Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 261
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 28.01.2023 15:51
Voisin tänään vaikka seitsemän aikoihin pistää Bondissa online-moninpelit käyntiin, jos porukkaa löytyy. Kiinnostuneet voivat lisätä meikän NS-kaverilistalle: SW-6821-6608-0308. Kaikki ovat tervetulleita yrittämään sisäänpääsyä näihin kemuihin.  8)

Olen pelannut Goldua viime tunnit 8Bitdo:n Ultimatella. Tuntuu tosiaan mainiolta noiden mainitsemieni kontrollisäätöjen jälkeen, joka lupaa hyvää neljän pelaajan kekkereihin. Kaikille kun ei ole jakaa N64-ohjaimia. Tällä hetkellä pyytävät muuten Saksan eBayssä noista Switchin N64-padeista 150-200 euroa ja menevät kaupaksikin niillä hinnoilla... Meikällä on yksi, mutta jos olisin tiennyt miten harvinaisiksi muuttuvat, niin olisin ostanut useammankin. Ei ole kyllä Super NES -padejakaan näkynyt tietääkseni ainakaan Euroopan Nintendon verkkomyymälässä pitkiin aikoihin. Onneksi hankin heti kaksi.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 27.01.2023 09:48
Etkö omista Switchille N64-ohjainta? Huoli pois, tällä kikalla kontrollit saa joy-coneilla ja Pro-ohjaimilla lähelle modernia räiskintää (ja tuntumaan hyvin samalta kuin Goldun Xbox-versiossa, johon kontrolleja on modernisoitu enemmän).

1. Avaa System Settings ja sieltä Controllers and Sensors
2. Avaa Change Button Mapping
3. Pro Controller --> Change
4. Control Stick Settings --> Left stick, change to Right Stick: On, Right Stick, Change to Left Stick: On
5. Palaa yksi askel taaksepäin ja vaihda nämä napit näin: ZL -> L, ZR -> ZL
6. Vaihda vielä lopuksi Goldeneyen 007:n ohjausasetuksista ohjaustavaksi "1.2 Solitaire".

Ohjaustapa kannattaa myös tallentaa, jotta sen pystyy aina halutessaan lataamaan uudelleen.

Tässä vielä GameXplainin video tästä kikasta, jos selitykseni tuntui sekavalta.

Tämän jälkeen pystyt liikkumaan vasemmalla tatilla, tähtäämään oikealla ja ampumaan ZL-liipaisimella modernin räiskinnän tavoin!

N64-ohjain on toki yhä paras tapa pelata Bondia, mutta tämän jälkeen myös Pro-ohjaimella sitä pystyy pelaamaan vallan mainiosti ja moninpeli on hauskaa myös käsikonsoli-moodissa.

Ai saakeli, viitisen minuuttia kului ja pääsin läpi vanhentuneen ulkoasun seinämästä ja olin jälleen pelin pauloissa. Soundtrack on aivan taivaallinen.

Raren kaukonäköisyys lisätä laajakuvatuki ja sallia ohjaustapojen monipuolinen muokkaus tekevät tästä pelistä yhä pelattavan vuonna 2023.
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 26.01.2023 07:15

Mielenkiintoisena faktana: tämä tulee olemaan NSO:ssa ensimmäinen peli, joka tukee laajakuvaa.


Olisihan se ollut jännää ettei olisi ollut laajakuvatukea, kun alkuperäisessäkin on. En ymmärrä miksi tuota mainostetaan erikseen. Rarella oli N64-peleissä lähes jokaisessa widescreen-tuki ja ja olivat muutenkin PAL-optimoituja. Niitä harvoja firmoja, jotka tajusivat jotain. Nintendo sen sijaan tyri jokaisen PAL-version.

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, N64-pelit Wii U:lla eivät toimineet laajakuvana, vaikka peli tuki sitä (Donkey 64). Itse pelkäsin tälläkin kertaa pahinta, koska NSO pakottaa sivuille profiilikuvat ja sen kuvion. Toivottavasti tulisi asetus, että sen saisi kokonaan pois päältä kaikissa peleissä.

Mutta aika paljon hyviä asioita on tapahtunut Nintendolla emulaation suhteen sen jälkeen, kun NERD otti ohjat emu-osastolla. Voidaan toki aina sanoa, että on aikakin parantaa, mutta minä olen silti kiitollinen pienistäkin parannuksista – ei mikään ole itsestäänselvää, eikä saisikaan olla.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 25.01.2023 16:07
Goldu perjantaina linjoille!!!

https://www.youtube.com/watch?v=iwoE9sXGd_U

Mielenkiintoisena faktana: tämä tulee olemaan NSO:ssa ensimmäinen peli, joka tukee laajakuvaa.

Katsoin juuri uuden trailerin Goldeneye 007:sta... en voi vieläkään uskoa täysin, että tämä tapahtuu.  ;D
5  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 24.01.2023 11:39
https://www.youtube.com/watch?v=mnlHOPRIuXo

Varmaan tähän asti parhaiten kuvattu videoarvostelu uudesta LG:n 27" OLED-näytöstä. Tässä tuli esiin myös yksi tärkeä fakta: näyttö ottaa vastaan myös 4K120hz-signaalia, joka on konsolipelaajalle oleellinen juttu, koska esimerkiksi Series X ei ymmärtääkseni syötä 1440p-resoluutiolla näytölle lainkaan HDR-signaalia.

Samoin, jos esimerkiksi Switch 2 – joka tulee kauppoihin 2030 – ei tue kuin resoluutioita 720p, 1080p ja 4K, saa konsolista silti hyödyn irti tällä näytöllä.

Input lagista ei ole virallisia lukuja, mutta näyttöä on kuvattu "telepaattiseksi", eli kaikki tapahtuu kuin ajatuksen voimalla. Toki signaali vaikuttaa tähän myös ja 60hz- ja 120hz -signaaleissa on totta kai hieman enemmän lagia kuin 240hz:n vastaavassa.

Liiketoisto tuntuisi olevan myös aivan briljanttia. Tässä näytössä ei kuitenkaan ole BFI-toimintoa. Olisikin kiva saada kokemuksia siitä, miltä esimerkiksi 60hz:n pelin liiketoisto näyttää 27" OLEDilla jos sitä vastaan laitetaan OLED TV+BFI.


Luin myös sellaista, että näytön tilaukset alkaisivat ainakin Saksassa 6. helmikuuta. Lieneekö se sitten päivä, kun näyttöä alkaa ilmestymään muuallakin Euroopassa verkkokauppojen listoille?
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 23.01.2023 08:06
Goldeneye 007 tällä viikolla?

Se olisi sitten Microsoftin tehtävä pudottaa tämä ikoninen peli keskiviikkona illalla klo 22 kotimaan aikaa, kun Developer_Direct käynnistyy. Todennäköisesti ovat sopineet homman niin, että Nintendo hoiti ensijulkistuksen, ja Microsoft sai puolestaan kunnian laukaista Goldu linjoille.

Ja kuulkaas, onhan se liipaisinsormi käpertynyt ihanan N64-ohjaimen Z-napin ympärille jo – koittaako tämä ihanainen päivä viimein, kun Facilityn fasiliteetit taas aukeavat? Tämä on historiallinen uudelleenjulkaisu ja alan olla niin täpinöissä, että pettymys iskee kasvoille kuin miljoona lekaa taivaalta, jos ylihuomenna ei tapahdukaan mitään.

Mutta tapahtuu kyllä. I want to believe.  8)

7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 20.01.2023 20:04
Napsuu kyllä tämä Fire Emblem Engagen tyyli paremmin meikäläisen makuhermoon kuin Three Housesin vastaava. Tässä on käytetty värejä makeasti ja maailma on muutenkin kiintoisamman ja kauniimman näköinen. Suhdesompailua ja muuta mikrotekemistä on myös vähemmän kuin edeltäjässä, joten itse pääkattaukselle (strategialle) on aikaa enemmän. Painotan kuitenkin, että Three Houses oli minulle periaatteessa ensimmäinen sarjan osa, jota pelasin kunnolla, eli en osaa suoraan verrata Engagea esimerkiksi Gamecube-osiin, mutta ymmärrän että tämä on enemmän perinteisempi FE-peli kuin mitä Three Houses luostari-meininkeineen oli.

Yksi asia, missä tämä varmasti ottaa pataan Three Housesilta on juoni. Edeltäjässä oli aivan briljantti tarina, makeita käänteitä ja muutenkin tunne kokoajan läsnä, että pelissä on ja paljon. Tämä on taas perinteisempää, kepeää fantasiahöttöä tuhatvuotisine lohikäärmeineen. Three Houses on tummasävyinen, vakavammin otettava ja tarinaltaan koukuttavampi. Engage taas todennäköisesti vie pelillisesti helposti voiton, kun kaikki on sanottu ja tehty.

Ja kuka sitä Switch Prota muka tarvitsee, kun on mClassic!  8)

8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 20.01.2023 14:29
Jaahas, Monster Hunter Rise löytyy nyt gamepassista. Pitää kai sitä testata. Ei ole tullut kyllä pelattua juurikaan MH-pelejä, mutta katsotaan. Cooppina kai olisi hauskempi, mutta Capcom on paska tukemaan crossplayta.

Crossplay ja myös cross-save olisi tosiaan ollut kova juttu tähänkin. Switch-version yli sadan tunnin edistymistä en viitsisi heittää kankkulan kaivoon, eli en usko että Xbox-versiota tulee kovin paljon pelattua.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 20.01.2023 07:36
https://www.youtube.com/watch?v=teLT4Q7kPjc

Bloomberg raportoi, että Nintendo on lisäämässä nykyisen Switch-konsolin valmistusmääriä tälle vuodelle.

Aikamoista. NS lähtee seitsemännelle vuodelleen, ja konsolin odotetaan myyvän viime vuotta paremmin. Nintendolla on pakko olla Tears of the Kingdomin lisäksi taskuissaan muutakin hyvää, pelkällä jäähdyttelytaktiikalla Switch tuskin myy viime vuotta paremmin. Nipa tuskin päästää tätä konsolia hyytymään Wiin tavoin.

Hetkinen, täytyy myös muistaa, että Nintendo ei ole virallisesti vielä kertaakaan konsolin elinkaaren aikana laskenut sen hintaa. 50 euroa pois kaikista malleista ajaisi vamasti jonkin verran uutta yleisöä ekosysteemin pariin, ja 150 euron hintainen Lite olisi melkein heräteostoskamaa.

10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 18.01.2023 11:55
Dying Light: Platinum Editionia tullut taas jatkettua Switchillä. En voi kuin ihmetellä, miten hyvin tämä porttaus on onnistuttu tekemään, peliä on ilo (varsinkin päivitysten jälkeen) pelata niin käsikonsoli- kuin docked-moodeissa. Alan kallistua sille linjalle, että kyseessä on paras 3rd party -portti ikinä, ainakin sen suhteen, miten hyvin alkuperäisten versioiden kuvanlaatu on onnistuttu säilyttämään Switchillä. Muutenkin hieno peli. Alussa tunsin itseni aika voimattomaksi ja hauraaksi pelissä, mutta pikkuhiljaa pääsi käsiksi parempiin kykyihin ja aseisiin. Parkouri ja lopulta Grapple tekevät pelimaailmassa liikkumisesta todella hauskaa. Sanovat, että kakkonen olisi huonompi kuin originaali, mutta siitä en vielä lähde sanomaan juuta enkä jaata.

Siitä puheenollen: Dying Light 2:n cloud-version piti ilmestyä NS:lle jo viime vuoden helmikuussa, mutta siitä ei ole myöhästymisen jälkeen kuulunut enää yhtään mitään. Elättelen toiveita, että löysivät jotakin, jolla ovat saaneet työstettyä kakkosesta natiivia versiota Switchille. No, jos ei nykyiselle konsolille, niin sitten ainakin seuraavalle.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 15.01.2023 16:27
Ei hemmetti, kuulostaa aivan helvetin siistiltä! Ja iso kiitos jos tosiaan on mahdollista päästä beta-testaamaan peliä.

Osuu kyllä oivaan markkinarakoon, koska Switchillä ei edelläänkään ole KUUDEN VUODEN jälkeen juurikaan jaetulla ruudulla pelattavia fps-pelejä. Quake on melkeinpä ainoa vakavasti otettava, ja siksi niin moni itkee Goldeneye 007:n perään. Upeaa silti saada klassikoiden rinnalle ihan uutta pelattavaa ja sellaiselta tiimiltä, joka varmasti suurella sydämellä ymmärtää miten homma hoidetaan kotiin.  8)

12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 13.01.2023 18:25
En väitä vastaan etteikö kehittäjät olisi useinkin laiskoja ja onhan noita muitakin Switchillä. Mutta edes Nintendon omat Only for Switch ei tuohon taida yltää, ainakaan koko aikaa.

Tämä on ollut varsinkin parin viime vuoden aikana kasvavassa määrin harvinaisempaa.

ARMS (1080p60) ja Luigi's Mansion 3 (1080p30) ovat mielestäni ehkäpä suurimmat taidonnäytteet resoluution ja grafiikan laadun osalta, jos mukaan ei lasketa MK8:n ja Tropical Freezen kaltaisia uudelleenjulkaisuja.

ARMS on vieläkin aivan helvetin hienon näköinen peli, ja tuli ulos pari kuukautta Switchin julkaisusta. Mario Kart -tiimiltä tämäkin, joten ei ihme.

Vanha kuva kuvankaappaus-ketjusta:13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 13.01.2023 13:15
Tai miksi ihmeessä joku retrotyylinen Ion Fury on Switchillä 30fps eikä 60fps? Koska juosten kustu porttaus. Sitten sanotaan, että "Switch-peliksi hyvä". Joopa joo.

Koodilla saa avattua kuuteenkymppiin, mutta tässä tapauksessa toki sahaa monissa kentissä 30-60:n fps:n välillä, joka saattaa olla monille liikaa. Sisätiloissa lähempänä kuuttakymppiä.

Mutta aika pommi kuulla, että TK GameStudios kokkaa siellä jotakin makeaa Switch-peliä meille. Laita ihmeessä lisätietoa kun on jotakin kerrottavaa ja jaettavaa, tämä meni nimittäin odotuslistalle että heilahti.

Jokohan Koizumi on käynyt heittämässä 4K Switchit Kajaanin studiolle.  8)


14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xenoblade Chronicles 3 : 13.01.2023 10:54
Monolith kertoo XC3:n teknisestä toteutuksesta (Google Translatella käännetty japanista englanniksi).

Tämä tuli ulos jo joulukuun alussa, mutta missasin tämän artikkelin silloin. Tämä on mielenkiintoinen sukellus Xeno 3:n tekniikkaan ja niihin merkittäviin tuloksiin, joihin Monolith pääsi ottaessaan periatteessa vuoden lisäaikaa pelin optimointiin. Xeno 2:n saamat haukut kuvanlaadusta otettiin studiolla ilmeisen henkiökohtaisesti.

Lainaus
And the resolution after upsampling has been changed from the maximum "960 x 544" in TV mode to "1920 x 1080" . From the place where the mobile mode was maximum "776 × 440" to "1552 × 880" .

However, in portable mode, this "1552 x 880" is down-sampled to the output resolution of "1280 x 720", and the super-sampling effect [*6] improves image quality.

Käsikonsoli-moodissa temporal upsamplingilla saavutettu 1552x880 reso itseasiassa jopa supersamplataan Switchin 1280x720-resoluution näytölle. Eli ei ihme, jos peli näyttää etenkin tässä moodissa valovuosia terävämmältä kuin Xeno 2.

Toivottavasti Nintendo on kyennyt sisällyttämään samankaltaisen tekniikan Tears of the Kingdomiin. Monolith on varmasti kuitenkin jakanut tämän Nintendolle.

Joskus kymmenen vuoden päästä varmaan oikeasti tajutaan, miten kova saavutus Xeno 3 Switchillä oli. Tämä ja Metroid Dread tulevat nousemaan hurjasti arvostuksessa sitä mukaa kun aika kuluu, veikkaan.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 11.01.2023 18:04
Persona 5 Royalia tullut pelattua Switchillä rauhalliseen tahtiin sitten julkaisun, yleensä noin puolen tunnin sessioissa. Kellossa nyt tunteja 26 ja risat. Oletettavasti edessä on vielä aikamoinen seikkailu!

Ja onhan tämä ehdottomasti genrensä valioita, se on jo tässä vaiheessa selvää. Dialogi, musiikit, hahmojen väliset suhteet, ilmapiiri... kaikki timangia. Peli luo upeasti fiiliksen, jossa tuntee oikeasti sujahtavansa Tokion lukioelämään aina kun pelin laittaa päälle. Siellä se odottaa, ihan toinen maailma ja paikka, aina halutessani – tätä tunnetta en voi saada roolipeleistä liikaa.

Peli on myös täynnä tärkeitä ratkaisuja, joita kaikkia tuskin voi edes tehdä ensimmäisellä läpipeluulla. Suorittava pelaaja voi helposti olla jopa hämmentynyt siitä, että kaiken näkeminen ja kokeminen vaatii suunnittelua ja todennäköisesti läpipeluuopasta. Itse menen fiiliksellä, ja teen taatusti hahmobuildeissa ja suhteissa virheitä, mutta se on osa pelin viehätystä mielestäni.

Ja onneksi en ole vuosien jälkeenkään spoilaantunut pelin mysteereiltä; mikä kumma on Morgana? Onko sillä ihmismuoto? Kulttuurin kaveri tuntuu olevan kyllä noin muuten...  8)

16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.01.2023 07:42
https://www.gamesradar.com/xbox-developer-direct-showcase-reportedly-coming-this-month/

Ja taas Nintendoa kopioidaan, kun omat ei riitä!  :o

Jos Starfieldi tosiaan puuttuu tuolta, niin haaveet ensimmäisen vuosipuolikkaan julkaisusta saanee unohtaa. Touko-kesäkuun julkaisu olisi ehkä liian lähellä Tears of the Kingdomia, joka tulee tod.näk olemaan kaikin mittarein Starfieldin luokassa merkittävyydeltään. Ei sillä, kyllä näille molemmille yleisöä riittäisi, mutta veikkaan Starfieldin kuitenkin olevan Microsoftin suuri loppusyksyn peli. Ja aiemmat julkaisut huomioon ottaen on hyvä, että Bethesda saa haluamansa ajan vielä työstää peliä valmiimmaksi.

Valmiiksihan se ei koskaan tule, mutta valmiimmaksi.
17  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 06.01.2023 20:17
https://www.youtube.com/watch?v=xb8o7qyUY58

Jep, eiköhän se ollut tässä, avatkaa tilaukset eurooppalaisille ja sassia!  :P

MacBook M1 antaa myös USB-C -> Displayport-kaapelilla (jota käytän jo nykyisen näytön kanssa) LG:lle 240hz:n signaalia, mikä ei kuulosta lainkaan hullummalta.

Onneksi tuo tyyppi testasi näyttöä myös PS5:llä, eli kokemuksia saatiin konsolijanttereillekin. Vielä kun joku pistäisi Switch+mClassic-setit tuohon kiinni, niin aijai.18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 06.01.2023 07:15
https://www.youtube.com/watch?v=Yw8GXd8UhXo

Tästä käynnistyi minulle Fire Emblem Engagen hype, eikä päivääkään liian aikaisin; peli on optimoitu alustalle selvästi paremmin kuin Three Houses, jossa oli laadukkuudestaan huolimatta vähän hutaisun makua visuaalisesti. Enkä toisaalta koskaan ajatellut sitä liiemmin, mutta peli oli aika susiharmaa ja lattea väreiltään. Nämä värit toki peilaavat Three Housesiin valittujen teemojen rujoutta ja armottomuutta, mutta itse pidän enemmän Engagen Nintendomaisesta väriloistosta. Peli tulee näyttämään varmasti upealta etenkin Switch OLEDin ruudulta.

Three Houses kesti tyyliin 60 tuntia, vaikka pelasin siitä yhden reitin. Mietin, että jossain vaiheessa palaan pelin ja jonkun muun reitin ääreen. Engagessa taitaa olla vain yksi reitti. Tavallaan pidän siitä, että voi nähdä suurimman osan asioista yhden läpipeluun aikana. Monet Three Housesiin yli 200 tuntia latoneet fanit tosin voivat helposti olla eri mieltä.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: eShop, PSN, Microsoft store, Steam | Tärpit & alennukset : 02.01.2023 12:26
Nyt on kyllä taas hyviä tarjouksia meneillään, nappasin eShopista tänään nämä kaksi:

Diablo II: Resurrected | 13,19€
Undermine | 5,87€

Ja kultakolikoilla vielä reilu viisi euroa pois  8)

Aika makean näköinen DII Switchillä käsikonsolimoodissa, vaikuttaisi pyörivän myös hyvin (tosin alussahan vihollislaumat eivät vielä päätä huimaa). Ensimmäistä kertaa tätä pelaan ja ymmärrän ensipuraisun jälkeen, miksi moni pitää kolmosta turhankin yksinkertaistettuna verrattuna kakkoseen. Tulee varmasti tarjoamaan aika läjän pelitunteja tämäkin.

Undermine oli ostoslistalla kauan. Kuulemma mainio, vähän Zelda-tyylinen roguelite, joskaan ei ehkä aivan genrensä parhaiden veroinen. Mutta kyllä keskivertoa parempikin rogue meikään uppoaa, ja Switchillä näitä kelpaa aina pelailla runi silloin tällöin.
20  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 02.01.2023 08:08
https://www.youtube.com/watch?v=NMfwx8UPb7c

Käsittääkseni tämä on ensimmäinen Youtubesta löytyvä "arvostelu" LG:n uudesta OLED-monitorista.

200 nitin maksimikirkkaus SD-materiaalille on aika alhainen, mutta riittää jos pelaa pääosin hämärässä huoneessa/ambient-valon loisteessa. HDR-matskulla suoriutuu aika samalla tavalla kuin LG:n C-sarja.

Glossyn ja mattan erot myös varmaankin kapenevat sitä enemmän, mitä vähemmän valaistusta ympärillä on.

Input lag 1080p60hz/1440p60hz/1440p120hz-signaaleille olisi hyvä saada vielä tietoon. Rtings tuonee nämä luvut esiin, kun saa näytön hankittua arvostelua varten.

Fiksuinta olisi antaa näiden kypsyä, odottaa eri valmistajien malleja ja napsaista sitten kehittyneempi versio tod.näk hieman halvemmalla. Mutta hemmetti, se on 27" OLED-pelimonitori!  :P
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 31.12.2022 07:16
Joku legenda alkoi väsätä PC:n JoyShockMapper-softaa (jonka on kehitellyt gyroguru Jibb Smart) Titan Two -adapterille. Huvittavaa huomata, miten surkea tuo tähän asti käyttämäni gyroskripti oikeasti onkaan. :lol: Nyt gyrossa on kunnolliset smoothingit, minkä ansiosta tähtäin ei heilu edestakaisin kuin puunrunkoa yläs kipittävän oravan kivekset konsanaan. Skripti on vasta raakile, eikä se varmasti ikinä tule vetämään vertoja JSM-softalle tai XIM:in vastineille, mutta onhan tämä hemmetin hienoa, että pääsee vihdoin pelaamaan kunnollisella gyrolla.

Tuossa Apexia harjoitellesani mietin myös, että ehkei peli tue PS5:llä gyroa jo siitäkin syystä, miten olemattomaksi rekyyli muuttuu aseissa, kun yhdistät pienenkin auto aimin gyroon (joka jatkuvan "jitterin" takia ikäänkuin kumoaa rekyylinhallinnan tarpeellisuuden). Samalla kun tuota skriptiä katselee, niin en sinänsä ihmettele, miksi gyro puuttuu niin monesta pelistä tai se on (kuulemma) toteutettu parhaimmillaankin kehnosti. Koodia on toistatuhatta riviä, eikä siitä tällainen maallikko tajua hölkäsenpöläystä. Ei riitä, että osaat koodata, sinun pitää osata myös matematiikkaa. Siksi varmaan Epic suosiolla palkkasi Jibb Smartin väsäämään Fortniten gyro-omiaisuudet, kun mies tietää mitä tekee.

Vuosien varrella on tullut testattua jos jonkinlaista gyro-kyhäelmää Switchillä. Niiden laatueroista on helppo päätellä, että toiminnon toteuttaminen ei todellakaan ole mikään "on/off"-kytkimen päälle napsautus. Viime vuosina asiassa on kuitenkin edistytty ja susihuonoja ratkaisuja ei ole enää tullut ainakaan minun tietooni. Yleensä kyse on puuttuvasta asetuksesta, jonka saisi patchilla kuntoon.

Tikuista muunnetun gyron ja natiivin gyron välillä on edelleen pieni kuilu, ja tulee todennäköisesti aina olemaan, johtuen alkuperäistekniikan sanelemista rajoituksista. Kun esimerkiksi vertailen Apexin Switch-version gyroa ja XIMin gyroa samassa pelissä, tuntuu NS-version tähtäys kevyemmältä, vaikka peli pyörii huonommalla ruudunpäivityksellä. Lisäksi, jos yrität tehdä XIMillä huippunopean käännöksen gyrolla vaikka vasemmalta oikealle, ei käännös rekisteröidy kokonaan oikein, koska liike rikkoo tattiohjauksen mahdollistaman maksiminopeuden (näin siis toimii ainakin XIMin muunnos). Natiivilla toteutuksella voit tehdä niin nopeita flickejä kun kätesi ikinä sallivatkaan. Apexin Switch-versiossa on myös mahdollista heilua Knockdown Shieldin kanssa natiivilla gyrolla kuin heinämies (ylittäen tattiin tehty maksimiliike), tavalla joka ei ole mahdollista muissa konsoliversioissa.

Panic Buttonin tekemästä gyrosta tykkään kokonaisuutena, mutta lafkalla on paha tapa laittaa toimintoon kummallista autokalibrointia, eli gyro tuntuu liikkuvan tasaisin väliajoin itsestään ruudulla lyhyitä etäisyyksiä. Liittyy varmaan tapaan, millä PB on toteuttanut tämän omimaisuuden ja onhan sille varmasti syynsä. Apexin Switch-versio antaa kustomoida gyroa enemmän kuin mikään muu peli alustalla, mutta siinäkään tätä ei saa kokonaan pois päältä.
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 30.12.2022 12:45
https://famiboards.com/threads/images-of-switch-oled-tears-of-the-kingdom-edition-have-leaked.4898/

Switch OLED saa odotetusti oman erikoisversion Zeldasta. Vielä jotkut jaksoivat uskoa uuden sukupolven Switchiin Tears of the Kingdomin yhteydessä, mutta tämä alkaa olla kuolinisku kaikelle hypelle.

Logiikka puhuu myös sen puolesta, että joulujulkaisu on pois korteista. Uskon, että Nintendo olisi tehnyt kaiken mahdollisen saadakseen launchin Zeldan yhteyteen, jos konsolin olisi tarkoitus tulla ulos ensi vuonna. Tai vastaavasti myöhästyttänyt Zeldaa vielä 4-5 kuukautta syyskaudelle.

Tears of the Kingdom lienee Switchin viimeinen suurpeli (peli, joka myy vähintään 15 miltsiä). Nintendo kokoaa sen jälkeen arsenaalia uuden sukupolven laitteen julkaisuikkunaan, ehkä jouluksi 2024. Olisiko uusi 3D Mario silloin julkaisupelinä? Nintendo on myös todennäköisesti tehnyt uuden Mario Kartin kanssa duunia hyvän tovin. Mielestäni MK:n saaminen julkaisuikkunaan olisi äärimmäisen tärkeää, koska kyseessä on tätä nykyä Nintendon parhaiten myyvä pelisarja. MK8: Deluxen DLC:tä riittää vielä ensi vuodeksi, joten tuskin kukaan odottaa kokonaan uuden Kartin launchia vielä 2023.

Sanotaan vielä se, että vaikka uuden tehokkaamman Nintendo-raudan himo on suuri, olen tällä hetkellä kuitenkin aika tyytyväisessä tilassa. Hyviä pelejä laitteella on tolkuttomasti, enkä todellakaan ole ehtinyt pelata niitä kaikkia. Tähän päälle vielä NSO:n tarjonta nyt ja tulevaisuudessa (Goldeneye ensi vuonna). Vaikka Nintendo ei julkaisisi yhtään mitään ennen loppuvuotta 2024, tulisin toimeen mainiosti nykyisillä peleillä.

Eli eivät asiat ihan huonolla tolalla kuitenkaan ole.  :). Switch on hieno konsoli vielä hienomman pelivalikoiman kera. Tulevaisuus vaikuttaa jännittävältä. Toivotaan, että Nintendo tekee fiksuja päätöksiä seuraavan laitteensa suhteen.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 28.12.2022 08:22
Eilisen piti olla mukava välipäivä joulun ja uudenvuoden välissä, mutta se olikin päivä, joka ehkä jää historiaan isona vesisaavina kaadettuna suoraan Nipa-fanien niskaan.

DF Weeklyssä kasuaalisti puhuttiin, että Nintendo on antanut kirvestä tehokkaammalle Nintendo Switch -konsolille. Siis sille välimallille, joka tunnettiin Pro-laitteena yleisesti. DF:n tietojen mukaan Nintendo tulee sen sijaan latomaan kaikki resurssit aidon seuraajan kehittämiseen ja julkaisuun. Nate Drake -nimimerkki oli jo pari viikkoa ennen tätä Famiboardsilla kirjoittanut, että hänellä on "raskaita uutisia" koskien uutta Switchiä, mutta ei halunnut vielä varmistuksen puuttuessa kertoa tarkalleen, mistä olisi kysymys.

Tämä haiskahtaa vahvasti siltä, että tehokkaampaa Nintedo-rautaa tulee markkinoille aikaisintaan loppuvuonna 2024. Enkä ihmettelisi, jos se tapahtuisi 2025.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 23.12.2022 19:48
Löytyy kokemusta New Coluksesta ja Youngbloodista. Tarkoitus pelata ehdottomasti New Order jossain vaiheessa, aika lailla joka paikassa kehutaan parhaaksi sarjan osaksi.

New Colossus oli mielestäni ihan jees räiskintäpeli, ei mitään erikoista tai erityisen mieleenpainuvaa, mutta useimmilla osa-alueilla se kuitenkin toimi. Juonenkuljetus ja tarinankerronta erinomaista, eli jos siitä tykkää fps-peleissä, niin se nostaa pisteitä tämän kohdalla.

Aseetkin ovat aika munakkaita ja potkivat kovaa, mutta muistaakseni niillä räiskiminen ei aina tuntunut sataprosenttisen tyydyttävältä. Jokin vastustajien reagoinnissa hittien saamiseen ei ollut täysin kohdillaan.

New Colossus on tosi hienon näköinen, kenttien arkkitehtuuri jäi mieleen ja ID:n engine muutenkin tällaisiin peleihin on aivan bueno.Youngblood? Suhtaudu siihen Wolfy-pelinä ja saat sarjan huonoimman osan, mutta ota siitä kieli poskella tehty co-op räiskintä kaverin kanssa pelattavaksi, niin lyyti saattaa kirjoittaa ihan eri tavalla. Tehty pelattavaksi kahdestaan, joskin botinkin kanssa läpäisy onnistuu kyllä. Mutta vie peliltä kyllä fiilistä siinä tapauksessa.

Varoituksena sanoisin, että pelin henkilöt ovat teinimuiduja ja dorkia sellaisia. Ei ole varmastikaan kaikkien juttu tämän pelin huumori.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Retropelien filtterit, kyllä vai ei? : 23.12.2022 13:58


Shredders Revenge antoi kuin joululahjana uusimmassa patchissaan filtterit, jotka ainakin minusta näyttävät oikein hyviltä. Sinällään hieman hassua käyttää nykyaikaisille näytöille suunnitellun pelin kanssa CRT-filtteriä, mutta kyllä tämä vain näyttää ja tuntuu niin paljon paremmalta tämän kanssa, nyt kun filttereihin on tottunut. Olen myös pelannut Switchillä Super Metroidia uudestaan läpi, ja kokemus SNES-ohjaimen ja filtterin kanssa on ollut aivan mainio. Filttereiden kanssa kuvaan tulee sitä lämpöä, joka muuten ei ole läsnä. Tämä tulee parhaiten esiin, kun pelaa filttereiden kanssa jonkin aikaa ja sitten kytkee ne pois; tuntuu kuin toppatakki revittäisiin talvipakkasessa pois päältä ja ylle jäisi pelkkä t-paita. Kokemus on kylmän kolkko, ja liian digitaalinen.

26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 21.12.2022 08:01
Final Fantasy 1 To 6 Have Been Rated For Nintendo Switch By The ESRB

VIHDOINKIN! Nämä ovat taivaallinen matchi Switchille. Oletettavasti nämä ovat erinomaisia Pixel Remaster -versioita, jotka toivottavasti myydään myös kaikki pelit kasetilla sisältävänä fyysisenä versiona. Olisiko julkistus Directissa tammikuun lopussa/helmikuun alussa?

FF IV, V ja VI ovat jumaltason roolipelejä, jotka ansaitsevat uuden läpipeluun. Nelosen taisin pelata ensimmäistä kertaa PS1:n uudelleenjulkaisuna, ja se iski kuin miljoona vasaraa kirkkaalta taivaalta.

Ja näin lumimyrskyn ja talvisen joulukuun syövereissä on helppoa sujahtaa mietteisiin, jossa pyörii legendaarinen FF VI:n aloitus kera Uematsun selkäpiitä kutittavan musiikin, jota pidän helposti yhtenä pelihistorian ikimuistettavimmista. Latokaa lisää resoluutiota, iskekää hahmoihin biljoonia pikseleitä, kapturoikaa animaatiot studioilla ja antakaa jään kiiltää Ray Tracingin avulla, mutta tähän teidän on silti hyvin, hyvin vaikeaa löytää vertaista: https://www.youtube.com/watch?v=OU1W7b4B2tY&t=5s


Ostin eka FFV:n Steamista ja ajattelin pelata sen läpi, mutta jälleen kerran Remaster olikin Demaster. Ihan järkyttävät fontit, menut ja monta muuta asiaa. Vähän kuin taittaisi jonkun kirjan jollain Comic Sans -fontilla. Lisäksi puuttuu GBA-version lisäluolat, varusteet yms, joten hommasinkin pelin GBA:lle. On muuten loistava peli näin 25 tunnin perusteella ja en muistanutkaan miten mahtava vehje GBA SP kirkkaamalla näytöllä onkaan pelaamiseen. Täysin eri kannalla tästä Heinzin kanssa (vaihteeksi) ja ottaisin FFV:n pikselityylisen rpg-pelin aina mieluummin kuin FF7 Remaken tyylisen superhienon, mutta täysin fillerillä täytetyn kikkareen.

Mutta Pixel Remasterit eivät ole sellaisia Remastereja, mitä nämä pelit ansaitsisivat. Sääli.

https://www.rpgsite.net/news/13623-square-enix-removes-console-final-fantasy-pixel-remaster-screenshots-raising-hopes-of-a-font-change

Lainaus
Furthermore, via multiple confidential sources RPG Site understands that the console release of the Pixel Remasters will feature an adjusted font, making it likely that these screenshots were uploaded to this new listing by mistake. For us, this is also not a new development: we've been hearing word of the font changing for future ports on the grapevine for many months now.

Eli ainakin tämä voi kääntyä parempaan suuntaan!

Mutta mutta, sitten viime viestini on tapahtunut ja paljon: SE julkisti virallisesti Pixel Remasterit Switchille ja Playstationille ilmoittaen samalla, että se tulee myymään kaikki kuusi peliä sisältävää kokoelmaa fyysisenä sekä perusversiona että Deluxe-painoksena.

Mutta - ja suurin mutta on tässä - ilmeisesti vain oman kauppansa kautta ja hyvin rajatuissa erissä.

Meininki on täyttä pelleilyä: SE on tiputtanut kauppaansa pieniä eriä näistä julkaisuista, ja ne on myyty loppuun parissa minuutissa. Ei mitään toivoa saada tilausta sisään, jos ei päivystä haukkana koko ajan SE:n verkkosivuilla. Edes minä en ole niin hullu! Tekisivät edes niin kuin Nintendo 3D All-Starsin kanssa jos pakko on FOMO-hommiin mennä, eli laittaisivat aikahaarukan pelin myynnille, mutta painaisivat kopioita niin paljon, että kaikille halukkaille riittäisi helposti.

Absurdia on se, että huomattavasti pienemmän pelisarjan kokoelma – Collection of Mana – hoidettiin esimerkillisesti: pelistä ei ollut missään vaiheessa pulaa, ja sen saattoi ostaa mistä vain pelikaupasta. Ja sitten SE pelleilee tällä tavalla toisen lippulaivasarjansa kanssa... Olen unelmoinut tämän kokoelman saamisesta fyysisenä Switch-versiona vuosia. Toivottavasti tämä on SE:n markkinointitaktiikkaa ja versiota lopulta riittää hyvin kaikille, vaikka tällä hetkellä korostavatkin, että se on extremely limited.

Eli juoksevat karkuun, kun jengi yrittää heittää seteleitä naamalle. Voi sinun kanssasi Square Enix...
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden parhaat pelit 2022 : 20.12.2022 07:01
Ehkä silloin tapahtuu myös ihme ja Ephram antaa edes yhden pisteen pelille, joka ei ole Nintendo-peli!

2023:

5. Starfield
4. Godd Howard
3. Bethesda
2. 30fps
1. Gamebryo
28  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Nettiliittymät ja mokkulat : 19.12.2022 12:41
Tuli vihdoin ja viimein päivitettyä kaapelimodeemi: tilasin DNA:lta niiden tarjoaman Wifi 6 -modeemin korvaamaan jo vanhan ja raihnaisen Cisco EPC3825:n. Tuohan on tyyliin motikka, jonka valmistus aloitettiin joku 15 vuotta sitten, eli ehkä oli korkea aikakin päivittää, varsinkin kun MacBook Air M1 ja iPhone 12 Mini tukevat Wifi kutosta – ja todella paljonhan nuo laitteet saivat lisää nopeutta sisään uudesta modeemista.

EPC3825 oli myös alkanut reistailemaan enemmän. Sillä oli tapana ei-siltaavana katkaista yhteys n. 10 sekunniksi tasatunnein. Kokeilin vaikka mitä, mutta tätä oli vaikea ratkaista muuten kuin laittamalla modeemi siltaavaksi. Hieman sen jälkeen kuitenkin mietin, että ehkä olisi aika päivittää laite vihdoin.

Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, Puma-piirisarjan modeemeissa on ollut ongelmia yhteyden vakauden kanssa. Tutkimuksieni perusteella tuo DNA:n modeemi käyttää parempaa Broadcom-piirisarjaa. En kuitenkaan tiedä asiasta kuin pintapuolisesti.

Ja tämäkin voi olla osittain tuuria ja lumevaikutusta, mutta verkkopelaamisen vakaus tuntuu nousseen sen jälkeen, kun sain uuden laitteen. Esim Apexia pelatessa vanhalla modeemilla tuli ajoittain pahaa "kuminauha-efektiä", eli hahmo näytti kulkevan eteenpäin, mutta sitten palautuikin taaksepäin. Luulin, että nämä olivat pelin serveriongelmia. Näitä ei ole kuitenkaan näkynyt nyt 1,5 viikkoon, eli sen jälkeen kun vaihdoin laitteen. Myös Switch Onlinen p2p-tekniikalla toimivat pelit ovat tuntuneet vakaammilta. Jollain tavalla tuntuu, että jopa hit registration Splatoon 3:ssa on aiempaa parempi, mutta tämä kyllä voi oikeasti olla jo placeboa.

29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.12.2022 09:12
XIM on juuri julkistanut uuden tuotteensa, joka on XIM Matrix -näppis/hiiri/ohjainadapteri.

Mukavana yllätyksenä tämä boxi tukee myös gyro-toimintoa lukuisilla ohjaimilla, myös Switchin Pro Controllerilla. Tällä voi siis pelata esimerkiksi Series X:llä pelejä gyrolla Switchin ohjaimella XIMin erinomaisilla koneoppimisella toteutetuilla kontrollimuunnoksilla (tattiohjaus on siis muutettu pelikohtaisesti gyro-tähtäykseksi).

XIM NEXUS säilyy silti XIMin parhaana tuotteena mitä tulee gyro-ohjaukseen; sen sensorit, tekniikka ja toteutus muutenkin on rakennettu täysin ilman kompromisseja liiketunnistuksen suhteen. Matrixin gyro muilla ohjaimilla kuin NEXUSella on beta-testaajien mukaan "hyvä", mutta silti gäppi NEXUS-ohjaimeen on selkeä.

Mutta tämä on silti tervetullut tuote ja menee kyllä hankintaan, jos saavat tämän n. 150 euron hintaluokkaan. Julkaisun pitäisi tapahtua ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, eli laitetta tulee tod.näk hyvin saataville vasta loppukesästä, jos yhtiön aiempiin julkaisuihin on katsominen.

30  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.12.2022 12:41
https://www.notebookcheck.net/LG-confirms-European-pricing-and-release-date-for-UltraGear-27GR95QE-B-and-UltraGear-48GQ900-gaming-monitors.674216.0.html

Lainaus
Now, LG has outlined that the UltraGear 27GR95QE-B will be available for €1,099 in the Eurozone, including VAT. Although LG has not provided a fixed release date yet, the UltraGear 27GR95QE-B should become orderable at some point in February 2023. Similarly, LG has set a €1,799 MSRP for the UltraGear 45GR95QE, which will also be available from February 2023 onwards. LG will showcase both UltraGear monitors between January 5-8 at CES 2023 in Las Vegas.

Eli eurojulkaisu menee aikalailla odotuksien mukaan.

Btw, tässä välissä ASUS julkisti oman 27" tuumaisen OLED-näyttönsä, joka käyttää tätä LG:n paneelia. Hyvä homma, että kilpailua tulee alusta asti. Se lupaa yleensä parempaa laatua ja alhaisempia hintoja.

Ja LG shippaa pian jenkeissä ensimmäiset erät, joten videomateriaalia ja ensikokemuksia on odotettavissa aika piankin.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 261
Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines