Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Madventures 3. tuotantokausi alkaa Subilla: 05.04.2009
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Madventures III  (Luettu 11176 kertaa)
Madventures III « : 06.04.2009 15:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Katoin teevetä kun Madventuresia näyttivät! Ihmeen lyhyt jakso ja kai se sit on joku leikattu versio tuolla tv:n puolella. Nettiteeveessä vissiin pidempi? No perus Mädäri settiähän tuo oli ja vähän tuntuu, että samat läpät pitää nyt näyttää muillekin kuin suomalaisille. Propsit tietenkin douppailusta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Madventures III « Vastaus #1 : 06.04.2009 17:42 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Katoin teevetä kun Madventuresia näyttivät! Ihmeen lyhyt jakso ja kai se sit on joku leikattu versio tuolla tv:n puolella. Nettiteeveessä vissiin pidempi? No perus Mädäri settiähän tuo oli ja vähän tuntuu, että samat läpät pitää nyt näyttää muillekin kuin suomalaisille. Propsit tietenkin douppailusta.

Itsekin tuli katottua tuo jakso tänään ja olihan se ihan sitä totutun hyvää Madventuresia. Ei tarvitse enään pelätä, että tuo enkunkieli jotenkin pilaisi sarjan  -  ja tulihan sinne väliin vähän suomeakin. Saa nähdä, mihin tuo sarjan uusi "dokumentaarisempi" tyyli vie. Ensi jaksoa odotellessa  :)

Itse varmistin juuri tuosta Subin netti-TV:stä ja ihan yhtä pitkä jakso sielläkin on kuin telkusta tuli eilen.
tallennettu
Madventures III « Vastaus #2 : 06.04.2009 18:20 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ylitti kyllä odotukseni, jotka eivät olleet niin korkealla kansainvälistymisen takia. Riku kuitenkin puhui englantia ihan sujuvasti, vaikkakin suomiaksentilla - joka on toisaalta sekin vain hyvä asia. Meininki oli muutenkin tutun rosoista.

Ite en ois kyllä uskaltautunu niiden asehörhöjen huudeille.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Madventures III « Vastaus #3 : 06.04.2009 18:34 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 916 Basaaripisteet: 0 Profiili Aika huono jakso. Voi johtua siitä, että alkuperäiset suunnitelmat kariutuivat, mutta jotenkin vaikutti melko laimealta.

Ihan hyvää englantia molemmat väänsivät, mutta kyllä suomenkieli sopi paljon paremmin Rikun juttuihin. Nyt niistä puuttui se omintakeinen tyyli, minkä äidinkieli mahdollisti.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Madventures III « Vastaus #4 : 06.04.2009 20:35 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ihan hyvää englantia molemmat väänsivät, mutta kyllä suomenkieli sopi paljon paremmin Rikun juttuihin. Nyt niistä puuttui se omintakeinen tyyli, minkä äidinkieli mahdollisti.
Samaa mieltä. Jakso tosin oli kokonaisuutena aika pirun kova. Varsinkin miittaus Rion slummipomon kanssa oli makea samoin kuin huumetrippailut Amazonilla.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Madventures III « Vastaus #5 : 06.04.2009 20:59 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jakso tosin oli kokonaisuutena aika pirun kova. Varsinkin miittaus Rion slummipomon kanssa oli makea samoin kuin huumetrippailut Amazonilla.
Ai mitkä huumetrippailut? Se oli lääkettä, tajuuks!

Niin siis tosiaan, tykkäsin kovasti jaksosta ja meno oli aika mielenkiintoista. En ole Madventuresia aikaisemmin katsonut, mutta vaikken olekaan nähnyt sitä niin voin hyvin uskoa, että englanninkieli saattaa syödä aika paljon siitä, mitä oma äidinkieli mahdollisti. Pitäisiköhän minun joskus hankkia aikaisemmat kaudet? Jokatapauksessa englanti sujui itseasiassa yllättävän hyvin, suomalaisaksentti oli, esille tuli varmaan eniten latinankielisten kasvien nimien lausumisessa. Mutta niinhän ne kai lausutaankin? ;) Oli kiva, katson myös seuraavan jakson.
tallennettu
Madventures III « Vastaus #6 : 06.04.2009 21:19 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 916 Basaaripisteet: 0 Profiili Aiemmat kaudet on parasta suomeksi puhuttua ohjelmaa ikinä. Todellakin kannattaa hommata.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Madventures III « Vastaus #7 : 06.04.2009 21:42 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Aiemmat kaudet on parasta suomeksi puhuttua ohjelmaa ikinä. Todellakin kannattaa hommata.

Todellakin. Ennen joulua niitä sai vielä Anttilasta tarjouksessa 20€/kpl, jolloin itsekin sorruin hankkimaan ne viimeinkin DVD:llä. Saattaa saada vieläkin samalla hinnalla, elleivät ole nostaneet siihen "normaaliin" neljäänkymppiin...
tallennettu
Madventures III « Vastaus #8 : 13.04.2009 01:07 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Kolmannen Madventuresin kakkosjakso nähty. Tällä kertaa seikkailtiin entisen USSR:n maisemissa eri puolilla, aina Kirgisiasta Ukrainan Pripyatiin, eli siinä kuuluisan ydinvoimalan tienoilla. Hyvä jakso oli kyllä tämäkin ja enkkukin alkoi sujumaan paremmin. Yllättävän paljon kuului sitä kotimaistakin.

Jakson jälkeen piti kyllä pelata parit valitut kentät CoD4:sta :)


« Viimeksi muokattu: 13.04.2009 13:29 kirjoittanut despire »
tallennettu
Madventures III « Vastaus #9 : 13.04.2009 12:43 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Aika hauska oli, tosiaan. Repeilen aina niille kohdille kun Tunna jää kuvaamaan tuijottavaa Rikua. :D Iilimatojen syöminen oli aika... mielenkiintoista. Suomeakin tosiaan puhuttiin jopa aika paljon, mutta noiden enkkukin on ihan miellyttävän kuuloista.
tallennettu
Madventures III « Vastaus #10 : 20.04.2009 10:16 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Aika iljettävä Madventures jakso. Hyvällä tapaa.

Tosin se jeesustelu vie kämmentä kasvoille.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Madventures III « Vastaus #11 : 20.04.2009 11:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Aika iljettävä Madventures jakso. Hyvällä tapaa.
Oli kyllä aika shokeeraava. Myönnän että hiukan ristiriitaisia fiiliksiä se herätti. Eihän se periaatteessa ole sen kamalampaa kuin sikojen tms. pito täällä, mutta kyllä se hiukan pisti miettimään kun rituaalissa vedetään eläintä puukolla ja jätetään loikkimaan ringin keskelle ja sanotaan että eläin ei kärsi. Saatika sitten sitä tilannetta kun näkee pikkupojan roikottavan koiranpentua kurkusta hampaillaan ja lopulta repivän sen kurkun auki. Ei se kyllä ihan kiva näky kyllä ollu.

Huomasi kyllä ruudun tällä puolella kuinka ironia taas pelaa. Tyttöystäväni ei Madventuresia ole katsonut. Nyt sain sen vihdoin ruudun ääreen eilen, ja olen aika varma että erityisen eläinrakkaana ihmisenä ei varmasti toiste katso. Että sattukin sopivasti...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Madventures III « Vastaus #12 : 20.04.2009 11:38 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Aika iljettävä Madventures jakso. Hyvällä tapaa.
Huomasi kyllä ruudun tällä puolella kuinka ironia taas pelaa. Tyttöystäväni ei Madventuresia ole katsonut. Nyt sain sen vihdoin ruudun ääreen eilen, ja olen aika varma että erityisen eläinrakkaana ihmisenä ei varmasti toiste katso. Että sattukin sopivasti...

Haha mulla ihan sama juttu, mutta se kissa oli pahin kun on kissarakas ihminen. Epic fail.

Minusta se kurkun repiminen oli aika siistiä. Enpä itse uskaltaisi. Ja noita kanoja tapetaan ihan samalla tapaa myös täällä kotosuomessa. Mutta se lasten naamojen viiltely oli minusta pahinta. Teki tosi pahaa katsoa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #13 : 20.04.2009 12:37 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Jakso oli tosiaan tuossa shokeeraavuudessaan ihan hyvä, mutta jos Riku ja Tunna aivan tosissaan ovat, menevät he kulttuurirelativismissaan hieman liian pitkälle minun makuuni. Eläinten tappaminen noissa rituaaleissa ja Rikun ja Tunnan rinnastukset niiden sekä länsimaisen tehotuotannon välillä ovat vielä erittäin osuvia, sillä eläimet saavat kuitenkin noissa maissa kohtalaisen hyvän elämän ennen teloitustaan, toisin kuin meidän mättölaitoksissamme. Komppaan Rikua ja Tunnaa.

Mutta sitten, kun kulttuuria käytetään perusteluna lasten kasvojen silpomisen hyväksymiselle ollaan mielestäni hieman väärällä tiellä. Kyllä joitain universaaleja ihmisoikeusperiaatteitakin voidaan luetella, ja tuollainen tahdonvastainen kasvojen silpominen rikkoo useitakin. Kyseessähän on samankaltainen asia kuin tyttöjen ympärileikkaukset, mutta jotenkin tuntuisi absurdilta nähdä Riku ja Tunna hymistelemässä moiselle toimenpiteelle, "koska se on heidän kulttuuriaan." En komppaa Rikua ja Tunnaa.
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #14 : 20.04.2009 13:03 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Miksei poikien ympärileikkaus kuuluu samaan kastiin?

Ja tuo kasvojen koristelu on minusta vähän harmaata aluetta. Ikivanha perinne ja samantyyppistä matskua löytyy monesta muustakin paikasta. Kuten sitä hampaiden teroitusta ja pään litistämistä ja kaulojen pidennystä. Tradition traumaattisia vaikutuksia on myös vaikea arvioida, sillä näin tehdään kaikille heimon jäsenille. Ilman ihotaidetta ei lapsi pystyisi yhteisössä elämään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #15 : 20.04.2009 14:01 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Miksei poikien ympärileikkaus kuuluu samaan kastiin?
Kuuluu kuuluu, jos se tehdään muuten kuin lääketieteellisin perustein. Otin vain tyttöjen ympärileikkaukset esimerkiksi, sillä se on ollut ehkä kohistuin aiheeseen liittyvä toimenpide jo pitkään.

Ja tuo kasvojen koristelu on minusta vähän harmaata aluetta. Ikivanha perinne ja samantyyppistä matskua löytyy monesta muustakin paikasta. Kuten sitä hampaiden teroitusta ja pään litistämistä ja kaulojen pidennystä. Tradition traumaattisia vaikutuksia on myös vaikea arvioida, sillä näin tehdään kaikille heimon jäsenille. Ilman ihotaidetta ei lapsi pystyisi yhteisössä elämään.
Näinhän se on, mutta tarvitseeko sitä traditiota siltikään hyväksyä? Perinteet, juuret ym. ovat mielestäni erittäin arvokkaita asioita, mutta sillä on mielestäni kuitenkin rajansa, minkälaisen toiminnan hyväksyttävyyttä perinteillä ja kulttuurilla voidaan perustella. En sano, että tuonkin heimon pitäisi luopua tavastaan, mutta mielestäni sen kulttuurirelativistinen hyväksyminen on kieroutunutta.
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #16 : 20.04.2009 14:04 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jep tuskin kukaan suomalainen tuota "hyväksyy", mutta olen samaa mieltä, ettei siihen pitäisi ulkopuolisten mennä sorkkimaan. Tässä nimenomaisessa tapauksessa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #17 : 20.04.2009 14:16 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Eilinen jakso oli mielestäni ensimmäinen todella hyvä jakso tässä seasonissa. Nuo kaksi aijemppa jaksoa oli hieman tylsiä ja niihin oli yritetty tunkea mahdollisimman paljon tavaraa. Jos nuo jaksot ois vaikka 1h pituisia niin se auttaisi asiaa, silloin voitaisiin paremmin tutustuttaa asioihin katsoja. Etenkin tuossa Venäjä-jaksosta jäi hieman tyhjä fiilis. Liikaa kohteita yhdessä jaksossa. Eilisessä jaksossa matkakohteet käytiinkin paljon hitaammin ja pitemmin läpi, aivan kuten aijemmissa kausissa.

Noh sitten kun DVD-boxi tulee niin toivottavasti siinä olisi tuntejen verran extraa.

E: Ainiin joo. Oli kyllä kivan shokeeraava jakso tuo eilinen. Mutta itsellä ei ainakaan tuottanut ongelmia katsoa sitä viiltelyä. Pahempaakin tapahtuu Suomessa päivittäin lapsille. Eläinten tappaminenkaan ei paljoa koskettanut. Johtunee siitä että metsästystä tullu itsekin harrastettua ja se ei ole mitenkään väkivallatonta puuhaa.
Itse olen muuten vuoden päästä menossa juuri Afrikkaan. Melkolailla tuonne suuntaan missä Madventures oli. Ois siistiä päästä tuommoiseen voodoo-rituaaliin.
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #18 : 20.04.2009 16:19 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Miksei poikien ympärileikkaus kuuluu samaan kastiin?

Ja tuo kasvojen koristelu on minusta vähän harmaata aluetta. Ikivanha perinne ja samantyyppistä matskua löytyy monesta muustakin paikasta. Kuten sitä hampaiden teroitusta ja pään litistämistä ja kaulojen pidennystä. Tradition traumaattisia vaikutuksia on myös vaikea arvioida, sillä näin tehdään kaikille heimon jäsenille. Ilman ihotaidetta ei lapsi pystyisi yhteisössä elämään.
Todellakin. Ikivanha perinne, varmaan vanhempi kuin meidän keksimät moraalit ja arvot. Ketä me ollaan kritisoimaan tätä..

Ihan hyvä jakso jälleen. Harmittaa vaan että jaksot ovat niin lyhyitä.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #19 : 20.04.2009 16:49 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Miksei poikien ympärileikkaus kuuluu samaan kastiin?
No, en kyllä ole alan asiantuntija, eikä omakohtaista kokemusta ole, mutta ymmärtääkseni naistenympärileikkaus on brutaalimpi toimenpide. Se alue/kohta mikä siinä leikellään on hiukan herkempi kuin miesten leikelty kohta. Naiset voi nimittäin heittää hyvästit nautinnollisille seksi kokemuksille sen toimenpiteen jälkeen. Toisin kuin miehet. Tämä tälläisinä pienenä off-topic sivuseikkana.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #20 : 20.04.2009 16:52 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Enpä kyllä lähtisi hyväksymään tai arwostamaan tuollaista kiduttamista kuului se sitten mihin kulttuuriin tahansa. Varsinkin kun lapsilla ei paljoa valinnanvaraa näyttänyt olevan. Älytöntä.
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #21 : 20.04.2009 18:28 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt meni kyllä Madventuures yli ensimmäistä kertaa. Jokseenkin käsittämätöntä että lapsen kasvojen viiltelyyn heitetään vain "ketäs me ollaan tuomitsemaan" ja olankohautus päälle. Kyllähän siellä pojilla terve järki ja perusinhimilliset tunteet asiaa kohtaan kumpusivat, mutta oli pakko vetää vielä roolia ja hyväksyä noinkin sairas operaatio. Vähän petyin tähän. Kulttuuriin ja uskontoon vetoaminen ei ole oikeasti näissä asioissa mikään peruste.

Eläinten uhraaminen kaikenmaailman höpöhöpön nimiin on silloin ihan ok kun eläin käytetään hokkuspokkus menojen jälkeen ravintona ja muutenkin hyödyksi, ja näin uskoisin että kyseisille elikoille lopulta kävi. Sen koiran pureminen ei kyllä ollut kovinkaan tervettä.

Niin ja vielä lisäyksenä että minä en perusta näitä mielipiteitä siihen tekeekö jonkin katsominen pahaa vai ei.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #22 : 20.04.2009 18:31 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Enpä olisi siitä ihan varma, että uhratut elukat syötäisi.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Madventures III « Vastaus #23 : 20.04.2009 18:32 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Enpä olisi siitä ihan varma, että uhratut elukat syötäisi.

Jaksossa ainakin sanottiin, että eläimet syödään menojen jälkeen.
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #24 : 20.04.2009 18:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No eipä sillä suurta väliä jos riitti järjestetään kerran/pari vuodessa.

Lainaus
Nyt meni kyllä Madventuures yli ensimmäistä kertaa. Jokseenkin käsittämätöntä että lapsen kasvojen viiltelyyn heitetään vain "ketäs me ollaan tuomitsemaan" ja olankohautus päälle. Kyllähän siellä pojilla terve järki ja perusinhimilliset tunteet asiaa kohtaan kumpusivat, mutta oli pakko vetää vielä roolia ja hyväksyä noinkin sairas operaatio. Vähän petyin tähän.

No mitä siinä olisi voinut kukaan vierailija tehdä? Tunnahan sanoi, että pahaa tekee. 

Lainaus
Kulttuuriin ja uskontoon vetoaminen ei ole oikeasti näissä asioissa mikään peruste.

Ruukaan, että tässä kohti menet metsään ja pahasti. Kulttuurilla perustellaan nimittäin 99% siitä mitä me ihmiset teemme.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #25 : 20.04.2009 19:59 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Olihan se kovaa katsottavaa, mutta vain siksi koska siinä näkyi verta. Itse voisin veikata että vuosien kivut jostain japanilaisten pikkutyttöjen jalkojen pitämisestä pienenä tai afrikkalaisten kaulojen venyttämisestä ovat pitempiaikaisempi trauma kuin yhden iltapäivän arpisessio. Jo illan bileissä kaikki oli taas hyvin.

Päälle sitten vielä se, että jos niitä arpia ei olisi tehty, olisi lapsi ollut hylkiö siitä lähtien. Tämä nyt ei sano mitään onko tapahtuma oikein vai väärin, mutta onpahan vain välttämättömyys. Kulttuuri se maailman paskinkin kulttuuri on. (Eikä tuo edes ole)
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #26 : 20.04.2009 20:03 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Nyt meni kyllä Madventuures yli ensimmäistä kertaa. Jokseenkin käsittämätöntä että lapsen kasvojen viiltelyyn heitetään vain "ketäs me ollaan tuomitsemaan" ja olankohautus päälle. Kyllähän siellä pojilla terve järki ja perusinhimilliset tunteet asiaa kohtaan kumpusivat, mutta oli pakko vetää vielä roolia ja hyväksyä noinkin sairas operaatio. Vähän petyin tähän. Kulttuuriin ja uskontoon vetoaminen ei ole oikeasti näissä asioissa mikään peruste.

Eläinten uhraaminen kaikenmaailman höpöhöpön nimiin on silloin ihan ok kun eläin käytetään hokkuspokkus menojen jälkeen ravintona ja muutenkin hyödyksi, ja näin uskoisin että kyseisille elikoille lopulta kävi. Sen koiran pureminen ei kyllä ollut kovinkaan tervettä.

Niin ja vielä lisäyksenä että minä en perusta näitä mielipiteitä siihen tekeekö jonkin katsominen pahaa vai ei.

http://www.sub.fi/netti-tv/index.shtml/ohjelmat/madventures?12409
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #27 : 20.04.2009 22:27 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
No mitä siinä olisi voinut kukaan vierailija tehdä? Tunnahan sanoi, että pahaa tekee. 

Näinhän se tais sanoa. Jäi vain sellainen kuva että mikä tahansa on hyväksyttävää, jos kyse on vanhoista perinteistä tai kulttuurista, kun juuri näin ei saisi olla.

Ruukaan, että tässä kohti menet metsään ja pahasti. Kulttuurilla perustellaan nimittäin 99% siitä mitä me ihmiset teemme.
Se voi olla. Ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö terveen järjenkäyttö olisi suotavampaa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #28 : 21.04.2009 01:22 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö terveen järjenkäyttö olisi suotavampaa.

Mutta kun se terve järki nimenomaan on eri asia eri kulttuureissa. Niille heimolaisille kasvot ilman arpia ovat sitä järjettömyyttä.


Se että kansat, jotka eivät ole asuneet jossain viidakon uumenissa, ovat muutaman tuhannen vuoden aikana keksineet jonkun oman version käsitteestä nimeltä "sivistys", ei automaattisesti tee joistain (mahdollisesti vielä vanhemmista) perinteistä vääriä.

Tai oikeita. That's the point.
tallennettu
Vs: Madventures III « Vastaus #29 : 21.04.2009 19:10 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ihan hyviä pointteja. Omaan korvaani vain särähti tuo että ei voida tuomita kun kuuluu kulttuuriin. Voidaanpas, samalla tavalla kuin kyseiset alkuasukkaat varmasti tuomitsevat monia meidän elämäntapoja.

Nyt puhuttiin vielä pienistä naarmuista kasvoissa, mutta entäs sitten jos siihen kulttuuriin kuuluisi vielä vähän lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Missä se kärsimyksen raja menee ennen kuin vanhankin kulttuurin toiminnan voi kyseenalaistaa?

Parasta tuossa jaksossa ja yleensäkkin Madveturesissa on että asiat näytetään niin kuin ne ovat. Silti asenne jonka mukaan kaikki länsimaalainen on kaiken pahan ydin ja alkuperäiskansojen toiminta aina hyväksyttävää, on mielestäni hieman väärin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines