Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 63
Tulostusversio
Aihe: Viimeksi nähtyjä elokuvia  (Luettu 488659 kertaa)
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #300 : 20.02.2008 08:17 »
tuhis Vieras Aika samanlaiset ovat, mutta variaatioitakin oli. Missään vaiheessa ei päästä fiilistelemään kunnolla sillä Conanin tunnarilla (vieläkään) tosin. Destroyerin soundtrack on useimpien mielestä melko tylsä ensimmäisen jälkeen, mutta yhdessä kuunneltuna sopeutuvat taustalle yhteen hienosti.

Olikohan se Red Dawnin soundtrack mitä joku aika sitten kuuntelin ja johon tykästyin kovasti. Oli nuotistanuottiin levyllä semmoisia melodioita joita Don Davis käytti luodessaan Matrixin äänifiilikset. Oikeasti kun tuota kuunteli (vaikken kyllä nyt heti muistakaan että oliko nimenomaan tuo) niin mietiskeli että kuinka voi olla ettei Davista vedetty oikeuteen tms.

Poledouriksen musiikki on tavallaan kuin peilikuva Morriconen musiikille, sillä mies on äärimmäisen uskollinen klassiselle koulutukselleen ja soveltaa kekseliäisyyttään siellä, tehden usein orkesterilla sitä mihin Morricone raahasi mukaan bändejä kitaroineen ja syntikoineen. Vahvoja ja monasti hyvin karsittuja melodioita.

EDIT: Leffamaratooni jatkuu

30 Days of Night

Pieni talo preerialla. Siis, jossain Alaskassa. 2000-luvulla. Kaupunki viettää vuosittain 30 päivää ilman aurinkoa ja sekös on vampyyrizombien mieleen. Erakkoluonteisena ihmisenä ääriolosuhteet viehättävät ja jostain hemmetin syystä vieläpä nuo Kanadan jäisimmät kolkat, jossa tuota sukuakin jo on. Elokuvan kaupungin väestöluku vähenee puolella jo melko niukasta 300:sta kun kaupunkilaiset matkaavat pois syystä ja toisesta pimeän alta. Sitten tapahtuukin kummia kun rekikoirat fileeroidaan, sähköverkon valvojan pää asetetaan tolppaan ja muukalainen tilaa naposteltavaksi raakalihapiffisen hampparin.

Lähtökohta vaikutti ihan kivalta lyhyen aikaa. Josh Hartnettikaan ei vituttanut vähäsanaisena seriffinä ja Alias-sarjasta tuttu Melissa George oli ihan nättiä katseltavaa ylipoltettuine kulmakarvoineen. Kaikki muu menikin metsään. Jylhiä jäämaisemia ei hyödynnetty juurikaan. Sen sijaan että olisi ollut jo ajatuksena miljoona kertaa parempi piilottelutarina, näytettiin kuinka kovia zombit on juttelemaan luomalla joku paska "kieli" ja näyttämällä kun väkeä sivakoidaan rossoksi. Elokuvan henkseleittenpaukuttelulausahdus tyyliin "there is a reason why we live here so far out" olisi antanut kuvakulmaa oikeasti tutkiskella ihmisten psyykettä ja elämäntarinoita, näiden piilotessa kaupungin vallanneelta laumalta jolle ei näytä voivan yhtään mitään. Se kun pikkutyttö maiskuttelee jotain pimeässä nurkkauksessa ja tokaisten tyttöäänellä jotain semmoista kuin "Play with me" ennen kuin kääntyy kameraan paljastaen zombinaamansa kertoo aika vitusti siitä kuinka väsyneesti leffassa käytetään genren kaikki kliseet peräperää. Paska leffa helvetin paskalla lopulla.

Next!


« Viimeksi muokattu: 20.02.2008 14:31 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #301 : 20.02.2008 19:21 »
delirious Fear & Loathing Jäsen Viestejä: 45 Basaaripisteet: 0 Profiili Koska kukaan forumeilla ei nähtävästi ole tutustunut parhauteen that is Sweeney Todd, on peli avattava.

Viime perjantaina ennakkonäytöksessä, suunnattomin odotuksin nähty Tim Burtonin uusin mestarillinen ohjaus. Enkä pettynyt, elokuva heilahti suoraan kaikkienaikojen top10-elokuviin, ja musikaalilta se on paljon. Silkka Burtonmaisuus ja Johnny Deppin uskomaton roolityö riittivät voittoon (screw Day-Lewis, Depp ansaitsee Oscarinsa). Turhia spoilailematta, niinkin ennalta-arvattava kuin elokuvan tarina oli, ei se vienyt mitään pois kokonaisuudelta. Jopa splattermaiseen verenvuodatukseen yltyvä kurkkujenleikkaus sai graafisuudessaan kasvoille lievän virneen. Kuten mainittu Burtonistinen (?) värimaailma, miljöö ja tunnelma sekä hetkellinen nerokas kontrastinvaihdos hivelivät silmiä. Äänimaailmasta ei valituksia, hienot sovitukset musikaalin kappaleista. Huulisynkkakin toimi muutamaa pientä fibaa lukuunottamatta hienosti. Deppin ohella loistavaan näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Alan Rickman ja Timothy Spall. Ilman sen suurempia löpinöitä, jos et ennakkoon ennätä mene viimeistään 29.2 paikalliseen elokuvateatteriin ja looppaa Sweeney Todd. He will have his revenge!

******
Sinne, minne tuuli tuuli kuljettaa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #302 : 21.02.2008 12:53 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Katselin viime yönä - varmaan ensimmäistä kertaa oikeasti, rauhassa ja ajatuksen kanssa - The Silence of the Lambsin. Yöaika teki todella oikeutta tälle pätkälle, ja varsinkin loppu kohden oli hengityksessä todennäköisesti havaittavissa tihenemistä. Juuri tällaista tiheätunnelmaista jatkuvaa jännitystä tulisi kauhuleffan olla, sellaiset mörkösäikyttelyt ovat vain raastavia ja stressaavia. Shiningin ohella varmaan niitä tunnelmallisimpia jännäripätkiä. Sir Anthonyn roolityö ei ole tästä maailmasta, ja myös Jodie Foster luo melko täyteläisen hahmon Claricessa, harhailevine katseineen, epävarmoine hymyineen ja fätteine aksentteineen. Kunnioitan.

"It puts the lotion in the basket..."


Niin, ja pari päivää takaperin otin toisen pikkutuntien leffahetken, silloin kohteena oli A Scanner Darkly. Ja jälleen, siihen aikaan vuorokaudesta huuruisuus potenssiin kaksytviis. Jo varsin viehättävä graafinen tyyli vie voittoon, ja lisäksi näyttelijävalinnatkin olivat täysin pointissa. Loistavan erikoisia tapauksia kaikki päänäyttelijät, paitsi Keanu, jonka vahvuus taas on...noh, on se kieltämättä varsin hyvä tuijottelemaan vakavana ympärilleen. Toisten ei vissiin tarvitse tehdä enempää. Scannerin stoori tarjosi nauruja, yllätyksiä ja rutosti pohdittavaa. Devukotelo käski nauttia paranoiasta, ja sen tein.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #303 : 23.02.2008 10:26 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Eilen olin heti ensi-illassa Ramboa katsomassa. Ja olihan se ihan vitun helmi.


Ensinnäkin kyllä yllätti että John oli oikeasti hyvä hahmo. Stallone esittää homman viileästi, ja puolet leffasta vain jutellaan harvakseltaan syvällisiä. Vuodet näkyvät hahmossa, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita että mukaan olisi ympätty jotain "ennen homma sujui helpommin" juttuja ja hyvä niin.

Tällaisia ruumiinvammoja ei kyllä monessa leffassa ole nähty, elokuvan loppupuolella TODELLA kuolee porukkaa. Toimintaa seuraa silmä kovana jotta ei vain missaisi yhtään suolenpätkää. Tämä olisi niin ollut joka pojan lempileffa aikanaan, ja siis todella nautin tästä nytkin.


Leffateatterissa vain häiritsi ihmisten suhtautuminen elokuvaan. Kaikki alkoi siitä kun leffan nimi tuli ruutuun ja porukka alkoi taputtamaan. Toki itsekin sitten taputin, legendahan on kyseessä. Mutta koko leffan ajan puolet teatterista taputti ja nauroi jokaisen Rambon vähänkään isomman tapon jälkeen. Näistä taputtajista varmasti osa oli ihan oikeasti fiiliksissä, mutta sain kyllä sellaiset vibat että suurin osa vain nauroi leffan vanhanaikaisuudelle ja piti pätkää tahattomana parodiana.

Tällaiset ihmiset voivat painua helvettiin, sillä Rambo oli parasta toimintaa vuosikausiin. Sitä sitten pitää nauraa että toimintaleffassa ei olekaan bullet timea vaan vain bulletteja? Rambo IV:llä on paljonkin enemmän meriittejä kuin mitä puolet katsojista sille antaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #304 : 23.02.2008 11:04 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Tällaiset ihmiset voivat painua helvettiin, sillä Rambo oli parasta toimintaa vuosikausiin. Sitä sitten pitää nauraa että toimintaleffassa ei olekaan bullet timea vaan vain bulletteja? Rambo IV:llä on paljonkin enemmän meriittejä kuin mitä puolet katsojista sille antaa.
Näin on näppylät. Onneksi siinä näytöksessä, missä olin, ei ollut mitään taputtelijoita ym. ölisiöitä.

Kävin myös katsomassa vuoden parhaan leffan eilen ja loistavahan se oli. Oli muuten todella hyvin tehty kaikki suolenpätkä&raajat lentää efektit. It's a long road eli Rambon themekin löytyi parista kohtauksesta. mikä oli todellakin rlz.

Pitää kyllä katsoa 1-3 osat tässä viikonloppuna vielä.

HUOM. Varoituksena vielä. JOS WARETATTE RAMBON, KUOLETTE!
Play-Asia
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #305 : 23.02.2008 12:50 »
tuhis Vieras Heh, tuommosen internezpelin killassa jutusteltiin Ranposta ja mainitsin kanssa että jos leffan waretsii niin kuolee - tuskallisemmin kuin jos ottaa Jack Baueria netistä.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #306 : 23.02.2008 14:42 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Itsekin kävin katsomassa Rambon eilen, klo 19.15 näytöksessä paituvei. Olihan se hyvä ja jotenkin virkistävää menoa noihin moniin tasapaksuihin toimintaleffoihin verrattuna. Stallone oli hyvä ja oli oikeasti todella karun näköinen, ei mikään bodari vaan juuri sellainen tukkijätkä.

Varmasti väkivaltaisin mainstream-leffa, jonka olen nähnyt eikä K18-lätkä siinä ihan turhaan ole todellakaan. Sakkia menee halki, poikki ja pinoon sellaista tahtia että heikompia varmasti hirvittää  :) Tämähän on tosin selvää kaikille, jotka ovat nähneet yhdenkin trailerin elokuvasta  ;D Pituuttakaan ei pahemmin ollut (1h 30min), eikä missään vaiheessa ollut sellaista tunnetta, että elokuvaa olisi yritetty venyttää mitenkään. Voisi melkein sanoa, että pidempikin olisi voinut olla.

Tuossakin näytöksessä taputettiin ehkä jotain neljä kertaa. Jotkut yksittäiset ihmiset taputtivat, kun Rambo teilasi jonkun tyylikkäästi, mutta koko sali räjähti taputtamaan lopputekstien vieriessä ruudulle.

Todellakin parasta toimintaa vuosikausiin.


« Viimeksi muokattu: 23.02.2008 19:24 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #307 : 24.02.2008 11:23 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Kävin eilen katsomassa Lordin Dark Floors -kauhuleffan.

Yksiselitteisesti voisin sanoa, että mikäli tästä pätkästä poistettaisiin kaikki Lordi-örmöt, olisi jäljellä "virallista" Silent Hill -leffaa huomattavasti parempi ja autenttisempi Silent Hill -leffa. Hyvin olivat pojat siis pelinsä pelanneet. Visuaalinen ilme, juoni ja teemat olivat hyvin SH, monesti hyvin kliseisiä mutta silti varsin toimivia.

Mutta tämä ei ollut SH-elokuva, tämä oli kauhuelokuva jossa Ava, Kita, MR. Lordi ja muut kaikkien 10-vuotiaiden suosikit (ei minun sanani vaan jonkun ihme managerin tms) pelottelivat sairaalassa jumittavia ihmisiä. Ja kauniimmin tätä ei voi sanoa joten anteeksi herra Putaansuu, mutta kukaan Lordista kuullut tai kuulematon ei voi, ei vain voi ottaa niitä örmöjä tosissaan tai pelätä niitä. Myönnettäköön että myös joidenkin näyttelijöiden hahmot olivat surkuhupaisia ja herättivät hilpeyttä, mutta Lordi-örvelöt olivat vain noloja. Porukka hihitteli läpi leffan, mutta se oli tietenkin monen teinin kohdalla ihan heidän oma häpeänsä.

Mutta leffa ei itse asiassa ollut lainkaan pöllömpi, siinä oli joitakin vakavia kömmähdyksiä (ja ihmeellinen päivänsäde ja menninkäinen -kohtaus), mutta Lordi- elementin poistamalla (ja SH-nimen lisäämällä) tämä olisi ollut ihan hyvä, kliseinen ja toimiva leffa. Ehdotan että joku omistautunut henkilö tekee tästä version, jossa aina kun ruudussa näkyy Lordi-örmö, a) kuva tummennetaan niin pimeäksi ettei hahmoa voi tunnistaa b) kohta leikataan pois c) kameraa heilutetaan niin paljon ettei kuvasta saa mitään tolkkua (näinhän nykyään kaikissa muissakin leffoissa tehdään.) Veikkaan että tuloksena olisi paljon parempi, nykystandardein laadukas elokuva.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #308 : 24.02.2008 19:34 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Muutamakin kaverini on Dark Floorsissa zombi-extrana. Niitä haluaisin bongailla, mutta muuten pätkä kiinnostaa kuin kilo kivettynyttä mursunpaskaa.

Käsittääkseni sekin oli aika hilkulla, etteivät Lordi-jullit olisi leffassa olleet, mutta näin pääsi nyt käymään. Ehkä sitten jatko-osassa?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #309 : 24.02.2008 20:27 »
tuhis Vieras Lordi-jullit? Tokkopa näitten esiintyminen leffassa vaarassa on ollut missään vaiheessa kun niitten takiahan tuo leffakin tehtiin. Joku mörköleffojen fani tuo Lordi tms
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #310 : 25.02.2008 11:18 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili RAMBO

******/*****

"Ihan kiva".
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #311 : 25.02.2008 12:47 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Noniin, No Country for Old Men voitti ansaitusti oscarit parhaasta leffasta, ohjauksesta, sovitetusta kässäristä ja Javier Bardem parhaasta miessivuosasta.

Käykää katsomassa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #312 : 25.02.2008 23:55 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Kävin tänään elokuvissa ja täytyy sanoa, että mikään elokuva ei ole vähään aikaan laittanut hekotuttamaan yhtä paljon kuin tämän iltainen leffa, joka oli muuten Rambo. Moralistipaskiaiset kauhistelevat, että mitä hauskaa siinä on, kun ihmiset halkeavat barretin luodeista kahtia, irtojalat lentelevät ja päät räjähtelevät, mutta kyllä se vaan on hemmetin hienoa ja lystikästä meininkiä. Tippa meinasi kuitenkin tulla loppukohtauksen aikana linssiin. Hieno mies tuo John Rambo.

Tällaiset ihmiset voivat painua helvettiin, sillä Rambo oli parasta toimintaa vuosikausiin. Sitä sitten pitää nauraa että toimintaleffassa ei olekaan bullet timea vaan vain bulletteja? Rambo IV:llä on paljonkin enemmän meriittejä kuin mitä puolet katsojista sille antaa.

Ja jottei minua yhdistettäisi tällaisiin kusipäihin, tarkennettakoon, että hykertelyni johtui nimenomaan siitä siisteimmästä raa'asta toiminnasta vuosiin ja perkeleen hienosti toteutetuista lentävistä sisälmyksistä. Tuli samanlainen olo kuin joskus ala-asteikäisenä Arskan elokuvia katsellessa. Voi pojat, että olen vieläkin täpinöissäni.


« Viimeksi muokattu: 26.02.2008 00:15 kirjoittanut Turilas »
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #313 : 27.02.2008 22:03 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Mutta toisaalta leffa osasi olla myös vakava ja pisti kyllä miettimään. Suhteellisen raakaa videomateriaalia näytettiin alussa + lapsien ampuminen.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #314 : 27.02.2008 23:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Rambon minäkin sitten kävin katsomassa.


Alun dokumentaarinen materiaali saa palan kurkkuun. Puristan teatterin penkkiä yhä vahvemmin kun viattomien lasten teloitukset näytetään mitään peittelemättä. Joitakin, lähes huomaamattomia, keveitä kohtia on ripoteltu sinne tänne ja niille halutessaan voi nauraa. Minä kuulun niihin, jotka suhtautuivat Ramboon vakavana elokuvana, eikä vain pelkkänä pirkuleen tinkimättömänä ja sisällöttämänä toimintafilkkana. 

Miten helposti sitä nykyään lähes mykistyy kun vastaan tulee Rambon kaltainen elokuva, jota ei ole pehmennetty PG13-käsittelyllä massojen kosiskelua silmällä pitäen. Tämä tuntuu lähemmäs absurdilta ja tekee mieli lähettää henkilökohtainen kiitoskirje Sylverster Stallonelle tämän elokuvan tekemisestä. Mies onnistui kaivamaan toisen legendaarisen elokuvasarjansa ylös katabombeista ja teki sen vähintään yhtä tyylillä kuin Rocky Balboan tapauksessa.

Haukuttavaa Rambosta on vaikea keksiä. Ihan oikeasti.  Sen lisäksi että se on yksi hienoimpia toimintaelokuvia mitä viimeiseen kymmeneen vuoteen on tehty, sen ytimeen on sisällytetty myös tärkeä sanoma, joka on omiaan muistuttamaan siitä miksei kannata vajota masennukseen vaikka joku veisi kauppakeskuksen parkkihallissa viimeisen paikan nenän edestä, kaataisi itse töissä näppiksen päälle kahvikupillisen tai missaisi vaikka yhden bussivuoron.  Ne ovat mitättömiä vastoinkäymisiä jotka eivät anna oikeaa aihetta valittaa ja surra, sillä jossain muualla asiat ovat vain niin paljon huonommin.


Blu-ray ja day 1.  Tehkää lisää tälläistä.


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #315 : 28.02.2008 08:35 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Blu-ray ja day 1.  Tehkää lisää tälläistä.

Silvesterihän on seuraavaksi tekemässä Cliffhangerille jatkoa. Ei se voi olla huono :lol:

Olisit saanut kuitenkin spoiler-tagat tuon tekstisi alun. No ei nyt elämä mennyt pilalle kuitenkaan.

Itsehän singahdan heti huomenna töiden jälkeen lippuluukulle. Ja onhan tätä odotettu!!!
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #316 : 28.02.2008 16:02 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili 21:45 Tennari ykköseen Ramboa katsomaan. Odotan intensiivistä väkivaltapornoa. Aidon kuvamateriaalin esittämisen tarkoitus on varmasti hyvä, mutta sen yhdistäminen Rambon kaltaiseen viihde-elokuvaan on epäilyttävää. Noh, naputtelen fiiliksiä viikonlopun aikana.

Veikkaisin että tuon jälkeen tekee mieli pelata jotain toimintapeliä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #317 : 28.02.2008 16:10 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Aidon kuvamateriaalin esittämisen tarkoitus on varmasti hyvä, mutta sen yhdistäminen Rambon kaltaiseen viihde-elokuvaan on epäilyttävää.

Niin, kaipa Stallonea varmaan hieman koskettaa Burman tilanne, että kyse ei ole vain "sopivasta" kuvamateriaalista.

Ja Rambo II:han kirjoitettiin sen pohjalta kun tiedettiin että Vietnamin sodan jäljiltä amerikkalaisia sotilaita oli edelleen siellä vankina eikä USA halunnut tehdä asialle mitään. Tättärää, Rambo ne tietenkin pelastaa, mutta tarkoitus oli siis oikeastikin herättää keskustelua asiasta ja näin käsittääkseni Amerikassa tapahtuikin.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #318 : 29.02.2008 22:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Siis niinku oikeesti. Jos jotkut väittävät Ramboa camp-henkiseksi ja vain kieli poskella tehdyksi toimintapätkäksi niin katsokaa herranjumala ensiksi Shoot em up!  Ja sitten taas Rambo. Ja sitten tulkaa sanomaan onko niissä mitään samanlaista.  Shoot em up nimittäin on ultrakevyellä otteella tehty genrensä edustajille piruileva toimintatujaus, joka on tehty vain yksi asia mielessä. Se, että se olisi mahdollisimman viihdyttävä.

Ja onhan se sitä. Toimintajaksot ovat aika komeaa katsottavaa ja melkeinpä poikkeuksetta myös varsin kekseliäitä tapauksia. Dialogista ja toiminnasta haiskahtaa yleisesti tosiaan puhdas vittuilu ns. vakavasti otettavia toimintaleffoja kohtaan, jotka astuvat kliseiden kuoppiin.

Paul Giamatti näyttää olevan hyvä melkeinpä roolissa kuin roolissa. Tässäkin kaverin näyttelijätyötä on suoranainen ilo seurata, niin yli hän roolinsa vetää. Tällä kertaa tuo ylinäyttely palvelee loistavasti tarkoitustaan ja sopii elokuvaan kuin nakutettu.

Että ihan jees. Kuukauden päästä en muista tästä yhtään vuorosanaa ja kohtauksistakin vain yhden. Ja siinäkin kohtauksessa näkyy Monica Belluccin suuret... suuri persoonallisuus.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #319 : 01.03.2008 11:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili Rambo on nyt katsottu. Ja pakko myöntää alku oli kyllä koko karmeidessaan aika hälyyttävää katsottavaa. Alkoi oikeasti kiinnostamaan mitä ihmettä sielä Burmassa on. Alkoi oikein mietityttämään onko tilanne oikeasti noin toivoton? Toinen osapuoli ei kuuntele, vaan ottaa mitä haluaa ja jos katsookin väärin syötetään sioille.

Varsin shokeeraanvan sanoman (oli se tarkoituksellinen tai ei) alle on aika helppo piilottaa myös viat. Alun kaameuksien jälkeen huomasin olevani yllättävät tyytyväinen kun Rambo vain pisti porukkaa kasaan leikkaamalla päitä irti ja kirjaimellisesti repimällä aataminomenan irti kaulasta. Yllätyin hiukan itsekkin kuinka hävisi se tappaminen on väärin asenne :) Eli jos suurempia vikoja oli, se peittyi sen hurmion alle kun "pahat pojat" sai selkään.

Ainoa mikä jäi loppujen lopuksi hiukan mietityttämään oli "viimeinen taistelu" sielä rannalla. Meidän suuri sotasankari John Rambo oli käytännössä koko ajan tulittamassa vihollisia yläpuolelta, "tykin" kanssa jossa oli suoja edessä. Lihas, pää ja alahuuli tärisi niin *erkeleesti, mutta olisihan sitä nyt Rambolta enemmän odottanut, vaikka tämähän oli varsin realistinen näkökulma.

Loppujen lopuksi Rambo on ihan vain toimintaelokuva joka on harvinaisen raaka. Veri ja raajat lentää kirjaimellisesti ja varsin näkyvällä tavalla. Ja vaikka tuossa valittelin kuin Rambo "piiloutui" tykin taakse niin tämä oikeastaan teki elokuvasta hyvänkin. Ei tehty "super Ramboa" joka vetää kuin viimestä päivää ja tappaa kaikki pikkusormellaan ilman sen suurempia ongelmia. Eli ihan onnistunut työ Stallonelta. Hyvin samassa hengessä kuin Rocky ja se onnistui.

Tänään sitten se leffa josta ei voi tulla kuin pettymys: Sweeney Todd. Pettymys siksi koska Burton ja Depp ovat parivaljakko jolta aina odottaa hyvää, mutta leffan musikaalisuus kuitenkin kolahtaa aisteihini niin että manaan koko leffan. No, tänään se nähdään.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #320 : 01.03.2008 11:27 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Burmasta pakoon päässeet sanovat, että Rambo antaa realistisen näkemyksen paikan tilanteesta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #321 : 01.03.2008 11:33 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili Tiedän että nuo ovat kokeneet kovia ja tämä ei ehkä ole se mihin minun pitäisi kiinnittää huomiota artikkelissa mutta en vain voinut mitään kun henkilöiden nimet kerrottiin. Aloin vain nauramaan: "Toe Toe Po, and his wife Mu Mu Po". Varmasti meidänkin nimet naurattavat heitä yhtä paljon, mutta nuo tuntuvat ihan lauantaipiirrettyjen hahmojen nimiltä :D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #322 : 01.03.2008 17:13 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Rambo oli kyllä oikeanlainen leffa. Vieressä istunut muija, ei varmaan nähnyt puoliakaan leffasta kun oli kokoajan käden silmien edessä. Nyyh.

Biorexin äijät myös osaavat säätää äänet leffan mukaan. Välillä meinas tukka lähteä päästä räjähdyksien kohdalla ja niin edespäin. Itse leffa tuntui todella lyhyeltä. Olin myös spoilannut itseäni vähän liikaa kaikenmaailman gifeillä ja trailereilla, mikä on aina kuolemansynti. Loppujenlopuksi olisin halunnut nähdä enemmän Rambo vs the world matskua. Ja enemmän nuolia.

No väkevä leffa jokatapuksessa ja tekee vain hyvää pullamössöbourne kansalle. Tosin toi esille todella häiritseviä piirteitä eräistä teatterin takarivin ajattelijoista, kun kuulin naurua
Spoileri (osoita katsoaksesi)
aikana. Suljettuun koppiin vaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #323 : 01.03.2008 18:04 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Itse leffa tuntui todella lyhyeltä.

Itse olin samaa mieltä, että muutama lisäminuutti ei olisi ollut pahitteeksi, mutta aika samanpituinenhan tuo oli kuin muutkin Rambot. Eipähän ainakaan ollut venytetyn tuntuinen, toisinkuin moneet muut leffat nykyään...
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #324 : 01.03.2008 18:16 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
Itse leffa tuntui todella lyhyeltä.

Itse olin samaa mieltä, että muutama lisäminuutti ei olisi ollut pahitteeksi, mutta aika samanpituinenhan tuo oli kuin muutkin Rambot. Eipähän ainakaan ollut venytetyn tuntuinen, toisinkuin moneet muut leffat nykyään...

Tämä johtuu siitä koska alkuaseltelmien laittaminen kesti melkein sen tunnin ja elokuvan pituus taisi olla pari minuuttia vailla 1,5h. Vihdoin kun Rambo pääsi toimiin oli elokuvasta mennyt puolet.

Tai näin sen itse olen päätellyt. Minusta elokuva nimittäin tuntui myös lyhyeltä, ja alkua tuli seurattua mielenkiinnolla kyllä, eli tylsää ei tullut, mutta itse "rambotoiminta" pääsi kehiin minusta vasta puolen välin jälkeen.

Onhan tosin sekin että useampi toimintaelokuva on nykyään lähelle 2h. 1,5h elokuvat yleisestikkin ovat nykyään aika harvinaisia. Ainakin niiden osalta mitä suurin osa yleisöstä katsoo.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #325 : 01.03.2008 21:39 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Rambon kävin itsekkin katsomassa, kuten aiemmassa viestissä sen jo kerroin. Ei uusin Rambo mitenkään maata mullistavaa yllätystä tarjonnut. Alussa näytettiin kauheuksia ja pahiksista tehtiin pahiksia, jotta toiminnalle saatiin oikea motiivi. Aika vanha kikkahan tuo. Aito materiaali ei ollut onneksi niin järkyttävää mitä itse aavistelin.

Jäin kaipaamaan hieman enemmän sisältöä elokuvalta. Nyt kaikki oli hyvin 90-lukumaisesti ennalta-arvattavissa, tosin sarjalle ja genrelle uskolliseen tyyliin. Muutenkin pätkä oli hyvin mutkaton, eikä turhaan kikkailuun oltu sorruttu. Jonkinlainen toimintaelokuva-vaihde on siis syytä laittaa päälle kun tätä elokuvaa katsoo, koska paras asia mitä elokuva tarjoaa on Rambon eri tavat tarjota kuolemaa. Se tyyli jolla elokuva on tehty on kuitenkin esimerkillinen. Aseiden voima ja niiden käytön seuraukset kuvataan uskottavasti. Turhia puujalkavitsejä ei onneksi ole ja alueen tilanteen vakavuus välittyy katsojalle asti. Tyylikäs toimintaelokuva siis.

Pituus oli aivan riittävä. Jos tuohon olisi vielä puoli tuntia laittanut lisää, olisi tarinaakin saatu syventää huomattavasti. Puoli tuntia lisää räiskintää ja koko leffa olisi ollut pilalla. Nyt tuon vielä jaksoi katsoa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #326 : 02.03.2008 02:09 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Ainoa mikä pudotti vähän Rambon pisteitä oli:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Muuten täydellinen leffa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #327 : 04.03.2008 00:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Yllättävän hyvin on tuo Jurassic Park kyllä ikääntynyt. Silloin natiaisena sen näkeminen oli aika maaginen kokemus ja muistan hyvin miten leffateatterissa silloin kurkin sormien välistä siinä kohtauksessa missä T-Rex nappaa vessanpytyllä istuvan ihmisparan. Nyt toisen katselun jälkeen itselleni kävi selväksi, että Jurassic Park pystyy näin myöhemmälläkin iällä olemaan varsin säväyttävä ja nautinnollinen elokuva.

JP:n ensimmäinen tunti on tosin selvästi mielenkiintoisempi kuin loppuosa leffasta. Siinä alustetaan tapahtumia, hahmoja ja tapahtumaympäristöä miellyttävän kauan.  Tarinankuljetukselle ei ole kiirettä ja se on todella hyvä asia. Mielestäni nykypäivänä ns. suuren budjetin elokuvat kärsivät usein siitä, että toiminta lyödään aivan liian nopeasti suurelle vaihteelle. Tarinalle ei anneta mahdollisuutta pysähtyä rakentelemaan loppuelokuvalle tunnelmallisia lähtökohtia, eikä katsoja saa välttämättä tunnelman päästä täysin kiinni. JP:n ensimmäisessä tunnissa on sitä jotain, mikä lähes järjestäen "mennään suljettuun paikkaan ja siellä helvetti repeää" -genren elokuvista uupuu.

Toinen asia, mistä Spielbergin tiimi voi olla ylpeä, ovat GCI-tehosteet. Ei uskoisi välttämättä että JP on tullut teattereihin vuonna 1993. Esihistoriallisten olentojen toteutus pitää päätään pystyssä nykypäivänkin tuotantoja vastaan, vaikkei se nyt todellakaan olekaan mitään jumalatonta efektitykitystä. Sen sijaan liskot on saatu upotettua aitoja taustoja ja verta ja lihaa olevia näyttelijöitä vasten erittäin hyvin. Malliesimerkki miten GCI palvelee tarkoitustaan. Se on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Hieno seikkailuelokuva on kyseessä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #328 : 04.03.2008 10:57 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
Toinen asia, mistä Spielbergin tiimi voi olla ylpeä, ovat GCI-tehosteet. Ei uskoisi välttämättä että JP on tullut teattereihin vuonna 1993. Esihistoriallisten olentojen toteutus pitää päätään pystyssä nykypäivänkin tuotantoja vastaan, vaikkei se nyt todellakaan olekaan mitään jumalatonta efektitykitystä. Sen sijaan liskot on saatu upotettua aitoja taustoja ja verta ja lihaa olevia näyttelijöitä vasten erittäin hyvin. Malliesimerkki miten GCI palvelee tarkoitustaan. Se on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Itse ajattelin ihan samaa eilen kun elokuvaa katselin. Aivan uskomatonta että jo 1993 saatiin tuollaista jälkeä, kun katselee jotain nykyleffoja. Myönnän kyllä että hiukan jotkin tilanteet pistivät silmään, mutta tietyissä kohdissa illuusio oli täydellinen.

Tosin, ymmärtääkseni Spielberg on myös perinteisten tehosten perään. Eli hänen mielestää pelkkä CGI ei ole hyvästä. Joten veikkaan että aina kun on ollut mahdollista elokuvassa on käytetty jotain muuta kuin CGI-pätkää. Mikä varmasti tekee elokuvasta huomattavasti paremman kestämään aikaa.

Muuten kyllä huomasin että elokuvassa on uskomattoman paljon pikku virheitä. Mikä ei anna ohjaajasta oikein hyvää kuvaa. Oksia ja kasveja ilmestyy seuraavassa kuvassa tyhjästä jne. Kaikista paras tilanne on kun Rex tulee ulos aitauksestaan. Eli astuu rauhallisesti asfaltin puolelle. Sitten kun Rex työntää autoa samaisesta kohdasta, siinä onkin kerrostalon kokoinen pudotus O_o. Tämä ei anna Spielbergistä mitenkään huolellisen tuntuisen ohjaajan kuvaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia « Vastaus #329 : 08.03.2008 23:00 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Cloverfieldin kävin katsomassa... olipahan paska leffa, jos sitä edes leffaksi viitsii kutsua.
Play-Asia
tallennettu
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 63
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines