Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21
Tulostusversio
Aihe: Musiikki  (Luettu 226057 kertaa)
Re: Musiikki « Vastaus #540 : 24.11.2012 12:13 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili http://www.standingovationband.com/

Standing Ovation on kotimainen progebändi, jonka debyyttialbumi The Antikythera Mechanism julkaistiin tässä loppuvuodesta. Levy oli Spotifyssa tietyn aikaa, mutta näyttää nyt kadonneen. Ehdin kuitenkin kuunnella platan muutaman kerran läpi, ja kyllähän tuo ostoon menee. Aluksi en ollut aivan varma, vaikka tietyt osiot levystä iskivät heti, mutta joka kuuntelulla tuohon on päässyt enemmän ja enemmän sisään, mikä on todella palkitsevaa. Viime kuuntelulla koko 55 minuutin reissu oli jo aivan mahtava.

Fiiliksiä levyllä on ihan laidasta laitaan, folkahtavista balladiosuuksista kunnon runttaukseen. Sanoituksetkin vaihtelevat vakavammista pohdinnoista oikeasti humoristisiin veisuihin. Lisäksi biisit eivät äidy siihen porge-showcase-hommaan, vaan mitat ja melodiat pysyvät aisoissa ollen kuitenkin mielenkiintoisia. Kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen levy, ja tuntunut menestyvät myös arvosteluissa. Alle linkkasin kaksi youtubesta löytyvää biisiä koekuuntelua varten. Ensimmäinen on osa kolmen biisin eeppistä, ihmiskunnan pelastusta käsittelevää kokonaisuutta, joka päättää levyn. Ei siis toimi yksin aivan niin hyvin, mutta esittelee kuitenkin poppoon osaamista jonnin verran. Toinen taas on törkeän upea slovari. Jos jotain kaipaisin, niin rimmaavia lyriikoita ja ajoittain enemmän varmuutta lauluun, mutta muuten pelkkää hyvää. Kun kappale lähtee puolen välin tienoilla käyntiin, menee se ainakin mulla suoraan selkärankaan ja ihon alle. Tuosta pianon käytöstä tulee kovasti mieleen Green Carnationin A Place For Me (jos bändi/albumi ei ole tuttu, niin tutustu) tai Saran Vielä Muodostan Varjoni. Toimii ns. aina.





Harmi, ettei koko levy ole enää helposti kuuntelussa, mutta jos nuo yhtään nappaa, niin eiköhän sen saa imaistua kokokuunteluun.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #541 : 22.12.2012 20:46 »
Wasara Sui Generis Jäsen Viestejä: 16 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW En perstuntumalta osaa sanoa onko tämä oikea threadi, mutta mikäli jotakuta sattuu kiinnostaa, tehtailin taannoin omien sooloprojektieni ja erinäisten hääräilyjen lempikappaleista sekamelska-medleyn ja tuuppasin höskän linjahille. Vartin verran räimäkkää kiksuhevistä triphopiin, por favor:



Ei huolta, en ota tätä itsepromoamista tavaksi. Olen vain kuulemma tautisen huono ilmoittelemaan luovan työn touhuistani jopa lähimmille ystävilleni, joten yritän parantaa tapani tasaisesti aina vuoden-parin välein.
http://www.nelinpeli.com
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #542 : 03.02.2013 10:08 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili My Bloody Valentine päätti julkaista tänään aamutuimaan uuden levyn parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Jännää!

Ja kallista :< lataus maksaa melkein 13e ja vinyyli+cd+download tuli maksamaan postikuluineen 30e, mutta pakko tuo oli kuitenkin ostaa, vaikkei rahaa tällä hetkellä oikeastaan ole mihinkään ylimääräiseen.

http://www.mybloodyvalentine.org/
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #543 : 03.02.2013 10:33 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
My Bloody Valentine päätti julkaista tänään aamutuimaan uuden levyn parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Jännää!

Ja kallista :< lataus maksaa melkein 13e ja vinyyli+cd+download tuli maksamaan postikuluineen 30e, mutta pakko tuo oli kuitenkin ostaa, vaikkei rahaa tällä hetkellä oikeastaan ole mihinkään ylimääräiseen.

http://www.mybloodyvalentine.org/


No huhhuh olipas mukava herätä näihin uutisiin! Pitääpä luukutella tänään rauhassa läpi muutaman kerran. Näitä pääsee ihmettelemään myös maaliskuussa livenä Lontoossa, liput ja lennot hommattu.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #544 : 03.02.2013 11:04 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
Näitä pääsee ihmettelemään myös maaliskuussa livenä Lontoossa, liput ja lennot hommattu.

Oooh, epäreilua T_T

Onpa kiva levy! Alkaa hyvin Loveless-maisesti mutta B-puolella mennäänkin sitten jo hyvin erilaiseen ja uuteen suuntaan.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #545 : 03.02.2013 18:11 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili https://soundcloud.com/lenno/nabiha-mind-the-gap-lenno-remix

Suomalaiselta Lennolta uutta tuotantoa. Kyllä on jytää tavaraa. Yleensä ei tule kuunneltua tällaista funkinpaa tavaraa, mutta Lennoa kyllä. Jäbähän täytti vastikään 18 vuotta ja on kyllä mielestäni parhaita nuoria tuottajia kainsainvälisestikin näinä päivinä mm. ranskalaisen Madeonin ohella.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #546 : 04.02.2013 22:17 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Onpa kiva levy! Alkaa hyvin Loveless-maisesti mutta B-puolella mennäänkin sitten jo hyvin erilaiseen ja uuteen suuntaan.

Perkeles, että kolisee tämä uusi MBV. Taas on skebasoundi vedetty niin tappiin, että ihan hymyilyttää. Shields saa jazzaristaan taas kerran täysin suvereenia ja uutta soundia, mies varmaan hinkannut sen 20 vuotta soundia täydelliseksi. Parasta, että hommat on vedetty analogisena eikä turvauduttu mihinkään digiefekteihin. Viimeisessä biisissä soundi muistuttaa jo lähinnä suihkuturbiinia ja hommat lähtevät aivan lapasesta. Aivan loistavan kokeellista kamaa. Diggailen todella paljon.

Tässä biisissä esimerkiksi fuzzit vedetty niin tappiin, että syntyy loistokasta tremoloa kuin itsestään tuossa 1:30 kohdalla. Hienoa meteliä.

https://www.youtube.com/watch?v=y2FQ3ih0MoE
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #547 : 12.02.2013 11:18 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Dropkick Murphysilta on näemmä uusi levy ilmestynyt. Pikaisella kuuntelulla ihan asiallinen levy, ehkä parhaiten kolahti kappale Rose tattoo



Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #548 : 25.02.2013 10:54 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili En yleensä ole hirveästi kuunnellut elektronista musiikkia, mutta yksi artisti jostain syystä kolahti heti. Kavinskyn musiikkia kuulin ensimmäistä kertaa loistavassa elokuvassa Drive. Nyt herralta on ilmestynyt albumi OutRun, joka on ilmeisesti myös soundtrack samannimiselle elokuvalle. Musiikkihan on vahvasti kasarivivahteista, joten ehkä tämä on se syy miksi toimii niin hyvin! :)



http://open.spotify.com/album/3bRM4GQgoFjBRRzhp87Ugb
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #549 : 25.02.2013 11:13 »
blindside Jäsen Viestejä: 151 Basaaripisteet: 1 Profiili Mulla oli ovat odotukset OutRunin suhteen, ja pettymys oli kova kun albumi ei täyttänyt niitä. On siellä pari hyvää biisiä, mutta ei mitään Nightcallin tasoista kuitenkaan. Tämän lisäksi kahdessa biisissä (Odd Look ja Suburbia) on niin karsean kuuloiset vokalistit ettei niitä pysty kuuntelemaan ollenkaan. Olisi pitänyt kuunnella Spotifyssa ennenkuin maksoin 11€.

Levyostokset-langassa hehkuttamani Emancipator julkaisi tuossa kuukausi sitten uuden Dusk to Dawn-nimisen pitkäsoiton. Jos trip-hop ja eteeriset äänimaisemat nappaa, kannattaa pistää kuunteluun: http://locirecords.bandcamp.com/

Henk. koht. en pidä uusimmasta albumista ihan niin paljon kuin edellisestä, Safe in the steep cliffsistä. Mutta se onkin ehkä kaikkien aikojen paras levy.


« Viimeksi muokattu: 25.02.2013 11:20 kirjoittanut blindside »
"The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't."
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #550 : 25.02.2013 12:13 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili Jos Kavinskystä tykkää niin suosittelen ehtottomasti Perturbatoria. Perturbatorin matskua saa vaikka ilmaiseksi Bandcampista, pay what you want. Uusin levy "I am the night" on ollut kovassa kuuntelussa ja tästä sen levyn paras kipale:



« Viimeksi muokattu: 25.02.2013 12:24 kirjoittanut tetsuo »
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #551 : 29.03.2013 16:27 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Amaranthe - The Nexus-levy on ollut kuuntelussa tässä päivän mittaan. Bändi ei ole juurikaan entuudestaan tuttu, mutta tämä levy ainakin toimii omalla kohdalla ihan mallikkaasti. Tuosta vaikka yksi esimerkkibiisi:



Jotenkin pienet ysärivibat tulee tästä kappaleesta.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #552 : 26.06.2013 12:08 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Osaisiko joku muu enemmän lista(s)hittimusiikista tietävä valaista, että kuinka yleistä vanhoista hittikappaleista lainaaminen yleisesti ottaen on/on ollut? Itsellenihän NRJ:n ja Voicen kaltaisten kanavien (päiväsaikaan soitetusta?) musiikista kärjistäen ja suoraan sanottuna 99% on täyttä paskaa. Juhannuksen aikana satuin kumminkin kuuntelemaan Novaa, ja puolen tunnin sisään kuulin kolme kappaletta, joiden päämelodiat on otettu suoraan 80- ja 90-luvun hittikappaleista.

Omaan korvaani lainauksia ei voi sanoa edes lainauksiksi, vaan pikemminkin törkeäksi varastamiseksi. Kappaleet nojaavat käytännössä täysin vanhoihin melodioihin lisäämättä mitään uutta, mielenkiintoista tai muistettavaa itse. Tässäpä vielä kappaleparit, jotka kuulin:

Pitbull - Feel This Moment vs a-ha - Take On Me

En arvosta tätä millään muotoa. Uskaltaisin väittää Take On Me:tä klassikoksi, kun Pitbullin kappale on aivan hirveän kuuloinen sillisalaatti. Jos geneeristä taustabiittiä ei lasketa mukaan, ovat kappaleen kaikki musiikilliset ansiot suoraan A-halta. Wikipedia osaa vielä kertoa, että Pitbullin kappaleessa olisi ollut mukana 7 ihmistä mukana Songwriter. Mitä vittua oikeasti? Kappale kuulostaa siltä, ettei siihen tarvitsisi puolikastakaan. Tärkeimmät osat kun ripataan muilta. Take On Me:n on säveltänyt kolme ihmistä, jotka sattuivat nyt muutenkin muodostamaan bändin kokoonpanon. Mitään koherenttia kokonaisuuttakaan, eivät ole saaneet tehtyä, sillä kappale koostuu selvästi kolmesta täysin irrallisesta osasta (Pitbullin rap, Aguileran laulu ja Take On Me melodia). Ei jatkoon!

Arash feat. Sean Paul - She Makes Me Go vs Ice Mc - Think About The Way

Tässä täytyy myöntää, etten itse asiassa ollut edes kuullut alkuperäistä, vaan melodia oli tuttu lapsena kuunnellulta Smurffit-levyltä. :lol: Yleensä Smurffit-levylle pääsy kertoo kumminkin jonkin asteisesta suosiosta, ja osasihan se Wikipedia kertoa kappaleen yhdeksi Ice MC:n suurimmista hiteistä. Eipä tuo kovin erikoinen kappale ole, mutta melodia on ihan kiva. Tähän melodiaan näyttäisi Arashkin turvautuvan todella paljon. Ikään kuin kirsikkana kakun päälle sanoituksen ovat aivan hirveätä kuunneltavaa. Onnistuisikohan vielä pinnallisempaa settiä kehittämään? Kertosäe onkin malliesimerkki superpinallisesta nykybilemusiikista. Mukavana yllätyksenä näin uudemman kerran kuunneltuna se sentään sisälsi ihan kivaa taustapimputusta sieluttoman biitin sijaan.

David Guetta - Play Hard vs Alice Deejay - Better Off Alone

David Guetta on ilmeisesti melkoisen suosittu artisti genressään nykyään, mutta tämä kappale ei ainakaan lisää mitään hänen ansioluetteloonsa. Jälleen kerran tarttuva päämelodia, asia josta klassikkokappaleet usein muistetaan, on "lainattu" muualta. Kaikki muu musiikki on biittiä ja jumputusta, jotka jos nyt eivät mitenkään erityisen huonoja ole, eivät ole mitään mikä "tekisi" kappaleen tai josta ihmiset sen muistaisivat. Ps. Wikipedia osaa kertoa tietolaatikossaan, että tämänkin kappaleen tekoon on osallistunut viisi ihmistä (+ alkuperäisen tekijät tietenkin). En ymmärrä miten näihin listakappaleiden tekoon tarvitaan näin paljon kokkeja, sillä se ei kuulu lopputuloksessa ainakaan positiivisesti, mutta eipä minun varmaan tarvitsekaan ymmärtää.

Jos niitä vanhoja hittejä ja klassikoita on pakko lainata, niin voisiko sitä tehdä hieman hienovaraisemmin? Kenties lisätä jotain omaa kosketustakin, josta kappaleen voisi muistaa? Ihan varmasti toki nuoremmalle polvelle maistuu, kun melodiat on kerran todettu toimiviksi. Voipi vaan pistää ärsyttämään alkuperäiset kappaleet tunteville. Itsellenikin noista vain yksi on millään tapaa yhtään läheisempi (Take On Me), mutta silti vanhojen melodioiden väärinkäyttö pistää korvaan todella pahasti.

Piti päästä hieman avautumaan, anteeksi.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #553 : 26.06.2013 13:18 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Aikamoista elitismiä :P

Mun mielestä se on enemmänkin imartelua ja kunnianosoitus, kun lainataan alkuperäistä biisiä. Eihän se alkuperäinen kappale siinä mitenkään kärsi, sitä voi kunnella jos sitä haluaa kuunnella. David Guettalta nyt ei huonoja biisejä tule tullutkaan, Play Hard on sekin hemmetin kova ballausbiisi, vaikka toki itsekin pidän enemmän tuosta alkuperäisestä ja toimii itseasiassa tälläkin hetkellä HTC:ssa herätysmusiikkina aamuisin.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #554 : 26.06.2013 13:55 »
Edgeworth Jäsen Viestejä: 230 Basaaripisteet: 0 Profiili
Piti päästä hieman avautumaan, anteeksi.

Jos avautuminen on sitä, että kerrotaan kattavasti aiheesta ja omista syistä pitää/olla pitämättä, niin lisää avautumisia kiitos. Itseänikin vituttaa top40-listojen kärjillä pyörivät tuottajat, jotka ottavat tunnetun melodian lisäämättä mitään muuta. Kyse ei ole elitismistä, vaan aidosta mielenkiinnosta musiikkia ja ainakin omassa tapauksessani myös vallitsevaa kulttuuria kohtaan. Sämpläys ei ole pahasta itsessään, ei todellakaan, mutta esimerkeistä Pitbullin biisi (ainoa jonka tiedän) on vaan huono, irrallisista palasista koostuva soppa. Mikä on sääli, sillä oikeissa käsissä Pitbullin monotoninen räppi, Aguileran yliampuva laulu ja Take On Men pirteä melodia voisivat toimia todella hyvin, ja jos sen tekisi tematiikaltaan Take On Men "jatkoksi" niin sämpläys olisi jopa aiheellinen. Tehty biisi on kuitenkin liukuhihna-tavaraa, joka ei ole vaatinut asianomaisilta juurikaan mitään ponnisteluja.

Itse käyn säännöllisesti OC Remixin sivuilla, josta löytyy hyviä esimerkkejä siitä, miten vanhasta biisistä saadaan tuore ja tekijänsä näköinen. Lisäksi jos haluaa viihteellistä katsausta (jenkkilän) listahitteihin ja mikä niissä kusee, niin suosittelen tutustumaan Todd In The Shadowsin tuotantoon. Esimerkkinä Todd In The Shadowsin Feel This Moment-videoarvostelu

EDIT:
David Guettalta nyt ei huonoja biisejä tule tullutkaan
:lol:
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #555 : 26.06.2013 14:20 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
David Guettalta nyt ei huonoja biisejä tule tullutkaan
:lol:
David Guetta on kyllä nykypäivän EDM-scenen alakastia. Jos siis kysytään henkilöiltä jotka ovat kyseisen musiikin suurkuluttajia. Mies on siirtynyt juuriltaan elektrosta ja housesta täysin mainstream-jumputteluun.

Yksi viimeaikojen törkeimmistä biisin-varastamisista on Will.i.amin käsialaa. Mies käytännössä otti Artyn ja Mat Zon parin vuoden takaisen Rebound-hitin, lisäsi sen päälle Chris Brownin
paskan laulun ja omat surkeat biittinsä. Ja kaiken tämän äijä teki täysin ilman lupaa ja käymättä läpi virallisia käsittelyjä, kun jonkun toisen tuotantoa haluaa sämplätä.


Myös Quintinon ja Sandro Silvan Epic kelpasi Will.i.amille.


http://thissongissick.com/blog/2013/will-i-am-attempts-explain-stealing-arty-mat-zo-video/
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #556 : 26.06.2013 15:10 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Eipähän listabilebiisit nyt mitään luovan säveltämisen mestariteoksia koskaan ole, vaan en usko että siihen edes pyritään. Naurettavinta tosiaan silti on aina se porukan ja rahan määrä, mitä niihin käytetään, kun samaan aikaan netistä voi löytyä jonkun yhden jampan jollain halpisläppärillä tekemiä (ainakin musiikillisesti) laadukkaampia biisejä. Mutta eihän radiohittejen ole tarkoituskaan haastaa kuuntelijaansa, vaan nimenomaan luoda sitä tuttua, turvallista, helppoa ja useimmiten kertakäyttöistä kuunneltavaa.

Kaikesta voi hifistellä, ja ne jotka sattuvat syventymään musikkiin radion ulkopuolelta yleensä löytävät aina jotain parempaa, joka kasvattaa omia standardejaan ja käsityksiään paskasta ja parhaudesta. Henkilö, joka on kuullut paljon erilliasta musiikkia monen vuosikymmenen ajalta (siis radion ja perus top10 myydyimmät levyt ulkopuolelta) ja henkilö joka kuulee sitä lähinnä radiosta ja Onneloiden tanssilattioilta eivät oikein voi väitellä samasta asiasta.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #557 : 27.06.2013 05:44 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin, en usko että laudalta löytyy minua suurempaa musiikin kuluttajaa. Kuuntelen joka päivä useita tunteja musiikkia(usein koko hereilläoloaika soimassa levyt). Laidasta laitaan, kuunteluni ei ole sidoksissa siihen kuinka suosittua musiikki on ja kuunteleeko sitä myös naapurin 14v Jonne. Naurattaa aina tämä suosittujen biisien dissaus, jos se on kerran niin helppoa, niin miksi te istutte siwan kassalla 8e/h.  ;)

Mutta mielipiteensä kullakin, täysin subjektiivisia kokemuksiahan nämä ovat.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #558 : 27.06.2013 08:46 »
Edgeworth Jäsen Viestejä: 230 Basaaripisteet: 0 Profiili On ihan totta että kaikki pitävät mistä sattuu pitämään, eikä toista voi kieltää pitämästä asioista. Tähän on kyllä pakko tarttua:

Naurattaa aina tämä suosittujen biisien dissaus, jos se on kerran niin helppoa, niin miksi te istutte siwan kassalla 8e/h.  ;)

Paskin cop-out heitto missä tahansa väittelyssä milloin tahansa miksi tahansa. Ei sitä tarvi osata tehdä musaa/ruokaa/pelejä/ihanmitävaan että voi arvostella, ilmaista mielipiteensä, kyseisestä tuotannosta. Tehdään kaikki maailmasta vähän parempi paikka eikä enää käytetä tota hirveätä kliseetä, jookosta? /offtopic

Palatakseni vielä tuohon tunnettujen biisien sämpläykseen, mielestäni aiheeton sämpläys on oikeastaan sama asia mitä Zynga tekee pelirintamalla: kopioi muilta kunnes saa tuloksia. Ei omaa vaivaa, ei musiikin eteenpäin viemistä taiteen muotona, otetaan vaan rahat pois niiltä jotka suostuvat antamaan.

Tuli tätä kirjoittaessa mieleen yksi biisi joka käyttää toista biisiä hyvin


Asiasta tietämättömille, Michelle Dockery käyttää Fireflyn teemabiisin, Ballad of Serenityn, lyriikoita oman biisinsä kertsinä. Ja se toimii, sillä Dockery teki Mal's Songing nimenomaan samasta aiheesta kuin Ballad of Serenity on, mutta laajensi sitä omalla tavallaan.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #559 : 27.06.2013 10:59 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ei omaa vaivaa, ei musiikin eteenpäin viemistä taiteen muotona, otetaan vaan rahat pois niiltä jotka suostuvat antamaan.

Don't hate the player hate the game.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #560 : 27.06.2013 11:20 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Itsehän kartan kaikkea musiikkiin liittyvää keskustelua kaikkialla, koska siinä elitismin määrä on 1000 kertaista verrattuna mihin tahansa muuhun asiaan. Varsinkin viralliset musiikkiarvostelijat ovat varmaan maailman suurin vitsi, koska musiikki jos joku on sellainen asia, mitä on mielestäni mahdoton arvostella. Se vetoaa jokaisen ihmisen tunteisiin eri tavalla.

Sen kritisoinnin vielä ymmärrän, kun valitetaan miten nykymusiikissa käytetään niin vähän oikeita soittimia ja aina joku akka ulvoo jonkun konebiitin tahtiin, mutta kun aina missä tahansa musiikkikeskustelussa juttu menee siihen, että kaikki muu on paskaa paitsi epämääräiset autotallibändien musiikit, joista en ole koskaan kuullutkaan. Ja jos kuuntelee radiota, niin ei tiedä luonnollisesti musiikista mitään.

Nyrkkisääntönä olen pitänyt sitä että jos tiedän kappaleen, niin todennäköisesti se on kaikkien enemmän musiikkia kuluttavien mielestä totaalista paskaa. Jos joku postaa Neogafin musiikkiketjuun jonkun vähänkään tunnetumman kipaleen, niin saa 10 sivua paskaa naamaansa ja linkkejä "oikeisiin" musiikkikappaleisiin. Niissä joku hakkaa ensin 10min tamburiinia seinään ja aloittaa sitten epämääräisen örinän.

Onhan se niin siistiä kuunnella non mainstriimiä! Itsehän kuuntelen surutta kaikkea maan ja taivaan väliltä epämääräisestä norskiryskeestä, pmmp:n balladeihin ja Tapio Rautavaaran iskelmiin. Ei paljon kiinnosta mitä jotkut kadulla laahustavat nelikymppiset pitkätukkahevarihomot niittivöineen ajattelee. 8)


« Viimeksi muokattu: 27.06.2013 11:32 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #561 : 27.06.2013 11:32 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Joo musaelitismi on ihan tyhmää. Itse kuuntelen sitä mikä kuulostaa hyvältä, vaikka nykyään tuleekin kuunneltua lähinnä pelkkää videopelimusiikkia.

Koskaan en ole pystynyt noita kirkonpolttohevibändejä kuuntelemaan, mutten silti tuomitse jos joku sellaista haluaa kuunnella.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #562 : 27.06.2013 11:45 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Itsehän kartan kaikkea musiikkiin liittyvää keskustelua kaikkialla, koska siinä elitismin määrä on 1000 kertaista verrattuna mihin tahansa muuhun asiaan. Varsinkin viralliset musiikkiarvostelijat ovat varmaan maailman suurin vitsi, koska musiikki jos joku on sellainen asia, mitä on mielestäni mahdoton arvostella. Se vetoaa jokaisen ihmisen tunteisiin eri tavalla.

Sen kritisoinnin vielä ymmärrän, kun valitetaan miten nykymusiikissa käytetään niin vähän oikeita soittimia ja aina joku akka ulvoo jonkun konebiitin tahtiin, mutta kun aina missä tahansa musiikkikeskustelussa juttu menee siihen, että kaikki muu on paskaa paitsi epämääräiset autotallibändien musiikit, joista en ole koskaan kuullutkaan. Ja jos kuuntelee radiota, niin ei tiedä luonnollisesti musiikista mitään.

Nyrkkisääntönä olen pitänyt sitä että jos tiedän kappaleen, niin todennäköisesti se on kaikkien enemmän musiikkia kuluttavien mielestä totaalista paskaa. Jos joku postaa Neogafin musiikkiketjuun jonkun vähänkään tunnetumman kipaleen, niin saa 10 sivua paskaa naamaansa ja linkkejä "oikeisiin" musiikkikappaleisiin. Niissä joku hakkaa ensin 10min tamburiinia seinään ja aloittaa sitten epämääräisen örinän.

Onhan se niin siistiä kuunnella non mainstriimiä! Itsehän kuuntelen surutta kaikkea maan ja taivaan väliltä epämääräisestä norskiryskeestä, pmmp:n balladeihin ja Tapio Rautavaaran iskelmiin. Ei paljon kiinnosta mitä jotkut kadulla laahustavat nelikymppiset pitkätukkahevarihomot niittivöineen ajattelee. 8)

Vuoden postaus.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #563 : 27.06.2013 12:49 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili "Elitismiä" syntyy väistämättä kun menee syvälle johonkin harrastukseen. Tuskin MasterTK'kaan arvostaa hirveästi jotain zyngan f2p pelejä ja joku joka sellaisia fanittaa näkee elitisminä sen, että niitä haukutaan pinnallisiksi rahat pois huijauksiksi. Mutta vaikka kuinka syvällä olisi jossain genressä, niin ei se anna lupaa olla idiootti :) kyllä sen verta pitää aikuisen ihmisen ymmärtää, että ei kaikkia voi kiinnostaa sama paska mitä itse kuuntelee, oli se sitten parempaa tai ei. Ihmiset panostaa eri elämänaloihin ja monia ei kiinnosta viettää elämäänsä opiskellen viihdemuotojen saloja.

Totuus on kuitenkin se, että jokaisesta genrestä löytyy perusteiltaan hyvää tavaraa ja sitten sitä amatöörimäistä rahastusta. Yhden genren kuuntelijat ovat yleensä niitä kovimpia elitistejä ja missaavat näin aika paljon hienoa musiikkia.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #564 : 27.06.2013 13:12 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
"Elitismiä" syntyy väistämättä kun menee syvälle johonkin harrastukseen. Tuskin MasterTK'kaan arvostaa hirveästi jotain zyngan f2p pelejä ja joku joka sellaisia fanittaa näkee elitisminä sen, että niitä haukutaan pinnallisiksi rahat pois huijauksiksi.

Jep, elitismiä on kaikkialla, mutta missään muussa taiteenlajissa en koe sitä läheskään yhtä vahvasti. Ehkä en pidä f2p-pelejä mistään kotoisin, mutta en sentään sano suorilta että kaikki muu paitsi hämärät indie-pelit tai hc-shmupit ovat paskaa, kuten ei moni muukaan. Itsehän pelaan jatkuvasti suurimpia massapelejä mitä markkinoilta löytyy Codeista Mario kartteihin, vaikka kuinka syvällä olisin peliharrastuksessa.

Ja peleissä ja elokuvissa sentään on muutamia näkökohtia, joita voi oikeasti arvostella jonkin verran yleisesti kuten ruudunpäivitystä, kuvanlaatua jne. Musiikki taas on niin tunnepitoinen asia, että toisten on lähes mahdotonta sanoa mikä on hyvää tai huonoa.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #565 : 27.06.2013 13:13 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Totuus on kuitenkin se, että jokaisesta genrestä löytyy perusteiltaan hyvää tavaraa ja sitten sitä amatöörimäistä rahastusta. Yhden genren kuuntelijat ovat yleensä niitä kovimpia elitistejä ja missaavat näin aika paljon hienoa musiikkia.

Niin totta.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #566 : 27.06.2013 13:40 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili

Totuus on kuitenkin se, että jokaisesta genrestä löytyy perusteiltaan hyvää tavaraa ja sitten sitä amatöörimäistä rahastusta. Yhden genren kuuntelijat ovat yleensä niitä kovimpia elitistejä ja missaavat näin aika paljon hienoa musiikkia.

Toisaalta mikä määritellään rahastukseksi? Jos joku ostaa sen "massatuote" Idols Antti Tuisku albumin ja on tyytyväinen saamaansa materiaaliin, niin ei kai se silloin ole rahastusta. Omasta mielestä pahinta rahastusta voisi olla jotkut kokoelma albumit, mutta toisaalta on niillekin oma asiakaskuntansa. Rahastus olisi jotain sellaista, että ei saa rahoilleen vastinetta. Musiikkimaailmassa se on nykyään aika mahdonta, kun albumit pystyy kuuntelemaan ennakkoon ennen ostopäätöstä. Pelimaailmassa asia on hieman eri.

Muuten erittäin hyvin MasterTK:lta ja zoukkalta kiteytetty omat(kin) ajatukset aiheesta.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #567 : 27.06.2013 14:13 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Totuus on kuitenkin se, että jokaisesta genrestä löytyy perusteiltaan hyvää tavaraa ja sitten sitä amatöörimäistä rahastusta. Yhden genren kuuntelijat ovat yleensä niitä kovimpia elitistejä ja missaavat näin aika paljon hienoa musiikkia.

Toisaalta mikä määritellään rahastukseksi? Jos joku ostaa sen "massatuote" Idols Antti Tuisku albumin ja on tyytyväinen saamaansa materiaaliin, niin ei kai se silloin ole rahastusta. Omasta mielestä pahinta rahastusta voisi olla jotkut kokoelma albumit, mutta toisaalta on niillekin oma asiakaskuntansa. Rahastus olisi jotain sellaista, että ei saa rahoilleen vastinetta. Musiikkimaailmassa se on nykyään aika mahdonta, kun albumit pystyy kuuntelemaan ennakkoon ennen ostopäätöstä. Pelimaailmassa asia on hieman eri.

Joo, itsekin meinasin, että tuon "ja sitten sitä amatöörimäistä rahastusta" voisi korvata "ja sitten sitä amatöörimäistä paskaa".
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #568 : 27.06.2013 14:23 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Toisaalta kyllä musiikkiakin kuunnellessa voi ottaa tiettyjä näkökantoja, mikä määrittelee levyn/biisin "paremmuuden". Esimerkiksi kuinka paljon se on vaikuttanut koko musiikkikulttuuriin, kuinka innovatiivinen ja suuntaanäyttävä ja muutenkin musiikkihistoriallisesti merkittävä se on ollut. Jotkut voivat jopa pistää levyt paremmuusjärjestykseen niiden myyntilukujen perusteella. Musiikki vetoaa tunteisiin, mutta se voi vedota myös mieleen. Ja mielestäni musiikissa on samat säännöt kuin vaikka ruuan tai muun aisteilla nautittavan asian kanssa; siitä voi opetella pitämään.

Eihän siinä sellaiselle ole mitään järkeä, joka kuuntelee musiikkia täysin fiilispohjalta, mutta itse olen ainakin saanut paljon irti musiikin maailmasta vain heittäytymällä sen vietäväksi huolimatta siitä miellyttääkö se heti omaa korvaa, koska loppupeleissä kaikki mikä kuulostaa hyvältä on opittua. Jos olisit pienestä pitäen alistunut vaikkapa Coltranen saxofoniimpressionismille, loisi se pohjan käsityksellesi "hyvästä" musiikista. Tai vaikkapa Frank Zappan tuotannolle, pitäisit näinollen kyseisen artistin biisien rakennetta täysin normaalina. Kulttuuri muokkaa myös käsitystä siitä, mistä nautit ja mitä pidät hyvänä.

Mutta siis lähinä itse kuuntelen musiikkia kahdella "vaihteella". Yksi on se fiilis, ja se vaatii usein sen, että musiikki entuudestaan jo mielyyttää korvaa ja on tuttua. Toinen on mielenkiinto ja kokemus. Jos joku levy kuulostaa aluksi oudolta ja "huonolta" mutta mielenkiintoiselta, voin jatkaa sen kuuntelua ja katsoa löydänkö sieltä jotain uusia maailmoja tutkittavaksi ja avartaako se omaa näkemystäni musiikista ja taiteesta ylipäätänsä. Vastakohtaisesti jos jokin biisi/levy kuulostaa jo tehdyltä ja epämielenkiintoiselta, en yleensä välitä sitä kuunnella.

Loppujenlopuksi silti kaikki on vain mielipidettä, mutta aina välillä voi haastaa itsensä ja ravistella sitä totuttua kaavaa, sillä palkintona on se uusien maailmojen avautuminen ja sielun rikastuttaminen.


Niin ja jos jotakuta kiinnostaa hyvä katsaus musiikin historiaan, sen eri genreihin ja merkittäviin nimiin, kannattaa tutustua tämän herran teksteihin = http://www.scaruffi.com/music.html
tallennettu
Vs: Musiikki « Vastaus #569 : 27.06.2013 15:17 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Toisaalta mikä määritellään rahastukseksi? Jos joku ostaa sen "massatuote" Idols Antti Tuisku albumin ja on tyytyväinen saamaansa materiaaliin, niin ei kai se silloin ole rahastusta. Omasta mielestä pahinta rahastusta voisi olla jotkut kokoelma albumit, mutta toisaalta on niillekin oma asiakaskuntansa. Rahastus olisi jotain sellaista, että ei saa rahoilleen vastinetta. Musiikkimaailmassa se on nykyään aika mahdonta, kun albumit pystyy kuuntelemaan ennakkoon ennen ostopäätöstä. Pelimaailmassa asia on hieman eri.

Niin jos relativismia harrastetaan niin kaikki on hyvää jos vaan joku siitä diggaa. Rahastusta on esimerkiksi musiikki jota tehdään täysin sieluttomasti ilman minkäänlaisia taiteellisia pyrkimyksiä, tai vaikkapa jos pystytään osoittaamaan, että selkeästi laulu on luokatonta tyylilajinsa sisällä ja soittajat vielä yläasteen musiikkiluokalla.

Mutta kyllä se avain kysymys on miten musiikkia kuluttaa. Toinen ei ikinä kuuntele levyä alusta loppuun siihen keskittyen vaan kaikki musa tulee aina taustalta jotain muuta tehdessä. Eipä silloin ole tarvettakaan välttämättä kuin bassoraidalle ja muutamalle melodiaosuudelle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines