Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: 24 (Live Another Day keväällä 2014)  (Luettu 73899 kertaa)
24 (Live Another Day keväällä 2014) « : 08.06.2008 23:18 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Huom: Jos et ole nähnyt kaikkia tähän astisia 24-kausia (kaikki esitetty myös Suomessa), niin täällä on ISOJA spoilereita niihin liittyen. Mukana myös tietoa mitkä ovat 7. kauden ennakkoasetelmat, eli puhutaan asioista jotka paljastettiin ennakkotrailerissa, joka nähtiin myös subilla välittömsti 6. kauden päätösjakson jälkeen.

24 alkoi arkaan aikaan. Sarjan pilotti esitettiin vain joitakin kuukausia sen jälkeen, kun terroristit olivat kaapanneet lentokoneita Amerikassa ja lentäneet ne WTC:n kaksoistorneihin sekä Pentagoniin. 24:n maailma tuntui pelottavan realistiselta ja ajankohtaiselta. Ruudulla pyörineet tapahtumat eivät enää olleetkaan niin mielikuvituksellisia kuin sarjan kuvaamishetkellä oltiin luultu.

Hype sarjan ympärillä ennen sen alkamista kävi kuumana. Joidenkin mielessä kyseessä oli vallankumouksellinen sarja, sillä 24 käytti ensimmäistä kertaa erityisellä tavalla hyödykseen ns. split screen -leikkausta. Ruudulle oltiin siroteltu useita eri pikkuruutuja, joista katsoja pystyi seuraamaan kunkin henkilöhahmon edesottamuksia jakson aikana. Toki tätä kikkaa käytettiin vain tapahtumiin sopivissa paikoissa.

Toinen kiinnostusta herättänyt asia oli 24:n realistisesti etenevä jaksorakenne. Kukin jakso koostui yhdestä tunnista, joten yksi kausi kaksnelosta rakentuu yhden vuorokauden ympärille. Syntyy koukuttava rakenne. Aina kun jakso 24:ää loppuu, tekee mieli ladata jo seuraava osa soittimeen.Kausi 1:

David Palmer on ensimmäinen musta presidenttiehdokas ja hänen henkeään uhataan. CTU (Counter Terrorist Unit) Los Angelesissa saa salamurhavyyhdin selvitettäväkseen, nokkamiehenä agentti Jack Bauer.  

Jackin päivästä tulee elävä painajainen, kun tytär Kim yhdessä Teri-vaimon kanssa kaapataan. Lopetus on  traaginen: Teri saa surmansa myyräksi paljastuneen työkaverin luodista.

Kausi 1 on mainio kokonaisuus ja on tosiaikaisuutta katsoen kaikista uskottavin 24-kausi: henkilöhahmot eivät vielä siirry paikasta paikkaan kymmenessä minuutissa isossa Los Anglesissa. Jännittäviä jaksoja on rutkasti.  Finaali on toiminnaltaan koko sarjan parasta antia: Jack on raivoissaan ja kylvää satamassa tuhoa kahdella konepistoolilla.
Kausi 2:

Murhayrityksistä selvinnyt ja presidentiksi noussut Palmer pyytää rappioituneen Jackin takaisin "peliin", kun tiedustelupalvelu saa vihiä Amerikan maaperälle kuljetetusta ydinpommista.

Pommijahti kääntyy lopulta kolmannen maailmansodan uhkakuvan maalailuun. Siinä sivussa Kim ehtii tietty toilailla ja hankkiutua vaikeuksiin enemmän kuin laki sallii. Jakso 23:00 - 24:00 on muuten yksi parhaimmista ja koskettavimmista sarjan historiassa, todellinen klassikko.

Kauden 2 ensimmäiset 12 jaksoa ovat loistavaa menoa. Sen jälkeen kausi hitusen latistuu eikä saavuta alkukauden tunnelmaa. Ei 1. seasonin veroinen, mutta todella kaukana huonosta.
Kausi 3:

Heroiiniriippuvuuteen luisunut Jack Bauer jäljittää virkaveljineen äärettömän tappavaa keinotekoista virusta, jota terroristit uhkaavat levittää ympäri Amerikkaa, tähtäimenään miljoonia viattomia kuolonuhreja.

Kolmas kausi on Meksiko-osuuksineen melkoisen erilainen kuin kaksi aiempaa. Vaihtelu tekee terää ja toiminta tuntuu monesti miellyttävän tuoreelta. Jännitys saadaan pidettyä kasassa koko kauden ajan. Asia, jossa kausi 2 ei niin mallikelpoisesti onnistunut.
Kausi 4:

Jack joutuu kaudella 4 kitkemään huiman kasan terroristien suunnitelmia kumoon. Päivä käynnistyy, kun puolustusministeri tyttärineen (Jackin mielitietty) kaapataan. Myöhemmissä vaiheissa terot mm. pudottavat air force onen ja onnistuvat viittä vaille ampumaan voimakkaan ohjuksen Losin keskustaan.

Tämä on minun kirjoissani oikein hyvä 24-kausi. Toiminta on tyylikästä ja sarjan editointi on noussut hienolle tasolle, split screenejä käytetään oivallisesti. Monet henkilöhahmoistakin ovat parhaimmillaan: Palmer palaa kehiin kauden loppuvaiheilla ja myös Tony Almeida osoittaa olevansa todellinen mies.
Kausi 5:

Ikimuistoinen, sarjan tekijöille Emmyn tuonut kausi on juuri niin hyvä kuin mitä kaikki puhuvat: nyt ei jäädä lepäämään laakereilla, vaan toiminta potkaistaan kutosvaihteelle heti ensimmäisestä tunnista lähtien.

Fanit järkyttyivät, kun 1 tunnin aikana Michelle ja David Palmer saivar surmansa ja Tony Almeida joutui CTU:n sairaalaan. Myöhemmissä vaiheissa Jack joutuu hyvästelemään ystävänsä; Tony kuolee myrkkypistokseen. Vai kuoleeko?

Vitoskaudessa nähdään myös naurettavan shokeeraava twisti, kun paljastetaan Amerikan presidentti Charles Loganin olevan takapiru kaikkeen päivän aikana tapahtuneeseen...

Todella hieno kokonaisuus, jakso jakson jälkeen.
Kausi 6:

Kun edellinen kausi päättyi niin kutkuttavaan twistiin (Jack kaapattiin Kiinaan), olivat odotukset kuudennen kauden suhteen erityisen korkealla. Mutta niin vain kävi, että kaudesta muodostui ainakin minun mielestäni sarjan heikoin tähän mennessä. Edellisiltä kausilta tuttuja juonikuvioita kierrätettiin surutta eikä juuri mitään tuoretta saatu heitettyä mukaan.

4 ensimmäistä jaksoa ovat kylläkin mahtavia ja nelosjakson lopussa tapahtuva ydinräjähdys on ns. jaw dropper. Yksi niistä hetkistä, jotka tulivat tätä sarjaa seuratessa täysin puskan takaa.

Seiskakausi, tule jo!  Niin epätoivoiselta kuin Tony Almeidan palauttaminen henkiin tuntuukin, on se silti todella kutkuttava mahdollisuus laittaa kasaan makea kausi. Ja harva uskoo miehen olevan OIKEASTI terroristien puolella. Pakko olla kyse jonkin sortin peiteoperaatiosta? Voisiko isänmaataan rakastava agentti muuttua niin pahaksi vain siksi, että työ vei vaimon?

Tähän topiciin mielipiteitä sarjasta ja tottakai rakennetaan myös hypeä vuoden 2009 alkua odotellessa, jolloin kausi 7 käynnistyy niin jenkeissä kuin kotoisella SubTV:lläkin.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2013 13:40 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #1 : 08.06.2008 23:38 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kyllähän sarja kova on. Minusta vaan on vähän lähes jokaisella kaudella käynyt sitä, että kausi lässähtää puolen välin jälkeen jonkin verran. Kuudes kausi tosin lässähti kaikista pahiten. Mielestäni siitä oli tulossa jopa paras kausi, mutta jossain 10-12 jakson tienoilla kaikki pysähtyi paikalleen ja kaikki tapahtumat olivat turhaa ja tylsää. Tosin pari vikaa jaksoa jotenkin taas kolahti paremmin, mutta kokonaisuutena siellä kolmen heikoimman kauden joukossa.

Ykkönen on muistaakseni ainoa, jossa ei tätä lässähtämistä tapahtunut käytännössä lainkaan ja se on tappelemassa parhaan kauden paikasta. Kakkoskausi olisi ollut muuten loistava, mutta Kimin säätämiset oli kyllä niin turhaa paskaa kuin voi olla ja vahingoittivat kautta pahasti. Kimin sivujuonen tilalle kun olisi saatu jotain mielenkiintoisempaa, niin siinä olisi IMO paras kausi. Nyt kuitenkin nuo tapahtumat tuntuvat mielestäni koko sarjan pakotetuimmalle venyttämiselle.

Kokonaisuutena sarja on todella viihdyttävä, mutta kun yksikään kausi ei ole pysynyt alusta loppuun asti ehjänä, niin en tätä näe ihan siellä huippusarjojen joukossa. Tällaisessa sarjassa se kauden eheys alusta loppuun on kuitenkin huomattavasti tärkeämpi kuin yleensä, koska tässä ei voi tehdä jaksoja, jotka eivät liity jollain tapaa meneillään oleviin tapahtumiin ja siksi monet heikommat jaksot kauden aikana vaikuttavat kokonaisuuteen huomattavasti enemmän negatiivisesti kuin monissa "tavallisemmissa" sarjoissa, joissa joku filleri siellä täällä haihtuu kokonaisuutta muistellessa paljon helpommin unohduksiin. Loistavaa viihdettä, mutta läheskään kaikkea potentiaalia ei ole saatu hyödynnettyä.
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #2 : 09.06.2008 12:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Heh, Kimin ja puuman kohtaamisesta on tullut tuotannollekin vitsi, jolle välillä naureskellaan. Kommenttiraidoillakin tästä vihjaillaan välillä ironisesti.  :)

24 on tuotannollisesti haastava sarja. Koska sarja etenee tosiajassa, ei takaumia voi käyttää kerronnallisina ratkaisuina. Henkilöhahmot eivät myöskään voi hyppiä paikasta paikkaan liian nopeasti. Käynnissä on pakko olla kokoajan useita mielenkiintoisia skenaarioita, jotta tuottajat voivat vaihtaa näkökulmaa kun jokin toinen hahmo on esim. matkalla tiettyyn juonen kannalta tärkeään paikkaan.

On erittäin haastavaa toimia pienehkön alueen sisällä ja keksiä sinne jännittävää ja yllättävää tekemistä kaikkien 24:n jakson ajaksi. Varsinkin kun ottaa huomioon, että tulossa on jo seitsemäs tuotantokausi. Tuotannollisia haasteita silmällä pitäen ei ole yllättävää, että jokaisella kaudella jossakin vaiheessa pääjuoni tuntuu hieman junnaavan.


Seiskakaudella keskiön vaihtuminen Washingtoniin tekee taatusti todella terää, samoin CTU:n poissaolo. Toivoa loistavasta kaudesta luo myös muutama viikko sitten uutisoitu tieto, jonka mukaan koko kausi on voitu suunnitella tarkasti etukäteen.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #3 : 09.06.2008 20:00 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Kaksnelosessa ärsyttää kaikista eniten juonien kierrättäminen. Aina irakilaiset tai afghanistanilaiset suunnittelevat jonkinlaista terrori-iskua juuri Los Angelesiin ja Jack Bauer se pelastaa aina päivän. Toki juonikuviot monipuolistuvat aina, mutta ne on suurimmaksi osaksi ennalta-arvattavia ja itseään toistavia. Tämän ja muun muassa sen takia että lempihahmoni Curtis kuoli, jätin kuudennen tuotantokauden kesken. En vain enää jaksanut sitä samaa. Toki myös David Palmerin ja Tony Almeidan kuolemat(?) harmittivat suuresti. Omasta mielestäni paras tuotantokausi on toinen, koska aloitin 24:n katsomisen siitä, ja se on muutenkin jännittävin koska idea oli vielä tuore. Split-screen oli kiehtova silloin, mutta nykyään siihen on jo tottunut.

Odotan seitsemättä tuotantokautta, mutta varauksella. Jos tekijöiden puheet pitävät paikkaansa, niin seiskakaudesta voi tulla kenties paras. Mutta jos se on samanlaista terroristihippaa kuin ennenkin niin seuraavakin kausi jää varmasti minulta katsomatta kuten kuudennen kauden kanssa tapahtui.
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #4 : 09.06.2008 20:10 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Kakkosesta kutoseen on katsottu, oikeastaan melkein pelkän tavan vuoksi, sillä jo parin viime kauden aikana on meininki ollut tosi väsynyttä. Ykkönen mulla on hyllyssä ollut jo pitkään, ja ajattelin sen nyt viimein katsoa, kun tuo kutonen on maikkarilla loppuun asti käyty.

Oh well, toistosta huolimatta huonoimmillaankin varsin viihdyttävää ja tyylikästä toimintaa. Ja jotenkin onnistuin taas kevyesti hypettymään seiskakaudesta, pienten raikkaiden tuulahdusten vuoksi. Sitä odotellessa, ekaa vuorokautta soittimeen.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #5 : 13.06.2008 09:44 »
tuhis Vieras Viimeisin kausi oli aivan hirveä. Ihan kuin se olisi annettu toteutettavaksi joillekin Kauniitten ja rohkeitten tuotantotiimille ja eteenpäin päästeltiin toistelemalla edellisten kausien asioita ja heittämällä mukaan surkeimaat aim juor faathorit ikinä. Juuri niin laiskaa ja mielikuvituksetonta mitä tuommoiselta Kauniitten ja rohkeitten tekijätiimiltä voisi olettaa!

Almeida on hyvin... hmm, establisoitu. Näyttelijänä miekkonen ei mikään erityinen ole, mutta näyttelijän persoonallisuuden vuoksi Almeida on tietyllä tapaa jotenkin jopa herkkä hahmo minun kirjoissa. Pähkäilin pitkään sen välillä että mitä ajatella tuosta 3. kauden tapauksesta jossa mies päästää terroristin piiritystilanteesta karkuun, että voisiko tuommoisessa toimessa toimiva henkilö tehdä suoraansanoen maanpetturuudeksi luokiteltavan ratkaisun vaikka terroristit olisivatkin kuinka napanneet tämän vaimon kun vastapäässä on miljoonien kuolema. Luin tämän järjenjuoksun romahtamisen sen piikkiin kuinka puun takaa Tonyn ja Michellen suhdetouhu ilmeisesti Tonyn maailmaan tuli. Ehkä mies oli valmistautunut tekemään vaan kovaa duunia ja erityisesti Nina-episodin jälkeen työn ja rakastuminen mainitseminen samassa lauseessa... no, tiedä sitten. Olihan se helvetin edesvastuutonta ja olisi ollut ihan hieno juttu jos mies olisi kirjoitettu sarjasta ulos tuon avulla kuin "pelkästään" perinteisellä tappamisella.

Missä sanotaan että Almeida olisi rosvomaakari seuraavalla kaudella?

Tulee jotenkin tästä semmoiset mielikuvat että vaikka saattaisikin vituttaa ja tulisi tehtyä jotain rötöstelyä, niin riittäisi se saamaan miehen tolkkuihin kun Jack tulisi naamatusten ja tuijottaisi mitään sanomatta. Almeidalla kuitenkin pohjimmiltaan joku oikeudentaju selkärangassa ja Jackin sanaton camoon saisi varmasti miehen tolkkuihinsa.
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #6 : 13.06.2008 10:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Seiskakauden tiiseri


Mielestäni Tonyn hahmoon sopi tuo kolmoskauden juttu hyvin. Miehestä kuitenkin huokuu sellainen tietynlainen lämpimyys ja perhearvoja kunnioittava tunne. Tony löysi vihdoinkin sen erityisen ihmisen elämäänsä eikä halunnut menettää tätä, oli valmis uhraamaan sen eteen ihan mitä vain.

Vaikea uskoa, että Almeida olisi tulevalla kaudella se oikea ja lopullinen pahis. Miten siistiä olisi nähdä Jack ja Tony tiimissä seiskakaudella, varsinkin trailerin "Jack on omillaan" julistuksen jälkeen.TODELLA kova näyttelijäkiinnitys seiskakaudelle paljastettiin hetki sitten:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 13.06.2008 10:48 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #7 : 13.06.2008 11:41 »
tuhis Vieras Aika vanha jamppa tuo
Spoileri (osoita katsoaksesi)
jo. Aina ollut vähän semmoinen kalikalla kolkatun oloinen muutoinkin ettei varmaan parempia voida odottaa kuin seisomiseen sovitetussa puvussa patsastelua.

Itse tykkäisin nähdä Benicio Del Toron jossain roolissa, mutta eiköhän Almeida tuon lattarimeiningin ole jo esitellyt, ja Salazarit myös. Toivon vaan ettei missään vaiheessa tule mitään hitechjapsia joka potkii ja ninjailee. Heittäsivät Jackin jonnekin siperiaan painimaan karhujen kanssa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
oli melko surkea roisto minusta. Onhan mies tietysti persoona, mutta yhtä puinen näyttelijänä kuin
Spoileri (osoita katsoaksesi)
. Kasakkiaksentti oli aivan hirvittävä. Hyviä roistoja olisivat Peter Greene, Ray Liotta, Jean Reno, Gabriel Byrne, Liam Neeson, Peter Stormare, John Hurt, Jeff Bridges, Brendan Gleeson, Tim Roth... ja esim. Jack Nicholson! Osa ei välttämättä edes nostaisi palkkakuluja kymmenkertaiseksi. 24:n paras rosmohahmo on Ira Gaines.

PS. CTU:n täytyy olla maailman epäonnistunein rekrytoija kun jokaisella on joku ylidysfunktionaalinen luonne tai ekstraa matkassa asennevammaisten ihmisten muodossa.

EDIT!!! ENSIMMÄINEN 7. KAUDEN KUVA

Paljastuu 7. kauden oikea pääpahis!

Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 16.06.2008 14:37 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #8 : 16.07.2008 23:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tämän vuoden lopussa esitettävä 7. kauden 2-tuntinen preguel on nimeltään 24: Exile.

Menkäähän katsomaan traileri!


Oli kyllä hienoa nähdä taas Jack tositoimissa. Tuon aiemmista 24-jaksoista radikaalisti poikkeavan ympäristön takia tätä odotan poikkeuksellisen suurella innolla. Ja pedataanhan siinä asetelmia seiskakaudelle.


EDIT: Trailerin linkki vaihdettu toimivaan youtube-versioon.« Viimeksi muokattu: 20.07.2008 17:02 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #9 : 18.08.2008 17:28 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Entertainment Weekly kertoo, että jossain vaiheessa kautta vanhoista naamoista kehiin palaisivat
Spoileri (osoita katsoaksesi)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #10 : 18.08.2008 17:51 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Spoileri (osoita katsoaksesi)
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #11 : 04.11.2008 22:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Keskinkertaisen 6. kauden jälkeen innostus sarjaa kohtaan laski hieman. Mutta nyt, kun ikuisuudelta tuntunut tauko alkaa olla takana ja toinen toistaan makeampia trailereita tiputellaan, alkaa 24-kuume nousta tavanomaisen korkealle - ja ehkä jopa siitä yli.

Näin herkullisia lähtökohtia ja mahdollisuuksia ei nimittäin ole tämän sarjan historiassa ennen nähty. Katsokaapa esimerkiksi kaikki sanan eeppinen vaatimukset täyttävää uutta traileria seiskakaudesta. Viimeiset sekunnit tarjoavat maistiaiset kohtauksesta, josta oikein pelattuna tulee välitön klassikko.

Mageet musiikit, muuten. Tulee mieleen vähän Metroid Prime 1:n titlemusa.

http://videos.24fans.net/redemption_extended/
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #12 : 05.11.2008 08:32 »
tuhis Vieras Pätkän viimeistä kohtausta en katsonut mitä ilmeisimmistä syistä, mutta täytyy sanoa että tuo näytti jo vähän siltä mitä pitää. Lepakkoluolatoimintaa on sellaisenaan katsonut jo ihan liikaa ja jotenkin tulee nykyään semmoinen puisevuuden fiilis jos sarjaa ajattelee. Pätkässä taisi vilahtaa Tony Todd, joka parhaimmillaan on näyttelijänä semmoinen luonnonvoima ettei muut jää huoneessa tolpilleen.

Kai tätä pari jaksoa ainakin täytyy tsekata, mutta tuota katsomista on jo sen verran ettei mukaan kyllä yhtään sovi semmoinen setti jota ei ehdottomasti tee mieli seurata.
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #13 : 26.11.2008 19:35 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jack is back!

Seiskakauden esileikki, eli 24: Redemption, esitettiin jenkeissä viime sunnuntaina. Melkein 2,5 gig.. kiloa painanut HD-postipaketti kesti Amerikan serkkuni lähettämänä valua postilaatikkoni pohjalle epämiellyttävän pitkän ajan. Mutta voi sitä juhlaa kun viimein valmista tuli: siihen päättyi pitkä ja karvas aika ilman uusia 24-jaksoja. Ja tämäpä on vielä ihka oikea TV-elokuva isomman budjetin ja uuden tapahtumapaikan ryydittämänä. Miten hyvä se voi olla?

Onhan se jees. Mutta ei ihan niin jees, kuin olisi odottaa voinut. Hitaahko tempo on nopeatempoisiin jaksoihin tottuneena pienoinen pettymys. Toki tämän on tarkoitus paikata aukot 6:n ja 7:n kauden välillä, joten siinä mielessä dialogivoittoisuuden ymmärtää. Toiminta on vain niin siistiä, että sitä olisi toivonut olevan mukana paljon enemmän. Vaikkei Jack ole tällä kertaa Losissa tutussa kaupunkiympäristössä, saavat kotiedusta nauttivat Afrikan pahiksetkin tuta karun Bauerin alkuvoiman. Jostain kantautuu tuulahdus Ramboista.

Tapahtumaympäristö on uudenlainen, mutta tuo muutos ei ole muokannut kaksneljän peruskonseptia juuri mihinkään. Kovin samanlaistahan tämä yhä oli, hitaampi tempo erotuksena.

Redemptionin tehtävä on toimia makupalana, ja antaa katsojalle syy kuolata seiskakauden perään. Kuolavana ei täällä päässä kasva tolkuttoman suureksi. Odotan silti tammikuuta täpinöissäni. Hienoa, että 24 on taas takaisin mukana pelissä!« Viimeksi muokattu: 26.11.2008 20:14 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #14 : 26.11.2008 20:25 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsehän olen pitänyt 24:ää täysin turhana pökäleenä ensimmäisen kauden jälkeen. Tajusin toisen tuotantokauden aikana, että sarja on esitellyt jo kaikki kikkansa, ja että luvassa on vain entistä suurempia ja hölmömpiä twistejä.

Voice of The World.
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #15 : 26.11.2008 20:29 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Yhden jakson olen 24:jää nähnyt, eikä se liikauttanut suuntaan eikä toiseen. Pysyttelen mieluummin muissa sarjoissa.
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #16 : 26.11.2008 20:33 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Yhden jakson olen 24:jää nähnyt, eikä se liikauttanut suuntaan eikä toiseen. Pysyttelen mieluummin muissa sarjoissa.

Komppaan. Itse olen tosin tainnut nähdä muutamankin jakson. Ehkä sitä voisi vähän kiinnostuakin jos jaksaisi katsoa, muttakun ei hirveästi kiinnosta. Bones ja Californication ne miehen tiellä pitää...

Omistan tosin samanlaisen laukun kuin Bauer (ja Epi), mutta sehän ei tarkoita mitään  ;D
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #17 : 26.11.2008 20:35 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Jack is back!

Ei näin.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #18 : 26.11.2008 20:48 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Sanoo poju, joka kylvää Puhan kuvaa joka toiseen viestiin ja vielä luulee sen olevan hauskaa!

Ei niin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #19 : 26.11.2008 20:59 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Sanoo poju, joka kylvää Puhan kuvaa joka toiseen viestiin ja vielä luulee sen olevan hauskaa!

Ei niin.
Ykkösasiani koskee Thomas Puhan yms. "hauskoja" kuvia joita viljellään täällä pelaajaludalla melko tasaiseen tahtiin. Mun mielestä ne on loppujenlopuksi aika hauskoja:o En kyllä tiedä mikä niissä saa nauramaan. Oikeasti jos järjellä ajattelee niin ei paljon tyhmempää ole. Vai senkö takia ne juuri hauskoja ovatkin? Eipä sillä ole varmaan mitään väliä, kunhan pohdin.

No ainakin eräät pitävät sitä hauskana.  :(

24 on hyvin väsähtänyt sarja. Hävetäkseni täytyy myöntää, että joskus yhden tuotantokauden ajan seurasin "koska muutkin seurasivat". Jo silloin se tuntui paskalta ja satunnaiset vilkaukset ovat vahvistaneet mielipidettäni. Toki Ephram ei uskaltanut muiden 24-dissauksiin sanoa mitään, kun muut eivät ole tälläisiä pojuja;)
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #20 : 26.11.2008 21:03 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Sama juttu täällä kuin Doinkilla. Yhden kauden verran idea oli tuore ja kiinnostava. Uusimpien kausien menon väkinäisyyttä ei ole jaksanut edes jaksonkaan verran tarkastaa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #21 : 26.11.2008 21:12 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kaikki alle kolmikymppiset ovat mielestäni pojuja.


Aika turha minun on yrittää ketään käännyttää muuttamaan mielipidettään tästä sarjasta. Itsekin tiedostan, että kaudet ovat melkoisen itseään toistavia. Samoja ideoita kierrätetään surutta hieman muunneltuna, josta karmein esimerkki oli viime kausi. Kuitenkin sarjassa on niin paljon hyvää, että ainakin meikäläinen pysyy tyytyväisenä:

- Jack Bauer on oikeasti mielenkiintoinen, hyvän ja vähemmän hyvän rajamailla hortoileva oikeudenpuolustaja. Ei liian puhtoinen kaikkine kidutuksineen ja protokollien rikkomisineen.
- Toteutus TV-tasolla todellista huippuluokkaa. Spit screen -leikkaus hioutunut vuosien varrella loistavaksi. Kuvausjälkeenkin on tottunut ja se mielestäni tukee hyvin sarjan tunnelmaa.
- Sarjan kaava "yksi jakso = 1 tunti tosiaikaa" on edelleen ainutlaatuinen.
- Paremmin ohjattuja toimintakohtauksia saa TV-sarjoista etsimällä etsiä.
- Sean Galleryn soundtrack. Harvoista sarjoista muistaa musiikkia. 24 on jättänyt mieleen monen monta hyräiltävääkin tunnaria.
- Twistit. Osa kyllä naurettavan yliammuttuja, mutta sentään sarja osaa vieläkin yllättää.

Kyseessä on sarja, jota ei voi yhden jakson perusteella teilata. Jos katsoo vaikka puoli tuotantokautta ja sen jälkeen vielä sanoo paskaksi, niin OK. Mutta jos joku tulee tätä yhden ainoan tunnin perusteella haukkumaan, niin sellainen ei mene läpi.

Mutta käyttäkää toki aikaanne niihin sarjoihin joista pidätte.


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #22 : 26.11.2008 21:17 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Kyseessä on sarja, jota ei voi yhden jakson perusteella teilata. Jos katsoo vaikka puoli tuotantokautta ja sen jälkeen vielä sanoo paskaksi, niin OK. Mutta jos joku tulee tätä yhden ainoan tunnin perusteella haukkumaan, niin sellainen ei mene läpi.
En haukkunut. Sanoin, ettei liikauttanut suuntaan eikä toiseen. Toisin sanoen, en pitänyt, mutten vihannutkaan. Hyvää viihdettä se varmastikin joillekin on.
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #23 : 26.11.2008 22:14 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Olihan se aluksi ihan kiva, 3 ja 4 kausi tuli tapiteltua. 5 kautta en jaksanut alusta enää seurata, yhden jakson katsoin sitten alkupuolelta ja totesin, että paskaahan tämä on. En pystynyt enää elämään sen inhan jenkkihabatuksen kanssa. Aika salaliittoteoriaksi menee, mutta mystistä, että sopivasti patriot actin kanssa 24:ssa korostettiin sitä, kuinka lait voi väistyä kun sotvataan TERRORISTEJA vastaan.
tallennettu
Re: 24 « Vastaus #24 : 26.11.2008 23:25 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Aika kylmä pitää olla, jos ei 24 ole ideana ikinä napannut. Eka kausi on perkeleen hyvää meininkiä, oikeasti yllättävillä twisteillä ja tylyllä pääpahiksella. Toinen ja kolmas kausikin vielä viihdyttivät, mutta sittemmin ollaan kyllä kierrätetty samaa ideaa, hahmoja ja juonikuvioita liiankin kanssa. En väitä, etteikö sarjassa olisi tähän päivään asti ollut hienoja hetkiä sekä tv:n tyylikkäintä toimintaa, mutta väsynythän 24 nyt jo on, ja laatu on laskenut kuin maailmantalous ikään. Mikä on harmi, sillä jos saaga olisi laitettu ajoissa asenteella pakettiin, olisi sille saattanut jäädä edes ripaus siitä arvokkuudesta, joka sille kuuluu. Nyt ikävän moni viittaa siihen vain "turhana pökäleenä". Elämä on.

Saas nähdä, tuleeko seiskakautta seurattua. Epäilyttää vähän, mutta aion kyllä antaa sille ainakin yhden jakson mittaisen mahdollisuuden.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #25 : 27.11.2008 00:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili 24 olisi varmasti hyvä jos olisi koko kausi vieressä eikä aina tarvitsisi odotella viikkoa uutta osaa. Vihaan cliffhangereita TV-sarjoissa. En vain näe siinä muuta ideaa kuin katsojan aliarvioiminen ja ärsyttäminen. Lisäksi siitä saa kuvan että sarjan tekijä ei luota omaan sarjaansa, aina pitää olla erityinen syy miksi jaksaa sarjaa enään katsoa, eikä vain se että sarja olisi hyvä. 24:ssä nämä cliffhangerit ovat tietysti osa sarjan luonnettakin kun kerrotaan 24:stä tunnista, mutta se ei auta asiaa. Minusta tälläinen kerronta tapa ei sovi TV:n "kerran viikossa" -lähetyksiin. Olen kyllä tämän vuoksi miettinyt että pitäisi ainakin ensimmäinen kausi ostaa ja katsoa, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #26 : 27.11.2008 12:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 7. kauden 17 ensimmäistä minuuttia tulivat Redemptionin DVD:n mukana. Ei olisi pitänyt katsoa, nyt odottelu on entistä malttamattomampaa.

Kauden alku on aivan helmi. Ei voi kyllä valittaa, ettei toiminta lähde heti rullaamaan. Vitoskauden alku on tähän mennessä suosikkini ja 7. kausi puskee heti siihen rinnalle.

Kun ainakin alkukaudesta Jackilla on yhtä kiintoisa vastavoima kuin mitä mies itse on, voi odottaa melkoisen herkullisia kohtauksia. Tuotantoyhtiön mukaan 7. kausi on paras heidän tekemistään (yllättävä kommentti), onko näiden sanojen takana nyt katetta?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #27 : 18.01.2010 00:24 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jack is back!


Kutoskausi oli paskin. Seitsemäs taas yksi sarjan parhaista! Oliko seiska vain onnenkantamoinen vai jatkaako sarja laadun tiellä? Kausi kahdeksan alkaa ensi yönä.

Iiiiiiiiiiiihan pikkuisen olen sitä odottanut. Te ette vaan hiffaa: mitä järkeä on odottaa, että pääsee taas veikkailemaan myyrähahmoja ja katsomaan pystyyn kuluneita juonilinjoja: rogue-Jackia, kidutuksia, kidnappauksia.

Vasta-argumenttini: mutta se on niin helvetin viihdyttävää!


Mutta onko tämä viimeinen kausi? Virallinen sana on, että "odotetaan katsojia". Jos niitä on riittävästi, ei tämä tähän pääty.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #28 : 21.01.2010 12:06 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Äh tietenkin viimeinen jakso jäi näkemättä, perhananan COD ja kaveri  :lol:

Noh sitten sunnuntaina...
tallennettu
Vs: 24 « Vastaus #29 : 29.03.2010 17:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 24 sai kirveestä. Kasikausi jää siis sen viimeiseksi.

Yksi aikakausi päättyy ja olo on äärimmäisen haikea. Onneksi ratkaisu kuitenkin saatiin nyt eikä sitä jääty vatvomaan kauden finaalin jälkeen. Toivoa on, että kirjoittajat ehtivät kynäillä viimeiseen jaksoon hyvät loppuhulinat.

Vaikka sarjan kultakaudesta on jo aikaa, jää silti Jackia (ja myös Tonya) hahmona kaipaamaan.

Toukokuun loppu tulee olemaan huikea, sillä 23. päivä 24 saapuu päätökseensä ja päivää myöhemmin Lost. Jätit kaatuvat.


Saa nähdä miten kauan menee, ennenkuin vastaavanlaisella idealla ratsastava tv-sarja näkee päivänvalon. Tuskin 24 tämän tyylilajin edustajaksi yksin jää.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines