Pelaajalauta

Yleinen => Popkeskustelu => Aiheen aloitti: Melfice_ - 28.11.2007 11:35



Otsikko: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Melfice_ - 28.11.2007 11:35
Renny Harlinin ikuisuusprojekti, elokuva Mannerheimista, on ottanut tällä viikolla askelia eteenpäin. Elokuva tuotetaan sittenkin pelkästään suomalaisvoimin ja ensi-ilta on ymmärtääkseni talvella 2009. Käsikirjoitusta rustaa Kummelista ja Tampereen Teatterista tuttu Heikki Vihinen ja pääosassa näyttelee Mikko Nousiainen. Mielestäni Mikko oli ihan OK Going to Kansas Cityssa ja viimeaikaisissa tetteriesiintymisissään suorastaan hyvä, mutta Levottomista en osaa sanoa mitään kun keskityin vain seuralaiseni lämmittelemiseen.

Kaikesta huolimatta mä olen jo valmiiksi asennoitunut siihen että tästä tulee farssi, katastrofi. Kustannus- ja elokuvateknisistä syistä siihen ei kuitenkaan saada mahtumaan kosmopoliitti-Carlin koko elämää, ja kanssalishistoriallisista syistä johtuen kansalaissota ja toinen maailmansota ovat varmasti mukana. Tämä tarkoittaa tietysti sitä että vakoilumatka Kiinaan Venäjän tsaarin piikkiin ja Japanin sota jäävät aika pitkälti pois. Yleisilmeeltään leffa on varmaankin enimmäkseen isänmaallista paatosta, mutta tasapuolisuuden nimissä mukana on varmaankin jotain pientä viittausta Mannerheimin hekilökohtaisiin negatiivisiin ominaisuuksiin (pikkutarkkuus, huono suomenkielen taito), mutta veikkaisin että todellinen kritiikki jätetään elokuvasta pois (kansalaissodan lahtari-Mannerheim, Aunuksen retket, Mannerheimin rooli Mäntsälän kapinassa ja Lapuan liikkeessä.)

Jotenkin tää tuntuu mun mielestäni melkein yhtä huonolta idealta kuin se että Pekko Aikamiespoika-Talent-Tuttujuttuapina Timo Koivusalo tekisi uudelleenfilmatisoinnin jostakin kansallisteoksesta, sanotaan vaikka Linnan Pohjantähti-trilogiasta. Mua yleisesti häiritsee se että suomalaiset naureskelevat kovin mielellään Kim-Jong Il:in legendaarisille golftuloksille tai Turkmenistanin edesmenneelle Turkmenbashille ja sitten palvovat sokeasti sekä Mannerheimin että Kekkosen henkilökultteja. Fools.

Mitä mieltä olette tästä elokuvasuunnitelmasta, Renny Harlinista, Mikko Nousiaisesta ja Mannerheimin henkilökultista?

Omassa synopsiksessani pääosaa näyttelee luottomies Samuel L. Jackson. Lisäksi kansalaissota ja toinen maailmansota on korvattu Korealla ja Vietnamilla, mutta jostain syystä tää ei taida kelvata Selinille ja Rennylle.
"In their most desperate hour...One man...One vision...Mänörhaim. Coming soon."


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Ephram - 28.11.2007 11:53
Kotimaiset leffat eivät juuri koskaan päädy omille seuranlistoilleni enkä niistä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta juuri pidäkään (Kaurismäet). Mutta kyllähän tätä projektia nyt seurata täytyy, kun se tosiaan on huomattavasti todellisempi tänä päivänä kuin vielä muutama vuosi sitten, jolloin huhuissa vielä Mannerheimin rooliin aseteltiin Jude Lawta!

Leffan budjetti on ennätyksellisen kallis Suomituotannoksi. Tämäkin takaa sen, että leffalla on jo valmiina massojen ja median huomio.

En odota tästä mitään kovin mairittelevaa lisäystä Rennyn ansioluetteloon. Melkoinen kaupallinen menestys tästä silti on varmasti tulossa, sitä en epäile hetkeäkään.

Renny ohjaajan pallilla sekä arveluttaa että ilostuttaa. Mies, joka on ohjannut viime vuosina kasan keskinkertaisia action-elokuvia, pääsee tekemään nyt jotakin hieman erilaista. On se kiintoisaa nähdä miten Harlin saa tämän ohjattua ja kasassa pidettyä.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: TseiTsei - 28.11.2007 12:16
Äärimmäisen haastava projekti. Minä näen ongelmana juuri tuon Mannerheimin elämän tapahtumarikkauden kertomisen. Mikko Nousiainen on ihan hyvä valinta Mannerheimiksi. Onneksi roolia ei saanut Peter Franzén tai jokin muu vakiokasvo.

Mutta en odota elokuvalta oikeastaan mitään. Olisivat saaneet tehdä elokuvan vaikkapa maailman parhaasta tarkka-ampujasta, Simo Häyhästä. On vain aika vaikea löytää autenttista pygmiä päärooliin.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: AK-87 - 28.11.2007 12:27
Joo...ei pahemmin kyllä uskoa leffan onnistumisesta täältä löydy. Jo ensimmäisitä uutisista lähtien olen ollut sitä mieltä, että parempi kun olisivat antaneet koko asian olla. Haastavuutta tosiaan tekijöillä riittää.
Jokseenkin jo se, että Renny on ohjaajana saa aikaan sen, että uskon leffan floppaavan, vaikka varmasti hyvä ohjaaja onkin, mutta... se ei aina auta. Mikko Nousiainen on varmasti ihan hyvä valinta rooliin, ja kuten TseiTsei sanoi, hyvä ettei joku vakiokasvo saanut osaa.

Vaan no...voittihan Suomi euroviisutkin, niin kaipa tämäkin voi sitten onnistua ;)


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: JayeizH - 28.11.2007 13:36
Minulla on kaksi genreä tai luokittelua elokuvissa joita en yleensä katso ikinä. Toinen on suomielokuvat toinen on perinteiset sotaelokuvat. En vain löydä niistä oikein mitään viihdyttävää ikinä. Joten veikkaan että innostukseni ei tule olemaan kovin suuri tämänkään elokuvan kohdalla.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Doinkki - 28.11.2007 13:47
Lainaus käyttäjältä: Melfice
Omassa synopsiksessani pääosaa näyttelee luottomies Samuel L. Jackson.

Enough is enough! I have had it with these motherfucking soviets on this motherfucking country!



Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fraeon - 28.11.2007 20:14
Lipton Cockton, Jadesoturi ja Star Wreck taisivat olla ainoa suomileffat, jotka olen suomileffoista jaksanut katsoa loppuun. Muuten mulla ei edes paljoa ole sanottavaa suomalaisista leffoista, kun ne yleensä skippaan. Niiden vika kun sattuu sama kuin suomalaisella kirjallisuudella: keskitytään aivan liikaa siihen realismiin eikä kuvatut tapahtumat ole pätkääkään kiinnostavia. Tai mistä mä sen tiedän, ehkä asia on viime aikoina muuttunut enkä ole jaksanut ottaa asioista selvää.

Lisäksi isänmaallisella paatoksella on aina tapana mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tuntematon luettiin fast forwardilla eikä siitä sen koommin olla puhuttu, mitä nyt ala-arvoisen referaatin ja vähintään yhtä ala-arvoisen analyysin siitä puklasin ulos, kun ei riittänyt yksinkertaisesti kiinnostus aiheeseen.

Mitä Mannerheim-leffaan tulee, Renny itsessään jo meinaa katastrofia. Passaan.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: TseiTsei - 02.12.2007 20:32
Katsoin tuossa Arto Nybergin ja kävi ilmi, että Mikko Nousiainen ei ole käynyt armeijaa. Ei nyt mikään big deal, mutta IMO syö kyllä uskottavuutta, kun näytellään monessa sopassa keitettyä marsalkkaa.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Melfice_ - 03.12.2007 00:03
Ei taiteilijoiden tarvitse, vapautusta heilahtaa hei automaattisesti.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Azu - 24.02.2008 01:37
Ei nyt mikään big deal, mutta IMO syö kyllä uskottavuutta, kun näytellään monessa sopassa keitettyä marsalkkaa.
Key wörd = NÄYTELLÄÄN. Tuskinpa kovin moni fantasialeffassa näyttelevä on käynyt pienestä pitäen metsällä örkkijahdissa. Sir Ian McKellenkin on hyvin pienellä todennäköisyydellä liikkunut hirveästi velho-piireissä ennen LOTR-trilogian kuvauksia. Eipä tuolla armeijassa mitään elämää suurempaa opita, mitä ei pienellä harjoittelulla oppisi ilmankin.

Mitä itse leffaan tulee, ei kiinnosta. En ole suomalaisten elokuvien suurystävä, liikaa ah-niin-shokeeraavaa seksiä/alastomuutta ja angstia kaikissa vähänkään vakavammissa leffoissa ("komediat" erikseen). Jos haluan katsoa kiimaisia kolmekymppisiä panemassa, katson mieluummin ihan rehellisiä pornoleffoja, jotka eivät peitä mitään, kuin näitä mukataiteellisia suomalaisia leffoja. Nykyteinit sitten täyttävät tuon angsti-kiintiön (yli äyräidensäkin), olisi mukava nähdä lehvoissa jotain muutakin.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: tuhis - 24.02.2008 10:39
Niin, eihän sitä koskaan tiedä josko tämä tekijäkaarti tulkitsee Mannerheimia shokeeraavalla seksillä ja angstilla.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: KOSHIRRO - 24.02.2008 13:15
Mitä itse leffaan tulee, ei kiinnosta. En ole suomalaisten elokuvien suurystävä, liikaa ah-niin-shokeeraavaa seksiä/alastomuutta ja angstia kaikissa vähänkään vakavammissa leffoissa

*Kröhm* Rukajärven tie...
Taitaa olla suomalaisten ohjaajien itseluottamus niin heikko että on pakko änkeä joku random seksikohtaus että edes joku katsoisi kyseisen leffan.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: zoukka - 25.02.2008 09:32
Näyttelijä ainakin näyttää nuorelta Manskilta. Mutta siis kiinnostus on kyllä juurikin tätä nollaluokkaa.

Tosin jos Renny vetäisi sellaisen kunnon B-luokan rämistelyn manskin nimiin niin se fiasko olisi nähtävä. Ja sen jälkeinen lynkkays. (tosin eivät Suomalaiset älyä mitään elokuvista)


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Melfice_ - 10.03.2008 15:37
Ehdoton peukku täältä Uralin Perhosen homomeiningeille ja ennen kaikkea suomalaisten HÄTÄILYLLE aiheen tiimoilta!
Itse toivon että Rennyn marskielokuvassa Mikko Nousiainen goes Brokeback Mountain.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: TseiTsei - 17.02.2009 21:41
Kunnon kuvaukset alkavat sitten maaliskuun alussa täällä Pohjois-Karjalan suunnalla. Jaamankankaalle on duunattu metritolkulla juoksuhautaa ja lunta kyllä pitäisi riittää autenttisten talvisotakohtauksien kuvaamiseen.

Itse en jaksanut hakea avustajaksi. Kai siellä olisi päässyt esittämään kuollutta ryssää tai rivisotilasta.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: IPlayer - 20.02.2009 15:29
Lainaus
MTV3: Talouskriisi jäädytti Mannerheim-elokuvan (http://iltalehti.fi/leffat/200902209121405_le.shtml)

Tuotantoyhtiö Solar filmsiltä kerrotaan, että tanskalainen omistaja on vetäytynyt Mannerheim-elokuvan lisärahoituksesta. Syynä on kansainvälinen talouskriisi.

Elokuvantekijät toivovatkin nyt kotimaisten pääomasijoittajien ja isänmaallisten tahojen pelastavan pulassa olevan projektin.

- On sääli jos elokuvan teko lopetetaan juuri ennen kuvausten alkamista. Elokuvan valmistelutöihin on uponnut yli kolme miljoonaa euroa ja olisi katastrofi, jos kuvaukset jouduttaisiin siirtämään, elokuvan tuottaja Markus Selin kommentoi MTV3:lle.

Mannerheim-elokuva on Suomen historian suuri elokuvahanke. Sen budjetti on 10 miljoonaa euroa.
 
IL

Liekö tuo mikään takapakki suomalaiselle laatuelokuvalle.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Koo - 27.02.2009 17:19
http://www.iltalehti.fi/leffat/200902279160657_le.shtml (http://www.iltalehti.fi/leffat/200902279160657_le.shtml)

 :lol:



Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Melfice_ - 25.09.2010 00:32
Kohta on kolme vuotta kulunut eikä tätä pökälettä vielä näy missään, toivottavasti ei tulekaan koskaan pihalle. Tekisi mieli tarkistaa että mikä on tällä hetkellä tilanne tuotannon kanssa...


... mutta todellisuudessa ei kyllä kiinnosta vittuakaan.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 25.09.2010 10:39
Kohta on kolme vuotta kulunut eikä tätä pökälettä vielä näy missään, toivottavasti ei tulekaan koskaan pihalle. Tekisi mieli tarkistaa että mikä on tällä hetkellä tilanne tuotannon kanssa...


... mutta todellisuudessa ei kyllä kiinnosta vittuakaan.
Huutonaurua niille idiooteille, jotka osti niitä ylikalliita Mannerheim-lippuja ja muita Marski-tuotteita. Noh, saipahan Selin vähän rahaa koksuun.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Ephram - 05.08.2011 10:51
Dome Karukoski ohjaajan pallille (http://www.iltasanomat.fi/elokuvat/sk-dome-karukoski-ohjaa-mannerheim-elokuvan/art-1288405691997.html)

Jaa-a. Karukoski nyt ei ensimmäisenä tule mieleen, kun mietin Mannerheimin tyylistä elokuvaa. Kaveri on kyllä ohjannut viime vuosien laadukkaimmat suomifilkat, mutta miten käy tämän projektin kanssa?

Sitäpaitsi, saadaankohan kuvauksia oikeasti käyntiin lähiaikoina. Tuotannosta on tullut vuosien varrella aika suuri vitsi. Toivoisihan sen joskus valmistuvan.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fraeon - 14.08.2012 19:10
Omassa synopsiksessani pääosaa näyttelee luottomies Samuel L. Jackson. Lisäksi kansalaissota ja toinen maailmansota on korvattu Korealla ja Vietnamilla, mutta jostain syystä tää ei taida kelvata Selinille ja Rennylle.
"In their most desperate hour...One man...One vision...Mänörhaim. Coming soon."

(http://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/309282_10151098068827822_866675242_n.jpg)


Päästettiinkö Melfice sittenkin kirjoittamaan uusi leffa?


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: despo - 14.08.2012 22:03
Joo meni nyt vähän ohi, että mitä vittua tossa nyt haettiin tolla idealla..


Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 15.08.2012 18:18
Joo meni nyt vähän ohi, että mitä vittua tossa nyt haettiin tolla idealla..


Spoileri (osoita katsoaksesi)
Ehkä Yle haluaa junteille osoittaa, että kyseessä on vain elokuva?


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Gba - 15.08.2012 18:36
Siis yle haluaa osoittaa tekemällä elokuvan, että kyseessä on vain elokuva? Wat.

(http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/yu/fgr/cs9w/143641/normal_1030911505.jpg)


 :lol:


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: despo - 15.08.2012 22:15
Siis mulle on ihan yksi lysti, jos joku tekee tuollaisen leffan omalla rahoituksellaan mutta en nyt tajua että mitä helvettiä Ylellä pitää olla tämän kanssa tekemistä. Verorahoista tuokin nyt menee (vaikka eipä tuo nyt tosin juuri mitään maksanutkaan). Jää vaan tuollainen vittuilun maku suuhun, kun salassa pitää tehdä ja ihan tahallaan pitää tehdä Keniassa kenialaisilla näyttelijöillä vaikka leffa kertoo suomalaisesta kaverista. Ihan sama kun Nelson Mandelaa näyttelisi joku valkoihoinen sälli.

Eli lähinnä mua vituttaa tämä Ylen rooli tässä ja heidän tyyli hoitaa tämä juttu.



Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: zoukka - 15.08.2012 22:50
Miksei yle saisi rahoittaa vaikka zimbabwelaisia lyhytelokuvia, jos ne heidän mielestään ovat hyvää matskua ylen tarjontaan?


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: despo - 15.08.2012 22:52
Miksei yle saisi rahoittaa vaikka zimbabwelaisia lyhytelokuvia, jos ne heidän mielestään ovat hyvää matskua ylen tarjontaan?

Minun puolestani saavat rahoittaa vaikka Pohjois-Korean propagandaleffoja mutta ihan turha odottaa että rupeaisin TV-lupamaksua kovin innoissani maksamaan. No ensi vuonna tulee Yle-vero, niin eipä tarvi tätäkään pohtia.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: zoukka - 15.08.2012 23:06
Mieluummin tämä kuin joku geneerinen sotaleffa, pääosissa peter franzen ja sen kaverit.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Vinnie - 16.08.2012 12:26
Mieluummin tämä kuin joku geneerinen sotaleffa, pääosissa peter franzen ja sen kaverit.
zoukka vei jalat suustani.

Mutta silti tuo marskin näyttelijän valinta oli aika mielenkiintoinen.
Ehkäpä halpaa, uskottavaa vaaleapintaista näyttelijää ei sitten vain sattunut olemaan...
Kylläpä tuo varmasti tulee televisiosta katsottua, teatteriin asti en taida silti vaivautua, koska ei ole kovin autenttista meininkiä.

YLE myllää tottumuksia taas ihan huolella.  8)


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Vin - 16.08.2012 12:52
Jos leffa maksaa 20 000 euroa niin eipä sillä kovin kummoisia näyttelijöitä riviin saada.



Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Aivis - 16.08.2012 13:27
Kultturiraiskaus vai kulttuuriteko? Ehkä loppupäässä se jälkimmäinen, jos huumorintaju riittää.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fraeon - 16.08.2012 13:59
Mieluummin tämä kuin joku geneerinen sotaleffa, pääosissa peter franzen ja sen kaverit.

Hjoo, siitä olen samaa mieltä. Tosin tohon Markus Selininkin projektiin on mennyt veroeuroja ihan mukavasti ja se, sikäli mikäli sitä nykytodennäköisyydet huomioon ottaen edes julkaistaan, on ihan varmasti katsomatta paskaa.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Vin - 16.08.2012 15:13
http://www.iltalehti.fi/leffat/201208160105201_le.shtml (http://www.iltalehti.fi/leffat/201208160105201_le.shtml)

Traileria  ;D

Hyvältä vaikuttaa suomalainen leffavuosi 2012. K12 Salkkarit-kauhuleffaa ja kenialaista mannerheimia tarjolla. Tästä olisi hyvä jatkaa vaikka uudella Levottomat-leffalla, tai Poika ja Ilves 2-tyyppisellä ratkaisulla.

"Jasper Pääkkönen on..."

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: zoukka - 16.08.2012 15:27
Mieluummin tämä kuin joku geneerinen sotaleffa, pääosissa peter franzen ja sen kaverit.

Hjoo, siitä olen samaa mieltä. Tosin tohon Markus Selininkin projektiin on mennyt veroeuroja ihan mukavasti ja se, sikäli mikäli sitä nykytodennäköisydet huomioon ottaen edes julkaistaan, on ihan varmasti katsomatta paskaa.

Emmä tiiä kyllä se lipputuloja olis tehny kun Edelman marskina munasillaan räjäyttelis venäläisiä tankkeja paljain käsin ja Jasper Pääkkösellä olisi hauskat tekoviikset. Ei tarttis veteraanien itkeä.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Koo - 16.08.2012 18:50
Verorahoista turha ulista, valtion apurahoilla pyörivä elokuvasäätiö tosiaan tukee kaikkea mahdollista paskaa, jota esim Solar Films ulos tuuttaa.

Esim uusimman Kummelielokuvan tuki ollut 310 000 jos wikipediaan on uskominen. Heh heh. Solar Filmsin Matti elokuva sai 500 000€. Vittu jee.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: IPlayer - 16.08.2012 22:02
Jotenkin tää tuntuu mun mielestäni melkein yhtä huonolta idealta kuin se että Pekko Aikamiespoika-Talent-Tuttujuttuapina Timo Koivusalo tekisi uudelleenfilmatisoinnin jostakin kansallisteoksesta, sanotaan vaikka Linnan Pohjantähti-trilogiasta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Kenian Marskia odotan, no sanotaanko mielenkiinnolla.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: zoukka - 16.08.2012 22:05
Toivottavasti ulina tästä leffasta loppuu pian ja ihmiset unohtavat koko homman. Vituttaa katsoa, kun koko kansakunta tekee taas itsestään pelleä :D

(http://i.imgur.com/2HLRa.jpg)


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: finngamer - 16.08.2012 22:32
http://www.city.fi/yhteisot/blogit/emmakari/122136/

Eipä tuo oikein sama asia ole. Satuhahmon luonteenpiirteiden arvuuttelu on eri asia kuin oikean henkilön fyysisten ominaisuuksien sivuuttaminen.


Mutta kyseessähän siis on tekijöiden tietoinen yritys shokeerata kansaa (turha puhua mistään taiteellisista näkemyksistä ja vapauksista) ja siten saada yleisöä indie-leffalleen. Kukaan ei sitä muuten katsoisi, eli tässä on nyt onnistuttu.

Itseä ei siis millään muotoa haittaa tuo näyttelijävalinta, se vain on... naurettava. Camp-klassikko lienee tuloillaan, katson kyllä mielelläni kun tulee telkusta.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Gba - 17.08.2012 04:02
Jep, ainoa syy tuolla näyttelijävalinnalle on huomionkipeys, kuten niin useasti ennenkin näillä "taiteilijoilla". Sama juttu viimeksi, kun Mannerheim esitettiin homona.

Itseäkään tuo ei sinänsä haittaa, pikemminkin nauratti tuo traileri. Varmasti tulee katseltua komediana tuo. Siltikin ymmärrän hyvin ihmisten närkästymisen. Onhan tässä tehty kansallissankarista pilaa. Jännä vielä miten taidepiirit ovat lytänneet tuon myöskin vain huomion hakemisena.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: despo - 17.08.2012 05:56
Mäkään en nyt ihan tajua, että miten tästä syntynyt kohu ja Jyllands Posten -meteli olisi verrattavissa. Nyt on ollut lähinnä jupinaa netissä kun toisessa tapauksessa oli kunnon mellakoita, suurlähetystöt paloi ja ihmisiä kuoli. Mutta eihän sitä kukaan enään muista  :rollaus:


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Melfice_ - 17.08.2012 09:21
Jaa tälläistä kivaa on keksitty viime aikoina. En ole juuri ehtinyt asiaan perehtymään mutta lähinnä naurattaa tiukkapipojen ÄÄRETÖN HÄTÄÄNTYMINEN sosiaalisessa mediassa asian tiimoilta. Ihan tulee Uralin Perhonen mieleen kun vihjailtiin että Marski saattaisi vähän homo olla...

Mutta eikö kukaan ajattele sotaveteraaneja?


Otsikko: Vs: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: zoukka - 17.08.2012 09:45
Mäkään en nyt ihan tajua, että miten tästä syntynyt kohu ja Jyllands Posten -meteli olisi verrattavissa. Nyt on ollut lähinnä jupinaa netissä kun toisessa tapauksessa oli kunnon mellakoita, suurlähetystöt paloi ja ihmisiä kuoli. Mutta eihän sitä kukaan enään muista  :rollaus:

Ne ovat verrattavissa periaatteellisista syistä. Eivät seuraamuksiltaan tietenkään. Eri asia olisi, jos elokuva näyttäytyisi vakavana ja siinä tehtäisiin pilkkaa marskista jotenkin pahantahtoisesti, mutta kaikkihan näkevät, että elokuva on hyvin abstrakti kertomus marskin naisjutuista. Uskon sitäpaitsi, että mikä tahansa "realistinen" kuvaus miehestä aiheuttaisi ulinaa kansassa. Onhan se marskin legenda varmasti hieman muuta, kuin todellisuus.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Sharkie - 17.08.2012 10:12
Jep, ainoa syy tuolla näyttelijävalinnalle on huomionkipeys, kuten niin useasti ennenkin näillä "taiteilijoilla". Sama juttu viimeksi, kun Mannerheim esitettiin homona.

Tottakai todellisuuteen edes löyhästi perustuvan elokuvan todistetusti valkoisen sankarin esittäminen mustana on erikoista. Onko tiimillä takana oikeitakin syitä, taiteellisia tai muita? En tiedä. Toivottavasti. Vaan onko se missään tapauksessa väärin tai kaiken tämän möksähtelyn arvoista? Ei lainkaan. Eiköhän leffassa tehdä Marsalkalle pelkästään kunniaa, ja verorahoja syydetään huomattavasti paskempiinkin projekteihin(ja halpahan tuo vissiin on kuin saippua). Olkootkin sitten mediatempaus, ainakin se on onnistuneesti sellainen.

Lisäksi pointtisi kosahti tuohon homo-esimerkkiin täysin. Jos nuo tosiaan ovat sama asia, niin sitten tämäkin näyttelijävalinta on vain oikeutettu ja mielenkiintoinen lähtökohta. Näin siis itse näkisin Marskin esittämisen homona, koska asiasta on huhuja pyörinyt läpi maailman sivun.


Siis yle haluaa osoittaa tekemällä elokuvan, että kyseessä on vain elokuva? Wat.

Ottamatta sen enempää kantaa Ylen toimiin tässä asiassa, niin tämähän on hyvin yleinen elokuva-analyysin näkemys ja viitteitä tuollaiseen illuusion tahalliseen rikkomiseen on monissa leffoissa. Esimerkiksi Inglorious Basterdsissa alkukohtauksen maatalonisäntä ei hakkaa puita, vaan tyhjää pölkkyä. Pitkään. Proffamme mielestä tämän tarkoitus oli ainoastaan huutaa katsojalle, että "kyseessä on vain elokuva". Näkökulma oli varsin mielenkiintoinen.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Solid Snake - 17.08.2012 15:55
Kaikkein eniten vituttaa tässäkin tämä vastareaktion vastareaktio. Tämä on hyvää vittuilua perussuomalaisille, joten vedetään vaikka nyt sitten Muhammed-sarjakuvat lyömäaseiksi.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: zoukka - 17.08.2012 17:39
Kaikkein eniten vituttaa tässäkin tämä vastareaktion vastareaktio. Tämä on hyvää vittuilua perussuomalaisille, joten vedetään vaikka nyt sitten Muhammed-sarjakuvat lyömäaseiksi.

Pitää käyttää ymmärrettävää kieltä.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 17.08.2012 17:48
En ymmärrä mitä pahaa on kenialaisessa tulkinnassa suomalaisesta sotasankarista. Katolilainen näyttelemässä Jeesusta ja australialainen näyttelemässä antiikin Rooman gladiaattoria - ok, NEEKERI "suomalaisena" Mannerheiminiä - ei ok. Rasismia?


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Solid Snake - 17.08.2012 18:24
Jeesuksen olemassaolosta voidaan olla montaa mieltä (myös historiallisen, mutta varsinkin Raamatun Jeesuksen), joten häntä kai voi näytellä ihan kuka tahansa. Se on kirjan henkilö, josta on monia erilaisia versioita uskonnosta riippuen.

Toki voidaan sanoa, että oli Jeesus totta tai ei, sillä on ollut isompi vaikutus maailman kehitykseen kuin melkein kenelläkään muulla, mutta totuus on, että se rooli antaa enemmän vapautta tulkitsijalle, kuin Mannerheim.

Gladiaattoreita taas on roudattu areenoille ympäri maailmaa taistelemaan, joten tuossa roolissa voi näytellä kuka tahansa ja minkä värinen tahansa.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.08.2012 20:00
Musta ei ole valkoista.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Sarkoni - 17.08.2012 20:02
Ei jaksa asia liikuttaa muuta kuin satunnaisen hykertelyn verran, mutta sellaisen huomion olen tehnyt, että ihan kuin neekeri ei olisikaan enää paha sana! :o Aika vähän tunnutaan puhuttavan tummaihoisesta Mannerheimista, kyllä se on SAASTAINEN NEEKERIMANNERHEIM!!

Siis IMO.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Vin - 17.08.2012 20:08
Isken Gba:na väliin ja heitän blogin aiheesta lautalaisten ihmeteltäväksi:

http://www.ksml.fi/yhteiso/blogit/markolla/mannerheim-neekerina/1235944#.UC5LljMAxBx.facebook (http://www.ksml.fi/yhteiso/blogit/markolla/mannerheim-neekerina/1235944#.UC5LljMAxBx.facebook)



Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 17.08.2012 20:09
Jeesuksen olemassaolosta voidaan olla montaa mieltä (myös historiallisen, mutta varsinkin Raamatun Jeesuksen), joten häntä kai voi näytellä ihan kuka tahansa. Se on kirjan henkilö, josta on monia erilaisia versioita uskonnosta riippuen.

Toki voidaan sanoa, että oli Jeesus totta tai ei, sillä on ollut isompi vaikutus maailman kehitykseen kuin melkein kenelläkään muulla, mutta totuus on, että se rooli antaa enemmän vapautta tulkitsijalle, kuin Mannerheim.

Gladiaattoreita taas on roudattu areenoille ympäri maailmaa taistelemaan, joten tuossa roolissa voi näytellä kuka tahansa ja minkä värinen tahansa.
Ja lahtaajia on ollut vähän kaiken värisiä, joten miksei NEEKERI voi näytellä suomalaista sotasankaria? :)


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: zoukka - 17.08.2012 20:36
Siis nämä "tilaisuudet" kyllä aina näyttävät ketkä tykkäävät neekeri sanaa viljellä. Eipä siinä voi kuin päätänsä ja silmiään pyöritellä.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Gba - 17.08.2012 20:57
Isken Gba:na väliin ja heitän blogin aiheesta lautalaisten ihmeteltäväksi:

http://www.ksml.fi/yhteiso/blogit/markolla/mannerheim-neekerina/1235944#.UC5LljMAxBx.facebook (http://www.ksml.fi/yhteiso/blogit/markolla/mannerheim-neekerina/1235944#.UC5LljMAxBx.facebook)



Öö? :???:


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: finngamer - 06.10.2012 16:32
Tänään Teemalta klo 21.01 sitä herkkua sitten tulee.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Aivis - 08.10.2012 09:54
Tänään Teemalta klo 21.01 sitä herkkua sitten tulee.

Tulipahan tuo katsottua lauantaina. Vähän ehkä petyin, odotin jotain överimpää ja provosoivampaa menoa, mutta tuohan oli aika rauhallinen kuvaus Mannerheimin nais-suhteista.

Kun sitä meittii, niin elokuvan jälkeen tullut making of oli oikeastaan paljon parempaa kamaa.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Gba - 08.10.2012 15:40
Todella huono elokuva tosiaan, hyvin tylsä. Näyttelijät ehkä paskimpia mitä olen koskaan nähnyt. Odotin tästä itseasiassa hauskaa komediaa, mutta leffa yritti ottaa vähän liian tosissaan homman. Budjetti näkyi ihan kaikessa, kohtauksia kierrätettiin, laatu oli joka paikassa ihan sutta. Hyvä provoyritys, saivat ainakin mediatilaa. 1/5


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 08.10.2012 22:01
Mun mielestä ois hauskaa päästä rinnakkaistodellisuuteen, jossa Yle olisikin rahoittanut Hollywood-elokuvaa Mannerheimistä, mikä on kuvattu Kaliforniassa ja pääosissa olisi Nicolas Cage. Luultavimmin ei ihan samanlaista KOHUA saisi aikaan, vaan enemmänkin täyttyisi uutiset Jenkkivau!-jutuista.

Tämäkin viime aikojen suurin puheenaihe ja KOHU on taas osoittanut kuinka hyvin meillä Suomessa asiat on, kun tumma Mannerheim tuntuu olevan isoin ongelma. Toisaalta se on myös osoittanut, kuinka maa on täynnä piilorasisteja.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Aivis - 08.10.2012 22:07
Niin tai suurin syy taitaa olla se, että suomi potee edelleen traumaa talvisodasta, ja että Mannerheimia pidetään miltei pyhänä hahmona, suomen vapahtajana.

Kyllä se siitä, me vielä kasvetaan kansana ja ihmisinä.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 08.10.2012 22:13
Eli Suomi on kuin islam-usko, ja Marski on meidän oma Muhammed.  :)


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Koo - 08.10.2012 22:20
Leffa oli kyllä surkea, tosin sen jo arvasikin trailerin perusteella.


Kohuun/kriisiin en osaa suhtautua kuin lämpimän humoristisesti


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: despo - 08.10.2012 22:40
Eli Suomi on kuin islam-usko, ja Marski on meidän oma Muhammed.  :)

Paitsi että ketään ei yleensä tapeta, kun Mannerheimia pilkataan  8)


Otsikko: Vs: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Gba - 08.10.2012 22:43
Eli Suomi on kuin islam-usko, ja Marski on meidän oma Muhammed.  :)

Paitsi että ketään ei yleensä tapeta, kun Mannerheimia pilkataan  8)

+1

Ehkä meidän tosiaan pitää kasvaa kansana ja ihmisinä, kuten Aivis sanoi.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 08.10.2012 22:47
Itse leffaa en ole uskaltautunut katsomaan, sen verran jäätävää oli opiskelijatovereiden ja opettajien palaute. Projektin kehitystä seuranneen Operaatio Mannerheim -sarjan sen sijaan katsoin ja näyttäähän tuo meno olleen melko katastrofaalista alusta saakka. Ajottain tuntuu että filmi on munattu ihan tarkoituksella, jotta saataisiin edes revittyä aiheesta tällainen menevä dokkari... Sinänsä ihan opettavainen, ainakin sen kannalta miten elokuvanteko voikaan mennä pieleen niin monella eri tapaa  :P


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Taist0 - 08.10.2012 22:53
Joo, oli kyllä aikamoista paskaa ja hömppää. Muutenkin leffan idea meni ohi kovaa ja korkealta. Jonain parodiana tästä olisi voinut tullakin jotain, mutta tällaisena "vakavamielisenä" ei mitään järkeä. En todellakaan jaksanut katsoa leffaa alusta loppuun, mutta päällimmäisenä jäi mieleen nämä "historia" kohtaukset esimerkiksi se missä nuori Mannerheim on hautajaisissa suunnilleen jossain Lacosten poolopaidassa, WTF? Muutenkin tämä kohu on mielestäni aika liioiteltua, en tunne oikeastaan yhtään tuttavaakaan ketä tämä mustamannerheim kohu olisi jollain tavalla edes liikuttanut, tottakai jotkut siitä on jotain maininnut tai vitsiä vääntänyt, mutta ei sen enempää. Tottakai internet onkin ihan oma lukunsa, mutta ei sitäkään mihinkään muhammedkiihkoon oikein voi rinnastaa.


Otsikko: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: despo - 09.10.2012 07:13
Ajottain tuntuu että filmi on munattu ihan tarkoituksella, jotta saataisiin edes revittyä aiheesta tällainen menevä dokkari...

Jokuhan tuosta höpötti, että leffa olisi melkein enemmänkin tuon dokumentin sivutuote, dokkarin ollessa se pääasiallinen asia. Itsehän en ole kumpaakaan paria minuuttia pidempää nähnyt, joten paha kommentoida.


Otsikko: Vs: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Wyrkk - 09.10.2012 07:32
Tuli totta kai katottua ja ihan menevä leffahan toi oli. Paras Mannerheimista tehty  :rollaus:.
Toki siellä oli aika nykyaikaiset vaatteet joillain ja tämän päivän autotkin aidan takana ajeli , mutta itse ajattelin leffan niin, että Mannerheim tarina on vaan heitetty Keniaan. Ei ole varsinaisesti piitatti vuodesta ollenkaan.
Hyvin dokumenttimainen ja mielestäni ihan onnistunut kuvaus.


Otsikko: Vs: Re: "Hey, let's make a movie about Mannerheim!"
Kirjoitti: Melfice_ - 09.10.2012 10:51
Jokuhan tuosta höpötti, että leffa olisi melkein enemmänkin tuon dokumentin sivutuote, dokkarin ollessa se pääasiallinen asia. Itsehän en ole kumpaakaan paria minuuttia pidempää nähnyt, joten paha kommentoida.
En ole asiaan perehtynyt mutta kyllähän se tilanne paljastui kun samaan aikaan lyötiin televisioon selkeästi suuremman painoarvon saava dokumentti elokuvan tekemisestä. Kyllä nyt on porukkaa vedetty aika rujosti nenästä. Medianäkyvyys on maksimoitu taitavasti.