Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 248
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 19.07.2021 12:53
https://www.youtube.com/watch?v=oH6vCw6CYc8

Nintendo on ottanut harvinaisesti kantaa Bloombergin väitteisiin siitä, että Nipa korjaisi uudella OLED-mallilla puhdasta voittoa 40 dollaria lisää per myyty konsoli, verrattuna "perus-Switchiin." Se sanoo, ettei väite ole totuudenmukainen. Ehkä kustannusarvioissa on todella menty tässä kohtaa metsään, ehkä unohdettu nykytilanteen vaikutus komponenttien hintoihin?

Eräs mielenkiintoisimpia aspekteja uudessa konsolissa on uusittu Dock sekä kysymys siitä, mitä se on oikeasti syönyt. Muodostetaanko kuva täsmälleen samalla tavalla kuin aiemmin vai onko siinä valmius puskea ulos 1080p:tä korkeampia resoluutioita? (kenties sisältäen sen huhutun Realtekin komponentin, joka muuntaa Displayport 1.4:n signaalia HDMI 2.1-muotoon). Aika pian julkaisun jälkeenhän tämä selviää, kun asiansa tietävät ihmiset saavat laitteen ja avaavat Dockin.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 19.07.2021 10:31
Juu, Switcher 3:n extrasälät sisältävä versio hävisi jossain vaiheessa myynnistä, mutta niin taisi käydä PS4/Xbox-versioillekin? Jos nyt ostaisi, ei enää saisi ekstroja? En ole ihan varma.

Minulle Switcher 3 on paras versio pelistä. Olen pelannut sitä PS4:llä, Switchillä ja Series X:llä (Game Pass). Silti hämmästyttävintä on pelata sitä Liten kokoisella laitteella, niinkin hyvin säilytettynä kokemuksena, varsinkin sen ison patchin jälkeen. Saa nähdä, keikauttaako "next gen" -päivitys vielä vaakakuppia. W3 on sen verran hieno peli, että täytyyhän se varmaan hankkia niinkin  (tai sitten One-versio, senhän voi päivittää maksutta, kun aika tulee).


Mutta tosiaan, tällä hetkellä olen aivan tohkeissani Skyward Sword HD:stä. 20 pelitunnin jälkeen alan olla melko vakuuttunut siitä, että Nintendo ei ole koskaan aiemmin julkaissut tämän tason remasteria. QoL on tehnyt SS:stä jokaisella kuviteltavissa olevalla tavalla paremman, ja visuaalisuus pudottaa leukoja. Saavuin juuri Lake Florialle enkä meinaa oikein löytää sanoja tälle. Uusi rakkaus on syntynyt.

Nappikontrolleihin meni kieltämättä hetki päästä täysin sisään, mutta ai hemmetti, kun homma klikkasi, kaikesta tuli niin nautinnollista. Lentämisestä, uimisesta, vastustajan heikkoihin kohtiin iskemisestä. Pistin vielä 8bitdo Pro 2:n takanäppäimiin L:n (helpottaa vapaan kameran kääntelyä) ja vasemman tatin klikkauksen (iisimpää käyttää kilpeä ja kuperkeikkaa), joka sutjakoittaa nappikontrolleja vielä entisestään.

Sekin on mielenkiintoista, että kuten Links Awakeningin kanssa jo huomasin, tuntuu klassisen Zeldan konsepti BotWin Open Air -tyylin jälkeen niin paljon raikkaammalta ja paremmalta kuin, no sanotaanko nyt, kymmenen vuotta takaperin, jolloin Zelda tuntui väsähtäneen ainakin jonkin verran. Nyt tämä on niin jumalaista herkkua, että oksat pois.

Kun pelaan tätä peliä, niin tulee fiilis, että olen saanut jonkun taikavoimaa sisältävän asiaan pelikoneeseen ja hyllyyn. Olen saanut oikean, pienen, hengittävän ja charmia pursuavan maailman, johon pääsen sujahtamaan aina halutessani. Tämä on sokeaa fanitusta, mutta sitä en häpeä lainkaan. Omistan sen ja nautin siitä.  :)
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelien ruutukuvat : 18.07.2021 15:33
Legend of Zelda: Skyward Sword HD | Switch (telakassa)

Napattu Elgatolla png-muodossa ja 1080p-resoluutiossa, joten nauttikaa ennennäkemättömän hyvälaatuisista Nintendo Switch -ruutukaappauksista!  :)

4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.07.2021 07:28
Mietteitä Skyward Sword HD:stä intron ja ensimmäisen luolaston jälkeen (noin 5 tuntia pelaamista).

Graafisesti peli on aivan helvetin hieno ja tuntuu supersulavalta (ensimmäinen 60fps:n 3D-Zelda!). Maailma on kotoisa, värikäs ja siinä yksinkertaisesti haluaa viettää aikaa. Peli räjähtää 1080p:n ansiosta samalla tavalla uuteen kukoistukseen kuin mitä Super Mario Galaxy viime syksynä 3D All-Starsin ansiosta. Uskomatonta, miten Nintendon art stylet kestävät tällä tavalla aikaa.

Fin jatkuva neuvominen ei ole enää ongelma. Fi tulee todella harvoin enää esiin "pakotetusti", valtaosan jorinoista voi jättää omaan arvoonsa eikä niitä edes implikoida mitenkään erityisen häiritsevästi. Miekka vain hienovaraisesti vilkkuu, viestittäen että Fillä olisi sanottavaa.

Entäs kontrollit? Miekanheiluttelu on ujutettu oikeaan tattiin niin hyvin kuin mahdollista, ottaen huomioon että tämä oli alunperin sataprosenttinen liiketunnistuspeli, on se kelpo suoritus. Varsinkin lento-Beetlen ja linnun käyttäminen tatilla kallistelun sijaan on paljon tyydyttävämpää ja helpompaa. Kompromissina perinteisillä kontrolleilla joutuu kameraa kääntääkseen painamaan ensin L-nappia pohjaan, joka sotii vuosien saatossa hankittua lihasmuistia vastaan oikein kunnolla. Liiketunnistusohjauksella kameraa voi veivata kuten BotWissa, koska oikeaa tikkua ei tarvitse jättää miekalle. Onneksi perinteisillä kontrolleilla voi silti käyttää gyroa esineillä tähtäilyssä, se on monille tärkeää!

Noh, vapaa kamera sentään on pelissä, ja se on hieno uudistus. Se avartaa tätä hienoa maailmaa entisestään.

Tantalus on tehnyt ainakin alun perusteella hienoa duunia tämän remasterin kanssa.
5  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 16.07.2021 10:41
Omien lisätestailujen jäkeen täytyy sanoa, että retropelien lisäksi 30fps:n pelit tuntuvat hyötyvän BFI:stä valtavasti. Esimerkiksi Switchillä DOOM ja Apex saavat liikkeessä sellaisen määrän selkeyttä, jota en olisi uskonut näkeväni näillä paneeleilla. Toimii hienosti myös Monster Hunter Risessa. Ero on aikamoinen esimerkiksi 24" Samsungin LED-näyttöön, jonka vahvuus on toisaalta 1080p-natiivireso, mutta joka tulee näyttämään tämän jälkeen liiketoiston osalta varmasti melkoisen huonolta.

Kohta isken Skywardin Swordin koneeseen, ja luulisin senkin näyttävän todella upealta BFI:llä.

Voi vitsi kun Nintendo jaksaisi tehdä vastaavan toiminnon uuteen OLED Switchiin. Ei kyllä tule ihan heti tapahtumaan.  :)
6  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 15.07.2021 19:46
Moniko täällä käyttää OLEDissaan BFI (Black Frame Insertion) -asetusta pelien kanssa?

Kun hankin B9:n vuosi sitten, kokeilin sitä hetken, mutta totesin kuvan välkkyvän liikaa ja laitoin sen pian pois päältä. Unohdin asetuksen tämän jälkeen pitkäksi ajaksi.

Kunnes... kunnes katsoin Digital Foundryn jakson, jossa John Linneman pelasi nykyisen sukupolven pelejä CRT-monitorilla ja jossain vaiheessa totesi, että OLEDit ovat vihdoin nousseet liikkeen sulavuudessa CRT-paneelien tasolle, kiitos BFI:n.

Noh, kokeilin tätä vihdoin ajan kanssa kunnolla tänään, ja tulokset ovat Nintendo Switchin kanssa vähintäänkin mielenkiintoisia...

Ensinnäkin, välkyntään tottui parissa minuutissa. Kuva myös himmenee, mutta se ei ole minulle iso menetys. En käytä SDR-materiaalilla muutenkaan läheskään kirkkainta asetusta.

Pelasin NSO-peleistä  Super Mario Worldia, jossa juoksin erästä alkupään kenttää läpi niin, että kytkin välillä BFI:n päälle ja pois. Ero oli TODELLA iso BFI:n hyväksi, sillä juostessa kaikki taustalla näkyvä pysyi sharppina. Asetus pois päältä ja koko kenttä hajoaa juostessa blurriin.

MK8: Deluxessa liikkeen sulavuus ja terävyys on BFI:llä aivan järjetöntä. Siis kaikki radan varren kyltit, hahmot ja rakennukset ovat veitsenteräviä täydessä vauhdissa! Tuli lähinnä mieleen joku entisajan kolikkopelien huippuhyvä CRT-näyttö. Sama efekti GRID Autosportissa. Viimeistelin vielä testin pelaamalla hetken 30fps:n Borderlandsia, johon tuli aika paljon lisää "selkeyttä" BFI päällä. Ihan kuin asetus korjaisi tämän pelin perusteella melko tavalla blurria pois myös 30fps:n peleistä.


Nyt olen hieman hämmentynyt, ja myös malttamaton tekemään lisätestejä asetuksella.  Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että olen ollut aika pässinpää jättäessäni tämän asetuksen kokonaan vaille huomiota kokonaisen vuoden.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 14.07.2021 19:52
https://www.youtube.com/watch?v=qZG-Yr7sPBY

Muistan miten Wii-aikoina haaveilin siitä, miltä Skyward Sword voisi näyttää HD-resoluutioilla. Käyttäähän peli omintakeista grafiikkatyyliä, joka piirtää maailman impressionismiin perustuvaan ulkoasuun, eli terävämpi kuva olisi korostanut tyyliä juuri oikealla tavalla, sen sijaan että se olisi uponnut Wiillä suttuisuuteen.

SS näyttää tuon videon perusteella aivan helvetin hyvältä resoboostilla ja tekstuurien AI-skaalauksella, eikä 60fps:n antamaa sulavuuslisääkään tule väheksyä. Tähän vielä päälle mittava annos QoL-kamaa, niin vähemmästäkin hyppisin seinille.

Peli on ollut aikalailla Nintendo-fanien sylkykuppina viimeiset 10 vuotta, mutta uskon remasterin kääntävän ainakin muutaman sarjan ystävän mietteet pelistä positiivisiksi. Luulen, että se tulee nousemaan omallakin ranking-listalla.
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 12.07.2021 07:20
Kyykytys-avatar aktivoitu!

Verge ainakin sai itse Nintendolta tiedon, että uudessa mallissa ei ole enemmän muistia tai parempaa CPU:ta: https://www.theverge.com/2021/7/6/22565118/nintendo-oled-switch-cpu-ram-bluetooth-audio-headphones-dock-no-4k

Ehkä uudet tuuletusviillot on tehty, jotta laite olisi telakoituna aiempaakin hiljaisempi? Nyt olen helleputken aikana pistänyt merkille, että kyllähän se Switch melkoisesti rääkkää tuulettimia ja koskettaessa on jopa takapaneelista kuuma. Tuulettimet voivat ensimmäisenä pettää (TK:n OG-Switchille näin taisi käydä), jos laite joutuu niitä jatkuvasti huudattamaan, joten pieni lisätehokkuus tähän olisi ihan kiva juttu.

GameSpot, IGN ja Verge saivat jo laitteen käsiinsä, mutta videoita/kuvia siitä ei saanut vielä ottaa: https://www.nintendolife.com/news/2021/07/round_up_here_are_the_first_hands-on_impressions_of_the_nintendo_switch_oled

Toki se pitää omin silmin nähdä, mutta noiden perusteella vaikuttaa niin isolta parannukselta näyttöön, kuin mitä aiemmin kuvittelinkin. Alan olemaan alkupettymyksen jälkeen jopa pikkuisen innoissani tästä mojovasta handheld/tabletop-päivityksestä.  :)

Gigantti näköjään sikailee ennakkotilaushinnan kanssa kunnolla; 429€! https://www.gigantti.fi/product/gaming/konsolit/nintendo-pelikonsoli/336729/nintendo-switch-oled-pelikonsoli-valkoiset-joy-con-ohjaimet
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 09.07.2021 08:18
OLED-mallin hinta on tarkentunut Verkkiksessä ja Konsolinetissä nyt 369,90 euroon. Gigantti saattaa julkaisussa laittaa vielä kympin, pari alemmaksikin. En usko, että tästä tulee niin suurta pulaa kuin next gen -konsoleista, kun komponentit ovat pääasiassa samoja kuin aiemmassa mallissa. Tai no, joissain maissa voi tulla, mutta Suomessa ei ehkä niinkään.

Mietin tuossa, että 720p-natiiviresoon (tai lähelle sitä) kykenevät pelit tulevat varmasti näyttämään uudella näytöllä fantastisilta. Mutta entä pelit, joissa reso tippuu pahimmillaan 360p:ksi ja ruudunpäivitys menee alle 30:n? Vaikutus on tod.näk päinvastainen, eli puutteet tulevat vielä aiempaa selkeämmin ilmi.

Tummanpuhuvat indiet, klassikot ja 2D-pelit 60 fps:n frameratella voivat olla aika saakelin herkullisen näköisiä uudella OLED-näytöllä. Hollow Knight, Super Metroid, Axiom Verge, Dead Cells... Vesi nousee kielelle.
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 07.07.2021 13:35
Monster Hunter Stories: Wings of Ruin (Switch, demo)

Missasin ekan Monsu Storiesin täysin, koska en ole missään vaiheessa omistanut 3DS:ää. Tämä jatko-osa herätti ensin maltillista kiinnostusta, ja nyt lähempänä julkaisua odotukset ovat vain nousseet – eikä mainio demo ole tähän syistä vähäisimpiä.

Wings of Ruinsista haiskahtaa Pokemon enemmän kuin vähän; pelaaja löytää satunnaisesti maailmaan ilmestyvistä luolista hirviöiden munia, joista kuoriutuu Monster Hunter -pelisarjan pelaajille tuttuja otuksia. Välillä saa sekundaa ja välillä laatua, kun maailmaan sikiää kultainen, harvinaisempi luola.

Tämä on RPG, joka omaa "kivi-paperi-sakset"-taistelumekaniikan. Hyökkäyksistä on valittavissa voimaan, nopeuteen ja tekniikkaan perustuva rynnistys. Onneksi systeemi ei ole aivan niin satunnainen kuin aluksi kuulostaa, sillä eri hirvöiden tyyli eroaa toisistaan ja on jokseenkin pääteltävissä. Jos siis kaataa tietyn hirviötyypin, osaa jo toisen kohtaamisen tullessa tietää mitä liikkeitä kannattaa käyttää.

Ohjattavuus tuntuu omituisen kankealta. Pelissä on aivan hirmuiset deadzonet sekä hahmon liikkeissä että kameran liikuttelussa. Ensimmäistä kertaa ikinä käytin tässä pelissä 8Bitdo Pro 2:n deadzone-säätöä tateille, joka tekikin ohjauksesta välittömästi reagoivamman ja nautinnollisemman.

Ulkoasu on omiin silmiini nätti ja maltillisen anime, mutta suorituskyky jättää vielä toivomisen varaan, sillä laajemmissa ympäristöissä peli nykii ja pykii silminnähden. Toivottavasti kokoversio toimii paremmin. Peliä pääsenkin jatkamaan jo perjantaina suoraan demon tallennuksesta.Subnautica (Switch)

Game Passista löytyi Subnautica, ja kokeilinkin sitä tunnin ajan. Kuultuani NS-version saamat kehut laitoin pelin ja sen jatko-osan sisältävän tuplapackin tilaukseen.

Tässä on tehty aivan erinomaisen hyvää työtä. Peli ei pyörinyt tietääkseni aina kovin hyvin PS4:llä ja Onella, joka sai monet ihmettelemään, kun pelit julkistettiin Switchille. Kehittäjä kuitenkin kertoi, että se teki pelit alustalle käytännössä uudestaan vahvoilla Switch-optimoinneilla, ja se todellakin näkyy. Ainakin Subnautica (eli ensimmäinen osa) pyörii vakaasti ja näyttää mainiolta sekä handheldinä että docked-moodissa. Ero on hämmästyttävän pieni, vaikka Series X - ja NS-versiot käynnistäisi peräjälkeen. Nintendolla pelaava ottaa takkiin tietenkin resoluutiossa eniten, mutta pelin melko simppelistä tyylistä johtuen ero ei ole niin suuri kuin mitä raa'at luvut kertovat – tälläkään kertaa.

Subnautican vedenalainen maailma vetää puoleensa huimalla tunnelmallaan. Sukellusretkillään löytää yleensä aina hyödyllisiä materiaaleja ja vihjeentynkää siitä, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Pelkkä päämäärätön sukeltelukin tuntuu kiehtovalta. Ensituntuman perusteella tämä on aivan erinomainen seikkailu/selviytymispeli ja erityisen suositeltava, jos meri/sukellusteema kiehtoo tavallista enemmän.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 07.07.2021 12:36
OLED Switch ennakkotilattavissa: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/50522/qvhfb/Nintendo-Switch-OLED-pelikonsoli-valkoinen

Suomihinta asettunee välille 379€-399€, joka on Nintendolta aika röyhkeää hinnoittelua. Series S lähtee satasen halvemmalla ja PS5 Digital Edition about samaan hintaan (jos sellaisen jostain löytää).

Täytyy muistaa, että oletettavasti Nipa kykenee valmistamaan tätä jopa aiempaa Switchiä edullisemmin. OLED luo tuntua premiumista, mutta todellisuudessa Samsungin varastot pursuavat 7" Rigid OLED -näyttöjä, jollaisia uusissa Switcheissä käytetään. Niiden hankintahinta on tippunut koko ajan: https://twitter.com/6d6f636869/status/1367278003466555395.
12  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 07.07.2021 11:59
Olin juuri muuttanut Espooseen 2003 opiskelemaan. N-Gage julkaistiin silloin lokakuussa, ja muistaakseni menin heti julkaisupäivänä hakemaan sen itselleni.

Kyllähän se keräsi etenkin koulun käytävillä katseita, kun ihmeteltiin mikä hemmetti tuo oikein on. MP3-soittoäänetkin herättivät ihastusta. Hintaluokassaan Kake oli todellakin aivan omaa luokkaansa ja toi "älypuhelimet" niin alhaiseen hintaan, että opiskelijakin saattoi hankkia sellaisen itselleen. Se oli kova juttu, että puhelimeen ylipäätään pystyi asentamaan omaa softaa sillä tavalla.

En tosin pelannut laitteella juuri mitään koskaan. Taisin hankkia sille Sonicin (lähes epäpelattava kuvasuhteesta johtuen) ja RedLynxin kehittämän Pathway to Gloryn, joka oli oikeasti mainio taktiikkapeli/RTS. Se jäi ehkä laitteen parhaimmaksi peliksi?

N-Gageni päätyi lopulta finngamerille vuosia myöhemmin pikkurahalla. Löysi siis oikein hyvän kodin arvostavan keräilijän hyllystä.  :)
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 06.07.2021 16:59
Näin jälkikäteen voi sanoa, että Heinzin arvio siitä, että insiderit sekoittivat oikean next gen -Switchin ja OLED-mallin infoja keskenään, on tod.näk oikeilla jäljillä. Ehkä ensi vuosi on vielä liian aikainen "Switch 2:lle", mutta 2023 alkaa olla jo realistisempi arvio.

OLED Switch kyllä kiinnostaa handheldinä ja tabletoppina pelaavaa kohtuullisen paljon. Samalla saisi toisen dockattavan koneen talouteen.

Mutta en yritä kätkeä pettymystäni. Halusin DLSS-Switchin, ja nyt tuntuu, ettei joulupukkia olekaan olemassa. Ainakaan vielä. Täydet pointsit kotiin heinzille, joka spekuloinneissaan oli jatkuvasti askeleen edellä ja kaveri, joka yritti turhaan sammutella tulipaloja kukkaruiskulla.  :)
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 06.07.2021 16:22
https://www.youtube.com/watch?v=4mHq6Y7JSmg

Seuraava Switch on OLED Switch, joka on käsittääkseni näyttöä lukuunottamatta samanlainen kuin aiempi lippulaivamalli. Eli ei parannuksia resoluutioon tai suorituskykyyn (ellei parempaa tietoa tästä ilmaannu, mutta Nintendo ei ainakaan videossa mainitse sellaista).

Nielen tappioni kuin mies; Heinz, osoita minulle avatari ja kannan sitä häpeän merkkinä seuraavan kuukauden.  :lol:
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 02.07.2021 16:44
https://www.youtube.com/watch?v=DPHBRmpvX48

Yes!

Fin vaimentaminen ja perinteiset kontrollit tulevat parantamaan Skyward Swordia tuntuvasti. Aikoinaan Wiillä se ei tuntunut mitenkään ihmeelliseltä. Remasteria odotan jo vesi kielellä, varsinkin kun tämä traileri toi mukanaan odotettuja uutisia siitä, että Nintendo on myös nielaissut ylpeytensä ja parantanut peliä faneilta saadun palautteen avulla.

Pelin muistan olevan eräänlainen low-key Metroidvania. Ympäristöt ovat ahtaita ja jokainen tuntuu kuin yhdeltä isolta puzzlelta, temppelien ulkopuolellakin. Nintendo teki BotWissa lähes kaiken täysin toisin.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 02.07.2021 10:36
Panic Button on kyllä jatkanut Apex-porttauksen kanssa hyvää suorittamista. PB paranteli DOOMIA ja Wolfensteineja jokaisella päivityksellä, ja samaa tapahtuu nyt Apexin kanssa. Olen nimittäin satavarma, että Genesis-päivityksen mukana kontrolleista leikkautui pois kunnolla input lagia. Nyt peli on sen osalta lähempänä Series X -versiota kuin koskaan ennen. Aika hämmästyttävää, miten tämäkin vaihtelee peli peliltä todella paljon. Esimerkiksi Metro-pelit ovat Switchillä kenties reagoivampia 30fps:n shoottereita, joita olen koskaan pelannut ja toimivat mittatikkuina. Apex ei ole vielä samalla tasolla, mutta otti kunnon askeleen eteenpäin.

Pelissä on voimakas dynaaminen resoluutio, mutta olen myös näkevinäni, että päivityksen jälkeen se pysyy useammin lähempänä 720p:n targetia.

Olisikohan FOV-säätö Switch-porttiin liikaa vaadittu? Sen ei välttämättä tarvitsisi olla edes 110, esimerkiksi 85 maksimina toisi jo kummasti avaruutta peliin. Satakympin voisi säästää Super Switch -versioon.

Uusvanhat mapit ovat myös aivan helvetin hyviä. Layout on käytännössä sama, mutta niiden suunnittelu on jotenkin loogisempaa. Uudet versiot ovat niihin verrattuna ylisuunniteltuja? Varsinkin Worlds Edgen vanha valaistus näyttää ylivoimaisen hyvältä uuteen verrattuna.
17  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Jalkapallon EM-kisat 2021 : 02.07.2021 10:26
Kuka perustaa koronaulinaketjun?  :)

https://www.pelaajalauta.fi/forum/vapaa-sana/koronavirus-seuranta/

Pitkittynyt Covid ei ole mitenkään harvinainen. Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa puolella 16-30 vuotiaista taudin sairastaneista esiintyi long covidia. Lähipiirissäkin useammalla ihmisellä tauti jatkunut puolesta vuodesta vuoteen eikä ole pystynyt käymään normaalisti töissä. Hyväkuntoisia, nuorehkoja ihmisiä ilman perussairauksia. Ei siinä paljon lohduta, jos foorumeilla naureskellaan, ettei siihen kuole, rajoitukset pois vaan. Oireet saattavat olla jossain määrin kiusana koko loppuelämän, ei sitä tiedä.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 30.06.2021 10:22
Ostin digitaalisena SEKÄ tilasin fyysisen kopion ulkomailta. Ei saapunut fyysinen versio postiin ennen lomareissuja, joten livautin digitaalisenkin version.

Peli on tosiaan 30fps, mikä on sääli, sillä jo Dreamcastilla Thps 2 oli 60fps. Mutta framerate on vakaa ja muutenkin hyvä porttaus kyllä kaikin puolin. Pelinä meikäläisen Goty.  Henkilökohtaisesti en tule enää koskemaankaan PS4-versioon tämän jälkeen. Kunnollinen Tony Hawk kannettavassa formaatissa on itselleni unelmien täyttymys. Aina voi vetää pari rundia missä vain, milloin vain.

Jees, hyvä kuulla!

Coolshop on listannut Haukan NS-version heinäkuun loppuun, joten onneksi peli saapunee Eurooppaan myös virallista kautta. https://www.coolshop.fi/tuote/tony-hawks-pro-skater-1-2/238N59/

Fyysinen versio sisältää molempien pelien yksinpelimoodit ilman suurempia kommervenkkejä, day one patch (3.5 gb) lisää online-moninpelin ja ilmeisesti suorituskykyparannuksia. Hyvin tehty fyysinen julkaisu, siis.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 29.06.2021 11:40
Onko Switchin Haukka muuten 60fps?

Ymmärtääkseni vakaa 30. TK voi vahvistaa.
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 29.06.2021 08:02
Itse jätin Split Pad Prot aikoinaan ostoskoriin juuri gyro-puutteen takia, ja nyt kun lukee foorumeita ja Redditiä, monilla tuntuu olevan deadzone-ongelmia niiden kanssa.

Bin Bokin vastineet ilmeisesti ylivertaiset kaikin tavoin, mutta mikään kauppa Euroopassa ei tunnu niitä myyvän, ja importatessa hinta nousee liian suureksi omaan makuuni: https://binbok.com/products/joycon-controller-for-nintendo-switch-wireless-ergonomic-joy-con-replacement-with-d-pad-non-slip-grip-turbo-dual-vibration-6-axis-gyro-motion-control-l-r-gamecube-remotes-gamepad


TK, ostitko Haukan Switchille digitaalisena vai fyysisenä? Fyysinen ei tainnut taaskaan saapua Eurooppaan ja kasetti on loppunut ilmeisesti joka paikasta muutenkin. Peli on ostoslistalla, jos löydän jostain fyysisenä järkihintaan.  :)
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 24.06.2021 18:26
https://www.youtube.com/watch?v=cO0rGsNQ-pw

Alkuperäiset versiot Kings Canyonista ja Worlds Edgestä palaavat ensi viikolla peliin rajoitetuksi ajaksi! Uutena pelaajana olen mehuissani, kun pääsen näkemään mistä homma aikoinaan alkoi. Monet alusta asti mukana olleet tuntuvat pitävän alkuperäisiä monin tavoin parempina karttoina kuin "kehittyneempiä" versioita.

Kohta alkaa Season 9:n Battle Pass olla taputeltu täällä, mutta ei se kyllä estä jauhamasta tätä Eventtiä törkeitä määriä.
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 23.06.2021 17:55
En ollut kovinkaan innoissani Monster Hunter Stories 2:sta sen julkistuksen aikaan, mutta kummasti hype on noussut sen tahtiin, mitä Risen pelikello on lihonut. Tänään ilmestyneissä previkoissa peli näyttää jo erinomaiselta: https://www.youtube.com/watch?v=ANnnQ-vxH3k

Parasta on, että pelistä ilmestyy demo jo ylihuomenna, joten ei tarvitse ostaa Bullfangoa säkissä. Demostakin pääsee jatkamaan kokoversiossa, jos sen hankkii.

Sellainen kutina, että Monsu Stories 2 ja Skyward Sword HD ovat minulle helteisen heinäkuun pelit – ja eiköhän niistä vähän pidemmällekin riitä.  :)

23  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 23.06.2021 07:37
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1624346140

Dolby Vision 120hz -tuki lähtemässä päivityksenä uuteen 1-sarjaan näillä näppäimillä, ja pian se on saatavilla myös 2020 malleille. LG tutkii samalla, voiko se tuoda ominaisuuden myös 9-sarjalaisiin.

Ei se ihan katastrofaalista ole, jos päivitys jää saamatta omaan B9:ään. HDR10:n ja Visionin ero ei ainakaan minun mielestäni ole niin iso, ja ilman tehokasta PC:tä tästä ominaisuudesta pääsee konsolipelaaja muutenkin aika harvoin nautiskelemaan.

Kuitenkin, jos tuovat sen myös ysisarjaan, asiakastyytyväisyys nousee. Olisin silloin entistäkin tyytyväisempi valintaani, jos se nyt edes voi olla mahdollista.  :)
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 18.06.2021 07:50

Kiitos! Nyt se oli muuten tullut verkkokauppaankin: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/26351/qvjhj/Metroid-Dread-Special-Edition-peli-Switch

VPD:n hinta varmaan placeholder, kun hinta Verkkiksessä 89,90. Laitoin sinne tilauksen noudolla sisään. 1 tilaus per asiakas näköjään.

Myynti lähtenyt hyvin käyntiin: https://www.nintendolife.com/news/2021/06/metroid_dread_tops_amazons_best_sellers_chart  Toivottavasti Dread repii Samus Returnsin myynnit kappaleiksi ja antaa sarjan paluulle kunnon pamauksen.  :)
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 18.06.2021 07:01
Katsoin Dreadista eilen tämän Nintendolifen Direct feed -videon. Näkemästään sai enemmän irti, kun mukana ei ollut selostusta ja pelaajien kasvoja pikkuruuduissa. Reseterassa oli myös koottu hieno albumi ruutukuvia: https://imgur.com/gallery/o1FKUwZ

Tämä video on totta kai raskaasti pakattu, mutta peli näyttää silti varsinkin OLEDilla tyrmäävän hyvältä. Ja kuulostaa myös, varsinkin ambient-äänimaailma vaikuttaa tämän makupalan perusteella hienolta.

Visuaalisuuden punoo kasaan se, miten upeasti Samus on animoitu: 60fps tekee Samuksen liikkeistä taianomaisen sulavia, hyppyjä, vastaiskuja, liukuja ja pieniä yksityiskohtia on lumoavaa katsella. Super Metroidin Samus on raskas köntys verrattaessa Dreadiin.


Olen Miggen tavoin kiinnostunut hankkimaan Special Editionin, mutta en ole vielä nähnyt sitä yhdessäkään kotimaisessa kaupassa/verkkokaupassa listattuna. Tänne saa vinkata, kun sellainen on tilattavissa jostain.  :)

26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 16.06.2021 19:36
Metroid Dread oli minulle messujen parasta antia. BotW 2 on yksinkertaisesti vielä liian kaukana tulevaisuudessa, että uskaltaisin antaa itseni sen hypelle. Dread sen sijaan ilmestyy jo neljän kuukauden päästä ja näyttää omaan silmääni sitä paremmalta, mitä enemmän sitä näen ruudulla liikkeessä.

Toiseksi rankkaan Mario+Rabbids Sparks of Hopen. Jos vuosi 2017 olisi ollut löysempi, Kingdom Battle olisi voinut napata minulta jopa Vuoden Peli -tittelin. Tähän on kasvatettu budjettia, nostettu mittakaavaa ja Ubi on tod.näk oppinut puristamaan laitteestakin enemmän mehuja. Tästä voi tulla originaalia parempi peli, ja se olisi melkoista.

Mario Party Superstars kolmannelle sijalle. Super Mario Party oli oikea askel takaisin wanhaan hyvään aikaan sarjassa, mutta ihan loppuun se ei hommaa vienyt. Nyt on kaikki niinkuin ennen: tähdet maksavat 20 kolikkoa, Boon käyttäminen varastukseen 50 ja hahmojen erikoisnopat ja apurit ovat poissa. Sataprosenttinen back to basics, ja samalla paluu N64-aikauden osien suunnitteluun minipeleissä ja laudoissa. Tätä tullaan syksyllä hakkaamaan, ja tämän vuoksi tullaan syksyllä hakkaamaan.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: E3 2021 : 16.06.2021 14:31
Alan olemaan aika täynnä tasa-arvoa, rasismia, suvaitsevaisuutta ja kaikkea muuta sanahelinää. Ihan uskomatonta kuinka pihalla koko yhteiskunta on tämän asian kanssa. Ymmärrän että tasa-arvo pitää olla, mutta ei ole homojen oikeuksia, naisten oikeuksia, mustien oikeusia jne. On vain ihmisoikeuksia ja kaikki, KAIKKI ihmiset mahtuvat sen lokeron alle. Ja ei se tarkoita että jonkun tarvitsee tykätä siitä että joku tykkää tunkea kyrvän toisen perseeseen. Itse oksentaisin jos joutuisin tekemään niin tai joku tekisi mulle niin. Mutta ei se kuulu mulle karvan vertaa jos joku siitä tykkää. Aivan sama ja niin se pitäisi olla kaikille.
Morgan Freeman sanoi aikoinaan rasismista parhaiten:
Freeman: I don't want Black History Month
Haastattelija: How are we going to get rid off racism
Freeman: Stop talking about it. I stop calling you a white man, and I'm asking you stop calling me a black man.

Fiksuimmat sanat mitä rasismista tai tasa-arvosta on sanottu ikinä. En tarkoita että tasa-arvosta ei pitäisi puhua. Totta kai pitää. Mutta esim. "Black lives matter" on ehkä suurimpia karhun palveluksia rasismille mitä on. Se erottelee edelleen rotuja kuin veitsellä. "Lives matter" olisi tuonut jo oletus ajatuksena koko kansa yhteen. Nyt se on "mustien juttu". Lisäksi kukaan ei synny rasistiksi. Lapset eivät ikinä katso ihon väriä leikeissä. Heille ensimmäinen kysymys "Black lives matter" sloganista olisi "Miten niin mustat? Eikö mustat ole ihmisiä." Mutta kun maailma on vaan niin vitun tyhmä ihon väriin katsomatta.
MeToo oli hieno kamppanja, koska sitä ei henkilöllistetty oletusarvoisesti naisiin, vaan auktoriteettien sairaaseen asenteeseen heikompia kohtaan.


Anteeksi off-topic avautuminen. Mutta kun tälläisiä aiheita eksyy E3 -keskusteluun, puhumattakaan itse messuista, silloin jokin ei vain toimi. Toki myönnän senkin, että meikäläisen on helppo huudella valkoisena miehenä, mutta ongelma ei ole siinä että mustia mustia ja "vähemmistöjä" ei kunnioiteta vaan siinä että heitä yleensäkkin erotellaan omiin lokeroihin.

Jayheiz, missä olitkaan töissä? Pitäisi soittaa sun työnantajalle ja kysellä vähän mitä mieltä ne on sun nais- ja homovihasta. ;)

Ensin Nintendovastaisuus ja sitten tämä. Jayheiz on viittä vaille cancellattu.  ;D
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 16.06.2021 06:16
Minulle Nintendon lyhyemmän kehityskaaren pelit (kuten Golf ja Mario Party) ovat yhtä tärkeitä kuin ne "maailman parhaiksi peleiksi" potentiaalisesti kutsutut pommit, joita yhtiö hioo pääkehitystalonsa salaisissa sopeissa vuosia. Sosiaalisen aspektin sisältävät julkaisut tuovat naurua, väriä ja myös kovan luokan kilvoittelua kuvioihin; esimerkiksi Mario Tennis Acesissa on rautaiset pelimekaniikat, jotka ovat niin syvälliset, että Nintendo olisi voinut hyvin käyttää sitä kilpapelinä. Olen pelannut sitä yli sata tuntia ja Golfistakin aion nautiskella tulevina vuosina. Olen myös aivan fiiliksissä Mario Partystä. Klassisia lautoja, klassisia minipelejä, uusiksi tehtynä. Nämä pelit edustavat puhtainta Nintendoa ja juhlivat samalla sitä, miksi pelaan videopelejä.

Suurin osa keskustelupalstojen pelaajista tuntuu vähättelevän näitä pienempiä julkaisuja. Herranen aika, WarioWare palaa parhaaseen muotoonsa sitten Cube-päivien, Advance Wars saa uuden elämän, klassinen Metroid saa vihdoin jatkoa (Mercury Steamia on auttamassa myös Nintendon omaa väkeä sen yhdestä EPD-tiimistä, aivan kuten Nintendo on auttanut Retroa Prime-pelien kanssa). Nämä saavat ainakin minut jännittyneeksi.

Muistakaa myös, että Covid seisautti japanilaisen peliteollisuuden hetkeksi kokonaan, ja tuon jälkeenkin sillä on varmasti ollut vaikutuksensa julkaisuaikatauluihin. Mitä viime vuonna tapahtui, näkyy vielä selvemmin tänä vuonna.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 15.06.2021 22:21
Mun mielestä Dread näyttää visuaalisesti tosi hienolta. Pelissä on varmasti muös orgaanisempia ympäristöjä metallisten tutkimuskeskusten lisäksi. Tuolta 2D-Metroidin pitää nykyraudalla näyttää. Treehousen 20 minuutin videon jälkeen melkein toivoo, että lokakuu olisi jo lähempänä!
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2021 : 15.06.2021 19:53


Mutta jälleen... Nintendo oli Nintendo. Mahdollisuudet oli kovat, lopputulos korkeintaan "meh".

Tätä en vaan voi ymmärtää. Direct oli täynnä pelejä, jotka saivat Nintendo-fanin kangen kivikovaksi. Ai niin, mutta sinullehan 95% Nintendo-tyylin peleistä on pelkkää ilmaa.


Ja tottakai Studio joka tekee peliä on tärkeämpi kuin itse peli tai sen laatu. Totta kai. Mitä Retro studios oli ennen MP-trilogiaa?
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 248
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines