Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 98
421  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.04.2019 19:12
Noh, lasketaanpa. Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten yleisin bruttopalkka on 2600 euroa kuukaudessa. Nettona se tekee about 2100e.

Perheessä on kaksi keskiverto aikuista tienaamassa ja kaksi räkänokkaa imemässä rahaa.

Tulot 2100e x 12,5 (lomarahat laskettuna mukaan) x 2 = nettona 52 500e

Jos tällaisella keskivertoperheellä ei ole varaa säästää, niin se tarkoittaa kaikkien köyhempien elävän jatkuvasti velaksi ja vielä köyhempien näkevän nälkää? Todellisuudessa monet kaupan kassatkin saavat raavittua autorahat, omistusasunnon ja thaimaan matkat kasaan. Kyse on ennen kaikkea valinnoista.

Sanotaan, että perhe saisi säästettyä 20% nettotuloistaan. Se tekisi 10 500e säästöön ja elämiseen jäisi vaivaiset 42 000e vuodeksi. Nälkäkuolema? 42 000 euroakin on 3500 euroa per kuukausi käytettävää massia. Eikö tällä elä jo ihan hyvin? Keskimäärin suomalaiset sijoittaa noin 5% kuukausiansioistaan, ilman että edes huomaavat sitä. Sekin on ihan hyvä taso.

Vaurauden haaliminen on pitkä tie. Jos se olisi helppoa, niin jokainen meistä olisi jo miljonääri. Ei pidä tavoitella pikavoittoja. Tuolla mediaanituloisen 20% säästölläkin perheelle kertyisi 20 vuoden aikana noin 446000 euron varallisuus 7% nettotuotto-olettamalla. Tähän päälle vielä omistusasunto, koska samaan aikaan tulisi maksettua kämppä pois.

Suomalaiset kuuluu maailman rikkaimpaan 1% väestöstä ja sanovat ettei ole varaa sijoittaa. Kyllä on - ainakin siitä määrästä päätellen tavaraa mitä jokainen omistaa, mutta alku on hidas ja kivinen aina. Se pitää vain hyväksyä. Parempi saada se 100e/kk syrjään, kuin ei mitään. Sehän on selvää ettei koko palkkaa voi sijoittaa, eikä tietenkään pidä elää niin ettei mitään voi elämässä tehdä. Silti haluan rohkaista jokaista tutkimaan omaa tiliotettaan ja tekemään budjetin koko vuodelle. Saattaa olla, että turhia rahareikiä löytyy tai sitten ei. :)





422  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.04.2019 22:47
Yks päivä tuli netissä vastaan kuva kultaharkoista jossain pankin holvissa. Kasa keltaisia palikoita makaa lattialla, joiden arvo muka miljoonia tai miljardeja. Siinä just heräsi ajatus, miten järjetöntä kaikki raha oikeastaan on.  Omistatko tuhansia hehtaareja metsää, peltoja, taloja, järven ja ties mitä asioita, jotka voivat elättää ja ruokkia sinut, perheesi ja kokonaisia kyliä vuosisatoja, vai onko sinulla kasa keltaisia palikoita kellarissa, joiden arvo on teoriassa sama, koska niin on päätetty. Voit vaikka nuolla niitä.  Mitäs jos ihmiset vaan lakkaisivat ajattelemasta, että niillä on mitään arvoa. :lol:

Näinhän se on. Hetero muuttuu hetkessä homoksi, kun keltaisten palikoiden omistaja sanoo "otatko munan suuhun jos saat 200 x 1kg palikkaa mukaasi". Tämäkin vain siksi, kun itse uskoo tuon palikan mahtiin saada muut tekemään lähes mitä tahansa.

Silti vitsit sikseen ja filosofinen pohdinta siitä mikä on riittävästi rahaa. Lopulta raha on vain väline saavuttaa asioita ja varastoida työtä. Kaikki raha on loppupeleissä työtä, siksi esimerkiksi hamppupää zeitgeist tyyppien itku siitä miten maailmassa on enemmän velkaa kuin rahaa ei ole mikään ongelma, koska velka voidaan aina maksaa pois tekemällä lisää työtä. Raha on ihmiskunnan hienoin uskonto, siihen uskoo aivan kaikki kuuluivatpa he rauhanuskontoon, kristittyihin tai ateisteihin ja sen ansiosta minun ei tarvitse vaihtaa pleikkariani pizzakuskin lauantaina krapula-aamuna tuomaan Mexicana pizzaan. Se onko vaihdannan väline dollareita vai MasterTK-coineja on periaatteessa ihan yhdentekevää. Pääasia että kaikki uskovat siihen.

Toinen ongelma rahassa oli tuo inflaatio jota tuossa aiemmin jo sivuuttiin. Tämä voidaan ratkaista negatiivisilla koroilla, jolloin rahan säilyttäminen ja hamstraaminen ei olisikaan niin mielekästä. Rahan määrä siis vähenisi. Tämä onkin jo käytössä esim. suuryrityksillä ja instituutioilla joilta pankki perii negatiivista korkoa rahojen säilyttämisestä. Miten Bitcoinissa muuten ratkaistaan tämä rahan-arvon vaihtelu siinä vaiheessa kun uusia coineja ei enää louhita? Olen käsittänyt että näitä on rajallinen määrä? Silloin kärsittäisiin ikuisesta rahan arvon noususta, mikä olisi myös hyvin haitallinen ilmiö. Mitä sitten kun 1000 vuoden päästä MasterTK vol 666 omistaakin kaikki coinit? Mitä sen jälkeen käytetään vaihdannan välineenä kun haluan tilata pizzan? Myönnän etten ole tutustunut riittävästi bitcoiniin, mutta se vaikuttaa valuuttana olevan hyvin alkeellinen ja periaatteeltaan varhaisten kiinteiden valuuttojen kaltainen. Tämä on luultavasti myös se syy miksi Omahan Oraakkelikaan ei tähän valuuttana usko, mutta teknologiana kylläkin.
423  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.04.2019 21:29
Se on varmasti totta, ettei Buffet ole kryptojen syvin osaaja(ja minä en todellakaan itse ole), mutta Gatesin kohdalla olettaisin herran tietävän mikä internet on. Eihän Buffetkaan kiistä lohkoteknologian potentiaalia, vaan nimenomaan kritisoi kryptoa valuuttana. Sekin on totta, että nykyiset valuutat ovat pelkkiä ihmisten välisiä luottosopimuksia, kuten melkein kaikki mikä tässä maailmassa muutenkin on. Jos kaikki yhtäkkiä lopettaisivat uskomisen dollariin, sen arvo romahtaisi samantien nollaan. Tämä ei toki pelastaisi kryptovaluuttoja, sillä ne noteerataan dollareissa. Osakkeisiin sijoittavan omaisuus säilyisi tässä tilanteessa. Edelleen jos omistaisin 50% BMW:n osakkeista saisin omistajana kärjistäen 50% tehtaan tuotannosta, joka voitaisiin dollareiden poissa ollessa vaihtaa vaikka kananmuniin ja täten saisin 500 000 kananmunaa per myyty auto. Vaihtaisiko farmari munansa 500 bitcoiniin? Ehkä mikäli kaikki maapallon ihmiset sopisivat sen olevan jatkossa vaihdannan väline.


Investointipankeista ja suurista korporaatioista, tuskin niitä pelottaa mikään. Ne hallitsevat jo maailmaa ja voivat listiä tai ostaa kenet vain. Alla 2011 throwback kun traderi lipsauttaa haastattelussa.  8)

Goldman Sachs Rules the World



424  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 23.04.2019 18:20
Haluun toimia hieman jarruna näissä kolikkokeskusteluissa, ettei tule liian ruusuista kuvaa helposta rahasta. Näiden arvo perustuu puhtaaseen spekulaatioon siitä, että joku toinen suostuu ostamaan kolikon huomenna kalliimmalla kuin sinä tänään. Itse Buffet ei paljoa coineista perusta. Siksi näihin jos lähtee mukaan, niin pitää oikeasti tietää mitä tekee. Sama toki pätee muuhunkin sijoittamiseen, mutta tavallisten yritysten kuten Applen ansaintalogiikka on helpommin ymmärrettävissä ja arvo perusteltavissa. Osa spekulanteista toki jää voitolle, mutta siellä on aina se toinenkin puoli joka ottaa turpaan. Tavallisessa osakesijoittamisessa jokaisella on mahdollisuus voittaa, koska kyseessä ei ole nollasummapeli.

Warren Buffet says bitcoin is a delusion.

"In the interview Monday, he did point to potential in bitcoin’s “important” underlying technology blockchain but said its success does not depend on cryptocurrency.

Buffett is not alone in his skepticism. Business leaders including Bill Gates, economists Nouriel Roubini and Robert Shiller, and fund managers Ray Dalio and Howard Marks are among those who have questioned bitcoin’s legitimacy"

Ei sillä, nopeita voittoja on tarjolla, mutta pitäkää huoli ettei jää musta pekka käteen. Pidän kyllä itsekin vedonlyönnistä ja en ole poissulkenut omaakin betsiä näihin, mutta vielä en ole sellaista hevosta löytänyt jonka uskoisin saavuttavan sellaisen hypen, että omat rahat laittaisin hetkeksi kiinni  :)
425  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 22.04.2019 20:24
Sinkkujuppien hommaa tämä tosissaan sijoittaminen. Lapsia tekevien on hyvä ymmärtää, että heidän tärkein sijoituksensa juoksentelee jaloissa.

Paskapuhetta. Olen nähnyt tämän omin silmin tuhansia kertoja. Suurinosa asiakkaista omaa myös lapsen tai useamman. Tämä porukka nimenomaan tajuaa yleensä sen säästämisen tärkeyden, koska lapset ovat laittaneet arvomaailman uudelleen järjestykseen ja enää ei voi elää kuin viimeistä päivää.
426  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 22.04.2019 20:19
Mielenkiintoinen tuo SP500 käyrä. Siitä nimittäin huomaa että 2000 lopussa sijoitettu raha on saanut voittoa vasta 2015 Alussa. Tiesin että teknokuplan puhkeaminen oli räjähdys, mutta en tiennyt että se iski noin pahasti. Varsinkin kun aina puhutaan 2008 huipusta.

Lisäksi mikä tuohon aikaan arvostettu suomalainen firma on enää kuvioissa mukana? Nokia? Jonka arvo oli tuolloin huipussaan, reilussa 60€:ssa ja nykyään reipas 5€. Toki siis moni suomalainen firma tuolloin oli pörssissä, mutta harva oli arvossaan ja jos oli arvo on tippunut. Maailmalla toki on enemmän, kuten Cola, Pepsi, Disney jne. Haen, tai mietin, tällä sitä, että arvon nousu ei edes ole tullut niistä romahtaneista firmoista vaan uusista. Jos 2000 pistit johonkin yksittäiseen firmaan rahaa, sitä harva on saanut vieläkään takaisin, moni on menettänyt rahansa lopullisesti.

Onko siis "osta ja unohda" tyyli kuitenkaan paras kun mietitään pitkä jänteistä sijoittamista yksittäisiin yrityksiin? Jos meinaa pitää salkun pelkällä osto kannalla seuraavat 30 vuotta, se pitäisi sitoa johonkin indeksiin, ei yrityksiin. Toki poikkeuksiakin on. Nokian renkaat oli vuonna 2000 noin 3€:n paikkeilla ja nykyään yli 30€. Mutta vaatii aika kovaa näkemystä että sijoittaa internet huumassa rengasfirmaan kun internet firmat toitottaa kovaa kasvua ympärillä. Kaupassa käyntiinkään ei autoja tarvittaisi ja sitä myöten ei renkaitakaan, kun ruokakin ostetaan verkosta ja tuodaan oven eteen.

Nykypäivänä saa ihan samanlaisia viboja verkossa toimivista firmoista kuin 2000-luvun kuplan jälkeen. Kyseinen ympäristö muuttuu niin helvetin nopeasti, että FANG firmoista voi olla puolet puolikkaita 10 vuoden päästä. Tai sitten ala konsolidoituu ja pari noista ostaa kaikki muut.

Kun ei todellakaan tiedä. Mutta samassa suhteessa mitä palkka on noussut sinä aikana kun on sijoittanut, sitä enemmän tuntuu että elämä vie tuhkatkin pesästä ja haaveet osakkeiden tuomista rikkauksista karkaa niille jotka tienaa muutama 100k€ vuodessa. Ja tuo SP500 käppyrä tuntuu vain vahvistavan tätä tunnetta. Useasti tulee mieleen huvittavan surullinen ajatus: Saisipa jostain helvetisti rahaa että voisi rikastua sijoittamalla.

Osakkeiden nimellisarvossa ja arvon kehityksessä kannattaa ottaa huomioon myös splitit. Esimerkiksi Neste splittasi 100 euron osakkeensa juuri 30 euron osakkeeksi. Lisäksi esimerkkisi Nokian Renkaat on maksanut arvonnousun lisäksi osinkoa vuodesta 1996 ja siten jos olet ostanut 3 eurolla osakkeen olet saanut tuo 3 euroa jo useamman kerran takaisinkin ja loppu on pelkkää freerollaamista. Jos katsomme tuotto ja kasvu indeksiä ne ovat kuin yö ja päivä. Kasvuindeksissä on siis mukana myös osingot.

Tavan tallaajalle ja suurimmalle osalle ammattilaisistakin paras on sijoittaa indeksiin, kuten sanoitkin. Jää se tikanheitto pois ja saa todennäköisemmin koko markkinan keskituoton vähennettynä tietenkin indeksin kuluilla. Tämä tosin on tylsää ja siksi en sitä itse tee. Osakepoiminnassa käytän Buffetin oppia be fearful when others are greedy, be greedy when others are fearful. Oma salkku onkin kasvanut esimerkiksi autoalan osakkeilla kun ovat nyt niin epäseksikkäitä. Ei näillä pikavoittoja ehkä tule ja voi siellä konkkakin tulla, mutta se kuuluu sijoitamiseen. Ei ole tuottoa ilman riskiä.

Sullakin on kaksi tienaajaa taloudessa ja vaikka muutama tuhlaaja onkin perheeseen ilmaantunut, niin uskoisin yhden illan excelöinnin mahdollistavan myös sijoitusasteen kevyen nostamisen. Yksi hyvä ja hyvin yksinkertainen keino säästämiseen on ajatella mitä tapahtuisi jos kotitalouden tulot tippuisivat esimerkiksi 250e/kk? Mitä tapahtuisi? Konkurssi? Huomattava elämänlaadun aleneminen? Heinäsirkkojen invaasio? Nälkäkuolema? Mikäli vastaus on, että kyllä tässä pärjättäisiin kumminkin ihan hyvin, niin sehän on vastaus sijoitusasteen nostamiselle 250 eurolla kuukaudessa. Mikäli vastaus on heinäsirkkojen invaasio, niin summaa voi toki pudottaa ja tietenkään aina sijoitusasteen nostamisen ei ole mahdollista. Silti olen tuhansia ja taas tuhansia suomalaisia opettanut tähän ja enpä ole monenkaan kohdalla huomannut ettei säästämisen tasoa voisi nostaa. Yksikään ei muuten ole katunut aloittamista ja hieman tarkempaa taloudenpitoa. Saman voi kysyä toisinkin päin, mikäli muutaman satasen tippuminen tulotasossa tuhoaa talouden, niin onko silloin varaa olla säästämättä? Esimerkiksi 250e/kk toisi sillä 7% tuotto-odotuksella 43 005 euron potin kymmenessä vuodessa, siihen 10v lisää ja potti olisi jo 127602e. Ihan mukava turva elämään, vaikka ei miljonäärejä oltaisikaan, 30v ja potti olisi jo miltei 300k. Se tuottaisi jo 5% osinkotuotolla ihan kivan lisäeläkkeen ihan itsestään (tai indeksistä voisi myydä 5% edestä vuosittain).

427  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 22.04.2019 18:47
Näin pääset mijonääriksi

Mukava artikkeli iltalehdeltä ja toivottavasti muutama iltapaskaa lukeva saa tästä inspiraatiota säästämiseen ja sijoittamiseen. Silti artikkeli mielestäni aivan liian optimistinen. Tulevaisuudessa ei välttämättä todellakaan päästä menneisyyden keskiarvoon 7% vuosituotosta. Tämä johtuu väestönkasvun hidastumisesta, luonnonvarojen loppumisesta ja yleensäkin siitä että maailma on "valmis". Isossa kuvassa ollaan jo siirrytty teollisuusyhteiskunnasta ja maatalousyhteiskunnasta palveluyhteiskuntaan. Talous ei vaan yksinkertaisesti jatka exponentiaalista kasvua. Jos nyt haluaa hakea potentiaalisia todella korkean kasvun yrityksiä, tulee katse ehkä suunnata kehittyville markkinoille, vietnam, indonesia, filippiinit, kiina & intia, ehkä afrikka?

Toinen yltiöpositiivinen näkemys oli kuprujen lyhykäisyys. Selvästi ei ole haluttu pelotella säästäjiä, mutta eräs jo edesmennyt ekonomisti sanoi kerran meille nuorille varainhoitajille hyvän opetuksen; pitkä juoksu voi olla todella pitkä ja siihen ei välttämättä riitä ihmisen ikä. Alla linkki SP500 käppyrään, josta näemme hyvin miten omilleen pääseminen on monesti kestänyt jopa 20 vuotta. Esimerkiksi jos iskit koko eläkekassasi vuonna 1968 osakkeisiin oli osakkeiden arvo sama vasta 1992. Tämä olkoon hyvänä opetuksena jatkuvasta säästämisestä ja ajallisesta hajauttamisesta.

SP500 käyrä alusta asti

Nuo taulukot taas sen sijaan olivat mukavaa konkretiaa sijoittamiseen. Näin se pitääkin rautalangasta kansalle vääntää. Ehkä menee paremmin kaaliin. Itselläkin tahti on kiihtynyt alusta. Kun aloitin kuukausittaisen säästämisen&sijoittamisen pyrin pitämään kuukausittaisen summan 500 euron hujakoillla. Tämän vuoden puolella on tavoite ylittynyt reippaasti. Keskiarvon olleesa noin 1300e/kk. Sanon, että suurin vaikutus on ollut itsensä kehittämisellä. Kun panostaa suurimman osan aikaa mielen ja kehon kehittämiseen tuhlaamisen eri muodot katoavat kuin itsestään. Lisäksi mitä vanhemmaksi tulee sitä vähemmän on asioita joihin tarvitsisi investoida, kun kaikki tarpeellinen on jo hankittu.

Lapsellisille tuo 66e/kk säästö varmaan kolahtaa isosti. Sen kun opettaa vielä pennulle hänen kasvaessa, niin tulevaisuus on hyvin turvattu. Toki eri asia haluaako antaa lapselle hopealusikalla kaiken. Mitä omaa lähipiiriä nähnyt, niin aika huonosti on vanhempien tai isovanhempien säästetty ja peritty raha pysynyt hyppysissä.




428  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 19.04.2019 15:11
Sipilä pyytänyt puoluekokouksen koolle jossa valitaan uusi puheenjohtaja. Yllätyin. Toki vaalitulos oli järkyttävän huono historian näkökulmasta, mutta silti oletin että Sipilä olisi jatkanut duunissa ja menisi Rinteen hallitukseen. Saa nähdä kuka sieltä tulee. Vasemmalle päin luulisi ainakin kallistuvan. Väyrynen ilmoittaa varmasti olevansa saatavilla.

Tätä en kyllä käsitä. Eihän historian huonoimmalla vaalituloksella nyt jatketa puolueen johdossa. Ihmiset tekee kumminkin päätöksensä tunteella ja perustelee järjellä. Sipilään liittyi niin vahva leima tappiosta, että jatkaminen oli mielestäni täysin mahdotonta.  :)

Mediakin aloitti taas saman ruljanssin, kuin viimeksi silloin kun Halla-aho nousi puheenjohtajaksi. Nostellaan vanhat blogit aseeksi vuoden 2019 hallitusyhteistyötä vastaan. Taitaa hieman tutista pakurikääpäteemuki kädessä, kun Rinteen vasemmistohallitusta ei heti kuulunutkaan. Silti on se Rinteen hallitus 99%:sti todennäköisin. Olisi vasemmistolle kasvojen menetys mikäli Kokoomus + PS + Keskusta nappaisivatkin valtikan käteen.

Seuraavaksi onkin sitten eurovaalit. Siniset heitti pyyhkeen kehään, sääliksi käy muutamaa sinisilmäistä nuorisoehdokasta jotka vetävät oman poliittisen uransa vessasta alas vanhojen paatsien hillotolppapetoksen seurauksena. Jabba ei sitten lähtenyt eurovaaleihin, onkohan suurlähettilän hillotolpan paikka jo luvattu vai pelottiko ettei ääniä tulisi edes sinisten nykyistä kannatusta. Veikkaan jälkimmäistä. Nyt voi ainakin itselleen sanoa, että voitti kaikki vaalit joihin osallistui.

Ehdokaslista

Muutama mielenkiintoinen poiminta. Teuvo Hakkarainen asettui ehdolle eurovaaleihin. Voin kuvitella kuinka gluteeniton siemennäkkäri tarttuisi Kalliolaisessa (jossa Jussi oli itseasiassa suosituin ehdokas eduskuntavaaleissa) kahvilassa paremmiston äänestäjän kurkkuun jos Hakkarainen menisi läpi. Tynkkynen asettui ehdolle myös. Silloiset perussuomalaiset, nykyiset siniset erottivat Tynkkysen puolueesta aikoinaan ja nyt Tynkkynen vetäisi 30% Sinisten äänimäärästä. Tynkkynen on paha purtava perussuomalaisten vastustajilla monellakin tasolla.

Sean Bergenheim (RKP) asettui myös ehdolle. En tiedä mitä hänellä on (vielä) annettavaa poliittiseen keskusteluun, mutta olen aina arvostanut hänen äärimmäisen kovaa työmoraalia joukkueissa joissa pelannut. Varmasti kun antaa tarpeeksi aikaa, niin kehittyy tässäkin lajissa kovaksi pelaajaksi.

Sinänsä perseestä, että poliitikot kikkailevat olemalla ehdokkaina molemmissa vaaleissa, mutta dont hate the player jne. Ennustan Huhtasaaren nappaavan kovimman äänipotin.

Vaalit järjestetään sunnuntaina 26.5.

Ennakkoon voi äänestää Suomessa 15.–21.5

Suomella on europarlamentissa 14 paikkaa, jos Brexitistä sovitaan ennen vaaleja – yksi vähemmän, jos Britannia osallistuu vaaleihin.

429  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 15.04.2019 19:33
GOT alkoi (ei sisällä spoilereita)

Jumaleissön on se vaan hieno sarja. Onnistuu pitämään otteessaan alusta loppuun. Ahdistaa kyllä hieman voiko tän jälkeen enää tulla mitään yhtä hienoa, mutta samat fiilikset oli Lord of The Rings elokuvien jälkeen. Eiköhän sieltä joskus vielä jotain yhtä hienoa fantasiaa saada. Siihen asti täytyy vain nauttia tästä viimeisestä kaudesta. Varmaan ainoa sarja jossa laatu on pysynyt korkealla kaudesta toiseen.

Alkosta saa muuten GoT viskiä (bongattu lautalaistenkin ig:stä).

https://www.alko.fi/tuotteet?SearchTerm=game+of+

Vähän mietin tuota Lannisterin Lagavulinin 9 vuotiasta. Ainakin omaan makuun varmasti paras. Sopivasti savua. Hinnassa on kyllä GoT lisää, mutta sarjan suurena fanina turha ulista.  ;D
430  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 15.04.2019 14:17
Oma ennustus huomiselle:

PS 18,8%
SDP 18,6
Kokoomus 17.9%
Keskusta 13,4%
Vihreät 12,6
Vasemmisto 9,3
Kristilliset 4,9%
RKP 3,2%
Muut 1,3 (Siniset 0,3% - Piraatit 0,6 - Feministit 0,3% - muut höpölöpölöpöt 0,1%)

Heikki Kuula 2,50
Silvia Modig 1,60

Atte Kaleva 1,80
Pentti Arajärvi 2,00 Voitto

Kaisa Liski 10,00  ;D
Touko Aalto under 5000 1,72 Voitto

Mauri Peltokangas over 6500 1,95 Voitto
Jussi Niinistö under 6000 1,60 Voitto

Riikka Purra 1,70 Voitto
Ari Koponen (brother christmas) 6,00 Voitto

SDP alle 19% 1,85 Voitto
Keskusta alle 14,5% 1,65 Voitto


8/12 osui ja suurimpana Brother Christmasin käsittämätön 6,00 kerroin - toivottavasti otitte kiinni ja maksoitte asuntolainat pois. Myös aiemmin tipsaamani 4,5 kertoimella Siniset under 0,5 kansanedustajaa varmasti maistui lapulle.   :)


Puolueiden kannatusennuste osui sekin ainakin järjestyksessä ja sekä kyllä prosenteissakin suht lähelle - noh se itsekehusta. Vaalien voittajia olivat sekä vasemmistopuolueet, että PS. PS oli paperilla voittaja lisäten paikkojaan sekä varsinkin verrattuna tilanteeseen jossa eduskuntaryhmästä erosi yli puolet porukasta. Media tykkää sanoa, että puolue jakaantui kahtia, mutta vaalit osoittivat ettei se nyt ihan niin mennyt. Halla-aho sai yksin enemmän ääniä kuin koko Sinisten poppoo yhteensä. Vanhassa PS:ssä hyljeksitty Tynkkynenkin nousi ääniharavana eduskuntaan yli 9000 äänen potilla. Simula teki saman tempun. Peltokangas vetäisi myös henkilökohtaisen jytkyn. Muutenkin nippu on nyt huomattavasti yhtenäisempi kuin vanhassa puolueessa. Perussuomalaiset on nyt Suomen toisiksi suurin puolue vai pitäisikö sanoa yhtä suuri kahden muun yhtä suuren kanssa.

Vihreät saivat lisäpaikkoja viisi kappaletta ja ovat varmasti erittäin tyytyväisiä tulokseen. Edustajista 85% oli naisia. Ei päässyt toukot ja janarit taksilla ajelemaan tällä kertaa. Onnittelut Vihreille tästä, vaikuttaa nopealla vilkaisulla olevan enemmän vihreä nippu kuin aikoihin ja kaikki kiintiö/täyteporukka loistaa poissaolollaan Peteliusta lukuunottamatta. Hän vaikuttaa kumminkin hyvin harmittomalta hahmolta, joka varmasti alistuu alfa-naisten kumileimasimeksi.

SDP sai marginaalisen, mutta ratkaisevan johtoaseman jonka myötä saavat ensiksi neuvotella hallituksen kokoonpanosta. Rinteelle tulos on varmasti kaikesta huolimatta helpotus. Kokoomuksen selän taakse jääminen olisi tiennyt PJ:n vaihdosta. Rinteen asema ei tosin ole betonoitu, vaan Sanna Marin henkilökohtaisella yli 19k äänisaalillaan hengittää niskaan ja valta tulee tulevaisuudessa vaihtumaan puolueessa. Tämä olisi myös puolueen etu, sillä Rinne ei ole mikään sulava puhuja tai puolueen pää.

Kokoomus sai torjuntavoiton. Oli hallituksessa, mutta Keskustan Sipilään henkilöityi Kikyt ja muut leikkaukset. Suomalaiset linkittivät työllisyyden nousun ja taloudessa tapahtuneet hyvät asiat kokoomukseen. Se oli myös valtavan ilahduttavaa nähdä miten fiksut kokoomuslaiset pesivät Orpon kannatuksessa. Lepomäki ja Häkkänen, molemmat ovat aina osanneet käyttäytyä tenteissä kunnioittavasti muita keskustelijoita kohtaan ja linja on ollut alusta asti hyvin selkeää kovaa talouspolitiikkaa järkiargumentein.

Keskusta sai turpaan niin, että tukka lähti. Sipilä rehellisesti myönsi tämän ja kunniotti kansan päätöstä. Ei mitään lässytyksiä ja ulinoita. Uskon Sipilän palaavan yksityiselle sektorille. Keskusta ei silti mihinkään ole kadonnut. Kehä III:n ulkopuolella koko maan elinkeinoelämä on suurelta osin jyväjemmareiden hallussa. Nyt maajussit halusivat vain näpäyttää Sipilää löysästä maahanmuuttopolitiikasta ja kiky temppuilusta. Hyvin pitkällä aikavälillä Keskusta tulee kutistumaan mikäli kaupungistuminen jatkuu. Tämä ei itseasiassa ole niin itsestäänselvä kehitys kuin voisi kuvitella. Uskon etätyön muuttavan myös asumista ja kaupungistumisen hidastuvan ja jopa tietyissä tapauksissa kääntyvän vastakkaiseen suuntaan.

Vasemmistoliiton Li oli innoissaan voitosta. Tuleeko tästä hallituspaikka? Hyvin mahdollista mikäli SDP haluaa vahvan liittolaisen. Ei päässyt musiikot tältäkään listalta läpi. Näitä vaaleja on kyllä ilahduttavasti leimannut asiapoliitikoiden esiinnousu. Suomalaiset eivät enää valitse missejä tai entisiä urheilijoita tahi muusikoita päättämään valtion asioista. On siellä muutama tällainenkin, mutta vähemmän kuin aiemmin, eikö? Junttieinari PS:nkin listalla taisi olla vain yksi entinen kehonrakentaja ja siitä urastakin on jo vuosikymmeniä, joten oikeita töitäkin hän on tehnyt sen jälkeen.

RKP sai perinteisen torjuntavoiton ja sen helpotuksen pystyi kyllä aistimaan. Neljä vuotta vielä tekohengitystä kaksikielisyydelle. Sinänsä hauskaa, että ilman pakkoruotsia tää puolue voisi olla ihan perkeleen kova liberaalipuolue.

Liike Nyt sai ehkä vaalien kovimman tuloksen. Harry Hjallis Harkimo todisti olevansa suurempi kuin Piraatit, suurempi kuin hallituspuolue Siniset, suurempi kuin intersektionaalinen feminismi, suurempi kuin eläinten oikeudet.  Yksi paikka plakkariin ja se on enemmän kuin edellä mainituilla yhteensä. Se jaksaako Hjallis huudella yhtenä yksinäisenä vai liittyykö takaisin Kokoomukseen?

Siniset - R.I.P



Ollaan melko poikkeuksellisessa tilanteessa. Kellään ei ole yli 18% kannatusta ja Suomi on poliittisesti jakaantuneempi kuin koskaan. Ainakin jos katsotaan miten kannatus jakaantuu eri puolueille. Tosiasiallisesti suomalaisten arvot eivät ole niin kaukana toisistaan. Tämä lautakin sen jo todistaa, laidasta laitaan löytyy kaikenlaista miesoletettua, mutta hyvin sopuisasti ollaan vittuiltu toisillemme täällä jo vuosikymmen sama porukka. Uskon siis, että hallitus saadaan lopulta kasaan hyvinkin rivakasti. Ennustan kokoonpanon olevan sinipuna feat. vihreät & rkp = 107 edustajaa.



431  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 13.04.2019 10:44
Oma ennustus huomiselle:

PS 18,8%
SDP 18,6
Kokoomus 17.9%
Keskusta 13,4%
Vihreät 12,6
Vasemmisto 9,3
Kristilliset 4,9%
RKP 3,2%
Muut 1,3 (Siniset 0,3% - Piraatit 0,6 - Feministit 0,3% - muut höpölöpölöpöt 0,1%)

Useammalla vedonlyöntisaitilla on kertoimia myös siihen jos haluaa betsata omaa ehdokasta läpimenijäksi. Ainakin Coolbet, Betsson, Nordicbet ja Unibet tarjoavat kohtuullisesti kohteita. Coolbetillä löytynee eniten, mutta betsirajat ovat pienimmät. Sain itse noin ~500 euroa sisään vetoja sinne, Betsson hyvöksyi myöskin vain muutamia kymppejä. Unibet ja Nordicbet suurimpina tarjoavat suurimmat rajat jos haluaa isommalla kokeilla. Uusina pelaajina voitte saada enemmänkin, mutta heti kun alatte voittamaan tulee rajat.

Jotain hakuja joissa voisi mahdollisesti olla ylituottoa (ei ole betsisuositus, joten älä ulise jos häviät).  :)

Heikki Kuula 2,50
Silvia Modig 1,60

Atte Kaleva 1,80
Pentti Arajärvi 2,00

Kaisa Liski 10,00  ;D
Touko Aalto under 5000 1,72

Mauri Peltokangas over 6500 1,95
Jussi Niinistö under 6000 1,60

Riikka Purra 1,70
Ari Koponen (brother christmas) 6,00

SDP alle 19% 1,85
Keskusta alle 14,5% 1,65

edit: vahingossa muokkasin tähän uuden postauksen kun piti vain lainata :D
432  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 12.04.2019 21:53
...syyllistyi samaan...

 :lol:

Ei syyllistynyt samaan. Kunnianloukkaus ei ole sama asia kuin kiihottaminen kansanryhmää vastaan, josta Lokka sai tänään omat syytteet.

Niin syytteet, ei tuomiota. ;)

Ei sillä etteikö koko vihapuhekunnianloukkauslainsäädäntö ja tuomiot olisi kaikin puolin täyttä paskaa muutenkin, mutta mukava nähdä että hyvikset astuvat välillä omaan miinaan.
433  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 12.04.2019 19:08
Toimittaja Johanna Vehkoo tuomittiin sakkoihin kaupunginvaltuutettu Junes Lokan kunnian loukkaamisesta

Täytyy nostaa hattua suomen oikeusjärjestelmälle. Tuomisivat ns. parempaan väkeen kuuluvan Ylen faktantarkastajan vihapuheista. Ironista, kun hän on itse aina ulissut mediassa kovaan ääneen vihapuheista ja rassismuksista, mutta nyt itse syyllistyi samaan ja sai virallisen rikostuomion asiasta.

Monet puolueet ovat jatkuvasti puhuneet vihapuhelainsäädännön säätämisestä. Voikin olla tulevaisuudessa että koko homma kääntyy heitä itseään vastaan. Kokoomuksen Atte Kaleva kirjoitti asiasta loistavan blogikirjoituksen.

Parodia kuuluu sananvapauteen.



edit: korjattu Atte Kalevan nimi.

434  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 11.04.2019 15:54
Muotoilin ehkä huonosti ton. Tietenkin ykköstavoite on hallitus, mutta se ei ole itseistarkoitus vaan väline muokata maahanmuuttopolitiikkaa enemmän järkiperäiseksi. Politiikkaan voi myös vaikuttaa oppositiosta ja luomalla muille puolueille pelon kannatuksen vuotamisesta mikäli maahanmuuttopolitiikkaan ei tehdä muutoksia.

Monet puolueet ovat maalanneet itsensä nurkkaan kieltäytymällä jo ennakkoon PS:n kanssa yhteistyöstä, mutta Audin takapenkki kyllä saa monen takin kääntymään. Halla-aho ainakin on jatkuvasti kuuluttanut yhteistyön ja kompromissien perään. Hallitusohjelmahan on aina sekoitus kaikkien toiveita ja kyllä kaikki tajuavat ettei omaa linjaa saa 100%:sti sisällytettyä hallituksen ohjelmaan.
435  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 11.04.2019 11:17
Itse uskon, että vaalipuheet on vaalipuheita ja kassakaapissa on jo arvopohjan sopimus valmiina. SDP ja Kokoomus todennäköisin hallitus. Keskusta saa niin pahasti nekkuun, että siirtyy oppositioon lataamaan akkuja. PS:n kova vaalitulos pakottaa muut puolueet järkevöittämään maahanmuuttopolitiikkaa kuten kaikkialla euroopassa on tapahtunutkin. Siksi PS:n tavoite ei välttämättä edes ole hallitus vaan luoda mahdollisimman suuri paine ja pelko muihin puolueisiin. Jos Halla-aho johdattaa PS:n sunnuntaina Kalevalaiseen tulimyrskyyn voi tosin olla vaikeaa perustella miksi ainoa yli 20% puolue ei olisi hallituksessa vaikka se olisi Suomen kansan tahto.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
436  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Biisilöydökset! : 09.04.2019 22:27
Vuosikymmen (holy madafakin shit) sitten aloitin tän aiheen. Ei vissiin kovin montaa uutta aihetta popkeskustelualueella tehdä.  :)

Ja itse asiaan. Santa Cruz julkaisi hajoamisensa jälkeen ekan uuden biisin. Oon aina tykännyt jätkien meiningistä ja diggaan genreä. Suomalaisia edustajia tuossa lajissa ei nykyään enää niin paljoa ole, eikä varsinkaan sellaisia jotka eläisivät rocktähden elämää. Pakko arvostaa Archieta kaikessa koomisuudessaankin. Kunnon vanhanajan rock-kukko larppausta. Puukkoa tuli oikealta ja vasemmalta selkään kun ensin omat bändikaverit jättivät ukon kesken USA kiertueen ja sen jälkeen Local Bändin papparaiset heitti ukon pihalle coverbändistä. Aika sakeaa juttua tuli somessa muutaman kuukauden verran, mutta hyvin kokosi itsensä ja loi bändin uudelleen. Nyt uusi bändi on saanut tuottajakseen Kane Churkon joka on tuottanut mm. Ozzya ja Five Finger Deathia. Uusin biisi onkin melodisesti varsin pätevää kamaa, pitänee käydä kesällä festareilla testaamassa vielä livekunto. Lyriikat nyt on semi nolot ja Archien suomiaksetti paistaa hieman läpi laulamisesta. Odotan silti uutta levyä!

437  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 09.04.2019 20:46
Keskiverto ihminen ei toki ole kovin älykäs, mutta toisaalta kuten Despo sanoi niin ei se nyt niin idiootti ole. PS ja Siniset erosivat vieläpä todella suuren mediakohun saattelemana puhdasta vihaa ja petosta ilma täynnä. Se väite etteivät suomalaiset erottaisi näitä kahta puoluetta toisistaan on sama kuin väittäisi näiden suomalaisten olevan vaikeasti kehitysvammaisen henkilön tasolla. Muutamia tietämättömiä saattaa olla, mutta se että se näkyisi gallupeissa on Sampo Terhon keksimä defenssi mediapeliin, jotta ei menettäisi kasvojaan kun toimittaja kysyy miksi kukaan ei äänestä teitä? Miksi vastuunkantajien puolue ei saa kansan syvien rivien tukea? Miksi arvopohja ei ole suomalaiseen makuun? Siniset menetti 50% kannatuksestaan edelliseen galluppiin verrattuna. Uusin HS -gallup antaa PS:lle 15 kertaisen äänimäärän Sinisiin verrattuna.

Jos Sinisten kannattajat olisivat tosiaan niin idiootteja että sekoittavat Siniset edelleen Perussuomalaisiin, niin ei se kyllä kovin hyvää kerro Sinisten kannattajakunnasta.(mutta tähän en usko, eikä tämä ollut mikään piikki JayeizHin siniskannatusta kohtaan)  ;D
438  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 09.04.2019 19:48
Vieläkin epäilen hiukan että kaikki persujen äänet on persujen, eli osa niistä olisi sinisten.

Mihin tää nyt perustuu? Ei porukka nyt sentään niin idiootteja ole.

Toiveajattelua JayeizHilla.  ;D

439  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 09.04.2019 19:00
Halla-aho twiittasi:
Lainaus
Jouduin jättämään ruotsinkielisen tentin väliin flunssan takia. Tarjosimme Svenska Ylelle korvaavaa edustajaa, mutta hän ei ollut tervetullut. Vain puheenjohtaja kuulemma käy. Sama sääntö ei pätenyt ainakaan kokoomukseen, jota edusti Mykkänen.

Aika erikoista toimintaa YLE:ltä, mikäli pitää paikkaansa.

Tää on kyl älytön juttu. Eikö se ole puolueen valinta kenet he valitsevat edustamaan puoluetta eikä veronmaksajien selkärangasta revityillä euroilla "puolueetonta" journalismia ajavan Ylen? No tämä sataa kyllä PS:n laariin. Näin loppuvaiheessa muutenkin ihmiset ovat jo tehneet valinnan ketä äänestävät ja ruotsinkieliset vaalitentit tuskin kovin suurta yleisöä keräävät. Silti täysi vitsi koko Yle. Toivon todella, että PS jollain ilveellä pääsee hallitukseen ja leikkaa Yleltä rahoitusta.

Nää vaalit on kyllä muuten kiinnostaneet ihmisiä todella paljon. Tänään tehtiin uusi ennätys ennakkoäänestämisen suhteen. Reilusti yli kolmasosa suomalaisista äänestäjistä oli käynyt antamassa äänen. Äänestysaktiivisuuden nousu on paha juttu RKP:lle ja Kokoomukselle joiden äänestäjät käyvät kyllä äänestämässä. Uskon aktiivisuuden nousun pelaavan eniten Vihreiden ja PS:n pussiin. Varsinkin nukkuvat jos lähtevät uurnille, niin voi sunnuntaina Orpon ja Sipilän alahuuli väpättää.





440  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 06.04.2019 13:22
Vedonvälittäjien uusimpien kertoimien mukaan PS:n todennäköisyys suurimmaksi puolueeksi on noussut hyvin lähelle SDP:tä. Nousu on ollut Suomen poliittisen historian kovin. Vielä 3kk sitten PS sai kertoimen 51 suurimmaksi puolueeksi, nyt kertoimet liikkuvat 2,5 pinnassa.

Halla-ahon argumentoinnista oon hieman eri mieltä. Halla-aho on ollut käytännössä samalla linjalla yli vuosikymmenen samaan aikaan kuin muilla puolueilla on takki heilunut kulloisenkin hyvesignaloinnin muotisuuntauksen mukaan. Millä PS sitten parantaisi työllisyyttä? Lopettamalla ilmastovouhotuksen maassa joka tuottaa 0,007% maailman saasteista, sekä alentamalla nykyistä sähkö- sekä polttoaineveroa. Molemmat strategiat ovat varsin konkreettisia keinoja parantaa ja säilyttää nykyisen teollisuuden kilpailukyky. Mitä ilmastovouhotuksen lopettaminen sitten on? No ei toteuteta Rinteen aikomia lihaveroja, ei ajeta teollisuutta alas kiristämällä päästövaatimuksia muiden EU -maiden tasoa kovemmaksi.

Lisäksi PS panostaisi suomalaisten koulutukseen, mutta tämä nyt taitaa olla jokaisen puolueen listalla vuodesta toiseen. Suoraan vaaliohjelmasta: "Peruskoulun oppimistulokset ovat luisussa, erityisesti poikien kohdalla. Ammattikouluissa ei juuri ole suomalaisille nuorille opetusta, ja lukio houkuttelee yhä vähemmän. Kotouttaminen kiinnostaa koulutustahoja ja päättäjiä enemmän kuin se, että suomalaisille työmarkkinoille saadaan osaavaa kotimaista työvoimaa. Samalla korkeasti koulutettuja suomalaisia muuttaa ulkomaille yhä kiihtyvällä tahdilla. Tilalle saamme kouluttamattomia maahanmuuttajia, joista merkittävällä osalla ei ole edes luku- ja kirjoitustaitoa. "

Nykyinen hallitus leikkasi koulutuksesta ja panosti kotouttamiseen. Valitettavin seuraamuksin.

Halla-aho jauhottaa Orpon
441  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 01.04.2019 19:07
Ymmärrän hyvin Halla-ahon skeptisyyden. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun on twitter ja facebook bannattu, muusta vaikuttamisesta puhumattakaan. Tynkkyselle myös peukku, kaverilla on kyllä kova nahka. Ei varmaan montaa poliitikkoa ole jotka on yhtä paljon saaneet paskaa niskaan. Jabballe kunnon keskisormi kun Tynkkynen nousee Oulun äänikuninkaaksi ja ottaa eduskuntapaikan.

Vedonvälittäjät ennustavat seuraavan hallituksen olevan

SDP + Kokoomus + RKP + Kristilliset + Vihreät


Epätodennäköisimmät hallitukseen pääsijät ovat vedonvälittäjien mielestä Perussuomalaiset ja Vasemmistoliitto. Molemmat saa saman ~28% todennäköisyyden hallituspaikalle.

Rinne ja Sipilä vaalitentissä: Kaikki sähköverkot julkiseen omistukseen Jotain fiksua sentään näiltäkin, vaikka puheet on toki aina puheita ja SDP on itse varmasti myynyt eniten kansallisomaisuutta ulkomaisille tahoille. Pekka Haavisto teki kyllä uransa pahimman virheen myymällä kansan omistaman sähköverkon ulkomaille. Jokainen näkee tän sähkölaskussaan tänään.



442  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 01.04.2019 00:45
En kyllä usko, että Yle olisi poistanut videota tietoisesti. Tahallisuuteen viittava ainoa mahdollinen skenaario olisi, että joku työntekijä osoittaisi omin päin mieltään persuja vastaan. Tuskin kuitenkaan näin, vaikka eipä vihreistä tai vasemmistolaisista voi varmuudella tietää. Eiköhän se ollut vain tekninen häikkä.

Toki voi kyseessä olla oikeastikin tekninen vika, mutta Ylen vihervasemmistolaista taustaa vasten on tietenkin epäilyttävää vian kohdistuminen ainoastaan Halla-ahon videoon. Samalla piti muitakin ei poliittisia videoita samalta päivältä poistaa ettei olisi liian ilmiselvä vaikuttamisyritys. Voi tämä olla myös puhdasta sattumaa, en sitä kiellä.

Venäjällä kun tapahtuu vastaavaa tehdään Suomessa uutinen kuinka vaaleihin on yritetty vaikuttaa ja oppositiota sensuroidaan.

Hauskaa on myös että Ylen Kioski ohjelman vaalikoneen suunnittelija vaikuttaa vihreissä. Minkälainen äläkkä nousisi jos perussuomalaiset rakentaisivat veronmaksajien rahoilla rahoitetussa Yleisradiossa vaalikoneen?




443  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 31.03.2019 22:01
Yle on poistanu Halla-ahon puheenjohtajatentin Areensta. Kaikkien muiden puolueiden löytyy.

Tää on varmaan vaan joku bugi  :rollaus:

Ja paljosta vetoa että katsojalaskuri on nollattu kun videon "tekniset ongelmat" on "ratkaistu".

Tällaiset tihutyöt sataa PS:n laariin. Halla-ahon päivitys asiasta keräsi hetkessä tuhansia tykkääjiä.

edit: tätä kirjoittaessa tarkistin vielä asian ja nyt Yle on kovan painostuksen alaisena korjannut Halla-ahon videon sivuilleen. Myös katsojaluvut  (101319 katselua) pitänevät paikkansa.
444  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 30.03.2019 12:49
Orpo lähti ylen mukaan jo avoisemmalle linjalle.
"– Emme ole sulkemassa mitään puoluetta pois etukäteen. Se on sitten hallitusneuvottelukysymys, sanoo Orpo"

Kaikkonen oli ollut samoilla linjoilla. Eli hallituksessa olisi Persut, Kokoomus ja Keskusta  :lol: Ja valtiovarain ministerin salkku vielä Kokoomukselle  :lol: :lol:  On tää maailma outo paikka...

Sanoisin, että nää on enemmänkin niitä vasemmistopuolueiden vaalipuheita. Kieltäytyminen hallitusyhteistyöstä pelaa molempien (PS vs vasemmisto) pussiin luomalla vastakkainasettelua. Mikäli katsomme nykyisiä kannatuksia, niin hallitusneuvotteluista tulee äärimmäisen vaikeat.

SDP 20,1
Kokoomus 15,8
PS 15,1
Keskusta 14,4
Vihreät 13,0
Vasemmisto 9,8
RKP 4,5
Kristilliset 3,5
SIN 0,9
Muut 3,1

Miten tosta muodostaa yli 50% kannatuksen, niin ettei se ole surullisenkuuluisa sixpack? 

Ruotsissa Ruotsindemokraatit blokattiin kokonaan hallitusyhteistyöstä. Siellä voi savu alkaa nousta kattojen ylle seuraavan neljän vuoden aikana. Jos Halla-ahon johtamia perussuomalaisia ei oteta nyt hallitukseen tulee seuraavissa vaaleissa ehkä mahdollisesti yli 30% kannatus kun nukkuvatkin heräävät.

Kokoomus - Keskusta - PS saisi 45,3. Tää on yksi mahdollisuus, koska PS tulee saamaan ehkä yli 18% ja Kristilliset tuohon kylkeen, niin menisi helposti yli 50%. Myös Kokoomus tulee saamaan aina gallupien kannatusta suuremman kannatuksen itse vaalipäivänä. Keskusta tosin aina droppailee. Meinasin aluksi sanoa RKP:n liittyvän kumileimasimeksi jos PS kanssa aikovat yhteistyöhön ja tämä epäpyhä allianssi voi toki olla mahdollista mikäli PS myöntyy kielikysymyksessä ja RKP maahanmuuttolinjauksissa. Tämä hallitus leikkaisi tulevien sukupolvien velkataakkaa, turvaisi nykyisen kulttuurin säilymisen, laittaisi rahat hyvinvointiin ja koulutukseen. Taloudenpito olisi porvarillisen tiukkaa ja kansan selkärangasta revittyjen veroeurojen käyttö olisi aiempaa tarkempaa.

SDP + Keskusta + Vihreät + Vasemmisto saisi yli 57% eli tässä olisi jo valmis hallitus ja Suomen lopullinen niitti kohti Mount Everestin kokoista velkataakkaa. SDP saa neuvotella ekana, joten uskon tän olevan ensiksi mainittua todennäköisempi skenaario. Ehkä vuonna 2050 voisimme sitten äänestää kuka johtaisi kalifaattia. Tämä hallitus leikkaisi suomalaisen teollisuuden mahdollisuuksia kilpailla globaaleilla markkinoilla, kiristäisi verotusta mikä johtaisi pääomien pakoon maasta ja nykyistä alhaisempaan työllisyyteen, kasvattaisi toiminnallaan eläkemenoja jotka jo nyt ovat yli 24% palkasta. Lyhyellä aikavälillä opiskelijoilla ja tuloista riippuvaisilla ihmisillä olisi mukavaa. Voi olla, että juhlat kestäisi jopa 15-20 vuotta, kunnes valtion velkapotti olisi jo yli BKT:n jolloin Suomesta tulisi Italian kaltainen tikittävä aikapommi sillä erotuksella etteivät Suomalaiset kotitaloudet ole läheskään yhtä varakkaita kuin Italian vastinparinsa (italiassa kotitalouden nettovarallisuus on keskimäärin(keskiarvo) 275 000e - suomessa 162 000e). Ainoastaan maailmantalouden kova nousu voisi pelastaa meidät tältä melko tuhoisalta talouspolitiikalta. Valitettavasti kaikki talouden mittarit kertovat tulevaisuuden olevan hyvin lähellä nollakasvua, tällaisessa tilanteessa lisävelkaantumista pitäisi välttää tai ainakin hillitä. Ei nimittäin pidä katsoa pelkkää velkapotin kasvua, vaan myös valtionvelan korkoja. Tässä tilanteessa kun korko on nollassa tai negatiivinen tulee mieleen houkutus ottaa valtava määrä lisää velkaa. Ei naurata jos ja kun korot nousevat. Tämän haluaisin sanoa myös jokaiselle tavalliselle kansalaiselle, jotka ottavat 25 vuoden maksuajalla maksimilainoja. Ihmiset ovat unohtaneet kokonaan 90-luvun.

SDP + Kokoomus+ Keskusta saisi myöskin 50,2% ja voisivat jättää takiaispuolueet ja puisto-osastot pois suoraan. Tämä olisi jonkinlainen kompromissi kahdesta yllämainitusta kumminkin painottuen velkaantumiseen ja koko maailman sosiaalitoimistoon.

btw, huomasitko JayeizH muuten tämän ja Sinisten 0,9% kannatuksen? Mikäli haluat olla hallituksessa päättämässä, niin vaihtoehtoja on about viisi. ;)

Siniset: haluamme kieltää JayeizHilta mahdollisuuden hakea ulkomailta auto
445  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 29.03.2019 16:47
En katsonut tätä haastattelua, mutta nykyään toimittajat tuntuvat ymmärtävän haastateltavan koville laittamisen sillä ettei anneta kokonaisia puheenvuoroja ja että puhutaan argumenttien päälle. Susanne Päivärinta on hyvä esimerkki muista yhteyksistä. Haastateltavaa voisi roustata vasta-argumentein eikä inttämisellä ja päällepuhumisella.

THIS!

Suomessa poliittisen keskustelun taso on aivan törkeän matala. Enkä tarkoita sitä, etteikö osattaisi kysyä vaikeita kysymyksiä, vaan sitä ettei poliitikoiden anneta perustella vastauksiaan. Se nähdään vaalipuheena, mikä on aivan absurdia koska kuluttajat haluavat laadukasta keskustelua. Tämä on aihe joka nousee vuosittain esille, mutta media ei vaan millään opi. Nytkin HS nosti tämän Ylen toimittajan Olli Seurin jalustalle esimerkillisesti toimittajan työstä, vaikka eilen juuri naurettiin kavereiden kanssa hänen toimintaansa Halla-ahon tentissä. Puhui jatkuvasti päälle, ei antanut Jussin vastata kysymyksiin sekä heitteli jotain älyttömiä väitteitä Suomalaisten hiilitaakasta satojen vuosien takaa. Yksi huonoimmista toimittajista jonka olen nähnyt, miksi Arto Nyberg ei voisi haastatella jokaista sanotaanko vaikka 2h. Kunnon rauhallinen tentti ja kunnolla aikaa. Halla-aholla oli hyvä pointti suomalaisesta poliittisen keskustelun kulttuurista, miksi sen pitää olla juosten kustua? Miksi emme vaadi parempaa. Kyseessä on kumminkin ihan hemmetin tärkeä asia.

Nauratti myös HBL:n toimittajan ja sen miehen järkyttyneet katseet, kun H-a servasi täysin molemmat toimittajat ja piti yhden kovimmista puheista mitä vaalitenteissä on koskaan pidetty. Sitten alkoi selittelyt H-a:n akateemisesta taustasta ja väittelytaktiikasta, miksi pärjäsi niin saatanan hyvin. Ei tullut muka konkretiaa ja ratkaisuita, vaikka Jussi nimenomaan toi oikean vaihtoehdon valtapuolueiden politiikalle.

Muutenkin ollut kova viikko. Ensin Kokoomuslainen syyllistyi poliittiseen väkivaltaan (uhkasi henkeä) Laura Huhtasaarta kohtaan. Tämä ohitettiin sivulauseena mediassa, eivätkä puoluejohtajat rientäneet irtisanoutumaan väkivallasta. Kun PS:n vaalivideota vastaan hyökkäys alkoi kääntyä eliittiä vastaan ja videolla alkoi olla satojatuhansia katselukertoja käännettin keskustelu Halla-ahon polkupyörän puhjenneeseen takarenkaaseen. HS teki aiheesta ison jutun tutkivanjournalismin hengessä. Hämäys ei onnistunut, vaan PS nappasi melkein 2 prosenttiyksikköä lisää kannatusta. Orpon ja Rinteen vapinan voi melkein kuulla.

Nouseeko PS koko Suomen suurimmaksi puolueeksi? Se on aivan mahdollista. Tällä viikolla olen kuullut entisen Keskustalaisen, Kokoomuslaisen ja jopa Vihreän äänestävän Perussuomalaista ehdokasta näissä vaaleissa.

Savu tihenee ja Ketutus nousee maankuoresta!  ;D
446  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 28.03.2019 17:59
Tän olis voinu laittaa leffa -topiciin, mut laitetaan Netflixiin kun heidän leffansa tää on.

The Dirt - Törkytehdas

Netflix on kunnostautunut myös elokuvien saralla ja Mötley Crüen "elämänkerta" -leffa The Dirt osuu kyllä maaliin. Kriitikot ovat haukkuneet tämän aivan paskaksi. HS itki metoota, kun bändärit imivät rokkikukkojen kukkoa rivissä. Ja paskat. The Dirt on erinomainen ja hauska kuvaus siitä mitä tapahtuu kun laatupillua ja rahaa tulee niin paljon ja helposti, että järki sumenee. Varsinkin 80 -luvun rockin diggaajille must see leffa. Ei millään tavalla tarkasti kuvaa yhtyeen matkaa maineeseen, vaan enemmänkin elokuva on kuvaus rocktähtien keikkaelämästä. Näyttelijät ovat nappivalintoja Vince Neiliä näyttelevää Daniel Webberiä lukuunottamatta, joka sortuu selvään ylinäyttelemiseen surullisemmissa kohtauksissa. En muuten tajunnut Mick Marsin näyttelijän aiempaa roolia, kuin vasta leffan arvostelun luettuani.  :lol:

447  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.03.2019 20:52
Streaming-palvelut ovat karanneet käsistä. Disney, HBO, Netflix, Apple, Viaplay, Hulu, Amazon + monet amerikkalaiset TV-kanavat harkitsevat omia palveluitaan tai niillä on jo oma palvelu. Ei kyllä tule olemaan helppoa ja kuluttajahan tässä häviää.

Lyhyellä aikavälillä voi olla, että kuluttaja ottaa turpaan, kuten nyt jo on. Monella ei ole "varaa" ottaa kaikkia palveluita, vaan ollaan kuukausi yhdessä ja kuukausi toisessa ja katsotaan putkeen kaikki katsottava. Pitkällä aikavälillä uskon, et kilpailu tulee parantamaan niin leffojen kuin sarjojenkin laatua. Esim. GOT, ei varmaan ihmiskunnan historiassa ole koskaan tehty yhtä eeppistä sarjaa. Miettii millaista paskaa jouduttiin 90 -luvulla katsomaan.

Kabanossi, itseasiassa Spotify on tehnyt voittoakin. (https://www.theverge.com/2019/2/6/18214331/spotify-earnings-financial-announcement-profits-music-streaming-podcast)

Lisäksi monet yhtiöt on paperilla tappiollisia, mutta oikeasti takovat helvetin isoa voittoa. Kuten suomen McDonalds, josta punaviheryliopiston käyneet "taloustoimittajat" aina tekevät vuosittain uutisen kuinka mäkki tekee taas tappiota suomessa. Olisko mitään että siirtohinnoitellaan voitot matalamman verotuksen maihin?

Striimipalveluiden osalta voidaan toki siirtyä takaisin waretukseen, mutta myös tyypilliseen kavereiden kesken jakamiseen. Monet jakaa nytkin useamman hengen kesken Netflixit sun muut striimit. Tähän se homma johtaa laajemminkin lyhyellä aikavälillä (kunnes kilpailu taas tiputtaa hinnat), jos pitäisi satasia pistää kuukausittain palvelukokonaisuuteen.

448  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 24.03.2019 18:45
Apple

Apple julkaisee kolme uutta palvelua maanantaina

Omena takoo vuodesta toiseen kovaa tulosta, mutta sijoittajilla ei firmaa kohtaan ole mitään tähtitieteellisiä odotuksia. P/E on alle 16 eli suht edullisesti saisi tätä hipsterilappua. Nyt julkaisevat vissiin Netflixille kilpailijan. Olisiko tässä mahikset tuottoisaan businekseen? Tuntuu, että nykyään kaikki ovat lähteneet striimibisnekseen, niin Youtube premium omilla sarjoillaan, kuin Disneykin. Onko markkinoilla tilaa sille, että jatkossa on useita eri toimijoita jakamassa samaa kakkua? Toimittaja sanoi tuossa että porukka tilaisi Netflixin kylkeen Applen oman suoratoistopalvelun. On tämäkin mahdollista, mutta monelle se on joko tai -kysymys. Joku toimija tulee kyllä poistumaan markkinoilta tai sulautumaan osaksi muita. Itsellä on tällä hetkellä Netflix, HBO, Youtube Premium ja Viaplay, mutta uskon olevani harvinaisuus kuluttajien joukossa ja useammalla on varmasti vain se yksi palvelu. Toki jos Applen leffojen ja sarjojen laatu ylittää muut, niin selvähän se on että voittavat kisan. Massista se ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni.

Sitten tosta pelivideoidenpalvelusta vaikea sanoa mitään. En itse seuraa kuin CS:ssää vedonlyöntimielessä twitchin kautta ja en maksa euroakaan siitä. Tekeekö tätä tarjoavat alustat näillä massia? Ainakin e-sports tulee tulevaisuudessa olemaan maailman suurin seuratun urheilun muoto. Ehkä tässä piilee long run valtava potentiaali, mikäli Applen palvelu ylittää laadussaan muut.
449  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 24.03.2019 16:04
Niin noh, kyseessä on vielä tässä vaiheessa Soldiers of Odin -takkinen mies. Itse RY ei ole ottanut hyökkäystä kontolleen ISIS tyylisesti aina kun jossain värisee. Eli ehkä on hieman nopeita johtopäätöksiä vedetty, että joku poliittinen järjestö olisi hyökännyt ulkoministerin kimppuun.

edit: lisätään vielä, että jos joku PS:n jäsen on näiden kanssa hengannut niin on kyllä aika kaukaa haettu yhteys. Tai jos ilmaantuvat samoihin tapahtumiin, niin minkäs sille voi. Samoilla toreilla monesti kampanjoivat myös Vihreät ja PS teltat vierekkäin. Mitään virallista yhteyttä tuon sakin kanssa tuskin on.  :lol:

lisätään vielä etten kannata itse mitään elämänkoulu -porukoita olivat ne vasemmalta tai oikealta, samaa paskaa eri nimellä.
450  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin : 24.03.2019 15:10
Totta, mutta miksi tämä on eduskuntavaalilangassa? Tietääkseni Loldierssit eivät edusta mitään puoluetta eivätkä ole ehdolla eduskuntavaaleissa 2019.
Sivuja: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 98
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines