Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 263
151  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 08.09.2022 13:09
Otan varmaan ensi viikon perjantaina tuon Primen trialin käyttöön, koska kaikki 1. kauden jaksot ehtivät tulla ulos sen aikana. Sitä odotellessa, laittakaahan kommentteja huomisen kolmannesta episodista.  :)
152  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 08.09.2022 12:22
155 tuntia, ja kaikki merkittävät questit ja sidequestit (sekä bossit) alkavat olla paketissa. Kyllä siellä jotakin pientä on vielä jäljellä, mutta ehkä on aika keskittyä välillä muihinkin peleihin.  :P

Timanttia, aiemmin sanomani takana on helppo seisoa. Expansion Passia en taida vielä hankkia, sillä tulossa voi olla ihan hyvin Tornan laajuinen paketti, jota saatetaan myydä taas omana julkaisunaan. Oli helkkarin siistiä saada Torna fyysisellä kasetilla. Pitkälle ensi vuoteen se menee, mikä on aivan ok.

Casting oli muuten tässä pelissä jotakin aivan ikimuistoista. Suuri parannus kakkosesta, jossa Toran piipitys alkoi kaivelemaan. Siksi onkin yllätys, että Riku möreine äänineen on niin mainio hahmo, monella tapaa vastakohta siltä, mitä odotin Nopon-hahmolta.

Mutta rakas Eunie vie minun pisteet. Tämä sähikäinen kiroilee ja manailee tuon tuostakin, mutta pinnan alta löytyvä herkkyys tasapainottaa hahmoa. Brittienglannin charmi on tolkutonta.
 
153  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 08.09.2022 07:18
Laittoivat sitten Mini-mallin jäihin, niin kuin ennakkotiedot sanoivat. Onneksi 12 Mini on vielä ripeä ja kaikin tavoin erinomainen puhelin. Ehkä sen tullessa tiensä päähän Apple haluaa taas kokeilla pienempää mallia, tai sitten taitettavat ovat jo todellisuutta Applellakin.

iPhone 14:n myötä halvin uusi iPhone maksaa Suomessa 1039€. Mitenköhän menee kaupaksi tänä vuonna/ensi vuonna tässä maailmantilanteessa? Tai no, jengihän ei ehkä edes näe hintaa noin, vaan kokonaissumma jaettuna 36:lla, eli vajaa 29€ kuukaudessa.

Dynamic Island hohkaa Jobsin ajan Applea – muut häivyttävät notchejaan, mutta Apple kulkee omaa tietään ja korostaa ominaisuutta. Koko juttu on kiehtova.

Monet hienot treenit nähnyt Apple Watch Series 4 kaipaisi akun suhteen jo vähän päivitystä (viides vuosi lähtee käyntiin), mutta eipä tämän vuodenkaan mallissa ole loppujen lopuksi mitään uutta "must have" -ominaisuutta minulle. Uusi WatchOS tuo neloseenkin uniseurannan ja akunsäästö-tilan, josta propsit Applelle.
154  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 07.09.2022 20:29
Seuraavaksi sitten Dolby Atmos for Headphones ostoon, niin pääset seuraavalle tasolle kuulokeäänissä. En tiedä missä kohtaan Dolby Atmos for Headphones meni DTS Headphones:X -softan ohi - näköjään vielä pari vuotta sitten kirjotin tähän ketjuun, että se pesee Dolbyn mennen tullen. :lol:

Mietinkin, että kumpi näistä kannattaa hankkia. Dolbylla mennään!
155  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 07.09.2022 18:18
Päivitin kuulokkeet. Uudet daily driverit ovat beyerdynamicin DT 900 PRO X:t. Kiinnostaako, miten nämä mielestäni vertautuvat edellisiin kuulokkeisiin, jotka olivat HyperX Cloud Alphat? No, tässä mietteitä yhden kuuntelupäivän jälkeen:

- DT 900 Pro X:t ovat impedanssiltaan vain 48 Ohmia, joka on avainjuttu sellaiselle, joka käyttää kuulokkeita mm. Switchin kanssa ilman kuulokevahvistinta. Volyymiä on aivan tarpeeksi ilman että nostaa volat maksimiin.
- Alphat ovat suljetut kuulokkeet, Pro X:t taas "puoliavoimet". Beyerdynamicin ääni on ilmavampi, tilavampi, raikkaampi. Alphoissa on korostetumpi basso, joka on kai tyypillistä suljetuille kuulokkeille. HyperX on muutenkin tunkkaisempi ja ahtaampi soinniltaan, mutta silti yllättävän hyvä pelikuulokkeeksi. Onhan näitä toisaalta kehuttu yhdeksi parhaista hintaluokassaan.
- DT 900 Pro X kiinnitti huomioni etenkin siksi, että monessa yhteydessä sitä kehuttiin erinomaiseksi pelikuulokkeeksi. Ja totta se taitaa olla, sillä eri ääniä on helppo erotella "kerroksista." Esimerkiksi Apexissa on selvästi helpompaa kuulla, missä vihollinen tarkalleen on ja onko niitä useampi. HyperX:lläkin kyllä kuuli vihujen liikkeet, mutta ne olivat puuroisempia. Yksinpeleissä taas pieniä ambient-ääniä ja efektejä on helppo poimia äänimaisemasta. Kokeilin Breath of the Wildia ja maailma oli hienon kuuloinen tihkusateen ja ukkosen aikana.
- Beyerdynamicin kuulokkeet ovat referenssikuulokkeet ja tähtäävät mahdollisimman neutraaliin laatuun. Ne tuovat siis toistettavan materiaalin virheet esiin armotta. Tai jos annat näille kultaa, kuulet kultaa ja päinvastoin.
- Päässä mukavat kuin mitkä. Puristavat joidenkin mielestä liikaa, mutta itse en ainakaan ole vielä huomannut sellaista. Korvakupit todella miellyttävää materiaalia ja about 350 gramman paino ei ole liikaa. Mukavuuden nostan pelikäytössä korkealle tärkeysjärjestyksessä, ja Pro X:t tuntuvat onneksi naulaavan tämänkin.
- Uusien luurien kautta kaikki kuulostaa realistisemmalta, ääni on kirkkaampi ja vähemmän kammiomaisempi. Kuulostaa enemmän siltä, että ääni tulee laadukkaista kaiuttimista kuin kuulokkeista.
- Kun kuuntelin näillä ensimmäistä kertaa Xenoblade Chronicles DE:n version Eryth Seasta, alkoivat kyyneleet tihkua hallitsemattomasti poskilleni. En liioittele tippaakaan, niin vain kävi.

Koska Xbox ei tue hölmösti vieläkään USB-mikrofoneja, joudun käyttämään Alphoja kaverien kanssa pelatessa. Ja ei siinä, pätevät kuulokkeet ne ovat. Mutta jos pohtii astetta korkeampaa hintaluokkaa ja satsausta ns. Mid-Fi-puolelle, annan DT 900 Pro X:lle ison suosituksen.
156  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Retropelien filtterit, kyllä vai ei? : 04.09.2022 12:09
Minunkin muistikuvieni mukaan CRT:n kuva oli varsinkin RGB-kaapelilla hyvin terävä ja puhdas. Tästä on kulunut tosin piiiitkä tovi, kun viimeksi näin kuvaputkitöllön kuvaa "luonnossa."

Nämä filtterit tuntuvat olevan riittävän päteviä korjaamaan sen ongelman, ettei oman aikansa pikseligrafiikkaa suunniteltu näytettävän nykyaikaisissa näytöissä. Käytettiin tekniikoita, jotka hyödynsivät kuvaputken pikselit yhteen sumentavia ominaisuuksia. Kun pelasin jonkun aikaa filtterit päällä, aivoni ikäänkuin muistivat ja hyväksyivät jotakin kaukaa menneisyydestä. Jännä ilmiö.

https://i.imgur.com/5qP4t6d.gif


EDIT:

Tämä on aika lähellä muistikuviani: PAL SNES, SMW, RGB-kaapeli ja kuluttajatason CRT TV (Sony Trinitron)

https://www.youtube.com/watch?v=1i5IbgorqoU
157  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Retropelien filtterit, kyllä vai ei? : 04.09.2022 08:37


Ei hitto, NSO:n filtterit näyttävät upeilta Switch OLEDin omalla 7" näytöllä. Vielä kun tässä olisi BFI. Tämä kelpaa silti paremmin kuin hyvin 24"-27" OLED-pelinäyttöä odotellessa. Ja toimii missä vain orkkis-ohjaimilla!

Tahkoan taas ihan uudella innolla retopelejä.  8)
158  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Retropelien filtterit, kyllä vai ei? : 03.09.2022 12:02
Jahas, nyt on pakko kääntää kelkkaa niin saakelisti!  :lol:

Ryhdyin nimittäin pelaamaan vaihteeksi CRT-filtterin kanssa Cowabunga Collectionia. Pidin sitä jonkun aikaa päällä ja sitten päätin vaihtaa takaisin käsittelemättömään kuvaan. Mutta se näyttikin jotenkin... kylmältä ja raa'alta. Liian digitaaliselta.

Ei hemmetti, vaihdoin takaisin filtteriin ja sen jälkeen nautin pelaamisesta koko ajan enemmän ja enemmän.

Sen jälkeen vierailu NSO:n valikoimiin: Nintendo käyttää CRT-filtteriä, joka imitoi enemmän komposiittikuvaa kuin esimerkiksi Cowabunga-kokoelman filtteri. Mutta jumankauta, pelit kuten Joe&Mac, DKC ja Yoshi's Island näyttävät helvetisti paljon paremmilta tällä filtterillä, joka ei varmaan ole niin hyvä kuin mitä parhaimmat ovat, mutta silti ero puhtaaseen kuvaan on suuri.

Huomasin myös, että 1440p-näytöllä Switchin resoluutioksi kannattaa retropeleihin asettaa 720p (ja mClassic pois, koska pikselipeleissä se ei toimi hyvin), jotta skaalaus olisi mahdollisimman puhdas. 4K-näytöillä sitten 1080p toimii lähteenä paremmin.

Olen ollut tyhmä. En ole antanut kunnon mahdollisuutta tälle ja nyt kun annoin mieleni muuttui täysin. Jälleen osoitus siitä, että ihminen ei halua kuulla muilta mitä pitäisi tehdä. Sen pitää löytää asia "itse", jotta se voisi kokea valaistumisen.

159  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 02.09.2022 16:59
https://famiboards.com/threads/nintendo-direct-speculation-st3-speculate-chronicles-3.3249/page-541#post-376444

Emily Rogers toimi Reseteran adminina noin vuoden sivuston lanseerauksen jälkeen. Hänellä oli jakaa Famiboardsilla tänään aikamoinen paljastus: Reseteralla on keskustelemassa Japanin Nintendolta (tai on ainakin ollut) korkean johtotason henkilöstöä. Hauskasti monessa tapauksessa Nintendon nimimerkkien takana lymyäville bosseille on väitetty, että "ette tiedä tästä mitään, idiootit!".

Emily tuossa sanookin, että monella on kuva, että Nintendo elää täysin kuplassa välittämättä mitään faniensa toiveista ja odotuksista. Minullakin oli tällainen kuva. Arvelin lähinnä, että muutama henkilö alemmalla tasolla skannaa keskustelupalstoja ja somea yrittäen muodostaa kokonaiskuvan, mutta että johtoporras on mukana jopa foorumikeskusteluissa... Se oli yllätys, ja positiivinen sellainen!

Btw, olen Sakurai. TK:n toive on kuultu, ja lisää Smash-hahmoja on tulossa.

160  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Splatoon 3 -hypeketju : 02.09.2022 12:27
https://www.youtube.com/watch?v=LABFeA1Oees

Siistiä nähdä, miten maailmanluokan Splatoon-pelaaja käyttää Tri-Stringeriä (helvetin nättejä suoria osumia). Pidän peleissä jouskareista, mutta en oikein saanut Splatfestissä hyvää tuntumaa tähän aseeseen. Tai sanotaanko näin, että tähtäykseni IMI  :P Ase ei maalaa hyvin, joten tiiminsä peliä edistääkseen sillä on saatava splättäyksiä tai syöttöjä. Mitenköhän kauan menisi rakentaa aimi tällä riittävän hyväksi? Charger-pelaajat olivat varmaan heti kotonaan tämän aseen kanssa.

Samalla on aika käynnistää viimeinen lähtölaskenta pelin julkaisuun, sillä Splatoon 3:n julkaisuun on enää viikko. Tai jopa alle viikko, jos aloittaa pelaamisen keskiyön jälkeen ensi viikon perjantaina. Jännitys alkaa nousta.

Voi myös ilmoittautua peliseuraksi Rankediin/Anarchy-battleen. Olen itse X-rankin saavuttanut pelaaja, mutta en millään tavalla huippuluokkaa. Tipuin kakkosessa vähän väliä X:ltä pois ja kiipesin sitten taas pian takaisin sinne S+:lta. Rankeissa nousu on kivaa, mutta hauskanpito merkitsee minulle enemmän. Parhaimmillaan support-pelaajana takakentällä tai yksi pykälä eteenpäin takakentältä. Lempiase kakkosessa .96 gal.
161  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 02.09.2022 09:45
Minulla onkin näköjään jopa käyttämättä 30 päivän ilmainen kokeilu Prime videoon. Eihän se pahan hintainen muutenkaan ole (5,99€), mutta taktikoidaan nyt ja katsotaan sarjan kaikki jaksot sitten kun ne ovat ulkona.

Reseteraa vilkaisin ja siellä ainakin kehutaan kahta ensimmäistä jaksoa – kääntääkö tämä sarja sittenkin epäilykset nurinkurin?
162  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 02.09.2022 07:44
Jackson teki trilogian sydämellä, suurena intohimoprojektinaan. Joka sekunnista huokuu, että elokuvien jokaista yksityiskohtaa hiottiin täydellisyyteen. Niissä on lämpöä ja uudelleenkatseltavuusarvoa.

Jotenkin tuntui myös siltä, että Hobitti-trilogiaan Jacksonin "intohimokaivo" oli kuivunut ja mies lähti mukaan ennen kaikkea rahan takia. Toki voi myös olla, että tuo kirja ei vain toiminut kolmeen osaan venytettynä elokuvina niin hyvin kuin LOTR.

Olen nähnyt tästä trailerit, ja voi kuinka haluaisinkaan tältä sitä ainutlaatuista Jacksonin kodintuoksuista LOTR-fiilistä. Traikuista en sitä löytänyt. Toki riittävän hyväkin sarja kelpaa, ei siinä mitään. Ehkä ensimmäinen askel on hyväksyä, että se on erilainen. Ja se voi olla hyvä sellaisenaan. Mielenkiintoista seurata, mikä on konsensus parista ensimmäisestä jaksosta.
163  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 31.08.2022 09:12
Nappasin eilen Konsolinetistä Switchille Cowabunga Collectionin. Tämä on rakkaudella luotu setti, ja Digital Eclipse näyttää ottaneen opiksi Mega Man -kokoelman kritiikistä. Ihan M2-tasoista emulaatiota, josta voi halutessaan poistaa originaalien pelien ongelmat (pikselien välkynnät ja pelin hidastumisen). 10 sekunnin taaksepäin kelaamista eivät oikeat hardcore-pelaajat varmaan käytä, mutta NES:sin Turtles ykkösen kaltaisissa peleissä ne ovat minulle hermojen rauhoittaja ja yksi syy, miksi nykypäivänä on kiva pelata näitä. Pelasin eilen sen pahamaineisen pomminpurku-vesikentän, ja tällä kertaa se tuntui jopa hauskalta. USKOMATONTA!

Pelästyin vähän aluksi, kun virallinen NES-ohjain ei toiminut Turtles 1:n kanssa oikein, mutta onneksi kokoelmassa voi mäpätä näppäimet miten haluaa. Padit saa siis toimimaan ja fiiliksen autenttiseksi. Enää puuttuu takapihalta ikkunaa kivittävä naapurin nulikka, joka kinuaa suutuksissaan peliä lainaksi. Mitäs menit ostamaan Dragon's Lairin.  8)

Ja lisäsälää riittää: sarjakuvia, konseptidokumentteja, kansiskannauksia, ohjekirjoja, strategiaoppaita... järkyttävä määrä fiilisteltävää. En ole varmaan missään kokoelmassa nähnyt tällaista määrää ja laatua. Ovat tehneet sarjalle kunniaa, joten voimme huokaista helpotuksesta ja nauttia näistä peleistä yksin ja hyvässä seurassa pitkän, pitkän aikaa. 35 euroa fyysisestä julkaisusta ja 13 pelistä mittavine ekstroineen on reilu diili.

COWABUNGA!
164  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 30.08.2022 19:55
https://www.8bitdo.com/ultimate-bluetooth-controller/

8bitdo:lta jälleen hyvää settiä: uusi Ultimate-ohjain sisältää Hall effect -sensorit tikuissa, jotka eivät ole alttiita driftaukselle. Softa on sama kuin Pro 2:ssa, eli oikein hyvä. Hinnaltaan sama kuin virallinen Pro-ohjain.

Kun en voi ainakaan vielä käyttää XIM Nexusta Switchin kanssa, tällä on potentiaalia nousta uudeksi vakkari-ohjaimekseni alustalla. Toki kaikkien asioiden täytyy osua kohdilleen. Pro 2:ssa on joitakin valuvikoja, kuten gyro-sensorin huonompi tarkkuus verrattuna Nintendon viralliseen ohjaimeen. Eron huomaa selvästi, kun pelaa vuoronperään vaikka viitisen minuuttia ohjaimilla. Tästä toiminnosta on kuitenkin aika vaikea ottaa selvää ilman omakohtaista kokemusta, sillä harva arvostelija osaa oikeasti arvioida sitä kunnolla. Tyypit eivät yleensä käytä sitä ollenkaan ja niinpä pari kertaa kallisteltuaan kirjoittavat "toimii mainiosti."

Plus tikkujen asettelu on tietenkin GOD TIER.  8)
165  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Splatoon 3 -hypeketju : 28.08.2022 11:49
Sen perusteella mitä pelasin Splatoon 3:a eilen... Peli saisi tulla ulos jo tänään! Fanikunnan tuomio on muutenkin ollut yhtenäinen ja innostunut; Nintendo on tekemässä kolmosesta melkeinpä kaikin tavoin nautittavamman pelin kuin edeltäjästä.

Squid rollaus on hyvä lisä kontrolleihin. Sillä voi parin voittamattomuusfreimin aikana selvitä jopa viereen tulleen pommin räjähdyksestä, mutta keskellä hektistä peliä liikkeen tekeminen juuri oikeaan aikaan on hyvin, hyvin haastavaa. Ja niin pitää toki ollakin.

Onko sitten lumevaikutusta, mutta Splatoon 3:ssa kaikki tuntuu astetta sulavammalta. Tähtääminen ja liikkuminen. Input lag on kai sama kuin kakkosessa (eli vähän liikaa), joten jostain muusta täytyy olla kysymys kuin tämän parantumisesta. Tunsin ainakin, että minun oli hieman helpompi tähdätä ja trackata kuin kakkosessa. Voi toki johtua siitä, että lopetettuani "aktiiviurani" Splatoon 2:ssa minulle on sen jälkeen kertynyt +1500 tuntia lisää gyro-kokemusta eri peleistä.

Turf War nyt on mitä on (minulle), mutta sekin oli uusien speciaalien ja kenttien ansiosta hyvin hauskaa. Mutta jumantsuikkeli, kun pääsee taas vetämään Rankedia uusilla lobby-systeemeillä! Kaikki kaverit olivat liittyneet muihn tiimeihin, joten en päässyt kokeilemaan samassa tiimissä pelaamista. Enkä tietenkään muutenkaan tungettele kenenkään lobbyihin kuokkavieraana.

Pelillisesti tästä tulee faneille iso tapaus. Kyseessä on ehkä enemmänkin Splatoon 2.5, jossa jokaista pelin osa-aluetta on tarkastelun jälkeen pyritty hiomaan paremmaksi. Tämä tulee olemaan vuosia eteenpäin Nintendon online-pelaamisen kruununjalokivi.

166  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 26.08.2022 11:58
Tämä on vähän sama kuin aikoinaan Apple-uskovat puhisivat kiven kovaa miten Iphone 5:n näyttökoko on täydellinen, eikä sen todellakaan tarvitse olla suurempi. Samaan aikaan Androideihin puski jatkuvasti suurempia ja suurempia näyttöjä, joten pitihän se jollain tavalla puolustella sitä omaa laitettaan.

Ottaisin koska tahansa iPhone 4S:n/5:n kokoisen Apple-puhelimen nykyaikaisella tekniikalla. iPhone 12 Mini on aika kivan kokoinen, mutta saisi olla vieläkin kompaktimpi. Silti miljoona kertaa parempi ja mukavampi käyttää kuin tiiliskivet ja tabletit. Hetken aikaa tykkäsin itsekin kun näyttökoot kasvoivat, mutta pidemmän käytön jälkeen mielipiteet muuttuivat.
167  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: PlayStation 5 : 25.08.2022 11:59
https://www.youtube.com/watch?v=r2TaoSv21dU

PS5:n hinta nousee kaikkialla paitsi Yhdysvalloissa (Euroopassa 50 euroa, koskee molempia malleja).

Pitääkö Microsoft päänsä kylmänä? Se tehnee Boksilla vielä enemmän tappiota per myyty konsoli kuin Sony (mutua, korjatkaa jos olen väärässä).

Taitaa muuten olla aika historiallinen keissi konsolipuolella. En muista, että koskaan minkään konsolin hinta olisi noussut virallisesti.
168  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Splatoon 3 -hypeketju : 25.08.2022 11:33
Splatfest World Premiere -demo on aktivoitunut. Loin hahmon ja pelasin läpi tutoriaalin. Jessus, miten tunsinkaan hypen nousevan jo siitä, kun pääsin kiertelemään Splatvillessä ja näkemään fanien tekemiä hienoja postauksia. Harmi, ettei ampumaradalle vielä pääse testailemaan aseita.

Kontrollit tuntuivat tutoriaalissa napakoilta. Ainakin ennakkoon peliä lehdistön kanssa pelaamaan päässyt Splatoon-ammattilainen Srb2dude sanoo, että hänen pelaamansa perusteella kolmosessa liike tuntuu sulavammalta kuin kakkosessa.

Kaksi viikkoa vielä, niin Splatoon on palannut. Uusia kenttiä, uusia aseita, uusia päivityksiä. KAKSI VIIKKOA. KAKSI!  8)
169  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 24.08.2022 05:40
https://www.resetera.com/threads/dualsense-edge-announced.623314/

Noniin, huhuttu DualSensen pro-versio tuloillaan. Tuo onkin sitten ultimaattisin peliohjain, mitä on tehty, eikä varmastikaan tarvitse kärsiä Elite Series 2:n kaltaisesta paskalaadusta. Vaihdettavat tikkumoduulitkin, niin ei tarvitse driftin takia ostaa enää ikinä uutta ohjainta.

Symmetrinen tikkuasettelu on jäänne 90-luvun puolivälistä. En vaan voi puoltaa sitä. 8Bitdo Pro 2:llakin pelaan mielelläni 2D-pelejä, mutta tikkuja vaativat pelit eivät tunnu hyviltä pelata. En ymmärrä miten Sony pitää tästä kiinni kuin hukkuva oljenkorresta.

Tosin, on pakko olla ISO porukka, joka nimenomaan pitää Sonyn tavaramerkistä. Mikä minä olen itkemään, jos en pidä samasta asiasta kuin muut.

XIM ei ole saanut harmi kyllä vielä natiivia tukea PS5:lle (johtuu ymmärtääkseni siitä, miten DualSense toimii). Jos vain voisin päästä joskus pelaamaan Nexuksella Gran Turismoa ja Last of Usia...
170  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Battle Royale -pelien suosio : 23.08.2022 07:46
https://www.realmroyale.com

https://www.youtube.com/watch?v=mj7Slun6Bgg

Uskollinen, pieni yhteisö tahkosi Realm Royalea kaksi vuotta ilman yhtäkään päivitystä. Odotettiin, milloin Hi-Rez lopullisesti antaisi pelille kuoliniskun ja vetäisi töpselit serverikoneesta irti. Itsekin luovutin pelin kanssa pari vuotta sitten, vaikka se oli ennen Apexia ehdoton suosikkini tässä genressä.

Hi-Rez vastoin kaikkia odotuksia tuo pelin takaisin! Luvassa on säännöllisiä päivityksiä n. 6 viikon välein. Samalla myllerrettiin koko pelin perustuksia ja lisättiin mm. armor-systeemi, joka oli käytössä Realm Royalen ollessa suosionsa huipulla sen julkaisun aikoihin.

Latasin tämän XBoxille ja kirjauduin sisään samalla käyttäjätunnuksella kuin Switchillä: jokainen skini, virtuaalivaluutta ja progressio oli tallessa! Realm Royalessa on cross progression, mutta Apex Legendissä ei... Peli myös päivitettiin viime vuonna Microsoftin toimesta tukemaan FPS Boostia, joten se itse asiassa toimii Series X:llä 120 freimillä! Peli on liikkeeltään hidastempoisempi kuin Apex, mutta tuntuu silti upealta pelata näin sulavana.

Aikamoinen yllätys. Toivon, että tällä kertaa nappaa. Jos nimittäin haluan pelata vähän kasuaalimpaa BR:ää Apexin ohella, niin valitsen mieluummin Realmin kuin Fortniten, ainakin jos pelaajakanta on terveellinen.
171  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 21.08.2022 14:31
Okei, taas mennään: Nate Drake on avannut pelin podcastissaan vihjaamalla, että Nintendo Direct on tapahtumassa pikaisella aikataululla. Syyskuussa.

Mutta miten pikaisella? Tyypillisesti Nintendo on laittanut syyskuun Directin eetteriin ennen Tokyo Game Showta, joka alkaa tänä vuonna 15.9. Ja kun muistetaan, että Splatoon 3 julkaistaan 9.9. (Nintendo haluaa tod.näk rauhoittaa tämän viikon k.o pelille), niin voidaan vetää johtopäätös, että Direct voidaan lähettää jo ensimmäinen päivä syyskuuta, torstaina. Muussa tapauksessa näemme sen varmaan syyskuun lopussa, mutta pidän kuun aloitusta todennäköisempänä.

Sitten veikkaukset/kouluttuneet arvaukset:

Metroid Prime Remake/Remaster tulee olemaan yksi Directin johtotähdistä. Se ei ehkä sulje Directia, mutta sille järjestetään hyvä paikka. Odotukset ovat kovat, jos totta ovat huhut, joiden mukaan Retro käytti pari, kolme vuotta pelin remasteroimiseen. Kyseessä lieneekin Xenoblade Chronicles DE:n tyyliin Remaken ja Remasterin puoliväliin asettuva uudelleenversio. Oli miten oli, jännitys alkaa nousta.

Samalla koen, että nyt on olemassa ensimmäistä kertaa pariin vuoteen realistinen mahdollisuus, että Nintendo väläyttää näkyviin myös Metroid Prime 4:n. Ehkä shown sulkijana? Varsinkin, jos sille uskalletaan luvata julkaisuksi 2023. Näen tsäänssien olevan luokkaa 50/50.

Jos NSO saa uuden konsolin, se on hyvin todennäköisesti Game Boy. Joidenkin tietojen mukaan Game Boy -emulaatio oli valmis ja testattu jo viime vuonna, jo ennen N64:ää. Nintendo kuitenkin halusi todennäköisesti lisätä N64:n Expansion Pakiin ensin, koska se omaa paljon enemmän vetovoimaa kuin Game Boy. Kyseessä ei ole mikään maailman hypein julkistus, mutta ainakin itse löydän GB-kirjastosta kosolti kiinnostavia pelejä.

GBA:n lisäykseen yhdessä GB:n kanssa en usko, diili olisi silloin jo vähän liiankin hyvä. Uskomattoman hienoa jos niin tapahtuisi, mutta lähden odottamaan ensin Game Boyta.

Entä mitä Nintendo on julkaisemassa ensi vuoden alussa ja keväällä? BotW 2 on toki huikean suuri palapelin palanen, jonka kohdalleen sovittamisen jälkeen moni muukin asia loksahtaa kohdalleen. Jos Zelda on oikeasti tulossa maalis- tai huhtikuussa, siitä nähdään varmaan Directissa jo kunnon pelikuvaakin. Myös Ukrainan ja Venäjän sodan takia hyllytetty Advance Warsin remake hakee uutta julkaisupäivää. Nintendo voi hyvinkin heittää sen alkuvuoteen.

Haistan myös, että ensi vuoden alussa voisi olla taas uuden Yoshi-pelin aika. Crafted World julkaistiin maaliskuussa 2019, eli ensi keväänä siitä tulee kuluneeksi jo neljä vuotta.


Gamescom, Nintendo Direct, Tokyo Game Show.... tämä on sitä aikaa, joka sähköistää ilman pelaajan ympärillä. Melkoinen pelisyksy tulossa!
172  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 20.08.2022 18:40
https://www.power.fi/tarjoukset/konsolipeleja-alk-5e/

Powerilla ihan hyviä tarjouksia tänä viikonloppuna (ja myös ilmainen toimitus).

Kävin tänään hakemassa k.o myynnistä Sellon Powerista Switchille Persona 5: Strikersin. Hintaa 21,90€. Olin jo pidempään kiikaroinut tästä pelistä tarjouksia, ja nyt sen sai yli puolet halvemmalla kuin mitä peli yleensä kustantaa.

Tämähän tapahtuu ajallisesti Persona 5:n jälkeen, joten odotellaan rauhassa Strikersin kanssa.
173  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Battle Royale -pelien suosio : 19.08.2022 08:18
https://twitter.com/charlieintel/status/1559641140801986562?s=21&t=US1j3HD7yNHQxWbEgTwoiA

Warzone 2 julkaistaan tod.näk 16. marraskuuta.

Tämä on ilmeisesti täysi nollaus, eli ykkösessä ostetut kosmetiikat eivät siirry jatko-osaan. Pakko sanoa, että olen hieman kiinnostunut kokeilemaan tätä tulevana syksynä.

Apexin 15. kausi alkanee btw. noin viikkoa aikaisemmin, eli 8. marraskuuta. EA ja Respawn varmasti tiedostavat suuren kilpailijan heittämän varjon. Apexin ensi kaudella saapuva uusi mappi – Divided Moon – toki nostaa hypeä, mutta diiliä voisi vielä sokeroida cross progressiolla ja nykyisen sukupolven konsolien 120hz-tuella. Täytyy muistaa, että Respawn lupasi cross progression täksi vuodeksi.

Mites Warzone 1:n veteraanit, hyppäättekö taisteluihin taas uudestaan marraskuun puolivälissä?
174  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 17.08.2022 12:37
https://www.pcgamesn.com/quake-ii/quake-2-remaster-steam-quakecon

Muistatte varmaan mitä viime vuoden elokuussa tapahtui: Quakeconissa tiputettiin Quaken Remaster. Onko nyt tullut aika – pelin 25-vuotisjuhlan kynnyksellä – laittaa ulos uudistettu versio pelin jatko-osasta? Julkistetaanko Quake II Remaster huomenna kotimaan aikaa klo 20.00?

Sanonpa vain, että toivottavasti!

Quake II tuli minulle aikoinaan tutuksi Playstation-version kautta. Ostin sitä varten myös multitapin neljän ohjaimen liittämistä varten. Oli muuten hauskaa fräggäämistä! PS-versio oli loistavasti optimoitu, pyörien yllättävän hyvin neljänkin pelaajan mittelöissä. Muistini perusteella paremmin kuin yhdenkään N64-pelin split screen.

Pleikka-versiossa Quake II:n kenttiin oli kuitenkin jouduttu tekemään joitakin muutoksia ja yksinkertaistuksia konsolin teknisten rajoitusten takia. Niinpä haluaisin todella pelata Quake II:n jälleen, ja nyt täydellisessä muodossaan. Ja jos remaster on samaa laatua kuin Q1:n Switch-versio, olisin tyytyväistä jannua.
175  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 15.08.2022 15:11
En olisi uskonut kirjoittavani näitä sanoja: 5,5 vuoden jälkeen omalla Switch-pelien TOP-listalla Breath of the Wild joutuu viimeinkin luovuttamaan ykköspaikkansa. Ykköspaikan, jota edes maaginen Mario Odyssey ei napannut itselleen.

Xenoblade Chronicles 3 on paras peli alustallaan. Ja luonnollisesti siten myös yksi parhaita videopelejä kautta aikojen.

Lähes 100 tunnin jälkeen läpäisin eilen pääjuonen. En spoilaa tarinaa sen enempää, mutta Monolith on jälleen kerran laittanut kasaan hienon kertomuksen, josta puuttuu lähes kaikki aiemman osan anime-huumori. Uskon, että tämä on omalla tavallaan viime vuosikymmenen tärkeimpiä pelitarinoita. Ja uskon myös, että monille vaikeassa elämäntilanteessa oleville ihmisille tämän pelin tarinasta voi olla henkisesti apua. Virheetöntä kerronta ei ole, mutta sen teemat ja tyyli iskivät minuun niin hyvin, että koukuttavampaa ja koskettavampaa juonta en ole peleissä nähnyt pitkiin aikoihin. Jos koskaan. Pelissä on kiehtova aura, joka saa sen tuntumaan elämää suuremmalta. Monolithin kerronta nojaa kierteellä myös toisaalta tosimaailman uskontoihin ja filosofiaan, joissa on tarttumapintaa paljon enemmän kuin keskiverrossa roolipelin juonessa.

Sadan tunnin jälkeenkin pelissä on yhä hämmästyttävän paljon koluamatonta lääniä ja herkullisia sivutehtäviä – vaikka juonelle sanoisi piut paut ja keskittyisi vain samoamiseen, pelissä on silti mielin määrin tekemistä. Samoilu tuntuu mm. aiempaa parempien animaatioiden ansiosta upealta. Lääniä on viisi kertaa enemmän kuin Xeno 2:ssa, ja pelissä on niin mykistäviä alueita, että ajoittain ei oikeasti tiedä, mihin suuntaan seuraavaksi haluaisi mennä. Kaikki kutkuttaa niin paljon.

89 pisteen metacritic-tulosta voisi sanoa aivan liian matalaksi, mutta toisaalta on myös selvää, että Xenoblade Chronicles 3 ei omaa samanlaista välitöntä viehätysvoimaa kuin BotW tai Odyssey – ainakaan kaikille. Se voi tuntua helposti liian monimutkaiselta, sekavalta ja omituiselta. Tämän ymmärrän. Muistelen itsekin alkutunteja Xeno 2:n parissa, jolloin olin aika ulapalla kaikesta. Sittemin k.o pelin, ykkösen DE:n ja kolmosen myötä minusta on tullut pelaaja, jonka sydän tulee hakkaamaan vimmatusti, kun joskus tulevaisuudessa Nintendo Direct suljetaan Monolithin seuraavalla pelillä – oli se sitten seuraava Xeno-peli tai jokin muu.

Äh, enkö muka sanonut musiikista mitään? Noh... Youtubesta biisi soimaan ja kätöset hapuilevat heti Switchin suuntaan; eikun sidequestaamaan ja katsomaan, mitä tämä fantastinen maailma vielä kätkeekään sisäänsä!
176  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Splatoon 3 -hypeketju : 11.08.2022 11:05
Eilinen infopaukku kertoi, että Nintendo on oikeasti lähtenyt korjaamaan kolmosessa mm. lobby-systeemin epäkohtia. Rankedia voi pelata helposti kavereiden kanssa luomalla huoneen, johon kaverit voivat liittyä koska tahansa. Mutta sitä en hiffannut, onko SoloQ Rankedin (tai Anarchy Battlen niin kuin tässä niitä kutsutaan) ja Open Rankedin rankki yhteinen. Ainakin eri pelimuotojen välillä on ilmeisesti yhteinen rankki, eli ei tule enää sitä tilannetta, että suosikkipelimuodossaan on selvästi korkeammalla rankilla kuin muissa.

Peli myös ottaa Splatoon 2:n tallennuksen huomioon ja vie kolmosessa heti korkeammalle rankille veteraanit. Tämä on tietenkin kaikille parempi, sekä uusille pelaajille että vanhoille. Toivottavasti jengi ei smurffaa ja luo uusia tunnuksia päästäkseen lahtaamaan tulokkaita.

Todella kovia parannuksia löytyy muutenkin kautta linjan. Speciaaleissakin on keskitytty tällä kertaa enemmän hyökkääviin kykyihin, ei puolustaviin. Pelaaminen tulee varmaan olemaan vieä hauskempaa kuin kakkosessa.
177  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 09.08.2022 06:31
Päivitysmuistiossa on tosin mielestäni iso läjä pelin tasapainoon tod.näk positiivisesti vaikuttavia juttuja. Esimerkiksi Wingmaniin ei saa enää niin helposti haalittua joka puolelta ammuksia puoleksi vuodeksi, kun se käyttää sniperin pateja tulevalla kaudella. Valkia on nerfattu huolella, josta Rankedissa varsinkin tuli tällä kaudella liian hallitseva hahmo.

Storm Point on pubseissa huono mappi, mutta mielestäni mainio Rankediin. Ja hyvä vastapaino Kings Canyonille, jossa toiminta on rytmitetty nopeammaksi. Tosin Kanjonin uudet muutokset vaikuttavat varmasti siihen, etteivät 3rd partyt ole välttämättä ihan heti niskassa, kun oman taistonsa toista tiimiä vastaan saa siivottua. Voi olla kova juttu varsinkin Rankediin.

120hz ja cross-progression saisivat kyllä tulla eilen. Cross-progression löytyy nykyään vähän joka pelistä. Saisipa iskeä tuo Switch-tilin boksissa käytettäväksi, niin voisin ottaa sen pääalustaksi. Tällä kaudella ainakin pitää vielä jatkaa pääasiassa Switchillä, koska en halua niin lihavaa accountia heittää menemään.

Iltakasia ja uutta kautta odotellessa!  :)
178  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 08.08.2022 17:14
https://www.youtube.com/watch?v=esVCOCiFKHA

Xenoblade Chronicles 3 Brings Back The Same INCREDIBLE Feeling I Had in 2017...


Video pukee sanoiksi hyvin, miten tunnen tällä hetkellä. Ja statistiikatkin sen kertovat: en ole nakuttanut yli 60 tuntia pelikelloon tätä vauhtia sitten BotWin – ja ilman minkäänlaista leipääntymisen tunnetta. En edes ole ehtinyt pääjuonessa erityisen pitkälle, koska pelimaailmaan eksyminen ja sitä kautta uuden löytäminen on niin koukuttavaa ja hauskaa. Tarina on myös vahva, mutta pelissä on niin vetovoimainen maailma, että se on yhtälailla pelin tähti.

Pienet hetket – jos niistä nauttii tavallani – tekevät myös pelistä hurmaavan; tähtitaivaan alla vietetyn seikkailuntäyteisen yön jälkeen on kiva istahtaa aamiaispöytään, putsata varusteet ja puhua kuulumisia siitä, miten reissun varrella on tullut nähtyä. Sitten pilvet kerääntyvät taivaalle ja sade alkaa rapista maahan. Et ole enää olohuoneessasi, olet tässä kauniissa, monimuotoisessa, kiehtovassa, mutta myös vaarallisessa maailmassa.

Peisetti Monolith, kuten fellow kidsit sanovat.
179  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Splatoon 3 -hypeketju : 08.08.2022 16:41
Aukeavathan ne Splatoon 3 -tulvaportit vihdoinkin:

https://twitter.com/NintendoAmerica/status/1556626244644503553?cxt=HHwWgoCwgc_Un5orAAAA

Lainaus
Tune in on August 10 at 6 a.m. PT for a livestreamed #Splatoon3 Direct presentation. Join us in the Splatlands for roughly 30 minutes of updates!

Kunnon puolituntinen infopaukku, ja sen peli ansaitseekin, sillä julkaisuun on enää kuukausi, eikä Nintendo ole juuri kertonut pelistä yksityiskohtia.

Parasta on, että hyvin todennäköisesti kuka tahansa pääsee pian kokeilemaan peliä, sillä Nintendo julkistanee keskiviikkona joko Test Firen tai World Premiere Splatfestin. En tiedä muista, mutta aika ennen tätä on ollut sen verran hypekuivaa, että vasta nyt todella alkaa valjeta, että ihan kohta julkaistaan uusi Splatoon. Ihan oikeasti kohta. Tavallaan tietenkin hienoa, ettei tarvitse hirveissä hypepöhinöissä odotella mitään puolta vuotta.
180  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 07.08.2022 12:39


Täälläkin on tuotu pariin otteeseen esiin Horin Split Pad Pro -joykkareita. Itsekin kävin hakemassa nämä Verkkiksestä eilen. Jossain vaiheessa laskeneet myös näiden hintaa, sillä nyt kustansivat neljäkymppiä.

Tämä on tosiaan suuri päivitys handheld-pelaajille. Sitä suurempi, mitä kookkaammat kädet pelaajalla on. Ergonomia on paljon parempi, ja täysikokoiset tatit myös tuovat Pro-ohjaimen tarkkuuden kannettavana pelaamiseen, joka on erinomaista. Aiemmin esimerkiksi MK8:a pelatessa on tuntunut, ettei ole pystynyt olemaan joykkareilla handheld-moodissa aivan niin skarppi ja nopea kuin TV:llä ja Prolla pelatessa, mutta nyt tuntuma on aivan samanlainen kuin "oikealla" ohjaimella. Wreckfestin, GRIDin ja WRC:n kaltaiset ajopelit ovat ideaaleja Split Pad Pron tuomille hyödyille.

Ohjelmoitavat takanäppäimet ovat myöskin kivat. Niihin on kiva sijoittaa esimerkiksi MK8:ssa taakse katsominen ja Xeno 3:ssa minikartan avaus (en ole koskaan tykännyt painaa joystickeja alaspäin).


Gyron puute oli alunperin suurin syy, miksi en ostanut Split Padia. Itseasiassa Switchiltä löytyy pelejä, jotka käyttävät itse Switch-konsolin gyro-sensoria ohjaimen sensorin sijasta. Tällaisia pelejä ovat mm. Nightdiven erinomaiset remasterit (Turok, Turok 2, Quake). Ne toimivat siis gyron kanssa myös Split Prolla.

Kiertotie on kuitenkin laittaa konsolin oikealle puolelle gyro-sensorin sisältävä joy-con. Näin varsinaisen liikkumisen voi hoitaa Split Padin paremmalla tikulla. Ei täydellinen ratkaisu, mutta toimii paremmin kuin odotin ja mahdollistaa mm. Apex Legendsistä nauttimisen portable-moodissa ihan uudella tavalla. Nyt voi jopa pelata Battle Passin päivätehtäviä missä vain, joskin ranked-pelailut taidan yhä jättää toiseen ajankohtaan.

Eli tässä taas uusi suositus Horin Split Pad Prolle; jos hankit nämä, tulet ehkä pelaamaan handheldinä enemmän kuin ennen.

Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 263
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines