Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 263
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 27.05.2023 12:00
Aivan loistavat kesäpelit. Noihin kyllä uppoaa satoja tunteja jos innostuu. Vuoden Peli -tier kamaa kaikki kolme.

Tears kantaa täälläkin helposti kesän yli ja tuhoaa sosiaalisen elämän, kunnes Starfield tulee tuhoamaan sen taas uudelleen heti perään.  8) Pikmin 4 on kyllä hyvä välipala heinäkuun helteille.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 17.05.2023 18:27
10 miljoonaa myytyä peliä kolmessa päivässä...

Lainaus
The Legend of #Zelda: #TearsOfTheKingdom has sold over 10 million copies worldwide in its first three days, becoming the fastest-selling game in the history of the Legend of Zelda series.
 
Thanks to those already enjoying Link’s latest adventure!

Zelda-sarjan kasvu Switch-aikakaudella on ollut räjähdysmäistä. Vertailukohdaksi voidaan ottaa Skyward Sword, jolloin Wiillä oli lähes yhtä suuri install base pelin ilmestyessä, mutta peli myi silti vain vähän reilu 3 miljoonaa kopiota. HD-versio Switchillä on btw myynyt enemmän kuin Wii-originaali.

Toki on myös huvittavaa, että Gamefreak pääsee Pokemoneillaan yhä parempiin lukuihin kuin Nintendo, jonka peli on kypsynyt tyyliin vuosikymmenen, mittakaava on valtava ja arvostelumenestys yltäkylläistä.

Ja pelillä on vielä paljon myyntipotentiaalia jäljelläkin, varsinkin jos julkaisevat siihen "next gen patchin" uuden konsolin saapuessa.
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 16.05.2023 13:29
Pakko kyllä silti myöntää, että osa pulmista on nerokkaita ja niiden ratkaisuun saattaa olla valtavasti erilaisia tapoja ratkaisuja.

Tämä on todella hienoa. Pulmiin on varmasti olemassa tarkoitettu, ideaali ratkaisu, mutta moni muukin tapa tosiaan toimii. Esimerkiksi alkualueella joku saattoi rakentaa niile ohuille kiskoille niillä kulkevan vaunun, mutta varovaisesti etenemällä niitä pitkin pystyi kävelemään Linkillä toiselle puolelle. Tämän ansiosta peli elää tällä hetkellä somessa myös vahvasti, kun jengi rakentelee ties mitä tuomiopäivän koneita ja tekee niistä viraalivideoita.

Minecraft-sukupolvi muutenkin vaikuttaisi pelaavan peliä kekseliäämmin ja kokeilevammin. Itse pelaan aika konservatiivisesti, enkä ota uusista systeemeistä läheskään kaikkea irti. Hienoa, että pelistä nauttii eri pelityyyleillä, eikä askartelu ole useinkaan kovin aikaavievää, jos sitä ei halua erityisemmin tehdä. Itse en ole koskaan juurikaan piitannut crafting-peleistä, mutta Tearsissa sitä on mielestäni oikea määrä suhteessa muuhun sisältöön.

En kyllä uskalla lähteä edes laskemaan, montako sataa (tai tuhatta?) tuntia menee että pelissä näkee ja tekee kaiken mahdollisen. Uskon, että vielä kymmenen vuoden päästäkin pelistä löydetään uusia asioita.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 16.05.2023 10:30
Ei tule varmaankaan yllätyksenä, mutta olen aivan haltioissani tästä pelistä. Nintendo meni sitten ylittämään villeimmätkin ideani siitä, miten paljon peliin on ahdettu uutta kontenttia, tekemistä ja nähtävää. Tämä mittakaava tuskin olisi ollut edes mahdollinen, jos Nintendo ei olisi voinut käyttää Breath of the Wildin maailmankarttaa ja fysiikkasysteemiä pelin pohjalla. Voidaankin jopa sanoa, että TotK on yli vuosikymmenen pituisen kehitystyön tulos; Tearsia ei olisi ilman BotWia, eikä Switchiä ilman WiiU:ta.

Pieneen päähäni ei mahdu, miten tämä peli voi ylipäätään pyöriä tällä konsolilla ilman, että Switch räjähtää taivaan tuuliin. Ja vieläpä näin bugivapaasti, ottaen huomioon miten hurjia uudet kyvyt ovat pelimaailmassa vuorovaikuttamisen kannalta. Välillä ultrahand toki laittaa ruudunpäivitystä polvilleen, mutta se ei ole koskaan johtanut fysiikoiden bugaamiseen tai pelin kaatumiseen. Millainen prosessi pelitestaus on edes ollut tämän pelin kohdalla?!

Ehkä hieman epäilin, että pääsisin Tearsin kanssa samaan fiilikseen ja koukkuun kuin mitä BotW taikoi 2017, mutta fiilikset ovat tällä kertaa aivan yhtä haltioituneet kuin tuolloin kuusi vuotta takaperin. Voisin varmaan pelata koko loppuvuoden vain ja ainoastaan tätä peliä, luoja sentään.
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.05.2023 11:23
Joo jokin tuon Redfallin kehityksessä on kyllä mennyt umpimetsään. Pelailin tuossa tunnin ja peli tuntuu aivan jumalattoman tönköltä kauttaaltaan. Animaatiot ovat kankeita ja gunplay tahmaista. Graafisesti peli tuntuu paikoin Switch-peliltä, joka pyörii korkealla resoluutiolla. Grafiikat eivät ainakaan päällepäin oikeuta sitä, että tässä ei ole 60fps:n moodia – melkeinpä odottaisi, että tässä olisi 120hz:n tila sen perusteella, miltä peli näyttää!

Looter shooterina ikivanha Borderlands 2 esimerkiksi tuntuu niin paljon paremmalta kuin Redfall nykykuosissaan. En sitten tiedä miten paljon peli tästä kehittyy, mutta jos pelaajat hylkäävät sen nopeasti, en usko että tälle kovin paljon jatkokehitysaikaa uhrataan.

Tunnin jälkeen vaihdoin takaisin Gears of Warin Ultimate Editioniin ja huh huh, peli näytti kuuluvan toiselle sukupolvelle Redfalliin verrattuna.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 02.05.2023 08:03
Kausi 17 on ovella, ja on tullut jälleen aika haistattaa pitkät Respawnille siksi, ettei 120fps:n moodia tai cross progressionia näy vieläkään.  :P Toivoa silti on, sillä sisäpiiriläisten mukaan Respawnilla olisi herkkuja jaettavaksi koko kauden ajaksi, sen sijaan että se lätkäisisi kaikki valttikortit heti kauden aloitukseen.

Mutta muuten uusi kausi näyttää vallan mainiolta! Uusi ampumarata on valtava parannus edellisiin ja aseiden prgressio-systeemi tuo mukavaa uutta avattavaa peliin pitkäksi aikaa. Myös muutokset Worlds Edgeen näyttävät lupaavilta, mutta niistä ei vielä osaa sanoa tietenkään tarkemmin.

Ja puhumattakaan siitä, että lempipelimuotoni – Ranked – myllätään uuden kauden myötä täysin uusiksi: https://www.msn.com/en-us/sports/esports/apex-s-ranked-mode-undergoing-a-foundational-shift-in-season-17/ar-AA1aARui

Jatkossa tiimin sijoitus tulee siis olemaan tärkein asia Rankedissa. Ja näin se pitäisi mielestäni ollakin, että pubsit ovat järjetöntä fragfestiä ilman suuria panoksia tai kuumotusta aikaisesta häviöstä. Rankedin pitäisi olla enemmän ALGS:n kaltaista jännäriä, jossa jokaista yhteenottoa joutuu puntaroimaan tarkemmin. Eli ei ole varaa tehdä jokaista hyppyä Octanella vihollisten keskelle, jos haluaa nousta rankeissa. Rankedin ja Pubsien välillä ei tällä hetkellä ole pelifiiliksissä niin suurta eroa kuin pitäisi olla, mutta tämä uudistus tehnee duuninsa ja myllää kaiken uuteen uskoon.

Respawn kokeili tätä jo kaudella 13, kun Rankedissa annettiin enemmän pisteitä sijoituksesta. Tuon kokeilun jälkeen palattiin kuitenkin entiseen. Tässä hommaa ei kuitenkaan ole enää jätetty puolitiehen, vaan lähdetty viemään pelimuotoa kunnolla enemmän turnauspelaamisen suuntaan.

Ai että, ensi viikolla Apex Season 17 näillä muutoksilla ja Tears of the Kingdom muutama päivä myöhemmin!
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 02.05.2023 07:53
En ole pelannut peliä vielä, mutta arvostelijat ja pelaajat yhtälailla ryöpyttävät Redfallia, kutsuen sitä jopa vuoden 2023 toistaiseksi huonoimmaksi videopeliksi. Suurinpiirtein kaikki on viturallaan, ja Scarfinkin mieliksi ovat laittaneet deadzonet valtaviksi. 30fps ei tietenkään asiaa auta.

Kyllä tätä Gamepassin ansiosta kokeilee, mutta odotukset laskivat tämän myötä. Ehkä hyväkin. Jos siitä jokusen tunnin viihdettä saisi silti irti.

Mutta näyttää kovasti siltä, että Redfallista ei ole Microsoftin ensimmäisen vuosipuolikkaan pelastajaksi.
8  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 30.04.2023 10:38
Okei, olen nyt asettunut tilanteeseen, että pidän 27" näyttöä setuppini vieressä, että voin nostaa sen helposti työpöydälle Apexia varten. Tuon pelin pelaaminen 42" TV:llä ei vain tunnu minulle millään niin hyvältä kuin kaksseiskalla. Onneksi olen rakentanut setupin niin, että vaihtaminen näyttöjen välillä ei ole liian työlästä. Samalla ei tarvitse kuumotella Apexin HUDien takia, kun pelille tulee kuitenkin kertymään tulevaisuudessa satoja ja satoja pelitunteja lisää.

Mutta kaikki muut pelit Apexia lukuunottamatta tuntuvatkin sitten aivan taivaallisilta 42 C2:lla. Varsinkin hahmon takaa kuvatut yksinpelit kuten Tomb Raider ja Gears of War ovat immersiivisempiä ja hauskempia kuin koskaan pelata. Myös autopeleissä tuo koko toimii erinomaisesti ja tunnelma on katossa. Tuntuu, että tämä jako kahteen näyttöön on minulle aivan täydellinen ratkaisu.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 27.04.2023 06:56
Mitäs Konami tekee nykyään? Eikös ne lopettanu pelien tekemisen ja keskittyi johonkin pachinkoihin? Voisivat myydä IP:t MS:lle jos maksavat tarpeeksi  ;D

Iso K on kuulemma viime vuodet valmistellut kunnon paluuta. MGS3 Renaster/remake olisi tulossa, mutta muillakin klassisille Konamin sarjoilla on suuri mahdollisuus tulla takaisin. Ja voivathan nuo kolme uutta Silent Hill -peliä olla vaikka miten hyviä, tyyliin RE2 ja 4 remake.

10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 26.04.2023 18:06
Activision-diili näköjään peruttu. Hieno homma taas, että tämänkin genin Xbox ottaa sata-nolla turpaan PlayStationilta, niin ei saada kunnon kilpailutilannetta päälle. Noh, toivottavasti käyttävät ne massit johonkin muuhun, vaikkei sillä enää taida olla mitään väliä. Samalla Sony jatkaa yksinoikeusperseilyjensä kanssa minkä kerkiää.

Muutenkin surkuhupaisaa touhua Microsoftilta, kun mitään kunnollista ei saada ulos.

Konsolimyyntikin ilmeisesti sakkaa tällä hetkellä, laskenut 30%. Microsoft sai homman hyvin käyntiin, mutta nyt tosiaan homma takkuaa ja pahasti.

Redfall, Forza Motorsport ja etenkin Starfield ovat aika hemmetin tärkeitä pelejä Microsoftille. Starfield voi jo onnistuessaan pelastaa paljon, jos se nousee suureksi ilmiöksi. Microsoft tarvitsee lisää hyvää kamaa Gamepassiin kasvaakseen ja ylläpitämään nykyisiä tilaajia.

11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 22.04.2023 16:01
https://www.puolenkuunpelit.com/kauppa/product_info.php?products_id=172767

Puolenkuunpelit myy tällä hetkellä ainoana kotimaisena pelikauppana FF Pixel Remaster -kokoelman fyysistä versiota (Switch). Hinta on suolainen, mutta esimerkiksi Play-Asiasta tilattuna näennäisesti halvempi tilaus menisi käytännössä samaan tullimaksujen jälkeen.

Damn you Square Enix, kun et tehnyt tästä yhtään helpompaa. Oliko niin vaikeaa tuoda tästä kauppoihin laaja julkaisu tavalliseen hintaan? Voi perseensuti.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 21.04.2023 18:33
Wolfy: New Order viittä vaille taputeltu, ja se on ollut erinomainen tarinavetoinen FPS, jopa verrattaessa Titanfall 2:n kaltaiseen jumaluuteen. Gunplay tuntuu tyydyttävältä aseiden ollessa sopivan potkivia ja myös kenttäsuunnittelussa on sopivasti vapautta mennä halutessaan vähän vaivihkaisempaan tyyliin. Peli jakaa perkkejä sen mukaan, miten pelissä etenee, eli oma pelityyli vahvistuu ilman erillisiä valintoja. Erinomainen suunnitteluratkaisu.

Xboxin auto HDR ja Dolby Atmos for Headphones myös taikovat pelin eloon tavalla, että paikoitellen on hankalaa uskoa tämän olevan alunperin X360/PS3-sukupolvelle suunniteltu peli. Monet seikat sen antavat toki ilmi, mutta silti tämä on kestänyt aikaa mielestäni hyvin.

Boxilla pelaaminen siis heräilee kunnolla henkiin täällä suunnassa! Redfallia odottelen kovasti seuraavaksi, vaikka se tuleekin ulos aluksi pelkästään 30fps:n moodilla. Se ei kuitenkaan minulle ole koskaan ollut mikään kynnyskysymys. Parasta on, että tulee suoraan Gamepassiin.

Myös Advance Wars: Re boot-camp tuli aloitettua. Tämä on ihan ensimmäinen sukellukseni tähän sarjaan. Alku on juuri sellainen kuin odotinkin, eli kunnon HC-strategiaa ilman Fire Emblemin suhdekiemuroita ja höpötystä. Välillä sillekin on toki paikkansa, mutta joskus pelkkä tinkimätön strategia on enemmän kuin tarpeeksi. Tässä riittää pelattavaa aika saakelisti, ottaen huomioon mitä on kesken ja mitä on tulossakin.

Ulkoasu on tainnut jakaa vähän mielipiteitä, mutta itse kyllä tykkään. Alkuperäisten pikselitaide on toki näkemäni perusteella lähes vertaansa vailla, mutta kyllä nekin varmasti saapuvat ajallaan GBA NSO:n tarjontaan. Kiva saada myös pelit sopivasti modernisoituna.
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 17.04.2023 07:03
XIMin reagointi oli odotetun nopea, ottaen huomioon että koko lafkan bisnes nojaa näihin adaptereihin ja vaihtoehtoisiin pelitapoihin: https://www.youtube.com/watch?v=zbIb-QqPHlI

Eli SAB 2.0 on tuotu beta-versiona vanhemmalle Apex-adapterille (aloittavat siitä, koska sillä on suurin käyttäjäkunta). NEXUS seuraa pian perästä.

Tämän avulla voi siis muuttaa asteikolla nollasta sataan sitä, miten tarkasti tikkuja simuloidaan. Jos laittaa asetukset sataan, simulaatio on tarkimmillaan muttei ole niin jouhevaa/nopeaa kuin esimerkiksi SABin kokonaan päältä pois kytkemällä. Ainakin XIMin foorumeilla on kehuttu, että kaikki asetukset nollassa tähtäys tuntuu jopa paljon aiempaa paremmalta (edellinen firmware ei siis ollut tikkusimulaation osalta säädetty nollaan).

Jää nähtäväksi, miten kissa-hiiri-leikki etenee. Tästä tuntui tosin lopulta olevan hyötyäkin, jos sai useimpiin peleihin paremmin reagoivan gyron SAB-päivityksen ansiosta. Pistän lisää fiiliksiä, kun pääsen testailemaan päivitystä, kun se tulee NEXUS-käyttäjille.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 15.04.2023 10:40
Meinaavatkohan bannata vaikka käyttää vain pelkästään adapterina. Esim. Xbox-ohjain Pleikkariin tai päinvastoin.

Ainakin Ubin Mousetrap käsittääkseni aktivoituu vasta, kun se havaitsee hiiren/gyron kaltaisen liikkeen, eli pelkästä adapterin käytöstä ei rangaistaisi, jos pelaa yhä tarkoituksenmukaisesti (tikuilla). Ja näin se olisi reiluinta tehdäkin.

Ja mitä olen lukenut kokemuksia, niin Mousetrap näyttää oikeasti toimivan. Se havaitsee keskusteluiden perusteella kaikki XIMit (myös Nexuksen). XIMillä tehdään duunia uuden maskauksen kanssa, mutta saa nähdä miten onnistuu. Activisionin tapa havainnoida näitä laitteita ei kuitenkaan ilmeisesti ole läheskään niin hyvä tällä hetkellä kuin Ubin, sillä kuulemani mukaan ainakin uudemmat XIMit menevät siitä läpi.

Fiilikset ovat tavallaan kaksijakoiset. Toki tietysti haluaisin käyttää gyroa Apexin Xbox-versiossa, kun cross progression saapuu, mutta toisaalta olen iloinen siitäkin, että pelaajia tuodaan samalle viivalle ja pelikenttää tasavertaistetaan. Saisivat vain alkaa tukemaan gyroa virallisesti enemmän. Toivon myös, että yksinpeleissä näiden laitteiden käyttöä ei rajoitettaisi.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 15.04.2023 07:23
Titanfall kakkosen pamautin eilen läpi. Kiva vihdoin paremmin perehtyä peliin ja universumiin, josta Apex Legends sai alkunsa. Yksinpelikamppis on täyttä timanttia alusta loppuun ja mielestäni parasta genressä, mitä olen pelannut sitten Half-Life 2:n. Seinälläjuoksu-mekaniikat ovat todella viileitä. Nythän on liikkellä huhu, että seuraava kartta Apexissa toisi seinälläjuoksun myös Legendsiin ja niin, että se päivitettäisiin myös kaikkiin muihin mappeihin. Jännittävää!

Peli myös tuntuu 120fps:n ansiosta Series X:llä superhyvältä. Tämä jos jokin saa unelmoimaan siitä, että Apex Legends pyörisi nykykonsoleilla joskus vastaavalla frameratella. Tämä ja XIMin gyro nostivat nautinnon uudelle tasolle.

On myös hämmästyttävää, että Titanfall 2:sta on olemassa pätevä versio Xbox 360:lle. Olisi kiehtovaa saada tuo peli käsiinsä ja katsoa sitä tarkemmin.

EDIT: Titanfall ykkönen on tehty 360:lle, ei kakkosta. Vaikuttava portti varmasti silti.


Seuraavaksi boksiin lähtee pelaukseen tod.näk yltiökehuttu Wolfenstein: The New Order. Olen pitänyt uudemmistakin Wolfeista, niin eiköhän tämäkin uppoa.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 14.04.2023 10:18
https://www.bungie.net/7/en/News/Article/twab-04-13-2023-best-dressed

Myös Bungie alkaa trackaamaan ja bannaamaan kolmannen osapuolten valmistamia lisäosia ja adaptereita ohjaimiin.

Lainaus
Bungie embraces the use of external accessibility aids that enable an experience the game designers intended but will take action, including bans, on people who abuse these tools specifically to gain an advantage over other players.

“External accessibility aides” are any device or input that augments the player’s ability to control the game beyond what the game itself normally provides. This includes, but is not limited to, programmable controllers, keyboard and mouse adapters, advanced macros, or automation via artificial intelligence.

Uskon, että tämä alkaa leviämään kulovalkean tavoin tänä vuonna. Ja tekoäly alkaa kehittymään siinä määrin, että tuskin edes XIM on omine salauskeinoineen turvassa. Aina jää jotain, joka paljastaa jäljet. Onkin ihan mahdollista, että esimerkiksi oma XIM Nexus muuttuu jossain vaiheessa käyttökelvottomaksi moninpeleissä, mutta onneksi sillä voi todennäköisesti pelata yksinpelejä edelleen.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 08.04.2023 06:54
Taisi  tosiaan olla tuo X360 se joka oli MSlle liikaa.

Ainakin yhden väitetyn sisäpiirilähteen mukaan myös Nintendon vaatimukset painoivat aika paljon vaakakupissa, mikä ei kyllä yhtään yllätä minua, ottaen huomioon miten iso painotus retopeleillä on NSO:ssa. Ovat tärkein vetonaula tilata palvelu.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 06.04.2023 11:01
https://www.square-enix-games.com/en_US/news/final-fantasy-pixel-remaster

Korjasivat Pixel Remasterin konsoliversioihin fontin ja lisäsivät mahdollisuuden saada lisää expaa, jos haluaa pelikokemuksen ilman grindaamista. Ja setti ilmestyy Pleikkarille ja Switchille 19. huhtikuuta!

Onhan niiden nyt pakko julkaista nämä laajemminkin fyysisenä? Kuitenkin ottavat ensin rahat pois digiversion ostajilta ja sitten myöhemmin julkaisevat laajasti fyysisen version. SE välillä pässeilee, mutta voiko se pässeillä niin pahasti, että jättävät muka fyysisen julkaisun superharvinaiseksi.

19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 31.03.2023 18:05
https://www.ubisoft.com/en-us/game/rainbow-six/siege/news-updates/65UBprZeK2lHJw1qKI8ygM/mouse-and-keyboard-anticheat-feature-on-consoles

Ubisoftin kehittämä "Mousetrap"-toiminto aktivoituu ilmeisesti lähipäivinä Siegessä. Sen on tarkoitus paikallistaa esimerkiksi XIMin ja TitanTwo:n kaltaisilla laitteilla pelaavat ja asettaa tämän jälkeen näiden pelaajien kontrolleihin lagisuutta. Banneja tässä ei anneta, mutta tehdään ei-virallisilla-ratkaisuilla pelaavien elämää kuitenkin selvästi vaikeammaksi.

XIM on jo aiemmin sanonut, että se on koodannut omiin tuotteisiinsa paljon maskausta tämän kaltaiseen havaitsemiseen, ja se painotti myös pari viikkoa sitten foorumeillaan, että se aikoo seurata tilannetta ja tehdä uusia parannuksia tällä alueella.

Onkin aika mielenkiintoista seurata, miten hyvin Mousetrap lähtee toimimaan. Halvemman pään näppis/hiiri-adapterit (joilla ei ole kenties aktiivista softatukea) ainakin varmasti tippuvat leikistä pois. XIMin uskon olevan parhaiten aseistautunut taistelemaan tätä vastaan, mutta eiköhän TitanTwonkin koodipohjalla voi tehdä vaikka mitä, joka tulee tätä hämäämään.
20  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: X-Files arvostustopic! : 31.03.2023 15:03
https://www.comingsoon.net/tv/news/1277607-ryan-coogler-working-on-the-x-files-reboot

Jaahas, X-Filesin rebootti tulossa, ja ilmeisesti ilman Mulderia ja Scullya. Ei tule kyllä olemaan helppoa, vaikka mahdollisuudet ovat aina olemassa jos idea ja käsikirjoitukset ovat hyviä eikä alkuperäisestä fiiliksestä ajauduta liian kauaksi. Pari, kolme vuottahan tämän realisoitumiseen väistämättä menee.

Tekisi muuten mieli aloittaa Disney plussasta pitkästä aikaa X-Filesin uusintakatselukierros. Ovat käsittääkseni tuossa palvelussa aika hyvällä laadulla katsottavissa? On mennyt aika hemmetisti aikaa siitä, kun viimeksi katsoin koko originaalin sarjan kokonaan. Ja voisihan sitä helposti katsoa nuo pari uudempaakin kautta taas, en muista niistä enää paljoakaan.
21  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 31.03.2023 12:24
Oli pakko hankkia Dolby Atmos for Headphones kokeilujakson jälkeen vajaalla parillakympillä. Kova päivitys pelien äänimaailmaan, pystyy oikeasti kuulemaan täysin missä esimerkiksi putoava ase kolahtaa lattiaan. Ja nämä ilmeisesti peleissä, jotka eivät edes täysin tue Atmosta! Sllti toimii todella hyvin.

Apexin lähdetiedostoihinkin ilmestynyt muuten viittauksia cross progressioniin, joten ehkä jo ensi kaudella pääsee kunnolla vääntäämään Xboxilla Apexia! Mitä nyt olen kokeillut, niin 110 FOV toimii 42" ruudun kanssa aika hyvin. Pidin 27" koossa satakymppiä liian laajana, mutta neljäkakkonen muuttaa asioita – ainakin omalla kohdalla.

En ole kyllä nauttinut Boxilla pelaamisesta vielä koskaan näin paljon, kuin mitä nyt nautin.  :)
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Resident Evil 4 Remake : 26.03.2023 07:27
Pelailin eilen demon. Vaikutti sen perusteella hyvältä, eikä tähtäys ollut Xboxilla ainakaan minulle ihan niin paha, mitä etukäteen kuvittelin sen olevan. Ehkä kuitenkin odotan jonkun aikaa, että saavat konsoliversioiden ongelmia fixattua. Olisi myös hienoa saada XIMiltä tähän gyro-kontrollimuunnokset, mutta jos Xboxin kontrollit jäävät nykyiseen jamaan, en usko että niitä voi muuntaa laadukkaasti, joten jättävät sen tod.näk siinä tapauksessa tekemättä.
23  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 22.03.2023 08:53
Nyt on tullut pelattua Xboxillakin vähän enemmän. Esimerkiksi Shadow of the Tomb Raider meni lopulta läpi, ja kyllä oli sellaista silmäkarkkia että oksat pois. Aloin myös pelaamaan Forza Horizonia ja jatkoin Halo-yksinpelikampanja-projektiani. Nautin peleissä tästä 42" kokoisesta OLED-paneelista aika tavalla, ja huomattavasti enemmän kuin kuusvitosesta. Hassua kyllä.

Otin myös vihdoin Dolby Atmos for Headphonesin kokeiluun. Tarjoaa kyllä immersiivisimmän ja parhaimman äänimaailman, minkä olen peleissä koskaan kokenut; äänet kuulostavat aivan upeilta C2:n optiseen liitäntään kytketyn SoundblasterX G6:n kautta.

Taisikin olla lopulta siunaus, että käännyin C2:n 42" paneelin suuntaan. Varsinkin yksinpelit tuntuvat upeilta tällä paneelilla. Moninpeli-FPS:t eivät vielä toimi niin luontevasti, ja asiaa vielä pahentaa se, että Apexin Switch-version FOV on lukittu seitsemäänkymppiin... 42" paneelilla ja monitorietäisyydeltä tämä ei ole paras kombo. Cross progression ja siirtyminen pääasiassa Xbox-version laajempaan FOViin tulee toki auttamaan.

24  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 18.03.2023 05:44
Oli kyllä hieno näyttelijä. Varasti olemuksellaan kaikki kohtaukset, joissa oli läsnä. Sai jopa Resident Evil -sarjan tuntumaan paremmalta, kuin mitä se todellisuudessa oli. Liian aikaisin.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Resident Evil 4 Remake : 17.03.2023 12:46
RE4 Remake kahmii hirmuisia arvosanoja. Houkuttaisi kyllä käydä ensi viikon perjantaina napsaisemassa peli.

DF myös ilmeisesti sai selville (en ole vielä katsonut tuota yli puolen tunnin videota pelistä), että Xbox-versiossa on jostain syystä kummalliset ja muita versioita suuremmat deadzonet. Miten lienee sitten lopullisessa versiossa? Pelasitko Scarffi tuota demoa nimenomaan Xboxilla vai kokeilitko Pleikallakin? Molemmissa yhtä paha? En ole vielä pelannut demoa läpi.
26  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2023 08:17
Ei saakeli sentään, lätkäisin sitten tarjouksessa olleen 42" C2:n tilaukseen. 300 euroa halvempi kuin GR95, ja sen paneeli soveltuu konsolipelaajalle paremmin. Tuo koko vain hieman arveluttaa, enkä varmastikaan pysty pelaamaan sillä fps-pelejä ihan yhtä skarpisti, mutta toisaalta en minä mihinkään ALGS-turnaukseen ole koskaan menossa.  ;D. Kiva kyllä nähdä, miltä 42" 4K OLED-ruutu lopulta näyttää.
Se siitä ylivertaisesta pienen näytön tuomasta immersiosta ;D Vaikka ei sillä, varmasti hieno TV.

Olen kuitenkin tainnut enemmän puhua "zonesta" ja suoriutumisesta kuin immersiosta  :) Siitä, että kaikki on pienellä näytöllä katseen ulottuvilla. 42" ei ole vielä monitorikoko, mutta ikäänkuin kompromissi suuren television ja monitorin välillä.Tässä fiiliksiä ensimmäisen illan säätämisen jälkeen:

Se on kyllä iso, muttei ihan niin massiivinen kuin mitä alkuun pelkäsin. Pelikäytössä ainakin tuntuu ihan kivalta, kun vie tuolia taaksepäin hieman totutusta etäisyydestä aiemman 27" näytön kanssa. Tässä alkaa saavuttamaan jo vähän sitä monitoriefektiä, ja näytön pikselitiheys näyttää silti oikein hyvältä. Tavallaan kuva on vaikuttavamman näköinen kuin B9:ssä, ja onhan ehkä kuvankäsittelyprosessorikin mennyt jonkin verran eteenpäin kolmen vuoden aikana.

Oli todella myönteinen yllätys, kun laitoin Switchin telkkuun kiinni ja input-valikko kertoi, että se saa 1440p-kuvaa.  Holy shit, LG C2 42" ottaa vastaan mClassicin 1440p60hz-signaalia! Käsittääkseni mitkään LG:n isot OLEDit eivät sitä tee, LG on ehkä aktivoinut tähän sen siksi, että näitä pienempiä kokoja käytetään paljon tietokonekäytössä ja siinä 1440p60 voi olla yleisempi resoluutio kuin konsolimaailmassa. Tämä oli siis jotain, mitä en todellakaan odottanut tapahtuvan.

Ja ovathan ne Switch-pelit hyvän näköisiä. En ole isommalla ruudulla nähnyt niitä koskaan näin hienoina; 42":n pikselitiheys ja OLEDin tekniikka.

Series X:n 4K-materiaalista nyt puhumattakaan; kyllä kelpaa jotakin Diablo nelosta, Forza Motorsportia ja Starfieldiä hakkailla myöhemmin tänä vuonna.

C2:n optinen liitäntä toimii myös hyvin yhteen SoundblasterX G6:n kanssa. Pistin G6:n optiseen kiinni ja ilman suurempia säätämisiä siitä kuului mainiosti läpi niin Xboxin kuin Switchinkin äänet. Eli laitetta ei tarvitse siirrellä konsoleiden välillä, luojan kiitos!

Jouduin kyllä tekemään vähän luovia ratkaisuja saadakseni tilaa pöydälle. Siinä apuun tuli tietenkin ikean klassikko, LACK-apupöytä, joka työpöydän alla antaa hyvän tilan Xboxille ja Switchille. Macia en vielä saanut kokeilla C2:lla, täytyy käydä hankkimassa oikea kaapeli siihen, koska displayporttia tässä ei ole. Johtosotku pöydän alla on kuitenkin infernaalinen, mutta minua nämä asiat eivät ole juuri koskaan hirveästi haitanneet.

Olen ensimmäinen illan jälkeen aikas tyytyväinen.
27  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 16.03.2023 13:18
https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/27gr95qe-b

Jahas, jostain syystä 27GR95:n vasteaika 120hz:n ja etenkin 60hz:n signaaleilla on merkittävästi LG:n OLED-televisioita huonompi. En tosin tiedä, miltä 60fps:llä pyörivä peli tuolla ruudulla oikeasti omiin silmiin näyttää, mutta ei tämä kovin mairittelevalta kuulosta:

Lainaus
The response time at 60Hz is great, but it has a lot more overshoot and inverse ghosting than most OLED displays. You'll see the inverse ghosting when playing games at 60 fps, like on consoles.

Odotin tietenkin, että vasteajat olisivat olleet esim. B9:n tasolla. Kävin vielä vilkaisemassa C2:n monitoriarvostelun samalta sivulta, ja vasteajat ovat sillä 120hz:n ja 60hz:n kontentilla likipitäen täydellisiä (tai sivuston arvottamana 9.8 & 9.7).

GR95:ssä ei myöskään ole BFI-toimintoa lainkaan. C2:ssakin sitä on karsittu eikä se toimi enää 120hz:n signaalilla, mutta itse käytän sitä lähinnä retropeleissä, joten sen rajoittaminen 60hz:iin ei olisi kovin iso miinus.

Ei saakeli sentään, lätkäisin sitten tarjouksessa olleen 42" C2:n tilaukseen. 300 euroa halvempi kuin GR95, ja sen paneeli soveltuu konsolipelaajalle paremmin. Tuo koko vain hieman arveluttaa, enkä varmastikaan pysty pelaamaan sillä fps-pelejä ihan yhtä skarpisti, mutta toisaalta en minä mihinkään ALGS-turnaukseen ole koskaan menossa.  ;D. Kiva kyllä nähdä, miltä 42" 4K OLED-ruutu lopulta näyttää.28  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 13.03.2023 07:52
https://www.rtings.com/tv/learn/longevity-investigations-update-3-month

Sonyn ja Sampan OLEDit vaikuttaisivat ainakin tämän testin perusteella olevan alttiimpia kuvan kiinnipalamiselle kuin LG:n televisiot ja näytöt. Käy tavallaan järkeen siinä mielessä, että LG:llä on dataa ja kokemusta tämän tekniikan näytöistä huomattavasti pidemmältä ajalta kuin kilpailijoillaan, jotka ovat tavallaan siinä vaiheessa, missä LG oli kymmenisen vuotta sitten.

Tämä luo myös luottamusta siihen, että GR95QE on soiva peli pitkän ajan. En ehkä muutenkaan ostaisi OLED-monitoria tällä hetkellä muilta valmistajilta.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Retropelien filtterit, kyllä vai ei? : 11.03.2023 17:19
Kivan näköinen kyllä Metroid Fusion GBA NSO:n filtterillä ja Switch OLEDin ruudulla:Kuva ei kuitenkaan taaskaan tee täyttä oikeutta näille.

Mielenkiintoista nähdä, miltä retropelit näyttävät LG:n 27GR95:llä. Omasta mielestäni voi olla aika match-made-in-heaven retroiluun, kun tykkään muutenkin pelata pienemmällä näyttökoolla, mutta välillä toki kaipaa suurempaa ruutua kuin 7".
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 07.03.2023 07:25
Tajusin vasta eilen, että Dual Stick -asetuksella pelattaessa valikoista saa silti päälle gyron hallitsemaan kameraa, todella isolla herkkyysskaalalla (1-100). Satasta pystyy todennäköisesti kontrolloimaan vain jumalolento. Pistin itse johonkin kahdenkympin tuntumaan sen. Rakastan peliä vielä enemmän.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 263
Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines