Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7
Tulostusversio
Aihe: Kirjallisuus, food for thought.  (Luettu 99471 kertaa)
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #60 : 29.11.2008 17:49 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili


Jep, Hotakaisen Klassikko on nyt luettu. Onhan tästä tehty elokuvakin jossa Kari Hotakaista näyttelee kukapas muukaan kuin Martti Suosalo. En ole nähnyt. Hotakaisella on kyllä selkeästi tunnistettava tyyli kuten hieman samaa aihepiiriä liippaavalla Jari Tervolla. Hienoa suomalaista mieskuvaa kyllä maalaillaan, ja teoksen keskiosan muodostavat fiktiiviset päiväkirjat ovat kyllä hauskaa luettavaa. Ei ehkä silti ihan yhtä hyvä kuin Finlandia-palkittu Juoksuhaudantie.

Tällä haavaa luen Mauri Sariolan lääkäriromaania Ei loitsu eikä rukous.
N
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #61 : 29.11.2008 18:04 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Book Depository niminen nettikirjakauppa tarjoaa paria kirjaa PDF muodossa ilmaiseksi. En ole kumpaakaa vielä lukenut, mutta arvostelujen perusteella molempien pitäis kai olla hyviä kirjoja.

In Stitches
Dawnthief


Siin on jos jotakuta sattuu kiinnostamaan.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #62 : 11.01.2009 22:08 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili AHAHAHA!

http://www.amazon.com/Dance-Dragons-Song-Ice-Fire/dp/0553801473/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1230732605&sr=1-1

October 27, 2009 :/

Ei tuossa muuten mitään, mutta alun perin tuo luvattiin loppuvuodelle 2006, sitten epämääräisesti "2007 aikana". Noh, 2007 meni eikä kirjaa kuulunut, arvioitiin kirjan ilmestyvän kesällä 2008, sitten syksyllä 2008, minkä jälkeen kirja viivästyikin jo kesän aikana 2009 alkupuoliskolle/keväälle. Nyt tuon julkaisun arvioidaan optimisesti näin vuoden alusta olevan lokakuun lopulla. Saas nähdä missä vaiheessa kevättä/kesää tuokin perutaan ja kirja myöhästyy 2010 puolelle. Alkaa jo pikkuhiljaa kyllästyttää tämä odottelu. Vois Martin hieman vähentää niissä ComiConeissa sun muissa fanitapahtumissa käymistä ja keskittyä kirjaan.

Saas nähdä käykö Martinille Robert Jordanit eikä hän saa kirjoitettua pitkään jatkunutta kirjasarjaansa loppuun.


« Viimeksi muokattu: 11.01.2009 22:15 kirjoittanut Azu »
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #63 : 27.02.2009 17:52 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Ei loitsu eikä rukous
Mauri Sariolan lääkäriromaani kiinnosti lähinnä aihepiirinsä takia. Mielenkiintoista havaita että 50-luvun fiktiivisellä alan opiskelijalla pyörii päässä samat ajatukset kuin vielä 2000-luvullakin. Varsinaiseen pääjuoneen liittyvä imelä rakkaustarina olikin sitten ehkä vähän liikaa.

Bravo Kaksi Nolla

Yllätyin positiivisesti. En yleensä lue sotakirjoja kun niistä tulee mieleen joku vitun Korkeajännitys. "Bravo Kaksi Nolla" (yksikön kutsukoodi) on entisen SAS-veteraanin tositapahtumia kuvaava romaani eräästä vahvasti pieleen menneestä tehtävästä ensimmäisessä Persianlahden sodassa. Kerronta on varsin suoraviivaista mutta uskottavaa. On jännää huomata miten samanlaisia toimintamalleja SAS-erikoisjoukoilla on verrattaessa ihan perus varusmiesjantteriin. Asiat tosin väänetään niin rautalangasta että maallikkokin ymmärtää mistä on kyse. Tapahtumat etenevät nopeasti eikä tylsiä kohtia tule. Erityisesti mieleen painui tapa, jolla taisteluosasto hajoaa: lapsellisia virheitä tapahtuu ilmeisesti erikoisjoukkojen ammattisotilaillekin. En tiedä kuinka paljon jutuissa on totuuspohjan päälle laitettu "SAS-lisää", kaunistelua tai Britannian puolustusvoimien siloittelua, mutta ei se häiritsemään pääse ja kirja on varsin hyvä. Kidutuskohtausten lukemisen koin erityisen ahdistavaksi.

Andy McNab (salanimi) on sittemmin siirtynyt Hollywoodin palvelukseen asiantuntijaksi elokuviin/videopeleihin.

Nation
Pratchettin uusin ei sijoitu Discworldiin, mutta periaatteessa sekin olisi täysin mahdollista. Muutamia ihan hauskoja juttuja, paljon alleviivaavampi ja osoittelevampi kuin aikaisemmat. Enpä tiedä, Thud!:in jälkeen sekä Making Money että Nation ovat olleet lieviä pettymyksiä. Kannattaisiko Pratchetin lopettaa? Tahtoo Granny Weatherwax tai Samuel Vimes -kirjan!
N
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #64 : 01.03.2009 21:53 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Kannattaisiko Pratchetin lopettaa?

Eioo varmaan sedästä itsestään kiinni.

Itte oon lukenu venäläistä raskasta sarjaa ja kirjoituksia kellarista jäi varmaan vahvimpana mieleen. Vitun ahdistavaa, mutta pakko vaan jatkaa ja nähdä mitä päähahmolle seuraavaksi tapahtuu. Järjetöntä millaisia ajatuksia Dostojewskilla oli jo 1800-luvulla. Lukekaa pois kun on niin lyhytkin opus.

Niin ja joku suositteli supernaiivia. Pari vessareissua riitti siihen niteeseen ja voin vannoa, etten muihin Loen "teoksiin" ole koskaan tarttumassa. Hieno kuvaus autistisesta mielestä, mutta aika paskasti kirjoitettu.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #65 : 27.03.2009 10:14 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Taas on Playsta tulossa Discworldia, tällä kertaa vuorossa Mort. Odotellaan tämän kirjan mukana uutta nostetta touhuun, edellinen lukemani, Equal Rites, kun ei iskenyt ihan samalla lailla kuin aiemmat, vaikka kirvoitti kyllä ajoittain naurua sekin. Velhomeininkiä on kyllä arvostettava, samoin kuin Granny Weatherwaxia, mutta Esk sen sijaan oli melko hällä-väliä-hahmo. Ainahan ei voi voittaa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #66 : 27.03.2009 10:33 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse ainakin pidän Mortista hyvin paljon. Se on myös mielestäni oikein hyvä aloituskirja Discworldien pariin siirtyessä. Osittain syy taitaa olla se, että siinä on suuressa roolissa Kuolema, joka on yksi suosikkihahmoistani. Equal Rites on sen sijaan aika huono, eipä siitä ole edes paljoa jäänyt mieleen. Hitto, jahka pääsen tämänpäiväisistä isoveljen valmistujaisista joskus pois niin voisin tulla tekemään tänne Discworldin virallisen "Parasta/Paskaa"-arvioinnin.
N
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #67 : 27.03.2009 10:56 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Itse ainakin pidän Mortista hyvin paljon. Se on myös mielestäni oikein hyvä aloituskirja Discworldien pariin siirtyessä. Osittain syy taitaa olla se, että siinä on suuressa roolissa Kuolema, joka on yksi suosikkihahmoistani. Equal Rites on sen sijaan aika huono, eipä siitä ole edes paljoa jäänyt mieleen. Hitto, jahka pääsen tämänpäiväisistä isoveljen valmistujaisista joskus pois niin voisin tulla tekemään tänne Discworldin virallisen "Parasta/Paskaa"-arvioinnin.

Jep, synopsiksen vuoksi mäkin odotan Mortilta aika paljon, sillä kuolemasta digailen myös. Toivottavasti opus tulee pian.

Itsehän aloitin näiden lukemisen intissä Thief of Timesta. Ei starttikirjana ehkä mitenkään parhaasta päästä, sillä siinä tapahtuu perkeleesti, mutta kunhan kyytiin pääsi, niin se taitaa edelleenkin olla lempiosani. Himmee viitekehys, tapahtumia ja tahtia riittää, hahmot ovat loistavia ja huumori sitä parasta. Syvistä filosofisista mietteistä lisäpisteet. Sekin pitänee jossain välissä lukea uudelleen, ja katsoa kuinka paljon enemmän siitä saa irti kun universumi on hieman tutumpi.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #68 : 30.03.2009 21:14 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili David Mitchellin Pilvikartasto tuli luettua loppuun ja positiivinen kokemushan se oli. En lue kirjoja paljon, mutta pidän hyvien kirjojen lukemisesta. En vain ole vaivautunut etsimään näitä hyviä kirjoja, mutta tämä jostain pisti silmään ja juonikuvaus oli erittäin mielenkiintoinen, joten nappasin kirjastosta.

Kirja on monen eri henkilön näkökulmasta ties milloin millä tavalla kuvattu. Muun muassa amerikkalaisen notaarin Adam Ewingin päiväkirja matkoiltaan Tyynellämerellä (1500-luvulla, kenties?) ja säveltäjä Robert Frobisherin (ensimmäisen maailmansodan jälkeistä aikaa) kirjeet ystävälleen Sixsmithille ovat pari näistä tarinoista. Vain yksi tarina ei katkea kesken kaiken, muut jatkuvat sitten joskus myöhemmin jonkun muun tarinan jonkun osan jälkeen, mutta tämä ei suinkaan haitannut lukemista, heti kun uusi osa alkoi niin muisti hyvin edellisen osan tapahtumat vaikka aivan eri aikakauteen ja paikkaan sijoittuva tarina oli ollut juuri hetki sitten.

Kirjan kieli on erittäin monipuolista ja tietyt yksityiskohdat värittävät eri ihmisten kirjoitustapoja, esimerkiksi Adam Ewing käyttää "ja"-sanan sijasta &-merkkiä, joka näyttää aluksi hassulta mutta siihen tottuu. Henkilöt ovat mielenkiintoisia ja heidän mielipiteensä ja kuvailunsa maailmasta ovat varsin eläviä ja kuva suorastaan piirtyy silmiesi eteen. Tulevaisuuteen sijoittuvia tarinoita on kaksi (joista toinen on se ainoa tarina kirjassa joka ei katkea kesken kaiken jatkuakseen myöhemmin) ja odotin aina, että siitä toisesta tulisi se seuraava osa ja kun se tuli, oli sitä erittäin mukava lukea. Lienee sanomattakin selvää että kyseenomainen tarina on myös lempitarinani koko kirjasta, vaikka säveltäjän seikkailut yltää likelle.

Suosittelen kirjaa erittäin paljon kenelle tahansa johon iskee hyvä, monilta osin myös kovin koskettavakin tarina. Loistava opus.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #69 : 30.03.2009 22:17 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
-- voisin tulla tekemään tänne Discworldin virallisen "Parasta/Paskaa"-arvioinnin.
PARASTA:
The colour of magic
Mort
Wyrd sisters
Guards! Guards!
Reaper man
Witches abroad
Small gods
Lords and ladies
Men at arms
Interesting times
Feet of clay
Carpe Jugulum
The truth
Thief of time (Lu-Tze OWNZ.)
Night watch
Going postal
Thud

INDIFFERENTTI:
Pyramids
Soul music
Maskerade
The fifth elephant


PASKAA:
The Light fantastic
Equal Rites
Sourcery
Eric (Faustin remake, miksi?)
Moving Pictures
Hogfather
Jingo (Ainoa huippukohta on Vimesin avautuminen Lord Rustille)
The last continent (Velhojen sekoilu evoluutiosaarella on kauheaa, Bursar helpottaa tilannetta hieman)
Monstrous regiment
Making money (Ei vaan käynnisty missään vaiheessa kunnolla)

Asioista saa olla eri mieltä. Tarkempia perusteluja tarvittaessa.
N
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #70 : 31.03.2009 01:09 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
(Lu-Tze OWNZ.)

Quoted for truth. Ja kaikkien minun lukemieni opusten pohjalta näyttää listaus menevän oikein, mitä nyt Light Fantastic saisi olla vähintään indifferentissä. Kerron sitten joskus, kun olen jostain oikeasti eri mieltä.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #71 : 01.04.2009 11:22 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Hogfatherhan oli hyvä. Muistan kyllä nauraneeni sen parissa. Loppu ehkä vähän lässy, mutta muuten ei valittamista.

Monstrous Regiment oli kyllä outo. Siitä ei ole paljon muistikuvia? Kai mä odottelin kokoajan, että mitä se Vampyyri keksii, mutta eihän se kahvinkeiton lisäksi tehnyt oikein mitään.



Luin ton Good Omensin ja olihan se paska. Hirvee fanilauma tälläkin.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #72 : 14.06.2009 13:40 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili


Kurmootin tuossa aika tiukkaa tahtia läpi Paulowin uusimman, eli Viimeisen vartiomiehen. Arin kirjathan siis pyörivät oululaisen yksityisetsivä/baarimikon, Jesse Hackmanin ympärillä, ja olen lukenut näitä jo parit, alkupäästä pari ekaa vielä lukematta. Nyt saattaa tosin riittää viimein inspiraatio korjata se puute, sillä tämä opus oli loistava. Teksti ja Paulowin ajatuksen juoksu ovat sujuvaakin sujuvampia, hahmot hyvin rakennettuja ja karikatyyrisen yksityiskohtaisia, toimintaa riittää, juonikuviot rakennellaan pienestä loppua kohden melkoisiin spektaakkeleihin, ja ennen kaikkea huumorissa löytyy. Dialogissa, niin seesteisinä hetkinä kuin tiukan toiminnan keskellä, kukkii niin riihikuiva huumori että vesilasi olisi tarpeen. Kun poliisipäällikkö vaikkapa kuittaa asian käsitellyksi tokaisemalla "Eteenpäin, sanoi siittiö vulvassa", ei sanottavaa paljon jää. Paljolti näistä tuleekin mieleen vanhat hyvät Jerry Cottonit, joita Paulow itsekin on itseasiassa kirjoittanut jonkin verran. Sillä erotuksella tosin, että mies on selkeästi kehittynyt kirjailijana.

Se toinen seikka, mikä tekee näistä allekirjoittaneelle mukavaa luettavaa, on se, että kirjat sijoittuvat Ouluun. Paikkoja, ja erityisesti paikasta toiseen siirtymistä kuvaillaan todella tarkasti, joten ne real-life-maisemat piirtyvät mielen päälle upean kirkkaasti kirjan takaa-ajojen keskellä tai baari-illan melskeessä. Myös hahmoja, joille useimmille löytyy tosielämän vastineet jossain muodossa, on mukava bongailla(baarikeisari Svedu Oksanen, anyone?).

Kaiken kaikkiaan mainio kirja. Kuten etukannessakin hehkutellaan, on Paulowin tekstissä tosiaan imua, joten mikäs siinä lukiessa. Pulp-dekkaria parhaimmillaan.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #73 : 18.06.2009 15:57 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Toisen Dexter-kirjan, Dearly Devoted Dexterin, sain loppuun nyt kesän duunimatkojen aikana. Blindside(?) jossain vaiheessa haukkui melkein pystyyn tämän toisen kirjan, ja vaikka ei kirja millään tavalla päässyt ensimmäisen osan tasolle, oli se silti mukava lukukokemus. Itse olen mieltynyt Jeff Lindsayn tyyliin kirjoittaa anteliaalla kädellä Dexterin pään sisäisiä asioita, ja tätä olenkin jäänyt kaipaamaan itse tv-sarjassa kirjojen lukemisen jälkeen. Toisen kirjan pahiksen tapa silpoa uhrinsa oli myös aika pysäyttävää tavaraa luettavaksi ensimmäisellä kertaa, ja ei tässä voi muuta kuin pistää sarjan kolmas kirja tulemaan ja kahlata se läpi, kunhan olen saanut valmiiksi tällä hetkellä luvussa olevan Jeremy Clarksonin "And Another Thing...", joka on toinen kokoelma Clarksonin kolumneja The Sunday Timesille.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #74 : 18.06.2009 20:30 »
blindside Jäsen Viestejä: 151 Basaaripisteet: 1 Profiili
Toisen Dexter-kirjan, Dearly Devoted Dexterin, sain loppuun nyt kesän duunimatkojen aikana. Blindside(?) jossain vaiheessa haukkui melkein pystyyn tämän toisen kirjan, ja vaikka ei kirja millään tavalla päässyt ensimmäisen osan tasolle, oli se silti mukava lukukokemus. Itse olen mieltynyt Jeff Lindsayn tyyliin kirjoittaa anteliaalla kädellä Dexterin pään sisäisiä asioita, ja tätä olenkin jäänyt kaipaamaan itse tv-sarjassa kirjojen lukemisen jälkeen. Toisen kirjan pahiksen tapa silpoa uhrinsa oli myös aika pysäyttävää tavaraa luettavaksi ensimmäisellä kertaa, ja ei tässä voi muuta kuin pistää sarjan kolmas kirja tulemaan ja kahlata se läpi, kunhan olen saanut valmiiksi tällä hetkellä luvussa olevan Jeremy Clarksonin "And Another Thing...", joka on toinen kokoelma Clarksonin kolumneja The Sunday Timesille.

Tuo toinen kirja, vaikka olikin melko heikko esitys, vielä menetteli mutta kolmas meni sellaiseksi huuhaaksi että teki melkein mieli lopettaa kesken. Mutta kannattaa tosiaan lukea itse ja vetää omat johtopäätökset. Kerro toki luettuasi mitä olet Dexter in the Darkista mieltä :D.

Itsellä lepää tuossa yöpöydällä Dexter by Design josta oon lukenut ekat 5-6 lukua. Lainasin sen lähinnä nähdäkseni miten Lindsay yrittää paikata (vai yrittääkö edes?) edellisessä osassa häränpyllyä heittäneen tarinan. Niin ja vähän helpottamaan TV-sarjasta aiheutuneita vieroitusoireita, uudet jaksot alkavat vasta 101 päivän kuluttua! Ennen tätä tuli luettua suomenruotsalaisen kirjailijan Stefan Nymanin jännäri Anna Online, ja täytyy myöntää että tuo oli paikoin aika kuumottavaa luettavaa. Kirjan asetelmaan oli tällaisena reiluna parikymppisenä, yksiössä asuvana, tietokoneen ääressä paljon aikaa viettävänä melko helppo samaistua. En ole koskaan ennen saanut kirjoista sellaisia fiilareita että pitää välillä vilkuilla olan yli lukiessa yksin omassa kämpässään.
"The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't."
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #75 : 03.07.2009 11:58 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili


Hyvä oli, ensimmäinen beat-ajan kirja jonka luin. Vuorikiipeilyä, mietiskelyä ja länsimaalaisen elämäntavan kritisointia. Henkilöhahmot ihan onnistuineita ja tarina eteni sujuvasti. Ei nyt mikään mullistava lukukokemus, mutta toimii.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #76 : 17.07.2009 12:58 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Kesälomalla:

Kenelle kellot soivat Ernest Hemingway
Aluksi tylsä. Äijät vaeltelevat Espanjan maaseudulla, ilmeisesti joku silta pitäisi räjäyttää? Sijoittuu siis Espanjan sisällissodan aikoihin. Lopulta homma lähtee luistamaan ja on aika helvetin mielenkiintoinen, mitä nyt espanjankieliset kiroukset kääntyvät hiukan huonosti espanjasta englanniksi ja edelleen suomeksi. Lisäksi härkätaisteluiden fiilisteleminen ei oikein auennut minulle. Espanjan sisällissota alkoi kiinnostaa enemmän, piti vähän perehtyä.

Minun sukuni tarina Jari Tervo
Taattua Tervo-sekoilua, paikoitellen nauratti aivan helvetisti. Lopussa mennään vähän turhankin kovaa haipakkaa ja koko juoni lähtee vähän lapasesta. Ei yhtä hyvä kuin Pohjan hovi tai nämä uudemmat histroialliset romaanit, parempi kuin Rautapää tai Tuulikaappimaa. Todella hauskoja henkilöhahmoja, jälleen.

Jäähyväiset aseille Ernest Hemingway
Sotaa, paneskelua, viinanjuontia, what's not to like? No romanssihommat ovat vähän tylsiä mutta ne ovatkin lähinnä sivuosassa. Nuori amerikkalaisupseeri palvelee vapaaehtoisena Italian armeijassa ensimmäisen maailmansodan aikana. Rinaldi, kovin italialainen jätkä vähään aikaan.

Kokonaisuudessaan Ernest Hemingway jätti kyllä todella hyvän kuvan. Aiemmin on tullut luettua mieheltä Vanhus ja Meri joka ei ollut aivan yhtä hyvä. Tai sitten olin vaan lukioaikana vielä epäkypsä miehen tekstille. Molemmissa kirjoissa on paljon yhtäläisyyksiä; päähahmona hienoja miehisiä miehiä jotka eivät lässyt sekä hienot, konstailemattomat loput. Ilmeisesti mies ammensi romaaneihinsa hyvin runsaasti omista kokemuksistaan. Täytyy laittaa muutakin tuotantoa harkintaan, ikävä kyllä muut kirjat eivät käsittääkseni ole yhtä hyviä kuin nämä pääteokset.

Tällä hetkellä luvussa Richard Mathesonin I am legend sekä Kjell Westön Missä kuljimme kerran. Tarkoituksena olisi pian saada myös Tervon Troikka lukuun ja kai se uusin harry Potterkin pitäisi jossain vaiheessa pois lukea vaikkei hirveästi kiinnostakaan.
N
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #77 : 17.07.2009 14:01 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili En ole mikään kirjojen suurkuluttaja todellakaan, mutta jostain syystä Stephen Kingin kirjat ovat minusta äärimmäisen hyviä. Nyt vuosien lukutauon jälkeen aloin taas lukemaan niitä ja monta kirjaa on vielä lukematta. Tyyli jolla King kirjoittaa on vaan niin vangitsevaa. Sitä vaan jatkaa lukemista ja yhtäkkiä huomaa lukeneensa melkein koko kirjan putkeen.

Nyt on menossa Christine, joka vaikuttaa oikein hyvältä. Tosin en tiedä miksi kirjan toisesta päähenkilöstä tulee koko ajan Heinz mieleen.  :lol:
Seuraavana sitten vuorossa kaksiosainen tukikohta.

Kingin Uinu uinu lemmikkini teki kyllä joskus sellaisen vaikutuksen, ettei mikään muu kirja varmasti pysty enää samaan. Kirjassa perheen kissa kuolee auton alle ja poika löytää sen kuolleena, niskat vääntyneenä tieltä. Meidän toinen kissa oli juuri ennen tuota kirjan lukemista jäänyt auton alle. Löysin sen tienreunasta eräänä kouluaamuna niskat vääntyneenä, kallo murtuneena ja naama ihan vääristyneenä. Siitä sitten kannoin sen kotiin ja hautasin metsään. Kirjan kissa sattuu olemaan samanvärinen, samanlainen käytökseltään, poika löytää sen, hautaa jne. Aivan kuin oman kissan kuoleminen ei olisi ollut tarpeeksi traumaattista, niin sitten vielä lukaisin kirjan päälle. Näin varmaan vuoden ajan painajaisia siitä, miten se herää haudasta jotenkin kallo hajalla. D:
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #78 : 13.09.2009 18:22 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Intissä on nyt pitkästä aikaa kunnolla aikaa kirjojen lukemiseen ja kolmisen kirjaa olen nyt läpi tahkonnutkin. Tarkoituksena olisikin tässä syksyn ja talven aikana vähän pienentää tuota lukemattomien kirjojen suurehkoa määrää hyllyssä. Muutamia uusiakin kirjoja on jo tullut ostettua tietysti.

Viime viikolla saapui Play.comista ja Book Depositorystä Halo: Contact Harvest (6,5€) ja Halo: The Cole Protocol (9€), jotka olivatkin ainoat minulta uupuvat Halo-sarjan kirjat. Lisäksi äsken tuli tilattua Book Depositorystä David Perry on Game Design: A Brainstorming Toolbox (~23€), joka on varmaan ihan mielenkiintoista selailtavaa vaikka mitään peliä en tässä nyt olekaan suunnittelemassa. Kokoa mokomalla järkäleellä on 912 sivua ja painoa kaksi kiloa  :)

Viimeisen kahden viikon aikana olen lukenut kaksi Halo-kirjaa, joten seuraavaksi voisi lukea jotain ihan muuta eli jatkaa vaikka tuota antropologian pääsykoekirjaa...
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #79 : 14.09.2009 16:49 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Despiren tavoin minullakin on täällä intissä aikaa aina kello 16 eteenpäin tehdä oikeastaan mitä haluan ja nyt olisinkin kirjavinkkien tarpeessa. En yleensä lue juuri mitään kirjoja, joten kaikki yleissivistävätkin vinkit ovat tervetulleita. Hakusessa kuitenkin olisi jonkinmoinen teos, jossa joku henkilö päättää muuttaa elämänsä totaalisesti. Syytä ei varmaan tarvitsekkaan kysyä :rollaus:
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #80 : 14.09.2009 17:33 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Eikös noissa Juoppohullun päiväkirjoissa päähenkilö koita muuttaa elämäänsä totaalisesti. En ole lukenut kuin raskausarpia teoksen, mutta se ainakin oli yksi hauskimmista kirjoista minkä olen koskaan lukenut. Pitääkin itseasiassa laittaa tilaukseen loputkin.

Sopivan kevyttä, joten kelpaa varmaan sellaiselle joka ei normaalisti kirjoja lue. Noi on myös niin saatanan hauskoja, että sopii hyvin sinne intin 24h kokovartalo vitutuksen lomaan hyvin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #81 : 20.09.2009 16:45 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili En montaa sivua tuota ensimmäistä juoppista päässyt etiäpäin, ennenkuin aivot sammuttivat itsensä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #82 : 20.09.2009 18:01 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse ainakin krapulassa luin raskausarpia vedet silmissä, tota ekaa en ole lukenut.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #83 : 20.09.2009 18:03 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Itse ainakin krapulassa luin raskausarpia vedet silmissä, tota ekaa en ole lukenut.

Varmaan tykkäisit mun peruskoulun kirjoitustehtävistä ja esseistäkin. Paljon maksat?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #84 : 20.09.2009 18:35 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos ne on foorumitekstien arvoisia, niin sä maksat mulle.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #85 : 01.01.2010 23:29 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Eniten Vituttaa Kaikki, Pasa, Atpo

Ensimmäinen puhdas huumorikirja joka nauratti.  Listattu asioita jotka pistää vituttamaan.

"Luonnonsuojelijahipit
-Ne, jotka itkevät kun tää metsämurattikäsämälepakko joutuu uhanalaiseksi sen takia, että Kalliossa joku aivastaa. Tajuatteko te spedet, että evoluutio on vuosisatojen saatossa pyyhkinyt satojatuhansia lajeja unohdukseen jo ennen kuin te olette olleet niitä unohtamassa. Se on luonnollisesta kehitystä ja jos joku valitsee sen edesauttamisen, sehän on vain tulevaisuuteen panostamista. Olisitte iloisia, että joku ajattelee huomista!"



The Hobbit, J. R. R Tolkien

Vielä kesken, mutta vaikuttaa paljon helppolukuisemmalta kuin Taru Sormusten Herrasta-trilogia, mutta tämähän onkin enemmän lapsille suunnattu. Ehkäpä siksi vielä kesken. Ei ihan samanlaista imua aiheuttanut kuin TSH, vaikka kyllä senkin lukemisessa se kuukausi vierähti. Normaalisti luen kirjan kannesta kanteen yhdeltä istumalta tai maksimissaan parissa päivässä.

Playsta laitoin tulemaan vielä;

-Lord of the Flies - William Golding

Tää on pitänyt lukea jo vuosia, elokuvakin olisi rento nähdä. Pitäisiköhän lukea ensin ja pettyä sitten? Vai nauttia elokuvasta ja lukea kirja sen jälkeen? Molemmissa puolensa.


-The Way of the Warrior - Chris Bradford

Tätäkin kehuttiin jossain, joten läpällä laitoin tulemaan.


-Shut Up and Deal - Jesse May

Kuulemma realistisin ja hienoin kuvaus mitä on kirjoitettu ammattipelaajan elämästä. "Mickey's advice to a dilettante who is considering following in his footsteps: "All I can tell you is that it's lonely out there, real fuckin' lonely, and your play doesn't matter so much as how tough you are and whether or not you fall apart."
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #86 : 02.01.2010 15:01 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
-Lord of the Flies - William Golding

Tää on pitänyt lukea jo vuosia, elokuvakin olisi rento nähdä. Pitäisiköhän lukea ensin ja pettyä sitten? Vai nauttia elokuvasta ja lukea kirja sen jälkeen? Molemmissa puolensa.

Leffaa en ole nähnyt, mutta kirjan lukenut. Ei se niin vaikuttava teos ollut - alkaa tosi hitaasti, mutta loppupörinät toimii - että uskoisin pettyväni leffaan, enemmänkin mielenkiintoista olisi nähdä miten tämäkin stoori kääntyy. Melkein voisi nyt sen Viikset ja tämän etsiä jostain, ja pitää oman pienen "books to film" -illan.

Lukisin siis ehkä ensin, silläkin uhalla että leffasta saa sen jälkeen piirun verran vähemmän irti. Jos saa. Voi saada enemmänkin. :)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #87 : 03.01.2010 00:32 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili
-Lord of the Flies - William Golding

Jos allegorisista teksteistä diggailee, niin ei parempaa ole vastaan tullut. Ei tosin saa kammota sitä "klassikon" leimaa. ;)
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #88 : 17.01.2010 22:13 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Jos joku haluaa mullistaa maailmankuvansa tai syventää sitä niin lukekoon Daniel Quinnin Ismaelin. Oon nyt kahdessa päivässä ahminut kirjaa puoleen väliin ja pää meinaa haljeta, hyvällä tavalla. Vaikka ajatukset ovat muutenkin viime vuosina siirtyneet tämän kirjan osoittamiin suuntiin, avaa teos silti jatkuvasti uusia lukkoja mielessäni.

Kirjassa ajattelemaan kykenevä gorilla opettaa kirjailija-päähahmolle, miten ihmiskunta on tähän pisteeseen tullut, mikä on vialla ja miksi me olemme menossa kohti tuhoamme, ihan juurta jaksain. Älytöntä, että tämä kirja on aika vaikeasti saatavilla, sillä teosta ei ihan joka kirjastossa ole ja kaverini mukaan kirjakaupoistakin tätä on nihkeää löytää. Kirja on kuitenkin sellainen, joka jokaisen vähänkin kriittiseen ajatteluun kykenevän ihmisen pitäisi lukea. Toisaalta ymmärtäähän sen, että kirjasta ei liiemmin meteliä pidetä, kun sen tarkoitus on osoittaa ihmiskunnan kymmentuhatvuotinen mielettömyys ja kumota ne premissit, joiden pohjalta lajimme kohtaloa toteutamme.

Silti kirjan alussa gorillan kertojalle antama varoitus kannattaa lukijankin ottaa tosissaan: Älä jatka eteenpäin, jos et halua tuntea oloasi vast'edes ulkopuoliseksi.
tallennettu
Vs: Kirjallisuus, food for thought. « Vastaus #89 : 17.01.2010 22:49 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Ois varmaan kohtapuoliin tulossa projektiksi lukea joku englanninkielinen (alkuperäiskieleltään englanti siis myös) kirja tuota enkunkurssia varten, suosituksia? Englanti sujuu aika hyvin, että tuskin kielen kanssa tulee ongelmia ellette pistä jotain ihan häröä jargon-soppaa.

Eniveis, jotain koukuttavaa, mieluiten ehkäpä kantaaottavaa tai sitten vain jotenkin tunnelmallista ja sellaista, että kuvittelee olevansa kirjan sisällä. Aihepiiri on vapaa (tai siis, näin käsittääkseni... Pitää toivoa, ettei sitä rajoiteta, huomenna saan lisäinfot), pistäkää joku pieni briiffaus siitä mitä kirja sisältää. Kuvitelkaa se mainospuheeksi. :D
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines