Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Xenoblade Chronicles 3: 29.07.2022
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Xenoblade Chronicles 3  (Luettu 1328 kertaa)
Xenoblade Chronicles 3 « : 18.07.2022 12:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 763 Basaaripisteet: 0 Profiili XC 3 on ulkona jo ENSI VIIKOLLA!  :o

Pelattuani ensin sarjasta toisen osan (mainio) ja sitten ykkösosan DE:n (vielä parempi), odotan tältä vahvaa suoritusta. Trailereista ja videoista saa kuvan, että pelin maailma olisi suurempi kuin kakkososassa, vieden sitä enemmän X:n avointa aluetta kohti. Lehdistönkin suunnalta on vinkattu, että pelin mittakaava on vielä massiivisempi kuin mitä on odotettu. Sinänsä loogista, koska käsittääkseni kakkosen laittoi kokoon Monolithin B-tiimi suhteellisen nopealla aikataululla. Ei ihme, ettei peli yltänyt ykkösen laatuun (tai X:n, jos sen äärimmäinen avoimuus miellyttää).

Suuri mittakaava, paljon tutkittavaa, salaisuuksia ja maailma, jossa on runsaasti vaihtelua ympäristöjen kanssa. Siitä pidän tämän sarjan peleissä. Ja onhan näissä omaan makuuni myös vetävät juonet, molemmat Chronicles-pelit nostivat tiukimmissa käänteissään kyyneleet silmiini.

Ai niin, siitä tulikin vielä mieleeni: soundtrack. Uusi Xenoblade-soundtrack on jo itsestään juhlistamisen arvoinen juttu.  
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #1 : 19.07.2022 17:54 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 742 Basaaripisteet: 6 Profiili Kakkonen oli niin heikko tekele lähes kaikin puolin, että siitä ei ole oikein mitään positiivista sanottavaa. Järkyttävä downgrade X:n jälkeen ja muutenkin yksi sekasotku niin teknisesti kuin pelillisesti. Ehkä piti kiireellä saada markkinoille Swithin alkuaikoina.

Mutta onneksi kolmonen näyttää jo sen verran paremmalta, että tuli ihan ennakkotilattua.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #2 : 26.07.2022 17:30 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 763 Basaaripisteet: 0 Profiili https://www.metacritic.com/game/switch/xenoblade-chronicles-3

Lainaus
There’s no such thing as a perfect video game, but for me, Xenoblade Chronicles 3 comes as close to perfect as you can get. It’s a thoughtful, charming, sombre experience, punctuated by expertly-crafted moments of joy and wonder that come together to leave a lasting impression that sticks with you long after you put down the controller. I don’t know what the future holds for the Xenoblade series, but I do know that, with Xenoblade Chronicles 3, it’s leaving a wonderful legacy in gaming.

Keskiarvo 89 tällä hetkellä. Tekivätkö tästä jopa sarjan parhaan osan? DF:n analyysin pitäisi myös tulla ulos vielä tämän illan aikana.

Switchin täysin käsittämätön JRPG-kirjasto vain jatkaa lihomistaan. Toivottavasti Live A Live ei jää täysin Xenon varjoon, olisin toivonut että pelien väliin olisi jätetty enemmän aikaa kuin viikko. En ehdi pelata Liveä millään läpi ennen Xenoa, mutta onneksi Live A Liven episodimaista pelityyliä on helppo jatkaa pidemmänkin tauon jälkeen.

Juonesta en halua tietää liikoja, mutta pääpiirteittäisen kuvailun jälkeen luulen, että tämä tulee tuhoamaan ihmisiä emotionaalisesti.

Viikonlopusta on tulossa – kehtaanko edes sanoa sitä – UPEA!


EDIT:

https://www.youtube.com/watch?v=SPKDX5B8X0s

Monolith on korjannut edellisten pelien resoluutio-ongelmat tod.näk itse kehittämällään uudella skaalaustekniikalla. Ero on handheld-moodissa aiempaan verrattuna vielä suurempi kuin isolla ruudulla, mikä on suuri uutinen portable-pelaajille.

Tämä peli väitetysti myöhästyi aiotusta viime vuoden julkaisustaan tälle kesälle, mutta lopputuloksena Switch vetää tässä taas Davidina Goljattia pataan, niin että raikaa.« Viimeksi muokattu: 26.07.2022 18:45 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #3 : 29.07.2022 16:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 763 Basaaripisteet: 0 Profiili Siis miten tämä peli pyörii muka pyörii samalla raudalla kuin Xenoblade 2?! En usko, joku Nintendo-ninja on käynyt vaihtamassa tuohon konsoliin beefimpää rautaa nukkuessani. Joku tunti peliä takana, mutta pyörin vain suurinpiirtein ympyrää ihmetellen miten hyvältä Xeno 3 näyttää. Aika temppu Monolithilta ja Nintendolta.

Ja aisssssaaaaaaakeli, kun tämä vaikuttaa muutenkin niin hyvältä! Kaikin tavoin. Hahmomallit, valikot, musiikki, taistelusysteemi (jonka monipuolisuus vielä nukkuu).
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #4 : 30.07.2022 19:51 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 763 Basaaripisteet: 0 Profiili Xenoblade 3 vaikuttaa olevan kaikkea sitä, mitä olen koskaan toivonut sarjan peliltä. Luulen, että Souls-fanit tunsivat samanlaista tykytystä rinnassaan, kun pelasivat talvella Elden Ringin ensimmäisiä tunteja. Fiiliksen siitä, että nyt on tapahtumassa jotain suurta ja ainutlaatuista – edessä oli seikkailu, joka jäi mieleen ikuisiksi ajoiksi. Matka, jonka jälkeen oli parempi pelaaja ja kenties jopa ihminen. Tämä on minulle samankaltainen hetki, rakastamassani genressä.

En voi alleviivata sitä liikaa, miten kiinnostavasti tarina on lähtenyt käyntiin omiin mieltymyksiini. Potentiaali on järjetön, ja toivon sydämestäni, ettei sitä päästetä karkuun.

En ole nauttinut vajaan kymmenen tunnin jälkeen mistään videopelistä vuosiin näin paljon kuin Xenoblade 3:sta. Menee lähelle jopa Breath of the Wildin ensifiiliksiä.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #5 : 03.08.2022 08:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 763 Basaaripisteet: 0 Profiili Peli aukeaa oikein kunnolla kolmannessa chapterissa. Kaksi ensimmäistä ovat oikeastaan tutoriaaleja ja sen takia eteneminen on vielä aika rajattua. Mutta kaikki pelot liian lineaarisesta kokemuksesta varisivat pois hyvin äkkiä kolmannen luvun alussa; alueet ovat aivan valtavia ja vähän joka puolella tarttuu mukaan uusi sidequest. Monet sivutehtävät on vieläpä tehty ensiluokkaisesti, ääninäyttelyineen kaikkineen. Eivät juuri eroa pääjuonen laadusta. Samoilin eilen esimerkiksi aavikolla tuntikausia havahtuen siihen, että olen ollut niin pitkään samalla alueella.

Olin pelannut ennen eilistä peliä pääasiassa monitorilta, mutta eilen otin Switchin käsiin ja pelasin ensimmäistä kertaa pidemmän rykäisyn handheldinä. Peli on täyttä karkkia silmille, oikea ihmeiden ihme, varsinkin Xeno 2:n suttuisuuden jälkeen. Väitän jopa, että puhtaan teknisesti paremman näköistä Switch-peliä ei handheld-moodissa löydy tältä tellukselta. Se pitää nähdä, jotta sen voisi uskoa.

Ja soundtrack... Se on tummasävyisempi, melankolisempi, vakavampi, integroituen pelin yleisteemaan täydellisesti. Ajoittain tulee mieleen Ramin Djawadin kolkon kauniit GOT-sävellykset kuin aiemmat Xeno-musiikit: https://www.youtube.com/watch?v=Iqjid_CbdK4

Monolith on onnistunut nostamaan sarjan ihan uudelle laatutasolle. Se on onnistunut näkemään, mikä edellisissä Chronicles-peleissä on toiminut ja mikä ei, samalla kun presentaation tasoa on nostettu.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #6 : 08.08.2022 17:14 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 763 Basaaripisteet: 0 Profiili https://www.youtube.com/watch?v=esVCOCiFKHA

Xenoblade Chronicles 3 Brings Back The Same INCREDIBLE Feeling I Had in 2017...


Video pukee sanoiksi hyvin, miten tunnen tällä hetkellä. Ja statistiikatkin sen kertovat: en ole nakuttanut yli 60 tuntia pelikelloon tätä vauhtia sitten BotWin – ja ilman minkäänlaista leipääntymisen tunnetta. En edes ole ehtinyt pääjuonessa erityisen pitkälle, koska pelimaailmaan eksyminen ja sitä kautta uuden löytäminen on niin koukuttavaa ja hauskaa. Tarina on myös vahva, mutta pelissä on niin vetovoimainen maailma, että se on yhtälailla pelin tähti.

Pienet hetket – jos niistä nauttii tavallani – tekevät myös pelistä hurmaavan; tähtitaivaan alla vietetyn seikkailuntäyteisen yön jälkeen on kiva istahtaa aamiaispöytään, putsata varusteet ja puhua kuulumisia siitä, miten reissun varrella on tullut nähtyä. Sitten pilvet kerääntyvät taivaalle ja sade alkaa rapista maahan. Et ole enää olohuoneessasi, olet tässä kauniissa, monimuotoisessa, kiehtovassa, mutta myös vaarallisessa maailmassa.

Peisetti Monolith, kuten fellow kidsit sanovat.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #7 : 15.08.2022 15:11 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 763 Basaaripisteet: 0 Profiili En olisi uskonut kirjoittavani näitä sanoja: 5,5 vuoden jälkeen omalla Switch-pelien TOP-listalla Breath of the Wild joutuu viimeinkin luovuttamaan ykköspaikkansa. Ykköspaikan, jota edes maaginen Mario Odyssey ei napannut itselleen.

Xenoblade Chronicles 3 on paras peli alustallaan. Ja luonnollisesti siten myös yksi parhaita videopelejä kautta aikojen.

Lähes 100 tunnin jälkeen läpäisin eilen pääjuonen. En spoilaa tarinaa sen enempää, mutta Monolith on jälleen kerran laittanut kasaan hienon kertomuksen, josta puuttuu lähes kaikki aiemman osan anime-huumori. Uskon, että tämä on omalla tavallaan viime vuosikymmenen tärkeimpiä pelitarinoita. Ja uskon myös, että monille vaikeassa elämäntilanteessa oleville ihmisille tämän pelin tarinasta voi olla henkisesti apua. Virheetöntä kerronta ei ole, mutta sen teemat ja tyyli iskivät minuun niin hyvin, että koukuttavampaa ja koskettavampaa juonta en ole peleissä nähnyt pitkiin aikoihin. Jos koskaan. Pelissä on kiehtova aura, joka saa sen tuntumaan elämää suuremmalta. Monolithin kerronta nojaa kierteellä myös toisaalta tosimaailman uskontoihin ja filosofiaan, joissa on tarttumapintaa paljon enemmän kuin keskiverrossa roolipelin juonessa.

Sadan tunnin jälkeenkin pelissä on yhä hämmästyttävän paljon koluamatonta lääniä ja herkullisia sivutehtäviä – vaikka juonelle sanoisi piut paut ja keskittyisi vain samoamiseen, pelissä on silti mielin määrin tekemistä. Samoilu tuntuu mm. aiempaa parempien animaatioiden ansiosta upealta. Lääniä on viisi kertaa enemmän kuin Xeno 2:ssa, ja pelissä on niin mykistäviä alueita, että ajoittain ei oikeasti tiedä, mihin suuntaan seuraavaksi haluaisi mennä. Kaikki kutkuttaa niin paljon.

89 pisteen metacritic-tulosta voisi sanoa aivan liian matalaksi, mutta toisaalta on myös selvää, että Xenoblade Chronicles 3 ei omaa samanlaista välitöntä viehätysvoimaa kuin BotW tai Odyssey – ainakaan kaikille. Se voi tuntua helposti liian monimutkaiselta, sekavalta ja omituiselta. Tämän ymmärrän. Muistelen itsekin alkutunteja Xeno 2:n parissa, jolloin olin aika ulapalla kaikesta. Sittemin k.o pelin, ykkösen DE:n ja kolmosen myötä minusta on tullut pelaaja, jonka sydän tulee hakkaamaan vimmatusti, kun joskus tulevaisuudessa Nintendo Direct suljetaan Monolithin seuraavalla pelillä – oli se sitten seuraava Xeno-peli tai jokin muu.

Äh, enkö muka sanonut musiikista mitään? Noh... Youtubesta biisi soimaan ja kätöset hapuilevat heti Switchin suuntaan; eikun sidequestaamaan ja katsomaan, mitä tämä fantastinen maailma vielä kätkeekään sisäänsä!


« Viimeksi muokattu: 15.08.2022 15:36 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #8 : 08.09.2022 12:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 763 Basaaripisteet: 0 Profiili 155 tuntia, ja kaikki merkittävät questit ja sidequestit (sekä bossit) alkavat olla paketissa. Kyllä siellä jotakin pientä on vielä jäljellä, mutta ehkä on aika keskittyä välillä muihinkin peleihin.  :P

Timanttia, aiemmin sanomani takana on helppo seisoa. Expansion Passia en taida vielä hankkia, sillä tulossa voi olla ihan hyvin Tornan laajuinen paketti, jota saatetaan myydä taas omana julkaisunaan. Oli helkkarin siistiä saada Torna fyysisellä kasetilla. Pitkälle ensi vuoteen se menee, mikä on aivan ok.

Casting oli muuten tässä pelissä jotakin aivan ikimuistoista. Suuri parannus kakkosesta, jossa Toran piipitys alkoi kaivelemaan. Siksi onkin yllätys, että Riku möreine äänineen on niin mainio hahmo, monella tapaa vastakohta siltä, mitä odotin Nopon-hahmolta.

Mutta rakas Eunie vie minun pisteet. Tämä sähikäinen kiroilee ja manailee tuon tuostakin, mutta pinnan alta löytyvä herkkyys tasapainottaa hahmoa. Brittienglannin charmi on tolkutonta.
 


« Viimeksi muokattu: 08.09.2022 18:15 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 3 « Vastaus #9 : 09.09.2022 10:01 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 742 Basaaripisteet: 6 Profiili Minulla takana 30 tuntia peliä ja ihan hyvin maistunut.

+ Suunnaton parannus kaikin tavoin kakkosesta, joka oli aivan keskeneräinen pökäle
+ Maisemat ovat aivan upeita, vaikka Switch ei annakaan niille oikeutta. Peli on varmaan parempi emuloida PC:llä.
+ Välipätkät eivät aiheuta enää myötähäpeää, vaan ovat varsin hyvin tehtyjä ja animoituja.
+ Taistelut varsin nopeatempoisia ja viihdyttäviä, paitsi jotkut pomotaistelut, jotka ovat ylipitkitettyjä.
+ Sotateema ihan jees
+ Paljon erilaisia elämää parantavia pieniä ominaisuuksia
+ Monet sidequestit ovat oikeasti yllättävän sisältörikkaita ja merkittäviä, eikä vain "tapa 10 rottaa".

- Mutta taistelusysteemi pohjimmiltaan vähän liian yksinkertainen peitettynä kaikenlaisen krääsän alle, mikä tuntuu olevan sarjan kirous. Chain attackit syövät aikaa, alkavat rasittaa nopeasti ja niistä on poistettu ajoitukset kokonaan.
- Class-systeemi ei vakuuta ollenkaan ja hahmojen kustomointi ei ole läheskään niin monipuolista kuin äkkiseltään luulisi. Hahmojen ulkoasu, aseet yms. tulevat täysin classien perusteella.
- Hahmot, niiden dialogit ja välipätkät ovat suurimmaksi osaksi uskomatonta animetuubaa. Tekisi mieli skipata suurin osa välipätkistä, joita on todella paljon.
- Soundtrack ei pääse sarjan aiempien osien tasolle, vaikka hyvä onkin.


Kelpo peli, mutta ykkönen on edelleen paras tarinan ja hahmojen osalta, sekä X pelimaailman, vihudesignin, eeppisyyden ja taistelujen osalta.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines