Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 63
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 495046 kertaa)
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #720 : 28.04.2009 23:48 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Wolverine tuli katsottua juuri. Ihan cool. Eihän siitä merkkiteosta saa vaikka kuinka yrittää, mutta jos verrataan esim. X-men elokuviin, niin pidin. Sarjakuvan tarinasta ja asetelmista pidin enemmän, mutta tämähän nyt oli aika itsestäänselvyys että sinne suuntaan tuskin kovin pitkälle mennään.

Tärkeintä tässä oli toiminta ja vaikka sekään ei ihan täysin onnistunut, oli se kuitenkin hyvin viihdyttävää. Suurin yllätys oli kuinka hyvin Liev Schreiber sopi rooliinsa. Ikävää oli se kuinka pintapuolisesti lähes kaikkia hahmoja käsiteltiin. Siis jopa tälläiseen elokuvaan. Motiiveja ei oikein tuntunut olevan kellään, he vain tekivät mitä tekivät. Onhan se ymmärrettävääkin, että elokuva ei ole kerronta muotona kovinkaan hyvä tälläiseen, kun aika ei vain riitä.

Alun tekstien läpikäynti ja tarinan pikakelaus oli yllättävän hieno ja toimiva. Se antoi jotenkin todella hyvän kuvan Wolverinen ja Creedin yhteisestä taipaleesta ja jännitteestä. Näiden kahden välinen selvä jännite olikin suurin yllätys elokuvassa. Kyllähän se aika suoraviivaiseksi loppujen lopuksi jää, eli mistään erikoisesta jutusta ei ole kyse, mutta hiukan yllätyin kuinka hyvin se saatiin alkutekstien aikana esille. Jo tässä alussa huomaa kuinka hyvin Liev Schreiber sopi rooliin. Alunperin ajattelin että hahmo näyttää lähinnä naurettavalta, mutta se toimi kyllä yllättävän hyvin.

Suurin epäkohta varmaan on tarinan ja hahmojen sovitus X-men elokuviin, kun tämän piti kuitenkin jonkinlainen prologi niihin olla. Mutta se ei vain toimi, ja saa aika paljon päätään vääntää että sovittaa kaiken yhteen. Joka ei kuitenkaan onnistu täysin millään. Sabretooth nyt päälimmäisenä.

Mutta mukavaa toimintaa kaipaaville voi suositella, mutta eihän tätä liian vakavasti kannata sovittaa sarjakuvaan tai edes X-men elokuviin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #721 : 07.05.2009 12:28 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Iron Man

Voi herranjumala mikä trainwreck. Downey Jr on ihan jees näyttelijä ja sopi rooliin, mutta kaikki muu olikin sitten möngässä. Kaikki genren peruskliseet pyöritettiin sekunnin tarkkuudella ruudulle, eikä leffa tarjonnut yhtään yllätystä. Toimintakaan ei edes loppujen lopuksi tyydyttänyt, mikä nyt on varmaan suurin moka, mihin tällainen leffa voi kompastua. Loppumättö Big Lebowskin kanssa oli jotain niin satunnaista ja epäuskottavaa (joo sarjakuvaleffa tiedän), että piti oikein hieroa silmiään. Paltrow oli tylsä ja vanha. Rautamiehen bestman ehkä nössöin hahmo missään sarjisleffassa ja oliko tässä jotain geneerisiä terroristejakin... hankala muistaa. Niin ja kuten nykyään niin moni leffa, oli tämäkin aivan liian pitkä.

No vahvistaa jälleen sitä sääntöä, että kaikki sarjisleffat saavat +100 hypepistettä siitä, että ovat sarjisleffoja ja sitä, että internet on aina väärässä.


Ja odotin siis ihan perus popcorn leffaa päjäyttävillä efekteillä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #722 : 07.05.2009 20:41 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili ^Täysin samaa mieltä. Jotkut tätä jopa hyväksi ovat valehdelleet?
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #723 : 07.05.2009 20:55 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Katsoimme muutama päivä sitten myös samaisen leffan. Itse ainakin viihdyin, vaikka tosiaan olikin hyvin ennalta-arvattava. Pituuttakin oli hieman liikaa. Lopputekstien jälkeen vilahtanut Samuel L. Jackson sai kuitenkin jopa hieman odottamaan jatko-osaa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #724 : 07.05.2009 21:15 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Melko no brainer toimintaleffa. Kännissä läpällä meni, vaikka hauskuus olikin vähissä. En sitten tiedä miten olisi ilman hypeä toiminut, tuntuu että nykyään on kaikki megaleffat ihan paskoja, vaikka netissä niitä on hehkutettu 24/7.

Wolverine pitää katsoa ihan pokerinharrastajan näkökulmasta, eräs ammattilainen(Daniel Negreanu) pitäisi siinä vilahtaa.

edit: mainitaan nyt yksi hyvä elokuva, mikä tuli katseltua yön pimeinä tunteina

Sex Drive

Tyylillisesti tätä on verrattu toissa vuoden parhaaseen komediaan Superbadiin. Ihan yhtä mehevästä leffasta ei ole kyse, mutta jos Superbad ja teinikomediat iskee, niin kyllä tämäkin. Tuli pari kertaa ihan ääneen naurettua, mikä nykyleffojen kanssa on jo suhteellisen harvinaista.


« Viimeksi muokattu: 07.05.2009 21:25 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #725 : 07.05.2009 21:49 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Minä pidin Iron Manistä. Suuri osa siitä rakentui Downeyn varaan, mutta pidin silti. Muustakin kuin Downeysta. Erityisesti kun vertaa Hulkkiin, X-men 3:een ja juuri tulleeseen Wolverineen menee Iron Man minusta elokuvanakin helposti ohi. Voisin jopa väittää että Downeyn ansiosta Iron Man menee oikeastaan kaikkien muiden sarjakuvaleffojen ohi paitsi uusimpien Batmanien ja Burtonin Batmanien. Watchmen on vähän siinä ja siinä. Transformers muuten pääsee viihdyttävyydessään Iron Manin tasolle.

Suurin moite Iron Manissa on se lopputaistelu. Se vain oli loppujen lopuksi aikalaimea. Suoraan verrannollinen itse Iron Manin kuntoon siinä taistelussa eli pahasti "puolitehoinen".
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #726 : 08.05.2009 00:58 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
Jotkut tätä jopa hyväksi ovat valehdelleet?

Perhana, paljastuttiin.

Me täällä Illuminati-kerhossa oltiin jo pitkään vuosien suunnitelun tuloksena olevaa suunnitelmaa, joka alkoi tästä Iron Manin buffaamisesta ja olisi lopulta johtanut maailmanvalloitukseen.

If it wasn't for you meddling kids. . .
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #727 : 08.05.2009 10:24 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Eikun oikeesti. Mä en ole kattonu Wolverinee, mutta tiedän jo, että se on paska. Ottakaa oppia.

Kerron painavan mielipiteeni sitten puolen vuoden kuluttua kun elokuvan jossain ilmaiseksi näen.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #728 : 08.05.2009 14:16 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Joo, katoin eilen Wolverinen. Paskin Marvel -leffa sitten Elektran.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #729 : 08.05.2009 14:43 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Aika mautonhan se oli joo. Meni krapulapäivän mättönä ihan hyvin, mutta tuota kukaan tosissaan voi ottaa.

Btw, hyvä pointti.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #730 : 09.05.2009 13:54 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Joo, katoin eilen Wolverinen. Paskin Marvel -leffa sitten Elektran.

No itse kyllä laittaisin Daredevilin ja X-men kolmosenkin helposti sen alle.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #731 : 13.05.2009 00:34 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili

Uusin Star Trek tuli äsken katsottua. Näin Star Trek -noviisina/neitsyenä pidin kyllä paljon.

Juoni oli kiinnostava ja hyvä rebootti uudelle elokuvasarjalle. Näyttelijät hoitivat myöskin asiansa hyvin ja
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kantsii käydä kattoon. Kyllä tämä ostoon menee sitten kun kauppoihin saapuu  :)
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #732 : 15.05.2009 20:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili HUOM!! Pieniä spoilereita!!!

Star Trek oli kyllä suuri yllätys. Se oli oikeasti hyvä. Olen aikaisempiakin Trekkejä hiukan katsonut, mutta en ole niistä erityisemmin pitänyt. Mutta tämä uusin on oikeasti hyvä. Ja näyttelijätkin hoitivat tosiaan hommansa varsin kiitettävästi. Karl Urbania lukuunottamatta. Miehen esitys tuntui paikoittain menevän jotenkin niin ylinäyttelyn puolelle, että mietin miten ohjaaja on antanut moisten suoritusten päästä lopulliseen vedokseen. Ei sen puoleen että olisin koskaan aikaisemminkaan Urbanista pitänyt tai miehen suorituksista vakuuttunut. Ilman sormusten herrassa olevaa roolia kaveri tuskin olisi kovinkaan pitkälle päässyt...ainakaan niiden parin elokuvan perusteella mitä olen nähnyt.

Mutta siis Star Trek on oikeasti hyvä. Erityisesti pidin alusta. Siinä oli jotenkin todella mukaansa vetävä tunnelma ja leffa alkoi todella intensiivisesti. En sitten tiedä mitä alkuperäisen fanit tykkäävät. Mielestäni kun tämä oli tietyllä tavalla erilainen. Tässä oli vauhtia ja toimintaa enemmän, kuitenkaan unohtamatta henkilöitä.

J.J.  Abrams on kyllä outo ohjaaja. Paikoitellen elokuva tarjoaa todella hienoa viihdettä ja mukaansa vetäviä kohtauksia, mutta joskus kohtaukset ovat kuin puoliksi tehtyjä. Nopeasti muisteltuna näitä puoliksi tehtyjä kohtauksia oli mm. pari Urban otosta ja pari otosta kun Sulu ja Kirk taistelivat parin Romulanin kanssa. Näitä oli muitakin mutta en nyt heti muista mitä. En ole J.J. Abramsin töistä aikaisemmin erityisemmin pitänyt joten on tämä parempaan suuntaan, mutta silti toivoisin hiukan osaavampaa kaveria ohjaajan pallille jatko-osaan. Vaikka hahmojen kuvausten jne. (tms.) osalta Abrams onnistui ihan ok.

Mutta tämän jatko-osaa kyllä odottelen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #733 : 15.05.2009 20:34 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Star Trek oli viihdyttävä leffa joo, mutta välillä olis toivonut vähän hahmovetoisempaa otetta. Liikaa äxöniä ja liian vähän rauhallisia hetkiä.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #734 : 16.05.2009 01:19 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW SPOILERIA


Juu, pari kertaa on nyt leffa katsottu. Pitää sitä nyt mehustella kun uutta Trekkiä on luvassa pitkästä aikaa.


Vanhana fanina toki kaiken vetäminen uusiksi on aika halpamaista. Pitää vain tarttua siihen yhteen Uhuran kommenttiin, että kyseessä on rinnakkaistodellisuus, ei saman todellisuuden muuttaminen. Nyt voi sentään teoriassa ajatella että kymmenen elokuvaa ja sadat ja sadat TV-sarjajaksot eivät ole yhtä tyhjän kanssa...

Muutenkin leffan meininki oli yllättävän erilaista, aika lähellä jo Star Warsia. Räjähtäviä planeettoja, avaruusolentoja jotka eivät ole vain ihmisiä maskeissa, leijuvia kulkuneuvoja, epäpuhtaita avaruusaluksia... Noh, vastapainona toki rutkasti myös Trek-ideologiaa, sekä lukuisia piilotettuja pikku ylläreitä joita vain fanit huomaavat (tribble Scottyn pöydällä, nurse Chapel sairastuvalla, kapteeni Piken vihellys kuulosti starfleetin kutsupilliltä, jne.)

Vanhalla kaavalla ei leffaa tietenkään olisi voinut tehdä, se kun valitettavasti näkyi edellisten leffojen ja sarjojen katsojaluvuissa. Tämä leffa tehtiin koukuttamaan ihmisiä jotka eivät niin vannoutuneita ole, ja kyllä tätä vauhtia tulee useita leffoja tällä miehityksellä. Abrams kun on puikoissa niin peukut pystyyn että tulee uusi TV-sarjakin.


Hyvä leffa. Leonard Nimoylla mukavan iso rooli, ja onneksi Shatneria ei tosiaan päästetty mukaan. ;) Uskomattomat sävärit tulee loppusanoista...



Karl Urbania lukuunottamatta. Miehen esitys tuntui paikoittain menevän jotenkin niin ylinäyttelyn puolelle, että mietin miten ohjaaja on antanut moisten suoritusten päästä lopulliseen vedokseen.

Fanit ovat kyllä kehuneet tätä kenties uskollisimmaksi vanhalle hahmolle, Urban vetää minustakin mainiosti. ;)

Heikoimpia taas minusta ovat Sulu ja Scotty, siis jos nyt ihan verrataan vanhoihin. Eivät oikein ole tunnistettavissa. Sululla ei ole mitään ääntä eikä preesensiä, Scotty taas on liian animoitu.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #735 : 16.05.2009 10:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Karl Urbania lukuunottamatta. Miehen esitys tuntui paikoittain menevän jotenkin niin ylinäyttelyn puolelle, että mietin miten ohjaaja on antanut moisten suoritusten päästä lopulliseen vedokseen.

Fanit ovat kyllä kehuneet tätä kenties uskollisimmaksi vanhalle hahmolle, Urban vetää minustakin mainiosti. ;)

Heikoimpia taas minusta ovat Sulu ja Scotty, siis jos nyt ihan verrataan vanhoihin. Eivät oikein ole tunnistettavissa. Sululla ei ole mitään ääntä eikä preesensiä, Scotty taas on liian animoitu.

No sitten "vika" onkin ilmeisesti hahmossa. En ole erityisemmin Trekkejä katsellut, vain muutaman elokuvan, joten tälläinen vaihtoehto ei mieleeni tullut. Ehkä tämä on osaksi vikana miehen LOTR suorituksessa. Karismaa kyllä mielestäni löytyy, mutta jotenkin hahmot/suoritukset ovat jättäneet aina hiukan miettimään oliko tuo oikeasti hahmon ideana. Ilmeisesti oli.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #736 : 17.05.2009 00:10 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Clerks.

Vihdoin tuli katsottua, olipas piristävä yllätys. Komedia joka naurattaa oikeasti, mitä tämä on? Lo-fi meininki ja mustavalkoisuus sopi elokuvaan hyvin, dialogi oli terävää ja hahmot hauskoja (Silent Bob!).

Joku varmaan osaa sanoa onko Kevin Smihtin muut leffat katsomisen arvoisia?
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #737 : 17.05.2009 01:19 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Clerks.

Vihdoin tuli katsottua, olipas piristävä yllätys. Komedia joka naurattaa oikeasti, mitä tämä on? Lo-fi meininki ja mustavalkoisuus sopi elokuvaan hyvin, dialogi oli terävää ja hahmot hauskoja (Silent Bob!).

Joku varmaan osaa sanoa onko Kevin Smihtin muut leffat katsomisen arvoisia?
Ovat, kaikki.

Paitsi Jersey Girl.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #738 : 17.05.2009 01:26 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #739 : 24.05.2009 00:10 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili

Heti samantien kun sain luettua Watchmenin läpi, niin pistin tulille sen elokuvaversion, jota olin pantannut jonkun aikaa. Ja koska sarjiksen lukemisesta oli vain joitain minuutteja aikaa, oli helppo vertailla leffaa ja sarjista toisiinsa.

Olihan se ihan jees leffa, mutta ymmärrettävästi sarjis oli paljon parempi  -  ainakin juonellisesti. Vaikka leffa oli tälläisenään muistaakseni ainakin 2h 20min pitkä, niin tuntui se silti jotenkin vähän pomppivan juonessa eteenpäin aika isoin harppauksin välillä. Tämä nyt tietysti johtuu sarjiksen 424 sivun pituudesta ja juonen monimutkaisuudesta, jolloin kamaa on ymmärrettävästi jouduttu pudottamaan pois. Silti melkein toivoisin, että leffa olisi pidempi, niin kaikki ei tuntuisi tapahtuvan niin fakin nopeasti.

Ei se nyt tietysti ole mikään ihme, että alkuperäinen sarjis on parempi kuin siitä tehty elokuva, joten ei siitä sen enempää. Elokuvana ihan OK, eniten parannettavaa olisi varmaankin juuri siinä, että alkuperäismateriaalin ollessa sen verran massiivinen, on elokuvasta jouduttu jättämään paljon kamaa pois. Kattoo sitten niitä heinäkuun lopussa julkaistavia levyversioita, niissä on vissiin 25min lisää materiaalia. Tekee elokuvasta kyllä jo aika pitkän, mutta toivottavasti myös parantaa sitä.

Joitain asioita leffassa oli myös muutettu verrattuna alkuperäiseen. Esimerkiksi elokuvan "lopputapahtumaa" oli muutettu hieman. Leffan nähneet ja sarjiksen lukeneet varmaan tietävätkin mistä puhun. Seuraukset olivat samat, mutta asiat tapahtuivat hitusen eri lailla. Tämä tietysti johtuu varmaan siitä, että leffasta oli jouduttu jättämään jotain juttuja pois, mitkä tavallaan olisi kuitenkin tarvittu näyttää, jos leffa olisi haluttu lopettaa samalla tavalla kuin sarjis.

No joo, ihan hyvä filmatisointi se oli, mutta kyllä se sarjis vie tätä silti kuusnolla ainakin juonellisesti ja paikoin eeppisyydessän. Ainakin tälläisenään leffa ei aina tuntunut aivan yhtä eeppiseltä ja kaikki kohtaukset eivät iskeneet niin kovaa kuin sarjista lukiessa. Katsoo sitten, miten on sen Directors Cutin kanssa...
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #740 : 27.05.2009 06:26 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Angels and Demons

Kaikki ovat varmaan lukeneet Dan Brownin Da Vinci Koodin ja luultavasti useimmat myös kyseisen herran muutkin tuotokset. Enkelit ja Demonit on siis kyseisen herran kirjan filmatisointi. Da Vinci Koodin elokuvaversio ei vakuuttanut, mutta tällä kertaa Ron Howard onnistuu paremmin. Kirjalle uskollinen kesän blockbusterhan tuo, mutta itse pidin, kuten myöskin kirjasta. Eikä elokuvan pituuttakaan oikein huomannut, vaikka rainalle kertyi matkaa 138 minuuttia.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #741 : 27.05.2009 07:58 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Angels and Demons

Kirjalle uskollinen kesän blockbusterhan tuo, mutta itse pidin, kuten myöskin kirjasta.

Itsekin kävin elokuvan katsomassa, mutta en itse pitänyt yhtään. Kesäblockbusterinahan elokuva toimisi ainoastaan, mutta sekin heittää häränpyllyä kun elokuva tuntuu ottavan itsensä aivan liian tosissaan. Ja tämän lisäksi elokuva oli järkyttävän ennalta-arvattava, joten elokuvan muka-ovelat juonenkäänteet menivät ainakin minulle hukkaan.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #742 : 27.05.2009 08:44 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse aina ihmettelen ihmisiä, ketkä valittavat elokuvien ennalta-arvattavuudesta. Itse en mene katsomaan elokuvia kokeakseni ylläreitä, vaan esimerkiksi tässä kyseisessä tapauksessa katsomaan kuinka kirja on filmatisoitu. Suurin osa tuon elokuvan katsojistahan tiesi tarkalleen mitä tuleman pitää, olivathan he kirjan lukeneet, joten yllätyksiä ei voinut olla luvassa.

Mutta mielipideasioitahan nämä. :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #743 : 27.05.2009 11:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Kävin katsastamassa ensimmäisen 3D-elokuvani. Leffana oli Matka maan keskipisteeseen. Leffa on vanha mutta jostain syystä se pyöri Tampereella ja minulla sattui viime viikonloppuna käteen ilmaislippuja jotka ovat vain tämän viikon voimassa joten lähdin uteliaisuudesta sitä katsomaan.

Ja yllätyin kyllä todella positiivisesti. 3D-tehosteet oikeasti toimivat! Aluksi koko homma tuntui epäilyttävältä, kun mainoksien aikana kuvan värit vääristyivät täysin, mutta tämäkin on lasien yksi ominaisuus joka on otettu huomioon elokuvaa tehdessä, joten ongelmaa ei ollut elokuvan aikana. Se ensimmäinen nähty kunnon 3D-tehoste oli kyllä tilanne ja aiheutti tunteen jota ei heti saa uudestaan. Trailerina pyöri Coreline ja siinä syöksyi kädet (kuin ottaisi syliin) ruudulta ulos. Oli kyllä hymy herkässä :) Tekniikka tuo myös uutta voimaa nopeisiin leikkauksiin ja yllätyksiin. Nämä eivät nykyään ole itseäni juurikaan hätkähdyttäneet, koska tälläiset tilanteet tietää joten niihin on valmistautunut. Mutta kun tällä kertaa jokin syöksyi "suoraan syliin", hätkähdin useamman kerran elokuvan aikana.

Itse elokuvahan oli enemmän tai vähemmän surkea. Ja jos joku luuli että tietää kuinka surkea Brendan Fraser voi olla, niin on väärässä. Tämä oli sellainen rimanalitus jopa Fraserilta että tunsin melkein myötähäpeää. Ohjaaja ei ainakaan ole puuttunut suorituksiin tai tilanteisiin mitenkään. Hänen homma on varmaan ollu sanoa "action" ja "cut", eikä muuta.

3D-tehosteiden esittelynä tämä leffa toimi todella hyvin. Mutta eihän tätä mitään järkeä ole katsoa ilman 3D-tehosteita. Tai oikeastaan edes silloin jos tehoste on tuttu.

Kauhuleffat tulevat kyllä varmasti saamaa aivan uuden tason näistä tehosteista. Samoin kaikki "ötökkäleffat". Ruudulla esim. näkyisi ötökkä jonka raajat tai tuntosarvet tulevat syliin, tai Ring-leffan 3D-versio jossa kaivosta tullut tyttö ei pysähdykkään kankaaseen vaan elokuvan juonen mukaisesti yrittää tulla ruudun läpi syliin. Muistan kuinka karmealta Ring tuntui "normi-versionakin", niin voin kuvitella tunteen 3D-versiossa. Jos menisi sellaista katsomaan ensimmäisenä 3D-leffana heikompi mielinen laskisi alleen aivan varmasti.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #744 : 29.05.2009 11:24 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Angels and Demons

Kirjalle uskollinen kesän blockbusterhan tuo, mutta itse pidin, kuten myöskin kirjasta.

Itsekin kävin elokuvan katsomassa, mutta en itse pitänyt yhtään. Kesäblockbusterinahan elokuva toimisi ainoastaan, mutta sekin heittää häränpyllyä kun elokuva tuntuu ottavan itsensä aivan liian tosissaan. Ja tämän lisäksi elokuva oli järkyttävän ennalta-arvattava, joten elokuvan muka-ovelat juonenkäänteet menivät ainakin minulle hukkaan.

Kävin katsomassa kanssa, Jenkeissä. Mulle tämä toimi ihan jees, lähinnä siksi että Langdon on niin upean kuiva hahmo, ja Tomppa just oikea henkilö häntä näyttelemään. Stoori oli tietty tuttu, joten ei tältä mitään päräyttäviä fiiliksiä voi edes odottaa, mutta minusta kirja oli filmatisoitu ihan kunnialla. Vaikkakin vähän oikoen, räikeimpänä nyt varmaan se kopterisäätö. Saatoin kanssa tykätä enemmän kuin Da Vinci -koodista, leffoina siis. Kirjoista jälkimmäinen vie voiton.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #745 : 13.06.2009 13:23 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
Trailerina pyöri Coreline ja siinä syöksyi kädet (kuin ottaisi syliin) ruudulta ulos. Oli kyllä hymy herkässä :)


Hieman pelotti eilen Coralineen mentäessä, että elokuva olisi pelkkää 3D-kikkailua, mutta kovin säästeliäästi oli Henry Selick käyttänyt 3D:tä vaikka Coraline onkin käsittääkseni varta vasten 3D:tä varten kuvattu. Katsojaan päin sörkkimistä ei käytetty kuin pari kertaa, jotka eivät onneksi tuntuneet turhan halvoilta reaktionherätyksillä, vaan 3D-efektiä käytettiin enemmänkin maailman henkiin herättämiseen. Joka toimi erittäin hyvin: nopeasti sitä unohti katsovansa stop-motionia, jotenkin 3D:llä oltiin onnistuttu poistamaan stop-motionista stop-motionille ominainen liike, jolloin tuntui katsovansa enemmänkin tietokoneilla tehtyä animaatiota samalla tietäen että suurin osa ruudulla näkyvistä hahmoista ja esineistä ovat oikeasti fyysisiä asioita.

Tämän yhdistettynä siihen, että Coraline oli ilmeisesti ainakin Matka Maan Keskipisteeseen verrattuna oikeasti hyvä elokuva johtivat siihen, että 3D:n olemassa olon alkoi loppua kohden hieman unohtamaan, ja se herättikin kysymyksen. . . ehkä 3D-elokuvaksi sopisikin paremmin Matka Maan Keskipisteeseen ja My Bloody Valentinen tapaiset, ns. halpaa huvia ja täynnä vuoristorata-tapaisia katsojaa sörkkiviä ja tökkiviä kohtauksia olevat elokuvat? Ehkei elokuvalipusta ole järkevää maksaa extraa, jos sen extrahinnan tarjoaman efektin meinaa unohtaa elokuvan aikana?

No, hieno elokuva ja kokemus Coraline ehdottomasti oli ja on mahtavaa, että stop-motion elää ja voi hyvin! En malta odottaa näkeväni Wes Andersonin Fantastic Mr. Foxia ja Pixarin UP:ia.

(En muuten tiedä minkälaiset 3D-lasit teillä oli käytössä JayeizH, mutta Coralinen näytöksen lasit olivat naurettavan epämukavat!)
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #746 : 13.06.2009 13:46 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Onko kukaan Drag me to helliä? Kiinnostaa kuin kilon tissi!
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #747 : 13.06.2009 19:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kuulun niihin jotka eivät ole lukeneet Harry Potter -kirjoja, ja sen sijaan katsovat elokuvat ensimmäisinä. Kirjojenkin lukeminen kuuluu suunnitelmiin, jahka sopiva rako vain löytyy.


Harry Potter and the Sorcerer's Stone

HP-saaga aloitetaan elokuvallisesti varsin tyydyttävästi, joskin moni asia on vielä keskeneräisellä tolalla. Yksi näistä on näyttelijöiden väliset kemiat ja taidot, sillä pääosan esittäjät ovat myöhemmissä elokuvasarjan osissa huomattavasti luonnollisempia ja parempia kuin Viisasten Kivessä.

Valoisa ja huumoripitoinen seikkailu päätetään synkästi ja maalaillaan osuvasti tulevaisuuden pirujen kuvia seinille. Visuaalinen ilme on kohdallaan, ja tietyt näyttelijävalinnat (etenkin Hagrid) ovat osuneet napakymppiin.

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Saagan toinen osa jatkaa edeltäjänsä viitoittamalla tiellä, tosin tehden sen mielestäni astetta heikommin. Salaisuuksien Kammio ei vaan dramaturgisesti pysy niin hyvin kasassa kuin avausosa. Tosin harteillaan tälläkin on sama vika kuin edeltäjällään: salamatauti. HP-kirjat ovat niin mammuttimaisia teoksia, ettei edes kolmen tunnin elokuva voi tehdä niille millään tavalla oikeutta. Niinpä katsoja joutuukin sietämään melkoista loikkimista ja salamannopeaa etenemistä juonikuvioiden välillä. Kohtauksiin ei voi jäädä rakentelemaan tunnelmia; naatiskelemaan, siinä määrin kuin elokuvallisesti olisi terveellistä.

Salaisuuksien Kammio häviää siis neitsytosalle, mutta muuten se on hyvä fantasiaseikkailu.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Tässä on HP-elokuvien vedenjakaja. Rutkasti lisää synkkyyttä kattilaan ja mausteeksi osuvaa pohjustusta Tylypahkan ihmissuhdekiemuroihin, ja tuloksena meillä on ilmapiiriltään nautittavan tumma ja tyylikkäästi tehty teinifantasia. HP-maailmassa ei enää paista loputon aurinko eivätkä valoisat sävyt juhli. Taivas on tumma ja ukonvasamat yhdessä maata piiskaavan rankkasateen kanssa pitävät tunnelman synkeänä.

Varttuneet näyttelijät ovat huomattavasti kahta aiempaa osaa paremmasta iskussa. Tämä pätee varsinkin itse juhlakalun esittäjään, joka alkaa päästä täysipainoisesti sisään Harryn sielunmaailmaan vasta tässä sarjan kolmannessa elokuvassa. Emma Watson ylinäyttelee yhä, mutta ei enää yhtä häiritsevästi kuin aiemmin. Vanhemman ikäpolven näyttelijät ovat totutun hyvässä lyönnissä, eikä edes Dumbledoren esittäjän vaihtuminen kuolemantapauksen vuoksi häiritse liikaa.

Se mistä minä kolmannessa osassa tykkään, on pieni pohjustus tuleviin ihmissuhdekiemuroihin. Hormonit alkavat hyrrätä tylypahkalaistenkin kehoissa eikä kädestä kiinni pitäminen välttämättä merkkaakaan enää vain pelkkää halua ystävyyteen. Tämä on se aspekti, jota lopuilta elokuvilta odotan ja myös aikoinaan kirjoilta, jahka ne ehdin läpi lukea.

Harry Potter and the Goblet of Fire

Sarjan neljäs osa pitää Azkabanin vangin luoman aiempaa synkemmän tyylin, ja se on ainoa oikea ratkaisu. Ihmisten välisiä suhteita painotetaan hitusen aiempaa enemmän, muttei ihan siinä määrin kuin itse olisin toivonut. Edelleen salamatauti pitää juonikuviot pyörimässä hurjaa vauhtia eikä aikaa suurempaan tunnelmointiin täten jää.

Visuaalisesti HP-elokuvat ovat laatutyötä. Kirjassa kuvaillut taikaa tihkuvat mielikuvitusmaisemat näyttävät olevan siirretty elokuvamuotoon hienosti. Tämä yhdistettynä lisääntyneeseen synkkyyteen pitää huolen siitä, että neljännen elokuvan tyyli on niin kohdallaan kuin sen pitääkin olla.

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Toistaiseksi viimeisin (no, uusinhan tulee tuossa heinäkuussa) on yllättäen mielestäni toistaiseksi paras Potter-elokuva. Hahmoihin on ehtinyt luomaan jo tietyt tunnesiteet, jonka johdosta ne eivät tunnu kirjojakaan lukemattomasta kylmiltä. Huonoa on se, että viides elokuva tuntuu paikka paikoin kahden viimeisen pohjustukselta. Mutta jos se näin hienosti tehdään, niin mikäs siinä sitten.

Radcliffe on sarjan viidenteen elokuvaan mennessä oppinut miten Potteria näytellään, ja antaakin muutamassa kohtauksessa näytteitä kyvyistään. Loppupuolen "Et tule koskaan kokemaan rakkautta ja ystävyyttä" -repla voisi helposti luisua kornin puolelle, mutta Daniel toimittaa sen hienosti perille ja liikauttaa varmasti katsojankin mielessä edes jotain.

Viihdyttävä, hyvin tehty ja taianomainen. Plussia on niin paljon, että tietyt pistävät miinukset jäävät lopulta pienemmäksi kuin joissakin muissa elokuvissa.



www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #748 : 14.06.2009 00:25 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Onko kukaan Drag me to helliä? Kiinnostaa kuin kilon tissi!

Nähty. Ja eipä tästä muuta tähän väliin vielä kuin, että joku on leikannut Raimilta pallit. Peter Parker?

EDIT: Jaa tää oli "PG-13"

Miksi?


« Viimeksi muokattu: 14.06.2009 12:45 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #749 : 14.06.2009 13:23 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Star Trekin katselin eilen, ja toimi helvetin hyvin. Kun en mikään Trekkeri ole, niin mahdolliset inconsistencies ei haitanneet täällä päässä, ja vissiin uusiksi vetämisen voi jokainen halutessaan eniveis selittää näillä ulottuvuusasioilla itselleen. Pääasia kuitenkin, että menoa ja meininkiä riitti, leffa on ihan perkeleen tyylikkään näköinen, ja dialogi jyystää ku härkä.

"Eikö tämä ole ihan vulcanuksesta?" :lol: Käännöskukkasia.com.


Viime viikolla tsekkasin myös Terminaattorin, joka ei ihan yhtä douppi ollut, mutta kun oletin sen olevan sysipaska, niin yllätyin silti positiivisesti. Sopivasti tuomiopäivän masistelua, ja jopa pari yllätystäkin. Onhan tämä vähän eri motiiveilla tehty kuin vaikkapa kolmonen.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 63
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines