Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 263
241  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.03.2022 10:06
Tuli otettua ensimaistiainen MK8: Deluxen Booster Packin ensimmäisestä ratasetistä. Nämä radat lisätään ymmärtääkseni yleiseen online-pooliin ensi viikon tiistaina (22.3), jolloin kuka tahansa (perus Online-jäsenyydenkin omaava) voi päästä kisailemaan niissä, kunhan valinta vain osuu tiettyyn rataan. Nytkin riittää, että kisan hostilla on oikeus ratoihin, mukaan voi kutsua sellaisiakin, joilla ei ole. Fiksusti tehty.

Itse radoista huomaa, että niiden geometria on pykälän yksinkertaisempaa ja tekstuurit ajoittain rujompia kuin vanhoissa MK8:n radoissa. Tämäkin vaihtelee, esimerkiksi Ninja Hideaway näyttää upealta. Tuli muutenkin yllätyksenä, että Tourin radoissa on näin hyvää ratasuunnittelua. En nimittäin ole pelannut Touria sekunnin sekuntia ja olenkin hyvin tyytyväinen, etteivät näin hyvät radat jääneet mobiilipeliin.

Soundtrackitkin on tehty kokonaan uusiksi. Levisi muuten hymy korviin asti, kun kuulin N64:n Choco Mountainin uuden sovituksen. Muuten hieno rata ja näyttää mainiolta tässä paketissa.

Vasta eka wave ja todella, todella hyvältähän tämä vaikuttaa.

EDIT:

Pitää myös sanoa, että Triangle Strategy on jo ylittänyt kaikki odotukseni. Pistin jopa Elden Ringin tauolle tämän pelin takia. Juonikin pitää otteessaan ja siinä on ollut samanlaisia käänteitä ja tapahtumia kuin esimerkiksi Game of Thronesissa. Yllättävän synkkää. Pelin aikana joutuu myös tekemään ajoittain todella kiperiä valintoja, jotka määrittävät täysin sen, mihin suuntaan juoni ajautuu. En ole vähään aikaan pähkäillyt videopelin valintojen kanssa näin paljon.

Hienonhieno rooli- ja strategiapelin kombinaatio, jossa pääpaino on silti jälkimmäisellä. Enkä voi olla ihastelematta kerta toisensa jälkeen miten hienoja näkymiä HD-2D tekee pelin maisemista.
242  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 15.03.2022 08:15
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/771748/LG-OLED42C2-42-4K-OLED-evo-televisio

42" C2 tilattavissa Verkkiksestä. Hintaa 1399€. Tuo menee varmaan viimeistään Black Fridayn aikoihin alle tonnin. Jaa-a...

LG on muuten vaihtanut sen pidemmän pikselien kompensointisyklin suorittamisen näihin uusiin malleihin joka 500 tunnin jälkeen tapahtuvaksi, kun ennen se ajettiin 2000 tunnin välein. Ovat varmaan omissa kulutustesteissään löytäneet jotain, mikä puoltaa tätä?
243  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.03.2022 07:21
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection julkistettu!!!

https://www.youtube.com/watch?v=R-78FD9xvc0

Vuoden kovin julkistus? No äläpä! Emulaatio varmaan M2:n duunaamaa niin kuin muissakin Konamin nykyisissä kokoelmissa.

Pelkäsin pirusti, että nämä jäisivät lisenssiongelmien vuoksi ainaisesti jumiin alkuperäisille laitteilleen ja Wiin Virtual Consoleen, mutta ei, näitä pääsee tykittelemään NES- ja SNES-ohjaimilla myöhemmin tänä vuonna, toivottavasti jo ennen Shredders Revengeä.

EDIT: Tekijänä ei olekaan M2, vaan Digital Eclipse. Tuonee hikipisaran niiden kasvoille, jotka heittivät Mega Man -kokoelman roskiin input lagin takia....
EDIT 2: Hinta 40€ ja ilmeisesti myös fyysinen versio tarjolla jo julkaisussa  8)
244  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 09.03.2022 11:44


Triangle Strategy ei ihan parin ensimmäisen tunnin aikana iskenyt täysillä, mutta siinä viiden tunnin jälkeen tarina alkoi vetää puoleensa ja pääsin täysillä sisään loistavaan taistelu- ja strategiasysteemiin. Puhtaana strategiapelinä varmasti vielä parempi kuin esim. Three Houses, jossa on paljon ylimääräistä suhteiden rakentelua mukana. Trianglessakin on paljon juonenkuljetusta, mutta se on esitetty aika samalla tavalla kuin 16-bittisissä roolipeleissä.

Rakkauteni HD-2D-tyyliä kohtaan ei varmastikaan ole enää mikään salaisuus: Octopath Traveler ja Triangle Strategy näyttävät molemmat tyrmäävän upeilta varsinkin OLED-mallin näytöllä. Ja vielä parempaa on tulossa, sillä Live a Live käyttää pelimoottorin uusinta versiota ja ainakin trailerin perusteella ovat onnistuneet nostamaan tarkkuutta ja visuaalisuuden tasoa vielä entisestään näistä kahdesta. HD-2D on visuaalisesti herkullisinta antia, mitä olen peleissä nähnyt viime vuosina, heittämällä.

Mutta ei Trianglen anti siihen jää, onneksi. Taistelusysteemi on mainio ja paljon erilaisia mahdollisuuksia tarjoava. Taisteluissa merkitsevät niin korkeuserot, mihin suuntaan hahmo on kääntynyt, sääolosuhteet, onko maa jäätynyt vai tulessa... hahmoja on paljon ja kaikilla on tietenkin oma vahvuutensa. Oma suosikkini on tällä hetkellä Assassins-luokan Anna, joka pystyy tekemään kaksi iskua yhdellä vuorolla ja mm. piilottamaan itsensä kahdeksi vuoroksi vihollisilta. Loistava hahmo hiipiä vihollisen selustaan ja iskeä tikarilla takaapäin kunnolla damagea.

Enemmän kuin suositeltavaa kamaa hyvien strategiapelien ystäville!
245  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 08.03.2022 09:28
https://www.youtube.com/watch?v=PaC5RbGAeVo

Jatkaakseni aiemmin täällä linkkaamaani WulffDenin Switch OLED burn in -testin raportointia: kuvaan on ilmestynyt haamujälkiä 3600 tunnin jälkeen.

Kertauksena:  tässä on ollut sama näkymä ruudulla 5kk putkeen näytön maksimikirkkaudella, joka päivä 24/7.

Leikitelläänpä: jos tavallinen ihminen pelaisi joka ikinen päivä samaa peliä samoilla UI-elementeillä vaikka kolme tuntia päivässä, kuvaan ilmestyisi ehkä jälkiä burn inistä reilun kolmen vuoden jälkeen. Harva kuitenkaan pitää kirkkautta kokoajan täysillä, se ostaa tietenkin lisäaikaa.

Vaihtelevalla kontentilla Switch OLEDista pettää tämän testin perusteella ensin jokin muu komponentti kuin näyttö ehtii palamaan kiinni.
246  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 04.03.2022 07:29
Nintendo laittoi eilen ulos Kirby and the Forgotten Landista demon vakuuttaakseen pienen pinkin palleroisen epäiilijät. Suurella todennäköisyydellä se onnistuu myymään tämän ansiosta peliä lisää hurjasti, sillä peli vaikuttaa hienonhienolta.

Tässä on sitä kaikkea, mitä hyvältä Nintendo-peliltä odotan: värikkyyttä, kekseliäitä ja vaihtuvia pelimekaniikoita, erinomaista kenttäsuunnittelua sekä puhtainta riemun tunnetta. Mielestäni näinä masentavina maailman aikoina on tärkeää, että tällaisia pelejä on; jotenkin nyt haluaisi mieluummin paeta Kirbyn maailmaan kuin Elden Ringin synkkyyksiin. Näitä kahta vuoronperään pelatessa Kirbyn värit hyppäävät näytöltä suorastaan silmämunia halaten ja suukotellen, iloisia laulujaan laulaen.

Muttan kuten sanottua, uusi Kirby tuntuu riemukkaalta pelata. Se on vähän kuin low key Mario Odyssey, mutta rajatuimmissa maailmoissa (ainakin demo-kenttien perusteella). Kirby voi tässä ottaa haltuunsa ties mitä autoja ja erilaisia rakenteita, jotka ovat sallineet pelintekijöille entistä enemmän pelisuunnittelullisia asioita. Esimerkiksi vahingoittuneen vesiputken rei'ittäminen kartio-Kirbyllä ja siitä tulevan vesisuihkun mukana ulos kohoaminen nostaa hymyn suupielille!

Myyntipuolella ja suosiossa taivas on rajana Forgotten Landin menestykselle. Jos oikein pamahtaa, uusi Kirby voi puhkoa kymppimiltsin. Rutiinilla tehty Star Allieskin on myynyt 3 miljoonaa, ja Forgotten Land on siihen verratessa omassa luokassaan.


247  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 01.03.2022 12:12
https://www.nintendo.com/whatsnew/detail/2022/missions-and-rewards-added-to-nintendo-switch-online/

Tämä on ihan siisti uusi juttu, vähän kuin Nipan oma saavutus-systeemi. Tässä voi siis joka viikko vaihtuvia haasteita suorittamalla ansaita pisteitä, joilla sitten pystyy avaamaan käyttöönsä esimerkiksi eri grafiikkoja, joista voi kasata oman käyttöjäikonin. Avattavat teematkin vaihtuvat säännöllisesti, nyt on kierrossa Mario Odysseyn ja Animal Crossingin grafiikoita.

Toivottavasti tulevaisuudessa lisäisivät tähän myös käyttöjärjestelmän taustavärit ja teemat.

Tässä on potentaalia laajentua täysiveriseksi Nipan saavutus-systeemiksi. Olisi siistiä saada joka viikko esimerkiksi NSO:n retropeleihin uusia tehtäviä, ja suoritusilmoitukset niistä voisi tietenkin vielä integroida käyttöjärjestelmään.
248  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elden Ring | Death of the Wild : 27.02.2022 18:32
Tree Sentinel meni täälläkin nurin. Meduusa on monissa bosseissa aivan op, jos se onnistuu myrkyttämään vihun. Sentinel oli jo vähissä voimissa ja loppuajan vain väistelin sitä ja katsoin miten HP tippui nollaan. Oliosummonit ovat mahtavia tässä pelissä!
249  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elden Ring | Death of the Wild : 26.02.2022 14:41
Tuli kukistettua eka varsinainen bossi. Taisi olla ns. tarinabossi, koska ne "ohjenuorat" veivät juuri sinne suuntaan. Ja laittoi muuten hanttiin aika tavalla.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Taikuus on kyllä aika siistiä tässä pelissä. TosiSoulistit ehkä pitävät tätä vähän alempiarvoisena touhuna verrattuna puhtaaseen "miekka, kilpi, väistö" -settiin, mutta pääasia että on hauskaa.

Tuntuu, että olen missannut aika paljon vaihtoehtoisia juttuja näiltä alkualueilta, täytyypä palata tutkimaan niitä tarkemmin vielä.
250  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition : 25.02.2022 20:58
Tästäkin taitaa tulla lopulta ns. redemption arch Rockstarille: https://twitter.com/RockstarGames/status/1496895159690223633

Lainaus
New patches are coming next week for Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition across all platforms. We appreciate the community’s patience and support.

Jostain syystä patch tuli jo tänään Switchille, ehkä antoivat pienenä hyvityksenä ongelmista Nintendon julkaista sen niin pian kuin mahdollista.

Ja on kuulkaas komia pätsi:

- Resoluutio näyttäisi olevan sekä handheld- että docked-moodissa aiempaa korkeampi. Dockedina peli ei myöskään ole enää aivan yhtä pehmeä kuin aiemmin.
- Piirtoetäisyyttä on saatu nostettua aivan valtavasti. Se on valehtelematta kolmin- tai nelinkertaistettu aiemmasta. Switch-versiossa aiemmin pop in oli jo tosin niin selvää, että se oikeasti paikoin häiritsi pelaamista, kun suuressa vauhdissa paikoillaan kököttänyt auto ilmestyi yht´äkkiä näkökenttään.
- Input lag & frame pacing saattanee olla aiempaa parempi? En tosin ole ekspertti näissä asioissa.
- Ainakin GTA III:ssa ruudunpäivitys on melko tavalla parempi ja vakaampi, oikeasti valtaosan ajasta taitaa olla kolmessakympissä.

Nyt huomaa, miten paljon parempi piirtoetäisyys tuo lisää pelin fiilikseen, varsinkin öisen kaupungin unenomaiseen vilinään, missä katuvalot, autojen lamput ja kyltit hohkaavat. Ruudulla näkyy helvetin paljon enemmän kuin aiemmin, peli pyörii sulavammin ja näyttää paremmalta. Tämä on todellakin mainio patch!

Olisiko pelit pitänyt julkaista alunperinkin 1.06 sisässä? Totta kai. Mutta eivät sentään ottaneet rahoja ja juosseet. Kyllä GTA on Rockstarille sen verran tärkeä franchise, että halusivat maineenpalautuksen ja goodwillin takaisin.
251  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elden Ring | Death of the Wild : 25.02.2022 15:22
Pari ekaa tuntia takana, aloitus on aika täydellinen. Ei mitään tehtävälistamaisuutta havaittavissa, vaan pelaaja on heti alusta asti vapaa menemään minne halajaa ilman suurempia häiriötekijöitä. Eri juttu tosin, kannattaako se.

Aikamoiset hipat sai jo alussa aikaan, kun löysi jonkun vartijaleirin, jonka torvijamppa hälytti kaikki äijät koolle minua jahtaamaan. Kyllähän siinä kuoltiinkin, mutta leirinuotio oli lähellä, ja siten paikka oli hyvä harjoitella taistelua ja kokeilla taikoja. Löysin myös jonkun kortin, jolla varmaan pystyy manaamaan "jellyhishin" auttamaan, mutta en hoksannut vielä miten sitä käytetään. Vai voinko edes käyttää vielä? Eiköhän se pian selviä.

Series X:llä performance-moodissa peli tuntuu olevan melkein aina kuudessakympissä, mutta ilmeisesti totuus on toinen ja droppeja tapahtuu kokoajan 45-50:n tuntunaan. Vissiin VRR tekee kokemuksesta paljon sulavamman kuin mitä se oikeasti on. Ja hyvä niin.
252  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elden Ring | Death of the Wild : 25.02.2022 06:07
Millaisella buildilla ajattelitte mennä? Katsoin äsken tämän GameSpotin videon, jossa kaikki kymmenen hahmoluokkaa esitellään.

Valintani taitaa olla astrologer, sillä haluaisin käyttää sekä taikoja että meleetä, ehkä hieman enemmän taikoihin painottuen. Kun pelasin Dark Souls Remasteria, hahmoni oli aivan jumalaton läskitankki, enkä haluaisi lähteä sille tielle tässä pelissä ainakaan ensimmäisellä läpipeluukerralla. Kävi ehkä hivenen puuduttavaksi loppupuolella.

En nyt pelistä ole hirveästi videota katsellut, mutta sen vähän perusteella mitä olen nähnyt, taikuus vaikuttaa aika siistiltä. Voi tehdä taikasusia auttamaan taisteluissa jne.  :) Ja tämä toki vasta alkupuolen puuhastelua.
253  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 25.02.2022 05:39
Elden Ringin julkaisupäivä, ja Majoras Mask on päivitetty N64 Expansion Pakiin! (pyydän anteeksi, jos tässä maailmantilanteessa tällaisista pikkuasioista riemuitseminen tuntuu irvokkaalta).

Ja aivan kuten epäilinkin, Nintendo on saanut uusimmassa päivityksessä N64-emulaationsa visuaalisen puolen fiksattua, sumu on palautettu maailmaan: https://www.youtube.com/watch?v=_yIWZFEcOw0

Tämä on tietenkin hieno juttu, koska Majoras Mask nojaa vielä enemmän sumun nostamaan tunnelmaan kuin Ocarina of Time.

En epäillyt hetkeäkään rakasta NERDiä.  8)
254  Yleinen / Pelikeskustelu / Elden Ring | Death of the Wild : 23.02.2022 17:55
Ei perse, Metacritic kellottaa pelille keskiarvon 97. Ilmeisesti Elden Ring lunastaa koko hypensä ja antaa pelaajille jättipotin. Souls-pelin sitominen avoimeen maailmaan on mielenkiintoinen jo lähtökohtana ja ovat tehneet sen arvosteluiden perusteella oikein.

https://www.metacritic.com/game/playstation-5/elden-ring/critic-reviews

Lainaus
Elden Ring is a tour de force and is maybe the only example of a studio underselling a title. It's an M-rated Breath of the Wild, full of secrets, intrigue, and an enthralling world to explore. It's a game that makes me excited about gaming, and it's fantastic to see a highly anticipated title like this turn out so well.

Lainaus
FromSoftware effortlessly immerses you into the beautiful world of The Lands Between, with challenging enemies, secret treasures, and deep lore tucked away into every corner. This is, without a doubt, FromSoftware's best project yet, showcasing a culmination of all their previous games.

Lainaus
https://twitter.com/jasonschreier/status/1496503392960761861?cxt=HHwWisC-6Yb60sQpAAAA

The thing that surprised me most about Elden Ring is how good the exploration is. Better than BOTW in some ways. There's always some wild new distraction or surprise around the corner. Every ten minutes my mouth was on the floor and I was texting friends who are playing

Elden on myös kommenttien mukaan kaikkein aloittelija- ja kasuaaliystävällisin peli tekijöiltään toistaiseksi. Musiikkia korvilleni, sillä olen ajoittain aikamoinen pässinpää tällaisissa peleissä. Kyllä haastetta saa olla, mutta pieni yksinkertaistaminen kuulostaa hyvältä, ainakin sen perusteella miten asiat selitettiin Souls ykkösessä.

Kuulostaa siltä, että Elden Ring tuo pöytään niitä asioita, joita ihmiset odottavat Breath of the Wildin jatko-osalta. Esimerkiksi luolastoja, joiden monet sisäänkäynnit kumpuilevat eri puolille pelimaailmaa, ja kaikkialta löytyy kiinnostavia salaisuuksia.

Pitäisikö sitten hakea Gigantista julkaisupäivän versio 44,95 euron hintaan ja sulkeutua kämppään, kunnes kevätaurinko helottaa? Näin saattaa käydä.

Btw, mukavaa olisi myös nähdä, mitä G.R.R Martin on tähän kynäillyt, kun Winds of Winter julkaistaan ehkä... no julkaistaan ehkä.
255  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 16.02.2022 12:14
Mielenkiintoista: Switch Sports -demosta on jo saatu selville, että peli käyttää ilmeisesti AMD:n FidelityFX Super Resolutionia: https://twitter.com/OatmealDome/status/1493827237031948290

Ehkä Nintendo käyttää myös muissa tulevissa peleissään tätä, ainakin niissä peleissä, jotka eivät pyöri natiivisti 1080p-resoluutiolla. Tuohan se sliipatumman kuvanlaadun ja olisi kiva ratkaisu tässä välissä, kun uutta tehokkaampaa rautaa saatetaan joutua odottamaan pari, kolmekin vuotta vielä.
256  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 16.02.2022 11:55
Muistakaahan, että tulevana viikonloppuna voi pelata Switch Sportsia ennakkoon: https://www.nintendo.co.uk/Games/Nintendo-Switch-games/Nintendo-Switch-Sports-2168292.html#Online_Play_Test

Lauantaina:

05:00 - 05:45
13:00 - 13:45
21:00 - 21:45

Sunnuntaina:

05:00 - 05:45
13:00 - 13:45

Ajat muutettu vastaamaan Suomen aikaa.


Toivottavasti keilaus on toteutettu yhtä hyvin kuin Wii Sportsissa. 51 worldwide Gamesin Bowling ei ollut niin hyvä, ja siinä oli tuki vain 2 pelaajalle. Tämän julkistuksen jälkeen alkoi selvitä, miksi niin...
257  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 15.02.2022 14:33
https://www.resetera.com/threads/gyro-aiming-flick-stick-ot-if-the-stick-dont-flick-then-it-aint-shit.266424/post-82125646

Flick Stick näköjään tullut Fortniteen. Tietääkseni tuo on ensimmäinen konsolipeli, jota voi pelata Flick Stick -asetuksella gyrolla. Flick Stick on ainakin paperilla paras tapa tähdätä padilla: voit tähdätä gyrolla ja oikea tatti kääntää hahmoa 360-asteisesti siihen suuntaan, johon tattia osoittaa.

Ephramin nyt ainakin kannattaa varmaan kokeilla tuota Switchin Fortnitessa. Mikäli Flick Stick tulee joskus Apex Legendsiin, niin innostukselleni ei ole enää mitään rajoja. Gyro-tähtäys jo itsessään nostaa skill ceilingiä huimasti padilla, mutta 360-asteinen kääntyminen mahdollistaisi aceu-tyylisen liikkumisen, joka on mahdollista vain hiirellä.

Oho! Epic teki oikein ja palkkasi tod.näk parhaan mahdollisen kaverin toteuttamaan gyron. En muuten enää Forttia pelaa, mutta tätä täytyy kokeilla. Pistin pelin äsken lataukseen.

Varmaan flick stick tuntuu luonnolliselta heti, koska pelityylini gyrolla on muutenkin aika samanlainen: säädän tikkujen herkkyyden maksimiin, ja teen niillä suurpiirteiset liikkeet. Kaikki muu gyrolla. Harvassa pelissä vaan tikut saa säädettyä todella, todella herkiksi. Apex Legends ja uudet Doomit toimivat aika hyvin niin, mutta usein herkkyyttä ei vaan saa tikkuihin läheskään tarpeeksi.

Konsoliräiskintöjen tulevaisuus pitäisi olla, että aim assistit heivattaisiin kaikilta hemmettiin ja laadukas gyro vaihtoehdoksi kontrolleihin. Nintendo on pedannut tässä Splatoonilla tien auki. Ne jotka haluaisivat elää menneisyydessä, voisivat toki pelata antiikkisilla tavoillaan – pelasivathan jotkut Pleikka ykkösen Alien Resurrectionia ristiohjaimella ja kehuivat, miten se on paljon tarkempi kuin analogitatit!



258  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 12.02.2022 20:03
Aika hyvä goodwill tuntuu jengillä olevan tästä Directistä. Ja syystä, olihan se nyt todella kova kattaus pelaajille, jotka nauttivat hyvistä videopeleistä.

Minua erityisesti ilahduttaa, että konsolille julkaistaan jatkuvasti ns. unohtuneita klassikoita. Nytkin esimerkiksi Klonoa, Front Mission ja Live a Live, josta en ollut edes kuullut ennen tätä Directiä. Mutta kun luin, se pomppasi heti odotuslistani kärkipaikoille: peli, joka insipiroi aikoinaan Octopath Travelerin tiimiä. Peli, joka ilman tällaista kohtelua olisi jäänyt historian pimentoihin suurelle määrälle pelaajia, jotka olisivat takuulla halunneet kokea sen.

Plus Nintendon Expansion Pack -nimi alkaa nyt käydä järkeen. Onko AC:n ja MK8:Deluxen DLC vain alkua? Pistetäänkö Expansioniin jatkossa myös Splatoon 3:n, Breath of the Wild 2:n ja muiden 1st party -pelien DLC:t? Nintendo on löytänyt jotakin, mitä Sony ja Microsoft eivät omissa palveluissaan tarjoa. EP alkaa saamaan roimasti lisäarvoa, jos sinne alkaa kerääntymään laajennuksia klassikkopelien lisäksi.

En ole ollut vuosiin helmikuussa näin tohkeissani tulevasta vuodesta. Tästä näyttää todellakin tulevan 2017 part 2: BotW 2, MK8:n "uudelleenlanseeraus", Splatoon 3, Xenoblade 3... Enää näistä karkeloista puuttuu Mario!
259  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 11.02.2022 11:14
GTA III Docked-moodissa Switchillä varmaan yksi rumimpia pelejä, joita olen alustalla nähnyt. Todella sumea ja pop in iskee isommalla näytöllä silmään kuin miljoona vasaraa. mClassic 1440p-skaalauksineen on voimaton tämän edessä!

Mutta pelistä tulee onneksi ihan erilaisen tuntuinen ja näköinen, kun Switchin ottaa käsiinsä. Ollaan aika lähellä NS:n näytön natiiviresoa, eivätkä tekniset ongelmat nouse samalla tavalla esiin 7" ruudulla. Ja tämän takia minä nämä tälle alustalle hankinkin, siistiä jatkaa peliä parikymmentä minuuttia silloin tällöin ja suorittaa tehtävä tai pari. Pelien konsepti soveltuu kannettavaksi hyvin.

Mutta murr murr, ovat sitten sössineet portable-moodissa gyron! Pro-ohjaimella toimii oikealla akselilla, mutta portablena akseli ei vaihdu, jolloin tähtäyksestä tulee luonnoton (ainakin minulle, jotkut saattavat toki suosia tätä vaihtoehtoa). Toivottavasti korjaavat tai ehkä fiksummin sisällyttävät "yaw, roll" -valinnat patchissa, niinkuin Epic teki Fortniten Switch-versiossa. Ei tämä nyt peliä kuitenkaan pilaa, kun mistään laaturäiskinnöistä ei todellakaan ole kysymys.
260  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 11.02.2022 09:51
Kävin hakemassa Prismasta Switchille Grand Theft Auto -kokoelman (54,95€). Fyysisen julkkari on siis tänään.

Jossain vaiheessa luin, että kasetilla olisi vain GTA III ja että Vice City ja San Andreas olisivat latauskoodeja, mutta tämä ei pidä paikkaansa: kun kasetin laittaa konsoliin, jokaisen kolmen pelin ikonit tulevat esiin. GTA III:ssa ja San Andreaksessa on out of the box versio 1.04 sisällä, Vice Cityssä 1.00. Uusin patch lienee tällä hetkellä 1.05.

GTA Mainlinet fyysisellä kasetilla Nintendon konsolille. Tuntuu samalla aikaa niin väärältä ja niin oikealta!  :P
261  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 10.02.2022 07:22
Tämä uusin oli ainakin minulle viime vuosien yllätyksellisin Nintendo-Direct. Kyllä, siinä oli asioita, jotka olivat odotettuja, mutta myös elementtejä joita en todellakaan kyennyt näkemään ennalta.

Otetaanpa ensin Mario Kart: siitä oli joitakin huhuja, mutta en uskonut Mario Kart 9/10:n (siitä riippuen, mihin Tour luetaan) olevan tässä Directissä. Pidin sitä pelinä, minkä Nintendo pitäisi holveissaan ja kehityksen alla Switch 2:n saapumiseen asti. Mutta nyt Nintendo heittääkin uuden 48 radan DLC-paketin peliin, ja se tuodaan pelaajille monessa eri osassa jatkuen vuodelle 2023. MK8:Deluxen ratamäärä nousee melkein sataan ja hinta on todella, todella kohtuullinen 25 euroa. Hieno päätös oli myös sisällyttää nämä radat ilmaiseksi Expansion Pack -tilaajille, koska silloin ne voidaan laittaa normaalisti MK8:Deluxen ratapooliin onlinessa. Paljonhohan tämä peli tulee vielä myymään lisää?  :lol:

Mother 1 ja 2 on kiva saada Switchille. En ole pelannut niitä, lukenut vain monien Mother 3 -hypetystä. Eiköhän sekin sieltä tule. Nämä kuuluvat sen verran tärkeänä osana Nintendon historiaan, että näen fanina velvollisuutena pelata ne. Muutenkin vaikuttavat toki kiinnostavilta peleiltä, ei siinä mitään. Osasivat myös esitellä pelit uudelle yleisölle kiinnostavasti ja houkuttelevasti: https://www.youtube.com/watch?v=KXQqhRETBeE

Nintendo flirttaili Blue Oceanin suuntaan Switch Sportsilla. Ja kun Ring Fit menestyi (ja menestyy) niin hyvin, niin enpä syytä heitä. Nintendo kattaa nykyään hardcore-pelaajille siinä määrin, että ihan kiva kun laittavat tämän pelin, joka ehkä lietsoo jo pientä Wii-nostaigiaakin pintaan. Tulee varmasti pelattua moninpelinä silloin tällöin.

Xeno 3 näytti erinomaiselta, enemmän Xeno 1 DE:ltä kuin Xeno kakkoselta, etenkin hahmomalleiltaan. Ja tulee jo syyskuussa.

Uusi Mario Strikers vaikuttaa myös siistiltä. Pidän paljon Mario Tenniksestä ja Golfista, ne ovat hauskoja pelejä yllättävän syvällisillä pelimekaniikoilla eikä Strikers näytä tekevän yhtään vähempää – ehkä jopa enemmän. Nämä ovat myös niitä pelejä, joiden takia Switch on suosikkikonsolini.

Kolmansien osapuolten tarjonnasta Portal-kokoelma herättää toivon uudelleen siitä, että Switch saisi jossain vaiheessa Valvelta myös Half-Life-kokoelman. Kamoon, se olisi ihan täydellistä! Valve voi nautiskella vähän aikaa Steam Deckistä ja kannettavasta Half-Lifesta, mutta Switchillä tämä setti myisi myös takuulla vahvasti.

Nintendo laittaa kivasti höökiä, kun Switch lipuu kuudennelle vuodelleen. Tässä ei todellakaan ole mitään auringonlaskuun ratsastamisen meininkiä ala Wii, vaan tappamisen makua. Osa peleistä on vielä julkistamattakin ja loppuvuoden suurimmalle löytyy paikka marraskuulta. Jos se on Zelda, tämä pelitarjonta tulee jäämään historiaan yhtenä Nintendon parhaista millekään konsolille:

Pokemon Arceus
Project Triagle Strategy
Monster Hunter Rise: Sunbreak
Kirby: Forgotten Land
Advance Wars -remake
Mario Strikers: Battle League
Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Splatoon 3
MK8:DLC
Bayonetta 3
Xenoblade 3
Breath of the Wild 2
Metroid Prime Remake?

Plus tulevat klassikot Onlineen, ja mitä vielä julkistamatta!

EDIT: Splatoon 3 on joko toukokuun tai heinäkuun peli. Molemmat kuukaudet melko tyhjiä uusien julkaisujen osalta. Julkaisevat varmaan viimeistään ensi kuussa Twitterissä trailerin julkaisupäivineen tai sitten pelille oman Directin. Tulisipa jo toukokuussa!

EDIT 2: Toukokuu tosin ei ole vielä ajallisesti kesää. Aika varmaa siis, että Splatoon 3 tulee heinäkuussa.
262  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 09.02.2022 14:07
SquareEnix varmaan myös tiputtaa Triangle Strategyn viimeisen demon, josta voi jatkaa suoraan kokoversioon. Tuttu menettely ja toiminut aiemmin hyvin. Trianglea kyllä odottelen myös kovasti ja demolla on kiva aloitella. Pelattavaa on kyllä taas aivan hemmetisti, eikä asiaa auta että Apexin uusin kausi alkoi juuri.

Kuulemma myös uusi Fire Emblem on lukittu tälle vuodelle. Three Housesin tekijöiltä, julkaisu kesällä. Edellinen FE maistui niin saakelisti, niin odotan toki tätäkin hyvillä mielin. Pelasin Three Housesista vain yhden reitin ja siinäkin meni jotain 60-70 tuntia...  :o

Laadukasta strategiaa pääsee tahkoamaan tässä keväällä mielin määrin; Triangle Strategy maaliskuussa, Advance Wars huhtikuussa ja Xcom 2 tulossa postissa. Aijai.
263  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 08.02.2022 17:20
Käydäänpä tarkemmin läpi, mitä tämä ihana mainosjuhla todennäköisesti pitää sisällään:

Seuraava Metroid lienee Metroid Prime 1:n remake/remaster, mutta en usko Dreadin tavoin sen saavan erityisen pitkää hypesykliä. Jos peli tulee ulos kesällä, se on ehkä tässä Directissa, mutta jos syksyn hommiksi menee, sen näyttäminen säästetään varmaankin kesäksi. Metroid Prime 4:n vilauttaminen teaserilla on ensi vuoden alun juttuja, uskon minä. Nintendon pitää toki tehdä selväksi ennen MP1:n remasterin trailerin näyttämistä, mikä tässä EI OLE kyseessä, ettei tule pettymyksiä.

Kuten aiemmin sanoin, Splatoon 3 tulee olemaan tässä, koska kyseessä on kesä, heinäkuun julkaisu. Joko uhraavat Splatoonille viitisen minuuttia Directista tai sitten ilmoittavat, että parin viikon päästä kerromme lisää omassa Splatoon Directissa. Yksityiskohtia pelin ympärillä velloo niin paljon, etten pitäisi tätä ihmeellisenä.

SquareEnix tekee ajoittain kummallisia päätöksiä, mutta ei siellä pässejä olla: nyt ilmoitetaan, että FF-pelit I-VI tulevat Switchille (plus muille konsolialustoille) niin yksittäin kuin yhtenä suurena kokoelmana. Nintendo-yleisö tulee tietenkin syömään tämän uutisen hyvin mielin.

Witcher 3:n Switch-version aikoinaan ensimmäisenä vuotanut ranskalainen verkkokauppa pamautti esiin myös NS-version Batman Arkham -peleistä. Täällä yksi kiinnostunut.

Zelda? No niin, nyt menee hankalaksi... Ison Z:n uskon olevan Directissa jossain muodossa, mutta missä. No, se vähän riippuu. Nintendo tietänee jo tässä vaiheessa, onko BotW 2 tämän vuoden peli. Jos se on, siitä suurella todennäköisyydellä paljastetaan nimi ja näytetään uusi traileri. Mutta jos se tulee lipsumaan ensi vuodelle, Nintendo täyttää Zelda-aukon tänä vuonna Wind Waker HD:llä ja/tai Twilight Princess HD:llä. Uskon Nintendon istuvan jälkimmäisten päällä ihan sen vuoksi, että se pystyy täyttämään ns. aukkoja suurten julkaisujen välillä.

Emily Rogers sanoi jokin aika sitten, että Nintendolla on hihassaan peli, jota "kukaan ei ole toivonut." Heh, en kyllä usko! Noh, kovasti arvellaan, että se olisi jatko-osa kaikkien rakastamalle 1-2 Switchille. Eli 3-4 Switch, täältä tullaan!

Vuosi 2022 on Kirby Anniversary, eli tämä on hyvä tilaisuus promota viimeisen kerran uuta Kirbyä ja kenties tuoda jotain speciaalia kokoelman muodossa kauppoihin kesällä. Kokoelmaa todennäköisempi on ehkäpä Tetris 99 -tyylinen ilmainen moninpeli.

Uskon (ja pentele sentään toivon), että Nintendo tiputtaa Mario Party Superstarsiin myös mehukkaan DLC-paketin, jossa olisi 2-3 uutta lautaa. Nintendo tietenkin laittaa sen ilmaiseksi kaikille Expansion Pack -jäsenille, muuten hinta on parikymppiä. Nerokasta, eikö?

Viimeinen julkistus on Xenoblade Chronicles 3, ja vuotta 2017 peilaten se julkaistaan joulukuussa.

Ja uskokaa tai älkää, sellainen peli kuin Silksong tullaa myös näkemään tässä Directissa! Kaikkien aikojen odotetuimman indien shadow drop olisi kenen tahansa pumpulle vähän liikaa, mutta aina saa toivoa ja elää harhaluulossa.  ;D


EDIT: Hitto, aika Direct-julkistuksen ja itse shown välillä on täynnä taikaa. Upeaa kuunnella lemppari-kanavien ja sisäpiiriläisten veikkauksia ja hengittää hypeä sisuksiinsa. Kaikki on mahdollista, ja jännitys väreilee ilmassa. Peliharrastus on hieno asia.  8)
264  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 08.02.2022 16:05
https://twitter.com/NintendoAmerica/status/1491049195343650817

Lainaus
Tune in 2/9 at 2 p.m. PT for a #NintendoDirect livestream featuring roughly 40 minutes of information mainly focused on #NintendoSwitch games launching in the first half of 2022.

No niin, me syödään taas! Tässä on potentiaalia, mutta jo pelkästään varma Splatoon 3:n läsnäolo tekee Directista odotetun. Olen melkein varma, että laittavat Splatoon 2:n tavoin TestFiret tulille ennen julkaisua.

Toinen veikkaus: muistutetaan, että Majoras Mask saapuu pian N64 Expansion Pakiin. Ja seuraava pelimme palveluun onkin jotain todella speciaalia...

BOND-TUNNARI, GOLDENEYE 007!
265  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 08.02.2022 09:30
Coolshop:

XCOM 2 Collection | Switch | 29,95€

Xcom 2:sta ei julkaistu Switchille fyysisesti täällä Euroopassa lainkaan, ja jenkki-importtien hinnat huitelivat 60 euron tietämillä. Laitoin julkaisun "ehkä sitten vähän halvemmalla" -mappiin ja menin nokosille. Kunnes tällä viikolla bongasin, että peliä myydään ainakin Coolshopissa ja CDONissa puolet normaalia edullisemmin.

Mario+Rabbids sai monen aikoinaan sanomaan sitä "Xcom liteksi". Silloin kiinnostuin ottamaan selvää, miten hyvä esikuva on. NS-portissa on takuulla omat kommervenkkinsä, mutta hyvänen aika, portable-moodi ja strategia-peli sopii nyt vain yhteen kuin laskiaispulla ja mantelimassa  8)



266  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 06.02.2022 17:32
Dying Light: Platinum Edition on kyllä yksi parhaimpia Switch-käännöksiä, mitä on tehty. Tietyllä tavalla vielä vaikuttavampi kuin Witcher 3, sillä uhraukset visuaalisella puolella ovat maltillisempia, vaikka lähtökohdat ovat aika samanlaiset (puhdas 30fps:n PS4/XboxOne-peli, avoin maailma). Näyttää erityisen vaikuttavalta OLED Switchillä yöaikaan. Ovat saaneet visuaalisuudesta todella paljon säilytettyä ja pelaajien pyynnöstä lukitsivat ruudunpäivityksen patchilla myös kolmeenkymppiin, kun aiemmin sen risteily 30-40:n välillä ei ollut optimaalista. Kiinnostuneet voivat tsekata DF:n videolta, miten yllättävän pieniä uhrauksia tässä on jouduttu tekemään: https://www.youtube.com/watch?v=Iku4GQCYAz4

Kymmenisen tuntia olen pelaillut, ja niiden perusteella aikalailla unelmien Zombie-peli meikälle. Rapistunutta ja elävien kuolleiden valtaamaa kaupunkia on ilo tutkia selviytymistarvikkeiden toivossa, kun kontrollit sallivat näyttävän ja tyydyttävän parkourin. Tuliaseilla ampuminen on harvinaista, mutta herkullista meleetä pääsee harrastamaan senkin edestä. Päivällä Dying Light ei vaikuta niin uhkaavalta, mutta yön tullen peli luo kunnolla pakokauhua, kun alfa-Zombit tulevat kaduille. Jos ne saa peräänsä, meno menee tuli hännän alla juoksemiseksi, sillä niitä ei pahemmin mätkimään jäädä.

Varmaan moninpeli-co-oppi on monille pelin SE juttu, mutta minulle yksinkin seikkailu kaupungissa on ollut jännää. Tietyllä tavalla varmasti myös kuumottavampaa, kun ei voi turvautua kaverin apuun. Ehkä pitäisi joskus availla peliä kuitenkin randomeille, niin pääsisi testailemaan sitäkin.

Saisivatpa tuon DL2:nkin pyörimään Switchillä jotenkin natiivisti. En oikein usko kuitenkaan tähän, pilviversiokin myöhästyi syksyyn. Tulee kyllä joka tapauksessa XBoxilla jossain vaiheessa varmasti pelattua kakkonenkin.
267  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot : 03.02.2022 10:45
https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/hard_soft/

Switch-tuoteperhe vuoden 2021 loppuun asti ulottuvissa myyntitilastoissa 103 miljoonassa. NS siis meni Wiin ohi, että heilahti! Edellä ainoastaan Game Boy ja DS.

Switch ohittanee Game Boyn tämän vuoden aikana, mutta entä DS? Jos Switchillä on elinkaarta vielä kolme, neljäkin vuotta, uskoisin, että se nousee Nintendon kaikkien aikojen myydyimmäksi laitteeksi.

Muistan kun Kimishima talvella 2017 sanoi jotain, että sata miljoonaa on uudelle laitteelle täysin realistinen myyntiarvio. Melkein kaikki nauroivat itsensä tärviölle, varsinkin tammikuisen esittelyn jälkeen.

https://www.forbes.com/sites/insertcoin/2017/02/04/the-president-of-nintendo-says-the-switch-may-sell-as-well-as-the-wii/?sh=4fe19add8d44

Lainaus
There are a few different reports on the exact wording of this quote, with some saying that Kimishima says he “expects the Switch will sell as well as the Wii” or that “it’s possible the Switch may sell as well as the Wii,” but consulting with my Japanese-speaking colleague Ollie Barder, the language is not the best for extracting precise wording. Regardless, the sentiment is clear, that Kimishima believes the Switch may be able to sell as well as the Wii, Nintendo’s brilliantly successful console that managed to move over 100 million units by the time it was discontinued.

En kyllä minäkään silloin uskonut tähän, en todellakaan!



https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/software/index.html

Tämä MK8: Deluxen porskutus listoilla on jäätävää. Peli lisäsi tälläkin neljänneksellä yli 4 miljoonaa saldoonsa! Tuskin Nipa olisi villeimmässä unelmissakaan veikkaillut tällaista menestystä, kun se julkaisi pelin uudelleen keväällä 2017.

Metroid Dread oli joulukuun lopussa myynyt 2.74 miljoonaa. Kyseessä ei liene jaloiltaan vahvin myyntimoukari, mutta uskoisin seuraavassa katsauksessa 3 miljoonaa paukkuneen. Ja sehän tarkoittaisi, että Dread olisi myydyin Metroid-peli koskaan. Odotettuahan se oli, ottaen huomioon "Switch-boostin", joka on vaikuttanut lähestulkoon jokaisen pelisarjan myyntilukuihin. 2D-Metroidiksi silti erinomainen tulos, varsinkin kun ottaa huomioon, että Samus Returns ei myynyt vahvasti.
268  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pokemon : 31.01.2022 19:22
Hitto, onhan tämä Legends valtava askel oikeaan suuntaan Pokemon-sarjassa. Ei täydellinen, mutta pelissä on niin paljon, mitä kehua:

- Pelin ympäristöt ovat aika rujoja, mutta värienkäyttö on erinomaista ja se saa aikaan monesti maalauksellisia näkymiä, kun aurinko laskee ja kaunis taivas kylpee väriloistossa. mClassic myös tekee pelille paljon ja eliminoi lähestulkoon kaikki sahalaidat. Kun ei katsella liian kauaksi, sanoisin peliä ajoittain jopa nätiksi. Olen kuitenkin tällaisten grafiikkatyylien ystävä.
- Itse Pokemonit ovat kuitenkin mallinnettu niin hyvin kuin pitääkin, ne kun ovat pelin pääjuttu. On hienoa, että niiden ympärillä voi kävellä ja katsella niitä eri kuvakulmista. Ensimmäistä kertaa ikinä ne tuntuvat hengittäviltä olennoilta, mistä kirjoitinkin jo aiemmin.
- Itse maailman dynaamisuus yhdessä hyvin mallinnettujen Pokemonien kanssa saa myös aikaan fiiliksen, että olennot oikeasti elävät tässä maailmassa eivätkä vain ole statisteina odottamassa, että pelaaja nappaa ne tai taistelee niitä vastaan – tämäkin on minulle sarjassa hyvin ainutlaatuinen tunne.
- Sword and Shieldin sääsysteemit ja muut olivat naurettavia, mutta tässä vuorokausi vaihtuu hienosti ja uskottavasti eikä sääkään muutu yhdellä askeleella auringonpaisteesta vesisateeksi. Ei fysiikkasysteemien osalta vieläkään mikään Breath of the Wild, mutta vetää kyllä edellistä osaa pataan aivan 100-0.
- Peli on myös täynnä lumoavia yksityiskohtia. Otetaan esimerkki yhdestä alkupään questista: sain tehtäväkseni napata kolme Bidooffia, jotka "terrorisoivat" keskuskylää. Tämän tehtyäni asukas kuitenkin adoptoi ne itselleen, luvaten niille ruokaa ja hoivaa pientä apua vastaan. Bidooffit näyttivät suostuvan ilomielin. Kuinka ollakaan, eräänä yönä keskuskylässä kävellessäni näin, miten nämä kolme Bidooffia vetivät sikeästi hirsiä tämän asukkaan kotitalon katolla. Tämä on jälleen sellaista hienoa maailmanrakennusta, joka imaiseen seikkailuun mukaansa ja naulaa pelaajan osaksi hengittävää maailmaa.

Pokemonin "Breath of the Wild Moment" on saapunut. Hankkikaa tämä peli ja ihastukaa.
269  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 30.01.2022 17:29
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/81573/rgdhs/Hori-Horipad-peliohjain-Switch

Kävin hakemassa tämän Horin uuden Horipad Plussan eilen verkkiksestä. Kyseessä on siis uusi gyro-ohjain, jonka tarkoitus on tuoda gyro-tähtäys myös niihin peleihin, jotka eivät sitä natiivisti tue. Ohjain siis käyttää oikean analogitatin liikkeitä tähän.

Ensivaikutelmat ohjaimesta ovat kuitenkin ristiriitaiset.

Jos pelissä analogiohjaus on toteutettu kankeasti, heijastuu se myös gyro-kontrolleihin, kun tätä ohjainta käyttää. Otetaan esimerkiksi Resident Evil 4, jonka Switch-versioon Capcom ei rikollisesti ole vieläkään saanut päivitettyä natiivia gyroa. Se tuntuu uskomattomalta 5:n ja 6:n hyvin toteutetun gyron jälkeen.

Horipad+:lla Ressa 4:ää en kuitenkaan pysty pelaamaan. Gyrolla tähtääminen on niin kankeaa, että edes ohjaimen eri tiloja ja herkkyyksiä kokeilemalla en pysty olemaan sillä tarkempi kuin analogitikulla, joka syö koko toiminnon idean. Tästä tulee ihan mieleen PS3:n ensimmäiset gyro-kokeilut. Kankeaa kuin rautakanki.

Mitä enemmän pelin kontrolleja pystyy kustomoimaan ja saamaan "raa'aksi", alkaa Horipad+ toimia sitä paremmin. Esimerkiksi Apexissa se tuntuu jo aika hyvältä, vaikka ei olekaan millään niin hyvä kuin natiivi gyro. Se viimeinen herkkyys ja tarkkuus jää puuttumaan.

Bioshockeissa ohjain toimi välttävästi, ehkä juuri ja juuri sillä tavalla, että sitä haluaa käyttää mieluummin kuin analogiohjausta. Näissäkin tosin tähtäys on varsin kiikkerää ja etenee ikäänkuin "gridissä", eikä portaattoman sulavasti, niin kuin gyron kuuluisi toimia. Bioshock 3:ssa on trilogiasta parhaat kontrollit ja jälleen huomasi, että ohjaimesta tuli siinä käyttökelpoisempi kuin Bio ykkösessä ja kakkosessa.

Switchillä ei onneksi ole enää jäljellä kovin paljoa räiskintäpelejä, joista uupuvat gyro-kontrollit. Horipad+ ei ainakaan tässä muodossa vaikuta kokonaan pelastavan tilannetta niiden osalta, joista se vielä puuttuu. Ohjaimen säätömahdollisuudet ovat hyvät (gyron herkkyydelle löytyy eri tiloja samoin kuin sille, millä akselilla se toimii (roll vai yaw), tuntuma on myös miellyttävä, vaikkakin muovisempi ja halvemman oloinen kuin esimerkiksi virallisessa pro-ohjaimessa. Puitteet ovat siis kunnossa.
270  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pokemon : 28.01.2022 19:39
Arceuksen BotW-vaikutteet huomaa kyllä heti, kun pelin aloittaa. En ihmettelisi, jos samasta tiimistä on ollut porukkaa auttamassa tämän pelin kanssa. UI on samalla tapaa minimalistinen, questit ilmestyvät näytölle samalla tavalla ja samankaltaisen hienovaraisen äänen kera ja musiikissakin on paikoin haettu BotWimaista fiilistä. Tästä huokuu sitä suuren seikkailun tuntua, joka muista Pokemon-peleistä on pitkälti puuttunut. Mutta käyhän se järkeen, jos Legends-peleissä on tarkoitus rakentaa koko sarjan peruspalikat ja näyttää, miten Pokemonit ja ihmiset alkoivat elämään toistensa kanssa. Kuten professori alussa sanoo: "Pokemonit ovat hirvittäviä olentoja!"

Koska kukaan ei vielä tunne niitä.

Samalla tapaa hätkähdyttävä on alussa questin antavan kylän johtohenkilön kylmä kommentti, "Jää nähtäväksi kohtaatko kuolemasi erämaassa." Kuolemasi. Tuo sana iskee tavallista voimakkaammin, kun kyseessä on Pokemon-peli. Tässäkin mielestäni alleviivataan, että panokset ovat nyt täysin erilaiset kuin aiemmin.

Pelin taisteluissa voi vihdoin liikkua ympäriinsä ja katsella Pokemoneita, kun niille antaa käskyjä. Kamppailut alkavat juuri siinä paikassa, missä ne aloitti. Tämä verrattain pieneltä kuulosta uudistus tuo peliin aikalailla dynaamisuutta ja eloa, sen ansiosta Pokemonit alkavat tuntua enemmän oikeilta olennoilta pelkän koodin ja tekstuurin sijasta. Näin aikuisena Pokemoneihin on ollut haastavaa luoda oikeaa tunneyhteyttä, mutta Legends on petaamassa sille hyvää pohjaa.

Alussa vastaan tulee pääsääntöisesti vain hyviä juttuja. Toki peli näyttää niin paljon Zeldalta, että yritin heti kiipeillä siinä joka paikkaan. Ei onnistunut. Ymmärrän tämän niin, että pelaajalle annetaan pelin kuluessa uusia tapoja matkustaa ja päästä alueille joihin ei aiemmin ollut pääsyä ratsastettavilla Pokemoneilla – tuttu kikka sarjasta, mutta tuntuu merkityksellisemmältä, koska Arceuksen maailmassa on sitä lääniäkin paaaaaljon enemmän kuin perinteisessä Pokemon-pelissä.

Kuvittelenko, vai onko peli jo alussa tavallista vaikeampi? Alhaisen levelin Poksutkin voivat tehdä muutamalla liikkeellä yllättävän paljon damagea omalle otukselle. Näin jo jonkun joen vastarannalla Snorlax-alfan, mutta en uskaltanut edes käydä katsomassa millä levelillä se oli  :P
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 263
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines