Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 63
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 488693 kertaa)
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #390 : 30.04.2008 05:41 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Day After Tomorrow on virallisesti paskin elokuva koskaan. Järkyttävää melodramaattista eko-patrioottisontaa, jota edes Dennis Quaid ei pysty pelastamaan. Ainoat hieman pelastavat seikat ovat erikoistehosteet, joilla kyllä loihditaan komeannäköistä ulkomaisemaa. Mutta kun suurin osa elokuvasta käydän sisätiloissa, ja tilaa annetaan liikaa huonoille näyttelijöille(koko cast miinus Quaid) ja huonoille näyttelysuorituksille(Jake Gyllenhaal) sekä tönkölle ja ennalta-arvattavalle käsikirjoitukselle, homma iskee reisille jo alkuminuuteilla.

« Viimeksi muokattu: 30.04.2008 07:49 kirjoittanut kep »
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #391 : 30.04.2008 12:58 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No Country for Old Men tuli viimeinkin katsastettua. Leffan selvästi suurimmat vahvuudet olivat tinkimätön kerronta joka keskittyi kaikkien hahmojen kautta Antonin matkaan muiden hahmojen ohi ja välillä läpikin. Jännitys oli monessa kohtauksessa rakennettu niin hyvin, että koko teatterisali oli hiljaa minuuttien ajan. Efekti jota en ole ennen todistanut. Pidin kaikista näyttelijöistä ja vaikka mitään kovin emotionaalisesti monimutkaista skaalaa ei leffan aikana käytykään läpi, niin Oscari meni oikealle miehelle (sivuosasta, mutta kuitenkin). Anton on pelottavin "pahis" ikinä.

Visuaalisesti raina oli myös aivan älyttömän hieno. Kikkailuun ei sorruttu, mutta moni kuvakulma jäi kyllä mieleen pitkäksi aikaa. Lopetus oli luonnollisesti hiukan yllättävä, mutta tykkäsin ja paljon. Vähän jäi vain askarruttamaan, että tappoivatko Mexicolaiset mossin omasta, vai Antonin puolesta?


Täydet pojot iliman muuta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #392 : 30.04.2008 13:32 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
Day After Tomorrow on virallisesti paskin elokuva koskaan.

En ikinä voi käsittää näitä kommentteja kun maailmassa on sellainenkin elokuva kuin SpiceWorld.

Katsoin tuossa viikonloppuna Clooneyn Michael Clayton -leffan. Ihan ok kun näin jälkikäteen ajattelee, mutta pettymys oli kyllä aika kova. Odotin suhteellisen intensiivistä lakimies trilleriä, mutta loppujen lopuksi vai tylsää "vatvomista". Alku oli varsin lupaava kun heti näytetään autopommi (kovaa menoa tiedossa :) ) mutta tunnelma laski siitä eteenpäin oikeastaan koko ajan. Koko leffan meneekin sitten siinä kun Clayton yrittää puhua koleegansa järkiin ja samalla miettii onko hänen kolleegansa hullu vai ei. Yksi hieno salamurha siinä näytettiin. Se kävi jotenkin niin näppärän näköisesti että alkoi oikein hymyilyttämään. Sitten kun Clayton valitsi puolensa elokuva loppuikin kuin seinään. Alkoi vähän miettimään että siinäkö se oli. Ihan loogisesti elokuva taapersi eteenpäin, mutta tarina ei vain ollut hyvä, vaikka lähtökohdista voisi odottaakkin jotain.

Minusta koko elokuvan olisi pystynyt tiivistämään tuntiin ilman että mitään kovin oleellista olisi joutunut jättämään pois. Näyttelijä suorituksen olivat ok (ihan kuin osaisin niitä kovin hyvin arvioida) ja Clooney hoiti molemmat elokuvassa käyttämänsä ilmeet varsin hyvin.


Jos Clooney on kiinnostaa voi elokuvan katsoa, muuten en suosittele. Tylsä ja turhan pitkä elokuva jonka alku ja takakansi lupaavat ihan hyvää leffaa, mutta heikoksi jää.

2/5
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #393 : 30.04.2008 13:33 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Tylsä ja turhan pitkä elokuva jonka alku ja takakansi lupaavat...

Niinpä. Mä olen yrittänyt kouluttaa tuttujani siihen, etteivät ikinä lukisi takakansi tekstiä. Siitä ei seuraa kuin itku joko spoilereiden tai turhan hypen johdosta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #394 : 30.04.2008 14:26 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
Lainaus
Tylsä ja turhan pitkä elokuva jonka alku ja takakansi lupaavat...

Niinpä. Mä olen yrittänyt kouluttaa tuttujani siihen, etteivät ikinä lukisi takakansi tekstiä. Siitä ei seuraa kuin itku joko spoilereiden tai turhan hypen johdosta.

No joo...käytin tuota "takakansi" ilmaisua paremman sanan puutteessa. Eli periaatteessa kyseessä olisi ehkä...ennakkohype? Ensitiedot? Tai jotain sinne päin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #395 : 02.05.2008 15:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt on sitten käyty katsomasa Iron Man.

Viime aikojen supersankari-elokuvat ovat olleet lähes poikkeuksetta korkeintaan ok elokuvia. Iron Man tekee todella iloisen poikkeuksen. Leffa on oikeasti hyvä. Kun menin leffaan odotin kunnon toimintaa ja ryminää ja olinkin varsin iloinen kun alku alko rytinällä. Pieni pettymys tuli kun toiminta rauhoittui samantien. Lopulta olen kuitenkin kiitollinen että näin kävi. Elokuva eteni hyvää tahtia ja kertoi enemmän Starkista kuin Iron Manista. Kyllä toimintaa ja lentelyä jne. saatiin, mutta määrä oli hillitysti mutta uskomattoman hyvin annosteltu. Toiminnan määrään ei pettynyt yhtään, mutta silti jäi odottamaan lisää.

Yksi elokuvan suurimmista valteista oli kyllä Robert Downey Jr. Mies hoitaa roolinsa todella hyvin ja sopii rooliin todella hyvin. Kertaakaan ei tule ajateltua että Downey ei olisi Stark. Iron Man faneilla voi tietysti olla eriävä mielipide. Onhan elokuvassa muitakin nimiä kuten Gwyneth Paltrow ja Jeff Bridges, jotka hoitavat hommansa myös kiitettävästi, mutta Downey vie kyllä huomion.

Mutta tämä kannattaa käydä katsomassa vaikka ei supersankari actionista niin välittäisikään. Elokuva on oikeasti hyvä. Vetää helposti vertoja Balen Batmanillekkin. Saisi Marvel itse alkaa tuottamaan enemmänkin elokuvia jos se toisi tälläisiä. Jatko-osaa odotellessa. Joka kuulemma tulisi jo 2010. Jos tämä ensimmäinen osa menestyy.

EDIT: Ei sillä että elokuva olisi huono normi töllöstäkään mutta sellainen sivu pointti, että tästä ei kannata odotella kotiin BD-versiota, tämä pitää nähdä leffassa.

EDIT2: Niin ja pisteet: 4/5

Luulen että Starkin alkoholiongelmat käydään läpi jossain vaiheessa. Kun ottaa huomioon ensimmäisen elokuvan luonteen ja kun tosiaan ajatelee sehän on sarjakuvien "niitä" juttuja. Starkin alkoholituneisuus.


« Viimeksi muokattu: 02.05.2008 15:20 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #396 : 02.05.2008 15:17 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Toivottavasti jatko-osassa käsitellään Starkin alkoholiongelmia. Iron Manin alkoholiongelmat on edelleen yksi kaikkien aikojen kovimmista jutuista sarjiksissa.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #397 : 06.05.2008 20:15 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili Doom. Muuten paska, mutta lopun FPS-kohtaus oli kova.  8) Repesin kun yksi örveli tuli heilumaan moottorisahan kanssa...
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #398 : 11.05.2008 10:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Sooloilua

Lauri Nurksen esikoisohjaus elokuvien saralla yllättää. Kyse ei ole mestariteoksesta, mutta Laurin ohjaama leffa onnistuu hienosti välttämään tyypilliset kotimaisen elokuvan sudenkuopat: ryyppäämistä, hakkaamista, kiroilua ja seksiä - näitä hienon pohjoismaamme elokuvatuotantojen peruspylväitä ei ole juurikaan pystyyn nakuteltu.

Nurkse onnistuu aika hienosti kuvaamaan melko vakavaa aihetta vaipumatta liialliseen masentamiseen, joka onkin kotimaisten elokuvien suurin perisynti. Huumoria ei elokuvasta totisesti puutu. Keskitie on kuitenkin löydetty eikä hommaa lyödä missään vaiheessa lekkeripeliksi. Jotain kertoo se, että sitten kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvan eivät tunteet ole härmäläisen leffan kanssa tulleet ajoittain näin pintaan.

Ikävänä seikkana miespääosan esittäjä jätetään aika ohueksi hahmoksi ja keskitytään lähinnä kahteen naispuoliseen. Tämän johdosta Kari-Pekka Toivosen esittämästä Joelista muokkautuu katsojan silmissä hieman vastenmielisen narsistinen hahmo, joka ei ehkä sittenkään ole ollut tarkoitus?

Teknisiltä ansioiltaan Sooloilua on varsin mainio saavutus. Kuvaus on tyylikästä ja äänituotanto ensiluokkaista. Nämä eivät edes 2000-luvulla ole kotimaisen elokuvan kartalla mitään itsestäänselvyyksiä.

3/5
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #399 : 13.05.2008 08:48 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jumaliste katottiin Once Upon a Time in West ja en ollut ilmeisesti koskaan nähnyt kyseistä pätkää. Ihan alussa leffasta tuli väkisinkin mieleen Hyvät, Pahat ja Rumat kun sankari esiteltiin, McBainien perheellä ei käynyt mäihä ja Morriconen vahva musiikki pärähtää soimaan. Leffa kuitenkin eteni hitaammin ja hahmoja pohjustettiin minusta paljon enemmän kuin edellä mainitussa.

Leonen leffoja on hankala analysoida saati arvostella. Ne kulkevat kiveenhakattuja teitä ja dialogi on hiottu mahdollisimman vähiin, kuitenkin säilyttäen kaiken tarpeellisen juonen kuljetuksen kannalta. Kaikki tämä karuus, yksinkertaisuus ja viipyilevä kuvaus ja kerronta kuitenkin palvelevat lopullista päämäärää ja leffaan uppoaa täysin, eikä lähes kolmituntinen eepos tunnu todellakaan liian pitkältä. Tässä kyseisessä pätkässä laajakuvalla reviteltiin oikein kunnolla. Maisemat olivat oikeasti hengästyttävän kauniita ja kuvat oli kerta toisensa jälkeen rakennettu formaattiaan varten. Tämä on oikeasti elokuva joka pitää nähdä tässä muodossa ja jos kotoa löytyy joku 4:3 VHS TMS, niin heittäkää vesilintua.

On kyllä virkistävää nähdä tällaisia klassisia klassikkoja aika ajoin ja kokemus on melkeinpä täysin sama kuin lähdet mummolaan maalle rauhoittumaan viikoksi, pariksi. Karujen miesten naamataulut, pitkät tuijotuskilpailut, jylhät maisemat ja tiivis juoni, joka oli oikeasti mielenkiintoinen. Välillä rauha räjähtää kuudestilaukeavien voimalla ja muutama mies on taas tarinasta pois. Kaikki tarinan langat nivoutuvat loppukohtauksissa tiukaksi köydeksi ja jännityksen ja parhauden aallot olivat tsunami- luokkaa viimeisillä minuuteilla. Aivan loistavaa.

Hankkikaa ja katsokaa.


"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #400 : 13.05.2008 12:00 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Hankkikaa ja katsokaa.
Ei helvetti, tajusin juuri, että mulla on ollut tämä hyllyssä varmaan pari vuotta, mutta jostain syystä se on edelleen katsomatta. Otanpa itseäni niskasta kiinni hetimmiten.


Helsingin reissulla kävin katselemassa Sweeney Toddin. Kuvallinen puoli kaikessa kuraisuudessaan oli upeaa, biisit perkeleen hienoja(vaikkakin näin jälkeenpäin ajatellen leffassa ei kyllä tehdä mitään muuta kuin lauletaan, vähemmälläkin olisi pärjännyt), näyttelijäkaarti vaikuttava(mitä nyt se Harry Potter -kaksikko, hyvistä suorituksista huolimatta, huvitti ajoittain pakostakin) sekä stoori ja sen käsittely brutaalia, traagista ja kyllä, myös koomista. Kun Herra Todd pääsee kunnolla vauhtiin, on yleisfiilis kuvattavissa yhdellä sanalla: hämmentävä. Ei oikein tiedä pitäisikö itkeä, nauraa, kunnioittaa, vavista, vai katsoa muualle. Ja viimeistä lukuunottamatta selkäpiin ja aivojen välillä kulkee taatusti kaikkea tuota, ja paljon enemmänkin.

Loppuratkaisukin on, pakko myöntää, pirun toimiva. Näinä päivinä sattuu harvoin sitä, että lopputekstien rullatessa ruudulle on pakko tuijottaa niitä pitkä tovi silmät tyhjinä ja hiljaa, kaikkea näkemäänsä sulatellen. Sweeney Toddin jälkeen kävi juuri näin. Vangitsevaa paskaa. Minä pidin.



Kotipuolessa olen taas harrastanut leffasarjojen koluamista. Ne Extended LOTRit katselin jo jokin aika sitten(beautiful), ja seuraavaksi pitäisi sukeltaa extrojen maailmaan. Alkuperäinen Die Hard -trilogia on myös mätetty, ja nyt on aika ostaa nelonen. Kolmesta Austin Powers -leffasta taas on tsiigailtu kaksi ensimmäistä(eka ei yllättänyt, mutta The Spy Who Shagged Me oli huomattavasti parempi kuin muistin ja pudotteli jatkuvasti). Kolmatta pätkää en olekaan koskaan nähnyt, se siis pyörimään lähipäivinä. Näiden jälkeen tekisi kovasti mieli luukuttaa pitkästä aikaa huumorilla höystetyn toiminnan kirkkaimmat timantit, eli neljä kappaletta Lethal Weaponeita, mutta toisaalta taas hyllyssä on vielä katsomattomia pätkiä, ja uusiakin on jo matkalla, joten nostalgiatrippi saattaa siirtyä vielä hieman.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #401 : 13.05.2008 19:33 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Fear and loathing in Las Vegasin katsoin eilen, jotenkin olen onnistunut missaamaan leffan kokonaan. Johny Depp ja Benicio Del Toro ovat molemmat tajuttoman hyviä rooleissaan ja varsinkin Depp on ihan hervottoman koominen. Juoni on vähintäänkin kummallinen, mutta huuruiset sekoilut korvaa juonen puutteen. Harvinaisen quotettava leffa. We can't stop here, this is bat country!



Ja sitten, leffa joka kuulosti heti ultimaattiselta paskuudelta. ZOMBIE STRIPPERS!

Verisiä tissejä ja zombeja! Paskasti näytelty, paskat erikoisefektit, paskaa paskaa. Jutut oli kyllä välillä niin tajuttoman huonoja, että nauratti. Onnistunut pätkä siis.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #402 : 14.05.2008 08:46 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Heh eeppisten leffojen putkihan tässä on päällä kun eilen tuli tsiigattua ensimmäinen Godfather. Taisi jopa olla ensimmäinen kerta kun näin leffan alusta loppuun ja keskittymisen kera. Kaikkihan tästä elokuvasta on jo sanottu, mutta näin hyvinä puolina pitää mainita kerronnan tiukkuus. Siis 2 tuntia ja 40 minuuttia pitkä leffa, enkä edes kusella malttanut kesken kokemuksen käydä. Se jos mikä oli hienoa kun nykyään tuntuu, että se kaksi tuntia pitää ylittää ihan vain muodon vuoksi. Ja olivathan näyttelijäsuoritukset loistavia (paitsi Sonny) ja jatko-osien petaus oli tehty erittäin hyvin. Perkele se on töiden jälkeen pakko hakea muutkin kummisedät kaupasta.

Huonoja juttuja ei paljon ollut, mutta omalle ajalleen tyypilliset vammaiset tappelutkohtaukset ja ammuskelut eivät enää silmiä hivele. Donin kuolemaa latisti myös pikkiriikkisen paskat leikkaukset, jotka tosin ymmärtää kun pikkuskidi oli osa kohtausta. Liikuttava shotti jokatapauksessa.

En nyt silti sanoisi maailman parhaaksi elokuvaksi. Ei millaaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #403 : 14.05.2008 12:57 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Heh eeppisten leffojen putkihan tässä on päällä kun eilen tuli tsiigattua ensimmäinen Godfather. Taisi jopa olla ensimmäinen kerta kun näin leffan alusta loppuun ja keskittymisen kera.
Hoh, tämän minäkin olen sentään kerran katsonut(vahvaa kamaa), mutta muita Setiä en, vaikka nekin koko boksin muodossa ovat istuneet hyllyssä jo pitkän tovin. Pitäisi varmaan näidenkin kanssa ottaa itseään niskasta kiinni, ja katsoa koko setti. Ekakin olisi mukava nähdä taas.

Niinhän siinä sitten kävi, että sorruin eilen ekan Lethal Weaponin katsomiseen, ja nyt ei ole muuta mahdollisuutta kuin kokea kaikki. Kakkonen lähtee pyörimään kohta. Tavallaan vähän masentavaa, että tämän maailman parhaimmat toimintafilkat on tehty jo parikymmentä vuotta sitten... ;)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #404 : 16.05.2008 00:23 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Iron Man

Fakta: Minulla ei vielä pari kuukautta sitten ollut koko Iron Manin olemassaolosta mitään hajua. Vasta teatterissa trailerin nähtyäni ymmärsin tälläisenkin supersankarin olevan olemassa.

Fakta2: Ei ollut minkäänlaisia aikomuksia mennä tätä pätkää teatteriin katsomaan, mutta positiiviset kommentit, yleinen kehuskelu ja imdb:n 8.3 päättivät puolestani toisin.

Fakta3: Iron Man on oikeasti hyvä supersankarileffa.



Kiitos korkeimmille voimille roolituksesta: Robert Downey Jr. on loistava mies rautainen ja Jeff Bridges mahtava rautiksen vastavoima. Jeffin näyttelijätyöstä diggaan ihan suunnattomasti melkein leffassa kuin leffassa. Karisma tulee melkeinpä syliin suoraan screeniltä.

Tälläisiltä elokuvilta odotetaan, jos ei nyt törkeästi valehdella, ennenkaikkea supernäyttäviä action-kohtauksia. Iron Man ei tässä(kään) suhteessa petä. Muutama oikeasti vakuuttava rymistely koetaan, joita on kiva muistella jälkeenkin päin, jatko-osaa odotellessa. Iron Man jää mieleen, joten uusi Superman Returns se ei onneksi ole - siis nopeasti unhoitettava.

Joku ruoja kehtasi sanoa tämän olevan melkein Batman Beginsin veroinen!  Kyllähän minä tälläisen kommentin tavallaan ymmärrän, molemmat ovat oikein onnistuneita oman genrensä edustajia. Mutta (ja se on suuri MUTTA) Tony Starkin hahmoon en vain saa juuri minkäänlaista kosketuspintaa, toisin kuin Bruce Waynen, joka traagisine menneisyyksine kaikkineen on läpeensä synkkä ja mitä mielenkiintoisin hahmo. Ja se on se ero, joka omalla kohdallani pitää huolen ettei Iron Man voi koskaan uhata Batman Beginsin asemaa.

Se ei silti estä minua odottamasta Iron Man 2:ta ja antamasta tälle kokonaista 3,5 tähteä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #405 : 16.05.2008 01:31 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
Joku ruoja kehtasi sanoa tämän olevan melkein Batman Beginsin veroinen!
Ei vaan parempi ;)

Mutta (ja se on suuri MUTTA) Tony Starkin hahmoon en vain saa juuri minkäänlaista kosketuspintaa, toisin kuin Bruce Waynen, joka traagisine menneisyyksine kaikkineen on läpeensä synkkä ja mitä mielenkiintoisin hahmo.

Tony Stark itseasiassa muistuttaa kaikista eniten juuri Batmania jos aletaan vertaamaan muihin supersankareihin. Downey toi rooliin hilpeyttä, ja varmasti tuo jatkossakin, mutta todellisuudessa (sarjakuvassa) Tony Stark on aika synkkä mies joka painii itsensä kanssa. Päälimmäisempänä piruna se täälläkin mainittu alkoholi.
Eli totta on että tämä Iron Man oli suhteellisen "kevyttä" katsottavaa, mutta tulevaisuus voi hyvinkin (ainakin toiveissa) hiukan vakavampaa otetta Starkin elämään. Voi olla että juuri tämän vuoksi nautinkin enemmän elokuvasta kun tiedän taustoja hiukan. Tästäkin on tullut jotenkin sellainen olo että olenko joku friikki, kun tuntuu että kukaan ei tiedä mikä on Iron Man. No perkele! Se on Iron Man!! DareDevilin jälkeen mielenkiintoisimpia hahmoja koko Marvel universumissa!! Kaikkihan sen tietää!! (tai sitten ei....)

Minusta Batman Begins on hyvä elokuva, erityisesti jos katsoo supersankarielokuvia, mutta minusta roolitus on onnistunut Iron Manissa paremmin. Tämä menee tietysti suurimmilta osin Katie Holmesin piikkiin. Siltä naiselta pitäisi kieltää näytteleminen. Muutenhan Begins on tähtiä täynnä. Erityisesti Michael Caine tuo leffaan hienon lisän, samoin Gary Oldman. Mutta sitten on vielä Bale...Mies hoitaa hommansa niin kuin pitääkin, mutta jotenkin en saanut vain ikinä sitä kuvaa että mies oikeasti olisi Batman. Tuntui lähinnä "tuuraajalta" tai jotain. Joku joka haluaa olla Batman.

Dark Knight leffaa odotellaankin sitten innolla. Ledger on trailereiden perusteella tehnyt hienoa työtä, ja miehen kohtalo vain lisää vaikutusta. Epäreilua kyllä, mutta niin se vain menee.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #406 : 16.05.2008 07:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Minulla oli Batman Beginsia arvioidessani käytössäni ne tiedot jotka siitä elokuvasta sain, en tehnyt arviota sarjakuvien pohjalta. Sama koskee nyt Iron Mania.  Eli en ole hahmosta yhtään tietoinen, joten en tiedä mitä jatko-osien varalle on hatussa.

Mutta elokuvan pitäisi toimia elokuvana eikä missään tapauksessa vaatia katsojaltaan ennakkotietoa sarjakuvista.  Ja niin minä ne myös itselleni arvotan. 

Mielestäni Iron Man ei nyt hirveän synkkää kuvaa Starkista antanut - ainakaan tässä ensimmäisessä elokuvassa.  Batman Beginsissa taas tehtiin selväksi miksi Bruce tekee niinkuin tekee.  Ja siitä minä vain diggaan: että miehen sisällä riehuu pieni taistelun liekki ja sielu on rauhaton.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #407 : 16.05.2008 11:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
Minulla oli Batman Beginsia arvioidessani käytössäni ne tiedot jotka siitä elokuvasta sain, en tehnyt arviota sarjakuvien pohjalta. Sama koskee nyt Iron Mania.  Eli en ole hahmosta yhtään tietoinen, joten en tiedä mitä jatko-osien varalle on hatussa.

Mutta elokuvan pitäisi toimia elokuvana eikä missään tapauksessa vaatia katsojaltaan ennakkotietoa sarjakuvista.  Ja niin minä ne myös itselleni arvotan. 

Mielestäni Iron Man ei nyt hirveän synkkää kuvaa Starkista antanut - ainakaan tässä ensimmäisessä elokuvassa.  Batman Beginsissa taas tehtiin selväksi miksi Bruce tekee niinkuin tekee.  Ja siitä minä vain diggaan: että miehen sisällä riehuu pieni taistelun liekki ja sielu on rauhaton.
Joo totta kai. Elokuva on oma kokonaisuutensa. Ja en nyt perustellutkaan Iron Manin hienoutta sillä mitä kaikkea Starkiin liittyy elokuvan lisäksi. Minusta elokuva kantaa itsensä hyvin. Minä vain saatan olla kiinnostuneempi Iron Manista sen vuoksi kun tiedän taustat. Ja pienenä odotuksen lisänä sinulle mainitsin että Starkistakin saa "sisäistä taistelua" irti. Vaikka luulen että Downey pitää aina pienen huumorin kipinän mukana. Se kuuluu vain miehen tyyliin. Minusta se tosin ei ole huono juttu, mutta voihan kunnon draamaa haluaville on pieni piikki lihassa.

Mutta sehän on totta että Begins on synkempi ja käsittelee enemmän tai syvemmin miksi supersankari tekee mitä tekee ja mitä siitä seuraa.

Yksi asia mikä ehkä laskee Batman Beginsin arvoa minun silmissä on Tim Burtonin Batman ja Batman Returns, jotka ovat kaikkien aikojen parhaimmat supersankari elokuvat ja ihan elokuvinakin upeita.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #408 : 16.05.2008 14:53 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Iron Man

Aivan aluksi voisin sanoa, että Iron Man on kaikkien aikojen paras Marvel-leffa. Se ei ole kuitenkaan kovin paljon vaadittu, kun ottaa huomioon että joukossa on sellaisia paskakasoja kuin Ghost Rider, Punisher ja Elektra. Olin seurannut Iron Man-leffan tuotantoa jo ensimmäisestä promokuvasta asti (2007 alku) ja odotukset olivat huoman korkealla. Pari viikkoa ennen elokuvan ilmestymistä, kiinnostus kuitenkin lopahti ihan siitä syystä, etten vain pettyisi pahasti (kuten usein on käynyt), joten päätin, että leffasta tulee mitä todennäköisemmin paska. Huimista kehuista ja Rottentomatoes.comin keskiarvosanasta (93%) takia päätin kuitenkin antaa Iron Manille mahdollisuuden.

Marvel fanaattisuudestani huolimatta en ole Iron Man-hahmon suurin fani, vaikka hahmosta pidänkin. Sarjiksissa tykkään etenkin itse Iron Manista, mutta Tony Starkista en pidä, sillä äijä on hyvin itsepäinen ja välillä jopa ärsyttävä kuten esim Civil Warissa. Iron Man taas on ylivoimaisuutensa, värikkyytensä ja cooliutensa takia ihan siisti hahmo.

Itse leffa oli siis erinomainen, toisin kuin odotin. Robert Downey Jr. = Tony Stark. Aivan loistava roolisuoritus. Elokuvassa oli lukuisia asioita mitä vain sarjishahmon fanit ymmärtävät mm. Jarvis, SHIELD, Rhodes ja Mark II-haarniska. Fiilis oli leffassa kyllä valitettavan kevyt ja ehkä liiankin koominen. Luulen että leffantekijät ovat tehneet tämän tahalteen ja oikeastaan ihan hyvä näinkin. Ohjaajahan sanoi että halusi jättää Starkin alkoholiongelmat jatko-osiin, sillä ensimmäisessä osassa haluttiin esitellä Starkin hahmo tarkasti. Toimintaa kuitenkin riitti ja kerrankin olen iloinen, että sankari myös tappaa. Kun vertaa X-Men ja Spider-Man elokuvia Iron Maniin, niin ero on huomattava.

Yhtäläisyyksiä Batman Beginsiin toki löytyy, mutta olen yksi harvoista joka ei tykännyt Beginsistä. En tiedä mistä johtuu, en vain pidä siitä vaikka kuinka yrittäisin. Ehkä johtuu siitä, että olen enemmän suoran toiminnan ystävä ja DC-hahmoista en pidä lähimainkaan yhtä paljon kuin Marvelin.

Iron Man on loistava kesäleffa, jota ei tulisi missata, vaikka muut Marvel sankaroinnit ovatkin olleet parhaimmillaan kohtalaisia. Iron Man on poikkeus. Jäin kuitenkin kaipaamaan hieman enemmän toimintaa, ja onneksi Iron Manista on tulossa trilogia.

4/5

JayeizH ja Epi, kai jäitte teatteriin lopputekstien jälkeen? Ette tiedä mistä jäitte paitsi ;D
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #409 : 16.05.2008 15:29 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
JayeizH ja Epi, kai jäitte teatteriin lopputekstien jälkeen? Ette tiedä mistä jäitte paitsi ;D

NO VOI SUN *ITTU!!!!!!!!

Mietin tätä nykyään AINA! Jäänkö loppuun, vai en. Yleensä en jää kun olen jonkun kanssa katsomassa joten he harvoin haluavat loppuun asti jäädä. Nyt olin yksin mutta jostain syystä lähdin suht nopeasti pois.....AAAAAUUUYYYHH....ARG!!!
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #410 : 16.05.2008 15:41 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Haha paskat mä istun aina loppuun asti vaikka kaverit itkisi vieressä. Ärsyttävää joo, mutta en tingi vakaumuksestani.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #411 : 16.05.2008 16:07 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Ainakin JayeizH:iä voisi kiinnostaa lopputekstien jälkeinen pätkä:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #412 : 16.05.2008 16:49 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Juu, jäin toki teatteriin loppuun asti. 

Olihan tuo lopputekstien jälkeinen juttu kyllä aika helkkarinmoinen ylläri.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #413 : 17.05.2008 00:37 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ainakin JayeizH:iä voisi kiinnostaa lopputekstien jälkeinen pätkä:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

No PERKELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Etsin koko elokuvan ajan miestä kun luin että miehen pitäisi siinä olla. Ei perse...eli mitä tämä tarkoittaa: Lauantaina leffaan....öhm....kolmatta kertaa ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #414 : 17.05.2008 01:18 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Oho, kerrankin ihan oikeasti hyvä Marvel-leffa.

Tykkäsin Iron Manistä kyllä ihan pirusti. Kyllä, enemmän kuin Batman Beginsistä, joka oli omaan makuun vähän liiankin synkkä. Ja yllättävästi juuri siksi, että leffa keskittyi enemmän Tony Starkiin kuin itse Iron Maniin, koska Tony Starkissa on kaikessa uhossaan ihan pirun hauska sankari. Erityisesti tykkäsin myös kuinka Iron Manin väritykset käytiin ovelasti läpi: eka versio on täysin krominvärinen, toinen (kultainen) versio hylättiin ja kolmas versio on se väritys mikä Iron Maniin nykyisellään yhdistetään. Oikeastaan ainoa asia, josta leffa kärsii, on se mistä monet tämmöiset supersankarileffat (varsinkin Marvelin) yleensä kärsivät. Hahmoa esitellään melkein koko leffa ja sitten viimeisen vartin aikana pistetään pahis palasiksi ja homma pakettiin. Mutta kuten sanoin, hahmoesittely oli jo sen verran mielenkiintoista, että annan sen hyvin anteeksi.

Ja olisin itsekin missannut Sampan ellei moinen kohtaus olisi jo ennalta ollut tiedossa.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #415 : 17.05.2008 11:36 »
JasuPoju Oh Shi-- Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Yksi päräyttävimmistä leffoista tuli äsken katseltua DVD:ltä. Trainspotting siis kyseessä. Erittäin loistokas, hienosti käsikirjoitettu ja totettu pätkä. Jostain syystä tuollaiset huumeita ja kurjuutta käsittelevät elokuvat miellyttävät allekirjoittanutta joten oli tämäkin pakko katsastaa. Sitä kurjuutta tässä leffassa tosiaan on ja Ewan McGregor yllättää, sillä olen nähnyt hänet ennen vain Obi Wan "I have a baaad feeling about this" Kenobina. En oikein tiedä mitä sanoisi muuta kun katsokaa jos huumeet ja niiden aiheuttama elämän vituille meno ei inhota liikaa.

5/5

tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #416 : 17.05.2008 13:15 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Trainspotting
Nääh, kirja on niin paljon parempi, ettei leffa tuntunut sen jälkeen oikein miltään. Leffakin on hyvä, mutta kun näin sen niin tuntui, ettei kirjasta otettu tarpeeksi irti. Molemmat hyviä, kirja vaan on parempi.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #417 : 18.05.2008 20:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Man About Town

Jack (Affleck) on yksi hollykylän parhaimmista lahjakkuuksien metsästäjistä. Yhtä-äkkiä tämän vaivatta eteenpäin rullaava elämä kokee kuitenkin suuria mullistuksia kun tämä saa kuulla vaimon syrjähypystä. Vielä kun suuria salaisuuksia sisältävä päiväkirja pölläistään, niin siinä vahvempikin jannu on helisemissä.

Elokuvassa ei ole yhtään mitään erikoista: huumori on keskitasoa, samoin näyttelijät. Puhumattakaan ennalta-arvattavasta juonesta. Täytyy kuitenkin kehaista Ben Affleckin olevan tässä yllättävänkin kovassa lyönnissä.  Harvoin katselen Benin elokuvia suuret kehut mielessä näyttelijätyön suhteen, mutta tämä meni kyllä hyvin.

2,5 / 5


King of California

Michael Douglas esittää huikean karismaattisena partajeppenä Charlieta, jonka pakkomielteenä on löytää 1600-luvulla kadonnut Espanjalainen kultarahakätkö Californian syövereistä. Hermoparantolasta tyttärensä luo muutettuaan Charlie alkaa toden teolla uhraamaan aikaa etsinnöille ja aarteelle, kun tytär Miranda puurtaa niska limassa Mäkin tiskillä tienaten rahat itsensä ja vinksahtaneelta tuntuvan isänsä elättämiseen.

Muun muassa Toronton elokuvafestivaaleilla mainettava niittänyt King of California on lämmin, omintakeinen, höpsö - ja mainio elokuva kaikin kaikkiaan. Tälläistä vaihtelua ainakin minä suurena leffafanina kaipaan; elokuvaa, jota ei todellakaan ole tehty dollarinkuviot silmissä kiiluen.

Parasta antia? Hulppean tyylikäs ja erikoinen soundtrack sekä mahtava Michael Douglas, joka yhtään liioittelematta taitaa vetää näyttelijäuransa upeimman roolisuorituksen...  Tänä vuonna näkemieni elokuvien kastissa tämä taitaa mennä sijalle 3, heti Into the Wildin ja Junon jälkeen.

4,5 / 5

Unknown

Takakannessa mainitaan iloisesti sellaiset elokuvat kuin Memento ja Usual Suspects. Hei, ihan hyvä leffahan tämä toki on, mutta ei nyt sentään liioitella: noiden kahden legendan kelkkaan ei ole mitään asiaa.

Viisi miestä herää keskellä aavikkoa sijaitsevasta lukitusta varastohallista huonossa hapessa ja muistinmenetyksistä kärsien. Miten ihmeessä miehet ovat tilanteeseen ajautuneet? Taas mikään ei ole varmaa ennenkuin lopputekstit valuvat ruudulle...

Twistien varaanhan tämä on selvästi kasaan naputeltu. Hyviä onneksi melkein kaikki käänteet ovat, mutta kyllä ainakin yksi kieputus pääsi meikäläistä ihmetyttämäänkin. Loppu ei ole oikeastaan kovin tyydyttävä eikä ollut sellaista "täysinäistä" oloa kun leffa loppui.

Alle 1,5 tuntia kestävä perusjännäri, jonka katselee kyllä kertaalleen ihan mielellään.

2,5 / 5

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #418 : 21.05.2008 22:28 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

Aivan mykistävää! Jumalaisen kauniisti kuvattu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford menee ainakin allekirjoittaneen kirjoissa yhdeksi 2000-luvun parhaimmista elokuvista. Mikään tuikitavallnen elämänkertatarina ei todellakaan ole kyseessä, sillä tekijätiimin kunnianhimon huomaa melkein kaikesta mitä katsoo. Surumieliset sävellykset antavat elokuvalle tunnetta, joka asettaa leffan tunnelman kireän jännittäväksi. Vaikka tietää miten kaikki päättyy, ovat kohtaukset niin hyvin rakennettuja, että jännitys on hyvin pinnassa. Verkkaisesti etenevää kerrontaa riittää 160 minuutin edestä. Jotkut nuhahtavat, kun toiset taas naatiskelevat kuvankauneista, lähes maalauksellisista näkymistä koko leffaystävän sydämellään.

Pitt on liekeissä. Miehen ei todellakaan tarvitse enää todistella kenellekään osaavansa näytellä, mutta tällä elokuvalle mennään jo hätyyttelemään legendoja. Arvaamaton Jesse James herää elokuvassa Pittin ansiosta loistavasti henkiin.  Lähes jokaisessa kohtauksessa pelkää mitä James nyt saa päähänsä.

Kuvausta ei vain voi tämän elokuvan kohdalla liikaa suitsuttaa: maisemista on saatu puristettua kaikki irti, kun tuulessa heiluvat vehnänkorret, sateen piiskaamat ruohot ja jäätyneet vedet tuodaan kirjaimellisesti katsojan iholle sellaisella tavalla, joka nostaa kuuluisan "siellä olon" tunteen todella korkeille tasoille. Illuusio on ja pysyy.

Törkeän hyvä elokuva, ei voi muuta sanoa.


5/5


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #419 : 22.05.2008 11:56 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 164 Basaaripisteet: 0 Profiili eilen tuli postissa 5:n levyn blade runner blu-ray paketti.
en muistanut leffasta muuta kuin sen että joskus ylä-asteella varmaan nähnyt enkä silloinkaan kokonaan ja muistan silloin pitäneeni leffaa tylsänä ja huonona.

tuli sitten se final cut versio katsottua ja olihan se ihan ok, tosin vielä tuntui että ei se paketti sen 23e arvoinen ollut joten päätin katsoa extroja.
tuli sitten se 3,5t making of katsottua ja se herätti mielenkiinnon katsoa niitä muitakin versioita leffasta kun niissä pitäisi olla hieman enemmänkin eroja.

seuraavaksi sitten work print versio leffasta koneseen ja sen jälkeen puolen tunnin dokkari siitä miten leffaa paranneltiin final cut versioon.
sitten vielä alkuperäinen usa teatteri versio joka oli melkein kuin eri leffa voiceoverin ansiosta.
moni tuntuu noita inhoavan mutta minusta ne tekee leffasta paremman, paitsi ihan lopussa.

sitten tuli vielä pari dokkaria katsottua, kyllä tuossa kivasti meni yli 10t putkeen ;D
tallennettu
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 63
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines