Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 33
61  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 22.01.2017 23:20
Itsekin Niohn demoa tesmailleena hahmon keveys liikkuessa ja hyökätessä tuntui aluksi vähän muoviselta, kun on tottunut Soulsien raskaaseen liikkuvuuteen. Kenttäsuunnittelukin vaikutti aika yksiulotteiselta ja mielikuvituksettomalta, taas verraten Soulseihin. Mutta muuten pelattavuuden suhteen haastetta ja monipuolisuutta riittää ja aseita sekä muuta sälää on tarjolla ruhtinaallisesti eri pelityylejä mahdollistaen. Rehellinen loottailu on kanssa ihan virkistävää vaihtelua. Kyllä tässä vähän on sellaista juustoisuuden tuntua mitä Koein peleissä yleensä on, mutta teknistä syvyyttä tuntuu olevan kompensoimaan pahimpia latteuksia designissä. Eipä tässä samanlaisa seikkailun ja kuumotuksen tuntua ole mitä Soulseissa, mutta puhtaana action-rpg -pelinä varsin muikea.
62  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 19.01.2017 14:42
Switchin Fire Emblem on kyllä aika kova pommi, kun viime konsoli FE:stä on jo aikaa. Mutta toisaalta tälläisiä pelejä pelaa nykyään mieluummin jotenkin kannettavassa muodossa ja aina vähän kerrallaan, joten mobiili FE varmasti toimii varsin hyvin, kunhan ei ole riisuttu liian kasuaaliksi ja mikromaksut eivät liikaa hallitse etenemistä. Ekaa kertaa varmaan itsekin on edes jotenkin hypettynyt mistään mobiilipelistä.  
63  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 08.01.2017 11:25
Kylläpä näyttää tuo uusi "Castlevania" Bloodstained surkealta.

Näyttää kyllä vielä hieman keskeneräiseltä visuaalisesti, mutta ainakin pelattavuus vaikuttaa täysveriseltä Castlevanialta. Onneksi tässä on vielä aikaa pelin julkaisuun, niin on toivoa että hioisivat kaikki osa-alueet kuntoon.
64  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 24.12.2016 02:34
The Last Guardian tuli täälläkin nyt pelattua tuossa muutama päivä sitten läpi. Edelleen uniikki kokemus Uedan omaperäisellä kosketuksella, vaikka tuntuu että tämä on varmaankin massaystävällisin teos "sarjassa". Miljöö on hieman selkeämpi ja fiilis ehkä vähemmän alakuloisempi, mutta jälleen asioiden taustat ja merkitykset jätetään pitkälti mielukuvituksen varaan. Henkilökohtaisesti tietynlainen katarsis jäi vaimeammaksi tässä, varsinkin loppu oli itselleni pieni pettymys. Trico on kyllä teknisesti yksi vaikuttavimmista NPC-hahmoista ikinä, ja vaikkei kuitenkaan täydellinen olekaan, tuntuu todella elävältä.

Teknisyydestä muutenkin puheenollen, voidaan olla montaa mieltä pelin kamerasta ja kontrolleista. Itse olen aina tykännyt Team Icon pelien vaivalloisesta ja "realistisesta" tuntumasta, vaikka vaatiikin hieman totuttelua ja kärsivällisyyttä päästä niihin sisään. Kuitenkin yksi virhe minkä menivät TLG:ssa tekemään, oli laittaa tarttuminen automaattiseksi. SotC:ssa manuaalinen tarttuminen toimi äärimmäisen hyvin, joten en ymmärrä muuta syytä tähän, kuin yrittää tehdä peli yksinkertaisemmaksi, mutta lopputulos on mielestäni askel taaksepäin tuntumassa ja pelattavuudessa. Kamerasta olen vähän kahta mieltä. Toisaalta sen hitaat ja laajat liikkeet luovat tiettyä "taiteellista" tunnelmaa, mutta nopeampi ja tarkempi kamera olisi säästänyt monessa kohtaa hermoja. Ongelmaa oli myös tiiviimissä osuuksissa, kun kamera yrittää jotenkin näyttää jotain Tricon ja seinän välistä. Näitä ei onneksi kauheasti ollut, mutta mieluummin olisin sitten katsellut vaikka läpinäkyvän Tricon läpi, että missä mennään.

Täytyy vielä pelata uudelleen jonkun ajan päästä, että saa kunnolla kokonaiskuvan. Ja onhan tässä varmaan, niinkuin tiimin aiemmissa peleissä, jonkinnäköinen new game+.
Tällähetkellä tuntuu ettei ihan ylltä Icon, ja varsinkaan SotC:n tasolle, mutta ehdottomasti jälleen yksi sulka hattuun Uedalle tiimeineen.

Kovasti kyllä alkoi Pro'n ostaminen kiinnostamaan, sen verran fps:ät matelivat monessakin kohtaa.

Kyllä se Pro'llakin nyki muutamassa intensiivisemmässä kohdassa, vaikka voi olla toki että patcheilla saadaan tasoiteltua näitäkin. Vaikka nätti peli onkin, en näe mitään syytä miksi framejen pitäisi putoilla missään vaiheessa, edes normi PS4:lla.
65  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 08.12.2016 00:30
Pari tuntia tullut pelattua täälläkin The Last Guardiania. Onhan tuo tuttuun tapaan haikean kaunista pelattavaa, jokainen alue palkitsee ihan vain jo omalla tunnelmallaan, ja Trico on erittäin sympaattinen otus josta oikeasti välittää ja johon varmasti pelin edetessä tunneside vain vahvistuu. Toimii kyllä hyvin juuri pienissä erissä pelattuna ja fiilistellen.
66  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: PlayStation 4 : 04.12.2016 17:54
Death Stranding vakuuttaa kyllä ainakin konseptiltaan (mikä lie se sitten onkaan) viimeisimmän trailerin perusteella. Vaikuttaa, että Kojima on päässyt nyt kunnolla omaan elementtiinsä häröilemään, ja hyvä niin.

Nierillekin saatin viimein virallisesti julkaisupäivät länteen. Maaliskuussa pääsee sitten täälläkin nautiskelemaan.

Horizon: Zero Dawn on itselle kanssa yksi ensvuoden odotetuimpia pelejä, mutta varauksella. Kaikki mitä tähänasti on näytetty vaikuttaa helvetin hyvältä, mutta jotenkin tuntuu että jotain suuria vikoja siinä loppupeleissä kuitenkin tulee olemaan ja päätyy parhaimmillaan keskinkertaiseksi silmäkarkiksi.
67  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 27.11.2016 19:39
Tuli sitten tilattua cdonista PS4 Pro + Overwatch siihen kylkiäiseksi. Piti oikeastaan odotella vasta ensivuoteen mutta lähti tuo combo sen verran hyvään hintaan (n.440 e) että mikä ettei.

Overwatchia olen kaverilla läihnnä tesmaillut ja vaikka selkeästi ei kaikkien mieleen ole, itseeni kyllä iskee lujaa. Kaikki on vaan niin loppuun asti hiottua ja ammattimaisesti toteutettua pelattavuudesta ääniin ja animaatioihin, taattua Blizzard laatua. Pelimoodeja ja karttoja saisi olla toki enemmän mutta eiköhän niitäkin sieltä tule lisää tasaiseen tahtiin tulevaisuudessa. Hahmot eroavat toisitaan tarpeeksi jopa omissa luokissaan, ja välillä tuntuu kuin pelaisi ihan toista peliä hahmoa vaihtaessa. Jos tiimipohjainen eräräiskintä roolipelielementeillä kiinnostaa, niin en voi kun suositella. Varsinkin nopeisiin ja lyhyihin pelituokioihin oikein maittava peli.
68  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti XXVII: Tactical Espionage Gaming : 14.11.2016 16:52
Kiitti miitistä. Tunnelma oli kyllä tosiaan katossaan loppuillasta, kun Epi ja Snaken Hiltsu vetelivät yli-inhimillisiä tuloksia toinen toisensa perään Track & Fieldissä, ei siinä omat malmit paljoa painaneet loppupeleissä. Moukarinheitto tällä puolijumalatasolla oli kyllä sen verran väkivaltaista ohjaimelle, että finngamer taitaa kyllä bannata koko lajin ensikerralla.
69  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.11.2016 18:44
Onneksi POTUS ei ole sentään mikään diktaattori. Trumpin jälkeenjääneimpien ideoiden kohdalla tullaan kyllä toivottavasti pistämään kongressissa hanttiin. Paras mahdollinen lopputulos on juurikin se että Trump istuu neljä vuotta saamatta mitään katastrofaalista aikaan, demokraatit oppivat virheistään ja valitsevat asianmukaisen ehdokkaan vuonna 2020.
70  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.11.2016 17:29
Clinton on kyllä sellainen poliittinen kameleontti
Trumphan vaihto väriä jo kiitos puheessaan.

Trump on populistinen mielistelijä ja tyhjäpää, Clinton taas laskelmoiva ja vaikutusvaltainen poliittinen konkari, jolla tuntuu olevan lusikka aika monessa hämärässä sopassa. Kukin sitten itse päättää kumpaa pitää milekkäämpänä vaihtoehtona.

Clintonin voitto olisi jatkanut kauan kestänyttä hyväveli-verkostoa ja korruptiota. Ei Trump siis mikään messias ole, mutta näennäisesti ainakin poliittisesti lahjomattomampi ja "tavallisten kansalaisten" puolella.  
Tämä on minusta kaikista hämärin peruste. Eihän Clintonkaan enää mikään "normikansalainen ole", mutta Trump ei ole ollut sitä ikinä. Vähän kun täällä ilottaisiin Bernerin tulosta politiikkaan, että vihdoin saadaan joku politiikan ulkopuolelta, joku joka osaa ajatella kansaa. Aivan varmasti juu...

Ja siis en väitä että Clinton nyt mikään pyhimys olisi ollut. Aika kaukana siitä. Mutta Trumphan sai ääniä aika paljon ihan silkalla paskan jauhannalla. Toki siellä on juuri näitä jotka ovat kyllästyneet poliitikoiden "kerhoihin" ja halusivat jonkun ulkopuolelta. Ironia on vain niin kova että pää räjähtää, kun valinta oli veronkiertäjä ja kultalusikka suuhun syntynyt Trump.

Onhan Sanders ollut jo kauan ollut politiikassa mukana tavalla tai toisella, Trump taas on täysin uusi pelaaja tällä areenalla. Niinkuin sanoin, ei Trump mikään kansan pelastaja välttämättä ole, mutta tällähetkellä monet ottavat melkein kenet tahansa jolla mahdollisimman vähän tekemistä sisäpiirissä. Se että se sattui olemaan Trump ei ehkä ole kaikista ihanteellisinta kylläkään. Itse olisin kyllä varmaan kannattanut Sandersia ennen totaalista selloutia Clintonille.

Aika näyttää miten Trump pystyy muuttamaan USA:n ja ehkä maailman poliittista ilmapiiriä, vai jatkuuko homma samanlaisena kaikesta huolimatta. Se on kuitenkin satavarmaa, että Clintonin tapauksessa kaikki olisi säilynyt ennallaan ja ilmapiiri kiristyisi kiristymistään. Itse olen lähinnä tyytyväinen siihen, että Clinton ei voittanut, kun että Trump voitti. Mutta ehkä kohta saa sitten alkaa kritisoiman Trumpia myös ihan konkreettisita teoista politiikassa, eika vain siitä mitä tyyppi sanoo.

71  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.11.2016 14:37
Vaikken Trumpia henkilökohtaisesti kannatakkaan, niin Clinton on kyllä sellainen poliittinen kameleontti ja todellisuudesta irtautuneen valtaeliitin irvikuva, että mahdotonta olisi ollut häntäkään äänestää. Valtavirtamedia on ollut kyllä iljettävän yksipuolinen näissä vaaleissa, varsinkin jenkeissä. Vasemmiston ja kulttuurieliitin moraalinen omahyväisyys nousi tämän vuoden aikana kyllä sellaisiin sfääreihin, että tekee ihan kipeää. Voivat loppupeleissä syyttää vain itseään Trumpin voitosta.

Se mitä itse näen Trumpin voitossa positiivisena, on se iso keskisormi nykyiselle poliittisen korrektiuuden trendille, mikä alkaa olemaan jo aika epäterveellisissä mittasuhteissa ja pahenemaan päin. Trumpin kaltaiselle rääväsuulle, joka kertoo rehellisesti miten asiat ovat hänen mielestään eikä alistu turhaan moralistien syyllistämiselle, on selkeästi poliittista kysyntää. Trump on myös siitä virkistävä tapaus, että hän tuli poliittisen valtasysteemin ulkopuolelta. Clintonin voitto olisi jatkanut kauan kestänyttä hyväveli-verkostoa ja korruptiota. Ei Trump siis mikään messias ole, mutta näennäisesti ainakin poliittisesti lahjomattomampi ja "tavallisten kansalaisten" puolella.  

Paha sanoa vielä mihin kaikkeen tämä voitto vaikuttaa ja miten Trump saa toteuttaa omia suunnitelmiaan, mutta on kyllä aika naurettavaa lueskella kommentteja siitä, miten nyt rasistit ja fasistit ottavat vallan ja vähemmistöjen edustajia aletaan systemaattisesti lahtaamaan ja läntinen sivilisaatio rappeutuu. :lol:  
72  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Skyrim: Special Edition : 05.11.2016 19:28
Tykkäyspainikkeen puutteessa täytyy näin erikseen sanoa, että näitä Epin fiilistelyjä on aina ilo lueskella. Itselle Skyrim on vielä täysin kokematon joten inspiroi kyllä sijoittamaan peliin lähitulevaisuudessa, kuhan nelospleikkari tulee hommattua.
73  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti XXVII: Tactical Espionage Gaming : 29.10.2016 16:53
Mites noita vierasparkkeja on tarjolla? Itsekin ajattelin saapua autolla paikalle, mutta Helsinkiin päin en ikävä kyllä ole ajamassa. Länsi-Vantaa - Espoo - Kirkkonummi akselilla voin kyydittää.

74  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo NX -spekulaatioketju : 21.10.2016 23:57
Onko mitään tietoa missään mitä tuossa itse telakassa on?

Näillä näkymin telakka toimii vain tabletin latauspisteenä ja kuvan siirtämisenä TV ruudulle. Ainakin mitä trailerista voi päätellä.

Nintendo itse kommunikoi, että Switch on ensisijaisesti kotikonsoli. Eli haluavat selvästi vielä jatkoa 3DS:lle.

Onhan siitäkin puhuttu, että Nintendo siirtyisi käsikonsoli puolella kokonaan mobiilialustoille. Shiggen Iphone 7:n julkistustilaisuudessa esittelemä Mario -peli on aika ilmeinen askel siihen suuntaan. Voi olla, että monet käsikonsolipelisarjat muuttuvat joko kokonaan mobiilialustoille suunnitelluiksi tai, koska kaikki käsikonsolipelit eivät yksinkertaisesti käänny järkevästi puhelimien napittomaan käyttöliittymään, sitten Switchin kanssa toimiviksi.

Käsikonsolien idea oli alunperin juurikin se kannettavuus,  ja pelit tehtiin laitteen tehojen ja mittasuhteiden mukaan sopiviksi. Nyt älypuhelimet ja tabletit ovat saaneet käsikonsolit näyttämään kyseenalaisilta normikuluttajien silmissä, ja en tiedä näkeekö Nintendo järkevänä enää jatkaa niiden valmistusta erikseen vain HC-pelaajien takia. DS:n kaksoisruutu on (tai ainakin oli) kyllä hyvä vetonaula, ja sitä tulee kyllä ikävä jos Switchiä aiotaan korvaajaksi, mutta loppupeleissä vain pieni osa kuluttajista tulee välittämään.

EDIT: Toisaalta 3DS taitaa edelleen myydä kun häkä, varsinkin Japanissa, joten todennäköisemmin sieltä vielä kuitenkin on tulossa jatkoa.
75  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo NX -spekulaatioketju : 20.10.2016 20:27
Suurin kysymys on kyllä onko ohjain kosketusnäytöllinen. Trailerissa ei viitattu tähän ja jos näytön pitää olla dockissa kiinni, että voi pelata TV-ruudulta, ei WiiU:n tavoin voida tablettiohjainta käyttää hyödyksi peleissä. Luulisi kuitenkin, että kosketusnäyttö olisi aika selviö nykyajan mobiililaitteissa, mutta mene ja tiedä.
76  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo NX -spekulaatioketju : 20.10.2016 18:22
Ero Wii:n heiluttelugimmickin ja Switchin irroitettavien ohjainpuolikkaiden välillä on, että jälkimmäistä ei sentään ole pakko käyttää. Kyllähän tuossa traikussakin näkyi jo viittauksia moninpelistä usealla kannettavalla ruudulla ja vielä pro-controlleria käyttäen (Lopun Splatoon osio).
77  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo NX -spekulaatioketju : 20.10.2016 17:56
Voisi kuvitella, että mobiilinakin voi pelailla pro-controlleria käyttäen. Ainoa gimmick tässä laitteessa taitaa olla se kannettavuus (plus kasuaali moninpeli mahdollisuus), mutta se ei estä pelaamasta aina vaan himassa isolta ruudulta kunnon ohjain kädessä. Ja jos Nintendo suoltaa käsi- ja kotikonsolipelit tälle yhdelle laitteelle, niin kannettavuus on silloin viimeistään enemmän kuin tarpeen. Akkukesto kyllä vähän epäilyttää.
78  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo NX -spekulaatioketju : 20.10.2016 17:45
Ihan lupaavalta vaikuttaa. Ei mitään turhia kurkusta alas -gimmickejä tai muuta sälää. Kaikki osat yhdessä paketissa ja jos halajaa niin pro-controller vähintään pitää ostaa lisäksi. Padit vaikuttavat vähän pieniltä käteen erikseen irrtoitettuna, mutta kasuaaliin pelleilyyn varmaan kelpaavat.

Näyttö ei kuitenkaan varmaan reagoi kosketukseen tai muuten toimi peleissä lisäruutuna? Ainakaan trailerissa en huomannut mitään sellaista.
79  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 08.10.2016 01:41

Suomessa taitaa olla yksi lähes kokonaan maksullinen uutissaitti ja se on hesari. Jotenkin en ole vakuuttunut että eurot menevät ihan sinne minne pitäisi, jos sen tilaisin. Tilaako joku hesaria täällä? Onko sen (saatanan kalliin) kuukausimaksun arvoinen?

En hesaria itse tilaa, mutta useita painoksia on tullut luettua porukoilla ollessa ja suhteellisen neutraalisti käsittelevät juttujaan. Varsinkin mielipidekirjoituksia ja muita artikkeleita on ollut laidasta laitaan poliittisessa ja taulodellisessa mielessä.

Onhan siitä ollut paljon puhetta, että valtavirtamedian agenda on enemmän sinne vasempaan päin, mikä on huolestuttavaa silloin kun ne moraalit ja omat narratiivit menevät totuuden edelle, ja pahimmillaan uhkaavat sananvapautta ja tasa-arvoa.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3823706/European-human-rights-chiefs-orders-British-press-NOT-reveal-terrorists-Muslims.html

Usein enemmän vasemmalle nojaavana henkilönä on aika hajottavaa nähdä miten poliittinen vasemmisto tuntuu lipuvan kohti totalitarismia ja sensuuria. Aatteet voivat olla jaloja, mutta tarkoituksen ei pitäisi pyhittää keinoja, missään ääripäässä. Pahimmassa tapauksessa ammutaan vain omaan jalkaan, kun ei älytä realiteetteja.
80  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 21.09.2016 11:55
Silti hyviä esimerkkejä maallistuneista ja demokratisoituneista maista, joissa kuitenkin muslimienemmistö, on mm. Indonesia ja Turkki.
Turkki ei viimeisten tapahtumien valossa ole todellakaan hyvä esimerkki. Paremminkin ovat onnistuneet aikaisemmin pitämään yllä hyvää PR:ää, mutta kun tuli todellisten tekojen aika niin siihen loppui maltillisuus ym.

Totta, Turkki on tosiaan viimeaikoina mennyt epämaallisempaan suuntaan, kiitos Erdoganin ja konservatismin nousun. Erdoganhan valittiin kuitenkin täysin demokraattisesti, mutta saa nähdä mitä tapahtuu kun on aika vaihtaa valtaa.
81  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 21.09.2016 02:07
Itsessään kulttuurien keskinäinen paremmuus on ehkä väärä termi tässä asiassa, mutta niiden moraalien keskinäisestä paremmuudesta voidaan keskustella. Joku voi pitää tätä saivarteluna, mutta ero on siinä, että jokainen kulttuuri voi kuitenkin halutessaan omaksua paremmat moraalit.

Ei länsimainenkaan kulttuuri ole aina ollut historian saatossa moraalisuuden esikuva, mutta olemme silti pyrkineet yhä enemmän kohti sellaisia arvoja, jotka edesauttavat tasa-arvoa ja yksilönvapautta. Islamiin pohjautuvan kulttuurin ongelma on siinä, että se on suuriltaosin jäljessä tässä moraalisessa kehityksessä. Silti hyviä esimerkkejä maallistuneista ja demokratisoituneista maista, joissa kuitenkin muslimienemmistö, on mm. Indonesia ja Turkki. Sinänsä on siis kyseenalaista sanoa, että mikään kulttuuri olisi itsessään huonompi kuin toinen. Ristiriitoja syntyykin enemmän näistä moraalisista kuin kulttuurillisista näkökulmista. Eri kulttuurit voivat jakaa samat, tai ainakin hyvin samanlaiset moraalit, mutta silti pitää oman kulttuuri-identiteettinsä, kunhan kunnioittaa myös toisen kulttuuria ja on maassa maan tavalla.

Suurin ongelma monien muslimimaiden arvoissa nimenomaan onkin, että tällähetkellä ne perustuvat autoritäärisiin uskonoppeihin, jotka ovat erottamattomia laista ja politiikasta, ja demokratiaa sekä yksilönvapautta ei suvaita. Islamin tulisi kokonaisuudessaan maallistua, niinkuin kristinuskokin aikoinaan, ja omaksua valistuksellisemmat arvot muun maailman tavoin. Mutta milloin ja miten tämä tapahtuu onkin kysymysmerkki.
82  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Finngamerin pelimiitti XXVII: Tactical Espionage Gaming : 10.09.2016 12:52
Alustavasti mukana.

Ja jos joku on Tampereen suunnilta autolla liikkeellä niin kyyti voisi kelvata.
83  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 03.09.2016 14:20
Kyllä sitä itse on hiukan pettynyt Nintendon touhuun Metroid-pelien suhteen viimevuosina. Tämän Federation Forcen videoita katsellessa ei näytä olevan kauhean paljon mielenkiintoisempi, kuin esimerkiksi takavuosien erittäin keskinkertaninen Metroid Prime Hunters. Voin olla väärässä, mutta Federation Forcessa näyttäisi olevan sama ongelma, kuin Huntersissa, eli pelaaminen on erittäin pelkistettyä ja puzzlet itseääntoistavia. Mitä olen nähnyt, niin melkein jokainen puzzle on jotain pallon pyörittämistä koloihin. Toki tämäkin voi muuttua haastavammaksi pelin edetessä, mutta se copypasten maku, joka Huntersissa oli, tuntuu myös tässäkin olevan.

Ei siinä, spinoffina ja HC-faneille varmaan ihan kelpoa ajanvietettä.
84  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 01.09.2016 11:46
Kyllä itsekin allekirjoitan itsensäkehittämisen tavoitellessa parempaa asemaa elämässä, ja ideaalisti jokainen toimisi Sharkien äidin tapaan. En vain ole täysin varma onko se oikeasti realistista ihan jokaiselle, vaikka Suomessa hyvin vähän esteitä sille on. Monella ei mentaali kapasiteetti tai motivaatio vain riitä, tai vaikka riittäisikin, niin jokaiselle ei vaan enää niin helposti löydy sitä aiemman elintason turvaavaa duunia. Tuo Gban alunperin linkittämä juttu ei oikein kerro näiden naisten taustoista paljoa, joten vaikea sanoa mitä ovat käyneet läpi ja mitä lopulta haluavat, mutta vaikuttaa, että haluavat itselleen keskiluokkaisen vakkariduunin, mutta eivät ehkä ota huomioon miten työmarkkinat ovat muuttuneet sitten heidän nuoruutensa. Joko kehität itseäsi aikakauden vaatimusten mukaisesti, tai tyydyt siihen mitä saat, eli vähempään kuin aiemmin. Se on realiteetti, jota monet vuosikymmeniä putkeen turvallisesti duunia tehneiden on ehkä vaikea hyväksyä.

Mutta ymmärrän kyllä että ihmisten saamattomuus ja tyhmyys voi vituttaa, varsinkin jos itseään nämä piirteet eivät niinkään hallitse. Kiittämättömyys ja valitus harvemmin auttavat viemään ketään kohti päämääräänsä. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu, mutta monet eivät välttämättä koskaan ole valmiit ottamaan ensimmäistäkään askelta sitä kohti.
85  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 01.09.2016 04:05
En nyt oikein ymmärtänyt mikä oli vitutuksen syy? Kyllähän ikä on ihan legiitti este työnhaussa, se yhdistettynä pitkäaikaistyöttömyyteen ja mahdollisesti riittämättömään koulutukseen/kokemukseen niin ei se kauhean vakuuttavalta näytä työhakemuksessa. En näe tässä kyllä kauheasti "hyvinvoinnin vastuun ulkoistamista muille" jos on kuitenkin aktiivisesti hakenut sitä duunia. Voi toki olla, että se rima on sitten liian korkealla, jutussa kun ei käy ilmi mihin työpaikkoihin ollaan haettu.

Ongelma tässä taitaa olla se, että maailma ole enää samanlainen kuin se oli Minnan ollessa nuori. Monet perinteiset perusduunit ovat kadonneet tai ovat katoamassa. Pyritään säästämään rekrytoinnissa kasaamalla tehtäviä ja vastuualueita mahdollisimman pienen työryhmän varaan. Suositaan halpaa mamutyövoimaa. Automatisoidaan. Vaan ei sillä, uusien innovaatioiden myötä syntyy myös uusia työpaikkoja, mutta yhä vähemmälle riittää sitä tuttua ja turvallista kahdeksasta-neljään-vakkariduunia, jota monet ovat aiemmin tottuneet saamaan ja tekemään. Keskiluokka pienenee. Ihan ymmärrettävää, että ihmiset valittavat oman elintason laskusta, kun se ei yksinomaan ole aina vain itsestä kiinni.

Silti olen kyllä samaa mieltä, että Suomessa on onneksi ainakin vielä erittäin hyvä elää, oli työtä tai ei.

86  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: TOP-listat Thread : 09.08.2016 23:18
Itsellä pelaaminen on jäänyt viimeisten muutaman vuoden ajan miltei olemattomiin. Syynä muu tekeminen ja tästä johtuva ajan puute. Kuitenkin pikkuhiljaa on taas alkanut vanha harrastus kutkuttamaan, kun tulevaisuudessa häämöttää pitkästä aikaa oikeasti mielenkiintoisia pelejä, puhumattakaan kymmenistä nykyisistä indie-helmistä.

Joten tähän väliin onkin hyvä pysähtyä hetkeksi ja koota top 10 henkilökohtaisesti parasta peliä ikinä. Käänteisessä järjestyksessä.



10. Pokémon Gold/Silver

Paransi Red/Blue -versioiden jo ennestään loistavaa pelimekaaniikkaa. Aiempaa syvempi sekä dynaamisempi kokemus, ja aikansa yksi koukuttavimmista peleistä. Johto ehkäpä paras region ikinä. Toki seuraavat osat hioivat sarjan pelimekaniikka yhä vain monipuolisemmaksi, mutteivät koskaan yltäneet samalla tasolla siihen tunnelmaan ja puhtaaseen iloon mitä itse koin Gold/Silveriä pelatessa.

9. Half-Life 2

Huimasti edellä aikaansa ollut peli grafiikoineen, animaatioineen ja fysiikkamootoreineen, ja joka mielestäni on vanhentunut varsin hyvin. Loistavan pelattavuuden sekä tunnelmoinnin täydellinen liitto.

8. Super Smash Bros. Melee

Varmaankin yksi hauskimmista peleistä koskaan, ja johon tuli aikoinaan upotettua lukemattomia tunteja. Pelattavan ja kerättävän määrä räjäytti aikanaan mielen totaalisesti.

7. Final Fantasy XI

Kun ajatellaan esteettisellä tasolla, tämä on SE Final Fantasy mikä tulee aina mieleen kun sarja käy puheeksi. Ehkäpä tarinallisesti ja hahmojensa puolesta mukaansatempaavin sarjan osa, ja itse tykkään sen enemmän "hahmoluokkia" painottavasta meiningistä. Ehdottomasti yksi genrensä mestariteoksista.

6. Demon's Souls

Yksi haastavimpia ja tunnelmallisimpia pelejä mitä siihen aikaan oli vielä tultu pelattua. Täysin uniikki helmi kaiken sen keskinkertaisuuden joukossa, jota suurinosa aikansa genin tarjonnasta oli. Järkkymätön mestariteos.

5. The Legend of Zelda: A Link to the Past

Ehkäpä paras Zelda ikinä. Uskomaton pelattavuus. Maailma täynnä tekemistä ja tutkittavaa, loistavat luolastot ja side questit. Ei oikeastaan mitään ärsyttävää tai ylimääräistä. Puhdas, täydellinen Zelda-kokemus.

4. Shadow of the Colossus

Puhdasta tunnelmaa. Jos jotain peliä voi sanoa taiteeksi, niin mielestäni SotC on ehdottomasti ykkösvaihtoehto. Ei sillä, ettei sitä olisi myös hauska pelata. Jokaisen kolossin luo matkaaminen ja niiden kohtaaminen tuntuu aina yhtä tunnelmalliselta. Jännitys, haikeus ja eeppisyys sekoittuvat täydelliseksi tunnehuuruksi, jota ei yksinkertaisesti missään muussa pelissä voi kokea.

3. Halo 3

FPS -pelien ehdoton mestariteos. Yksi parhaista peleistä koskaan miltei kaikilla osa-alueilla. Bungielta huikea saavutus parantaa aiempien osien jo erinomaista kaavaa. Niin kampanja kuin nettipelikin hipoivat täydellisyyttä. Älyttömän loppuun asti hiottu peli.

2. Final Fantasy VI

Yksi tärkeimmistä peleistä itselleni, ja genrensä ehdoton merkkipaalu, jonka laatua ei ole ajan hammas purrut. Videopelihistorian yksi suurimmista taidonnäytteistä. Niin täydellinen kuin genrensä peli vain voi olla.

1. Metroid Prime

Syy miksi pelata videopelejä. Mikään muu pelaamani peli ei ole yhtä tehokkaasti päästänyt uppoutumaan sen maailmaan kuin Metroid Prime. Missään muussa pelissä ei seikkalun tunne ja löytämisen riemu ole ollut suurempi. Metroid Prime kokemuksena lähentelee hengellistä. Ehkäpä maailman paras peli, nyt ja aina.

87  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 17.07.2016 16:00
Joko täällä pelataan gotya eli Pokemon GO:ta?

Tuli tesmailtua eilen. Ihan hauskaa vaikkapa lenkkien tai kauppamatkan ajaksi. Kai tässä avautuu pikkuhiljaa uusia juttuja mitä enemmän leveleitä saa. En ole vielä päässyt ottelemaan, mutta pokemoneilla on vain kaksi iskua käytössä sen neljän sijaan, ja ottelut käydään eri tiimien saleihin asettamia pokemoneja vastaan, ei siis reaaliajassa muita pelaajia vastaan, eikä pokemoneja voi vaihdella keskenään. Onhan tämä siis ihan äärettömän kasuaali peli, ja kaukana mistään MMORPG Pokemon-unelmasta, mutta potentiaalisesti koukuttavaa keräilymielessä.
88  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: 999 & Virtue's Last Reward : 07.07.2016 18:48
Arvosteluissa on jo kehuttu juonta ja puzzleja, mutta ääninättelyä ja animointia kritisoitu, ei siis mitään yllättävää demon jälkeen, mutta kiitettäviä kokonaisarvioita kyllä satelee. Itse vasta äkkäsin että tämähän on saanut k-18 leiman, eli varmaan vielä kierompaa menoa luvassa kuin aiemmin. Tai sitten jossain kohtaa vilahtaa nänni.

Tulee kyllä siis hommattua, mutta itse vasta syksymmällä pääsen pelailemaan.
89  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 24.06.2016 20:51
Toisaalta britit olivat koko jäsenyytensä ajan kaikista yhteistyöhaluttomin ja etuoikeutetuin maa unionissa. Saa nähdä tekeekvätkö Norjat, suostuvat vapaaseen kauppaan ja EU säännöksiin mutta ilman omaa vaikutusvaltaa niihin. Kyllä EU vielä pärjää niinkauan kun ainakin Saksa ja Ranska pysyvät mukana, brittien lähtö saattaa hyvässä tapauksessa olla jopa herättelevä läpsäys unionille. Mutta joo, briteille kaikkea hyvää ja toivottavasti tiesivät mitä tekivät.

Niin, ja Skotlantihan äänesti lähes yksimielisesti jäämisen puolesta. Nyt saa nähdä miten brexit vaikuttaa skottien itsenäistymishaluun.
90  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: E3 2016 : 15.06.2016 20:25
Olisi mukava nähdä jo tietoa siitä että liittyykä tämä RE-loreen enää mitenkään.

Lainaus
Resident Evil 7 is set after the events of Resident Evil 6, taking place in modern day and revolving around a foreboding, derelict plantation mansion in rural America.

https://blog.eu.playstation.com/2016/06/14/resident-evil-7-biohazard-unveiled-for-ps4-ps-vr-play-the-demo-now/
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 33
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines