Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Vinyylilevyt ja soittimet  (Luettu 54812 kertaa)
Vinyylilevyt ja soittimet « : 16.02.2014 17:56 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Laudalla kun oli muutama vinyyleitä harrastava kaveri, niin ajattelin uuden ketjun laittaa pystyyn.

Uutta levysoitinta pitäisi hankkia wanhan Akain muoviromun tilalle. Näin soittimista mitään tietämättömänä ja tuoreena vinyyliharrastajana on tullut pari päivää selailtua eri soittimia ja ähkyhän tässä on tullut. Olen etsimässä soitinta hintaluokassa max. 250€. Muutama vaihtoehto on tullut esiin. Pro-ject Essential II/ Debut Carbon. Toisaalta haluttaisi hankkia joku puoliautomaattinen, mutta en ole päässyt oikein niissä mihinkään vaihtoehtoon.
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #1 : 19.02.2014 20:26 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Noniin. Tänään tuli sitten uusi soitin. Tuli päädyttyä Pro-ject Debut Carboniin, kun oli Verkkokauppa.comissa kiva tarjous. Punaista mallia sai hintaan 246,90€.

(Sori paskalaatuisista kuvista. Myöhemmin otan uudet kuvat)


Käyttöönotto oli kohtuu helppoa. Tätä tuli hieman jännitettyä, mutta YouTubesta parin videon ja ohjekirjan selaamisen jälkeen kaikki sujui. oikein mainiosti.Ensimmäinen vinyyli lautaselle ja pyörimään. Amoralin Fallen Leaves And Dead Sparrows sai kunnian olla ensimmäinen levy soittimessa. Ja hyvältähän se kuullosti. Pitää vaan levyn loputtua muistaa nostaa neula, kun on manuaalisoitin.
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #2 : 01.04.2015 17:13 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Nostetaas ketjua unhon syövereistä  :)

Varmaan viimeiset kymmenen vuotta olen kuluttanut käytännössä kaiken musan digitaalisesti eri tavoilla. CD-levyt ovat olleet omassa käytössä täysin turhakkeita jo vuosia. Missään ei tule niitä kuunneltua, mutta onhan niitä ostanut kannatusmielessä hyllyyn pölyttymään. Mieluummin kuitenkin maksan fyysisestä musiikista, kuin digitaalisesta. Tosin koneen levyasemakin on nyt rikki, niin ei se rippaaminenkaan onnistu enään sitä kautta.

Nightwishin uusin levy piti ostaa, mutta ei tehnyt mieli ostaa CD:nä. Keksin sitten, että perkele ostan sen vinyylinä. Mieluummin pölytän sitä vinyyliä hyllyssä kuin CD:tä, jos niin kävisi. Toisaalta on ollut jo vuosia sellainen pieni kutina, että olisi siistiä omistaa vinyylisoitin. Faijalla on sellainen ollut aina ja onhan ne hienoja vehkeitä. On siinä vähän enemmän fiilistä laittaa se levy siihen pyörimään, kuin tunkea joku CD koneeseen tai painaa tietokoneen nappia. Plus se iso kansitaide ja muut läpyskät on kivoja. Bonuksena tuntuu aika monessa uudessa julkaisussa tulevan digitaalinen kopio vinyylin mukana. Nyt alkaa jo tuntua siltä, että taitaa mennä se LP-soitin ostoon tässä jossain vaiheessa kun on rahaa enemmän. Pitäisi vain keksiä joku paikka sille. Tarkoitus on varmaan ostaa vain harvat ja valitut levyt LP-muodossa. Tuskin tuo digitaalisen musiikin kuuntelu kuitenkaan mihinkään hirveästi vähenee. LP:llä voi kuunnella sitten kun oikeasti haluaa fiilistellä.


Alkuun tuli nyt hankittua (itselle ja/tai vaimokkeelle):

- Nightwishin Endless Forms Most Beautiful
- Holopaisen The Life and Times of Scrooge
- Dire Straitsin Brothers in Arms
- Ritchie Blackmore's Rainbow
- Daft Punkin Random Access Memories
- Django Unchained Soundtrack

Aika sekalainen seurakunta, mutta eiköhän noilla alkuun pääse. Kaikki ovat itse asiassa uusia vieläpä. Vielä pitäisi päättää, että minkä laitteen sitä ostaisi. Pro-Jectin mallit on ainakin ihan hyvän näköisiä ja ilmeisesti äänenlaadultaankin hyviä? Onkos Kubs ollut tyytyväinen omaan malliinsa? Faija sanoi, että 400-500€ olisi hyvä hintahaitari, mutta tiedä sitten onko halvemmat miten vertailukelpoisia hinta-laatusuhteeltaan..
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #3 : 02.04.2015 02:20 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Joo, oon kyllä ollut ihan tyytyväinen. Riittävä omaan käyttöön ja onhan se nätin näköinen. Kovin ahkera kuuntelija en vielä ole, kun levyjä ei ole kovin montaa ole kertynyt. Muutamia uusia ja klassikkolevyjä.

Eikä äänenlaadullisestikaan ole ollut kyllä mitään valitettavaa.
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #4 : 07.04.2015 16:02 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Nyt on kotona Pro-Ject Debut Carbon DC -mallinen laite. Niistä kahdesta mallista se Ortofon 2M Red -äänirasialla varustettu, eli vähän kalliimpi. En tiedä mitä eroa noilla käytännössä on, mutta halvempi se on ostaa näin päin kuin sitten joskus tulevaisuudessa päivittää rasia. Erikseen ostettuna on aina kalliimpaa.

Äänenlaadullisesti kuulostaa tosi hyvältä. Ei kai näistä voi mitenkään absoluuttisesti sanoa, että onko analoginen vai digitaalinen parempi. Aika pitkälti samalta kuulostaa, mutta onhan siinä oma fiilis laittaa levy koneeseen pyörimään. Tosin vaimoke kommentoi heti, että soundi on jotenkin pehmeämpi vinyylissä. Ja niinhän ne kai sanovatkin (vaikka ei hän ollut siitä kuullut).


Onhan nämä Pro-Jectin masiinat ihan suhteellisen hyvännäköisiä kyllä:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #5 : 08.04.2015 00:07 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Onhan se nätti :) Hassu juttu kuinka tuo vinyyli on alkanut nostaa päätään markkinoilla nykyään. Olen aina ajatellut, että miksi sellaisen ostaisi kun digitaalisena saa kaikki musat, mutta niin vaan on takaraivossa alkanut myös houkuttamaan vinyylilaitteet. Mutta ensimmäisenä on kyllä uusi vahvistin tulossa kun/jos siihen rahaa saa. Vaikka ei sillä että vinyylin ostaminen (tällä hetkellä) olisi muutenkaan järkevää. Poika hakannut muutaman pikselin TV:stä kuoliaaksi ja likka vielä tulossa siihen ikään, joten ennen kuin molemmat vanhenee muutaman vuoden tai on varaa kämppään jossa saa oman "luolan", vinyylilaitteiston ostaminen on silkkaa typeryyttä.

Mutta onhan niistä kiva haaveilla ja mukava katella ja kuunnella HiFi-messuilla :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #6 : 26.07.2015 20:21 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW

Tuli heti ketju mieleen kun törmäsin tähän sarjakuvaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #7 : 26.07.2015 20:54 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Sitä kutsutaan myös kolmenkympin kriisiksi.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #8 : 26.07.2015 21:58 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili HiFi on hassu harrastus. Jopa osa "tosiharrastajista" sanoo, että vaikka ero on vain päässä, ei se tee siitä sen huonompaa syytä kuin muista syistä. HiFissä ja sen ympärillä hääräämisessä ollaan harrastuksen idean ytimessä: Tehdään sitä mikä ruokkii mieltä ja hankitaan sitä mikä tätä parhaiten tukee, vaikka se tuntuu muista oudolta. Onko se "insinöörimielessä" fiksua on kokonaan eri juttu. Mutta HiFi -harrastus, ja siis puhun tässä musiikin kuuntelemisestä, on lopulta lähempänä taideharrastusta kuin tekniikkaharrastusta. Vaikka se "välineharrastus" onkin ja tekniikka on olennainen asia harrastusta. Mutta harrastuksessa ei lopulta mitata teknisiä ominaisuuksia, vaan mielikuvia äänestä. Ja se taas on hyvin subjektiivista. Joka taas näkyy toisille, ei harrastajille tai heille jotka eivät ymmärrä harrastuksen pointtia, selkeänä epäloogisuutena. Sama ilmiö on perinteisemmässäkin taiteessa.

Se että tämän voi tulkita niin, että pelkkä hinta nostaa äänenlaatua on osin totta ja osin lyhyt katseista. Hinnakkaissa laitteissa on oikeasti erot halvempii laitteisiin ja niissä on laadukkaampaa tavaraa sisällä. Näkyykö se äänessä? Joku sanoo että ei, joku sanoo että näkyy. Kuuntelin kerran vertaillen 500€:n vahvistinta vs. 1500€:n vahvistinta. Oliko niissä eroa? No oli. Oliko se 1000€:n ero? No ei. Voiko se jollekkin olla 1000€:n ero? Miksi ei voisi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #9 : 26.07.2015 22:22 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Vinyyli on nykyaikana mielestäni hyvä keino ostaa ja nauttia musiikin omistamisesta fyysisessä muodossa. Valtaosa musasta tulee kuunneltua digitaalisena jostain striimauspalvelusta, mutta joskus sitä haluaa jotain käsin kosketeltavaa. Vinyyli on tähän CD:tä parempi vaihtoehto omasta mielestäni.
tallennettu
Vs: Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #10 : 27.07.2015 01:07 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili
Vinyyli on nykyaikana mielestäni hyvä keino ostaa ja nauttia musiikin omistamisesta fyysisessä muodossa. Valtaosa musasta tulee kuunneltua digitaalisena jostain striimauspalvelusta, mutta joskus sitä haluaa jotain käsin kosketeltavaa. Vinyyli on tähän CD:tä parempi vaihtoehto omasta mielestäni.
Vinyyli on minusta persoonallisempi, kun CD on puhtaampi. Myönnän, että en suoraan ole vinyylimusaa CD-musaan verrannut, mutta tälläinen kuva on jäänyt. Sekin on että vinyylisoittimissa on varmasti enemmän eroja kuin CD-soittimissa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #11 : 27.07.2015 06:35 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili En itse tarkoittanut äänenlaatua, molemmissa on varmasti ihan "yhtä hyvä" loppujen lopuksi. Vinyyli vaan on formaattina parempi keräilyyn suuremman hypisteltävyyden takia. Kansitaide on isompi ja niin edelleen.

Vinyylissä on enemmän fiilistä niihin harvoihin hetkiin, kun haluaa ottaa levyn hyllystä, ihailla kantta ja laittaa levyn koneeseen. CD:n kohdalla tälläistä ei oikeastaan ole, joten sama laittaa Spotifysta soittolista päälle. Eli digitaalinen on tietenkin se kaikista helppokäyttöisin, mutta jos haluaa silloin tällöin fiilistellä levyjä, niin omasta mielestä vinyyli on tähän parempi vaihtoehto CD:seen verrattuna.
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #12 : 27.07.2015 11:36 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ite oon täysin eri kannalla. Musiikki ja leffat tulee jo tarpeeksi hyvällä laadulla pilvestä ja ehkä seuraavassa genissä myös pelitkin. Sitten ei tarvitse hyllyjä täyttää enää muovilla. Vinyyleiden romantisointikin menee vähän ohi.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #13 : 27.07.2015 12:06 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili En luottais omia mediakokoelmiani jonkun isoveljen haltuun.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #14 : 27.07.2015 12:07 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Jeps, viikko sitten uploadasin Google Musiciin 4000 biisiä. Siitä voi sitten striimailla hetkeen sopivaa musaa. Musiikin kuuntelu on itselle enemmänkin sen hetken olotilasta kiinni, kuin mistä se musa soitetaan. Tietty se on hauska, että on kokoelma koossa, olipa se vinyyliä tai cd-leveyjä. Olen vain huomannut, että kaikki omat CD:t, DVD:t ym. on parempi pakata laatikkoon ja laittaa varastoon. Ne löytyy vielä sitten sieltä, kun Zoukan pelkäämä isoveli sekoaa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #15 : 27.07.2015 12:08 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili No enpä mä halua mitään mediakokoelmaa omistaakkaan. Kivempi semmonen laaja striimattava kirjasto.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #16 : 27.07.2015 13:21 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Itse omistan jokusen vinyylin, mutta pääsääntöisesti olen ostanut musiikin CD-formaatissa. Näin varmasti myös jatkossa, vaikka välillä formaatipäätökset aiheuttavatkin harmaita hiuksia. Sinänsä hauskaa, etten edes omistanut vinyylisoitinta, kun ensimmäiset hankin. Nytkään soitin ei ole seinässä kiinni, en omista erillistä CD-soitinta eikä tietokoneellakaan ole tarpeeksi tallennustilaa musiikille, niin musiikin kuuntelu on jäänyt yleisesti ottaen aivan liian vähälle. Pitäisi varmaan tuo Google Play Music ottaa käyttöön omalle musiikille, kun kerta on ilmeisesti ilmainen palvelu tuolta osin.

Sen vähän mitä olen vinyyleillä ehtinyt säätää, niin onhan siinä ihan eri fiilis, vaikka itse soundeissa ei eroa olisikaan. Siksi onkin tarkoitus laittaa setti taas kuuntelukuntoon reilun kuukauden päästä muuton yhteydessä. Jotkut levyt myös ovat kuin vinyyliä varten suunniteltu. Esimerkiksi Sólstafirin Svartir Sandaria kuunneltaessa tuli pakottava tarva hankkia albumi nimenomaan vinyylimuodossa.

Toisaalta joissain tapauksissa vinyylin musiikkiin tuomat tauot häiritsevät musiikillista kokonaisuutta. Tästä syystä tulen tuskin koskaan erityisesti kuuntelemaan Moonsorrowin vinyylikokoelmaa, josta maksoin 300 euroa. Albumit ovat niin tiukkaan nivottuja kokonaisuuksia, että vinyylin kääntely tappaa kokonaan flown, jonka levyt parhaimmillaan mahdollistavat. Olen saanut elämäni vahvimman ja parhaan musiikkikokemuksen aikoinaan kuunnellessani puolen tunnin mittaista kappaletta Jäästä syntynyt / Varjojen virta. Jossain 10 minuutin tietämillä onnistuin sulkemaan kaiken muun mielestäni ja uppoutumaan täydellisesti musiikkiin. Tämä kokemus olisi jäänyt saamatta, jos välissä olisi joutunut vaihtamaan vinyylin puolta.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #17 : 27.07.2015 13:24 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Voi varmaan sanoa että meikä on pitkänlinjan materialisti. Tämä on jopa muuttunut "pahempaan" suuntaan. Ennen kun osti kunnon toistolaitteet, olin digitaalisen toiston kannalla. Nykyään se materialistinen omistaminen musiikissakin on nostanut päätään. On tullut jopa ostettua muutama CD-levy ja nyt haikailen hiukan vinyylin perään.

En sano että digitaalinen musiikki, esim. Spotify olisi huonompaa. Vaikka moni sanookin, että eroa tulee koska Spotifyn laatu ei ole CD-tasoista. Varmasti totta, mutta itse en sitä huomaa. Ainakaan kun PS3:n kautta on levyä soittanut. Tietyissä tilanteissa digitaalinen musiikki sopii tilanteeseen paremmin. Auto on yksi paikka. On paljon helpompaa iskeä puhelin Bluetoothilla kiinni autoon ja kuunnella Spotifysta mitä huvittaa, kuin alkaa pläräämään levyjä. Toinen on tietokone. Koneella kun on ja kuuntelee musaa, ei siinä jaksa levyjä selailla ja laitella asemaan. Spotify päälle ja toimii. Mutta kun istut sielä paremman laitteiston äärellä ja oikeasti haluat kuunnella musiikkia, vinyyli, CD ja niiden tuoma oheismateriaali tuo paremman fiiliksen kuin Spotifyn soittolista. Ja siitähän siinä on kyse, fiiliksestä. Juuri viime viikolla tuli fiilisteltyä iltamyöhällä Dave Brubeckin biisejä. Hienoa musiikkia Sportystakin, mutta olisihan se fiilis ollut erilainen kun olisi laitanu vinyyli pyörimään ja istunut sohvalle pahvikotelo käsissä fiilistelemään. Tai edes CD. Tosin tämä olisi ehkä vaatinut juurikin sen vinyylin ;D

Se mikä tällä hetkellä on esteenä sille että en hommaa parempaa CD-soitinta ja vinyyliä päälle (rahan lisäksi) on ne muut asukkaat. Se on aivan varma että vinyylisoittimen äänivarsi ei kauaa pysyisi paikallaan, kun poika sen huomaisi. Ja kun jo WiiU:ssa oli kerran neljä levyä yhtäaikaa sisässä (toimii muuten vielä, vaikka jouduinkin kuoret purkamaan että sain levyt ulos), niin uuden karkea CD-soitin varmasti kutsuisi iskemään levyjä sen sisään. Eli, sisäinen materialistini ja hifistelijä saa odottaa parempia aikoja (ja palkkoja), ennen kuin pääsee valloilleen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #18 : 27.07.2015 13:24 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Pitäisi varmaan tuo Google Play Music ottaa käyttöön omalle musiikille, kun kerta on ilmeisesti ilmainen palvelu tuolta osin.

Jep, 50k biisiä saa uploadata omaan käyttöön. Tietenkin jos joku tuon saa täyteen, niin mikä estää tekemästä toista googletiliä, jonne laittaa toiset 50k biisiä. Oma kokoelma meni kuitenkin heittämällä tuonne. Lisäksi kuunteleminen onnistuu melkein millä vain.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #19 : 27.07.2015 18:44 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili Itekin tunnistaudun melkoiseksi materialstistiksi musiikin osalta. Esim. ostin viimeksi Faith No Moren Angel Dustin erikoisuusintapainoksen. Levy on tullut kuunneltua Spotifyn kautta parisen kertaa mutta nyt kun pistin cd-kiekkoa pyörimään, maistui musiikki huomattavasti paremmin. Jatkan tästä eteenpäinkin Spotifyn kuuntelua ja suurimman osan itelle merkittävistä levyistä ostan cd-torniini, joka on muuten tällä hetkellä täynnä ja lisää levyjä tulossa postissa. No sitten seuraavaan asuntoon enempi neliöitä ja toista cd-tornia tulille.
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #20 : 27.07.2015 20:31 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Itekin tunnistaudun melkoiseksi materialstistiksi musiikin osalta. Esim. ostin viimeksi Faith No Moren Angel Dustin erikoisuusintapainoksen. Levy on tullut kuunneltua Spotifyn kautta parisen kertaa mutta nyt kun pistin cd-kiekkoa pyörimään, maistui musiikki huomattavasti paremmin. Jatkan tästä eteenpäinkin Spotifyn kuuntelua ja suurimman osan itelle merkittävistä levyistä ostan cd-torniini, joka on muuten tällä hetkellä täynnä ja lisää levyjä tulossa postissa. No sitten seuraavaan asuntoon enempi neliöitä ja toista cd-tornia tulille.

Aika sama tilanne täällä, eli tärkeimmät musat (ja leffat) hyllyyn ja suurin osa arkikulutuksesta suoratoistosta. Netflix ja Spotify on suhteellisen vahva parivaljakko missä vaan.

Sen olen tosin huomannut, että osto- ja säilytyskynnys on noussut tässä iän myötä isosti. Just arvioitiin vaimon kanssa leffakokoelma uusiksi ja leikattiin yksi iso pahvilaatikollinen ei-niin-pakollisia omistuksia kiertoon. CD-puolella tarttis ehkä tehdä samaa, vaikkei se niin iso kokoelma olekaan. Tavoitteena olis kaikella fyysisellä rintamalla se, että kokoelmat hioutuis oikeasti timanttisiksi keihäänkärjiksi, joissa on vaan kiistatta parhaat ja henk.koht. supertärkeät teokset hiplattavana.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #21 : 08.02.2016 20:46 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Itse omistan jokusen vinyylin, mutta pääsääntöisesti olen ostanut musiikin CD-formaatissa. Näin varmasti myös jatkossa, vaikka välillä formaatipäätökset aiheuttavatkin harmaita hiuksia.

Vaan kuinkas sitten kävikään... Muutama päivä tuon jälkeen tein ikuisuuksien tauon jälkeen kalliin CD-tilauksen ja vielä kerran myöhemmin syksyllä ostin läjän CD:itä levymessuilta.

Tämä kuva viimeisen puolen vuoden levyostoksista kertonee kuitenkin kuinka pääsääntöinen formaatti CD lopulta on ollut. :lol:

Hauskinta tässä on se, että vaikuttaisin olevan jälleen tilanteessa, jossa en voi vinyyleitä edes kuunnella. Jokunen viikko sitten parin isomman tilauksen postista haettuani nimittäin huomasin, ettei kaiuttimista kuulu pihaustakaan. Soittimessa tuskin vika on, sillä ääntä ei kuulunut puhelimenkaan kautta. Nyt sitten pohdin pitäisikö yrittää selvittää onko ongelma vahvistimessa vai kaiuttimissa vai pitäisikö vain suoraan uusia molemmat. Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin joka tapauksessa jossain vaiheessa edessä. Tapanani on välttää halvinta, joten ihan halvaksi tuo ei muodostuisi.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #22 : 04.07.2017 01:47 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuli sitten laitettua tilaukseen verkkiksestä audio-technika lp60usb vinyyli soitin.
Pari iltaa koitin etsiä tietoa "halvoista" levareista ja tuo näytti olevan ainoa oikeasti hyvä ns. entry level soitin (159e).

Mistä tämä ajatus sitten sai alkunsa. Noh discshopista tuli tilattua mafia 3 collectors edition 49.95e hintaan ja siinä tulee kaksi vinyyliä mukana ja mullahan on jo valmiiksi bioshock 2:n mukana tullut vinyyli.
Toki samalla tuli laitettua myös cdonista hieman metallia tilaukseen, koska mitä järkeä on ostaa soitin jos sille ei pahemmin ole kuunneltavaa.

Hammerfall - Built to last
Diablo - Silver horizon
Metallica - Hardwired to self destruct
Sabaton - The last stand box set (2cd+dvd+2lp)
Triptykon - Eparistera Daimones
Judas priest - Battle cry
Sabaton - Coat of arms

Jos kaikki tilattu tulee perille niin eiköhän noilla hetken pärjää.


« Viimeksi muokattu: 04.07.2017 01:53 kirjoittanut Partajeesus »
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #23 : 05.07.2017 15:20 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Osallistuin tuossa viime kuussa Nathan McCreen (originaalien Tomb Raiderien säveltäjä) Kickstarteriin, jonka tavoitteena oli tehdä näistä alkuperäisistä soundtrack-biiseistä kunnon sinfoniaorkesteriversiot Abbey Roadin studioilla. Hetken aikaa jo näytti ettei saavuta tavoitetta, mutta kovan loppukirin johdosta mentiinkin kirkkaasti yli. Vinyylin tilasin ja digiversio tulee myös, yhteensä 68 punnan hintaan. Marraskuussa pitäisi tulla, jos aikataulu pitää kutinsa. TR1:ssähän varsinkin on yksi kaikkien aikojen parhaimpia pelisoundtrackeja.

https://www.kickstarter.com/projects/1636910846/the-tomb-raider-suite


Lisäksi tämän kuun 21. päivä tulee viimein Wintersunin seuraava levy. Osallistuin tuossakin Kickstartteriin, mutta tilasin myös vinyylin eilen Äxästä. Onpi sitten joku fyysinenkin versio.
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #24 : 06.07.2017 23:55 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Miten täällä on ihmiset pitäneet levyistään huolta?
Tässä illan aikana taas googletellut ja jotkut sanoo, että levyharjat vaan lisää levyn staattisuutta ja näin ollen ne kerää enemmän pölyä. Toiset taas pitää niitä hyvinä.
Joku taas puhdistaa neulan harjalla aina kun vaihtaa vinyylin puolta joka minusta menee jo hifistelyn puolelle.
Jotkut vannoo antistaattisten sleevien nimeen ja sanovat, että ne perus paperiset naarmuttaa levyjä ja taas kerran lisäävät staattisen sähkön määrää joka taas kerää enemmän pölyä.

Mikä on hifistelyä ja mikä tarpeellista tällaisen satunnaisen kuuntelijan näkökulmasta. Koita siitä nyt sitten ottaa selvää.
Vasta tänään opein, että se pieni rätinä vinyyliä soittaessa ei olekaan vinyylin ominaisuus vaan johtuu pölystä / liasta.
Meitsin kokemukset vinyyleistä rajoittuu siihen kun joskus teininä 20 vuotta sitten niitä kuuntelin philipsin perus stereoilla jossa oli LP soitin.

Noh soitin pitäisi olla jo noudettavissa ja huomenna pitäisi levytkin saada hakea ellei posti onnistu ryssimään jotain niin sitten sen kuulee miltä kaikki kuulostaa hieman paremmalla soittimella.


« Viimeksi muokattu: 07.07.2017 00:05 kirjoittanut Partajeesus »
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #25 : 07.07.2017 11:05 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili En ole mikään expertti saati luule tietäväni mitään, mutta mulla on näin:

-Levyt antistaattisissa ja pehmeissä suojissa omien kansien välissä. Mukana tulevat suojat on yleensä aika heppoiset ja kovaa materiaalia. Pehmeät tuntuu kivemmilta käteenkin.
-Kannet suojapusseissa niin aseteltuna että sisään laskeutuvan pölyn määrä "minimoituu". Eli siis pussin suu sivullepäin, eikä ylös. En tiedä mikä on käytännön hyöty.

Ja kun laitan levyn pyörimään, niin vedän kierroksen pari sillä harjalla yleensä. Neulaa putsailen satunnaisesti. Suurin osa levyistä on uusia ja puhtaita, niin en ole kokeillut sitä puuliimatemppuakaan.


« Viimeksi muokattu: 07.07.2017 11:14 kirjoittanut despo »
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #26 : 07.07.2017 11:53 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Mistä noita parempia suojia löytyisi?
ÄX:ssa on tuotteen kuvaus niin paska ettei siitä voi päätellä mitään ja myyvät vain 100kpl 40e hintaan.
https://www.levykauppax.fi/artist/tarvike/vinyylin_sisapussit_100_kpl/#262001

Cdonista saisi 10kpl paketeissa hintaan 4.95e
https://cdon.fi/musiikki/music_accessories/lp_sis%c3%a4kotelo_%2f_muovi%2fpaperi-kotelo_(10-pack)-26666041

Noissa ainakin lukee "valmistettu valkoisesta paperista ja vuorattu muovilla" eli onko nuo sitten alkuperäisiä parempia?
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #27 : 07.07.2017 12:17 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Mistä noita parempia suojia löytyisi?
ÄX:ssa on tuotteen kuvaus niin paska ettei siitä voi päätellä mitään ja myyvät vain 100kpl 40e hintaan.
https://www.levykauppax.fi/artist/tarvike/vinyylin_sisapussit_100_kpl/#262001

Cdonista saisi 10kpl paketeissa hintaan 4.95e
https://cdon.fi/musiikki/music_accessories/lp_sis%c3%a4kotelo_%2f_muovi%2fpaperi-kotelo_(10-pack)-26666041

Noissa ainakin lukee "valmistettu valkoisesta paperista ja vuorattu muovilla" eli onko nuo sitten alkuperäisiä parempia?


En muista mistä tilasin, mutta nuo CDONin pyöreäkulmaiset näyttää samalta.
tallennettu
Vs: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #28 : 07.07.2017 19:09 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt on uusin metallica ekana kiekkona soimassa enkä kyllä voi valittaa äänenlaadusta. Ihan kuin cd levyä kuuntelisi. Ainoa ylimääräinen ääni kuului kun neula osui levyyn ja sen jälkeen silkkaa hiljaisuutta kunnes musiikki alkoi.
Täytyy heittää tänään vielä cdonista arch enemyn tuorein live konsertti tilaukseen jossa tulee myös dvd vinyyleiden lisäksi. Hintaa alle 30e joka on ihan jees.
Samalla sitten niitä suojia ja uusi neulakin valmiiksi jos tulee tarvetta kun ei se maksa kuin 16.9e.

edit:

Ja tietenkin sitten se metallican kakkos kiekko skippaili molemmin puolin.
Oli pakko googlettaa ja tietenkin vasta nyt löysin tietoa, että esim uudet 180 gramman levyt saattaa aiheuttaa tuota lp60:n kanssa ja nuo metallican levyt on juurikin  180 grammaisia.
Ykkös levy tosiaan toimi ongelmitta ja tuon jälkeen on tullut kuunneltua diablon silver horizon jossa on kaksi levyä sekä mafia 3:n soundtrack ja nyt on sabatonin last stand soimassa. Missään noissa ei ole ollut ongelmia.

Kävin myös motonetistä ostamassa haman levyharjan jonka piti olla antistaattinen ja tein kuten videoilla on neuvottu eli ulkoreunasta siirryin kohti keskustaa ja lopuksi kosketin sen harjan rungolla sitä levylautasen keskellä olevaa tappia ja nostin harjan ylös.
Metallican kakkos kiekko oli ainoa jonka kanssa tuota testasin ja tuon jälkeen jopa levymatto tarttui levyyn kiinni eli aikamoinen staattinen varaus siihen kertyi. Minkään muun levyn kanssa noin ei käynyt eli tuon harjan käyttöön sen on pakko liittyä. Teinkö homman täysin väärin vai onko harja vaan huono, sitä en tiedä.

Btw nuo sabatonin last stand kiekot on kyllä hemmetin hienot.
Spoileri (osoita katsoaksesi)« Viimeksi muokattu: 07.07.2017 21:29 kirjoittanut Partajeesus »
tallennettu
Re: Vinyylilevyt ja soittimet « Vastaus #29 : 08.07.2017 13:27 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Itse muutama kuukausi takaperin Äxän alennuksista 200 kpl mustia sisäpusseja ja 100 kpl valkoisia pusseja (jotka Partajeesus linkkasikin). Mustat ovat todella laadukasta tavaraa, luultavasti hommaan jatkossakin, kun vanhat loppuvat. Ei valkoistenkaan laadussa sinänsä ole mitään vikaa, mutta ovat hieman ohuempaa paperia eikä väri ole puhdas valkoinen. Siinä mielessä tulee hieman vintage mieleen.

Olen noita sitten vaihdellut vanhempiin ja aina uusiin sitä myöten, kun on tullut hankittua. Harmittavan harvoin, kun uusissa tulee laadukkaita sisäpusseja. Isommista lafkoista tulee mieleen vain Music on Vinyl, joiden levyt nyt muutenkin ovat laatua alusta loppuun. Jos jostain levystä on useamman lafkan vaihtoehtoja tarjolla, niin käsittääkseni käytännössä aina kannattaa valita Music on Vinyl, jos mahdollista. Laadukkaat, vinyyliä varten tehdyt masteroinnit ja erittäin laadukkaat prässäykset. Yleensä täysin hiljaisia ilman sivuääniä. Pienistä, tuoreemmista tuttavuuksista synthwaveen keskittyvällä Electronic Purification Recordsilla on myös antistaattiset pussit valmiina ja laadukkaat painokset muutenkin.

Noissa pusseissa ero on oikeasti huomattava. Etenkin, kun ottaa uutta vinyyliä ensimmäistä kertaa pussukastaan. Paperiset suojukset ovat miltei poikkeuksetta "lähmääntyneet" levyyn kiinni, eikä levy siten sujahda nätisti ulos pussia suu alaspäin napauttamalla. Pitää siis vähän nostella reunoja irti ja välillä sähköisyyden oikein kuulee. Antistaattisista pusseista taas tulevat kuin unelma eikä sähköisyydestä ole tietoakaan.

Samoista taannoisista alennuksista ostin 200 kpl suojamuoveja. Todella jämäkkää ja laadukasta tavaraa. Suuri ero esimerkiksi Blood Musicilta tilattuihin levyihin, joissa välillä suojamuovit ovat jo saapuessaan hieman ratkenneet toisesta yläreunasta. Tuo ja "laadukkaat" mustat sisämuovit ilman muovikerrosta ovatkin suurin miinus heidän julkaisuissaan, sillä muuten painokset ovat huippuluokkaa. Harva firma panostaa tuotteisiinsa yhtä täyspainoisesti.

Vinyylien huoltoon liittyen pitäisi vielä keksiä ja opetella jokin tapa pesemään niitä. Jotkut levyt tuntuvat raksahtelevan sen verran paljon, että pesu lienee ainoa tapa saada ongelmat poistettua, jos ne poistettavissa ovat. Olen lukenut, että joskus ero on huomattava. Toisaalta etenkin splatterit tai swirlit ovat joskus suoraan menetettyjä tapauksin. Etenkin, jos ovat hutaisten painettuja. Omassa kokoelmassani pahimpia esimerkkejä, valitettavasti, ovat Carbon Based Lifeformsin splatter-vinyylit, joiden kohdalla todellakin toivon, että pesu auttaisi.

Oli pakko googlettaa ja tietenkin vasta nyt löysin tietoa, että esim uudet 180 gramman levyt saattaa aiheuttaa tuota lp60:n kanssa ja nuo metallican levyt on juurikin 180 grammaisia.

Onko tämä nimenomaan soittimesta johtuva ongelma vai voisiko ratketa esimerkiksi neulapainoa säätämällä? Itse ostin Äxästä Radioheadin OK Computerin, jossa toinen levy pompautteli erittäin häiritsevästi neulaa alkupuolella. Levyssä oli selkeästi pieni kohouma, mutta käydessäni kysymässä vaihtoa myyjä testasi sitä kaupan soittimella, eikä mitään ongelmaa ilmennyt. Hieman siinä sitten nolotti, kun sanoi, että kyllä se ongelma ihan neulapainossa on. Liekö soittimen laadulla mitään merkitystä, sillä omanihan on tosiaan varsin kehno. Vaihtoi kuitenkin uuden muoveissa olevan version vanhan levyn tilalle, joten hyvä palvelu sen suhteen.

Btw nuo sabatonin last stand kiekot on kyllä hemmetin hienot.

Vaan miltä kuulostavat? Itse en ole kuullut mitään positiivista sanottavan kuvavinyyleistä äänenlaadullisesti. Siksi en ole vielä ainuttakaan kokoelmaani ostanut. Ehkä joitain harvoja valittuja voisin keräilymielessä harkita. Esimerkiksi Gunshipin nimikkolevyn sain ostettua vasta viime kuussa, sillä ensimmäiset kaksi painosta olivat kuvavinyylejä. Ilmeisen laadukkaita sellaisia, mutta silti heikompia kuin normaali musta tai edes erilaiset värikikkailut olisivat olleet.

P.S. Tätä viestiä kirjoitellessani olen kuunnellut Laced Recordsin versiota (myös iam8bit on painanut oman versionsa) No Man's Sky soundtrackista. Kaikin puolin huippulaatuinen julkaisu. Hyvä äänenlaatu, ei mitään sivuääniä, antistaattiset suojat, tyylikäs paketointi. Siis käytännössä täysi vastakohta itse pelille, jota ei kiinnosta edes testata. :lol:
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines