Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Kauhuelokuvat  (Luettu 7018 kertaa)
Kauhuelokuvat « : 27.02.2008 23:42 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Kai Pelaajalaudalta kauhuleffojen faneja löytyy? Itse diggailen, varsinkin zombileffoja. Suosikkeja on Dawn of the Dead, 28 päivää myöhemmin ja Zombi 2. Psykologiset kauhuleffat ei yleensä iske, koska useimmiten ne on aika hirveetä tuubaa.

Viimeksi katsoin: Braindead


Peter Jacksonin astetta hämärämpää varhaistuotantoa. Rotta-apina puree Lionelin äitiä, mikä tietysti aiheuttaa hämärän zombi-infektion leviämisen. Verta, kökköä huumoria ja suolenpätkiä. Hyvän kauhukomedian ainekset siis. Lopun ruohonleikkuri kohtaus sai kyllä jo hymyn suupieliin :lol: Herkkävatsaisille en suosittele.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #1 : 28.02.2008 08:39 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kauhu on jees. Jopa paska kauhu. Mutta ei Hollywood-kauhu. Splatter maistuu myös!

Evil Dead on yksi suosikeistani (2, eli remake myös), sillä skidinä sain siitä traumat, mutta nykyään sitä arvostaa ihan eri meriiteillä. Legendaarinen budjetti/lopputulos- suhde.

Ja vaikka Silent Hill olikin paska, niin oli siinä todellakin hetkensä. Kyllä Silent Hill mytologiasta oikeasti saisi loistavan kauhuleffan, mutta eipä sillä niin väliä kun onhan nuo pelit tuolla hyllyssä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #2 : 28.02.2008 12:46 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllähän sitä kauhua tulee katseltua, ja muutamat viikot sitten ostamani Trilogy of the Dead olikin aika nannaa, Dawn of the dead ollen siis kolmikon paras. Myös siis Evil Deadit on loistavia eikä suinkaan pidä unohtaa Bad Tastea ;)
Mutta periaatteessa kaikki kauhu maistuu, vaikkakaan Screamit ja Tiedän mitä teit viime kesänä tyyliset leffat ei suosikkeja olekaan.

Pitää kompata zoukkaa myös Silent Hillin tapauksessa, sillä mielestäni alussa tunnelmaa oli kyllä hyvin, mutta loppua kohden koko leffa lässähti.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #3 : 28.02.2008 13:29 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili kauhuleffat ja erityisesti zombileffat ovat erityisellä paikalla sydämessäni. Dawn of the Dead ja 28 Days Later ovat parhautta. Veikkaan muuten, että pleikkarin alkuperänen Resi, joka oli ihan ensimmäiä oikeita pelikokemuksiani ja aiheutti vuosien painajaiset on sytyttänyt lempeni aihetta kohtaan.

Muita hyvä kauhuleffoja toki on, mutta suurin osa onnistuu vain hetkellisesti ja lässähtää lopussa tai on vain surkuhupaisa. The Descent on hyvä, ja brittien oudolla tavalla jopa Creep. Jeeper Creepers teki aikoinaan alussa visuaalisella ja tavallisesta poikkeavalla ilmeellään ja asetelmallaan vaikutuksen, mutta hirveää huttuahan se sitten lopulta oli. Ikinä en ole leffaa niin paljon pelännyt kuin supersuosikkiani The Ring (jenkkiversio). Minuun elitistien suosima japanilainen "mustahiuksiselta pikkutytöltä tulee verta silmistä" ei oikein jaksa upota.

Resi-leffat ovat enevissä määrin kauheaa kuraa, ja Silent Hillkin oli kossittu. Lordi Dark Floors on SH:mpi kuin SH-leffa itse, mutta harmillista kyllä Lordi-örmöt pilasivat sen.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #4 : 28.02.2008 13:31 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Kyllähän nuo kauhuelokuvat ovat mahtavia, vaikka ne ei pitkään aikaan olekaan kauhistuttaneet. Itse suosin 80- ja 90-luvun kauhuleffoja, sillä niistä ne parhaat muistot on. Hyllystä löytyy mm. Evil Deadit, Freddyn seikkailut, pari Halloweenia ja The Return of the Living Dead. Uudemmista mainittakoon Bubba Ho-Tep ja Shawn of The Dead.

Evil Deadit ovat tietty kaikista parhaimmat. Sam Raimin ja Bruce Campbellin kommenttiraidatkin ovat todella hyvää kamaa.

E: Itsellä oli The Ringin kanssa vähän sama juttu kuin Tuulistilla. Ehkä vika oli siinä, että katsoin jenkkiversion ensin.
Play-Asia
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #5 : 28.02.2008 14:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Parhaimmat muistot ovat ehdottomasti peräisin elokuvista The Others ja Descent. Molemmat siitä harvinaisia, että herättivät aitoja pelon tunteita kotisohvalla. Ajoittain niiden katseleminen oli jopa vaikeaa, epämiellyttävää.

Oikeastaan pidän paljon vain mieleen vaikuttavista kauhupätkistä meiningillä "se on pelottavampaa mitä et näe". Esim. Mothman -sanansaattaja oli meikäläiselle hyvin mieluinen elokuva, vaikkei se mitään hirmuista arvostusta missään päin nautikkaan. Psykologialla pelaavia kauhuleffoja vain tulee nykyään niin vähänlaisesti.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #6 : 28.02.2008 15:11 »
tuhis Vieras Harva kauhuleffa oikeastaan saa mitään järetöntä dreaddia aikaa enää nykyään kun on tietyssä määrin turtunut kaikkeen. Kyllä sitä toki on vähän hiljaisempaa poikaa viltin alla kun yöllä katselee jotain kauhustelua, mutta ei viimeisistä näkemistä ole jäänyt mieleen juurikaan mitään. 28 Days Later taisi olla viimeisin jonka muistaa, mutta siinäkin aspektit oli ihan jossain muussa kuin yliluonnollisessa kauhussa... voiko kauhu olla muuta kuin yliluonnollista? Itse lasken trillerin suuntaan vaikkapa ne 28 Days Laterin tapahtumat kun isukista tuli mölmö ja kartanossa kiimaiset miehet pyrkivät raiskaamaan pikkutytön.

Nyt on katselmuksessa sattumoisin Hannibal Rising. Scottin ohjaama Hannibal on oikein mieluisa elokuva ja se tulee aika-ajoin katseltua uudelleen, siinä missä soundtrack soi usein. Hannibal Rising vastaa siihen kysymykseen että mikä saa Hannibalin syömään uhrejaan ja jos leffalle ei muusta voi antaa krediittejä, niin on se sitten tuosta tapahtumasta jonka seurauksena tuo syömisfetissi kehittyi - ideana toimiva ja Hannibalin kehityskaaren myötä eskaloituessa ennen kaikkea uskottava. Oikeastaan tästä leffasta ei olisi tarvittu kuin ensimmäinen 30 minuuttia, vaikka Gong Li onkin upea katseltava. Hannibaliksi aika erikoinen näyttelijävalinta, sillä samoja aaltoja en itse saa lainkaan tuosta kuin sör Anthony Hopkinsista. Ei ollut Peter Webber sen fiksumpi ohjaajavalinta kuin joku ihmeen idiootti Ratneri ohjaamaan Red Dragonia.

Pimeän saavuttua vuorossa The Exorcism of Emily Rose


« Viimeksi muokattu: 28.02.2008 15:49 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #7 : 28.02.2008 18:35 »
JasuPoju Oh Shi-- Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllähän kauhuleffat maistuu. Se vaan häiritsee, että olen huono katsomaan niitä, toisin sanoen en uskalla :D Tämä on valitettavaa mutta totta, Ring I-II meni vielä joten kuten mutta Kaunoissa alkoi hieman tökkiä kun pelottelulevelit nousivat. Zombileffat on kyllä mainoita. Dawn of the Dead ja 28 weeks later viimeisimpänä suosikkina. Tuli myös Planet Terror vilkuiltua mutta se leffa vedettiin kyllä lievästi överiksi.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #8 : 28.02.2008 21:11 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili
Parhaimmat muistot ovat ehdottomasti peräisin elokuvista The Others

Meninkin unohtamaan  :o
Perhanan hyvä leffa...tunnelmaa riittää ja ylläritkin toimivat.

Lainaus
Esim. Mothman -sanansaattaja oli meikäläiselle hyvin mieluinen elokuva, vaikkei se mitään hirmuista arvostusta missään päin nautikkaan.

Se vähä mitä leffasta enää muistan, niin ihan OK-pätkä kyseessä, joskin mielestäni ylipitkä. Ehti jonkin verran kyllästyä välillä. Mutta omat hetkensä tälläkin siis on.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #9 : 28.02.2008 21:44 »
tombbi Jäsen Viestejä: 126 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Täällä tykätään myös kauhuleffoista! Tosin enemmän psykologisista kauhuista, eikä sellaisista, joissa se pelottava osuus on se, kun joku ihme muija kirkuu ja säpsähtää sitä ääntä. Perinteiset zombie ja vampyyri sun muut leffat ei niin iske, kyllä niitäkin katsoo, että ei siinä mitään. Saw leffat uppoaa hyvin, vaikka en tiedä laskeeko niitä nyt niin kauhuleffoiksi.. Oikeasti pelottavat kauhuleffat ovat loistavia ja paras aika niiden katsomiseen on pikkutunneilla :P

Tuo Others kun tuolta nousi esille, niin mainittakoon, että se on paras leffa kokemukseni, sen takia lempielokuvaa kysyttäessa mainitsenkin usein sen.

Ja sitten JasuPojun mainitsemat Kaunat... Ykkösen jenkkiläversion olen nähnyt, ja sen paskuudesta kertoo jotain, että minulla on kakkonen ollut pian vuodenpäivät hyllyssä muoveissa. (Tuli Saw IIIn kylkiäisenä, en minä sitä muuten olisi hommannut)

EDIT: Tulipas taas niin kämmästä tekstiä... Ei kyllä jaksa korjatakkaan..
I see your face but I can't decide now
If it's real or just in my mind
I see your face, and it says with a smile
"Welcome to hell, 'cause this is where you'll die"
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #10 : 28.02.2008 23:52 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Mun mielestä Kauna (japsiversio) oli juuri sellaista sopivaa kauhua; Hillitty ja tunnelmaltaan aavemmainen. Ei mitään turhaa verellä, limalla tai muulla sössöllä mässäämistä. Ehkäpä paras kauhuleffa jonka olen nähnyt.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #11 : 29.02.2008 01:08 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili
Olin ihan diku pystyssä Anttilan halpis-osastolla ku näin Texasin moottorisahamurhat 4 eurolla. Kotona huomasinkin, että se oli vuodelta 1974. Asdasin.
Siis hä? Yksi kaikkien aikojen parhaita kauhuelokuvia ja vielä puoli-ilmaiseksi. Uusintaversio on surkea ja onnistuu hukkaamaan täysin alkuperäisen elokuvan ainutlaatuisen painostavan tunnelman. Uusintaversion ainoaksi meriitiksi jää Jessica Bielin rinnat tiukassa topissa.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #12 : 29.02.2008 02:29 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW The Others on ylivoimasesti paras kauhuleffa koskaan. 5.1 etenkin ja myös iso ruutu ovat kyllä pakolliset kyseisen leffan kohdalla. Yksi parhaita leffoja yleensäkin. Mahtava tunnelma, näyttelijäsuoritukset, soundimaailma, juonen käänne, kaikki toimii täydellisesti. Kylmiä väreitä pelosta.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #13 : 29.02.2008 07:14 »
tuhis Vieras Ei se vuosiluku automaattisesti mitään huononna.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #14 : 29.02.2008 17:00 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
^ÖÖ? Toihan oli ihan hirveätä paskaa. Jotkut kohat jopa nauratti. Mul on sellanen tunne, et puhut eri versiosta. Tai sitte mun mieli on humpukisoitunu.
Tai sit sulla on vaan huono elokuvamaku.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #15 : 29.02.2008 17:08 »
Japshumwaa Jäsen Viestejä: 104 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jotkut kohat jopa nauratti.

Niin onhan se aika erikoista elokuvalta jossa on huomattava määrä mustaa ja vähemmän mustaa huumoria. Jos purkkiin kuseksiva Franklin kieppuu pyörätuolinsa kanssa alas mäkeä tai kuihtunut pappa imee nuoren naisen sormea niin ei pitäisi olla epäselvää halutaanko kohtauksilla hymyilyttää vai järkyttää. Alkuperäinen eroaa uusintaversiosta ja monesta muusta kopiosta sillä että mitään ei varsinaisesti näytetä, elokuva on lähes veretön vaikka se ei varmasti ensimmäisenä tule mieleen kun kannessa on moottorisahaa heilutteleva mies. Erikoisilla kuvakulmilla ja häiriintyneellä ääniraidalla vaikutetaan siihen että kauhu välittyy katsojan mieleen. Elokuvassa on joitain pahojakin puutteita, mutta kun viimeksi joulukuussa sen katsoin niin ei ajanhammas ole purrut sitä yhtään niin pahasti kuin monia muita saman ajan klassikoita.

70- ja 80-luvun kauhuelokuvat ovat minulle kirkkaasti sitä genren kulta-aikaa. Manaaja, Texas Chain Saw Massacre, Dawn of the Dead, Halloween, Alien, Hohto, Cannibal Holocaust, Evil Dead, The Thing, Painajainen Elm Streetillä ja lista jatkuu. En muista 90-luvulta ainuttakaan hyvää kauhuelokuvaa. Kai silloinkin jokunen tehtiin, mutta genre taisi olla aika kuollut.

Nykyinen vuosituhat onkin mennyt siinä että Hollywoodissa tehdään uusintaversiota kaikista kauhuleffoista, jotka ovat Aasiassa olleet minkäänlaisia hittejä. Myös noista "kulta-ajan" leffoista tehdään uusintaversioita, jatko- ja esiosia. Ainoa hyvä uusintaversio minkä muistan nähneeni on Dawn of the Dead. Montaa en ole katsonut, mutta tuo oli ihan viihdyttävä. Saw-sarjasta olen nähnyt kaksi leffaa (en muista mitkä), mutta olivat paskaa.

Näistä täällä jo mainituista The Descent, Bubba Ho-tep, Shaun of the Dead ja The Others menee sinne parempaan kastiin. The Descentin ohjaajan edellinen Dog Soldiers oli myös ihan jees. Eli Rothilla on hyvää yritystä Hostelin ja etenkin Cabin Feverin kanssa, mutta parempaa on toivottavasti vielä tulossa. Open Water on hyvä pienimuotoinen elokuva.

Suosittelen tutustumaan ranskalaiseen Haute Tension pätkään. Erinomainen slasher, jota saattaa löytyä jo markettien alekoreista. Toisen erikoissuosituksen saa Terry Gilliamin Tideland. Ei todellakaan mikään perinteinen kauhuelokuva, enemmän fantasiaa kauhuelementeillä. Jos Gilliamin tyyli ei ole tuttua tai on enemmän popcorn elokuvien ystävä niin Tideland saattaa olla liian kova pala purtavaksi.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #16 : 02.03.2008 10:52 »
CthulhuBard Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili Pakko mainita että nyt kannattaa kaikkien kauhuelokuvien suunnata Akateemiseen kirjakauppaan josta löytyy ensimmäinen numero Blood Ceremony lehdestä joka on erikoistunut kauhuun, indiekauhuun, splatteriin jne. Jatkumoa vanhalle Gorehound lehdelle niin sanotusti. Itse tuon ensimmäisen numeron eilen bongasin ja olihan se pakko ostaakkin. Varsin pro-tasoa kokonaisuus ja paljon mielenkiintoista juttua. Suosittelen ehdottomasti katsastamaan kyseisen lehden.

http://www.bloodceremony.net/html/paasivu.html ja tuolta sitten magazine niin siinä infoa lisää.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #17 : 05.03.2008 18:58 »
tuhis Vieras


Kauhuleffatopikkikin kun löytyi, niin mieluummin tänne herkkua kuin ostoksiin. Play.comista irtosi tuo kahden levyn setti piirun päältä 6 €, jonka olisi jo maksanut noista dokumenteistä. Kumoten ensimmäistä viestiäni, tätä leffaa katsoessa pelotti niin vietävästi.

Suosittelen suunnattomasti.
tallennettu
Re: Kauhuelokuvat « Vastaus #18 : 05.03.2008 22:17 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Pitääpä koittaa tsekkailla joskus... Ihan uusi tuttavuus kyllä tuo leffa, täytyy myöntää. Itse kattelin tossa joku ilta sitte Land of the Deadin. Tossa se Romero on kyllä lopullisesti hukannut sen touchinsa, tollanen actionpläjäys. Sitä survival horror fiilistä ei oltu edes yritetty tavoittaa, juoni oli yllätyksetön ja muutenkin persiistä.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines