Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 252
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 19.10.2021 16:37
En tiedä kumpi on vaikuttanut enemmän, se että siirsin Apexin Switchin sisäiseen muistiin vaiko se, että pelaan sitä langallisella yhteydellä, mutta ero aiempaan on yllättävän iso. Pelasin niin paljon tätä MicroSD:ltä ja surkealla Wifillä, että huomasin eron välittömästi Switch OLEDin saatuani, mutta halusin lisää tunteja alle, jotta varmistuisin asiasta.

Peli on yksinkertaisesti reagoivampi (ovet aukeavat viiveettömämmin, lootti lähtee matkaan sulavammin jne), ja ampuessa hit registration on roimasti parempi. Voitan enemmän 1vs1-tilanteita kuin aiemmin. Ennen tuli usein fiilis ampuessa että "eikös tuo muka nyt osunut." Veikkaan, että monesta näennäisestä pikkuparannuksesta sieltä täältä muodostuu isompi kokonaisuus.

Ash paljastettiin eilen seuraavan kauden uudeksi hahmoksi. Kivaa päästä myös ensimmäistä kertaa pelaamaan uutta kenttää yhdessä kaikkien muiden kanssa kahden viikon päästä. Trooppinen saari vaikuttaa lupaavalta. Tuleekohan taas kauden vaihtuessa jäätävät serverikyykkäämiset? Veikkaan, että ensimmäinen ilta tulee ainakin olemaan kaaosta.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 18.10.2021 11:49
Mites, saako noita N64-ohjaimia jostain Suomesta? Olisi magee jo ihan kuriositeettina.

Varmaan vain trokareilta Huuto.netistä tai Tori.fistä. Suomessa ei ole MyNintendoStorea, joten virallisesti sitä ei voi tilata Suomesta.

Saksan Nintendo Storesta olen ostanut NES- ja SNES-ohjaimet ja kaikki on toiminut mainiosti. Kunhan vain pääsee tilaamaan oikeaan aikaan, sillä ohjaimia tuntuu riittävän vain tunneiksi silloin, kun ne myyntiin ilmestyvät (poisluettuna NES-ohjaimet, joita on ollut saatavilla hyvin alusta asti).

Aika metkaa ajatella, että pian pääsee aloittamaan Ocarina of Timen tuliterällä N64-ohjaimella, vuonna 2021! Kiinnostavaa myös nähdä, onko Nintendo tehnyt mitään parannuksia analogitikun kestävyyteen. Tässä asiassa en laittaisi pahitteeksi, jos tämä langaton replika eroaisi hieman originaalista.  :)

Snake, eiköhän vedetä joku päivä läpi SMB3 tai Mario World kaksinpelinä, niin NSO pääsee taas tulille  8)

Ja jos otatte NSO Expansionin, on haaste heitetty Mario Kart 64:ssä!
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 17.10.2021 12:51
Ilmeisesti pieni präntti sanoo, että vanhasta jäsenyydestä ei hyvitetä mitään, jos jäsenyyden on hankkinut latauskoodin kautta. Siis niiden latauskoodien, joita voi ostaa korteilla kaupoista? Minunkin nykyinen jäsenyys on sellaisesta peräisin... Voi jumankauta, jos Nintendo on oikeasti näin pihi! Tai onhan se, mutta tämä olisi piste iin päälle tässä Expansion-hinnoittelussa.

Jaksan vielä toivoa, että tämä on jotenkin esitetty väärin. Reilun viikon päästähän se selviää.

EDIT: Tässä taidetaan tarkoittaa niitä ilmaiskoodeja, joilla NSO:n on saanut käyttöönsä ilman maksua. Pakko olla niin. En keksi mitään syytä, mikseivät viralliset arvo/NSO-kortit toimisi.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 16.10.2021 05:59
Itselleni AC DLC tulee periaatteessa ilmaiseksi ja bonuksena, koska olisin ottanut palvelun retropelitarjonnan takia muutenkin heti käyttöön. Se on tehty onneksi myös niin, että vaikka palvelun lopettaisi, kaikki DLC:n kautta saadut esineet ja asiat säilyvät edelleen pelissä, sinne saaristoon ei vain enää pääse uudelleen.

Palvelu on kallis siihen nähden, mitä se tällä hetkellä tarjoaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ja vielä kalliimpi silloin, jos NSO:n retropelit eivät kiinnosta tai niitä emuloi jollain muulla tavalla. Mikroaaltouunitkin pyörittävät nykyään näitä pelejä.

Mutta sellaiselle, joka arvostaa käytön helppoutta, mahdollisuutta pelata virallisilla ohjaimilla ja joka tykkää viedä laitetta mukanaan moninpeli-iltoihin tämä onkin jo vähän parempi diili. Online-pelaaminenkin on mahdollista, myös retropelien kanssa. NES, SNES, N64 ja MD -pelit missä vain hintaan 3,3 € / kk ei ole oikeasti niin paljon (ja laitteiden pelikirjastot tulevat vielä kasvamaan vuosien vieriessä nykyisestä). Huhujen mukaan Perfect Dark lisättäisiin NSO:n N64-pelien joukkoon ennen kuin vuosi 2021 on ohi, eikä se pitkän linjan Nipa-fanille olisi ihan pikkujuttu.

Mutta tosiaan, kaikki käyttöskenaariot eivät ole samanlaisia. Ideaalisti Nintendon olisi pitänyt tehdä vähän maltillisempi korotus, tyyliin 5-10 €. Emily Rogersin mukaan maksoivat ruhtinaallisesti Segalle, jotta lähtivät palveluun mukaan, ja se olisi ollut yksi syy luultua suurempaan korotukseen. Mene ja tiedä.
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 15.10.2021 17:26
Expansion Packin hinta selvisi AC Directin lopussa: yksilötilaus maksaa 49,99 dollaria / euroa 12 kk.

Odotin neljääkymppiä, eli tuplausta,  tämä meni siitä yli. Tulee aiheuttamaan jonkin verran soraääniä, sillä hinnat alkavat lähentyä Sonyn ja Microsoftin taksoja.

AC DLC:n saa palvelun hinnalla myös käyttöönsä, ja se maksaisi yksinään 25 euroa, joka tekee Animal Crossing -pelaajille tästä heti houkuttelevamman diilin. Ja jos Nintendo jatkossakin laittaisi 1st party -peliensä DLC:t Expansion Packiin, hinnasta alkaisi tulla jo oikeutetumpi.

EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=LmdgxvX3iTE

Onneksi euromuunnos tehtiin fiksusti, hinta onkin eurooppalaisille 39,90€.

Palvelu aukeaa 26.10.

Jos vaihtaa nykyisestä tilauksesta, saa alennusta uuteen vaihdettaessa sen perusteella paljonko nykyisessä NSO-tilauksessa on päiviä jäljellä. Minulla on n. 11 kuukautta, joten päättelen, että minun pitää pulittaa reilun viikon päästä vähän reilu 20€ ensimmäisestä vuodesta.

EDIT 2:

https://mynintendostore.nintendo.de/nintendo-64-controller.html

N64-ohjain tilattavissa Saksan Nintendolta. Lähti tilaukseen, hinta toimituksen kanssa 56,90€
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Animal Crossing: New Horizons : 15.10.2021 12:25
https://www.nintendo.com/nintendo-direct/10-15-2021/

Saapa nähdä, miten paljon uutta kontenttia Nintendo julkistaa peliin tänään.

Luulen, että tässä yritetään antaa kunnon uutta pushia New Horizonsille ennen joulumyyntien alkamista. Ehkä Nintendo päätti jossain vaiheessa, että monen pienemmän päivityksen sijaan se julkaisee yhden suuremman ja tekee julkistuksen isommin. Nyt luvassa on 20 minuutin Direct, joka julkistettiin todella hyvissä ajoin. Ihme, ellei päivitys ole merkittävä.

Mutta mikä sitten olisi merkittävää? Uusia asukkeja, uusia rakennustyyppejä, uusia huonekaluja, pelimekaanisia uudistuksia (kuten uiminen). Mitä haluaisitte peliin?

Itse olen pitänyt yli puoli vuotta taukoa AC:stä. Kiva nähdä, miten paljon tässä on ja saako se minua aloittamaan uuden elämän saarella, joka on varmaan ihan rikkaruohojen panttivankina.
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 14.10.2021 06:39
Scarf hehkuttamassa Xboxin gyroa laudalla! Kaikkea sitä tulee heti aamusta luettua!   8)

Veikkaan, että suurimmalle osalle pelaajia kävisi noin, jos tiputtaisi ennakkoluulot ja antaisi gyrolle oikean mahdollisuuden. Microsoftin pitäisi ympätä toiminto ehdottomasti myös virallisesti ohjaimeen, jotta sen sisällyttäminen lähtisi leviämään muuallakin kuin Switchillä.

Gyrolla räiskintöjen pelaaminen ei ole pelkästään tarkempaa, vaan yksinkertaisesti hauskempaa ja enemmän immersiivistä. Tuntuu helvetin siistiltä siirtää ohjainta millejä, jotta saa ristikon pään kohdalle. Sitä tunnetta ei voi (ainakaan minun mielestäni) kokea tattiohjauksella. Gyron ansiosta räiskinnät ovat oikeasti pelattavia Switchillä handheld-moodissakin perus joykkareilla.

Mietipä Scarf kun saat tuohon Apexiin vielä next gen -päivityksen ja 120fps:n tilan...  :) Äijästä tulee suomen kovin redatori!
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 13.10.2021 09:57
Minulla on pelin sisäisessä kellossa n. 5t30m ja itemeistä olen kerännyt vasta 25%.

Tähän mennessä? Parasta Metroidia Prime 1:n ja Superin ohella. Ei jälkeen, vaan ohella.

Tykkään siitä, että kun pelissä etenee, tulee vastaan kokoajan orgaanisempaa ympäristöä. Aloitetaan mekaanisissa halleissa ja huoneissa, mutta tähän mennessä olen jo nähnyt samanlaisia maisemia kuin Primen Tallon Overworldissa. Ja silloin ne tekevät suuren vaikutuksen. Grafiikat ovat huikean yksityiskohtaisia ja kontrasti on vaikuttava, etenkin OLED-näytöillä pelattaessa.

Pelattavuudeltaan paras Metroid koskaan, sen varmasti kaikki allekirjoittavat. Input lagia ei ole nimeksikään ja pelatessa tuntee itsensä monesti todelliseksi speedrunneriksi, vaikka todellisuudessa olisi kaukana sellaisesta. Samus on bad ass ja tämä peli saa pelaajansakin tuntemaan niin.

Mielestäni E.M.M.I:t ovat hyvä mauste perinteiseen Metroid-gameplayhin. Luulin, että tämä olisi toteutettu niinkuin hirviö Alien Isolationissa, eli yksi E.M.M.I jahtaisi pelaajaa aika-ajoin kartalla. Nyt ne liikkuvat pienillä alueilla ja niitä tulee vastaan aika harvakseltaan. Taidokas ja pelin tunteva pelaaja pystyy lopulta jopa leikittelemään niiden kanssa, ja kömpelö Samuskin pääsee aikanaan maksamaan kalavelat pistämällä ne lopullisesti robottien taivaaseen. Ja se vasta hyvältä tuntuukin.

Äänidesign on aivan helvetin hyvää. Peli on täynnä tyydyttäviä ääniefektejä ja kliksahduksia, pieniä yksityiskohtia äänimaailmassa. Musiikki on enemmän tunnelmallista, mutta sen se tekee todella hyvin. Esimerkiksi vesimaailman ambientit ovat upeita. Pidän muutenkin vesialueista peleistä ja tässä niiden fiilis on taas naulattu.

Dreadin mappi on myös paras, minkä olen Metroidvaniassa nähnyt. Siinä näkyy kaikki info, mitä voi kaivata. Ovityypit, esteenä olevien palikoiden nimet, latauspisteet, näkyvillä olevat päivitykset... Jos tämä ei riitä, karttaan voi vielä asetella muistutuksia. Tätä ei olisi voinut tehdä enää yhtään paremmin.

Fantastinen peli so far. Olen varmaan reilusti yli puolenvälin, mutta ei tätä peliä yhteen läpäisyyn jätetä.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 12.10.2021 07:35
https://twitter.com/NintendoUK/status/1447552433580875789

Lainaus
All Nintendo 64 games included with Nintendo Switch Online + Expansion Pack can be played in 60Hz English language versions. Select games will also have the option to play the original European PAL version with language options.

NERD handlasi tämänkin näköjään fiksusti. Wii U:lla N64-pelit taisivat Euroopassa olla 50hz:n versioita, joten ei ihme, että jengillä oli epäilyksensä. NERD ei kuitenkaan ollut tuolloin vielä vastuussa Nintendon emuloinneista.


Mutta koskas saammekaan lisää tietoa tästä herkullisesta laajennuksesta, aka Expansion Pakista? Spekuloidaanpa:

Nintendolla on tapana antaa valokiilaa enemmän tietyille asioille, kuten uusille pelijulkaisuille ja Directeille. Poikkeuksiakin toki on. Sen valossa voi sanoa, että tämän viikon Animal Crossing Direct ja reilun kahden viikon päästä tapahtuva Mario Party Superstars -julkaisu voivat vaikuttaa Expansion Pakin lanseeraukseen.

Saisimmeko siis infoa niiden välissä, ensi viikolla? Uskon niin. Silloin tod.näk avautuvat myös ohjainten tilaukset. Saisipa jo luikauttaa kaikkien aikojen parhaan ohjaimen – N64-padin – tilaukseen!

Meillä on palvelun avautumiselle aikaikkuna "Late October". Ensi viikon loppupuoli ja lokakuun viimeinen viikko ovat siten vapaata riistaa.

Hetkinen... Mario Party Superstars hengittää uusiksi tehtyine N64-ajan lautoineen ja minipeleineen itsessään tuon legendaarisen laitteen henkeä, joten voisiko Nintendo antaa meille N64-superviikonlopun ja avata palvelun yhdessä MPS:n kanssa, lokakuun viimeisenä viikonloppuna? Is such a thing even possible?

YES IT IS!
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 11.10.2021 18:20
Aika hulluja sequence breikkejä löytyy jo Youtubesta (suositukset taas kiusaa). Pelissä on näitä ilmeisesti runsaasti ja ne jopa aktivoivat uniikkeja välinäytöksiä. Voi varmaan heittää sen huolen metsään, etteikö pelissä olisi syvyyttä moniin läpipeluihin.

Minuakin vähän kiinnostaisi perehtyä breikkaamiseen, kunhan löytyy uutuuspeleiltä sopivasti aikaa. Taidan aloittaa Super Metroidilla. Hulluimpiin breikkeihin ei kyllä taida meikäläisen taidot ja kärsivällisyys riittää, mutta ehkä yksinkertaisiin.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Skyrim: Special Edition : 10.10.2021 15:36
Tapahtui klassinen, eli aloitin Skyrimin Switch-versiossa uuden seivin, ihan vain nähdäkseni miltä se näyttää uudella laitteella. Josko sitä vaikka 15 minuuttia pelaisi... joopa joo.  :lol:

Hemmetin hyvältä näyttää tämä(kin) peli OLED Switchillä. Menisin jopa niin pitkälle, että paikka paikoin se on vaikuttavampi kuin Series X:n modattu Skyrim 65" B9:llä. Peli, jossa könytään hämärissä luolissa, on kuin omiaan tälle näyttötekniikalle.

EDIT:

 :o12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 10.10.2021 11:17
https://www.youtube.com/watch?v=mYnUdYoh_xc&t=248s

Vivid-asetus todella ottaa käyttöön koko OLED-paneelin väriskaalan, joka olisi normaalisti käytössä vain HDR-materiaalilla. Väritarkkuuden kannalta asetus on siis oletusarvoisesti väärin ja jätetty tod.näk päälle korostamaan eroa vanhaan malliin.

Not gonna lie, tämä "feikki-HDR" näyttää joissain peleissä varsin hyvältä. Esimerkiksi Metroid Dreadissa, jossa värit saavat kivasti punchia ja nousevat tyrmäävästi esiin pimeydestä. Tässä sitä siis ollaan, kehumassa näyttölaitteen värit räjäyttävää "vivid"-asetusta. Huh huh!  :P

Olen vähän kahden vaiheilla tässä. Järki sanoo käyttämään Standardia, mutta silmät tykkäävät melkolailla kaikissa peleissä Vividistä. Ehkä on tullut aika luisua pimeälle puolelle... Keskustelupalstojenkin perusteella asetus tuntuu jakavan kärkkäästi mielipiteitä, mutta enemmistö tuntuu olevan Vividin kannalla, tyyliin 70/30-jakaumalla.


Lisäksi huomio: mielenkiintoista, miten OLED-mallin julkaisu tuntuu hieman peilaavan OG-Switchin lanseerausta. Aluksi kaikki olivat todella pettyneitä OLED-malliin ja mesosivat foorumeilla ja somessa Nintendon mokanneen täysin. Mutta nyt, laitetta kehutaan melkein varauksetta joka paikassa paljon suuremmaksi päivitykseksi kuin miltä se ensialkuun vaikutti, arvostelut ovat olleet järjestäen positiivisia.

EDIT: No niin, Standard alkaa näyttämään sitä paremmalta, mitä enemmän sillä pelaan. Luonnollisemmalta. Ehkä en olekaan vielä menetetty tapaus.  ;D
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 10.10.2021 07:32
Putkessa etenemistä vai pelaajan ajan kunnioittamista? Hear me out:

Sain eilen illalla avattua Samukselle erään klassisen kyvyn. Sen jälkeen mietin oitis, että alkualueellahan näin paljon paikkoja, missä voin uutta kykyä hyödyntää. Mutta miten hemmetissä pääsen sinne täältä?

Eipä aikaakaan, kun tupsahdin jostakin kiertotietä juuri tuolle alueelle takaisin. Tuntuu, että esimerkiksi Hollow Knightissa minun olisi pitänyt backtrackata ja haahuilla eksyksissä jonkun aikaa, että olisin löytänyt takaisin.

Dreadin virtaviivaistetun maailmadesignin voi myös nähdä pelaajan ajan kunnioittamisena ja erinomaisena pelisuunnitteluna.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 09.10.2021 11:15
Huom: jos haluaa profiilin peliaikalaskurien toimivan myös uuden Switchin kanssa, kannattaa käyttää "Transfer User" -toimintoa. Se siirtää koko käyttäjän eShop historioineen ja pelitallennuksineen yhdestä Switchistä toiseen ja näin ollen peliaikakin jatkaa profiilissa kertymistään kun uudella laitteella pelaa. Eli jos on pelannut Zeldaa vanhalla Switchillä 200 tuntia ja sitten jatkaa sitä uudella laitteella 5 tuntia, lukema profiilissa näyttää silloin 205. Muussa tapauksessa peliä joutuisi pelaamaan uudella laitteella 205 tuntia ennenkuin laskuri alkaisi liikkumaan ylöspäin.

Missä muussa tapauksessa? Jos ei käytä Transfer User -toimintoa, eli kirjautuu uuteen Switchiin Nintendo Accountilla ja luo uuden käyttäjän tyhjästä. Silloinkin voi ladata kaiken tiliin sidotun eShopista, mutta peliaika ei jostain syystä silloin päivity oikein.

https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/27394/~/how-to-transfer-user-and-save-data

Nintendon ekosysteemi ei tällä hetkellä osaa laskea moneen eri Switchiin lisätyn käyttäjän peliaikoja yhteen, pelitunnit on sidottu yhteen laitteeseen. Onneksi Transfer User toimii kutakuinkin fiksusti, vaikka olisi tässä vieläkin parantamista.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 09.10.2021 08:07
Switch OLED -fiiliksiä parin ensimmäisen käyttötunnin jälkeen:

Näyttö on odotetusti huikea ja sen tuoma parannus handheld-moodin kuvanlaatuun on transformatiivinen. Hihittelin kuin pikkulapsi, kun painoin laitteen käyntiin ja näin täydelliset mustat, jotka ympäröivät Switch-logoa. Näyttö ei myöskään ole mitenkään sikana suurempi, mutta eron huomaa kyllä. Kaikkein eniten siitä hyötyy ehkäpä tabletop-moodi, esimerkiksi MK8:Deluxen jaettu ruutu, jolloin näkee aika paljon enemmän radan yksityiskohtia eivätkä mutkat hyppää eteen yhtä "yllättäen". Pelaamme sitä aika-ajoin lokaalisti useammalla laitteella 4-5 pelaajalla, joten tämä oli tervetullutta.

Laitteessa on uutena juttuna tämä näytön värejä koskeva asetus, missä "Vivid" on päällä out of the box. Nipan design-tiimin haastiksesta sain kuvan, että tämä olisi se muokkaamaton näyttömoodi, joka antaa OLED-paneelilla tarkimmat värit: https://www.nintendo.com/whatsnew/detail/2021/ask-the-developer-vol-2-nintendo-switch-oled-model-part-2/

Lainaus
Yamashita: Also, even though the colors have gotten more vivid with the OLED display, some customers may feel like the colors look too vivid. Taking that into consideration, we made it so that the player can select a standard color mode, to make it look like the conventional LCD display. If you prefer the vivid colors of the OLED display, you can keep it in the vibrant color mode that is default out of the box.


En nettikommenttien perusteella ole enää yhtä varma asiasta. Vivid näyttää kuitenkin useimmissa peleissä todella hyvältä, tavalla joka ei ole lähellekään yhtä räikeä kuin televisioiden vastaavat värejä boostaavat näyttötilat. Tästä asetuksesta haluan kuitenkin saada lisää infoa mittausten kera.

OLED Switchin "Premium-fiilis" yltää dockiin asti. Muovia sekin on, mutta viimeistely on parempi ja mietitympi. Pienet hionnat muodostavat isomman lopputuloksen kuin ensialkuun luulisi. Myös Dockiin rakennettu ethernet-portti on Apexin ja Splatoonin kaltaisissa peleissä mainio juttu ja myös eShopin latausnopeudet tyyliin kolminkertaistuivat kertaheitolla! Olisin saanut parikymppiä satsaamalla myös vanhaan Dockiin ethernet-adapterin, mutta sitä ei vain tullut koskaan hankittua.

Pelasin langalla yhden matsin Apexia ja olin huomaavani siinä selvän parannuksen siinä, miten hit registration toimi. Apexissa on toki hamstereiden avulla pyörivät kakkaservut, mutta kyllä Switchin kehno Wlan vielä boostasi niiden kehnoutta. Sain asennettua 64gb:n sisäisen tallennustilan ansiosta Apexin vihdoinkin myös NS:n omalle muistille, joka tuntui auttavan jonkin verran yleisessä pelin sulavuudessa ja se myös vähensi pop-inin määrää. Tästä olenkin lukenut aiemmin ja johtuu puhtaasti siitä, että Switchin sisäisen muisti on MicroSD-kortteja nopeampaa ja sitä kannattaa siten aina käyttää online-pelien kanssa.

Elämä kahden Dockin kanssa on myös kivaa. Nyt voi ilman mitään säätöä pelata vaikka hetken Monster Hunteria TV:llä, sen jälkeen vääntää pari matsia Apexia Samsungin näytöllä ja sen jälkeen jatkaa Metroidia lokoisasti handheldinä ennen nukkumaanmenoa. Tai pistää neljän pelaajan LANit pystyyn Mario Kartissa kahdella näytöllä.

Helvetisti parempi näyttö, ethernet, syvästi laadukkaampi build quality, hieman parempi sisäinen äänentoisto, oikeasti käyttökelpoinen ja premiumilta tuntuva kickstand, tuplattu sisäinen muisti... ei se aivan merkityksetön lista ole, varsinkaan jos on tehokäyttäjä, NS ensisijainen alusta ja viihtyy handheld/tabletop-moodeissa säännöllisesti.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 08.10.2021 19:47
https://www.youtube.com/watch?v=8KrzJo15oSU

Linneman tykkäsi, ja kehui etenkin äänidesignia, jonka sanoi olevan parasta, mitä Switchillä on toistaiseksi nähty. Myös Samuksen animointi sai suitsutusta ja ihan syystä.

Ja onhan pelin 5.1-miksaus todellakin tunnelmallinen. Kuulokkeilla pelatessa on oma immersionsa, mutta erinomaista  surroundia tulen kaipaamaan varmasti kun pelaan peliä handheldinä. Täytyy varmaan omistaa omat pelikerrat molemmille moodeille.

Musiikeissa ei ole tosiaan tullut vielä vastaan mitään kovin ihmeellistä, prologia lukuunottamatta. Tunnelmallista settiä, muttei hyräiltävää. Jotenkin luulen, että pitää odottaa aika loppuun, että vastaan tulee jotain yhtä hienoa kuin pelin alussa oli.

On kyllä todella tyydyttävää palata vihdoin viimeistelemään E.M.M.I, kun on vältellyt tuota paskiaista henkensä kaupalla jollain alueella. Uhkaava tunnelmakin samalla hälvenee ja koko alueen fiilis muuttuu.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 08.10.2021 17:07
Ainakin itse koen myös Super Metroidin (ja Primen) loppujen lopuksi aika lineaarisina peleinä. Tässä täytyy kuitenkin huomioida se, etten tunne k.o pelejä kuin omia taskujani, enkä pysty tekemään niissä sequence breikkejä. En todellakaan. Niin ollen vähemmän HC-Metroid-pelaajan näkökulmasta myös Super Metroid on huomattavasti simppelimpi maailman rakenteeltaan kuin Hollow Knight, eikä tarjoa yhtä suurta tunnetta toivottomasta eksymisestä, joka HK:ssa on kokoajan läsnä.

Se, että pelaajalle syntyy ainakin illuusio vapaudesta ja omien ratkaisujen tekemisestä, on mielestäni osa Metroid-pelien suunnittelua. Eivät ne peruspelaajalle tarjoa monia reittejä, vain suunnan kohteesta A kohteeseen B, jos ei eksy matkalla. Sequence breikkaajat ovat toki asia erikseen ja pelaavat näitä pelejä aivan eri näkökulmasta kuin perus talliainen.

Ymmärrän toki sen, että Hollow Knight on tuonut Metroidvanioihin uutta henkäystä, ja monet odottavat siinä nähtyjä vahvuuksia olevan myös uudessa Metroidissa. Itse en ehkä kokonaisvaltaisesti haluaisi sitä, koska HK ei ole (ainakaan vielä) kolahtanut minulle.

18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 08.10.2021 16:40
Arvostelut ovat toitottaneet ihan muuta, että peli ei pidä kädestä ja että sen bossit ovat todella kiperiä. Dreadia on arvosteluissa sanottu vaikeimmaksi Metroid-peliksi koskaan – tai ainakin toiseksi vaikeimmaksi, heti originaalin Metroidin jälkeen.

On tosin fakta, että TK:n jumalaiset pelitaidot ovat kaukana edellä 95% peliarvostelijoiden vastaavia...
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 08.10.2021 14:09
Meinasi tulla kyynel silmään alkuintron ja musiikin aikana. Metroid on palannut kouluttamaan nousukkaita.

Kontrollit tuntuvat supersulavilta. Alun perusteella (puolisen tuntia), peli on monille jopa sopiva Halloween-peli, sillä kohtaamiset E.M.M.I:n kanssa ovat kuumottavia:o
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 08.10.2021 11:23
Julkaisupäivän Happeningsit:

Verkkokauppa laittaa aamulla mailia kertoen, että Spessu Edition -toimitus on myöhässä, eikä uutta toimitusajankohtaa voi edes luvata!

Turvaudun b-suunnitelmaan: nokka kohti Giganttia lunastamaan pelin normiversion jäätävä tarjoushinta (44,95€). Peliä löytyy kuin löytyykin pienten etsintöjen jälkeen Sikantista.

Nyt minulla on siis vielä myös SE-version tilaus sisässä Verkkiksessä. Se on myyty loppuun eikä lisää ole ehkä tulossa. Tekisi mieli lunastaa se, siitä voi tulla vuosien vieriessä harvinainen. Tai sitten ei. Smash Ultimaten Limited Edition (se, jossa oli Cube-ohjain ja -adapteri) ainakin jäi oikeasti melko pienieräiseksi ja siitä maksetaan eBayssa ihan mukavia hintoja (Official Nintendo Storessa Amazonissa sitä on jäljellä 10 kappaletta, hinta tällä hetkellä 499 dollaria). No, sitä ehtii vielä miettiä ainakin viikonlopun yli.

Aloitan Dreadin telkulla ja jatkan myöhemmin illalla OLED Switchillä. Kiva nähdä, miten kokemus muuttuu.
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 07.10.2021 18:55
Aloitatko migge Dreadin jo tänään? Olisi kiva lukea ensifiiliksiäsi näin viimeisiä tunteja kärsiessä.  :)
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 06.10.2021 19:34
Hyvältä vaikuttaa. Toivottavasti ehtisi viikonlopuksi. Konsolinet laittoi oman Special Editioni postiin eilen illalla.

Ja OLED-telkkarilla toki pelataan. Jos näyttää liian rujolta ja pikselit liian isoilta, niin katsotte ruutua liian läheltä. ;)

Kaksi TÄRKEÄÄ seikkaa:

1) Natiivi vs. ei-natiivi-resoluutio
2) 210ppi (7") vs. 30ppi (48") tai 22ppi (65")

Nämä faktat vaikuttavat siihen, miten silmäni vastaanottavat paneelilla nähdyn kuvan. Voin toki mennä kauas ruudusta ja kuvasta tulee upea, mutta sillä ei ole samaa vaikuttavuutta kuin lähietäisyydeltä katsotulla, pienikokoisemmalla, tarkemmalla kuvalla.

Mutta en tietenkään väitä, että sinä koet asian samoin. Minä näen ja koen omin silmin ja käsityskykyni kautta. Se on siten olemassa vain minulle, enkä voi tietää miten muut näkevät sen tai onko sitä edes olemassa!  :o

23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 06.10.2021 18:14
https://www.youtube.com/watch?v=FVrr-ojAKWI

DF:n OLED-mallin arvostelu ei tee odottamisesta ainakaan yhtään helpompaa; näyttö on odotetusti megalomaaninen päivitys aiemmasta ja laite tuntuu muutenkin kokonaisvaltaisesti Premiumilta. Myös joy-conit istuvat rungossa kiinni aiempaa tiukemmin.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 06.10.2021 16:04
They fucking did it!!

https://www.nintendolife.com/reviews/nintendo-switch/metroid-dread

Quite Possibly The Best Metroid Game Ever Made

Tähänastiset arvostelut nakuttavat ysiä ja kymppiä!

Metacritic tällä hetkellä 88: https://www.metacritic.com/game/switch/metroid-dread

Löysin myös kylmään tekniseen puoleen pureutuvan tiedon:

Lainaus
Also unfortunate: The game’s visuals degrade pretty noticeably when it’s played in docked mode. Specifically, it looks like Metroid Dread continues to run natively at around 720p in docked mode. Try blowing up a 720p image on a 1080p or 4K display, and you’ll begin to see why that’s a problem. When played on a TV, the game looks blurrier and washed out, a far cry from the crisp 720p visuals in handheld mode.

OLED Switch tulee olemaan Definite Way nauttia Dreadista. Kämppä pimeäksi, tuoksukynttilät lepattamaan, pommac viinilasiin, ja laatuaikaa Samuksen kanssa.


Nyt iski kunnolla tajuntaan, että DREAD TODELLA JULKAISTAAN YLIHUOMENNA. This is it.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 05.10.2021 17:47
https://twitter.com/NintendoAmerica/status/1445397581215973384

Kingdom Heartsit (ne oikeat) Switchille!

Muuuuttta.... ne ovat cloud-versioita. Eikös tässä ole osittain kysymyksessä remasteroidut PS2-ajan pelit? Kyllä ne olisi pitänyt saada natiivisti laitteelle. SE on laiskotellut, tosin olen silti kiitollinen näistä.
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Super Smash Bros. Ultimate : 05.10.2021 17:11
Sakurai lopetti tyylillä ja heitti Ultimateen Soran, joka oli kaikkien aikojen toivotuin Smash-taistelija.

Upea matka, upea peli ja hieno viimeinen paljastus. TK voi myös hengittää, kun ei kuule uusista hahmoista vähään aikaan.  :P
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 05.10.2021 07:45
https://www.youtube.com/watch?v=KGFAN0yhnM4

Uusi Dock tukee HDMI 2.0 -lähtöä ja siten pystyy lähettämään näyttölaitteelle 4K60fps-signaalia. Tätä ei kuitenkaan ole – yllätys yllätys – aktivoitu, tällä hetkellä kustomoitu Dockin siru on toiminnassa LAN-porttia varten.

Kuten videollakin todetaan, en usko että nykyisen Switchin tai OLED-mallin on tarkoitettu koskaan antavan edes ylösskaalattua kuvaa dockiin. Nintendo on ajatellut enemmänkin tulevaisuutta, tai sitten se on jäänne suunnitelmasta, joka alunperin oli liikkeessä (julkaista DLSS Super Switch tänä vuonna).

Olisi toki hienoa, jos Nintendo aktivoisi 4K ylöskaalauksen Mariko-malleihin. Originaalilla X1:llä ei varmaan ole headroomia tehdä upscalingia, mutta Mariko-piireillä Dockattuna varmastikin on. Tämä on tosin oma päättelyni ja voi olla rajusti mutkat suoriksi juostu. Ja varmasti onkin. ShieldTV:n perusteella Nvidian siru hallitsee perinteisenkin upscalingin aika hyvin ja olisi varmasti 4K-töllöihin liitettynä parannus kuvanlaatuun, koska nykyisellään kuvassa saattaa tapahtua 720p -> 1080p -> 4K -skaalausketju.
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Halo Infinite | Haloa Livessä : 04.10.2021 17:32
https://www.youtube.com/watch?v=YEaa62uBGa0

8 viikkoa julkaisuun. Hype alkaa saada nyt otetta meikäläisestäkin, sillä aikalailla kaikki kommentit moninpelistä ovat järjestäen pelkästään positiivisia. Voi olla, että ihan oikeasti Haloon palaa se kullanhohtoinen parhaan online-shootterin aura, minkä se omasi 15 vuotta takaperin.

Propsit myös siitä, että Infiniten Battle Passit tulevat olemaan "ikuisia", eli niitä voi grindata niin pitkään kuin haluaa. Battle Royalet elävät FOMOn voimalla, onneksi tässä ei lähdetty ihan samaan suuntaan.

Series X -versio pyörii kuuleman mukaan tällä hetkellä vakaasti 120 freimiä sekunnissa, resoluution ollessa 1080p-1440p.
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 04.10.2021 09:16
Julkaisuviikko!

Heh, kaikki Youtuben suurimmat Nintendo-kanavat saavat näitä laitteita mystisesti jostain.  :P

https://www.youtube.com/watch?v=z4s6hIflLg0

BeatEmUmpsin videolla näkyy 9 minuutista eteenpäin todella hyvälaatuista lähikuvaa näytöstä, varsinkin kun katsoo videota 4K-tarkkuudella.

Rohkenen väittää, että tämä on kokonaisuutena suurempi päivitys laitteen antamalle kuvalle kuin esimerkiksi pieni resoluutiobump olisi ollut. Optimaalista olisi toki saada molemmat, mutta komponenttipulan keskellä tämäkin on tervetullut päivitys, varsinkin jos ei pelaa vain docked-moodissa (ja kenties jo OLED-töllöllä).
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 01.10.2021 12:00
https://mynintendonews.com/2021/09/30/zynga-denies-bloomberg-report-that-the-company-has-nintendo-switch-4k-dev-kits/

Aika kiusallista Bloombergille, että Zynga suoraan kiistää väitteet 4K devkitistä. No, Bloombergille jää vielä sentään loput 10 lähdettä.  :)

Mielenkiintoisesti nettiin pullahti myös Nintendon AI upscaling patentti, jossa viitataan suoraan NVidian Tensor-ytimiin:

https://www.freepatentsonline.com/y2021/0304356.html

mm. kohta:

Lainaus
In certain example embodiments, the techniques herein may advantageously take advantage of NVIDIA's tensor cores (or other similar hardware). A tensor core may be a hardware unit that multiplies two 16×16 FP16 matrices (or other sized matrices depending on the nature of the hardware), and then adds a third FP16 matrix to the result by using fused multiply—add operations, and obtains an FP16 result.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 252
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines