lisäksi EKP lopetti elvyytyksen ja 7 vuotta kestänyt puhallus on tullut päätökseen.

Mietinkin mitkä osakkeet voisivat olla niitä, joihin raha virtaa myös tulevan mahdollisen taantuman aikana? Loogisesti ajateltuna luksuksesta kiristellään ja halpispaskaa laitetaan tilalle. Olisiko H&M oston paikka? Vaatteiden laatu on kyllä sellaista paskaa ettei ainakaan omaan salkkuun maistu. Mites Disney joka aloittaa 2019 striimipalvelun? Ainakaan P/E ei ennusta Disneylle loistokasta tulevaisuutta, firmaa saa ostettua noin 12 P/e. Aika edullinen kun miettii kuinka laadukas brändi kyseessä. Lisäksi jos taantuma iskee, niin katsovatko ihmiset mieluimmin streamipalveluista viihdettä ja säästävät kalliimmista vaihtoehdoista vai lakkautetaanko jopa nykyihmiselle ihmisoikeuksiin verrattavat kuukausittaiset dopamiinitilaukset? Netflixiin verrattuna tää olisi huomattavasti järkevämmin hinnoiteltu, vaikka näitä ei täysin suoraan voi verrata toisiinsa.

Kertokaa omat mietteet 2019 vuodesta. Jatkuuko ostot kun veri virtaa kaduilla, vai menikö sisu kaulaan?



"we simply attempt to be fearful when others are greedy and to be greedy only when others are fearful"

-Warren Buffet
488  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.12.2018 23:42
Hetkinen, eihän Firewatch ole ollut missään vaiheessa plussapeli?

Okei, sitten mulla on vaan valemuisto tosta. Muistin että kaveri joskus hehkutteli peliä ja muistin että olisi sanonut ladanneensa PS+ -palvelusta.  :lol:
489  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.12.2018 16:08
Hyvä juttu Ephramilta Firewatchista, pitää pleikkarille tuo ostaa. Harmittaa etten napannut sitä ilmaisena PS+ pelinä aikoinaan.

Itse olen hakannut Battlefield V:tä ja sen viat alkavat paljastua ensihuuman jälkeen. Ensimmäinen vitutuksen aihe on medicin lääkelaatikot, olen noin 40h pelannut ja tasan kaksi kertaa joku on tankannut energiaa jakamastani laatikosta. Eli näistä ei ole tasan mitään hyötyä.  Hauskaa tässä on (ei ole), että pelaajayhteisö on toistuvasti antanut palautetta asiasta Dicelle, mutta tässä paljastuu pelinkehittäjien ylimielisyys. Nykyään kun yritykset mainostavat olevan asiakaslähtöisiä, niin Dice menee 200km/h vastakarvaan eikä laita tikkua ristiin parantaakseen peliä. BF1:ssä Medicalcratesta sai healtit kun makasi sen vieressä ja tämä toimi erinomaisesti.

Toinen vitutuksen aihe on lentäminen. Jostain syystä autistikoodari on koodannut oikean tatin niin, että jos erehdyt sitä hipaisemaan liian voimakkaasti katselee pilotti yhtäkkiä 90 astetta johonkin aivan perseeseen ja oma koneesi syöksyy kallion seinään vihun kadotessa tähtäimestä. Onneksi tämän vissiin saa poistettua käytöstä, mutta huomaa kuinka puolitiessä peli on puskettu ulos. 
Dice on myös jatkuvasti hinkannut TTK koodia aivan päin mäntyä, onneksi nyt nöyrtyivät edes sen verran ettei muutoksia otettu lopulliseen versioon vaan palautettiin alkuperäiset asetukset. Dicen mielestä pelissä pitäisi käyttää neljä luotia pulttilukkokiväärillä sotilaan tappamiseen. Siinäpähän 10 ammuksen lippaalla tapat juuri sen yhden ukon ja odotat omaa kuolemaasi ladaten asetta.
Pelissä on myös lukuisia bugeja joita en jaksa edes luetella sen enempää, mutta hauska kun kuolemasi jälkeen spawnaat johonkin laatikon sisään ja mietit että ketä vittua samalla kun työnnät kranaatin suuhusi ja sylkäiset sokan.

Jotenkin tällainen paskojen ja keskeneräisten tuotteiden ulos puskeminen vituttaa kyllä ihan huolella. Jos mietitään aikaa tasan sata vuotta sitten, niin silloin tehtiin hehkulamppuja jotka palavat vielä tänäänkin. Joku kommari syyttää tästä kapitalismia ja voitontavoittelua ettei nykyään saada laadukasta ja kestävää tavaraa, mutta jos oikein katsotaan peiliin niin syy on kuluttajissa jotka haluavat ostaa halvalla paskaa. Hinta on se jonka maksat ja arvo on se jota saat. Halvalla ja nopeasti ei saa hyvää. Siksi onkin ilahduttavaa nähdä kuinka pelaajat nostavat infernaalisia paskamyrskyjä milloin mistäkin pelintekijöiden tempuista. Heidät pitääkin laittaa koville. Mehän maksamme heidän palkan. Ugh!
490  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Podcastit : 22.12.2018 06:14
Tuleeko muuten kuunneltua mitään suomalaisia podcasteja?

Arttu Nymanin alfaland on ainakin haalinut useita mielenkiintoisia vieraita. Lähinnä nuo ex-mopojengiläiset ja Potapoffin jakso oli hyvin mielenkiintoista kuunneltavaa. Hyvä podcast, vaikka itse host välillä puhuukin päälle eikä anna aina tarpeeksi tilaa vieraalle.
491  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Podcastit : 16.12.2018 19:21
Oon about vuoden verran kuunnellut Podcasteja aktiivisemmin, mutta aika nopeasti ne hyvät sieltä erottuu.

Joe Roganin nyt varmasti kaikki tuntee ja tyypin Podcastit on varmaan kuunnelluimpien joukossa. Pakko silti mainita tässä jos ei vielä jostain syystä kuulu vakiosubeihin. Mielenkiintoisia vieraita ja hyvää läppää
Parhaat jaksot mm. Dan Bilzerian, David Goggins (tää kannattaa googlettaa, aivan sairas jätkä), Jordan B Peterson, Jocko Willink.

https://www.youtube.com/user/PowerfulJRE
492  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.12.2018 12:46

Tuohon kangaspalojen heilutukseen ja siitä seuranneeseen uutisointiin nyt ei jaksa edes ottaa kantaa, ei mitenkään verrannollinen lapsien joukkoraiskauksiin. Ja täysin marginaaliryhmän larppausta jolla ei ole ollut mitään vaikutusta mihinkää.
Sinulla on hyvinkin fiksuja mielipiteitä ja ollaan monestakin asiasta samaan mieltä (joo pehmennän vähän tulevaa), mutta tälläinen mielipide on juuri se ongelma. Natsiliput voi oikeasti olla joillekkin pelottava ja huolestuttava asia. Kun matuja tuomitaan prosentuaalisesti enemmän raiskauksista kuin kantasuomalaisia, joku luulee sen takia että jokainen ulkomaalainen, varsinkin jos on tummaihoinen, raiskaa lapset ja naiset ja kehuu siitä linnassa. Samalla tavalla joku luulee noiden natsilippujen vuoksi että koko kulkue oli nyt sellaisia jotka haluaa syrjiä ja tappaa kaikki "normista" poikkeavat. Pelko on todellinen vaikka se olisikin väärällä pohjalla. Sitä ei saa ohittaa, vähätellä tai verrata siihen että "teidän suvaitsevaisuus on tuonut jotain pahempaa". Silloin koko homma menee huuteluksi ja kukaan ei muista että pohjimmiltaan ollaan samaa mieltä (natsismi ei kuulu Suomeen, ulkomaalaisia raiskaajia ei tarvitse paapoa), mutta kaikki hukkuu kärjistettyyn väittelyyn jossa kaikilla on kilvet edessä ja seipäät tanassa. Ja silloin ei saada mitään aikaiseksi ja tämän vuoksi kukaan keskellä tai vasemmalla (moni oikeallakin) oleva poliitikko ei sano tähän mitään järkevää.

Ei näitä viestejä tarvitse pehmennellä, soijanakkifoorumeilla nämä  (Sharkie sitten vetää turpaan jos menee yli) ;D

Mielestäni oma maltillinen ja välinpitämätön suhtautuminen näihin larppaajiin on juuri se oikea tie. Nyt kun näille elämänkouluille annetaan suhteettoman iso näkyvyys mediassa ja ollaan presidentti Halosta myöten kieltämässä symbolien käyttöä (jännä miten se työkaluista tehty symboli unohtui samantien ja sitä saa kyllä heilutella ja myydä festareilla) niin se antaa juuri sitä valtaa tälle hyvin pienelle ryhmälle, jolla sitä valtaa ei oikeasti ole ollenkaan. Mietitäänpä näitä koulupudokkaita, ei töitä, ei koulutusta, ei valta-asemaa järjestöissä, politiikassa eikä missään. Sitten pari lippua heiluu ja ovat jokaisen huulilla, vaikka mitään konkreettista eivät ole koskaan elämänsä aikana tehneet. Ainoastaan huudelleet ja trollanneet sinänsä (vielä) laillisilla mielenosoituksillaan. Tämä "pelko" on muutenkin vaikuttanut äärimmäisen paljon vain poliittisten pisteiden keräykseltä (jota toki samaa tapahtuu myös lasten joukkoraiskausten kohdalla). Mielestäni tälle porukalle ei saisi antaa yhtään enempää huomiota kuin nyt on annettu. Selvää huomiohakuisuuttahan tuo on kun osallistutaan mielenosoituksiin ja heti ekalla minuutilla tapellaan poliisien kanssa.

493  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 08.12.2018 14:49
Enemmän pitäisi jo siirtyä tekoihin eikä vain pohtia miksi näin tapahtuu. Tuohon kangaspalojen heilutukseen ja siitä seuranneeseen uutisointiin nyt ei jaksa edes ottaa kantaa, ei mitenkään verrannollinen lapsien joukkoraiskauksiin. Ja täysin marginaaliryhmän larppausta jolla ei ole ollut mitään vaikutusta mihinkää.

Uskon, että näille tapahtumille tulee voimakas vastareaktio joka realisoituu vaaleissa sellaisten puolueiden nousuna jotka ehdottavat konkreettisia ratkaisuita nyt vallitseviin ongelmiin huippuosaajien kanssa. Edellisen väestöryntäyksen aikaan ei vielä nähty kaikkia seuraamuksia ja poliitikoiden hattarapuheet työvoimasta ja kulttuurin värinästä vielä menivät läpi. Nythän tämä on niin joka päiväistä ettei jaksa itsekään enää Scarfin tavoin kiinnittää mitään huomiota.
494  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 26.11.2018 21:55
Hauska sinänsä kun Bitcoinin piti tuhota keskuspankit, niin keskuspankit koron nostoillaan "tuhosivat" Bitcoinin. Melko vapaassa pudotuksessa tuo on nyt ollut ja jos korot jatkavat nousuaan niin Bitcoinikin tulee alas.

Pitkällä aikavälillä toki pirun vaikea sanoa miten käy. Itsellä ei ole vielä kolikon kolikkoa. Tuota MasterTK:n Vechainia tutkiskelin kyllä. Ideanahan tuo on erittäin fiksu jos toimii.

Sinänsä osakkeilla saa kyllä suurempiakin päiväliikkeitä aikaan vs kryptot. Sen kun ostaa bull&bear sertifikaatteja tai unlimited turbo warrantteja. Voi hyvin vaikka tuplata koko potin tai hävitä sen alle sekunissa. En suosittele kyllä ilman tarkkaa perehtymistä   ;D

Hieman on alkanut Nvidian osake kiinnostamaan. Louhinta out ja osake on tullut roimasti alas kuplahinnoista. Silti Nvidia taitaa olla aika yksinvaltias tuolla näyttiskenessä? Tossa voisi olla pitkän tähtäimen osake.

Toisaalta jos tuo Italia tuosta kyykähtää niin ei sitä tiedä minkälainen lama sieltä tulee. Ei kestä sen maan hallituksen talous eikä yritysten/kotitalouksien talous enää mitään koron nostoja kun nytkin meinaa tehdä tiukkaa ns. nollakoron maailmassa. EU:lla ei olisi mitään saumaa pelastaa Italiaa jos alkaisi kunnolla mennä firmat nurin kun lainahanat menisivät kiinni.  Olisi tosin ihan tervettä että ne roskapankit dyykkais kumoon ja sijoittajanvastuu toteutuisi. Liian kauan on veronmaksajien selkänahasta pelastettu firmoja ja valtioita. Sijoittajalle tää avaisi myös huikeita paikkoja ostoille, kunhan käteiskassa on kunnossa. Siksi olenkin aggressiivisesti kasvattanut myös ihan ostokassaa, vaikkei tästä mitään totaalista romahdusta tulisikaan, niin uskon markkinoiden heilunnan (volatiliteetin) voimistumiseen tulevina vuosina.
495  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.11.2018 23:55
Battlefield V PS4

Aijjaij, 400h on takana ykköstä ja heti ekan matsin jälkeen huomasi jo kuinka paljon parempi vitonen on. Ollaan menty selvästi enemmän HC-suuntaan vs. täysin casuaaleille tehty BF1. Ei tästä mitään esports kilpapeliä tule, mutta taidolla on nyt enemmän merkitystä. Ei voi enää tägäillä tyyppejä ja odotella energian palautumista maximeihin. Pirun hyvä äänimaailma ja aidon oloiset räjähdykset, maastokin ottaa lukemaa ihan eri tavalla kuin ykkösessä. Huikee peli, käykää hakemassa niin laitetaan laudan squadi pystyyn  ;D
496  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 19.11.2018 18:04
Gigantissa taas kova julkaisutarjous Battlefield V PS4 44.95e. Ihan älyttömiä tarjouksia aikana jolloin digitaalisesta versiosta joutuu pulittamaan 69.95e
497  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 16.11.2018 14:17
Rovio +11% Q3 Osarista.  8)
498  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 04.11.2018 14:53
Olen ollut vähän varovainen noiden pelifirmojen kanssa. Vaikka onkin tehnyt mieli ostaa. Mutta ei ole oikein tullut mitään erikoista syytä siihen. Remedyllä on ehkä parhaiten pullat uunissa tällä hetkellä. Control tulossa ensi vuonna ja uusi sopimus julkistettiin juuri. Eli tulee tasasta virtaa ja päälle vielä oma iso ip. Joten Remedyä löytyy hiukan salkusta. Pitäisi saada jotain takasinkin jos analyytikot sekoaa julkaisun myynneistä. Jos.

Next Games on mielestäni vähän surullinen tapaus. Our worldin (muistaakseni nimi oli our world...) pelaajien määrä laskenut puoleen nopeaa tahtia kun ryssivät sen teknisesti (vaikkakkin nyt on korjattu) ja Blade Runner ollu testi markkinoilla jo jonkin aikaa. Se että saavat Our worldiin lisää pelaajia nyt korjausten jälkee  maksaa ihan pirusti ja Blade Runner juna meni jo. Leffa julkaistiin oliko yli vuosi sitten ja sekin floppasi, niin en näe että saavat siitä juurikaan vetoapua verrattuna walking dead peleihin. Näkyvyys on kaikki kaikessa mobiilipeleissä, niin Blade Runnerin pelaajahankinta voi tulla vielä kalliimmaksi kuin walking deadin. Ja tällä hetkellä firmalla tuntuu olevan käteisongelmia kun Our world ei tuota tarpeeksi. Eli ei, vaikka lappu on aika pohjissa riskiä tuntuu olevan reippaasti silti.

Jos pelifirmaa haluaa hankkia ottaisin (ja otinkin :) ) Remedyä. Sillä tuntuu olevan suht fiksu strategia.

Edit: Niin ja ei Remedykään halpa ole. P/e on päälle 57. Eli kasvua pitäisi tulla. Ja kyllähän sitäi tuleekin kun Control julkaistaan. Mielenkiinnolla odotan kuinka markkinat reagoi myynteihin. Jos osake pomppaa se on myynnin paikka. Ja vähän sen varaan olen "laskenut".


Suomen pörssissä olevista ostaisin itse ehkä Roviota, jos nyt suomalaista pelifirmaa salkkuun laittaisin. P/e varsin maltillinen noin 15 hujakoissa. Kassassa on rahaa runsaasti ja pelit tuottavat (vielä) ihan hyvin. Brändi on myös tunnetuin. Suurin kysymysmerkki on onko siitä jo otettu suurin potentiaali irti vai osaako Rovio uudistua niin, että taas uudet ja uudet sukupolvet ottavat sen omakseen. Tällä hinnalla en vielä itse ostaisi vaikka ollaankin tultu huipuista yli 50% alas. Se ei tarkoita sitä että osake olisi halpa, ei todellakaan. Ei se kyllä kovin kalliskaan ole, mutta kun ei ole pakko ostaa niin en osta.


Remedyssä näen itsekin huomattavasti enemmän yllätyspotentiaalia, mutta näkyyhän se jo nyt hinnassa että sijoittavat uskovat yrityksen tulevaisuuteen ja valtavaan kasvuun. Milloin se sitten tulee? Alan Wakesta vissiin ollaan tekemässä tv-sarjaa, saako Remedy tästä kertakorvauksen vai provikat? Tästä vielä Alan Wake 2:n niin, että se on ajoitettu hyvin tv-sarjan kanssa. Voisi poikia massia JOS tv-sarja onnistuu ja JOS jatko-osa pelistä onnistuu. Isoja jossitteluita, mutta high risk high reward sanoivat lambomiitissä.
499  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 04.11.2018 14:30
Toimittaja ja yrittäjä Riku Rantala ideoi kolme vuotta sitten Startup Refugees -järjestön työllistämään turvapaikanhakijoita. Nyt on aika katsoa, mitä on saatu aikaan

Arvasin heti otsikosta, ettei sieltä mitään luvattuja koneinsinöörejä tullut vaan perinteistä halpatyövoimaa. Tarkoitusperät on varmasti Rantalalla kuin Holmströmillä hyvät, mutta käytännössä halpatyövoimasta tässä on kyse.

"Järjestön profiloimista ihmisistä noin 20 prosenttia on ilmoittanut omaavansa korkeakoulututkinnon. Taustat pyritään tarkistamaan mahdollisimman hyvin, mutta aukotonta se ei ole."

Perinteinen koira söi DI:n paperit. Toivon kyllä todella, että sieltä myös niitä konepajoja johtavia insinöörejäkin tulee. Olisi kaikkien etu. Toki suurin etu olisi, että rakentaisivat omassa maassaan ne konepajat, eikä terävin kärki jättäisi maata taakseen. Tällöin ehkä voitaisiin myös kohdistaa se apu niihin jotka sitä oikeasti eniten tarvitsevat.


"Viimeksi Rantala on miettinyt talousnobelisti Bengt Holmströmin Ylen haastattelussa esittämää ajatusta, jonka mukaan ulkomailta tuleville pitäisi antaa mahdollisuus tehdä työtä työehtosopimuksia huonommilla ehdoilla.

Rantala sanoo, että Startup Refugees ei ota asiaan kantaa, mutta hänen mielestään joissain tapauksissa työllistymisen kynnystä voisi laskea vaikka määräajaksi.

”Työehtojen polkemisessa ei ole järkeä, mutta onhan meillä nytkin ollut kaikenlaisia työkokeiluja”, Rantala sanoo."


Tää kiinnitti eniten huomiota. Eli suomeksi pitäisi palkkoja polkea. Itseänihän tämä ei huoleta, en todellakaan usko että yksikään projektin henkilöistä kykenisi haastamaan ammattitaitoni ja viemään duunini tarjoutumalla tekemään sen edullisemmin, mutta tavallisen työväenluokan kannalta tilanne on problemaattinen. Kaupan kassalle tai perussiivoojaksi kykenee kuka vain muutaman kuukauden koulutuksella ja varsinkin kaupanalalla tykkäävät käyttää kaiken halpatyövoiman hyväksi. Tämä johtaa siihen, että yhteiskunta maksaa lopulta kustannukset kun työnantaja maksaa työntekijälle palkkaa jolla ei pärjätä ja yhteiskunta kuittaa asumistukien ja toimeentulotukien muodossa loput. Harmi, että jopa Holmströmin tasoinen tyyppi haluaa tätä. Haluammeko todella vielä kasvattaa sitä yhteiskuntaluokkaa joka on riippuvainen valtion tuista. Tämä on käytännössä epäsuoraa yritystukea.
500  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 02.11.2018 21:38
Hyvä pointti Kabanossilta tuo että katse muihin, jos VK ei vaikuta aivan timantilta. Mikään pakkohan ok osakkeeseen ei ole sijoittaa. Suomen pörssissä muutenkin on tällä hetkellä todella vaikea löytää mitään hyvää ostettavaa. Finnair ehkä mielenkiintoisin tuolla nykyisellä hinnallaan.

Amazon on todellakin mielenkiintoinen firma, mutta osakkeena vaikea nähdä että tuossa olisi hinnoitteluvirhettä. Niin monta tuhatta analyytikkoa tuotakin seuraa ja treidaa. Huono ostos se tuskin silti on. Niin valtavat edut tuo koko firmalle tuo. Toki satojen prosenttien nousut ovat jo ohi, mutta olisiko tosta osinkolapuksi? Parempiakin varmaan löytyy. Mutta se riipuu ihan strategiasta mitä hakee ja millä riskitasolla.

Kiva näistä on silti jauhaa joten kaikki vaan jotka rahojaan pörssissä polttelee tai kryptoilla lambomiiteissä huristelee niin läppää heittämään. Sehän tässä hauskaa on että hemmetin vaikea ala ja täysin mahdotonta olla oikeassa kokoaikaa.

Edit. Huomasitteko muuten pelimiehinä Next Gamesin romahduksen. Analyytikot ainakin olivat aivan pihalla mikä kertoo ehkä alan outoudesta tavallisten analyytikoiden keskuudessa. Ite en uskonut hirveästi Walking Deadiin mutta jälkiviisaana on hyvä huudella. Omaa rahaa en tuohon ole laittanut, enkä näillä luvuilla vielä laittaisi. Joku Harry Potter tai Game Of Thrones lisenssipeli olisi aivan toinen juttu. Mitä mieltä Jayeizh oot tosta?
501  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.10.2018 16:35
Eikö tuo osakekohtainen tulos johdu juurikin kasvustrategiasta? Eli rahaa laitetaan kasvuun eikä tulokseen? Tähän verrattuna tulos on mielestäni ihan kelpo. Turun lanseeraus on ehkä suurin kysymysmerkki joka huolettaa itseäni. Koska vaikka kyseessä onkin verkkokaupan edellä kävijä Suomessa ja brändi tukee ennen kaikkea sitä, kivijalkamyymälät ovat (ainakin vielä) merkittävä asia suomalaiselle kuluttajalle. Ja ymmärtääkseni kivijalkamyymälän tarkoitus on ennen kaikkea tukea verkkokauppaa ja markkinoida koko firmaa. Eli täysin eri juttu kuin esim. Gigantilla joka ei anna edes samoja tarjouksia myymälästä kuin verkosta. Ja tämä on ymmärtääkseni ollut Verkkokauppa.comin strategiakin, eli lisää myymälää tukemaan verkkokauppamyyntiä. Mutta Turun lanseeraus taisi mennä sen verran kiville, että pääkaupunkiseudun toinen myymälä on pistetty jäihin tai vähintäänkin harkintaan toistaiseksi.

Mutta hankitakulut on ymmärtääkseni ne joissa Verkkis loistaa. En muista nyt kun luvut, eli en mistä yksiköistä tms. on kyse, mutta luvut oli Power 8-9, Gigantti 12-13 ja Verkkis yli 15. Jos nyt muistan oikein. Jostain talouselämän numerosta noi luin kun Rytköstä haastateltiin. Rytkönenkin puhui että Amazonilta vaaditaan aika paljon ennen kuin on kannattavaa lähettää pesukonetta tms. Suomeen sillä toimitusajalla millä muut saa.

EDIT: Vaikka ei sillä, onhan siinä selkeä riski. Suhdanteen ja kilpailun vuoksi. Mutta mitä lukuja ja tämän hetkisiä ennusteita lueskelee, Verkkis herättää enemmän luottamusta kuin Gigantti ja Power. Ja se on suht lupaavaa. Ainakin pitkässä juoksussa.

Toi kivijalkamyymälöiden lisääminen oli hyvä pointti. Itseä arvelluttaa juuri tämä strategia johon on päätetty polttaa rahaa. Kilpailuetuhan on Verkkokaupalla ollut juuri tuo mainitsemasi kustannusetu, nyt siitä osittain luovutaan kun aletaan rakentaa kalliita kivijalkamyymälöitä kuten suurimmilla kilpailijoilla. Onneksi tämä strategia on nyt vissiin jäissä, vaikka onnistuessaan se toki toisi lisää massia taloon.

Kauppalehdessä oli uutinen ennusteesta, että Amazon veisi 80% Ruotsin verkkokaupasta. Jenkeissä Amazonilla on 40% markkinaosuus verkkokaupasta. Jos otetaan tosi maltillinen ennuste että Amazon veisi vain 20% Suomen verkkokaupasta niin siinäkin tilanteessa olisi kilpailijat kusi sukassa. Tosin en näe syytä miksi Amazon niin vähän kaappaisi kun pystyy valtavilla resursseilla taistelemaan kilpailijat suohon muuallakin. Mut oon samaa mieltä et kivijalkamyymälät kuten Gigantti tulee viel ottamaan turpaan vs Verkkis pitkässä juoksussa ellei strategia muutu.
502  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.10.2018 13:36
Verkkokauppa.comilla on kasvua jatkuvasti. Gigantti on selkeä markkinajohtaja ja siellä vaihtui juuri toimitusjohtaja johonkin norjalaiseen, niin vähän epäilen että Gigantin menestys kokee enemmän kupruja kuin Rytkösen johdossa. Amazonin uhkaa epäilen. Toki lokalisaatio toisi jonkin verran asiakkaita lisää, mutta jos/kun Amazon tänne tulee sehän on pohjoismaiden mittakaavalla. Epäilen kuinka hyvin Amazon hoitaa homman niin pirstoituneella tai monimuotoisella markkinalla. Suomi yksinään on Amazonille pisara meressä.

Lisäksi verkkokauppa.com etsii kokoajan uusia tuoteryhmiä, josta saadaan vähän kuin "itsestään" lisää kasvua jos implementointi onnistuu.

Liikevaihto on kyllä kasvanut, mutta nettotulos osaketta kohden on pysynyt samassa vuodesta 2016 asti liikkuen 0.22-0.20 välillä. Eli käytännössä on investoitu ja vallattu markkinaa, mutta massia jää viivan alle sama määrä. Tää voi johtua siitä että kilpailu on kiristynyt ja katteet tulleet jatkuvasti alaspäin. Siksi näen tän pahana että Amazon tulee vielä markkinoille, koska he pystyy painaa katteita vielä alemmas. Verkkokaupan pitäis pystyy laajentumaan markkinaan jossa katteet on vielä korkeat eli tehdä sama mitä Amazon on tehnyt muille maailmalla.

Sinänsä veekoolla on hemmetin hyvä brändi ja palvelu on aina ollut ensiluokkaista vs joku gigantti jossa aina vituttaa käydä ja jonka kilpailuvalttina on ainoastaan hinta. Nyt pitäisi vaan käyttää hyväksi toi verkkosivujen ja brändin tunnettavuus ja rohkeasti ottaa haltuun joku kokonaan uusi tuotesegmentti jossa vielä kilpailijat vetää kunnolla välistä. Sijoittajat eivät ainakaan ole olleet kovin luottavaisia tähän koska osake on tullut 40% alas vuodessa. Silti pe luku on lähempänä 20:ntä mikä tarkoittaa että osake maksaa tällä hinnalla itsensä takaisin 20 vuodessa. Nykyisilläkin luvuilla sijoittajat siis uskoo että tulos tulee kasvamaan hyvin voimakkaasti. Tälleen 7 vuoden nousumarkkinan jälkeen on itse vaan vaikea nähdä että kulutus vielä kasvaisi, koska suomessakin kulutus on maksettu velkarahalla niin valtion kuin kuluttajien toimesta eikä tulorahoituksella. Uskon et tää tulee heijastumaan myös kulutuselektroniikkaa myyviin liikkeisiin ja se tulee näkymään entistä kovempana kilpailuna hinnoissa. Ihmisillä ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa enempää. Jos nyt pitäis jotain ostaa niin Visan ja Mastercardin osakkeita  ;D

Voin toki olla väärässäkin ja VK:sta tulee ensivuosien raketti. Kiva silti ennustaa ja katsoa vuoden päästä kuinka väärässä oli.

Edit. Laitan tähän vielä VK:n kurssin muistiin 4.45
503  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 28.10.2018 12:07
Nyt on tultu alas jonkun verran, mutta jos katsotaan pitkää aikaväliä, niin alas ei olla tultu käytännössä ollenkaan, edes vuoden tuottoja ei olla syöty, vaan SP500 on edelleen korkeammalla kuin vuosi sitten. Itse nuorena henkilönä tavallaan toivon suurta pörssiromahdusta ja asuntojen hintojen tippumista. Tällaisessa tilanteessa riittäisi kun töitä olisi, niin pääsisi tekemään isot rahat. Sellainen 2008 kupru kun tulisi, niin 10v päästä voisi jo naurattaa.

Yksittäiset osakkeet toki on tulleet suuriakin lukuja alas. Siinä kuten Kabanossi tuossa mainitsikin voi olla yhtiöön luottavalle ostonpaikka. Ideahan oli ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Omaan salkkuun olen suht aggressiivisesti ostanut lisää dropeista.

verkkokauppa.comin osakkeen suhteen olisin varautunut - eikös tuo Amazon luvannut tulla Suomeen? Missä on verkkokauppa.comin kasvumahdollisuudet? Toki kyse on pienestä yrityksestä. Markkina-arvo vain 200 miljoonaa. Voisiko Amazon ostaa tuon pois?

504  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 14.10.2018 22:24
Jos luonto, luonnossa liikkuminen, ruoan hankinta ja metsästys edes jollain tasolla kiinnostaa, niin MeatEaterin eli Lihansyöjän 7. kausi rantautui Netflixiin tänään. Aiemmin tullu vain jenkeissä kaapelista, eli sikäli kiva kun näiden katsominen on näin aika paljon helpompaa.

Katoin tästä sen Joe Roganin jakson, joka oli hyvä. Jätkät ei meinanneet malttaa kytätä vaan piti lähteä hakemaan mestoja kokoajan.  ;D

Ite oon katsellut nyt 4 kautta Last Chance U:ta. Hieno kuvaus siitä minkälainen oma ekosysteeminsä on tuo jenkkifutis yliopistoissa ja tässä tapauksessa perähikiän white trash alueella East Missisippissä. Antaa vähän eri kuvan jenkeistä, kuin monesti sitä menestyneempää jenkkilää kuvaavat sarjat.

Traileri
505  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 22.09.2018 19:10
Tuntuu vähän siltä että nyt ei ole riskisijoittamisen aika. Markkinat on varpaillaan kokoajan. Tai tuntuu siltä. Jos ei tule selvää odotusten ylitystä osake laskee. Pienikin ryppy otsikoissa osake laskee. Tuntuu että kaikki kehittelee päässään jotain suurta romahdusta ja joka osake laskee jatkuvasti sen vuoksi. Tosin kääntöpuoli on se, että ne joilla on hyvä kerrottavaa, markkina reagoi järkyttävällä nosteella.

Ja en tietenkään ole mikään asiantuntija, enkä pelaa edes suurilla rahoilla. Mutta tuntuu että ne joilla menee hyvin on ylihinnoiteltuja ja ne joilla menee odotusten mukaisesti laskee pikkuhiljaa ja joilla menee alle odotusten laskee jatkuvasti.

Toki on epävarmuutta tuovia tekijöitäkin. Kauppasota, USAn arvaamattomuus, edelleen korkeat arvostukset (jenkkien keskiarvo P/E taisi olla jotain 50), jatkuvat ennustukset romahduksesta,...

Toki tämä kaikki voi olla vain omaa hermostuneisuutta :lol: OMXHPI on kutienkin edelleen yli 10000 ja jenkkienkin indeksitkin ymmärtääkseni nousu suuntaisia.

Romahdusta on povattu viimeiset 100 vuotta, aina on joku joka ennustaa sitä ja sanoo sitten olleensa oikeassa kun kurssit laskivat. Vaikea se on ajoittaa ostamista siihen kun osake on historiallisesti halvimmillaan ja myydä silloin kun se on korkeimmillaan, siksi itse ainakin ostan jatkuvasti lisää. Jos tulevat alas niin sitten saa halvemmalla ja jos jatkavat nousuaan niin voittoahan se tietää. In the end markkina kasvaa kumminkin aina pitkässä juoksussa ja jos nyt niin kävisi, että koko hommaa kyykkäisi niin ensimmäisenä ei varmaan huoleta onko osakkeet -50% vaan, että mikä toi hemmetin kirkas sienimuodostelma tuolla horisontissa on.

Jenkkiosakkeet on historiallisesti katsottuna hieman yliarvostettuja tällä hetkellä, PE on 25 pinnassa SP500:ssa. Toisaalta eihän sitä ole pakko ostaa niitä yhtiöitä jotka on yliarvostettuja. Myöskään se PE ei ole koko totuus, tunnusluvut on kivoja, mutta niihin ei kannata tukehtua. Tärkeintä itselle on miltä yhtiön tulevaisuus vaikuttaa ja onko siellä potentiaalia. Kannabisosakkeet kuuluu tähän ryhmään, vaikka ne ovatkin kalliita tunnuslukuja katsellessa, niin markkina-arvot on ihan murto-osia isojen lääke ja alkoholifirmojen vastaavista. Itse uskon, että esimerkiksi juuri kannabis laillistetaan monessakin länsimaassa ja tulevaisuudessa varmasti korvaa osaltaan alkoholin päihteenä. Siksi on pieni siivu myös näitä salkussa. :)

Toinen syy miksi ostan osakkeita, enkä makuuta rahaa tilillä on se fakta ettei tilisäästäminen tuota mitään. Jos arvo-osakkeista saa 4-5% osinkotuottoa ja tililtä saa inflaation jälkeen nollaa, niin valinta on helppo. Toki samalla pitää hyväksyä riskit, mutta sehän on selvää meille sijoittajille.

Kryptoihin en sitten koskaan sijoittanut ja vieläkin oma ymmärrys niistä on liian huonoa jotta laittaisin varoja sisään. Nyt niiden arvokin on tullut alkuhuumasta sopivasti alas, joten ehkä olisi hyvä perehtyä tarkemmin. Lohkoteknologiassa on kumminkin aivan hemmetisti potentiaalia, oikean kolikon poimiminen vaan tuntuu aivan hakuammunnalta.


506  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 22.09.2018 18:49
Joo itse hyödynsin myös tuon saman. Haaveillut Viaplay Sportsista, kun tulee pelattua sen verran tosissaan nykyään Fantasy premier leagueta, mutta enpä ole raaskinut ottaa kuukauttakaan. Tulee käyttöön.

Jep, melkein pakollinen palvelu jokaiselle joka urheilua seuraa. VPN:n kautta kun katsot niin saat myös Champparin näkymään kun laitat ruotsin Viaplayn kautta hommat.

Miten tossa NHL:ssä saa muuten toisen pelaajan puheen kuulumaan? Aiemmissa peleissä oli sama ongelma, kokoajan näkyy nimi ja äänimerkki että puhetta tulee mutta mitään ei kuulu. En silloin jaksanut korjata ongelmaa, mutta nyt ajattelin että voisihan sitä muiden tilttaamista kuunnella samalla. Missään asetuksissa ei lue mitään ja pelaajan mutettaminen pois / päälle ei auta.
507  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 16.09.2018 13:59
Päivitelläänpä tätäkin aihetta.

Yksi mielenkiintoinen nosto voisi olla Turkin tilanne. Media puhuu paljon Trumpetista, mutta todellinen hullu sijaitsee tuolla etelämmässä. Erdoganin johdolla Turkin talous on ollut vapaapudotuksessa viimeisen vuoden. Turkkiin sijoittavat rahastot ovat tippuneet vuoden aikana yli 50% ja liiran arvo on puhdas vitsi. Usan dollari on vahvistunut vuodessa 80% suhteessa liiraan.

Olisiko tässä mahdollisuus saada edullisesti omistuksia turkissa toimivista yrityksistä? Erdoganin valtakausi ei millään järjellä voi kestää ikuisesti, sillä eiköhän kansa kyllästy jossain vaiheessa tuotitavaran kalleuteen ja elämänlaadun romahtamiseen. Se toki on eri asia kauanko vallan vaihtuminen kestää ja tuleeko tilalle joku joka uskoo länsimaiseen talouspolitiikkaan. Riskisijoittajalle tuossa voisi olla silti paikka ottaa näkemystä, toki pitää pinnan olla pitkä ja omata lehmän hermot. Tuskin se käänne nyt ihan heti tulee.

Omaan osta ja unohda 40 vuodeksi salkkuun mietin jotain ETF -rahastoa, jonka kautta pääsee Turkin markkinoille helpoiten. Esimerkiksi toi iSharesin MSCI Turkey on samoissa hinnoissa nyt kuin viimeksi 2008.

link: https://www.ishares.com/us/products/239689/ishares-msci-turkey-etf#/

508  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 16.09.2018 13:26
https://www.gigantti.fi/product/gaming/pelit/pelien-ennakkomyynti/PS4NHL19FI/nhl-19-ps4

NHL 2019 PS4 hintaan 49,95e ja kaupan päälle Viaplay Sport 29,99e

Aika hemmetin kova tarjous. Kävin itse poimimassa. Pelille tulee hintaa käytännössä 20e, mikä on PS4:n vasta julkaistulle pelille ihan joke hinta.

509  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No risk no fun - Lets gamble! : 16.09.2018 13:21
Mitähän noi Unibetin 10€ ilmaisveto ja 100% talletusbonus 150€ asti tarkoittaa? Siinä oli jotain kierrätystä, en varmaankaan saa vain ilmaiseksi kymppiä pelattavaksi?

Onko sulla linkkiä noihin tarjouksiin? Noista pitäisi kyllä yleensä löytyä säännöt ja ehdot aika tarkasti lueteltuna ohesta.

Tuli itse asiassa kuponkina postissa tällä kertaa. Mutta kirjauduttuani tililleni siellä näkyi noita bonuksia ja niiden selitykset ohessa. Vähän sekavaa kyllä on noiden ehtojen kanssa (kierrätys ym.), mutta uskoisin ymmärtäneeni ainakin suunnilleen.

Yleensä noi bonarit on sellaisia, että pitää kierrättää joku 3-6 kertaa se bonuksen summa (tai talletuksen ja bonuksen), jotta saa rahat ulos. Isoimmilla saiteilla on yleensä vielä suht reilusti niin, että vaikka peruisit bonuksen niin menetät ainoastaan sen bonuksen osuuden etkä myös sillä voittamia rahoja. Noi 3-6 kertaa kierrätykset tosin on niin helppoja, että tuskin tulee kiusausta perua bonaria.

Eli rautalangasta: jos saat 100e talletusbonuksen 100%:lla ja kierrätys on 3 kertaa talletus + bonus, niin sun pitää panostaa 600e ennen kuin voit tehdä kotiutuksen. Usein näissä on joku kerroinraja, ettei voi ihan Ephramina vetää mitään 1,12 tennisvetoja.

Kyllä noi talletusbonukset kannattaa vedonlyönnin puolella melkein aina ottaa. Käytännössä ainoa keino tavalliselle tallaajalle saada etua taloa vastaan ja saada positiivinen odotusarvo vedoilleen. Noi ilmaisvedot on sellasia ettei sun tarvitse omaa rahaa laittaa ollenkaan vaan saat 10e ticketin jolla pelata. Unibetilla toi muistaakseni menee niin että laitat kohteen lapulle ja sinne ilmestyy boxi jonka voit ruksia että käytät nyt sen 10e ilmaisvedon. Yleensä noissa ehdoissa on niin, että jos voitat voitoista vähennetään se 10e.

510  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 10.09.2018 22:50
Vaikka SD selvästi saikin kasvua, niin silti oli vähän pettymys tuo tulos. Ehkä isompi pettymys oli kuitenkin Ruotsin vihreiden 4,2%. Olisivat voineet jo pudota pois.

Melkein seisoi, mutta ei kumminkaan. Vihreät ovat tehneet itsestään tarpeettoman puolueen, ruotsissa ympäristöasiat ovat maailmanluokkaa ja jokaisen puolueen agendalla. Vähän sama suomessa ja siksi kannatus myös täällä laskee, vaikka laskun syyksi laitetaankin homoklubeilla perseitä läpsyttelevä toukopouko.

Ruotsissa politiikka on nyt juoksuhaudoissa asemasotaa. Uudet vaalit ovat myös mahdollisia, ellei toinen blokeista lipeä ja ryhdy yhteistyöhö nat..ruotsidemokraattien kanssa. Paras lopputulema olisi blokkien yhteishallitus ja oppositioon SD. Tällöin ruotsi siirtyisi kaksipuoluejärjestelmään ja SD voittaisi suvereenisti seuraavat vaalit.
Sivuja: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines