Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 63
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 487911 kertaa)
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1110 : 10.08.2011 22:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Snyder on audiovisuaalinen ohjaaja. Sucker Punch oli aika aivotonta menoa ja tarkoituksena oli vain koota hienoja toimintakohtauksia yhteen. Mutta minusta esim Sucker Punchin alku oli helvetin hieno. Siinä ei sanottu sanaakaan, mutta se veti todella hyvin mukaan. Tämän jälkeen koko leffa tosin lopahti aika täysin vaikka toimintakohtaukset olivatkin ihan jees minusta. Alun vuoksi tämän voisi katsoa uudestaan. Ja sen alun jälkeen lopettaa katsomisen.

Sama juttuhan oli 300 -leffassakin. Koko elokuva nojasi vahvasti audiovisuaalisuuteen ja tämän avulla tunnelman luontiin. Ja minusta se onnistui tässä varsin hyvin.

Watchmen on minusta parempi kuin sanotaan. Lähdemateriaali keräsi vain aika huimat odotukset niin tästä tuli lopulta (ennalta-arvattava) pettymys. Mutta Watchmenissäkin tunnelman luonti audiovisuaalisuudella oli todella hyvin toteutettu. Lisäksi 80-luvun fiilis saatiin luotua hyvin. Minä ainakin sanon että kyseessä oli ja on hyvä elokuva. Vaikka myönnän että olihan sarjakuva monella tapaa parempi ja/tai monipuolisempi.

Snyderin ollessa ohjaaja tietää useimmiten mitä saa. Audiovisuaalista tunnelmaa ja yleensä jotain erilaista. Odotan mielenkiinnolla mitä mies saa aikaiseksi uudella Man of Steel -leffalla. Samanlaisella synkällä fiiliksellä varustettu Teris -leffa mikä on aikaisempia Snyder -leffoja seurannut kuulostaa erittäin hyvältä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1111 : 11.08.2011 22:16 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW J.J Abramsin ensimmäinen kokonaan oma leffatuotanto, Super 8, kumpusi ohjaajansa nuoruuden päivistä. Aloitteleva elokuvaohjaaja kuvasi tuolloin omia amatöörituotoksiaan kahdeksan millin filmille. Super 8 -elokuvan hahmot ovat kuin suoraan tuolta ajalta.

Tarina eli pitkään Abramsin päässä, mutta vasta saatuaan itse Steven Spielbergiltä rohkaisevaa palautetta ideasta ja miehen myös elokuvan taustavoimiin, voitiin sen tuotanto aloittaa.

Super 8 ottaa vaikutteita laajalti: sen muotokieli puhuu niin E.T:n, X-Filesin kuin Lostinkin suulla. Viittaukset jälkimmäiseen alkavat toden teolla elämään, kun Abramsin hovisäveltäjä Michael Giacchinon melodiat alkavat soida.

Casting nojaa pääasiassa uusiin nimiin, ja nuoriin sellaisiin. Miellyttävästi nämä varhaisteinit eivät ärsytä ja joukosta siilautuu esiin pari oikeastikin laadukasta näyttelijäsuoritusta. Päähahmo on sympaattinen eikä samaistuminen tuottanut ongelmia ainakaan täällä päässä - tosin se johtui paristakin seikasta, joita en spoiler-luonteen takia viitsi tuoda ilmi.

Niin että, jos Scifi saa viisarit väräjämään ja haluaa nähdä audiovisuaalisesti kelpo jälkeä, niin Super 8 on vallan mainio valinta. Ehkä tämän kesän suosikkielokuvani kaikkien suurten rymistelyiden rinnalla. Ehkä Super 8:lla ei ole tukenaan Transformersin budjettia, mutta sielua ja sydäntä löytyy sitten senkin edestä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1112 : 19.08.2011 15:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Bad Teacher on parhaimmillaankin keskinkertainen komedia, jossa vitsien määrä korvaa niiden laadun.

Cameron Diaz on häikäilemätön opettaja, joka on ottanut pestin vastaan lähinnä pitkien lomien ja työn näennäisen helppouden vuoksi. Opetuskeinoina toimivat pääasiassa elokuvien näyttäminen oppitunneilla. Mutta miten edetä eteenpäin tälläisillä taktiikoilla? Siihen käytetään tietty viehätysvoimaa, kieroilua ja vielä lisää kieroilua.

Elokuvan paras asia on se, että hahmoa kasvatetaan sen aikana yllättävän vähän. Monien komedioiden lopussa päähahmo on vain varjo siitä mitä alussa nähtiin, mutta Bad Teacher tekee asiat tällä saralla yllättävän tuoreen tuntuisesti. Samaten "näin et saa tehdä, se on ilkeää" opetukset jätetään minimiin ja jos niitä tulee, ne ovat mukavan rönsyileviä ja särmikkäitä.

Koulumaailma on sellainen miljöö, joka elokuvissa on aina kiehtonut minua. Ja juuri sen takia (no, ehkä Cameronkin siihen vaikutti) minä lähdin tätä katsomaan.

Hyvä valinta, kun kaipaa vaikkapa krapulasunnuntain ratoksi helposti sulavaa ja kevyttä komediaa, jossa vitsit ovat alleviivattuja ja monesti erittäin hölmöjä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1113 : 19.08.2011 15:53 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Pari päivää sitten kävin tuon uusimman Apinoiden Planeetan katsomassa. Etenkin tv-sarjan fanina aina uusi osa kiinnostaa ja yllättäen tämä oli jopa katsomisen arvoinen elokuva. Mikään mestariteos tuo ei ollut mutta sen reilut 100 minuuttia se jaksoi mukavasti viihdyttää. Burtonin hirveä 2001 vuoden teoksen tyyliseltä tämä ei tuntunut ollenkaan vaan enemmän täysin omanlaiselta otokselta saagaan. Tietenkin tämä johtui siitä että vasta lopussa nämä apinat alkavat tosissaan riehumaan. Ensimmäinen puolisko on perus scifi-pöpinää.

Kaikista huonoin asia elokuvassa oli että jokainen, siis aivan jokainen, apina on CGI/motion capturella tehtyjä. Tietenkin useissa kohdissa oli pakko tuota käyttää mutta ei nyt ihan kokoajan. Noh tuohon tottui nopeasti eikä se enään niin haitannut. Kaikkiaan positiivinen yllätys, luulin saavani paskaa mutta tämä olikin ihan okei. Alkuperäisten tasolle tämä ei yllä mutta huomattavasti parempi kuin Tim Burtonin hirvitys. Arvosana: -3/5
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1114 : 19.08.2011 21:26 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Meikäläinenhän dikkas tuosta uudesta Apinoiden planeetasta ihan kynpillä. En ole sarjan fani ja ainoa osa jonka olen ennestään nähnyt on juurikin se Burtonin paska, josta ei ole edes kummoisia muistikuvia. Tämä uus taas oli viihdyttävä kuin mikä vaikkei nyt mikään täydellinen mestariteos olekaan.

Käväisin myös tänään katsastamassa Capteeni Amerikan ja pakko ihmetellä että miksi helvetissä tämä on saanut jenkeissä niin lämpimän vastaanoton? Niin perus supersankarileffa kuin olla ja voi. Kaikki on jo niin nähty. Äksöni oli tylsää, hahmot oli tylsiä, tarina oli tylsä, kamerakulmat oli tylsiä, kaikki oli tylsää. Ihme että jaksoin loppuun saakka katsoa. Eihän tämä nyt suorastaan paska ollut, mutta oli vaan niin saatanan yllätyksetön että rupesi jo haukotuttamaan kesken leffan. Elokuvan paras kohta tulee lopputekstien jälkein nimittäin
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1115 : 20.08.2011 02:40 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Käväisin myös tänään katsastamassa Capteeni Amerikan ja pakko ihmetellä että miksi helvetissä tämä on saanut jenkeissä niin lämpimän vastaanoton? Niin perus supersankarileffa kuin olla ja voi.

Veikkaisin, että syy on juuri siinä.

Tai siis, porukka on viime aikoina nähnyt suhteellisen monta antisankaria (tyyliin Dark Knight) viime aikoina, niin semmoinen perus hurmiollinen sankarileffa voi olla virkistävä. 
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1116 : 20.08.2011 22:21 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Hereafter on Eastwoodin näkemys vanhasta kysymyksestä: mitä ihmiselle tapahtuu kuoleman jälkeen? Kun katsoin pelaajalaudan "uskotko uudelleensyntymiseen?" -ketjua, löysin sieltä melkein sanasta sanaan samanlaista keskustelua kuin mitä elokuvan parissa kohtauksessa käydään. Se sai hymähtämään.

Elokuva kulkee Eastwoodin ohjauksessa kiihkottomasti eikä ketään yritetä käännyttää suuntaan tai toiseen. Kuolemaa käsittelevä elokuva on - kuten uskoa voi - sävyltään vakava ja tyyliltään varsin melankolinen. Pienetkin huumorin pilkahdukset huomaa helposti ja ne tuovat helpotusta katsojalle.

Lukemattomia kertoja ennen uneen vajoamistani olen leikitellyt ajatuksella, että pääsisin vielä kerran sanomaan eläväisen yöpuolelle vajonneille jotain, viimeisen kerran. Mitä sanoisin?

Todennäköisesti vakuuttaisin, miten paljon heitä kaipaan.

Päästäminen irti on kuitenkin yhtä tärkeää kuin mukanamme elävät muistot. Ja loppua kohti Hereafter ottaa yhä tiukemmin sen linjan: elämä on nyt, nauti siitä äläkä tarraudu liikaa menneeseen.

Hieno ja vähäleinen elokuva.



Skylinessä pistetään Los Angelesiin, jälleen kerran, tunkeutuvia alieneita kunnolla pataan! Sikari suussa, one linereita lennettäen ja pakollista katastrofileffan koiraa pelastaen. Niinhän?

Ei ihan. Tyyliltään homma on aikalailla Maailmojen sotaa aina rajattua keskiötä myöten. Mutta elokuva onnistuu loppua kohti myös rikkomaan kiusallisen tuttua "ne tulee tänne, ne tappaa meitä, ai toi on niiden heikko kohta" kaavaa. Ei tämä mikään District 9 kyllä ole, mutta genren faneille ihan kohtuu jees kertavuokraus.

10 miljoonan budjetti pn paukuteltu lähinnä CGI-efekteihin. Monsut ovat suoraan Gears of Warin inspiroimia ja niitä kummastelevat halvalla elokuvaan saadut B-luokan televisiotähdet. Efektit ovat tosin budjetin rajallisuuden huomioon ottaen yllättävän hyviä. Loppua kohti härveleiden design alkaa tosin tulla jo toisesta silmästä ulos.

Hahmogalleria on aika tykinruokaa. Kenestäkään ei oikeastaan välitä. Kunhan suhaavat menemään pelottavan tilanteen ytimessä ja yrittävät olla suhteellisen rationaalisia. Kiinnostavin hahmo on taaskin hipiältään tumma.

Genren faneille varaukseton yes, mutta muille kissan kokoinen no. Ette te tälläistä parhaimmillaankin keskinkertaisesti käsikirjoitettua shittiä kuorrutettuna sikarumilla hirviöillä kaipaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1117 : 24.08.2011 23:14 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tangled.

Plussana välillä riemastuttavan hieno hahmojen animaatio.

Miinuksena kaikki muu.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1118 : 25.08.2011 10:09 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tangled.

Plussana välillä riemastuttavan hieno hahmojen animaatio.

Miinuksena kaikki muu.
Totuus.
Hevonen ja sen ilmeet sekä animointi oli ylivoimaisesti paras juttu koko elokuvassa. Muu olikin tosiaan niin keskivertoa lasten seikkailuelokuvahuttua, ettei pahemmasta väliä.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1119 : 28.08.2011 15:47 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Norwegian Wood

Herkkiin tunteisiin salakavalasti naamioitua hentaita. Penistä ei näkynyt, siitä miinusta.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1120 : 28.08.2011 17:16 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse tykkäsin kovasti kyllä Norwegian Woodista, etenkin ääniraita oli puhdasta timangia. Muutenkin yksi makeimpia leffoja vähään aikaan. Ehkei kaikkiin kolise. :( Sen sijaan...

Saint

Piti mennä katsomaan eräs toinen leffa, mutta kun myöhästyimme kaverin kanssa niin otettiin sitten lonkalta vaan joku muu samana päivänä tuleva. Hollannin vastine Rare Exportsille, sanotaan tästä. Jos näin on, niin en tiedä haluanko nähdä Rare Exportsia, sillä tämä oli jotain niin huonoa ettei mitään rajaa. Kliseiset ja ontot hahmot, "juoni" ja kaikki muu oli erittäin kehnoa. Älkää katsoko.

Le Quattro Volte

Tätä piti siis alunperin mennä tuona Saint-päivänä katsomaan. Onneksi sama leffa tuli myös eräänä toisena päivänä, joten tuli tämäkin sitten tsiigattua. Parempi tämä oli kuin Saint, mutta koska siihen ei vaadita käytännössä yhtään mitään niin se ei vielä riitä takuuksi. Oletin leffalta pysähtyneitä (maisema?)kohtauksia ja sielukasta tunnelmaa (á la Norwegian Wood). Edeltäviä kyllä löytyi, mutta koska niiden seuraksi ei ollut saatu tuota jälkimmäistä - eli sielukasta tunnelmaa - niin täytyy sanoa, että leffa oli enemmänkin tylsistyttävä kuin vaikuttava. Minulla ei ole hidastempoisuutta vastaan sinänsä mitään, päinvastoin, mutta kun se on toteutettu tylsästi niin se on, öh, tylsää. Leffa oli täynnä maisemakohtauksia jotka pääsisivät enemmän oikeuksiinsa National Geographicin taustakuvagalleriassa kuin elokuvassa. Myös juonellinen jatkumo loisti poissaolollaan ja vaatii mielestäni enemmän taitoa toteuttaa juoneton leffa kuin mihin Le Quattro Volte kykeni. Ei ollut minun mieleeni, mutta ehkä tästä joku saa jotain irti.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1121 : 08.09.2011 10:41 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Ostin säkillisen bluray leffoja, kun halvalla sain. Tässä lyhyesti kommentit tähän mennessä katsotuista:

The Prestige:
Joukon ehdottomasti paras leffa tähän mennessä. Mielenkiintoinen tarina kahdesta taikurista, jotka tökkivät toisiaan hanuriin. En ollut kuullutkaan leffasta aikaisemmin, vaikkakin jälkeenpäin huomasin netistä, että kyseessä on aika tunnettu leffa.

Inception
Hieno, suurella rahalla tehty kikkailu, joka ei kyllä pahemmin säväyttänyt. Tätähän on joka paikassa hehkutettu, mutta mielestäni aika keskinkertainen jööti. Kyllähän tämän kerran katsoo, vaikka en tajuakaan leffan kehumista.

Eden Lake
Joku aivan random kauhuleffa, joka oli itse asiassa yllättävään hyvä, eikä ollenkaan perinteinen säikyttelypätkä. Kertoo pariskunnasta, jota pikkupojat alkavat kiusata lomareissulla ja hommasta kasvaa melkoinen taistelu. Elokuva sai oikeasti raivostumaan, koska juuri tuollaisia muka 15-18 vuotiaita kovanaamoja, jotka eivät usko mitään ja riehuvat missä sattuu, on maailma oikeasti täynnä. Katsomisen arvoinen ehdottomasti.

Transporter 3
Jason Statham on varmaan nykyään suosikki action-näyttelijäni, koska kaikki muut ovat niin paskoja. >_> Harmi vaan että tämä leffa on muutamaa kohtausta lukuunottamatta paskaa. Ensimmäinen Transporteri oli ihan kohtuullista mättöviihdettä, mutta tässä osassa mukaan tullut akka on paskinta paskaa koskaan. Ei helkkari miten paska se on. Kannattaa katsoa, jotta näkee miten paskoja näyttelijöitä voi olla olemassa.

tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1122 : 08.09.2011 14:17 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Itehän dikkasin Inceptionista ihan täysillä ja yllätti kyllä laadullaan kömpelön Dark Knightin jälkeen. Mun mielestä Nolanin paras leffa, sanokoot heitterit mitä sanovat. Tosin, muistaakseni lopun action räime kävi vähän puuduttavaksi, mutta muuten loistokamaa. The Prestige on kanssa aivan nerokas leffa vaikka en itse oikein fiilannut lopun scifimäistä luonnetta. Twisti tuli kuitenkin aika puskista, joten siitä plussaa. Mun Nolan top-listahan menee näin:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1123 : 08.09.2011 16:45 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Inception on ihan aikuisten oikeasti maailman yliarvostetuin leffa. En ollut uskoa silmiäni, kun leffa oli niinkin korkealla IMDB'ssä kuin olikin. Paskat näyttelijät, paskat kemiat, paskat toimintakohtaukset. Kaippa se bullet-time ja WHOOM basso ääni joka kohtauksessa iskee vielä näinkin monen vuoden jälkeen The Matrix elokuvasta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1124 : 08.09.2011 19:40 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Joo tiiän kyllä että leffa on todella korkealla monien ihmisten listoilla, mutta ehkä itse pidin siitä niin paljon siksi koska en hypettänyt leffaa ja odotin siitä täyttä paskaa. Yllätyinkin sitten positiivisesti. Mun mielestä siinä oli hyvät musat, todella hyvä kuvaus ja loistavat efektit. Ja mun mielestä corridor-kohtaus oli tosi siisti. Mun mielestä erittäin viihdyttävä leffa, ei ehkä maailman paras, mutta hyvä silti.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1125 : 10.09.2011 20:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Katsoin Taxi Driverin ilman mitään ennakkotietoja elokuvasta. Raina oli todella hyvin kuvattu ja kässäri oli virkistävän selkeä. Soundtrack eleli omaa elämäänsä elokuvan ohessa, mutta tuki silti tapahtumia kuten kuuluukin. Top Tenistä ongin tämän kympillä ja ilmeisesti BR perustuu Criterion kokoelmaan, koska kuvan ja äänenlaatu olivat niin hyvää tasoa. Extrojakin oli mukana aivan törkeästi.

Suosittelen elokuvaa kaikille ja niille, jotka luulevat olevansa parempia kuin muut.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1126 : 10.09.2011 20:32 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Taxi Driver on myös omassa top kympissä, kertakaikkisen hieno elokuva.

Ja tosiaan, se hiljattain julkaistu blu-ray pitää sisällään remasteroidun version elokuvasta. Yksi visuaalisesti upeimmista elokuvakokemuksista, eipä ole tuon ajan New Yorkia paremmin saatu ikuistettua filmille.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1127 : 10.09.2011 20:47 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Olen alkanut ostamaan BR elokuvia, koska huomasin, että hinnat ovat jo hyväksyttävällä tasolla (alle kympin). Ilahduttavaa huomata, että monet julkaisut ovat hyviä "halpis kansista" huolimatta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1128 : 10.09.2011 20:54 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW BD on oikea lyhenne.  ;)

Nykyään niitä saa juu halvalla. Yli kymppia en enää maksa yhdestäkään leffasta. Poikkeuksena jotkut boxit, mutta Alieninkin tapauksessa extroja on mukana ihan hitosti. Star Warsit tekis mieli hankkia Lucaksen muutoksista huolimatta...
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1129 : 10.09.2011 22:32 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Disneystä ja tietysti boxeista joutuu maksamaan yli kympin, muutenhan BD:t on nykyään melkein ilmaisia.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1130 : 04.10.2011 23:51 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Adaption.

Hauska ja hyvä elokuva jonka pääosassa on NICK CAGE  :???: :???: :???: (Wild At Heart on kanssa ihan ok)

Elokuvan juoni on hiukan hankala selittää, mutta tiivistettynä Charlie Kaufmanin käsikirjoittama elokuva kertoo, no, elokuvan käsikirjoittamisen vaikeudesta. Kaufmanin omaelämänkerrallinen tarina ja kirja (the orchid thief) josta elokuva on tavallaan löyhä filmatisointi, fuusioituvat yhteen ja lisätäkseen hämmenystä Kaufman on kirjoittanut myös itselleen identtisen kaksoisveljen joka nokkelasti reflektoi kaikkea sitä mitä neuroottinen (ja hikoileva) Kaufman haluaisi ja ei haluaisi olla. Kaikinpuolin tää oli vitun hyvä leffa ja erittäin tinkimättömällä tyylillä tehty. Loppu kruunasi komeuden.

5/5


veljekset pedillä




« Viimeksi muokattu: 05.10.2011 00:11 kirjoittanut Koo »
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1131 : 05.10.2011 17:08 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Korjaus: Adaptation

Suositus: Synecdoche, New York

Kaufman kirjoittaa pelkkää puhdasta neroutta, huipentumana synekdokee. Se on mm. minun mielestäni kaikkien aikojen paras elokuva ja sen asema siellä ykköspallilla on sellainen, ettei sitä käytännössä voi mikään ikinä syrjäyttää.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1132 : 06.10.2011 22:42 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Korjaus: Adaptation

Suositus: Synecdoche, New York


En osaa kirjoittaa  :(

Pitää jostain huslata noita muita Kaufmanin leffoja, Synecdoche on listan kärjessä kerta se on paras.

Tänään katsoin Le Havren. Jostain syystä en ole nähnyt kuin muutaman Kaurismäen leffan, mutta joo mitä tästä nyt sanoisi. Yllättävän positiivinen (ehkä jopa naiivi?) elokuva, tästä tuli hyvä mieli. Körssiä leffassa paloi tietysti paljon ja siitä plussaa. Kuvaus ja lavastus oli erittäin miellyttävää, aika tuntui pysähtyneen elokuvan maisemissa. Juoni oli hienosti pelkistetty.

Eilen katsoin American Splendorin. Sarjakuvaa en ole lukenut, mutta tämäkin oli hyvä. Paul Giamatti oli mainio Harvey Pekarina ja siistiä, että myös oikea Harvey Pekar esiintyi leffassa. Ainoa huono puoli leffassa oli se, että tuli vähän paha mieli kaikesta ahdistuneisuudesta ja alakuloisuudesta.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1133 : 06.10.2011 23:33 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Le Havre oli ihan ookoo kyllä. En ole muita Kaurismäen leffoja nähnytkään, mutta tykkäsin siitä, että vaikka kuvaus oli tuollaista "hitaampaa" jne. niin "taide-elokuville" epätyypillisesti juoni tosiaan oli aika yltiöpositiivinen. Ja jopa naiivi, mahdollisesti, kuten sanoit. Ei mikään maata mullistava, mutta ihan kelpo viihdettä.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1134 : 07.10.2011 23:49 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Drive



Yksi vuoden odotetuimmista leffoista itselleni tuli tänään ensi-iltaan ja kävin totta kai sen katsastamassa. Hieman oudot fiilikset jäi leffasta. Osittain helvetin hienosti tehty, mutta muutama seikka rokottaa hieman pisteitä. Leffan dialogi on vähyydessään ajoittain ärsyttävän tasolla. Suurin osa dialogista etenee seuraavanlaisesti: Hahmo puhuu yhden/muutaman sanan - 5 sekunnin tauko - toinen hahmo vastaa yhdellä/muutamalla sanalla - 5 sekunnin tauko jne. Helvetin ärsyttävää tälläinen tekotaiteellisuus. Kaikki muu olikin sitten sitä kuuluisaa parhautta. Yksi brutaaleimmista elokuvista pitkään aikaan vaikka väkivaltaa onkin loppujen lopuksi melko vähän. Päähahmo vaikuttaa ensin homolta mutta osoittautuukin kovemman luokan kovanaamaksi. Leffan soundtrack hipoo myös parhautta.



Arvosana: 4/5
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1135 : 08.10.2011 14:29 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Yksi vuoden parhaista elokuvista ehdottomasti. Itselle tuo dialogin vähyys toimi, pystyi itse täyttämään omilla ajatuksilla päähenkilön mietteet. Soundtrack oli varmasti paras tänä vuonna, latasin samantien ja kuuntelussa nyt repeatilla.

Todella hienosti ja tunnelmallisesti kuvattu. Väkivalta oli äärimmäisen brutaalia, mutta sitä oli annosteltu sopivissa määrin. Herkimmät kyllä hätkähtelivät teatterissa useampaan otteeseen.

Eihän tätä juonella tai dialogilla oltu pilattu, mutta äärimmäisen tunnelmallinen elokuva.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1136 : 08.10.2011 15:12 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Jep, todella tiivis tunnelma kyllä aika ajoin. Ne kohdat joissa ei kuulu mitään muuta kuin rannekellon tikitys pistää kyllä sydämen pumppaamaan jännityksestä. Täytyy myös kehua leffan äänimaailmaa muutoinkin kuin soundtrackin osalta. Autojen moottorien äänet lunastivat odotukset eli ne pauhasi melkoisesti ja aseiden laukaukset ulvoivat teatterissa niin että heikoimpia hirvitti.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1137 : 09.10.2011 00:19 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili Oli kyllä loistava soundtrack leffassa. Jos ois kuulokkeet tullu mukaan oisin kuunnellu sitä alkutunnaria matkalla kämpille. Tyylikäs ja brutaali leffa, jäi kyllä mieleen.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1138 : 12.10.2011 00:54 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Syvälle salattu on kotimainen psykologinen trilleri. Niitä ei kasva jokaisen puun oksalla. Osittain tämänkin vuoksi lähdin teatteriin, sillä täytyyhän tälläisiä elokuvia tukea, jotka onnistuvat nousemaan suomielokuvien harmaasta ja synkeästä massasta.

Elokuva lainaa osittain kuvastoaan ja tyyliään Amerikan teinikauhuleffoista. Kun keitokseen vielä lisätään järvi, tai oikeastaan vesi, mytologisena elementtinä, ollaankin elokuvan perusteeman ytimessä. Lopulta koko juoni onnistutaan sitomaan kevyesti jopa Kalevala-tarustoon.

Ohjaaja on selvästi perillä mitä hyvässä genreleffassa kuuluu olla. Paikka paikoin tunnelma on esimerkillisen kiristynyt kun audiovisuaalinen ilme lyö kättä Krista Kososen näyttelijätyön kanssa. Toisaalta taas puolivälin paikkeilla on olemassa turhaa.... Ilmaa. Toinen aina huvittava suomielokuvan piirre on näyttelijöiden armoton kierrätys. Kun Peter Franzenit, Kari Hietalahdet ja Kai Lehtiset pyörivät vuodesta toiseen nimirooleissa, tuntuu se jokseenkin hauskalta. Täällä valinnanvaraa näyttelijöiden suhteen ei vain ole niin paljoa.


Syvälle salattu on loppujen lopuksi plussan puolella, selkeästi. 1,4 miljoonaa on kotimaiseksi leffatuotannoksi paljon, mutta näyttävää jälkeä sillä on saatu aikaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #1139 : 26.10.2011 21:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Maailman huonoin elokuva ei ole enää Gomorra. Ensimmäinen kerta itselläni ja frendillä kun käveltiin teatterista kesken näytöksen pois. Le Havresta puhun tietenkin. Pitkäveteisempää leffaa en ole ikinä nähnyt. Juoni oli kliseinen, näyttelijät Kaurismäkeläisen eleettömiä, varsinkin kuvaus ja leikkaus ihan järjettömän paskaa. Leffan ainoana positiivisena puolena voisi pitää muutamia kappalevalintoja. Tekotaiteellista scheissea, kuten aiemmatkin Kaurismäet(Mies vailla menneisyyttä ainoa hyvä). Suomen huonoin ohjaaja.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 63
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines