Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Xenoblade Chronicles 2: Torna The Golden Country: 21.09.2018
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Xenoblade Chronicles 2  (Luettu 13727 kertaa)
Xenoblade Chronicles 2 « : 11.11.2017 07:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Kehittäjä: Monolith Soft
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 01.12.2017
Genre: JRPG

Monolith Softin kehittämä kolmas peli mammuttimaisten seikkailuiden sarjaan julkaistaan muutaman viikon sisään.

Mikä tekee Xenobladesta Xenobladen? Minulta jäivät väliin niin ensimmäinen Wii-peli kuin Wii U:lle julkaistu X-osakin. Voiko sarjaa tuntematon hypätä tässä kohtaa paattiin ja nautiskella menosta?

En tajua, miksei Xeno 2 kutsu minua luokseen seireenimäisesti, sillä pidän suuren mittakaavan seikkailuista ja tutkimusmatkailusta, kuin myös pienen kerättävän haalimisesta. Pelin anime-tyyli kuitenkin särähtää, ja videoissa se näyttää pelimekaniikoiltaan hieman hämmentävältä, ei kovinkaan kutsuvalta.

Tiedän, että tulen joulukuussa pelaamaan Zeldan toista laajennusta, jos se silloin julkaistaan, mutta mikäli sen jälkeen (tai jopa ennen sitä) janoan seuraavaa suuren mittakaavan seikkailua, voi Xeno 2 lopulta vetää minut mukaansa.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #1 : 11.11.2017 08:45 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili
Minulta jäivät väliin niin ensimmäinen Wii-peli kuin Wii U:lle julkaistu X-osakin. Voiko sarjaa tuntematon hypätä tässä kohtaa paattiin ja nautiskella menosta?

Kyllä voi sillä pelit ovat täysin omia tarinoitaan.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #2 : 11.11.2017 10:28 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Todennäköisesti itselle se vuoden paras peli ja olen tilannut keräilyversion ja normiversion ennakkoon.

Tykkäsin ekasta ja X:stä ihan hulluna. Niitä harvoja, jotka tykkäsi X:stä itse asiassa vielä enemmän. Loppupään superörmyjen ja aseiden metsästys oli parasta. Toivottavasti tulis Switch-porttaus vielä joku päivä.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #3 : 11.11.2017 10:52 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
videoissa se näyttää pelimekaniikoiltaan hieman hämmentävältä, ei kovinkaan kutsuvalta.
Minulta löytyy molemmat hyllystä. Tosin vain Wiin Xenobladea on tullut pelattua :rollaus: WiiU:n Xenoblade oli mielestäni jo käsissä kerran ja olin laittamassa sitä koneeseen, mutta sitten tuli jokin häiritsevä tekiä miksi levy ei päässyt koneeseen asti... en vaan muista mikä. Ja ihan odotin aikoinaan sen julkaisua, mutta arki vain söi energian ja tilaisuudet pitkään ensi sessioon.

Wiin Xenoblade oli mielestäni varsin kutsuva yleisesti. Se mikä lopulta ajoi pois siitä, oli taistelumekaniikka. Eli en yllättyisi jos ensianalyysisi XC2:sta pitäisi paikkansa. XC:ssä se kun on sekava. Tai toiselta kannalta monipuolinen. Joidenkin mielestä varmasti syvällinenkin. Mutta itse arvostan suht yksinkertaista pelimekaniikkaa joka kuitenkin sisältää valitoja ja taktikointa. Tyyliin PSOnen FF-pelit. Xenobladen taistelumekaniikka käsitti vähän turhan paljon liikkuvia osia itselle.

Mutta vaikka aikaisemmat osat on jääneet pienelle huomiolle, jostain syystä XC2 vaan herättää mielenkiintoa. Varsinkin nyt kun ilmoittivat että japaninkielen raidan saa ilmaisena DLC:nä heti. Ei sillä että huijaisin itseäni sillä että tosissani uskoisin että lopulta pitäisin pelistä tai viihtyisin sen parissa, mutta silti se herättää uteliaisuutta.


« Viimeksi muokattu: 11.11.2017 10:57 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #4 : 11.11.2017 13:52 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Xenoblade Chronicles lyö mielestäni X:n juonen osalta 100-0, mutta X:ssä on parempi gameplay. Xenoblade Chroniclesin ääniraita on myös parempi, mutta parhaimpina hetkinä X:n vastaava vie jopa pidemmän korren. Tämä korostuu varsinkin Yakou Morin kohdalla.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #5 : 19.11.2017 21:21 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Pelin ulkoasu on muuten parantunut ihan kivasti tämän vuoden e3 esittelyn ja treehousen välillä.
Jonkun ottamat screenshotit tube videoista.
Itse kun en jokaista videota ole katsonut niin tuo on yllättävän iso muutos parempaan.



tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #6 : 28.11.2017 11:43 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tuore tarinatraileri:



Kasvavissa määrin vahvistuu tunne, että josko sitä sittenkin perjantaina...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #7 : 30.11.2017 18:28 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

My favourite game this year.

Xeno 2 ei ole mikään Marion tai Zeldan tapainen pistemörssäri, jota kuka tahansa oikealla kädellään pelaava osaisi arvostaa. Ysiseiskat jäävät märiksi uniksi, mutta yleisö, jolle peli maittaa, nauttii niin että muruset suusta lentävät.

Oikeasti vaatii pokkaa napauttaa kieltään lipovia punaisen pyhän kolminaisuuden faneja, ja kertoa että tämä tässä on suosikkipelini tänä vuonna kun ottaa kaiken huomioon – ja juuri se kommentti ajaa minutkin tekemään omat johtopäätökseni pelistä. Eikä niitä tehdä pelaamatta Xeno 2:ta. Kerryttämättä helvetin laadukkaiden Switch-pelien jatkuvasti kasvavaa vuorta. Ehtiikö kohta tehdä mitään muuta kuin pelata?

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #8 : 30.11.2017 19:58 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsekin katsoin tuon arvostelun välittömästi kun oli etukäteen jo tiedossa, että sieltä on tulossa melkein puoli tuntia kestävä video ja arvostelija on pelannut 90 tuntia hieman yli viikon aikana.
Erittäin hyvältä kyllä vaikuttaa vaikka tuo revikka sai hahmojen kehityksen ja taistelun tuntumaan vieläkin monimutkaisemmalta.
Toivottavasti tutorialit on niin hyvin tehty mitä tuossa sanottiin eli kaikkea ei tungeta kurkusta alas parin tunnin aikana vaan vielä kymmenen tunnin jälkeenkin opitaan uusia asioita.

Tullut katsottua myös unboxaus video heti aamusta ja kyllä tuo artbook näyttää olevan varsin laadukas.
Konsolinet ilmoitti eilen laittaneensa oman collectors editionin postiin, mutta ei se vielä edes näy seurannassa joten ensiviikolle menee.

Kannattaa suoraan skipata kahden minuutin kohdalle sillä vasta silloin alkaa varsinainen laatikon avaaminen.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #9 : 30.11.2017 21:43 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Kannattaako näitä pelata, jos tarina ei kiinnosta pätkääkään?
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #10 : 01.12.2017 00:14 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Ei kyllä minuakaan, mutta silti vuoden odotetuin peli itselleni ja huomenna pitäisi saapua kaksi Collector's Editionia. Jrpg-pelien tarinat ja anime-hahmot vois kyllä työntää persereikään, mutta kai niistä aina joku saa jotain seksuaalista nautintoa.

Jos tässä on aiempien osien tapaan hienoja fantasimaailmoja, loistava taistelusysteemi, paljon sisältöä, tutkittavaa ja krääsää, sekä huippu soundtrack, niin riittää mulle. Taas sellaisia pelejä, etten ole katsonut edes mitään videoita. Suoraan ennakkotilasin jo ajat sitten. Alkuvuodesta vielä Darkest Dunkeoninkin Switchille. Kyllä kelpaa.  Pitäisi hommata Xbox X, mutta liikaa pelattavaa nyt.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #11 : 01.12.2017 12:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ulkona pyryttää sakeasti, kun minä tutkailen missä myymälöissä peliä olisi heti saatavilla... Ehkä kohtapuoliin nokka kohti Kamppia ja Konsolinettiä. Gigantti, step up your gaaameee!

Onko kukaan päässyt jo pelaamaan?

EDIT: Stockan Powerista löytyy nyt myös. Hinta 54,90 €


EDIT 2: Onneksi otin riskin: jopa hitaiden ja paljon välinäytöksiä sisältävien alkutuntien perusteella peli on täyttä rautaa. Taistelusysteemin toimintaa on tähän asti annosteltu sopivissa osissa. Valikkosysteemit, jotka videoilla näyttivät vähän sekavilta, avautuvat melko sutjakasti, kun vähän käy katselemassa mitä löytyy mistäkin.

Myös kauniin maalaileva, mutta taisteluissa hektiseksi yltyvä soundtrack on kaatanut tähän mennessä korvat täyteen hunajaa.


« Viimeksi muokattu: 01.12.2017 19:55 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #12 : 01.12.2017 20:06 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Vajaa 4h tykitin putkeen, josta suurin osa pelkkiä välipätkiä, joten mahdoton sanoa juuri mitään pelistä. Aiemman X:n liian vähäisestä juonenkerronnasta otettu liikaakin huomioon ja animehomoille riittää pätkiä riittämiin. Jostain syystä peli myö näyttää Wii U:n X:ää huonommalta isoilla alueilla, joka oli ja on edelleen kyllä ihan sairaan hieno.

EDIT:

Pelistä puuttuu aika iso määrä featureja verrattuna aiempaan X:ään. Asetuksista ei voi customoida juuri mitään kuin ihan perusasioita, pelistä puuttuu vissiin kokonaan beastiary (ellei avaudu joskus huomattavasti myöhemmin), pelin sisäisiä achiementteja ei ole, eikä armorit ei vaikuta hahmojen ulkonäköön, puhumattakaan mistään monipuolisista värien customoinneista. Lisäksi framerate selvästi heikompi ja piirtoetäisyys pienempi.  :???: Ehkä tämä on taas sitä kuuluisaa pelien nykyaikaistamista ja virtaviivaistamista.


« Viimeksi muokattu: 02.12.2017 00:26 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #13 : 02.12.2017 13:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Hahmojen englanninkielisen ääninäyttelyn skottiaksentit naurattivat aluksi, mutta nyt olen alkanut jo tavallaan pitää niistä. Charmia, perinteiseen amerikanenglantiin verrattuna.

Tämä ei ole BOTW, mutta alueita on silti ilo tutkia. Jo seitsemän tunnin kohdalla vastaan on tallustellut muutama +90 levelin hirviö. "Milläs ja koskas tuon kaadan?" Siihen menee vielä kymmentunti poikineen.

Harmi, ettei tutoriaaleja voi katsoa mistään uudestaan. Onneksi strategiaoppaita löytyy youtubestakin – alan ymmärtää taistelujärjestelmää jatkuvasti enemmän, vaikka välillä iskeekin tunne, että teen asioita ehkä vaikeimman mukaan.

designit menettelevät. Rexin kamppeet näyttävät naurettavilta ja pornosti puettua Pyraa fysiikoita uhmaavine törörintoineen on välillä vaikeaa ottaa vakavasti. Tetsuya Nomuran suunnittelemista hahmoista diggaan sitten enemmänkin.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #14 : 04.12.2017 06:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Panostin 22 tuntia Xenoon menneenä viikonloppuna. Hyvinhän tämä meni. Paitsi, ettei mennyt. Elääkin pitäisi, mutta mistä ihmeestä löydän kotikonnuilta tarpeeksi korkean levelin hirviöitä? Tai siis.

Peli omaa vikoja, mutta myös huippukohdat, jotka kiitävät pilvissä. Esimerkiksi ensimmäinen avoin alue levittäytyy auki melko perinteisenä. Siellä on vehreitä niittyjä ja kukilla täytettyjä laaksoja, mutta saavuttaessa toiselle avoimelle alueelle... herranjestas, mitä näkymiä! värimaailma loistaa mysteerisen lila-oranssina, ja tunnen siirtyneeni omintakeiseen satumaailmaan, enkä pelkästään halpaan kopio-Hyruleen.

Hahmotkin ovat tulleet tutummiksi, ja monista heistä on alkanut pitää ja välittää. "Älä nyt lähde tästä partystä!" meuhkasin, kun...

Nia myös todistaa, että sydämessäni on sittenkin kissankorvaisen animetytön mentävä aukko. Tätä ette kuulleet täällä, ettekä kuule sitä enää koskaan uudestaan.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #15 : 06.12.2017 17:40 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Xenoblade 2 on ensikosketukseni sarjaan ja myös ensimmäisiä jrpg pelejä, mitä on tullut näinkin pitkään pelattua, noin 20 tuntia. En siis ole aikaisemmin oikein roolipeleistä pitänyt. Juoni nappasi kivasti mukaansa ja välivideoita on ollut ilo seurata. Juoni nyt on perus animea, mutta ihan mielenkiintoisesti rakennettu. Erityiset kehut ansaitsee soundtrack, hienoja biisejä tulee vastaan jatkuvasti ja ne nostavat hienosti tunnelmaa.

Risuja annan täysin surkeasta kartta ja kompassisysteemistä. Välillä on tullut harhailtua ihan väärässä paikassa, kun ei oikein ota selkoa minne se kompassi haluaa näyttää ja kartasta ei pahemmin apua ole. Peli näyttää suurimmaksi osaksi ihan hyvältä, mutta välillä näkyy rujohkoja paikkoja. Ruudunpäivitys tippuilee välillä, ilmeisesti Digital Foundryn testien mukaan olisi jonkinlainen muistivuoto, joka pistää pelin nykimään hetken pelaamisen jälkeen. Kannettavassa muodossa peli on myös aika rujon näköinen.

Veikkaan, että peli on kiirehditty, että saatiin julkaistua vielä tänä vuonna. Kenties vaikka puolen vuoden lisäaika olisi tehnyt hyvää ja saatu isoimpia ongelmia korjattua.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #16 : 12.12.2017 06:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tässä pelissä on aika paljon kyseenalaisia suunnitteluratkaisuja, kuten viidennessä chapterissa pääjuonen reitille sirotellut korkean tason viholliset, joita saa väistellä kieli keskellä suuta päästäkseen seuraavaan lokaatioon. Ehkä joku, taistelusysteemin pikkusormensa ympärille kietonut ja jumalkamat löytänyt voisi yhden tässä vaiheessa jo pistääkin pakettiin. Kahden tai kolmen liittoutuessa... No way!

Samassa chapterissa kuritin kolme leveliä minua tujumpaa kovakouriaista, ja voitinkin sen. Pikamatkustuksella takaisin, kun ajattelin vähän grindaavani. Sitten taakseni lipui asuntoni kokoinen koppis, joka ei hyvällä katsellut tuhmuuksiani. Voi jösses, siihen loppui se kokemuspisteiden kartutus. Ehkä peli vain tuuppaisi minua, sanoi: "teehän niitä sivutehtäviä tai jotain muuta kiinnostavaa, senkin hölmö."

Juoni ajautuu koko ajan mielenkiintoisimmille raiteille. Tässä vaiheessa voin sanoa, että ihan todella oikeasti odotan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tarinankerronta keskittyy lukujen alkuun ja loppuun. Se sykäystää tehokkaasti jatkamaan, ja on kuin oppikirjamaista koukutusta.

Xeno 2 todennäköisesti ravistelee vielä tämän vuoden TOP 3 -listaani.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #17 : 23.12.2017 12:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


<3 Nia.

Xenoblade 2 parantaa lähes järjestelmällisesti kohden loppuaan, joka jää mieleeni likipitäen täydellisenä. Temaattisesti mahtopontinen ja suuren palan haukkaava peli ei tukehdu tarinaansa, vaikka kaikkia murusiaan se ei kunnialla nielekään.

Seitsemännen chapterin toilailuja voi pitää notkahduksena, joka ajaa peliä hetkellisesti pois väkevältä kurssiltaan. Onneksi sen jälkeen pelaaja palkitaan liimaavilla juoniosioilla ja kiehtovilla lokaatioilla, jotka nostavat sen vaivatta takaisin kunnian kentille.

Pelimekaanisesti Xeno 2 tyydyttää, kunhan sen (ehkä tarpeettoman) monet järjestelmät sisäistää. Superhirviöön läjän elementtiorbeja lätkittyään ja ne puhkaistuaan järkälemäisen vauriomäärän kera, tuntuu se aina palkitsevalta.

Pokemon-henkisten Blade-hahmojen arvonnat raivostuttavat monia. Minua ei niinkään, sillä en halua pakonomaisesti omistaa niitä kaikkia. Keräilijä voi nähdä punaista, kun sadannenkaan avatun rare crystalin jälkeen ei saa sitä viimeistä, puuttuvaa Miekkaa. Ymmärrän sen, mutta en hahmota sitä suurena ongelmana.


« Viimeksi muokattu: 23.12.2017 13:31 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #18 : 08.01.2018 02:02 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tässä pelissä on aika paljon kyseenalaisia suunnitteluratkaisuja, kuten viidennessä chapterissa pääjuonen reitille sirotellut korkean tason viholliset, joita saa väistellä kieli keskellä suuta päästäkseen seuraavaan lokaatioon. Ehkä joku, taistelusysteemin pikkusormensa ympärille kietonut ja jumalkamat löytänyt voisi yhden tässä vaiheessa jo pistääkin pakettiin. Kahden tai kolmen liittoutuessa... No way!


Tarkoitatko niitä yli 70 tasoisia isoja monsuja kun oltiin kohti tehdasta menossa?
Kyllä niistä varmaan on tarkoitus päästä ihan huomaamatta ohi kunhan on varovainen. Itse lähdin juoksemaan kun kaksi ekaa katsoi muualle ja taisin päästä muutaman ohi kunnes ne huomasi.
Jatkoin vaan juoksemista niin hengissä selvisin. Ei tuossa sinänsä mitään uutta ole jos on ykköstä tai X:ää pelannut. Tosin niissä oli vihuja jotka huomasi pelaajan vain äänen perusteella ja oli siinä ihan kiva tunnelma kun hiljaa hiipien menet hämähäkki luolaston läpi jossa kaikki on sua 20-40 tasoa korkeammalla.
Tässähän ei ole mitään tuollaista vaan kaikki vihut aina näkee pelaajan ja siinä se.

Tänään aloitin vitos chapterin ja olen menossa Rexin kotikylään ja kellossa on jo 71 tuntia (ja tasoja 47 :D ). Hieman kuluu aikaa kun jatkuvasti olen tekemässä mercenary hommia ja Ursulan tehtäviä jotka tehdään tuolla myös. Sitten tullut hahmoja kehitettyä ja avattua reippaasti yli sata kristallia.
Kristallien kanssa otin kynän ja paperia ja tein kaksi listaa. Toiseen meni kaikki paskat hahmot ja toiseen ne joilla on myös jotain extra kykyjä. Kirjoitin aina nimen ja elementin joten kaikkien avaamisen jälkeen oli helppo poistaa nuo turhakkeet. Juuri tänään avasin 47 common ja 8 rare kristallia kerralla joten tuo metodi säästi aikaa ja vaivaa aivan helvetisti.

Tarina on kyllä pitänyt otteessaan ja itseä tämä ainakin kiinnostaa paljon enemmän mitä ykkösen tarina ja lisäksi Rex ei ole samanlainen tampio mitä Shulk jota teki mieli vetää turpaan aika monta kertaa. Suorastaan raivostuttava pässi.
Muutkaan hahmot ei häiritse mitenkään ja Tora on eka nopon hahmo joka ei ärsytä kuten Tatsu tai Riki.
Nian enkku dub ääni hieman kyllä häiritsee kun se tuntuu kuuluvan 10 vuotta vanhemmalle. Tai sitten se on paljon vanhempi miltä näyttää.

Ekat muutamat tunnit oli aika nihkeä fiilis, mutta kyllä tämä on vienyt täysin mukanaan.
Valikoissa vietetään todella paljon aikaa, mutta siihenkin tottui parinkymmenen tunnin jälkeen ja sen jälkeen niitä ei pahemmin edes ajatellut kun kaikki sujuu rutiinilla.


« Viimeksi muokattu: 08.01.2018 15:31 kirjoittanut Partajeesus »
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #19 : 11.01.2018 23:14 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Äsken meni tarina läpi kellon näyttäessä 121 tuntia ja tekemistä jäi vielä vaikka kuinka.
Omalta osaltaan tuohon vaikutti se, että vedin 8 chapterista loppuun saakka pelkkää tarinaa eteenpäin kun olisi tuntunut tyhmältä poistua sieltä tekemään jotain sivu hommia.

Itselleni tämä oli kyllä reippaasti parempi mitä ykkönen oikeastaan ihan kaikessa.
Isoimmat plussat tulee siitä, että suurin osa sivutehtävistä kertoo mihin pitää mennä ja sisältää quest markerin.
Kaksi muuta tervetullutta uudistusta on vuorokauden ajan säätäminen ihan koska haluaa ja npc hahmojen nimen perässä oleva pieni tähti joka tarkoittaa sitä, että kyseisellä hahmolla on uutta dialogia.
Nyt niiden juttuja jopa tulee luettua kun tietää, että jotain uutta on tarjolla.

Taistelu systeemi tosiaan tuntui aluksi kohtuu nihkeältä kun hahmo ei enää lyö liikkuessa kuten aiemmissa ja lisäksi täytyi odottaa sitä kolmatta lyöntiä jos halusi tehdä eniten vahinkoa ja saada ladattua arteja kerralla enemmän.
Siinä vaiheessa kun sai kolme bladea kerralla käyttöön niin tuo iski jo ihan mukavasti kun oli enemmän kombo mahdollisuuksia.
Vaikka nuo aluksi tuntui hieman sekavalta niin kyllä se lopussa hymyilytti kun pamautti viimeiseen bossiin 3.7 miljoonaa pojoa vahinkoa yhdellä chain attackilla.
Tiedän kyllä, että tuo on pieni luku jos menee tubesta osaavien pelaajien videoita katsomaan, mutta kuitenkin.

Kaikista oman porukan hahmoista tykkäsin kuten myös musiikeista. Ei siis yhtään huonoa tai edes keskinkertaista biisiä.
Paljon haukkuja saanut tiger tiger minipeli oli ihan kiva nyt kun siihen on lisätty easy vaikeustaso joten seiniin osuminen ei aiheuta vahinkoa.
Tullut tuotakin muutama kymmenen kertaa pelattua ja heti kun se aukesi niin päivitin Poppin kohtuu hyväksi.
Varmasti tulee pelattua vielä paljon lisää kun palaan tekemään sivutehtäviä.

Mitä uusien bladejen keräämiseen tulee niin olen hyvin tyytyväinen, että minulla ei ole mitään pakkomiellettä saada jokaista rare bladea.
Nyt kun noita kristalleja on availlut niin jokainen rare on ollut iloinen yllätys ja saanut innostumaan ja hyvistä commoneistakin on hyötyä mercenary tehtävissä.
Olen myös iloinen, että Ursula oli meikäläisen eka rare sillä sen kykypuun avaamisessa kestää kohtuu kauan.
Koko homma hoidetaan merc tehtävien kautta ja se pitää lähettää uudestaan ja uudestaan.....ja uudestaan samoihin tehtäviin jotka kehittää sen laulu taitoa jne ja kun tietty määrä tulee täyteen niin sen voi lähettää konserttiin.
Koko homman tekemiseen vaaditaan kymmeniä ja taas kymmeniä tehtäviä.
Kun tuota teki samalla kun pelasi niin se oli ihan ok ja onhan se myös nopein tapa kehittää niitä bladeja joita ei käytä aktiivisesti, mutta ymmärrän niiden henkilöiden turhautumisen jotka haluaa kehittää kaikkien kykypuut ja saa Ursulan viimeisenä.

Minun on aika vaikeaa keksiä mitään oikeasti huonoa tästä.
Toki tässäkin on taas pari keräily tehtävää jotka on täysin tuurista kiinni kuinka kauan niissä kestää. Pari kertaa oli pakko googlettaa, että mistä tarvittava tavara pitäisi oikein löytää, mutta mulla oli vaan ollut paska tuuri.
Onneksi tuollaisia on tullut vastaan vain muutama ja osaan löytyi tavarat jo valmiina taskun pohjalta.
Siitäkin plussaa, että inventaarion kanssa ei tule ongelmaa sillä se on aika pohjaton. Tosin sitten kun tuohon tottuu niin jonkun falloutin pelaaminen on aika tuskaista :D

Kun lopputekstit oli ohi niin laitoin erikoisversion mukana tulleen soundtrackin soimaan repeatilla ja selasin muhkean n.220 sivuisen taidekirjan läpi.
Todellakin 100e arvoinen paketti.

Edit:

Toivottavasti mun ei tarvitse ihan heti pelata tiger tigeria lisää.
Ajattelin tänään kokeilla "hieman" grindata vitos kenttää, että saisin Poppille parempaa osaa.
No sainhan minä master muscle, master luck ja master tank modit sekä light ja dark coret.
Eihän sitä samaa parin minuutin kenttää tullutkaan pelattua kuin yli neljä tuntia :D

Nuo kaikki parhaat osat siis voi saada vain vitos kentästä ja kaikki on ihan tuurista kiinni.
Taas olisi hieman kristallejakin avattavana. 99 commonia, 34 rarea ja 3 legendarya.
Saattaa mennä hetki jos toinenkin. Luulisi ainakin muutaman rare bladen saavan tuosta kasasta.


« Viimeksi muokattu: 12.01.2018 23:17 kirjoittanut Partajeesus »
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #20 : 21.01.2018 20:23 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Jahas eiköhän se ole sitten siinä.

222 tuntia kellossa ja melkein kaikki questit ja mercenary hommat tehty sekä kaikki yli 100 tasoiset superbossit tapettu.
Mahdollisesti kolme blade questia jäi tekemättä, koska kolme rare bladea jäi saamatta. Jokaisellahan ei omaa questia ole.
Perceval, Newt ja KOS-MOS jäi saamatta ja kaikki nuo tulee randomilla kristalleista. Niiden saaminen vaan muuttuu sitä vaikeammaksi mitä enemmän niitä omistaa.
Itse avasin kahden edellisen raren välissä n.100 rare ja yli 20 legendary kristallia.
Kaikkien muiden affinity chartit on kokonaan täytetty ja vaikka haluaisinkin nähdä myös noiden kolmen heart to heart jutut ja questit niin en kyllä sen takia ala farmaamaan noita kristalleja.

Kyllähän tästä päälimmäiseksi jäi fiilis, että olisi sitä pelattavaa voinut enemmänkin olla :D
Expansion passia en edes harkitse ennen kuin kaikki on julkaistu ja tietää onko se rahan arvoinen vai ei.
Jos olisin pelannut tämän viime vuonna niin kyllä tämä olisi persona 5:n ohittanut vuoden parhaana rpg pelinä.
Persona kyllä voittaa tarinassa ja ääninäyttelyssä, mutta xc 2 oikeastaan kaikessa muussa.


« Viimeksi muokattu: 21.01.2018 20:43 kirjoittanut Partajeesus »
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #21 : 13.06.2018 09:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Fyysinen versio prequel-DLC:stä tulossa 21. syyskuuta. Sen ostaminen antaa pääsyn kaikkeen expansion passin mukana julkaistuun/julkaistavaan tavaraan. Hinnaksi kerrotaan 40 dollaria, eli täällä todennäköisesti 40 €.

Pelasin Xeno 2:n läpi, ja pelikello näytti noin 80 tunnin lukemia, mutta sen jälkeen en ole siihen palannut. Odotan siis syyskuuta.

Kuva:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #22 : 12.09.2018 06:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Monolith on tämän mukaan virtaviivaistanut taistelujärjestelmää; nyt combon saa aikaan, kunhan latoo taiat kasvavassa järjestyksessä (1, 2, 3), eikä elementaalilla ilmeisesti ole enää väliä, jos taian taso vain on oikea. Tämä helpottaa suurten tuholiikkeiden muodostamista aika lailla, ja on ehkä kaivattu kädenojennus niille, jotka pitivät Xeno 2:n taistelusysteemiä turhan monimutkaisena (tosin, jää siihen vieläkin syvyyttä ja paljon). Itsekin diggaan siitä, miltä uudistus kuulostaa.

Laajennuksen digitaalisena ostaneet pääsevät Tornan kimppuun jo ylihuomenna 14.9, muut viikon päästä siitä. Ennakkotilasin tämän pari viikkoa sitten Konsolinetistä.

EDIT: Toivottavasti Field Skillsejä säädetään myös, sillä ne katkoivat raivostuttavasti tutkimusmatkailua ja tuntuivat tarpeettomalta kiusanteolta pelaajaa kohtaan. Olisin todennäköisesti suorittanut sivutehtäviä paljon enemmän, jos tuo FS-systeemi ei olisi ollut niin tönkkö.


« Viimeksi muokattu: 12.09.2018 08:35 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #23 : 12.09.2018 09:06 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Xenoblade Chronicles 2 oli kyllä itselle valtaisa pettymys ykkösen ja X:n jälkeen. Yksinkertaisesti tuntuu aivan keskeneräiseltä peliltä ja mentiin takapakkia monessa asiassa.  Taistelusysteemi on kyllä hyvä ja paras puoli pelissä, mutta aiempiin osiin verrattuna, mutta aivan liian hidas. Kaikki saisi toimi ainakin 5x nopeammin ja jotenkin tuntuu että perusvihuillakin hirveästi hp:ta vain sen takia, että combo-systeemiä pystyy käyttämään. Lisäksi systeemissä on tosiaan jonkin verran turhaa krääsää, vaikka se itseä nyt varsinaisesti ole haitannut.

Peli myös näyttää jotenkin rumemmalta kuin X, tahmailee enemmän, alueet ovat jotenkin hiton sekavia suunnistaa ja karttasysteemi on päivitystenkin jälkeen aivan luokaton. Myös tuo ruoka, juoma, tavara yms. systeemi tuntuu niin turhalta. Läiskiä nyt jotain ajastettuja boostereita vähän väliä hahmoihin kiinni, eikä varsinaisia tavaroita aiempien pelien tapaan ole ollenkaan. Turha kuvitella löytävänsä jostain hienoja armoreita, aseita, tai customoivansa hahmoja parin aiemman osan tapaan, sillä pelissä niitä ei ole ollenkaan. Mennään anime-tyylisten blade-hahmojen mukaan, jotka nekin saa randomilla. Alueiden tutkiminenkin on vähän turhaa, koska joka paikkaan tarvitsee ns. field skillejä, jotka saa puolirandomilla ja melkein ikinä ei satu olemaan just sitä, mitä tarvitsis.

Ykkösessä sidequestit eivät nyt ehkä olleet mitenkään maailman syvällisimpiä, mutta niitä oli superhelppo ja hauska tehdä välillä, koska tehtävät menivät aina automaattisesti completed-tilaan, mutta tässä yhtäkkiä pitää taas ravata edes takas juttelemaan, vaikka tehtävien laatu ei ole paljoa parempaa. En myöskään ymmärrä miksi tästä puuttuu kaikkea pientä, mitä oli aiemmissa osissa. Niissä oli beastiary, josta näki vähän vihuista tietoa, mitä niistä voi tippua yms. Oli achiementteja/challengeja, mitä pystyi yrittää tekemään. yms. Tässä ei oikein ole mitään. Kaikki karsittu pois.

Peli on loppupeleissä hiton yksinkertainen, karsittu ja simppeli, joka tuntuu roikkuvan taistelusysteemin ja hyvän musiikin varassa. Oikeastaan ihan kaikesta haisee kiire, että oli pakko saada julkaistua pikaisesti.



tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #24 : 21.09.2018 10:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Ehkä tänään ennen Dark Soulsia...

Tosin viisainta olisi ehkä läpäistä ensin Undertale, eikä kiirehtiä tämän pariiin, mutta...



« Viimeksi muokattu: 21.09.2018 11:20 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #25 : 21.09.2018 21:06 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Itselläkin tuo olisi pakettiautomaatissa odottamassa.
Tiedä sitten koska tulee aloitettua. Kiinnostaa kyllä kovasti, mutta tornan kohdalla täytyy opetella uusi taistelumekaniikka ja peruspelin lisärit taas pakottaa opettelemaan vanhan uudestaan kun ei siitäkään mitään enää muista.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #26 : 25.09.2018 08:31 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Nintendolta oli tullut eilen sähköpostia.
"Thanks for playing Xenoblade Chronicles 2! To celebrate the launch of the prequel story, Torna - The Golden Country, here are some free in-game items to help you along in your journey! "

Redeem the download code to get the following helpful items:
•Legendary Core Crystal x15
•Char-Grilled Grumbird x3
•Crispy Blendshake x3
•Clicky-Clacks x3

Kyllä mulle core crystallit aina kelpaa. Nythän voisi tehdä halutessaan niin, että jos noista ei saa yhtaan rarea niin lataa tallennuksen vaan pilvestä ja koittaa uudestaan.
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #27 : 25.09.2018 10:30 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Nautinnollinen alku Tornassa. Tullut varmaan jossain vaiheessa pääpeliinkin päivityksenä, mutta tässä on niin paljon nautinnollisempaa vaellella ympäriinsä, kun voi säätää vihollisten agron kokonaan pois päältä. Monolith on tämän matkan varrella oppinut ilmeisen paljon, ja tehnyt sitä mukaan muutoksia ja parannuksia.

Eikä haittaa, että kiehtova Jin on ainakin alun perusteella keskushahmo. Hienoa pelata jossain vaiheessa Tornan läpäisyn jälkeen pääpeli taas läpi New Game plussalla kaikella DLC:llä ja QoL-kamalla, ja nähdä vähän uusin silmin, miten tarina aukeaa Tornan esikertomuksen jälkeen.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Xenoblade Chronicles 2 « Vastaus #28 : 07.10.2018 15:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Läpäisin tänään Tornan. Aikaa siinä vierähti noin 20 tuntia, ja en edes jäänyt mitenkään kovin pitkiksi toveiksi ihmettelemään paikkoja tai tekemään kaikkia sivutehtäviä. Pituutta on siis lisäriksi mukavasti. Vaikeustasokaaan ei minua pidätellyt, sillä Torna tuntui siltä osin jopa helpolta, vaikka en ottanut taistelumekaniikasta todellakaan kaikkia hyötyjä irti, ja olin myös laiska aktivoimaan hahmoille parempia kamoja ja käyttämään itemeitä laukuissa. Se näkyy, että peli on tehty pelattavaksi niillekin, jotka aloittavat Tornasta, eivätkä itse pääpelistä.

Mutta kannattaisiko se? Ei. Tornan tarinan vahvuus perustuu pitkälti siihen, että tietää miten Xenoblade 2 loppuu. Torna menee synkkyydessään melko pitkälle, ja vaikkei kaikkea näytetä, herkemmän pelaajan kyynelkanavat saavat taatusti treeniä loppua kohden, kun Monolithin onnistunut visuaalinen kerronta ja vahva musikaalinen anti tekevät taikojaan. Lopuksi tekeekin mieli aloittaa suoraan Xenoblade 2:n New Game +.

Aavistuksen virtaviivaistettu pelimekaniikka tuntui paremmalta kuin ennen, mutta liekö se vain pienen tauon ansiota? Sama koskee grafiikkaa, joka heti alussa pisti silmääni positiivisessa mielessä. Tänään sainkin lukea, että Torna pyörii kokonaan uudella pelimoottorilla, sulavammin ja näyttävämmin kuin pääpeli.

Jos piti Xenoblade 2:sta, Torna on mannaa ja samalla palapelin viimeinen pala, jonka kohdalleen loksauttaminen tuntuu samalla sekä tyydyttävältä että haikealta. Finaaleissa kun näyttäytyy lopullisuus tyhjiöineen. Tunne, että tätä maailmaa ja hahmoja en enää samalla tavalla koskaan koe.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines