Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 98
451  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 23.03.2019 16:51
Oli kyllä product valuet kunnossa. En tiedä toista puoluetta, joka olisi yhtä isosti panostanut videoon. Ehkä SDP surullisen kuuluisalla porvarivideollaan.

Luin nyt nuo vaaliohjelmat puolueilta. PS ja Vihreät saa boonusta siitä, että vaaliohjelmat oli selkeästi esillä samantien ja kohtuu tiiviissä paketissa. Varsinkin SDP:llä tuntuu olevan vaikeuksia tiivistää mitä oikein haluavat. Vihreiden ohjelmasta ei oikein käynyt ilmi millä kaikki lisävelan ottaminen maksettaisiin. Rahaa tuntui olevan jakaa aivan kaikkeen. Ainoastaan verokeinottelun ja yritystukien poistamisesta tulisi varoja takaisinkin. Näistä olen myös itse samaa mieltä. Tosin ehkä pitäisi miettiä miksi yritykset eivät halua maksaa verojansa Suomeen, eikä yrittää pelkästään saada niitä satimeen verokeinottelusta. Voisi olla long run parempi verokertymä.

Kokoomus jatkaa tutulla taktiikalla, ennen vaaleja ajetaan kaksilla rattailla ja sitten hallituksessa takki kääntyy kovempaa kuin Vasemmiston Arhinmäellä. Nytkin ohjelmassa on paljon ties mitä kiristyksiä seksuaalirikoslakeihin ja haittamaahanmuuton hallintaan, mutta hallituksessa ovat istuneet sen neljä vuotta ja mitään ei tapahtunut.

SDP haluaa Vihreiden tapaan tappaa suomalaisen työn ja yritykset. Suomi on jo nyt yksi maailman ekologisimmista maista ja vielä pitäisi rankalla kädellä rangaista teollisuutta ja tavallista ihmistä heidän paheellisesta elämästään. Neste on esimerkiksi yksi harvoista suomalaisista valopilkuista innovaatioiden saralla. Biopolttoaineet ovat nostaneet Nesteen yhdeksi suurimmista veronmaksajista ja nyt firma pitäisi ajaa alas lopettamalla polttomoottoriautojen myynti 2030.

Demarit myös haluaisivat korottaa eläkkeitä, vaikka jo nyt palkoista menee 24% eläkkeiden maksamiseen. Suomi tulee tuhoutumaan seuraavan neljän vuoden aikana. SDP ottaa velkaa niin maan perkeleesti, ettei meitä pelasta kukaan. Ainoa toivo olisi rankka talouskasvu, mutta mistä sellainen kaivetaan? Tässä toki piilee myös mahdollisuus, kun euroopassa laajemminkin taloudet romahtavat vasemmistolaisen politiikan seurauksena johtaa tämä vääjäämättä vasemmistolaisen politiikan tuhoutumiseen. Tämä on myös ympäristölle hyväksi, kun kulutus tipahtaa hetkellisesti nollaan. Tukiviidakon romahdettua, myös kotoutuminen tehostuu ja tietyt hitaasti kotoutuvatkin löytävät töitä samantien. Myöskin euroopan ja suomen vetovoimatekijät poistuvat tämän myötä.

Eurooppa on jo nyt halvaantunut ja jäänyt nollakorkojen vangiksi. EKP:n ainoana taloutta elvyyttävänä keinona printata lisää rahaa. Kauanko tämä himmeli kestää, kun talouskasvu on nollassa tai lähellä nollaa, mutta velkavuori kasvaa niin kansalaisilla kuin valtioillakin.

Keskustan vaaliohjelma oli visuaalisesti tylsä ja siten todella miellyttävä silmille lukea. Vihaan kaikenlaista rävellystä, mitä suurinosa nykyisistä medioista harrastaa. Helpoiten asia menee perille kun teksti on hyvin jäsenneltyä ja selkeää. Itse teksti oli samaa kaksilla vankkureilla ratsastamista kuin Kokoomuksella. Molemmat oli hallituksessa ja melkein mitään vaaliohjelmassa sanottua ei saatu aikaiseksi.

PS:n vaaliohjelma on ainoa joka uskaltaa ehdottaa epämiellyttäviä ratkaisuita, saavutetuista eduista luopumista ja tulevien sukupolvien velkataakan helpottamista. Kaikki muut puolueet ovat valmiita elämään velaksi. Vaaliohjelmassa on myös ideoita verojen laskemiseksi kuten sähköveron alentaminen minimiin. Tämä auttaisi tavallista kansalaista sekä parantaisi teollisuuden kilpailukykyä tuoden pitkässä juoksussa enemmän veroja. PS alentaisi myös polttoaineveroa. Oli PS:n ohjelmassa älyttömyyksiäkin, kuten työehtosopimusten yleissitovuuden puolesta puhuminen.




452  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 23.03.2019 14:27
Huh huh, PS on tehnyt eeppisimmän vaalivideon ikinä.

https://youtu.be/dzCK4tTu2nE
453  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 19.03.2019 15:04
Haha no ei katkeruus niin suurta enää ole, huvittavia nuo ovat selittelyineen. Jätin Siniset pois laskuista, koska en usko heidän saavan yli 0.5% äänistä. Voin ottaa kaljavedon siitä että Feministinen puolue voittaa Siniset äänien määrässä.  ;D

Terho tosiaan on hieman flopannut vaalitenteissä. Esiintyminen ei hänelle koskaan ole ollut kovin luentevaa, mutta nyt tuntuu ettei itsevarmuutta ole enää nimeksikään. Tuntuu ettei usko enää itsekään Siniseen tulevaisuuteen. Vaikea nähdä tässä tilanteessa, että äänestäjätkään uskoisivat. Siksi ihmettelenkin miten Jayeizh on päätynyt äänestämään Sinisiä.

Toki voi olla että Sampo takoo vielä voiton https://youtu.be/4e0-p2mN3eE
454  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 18.03.2019 23:55
Suomen 38. eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019 ja niissä valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2019–2023.

Ennakkoäänestys kotimaassa 3.-9.4.2019 ja ulkomailla 3.-6.4.2019.

Tulee pitkästä aikaa todella mielenkiintoiset vaalit Suomen tulevaisuuden kannalta. SDP on noussut selväksi ykköseksi gallupeissa ja hallituskokoonpano tulee olemaan aivan eri nykyiseen verrattuna. PS on noussut jo viisi kuukautta putkeen Halla-ahon johtamana ja on tällä hetkellä korkeimmissa kannatuslukemissa sitten uuvattien lähdön.

Uusimman Ylen gallupin mukaan Hallituspuolueita kannattaa enää 34,5 prosenttia suomalaisista. No tämä ei sinänsä ole suomalaisille uutta. Opposition suosio aina nousee ja hallituksen laskee.

Vedonlyöjälle vaalit ovat aina olleet maukasta aikaa ihan siitäkin syytä kun vedonvälittäjät ovat aina täysin kassalla siitä mitä tapahtuu. PS:lle sai vielä 1-2kk sitten 2,7-2,1 kertoimia yli 12.5% kannatuksesta joka nyt ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna on aivan no brainer (jatkuvat mediassa olevat värinät + oppositio). Sain ihan hyvän potin rahaa sisään tuohon, kunnes sulkivat monesta paikkaa kohteen. Nyt taitaa saada enää 1,55 kerrointa over 13,5%, joka sekin on melko hyvä tuotto käytännön varmalle voitolle.

SDP:lle sai vielä kuukausi sitten melkein tasabuukin Kokoomusta vastaan, vaikka sekin oli selvää ettei Kokoomuksella ole mitään saumaa SOTE sekoilujen ja koulutusleikkausten jälkeen, kun toinen saa oppositiosta huudella ja kerätä kannatusta.

Oma ennusteeni vaalituloksesta näillä tämän hetkisillä tiedoilla:

SDP
PS
Kokoomus
Keskusta
Vihreät
Vasemmisto
Kristilliset
RKP
Piraatit
Liberaalit
Liike Nyt
Kommunistit
Tähtiiike
Feministinen puolue
Eläinoikeuspuolue

Suurin kamppailu tulee olemaan Kokoomuksen, Keskustan, Vihreiden ja PS:n välillä. Sijoitukset voivat olla oikeastaan mitä vain näiden välillä riippuen tulevan kuukauden uutisista ja tapahtumista.







455  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.02.2019 14:09
Tuo VK on vähän ristiriitainen lappu. Markkinat ei luota siihen yhtään, mutta käytännössä kauppa käy ihan hyvin. Ilmeisesti taustalla on Amazonin pelkoa joten kukaan ei uskalla luottaa tulevaisuuteen. Itse en jaksa uskoa Amazonin tuloon ihan hetkeen. Enkä oikeastaan sen vaikutukseenkaan vaikka tulisikin. Markkinajohtaja on kuitenkin Gigantti jolla on kymmeniä kivijalkamyymälöitä ympäri Suomen. Tällä haen sitä että suomalaiset tykkää käydä kaupassa ostamassa tavaransa. Toki Amazon veisi oman siivunsa markkinoista, mutta ei se helpolla sitä vie.

Suurin kysymys on oikeastaan Verkkokaupan myymälä strategia. Vaikka suomalaiset tosiaan pitää myymälöistä, niiden huono sijoitus voi kaataa kaiken. Ja jotenkin epäilen suunnitelmia Itiksen suunnalla olevalle tontille. Tammisto olisi paremmin muulle kuin kaupunkikansalle paremmin "käsillä" ja kaupunkikansalle löytyy myymälä jo jätkäsaaressa. Eli uskoisin että Itiksen suunnalla olevan myymälä veisi asiakkaita jätkäsaaren myymälältä, kun Tammiston myymälä toisi uusia.

Mutta, omasta salkusta löytyy ja en nyt heti lähde poiskaan myymään. Tosin kasvunäkymät alkaa varmaan pikkuhiljaa taipumaan. Saisi Power jo luovuttaa niin VK saisi hyvä pyräyksen siitä ;D

Next Games on tosiaan ihan lottolappu. Kovat riskit. Tällä hetkellä taitaa olla tulossa Blade Runner, eli flopanneeseen leffaan sijoittuva peli. Muutenkin koko Blade Runner saattoi olla lähtökohtaisestikkin vika sijoitus. Kuka kuvitteli että siitä tulisi sellainen menestys joka toisi mobiilipelille haluttua markkinointia? Kulttiklassiikkoon pohjautuvat jatko-osat harvemmin houkuttelee suuria massoja liikkeelle. Eli luulen että kassa todellakin on vain loppu. Ja pelastusta ei näy. Ainoa mahdollisuus voisi olla että firma menisi Suomikehittäjä hypellä ja joku ostaisi sen. Mutta saavutukset näyttää niin onnettomalta (ryssivät itse edellisen julkaisun, talous alkaa olemaan heikossa, vanhoja lisenssejä), että vähän kaukaa haettua tämäkin.

Toi on hyvä pointti et suomalaiset tykkää käydä kaupasta tavaran, mut kuinka pitkään asia on näin? Ostaako kukaan enää esim. pelejä kaupasta? HS.fi oli uutinen lapsiperheestä joka ostaa ruuatkin netistä. Mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mistä 2000-luvulla syntyneet ostaa tavarat? Nähdäänkö kivijalkaliikkeiden renesanssi, vai meneekö kaikki kauppa verkkoon? Esim. itseä ei kiinnosta oikein ostaa mitään kivijalasta, ruokaa lukuunottamatta ja jos senkin voisi edullisesti tilata jääkaappiin asti, niin homma olisi aivan fine. Toki sitä elää oman pään sisällä omassa kuplassa ja helposti yleistää omat ajatukset muiden käytösmalleiksi, mutta oma kutina on ettei kivijalassa enää 10 vuoden päästä käydä läheskään yhtä paljon oli asia sitten mikä tahansa.

Tosta Blade Runnerin floppaamisesta, itse en kyllä nähnyt sitä. Kävin katsomassa leffan ja minuun se iski. Siksi onkin surullista, että se floppasi. Sanon että tosta olisi voinut todellakin tulla hyviä synergiaetuja kun elokuva olisi menestynyt. Nyt se näyttää lähinnä koomiselta, kun floppileffasta tehdään peli. Sijoittajan tää näyttäytyy edelleen vessapaperilappuna. Pitäisi olla firman sisällä jotta näkisi onko tulevista peleistä mihinkään. Lisäksi toi myynti ja markkinointi on melkein kaikilla suomalaisilla firmoilla melko ankeaa verrattuna vaikka ruotsalaisiin, jotka on onnistuneet brändäämään jopa aseteollisuudesta menestyvän tuotteen maalleen, vaikka jokainen tietää ettei ruotsalainen osaa sotia.
456  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 17.02.2019 22:58


Voin toki olla väärässäkin ja VK:sta tulee ensivuosien raketti. Kiva silti ennustaa ja katsoa vuoden päästä kuinka väärässä oli.

Edit. Laitan tähän vielä VK:n kurssin muistiin 4.45

4kk sitten ennustelin kivistä kyytiä VeeKoolle, perjantain päätöskurssi oli 3,78. Alas on tultu yli 15%. Perjantaina napsuu Q4:n osavuosikatsaus. Samalla saadaan tietoa VeeKoon tulevaisuuden odotuksista.

Mitäs laudan omistajat odottavat Q4:lta? Ainakin 1kk:n ajanjaksolla ollaan tultu kovaa alas - ennustaako tämä paskaa raporttia? Tiesikö joku jotain? Vai nähdäänkö perjantaina raketti to the moon?

VK pomppasi takaisin yli 4 euron hintaan. Huomasivat sillee kivasti, että kassassa olikin 2,4 miltsiä enemmän rahaa kuin mitä aiemmin sanoivat (noh virheitä sattuu). Liikevaihto kasvoi ja markkina-osuudet myös - voitto ei niinkään. Ihan hyvä raportti ja tulos tässä markkinatilanteessa. En olisi ollenkaan huolissani, mikäli kristallipallossa ei näkyisi Amazonin Anaconda. Nyt päästäisin itse irti, mutta jos uskoo VK:n kilpailuetuun Amazonia vastaan, niin miksipä tuota ei pitäisi salkussa. VK itse uskoi 10-20% liikevaihdon kasvuun keskipitkällä aikavälillä ja kyllähän JOS toi oman pääoman tuotto pysyy yli 20% niin ihan kiva osake salkussa.

Lisätään vielä tosta Next Gamesista jota lyödään kuin vierasta sikaa. Olivat lopettaneet yhden peliprojektin ja aloittaneet uuden ilman lisenssiä. Eli strategian muutos, mikäli alkavat valmistaa perinteisiä pelejä ilman lisenssiä. Joko hemmetin rohkeaa tai sitten on rahat loppu ja ollaan luovuttu lisensseistä pakon edessä. Toivon todella että tää nousee ihan suomalaisen peliteollisuuden puolesta, mutta ilman suomilaseja vaikuttaa kyllä kaikista potentiaalisimmalta konkkafirmalta. Täysin lottolappu, kun ei ole mitään tietoa minkälaista peliä sieltä on tulossa.
457  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 17.02.2019 17:21
Kumman kirjan tilasit, tuon Gogginsin vai Itzlerin? Molemmat on hyviä, mutta Gogginsin kirja on se jonka jokaisen maanpäällä kävelevän ihmisen tulisi lukea. Itzlerin kirjassa on myös paljon samaa ja enemmän huumoria kuin Gogginsin kirjassa, mutta Gogginsin kirja on se joka tekee syvemmän vaikutuksen.
Gogginsin. Ymmärsin (ilmeisesti ihan oikein) että se on parempi.

Ei yksi kirja tietenkään tee läskistä supermiestä eikä idiootista kriittisesti ajattelevaa filosofia. Tuskinpa tämäkään mies supermieheksi muuttui lataamalla kirjan älypuhelimeensa.
No sehän se onkin. Mutta sillä mielellähän ne tehdään. Ja GBAkin kertoi että tämä olisi jotenkin onnistunutkin. Ja eihän kukaan rationaalisesti ajatteleva usko minkään yksittäisen asian muuttavan elämää mihinkään suuntaan. Ja vaikka myönnänkin että tälläisiäkin tapauksia toki on, itseä kiinnostaa kirjassa se että onko sillä oikeasti mitään vaikutusta omaan elämän tai universumin katsomukseen. Harvalla meikäläisen tapauksessa on.

Jep, sehän varmasti on itsestäänselvyys etteivät ne kirjaimet sieltä kirjan sivuilta kenenkään puolesta sitä työtä menestyksen eteen tee (pitää myös ymmärtää lukemansa). Ideana onkin antaa aivoille työkalut suhtautua eri tilanteisiin eri tavalla kuin aiemmin on tottunut. Mikään tavoittelemisen arvoinen ei koskaan tule helpolla, eikä sormia napsauttamalla. Selvää on että se vaatii työtä ja AIKAA. Motivaatio kuolee hyvin nopeasti ellei ole selvää fokusta mitä tavoittelee tekemisellään, mutta keskustellaan kun olet kirjan lukenut vaikuttiko se sinuun ja millä tavalla. Uskon kirjalla on positiivinen vaikutus ja elämänlaatu paranee kun ei stressaile enää samalla tavalla tuon jälkeen. Kirjan jälkeen on hyvä recappina katsoa Joe Roganin podcast kun Goggins on vieraana. Roganikin oli kuin pieni innostunut fanipoika koko haastattelun ja taitavat nykyään treenaillakin yhdessä  :)
458  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 16.02.2019 22:20
Laitoinpa ihan hyvikseni tilaukseen. Olen yleensä hyvin skeptinen näitä "Elämä paremmin, elä näin" tai "Näin saat elämäsi kuntoon" tai "Näin ihminen on onnellinen" kirjoja kohtaan. Kaikki nämä asiat kuitenkin lähtee itsestä, ei muista tai muiden jutuista. Mutta jos kirja on oikeasti niin hyvä, niin sillä pitäisi olla jotain vaikutusta. Helpompi ja vähemmän pinnaa kiristävä arki on aina tervetullutta. Usein nämä vain sulkevat toisensa pois. Haastava, kiirenen tai pinnaa kiristävä arki ei kannusta etsimään sitä 1,5h väliä jostain että pääset jonnekkin muualle pois kuin istahtamaan ruudun tai kirjan ääreen. Lisäksi olen sitä mieltä että kaiken alku ja juuri on nukkuminen ja mielen tyhjentäminen. Ja kun arjen haasteet on sillä tasolla, että joko nukut kunnolla tai pääset nollaamaan itsesi jotenkin sen lisäksi että käyt töissä ja katsot että kukaan ei kuole (kärjistäen, mutta perimmäinen tavoite kuitenkin), en näe että siinä kauheasti kirjat auttaisivat.

Harmillisesti en löytänyt tästä käännöstä. Mutta tuskin on tulossakaan, joten laitoin kuitenkin tilaukseen. En ole kovin montaa kirjaa lukenut kannesta kanteen englanniksi, joten niiden lukeminen on luonnollisesti vähän raskaampaa. Vaikka ei sillä, näinhän se helpottuu.

Kumman kirjan tilasit, tuon Gogginsin vai Itzlerin? Molemmat on hyviä, mutta Gogginsin kirja on se jonka jokaisen maanpäällä kävelevän ihmisen tulisi lukea. Itzlerin kirjassa on myös paljon samaa ja enemmän huumoria kuin Gogginsin kirjassa, mutta Gogginsin kirja on se joka tekee syvemmän vaikutuksen.

Molemmat saa myös Amazonista yhdellä klikkauksella kindleen (eli sun älypuhelimeen) ja voit lukea ne samantien. Molemmat kirjat luin melkein yhdeltä istumalta.

Toi on hyvä, että olet skeptinen sillä 99% noista motivaatio yms haistapaskakirjoista on sitä itseään. Läskit pysyy läskeinä ja kukaan saa mitään aikaiseksi elämässään luettuaan niitä kirjoja. Goggins taas on elävä todiste siitä, kuinka hän nousi laiskasta selkärangattomasta läskiperseestä maailman kovimmaksi mieheksi ja elää edelleen joka päivä kuten opettaa, toisin kuin nämä perinteiset motivaatiokirjailijat jotka istuvat rahojensa päällä ja muistelevat menneitä saavutuksiaan.

En viitsi spoilata yhtään. Parasta kun lukee itse ja huomaa sen ettei voi laskea kirjaa alas. Ja vaikka se elämä ei siitä mihinkään muuttuisi, niin molemmat noista kirjoista on huikeaa viihdettä :)
459  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 14.02.2019 17:56
Nykyään tulee luettua todella paljon suhteutettuna siihen miten velliperse tuli aikaisemmin oltua itsensä kehittämisen ja opiskelujen suhteen.

Luin 2018 yli 40 kirjaa ja yhden niistä haluan nostaa ylitse muiden.

David Goggins - Cant Hurt Me


Moni on varmaan tutustunut tähän jätkään Joe Roganin Podcastin kautta. Niin minäkin. Sen jälkeen oli pakko ostaa kirja Amazonista. On tällä hetkellä Amazonin toisiksi luetuin kirja Obaman muijan kirjan jälkeen. Aika hyvin tyypiltä jota kukaan ei aikaisemmin tuntenut. Tähtiarvosteluissa pelkkää 5 -tähteä. Täysin oikea arvio.

Maailmassa on paljon kaikkea selfhelp ja positiivuus paskaa. Ja sanon paskaa, koska sitä ne ovat. Jokainen tietää sen ihmistyypin joka haksahtaa kaikkiin verkostomarkkinointi Zinzino, Tuppervaara, Juice+ jne höpöhöpö juttuihin. Samat ihmiset lukee vuodesta toiseen kaikkia opuksia jotka muuttavat elämän, mutta eivät ne muuta. Edelleen ollaan läskiperseitä ja finanssiasiat on mallia Kreikka. Lopulta päädytään lekurilta hankkimaan se Prozac -kuuri siihen Live Laugh Love -taulun viereen.

Gogginsin kirjaa ja tarinaa voi myös luonnehtia selfhelpiksi jos näin haluaa, mutta pitää ymmärtää kirja on aivan toisen kategorian ja tyypin kirjoittama. Goggins on oikeasti muovannut 300 paunaisesta pullahiirestä ja vastuunvälttelijästä yhden kovimmista tyypeistä joka tätä palloa tallaa. Todellakin tosielämän Rocky -tarina. Tarina siitä mihin ihmisen pystyy, kun ei etsi tekosyitä muista vaan katsoo sinne peiliin ja muuttaa itsensä. En halua spoilata niitä jotka kirjaa eivät ole lukeneet, mutta uskon jokaisen tän kirjan lukeneen asenteen muuttuvan parempaan suuntaan. Jotain kertoo, että Podcastin jälkeen luin tän melkein putkeen ja kun aamulla klo 5.30 olin lopettanut, lähdin klo 6:30 töihin. Entinen Gba olisi varmaan miettinyt ettei ihminen nyt 1h unilla voi pärjätä yhtä päivää, mutta Goggins Gba vain nauroi.  8)




Gogginsin oman kirjan jälkeen tuli luettua kuusi muuta kirjaa tässä välissä, ne eivät tehneet suurtakaan vaikutusta, mutta onneksi löytyi miehestä vielä yksi teos. Täytyy tähän todeta että mikään muu kirja tai henkilö ei ole itseen tehnyt yhtä suurta vaikutusta kuin yllä oleva Cant Hurt Me. Kirja minkä löysin oli multimiljonääri Jesse Itzlerin kirjoittama Living with a SEAL: 31 Days Training with the Toughest Man on the Planet

Jesse oli itsekin nähnyt juoksukisoissa Gogginsin ja miettinyt että mitä aktuaalista vittua mies! Tämän jälkeen kutsui Gogginsin elämään kuukaudeksi luokseen. Goggins lupasi tulla yhdellä ehdolla, hän päättäisi kaikesta. Amazonissa 1145 arvostelusta 82% on antanut täydet viisi tähteä. Varmaan enemmänkin olisi, jos Amazonin arvosteluissa olisi jotain pointtia, mutta arvostelut on tehty niin vaikeaksi etten ole ikinä sellaista onnistunut antamaan. Pitäisi kirjoittaa kaikkea paskaa, eikä pelkkä tähtiarvostelu riitä. Noh takaisin itse kirjaan. Aivan hemmetin hauskaa tekstiä, mikä on yllätys sillä Itzler ei sinänsä mikään kokenut kirjailija ole. Goggins rääkkää Izlerin äärirajoille ja näistä vielä 150% yli. Taas yksi opetus siitä, kuinka paljon ihmisellä on voimavaroja vielä senkin jälkeen kun miettii että ei jaksa. Muistutti myös siitä, että moni meistä laittaa riman aivan liian alas omassa elämässään. Lopuksi Izler toteaa kaikista sadoista miljoonista dollareista huolimatta, että hän haluaisi Gogginsin elämän johon ei mitään ylimääräistä kuulu. Suosittelen jokaiselle tätä sekä yllä mainittua Gogginsin omaa kirjaa. Ei näitä voi edes verrata mihinkään muuhun, moni kaveri on lukenyt nyt molemmat ja huomannut elämässään totaalisen muutoksen parempaan. Saman viestin voi lukea myös lukemattomista arvosteluista ympäri maailman. Huikea ukko ja huikeat kirjat. Lukekaa!  :)
460  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 10.02.2019 20:09


Voin toki olla väärässäkin ja VK:sta tulee ensivuosien raketti. Kiva silti ennustaa ja katsoa vuoden päästä kuinka väärässä oli.

Edit. Laitan tähän vielä VK:n kurssin muistiin 4.45

4kk sitten ennustelin kivistä kyytiä VeeKoolle, perjantain päätöskurssi oli 3,78. Alas on tultu yli 15%. Perjantaina napsuu Q4:n osavuosikatsaus. Samalla saadaan tietoa VeeKoon tulevaisuuden odotuksista.

Mitäs laudan omistajat odottavat Q4:lta? Ainakin 1kk:n ajanjaksolla ollaan tultu kovaa alas - ennustaako tämä paskaa raporttia? Tiesikö joku jotain? Vai nähdäänkö perjantaina raketti to the moon?
461  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.02.2019 11:25
No toki kokemukset GTA:sta oli alla, mutta 2019 ja tyyliin maailman kallein peli? Niin eikö voisi palkata edes yhtä halpaa intialaista miettimään kuinka pelattavuudesta saisi sujuvan. Mikä vittu siinä on niin vaikeaa? Tuntuu ettei ihmisillä ole tarpeeksi kunnianhimoa, aina tehdään keskinkertaista vaikka kykyä olisi tehdä priimaa. Rajoittaako PS4 vanha rauta ja tallennuskapasiteetti?

Siis Rockstarin työntekijäthän veti yötä päivää pelin äärellä (huhut kertoo joistain 12h päivistä, mikä on omanlaistaan hölmöyttä.) Laiskuudesta on oikeasti turha väkeä syyttää. Ongelmana harvemmin näissä on se, etteikö pelattavuuteen voisi panostaa, vaan kuinka korkealla se on prioriteettina noin lopulta. Hinku simuloida oikeata maailmaa kaiken muun ohi aiheuttaa juuri moisia ongelmia. Pikatestauksen perusteella suurin ongelma on lähinnä se, että on ollut pakko laittaa piiiiiitkiä animaatioita joka ikiseen asiaan, mikä saa pelin tuntumaan huomattavasti kankeammalta kuin sen tarvitsisi olla. Esimerkiksi simppelissä loottaamisessa on pitkä animaatio vrt. melkein mikä tahansa muu peli, missä moinen olisi täysin välitöntä.

Ison budjetin peleissä tunnutaan arvostavan "realismia" kun taas pienemmän budjetin peleissä saattaa paradoksaalisesti olla jopa etuna, ettei ole aikaa eikä rahaa tehdä kalliita pitkiä animaatioita ymv.

Noi 12h työpäivät sinänsä ei ole mikään ongelma tai ratkaisu, vaan se juuri mitä itsekin sanoit ettei oikeisiin asioihin ole panostettu. Laiskuudesta syytän edelleen, koska pelattavuuteen ei ole viitsitty panostaa. Tämä ei toki ole työntekijöiden vika, jotka tekevät vain sitä mitä pomo pyytää tai olettaa työntekijöiden tekevän. Tavoiteasetanta on ollut väärä. Hyvin tyypillistä isoissa firmoissa joissa johdolla on hyvin sumea kuva siitä mitä ruohonjuuritason tekeminen on.

Pitää toi Sharkien megapitkä video katsoa kunhan sopiva väli tulee, kommentoin sitten.
462  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.02.2019 14:40
No toki kokemukset GTA:sta oli alla, mutta 2019 ja tyyliin maailman kallein peli? Niin eikö voisi palkata edes yhtä halpaa intialaista miettimään kuinka pelattavuudesta saisi sujuvan. Mikä vittu siinä on niin vaikeaa? Tuntuu ettei ihmisillä ole tarpeeksi kunnianhimoa, aina tehdään keskinkertaista vaikka kykyä olisi tehdä priimaa. Rajoittaako PS4 vanha rauta ja tallennuskapasiteetti?

Kaikesta huolimatta on tuo itselle ainakin pirun kova peli ja jonka ääreen on tullut aina työpäivän jälkeen uppouduttua tunneiksi. Mieletön määrä pieniä yksityiskohtia. Metstästys ja kalastus tehty hyvin, pokerissakin oli haastetta ja vaikuttivat ihan ok boteilta vihut kun nopeasti 10 kättä pelasin.
463  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 01.02.2019 23:58
RDR2



Hieno peli kaikin puolin, mutta aivan helvetin buginen ja paskasti tehty. Peli kärsii todella usein open world peleille tyypillisestä epätarkkuudesta ohjauksen kanssa. Pikkutarkkoja juttuja ei vaan pysty mitenkään hoitamaan pelissä. Monesti joku laatikko pitäisi avata, mutta hahmo ei vaan suostu kävelemään laatikolle niin että saisi sen neliöllä avattua. Sama sen saatanan hevosen kanssa. Kuljetin pelin kalleimmat vaunut kartan toisesta päästä ostajalle ja noin puoli senttiä ennen latoon ajamista yksi neljästä hevosesta hipaisee ladon ovea ja pääse jollain Rockstarin logiikalla vapaaksi. Vaunuista juntteinari maksaakin enää 25 usd. Sitten yhden boynty hunter -tehtävän suorittamiseen meni potion x 10 ja lipas jos toinenkin, vihdoin ja viimein kun olen saanut vihut lahdattua ja pääjehun raahattua takaisin sheriffin toimistoon ja palkan saatuani päätän hypätä hevosen selkään, mitä tekee Arthur Morgan? Hyppää ohi ajavan hevoskärryn kyytiin 10 sheriffin edessä ja minut lahdataan alle viidessä sekunnissa seulaksi. Palkka + hilut päälle meni kuollessa.

Jotenkin naurattaa tuo kuinka huono ohjattavuus pelissä paikoitellen on. PC:llä tuskin samaa ongelmaa nähdään.
464  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.01.2019 20:52
Hemmetin hyvää keskustelua laudalla, tuntuu kuin homma olisi syttynyt uuteen liekkiin pitkän hiljaiselon jälkeen. Toki itseä ei nykyään peleistä keskusteleminen niin kiinnosta (koska pelaan kokoajan samoja pelejä), niin sillä puolella varmasti on jatkuvasti jotain läppää heitelty.

MasterTK:lta pirun hyvä pointti tuo omalle ajalle hinnan laskeminen. Siihen törmää varsinkin sijoituspuolella jatkuvasti, ettei mistään haluttaisi maksaa mitään. Ei analyysistä, ei suosituksista, ei säilytyksestä, ei veroneuvonnasta, ei perintösuunnitelusta tai yhtään mistään muustakaan. Parhaiten tän näkee myös, kun ihmiset ajaa autolla supermarkettiin hakemaan jotain  yhtä tarjoustuotetta. Ihan kaikkea ei kannata itse tehdä tai uhrata omaa aikaa sen saavuttamiseen, minkä voi ostaa myös palveluna.

Itse parhaimpina (sekoilu)vuosina ajelin noi 2000e:lla vuodessa taksilla. Joku kauhisteli kerran summaa, mutta todellisuudessa jos olisin vastaavalla autolla ajanut vuoden, olisi hinta ollut vähintään 15 000e. Pelkästään 10 000 euroa olisi lähtenyt hinnasta kun ajaisi sellaisen ulos kaupasta, sitten vakuutukset ja bensat päälle + olisin joutunut kääntämään rattia itse.

Jos muuten sähköautoihin uskoo, niin kobolttikaivokset olisivat voineet vielä hetki sitten olla yksi sijoituskohde. Pahimman kiiman mentyä ohi niiden arvot ovat tippuneet yli 80% vuodessa. Itse olen näitä noin vuoden seurannut. Vielä ei salkusta löydy ja Musk itseasiassa ilmoitti heidän pyrkivät kobolttivapaisiin akkuihin. Tällä hetkellä Teslan akuissa on 3% kobolttia ja next genissä Muskin mukaan 0%. Tulevaisuuden akuissa nikkeli olisi pääasiallinen materiaali. Itse en kemiasta tajua hevonpaskaa, mutta jos nikkeliä tuupataan jatkossa akkuihin ja jos sähköautotellisuus on tulevaisuus niin lyhyellä matematiikalla nikkeliä salkkuun.

Seekingalpha on nähnyt saman minkä itsekin.

Spoileri (osoita katsoaksesi)



Edit: Norwegian on tippunut huipuista jo -50% ja tänään romahti -21%. Helvettiläinen kun ei ole käteistä yhtään irroittaa. Sanon että huomenna nousee ja pikavoitot tarjolla. Olisi toki pitänyt ostaa jo tänään. Katsotaan onko Gba 1 day forecast oikeassa. Sanon että huomenna ainakin +5% rekyyli. Yhtä varma kuin betsit.



465  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.01.2019 18:27
En ole hirveästi Ipe Parviaisesta kuullut, mutta vaikuttaa aika huipasalta tyypiltä. Kyseessä siis kovan luokan "sijoittajaguru"

https://guruexposed.blogi.net/blog/


Tää on kiertänyt varmaan kaikissa sijoituskeskusteluissa nyt. Samaan aikaan hupaisa, mutta surullinen ja säälittävä tapaus. Kyllä pitää olla sekaisin.
466  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 23.01.2019 18:09
Oma suosikkini, kun leffateatterissa tuli mainos, jossa tummaihoinen akka oli pilkillä jossain erämökillä. Piti siihenkin mainokseen saada se kiintiölaku mukaan. Alkaa olla jo niin huvittavaa.  :lol:

No juuri tämä, vaikka tuota sanaa nyt en itse käyttäisi. Tämä tietona syyttäjälle ja Fobballe jo valmiiksi, niin ei tarvitse käräjille asti mennä.

Nykypäivänä firmat pelkäävät leimaantuvansa ja siksi on helpompaa palkata suoraan etnisesti valtaväestöstä eroavia henkilöitä markkinointiin. Jos katsoo vaikka vaatemerkkejä, niin ei tule kyllä yhtään vastaan jossa olisi pelkkiä valkoisia malleja. Sama omassakin firmassa, melkein jokainen korkean profiilin mainoskasvo joka on palkattu edustaa etnisesti muuta kuin valtaväestöä. Sinänsä tässä ei ole mitään väärää ja ymmärrän hyvin pörssiyhtiöitä, riskejä ei kannata väärissä paikoissa ottaa ja kannattaa aina kannattaa vallalla olevaa trendiä. 90-luvulla se oli kiintiöhomo joka iskettiin joka sarjaan ja leffaan, nyt maahanmuutto on se päivän sana.

Se on harmi jos niinkin keskinkertainen elokuva kuin Black Panther palkitaan vääristä syistä. Suvaitsevaiston narratiiviinhan kuuluu, että yleistää ei saa - paitsi jos kyse on valkoisesta heteroseksuaalista miehestä, tällöin aikaisemmat saavutukset (Oscar palkinnot valkoisten heteromiesten elokuville) ovat kollektiivinen taakka koko ihmiskunnan valkoisille miehille ja heitä tulee rangaista ja antaa tasinkoa pigmentiltään tummemmille ohjaajille ja näyttelijöille. Ennustankin Oscarvyöryä oikeaan kehoon syntyneille henkilöille.

No Oscarit vissiin on vähän kuin Euroviisut, politiikkaa, joten olkoon niin. Kertoimenlaskijat tosin ennustavat Roman voittoa. Olisiko tässä nähtävissä vastaisku Trumpille? No en tiedä, elokuva vissiin on oikeastikin erinomainen (en ole nähnyt)



467  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 21.01.2019 22:34
Teslan likvidit varat kokenevat noin 30% miinuksen tuossa ihan justiinsa.

"The debt stems from a financial instrument called a “convertible senior note,” according to CNBC: basically, if the company’s stock is trading for more than $359.87 on March 1, the debt will convert into Tesla shares — but if not, it’ll owe the $920 million debt in cash."

Eli käytännössä joko velka käännetään osakkeiksi tai sitten Tesla pulittaa käteistä 920$ miltsiä. Muistaakseni kassassa oli noin 2,9 miljardia tällä hetkellä. Sinänsä ei mikään ongelma tuo velka ole kun kassassa on vielä käteistä ja juuri annettiin 7% potkut, joten siitäkin suuret säästöt syntyi, mutta kuten JayeizH tuossa jo totesikin niin rahat loppuu aikanaan tätä tahtia. Tosin kunhan autojen myynnit jatkuu ja tulovirtaa on, niin eiköhän sitä lainaakin saa - korko toki voi olla vuosi vuodelta hieman kovempi.

Samaa mieltä Kabanossin kanssa sähköautojen ulkonäöstä - tai oikeastaan melkein monen muunkin nykyisen auton. Ihan hemmetin rumia vs 60-70 lukujen autot. Ainoa hieno sähköauto on oikeastaan Fisker Karma. Harmi että sen taru sähköautona loppui lyhyeen. Hieman kun laittaisi rahaa ulkonäön suunniteluun, voisi oikeasti tienata rahaa. Tuntuu että autoteollisuuden johdossa on samanlaiset autistit kuin Nokialla aikoinaan, puhelit olivat aivan vitun rumia.

Itse uskon kyllä sähköautojen tulevaisuuteen ja onhan noi hybriditkin pirun käteviä ja edullisia ylläpitää. Vihreydestä nyt en niin tiedä. Sehän riippuu aivan siitä miten sitä sähköä valmistetaan ja kuinka akut kierrätetään jne.

Mutta jaksanko ostaa autoa? Se on vähän kuin palaisi aikakoneella 90-luvulle. Omistin auton viimeksi noin 10 vuotta sitten, sen jälkeen kun sen paskan ajoin romuttamon paaliin en ole uutta ostanut. Perheelliset ja Kehä III:n ulkopuoliset toki sen ostavat, mutta kaupunkilaiselle oma auto on aika iso ja turha rahareikä, oli se sitten sähköllä tai bensalla. Tää on myös se syy miksi en ole itse sijoitanut (ainakaan vielä) suoriin automerkkeihin. Ei ole kristallipalloa kuka tulee kasvamaan, voittaako sähkö polttomottorit ja tuleeko autojen määrä edes nousemaan tästä. Autoteollisuudelle osia toimittaviin korkean jalostusasteen firmoihin olen kyllä panostanut. Nää tulee selviämään taloudesta, vaikka itse autoteollisuus menisikin mihin suuntaan vain.

Mutta all in all, mielenkiintoista keskustelua laudalla pitkästä aikaa.  :)

Tässä vielä anaalien näkemykset Teslan osakkeesta (suositus + tavoitehinta):

Spoileri (osoita katsoaksesi)

468  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 21.01.2019 14:12
Sinisten Maria Lohela hyppäsi tosiaan. Sampolle SHOKKI ja KAUHISTUS.
Harmin paikka. T. Sampo

Lohela nyt oli täysin näkymätön muutenkin. Saa nähdä onko sinisistä  enää mitään jäljellä vaalien aikaan. Vaatii aika paljon nöyryyttä lähteä ministeripestien jälkeen aivan nollasta liikkeelle ja vuositolkulla yrittää edes yhtä kansanedustajaa saada.
469  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 21.01.2019 11:48
Kabanossilta hyvä postaus Apple ja Teslauskovaisen näkökulmasta.  ;DTässä toki menee meillä keskustelussa sekaisin firma ja osake. Hyvä firma ja hyvä osake eivät välttämättä ole aina sama asia, mutta jatketaan firmasta keskustelua. Myyntilistasta sen verran, että ainakin Nissan Leaf taisi olla real deal ja pyyhkii Teslaa myynneissä.

Meinasin postata edelliseen juuri tuon android vs apple vertauksen edelliseen postiin. Applella tosiaan oli ja on edelleen katetta brändille. Mikään muu valmistaja ei voi valmistaa ios käyttöjärjestelmällä puhelimia ja muutenkin firmalla on trackia vuosikymmeniä. Teslan ratkaisut ovat huomattavasti helpommin kopioitavissa ja vanhojen autoalanyritysten polttomoottorien "painolastin" näkisin enemmän vahvuutena joka tuottaa rahaa r&d osastolle kehittää sähköpuolta samalla. Myös kokemus autojen kokoonpanosta ja valmistamisesta on eduksi kun tehtaat voidaan flipata valmistamaan sähköautoja suht helposti.

Tesla kyllä on silti pirun kiinnostava firma ja sen ansiosta sähköautot ovat kaikkien huulilla. Suurin kysymys onkin saavatko sen kansanauton pihalle sopuhintaan samalla tuottaen firmalle fyrkkaa. Nythän vuoden lopussa USA:n sähköautoille myöntämä etu päättyy, samoja puheita taisi olla Norjassa. Teslan liikevaihto tulee suurelta osin juuri näistä kahdesta. Etujen päättyminen nostaa Teslan hintaa huomattavasti.

Lisäksi Goldman Sach laski Teslan tarvitsevan huomattavaa lisärahoitusta päästäkseen miljoonan auton tavoitteeseen. Tässä tilassa oleva firma ei kovin edullisesti saa lainaa markkinoilta. Tässä piilee korkoriski, kun painetaan miljardeja fyrkkaa sisään isolla korolla. Tesla tappelee siis aikaa vastaan. Pitäisi mahdollisimman nopeasti ajaa tuotanto ylös ja saada yksikkökustannukset alas. Kauanko Teslalla on elinaikaa ja riittääkö se? Näillä hinnoilla en vielä minäkään osaketta ostaisi, riskisalkkuun löytyy houkuttelevampiakin osakkeita.  :)
470  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 20.01.2019 22:33
Liike Nytin Harkimo kertoo huomenna jonkun pettävän oman puolueensa ja loikkaavan Liike Nytiin.

Veikkauksia kuka uuvateista siirtyy hillotolpalta uudelle? Rotat jättää uppoavan laivan juuri sopivasti ennen vaaleja. Toki on 0,1% mahdollisuus jonkun Kokoomuslaisen hyppäävän Harkimon kelkkaan, mutta enpä oikein usko.
471  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.01.2019 20:42
Tesla on (ainakin vielä) synonyymi sähköautolle. Miettikää sitä hetki, kun kuvittelette miltä tulevaisuuden liikenne tulee näyttämään. Joku ”sähkömersu” saattaa kiinnostaa viittä 60-vuotiasta ympäri maailman.

Ehkä puhekielessä, ainakaan jos katsotaan sähköautojen myyntejä, niin kuluttajat ovat kyllä löytäneet muutkin mallit.

Tässä Euroopan tilastot top 15 myydyintä plug in sähköautoa / hybridiä (totaalitilastot)

1   Mitsubishi Outlander P-HEV 100,097       
2   Renault Zoe 91,927      
3   Nissan Leaf 84,947   
4   BMW i3   59,122          
5   Tesla Model S   54,116           
6   Volkswagen Golf GTE   38,993               
7   Volkswagen e-Golf 33,644               
8   Volkswagen Passat GTE   31,632               
9   Renault Kangoo Z.E    29,150   
10   Audi A3 e-tron   28,209               
11   Volvo V60 Plug-in Hybrid 25,694       
12   Mercedes-Benz C 350 e   22,049                  
13   Volvo XC90 T8 19,969                      
14   BMW 330e iPerformance    18,808   
15     BMW 225xe Active Tourer 16,720

Aika paljon saksalaisia pappamerkkejä listalla. Teslakin toki korkealla, kun sai hieman etumatkaa ja siitä kaikki kunnia Teslalle, mutta se etumatka on kurottu jo umpeen ja kaikki muutkin valmistavat nykyään sähköautoja.

Osaketta jos ajattelee, niin hyvin paljon pitää tapahtua jotta ei jossain vaiheessa tulla rytinällä alas. Toki jos tuotanto saadaan kannattavaksi ja edullisempia malleja markkinoille koko kansan tarjolle, niin kaikki on mahdollista. Brändihän on trendikäs ja useampi zoukka sellaisen varmaan ostaisi jos hinta ei olisi nykyisellä tasolla.
472  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 20.01.2019 14:12
Niin tuo veekoon nelinkertainen markkina-arvo suhteessa tase-arvoonsa pitää sisällään juuri menneisyyden hurjat kasvuluvut ja omanpääoman tuoton ja tulevaisuuden suuret odotukset. Itsellä suurin epäilys herää juuri tästä miten Suomessa riittää kakkua veekoolle, eli miten se kasvu pystyy olemaan mahdollista tai edes nykyiset luvut. Pitäisi vuodesta toiseen saada kahmittua muilta prosentteja, mutta omissa silmissä kilpailu ja markkinat on jo jaettu. Pikemminkin uusien kilpailijoiden markkinoille tulo vain tekee kakusta entistä silputumpaa. Lisäksi nykyinen myynti on saatu raskaalla markkinoinnilla, aikooko veekoo jatkaa tätä rahan poltamista markkinointiin vai miten pysytään edes nykyisessä myynnissä?

Toki ammattilaisten analysoimana veekoo on merkattu houkuttelevaksi ja Indereskin on sen omaan mallisalkkuun nostanut (ja suurimman prosentuaaliset tappiot tuottanut -38%), että ehkä he tietävät jotain mitä itse en ole omassa analyysissani ottanut huomioon. Vain tulevaisuus näyttää kuka oli oikeassa. Toivon että olen itse väärässä, sen verran monella täälläkin osaketta on ;D

Yksi älyttömyys nousi otsikoihin tuossa jokunen aika sitten. Teslan markkina-arvo nousi Daimleria suuremmaksi. Hauskaa tässä on, että Tesla on kalliita autoja tappiollisesti myyvä ja heikosti valmistava yhden tuotteen laitos vs Daimler on yksi maailman eniten autoja myyvistä yrityksistä joka tuottaa raskaasti VOITTOA joka ikinen vuosi. Daimlerin osake muuttuu ilmaiseksi viiden vuoden omistuksen jälkeen P/E:n ollessa 5,17 perjantain 4% nousunkin jälkeen.

Miksi Teslan markkina-arvo sitten on suurempi? K..ku.. ku... ku ...kuuuuupla? Mitä Teslalla on mitä Daimlerilla ei ole? No ehkä maailman isoin akkutehdas, on sekin jotain, mutta Daimler valmistaa sähkörekkoja, sähköbusseja, sähköautoja jne. Valikoima on aika vitusti isompi ja jos mun pitäisi ostaa sähköauto, niin ostaisinko Teslan vai sähkömersun?

Daimlerin strategiasta "We plan a total of 130 electrified variants at Mercedes-Benz Cars by 2022. In addition, we will have electric vans, buses and trucks"

Ostaisinko Teslan osaketta 300$:lla vai Daimleria 50e:lla. Valinta on nyt vallitsevan informaation valossa hyvin selkeä. Vai onko? Kumpaa laudan meklarit laittaisivat salkkuun?
473  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 19.01.2019 19:09
Verkkokauppa.comin osake sukelsi loppuviikosta -10% tulosvaroituksen tultua julki. Käyttökate jäi rankasti ennusteista, koventunut kilpailu ja markkinointi on syönyt katetta. Kohtuu hyvin piti oma perstuntuma kutinsa (kerrankin). Kivinen on veekoon tie nykyiselläkin markkinalla, vaikka Amazon ei vielä ole astunut maahan.

Ihan ok tulosta firma silti tekee ja osinko JOS entisellää pysyy niin ihan ok. Suurin kysymys tässä lieneekin uskooko tuloksen kasvuun tässä markkinassa ja SYKLISSÄ. Jos taantuma alkaa miten käy veekoon tuloksen? Jos nousukausi jatkuu riittääkö veekoolle kakkua kiristyvässä kilpailussa? Mikä on VK:n suuri kilpailuetu muihin verrattuna? Tällä hinnalla en vielä ostaisi, alle 3 euron jos menee niin selkeä osto. Mutta nyt kaksinumeroiset p/e luvut tässä markkinassa kaupalla ei maistu. Tuloksen pitäisi joko nousta tai osakkeen halventua.
474  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 17.01.2019 21:14
Kummasti eivät vaan hekään (Siniset) ole saaneet siellä hallituksessa mitään aikaan, joten hieman epäilen heidän motiivejaan. Aika arvopohja-porukkaa ovat hekin olleet Persujen hajoamisesta lähtien, paitsi nyt viimeisen kuukauden aikana on kommenttien taso muuttunut. Jos katsoo vaikka Elon kommentteja viime kesältä, niin näkee mitä se porukka oikeasti on mieltä. Toisekseen puolue ei tule edes pääsemään eduskuntaan, joten ääni menee aika hukkaan.

Varmaan tärkein syy koko Persujen hajoamisellehan oli se, että Halla-aho vaati että hallitus noudattaisi hallitusohjelmaa maahanmuuttoasioiden kohdalla. Tämä ei käynyt Kokoomukselle ja Keskustalle (ja Soinille kävi että ei noudateta). Ja kaikki tietää mitä sitten tapahtui.

Tämä. Sinisillä ei ole oikein mitään näyttöjä antaa miksi heitä kannattaisi äänestää. Mainitsemasi Elo vaikuttaa varsinkin melko opportunistilta ja on kuin Sinisten ruumiillistuma. Aluksi keräsi Halla-ahon kirjoja myymällä vaalikassaa ja nousi maahanmuuttokriittisten äänillä eduskuntaan, sitten puukotti omia selkään liittymällä Sinisiin jotta pysyisi hallitusporukoissa ja kaiken lisäksi petti vielä raskaana ollutta vaimoaan. Tällaisen miehen sanaan on aika vaikea luottaa ja ääni menee kyllä pahasti hukkaan.

Halla-aho sen sijaan on systemaattisesti ajanut samaa linjaa jo vuosikymmenen ja on selviö kyllä kuka sen PS:n hallitusohjelmankin rustaa ja antaa painavimman sanan. Turha JayeizHinkään pelätä, että siellä joku juntti varavaltuutettu saisi valtaa. Sama se on vanhoissakin puolueissa, vaikka Rydmania voisia äänestää hänen järkevän maahanmuuttolinjansa vuoksi, niin ääni menee hukkaan kun Orpolla on Kokoomuksessa oikea valta. Siksi puolueet pitääkin valita niiden perusteella, joilla se oikea valta puolueessa on.

PS on oikeastaan ainoa oikea vaihtoehto, jos nykymenoon on tyytymätön. Vanhat puolueet ovat toistensa kopioita ja pienistä ei tule yksikään nousemaan vaikutusvaltaiseen asemaan. Idealisti toki äänestää juuri sitä itselle parhaiten sopivaa ehdosta, mutta reaalipolitiikkaa ajava katsoo kauemmaksi.

475  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 16.01.2019 16:55
Kummasti arvopohja™ alkanut muuttumaan Oulun tapahtumien ja vaalien alla.

Onneksi on pian vaalit, niin ei oikeasti tarvi tehdä mitään jahka ne on saatu taputeltua.

Arvopohja tosiaan on kääntynyt 180 astetta hyvin lyhyessä ajassa ja mikä aemmin oli vihapuhetta on nyt hallituksen linja. #vaalittulossa

Oulun ja muiden isojen kaupunkien värinä on saanut myös kansan liikkeelle. Aihetta hipaiseva kansalaisaloite sai muutamassa päivässä yli 100 000 ääntä. Tosin itse aloite on täysin turha, sillä se vastaa sisällöltään nykyistä lainsäädäntöä. Signaaliarvoa sillä toki on, kuten olemme takkien viuhumisesta saaneet huomata.

Ennustan: Itse vaaleissa SDP ottaa voiton oppositiosta saamallaan vauhdilla, PS saa 16% ja "yllättää" gallupit. Keskusta ja Kokoomus arpovat kumpi ottaa kakkospaikan ja kumpi on floppausvuorossa. Vihreiden kiri ei riitä Haavistosta huolimatta ja nelos/vitospaikka irtoaa. Juudakset jäävät kokonaan ulos ja Soini karkaa ulkomaille, hyväuskoinen nuorisokatras jää miettimään "miten tässä nyt näin kävi".
476  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 11.01.2019 07:46
Tammikuun efekti toimii vuodesta toiseen. Vuoden 2018 pelko vaihtui vuoden 2019 ahneuteen ja salkut tukevasti yli 8% plussalla YTD (Year to date).

Ei hyvä tammikuu silti mikään ennustaja ole loppuvuodesta, mutta niin halvalla saa joitain laatuosakkeita tällä hetkellä 2018 romahduksen ansiosta, että ostohousut joutuu laittamaan jalkaan. Myös pössyosakkeet ottivat kunnolla lukua ja niitä voisi ehkä ostella takaisin hieman - ovat silti edelleen todella kalliita nykyisillä tuloksilla, mutta potentiaali on aivan järjetön kun ihmiskunta siirtyy holista heinään.
477  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelien ruutukuvat : 07.01.2019 08:37
Huikeita kuvia Scarfilla Red Dead 2:sta. Näyttävät vielä paremmilta liikkeessä. Olin monttu auki kun aloitin ton pelin tuossa pari päivää sitten. Huikeat sääefektit ja kuinka hevonen aurasi lunta. Hienoin PS4 -peli jota olen pelannut. En kovinkaan paljon diggaa merkkien perässä kävelemisestä ja tapa kaikki -tehtävistä, mutta juuri tää miljöö ja tunnelma mikä tässä on luo sen miksi peli varmasti on niin hehkutettu.
478  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 04.01.2019 21:58
Vaimo + lapsi niin minimalistisuus katoaa hetkessä. Tuli kyllä mieleen hyvin joululahjojen määrästä.

Aluksi luettuani ton lauseen ajattelin, että niinhän se on. Vaimot yleensä tuuppaa täyttämään talon tavaralla, mutta sitten mieleeni tuli yksi lähimmistä frendeistäni ja hänen perheensä johon kuuluu myös vauva. Molemmat vanhemmat ovat erittäin hyvätuloisia ja korkeakoulutettuja ns. menestyjiä. Talosta ei silti löydy edes tietokonetta tai tv:tä, autosta nyt puhumattakaan. zoukka mainitsi kokkaamisen ja hyvin tuo näyttää heiltä sujuvan, vaikka noudattavatkin 100%:sti kasviruokavaliota. Ruuat ovat hemmetin hyviä ja taidolla väännettyjä, vaikka ainakaan itse en ole huomannut että olisi keittiö aivan täynnä erillaisia hipster-tason pakurikääpäteen puristimia.

Tuosta tavaran haalimisesta ja parisuhteesta olen huomannut ainakin omassa keskiluokkaisessa kuplassa, että se on juuri se nainen joka haluaa elää tiettyä keskiluokkaista meemiä johon kuuluu ne ainaiset Iittalan astiat ja Lokki-lamput. Värimaailmana harmaa-valkoinen instagramin sisustusmuijilta kopioituna ja vauvalle Gugguun jumpsuitti. Olalle vielä Louis Vuitton. Tässä ei sinänsä ole mitään pahaa ja ihan hyvältähän se näyttää. Silti on se hieman huvittavaa nähdä nämä heimovaatteet ja tavarat niin selvästi, mutta samalla se on hyvin luonnollista ihmiselle haluta olla osa tiettyä porukkaa ja näillä valinnoilla korostetaan omaa kuulumista siihen keskiluokkaiseen unelmaan. Välillä tosin kyllä tekee pahaa kun näkee frendeillä niitä artikkelissakin mainittuja Mehiläispesä -riippuvalaisimia ja miettii kuinka kauan sillä tonnilla reissaisi aasiassa. Ei tästä silti itse mitenkään irrallinen ole, kyllä varmasti ulkopuolinen osaisi sanoa heti että ahaa sulla on tuo ja tuo tuote ja kuulut tähän porukkaan ja tähän porukkaan.

Edelleen korostan silti, että itseä ei haittaa muiden tavaran haaliminen ja sanotaan että on se itelläkin jollain tapaa joko tai valinta. Eli jos tuohon rabbit holeen lähtisi, niin ei siinä paljoa osakkeita osteltais ja reissut olisi mallia Vantaalle Jumbon spahan.   ;D

Tässä on asiasta hyvin kirjoitettu artikkeli: https://www.hs.fi/elama/art-2000005892733.html
479  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 04.01.2019 01:14


Valtaisa offtopic, mutta osui niin ajankohtaiseen aiheeseen, etten malttanut olla. :D Kytkeytynee aiheeseen vähintään niin, että haluaisin nimenomaan välttää tuon turhan elintasonousun, jos/kun uraputki saa enemmänkin vauhtia. Aikaa pitäisi edelleen olla perheelle ja harrastuksille, eli ei pelkkää nollienhamstrausta töissä. Extrarahat voi taas jatkossa vaikka sijoittaa sen sijaan, että elää isollakin palkalla kädestä suuhun - mitä suoraan sanottuna on tullut nyt useampi vuosi vähän harrastettua.

Hyvä ja mielenkiintoinen aihe. Laudalla keskustellaan sen verta harvakseltaa, että semiofftopic tuskin ketään haittaa ja voihan tästä oman aiheenkin tehdä jos paisuu.

Itse olen elänyt koko elämäni käytännön minimalistina. Omassa asunnossakin seinät on valkoiset ja mitään turhaa kapistusta ei löydy. Elintason nousu tarkoittaakin omalta osalta kokemuksiin "tuhlaamista", siksi heittomerkeissä koska en koe sitä tuhlaamisena. Mitään ideologiaa taustalla ei ole, inhoan vain tavaraa jolla ei ole käyttötarkoitusta. Annan esimerkiksi kaikki ostamani kirjat aina eteenpäin. Pelit tulee ostettua nykyään myös melkein aina digitaalisena, koska fyysisellä kopiolla ei ole itselle mitään arvoa.

Lensin viime vuonna lomalla 16 kertaa, taisi kerran vain olla ruumassa tavarat. Olen aina matkustanut mentaliteetilla visa + passi. Monesti otan aasian reissuille vain tyhjän repun mukaan. Tässäkään ei ole mitään ilmastonmuutos ideologiaa taustalla, kuten jo isosta lentomäärästä näkee, tykkään vain siitä että kaikki tarvittava on käsien ulottuvilla.

Yleisesti uskon minimalismin taustalla silti vaikuttavan vastareaktio himokulutukseen ja tavaran haalimiseen statussymboleina. Ja onhan se homma muuttunutkin, nykyään sixpack, terve elämä ja kokemukset ovat statusta. Ennen oli joka jätkällä oltava auto ja omakotitalo. 2019 -luvun ihminen ajattelee sen olevan hulluutta laittaa seiniin rahaa kiinni tai omistaa joku peltipurkki jonka arvo tippuu -20% kun ajat sen ovesta ulos. Itselle omistamisessa ei silti ole mitään väärää, jokainen elää kuten haluaa. Oman kassan laitan kiinni sijoituksiin ja kokemuksiin. Sijoituksiin siksi, jotta tulevaisuudessa olisi vielä enemmän resursseja matkustaa ja vaikka elää niiden sijoitusten tuotoilla ilman babylonian rattaiden narskumista.  :)

Netflixissä oli muuten ihan ok dokkari tuosta minimalismista: https://www.netflix.com/fi/title/80114460
480  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 02.01.2019 20:40
Tuosta Kabanossin osakesäästötilistä olen itsekin innostunut. Ainoa mikä intoa painaa on se naurettava 50 000 euron raja sijoitetulle pääomalle. Tämä toki riittää 10 vuodeksi perus säästäjälle, mutta sittenkö pitäisi lopettaa? Keinotekoinen raja ja pelottaa mitä tulevat hallitukset keksivät. Nyt kun viherpunahallitukset eivät enää saa heti verotettua työtätekeviä ahkeria säästäjiä, niin nostavatko sitten tulevaisuudessa pääomaveroa niin paljon että saavat "kostettua" sijoittajille. Silti kaikesta huolimatta positiivnen juttu hallitukselta ja ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa. Grillattua rahkaa sitten koko korkoa korolle tuotolla.

No harva tuota 50 kiloa sinne koskaan saa tuupattua. Ja rajahan koskee sinne vain itse talletettua rahaa. Osingot ja tilin sisällä tehdyt voitolliset myynnit tietysti kasvattavat saldoa, joten en näe tuota rajaa kovin suurena ongelmana. Hyvätuloisena ja/tai säästäväisena ihmisenä tuo raja varmasti tulee vastaan pitkällä aikavälillä, joten silloin voi olla syytä sijoittaa jatkossa muualle. Ja voihan raja tietysti poistuakin.

Toki aivan peruspulliaiselle tuo 50k on rajana riittävä, ainakin jos inflaatio ja liksat pysyy nykyisellä tasolla. Mitä pidemmälle tulevaisuuteen mennään, sitä pienemmäksi tuo menee. Toivon todella, että poistavat keinotekoiset rajat, mutta kuten sanottua ihan positiivista, että hallitus on kerrankin kansan puolella.

JayeizHille onnittelut ylennyksestä! Maistuu aina hyvältä, itekin sain alkuvuodesta 2018 yhden ylennyksen ja taisi 2018 tulla jopa kaksi palkankorotusta, mikä maistuu aina. Jostain syystä rahaa jää edelleen sama määrä käteen, mikä lie vamma aivoissa kun menot nousee tulojen mukaan samaa tahtia.  ;D
Sivuja: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines