Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 21
Tulostusversio
Aihe: Musiikki  (Luettu 226081 kertaa)
Vs: Musiikki « Vastaus #360 : 19.03.2010 14:38 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Moi.

Miten mulla on mennyt 2000-luvun suurimman ja ainoan rokkitähden Jack Whiten viime vuonna päivänvalon nähneen sivuprojektin ensimmäinen levy? The Dead Weatherin ensimmäinen levy kuulostaa ihan hyvältä, mitä nyt tuon alkupuoliskon ensimmäistä kertaa kuuntelin.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #361 : 22.03.2010 19:12 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
The Internal Tulips - Mislead Into A Field By A Deformed Deer


Tullut kulutettua tuon albumin sampleja viimeset pari viikkoa. Julkaistaan vasta/vihdoin ensi maanantaina. Todella hyvä albumi.

Internal Tulips on kahden miehen indie bändi ja Mislead Into A Field By A Deformed Deer niiden ensimmäinen albumi. Levyn saatavuus saattaa olla vähän heikkoa paikkallisista liikkeistä, mutta ainakin tuon linkin takaa sen voi ostaa joko CD:nä, LP:nä tai MP3- tai WAV-tiedostoina. Ja reilun mittaiset sampletkin löytyy sieltä. Suosittelen.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #362 : 22.03.2010 23:21 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Tullut kulutettua tuon albumin sampleja viimeset pari viikkoa. Julkaistaan vasta/vihdoin ensi maanantaina. Todella hyvä albumi.

Internal Tulips on kahden miehen indie bändi ja Mislead Into A Field By A Deformed Deer niiden ensimmäinen albumi. Levyn saatavuus saattaa olla vähän heikkoa paikkallisista liikkeistä, mutta ainakin tuon linkin takaa sen voi ostaa joko CD:nä, LP:nä tai MP3- tai WAV-tiedostoina. Ja reilun mittaiset sampletkin löytyy sieltä. Suosittelen.

Jotenkin levoton äänimaailma tossa, kun on kikkailtu niin älyttömästi noitten eri soundien ja efektien kanssa psykedeelisen äänimaailman luomiseksi. En tiedä sitten tottuuko tohon lisäkuuntelulla, mutta sekavalta kuulostaa, vaikka onkin tullut kulutettua paljon psyke ja indiekamaa.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #363 : 23.03.2010 14:27 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Planet Mu julkasee paljon hyvää tavaraa mutta toi nyt ei ihan hirveesti kyllä iskenyt. Tätä odotetaan:

http://www.planet.mu/discography/ZIQ259
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #364 : 24.03.2010 16:43 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili The Internal Tulips on kyllä loistavaa kamaa, levy ehdottomasti ostoon!
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #365 : 05.04.2010 20:05 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili 5.4. - Grungen muistopäivä

5.4.1994 Grungen keulakuva, Nirvanan Kurt Cobain ampui aivonsa pellolle. 5.4.2002 Alice In Chainsin Layne Staley kuoli huumeisiin, ruumis tosin löydettiin pari viikkoa myöhemmin. Taidanpa fiilistellä tämän illan, ja kuunnella taas kummankin bändin mainioita Unplugged-levyjä.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #366 : 08.04.2010 16:44 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Levykauppa X:n sivuilla on kaikkea jännää taas viikon ennakkokuuntelussa. Muista en hirveästi osaa sanoa, mutta tämä Kaihoron Skyhook kyllä kuulostaa lupaavalta! Jossain kuulin tuon This Gold We Don't Share -biisin aikaisemmin ja aika sopivaan saumaan sattui nyt sitten tämä ennakkokuuntelukun. Suht. old-school hard rockia linjoilla The Souls (mainio "uuden aallon" suomalainen hard rock -bändi sekin), QotSA. Tykkään, koittakaa.

Samoin itseeni on taas uudelleen kolahtanut Them Crooked Vultures. Vähään aikaan en niitä ollut kuunnellut kunnolla mutta nyt taas tullut plättyä pyöritetyä ja loistavaahan tuo on. Miten ne osaakin...

Myös suomiheviosastoa on tullut jytäiltyä; Mokoman uusin oli X:än ennakkokuuntelussa jokin aikaa sitten ja kuuntelin sen läpi, oliko monestikin. Sydänjuuret-nimikkobiisi on loistava! Annalan äänessä oli totuttelua (en ole Mokomaa ennen kuunnellut), mutta onhan tuo aika tykkiä kamaa. ...Muttei yhtä tykkiä kuin Stam1na, huhuh! Niiden kuopus pitäisi käydä kaupan hyllyiltä poistelemassa, Uudet Kymmenen Käskyä ja Raja on ollut hurjassa kuuntelussa ja tietenkin myös nimikkoalbumi jonkin verran. Onhan sillä Kadonneet Kolme Sanaa joka on eittämättä yksi Stam1nan parhaista kipaleista...

Jonkinlaista trippailuosastoa on myös tullut kuunneltua (vaikken tajunnan laajentamista apuvälinein harrastakaan) ja jotain randomeja: Jean Michel-Jarren Oxygéne, Zero 7 ja Enigman Sadness Part 1 ovat kaikki olleet havaittavissa kaiuttimen ääniaaltoja tutkiessa vaikkei varsinaisesta tehokuuntelusta voi puhuakaan.  Jónsin pirteä (liiankin ehkä joillekin) Go-albumi on yllättävä poikkeus Sigur Rósista ja etenkin Boy Lilikoi on hieno biisi.

Ainiin ja se Mass Effectin Credits-biisi. Faunts - M4 (Part 2) on kyllä hieno biisi. <3
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #367 : 15.04.2010 14:01 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt tuli kyllä sellainen suru-uutinen..

Entertainment & Showbizin juttu
Fuse-kanavan juontaja Mistress Juliyan Twitter
Biohazardin laulajan Evan Seinfeldin Facebook-sivu

Eli Type O Negativen Peter Steele on kuollut.. taas. Nyt vaikuttaisi vähän siltä, että kuoli oikeasti, eikä vain uuden levyn mainoskikka. Vasta eilen tuli kuunneltua Type O Negativeä.

Voi helevetti.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #368 : 15.04.2010 14:14 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Ei jumaliste jos oikeasti kuoli.  :o Olisi ollut mahtavaa nähdä livenä jätkä vetämässä. Bändi tehnyt aina loistavaa musaa ja Steelellä on todella hyvä ääni. Toivottavasti tämä olisi jälleen vain vitsi.
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #369 : 15.04.2010 16:10 »
rinturi Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili EI EI EI EI EI EI EI! Huomenna se on taju kankaalle TypO-paidassa.  :(
<@Fraeon> Heinz pelas jotain 2D-Mariota, jossa pääkkärinä oli lentävä Yoshi joka tuhos lerssillään kenttää
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #370 : 19.04.2010 17:47 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili


Öy

Brantin uusin on nyt soinut viime päivät nonstoppina. Näin tiivistetysti voisi sanoa, että mukavan simppeli levy kuten odotettavissa olikin. Reilu puoli tuntia on tälle juuri sopiva kesto ja Somewhere, Some Womanin soidessa ei muuta kuin uusiksi. Radio Meccasta on hämyisen tunnelmansa myötä muotoutunut minulle levyn ylivoimaisesti paras kipale. Muita huippuja toistaiseksi ovat: Future Rock (We Got It) aavikkorämistelynä, hypnoottinen Somewhere, Some Woman sekä letkeä Little World. Muut ovat "vain" perhanan hyviä.  ;D

Kokonaisuutena G&G on parempi kuin edeltäjänsä Punk Rock Guilt, muttei yllä Somera Sólin taikka Jalamantan tasolle. Tyckkään.



e: Ja ens ti keikalle  8)
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #371 : 06.05.2010 23:26 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Yauhza. Jonkin mielettömän kosmisen voiman ansiosta sain vihdoin pamautettua blogini käyntiin ja toivoisinkin, että kävisitte siellä ja mahdollisesti asiallisesti kommentoisittekin. Tosin tietenkin jos ei ole sanottavaa niin ei tarvitse. :) Vinkatkaahan sellaisille (asiallisille huom huom! >:D) kavereillennekin joita saattaisi jonkinlainen hörhömusablogi kiinnostaakin. Etsemmost.

http://aaniaaltoja.wordpress.com
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #372 : 24.05.2010 12:08 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tulipa törmättyä Society of Soundiin. Society of Sound on hifi-kaiuttimista parhaiten tunnetun B&W:n musiikkiklubi. SoSin jäsenet saavat joka kuukausi kaksi albumia ladattavakseen, joskus lisäksi bonus-albumeja. Albumit on häviöttömästi pakattuja, eli vähintään CD-laatuisia, mutta noin puolet on ns. korkearesoluutioisia äänitiedostoja (joko 44.1kHz/24bit tai 48kHz/24bit), eli CD:tä korkea tasoisempia.

Musiikkilajeja on laidasta laitaan, mutta mitä nyt olen kerennyt noita kuuntelemaan, niin kyllä siinä joitain omaa korvaa miellyttäviä albumeja on mukana. Mm. Peter Gabrielin Scratch My Back, ja varsinkin samaisen henkilön luottokitaristi David Rhodesin ensimmäinen sooloalbumi Bittersweet (joka ei ole vielä myynnissä) osui ja upposi. Ja ainahan on hyvä kuunnella vähän erityyppistä musiikkia kuin mitä yleensä tykkää kuunnella.

Lisäksi joistain artisteista on jonkinlainen artikkeli haastattelujen, kuvien ja videoiden kera.


Tämä lysti tietty maksaa, mutta aika halvaksihan se loppujen lopuksi tulee. 6kk jäsenyys kustantaa 23,99GBP ja 12kk kustantaa 33,95GBP. Jäsenenä saat heti kättelyssä kaikki edellisten kuukausien albumit, joita on tällä hetkellä 26kpl (näistä tosin kaksi ei ole kokonaisia). Eli esimerkiksi 6kk jäsenyydellä saat yhteensä yli 38 albumia noin 28€:lla, eli noin 70 senttiä per albumi. Melko hyvä tarjous ottaen huomioon että albumit on CD-laatuisia, tai parempia. Ja vielä DRM-vapaita.

Tarjolla on myös ilmainen trial, mutta se on jokseenkin turha. Trial-tilillä voi ladata ainoastaan yhden biisin jokaiselta albumilta, eikä korkearesoluutioiset versiot ole tarjolla.

Ainut huono puoli SoSissa oikeastaan on, että albumien lataamiseen tarvitsee erillisen latausohjelman joka on toteutettu itse paholaisella, eli Adobe Airilla. Toimivuus on vähän niin ja näin, mutta eipä siihen tarvitse koskea kuin kerran kuukaudessa. Myös biisien tagit on lähes poikkeuksetta puutteelliset.


Kannattaapi tsekata: Society of Sound
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #373 : 27.05.2010 22:57 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Esitän teille haasteen - suositelkaa mulle sellaista kivaa rumpujytinää linjoilla Amon Tobin ja Venetian Snares. Venetian Snaresistakin saa vielä kertoa, jos on joku tietty albumi mihin kandeisi perehtyä, en ole juurikaan tsekannut häntä paitsi Szamar Madarista tykkään. Amon Tobin sen sijaan <3 Jotain semmosta. D'n'b:täkö se on?
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #374 : 27.05.2010 23:35 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Mikä sanarypäs voisi Amon Tobinin tuotantoa edes tarkasti kuvailla, oisko se vaikka ambienttia jazz-teknoa?  :lol:
Drum n' bass, trip-hop, breakbeat Wikipedian mukaan miehen genrejä.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #375 : 10.06.2010 11:30 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Conan ja Jack White säätää... jotain
tallennettu
Re: Musiikki « Vastaus #376 : 09.08.2010 11:40 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Hassua minkälaisista paikoista uusia artisteja voi löytää. Kävin pari päivää takaperin kaverin häissä, jossa oli livebändi. Nuoret klopit oli jotain morsiamen veljen kavereita, mikä ei tietenkään kuulostanut hirveän mairittelevalta, mutta kappas vaan, poppoo oli erittäin jees. Taitavia soittajia. Muuten setti koostui aika peruskamasta(CCR, Muse, Orbison, Jimi Hendrix, puolikas Paranoid läpällä ynnä muuta), vaikka yhdistelikin aika kivasti klassikoita ja uudempia kappaleita, mutta yhtä biisiä en tunnistanut. Pidin siitä paljon ja se jäi heti soimaan päähän. Muuten en olisi varmaan edes tullut kysyneeksi, mutta kun liidikitaristi kommentoi jotain huomattuaan minun viheltelevän kappaleen kitarakoukkua jatkuvasti, kysäisin sitten biisistä. Ja se oli tämä:

Toe - Goodbye

Sairaan kaunis kappale! Toe on siis japanilainen post-rock/math-rock/mikälie-bändi, joka on tähän päivään mennessä julkaissut kaksi täysipitkää albumia ja pari kolme EP:tä. Pääasiassa musiikki on ihan instrumentaalia, mutta joihinkin raitoihin on lainattu naislaulajia. Tyyliltäänkin bändi tuntuu elävän melko paljon, mutta kaikkea musiikkia yhdistää tietty rauhallisuus, tunteikkuus ja se, että kaikki neljä muusikkoa ovat pirun taitavia. Varsinkin rumpali oli liveklipeissä aikamoista katsottavaa.

Joku vertasi jossain Toeta esim. Explosions In The Skyhyn, jota itse en ole paria biisiä enempää kuunnellut, mutta niiden perusteella ei ihan samoissa sfääreissä liikuta. Vaikka tunnelmat ovat mitä kauneimpia, tapahtuu Toen biiseissä kuitenkin ilahduttavan paljon, rytminvaihdokset yllättävät, ja kuitenkaan soitto ei lähde rönsyilemään vaan pysyy loogisena. Which I like. Ja laitettakoon merkille, että itse olen Toeta kuunnellut vasta vuorokauden verran, vaikkakin lähes tauotta. Ihan hirveitä syväanalyysejä ei siis pysty heittämään, muuta kuin että saatoin rakastua.

Tuo eka linkki oli uusimmalta, viime vuonna julkaistulta albumilta nimeltään For Long Tomorrow. Linkataan siitä vielä toinen biisi, ja pari vähän vanhempaa livevetoa vertailun vuoksi. Näillä mennään:

Long Tomorrow

I Dance Alone

Path



« Viimeksi muokattu: 09.08.2010 14:37 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #377 : 09.08.2010 15:43 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Mulla on nyt tässä jonkin aikaa ollut sellainen uuden musiikin kausi taas päällä, joten on mahtavaa, että niitä uusia bändejä löytyy. Tämä Toe on erittäin mainion kuuloista. Yhtenä syynä kenties toimii se, että siinä missä monesti nämä post-rock-tyyliset fiilistelybändit ovat tosiaan ihan vaan sitä fiilistelyä (joka ei aina tietenkään ole huono asia), mutta näiltä löytyy oikeasti svengiä ja rytmiä sinne taustalle. Biisitkin näyttävät olevan ihan suht kompakteissa pituuksissa, eikä se keskiarvo ole siellä kymmenen minuutin kohdalla, mikä on kivaa vaihtelua Sigur Rósin ja kumppanien (vaikka mahtavia ovatkin!) seuraan. Kiitos tästä!
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #378 : 18.08.2010 22:51 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Miten tämä on mahdollista että tutustun nyt vasta yhtyeeseen nimeltä Muse.. Me likes. Kunnon fiilikset näissä.

Mikään ei voita uuden hyvän musiikin löytämistä  :P
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #379 : 30.08.2010 20:34 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Uudesta hyvästä musiikista puheen ollen, mainitsin tuossa muutama viesti sitten B&W:n Society of Soundista. Noh, siinähän vähän pakosta törmäsi toinen toistaan erilaisempaan artistiin. Tässä parit suosikit.

Dengue Fever
Kategoriassa "musiikkia, jonka en uskonut voivan iskeä näin hyvin - enkä usko vieläkään." Tällä bändillä on melko erikoinen soundi, joka iskee ainakin minuun. Erikoista musiikkia. "Dengue Fever is more innovative and resourceful than 99-percent of the bands that receive 99 times the publicity."

YouTube:
Mr. Orange
Tiger Phone Card
Sober Driver

Spotify: Dengue Fever


Brett Anderson
Melankolistelevaa pop-rockia - iskee siis suomalaisiin kuin nyrkki silmään. Eipä siitä muuta sanottavaa keksi. Musiikki hoitakoon puhumisen.

YouTube:
A Different Place
Clowns
Back to You

Spotify: Brett Anderson
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #380 : 02.09.2010 16:53 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Kolahtaa -verbi on ehkä kulunein termi, kun puhutaan musiikin kuuntelemisesta. Silti minun on pakko sanoa, että viime aikoina on kolahtanut erityisesti Red Hot Chili Peppersin vanha tuotanto. Ja puhun nyt ajasta ennen Blood Sugar Sex Magikia, jolla on omat hetkensä. 80-luvun funkahtava RHCP ei ole mitään erityisen muistettavaa kamaa, mutta ainakin minuun iskee kuin häkä.

Varsinkin pari ensimmäistä levyä ei tarjoa mitään ihmeempää. Voisi sanoa jopa, että tasapaksua kakkaa, mutta tykkään silti. Mother's Milk sitten onkin bändin huippuhetki ja oikea huipennus kasari-RHCP:lle. Ja onhan Mother's Milkillä kaikkien aikojen tyylikkäin kansikuva.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #381 : 22.10.2010 00:16 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt on ruvennut kiinnostamaan stoner rock / metal ja sen tyylinen matsku, meneeköhän paikoitellen sludgen (häh, kuka näitä genrejä tajuaa) puolelle. Oisko suosituksia? Vähän viitteitä voinee antaa tää: Kyuss on alkanut maistua, tykkään niiden pörisevästä saundista ja toisaalta niillä on ihan makeita biisejä. Sleepiä koitin (Jerusalem-levy), mutta se oli jo ehkä vähän liian harhailevaa, en oikein löytänyt mitään "biisejä" varsinaisesti niiltä eikä 52-minuuttinen, osiin jaettu Jerusalem-teos oikein toiminu omalla kohdallani. Rankemmasta kamasta Mastodon on iskenyt jo pitkän aikaa ja nyt uusi tuttavuus High on Fire vaikuttaa aika mairealta. Että jos tiedätte jotain tällaista menoa ja meininkiä niin ehdottakaa ihmeessä! :)
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #382 : 22.10.2010 11:53 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nyt on ruvennut kiinnostamaan stoner rock / metal ja sen tyylinen matsku, meneeköhän paikoitellen sludgen (häh, kuka näitä genrejä tajuaa) puolelle. Oisko suosituksia?

Etelä-Kalifornia oli 90-luvulla stoner-musiikin mekka ja melkeinpä kaikki sen alueen bändit liittyvät jotain kautta toisiinsa. Tuolta alueelta tulee niin paljon hyvää musiikkia että kannattaa melkein valita joku levy vaikkapa Kyussilta kun se oli kerran tuttu. Katsoa ketkä sillä levyllä soittaa ja selvittää missä muissa bändeissä/levyillä samoja heppuja on soittamassa. Tuota kaavaa kun jatkaa eteenpäin niin helposti on monta kymmentä bändiä kasassa. Siitä sitten vain valitsemaan ne itselle mieluisimmat.

Toinen vaihtoehto tutustua myös tuntemattomampiin stoner-bändeihin on levy-yhtiö Meteor Cityn kokoelmat. Kokoelmista ensimmäinen on loppuunmyyty ja siitä joutuu maksamaan vähän ylimääräistä jos sattuu käytettynä jostain löytämään. Toista kolmen levyn kokoelmaa löytyy ainakin Meteor Cityn omasta kaupasta ja muista ulkomaisista kaupoista. Itsellä ei tuota ole, mutta jo pelkän biisilistan perusteella tuota pystyy suosittelemaan varauksetta. Kolmas kokoelma on tullut tänä vuonna ja siltä löytyy aika reippaasti minullekin entuudestaan tuntemattomia bändejä.

Itselle juuri Kyuss on se kaikista kovin ja mahtavin. Kyussista tietysti luonnollinen jatkumo on Queens of the Stone Age ja etenkin niiden muutama ensimmäinen levy. Viimeisimmillä on ollut hyvin vähän tekemistä stonerin kanssa.

Fu Manchu on Kyussin ohella toinen noista varhaisimmista "isoista" stoner-bändeistä. Itse pidän erityisesti The Action is Go - California Crossing ajanjaksosta, jolloin bändissä oli mukana Kyussin entinen rumpali Brant Bjork. Brant Bjorkin soolotuotantoonkin kannattaa ehdottomasti tutustua (vaikkapa levyt Jalamanta ja Somera Sól). Fu Manchun parin alkuperäisjäsen perustama Nebula kannattaa sekin pistää korvan taakse.

Kyuss laulaja John Garcian Slo Burn ja Unida on nopeasti tsekattu kun ensin mainittu sai tehtyä ainoastaan EP:n ja jälkimmäinenkin vain yhden levyn. Erinomaisia kumpikin.

Toki hyvää stoneria tehdään muuallakin kuin Etelä-Kaliforniassa. Esimerkiksi vaikka saksalainen varsin psykedeelinen Colour Haze tai sitten länsinaapurista Dozer ja Truckfighters.

edit: joskus törmäsin tähän History of Stoner Rock kuvioon. Onhan tuo naurettavan moneen ja turhaan alagenreen jaoteltu, mutta ainakin tosta nyt näkee vähän noita isoimpia bändejä ja vaikutteita.


« Viimeksi muokattu: 22.10.2010 13:30 kirjoittanut Japshumwaa »
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #383 : 22.10.2010 13:27 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Onnea Tzibolle maailman mahtavimman musiikin löytämisestä! Tuossa tulikin ylläolevassa viestissä jo hyvä kattaus erilaisia stonerbändejä, joista pääsee alkuun. Heittäisin siihen sekaan vielä saksalaisen My Sleeping Karman, joka menee tuonne psykedeliaosastolle Colour Hazen kanssa. Pörinää löytyy nimenomaan Truckfightersilta ja samaa sorttia tykittävät myös sellaiset ruotsalaiset jo lopettaneet yhtyeet kuin Lowrider ja Astroqueen. Bassovahvaa riffivyöryä tarjoilee myös amerikkalainen Karma to Burn.

Jos High on Fire miellyttää, niin sludgen puolelta suosittelisin tutustumaan Kylesan Static Tensions -levyyn, Baronessiin, sekä Capricornsiin. Cult of Luna saattaisi iskeä myös. Doomimmasta matskusta sitten Electric Wizardin Dopethrone ja Acid Kingin III kuunteluun.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #384 : 22.10.2010 17:37 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Japanilaisella Boris -nimisellä bändillä on muutama hyvä stoner/drone levyke, kannattaa katsastaa!

Mutta sitten.

Brittiläisen Fuck Buttonsin ekaa levyä, Street Horrrsing:ia on tultu kuunneltua. Levy on mielenkiintoinen yhdistelmä rauhallista house-ambienttia ja noise-musiikkia, etenkin vokaaleissa on otettu selvästi vaikutteita Lightning Boltilta. Vähän vanhempaa kamaa on tultu kanssa tyypättya, nimittäin saksalaista Can-yhtyettä ja levyä Tago Mago. Hieman enempi pitäisi vielä kuunnella että saa kokonaisuuden sisennettyä, mutta lupaavasti kokeellista sekoilua, joskin myös niitä kauniita melodioita mahuu myös mukaan.

Myös "Ambient" Black Metal -bändi Wolves in the Throne Room on kanssa ollut kovassa pyörityksessä!


tallennettu
Re: Musiikki « Vastaus #385 : 12.12.2010 17:36 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Mitäs helv.. Wintersunin kotisivuilla eloa yli vuoden tauon jälkeen.

Kuusi vuotta työn alla olleen Time-albumin nauhoitukset alkavat kuulemma olla kasassa ja miksaus pitäisi alkaa joulukuun lopussa. Tuohon tosin tarvitaan uudet tietokoneet ja ne saadakseen bändi joutuu heittämään pari keikkaa, ei tosin vissiin Suomessa.

Ehkä se levy sieltä joskus sittenkin tulee..  :)
tallennettu
Vs: Re: Musiikki « Vastaus #386 : 12.12.2010 17:59 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mitäs helv.. Wintersunin kotisivuilla eloa yli vuoden tauon jälkeen.

Kuusi vuotta työn alla olleen Time-albumin nauhoitukset alkavat kuulemma olla kasassa ja miksaus pitäisi alkaa joulukuun lopussa. Tuohon tosin tarvitaan uudet tietokoneet ja ne saadakseen bändi joutuu heittämään pari keikkaa, ei tosin vissiin Suomessa.

Ehkä se levy sieltä joskus sittenkin tulee..  :)

Duke Nukem Foreverinkin julkaisu on todennäköisempää eiku... Upeaahan tuo olisi, jos ensi vuonna jo nähtäisiin, mutta eipä tässä viitsi vielä turhan korkealle toiveita nostattaa. Perkeleen perfektionistit.:lol:

Itse odottelen tällä hetkellä kieli pitkällä Moonsorrowin uusinta ja Devin Townsendin Deconstructionia ja Ghostia, joiden kaikkien pitäisi keväällä ilmestyä.

Moonsorrowilta en edes tiedä mitä odottaa. Omissa kirjoissa jo toinen albumi edustaa miltei täydellisyyttä ja jokainen on parantanut edellisestään. Kaksi viimeisintä, Verisäkeet ja Hävitetty, ovat ylivoimaisesti parhaat levyt ikinä. Vaikkei uusin niin korkealle enää yltäisikään, niin loistavaa materiaalia on varmasti odotettavissa.

Townsendiltäkin odotan loistavia levyjä, sillä suurin osa herran tuotannosta on täyttä timanttia. Kontrasti levyjen välillä on varmasti mielenkiintoinen, sillä Deconstructionin pitäisi olla raskain albumi koko tuotannossa, Ghostin edustaessa toista ääripäätä. Maaliskuun lopussa sitten todistamaan uudelleen livenä. Toivottavasti saisin vielä jostain pieraistua tarpeeksi rahaa, jotta pääsisi molemmat keikat näkemään. Tuskan molemmat vedot olivat kumminkin upeinta ikinä. Se ääni!
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #387 : 12.12.2010 18:42 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili
Japanilaisella Boris -nimisellä bändillä on muutama hyvä stoner/drone levyke, kannattaa katsastaa!
Noilla on niin hemmetisti tuotantoa että mitä suosittelisit noista levyistä? :D

Joo ja edelleen stoneri kasvaa sisään. Myös sludge- ja post-metal ovat alkaneet kolahtaa - ehkä rajummat laulutyylitkin ovat jonkinlaisia "growereita"; siinä missä aikaisemmin vihasin niin nytten olen kuunnellut Isistä jo jonkin verran ja, hm, ainakin sietänyt noita örinäkohtia, jos en ihan nauttinut vielä. Muutenhan tuo Isis on kyllä tosi jees.

Lisää musaseikkailuistani voi toki (KÖH ADVERTISEMENT KÖH) tsekata allekirjoituksessanikin olevasta blogistani. ;) 2011 näyttää aika makoisalta levyjen suhteen. Ja Mars Volta tekee uutta levyä, oijjoi!
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #388 : 13.12.2010 00:42 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Noh, Heavy Rocks, Akuma No Uta, Pink, Smile. Siinä muutama.

Isishän on muuten loistokamaa. Harmi että lopettivat, mutta ehkä hyvä niin itse bändille.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #389 : 01.02.2011 19:55 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Boris oli aiheena viimeksi tässä ketjussa joskus aikoja sitten, niistä tuli vähän uutista. Heavy Rocks -albumi kolahti YouTube-kuuntelujen perusteella parhaalta, mutta se oli ehkä vaikein löytää. Siitä on kuitenkin onneksi tulossa reissue, joten ostoon saattaapi mennä. Tämän lisäksi Borikselta on tulossa 3 muuta albumia, Self-Titled Mag sanoo. No mutta ei siitä sen enempää, asiaan:

Ensi viikolla julkaistaan James Blaken (!!!!) debyytti. Itselleni kybällä tämän vuoden odotetuin levy. Just jokin aikaa sitten ilmestyi myös video mahtavalle Wilhelm Screamille, jonka liveversiota olinkin kuluttanut aika urakalla. Albumi on tietysti vuotanut ulos jo aikoja sitten, mutta itse kun en lataile musaa niin innostus kohdistuu tuohon viralliseen julkaisuun. Voihan tätä tietysti mollata hypellä ratsastavaksi artistiksi kun kriitikotkin tykkäävät, mutta itse sanoisin kyllä, että James Blakella on ihan tarpeeksi meriittejä lunastamaan kehunsa... Ja debyytinkin voin kuvitella olevan aika hyvä - toivottavasti en pety. Suosittelen kyllä jokaista tsekkaamaan, Spotifysta vaikkapa, CMYKin ja Feist-coveri Limit to your Loven...

Ainiin ja Omar Rodriguez Lopezilta tulee jonkinlainen kokoelma soolotuotannostaan. Yleensä en kokoelmia enää nykyään niin hirveästi ostele, mutta tämä voisi olla kyllä aika hyvä stepping stone tuon hemmon tuotantoon, sitä kun on aika paljon. Te jotka tunnette paremmin miehen tuotannon, onko tuolla hyviä biisejä? :D
tallennettu
Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 21
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines