Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 246
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Indie-pelit | Intohimo > raha : 20.04.2021 07:30
https://twitter.com/exok_games/status/1384182598507778052

Lainaus
Earthblade. A 2D explor-action game in a seamless pixel art world. The next release from the Celeste team, coming 20XX.

Pelimaailma on jo tovin halunnut saada tietää, mitä Vuoden Peli -palkintojakin muutama vuosi sitten voittanut Celeste-tiimi tekee nyt, ja vastaus tähän on: Earthbladea.

Sign me up! Eiköhän jo 2099 tämä ja Elder Scrolls 6 saada ulos.

Vibe-trailerista tuli ajatus siitä, että onko tiimi yrittänyt lähteä tekemään vähän kuin 2D BotWia? Tällä en tarkoita niinkään Metroidvaniaa, vaan vapaampaa maailmaa, jossa monet eri ratkaisumallit olisivat etenemisen kannalta mahdollisia. Luulen, että tämä on aika kunnianhimoinen projekti.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Monster Hunter -pelisarja : 19.04.2021 10:58
Kyllä Covidin vaikutus näkyy myös Risessa, eli kaikkea suunniteltua ei varmastikaan saatu mukaan julkaisupäivänä kauppoihin laitettuun versioon. Kaltaiselleni kasuaalille MonHun-pelaajalle sisältöä ja vaikeusastettakin on enemmän kuin riittävästi, varsinkin online-puolen tehtävissä.

Mutta en tiedä, jos olisi pitänyt valita otanko Risen nyt tässä muodossa vai viimeistellympänä esim. loppuvuodesta, olisin valinnut ensimmäisen vaihtoehdon. Tykkään siitäkin, että peli ns. elää, saa päivityksiä ja syitä, miksi sen pariin palaa uudelleen ja uudelleen.

Capcom päivittänee tätä peliä pitkään, ja optimoi sen totta kai Super Switchille myöhemmin tänä vuonna (tai ensi vuoden alussa).
3  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.04.2021 08:52
Bravely Default II läpi.

BD II on yllättävä peli sellaiselle, joka on jättänyt väliin aiemmat osat. Juuri kun luulee tarinan asettuvan perinteisiin uomiin, se heittääkin kehiin mielenkiintoisen kierrepallon, jonka tuomalla myllerryksellä tarinaan uppoutuu entistäkin keskittyneemmin. Lopulta kuitenkin tuntuu, että perinteistä, puhuvien kristalleiden avulla eteenpäin kuljettuvaa tarinaa on yritetty vain rikkoa pienellä määrällä hämmennystä – twistit lilluvat sopassa, mutta vain mausteena.

BD II:n todellinen tähti on sen ammattisysteemi ja sen kautta avautuva pelimekaaninen runsaus. Pelaaja voi viedä neljän tiimiään haluamaansa suuntaan ilman rajoituksia, ja hyvin monenlaiset kombinaatiot toimivat. Itse esimerkiksi panostin eri ammattien oppimiseen niin paljon grindausaikaa, että lopulta Freelancer-ammatin "nosta hahmon kaikkia statseja opittujen ammattien määrän mukaisesti" -taito teki hahmoistani puolijumalia, jotka 9999/9999-osumapisteillään kävelivät suoraan läpi lopun bosseistakin, tuottaen vahinkoa yhdellä osumalla kymmeniätuhansia pisteitä. Se ei ole kuitenkaan ainoa reitti olla pelissä täysin ylivoimainen, mikä on todella hienoa.

Hyvät RPG:t tempaavat minut aina mukaansa, ja hahmot kasvavat siinä määrin matkan aikana, että lopputekstien tullen liikutusta ei voi välttää. BD II sisältää myös nipun hetkiä, jotka sytyttävät jotakin sisimmässä, mutta silti tuntuu, että SE on toppuutellut suurten tunteiden kanssa. Asioita saa toki jäädäkin pimentoon ja pelaajan itsensä kuviteltavaksi, nyt olisin vain toivonut viimeistä silausta hahmojen välisille suhteille.

Pelin visuaalinen toteutus kasvoi matkan aikana, mutta en ole vieläkään sen suurin fani. Octopath Traveleria taas pidän yhtenä viime vuosien kauneimmista videopeleistä. BD II ei pääse samaan, mutta omaa kuitenkin persoonallisuutta ilmeikkäine hahmoineen. Ympäristöt jäävät usein harmittavan valjuiksi ja jopa mielikuvituksettomiksi. Musiikin suhteen tilanne on tasaisempi, mutta OT:n soundtrack on silti kokonaisuutena parempi.

Tämä on kova JRPG, ei siitä mihinkään pääse. Alustalla on toki tarjolla parempaakin, mutta se ei tarkoita, etteikö BD II olisi pelaamisen arvoinen. En tiedä tulenko joskus palaamaan sen ääreen New Game Plussan takia, mutta sen tiedän, että jos joskus pelin edeltäjät tuodaan Switchille, olen heti valmiina pelaamaan ne.

Tai sitten Bravely III:n. Kyllä sekin kelpaa.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 12.04.2021 09:48
Kukaan ehtinyt tykittää vielä Outridersia? Löytyy Gamepassista.

Aloitin tämän eilen, ja ihan hyvältähän se vaikutti. Gears-pelien tavoin toimiva luuta-shuuta. Vaikuttaa toimivan ihan hyvin yksinkin pelattaessa, mikä on hyvä, koska itseäni ei ehkä täysin randomien kanssa pelaaminen tämän kaltaisessa pelissä innosta.

Ei varmaan tulisi 60 euron hintaan hankittua tälläistä peliä. Gamepass osoitti taas mahtavuutensa, kun julkaisussa pääsi pelaamaan.
5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.04.2021 11:42
Ensimmäiseksi tuli mieleen Gamepass NS:lle. Se olisi kova juttu. Mutta en oikein tiedä kuinka se toteutettaisin. Se jäisi väkisinkin raakileeksi M$:n Gamepassista joten... tuskimpa.

Pilvipelaaminen?

xCloud Switchille olisi kova juttu. Gamepass Ultimate -tilaajana ja Series X:n/Switchin omistajana minulla olisi sekä paras versio pelistä, että myös kannettava peli kunnon kontrolleilla, ja ilman lisämaksua.

Microsoft kyllä haluaa xCloudin vaikka älyjääkaappeihin – kyse on enemmänkin siitä, millaisilla ehdoilla Nintendo siihen suostuu/on suostunut.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.04.2021 07:03
https://twitter.com/Shpeshal_Ed/status/1380691678072238080

Potentiaalisesti iso Nintendo+Microsoft-julkistus tulossa syksyllä.

Kutkuttavasti Danjaq on rekisteröinyt Goldeneye-nimen pelin 25-vuotisjuhlan kynnyksellä: https://trademark.trademarkia.com/goldeneye-90098356.html

https://twitter.com/Shpeshal_Ed/status/1380722311720935426

Lainaus
To those of you speculating the Nintendo + Xbox news is related to Goldeneye, it's not. As I've said before, the Goldeneye port was being held back by Danjaq. No one else. That's why this Danjaq renewal is so ridiculously fucking exciting.

Minulla oli aina ollut käsitys, että myös Iwata ja Nintendo oli kääntänyt jossain vaiheessa kelkkansa Goldeneyen remakea kohtaan, mutta tämän vuoden aikana monesta suunnasta on tullut vihjailuja, ettei syy ehkä ollutkaan Nintendossa. Mene ja tiedä, yksi lähde toista vastaan.

Veikkaan, että Goldeneyen jo verkkoon vuotanut remake julkistetaan virallisesti  E3:ssa ja julkaistaan ainakin XBoxille, PC:lle ja Switchille.

Ajatuskin siitä, että nyt palaa oikeasti...
7  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.04.2021 09:02
Pelasin eilen Super Mario 3D All-Starsia (Sunshinea) 24" Samsungilla ja taas kerran hämmästelin sitä, miten suuri ero onkaan, kun paneelille syötetään natiivia kuvaa. Huolimatta siitä, että useimmat nykyiset televisiot tekevät skaalauksen varsin hyvin, eivät ne pysty ainakaan vielä vetämään vertoja natiiville kuvalle. Kun olemassa on kuitenkin DLSS:n tapaisia taikuuksia, oletan että TV-valmistajat ottavat tässä asiassa lähivuosina isoja loikkia eteenpäin.

Osa erosta tulee tietenkin myös siitä, että kuva on paljon pienempi: 24" vs 65", joten 1080p saa eri tavalla mahdollisuuden loistaa.

Kuitenkin on huikeaa, että 24" paneelillani 3D All-Starsin 1080p Super Mario Sunshine näyttää yhtä skarpilta ja hyvältä kuin 4K-resoluutioiset pelit 65" 4K-paneelilla (siis resoluution puolesta, en ota tässä huomioon mm. kontrastin tuomia etuja kuvaan).

Olin jo unohtanut, miten hyvältä natiivi 1080p voi näyttää, kun en ollut katsellut sitä peleissä yli viiteen vuoteen.

Myös NSO-pelit (varsinkin SNES) piirtyvät ruudulle aivan tajuttoman sharppeina, ja se miellyttää, jos on nimenomaan terävyyden perään. Pixel perfect -asetus vielä päälle, niin aijai. En tiedä miten asia on muilla, mutta jotenkin nämä klassikkopelit tuntuvat myös kivemmilta ja paremmilta pelata pienemmällä ruudulla. Saattaa johtua siitä, että 24" paneeli menee lähemmäksi niitä putkitöllöjen kokoja, joilla näitä pelejä aikoinaan tahkosi.

Hitto, kun joku valmistaja tekisi about 24" koossa tällaisen 1080p OLED-näytön. Silloin ei tarvitsisi tinkiä kuvanlaadusta saadakseen vastaavan kokemuksen. Läppäreihin ainakin aletaan niitä valmistamaan noin 15 tuuman kokoluokassa, joten toivoa on.
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! : 07.04.2021 06:43
https://www.youtube.com/watch?v=DQ2c-6CJ-tM

Moni odotti Nintendon tuovan uuden Battle Royale -tyylisen klassikkosovituksen lähiaikoina Onlineen, mutta kuka rehellisesti odotti sen olevan Pac-Man?  ;D Näin veikkauksia Zeldasta, Donkey Kongista, F-Zerosta ja Metroidista...

Pacilla on kyllä kova historia takanaan ja toimiva konsepti ideaan, mutta juurtuuko se palveluun samalla tapaa kuin Tetris 99, josta on tullut monelle syy maksaa NSO-palvelusta? Ainakaan sen kokeileminen ei maksa mitään myöhemmin tänään.

Edit: Se, mikä saisi Laudan räjähtämään, olisi tietenkin loistokas Warioware One Controller Survival 99!  :lol:
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 07.04.2021 06:36
Aikamoista ylistystä kerää 8Bitdon uusi ohjain, joka tulee Euroopassa myyntiin tämän kuun lopulla (ja Amerikassa tällä viikolla):

https://www.theverge.com/22364301/8bitdo-pro-2-controller-review-switch-back-buttons

Lainaus
For $49.99, though, those omissions are understandable. That’s $20 less than Nintendo’s equivalent option, let alone the pro controllers you’d find for the Xbox or PlayStation in the $180–$200 range. And all things considered, I’d take the 8BitDo Pro 2 over the official Nintendo controller most days of the week.

https://arstechnica.com/gaming/2021/04/8bitdo-pro-2-gamepad-review-a-50-bargain-for-cool-features-killer-performance/

Lainaus
The face buttons are big, flat, and responsive as hell. The joysticks strike an ideal balance between tension and ease. And 8Bitdo's bumper buttons jut out in a way that I've always preferred, as opposed to smaller or sunk-into-the-controller designs on other gamepads.

Perhaps best of all, this $50 product includes a feature typically relegated to overpriced "pro" controllers: customizable back buttons. Hold the controller normally, and each of your middle fingers will graze one of the Pro 2's two back buttons. They're nearly flush with the controller's backside, unlike other controllers' bulgier versions of this feature, and I must say, their size, position, and clickiness are pretty fabulous for a manufacturer's first stab at the concept.

https://gizmodo.com/8bitdos-pro-2-is-closer-than-ever-to-being-the-perfect-1846485929

Lainaus
But even without iOS support or compatibility with the latest and greatest versions of the Xbox and PlayStation, the $50 8BitDo Pro 2 controller still outshines the Nintendo Switch Pro Controller—and just about every third-party controller out there.


Tämäkään ohjain ei taida väistää driftaukselle alttiita komponentteja (faktatietoja minulla ei ole, kunhan mutuilen), mutta muuten Pro 2 vaikuttaa jopa parhaalta ohjaimelta, jonka Switch-pelaaja voi ostaa 2021.
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 06.04.2021 16:50
E3 palaa digitaalisena tänä kesänä: https://www.polygon.com/22369630/e3-2021-date-announced-nintendo-xbox-capcom-ubisoft

Sony ei taaskaan osallistu näihin kekkereihin, mutta aikalailla suurin osa muista kyllä. Ei koko viime kesän jatkunut "Summer Game Fest" täyttänyt E3:n paikkaa millään, joten hienoa että E3 tulee edes jossain määrin takaisin.
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 02.04.2021 12:10
Ei saatana, Bravely II:n ainoa vika on se, että peli on jo liian hyvä!

No ei nyt ihan, mutta kaltaiseni JRPG-fani pelaa tätä suuressa hurmoksessa. Takana nyt yli 50 tuntia niin, että en ole kiirehtinyt mihinkään. Olen opetellut kaikille hahmoille aina uusien ilmaantuessa ammatit, grindannut laittomasti ja siinä sivussa nostanut hahmojeni leveleitä melkein seitsemällekymmenelle. Lopputulos on se, että olen tällä hetkellä pelissä täysin OP, jopa kätkettyjä bosseja vastaan. Tämä on se ihana tunne, jota monesti haen hyvistä vuoropohjaisista roolipeleistä – mahdollisuutta rikkoa peli, jos tekee asioita oikein.

Graafinen tyyli on kasvanut silmissäni, mitä pidemmälle peli on edennyt. Ensimmäisissä demoissa en voinut sietää sitä, mutta nyt jopa hahmodesign on alkanut monessa kohtaa jopa miellyttämään. Toisaalta hyväkin asia, ettei peli ole visuaalisesti samanlainen kuin Octopath Traveler. Ja pehmeys, mitä tässä on haettu, toimii juonen puitteissa mainiosti.

Arvaatteko mistä huomautan seuraavaksi? Ei, en siitä ettei gyrolla voi antaa valikkokomentoja, vaan pelin musiikista:

https://www.youtube.com/watch?v=H9P293LMMhE

Emme ansaitse tällaista. Emme kertakaikkiaan.

12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 01.04.2021 15:48
En kyllä oikein ymmärrä tätä Spitfireä; aseessa on hervottoman kokoinen lipas, nopea tulitus, olemattomasti rekyyliä. Pelaan yleensä metaa vastavirtaan ja valitsen jotakin muuta, mutta aina kun tämä käsille sattuu, ihmettelen miten hyvä se on eikä juuri omaa negatiivisia puolia. Onkohan viimeistään ensi kaudella tulossa nerffejä tähän?

Myöhemmin tänään aprillipäivän kunniaksi loottipoolissa kultainen Mozambique ja P2020. Piristävää, kun tulee etsittyä vaihteeksi vähän erilaisia aseita ensisijaisesti.  :)
13  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 30.03.2021 07:50
Tullut jo monta arvostelua ulos Microsoftin uusista Xbox-kuulokkeista. Pätevät kapistukset, mutta eivät ilmeisesti edes omassa hintaluokassaan läheskään parhaat. Esimerkiksi omistamani Hyper X Cloud Alphat – jotka ovat pitäneet pintansa 100 euron hintaluokassa vuosikaudet – ovat ainakin Rtingsin mukaan melkein jokaisella ääntä ja mikrofonia koskevalla osa-alueella paremmat: https://www.rtings.com/headphones/tools/compare/xbox-wireless-headset-vs-hyperx-cloud-alpha/22722/627?usage=9287&threshold=0.1

Microsoftin kuulokkeissa on etuna toki kätevyys ja langattomuus. Niihin saa kuuluviin kahdesta eri Bluetooth-lähteestä ääntä, joten samalla aikaa voi vaikkapa pelata Apexia Boxilla ja puhua kavereiden kanssa puhelimen kautta Discordissa – hieman mukavampaa kuin laittaa iPhonen napit isojen kuulokkeiden alle! (Apexin oma cross-play voice chat on aika kehno).

Jotenkin silti jäänyt se vaikutelma, että jos haluaisin selvän harppauksen äänenlaadussa, minun pitäisi hypätä 200-250 euron hintaluokkaan ja mahdollisesti kuulokevahvistimeen. Cloud Alphat kun ovat yksi harvoja pelikuulokkeita, joilla kehtaa kuunnella kriittinen kuuntelija musiikkiakin: https://www.bgr.in/reviews/hyperx-cloud-alpha-review-a-music-lovers-gaming-headphones-644739/

Taidan pistää kuulokehankintoja toistaiseksi jäihin.14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Monster Hunter -pelisarja : 27.03.2021 07:18
Hullu määrä elämänlaadullisia parannuksia Risessa sellaiselle, jonka ensimmäinen MH oli Generations Ultimate, mutta joka jätti Worldin väliin. Varsinkin online-pelaamisen aulasysteemi on toteutettu niin paljon paremmin ja intuitiivisemmin, että se saa GU:n näyttämään antiikkiselta.

Capcom on kuitenkin ilmeisesti julkaisuun kattanut pöydän ensisijaisesti kasuaaleille, sillä HC-faneille ei ole tarjolla riittävän vaikeita tehtäviä. Heidän pitää odottaa päivityksiä. Näin ainakin arvosteluista ymmärsin.

Jo ensitunneilla minulla on jouskarin kanssa pelissä hauskempaa kuin kertaakaan MHGU:ssa. Wirebugin ja koiruuden kanssa liikkuminen ympäri karttaa on silkkaa iloa. Wirebug tuo myös taisteluhin kiehtovan lisän, mutta Bow-käyttäjälle se ei kuitenkaan nouse niin suureen rooliin kuin monen muun aseen kanssa. Jousi kuitenkin löysi tiensä sydämeeni jo demoista, ja nyt on vain vahvistunut kuva, että siihen tulen enimmäkseen pistämään Rise-tuntini.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 24.03.2021 08:47
Jos Switch on Nintendolle iteratiivinen alusta (ja siltä se alkaa näyttämään), Super Switch tulee olemaan vähän kuin mitä S-mallit aiempina vuosina iPhone-puolella olivat. Jos tehopuheet pitävät paikkansa, uusi laite tulee kuitenkin ehdottomasti olemaan sukupolven kokoinen (tai jopa enemmän) loikkaus eteenpäin, mistä on kiittäminen eritoten DLSS-tekniikkaa.

Nintendo antanee kuitenkin kehittäjille vapaat kädet julkaista yksinoikeuspelejä tehokkaammalle Switchille. Tulihan uudemmalle 3DS-laitteellekin vain sillä toimivia pelejä. Luotettavat lähteet ovatkin jo puhuneet, että tiedossa on joitakin pelejä, joita työstetään vain Super Switchille, ja joita ei aikoinaan saatu pyörimään kelvollisesti NS:n raudalla. Ehkä perus-Switchille voisi julkaista silti tällaisista peleistä pilviversiot?

Mitä konsolin valmistukseen tulee, mikrosirujen tehtaileminen on paljon tavallista vaikeampaa ja hitaampaa läpi tämän vuoden ja jopa pitkälle ensi vuoteen. Haluaako Nintendo julkaista laitteensa tänä vuonna vähäisellä määrällä konsoleita vaiko suuremmalla varastolla ensi vuonna? Nipa on tosin varmasti jo suunnitellut loppuvuodeksi julkaisuja tukemaan uuden konsolin julkaisua, joten se lienee ehdottomasti yksi tekijä.

Ja en tiedä näyttääkö se kovin pahalta, jos konsoli julkaistaan rajoitetulla määrällä syksyllä 2021 tikkukäsi-nörttien läpsytellessä toisiaan kasvoille Giganttien jonoissa. Otsikoihin sillä pääsee, ja konsoli näyttäisi halutulta.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 23.03.2021 11:58
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-23/nintendo-to-use-new-nvidia-graphics-chip-in-2021-switch-upgrade

Lainaus
The new Switch iteration will support Nvidia’s Deep Learning Super Sampling, or DLSS, a novel rendering technology that uses artificial intelligence to deliver higher-fidelity graphics more efficiently. That will allow the console, which is also set for an OLED display upgrade, to reproduce game visuals at 4K quality when plugged into a TV, said the people, who asked not to be identified because the plan is not public.

The U.S. company’s new chipset will also bring a better CPU and increased memory. DLSS support will require new code to be added to games, so it’ll primarily be used to improve graphics on upcoming titles, said the people, including multiple game developers. Bloomberg News previously reported that the new Switch is likely to include a 7-inch OLED screen from Samsung Display Co. and couple the console’s release with a bounty of new games.

Bloomberg uutisoi tämän faktana. Se ei ole enää spekulaatiota.

Hinta voi mennä jopa 399 dollariin: https://twitter.com/6d6f636869/status/1374260197724626944

Nintendo voisi kyllä tehdä tästä todella tykin laitteen minun puolestani. Nintendolla olisi silloin tarjota laite kolmeen segmenttiin: Lite todella halpaa kannettavaa konsolia etsiville, perus-Switch ja sitten Premium-Switch niille, jotka haluavat peleihin lisää suorituskykyä ja kauneutta.

Huhut ja vuodot menevät nyt juuri oikeaan suuntaan, ja alan innostumaan, ehkä liikaakin. Mietin jo vesi kielellä suorituskyky-patcheja olemassaoleviin peleihin!
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 23.03.2021 07:50
8bitdo julkisti vuolaasti kehutusta (monet pitävät edeltäjää parempana kuin virallista Pro-ohjainta) NS Pro -ohjaimestaan uuden version: https://www.8bitdo.com/pro2/

Ohjain sisältää tällä kertaa myös takanäppäimet, ja Ultimate Softwarella – jonka saa nyt myös puhelimiin – voi säätää ohjaimen painikkeiden ja tattien toimintaa sekä liikeratoja hengästymiseen asti: https://www.youtube.com/watch?v=u6MDoxPs19c

Mietin vain, miltä tattien Dual Shock -asettelu tuntuisi, kun en ole pelannut tuolla tyylillä moniin vuosiin? Nuo lisätoiminnallisuudet 47 euron hinnalla kuitenkin kiinnostavat. Plus tietenkin ristiohjain, joka on virallisesta Pro-ohjaimesta löytyvää d-padia roimasti parempi. Mitään puutteita ohjaimesta on vaikea löytää, kun 6-akselinen gyrokin on mukana.

Pistin harmaan tilaukseen Verkkikseen. Huhtikuun aikana pitäisi tulla.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Fallout 4 : 22.03.2021 07:43
https://www.youtube.com/watch?v=7opc7cENOFE
 
Virallinen 60fps-asetus laskee resoluution 1080p:ksi, mutta peli on käytännössä täysin lukittu siihen ruudunpäivitykseen koko ajan.
Epävirallisella modilla voi säilyttää 4K-reson, ja silti 60fps toteutuu 95% ajasta. Tietyt stressikohdat voivat tiputtaa pelin 40fps:n tuntumaan.

Tietty myös modit tekevät pelistä raskaamman, joten epävirallisella tavalla kuudellakympillä pelaavat voivat silloin odottaa vielä pahempia ja säännöllisempiä droppeja. Jos latoo pelin täyteen modeja, voi virallinen patch olla paras keino pelata peliä, jos etsii myös sulavuutta.

Lähden varmaan kokeilemaan tuolla epävirallisella patchilla ensin, ja asennan noin kymmenkunta suositeltua modia siihen. Sitten katson miltä peli tuntuu VRR:llä. Ainakaan Skyrimissä nuo ajoittaiset dropit eivät niin hirveästi minua häiritse, kun peli on suurimman osan ajasta 60.
19  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 20.03.2021 21:03
Apple ei ole käyttänyt sormenjälkitunnistimia puhelimissaan sen jälkeen, kun se sisällytti Face ID:n laitteisiinsa.

Jos omistaa vanhemman iPhonen, niin sillä kai Apple Pay toimii sormenjälkitunnistimella?
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 20.03.2021 15:40
https://www.youtube.com/watch?v=X-7Zb_vjil8

Tämä on ihan absurdia: suosin mieluummin yksityiskohdista riisuttua ja 20 fps:n tuntumaan tulitaisteluissa dippaavaa versiota sen sijaan, että pelaisin Series X -Apexia, joka on lukittu kuuteenkymppiin aina ja ikuisesti. Ymmärrän kyllä syyt, mutta tämä huvittaa kovasti itseänikin.

Mutta en vaan voi sille mitään, että nautin nykykondiksessakin Switch-versiosta monin verroin enemmän. Esimerkiksi Series X:llä Wingman oli minulle aivan paska ase, jolla en osunut edes  ladon seinään, mutta NS:n gyro tekee siitä helvetin tyydyttävän head shot -masiinan, jolla ysikymppisten paukuttelu palkitsee.

Luulen, että yksi syy tälle on, että olen tottunut pelaamaan Panic Buttonin kääntämiä pelejä gyrolla 30 fps:n frameratella. Doom, Wolfensteinit... Switchin Apex ei tunnu niin pahalta, koska lihasmuistiin on jäänyt muista lafkan peleistä niin paljon.

Uskon myös, että PB optimoi nyky-Switchille Apexia vielä sen verran paljon, että dipit kahteenkymppiin jäävät historiaan – ja jos (ja kun) tehokkaampi Switch tulee, niin päivittävät peliä parempi fps edellä. Nykyisen version ulkoasu on aivan fine minulle, vaikka hyppäisin sen pariin suoraan Series X -version kokeilemisen jälkeen.


Huvittava huomio muuten tuo DF:n pointti, miten Switch-version karumpi ulkoasu antaa joissakin tapauksissa jopa etua: kun muilla versioilla pelaava kyykistyy aluskasvillisuuden sekaan ja luulee olevansa edes puolittain piilossa, puuttuu NS-versiolla pelaavalta näkökentästään kaikki kasvillisuus ja vihollispelaaja törröttää tähtäimessä kuin kypsä porkkana!
21  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 19.03.2021 17:59


Avataristakin näette, että tämä peli on mieluinen. Fyysisen version hankinta oli selviö, ja mielestäni oli siistiä, että Nintendo toi Supergiantin mestariteosta esiin uudestaan jopa viime Directissa.

En ole peliä ehtinyt vielä pelata läheskään niin paljon kuin olisin halunnut. Olen toki "läpäissyt" sen, mutta pelattavaa oikean lopun saavuttamiseen on vielä paljon – puhumattakaan kaikkien aseiden opettelemisesta kunnolla. En malta odottaa, että pääsen sopivan välin tullen palaamaan tuohon maanalaiseen maailmaan ja kuuntelemaan aina erinomaisen laadukasta dialogia hyvin kirjoitettujen hahmojen kesken.

Ja Zagreus on tietenkin megacool!
22  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: TV hankinta ja tekniikka : 19.03.2021 16:58
Mutta eikö se ole ihan omaa tyhmyyttä, jos pitää epäoptimaalista katseluetäisyyttä? Epillä varsinkin setupin on saanut rakentaa niin rauhassa viihdekokemus edellä, että jo vain siinä sohvaa poikamiesboksissa siirtää.

Täällä ei tunnuta ymmärtävän pointtia millään.  ;D  En saa samaa kokemusta 65" paneelilla, vaikka seisoisin munasillani television edessä 69 sentin etäisyydellä. En sitten millään. En tiedä onko tämä placeboa vai mitä, mutta en voi mitään, että online-moninpelit (etenkin fps ja tps, mutta ajopelitkin tuntuvat hyötyvän tästä) tuntuvat paremmilta pelata 24" ruudulla.
23  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 19.03.2021 07:57
Apple Pay saapui vihdoin myös Osuuspankin asiakkaille. Yrittivät pitkään rakentaa omaa maksujärjestelmäänsä (Apple ottaa jokaisesta maksusta oman siivunsa), mutta joutuivat lopulta OP:ssakin taipumaan Isolle Pahalle Applelle. Pari, kolme vuotta myöhässä olivat kun vertaa moniin muihin pankkeihin.

Kasvomaskit tuovat toki yhden ylimääräisen vaiheen (salasanan syöttämisen) maksamiseen, mutta onhan se silti kätevää. Käyn yleensä Lidlissä, siellä on helppoa skannata ensin kantis-app ja sen jälkeen maksaa puhelimella. Lompsan kaivaminen jää kokonaan pois ja näin olemme jälleen askeleen lähempänä Wall-E-leffassa nähtyä laiskaläskien maailmaa.  8)

EDIT: Watchilla maksaessa salasanaa ei ilmeisesti edes tarvitse syöttää, sillä se syötetään aina ranteeseen laittaminen jälkeen eikä kello kysy sitä uudestaan ellei sitä ota pois ranteesta. En ole vielä kokeillut maksamista kellolla ollenkaan. Saisipa tuon Lidlin skannattavan etuohjelmankin Watchiin!
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 18.03.2021 12:31
Bloomberg on laittanut ulos uuden Super Switch -artikkelin: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/m6xqzy/bloomberg_new_article_regarding_potential_new/

Lainaus
They reiterate a holiday launch in 2021
Hardware sales will either remain flat or grow slightly due to revision.
Higher expectations are placed on the Switch Pro (that's what it's referred to in the article) than the PS4 PRO which sold 2M launch window.
Launch quarter (Sep-Dec) could reach up to 12M units sold.
According to the hardware forecast they speculate that the MSRP could be higher for the revision upwards of 20%
Zelda is a strong launch game candidate with several round out titles to accompany it.
The performance of this revision is expected to be in line with the PS4 PRO and XBOX One X.

PS4 Pron ja Xbox One X:n tasoisella raudalla varmaan kaikki pelit pääsisivät pyörimään natiivisti uuden Switchin omalla 720p-näytöllä. Se hyvä puoli siinä on, jos Nintendo pitää resoluution samana. 1080p-näyttö tod.näk johtaisi jälleen suureen määrään pelejä, jotka eivät pääsisi portablena natiiviresoon. Se on ollut Switchin ongelma.

Eipä tässä mitään varsinaista uutta tosin ollut, joten kissa-hiiri-leikki Heinzin kanssa jatkuu!  8)
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 18.03.2021 10:22
https://gamingbolt.com/starfield-scheduled-for-late-2021-launch-barring-covid-related-delays-rumour

Microsoft varmasti antaa Bethesdalle kaiken tukensa, että saavat Starfieldin ulos tänä vuonna. Yhdessä Halo: Infiniten kanssa ne antaisivat kivasti tulivoimaa vuoden loppuun.

Starfield kiinnostaa hurjasti, mutta onko se todella "Fallout/TES avaruudessa"? Mikä muukaan se voisi olla? Mielenkiintoista siksikin, että se antaa meille vihdoin vilkaisun, miten wanha kunnon Gamebryo on kehittynyt F76:sta. Seuraavaa Elder Scrollsia rakennetaan varmasti samalle pohjalle.

Tuleeko peli PS5:lle?

Jos Sonyn kanssa on tehty sopimuksia ennen Microsoft-kauppoja, niitä kunnioitetaan. Väitetysti Sony halusi ostaa yksinoikeusikkunaa Starfieldille, mutta neuvottelut kariutuivat Microsoftin jo ollessa pitkällä omissa neuvotteluissaan. En usko, että Bethesdalla on ollut mitään sopimusta Sonyn kanssa pelistä, ja niin ollen se tultaisiin näkemään vain Xboxilla ja PC:llä.

Mikä olisi tietenkin Microsoftille suuri voitto.

Fallout avaruudessa löytyy jo, The Outer Worlds. Game Passista löytyy ja sai juuri 60fps patchin. Itse en tykännyt, mutta uskon että Epille uppoaa niin kuin joku johonkin. Taitaa olla jopa sama engine kuin Falloutissa.

Pelasin viime kesänä Switchillä OT:n läpi ja pidin kyllä semipaljon pelistä. Rapsutti sopivasti tosiaan Fallout-kutinoita, mutta ei yltänyt ihan samoihin. Jos päätän pelata pelin toisella hahmolla, niin teen sen Series X:llä.

Fallout 4 modattuna houkuttaisi kyllä jossain vaiheessa pelata, kun löytyy sopiva väli siihen.
26  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 18.03.2021 08:21
Yksi vaikuttava tekijä voi myös olla ihmisten erot lähi- ja kaukonäköisyydessä. Jos on parempi lähinäkö, todennäköisesti suosii helpommin pienempää näyttöä ja lähempänä istumista.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 18.03.2021 07:37
https://gamingbolt.com/starfield-scheduled-for-late-2021-launch-barring-covid-related-delays-rumour

Microsoft varmasti antaa Bethesdalle kaiken tukensa, että saavat Starfieldin ulos tänä vuonna. Yhdessä Halo: Infiniten kanssa ne antaisivat kivasti tulivoimaa vuoden loppuun.

Starfield kiinnostaa hurjasti, mutta onko se todella "Fallout/TES avaruudessa"? Mikä muukaan se voisi olla? Mielenkiintoista siksikin, että se antaa meille vihdoin vilkaisun, miten wanha kunnon Gamebryo on kehittynyt F76:sta. Seuraavaa Elder Scrollsia rakennetaan varmasti samalle pohjalle.

Tuleeko peli PS5:lle?

Jos Sonyn kanssa on tehty sopimuksia ennen Microsoft-kauppoja, niitä kunnioitetaan. Väitetysti Sony halusi ostaa yksinoikeusikkunaa Starfieldille, mutta neuvottelut kariutuivat Microsoftin jo ollessa pitkällä omissa neuvotteluissaan. En usko, että Bethesdalla on ollut mitään sopimusta Sonyn kanssa pelistä, ja niin ollen se tultaisiin näkemään vain Xboxilla ja PC:llä.

Mikä olisi tietenkin Microsoftille suuri voitto.
28  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 17.03.2021 19:01
Lainaus
Pelaajalauta on ollut yksi näistä sivuista, josta statistiikkojen top 10 "Most Time Online" myös muistuttaa.

Miten helvetissä Wii U -ketju on laudan kaikkien aikojen luetuin? :lol:Olisikohan tuo tullut jotenkin Google-haussa helposti esiin tms.? En muuta selitystä keksi.  :lol:

1729 viestin mammuttimainen Formula One 2010 -ketju ei pettymyksekseni yltänyt kolmen kärkeen. Koko Lauta itki, miten sen viestit peittivät etusivun ja sen takia Joel teki jopa "peliseura"-alueen. Se lienee ollut Laudan kaikkien aikojen aktiivisin aikakausi, mutta ei ehkä kaikkien mieleen kuitenkaan...

Ehkä pitää ostaa Series X:lle kunnon rattiohjain, F1 2021 ja pistää Twitchin kautta kunnon sarjastriimit tulille!  ;D
29  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 17.03.2021 18:44
Office!

Olin nähnyt tästä vuosien varrella vaikka miten monta legendaarista meemikuvaa, mutta en ollut ennen tätä vuotta nähnyt yhtään jaksoa sarjasta. Aloitin katsomisen heti, kun se lisättiin Netflixiin ja nyt olen katsonut viimeistä kautta lukuunottamatta sen kokonaan.

Todella viihdyttävä sarja, jota on kiva katsoa ennen nukkumaanmenoa jakso tai kaksi. 22 minuuttiset menevät kuin siivillä ja koko cast alkaa nopeasti tuntumaan kuin vanhoilta ystäviltä. Tämä on yksi harvoja sarjoja, joiden parissa olen monet kerrat röhönauranut holtittomasti ääneen, eikä siihen todellakaan tarvita mitään taustanauruakaan.

Jokainen toimistossa työskennellyt kykenee varmaan tunnistamaan shown arkkityypit ja läskiksi lyödyt tilanteet. Mitä tutumpaa se maailma on, sitä huvittavampana Officen potentiaalisesti näkee.

Creed on varmaan yksi TV-historian oudoimmista ja samalla hulvattomimmista hahmoista. Miehestä ei ota mitään selvää ja jokainen lyhyt kohtaus tämän ympärillä onkin oikea kultahippu omituisuutta ja veret seisauttavaa kummallisuutta.

Steve Carrell on tietenkin itseoikeutetusti Pomo, tai Maailman Paras Pomo, kuten hänen mukissaan lukee. Hahmo muuttuu kuitenkin paljon kausien edetessä. 1. kaudella Michael Scott on enemmän suora rivityöntekijöiden "vihollinen", pelkkä piikki lihassa ilman yhtään pehmentävää ominaisuutta. Myöhemmillä kausilla tähän löydettiin parempi tasapaino. Scott on mielestäni hulvattomillaan kausilla 2,3 ja 4.


Arvatkaa mitä tämän jälkeen luvassa? No Parks and Recreation tietenkin!
30  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 17:54
Sanon nyt itsestäänselvyyden, mutta DPI on näytöissä paljon suurempi. Eli iso kuvaruutu menettää luonnollisesti osan iskevästä terävyydestä kun pikseleitä ei ole tarpeeksi per tuuma. Ja luonnollisesti on aika sama onko tekniikka OLED, LCD vai mikä, kuva sumenee aina pienemmän DPIn takia joten kuva ei ole isolla ruudulla terävä kuin pienellä.

Switchin tapauksessa kuva hyötyy suuresti myös siitä, että paneeli saa natiiviresoluutiota, tai jos ei saa, kuvaa ei ainakaan skaalata kahdesti. Hämmästyttävää, miten hyvältä 1080p voi ylipäätään näyttää 24" koossa. Tämä tuli huomattua myös Series X:llä pelatessa.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 246
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines