Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Äänestys
Kysymys: Paras Legend of Zelda?
A Link to the Past - 1 (12.5%)
Ocarina of Time - 0 (0%)
Breath of the Wild - 6 (75%)
Muu (kerro viestissä, mutta tarkoitat Majoraa, etkös vain?) - 1 (12.5%)
Äänestäjiä yhteensä: 8

Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Zelda-pelien ykkönen?  (Luettu 1125 kertaa)
Zelda-pelien ykkönen? « : 19.11.2019 08:04 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kolme järkälemäistä seikkailua. Yksi ääni.

Otin oikeudekseni kulminoittaa äänestyksen kolmeen fantastiseen Zeldaan, jotka toimivat vedenjakajina sarjassaan. Eri mieltäkin saa toki olla.  :)

A Link to the Past täydellisesti alkuperäisen Zeldan konseptin, luoden tukun konventioita, jotka säilyivät sarjassa vuosikaudet. Se on yksi täydellisimpiä koskaan tehtyjä 2D-pelejä.

Ocarina of Time taas siirsi AlttP:n konseptin kolmiulotteisuuteen ikimuistoisesti, ja aikalaisekseen kameroita myöden hämmentävän virheettömästi. Pelin lokaatiot pursuavat tunnelmaa ja immersiota.

Breath of the Wild puhalsi open air -pelattavuuden myötä sarjaan muutoksen tuulet, ja teki täyskäännöksen rajatulta tuntuneen Skywardin Swordin jälkeen.


Sitten... oma ääni.

Nyt – 2,5 vuotta BotWin julkaisun jälkeen – voin vihdoinkin varmuudella sanoa, että peli on paras koskaan pelaamani, ja siten myös valioista valioin oman huikean sarjansa sisällä. Elin maaliskuussa 2017 Hyrulessa, jokainen pelitunti tuntui maagiselta, enkä malttanut odottaa, mitä seuraavan kukkulan taakse kätkeytyisi. Mikään peli ei ole sen koommin pystynyt samaan. Sarja uusi OoT-hetkensä, joka oli kovan luokan temppu, ottaen huomioon tekniikan ja pelikonseptien kehityksen.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Zelda-pelien ykkönen? « Vastaus #1 : 19.11.2019 23:27 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Ocarina of Time on mielestäni huikea peli, muttei lähellekään merkittävin. Sen sijaan Majora's Mask on N64-Zeldoista ehdottomasti se ykkönen itselleni. Breath of the Wildista olen aika lailla samaa mieltä, mutta muuten oma kolmikkoni lienee The Wind Waker, Majora's Mask ja Breath of the Wild. Kaksiulotteisista Zeldoista parhaimmat ovat puolestaan Zelda II, A Link to the Past ja A Link Between Worlds.

Tärkeintä itselleni ovat näissä peleissä ehdottomasti elävä maailma ja seikkailun tuntu. Ghibli- ja etenkin Mononoke-fanina olin enemmän kuin tyytyväinen Breath of the Wildiin.

Niin ja mitä Skyward Swordiin tulee, niin tykkäsin siitäkin paljon. Mielestäni lähes kaikki Zelda-pelit ovat erinomaisia ja hienoja kokemuksia. Phantom Hourglass, Spirit Tracks ja Four Swords lienevät ainoat, jotka ovat tuottaneet jonkin sortin pettymyksen.

Kunniamaininta myös Okamille, sillä se on ainoa Zelda-klooni, joka peittoaa osan esikuvistaan.


« Viimeksi muokattu: 19.11.2019 23:35 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Zelda-pelien ykkönen? « Vastaus #2 : 20.11.2019 07:51 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Kunniamaininta myös Okamille, sillä se on ainoa Zelda-klooni, joka peittoaa osan esikuvistaan.

Okami on kyllä sangen mainio, eikä sen upea tyyli ole vanhentunut päivääkään. Itse olen pelannut siitä ehkä noin kaksi kolmasosaa. Ehkä peli on kuitenkin hieman liian pitkä ns. omaksi parhaakseen? Olisiko se sittenkin ollut vieläkin mieleenjäävempi tiukennettuna, noin 20 tunnin seikkailuna?

Skyward jäi minulle Wiillä hieman kesken, ihan loppupuolella muistaakseni. Toivottavasti Nintendo muokkaa tämän Switchille pelattavaksi perinteisillä kontrolleilla. Rakastan gyro-tähtäystä, mutta kasvoin aika nopeasti ulos "heilauta ohjainta, niin jotain saattaa tapahtua" -tempuista. Jos joku luulee gyro-tähtäystä sellaiseksi, niin on täysin väärässä. Sehän on periaatteessa kuin 3D-hiiri.

SS:n impressionistinen maalauksellisuus myös ansaitsisi 480p:tä tarkemman resoluution puhjetakseen kukkaan.


« Viimeksi muokattu: 20.11.2019 11:24 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines