Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 63
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 488603 kertaa)
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #450 : 09.06.2008 20:59 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili The Forbidden Kingdom


No olihan se pettymys. Jet Lin ja Jackie Chanin ensimmäinen yhteinen pätkä on ilmestynyt, mutta valitettavasti Hollywood-leffana eikä se kovasta yrityksestään huolimatta yllä mitenkään Honkkarileffojen tasolle. Tosin, kun elokuvan ohjaajana häärii Stuart Little-leffat ohjannut heebo niin mitäs muutakaan voi odottaa kuin paskaa.

Tarina perustuu löyhästi Journey to the West-novelliin, josta muun muassa Dragon Ball on myös ottanut suuria vaikutteita. Kaiken pilaa kuitenkin päähenkilö, joka on perinteinen 16-vuotias siloposkinen jenkkiteini joka on tietenkin The Chosen One. Jackien ja Lin hahmotkaan eivät valitettavasti pelasta paljoa, ja molempien lähes ymmärtämätön englanninkielen taito ei auta asiaa. Taistelukohtauksetkin ovat suurimmaksi osaksi pettymyksiä ja jäävät tylsiksi. Tämä johtuu siitä että CGI:tä ja naruja käytetään aivan liikaa. Etenkin jälkimmäisen liikakäyttö jää harmittamaan, sillä Jackie Chan on tunnettu juuri siitä että äijä tekee kaiken itse. Tarinaan on myös yhdistetty aimo annos huumoria, joka ei muutamaa kohtaa lukuunottamatta naurattanut.

The Forbidden Kingdomista on oikeastaan melko vaikea löytää mitään hyvää sanottavaa. Perusvarmasti toteutettu teos on täysin yllätyksetön ja kaikki on jo nähty ennen. Lastenleffaksi tämä on loistavaa kokoperheen viihdettä, mutta vakavamman toiminnan ystävät tuskin saavat tästä mitään irti. Vuoden pahin pettymys itselleni.

2/5

---------------------------------------------------------------------

Meet the Spartans


No mitä tästä voi sanoa mitä ei ole jo sanottu. Paskaakin paskempi leffa. Ei kuitenkaan niin paska kuin Epic Movie. Meet the Spartansin tekijöiden kannattaisi oikeasti tehdä parodiaelokuva eikä vain rip-offia jostain toisesta leffasta. No turhaa se olisi kuitenkin. Paskaa siitäkin nimittäin tulisi vaikka mitä yrittäisivät. Mitä seuraavaksi? Scary Movie 5? Epic Movie 2? Shitty Movie 26?

1/5

Mihin katosi Naked Gun?


« Viimeksi muokattu: 09.06.2008 21:05 kirjoittanut Dr. Scientist »
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #451 : 09.06.2008 21:38 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili meet the spartans oli ihan vitun kova leffa.
ainoa mikä oli kohtuu hohhoijaa tasoa oli se alun kuiluun potkimis kohta jota venytettiin liikaa.
ei tältä kannata mitään älykästä komediaa odottaakaan, viinaa kehiin ja katsoo aivot nollilla ja nauraa paskasta naurua.

minä ainakin ostan ihan omaksi kun alelaarista saa.
kaikkihan pitää aina ensin warena katsastaa.
hei täähän riimaa ja mä vedän viinaa.
tää leffa on loistava, nauruhermoja kutkuttaa
kaikki dissaajat voi ***** lutkuttaa
vetäkää viinaa, antakaa huumorin viedä
tai missaatte monta niin kovaa leffaa ettette edes tiedä
ja mä en tollasta whinetystä siedä
teidät voisin saunan taakse viedä

joo jos lopettas ;D

edit: niin ja tämä kyllä vie alkuperästä kolmesatasta sen 300-0.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #452 : 10.06.2008 10:38 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili Sex and The City

Ah! Kenkiä ja vaatteita. Leffa ei voinut tuolla asetelmalla olla muuta kuin hyvä. :P

Tosin pitäisi varmaan aloittaa kertomalla mututuntumaa leffasta suhteessa sarjaan. Sarjan katsomisestaon itselläni vierähtänyt tovi, mutta kyllä nostalginen olo leffaa katsoessa tuli. Juonikuvioista ei muuta sanottavaa ole kuin se, että enpä ole koskaan ollut katsomassa leffaa joka aiheuttaa yleisössä näin voimakkaita reaktioita, tuntui että 30 % porukasta eli täysin mukana ja otti leffan juonikuvoihin kantaa äännähtelemällä. Ihme ettei joku huutanut pariin väliin "no hei DAA!1". Itse tykkään pitää mölyt mahassa, vaikka kyllähän tuo juoneltaan oli erittäin kivaa katseltavaa. Sopivasti sydänsurua ja iloa. Sarjan kuudennen kauden viitoittamalta tieltäkin poikettiin parin henkilön kohdalla, eikä sille tielle välttämättä enää paluuta ollut. Välttämättä. Katsokaa ja todetkaa.

Tämä ei varmaan ketään täällä kiinnosta, mutta mimmien tyyli on leffassa hiukkasen muuttunut, varsinkin Mirandalla joka on stailattu tavismammasta varsin kivasti tyylikkääksi leidiksi. Carrie on taas jälleen joukon säväyttäjä jonka päällä mikään ei näytä huonolta, vaikka muutaman asun kohdalla kävi mielessä että nainenhan lähentelee viittäkymmentä, joten miksi stailattu kuin parikymppinen. Luksusbrandeilla herkutellaan aika lailla, joten brandivastaiset voivat saada oksennusreaktioita.

Parasta leffassa oli huomata henkilöiden ikääntyminen. Kyllä ryppyjäkin alkaa löytyä eikä niitä yritetä liiemmin peitellä. Siitä huolimatta elämä antaa paljon enemmän kuin parikymmentä vuotta sitten. Tuo ei ole minusta yhtään huono asia tänä nuoruudenpalvonnan aikakautena.

Eikö kukaan ole käynyt tätä jo muka katsomassa (tyttöystävän kanssa)? Vai eikö kukaan kehtaa myöntää?

edit veikkaan, että niittivöitä alkaa näkyä katukuvassa räjähdysmäisesti enemmän... itselle kelpaisi leffan Diorin korkkarit mieluummin.
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #453 : 10.06.2008 17:10 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili https://www.pelaajalauta.fi/index.php?topic=473.0
Sinkkuelämää-sarjasta ja elokuvasta lisää juttua myöhemmin tänä iltana, jahka palaan futismatsista.
N
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #454 : 10.06.2008 19:49 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Half Nelson

Indie-elokuvien olemassaolo on elokuvan ystävälle tärkeä asia. Pienimuotoisia tuotantoja ei ole tarkkaan saneltu kliseiden oppikirjojen mukaan. Katsojia ei tarvitse ihan niin räikeästi kalastella kuin suuren budjetin megaelokuvissa, joissa törmää usein pahoihin taalat silmissä tehtyihin vesityksiin. Hyvät indie-pätkät ovat todellisia aarteita.

Half Nelsonin voi nähdä puivan kysymystä, miten ihmisessä voi olla kaksi täysin erilaista puolta. Dan on opettaja, joka virka-ajallaan motivoi oppilaitaan entistä parempiin opintosuorituksiin. Kukaan ei näe suoraan miehen ongelmia: hän on myös narkomaani, jonka elämä työn ulkopuolella on lähinnä kotona kyyhöttämistä ja suoraan suoneen pistämistä. Moni asia kuitenkin muuttuu, kun yksi Danin oppilaista saa vahingossa selville opettajansa pimeän harrastuksen.

Ryan Gosling sai pääosan esittämisestään oscar-ehdokkuuden. Eikä turhaan. Dan on traaginen hahmo, jota ei edes yritetä kasvattaa elokuvan aikana epärealistisen paljon. Kun tyypillisessä amerikkalaisessa elokuvassa rappion reunalla keikkuva päähahmo on elokuvan loppuessa saanut itsensä hilattua takaisin elämään, niin Half Nelson käsittelee asiat täysin erilaisella otteella. Se yllättää ja on Hollywood-tyyliin tottuneelle selvä yllätys.

Elokuvassa vellova apea ilmapiiri ryömii katsojankin mieleen. Ei tätä esimerkiksi Junon tavoin ole kovin nautinnollista katsoa, mutta tekotavaltaan ja sanomaltaan elokuvaa arvostaa kyllä. Mukana on nimittäin rasisminvastaisia teemoja, opettaahan Dan tummaihoisista koostuvaa luokkaa, jolle on tärkeää takoa päähän faktoja rotuerottelusta ja niistä suurmiehistä, jotka muutoksia aikaan saivat. Tämä on onneksi vain vivahde, eikä se koskaan nouse itse pääaiheen, eli Danin rappion, edelle.

Siinä missä Juno oli laskelmoidusti Indie, on Half Nelson sitä aidosti. Ajatuksia herättävä leffa, jota ei ole tehty rahanhimon vallassa.

4/5


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #455 : 10.06.2008 21:27 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Mäkin pidin Half Nelsonista, vaikka välillä leffan tietty, sanotaanko päämäärättömyys, pisti vähän häiritsemään. Kyllä, osaltaan juuri se tekee pätkästä niin maanläheisen, seepiansävyisen ja elämänhajuisen, mutta jonkinlainen (taas, paremman termin puutteessa) suunta olisi silti ollut kiva. That being said, Half Nelson kätkee tällaisenaankin sisäänsä kiehtovan tarinan, joka viihdytti, ainakin tämän yhden kerran. Katsastamisen arvoinen.


Itse katselin eilen brittiläistä kauhukomediaa leffan Verisempi Viikonloppu(orkkisnimestä ei hajua) muodossa. Alkupuolisko oli itseasiassa vielä ihan jees, mutta niillä tienoilla missä splatteri alkoi, se vähäkin hauskuus loppui, eikä jännitystä tai muitakaan fiiliksiä saatu tilalle. Tylsä, kuiva ja kasvoton. Shaun of the Dead suoriutuu genressään monta kymmentä kertaa paremmin, ja siksi tämän filkan voikin suosiolla jättää pimeään metsään lojumaan.


« Viimeksi muokattu: 10.06.2008 21:33 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #456 : 15.06.2008 21:06 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Incredible Hulk (2008)

Vain viisi vuotta edellisen Hulk-elokuvan jälkeen sarja buutataan. Ei tainnut mennä ihan putkeen?

No ei. Ang Leen näkemys vihreän jätin rymistelystä on jopa supersankarielokuvien mittapuulla täysin tarkoituksettomalla juonella varustettu. Missään ei ole mitään järkeä ja elokuvan sisäinen logiikka oli pahasti vinksallaan. Ei sitä moni puolustele.

Moisen pettymyksen jälkeen olisi ollut niin helppoa viitata tulevillekin Hulk-leffoille kintaalla. Mutta sitten tapahtui odottamaton: Edward Norton, joka myös fantastisena näyttelijä tunnetaan, pestattiin Bruce Banneriksi. Hetkessä leffafanit alkoivat odottamaan tömistelijän uutta tulemista.

Ja mitä voimme sanoa, kun elokuva on nyt saapunut teattereihin? Se on eittämättä parempi kuin vuoden 2003 katastrofi, mutta vaikkapa Ironmanille se jää silti jälkeen. Elokuva ottaa vakavammin itsensä kuin rautamies ja toiminnan suhde muuhun on heikommin balanssissa. Efektit tuntuvat heikommilta kuin Iron Manissa, mutta kyse on oikeasti vain tyylistä: robottimaiset asiat on helpompi saada näyttämään hyvältä kuin vihreä, ihmismäinen jättiläinen.

Edward Norton, Tim Roth, William Hurt... Hulk toimii paljolti jo näyttelijöiden laadukkuuden takia. Mutta miksi Connelly on vaihdettu Liv Tyleriin? Toki mitään ei olla jätetty muistuttamaan edellisestä, mutta se on silti tappio.

3/5


Michael Clayton

Michael Clayton ei aliarvioi katsojaansa: se on näppärä jännityselokuva, jonka palaset loksahtelevat kohdalleen palapelin tavoin. Juoniaukkoja on vaikea löytää, koska niitä ei ole. Käsikirjoituksessa jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty eikä liikaa onneksi selitellä.

Hahmona M. Clayton on siitä onnistunut, ettei häntä edes yritetä muuttaa liian nopeasti. Muutos on uskottava. Clooneykin on parhaassa vedossaan vuosiin.

Yksityiskohdat aukevat. Toisella kerralla elokuva tuntuu varmasti vieläkin paremmalta, joka yksistään on merkki siitä, että Michael Clayton on Oscar-ehdokkuuksiensa ja yhden pystinsä arvoinen elokuva.

4/5


Halloween (2007)

Synkkä ja ahdistava lapsuus vaatii veronsa: epämieluisat varttumisolosuhteet muokkaavat Michael Myersin moraalisäännöstön aivan vinksalleen ja enkelikasvoinen kymmenenvuotias lahtaa pyhäinpäivän aattona omat vanhempansa ja isosiskonsa raa'asti ja silmääkään räpäyttämättä.

Myers teljetään hullujen huoneeseen, jossa tämä taantuu täysin; poika alkaa kulkea sanattomana naamio päässään. Kukaan ei näe psykopaatin parantamista mahdollisena.

Rob Zombien ohjaama remake kiistattomasta kauhuklassikosta perehtyy mielenkiintoisesti originaalia enemmän Michael Myersin lapsuuteen ja setvii syitä miksi mies on kylmä tappokone. Pinnallisesti, mutta silti. Alkuperäisen tunnelmaa tämä ei kuitenkaan tavoita.

Laurie tuntuu uudessa versiossa jopa aiempaa häiritsevämmän blondilta. Vai onko aika sittenkin kullannut muistot? Lokakuun viimeisenä tämä olisi pitänyt katsoa. Kesäkuun valoisassa illassa osa tunnelmasta hukkuu.

2,5/5



www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #457 : 15.06.2008 22:38 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Mä en ymmärrä tota uutta Hulkkia. Ei leffaa voi vaan tehdä uudestaan jos edellinen oli huono. Hulkki oli ja meni jo ja nyt olisi pitänyt odottaa ainakin 20 vuotta kun uuden Hulkin olisi voinut tehdä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #458 : 16.06.2008 08:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Muttakun se "ensimmäinen" ei ollut huono.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #459 : 16.06.2008 09:30 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili 10 000 BC:
Paskaa

Dark Floors:
Paskempaa

Tai en tiedä miten päin pitäisi mennä. Olivat molemmat niin paskoja.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #460 : 17.06.2008 19:21 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili The Incredible Hulk oli oikein mainio. Okei, Iron Man(5/5, paras supersankarifilmatisointi ikinä, IMO) oli vielä parempi mutta kyllä tämä kaksikko päihittää lähestulkoon kaikki edelliset supersankarifilmatisoinnit. Ainoastaan Batman Begins ja Superman Returns pääsevät samaan kastiin.

Okei, TIH:ssa haittaa jonkin verran epäloogisuudet. Mietitäänpä, Bruce Banner on huippuälykäs ja kyennyt pakenemaan viisi vuotta armeijalta, mutta silti
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Lisäksi leffassa on aivan käsittämätön tunnelmanlaskija ja uskomattoman irralliselta tuntuva kohtaus, eli
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Täysin turha ja huono läppä.
Mr. Bluen näyttelijä on myös aika ärsyttävä ja ottaen huomioon
Spoileri (osoita katsoaksesi)
, laadukkaammalle näyttelijälle olisi ollut tilausta.
Mutta olihan tuossa ihan mahtavat taistelukohtaukset, varsinkin ensimmäinen. Hulk vs. Abomination oli kuitenkin vähän pettymys siihen nähden kuinka paljon sitä oli hehkutettu. Loppupuolen baarikohtaus jätti kuitenkin hyvän maun suuhun :D.

Niin ja pakko kehua alkutekstejä. Ihan uskomattoman hienot ja niitä katsoi kerrankin ihan oikealla mielenkiinnolla.

4/5 vähintäänkin, pitää katsoa toiseen kertaan vielä ja antaa sitten lopullinen tuomio.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #461 : 19.06.2008 22:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW The Happening

Sixth Sense, Unbreakable, Signs. Elokuvataidetta hienoimmillaan.

The Happening, taas ei ole sitä.

Ohjaajana Shyamalan tuntuu taantuvan elokuva elokuvalta. The Happening yltää hienoimpina hetkinään lähelle ohjaajan parhaimpien ohjauksien tunnelmaa, mutta kokonaisuus on aivan liian rikkonainen.

Sulatan melkoisia höpön löpön-juonia kunhan kuvakerronta on väkevää. Tässä elokuvassa juoni typerryttää eikä loppupuolella voi kuin pudistella päätään.

The Happening on ehdoton pettymys.  Näyttelijät, kärjessä Mark Wahlberg, kävelevät elokuvan läpi rutiininomaisesti, joskaan eivät surkeasti. Shyamalan vetää yhä tämänkin jälkeen elokuvateatteriin nimellään, mutta usko tuleviin ohjauksiin alkaa horjua.

Pahasti.

2/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #462 : 20.06.2008 00:08 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Heh, aivan noin murtunut mä en tästä sentään ollut, vaikka pettymys Happeninki on ehdottomasti. Idea sinänsä ei ole huono(sopivasti yliviedyssä järjettömyydessä on aina jotain viehättävää), roolit ja dialogi itse asiassa parhaimmillaan varsin viihdyttäviä(lue. outoja), alku vähintäänkin sykähdyttävä, ja jännitettä riittää suurimman osan ajasta, mutta sitten päästäänkin siihen loppupelin hoitamiseen, joka lienee elokuvahistorian suurimpia antikliimakseja. Koko leffan henki suorastaan huutaa jotain suurta, ihmeellistä, uskomatonta, odottamatonta ja silmät sulattavaa selitystä kaikelle tapahtuneelle, mutta....ingenting.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Saa nähdä vieläkö meno heikkenee entisestään mösjöön seuraavassa tuotoksessa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #463 : 20.06.2008 00:35 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili The Incredible Hulk

Aivan ensiksi voisin sanoa, että Incredible Hulk hakkaa ensimmäisen Hulk-leffan 100-0. Siinä missä Hulk ykkösen ''juoni'' alkoi puolessavälissä leffaa, alkoi The Incredible Hulk räväkästi ja meininki jatkuu loppuun saakka. Toiminta oli tajunnanräjäyttävää ja sitä myös piisasi(Toisin kuin ekassa Hulkissa), niskakarvani nousivat usein pystyyn jännityksestä ja innostuneisuudesta. Näyttelijätyöt hoidettiin rutiininomaisesti, eikä mitään ihmeellistä nähty tällä saralla, etenkin kun en Edward Nortonista pahemmin näyttelijänä pidä. Ainoat huonot asiat leffassa oli huumorin lähes täydellinen puute ja jotkut toimintakohtaukset oli kuvattu liian läheltä. Muuta valitettavaa ei oikeastaan löydy. Sanoin parikyt postausta sitten Iron Man-''arvostelussani'' samaa, mutta sanonpas uudestaan: Omalla listallani TIH nousee parhaaksi Marvel-filmatisoinniksi ikinä. Nostan Hulk 2:n korkealle, koska olen Hulkin suuri fani ja TIH antoi juuri sitä mitä odotinkin: Hulk tuhoaa jotain, ja toimintaa piisasi muutenkin viiden elokuvan verran. Ja lopun baarikohtaus on myös loistava ja viittaa jälleen tulevaan The Avengers-leffaan ja tarkkasilmäisimmät voivat bongata TIH:n alkuteksteistä Avengereihin liittyvää shittiä. Yhdessä kohtaa leffassa viitataan myös Captain Americaan.

Fanilasit päässä antaisin varmaan täydet pisteet, mutta annanpa...

4/5
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #464 : 20.06.2008 01:11 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Kyllä Ang Leen Hulk tullaan muistamaan vuosien kuluttua omalaatuisenaan ja omalla tavallaan hyvänä Marvel-filmatisointina. Tarina on erittäin henkilövetoinen ja hahmoja rakennetaan hyvin. Spidermanin "jee oonkin nyt hämismutangi ja mulla on voimia" ajattelumallin sijaan Eric Banan Banner pelkää sisällään olevaa Hulkia, Lee setvii Hulkin ja Bannerin psykologista suhdetta jne. Sarjakuvamainen leikkaustyyli oli ihan uutta ja asioiden kuvaus ei ollut aina oikein kaunista, varsinkin alussa olevat Bannerin isän tutkimukset eivät ole mukavaa katsottavaa. Kaikenlisäksi näyttelijävalinnat ja itse näyttely on hyvätasoista. Mielestäni leffa voi aikanaan nousta jonkinlaiseen kulttiasemaan.

Myönnän myös etten itse pitänyt elokuvasta kun sen ekan kerran näin 2003 paikallisessa teatterissa. Leffan alkaminen myöhästyi kaikenlisäksi puolisentuntia laitehuoneessa tapahtuneen jonkin hiton palon takia, puolet yleisöstä lähti helvettiin vaatimatta edes rahojaan takaisin.  :lol:
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #465 : 20.06.2008 21:20 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin kyllä Leen Hulk on selkeästi sarjakuva "filmatisointien" aatelia. Henk koht vain olen Spiderman friikki ja onhan se Raimin kädenjälki niissä selvästi läsnä. Kolmonen tosin oli heikko tapaus.

Katsokaapa huviksenne se vanha Hulk nyt vähän "vanhempana", niin saatatte huomata, että ryminän välissä on ihan oikeaa kerrontaa ja toimivaa dialogia. Helkkarin voimakas leffa jos minulta kysytään. Se nyt vain on niin, että uusissa Marvel/DC flikeissä CGI paranee ja siinä sivussa niihin hivutetaan pikkuhiljaa jotain inhimillisyyden murusia ja viitteitä vähän syvällisempään katsantoon sankarien elämästä. Ja tämä kaavahan syödään käsistä.

Lainaus
Missään ei ole mitään järkeä ja elokuvan sisäinen logiikka oli pahasti vinksallaan. Ei sitä moni puolustele.

Minäpä puolustan. Voisitko selventää hieman näitä logiikan murtumia? Kuulisin myös mielelläni miksi leffan juoni oli "merkityksetön"? Elokuvahan veti vitusti ihmisiä sisään, mutta lipputulot romahtivat ensi-illan jälkeen. Se olikin leffan suurin kompastuskivi, sillä jos elokuvan nimi on Hulk ja se onkin yli kaksi ja puolituntinen keskittymistä vaativa pätkä, niin ei siinä hyvin käy. Sinällään uusi Hulk on varmasti "parempi" sarjakuvaleffa, että fanit saavat mitä haluavatkin.


"PUNY HUMAN"



« Viimeksi muokattu: 20.06.2008 22:52 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #466 : 21.06.2008 10:21 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 30 Days of Night

Alaskan sydämessä tuppukylä valmistautuu 30 päivän kaamokseen. Tällä kertaa Josh Hartnett, Melissa George ja Danny Huston vain saavat vastaansa jotakin täydellisen armotonta suoraan helvetin karuimmista loukoista. Tuloksena kenties viime vuosien paras vampyyri-elokuva.

En tiedä johtuuko sitten sarjakuvapohjasta, mutta 30 Days of Night tuntuu usein poikkeuksellisen tyylitellyltä. Se ei ole mikään hutaisten kuvattu teinikauhu. Kuvakulmia ja kuvaustapoja on mietitty ja tuloksena ruudulle ilmestyy vangitseviakin näkymiä, jotka luovat omaa karua kauneuttaan elokuvan synkkään maailmaan.  Ei kannata odottaa kepeää parituntista, jossa nättipoika-sankari lahtaa hirviöitä ja laukoo one-linereita enemmän kuin aseitaan.  Tässä on tekemisen meininkiä!

Josh Hartnett ei oikein istu rooliinsa. Samoin verenimijät ovat suunnittelultaan pettymyksiä, eivät sellaisia sydämenpysäyttäjiä kuin toivoin.

30 Days of Night pääosin toimii: luminen kaupunki on luotu tyylitajulla eikä kässärikään ole hullumpi. Itseasiassa loppu on yllättävänkin rankka. Mutta ei siitä sen enempää. Katsokaa jos genre yhtään uppoaa.

3/5



The Darjeeling Limited

Poikkeuksellisen hienoa sujauttaa uusi Wes Andersonin elokuva soittimeen, sillä silloin uppoaa taas kuivan, hienon alleviivaamattoman huumorin maailmaan erikoisten henkilöhahmojen sekaan. The Darjeeling Limited on aivan yhtä riemukas kuin The Life Aquatic with Steve Zissou ja pari aiempaa. Tunnelmaltaan mikään ei ole muuttunut, joten Andersonin vihaajien kannattaa katsoa suosiolla jotakin muuta.

The Darjeeling Limited on tarina löytämisestä, jo ohentuneiden suhdelankojen vahventamisesta. Tarinan keskiössä on kolme Intiassa junalla matkaavaa veljestä.

Muiden ohjaajansa elokuvien tavoin ilmapiiri on erityinen: rutikuivat vitsit uppoavat Wesin faneihin kuin kuuma veitsi voihin. Henkilöhahmot ovat taas kiehtovia, monipuolisia ja rehellisiä tunteita välittäviä ihmisiä. Owen Wilson, Adrien Brody ja Jason Schwartzman ilmaisevat itseään Wesin kirjoittamassa maailmassa täydellisyyttä liippaavasti.

Vaikka suuria asioita ei tapahdukaan, The Darjeeling Limited pitää otteessaan. Toki pidän Andersonin elokuvista kuin hullu puurosta, joten suosittelut varauksella.

The Fantastic Mr. Fox on seuraava Wesin ohjaus ja tällä kertaa animaation saralla. Odotan mielenkiinnolla!

4/5










www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #467 : 21.06.2008 16:24 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Modesty Blaise

Elokuva, jossa suuri osa ajasta vietetään pelaamalla rulettia panttivangin ja ryöstäjän kesken samalla puhuen panttivangin menneisyydestä, on joko älyttömän loistava tai todella tylsä. Omalla kohdallani fiilikset jäivät jälkimmäisen paikkeille.

Juonensa osalta leffassa ei iskenyt oikeastaan mikään. Päähenkilön menneisyys on kieltämättä ihan jännä, mutta se ei silti tarjonnut oikeastaan mitään uutta ja ennen näkemätöntä. Vain vanhoja kliseitä orvosta tytöstä ja vanhasta viisaasta miehestä. Itse "pahis" onkin sitten vielä tylsempi.

Tapahtumat leffasta meni myös haukotellen. Alku vielä lupaili toisenlaista meininkiä, mutta "panttivankidraaman" alettua tylsistyi homma täysin. Ainoana piristeenä nähtiinkin aivan lopussa ollut toimintakohtaus, jolle pikemminkin nauroi jos vain enää jaksoi.

Lyhyesti siis: tylsä leffa.

Incredible Hulk

Spidermanin ansiosta mielenkiinto sarjisleffoihin kasvoi, ja vielä kun muistaisin peräti pitäneeni aikoinaan siitä vähän vanhemmasta Hulkista, niin pitihän tämäkin katsastaa.

Olen hieman ennakkoon tutkiskellut ihmisten mielipiteitä leffasta ja ilmeisesti vastaanotto ei ole ollut hassumpi. Itsenikin on myönnettävä, ettei tässä ole kyseessä yhtään hassumpi tekele. Meininki ei ollut silkkaa mättöä ja Hulkin örinää, vaan mukana oli myös hahmojen välistä kanssakäymistä. Omalla kohdallani kuitenkin moisesta "nauttiminen" meni hitusen hieman vaikeaksi, sillä en oikein saanut hahmoista kiinni. Leffan alkutapahtumat kun kuvataan pikaisesti alkutekstien aikana, kunnes yks kaks pompataankin lähes keskelle kaikkea. Näin ollen hahmot tuntuivat jääneen hieman ontoiksi, kuin myös muutamat kohtaukset.

Mutta kuten jo sanoin, ei tässä ole mikään järkyttävä tekele. Mitään valtaisia kiksejä se ei kuitenkaan ainakaan itselleni tuottanut, muttei myöskään mitään suuremman luokan haukotuksia. Perus ok-tasoinen leffa siis.

From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter

Karmaisevan toisen osan jälkeen pelotti suorastaan laittaa leffa ylipäätänsä pyörimään, mutta onneksi meininki oli jälleen lähempänä ensimmäistä Dusk Till Dawnia. Tapahtumat voi jakaa jälleen kahteen osaan, hahmot ovat asteen kiintoisampia ja muutenkin kaikki toimintaa ja muita myöten vain tuntui jälleen paremmalta. Ainoa häiritsevä tekijä onkin, että vaikka leffa onkin kuin ensimmäinen osa, ei se silti yllä aivan samaan tasoon. Tämä ei kuitenkaan paljoa haittaa, jos leffat katsoo järjestyksessä. Mikä vain nimittäin maittaa From Dusk Till Dawn II:n jälkeen.

Grand Theft Parsons

Pidän paljonkin komedioista tai vähänkin vastaavista, sillä niissä ei yksinkertaisesti tarvitse joskus ajatella sitten yhtään. GTP olikin siksi mukavaa katseltavaa. Juoni ei ollut mikää erikoinen, eikä leffaa olla pituudellakaan pilattu, mutta silti tämä upposi todella hyvin. Ei tästä oikein muuta voikkaan sanoa. Mukava leffa tylsiin hetkiin.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #468 : 21.06.2008 18:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW The Last Legion

The Last Legion on heikosti tehty Troy ja Lord of the Rings -elokuvien risteytys.

Roolitus mietityttää. Yksikään pääosan esittäjistä ei omaa tarpeeksi karismaa kantaakseen suurelokuvaa harteillaan. Paikka paikoin The Last Legionia on kiusallista katsella. Kohokohdiksi tarkoitetut, eeppisellä ilmalla tekohengitetyt kohtaukset lässähtävät alkutekijöihinsä.

Satumaisiin näkymiin on rahaa palanut rutosti. Mutta siinä missä Peter Jackson osasi käyttää LOTR-trilogiassa pienoismalleja hienosti hyväkseen, on Last Legionin maisemat täytetty usein nolon huonoilla CGI-efekteillä.

Budjetti 67 miljoonaa dollaria ja elokuva tienasi rahaa ensimmäisenä viikonloppunaan Amerikassa 2 miljoonaa. Lippuluukuillakin karmea pettymys, siis.

1/5


Things We Lost in the Fire

Oscar-gaala alkaa todellakin olla pelleilyä; Things We Lost in the Fire jätettiin tylysti huomioitta. Rikollista, sillä se on todella upea elokuva.

Se on niin aito. Halle Berry, Benicio Del Toro ja David Duchovny puhaltavat kaikki roolihahmoihinsa käsinkosketeltavaa inhimillisyyttä. Elokuva on kuin hyvä kirja ja se saa tuntemaan kuin katsoisi ikkunasta naapurien tekemisiä eikä käsikirjoitettua draamaa.

Aikajanalla hypähtely on tuttu trikki, mutta harvoin palasten järjestystä on mietitty näin hyvin.

Täydet pisteet annan, koska tämä elokuva kosketti minua myös henkilökohtaisista syistä. Kun näin aitoa ja sydäntäsärkevää menetystarinaa katsoo, en jää tunteettomaksi. Koin henkilöhahmojen tuskan.  Things We Lost in the Firen kaikki osat tuntuvat lähes täydellisiltä. Se on elokuvan keinoin kerrottua draamaa parhaimmillaan ja aidoimmillaan.

Ja vaikka ehkä tietyt muut ohjaajat olisivat vesittäneet elokuvan liian synkäksi, ei Susanne Bier ole kävellyt samaan miinaan: yltiösynkistelykään ei ole isoina annoksina maistuvaa.

5/5


EDIT:

Fucking Åmål

Vau. Tälläinenkin elokuva oli jäänyt näkemättä. Katsoa se on pitänyt jo moneen otteeseen, sillä teki mieli tarkistaa onko kaikki Fucking Åmålia ympäröivä hehkutus mennyt oikeaan osoitteeseen.

Ja onhan se. Loistavasta teinielokuvasta on kysymys.

Lukas Moodysson saa nuorista ruotsalaisnäyttelijöistä häikäisevän paljon irti. Miehellä on selvästi silmää lahjakkuuksille. Näyttelijäkaarti on kautta linjan erinomainen eikä yhtäkään heikkoa lenkkiä mahdu mukaan. Elokuva tuntuu hyvin realistiselta kuvaukselta teinien keskinäisistä suhteista.

Ja vaikken itse mikään bilehile kultaisina teinivuosinani ollutkaan, niin epävarmuuden ja itsensä etsimisen maailma on silti vielä vahvasti muistojen sopukoissa. Fucking Åmål on omiaan muistuttamaan vähän varttuneemmalle katsojalle miten raadollista nuorten yläasteikäisten elämä on.

Valokeilassa olevien teinien suhde on koskettavan aidosti kuvattu, eikä sitä ole jenkkityylisesti liikaa koristeltu. Ja aivan, tyttörakkauttahan se, mutta tuskin syy miksi elokuvaa niin hehkutetaan. Täytyypä katsoa tämä heti toisen kerran Moodyssonin kommenttiraidalla ja tutustua pian myös ohjaajan muihin töihin. Uskon pitäväni myös niistä.

4/5


EDIT 2:


Step Up

Heti kärkeen todettakoon, että tiedän tanssimisesta yhtä paljon kuin kala kaurapuurosta ja olen siinä yhtä hyvä kuin apina kirjoittamaan runoja tietokoneella. Suurinpiirtein. Päätin kuitenkin antaa tälle tanssieokuvalle mahdollisuuden kun nyt leffan kakkososakin pyörii teatterissa. Eihän sitä tiedä, jos sitäkin kömmin katsomaan, jos tämä vain on riittävän hyvä. Jos ei muuta, niin subbari putsautuu takuulla pölystä munakkaiden biisien yltyessä koville desibelirajoille.

Yllättihän tämä hitusen. Kliseinen juoni on helposti ohitettavaa peruskauraa, mutta pätevät tanssiliikkeet ja tanssijat tekevät tästä melkeinpä paremman kuin mitä osien summa on. Näyttelijöiden tanssahtelu on todella vakuuttavaa ja jo extrojenkin perusteella on helppo kuvitella sitä miestyötuntien määrää mikä liikkeiden hiomiseen on uponnut. Ja ottojakin kuvauksissa on täytynyt ottaa todella, todella monia. Tälläinen tanssinyyppäkin osaa siis arvostaa touhuun kuluvaa työtä.

Varsinkin kun nykyään monet asiat voi kuitata sanomalla "se on tietokoneavusteista". Step Upin loppuun saakka hiotut tanssikuviot eivät sellaista ole, vaan ne on ihan oikeasti työllä, tuskalla ja rakkaudesta tanssiin luotu.

Näyttelijät osaavat onneksi tanssimisen ohella vähän näytelläkin. Kliseisiä hetkiä tulkitaan hyvin eikä näyttely pistä missään kohtaan silmään. Perusvarmaa työtä.

Tämä on vaikea arvottaa! Tanssahtelu on monesti niin maagisen näköistä, että ruudun tapahtumia seuraa herpaantumatta. Mutta kyseessä ei ole musiikkivideo, vaan kokopitkä elokuva, jonka juonenkin pitäisi kantaa. Se kantaa juuri ja juuri välttävästi, ikävä kyllä.

Step Up ei siis mielestäni ole toivottoman huono. Se sai jopa kiinnostumaan Step Up kakkosesta. Parempi kuin mitä odotin.



2,5/5









« Viimeksi muokattu: 24.06.2008 00:40 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #469 : 24.06.2008 23:34 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Vetäisin Kill Billit samaan päivään. Volume 1 heti kun heräsin ja pienen jaloittelun jälkeen Vol 2 pihvin, uutispottujen ja vehnäoluen kera. Melko voimakas kokemus, vaikka vol1 olikin jo vähän liiankin tuttu. Loistava kokonaisuus kuitenkin ja toimi näin nopeasti katsottuna erittäin hyvin. Yksittäinen leffahan näiden piti jossain vaiheessa olla.

Vol1 tuntui lähinnä sample-levyltä, mutta elokuvan muodossa. Suunnilleen jokaisen kohtauksen voi jäljittää johonkin honkkariin, westerniin tai animeenkin. Eipä siinä, tapa se on tämäkin tehdä elokuvaa ja en ymmärrä miksi jotkut jaksavat siitä Tarantinolle tillittää. Miehellä kuitenkin on taitoa ja näkemystä ja kokonaisuus toimii. Vol2 oli jo lähempänä "oikeaa" elokuvaa ja minusta se parempi puolisko. Täynnä hienoja hetkiä hauta-arkusta ja Pai Meistä aina Billin eeppiseen kuolemaan. Tuli mieleen länkkäreiden viimeiset showdownit, jossa katsoja kyllä tietää kuka kuolee, vaikka jännitys onkin tapissaan. Bill on jo kuollut noustessaan tuolilta kuten länkkäreiden pahikset lyijyn palanen sydämessään. Ja olihan se lopun "aka mommy" aika loistava veto.


Melkein tekisi mieli vetää sama kohtelu Ghost in the Shelleille, kun muutenkin on kakkonen himottanut katsoa. Saa nähdä pystyykö sulattamaan enää yhtään lisää parhautta pariin päivään...
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #470 : 25.06.2008 00:17 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Grave of the fireflies

Sitä on sanottu yhdeksi sydänsärkevimmistä tarinoista mitä elokuvien/animaatioiden saralla on nähty. Mutta silti se iski voimakkaasti, muutti asuntoni jättimäiseksi kylpyammeeksi. Kyynelmeren jälkeen voikin pohtia, mitä ihmeen taikuutta sitä äsken tulikaan nähtyä.

Se on selvää, että Grave of the fireflies on "feel good" elokuvien sataprosenttinen vastakohta. Tälläistä tekee helvetin pahaa katsella! Luin tarinoita, joiden mukaan elokuvan kohtaukset ovat jääneet ihmisten mieliin piinaamaan jopa kuukausiksi, jotkut tarvinneet jopa psykiatrin apua. Kerronta tässä leffassa on niin vahvaa, koska sodan julmuudet peilataan viattomien lasten ihmettelevistä silmistä. Ratkaisu, joka tekee elokuvasta piinallisen katsoa.

Mutta niin se menee, että hyvät elokuvat ovat usein hyvin raskaita kokemuksia. Toiselle katselukerralle ei jää tilausta - ainakaan lähiaikoina.

On tarinoita, jotka liikuttavat. On tarinoita, jotka tuovat kyyneleet silmiin. On tarinoita, jotka hajottavat katsojansa henkisesti täysin.

Grave of firefliesin jälkeen tajusin, että viimeiseenkin kategoriaan olen viimeinkin löytänyt elokuvan.

4,5/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #471 : 25.06.2008 00:24 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Makeispurkki on kyllä jäänyt vähän piinaaman tuon leffan jäljiltä :(
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #472 : 25.06.2008 10:54 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Koko Setsuko on jäänyt vähän piinaamaan. :(
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #473 : 27.06.2008 12:26 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili Ostin Sakuma drops -purteloita Japanista vain ja ainoastaan Grave of the Fireflies:in takia. Sniff. ;(
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #474 : 27.06.2008 14:56 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Vol1 tuntui lähinnä sample-levyltä, mutta elokuvan muodossa. Suunnilleen jokaisen kohtauksen voi jäljittää johonkin honkkariin, westerniin tai animeenkin. Eipä siinä, tapa se on tämäkin tehdä elokuvaa ja en ymmärrä miksi jotkut jaksavat siitä Tarantinolle tillittää. Miehellä kuitenkin on taitoa ja näkemystä ja kokonaisuus toimii. Vol2 oli jo lähempänä "oikeaa" elokuvaa ja minusta se parempi puolisko. Täynnä hienoja hetkiä hauta-arkusta ja Pai Meistä aina Billin eeppiseen kuolemaan. Tuli mieleen länkkäreiden viimeiset showdownit, jossa katsoja kyllä tietää kuka kuolee, vaikka jännitys onkin tapissaan. Bill on jo kuollut noustessaan tuolilta kuten länkkäreiden pahikset lyijyn palanen sydämessään. Ja olihan se lopun "aka mommy" aika loistava veto.
Mä taidan pitää ykkösestä enemmän, vaikka on tietty selvää että molemma volat ovat perkeleen hyviä elokuvia. Ykkösessä on vaan sitä Tarantinon fanihenkeä, jotain kummaa särmää, outoutta ja monipuolisuutta juuri sopivassa suhteessa. Kuvasuunnittelu on puhdasta kultaa ja kaikki osiot animepätkästä lähtien ovat juuri siellä ja sellaisia kuin pitää. Alku on järkyttävän vahva, leffan aikana toiminta on tylyä, ja splatterointia keventävä keinot(eritoten Crazy 88-kohtauksessa) nokkelia. Eeppisen hienoja hetkiä ja kuvia, kuten Oreen Ishii-mätön lumimaisema, tarjoillaan kovalla syötöllä, ja loppu on kanssa sellaista shokkiefektointia että itku pääsee. Musiikki on tietty vähintään puolet kokemuksesta, ja lopussa melkeinpä enemmän: siinä panhuilu-biisissä on jotain, mikä särkee sielua.

Toisaalta kakkonen on eheämpi, tyynempi ja vaikuttava kokonaisuus sekin, aina katkeraan loppuun asti, mutta samalla se on myös tavallisempi. Yhdessä leffat ovatkin sitten mitä ilahduttavin kokonaisuus. Mainittakoon myös, että näiden pätkien soundtrackit ovat niitä harvoja pakkohankintoja, yleensä mä kun en leffalevyjen ostamista harrasta. Uskomatonta settiä, molemmissa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #475 : 28.06.2008 01:06 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Wanted

Aivot narikkaan, popcorn-astia käteen ja häpäilemättömästä kesäviihteestä nauttimaan! Wanted on juuri niin vauhdikasta ja paikka paikoin ylilyötyä toimintaa kuin uskalsinkin toivoa. Erittäin viihdyttävä pätkä, joka ei kuitenkaan omaa yhtään uudelleenkatseluarvoa. Mutta toisaalta, miksi sen edes pitäisi? Tälläisenään virne leffateatterista poistumisen jälkeen oli kasvoillani komia.

James McAvoy on pyyhkinyt Skottiaksentin huuliltaan ja on niin jenkkiä, niin jenkkiä esittäessään Wesleytä, joka leffan alussa on vielä kuin kuka tahansa meistä; nössö, päämäärätöntä ja epäpalkitsevaa työtä tekevä huomaamaton mitättömyys. Kun Wesleyn elämään astuu nainen nimeltä Fox, puhaltavat suuret muutoksen tuulet.

Toimintaa on elokuvassa vähintääkin riittävästi, ja mikä parasta, se on usein todella hienon näköistä - CGI ei myöskään pistä pahasti silmään. Viimeisen puolen tunnin mättö yltää huimiin mittasuhteisiin ja loppu on kaikinpuolin tyydyttävä sekä onnistunut. Hei, eihän tää nyt ollutkaan mikään huono?!

No ei. Wanted on komian näköistä paukuttelua, jonka juonikin kantaa hyvin läpi elokuvan. Se ei tunnu lähtevän harhapoluille. Se ei myöskään ole niin ennalta-arvattava kuin mitä trailereista olisi voinut päätellä.

3/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #476 : 28.06.2008 03:43 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Wantedin olen juuri huomenna menossa katsomaan.  8) Täytyy toivoa etteivät trailerit ole paljastaneet kaikkea toimintaa.

Tässä parin päivän aikana on tullut nautiskeltua elokuvista. Päätin palata ajassa viime kesään ja katsella viime kesän blockbustereita.

Transformers
Tuli katsottua varmaan viidennen kerran tämä. Elokuva on äärimmäisen nautittava. Se on yksi parhaista puhtaista viihde-elokuvista joita olen nähnyt. Toiminta on näyttävää ja perseelle potkivaa, eikä Samin ja Mikaelan loveshit ota missään vaiheessa yliotetta ja pääse ärsyttämään. Itse asiassa, yllättävää kyllä, karikatyyrimaiset hahmot ja improvisoidut(?) vitsit eivät ärsytä vaan tekevät tästä entistä viihdyttävämmän. 
Kun tämä on monta kertaa nähty niin voi kyllä todeta käsikirjoituksen vilisevän täynnä aukkoja ja epäloogisuuksia. Koodinpurkajien juonikuvio on tosin oikeastaan turhaa täytettä, alle parituntisena tämä olisi entistä mahtavampi. Jos sen juonikuvion leikkaisi pois, kuten myös Frenzy-robotin, olisi tässä tiiviimpi ja kenties vielä toimivampi paketti. Mutta vitut, onhan tämä silti helvetin viihdyttävä.
4+/5

Die Hard 4.0
Muistan antaneeni tälle arvosanaksi 4,5/5 kun kävin kirjoittamaan arviota ensi-illan jälkeen. Ihan niin kovaa arvosanaa en antaisi enää, mutta silti tässä on jotain iskevää. Onko se sitten Bruce Willis, yliluonnolliseksi äityvä toiminta vai silkka äijämeininki? En tiedä, ehkä tämä vaan on sen verran hyvällä tunnelmalla ja hienolla kuvauksella ladattu leffa, että jälkimaku on erinomainen. Tässäkin käsikirjoitus on kaukana loistavasta, mutta jos tätäkin katsotaan silkkana popcorn-kamana, ei se pilaa katselunautintoa. Ilman Die Hard -nimeä tämä saisi varmasti parempia arvosteluja, koska myönnettäköön, on tämä pirun kaukana alkuperäisestä DH:sta.
4/5

Spider-Man 3
Tämä leffa oli varmaankin odotetuin pätkä omalta osaltani ikinä. Seurasin Superherohypen foorumeita päivittäin reilun parin vuoden ajan odottaessani leffan ensi-iltaa. Kun se saapui...oli tuloksena lievä pettymys muttei suinkaan katastrofi.
Spider-Man 3:ssa on valtava määrä potentiaalia. Kun lukee alkuperäisistä suunnitelmista, voi vain kuvitella miltä suunnitelmat olisivat valkokankaalla näyttäneet: leffan piti sijoittua keskelle talvea, elokuvia piti olla kaksi ja Venomin sijasta toinen vihollinen oli Vulture. Onneksi vihollinen oli kuitenkin Venom, Vulture ei mielestäni ole filmattava hahmo. Kaksi elokuvaa olisivat varmasti toimineet paremmin kuin tämä ylipitkä sillisalaatti.
Mutta niin, se potentiaali. On ainekset tehdä visuaalisesti upein elokuva ikinä, tarinassa on todella mustia hetkiä ja ainekset synkkään sekä eeppiseen tarinaan. Nämä eivät kuitenkaan täyty. Mitä ihmettä Raimi on oikein ajatellut laittaessaan elokuvaansa
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Suurin vitutuksen kohde löytyy vihollisosastolta: Venom. Hahmoa pohjustetaan loppupeleissä aika vähän ja itse Venom on ruudussa muutaman minuutin.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Kun neljäs osa saapuu teattereihin toukokuussa 2011, toivoisin näkeväni joitakin muutoksia:
-
Spoileri (osoita katsoaksesi)
- Kunnon vihollisvalinnat. Ei kolmea vihollista, vaan maksimissaan kaksi. Itse haluaisin nähdä nelosessa Kravenin ja Liskon, seuraten sarjakuvan Kraven's Last Hunt -tarinaa.
- Ohjaajan vaihdos? Sam Raimi ei ole huono ohjaaja, mutta SM3:n ohjauksessa olisi ollut paljon parannettavaa. Toki esimerkiksi kakkososa hipoi täydellisyyttä mutta silti toivoisin näkeväni Raimin mieluummin vaikka tuottajana. Itse ehdottaisin uudeksi ohjaajaksi D.J. Carusoa, Disturbian ja tulevan Eagle Eyen ohjaajaa. Visuaalinen tyyli muistuttaa hiukan Raimia, mutta hän osasi ainakin pitää Disturbiassa vitsit ja jännityksen juuri oikealla tavalla toisistaan erossa.
Hämiskin viihdytti ja oli hetkittäin todella hyvä, jopa SM2:ta parempi.
3,5/5
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #477 : 28.06.2008 12:46 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Wanted

Ei iskenyt muhun sitten lainkaan. Odotin aivot narikkaan-toimintaa, ja sitä sainkin mutta Wanted ei ollut niin viihdyttävä kokonaisuus kuin oletin sen olevan. Soundtrack on korvia vihlovaa, dialogi on aikakautemme hirveintä(koita laskea fuck-sanat leffan aikana), päähenkilö on paska(näyttelijä ja roolihahmo). Mutta se tärkein eli toiminta on toteutettu ihan mukavasti ja sitä seurasi mielellään. Mutta kun kaikki muu on paskaa niin leffasta pitäminen oli välillä hyvin vaikeaa.

2/5
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #478 : 28.06.2008 21:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Babel

Babel on todella loistava elokuva.

Monta tarinalinjaa yhteen elokuvaan sisällyttävä teos on varmasti ollut ohjaajalleen haaste hallita. Mutta Alejandro Iñárritu ei olekaan mikä tahansa ohjaaja, vaan puhtaan lahjakkuutensa ansiosta sai Babelista luotua väkevän draaman, jossa toimii ihan kaikki.

Eri tarinoita kertova elokuvan pääteema on erilaiset kulttuurit ja ihmiset. Yksi tarina sijoittuu Japaniin, toinen Marokkoon, yksi Yhdysvaltojen ja Meksikon rajaseudulle. Elokuvan alkupuolella en ollut ratkaisusta ollenkaan varma, mutta palapelin loksahdettua kohdalleen voin vain kiittää ohjaajaa erinomaisesta työstä. Kertomukset nivoutuvat yhteen hienolla tavalla, eikä niiden välillä liikkuminen ole missään kohtaan sekavaa. Epäkronologisen kerronnan huomioon ottaen se on saavutus.

Aavikon yllä paahtava aurinko, Tokion öinen, Lost in Translationmainen maisema; visuaalinen ilme Babelissa häikäisee. Elokuvassa on käytetty onnistuneesti temppuja, jotka vievät katsojan entistä syvemmälle roolihahmojen maailmaan. Kuuron tytön elämää kuullaan ajoittain täysin hiljaisena. Pikkujuttu, mutta vaikuttaa elokuvassa katsojaansa vahvasti.

Brad Pittkin muistuttaa, miksi hän on kovan luokan näyttelijä. Yksi kohtaus on niin tunteisiin vetoava, että jokainen varmasti jollakin tavalla liikuttuu. Ja tämä on myös näyttelijän ansio, ei pelkästään käsikirjoituksen.


5/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #479 : 30.06.2008 01:04 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Michel Gondryn Science of Sleep.

En yleensä pidä tämän tyyppisistä elokuvista koska ne vaikuttavat aina kyynikon silmiin cheesyiltä ja noh suoraan sanottuna fantasiaelokuvilta. Gondry kuitenkin todisti tällä leffalla, että on muutakuin kuin keksijä ja askartelija. Mies on ilmiömäinen käsikirjoittaja ja ohjaaja! Leffa pyörii Stephane hepun ympärillä ja päässä. Mies tapaa tytön nimeltä Stephanie ja elokuvan aikana ihastuu tähän. Mikä aluksi näytti kerronan lennokkuudelta ja sillä leikkimiseltä paljastuukin pikkuhiljaa Stephanen lipsumiseksi todellisuudesta uniin. Alussa selvät kontrastit alkavat sekoittua elokuvan myötä ja lopussa unta ja todellisuutta on hankala erottaa. Kerronta ei kuitenkaan ikinä kärsi tästä ja tunteet vaihtuvat nopeasti ja ääripäästä toiseen kun hahmojen kohtalot tuntuvat kietoutuvan toisiinsa, samalla kiitäen yhtä kauemmas toisistaan.

No hattua pitää ohjaajalle nostaa, sillä liikutuin moneen kertaan elokuvan aikana. Minusta näyttelijät olivat täydellisiä rooleihinsa ja yleiset ärsytyksen aiheet oli kierretty kaukaa. Elokuva ei ollut ennalta-arvattava, saarnaava eikä tasan mihinkään muottiin sopiva. Helvetti jos on pakko ruveta arvottamaan niin sanoisin, että vuoden 2006 paras elokuva ja heittäen.

Eternal Sunshine of the spotless mind oli melko tajunnan räjäyttävää kamaa ja niin Science of Sleepkin. Miksi odotinkaan näin kauan, että katson tämän.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 63
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines