Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: The Lord of the Rings: The Rings of Power  (Luettu 13212 kertaa)
The Lord of the Rings: The Rings of Power « : 01.09.2022 23:04 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili Tämä tuleva floppi (?) ansaitsee oman aiheensa. Miljardi dollaria hintaa, saako rahalla laatua? Onko Tolkienin alkuperäisteos perseraiskattu? Pitääkö alkuperäismateriaalia kunnioittaa?

Aloitus 2.9 Amazon Primessä. Ainakin traileri on aiheuttanut aivan valtavan äläkän Tolkien fanien keskuudessa(imo täysin ymmärrettävästi). Ainoat positiiviset kommentit on kirjoitettu maksettujen influencereiden suulla ja näyttelijäkaarti puolustanut sarjan ottamia vapauksia mitä mielenkiintoisimmilla perusteilla. Pakko tämä on tietenkin katsoa, ainakin ensimmäinen jakso ihan huumorimielessä ja tietenkin aina pitää antaa mahdollisuus.

Traileri

Lautalaisten mietteet? Trailerin kommentit kertoo karua kieltä miten fanit kokevat asian. Meme materiaalia tämä ainakin tuottaa.  :rollaus:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #1 : 01.09.2022 23:54 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Näistä trailereista jää vähän ristiriitainen fiilis. Ensimmäinen herätti mielenkiinnon, mutta siinä oli jokin "vinossa". Se ei tuntunut LOTRilta. Toinen traileri lupasi hyvää ja tämän nähtyäni mietin että ovat ehkä löytäneet kuitenkin sen mitä Jackson teki. Mutta tuo kolmas traileri taas... Siitä tulee mieleen Netflixin teineille suunnatut ontot fantasia sarjat. Se erona että tähän on tosiaan kaadettu rahaa kottikärryillä. Meno siis näyttää varsin hienolta, mutta siinä ei ole ns. mitään, se on ontto.

En siis oikein ole saanu vielä selvää mitä ovat oikeasti tekemässä. Pelkäsin alunperin että tässä tehdään jotain Game of LOTR sarjaa joka olisi ollut pöhelöä. Mutta nyt tuntuu että tässä mennään pahimmassa tapauksessa aivan toiseen suuntaan. Toivottavasti sieltä on tulossa ihan oikea Keski-maahan sijoittuva sarja, eikä mitään enempää tai vähempää. Mutta, saa nähdä. Eihän tämä nyt kovin lupaavalta vaikuta, viimeisimmän trailerin perusteella.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #2 : 02.09.2022 07:44 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jackson teki trilogian sydämellä, suurena intohimoprojektinaan. Joka sekunnista huokuu, että elokuvien jokaista yksityiskohtaa hiottiin täydellisyyteen. Niissä on lämpöä ja uudelleenkatseltavuusarvoa.

Jotenkin tuntui myös siltä, että Hobitti-trilogiaan Jacksonin "intohimokaivo" oli kuivunut ja mies lähti mukaan ennen kaikkea rahan takia. Toki voi myös olla, että tuo kirja ei vain toiminut kolmeen osaan venytettynä elokuvina niin hyvin kuin LOTR.

Olen nähnyt tästä trailerit, ja voi kuinka haluaisinkaan tältä sitä ainutlaatuista Jacksonin kodintuoksuista LOTR-fiilistä. Traikuista en sitä löytänyt. Toki riittävän hyväkin sarja kelpaa, ei siinä mitään. Ehkä ensimmäinen askel on hyväksyä, että se on erilainen. Ja se voi olla hyvä sellaisenaan. Mielenkiintoista seurata, mikä on konsensus parista ensimmäisestä jaksosta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #3 : 02.09.2022 07:47 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuleekos Amazoniin muuten sarjojen jaksot yleensä kaikki kerralla vai tiputtelevatko niitä viikon tms. välein? Ei siis viitsisi Amazonia tilata vielä jos jaksoja joutuu odottamaan aina viikon.

EDIT: Löytyikin uutinen että nyt kaksi jaksoa ja sitten joka perjantai uusi. Odotellaan siis rauhassa..


« Viimeksi muokattu: 02.09.2022 08:28 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #4 : 02.09.2022 09:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Minulla onkin näköjään jopa käyttämättä 30 päivän ilmainen kokeilu Prime videoon. Eihän se pahan hintainen muutenkaan ole (5,99€), mutta taktikoidaan nyt ja katsotaan sarjan kaikki jaksot sitten kun ne ovat ulkona.

Reseteraa vilkaisin ja siellä ainakin kehutaan kahta ensimmäistä jaksoa – kääntääkö tämä sarja sittenkin epäilykset nurinkurin?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #5 : 02.09.2022 10:05 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Jotenkin tuntui myös siltä, että Hobitti-trilogiaan Jacksonin "intohimokaivo" oli kuivunut ja mies lähti mukaan ennen kaikkea rahan takia. Toki voi myös olla, että tuo kirja ei vain toiminut kolmeen osaan venytettynä elokuvina niin hyvin kuin LOTR. 

Tässä on hyvä muistaa, että alunperin Hobitin piti olla kahden elokuvan kokonaisuus ja toteuttaa ohjaajaksi asetetun Guillermo Del Toron visiota, jonka piti tyylillisesti tarkoituksella erota aiemmista LOTR-elokuvista. Tälle visiolle tehtiin esituotantoa melkein kaksi vuotta, kunnes jostain syystä Del Toro jätti projektin ja Peter Jacksonin - joka oli ihan suoraan sanonut, ettei halua enää ohjata lisää näitä jättileffoja, vaan pysyä lähinnä käsikirjoitus- ja tuottajapuolella - oli ikään kuin pakko astua ruoriin.

Virallinen syy Del Toron lähtöön oli, että projekti kesti liian pitkään ja hänellä painoi muut sitoumukset päälle, mutta kukapa näistä lopulta tietää. MGM:n velkatilanne ja erinäiset studiokaupat vissiin kyllä ihan oikeasti hidastivat projektia aikansa, eli voihan se olla. Tarkimmat tosifanijoukkojen foliohatut ovat toisaalta huomanneet, että ohjaajavaihdoksen jälkeen oikea tuotanto starttasi melkein välittömästi, mutta Del Toron vision sijaan tyyli palautettiin Jacksonin aiempien LOTRien mukaiseksi ja jossain vaiheessa proggis paisui myös kolmeen leffaan. Huvittavasti lisää esituotantoaikaa ei Jacksonille kuitenkaan suotu, ja niin mies painoi kolme leffaa kasaan käytännössä niin, että suunnittelupuolella heitettiin hiki hatussa lisää rataa just siihen jo täydessä vauhdissa olevan junan eteen. Eipä siis kaiken kaikkiaan ihme, että lopputulos oli mikä oli - ja kyllähän tässä vähän väkisin luovat erimielisyydet sekä tuotantoyhtiöiden mahdollinen taustavaikutus haisee.

Tämä siis lähinnä vaan tarkennuksena, että Jackson ei tosiaan olisi nähtävästi halunnut Hobitteja ohjata, mutta joutui siihen tilanteeseen monen tapahtuman kautta puoliväkisin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #6 : 02.09.2022 10:35 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Reseteraa vilkaisin ja siellä ainakin kehutaan kahta ensimmäistä jaksoa – kääntääkö tämä sarja sittenkin epäilykset nurinkurin?

Tuossa se taikasana onkin.


Hobitista sen verran, että siitä löytyy fanin tekemä Book Edit. Trilogia koostettu yhdeksi n. 4 tunnin elokuvaksi. En ole vielä katsonut, mutta voi melkeinpä heti sanoa että kuulostaa paljon paremmalta kuin viralliset julkaisut.
Play-Asia
tallennettu
Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #7 : 04.09.2022 14:32 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ihan hyvältä vaikutti pari ekaa episodia. Visuaalisesti erittäin nättiä - eikä siis pelkkää CGI muovia, vaan mukana paljon komeaa lavastetta ja maskia. Tarinasta vielä paha sanoa mitään, mutta tyyliltään vaikuttaa melko perinteiseltä hyvän ja pahan välisestä taistelusta fan servicellä höystettynä. Uskon House of the Dragonin tarjoavan lopulta tässä syvällisempää kokemusta.

Tummaihoisten castaaminen joihinkin rooleihin kieltämättä tuntuu hieman pakotetulta, mutta ei nyt varsinaisesti itseäni häiritse. Jännä kuitenkin että ilmeisesti muut etnisyydet loistavat edelleen poissaolollaan.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #8 : 04.09.2022 19:35 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili Katsoin ensimmäisen jakson. Oikeastaan heti nousi kysymys kenelle tämä on tehty? Lorea ei kunnioiteta, joten faneille tämä ei ole. Lapsille sarja on liian raaka ja kasuaaleille sanalla sanoen tylsä. Tummia hahmoja enemmän silmiin pisti 2000 luvun parturista hankitut buzzcutit, fadet ja hiustyyli muutenkin. Galadrielin strong independent woman- setit aiheutti paikoitellen myötistä. Selkeästi Jacksonin Lotreista on kopioitu hahmot ja monet kohtaukset, mutta nyt ne tuntuvat vain Jacksonin hahmojen halvoilta kopioilta. Oli oikeasti pakotettava itsensä katsomaan koko jakso. Ongelma ei siis ole visuaalinen tyyli, kiintiöhenkilöt tai edes feminismi, vaan ihan puhtaasti sarjan tylsyys. Ellei tämä tästä huomattavasti parane, niin en usko sarjalle kovin ruusuista tulevaisuutta. Kilpailu on kovaa ja tämä jää auttamatta monen muun sarjan jalkoihin.

Annetaan -2/5 yrityksestä. Maisemakuvaukset oli paikoitellen ihan kaunista katseltavaa ja monikulttuurisen karvajalka populaation meininki tavoitti 5% Konnun tunnelmasta ollen varmaan ekan jakson parhaita hetkiä. Ei uskoisi sitä rahamäärää mikä sarjaan on upotettu ellei paremmin tietäisi.

Fanina harmittaa missattu tilaisuus.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #9 : 05.09.2022 08:51 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Katsoin ensimmäisen jakson. Oikeastaan heti nousi kysymys kenelle tämä on tehty? Lorea ei kunnioiteta, joten faneille tämä ei ole. Lapsille sarja on liian raaka ja kasuaaleille sanalla sanoen tylsä.

Aika paljon tuntuu tosiaan jakavan mielipiteitä. Yksi Tube-kriitikko, jonka kanssa tuppaan olemaan usein viihteestä samaa mieltä, linjasi, että mahdollisesti komein striimaussarja ikinä ulkoisesti, mutta samalla dialogi tyhjää täynnä eikä yhdestäkään hahmosta välitä pätkääkään. Toisaalta esimerkiksi oman kaveriporukan suurin Tolkien-fani oli oikein positiivinen sarjan alun suhteen.

Itselle tuli eniten yllätyksenä se, että Amazon on maksanut sen massiivisen hinnan lähinnä jo sovitetusta Tolkien sisällöstä, eli kolmesta LOTRista, Hobitista ja muutamasta näiden liitteestä. Eli esimerkiksi Silmarillion ei kuulunut pakettiin, mikä taas väkisin tarkoittaa sitä, että tätä sarjaa koitetaan luovia kasaan tuttujen hahmojen ja liitteiden voimalla vähän niinkun siellä ostettujen ja jo tehtyjen propertyjen välissä. Eipä siis mikään ihme, jos tarina tuntuu (ainakin osasta yleisöä) olevan täynnä pumpulia. Suoraan sanottuna hämmentävä veto Amazonilta tuossa oikeus- ja tarinapohjapuolella.

Itse en siis ole vielä katsonut, mutta vastaanoton perusteella ei ole kyllä mikään kiire. Pitää varmasti testata, kunhan jaksoja on vähän enemmän / kaikki ulkona - tai jos yhtäkkiä alkaa kuulua uutisia, että homma onkin kääntynyt kiistattomaksi parhaudeksi - mutta saa nyt kypsyä toistaiseksi. Ennemmin tosiaan laitan ensin House of the Dragonin pyörimään, ja on tässä katsottavaa ihan riittävästi myös ilman koko kansan fantasiaeepoksia.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #10 : 05.09.2022 11:48 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Aika tyypilliseltä keissiltä nykyajan tv-viihteessä vaikuttaa. Otetaan joku vanha ja monella tapaa vakiintunut tarina/maailma, tuupataan tekemiseen hirveä kasa rahaa, annetaan käsikirjoittajien/tuottajien/ohjaajien kyllästää koko juttu omilla ns. reaalimaailmaan kuuluvilla mielipiteillään/arvoillaan ja lopuksi vittuillaan minkä keritään vanhoille faneille, jotka vain haluaisivat nähdä fantasiamaailman niinkuin se alunperin kirjoitettiin ilmam turhia muutoksia.

Jotenkin kumma miten kärkkäästi studiot ovat nykyään valmiita etäännyttämään fanit, ottaen huomioon että he ovat kuitenkin ne, jotka sarjaa pääasiassa katsovat ja jotka siitä puhuvat muille. Näkisin, että tässä on aina kohtalainen riski, koska tosiaan ei ne pelkät kasuaalit kannattele mitään sarjaa.

Osaako joku muuten vastata siihen, että kun sarjassa pitää kerran olla tietty kiintiö tummia, niin miksei käytetä niitä jo valmiiksi loreen kuuluvia tummia ”rotuja”, vaan esimerkiksi nyt haltioista on pitänyt tehdä tummaihoisia? Eihän kenelläkään olisi ongelmaa sen kanssa, että sarjassa seikkailisi hyvistenkin puolella  tummia haradrimeja esimerkiksi.


Pitänee tätä nyt kuitenkin katsoa edes eka jakso, kun Prime-tilaus on päällä. Voihan se olla ihan katsottava.
tallennettu
Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #11 : 05.09.2022 12:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili

Osaako joku muuten vastata siihen, että kun sarjassa pitää kerran olla tietty kiintiö tummia, niin miksei käytetä niitä jo valmiiksi loreen kuuluvia tummia ”rotuja”, vaan esimerkiksi nyt haltioista on pitänyt tehdä tummaihoisia? Eihän kenelläkään olisi ongelmaa sen kanssa, että sarjassa seikkailisi hyvistenkin puolella  tummia haradrimeja esimerkiksi.


Tässä kiteytyy koko ideologian ydin, pyritään lopputuloksen "tasa-arvoon". Haltijat on aina olleet ns. parempaa väkeä ja hierarkiassa ykkösiä. Mikäli haltijat olisi valkoisia ja rosvot jne. mustia kirjoitettaisiin vauhkoontuneina artikkeleita miksi sankarit on aina valkoisia. Samasta syystä Galadrielistä on tehty superwoman, tämä näkyy ensimmäisen jakson kohtauksessa jossa joukon valkoiset miehet ovat täysin hyödyttömiä ja taistelu hävittäisiin pystyyn ellei Kung Fu Galadriel saapuisi silpomaan vihua no look mooveilla.

Toki "jännä" miksi extroissa tätä diversiteettiä ei nähdä, vaan vaade koskee vain päähenkilöitä. Tämä luo asetelmasta epäuskottavan, maailma ei siis ole kulttuurien sulatusuuni, vaan ainoastaan top2% maailmasta. Samaa näkee tietenkin oikeassa elämässä, sukupuolikiintiöitä vaaditaan vain hyvä palkkaisiin duuneihin.

Edit: ja tuohon vielä miksi studiot tuhoaa vanhat tarinat saamme vastauksen Tolkienilta itseltään, kaukaa viisaasti hän kirjoitti “Evil cannot create anything new, they can only corrupt and ruin good forces have invented or made”


« Viimeksi muokattu: 05.09.2022 13:01 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #12 : 05.09.2022 22:21 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili Kakkosjakso katsottu. Tutkiskelin ennakkoon jo ketä spedejä nämä on ohjannut / käsikirjoittanut ja tokan jakson kohdalla yllätys oli suuri. Jos ekan jakson kirjoitti nevarit nimeltä Patrick McKay ja John D. Payne, niin tokaan jaksoon  oli saatu ihan eri kaliiberin Gennifer Hutchison, joka on kirjoittanut Better Call Saulia ja Breaking Badia. Kakkosjakso olikin käsikirjoitukseltaan johdonmukaisempi, vaikka dialogi edelleen paikoitellen samaa jäykkää rautalankaa mitä ekassa jaksossa. Tämän jakson perusteella en oikein allekirjoita miggen puheita komeista lavastuksista, varsinkin kääpiöiden kotiluola oli kuin videopelistä ja lavastekohtaukset kuin halvasta teatterista. Ei ainakaan itselle tullut mikään vahva immersio, että nyt ollaan oikeasti siellä. Ehkä jos katsoisi jostain kolmen metrin päästä, niin että hieman samea kuva peittäisi alleen styroksista tehdyt kalliot. Harfootien kohtaukset edelleen sarjan parasta antia.

Mikäli en olisi Tolkienin fani, niin tuskin katsoisin tätä enää jaksoakaan. Nyt on vaan pakko hampaat irvessä yrittää. Vähän sama kuin Hanoi Rocksin jäsenten soololevyt, geneeristä tylsää perusrokkia, mutta välillä laittaa soimaan idealla "josko tästä nyt alkaisi pitämään ja tajuaisi sen mitä tällä on haettu". Siinäkin ilman Hanoi -leimaa ei levy pyörisi edes yhtä kertaa loppuun soittimessa.

Itsellä muuten oli aika paljon ekan jakson kanssa kuvanlaadun kanssa ongelmia striimatessa, mutta tokan kohdalla latasin jakson Primestä ja kuvanlaatu pysyi näin tasaisena. Melkein pakko tehdä näin jatkossa muutenkin, niin ei tipahtele bitratet.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #13 : 07.09.2022 21:04 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Hobitista sen verran, että siitä löytyy fanin tekemä Book Edit. Trilogia koostettu yhdeksi n. 4 tunnin elokuvaksi. En ole vielä katsonut, mutta voi melkeinpä heti sanoa että kuulostaa paljon paremmalta kuin viralliset julkaisut.

Mulla on Hobitista ”M4’s Book Edit”, joka on reilut 4h. En oo vielä katsonut, mutta tuossakin ilmeisesti poistettu kaikki turha ”höttö” mutta mukana on myös jotain, mitä Hobitti-kirjassa ei ole (ns. Appendices-kamaa).

https://m4-studios.github.io/hobbitbookedit/
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #14 : 08.09.2022 11:31 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Hobitista sen verran, että siitä löytyy fanin tekemä Book Edit. Trilogia koostettu yhdeksi n. 4 tunnin elokuvaksi. En ole vielä katsonut, mutta voi melkeinpä heti sanoa että kuulostaa paljon paremmalta kuin viralliset julkaisut.

Mulla on Hobitista ”M4’s Book Edit”, joka on reilut 4h. En oo vielä katsonut, mutta tuossakin ilmeisesti poistettu kaikki turha ”höttö” mutta mukana on myös jotain, mitä Hobitti-kirjassa ei ole (ns. Appendices-kamaa).

https://m4-studios.github.io/hobbitbookedit/

Joo juurikin tuon olen myös ladannut.

LotR RoP porukka laittanut twitteriin tämmöistä:
https://twitter.com/LOTRonPrime/status/1567640086954790912

Play-Asia
tallennettu
Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #15 : 08.09.2022 13:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Otan varmaan ensi viikon perjantaina tuon Primen trialin käyttöön, koska kaikki 1. kauden jaksot ehtivät tulla ulos sen aikana. Sitä odotellessa, laittakaahan kommentteja huomisen kolmannesta episodista.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #16 : 08.09.2022 16:06 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #17 : 08.09.2022 16:10 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.

ja The Boys
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #18 : 08.09.2022 21:33 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.

ja The Boys

Tämä on sarja joka on kummitellu omassa mielessä alusta asti, mutta en ole yhden sarjan vuoksi viitsinyt ottaa palvelua. Voisi kyllä miettiä mistä palvelusta luopuisi kun ottaa Amazonin... Apple+ ainakin. Sieltä kiinnostaisi edelleen McGregorin moottoripyöräreissut (yksi kausi katsomatta) ja kieltämättä aika komea dinosaurus dokkari Prehistoric Planet. Mutta nämä on odotellut katsomista jo jonkin aikaa, mutta kun aikaa vain ei ole näille ollut. Aina on "jotain mielenkiintoisempaa". Joten voisi ehkä lopettaa yrittämisen. Toistaiseksi...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #19 : 08.09.2022 22:34 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.

ja The Boys

Miten saatoin unohtaa, viime vuosiek parhaimpia heittämällä  :rollaus:


Jos ei ole aiemmin ollut, niin Primesta kannattaa samalla tsekata ainakin The Terror (1. kausi), Man in the High Castle, Reacher yms.

ja The Boys

Tämä on sarja joka on kummitellu omassa mielessä alusta asti, mutta en ole yhden sarjan vuoksi viitsinyt ottaa palvelua. Voisi kyllä miettiä mistä palvelusta luopuisi kun ottaa Amazonin... Apple+ ainakin. Sieltä kiinnostaisi edelleen McGregorin moottoripyöräreissut (yksi kausi katsomatta) ja kieltämättä aika komea dinosaurus dokkari Prehistoric Planet. Mutta nämä on odotellut katsomista jo jonkin aikaa, mutta kun aikaa vain ei ole näille ollut. Aina on "jotain mielenkiintoisempaa". Joten voisi ehkä lopettaa yrittämisen. Toistaiseksi...

Amazon maksaa 7€/kk. Ei siihen kenenkään talous kaadu jos ottaa kuukaudeksi kahdeksi.
tallennettu
Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #20 : 08.09.2022 22:53 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Amazon maksaa 7€/kk. Ei siihen kenenkään talous kaadu jos ottaa kuukaudeksi kahdeksi.

Ei niin. Mulla vaan on nyt about 100€/kk edestä näitä "ei-tähän-kenenkään-talous-kaadu" -palveluita, kun näitä pidetään lopulta kauemmin kuin pari kuukautta, koska "en ehdi näitä vielä, mutta en sulje kun katson ihan kohta". Ja olet oikeassa, ei niihin talous kaadu. Mutta alkaa tuntemaan (tässä yhteydessäkin) itsensä vähän tyhmäksi.


« Viimeksi muokattu: 08.09.2022 22:58 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #21 : 26.09.2022 21:36 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili
Amazon maksaa 7€/kk. Ei siihen kenenkään talous kaadu jos ottaa kuukaudeksi kahdeksi.

Ei niin. Mulla vaan on nyt about 100€/kk edestä näitä "ei-tähän-kenenkään-talous-kaadu" -palveluita, kun näitä pidetään lopulta kauemmin kuin pari kuukautta, koska "en ehdi näitä vielä, mutta en sulje kun katson ihan kohta". Ja olet oikeassa, ei niihin talous kaadu. Mutta alkaa tuntemaan (tässä yhteydessäkin) itsensä vähän tyhmäksi.

Näistä kyllä helposti kertyy. Tuossa laskeskelin, että on myös noin 100 eurolla kuukausittaisia musiikki-, peli-, video- ja kirjapalveluita käytössä. Se on kumminkin sen 1200 euroa vuodessa, mutta eipä niitä euroja hautaan saa, joten YOLO. Pitäisi PS+ 12kk uusia taas, mutta yleensä on joulualesta / black fridasta saanut puoleen hintaan niin ehkä kärvistelen sinne asti.

Itse sarjasta. Annoin tälle reilun mahdollisuuden. Katsoin kolme ensimmäistä jaksoa. Ei auta. Toistan itseäni, mutta sarja on yksinkertaisesta tylsää fanien päälle paskomista. Pahinta ei edes ole hiekkapillu Kung Fu - Galadriel ja hänen diversiteetillä kyllästetyt kumppaninsa, vaikka ei se loren päälle paskominen nyt fiilistä varsinaisesti nostata. Rahalla ei laatua saa, ainakaan laadukasta käsikirjoittamista. En ole pitkään aikaan yrittänyt katsoa mitään näin tylsää. Leikkaus aiheuttaa myös jatkuvaa myötistä, verratkaa vaikka alkuperäiseen Lotriin. Taistelukohtauksien leikkaukset ovat kuin Slashin soitto vs. Andy McCoy vedot 40 vuoden hepo narkkaamisen jälkeen, jatkuvasti jäljessä tai edellä. Galadrielin typerät ilmeilyt vielä kruunaavat koko homman.

Eniten olen saanut irti keskustelusta sarjan ympärillä. Youtube ja useat eri foorumit ovat täynnä laadukasta keskustelua aiheesta. Huvittavinta on ollut nähdä miten sekä tekijät, että ns. parempi väki ei kykene myöntämään sarjan huonoutta. Kaikkeen kritiikkiin vastataan  "review bomb" ja "rAzImA". Ikäänkuin kaikki mustien ja naisten tekemä viihde olisi automaattisesti arvostelun yläpuolella ja laadukasta taidetta. Tämän väen logiikka on hyvin kieroutunutta ja täynnä argumentointivirheitä. Myös GoT:ssa on kaikkea sitä mitä  The Rings Of Powerissa, mutta katsojat rakastavat sarjaa ja se on heittämällä mennyt katsojaluvuissa ohi huomattavasti kalliimmasta sisarestaan. Miksi rasisti misogynisti nazi cispaska katsoo uuden GoT:n , eikä näe mustissa tai naisissa mitään vikaa, mutta The Rings of Powerin kohdalla älähtää?

Mikäli The Rings of Power on niin hyvä sarja, kuin mitä wokettajat väittävät luulisi myös "review bombaajien" jäävän vähemmistöön. Nyt myös Rotten Tomatoesin copettajat joutuivat lukitsemaan Audience Score -lukeman 39:n, jotta se ei tipahtaisi alle 10:n. Uskottava puoleeton media. Huutiainen sanoisin.

Saa nähdä mitä Amazonin pamput sanovat jatketaanko sarjaa kuinka kauan. Bezos ei välttämättä niele Muskin vittuiluja ja jatkaa sarjan rahoittamista puhtaasti ideologisista syistä.  Myös too big to fall saattaa pelata osaa tässä keskustelussa, ollaan jo niin syvällä suossa joten on pakko korjata asia kaatamalla lisää fyrkkaa Mordorin nieluun. Tietenkin onhan tätäkin katsottu varsinkin nyt alkuun, mutta mielenkiintoista nähdä miten käy kun sarja etenee mikäli laatu pysyy yhtä alhaisena. Niin tai näin itse lopetan pettyneenä jaksoon kolme. Kertokaa mikäli laatu paranee jatkossa.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #22 : 26.09.2022 23:11 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Ei niin. Mulla vaan on nyt about 100€/kk edestä näitä "ei-tähän-kenenkään-talous-kaadu" -palveluita, kun näitä pidetään lopulta kauemmin kuin pari kuukautta, koska "en ehdi näitä vielä, mutta en sulje kun katson ihan kohta". Ja olet oikeassa, ei niihin talous kaadu. Mutta alkaa tuntemaan (tässä yhteydessäkin) itsensä vähän tyhmäksi.

Tässä on kyllä totuutta. Nykyään mitään voi ostaa enää omaksi ja suurin osa palveluista jotain kk-maksullisia härppäkeitä joita makselee vahingossa vuositolkulla turhaan. Sain juuri lopetettua Dropboxin, jota olen maksellut viimeiset 10 vuotta, vaikka en ole Google Driven jälkeen käytellyt enää vuosiin.  :lol: Otin tässä just ryhtiliikkeen ja lopetin urakalla erilaisia tilauksia pois. Oli tupla-accountit Xbox Liveen, jota en ole viiteen vuoteen käyttänyt, sekä sitten oli parit PSN-tunnarit, joihin meni kymppi joka kuukausi, kun en jaksanut säätää niitä vuosimaksullisiksi. Lisäksi oli erilaisia pianonsoittosovelluksia yms. mitä hemmetin VPN-krääsää, joita randomilla joskus tilaillut. Joka kuukausi varmaan parisen sataa kaivoon, kun ollut niin laiska.

Eniten ylpeä olen siitä että sain viimein lopetettua Netflixin ja Disneyn tukemisen katkaisemalla niiden tilaukset. Eihän ne paljoa maksa ja hyötyä isossa mittakaavassa on yhtä vähän kuin Suomen ilmastonmuutos toimissa, mutta jokainen meistä voi omilla valinnoillaan näyttää hyvää esimerkkiä mädätystä vastaan. :)
tallennettu
Vs: Re: The Lord of the Rings: The Rings of Power « Vastaus #23 : 26.09.2022 23:31 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Saa nähdä mitä Amazonin pamput sanovat jatketaanko sarjaa kuinka kauan. Bezos ei välttämättä niele Muskin vittuiluja ja jatkaa sarjan rahoittamista puhtaasti ideologisista syistä.  Myös too big to fall saattaa pelata osaa tässä keskustelussa, ollaan jo niin syvällä suossa joten on pakko korjata asia kaatamalla lisää fyrkkaa Mordorin nieluun. Tietenkin onhan tätäkin katsottu varsinkin nyt alkuun, mutta mielenkiintoista nähdä miten käy kun sarja etenee mikäli laatu pysyy yhtä alhaisena. Niin tai näin itse lopetan pettyneenä jaksoon kolme. Kertokaa mikäli laatu paranee jatkossa.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä lukuja kuinka paljon Amazon on saannu lisää tilaajia sarjan tulon jälkeen. Tosin jotain voi päätellä siitäkin jos lukuja ei kerrota. Silloin tuskin on kauheasti tullut lisää tilaajia. Lopulta tämä on saattanut olla monelle ns. sisäänheitto sarja. Itselläkin on mielessä vielä jo aiemmin mainittu Boys ja sen päälle Wheel of time, Samatarian, Reacher,... ja uskoisin että muutama mitä en ole tajunnut. Joten pointtina on juurikin saada se tilaaja joka unohtaa tilauksen pyörimään vuosiksi koska "ei talous siihen kaadu."

Eniten ylpeä olen siitä että sain viimein lopetettua Netflixin ja Disneyn tukemisen katkaisemalla niiden tilaukset. Eihän ne paljoa maksa ja hyötyä isossa mittakaavassa on yhtä vähän kuin Suomen ilmastonmuutos toimissa, mutta jokainen meistä voi omilla valinnoillaan näyttää hyvää esimerkkiä mädätystä vastaan. :)
Pelottaa niin paljon likan reaktiot näiden lopetukseen että en ole uskaltanut edes harkita näistä pois hyppäämistä. Ja myönnän että itsekkin tulee katseltua Disney+:a jonkin verran, mutta Netflix on jäänyt aika paljon taka-alalle. Laatu on monilta osin vain niin paskaa. Vaikka on multa sieltäkin niitä hyviäkin sarjoja ja elokuvia katsomatta. Ja käyttöliittymä on Netflixissä edelleen toimivin. On hämmentävää kuinka muut ei saa sitä niin jouhevaksi ja toimivaksi kuin Netflix. Disney alkaa olemaan jo lähellä, mutta esim. HBO:lla on edelleen parannettavaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines