Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 263
181  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 04.08.2022 14:02
Furukawa on tainnut olla aiempien lausuntojensa kanssa aika suoraselkäinen (tai niin suora kuin mahdollista omassa tehtävässään). Niinä vuosina, kun uutta rautaa ei ole tullut, Nintendo on ilmoittanut siitä jopa alkuvuodesta. Ja toisenlaisina vuosina (Lite & OLED) on annettu ympäripyörempi "emme kommentoi" tai "Nintendo kehittelee aina uutta rautaa, mutta tällä hetkellä emme voi kommentoida asiaa." Tältä pohjalta ja aiemman perusteella voisin kyllä uskoa kaveria.

Tosin ei se estä, etteikö konsoli voisi tulla ensi vuoden syksynä, kun tässä puhutaan tilivuodesta.
182  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 04.08.2022 11:44
Nikkei: there will be no new Nintendo hardware this fiscal year, which ends in March 2023

Tässä jälleen kylmää vettä niiden niskaan, jotka odottavat tehokkaampaa Switchiä ensi kevääksi. Hei mitä?! Pois sen ämpärin kanssa!!!

Jos tämä pitäisi paikkansa, mitään "Pro"-laitetta ei varmaan edes tule. Hypätään suoraan seuraavaan generaatioon, ehkä vuonna 2024? Nintendo ottaa skaalaustekniikoilla wanhasta raudasta irti kaiken ja vähän päälle (Xenoblade 3 todella näyttää, mitä Switchillä voi vielä saada aikaan, kun optimoi ja osaa).

Tämä vuosi? Loppuvuosi näyttää Nintendolle vahvalta. Splatoon 3 on monille kesän odotetuin peli, ja se saa Japanissa aikaan myrskyn. Lokakuussa Nier, No Mans Sky, Mario+Rabbids 2, Persona 5 Royal ja Bayonetta 3 tekevät siitä yhden hulluimmista julkaisukuukausista, mitä konsolilla on koskaan ollut. Marraskuussa taas ilmestyy ensimmäinen oikea avoimen maailman Pokemon, joka tietenkin tulee menestymään ja myymään hurjasti.

Loppuvuodeksi Nintendolla on paljastamatta ainakin yksi peli, ja se tulee olemaan Metroid Primen remake. Veikkaan, että se paljastetaan ja päivätään pian joko marraskuun tai joulukuun alkuun.
183  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 03.08.2022 08:50
Peli aukeaa oikein kunnolla kolmannessa chapterissa. Kaksi ensimmäistä ovat oikeastaan tutoriaaleja ja sen takia eteneminen on vielä aika rajattua. Mutta kaikki pelot liian lineaarisesta kokemuksesta varisivat pois hyvin äkkiä kolmannen luvun alussa; alueet ovat aivan valtavia ja vähän joka puolella tarttuu mukaan uusi sidequest. Monet sivutehtävät on vieläpä tehty ensiluokkaisesti, ääninäyttelyineen kaikkineen. Eivät juuri eroa pääjuonen laadusta. Samoilin eilen esimerkiksi aavikolla tuntikausia havahtuen siihen, että olen ollut niin pitkään samalla alueella.

Olin pelannut ennen eilistä peliä pääasiassa monitorilta, mutta eilen otin Switchin käsiin ja pelasin ensimmäistä kertaa pidemmän rykäisyn handheldinä. Peli on täyttä karkkia silmille, oikea ihmeiden ihme, varsinkin Xeno 2:n suttuisuuden jälkeen. Väitän jopa, että puhtaan teknisesti paremman näköistä Switch-peliä ei handheld-moodissa löydy tältä tellukselta. Se pitää nähdä, jotta sen voisi uskoa.

Ja soundtrack... Se on tummasävyisempi, melankolisempi, vakavampi, integroituen pelin yleisteemaan täydellisesti. Ajoittain tulee mieleen Ramin Djawadin kolkon kauniit GOT-sävellykset kuin aiemmat Xeno-musiikit: https://www.youtube.com/watch?v=Iqjid_CbdK4

Monolith on onnistunut nostamaan sarjan ihan uudelle laatutasolle. Se on onnistunut näkemään, mikä edellisissä Chronicles-peleissä on toiminut ja mikä ei, samalla kun presentaation tasoa on nostettu.
184  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: eShop, PSN, Microsoft store, Steam | Tärpit & alennukset : 01.08.2022 11:07
eShopissa menossa Gold Point Bonanza 3. elokuuta saakka. 10% kultakolikkobonus lohkeaa myös NSO-jäsenyyksistä. Itse uusin 12kk:n NSO Expansion Pack -tilauksen jo nyt, ja siitä sai 4 euroa hummailurahaa eShoppiin. Ja mikäpäs siinä, sillä tämä online-palvelu on saatu alun pienten ongelmien jälkeen hyvään kuosiin (ei virheettömään, mutta hyvään), ja N64-pelejä on tahkottu jo reilusti yli 100 tuntia. Olisin siis jatkanut tilausta satavarmasti lokakuussa.
185  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 01.08.2022 09:46
Niin ja tuli otettua se mClassic VPD:stä. Testailin eilen näytöllä ja XC DF:llä ja yllätyin kuinka paljon se paransi kuvaa. Eron ihan oikeasti huomaa. Varsinkin teksti näyttää huomattavasti miellyttävämmältä. Tosin jotenkin tuntui että input lag olisi hiukan kasvanut. Ei nyt mitään mieletöntä ja ei se häirinnyt, mutta silti.
Paras ominaisuus tuli näytöstä. Pistin mClassicin USB:n tietysti näyttöön kiinni. Mutta AOC ohjaa USB:hen virtaa vain silloin kun näyttö saa signaalin. Eli kun oli toinen lähde valittuna, valosyttyi kun sinne tuli signaali, mutta kun on mClassicin HDMI valittuna USB ei anna virtaa koska ilman sitä virtaa sitä signaali ei tule se mClassicin kautta :lol: *ittu mitä pelleilyä taas. Hermo meinas mennä. Piti laittaa lähellä olevaan PC:n USB porttiin se virta että sain sen käyttöön. Eli ei ihan ideaali, mutta toimi.

mClassicin ei pitäisi testien ja Marseillen lupausten perusteella lisätä input lagia edes yhtä millisekuntia (luku lienee 0,2-0,5ms). DF testasi tämän myös. Eli tod.näk kyseessä lumevaikutus, ellei ole MasterTK.

https://www.youtube.com/watch?v=UPL9Q1KjMQM

Mulla oli muuten omassa AOCissa virransyötön kanssa aluksi sama homma, mutta sitten valikoista kohdasta "OSD Setup" löytyi asetus "USB Charge", jonka laittamalla asentoon "On" monitori alkoi syöttämään virtaa myös lepotilassa ja kuvalähteistä välittämättä. Se auttaa juurikin mClassicin ja LED-valaistuksen kanssa.  :) Mutta en toki tiedä, onko sinun näyttömallissa samaa ominaisuutta.
186  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 30.07.2022 19:51
Xenoblade 3 vaikuttaa olevan kaikkea sitä, mitä olen koskaan toivonut sarjan peliltä. Luulen, että Souls-fanit tunsivat samanlaista tykytystä rinnassaan, kun pelasivat talvella Elden Ringin ensimmäisiä tunteja. Fiiliksen siitä, että nyt on tapahtumassa jotain suurta ja ainutlaatuista – edessä oli seikkailu, joka jäi mieleen ikuisiksi ajoiksi. Matka, jonka jälkeen oli parempi pelaaja ja kenties jopa ihminen. Tämä on minulle samankaltainen hetki, rakastamassani genressä.

En voi alleviivata sitä liikaa, miten kiinnostavasti tarina on lähtenyt käyntiin omiin mieltymyksiini. Potentiaali on järjetön, ja toivon sydämestäni, ettei sitä päästetä karkuun.

En ole nauttinut vajaan kymmenen tunnin jälkeen mistään videopelistä vuosiin näin paljon kuin Xenoblade 3:sta. Menee lähelle jopa Breath of the Wildin ensifiiliksiä.

187  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 30.07.2022 11:04
https://blog.playstation.com/2022/07/28/ps5-beta-introduces-1440p-support-gamelists-and-more/

PS5 saa tuen 1440p-resolle.

Tämä lisää merkittävästi omiakin ostohaluja; Series X:llä 4K:sta supersamplattu 1440p on kokinmuisku kautta animetytönkielari  8)
188  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 29.07.2022 16:02
Siis miten tämä peli pyörii muka pyörii samalla raudalla kuin Xenoblade 2?! En usko, joku Nintendo-ninja on käynyt vaihtamassa tuohon konsoliin beefimpää rautaa nukkuessani. Joku tunti peliä takana, mutta pyörin vain suurinpiirtein ympyrää ihmetellen miten hyvältä Xeno 3 näyttää. Aika temppu Monolithilta ja Nintendolta.

Ja aisssssaaaaaaakeli, kun tämä vaikuttaa muutenkin niin hyvältä! Kaikin tavoin. Hahmomallit, valikot, musiikki, taistelusysteemi (jonka monipuolisuus vielä nukkuu).
189  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 27.07.2022 10:56
1440p-näyttö+mClassic+Switch on kyllä aivan godtier-yhdistelmä. Toimii parhaiten juuri peleissä, joissa ei ole minkäänlaista reunojen pehmennystä kuvan ollessa naturaalin sharppi. Se ei eliminoi sahalaitoja täysin sataprosenttisesti, mutta parannus on silti suuri. Vaikuttaa toki OLEDissakin, mutta ei ihan niin paljon, koska LG:n OLEDit eivät toista 1440p60hz-signaalia, jos sitä ei "pakota". Mclassicin nykyinen versio ei siihen pysty.

https://www.pelaajalauta.fi/files/40/astralc.jpg
190  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 27.07.2022 09:33
Kuinka olet kytkeny kuulokkeet? Meneekö näytön kautta suoraan kuulokeliitännällä?

Switchin omasta kuulokeliitännästä ja Xboxilla ohjaimen liitännästä.

Kaapissa on tosin vanha Yamahan 5.1-vahvistin, jossa on kuulokeliitäntä. Miettinyt, että jos vetäisi siihen äänet AOCista 3.5mm/RCA-johdolla, voisi äänenlaatua parantua. Täytyy kokeilla kyllä joku päivä.
191  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 26.07.2022 17:30
https://www.metacritic.com/game/switch/xenoblade-chronicles-3

Lainaus
There’s no such thing as a perfect video game, but for me, Xenoblade Chronicles 3 comes as close to perfect as you can get. It’s a thoughtful, charming, sombre experience, punctuated by expertly-crafted moments of joy and wonder that come together to leave a lasting impression that sticks with you long after you put down the controller. I don’t know what the future holds for the Xenoblade series, but I do know that, with Xenoblade Chronicles 3, it’s leaving a wonderful legacy in gaming.

Keskiarvo 89 tällä hetkellä. Tekivätkö tästä jopa sarjan parhaan osan? DF:n analyysin pitäisi myös tulla ulos vielä tämän illan aikana.

Switchin täysin käsittämätön JRPG-kirjasto vain jatkaa lihomistaan. Toivottavasti Live A Live ei jää täysin Xenon varjoon, olisin toivonut että pelien väliin olisi jätetty enemmän aikaa kuin viikko. En ehdi pelata Liveä millään läpi ennen Xenoa, mutta onneksi Live A Liven episodimaista pelityyliä on helppo jatkaa pidemmänkin tauon jälkeen.

Juonesta en halua tietää liikoja, mutta pääpiirteittäisen kuvailun jälkeen luulen, että tämä tulee tuhoamaan ihmisiä emotionaalisesti.

Viikonlopusta on tulossa – kehtaanko edes sanoa sitä – UPEA!


EDIT:

https://www.youtube.com/watch?v=SPKDX5B8X0s

Monolith on korjannut edellisten pelien resoluutio-ongelmat tod.näk itse kehittämällään uudella skaalaustekniikalla. Ero on handheld-moodissa aiempaan verrattuna vielä suurempi kuin isolla ruudulla, mikä on suuri uutinen portable-pelaajille.

Tämä peli väitetysti myöhästyi aiotusta viime vuoden julkaisustaan tälle kesälle, mutta lopputuloksena Switch vetää tässä taas Davidina Goljattia pataan, niin että raikaa.

192  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 26.07.2022 13:52
Tein huiman 11,90 euron satsauksen ja nostin pelifiiliksen uusiin ulottuvuuksiin! https://www.puuilo.fi/nedis-led-valonauha-rgb-smartlife-bt-usb-2m

Tai no, pistetään loppusummaan pari euroa lisää, sillä mukana tulevilla 3M:n teippauksilla nämä eivät tod.näk roiku paikoillaan kauan (varsinkin kulmat kannattaa vahvistaa). Siinä apuun tulee Motonetin superteippi: https://www.motonet.fi/fi/tuote/7501513/2-puolinen-teippi-15-m

Aika kivat nämä led-valot, toimivat hyvin 27" monitorin kanssa. Luovat tunnelmaa ja tekevät silmille näytön katsomisesta iisimpää. Kohtahan illat alkavat taas kivasti pimentyä.

Tuo setti on hinta/laatu-suhteeltaan mainio: valot toimivat bluetooth-yhteydellä, joten Wifi-toiminnon puuttuessa niitä ei pysty hallitsemaan täysin etänä, mutta minulle sillä ei ollut painoarvoa. Riittää, että bluetoothin kautta voi puhelimella tehdä kaikki tarvittavat säädöt, kun on kotona. Kaikkea väreistä valojen kirkkauteen voi säätää portaattomasti ja virransyöttö AOCin USB-porteista toimii niin kuin pitääkin sen jälkeen, kun aktivoin portit virtaa antaviksi myös lepotilan aikana.



193  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 25.07.2022 12:52
Kyllä uusi sarja käsittääkseni tapahtuu samassa "todellisuudessa" kuin pelitkin. Netflix-sarjan New Raccoon Cityn tapahtumat ajoittuvat vuosi RE: Villagen jälkeen ja 13 vuotta RE5:n jälkeen.

https://www.gamesradar.com/resident-evil-netflix-series-timeline-when-is-it-set/

Lainaus
Showrunner Andrew Dabb has already told us “everything that happened in the games exists in this world."

Ottaisin mielelläni tästä vielä ainakin kakkoskauden, ihan nähdäkseni pystyvätkö parantamaan. Lähdemateriaali tekijöillä on kuitenkin hallussa.

194  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Re: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 25.07.2022 11:28
Katsoin tuon RE-sarjan. Resident Evilin kanssa tuolla ei ole mitään tekemistä lukuunottamatta muutamia hahmojen nimiä ja Umbrellaa. Paskat näyttelijät (pl. Lance), kaikenlaisia idioottimaisuuksia, lähdemateriaalin käyttö nollassa, blackwash ja wokepaska. Siihen kiteytyy Netflixin visio.

Ihan OK kertakäyttöviihdettä. Viisi jaksoa olen katsonut. Tummaihoinen Wesker oli alkuun vähän outo ratkaisu, mutta Lance vetää kyllä tämän roolin (kuten kaikki muutkin) kunnialla kotiin. Äijä sieppaa jokaisen kohtauksen itselleen, mikä tässä näyttelijäporukassa ei tietenkään ole mitenkään ihmeellinen juttu.

Kriitikot pääosin lytänneet sarjan, mutta riittääkö katsojia? Jos katsojat ovat ahmineet RE:n, Netflix näyttää kriitikoista huolimatta vihreää valoa kakkoskaudelle. Tekijöiden visio on varmaan se, että omien, ns. keksittyjen hahmojen lisäksi sarjaan tuotaisiin jatkossa pelien suosittuja hahmoja tasaisessa tahdissa, mutta varsinaisesti keskiössä ne eivät olisi.

Ajoittain ei kyllä tiennyt, miten kieli poskella kirjoitettua dialogi oli. "Ai tämä on niin kuin korona vai?"  :P
195  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 23.07.2022 09:26
Tulipa hommattua Wreckfest Switchille. Näin tämän pelin vilahtavan juhannuksena eShopia selatessani tulevien pelien listalla ja samalla veljeni kommentoi, että kyseessä on muuten todella hyvä ajopeli. Vähän sen jälkeen DF Nosti NS-käännöksen esiin, ylistäen sitä loistavaksi versioksi pelistä.

Arvatkaa, kuka kiinnostui!

BugBear on legendaarinen kehittäjä ajopelien ystävien keskuudessa: Rally Trophy ja Flatout olivat (ja ovat) loistavia racing-pelejä. Wreckfest on henkistä jatkoa Flatoutille. Sen ajotuntuma on kaikki ajoavut poistettuna hienoa simcadea, joka saa kisaamisen soljumaan mutkasta toiseen tyydyttävästi. ROMU-pelimoottori mallintaa jokaisen hiuksenhienonkin muutoksen autojen jousituksessa suoraan autojen perstuntumaan.

Switch-käännöksissä on opittava tekemään älykkäitä leikkauksia, mutta ne ovat aina erityisen haastavia, kun käännettävä peli pyörii tehokkaammallakin raudalla (PS4, Xbox One) kolmellakymmenellä ruudulla sekunnissa. Ällisyttävästi NS-portti säilyttää pelissä kaiken sen, mikä tekee Wreckfestistä Wreckfestin: vahinkomallinnuksen, ajotuntuman pienintä yksityiskohtaa myöten ja ulkoasun pääpiirteissään.

Peli on letkeä, muuta sanaa en oikein keksi sitä kuvaamaan. Tässä kisataan hyvin suunnitelluilla jokkis-radoilla, joista suuri osa ihan selvästi sijoittuu Suomen kesään. Moottoriöljy haisee ja sikailusta palkitaan, ei rangaista. Uramoodia on hauska pelata, koska vaihtelua kisojen välillä on paljon. Nousu kohti tehokkaampia autoja on GT-mäinen, kun omaa nuhapumppua voi tuunailla nopeammaksi eikä pelkästään visuaalisesti hienommaksi.

Doubledippaan tämän kyllä Boxillekin sopivaan hintaan. Hieno peli!
196  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 20.07.2022 17:10
Discord tulee natiivisti Xbox-konsoleille: https://news.xbox.com/en-us/2022/07/20/discord-voice-chat-for-xbox-insiders/

Tämä on hyvä juttu. Olen joutunut aiemmin käyttämään kaksia kuulokkeita: nappikuulokkeita alla (Discord iPhonella) ja pelikuulokkeita päällä. Ei ole kovin mukavaa. Tämä ratkaisee tämän ongelman täysin. Esimerkiksi Apexissa on teknisesti niin huono oma voice chat, että Discordia käytän sen sijasta 10x mieluummin.
197  Yleinen / Pelikeskustelu / Xenoblade Chronicles 3 : 18.07.2022 12:50
XC 3 on ulkona jo ENSI VIIKOLLA!  :o

Pelattuani ensin sarjasta toisen osan (mainio) ja sitten ykkösosan DE:n (vielä parempi), odotan tältä vahvaa suoritusta. Trailereista ja videoista saa kuvan, että pelin maailma olisi suurempi kuin kakkososassa, vieden sitä enemmän X:n avointa aluetta kohti. Lehdistönkin suunnalta on vinkattu, että pelin mittakaava on vielä massiivisempi kuin mitä on odotettu. Sinänsä loogista, koska käsittääkseni kakkosen laittoi kokoon Monolithin B-tiimi suhteellisen nopealla aikataululla. Ei ihme, ettei peli yltänyt ykkösen laatuun (tai X:n, jos sen äärimmäinen avoimuus miellyttää).

Suuri mittakaava, paljon tutkittavaa, salaisuuksia ja maailma, jossa on runsaasti vaihtelua ympäristöjen kanssa. Siitä pidän tämän sarjan peleissä. Ja onhan näissä omaan makuuni myös vetävät juonet, molemmat Chronicles-pelit nostivat tiukimmissa käänteissään kyyneleet silmiini.

Ai niin, siitä tulikin vielä mieleeni: soundtrack. Uusi Xenoblade-soundtrack on jo itsestään juhlistamisen arvoinen juttu.  
198  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.07.2022 11:49
Muistaakseni kirjoitin näistä vähän aikaisemminkin, mutta pakko taas nostaa uudelleen esiin boomer shootereiden rautakaksikko Dusk ja Ion Fury. Palasin nimittäin pitkän tauon jälkeen näiden pariin, ja näin tähtiä, voxelimössöä ja mitä upeinta kenttäsuunnittelua.

Dusk alkaa Quake-fiiliksissä, mutta kehittyy siitä ja paljon. Pelin edetessä maistellaan Unrealin ja jopa Half-Lifen tyylejä. On henkeäsalpaavaa, kun ahtaan kenttäputken jälkeen eteen avautuu mittakaavaltaan valtaisa kenttä, joka ei olisi ollut millään tavalla mahdollinen sillä aikakaudella, mille peli syvään kumartaa. Kenttien design on nerokasta, yksinkertaista mutta äärimmäisen toimivaa. Vanhat "hae värilliset kortit tähän ja tähän oveen" tehtävät ovat nautinnollisia, kun pelaajaa ohjataan hienovaraisilla kikoilla oikeaan suuntaan. Kenttien yllä leijuu paksu, tiivis tunnelma, josta varsinkin alussa tulee vähän mieleen RE4:n legendaarinen fiilis. Äänimaailman tekijät ovat onnistuneet yhtälailla kuin visuaalisen puolen rakentaneet.

Teknisesti todella hyvä käännös PC-versiosta, vaikka heittäisi FOVit naurettaviin 150 asteen lukemiin. Tähtäimen väriä voi säätää ja myös aseen fyysistä kokoa ruudulla. Kaikki vaan yksinkertaisesti toimii.

Itse gunplay on koukuttavaa kuin kokkelia Big Macin välissä vetäisi; superhaulikko laakaisee vähän isommankin vihun kerrasta palasiksi, metsästyskiväärillä on upeaa nappailla kaukaa tulipallojaan viskelevät paskiaiset kylmäksi ja Mortar hoitaa suuret vihekeskittyvät tyylikkäästi. Virheettömän pelattavuuden myötä asekokoelmaa on siistiä käyttää, eikä luodeissakaan pihistellä. Ei niitä loputtomasti jaeta, mutta kyllä osuva ja osaava pelaaja ammusdopeilla hyvin toimeen tuleen, ainakin keskivaikeustasolla pelattaessa.

Miljoonakertainen suositus vanhan tyylin FPS-peleistä pitäville. Dusk on ihan Must.



Entäpä Ion Fury sitten? Tämä on vaikeampi kuin Dusk (quick save on ystäväsi), eikä teknisesti ole läheskään niin sulava ja hiottu konsoleilla (ruudunpäivityksessä on ongelmia ja tähtääminen on vähän raskasta) kuin ensin mainittu, mutta on tälläkin pelillä meriittinsä.

Kentät ovat ensinnäkin monimutkaisempia kuin Duskissa, ja ne sisältävät valtavasti pieniä yksityiskohtia. Tauluja, kytkimiä, juoma-automaatteja, valotauluja, valvontakameraruutuja... Energiaa voi palautella pieniä välipaloja napsimalla, mitä en ensin edes hoksannut.

Pelissä kuolee hyvin nopeasti vaikka suojat ja energiat olisivat täynnä, jos ei ole varovainen. Vihollisten keskelle juokseminen päättömästi ei ole fiksu idea, kun kulman takana palautuviin heloihin ei voi turvautua. Fiksuinta on napsia vihuja yksitellen ja kahden ryhmissä ja vaihtaa välillä suojasta toiseen. Liikkeessä täytyy pysyä, mutta harkitusti.

Jotkut vihulaiset ovat silti melkoisen ärsyttäviä, kuten leijuvat robotit. Tuntuu, että tässä ollaan menty ehkä liiankin uskollisesti perinteitä kunnioittaen. Siinä missä Duskin yhteydenotot tuntuvat aina reiluilta, tässä monesti ensimmäistä kertaa pelattaesa suurta tulitaistelua on vaikea voittaa menettämättä valtavasti energiavarantojaan. On avainasia tietää, miten viholliset ovat sijoittuneet alueella.

Aivan upea boomer shooter tämäkin, mutta Ion Furyyn heijastuu myös se fakta, että aikoinaan pidin enemmän Quakesta kuin Duke Nukem 3D:stä. Jos taas Duke oli parasta ikinä, on Ion Furyn pelaaminen todennäköisesti uskonnollinen kokemus. Minulle ei ihan, vaikka todella kova peli tämä onkin.
199  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 15.07.2022 15:34
Heinz, pistä Verkiksestä tuo Bayo 3:n spessuversio tilaukseen: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/811342/Bayonetta-3-Trinity-Masquerade-Edition-peli-Switch

Itse en oikein erikoisversioista perusta ellei syy ole todella hyvä (esimerkiksi Smash Ultimaten erikoisversion ostin, koska mukana tuli GC-adapteri ja -ohjain, ja ne sai k.o setissä halvemmalla kuin erikseen hankittuna).
200  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 15.07.2022 07:53
Resident Evil live actionia pamahtanut Netflixiin tänään. Mielentilasta riippuen joko uskomatonta kakkaa tai parasta ikinä ja sen mukaan menneet arviotkin. Esimerkiksi Guardian tykkäsi: https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2022/jul/14/resident-evil-review-netflix-zombie-game-adaptation

Lainaus
If your life motto is “less is more”, I would not recommend Resident Evil. A lot happens. And I mean a lot, most of it sanguinary. But – and here’s the thing, the blessed, precious thing – none of it matters. You couldn’t get invested in the outcome if you tried. Your higher thought processes are not needed here. If you can think: “How’s she going to get out of this one?!” while shoving another crisp into your mouth, you are capable of experiencing everything Resident Evil has to offer.

Toivottavasti tämä ei ota itseään liian vakavasti. Se olisi mielestäni suurin virhe.
201  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 14.07.2022 08:33
Täytyy jatkaa vanhaa "TV vs näyttö" höpinää. En siksi, että tarkoitus olisi käännyttää ketään mhinkään vaan lähinnä kertoa omista fiiliksistä. Yllättäväähän tämä on, koska jos joku olisi pari vuotta sitten pamauttanut, että valitsisin 27" VA-paneelisen pelinäytön 65" OLEDin sijaan usempiin peleihin, olisin varmaan nauraa räkättänyt minuuttikaupalla.

Eli nykyään minulla on käytössä 27" AOCin 1440p-näyttö VA-paneelilla. Ei mitenkään high endiä, muttei huonokaan. Series X tukee tällä 1440p 120hz- tilaa ongelmitta ja näytön input lagit liikkuvat 8ms-4ms:n tuntumassa eri moodeista riippuen. Boost-moodi ja MBR (Motion Blur Reduction) taas tekee liikkeestä sulavaa ja näytön vasteajasta melkein OLEDin tasoisen.

Hienoa on myös se, että AOC tunnistaa Mclassicin 1440p-signaalin oikein. Switch-pelit näyttävät resoluutioltaan aivan upeilta tällä näytöllä.

Olen raahannut Switchin ja Series X:n tämän setupin viereen, koska yksinkertaisesti tykkään pelata lähes kaikki pelit tällä näytöllä. Tietysti jaetun ruudun pelit ja lokaalit moninpelit (kuten Mario Party, MK8, Bomberman) ovat kivempia suurella ruudulla (ja tietysti leffat, mutta se onkin jo toinen aihe). FPS-peleissä koen eron kaikista suurimmaksi AOCin hyväksi. Olen nirvanassa, kun saan pelata tällä setupilla Series X:llä ja XIM Nexuksella. Yksinkertaisesti taivaallista.

Yllätys on ollut sen sijaan se, että myös cinemaattiset pelit toimivat minulle pienemmällä ruudulla hienosti. Jotenkin arvostan grafiikoita ja kaikkia miljoonia yksityiskohtia enemmän, kun huomaan ne helposti. Jos istun lähellä suurta televisiota, silmät väsyvät ja niska kipeytyy, kun päätä pitää jatkuvasti käännellä nähdäkseen kaiken. En osaa edelleenkään tieteellisesti perustella tätä sen enempää enkä toisaalta haluakaan "myydä" tätä juttua, sillä minulle on se ja sama miten joku muu pelaa pelejään. Tärkeintä on, että itse tykkää omista valinnoistaan.

Kuten muualla kirjoitin, 32"-27" OLED näyttö olisi minulle unelmien täyttymys, ja sellaisia siintää jo horisontissa (2-3 vuoden päässä?): https://www.displayninja.com/best-oled-monitor/#AUO

Lainaus
27″ – 32″ 4K High Refresh Rate OLED Displays

LG mentioned that high refresh rate OLED monitors are on the horizon, but there’s no word on anything specific, including release date or pricing.
A 27″ 1440p 240Hz W-OLED panel with HDR400 True Black certification appeared on some roadmaps, but no other information is available.
Moreover, AU Optronics plans to develop 32″ 4K 144Hz and 32″ 8K 120Hz OLED panels, but again, there’s no other information available than that.
202  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: RetroArch : 14.07.2022 07:09
Toivottavasti Epi löytää keinon saada HLG HDR:n toimimaan, tai sitten ostat vaan suosiolla toisen OLED:in 48-tuumaisena, mistä muistaakseni joskus puhuit. Vaikea palata SDR:ään tämän jälkeen, vaikka HLG HDR varmaan lyhentää käyttävuosia merkittävästi, kun ei enää käytäkään pääosin alhaista kirkkaustasoa.

42" C2 lähtis matkaan. Nythän sitä periatteessa saa tonnin pintaan, kun 1399 euron ostokselle saa 300 euron cashbackin. Pelkään vain, että tuo on vieläkin omaan makuuni liian iso, kun olen todella tykästynyt pelaamaan 27 tuuman kokoisella näytöllä. Ehkä siihen tottuisi, mutta varminta olisi päästä testaamaan tai tsekkaamaan se työpöytäkäytössä ensin.

Toisaalta tekisi mieli myös odottaa, sillä 32" OLED pelinäytöt ovat vain ajan kysymys. Alienware on jo julkaissut 34" Ultrawide QD-OLED-näytön ja Samsungilta tulee vastaava Odyssey-sarjaan syksyllä. Nämä ultrawidet eivät ymmärrettävästi toimi konsolikäytössä kovin hyvin, mutta näistä seuraava askel lienee 16:9-kuvasuhteen OLED-näyttö, joka tekisi varmasti kauppansa hyvin. 32" QD-OLED on aika lähellä unelmien pelinäyttöä minulle.

Kuulostaa kyllä huikealta tuo HLG HDR. Uskon, että tuo valikko löytyy myös vanhemmista malleista, mutta koodi saattaa olla eri kuin uudemmissa. Moni tuntuu sitä kyselevän, ehkä se vielä paljastuu.

Tuli mieleen, että myös MK8: Deluxe voisi loistaa tuolla. Joku Rainbow Road tai Sherbet Land... ei hemmettiläinen.

Veikkaan, että kohta Series X emuloi jo Switch-pelejä originaalia paremmilla resoilla ja ruudunpäivityksillä. Uskomaton konsoli.
203  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 13.07.2022 12:32
Tänään klo 16 tai 17 luvassa tod.näk jonkinlainen Nintendo-julkistus. Bayo 3:n ikäraja eShopissa päivitettiin hiljan (M), joten ei liene huono veikkaus, jos sanoo tulossa olevan Bayonetta 3:n trailerin kera julkaisupäivän. Heittävät kuitenkin pelin Halloweenin tienoille ja tekevät lokakuusta vieläkin mielipuolisemman kuukauden Switch-pelaajille.  8)

Toisaalta myös Mario Kart 8 Deluxen DLC Wave 2:n aika on tullut – mutta se voidaan julkistaa aivan hyvin huomennakin.

Direct Mini varjotiputettuna on tietenkin yksi mahdollisuus myös. Nintendolla olisi kyllä roimasti julkistettavaa, mutta tuntuu siltä, että se tiputtelee infoa Twitteriin ja Tubeen syyskuuhun asti.

EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=N6a5-8_kt3E

Ja sieltähän se napsui: Bayo 3 -traileri, joka päivää pelin juurikin lokakuun lopulle. Voe helevetin kuustoista, mikä loppuvuosi tästä tulee!  :lol:

Ja olipahan muuten traileri! Komeaa jälkeä on Platinum repinyt Switchistä irti, ja todennäköisesti tähän on ympätty FSR sitten viime näkemän.

EDIT 2:

Samalla Nintendo muuten ilmoitti, että Bayonetta 1 julkaistaan kasetilla myöhemmin tänä vuonna. Hieno juttu, sillä talvella 2018 julkaistu Bayo 1+2 -setti sisältää fyysisenä vain jatko-osan. Aina vähän hiersi, miten joutui tyytymään ensimmäiseen peliin diginä, mutta nyt tuon epäkohdan voi korjata.

Tosin Japanissa taidettiin julkaista "Climax edition", jossa oli molemmat pelit kasetilla. Taitaa vain olla tätä nykyä aika tyyris paketti se. Muutenkin moni vähäisen kopiomäärän Switch-peli on kohonnut hinnaltaan 150-200 euron tuntumaan. Voi vaan kuvitella hintoja joskus 10 vuoden päästä.
204  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: RetroArch : 13.07.2022 09:42
Ei näytä toimivan B9:ssä tuo koodi. Kokeilin kyllä monta kertaa syöttää sen eri nopeuksilla, mutta ei vaan aktivoidu. Sinänsä kummallista, sillä jotkut eivät ole saaneet sitä esiin B1-malleilla ja jotkut taas väittävät, että on toiminut esim. B9:llä. Liekö sitten eroja versioissa tms.?

Olin kyllä kiinnostunut näkemään, miltä esimerkiksi Breath of the Wild, Mario Odyssey ja Mario Sunshine näyttävät tuolla moodilla. Tai uuden Kirbyn pimeät kentät.
205  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 07.07.2022 07:37
Nintendo julkisti eilen Switch OLED -konsolista Splatoon-teemaisen mallin syyskuulle. Tämä ei sinällään ole yllättävää tai mielenkiintoista, mutta tämä sen sijaan on:

Kiinalainen NS-fanifoorumi vuoti 2019 keväällä Switch Liten takalaatan, mutta juuri kukaan ei uskonut vuotoa silloin oikeaksi. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että kyseessä oli oikea kuva.

Nyt samalla foorumilla tiedettiin ennakkoon oikein myös Splatoon Editionin julkaisu. Eikä siinä kaikki, sillä tämä tieto tulee sen päälle väitetysti kiinalaisen tehtaan työntekijän näppiksestä:

Tehokkaampi Switch kustomoidulla Orin-sirulla (koodinimi Dane/Drake) julkaistaan vuodon mukaan TÄNÄ vuonna. Ainoat vuotajan nippelitiedot olivat, että laitteeseen käyvät samat kasetit kuin muihin Switch-konsoleihin ja että laite pystyisi pyörittämään Monster Hunter Risea kuudellakymmenellä freimillä. Myös takalaatassa oleva logo on sama kuin aiemmin, eli Switch-brändille jatkoa.


Aika mielenkiintoista. Aikaikkuna tämän vuoden osalta julkaisun suhteen kuitenkin kapenee kokoajan. Jos Nintendo haluaa joulumarkkinoille, paljastus tapahtunee viimeistään syyskuussa. Kuka tietää, ehkä sille on syynsä, miksei Nintendo näyttänyt uusia first party -pelejään perinteisesti kesäkuussa?

Fanien villeissä päiväunissa Drake saatellaan ulos marraskuussa Metroid Prime remaken ja Bayonettan 3:n säihkyessä kaikessa DLSS 4K60fps -loistossaan.
206  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 01.07.2022 17:53
LIVE A LIVE (demo)

SquareEnix ei näköjään voi epäonnistua näiden 2D-HD-peliensä kanssa. LIVE A LIVE saattaa olla jopa kolmikon (Octopatch, Triangle, LIVE) paras peli, kun kaikki on tehty.

Peli sisältää useita pieniä tarinoita, jotka sijoittuvat omille aikakausilleen. Tapahtumia on niin villissä lännessä, vanhassa Japanissa kuin kaukana tulevaisuudessakin. Vaihtelua pelissä tulee ympäristöjen puolesta olemaan siis hurjasti. En vielä tiedä miten pitkiä nämä yksittäiset tarinat ovat, mutta jos ovat edes lähellä 10 tuntia, pelissä olisi jo silloin mukavasti sisältöä.

Pelimoottori on kehittynyt; LIVE A LIVE yltää Switchin natiiviresoihin molemmissa moodeissa, mikäli silmäni näkee oikein. Peli on aivan mykistävän hieno, etenkin OLED Switchin omalla näytöllä. Törkeän siistit värit ja upea pikselitaide, jonka vaikuttavuutta depth of fieldin kaltaiset nykyaikaiset tehosteet vielä lisäävät. Pelaaminen on ajoittain vaikeaa, kun peli on niin hieno katsella.

Varmasti GOTY-kisassa mukana, jos peli on vielä niin hyvä, mitä SNES-version pelanneet siitä sanovat.


Mega Man: The Wily Wars (Mega Drive NSO)

Siis tämä koko juttu tuli oikeastaan niin puun takaa, kuin olla ja osaa. Mikä ihmeen Wily Wars? Olin kuullut nimen ohimennen, mutta olin jotenkin olettanut kyseessä olevan jonkun vanhan Mega Man -strategiapelin. Nimen takia siis.  :lol:

Mutta tämähän on periaatteessa kuin Super Mario All-Stars, mutta kolmen ensimmäisen Mega Man -pelin kanssa. Tyyli on lähellä SNES:in Mega Man seiskaa, mutta tämä ei ihan niin hieno graafisesti ole kuitenkaan. Mitään ei sisällään ole liikaa muutettu. Pelit tunnistaa yhä.

Pelaan tätä 8Bitdo:n erinomaisella M30-padilla, jolla pelituntuma on hurmoksellinen. M2 on kääntänyt nämä pelit palveluun, eikä emulaation suhteen taida olla kenelläkään pahaa sanottavaa. Hahmon liike on kuitenkin hieman erilaista kuin originaaleissa, mihin vie aikaa tottua. Ei välttämättä huonompaa kuitenkaan.

Olo on epätodellinen; miten voi olla mahdollista, että Mega Man -fani saa pöytäänsä tällaisen kattauksen "uutta" vuonna 2022?! Olen näköjään hyvin sivistymätön fani, kun en tiennyt tästä setistä. No, nyt korjataan ongelma ja odotellaan jännityksellä, miten hienoa kakkonen ja kolmonen on pelata Wily Wars -versioina, kunhan heikomman ykkösen saa pelattua läpi.
207  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 01.07.2022 09:27
https://www.youtube.com/watch?v=MTmTXonIRao

Kiva droppi uusia MegaDrive-pelejä tälle aamulle. Mega Man: The Wily Wars taidetaan julkaista nyt ensimmäistä kertaa ikinä uudelleen, joten Nintendo on tehnyt uutta vispilänkauppaa Capcomin kanssa.  8) Varmaan laittavat NES-appiinkin Megikset pikkuhiljaa, niinkuin taannoinen vuotokin vihjasi.

Pitää kyllä tahkota Wily Wars, en ole minäkään pelannut sitä koskaan. Ideana 16-bittiset remaket kolmesta ensimmäisestä pelistä kuulostaa siistiltä, ja ilmeisesti nämä ovat aika hyviä versioita.

EDIT: Korjaus: Wily Wars julkaistiin Mega Drive Minin yhteydessä, mutta sitä ei ole julkaistu erillisenä digiversiona koskaan.
208  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 30.06.2022 19:34
Vihdoin, vihdoin, vihdoin... Everwood löytyy Viaplaysta, ja näin ollen se on ymmärtääkseni ensimmäistä kertaa nähtävissä striimipalvelussa – tai ainakin pitkään aikaan.

Niinpä tulen kesän aikana palaamaan "hahmoni" syntysijoille ja uppoamaan valtavaan määrään nostalgiaa. En ole oikeastaan katsonut Everwoodia sitten sarjan ensiesitysten, ja pilotin esityksestä Suomessa alkaa olla melkein 20 vuotta! Silti muistan kuin eilisen päivän, miten innostuin tästä sarjasta ja sen miten keskustelin sen pyöriessä Pelaajalaudalla muutaman muun "fanin" kanssa. Minna, Miikka720, Tuco, Sormusaave.... En ole unohtanut tätä sarjaa, enkä teitä.  8)

209  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 28.06.2022 14:52
Sisäpiiriläisten info piti kutinsa; Direct tänään klo 16.00.

Mutta ei tosin SE Direct, jota fanit odottivat. Nintendo kaivaa "partner showcasen" naftaliinista melko tujulla 25 minuutin esityksellä. Nyt onkin liikkeellä huhu, jonka mukaan Nintendo esittelee 1st party -tarjontaansa ensi kuun aikana. Tiedä sitten, miksi jakoivat nämä tällä kertaa näin. Ehkä kolmansien osapuolien julkaisuja on tulevalle syksylle yksinkertaisesti todella runsas määrä?

Potentiaalia tällä kyllä on: Persona-pelit, Mario+Rabbids 2, FF Pixel remasterit, Silksongin julkaisupäivä, Nier, Goldeneye 007 (no, onko tämä 3rd party -peli vai ei, kun Nintendo omistaa sen oikeuksista osan?)

Veikkaan, että saadaan aika kiva kattaus pelejä syksylle jo tästä showsta – ainakin jos tykkää weeb-seteistä.  8)


EDIT: aika tiukka settihän tämä oli. Esimerkiksi lokakuussa pusketaan ulos Nier, Persona 5R ja Mario+Rabbids 2 plus tod.näk joku Nintendon oma julkaisu!



210  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.06.2022 12:28
Rise of the Tomb Raider meni tuossa läpi. Olipa tosiaan erinomainen jatko-osa, menee varmaan yhdeksi parhaista kakkososista koskaan minun listoillani. Vähän kaikkea oli paranneltu ja lokaatiot kiinnostavampia monilta osin kuin alkuperäisessä. Taisteluiden suuresta määrästä tunnutaan monessa paikassa valittavan, mutta minun mielestäni niitä oli juuri sopivasti. Lara voi kuitenkin hoitaa ne niin monella eri tavalla: aseilla, hiippailulla, heittoesineillä, harhautuksilla... Työkaluja ja erilaisia lähestystapoja riittää!

Korkkasin myös aika nopeasti Risen läpäisyn jälkeen Shadown, ja olin oitis mielissäni mm. vesikontrollien parantumisesta ja uimisen toteutuksesta. Nyt vedenalaisessa tutkimisessa on jo kunnolla fiilistä. Turhat "pyöritä tattia ja köysi kiertyy" -mekaniikatkin voi nyt yksinkertaistaa helpommiksi niin, ettei tikkuja tarvitse turhaan veivailla.

Shadow on myös todella hieno graafisesti. Taitaa pyöriä Series X:llä natiivina 4K:na melkeinpä lukitusti 60 kuvaa sekunnissa! Viidakkoympäristöt tihkuvat elämää ja tunnelmaa, Uncharted-vaihdetta on omalla tavallaan laitettu pykälä suuremmalle.

Ellei Shadow sitten ihan surkeaksi muutu, tulen nostamaan tämän trilogian heittämällä Uncharted-pelien edelle. Hienonhienoja seikkailupelejä, jotka tahtoo varmasti pelata uudemmankin kerran, toisin kuin Draken seikkailut.
Sivuja: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 263
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines