Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: migge - 25.10.2014 11:30Otsikko: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: migge - 25.10.2014 11:30
Pelaajalaudan väki vissiin sen verran pleikkari- ja nipa-henkistä, ettei uusin Xbox ole vielä saanut omaa topiccia. Reilu vuoden takainen e3 jätti kaikille melko pahan maun suuhun koko konseptista, mutta järjettömyyksiltä onneksi pääsääntöisesti vältyttiin ja pihalle saatiin lopulta ihan pätevä viihdelaite. Toki suomijulkaisun täydellinen mokaaminen oli osaltaan vesittämässä hypeä.

Oma tämän hetken mielipide konsolista on vahvan ristiriitainen. Etenkin tämä korostuu ohjaimen kohdalla. Viime genissä pystyi heti ensikosketuksesta (360:n ohjaimesta) sanomaan että tässäpä sukupolven paras peliohjain, mutta nyt tilanne on huomattavasti tasaisempi (Wii U:n Pro Controller mukaanlukien). Lyhyesti: analogit, ristiohjain, rumble ja yleinen rakenne ovat kiitettävää tasoa, kun taas liipaisimien (RT, RB, LT, LB) sijainti ja muotoilu ovat täysin epäonnistuneita. Menu buttonien symbolien logiikkaa en myöskään ymmärrä.

Onen käyttöliittymä on todella sekava, jopa vielä sekavampi kuin 360:n viimeisin iteraatio. Onneksi menuissa liikkuminen toimii nopeasti ja käytettäviä sovelluksia voi pinnata omaan valikkoon. Pelien asennus ja päivitysten lataaminen on hidasta. Wolfensteinia en päässyt pelaamaan reiluun tuntiin pelilevyn laittamisesta koneeseen, kun piti hakea ensin joku 7Gt:n patchi ja itse pelin asentua konsoliin. Deadrising 3:a pääsi taas pelaamaan melkein heti, kun laite oli installoinut noin 10%.

Kovin montaa syytä ostaa sekä Xbox One että Playstation 4 ei ole - etenkään tällä hetkellä, kun yksinoikeuspelien lista on varsin olematon: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Xbox_One-only_games Multiplattarit tulee myöskin ostettua pleikkarille yleisen käyttökokemuksen ja 900p vs. 1080p -tyyppisten eroavaisuuksien myötä.

Lisää Microsoftin viimeisimmästä viihdelaitteesta voi lukea vaikka täältä: http://www.xbox.com/fi-FI/xbox-one/


Muilla lautalaisilla xbone:n hankinta suunnitelmissa?


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: MasterTK - 26.10.2014 10:05
Halo MCC kiinnostaisi todella paljon. Melkein niin paljon, että olen melkein valmis heittämään yhden pelin takia 400e menemään. Toisaalta Xbox One on myynyt Euroopassa sen verran paskasti, että saattaa olla että peliseuraa ei löydä kuin USA:sta hetken päästä julkaisusta. PS4:n yksi vahvuus on nimenomaan se, että Codeissa ja moninpeleissä on myös muita kuin jenkkivajareita pelaamassa.

Muuten kyllä en näe mitään järkeä ostaa laitetta. Jos olisi ollut pienikin tekosyy jatkaa Xboxilla pelaamista, niin olisin varmaan ostanut Onen ennen Ps4:sta, mutta ei niin mitään. Kyllä Xbox One kaikkien aikojen tyrityin konsoli. Toivottavasti MS vaan heittää laitteen valmistuksen mäkeen poikkeuksellisen aikaisin ja pamauttaa kunnon konsolin tilalle.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 08.11.2017 06:53
Nosto! X:n kanssa voi varmaan käyttää tätä topicia, kun kyse on kuitenkin yhä One-tuoteperheestä.

http://www.youtube.com/watch?v=_dXmRem0p9o

En pääse yli siitä, miten hyviltä laitteelle optimoidut 360-pelit näyttävät, ja varsinkin Gears 3 vaikuttaa videoissa lähes nykyisen sukupolven graafiset vaatimukset täyttävältä julkaisulta.

Ne keillä laite on, ne onnen näyttäköön; kertokaa, miltä uusien ja vanhojen pelien pelaaminen näyttää ja tuntuu, jotta antaisitte meille muillekin syyn tempaista matti tajuttomaksi kukkarossaan.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: migge - 08.11.2017 12:25
Siirsin eilen Onesta X:ään datat kodin lähiverkkoyhteydellä, kun ei ollut ulkoista kiintolevyä käytettävissä. Koko iltahan siinä sitten meni, mutta pääsin lopulta testaamaan miltä uusin COS WW2 näytti uudella raudalla. Käytössä vielä 1080p näyttö, mutta kyllä tuosta melko heti pystyi sanomaan että skarpimpi ja sulavampi kuva on kyseessä. Mikään radikaali muutos ainakaan tällä setupilla ei ollut, joten en ihan varauksetta voi suositella ainakaan vanhemman näyttölaitteen omistajille. Ellei nyt halua noita vanhoja pelejä jostain syystä hinkata.

Varmaan black fridaysta tulee poistettua 65" OLED LG, joten pitänee arvioida sillon uusiksi.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 08.11.2017 17:03
Illalla pitäisi käydä paketti hakemassa, joten pistän fiiliksiä, kunhan olen päässyt vähän hinkkaamaan noita vanhoja pelejä.

Uusista peleistä Hitman ja Doom pitäisi ostaa uudelleen, mikä vähä vituttaa kun molemmat omistan jo PS4:llä. Forza Horizon 3 on myös ollut vuoden päivät avaamattomana hyllyssä, joten sitä pääsee jyystämään tammikuussa, kun Enhanced-päivitys tulee. Master Chief Collectionkin päivittyy vasta joskus keväällä, joten vähälle jäävät nämä kiinnostavat nykygenin pelit toistaiseksi.

Onneksi noita Xbox-, XBLA- ja 360-pelejä on järjetön määrä pelattavaksi.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 08.11.2017 18:38
Kannattaa muuten Xbox-ohjaimeen hankkia Eneloop Pro -paristot, jotka ovat parhaat uudelleenladattavat paristot mitä löytyy. Made in Japan. Voittavat myös Xboxin Play and Charge Kitin akut mennen tullen. Ja mikä parasta, Ikean Ladda-paristojen pitäisi olla uudelleenbrändättyjä Eneloop Pro -paristoja. Halpaa kuin saippua:

http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/70303876/ (http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/70303876/)

Ohjaimen pitäisi kestää n. 24h käyttöä yhdellä latauksella:

https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/4kyogw/eneloop_pro_battery_life_test_results/?st=J9R9NE4U&sh=abd09506 (https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/4kyogw/eneloop_pro_battery_life_test_results/?st=J9R9NE4U&sh=abd09506)

Ei tule tosiaankaan ikävä PS4-ohjainta, joka tällä hetkellä kestää ehkä 4h yhdellä latauksella ja jonka voi heittää lähinnä romukoppaan, koska akkua ei voi vaihtaa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: MasterTK - 08.11.2017 23:05
Paremmin pyörivä Dark Souls 1 kiinnostaisi.

Pääsin testailemaan tänään laitetta ja menee kyllä ostoon ennemmin tai myöhemmin itsellekin. Jos pelintekijät eivät ole ihan vajaita, niin eiköhän tule ihan heittämällä parhaat versiot multiplattareista, kun tehoeroa on sen verran. Konsolin ja ohjaimen laatu on muutenkin ihan eri tasolla, kun on tottunut natiseviin romuihin. Pitäisi jostain saada tarkka katsaus miten konsoli vaikuttaa jo julkaistuihin peleihin. Lähinnä vaan, että alkaa suoraan vaihtamaan PS4-kokoelmaa Xboxin vastaavaan.

MS ei myöskään vajaroi modien ja cross-playn kanssa Sonyn tyyliin, vaan sallii kaikenlaista. Rocket Leaguetakin voi pelata Switchin pelaajien kanssa. Mitenköhän Skyrimia pystyy säätämään? Ei varmaan tehot lopu enää kesken niin helposti.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 09.11.2017 06:13
Ehdin kokeilemaan vain yhtä peliä, joten piti valita nimike, jota vain Maailman Tehokkain Konsoli™ pystyy pyörittämään.

Tuo peli oli luonnollisesti Ninja Gaiden Black.

Valtaisa erektio ahtautui housuihini heti kun jumalainen pelikuva rynni ruutuun 60 kuvaa sekunnissa. En oikeasti muista milloin olisin ollut viimeksi näin ällistynyt jostain pelistä teknisesti. Peli on jumalauta 13 vuotta vanha, eikä ole vanhentunut hetkeäkään. Kuva on sulava ja veitsenterävä. En tiedä, onko kuva downsamplattu 4K:sta töllöni 1080p:n, mutta lopputulos on joka tapauksessa jotain käsittämätöntä. Edelleenkin on vaikea uskoa, että pääsen pelaamaan tätä mestariteosta nykyraudalla. Hatunnosto Microsoftille!

Mitä antaisinkaan, että Xboxin OutRun 2, eli paras arcadekaahailu ikinä, saisi saman kohtelun. Ferrari-lisenssin takia peliä ei ikävä kyllä tulla ikinä näkemään Xbox Onella.

Mutta konsolista: yllättävän pieni, upean minimalistinen design, hiljainen, käyttöliittymä sekavaa paskaa ja EA Access vaikuttaa yllättävän hyvältä diililtä. 25e vuodessa saa pelata tiettyjä EA:n pelejä niin paljon kuin sielu sietää, pelkästään Titanfall 2 maksaa tuon hinnan kaupassa. Lisäksi joitain pelejä saa kokeilla esim. 10h ilmaiseksi ja kaikista EA:n peleistä saa 10% alennuksen. Paljon hyviä X360-pelejä myös valikoimassa kuten Mass Effectit, Dead Spacet ja Mirror’s Edge.

Seuraavaksi pitää testata ainakin Dark Souls, Halo 3, Mirror’s Edge ja Gears of War 3.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 10.11.2017 05:29
En vieläkään pääse yli siitä, miten uskomattomalta Ninja Gaiden Black näyttää. Otin nämä ruutukaappaukset pelkästään kahdesta eri tasosta:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Luoja, että rakastan tätä peliä!

Kokeilin pikaisesti myös Dark Soulsia, joka näytti ihan oksennukselta Ninja Gaideniin verrattuna. :lol: Toivottavasti saa joskus sen Enhanced-päivityksen.

Ohjaimesta: kyllä lämmittää mieltä kunnon vibra PS4-ohjaimeen verrattuna, ohjain murahtelee kuin mikäkin leijona. Myös suoraan ohjaimeen kytketyt Audio-Technica ATH-M50x -kuulokkeet kuulostavat mielestäni paremmalta kuin PS4-ohjaimessa.

Anyway, olen ihan lääpälläni tähän konsoliin, vaikka olen pelannut vasta yhtä ikivanhaa Xbox-peliä. Ainoa valittamisen aihe on se, ettei pelivideoita voi ilmeisesti nauhoittaa yhtä pitkiä pätkiä kuin PS4:llä. Kaksi minuuttia 1080p:nä ja viisi minuuttia 720p:nä. Ehkä olen missannut jotain.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 10.11.2017 06:15
Voin kuvitella, miten tyydyttävältä oman suosikkipelin pelaaminen ensi kertaa tuntuu hätkähdyttävän paljon kaunisteltuna. Microsoft kiitää tällä hetkellä taaksepäin yhteensopivuudessa valovuosia muita edellä.

Tärkeää siksikin, että joskus tulee päivä, kun vanhat konsolit kosahtavat. Pelikirjaston saumaton siirtäminen uuteen laitteeseen on hemmetin arvostettava juttu. Luksusta, kun muut eivät sitä tällä hetkellä tarjoa. Eikä tässä ole edes kyse maksullisesta ominaisuudesta, vaan lisäpalvelusta, joka on yksi konsolin houkuttelevimpia piirteitä.

Tekisi mieli viimeistään jouluksi hankkia X. Ehkä pian sen saatavuuskin hieman paranee.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: JayeizH - 10.11.2017 11:24
Hitto että tämä on alkanut polttelemaan samalla tasolla kuin NS. Tulisi sitten samalla se 4k soitinkin siinä samalla. Totuus kuitenkin on että NS:ssä saisi varmasti enemmän pelattavaa, kun kuitenkin PS4 jo löytyy talosta. On se perkele... olisi voinut ostaa veronpalautuksilla vaikka molemmat, mutta kummasti on alkanut tulemaan ylimääräisiä menoja tässä syksyn mittaan, niin nyt alkaa rahat olemaan käytetty ennen kuin niitä on edes saatu.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 13.11.2017 06:16
Gears of War 3 näyttää tosiaan tajuttoman hyvältä, menisi helposti nykygenin pelistä:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Mirror’s Edge näytti myös hyvältä:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Latausajat ovat myös kohdillaan. Otin aikaa, kuinka kauan Gears of War 3:sta (Xbox 360 -emulaatiosta) Ninja Gaiden Blackiin (Xbox-emulaatioon) siirtyminen kestää. Ajanotto alkoi kun painoin Guide-nappulaa GoW3:n ollessa päällä ja loppui, kun pääsin liikuttamaan pelihahmoa Ninja Gaidenissa. Tulos: 48 sekunttia. Ei huono!


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 21.11.2017 20:48
Seuraava sulka Xboxin hattuun: Dolby Atmos -tuki kuulokkeille. Otin 30 päivän kokeiluversion Dolby Atmos -softasta (tämän jälkeen hinta n. 20e), ja mielestäni se saa Audio Technican M50x-luurit soimaan paremmin jopa suoraan Xbox-padiin kytkettynä. Softa kääntää siis tilaäänen stereomuotoon.

Vielä en ole kokeillut, miltä laadukkaammat kuulokkeet kuulostavat kuulokevahvistimen kautta, mutta tilanteeseen tulee muutos, kunhan saan hankittua jonkin pelin, joka tulee Dolby Atmos -ääniä. Netflixin kautta pystyy ilmeisesti myös katsomaan leffoja Atmos-tuella, jos löytyy tilaus 4K-laadulle.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 30.11.2017 21:59
https://wccftech.com/playerunknown-xbox-gaming-60fps-xb1x/amp/ (https://wccftech.com/playerunknown-xbox-gaming-60fps-xb1x/amp/)

PUBG:in pitäisi pyöriä 60fps Xbox One X:llä. Enpä olisi uskonut, kun miettii, miten paljon peli vaatii prosessoritehoja, jotka ovat Xbox One X:n selkeä pullonkaula. Toivottavasti myös pelattavuus olisi saatu tehtyä ohjainystävälliseksi.

EDIT: Eipä pyörikään. Olisi ollut liian hyvää ollakseen totta. Ihme perseilyä kyllä, peli on ulkona 11 päivän päästä, eikä minkäänlaista materiaalia ole edes julkaistu.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 27.02.2018 20:51
Lisää 4K Enhanced -tuettuja Xbox 360 -pelejä: Crackdown, Fable Anniversary, Forza Horizon ja Witcher 2.

Vanquish tuli myös viime viikolla taaksepäin yhteensopivaksi titteliksi, harmi ettei saanut 4K-tukea ainakaan vielä. Vielä kun Ninja Gaiden 2 ja MGS HD Collection saataisiin tuettujen pelien listalle. Alkuperäisistä Xbox-peleistä kiinnostaa etenkin Silent Hill 2 (saataisiin vihdoin kunnon HD-versio pelistä), OutRun 2 (not gonna happen), Morrowind, Panzer Dragoon Orta, Chaos Theory ja Shenmue 2.

Xbox One X on jo noussut kaikkien aikojen lempikonsolikseni, olen pelannut sillä kolmessa kuukaudessa varmaan enemmän kuin PS4:lla kolmessa vuodessa yhteensä. Mikäli 4K-tuettuja Xbox- ja Xbox 360 -titteleitä alkaa kunnolla ilmaantumaan, niin konsoli nousee ihan omiin sfääreihin.

Huomasin myös, että Elite Controllerissa on vähemmän input lagia kuin normiohjaimessa. Elite Controller ei käytä bluetoothia, mikä lienee syynä tähän. Normaalisti en eroa edes huomaisi, mutta Ikarugan pelaaminen Elite Controllerilla on paljon tarkempaa ja eron huomaa heti. Olen myös sitä mieltä, että Xbox One -ohjaimen ristiohjain on paras heti Sega Saturnin jälkeen.

Melkein pitäisi ostaa toinen Elite Controller varastoon, koska huhuiltu paranneltu versio ohjaimesta tukee varmasti bluetoothia ja siinä saattaa olla sisäinen akku, mikä tekee ohjaimesta automaattisesti huonomman (kts. Eneloop-akkuparistopaasaus aiemmin ketjussa).


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 10.03.2018 06:59
http://www.youtube.com/watch?v=X4AbD3-nZvY

Microsoft aloittaa tänään illalla klo 22.00 Suomen aikaa kuukausittaiset Inside Xbox -lähetykset.

Nintendon käytössä on Directeissä suora uutisformaatti, kun Microsoftin show vaikuttaisi enemmän studiossa juonnetulta ja myös haastatteluita sisältävältä. Hienoa saada uutta katsottavaa!


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 10.03.2018 22:59
Microsoft aloittaa tänään illalla klo 22.00 Suomen aikaa kuukausittaiset Inside Xbox -lähetykset.

Nintendon käytössä on Directeissä suora uutisformaatti, kun Microsoftin show vaikuttaisi enemmän studiossa juonnetulta ja myös haastatteluita sisältävältä. Hienoa saada uutta katsottavaa!

Avain onnistuneeseen direct-lähetykseen: jaarittele tunti tyhjänpäiväisyyksiä yhdestä ja samasta pelistä, koska muutakaan materiaalia ei ilmeisesti ole.

Toivottavasti kertovat edes toisen aallon OG Xbox -pelit.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 27.03.2018 07:59
Resident Evil 7:n Xbox One X -päivityksen pitäisi tulla tänään ulos. Vihdoin! Myös DOOM:in 4K-päivityksen pitäisi olla tulossa ihan lähiaikoina.

Kumpaakin päivitystä olen joulusta asti odottanut ja hetken jo mietin, että ovatko mokomat peruttu.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 11.04.2018 10:22
Red Dead Redemption ja Portal 2 saivat 4K Enhanced -päivitykset! Huikeeta, pääsee pelaamaan molemmat pelit ensikertaa.

(https://i.imgur.com/V1WARVj.png)


OG Xbox -peleistä tuli taaksepäin yhteensopiviksi mm. Conker: Live & Reloaded, SSX 3, Panzer Dragoon Orta, KOTOR 2 ja Morrowind. Huhhuh, ihan uskomatonta, että voin nyt lykätä ikivanhan Orta-levyn koneeseen ja pelata sitä 4K:na, kun vielä jokin aika sitten en uskonut enää ikinä pääseväni pelaamaan peliä.

(https://i.imgur.com/iVVTL9h.jpg)


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 08.05.2018 19:42
Burnout Revenge on nyt taaksepäin yhteensopiva, eli saatiin vihdoin kunnon Burnout-peli tälle konsolisukupolvelle! Tämä tarkoittanee myös sitä, että Burnout 3 tulee OG Xbox -pelinä valikoimiin myöhemmin.

Unelmoin siitä, että kun suurin osa X360-peleistä on saatu tuettujen pelien listalle, aletaan niihin pikkuhiljaa lisäämään Enhanced-tuki. Näin Microsoft saisi jatkettua viikottaisia BC-julkaisuja vanhaan malliin. Tulevaisuudessa konsolilla olisi pelattavissa hirveä läjä Xbox- ja Xbox 360 -pelejä 4K-resoluutiolla.

Kuola valuu pelkästä ajatuksesta, että pääsisin pelaamaan esimerkiksi Bayonettaa, MGS HD Collectionia ja Ninja Gaiden II:sta 4K/60fps. Toki kaksi jälkimmäistä ei vieläkään pyöri Xbox Onella, mutta haluan silti uskoa, että tuo päivä vielä koittaa joskus.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 04.06.2018 07:41
https://www.gigantti.fi/product/gaming/konsolit/XONEX1TB/xbox-one-x-1-tb-musta

Hirviökonsoli saatavilla Gigantista 10.6 asti hintaan 379 €.

Tekisi mieli hankkia jo taaksepäin yhteensopivuuden ja gamepass-palvelun takia, mutta kun en ehdi edes pelaamaan kaikkia Switch-julkaisuja niin paljon kuin haluaisin! Hinnasta ei kyllä voi enää valittaa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 04.06.2018 08:19
(http://mrwgifs.com/wp-content/uploads/2013/05/Ben-Stiller-Is-Retro-Do-It-Reaction-Gif.gif)


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kubs - 11.06.2018 06:08
Tulipahan sorruttua tuohon Gigantin tarjoukseen ja ensimmäistä kertaa talouteen tulee Xbox One. Jos tuo konsoli on tosiaan hiljainen kaikilla peleillä, niin tulee kyllä multiplattareissa siirryttyä Xboxille. Pron suihkumoottoriin palaa hermo välillä.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 11.06.2018 07:37
Tulipahan sorruttua tuohon Gigantin tarjoukseen ja ensimmäistä kertaa talouteen tulee Xbox One. Jos tuo konsoli on tosiaan hiljainen kaikilla peleillä, niin tulee kyllä multiplattareissa siirryttyä Xboxille. Pron suihkumoottoriin palaa hermo välillä.

Kävin tänää ostaa heräteostoksena xbox one x ja nyt tuli heti odotettavaa: forza horizon 60fps!

Nice! Ephramin vuoro seuraavaksi. ;)

Kannattaa muuten katsella kesäale läpi. Ainakin Titanfall 2 kannattaa ostaa kuudella eurolla jo yksinpelikampanjansa takia.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: saska - 11.06.2018 17:20
Titanfallin kävinkin jo nappaamassa. Tuossa kun tuli 1kk ilmanen gamepass niin ajattelin koluta sen tarjontaa ensin. Ensimmäiseksi lähti rullaamaan nimja gaiden black. Kohtalaisen alistava peli näin sarjaa ennen pelaamattomana. Kyllä tässä saa opetella pelaamaan että pääsee yhtään mihinkään. Toisin kuin esim platinumin peleissä, joissa yleensä pääsee (huonolla rankeilla) eteenpäin vaikka ei mitään osaisikaan.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 11.06.2018 19:16
Xbox Live Gold kannattaa myös hankkia (vaikka CD Keysistä, Facebook-sivun kautta saa vielä 5% hinnasta pois -koodin) jo sen takia, että sieltä saatavat 360-pelit saa ikiomaksi.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kubs - 15.06.2018 21:24
Gigantin Xboxin mukana piti tulla 3kk GamePassia, mutta en itse löytänyt kuin tuon 1kk koodin. Noh.. Kyllä tuolla alkuun pääsee, parit pelit jo asentumassa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: saska - 15.06.2018 23:10
Gigantin Xboxin mukana piti tulla 3kk GamePassia, mutta en itse löytänyt kuin tuon 1kk koodin. Noh.. Kyllä tuolla alkuun pääsee, parit pelit jo asentumassa.

Niin muuten pitikin hyvä kun muistutit. >_> Koodi löytyi näköjään kuitista. Tarkistin juuri. Olisi kyllä jäänyt kokonaan käyttämättä jos et olisi huomauttanut.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kubs - 15.06.2018 23:15
Gigantin Xboxin mukana piti tulla 3kk GamePassia, mutta en itse löytänyt kuin tuon 1kk koodin. Noh.. Kyllä tuolla alkuun pääsee, parit pelit jo asentumassa.

Niin muuten pitikin hyvä kun muistutit. >_> Koodi löytyi näköjään kuitista. Tarkistin juuri. Olisi kyllä jäänyt kokonaan käyttämättä jos et olisi huomauttanut.

Kappas, niin näytti olevan. En tajunnut sitä ollenkaan katsoa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 16.06.2018 13:45
Muistakaahan sitten ostaa digipelinne jenkkistoresta, niin säästätte selvää rahaa. Ohjeet täällä (https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/eshop-psn-microsoft-store-steam-tarpit-and-alennukset/msg90162/#new).

Huomasin juuri, että Game Passin pystyy myös maksamaan Microsoft-tilin saldolla, eli luottokorttia ei tarvitse käyttää ollenkaan. Jos ostan vaikka CD Keysistä 50 dollarin MS Gift Cardin vajaalla 40 eurolla (https://www.cdkeys.com/xbox-live/gift-cards-points/microsoft-gift-card-50-usd-xbox-one-360), niin sillä saa Game Passin 5kk ajaksi kuukausihinnalla 8e/kk. Tuolla summalla kelpaa pelata vaikka tulevaa Forza Horizon 4:sta.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 21.08.2018 21:50
Master Chief Collection 4K/60fps-päivityksineen paukahtaa GamePassiin syyskuun 1. päivä.

Toivottavasti kokoelma on vihdoin pelikunnossa ja pelaajia riittäisi. Halot 60 kuvaa sekunnissa Elite-ohjaimella pelattuna tulevat maistumaan ainakin meikäläiselle.

https://www.microsoft.com/fi-fi/p/xbox-game-pass/cfq7ttc0k6l8/0001 (https://www.microsoft.com/fi-fi/p/xbox-game-pass/cfq7ttc0k6l8/0001)

Siitä vielä kaksi kuukautta GamePassia parilla eurolla niille, joila ei ole voimassa olevaa tilausta. Toinen kuukausi pitäisi tulla kaupan päälle.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kabanossi - 22.08.2018 14:46
Hattua pitää Microsoftille nostaa, että lähtivät vielä tässä vaiheessa korjaamaan tuota pakettia. Toivottavasti pelaajat kiinnostuvat.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 29.08.2018 17:19
http://www.youtube.com/watch?v=kh8x6VqR_LA

Ja ostoon. Olen pitkään harkinnut toisen Eliten ostoa varastoon, eipä tarvi enää empiä.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: migge - 30.08.2018 10:54
On kyl pirun hyvä ohjain. Kerranki ohjain tehty laatu edellä sellaisista materiaaleista mitkä kestää. Jäi tosta vähän epäselväksi että onko muita muutoksia edelliseen kuin väri?


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 30.08.2018 11:59
On kyl pirun hyvä ohjain. Kerranki ohjain tehty laatu edellä sellaisista materiaaleista mitkä kestää. Jäi tosta vähän epäselväksi että onko muita muutoksia edelliseen kuin väri?

Ei, mikä on hyvä ja huono asia. Voit edelleen käyttää Eneloopeja, mikä on ainakin itselleni erinomainen asia. Ei tarvitse latailla ohjainta ikinä letkun päässä. Bluetoothia ei jostain käsittämättömästä syystä ole lisätty, mikä on huono asia PC-pelaajille, jotka eivät halua ostaa Microsoftin erillistä donglea (https://www.xbox.com/en-US/xbox-one/accessories/adapters/wireless-adapter-windows).


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: JayeizH - 03.09.2018 14:21
Onko noi Eliten takavivut jotain custom mappauksia varten vai mitä niillä tehdään?

Ostin PC:lle perus X1 ohjaimen ja niin hyvä kun se onkin, huomasin että se hajoaa. En tiedä onko joku maanantai kappale vai olenko vain ollut kovakourainen tai jotain, mutta joku liimaus on selvästi irronnut ja ohjaimen ylä- tai alaosa välillä "hyppää" paikoiltaan. Ei nyt varsinaisesti haittaa, mutta häiritsee. Lisäksi toi liipasimien liikeradan rajoitus voisi olla aika cool juttu. Joten voisi ehkä olla Eliten paikka... vaikka maksaahan se ihan saatanasti kun miettii että se on "pelkkä" ohjain.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 03.09.2018 17:48
Onko noi Eliten takavivut jotain custom mappauksia varten vai mitä niillä tehdään?

Ostin PC:lle perus X1 ohjaimen ja niin hyvä kun se onkin, huomasin että se hajoaa. En tiedä onko joku maanantai kappale vai olenko vain ollut kovakourainen tai jotain, mutta joku liimaus on selvästi irronnut ja ohjaimen ylä- tai alaosa välillä "hyppää" paikoiltaan. Ei nyt varsinaisesti haittaa, mutta häiritsee. Lisäksi toi liipasimien liikeradan rajoitus voisi olla aika cool juttu. Joten voisi ehkä olla Eliten paikka... vaikka maksaahan se ihan saatanasti kun miettii että se on "pelkkä" ohjain.

Sinne voi mapata minkä tahansa norminäppäimen, mikä onnistuu omalla softalla. Itse käytän vain kahta taka-paddlea ja mappaan niihin vaikka hypyn, juoksun, aseen lataamisen, vaihteiden vaihtamisen tai mitä nyt keksiikään. Ihan game changer -kamaa, kun noihin tottuu. Profiileita voi tallentaa loputtomasti, mutta ohjaimessa voi olla enimmillään kaksi profiilia käytössä - niitä voi sitten vaihdella lennosta.

Hair trigger lockit ovat myös sellainen ominaisuus, joista ei ole takaisin paluuta. Tuntuu aivan idioottimaiselta veivata normiliipasimia muissa kuin autopeleissä. Tuntuma on paljon parempi, kun komento tulee samantien.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 12.09.2018 22:26
Forza Horizon 4:n demo on nyt ladattavissa. Pääsee vähän maistelemaan maailman parasta arcadekaahailua.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: MasterTK - 14.09.2018 12:30
Xbox One ei enää suostu lähettämään kuvasignaalia. Ainahan se on bugannut silloin tällöin, mutta enää ei auta mitkään boottaillut. Netissä tuntuu olevan lukemattomilla samaa ongelmaa ja erilaisia niksejä asian korjaamiseen, mutta nyt ei enää auta mitään. Onhan se hienoa, kun hyllyssä on kolme rikkinäistä Xbox 360 konsolia ja kaksi Xbox Onea, joista mikään ei toimi.  :lol: Pelattu tällä One S:llä varmaan alle 20h parin vuoden aikana. Ei siinä.

Kestävää elektroniikkaa. Sonylla ei kestä ohjaimet ja MS:llä konsolit.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 14.09.2018 18:09
Ei kahta ilman kolmatta, nyt on hyvä syy hankkia se Xbox One X hyllyyn. ;)


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Partajeesus - 27.09.2018 23:02
Tuli tartuttua gigantin tarjoukseen ja haettua X uutta forzaa odottamaan vaikka vielä löytyy pelkkä 1080p ruutu.
Tänään tuli pari tuntia testattua shadow of the tomb raideria ja onhan se ihan 1080p telkkarillakin paljon paremman näköinen mitä perus one versio ja nyt siitä pystyi ottamaan jo kuviakin.
Muutama räpsy siitä tuli otettua perus onella ja kaikki lensi roskiin kun kuvat näytti niin suttuisilta. Pelatessa se kyllä oli ihan ok, mutta jostain syystä kuvat oli kamalia.
Pari kertaa tuli vaihdettua graphics ja performance moodin välillä ja ero oli niin suuri, että mieluummin pelaan sitä paremman näköistä peliä 30fps ja samoin meinaan pelata forzaakin.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 09.10.2018 19:46
Kuola valuu pelkästä ajatuksesta, että pääsisin pelaamaan esimerkiksi Bayonettaa, MGS HD Collectionia ja Ninja Gaiden II:sta 4K/60fps. Toki kaksi jälkimmäistä ei vieläkään pyöri Xbox Onella, mutta haluan silti uskoa, että tuo päivä vielä koittaa joskus.

Nyt tuli MGS HD Collection vihdoinkin taaksepäin yhteensopivaksi, joten pääsee noitakin pelaamaan nykygenin konsolilla. Ninja Gaiden II kun vielä tulisi Xbox Onella pelattavaksi, niin muuta en tarvitse.

4K Enhanced -pelejä ei harmillisesti ole aikoihin näkynyt, saa nähdä olivatko ne sitten siinä.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 18.10.2018 19:01
4K Enhanced -pelejä ei harmillisesti ole aikoihin näkynyt, saa nähdä olivatko ne sitten siinä.

https://mobile.twitter.com/majornelson/status/1052937577601200129 (https://mobile.twitter.com/majornelson/status/1052937577601200129)

Melkein kaikki Valven pelit nyt 4K Enhanced Xbox Onella.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Partajeesus - 18.10.2018 20:02
Eilen tuli myös kaikki kolme crysista, mutta ne ei saaneet 4k päivitystä.
Täytyy varmaan orange box jostain ostaa halvalla kun viimeksi tullut kakkos halffis pelattua sillä ihan ekalla boxilla.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 18.10.2018 20:24
HL2 näyttää vieläkin yllättävän hyvältä. Jos on olemassa termi "ajaton 3D-grafiikka", Half-Life 2 on siitä malliesimerkki. Nykypelit latovat hahmojensa partoihin enemmän tarkkuutta kuin Valven pelin ihmisiin, ja niiden taustalla tapahtuu muutenkin rutosti enemmän teknisiä taikuuksia, mutta HL2:n ulkoasussa on se kuuluisa "jokin." Kliininen joku voisi sanoa, yksinkertaisen funktionaalinen toinen.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Partajeesus - 18.10.2018 22:39
Juuri eilen katsoin rise and fall of half-life videon tubesta ja voin sanoa, että ei ne hahmot enää nykyään näytä hyvältä. Ei ollenkaan.
Half-life kakkosen visuaalinen tyyli toimii vielä ihan ok, mutta hahmojen kasvoanimaatiot on kyllä kohtuu karua katsottavaa ja niitä ei paremmaksi muuta muu kuin helvetin vahvat nostalgia lasit.

http://www.youtube.com/watch?v=PjBO6bzVM4o


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 25.10.2018 23:29
Hankin paremman netin, koska alkoi vituttamaan latailla sadan gigan pelejä viikkotolkulla ennen kuin pääsee pelaamaan. Samalla Xboxin laginen käyttöliittymä parani selkeästi, kun tuhannet thumbnailit latautuvat nopeammin. Toivottavasti seuraavassa genissä suunnittelevat tuon järkevämmin.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kubs - 07.02.2019 16:58
Xbox One X:stä levis vissiin virhekoodin mukaan kovalevy. Konsoli vain jäätyy käynnistyksessä. Mites takuuhuolto kannattaa tehdä parhaiten? Kone ostettu Gigantin verkkokaupasta, niin kiikutanko vain lähimpään myymälään vai jotenkin Microsoftin kautta suoraan? Ensimmäinen laite, jonka kanssa ongelmia ja joutuu takuun kanssa tekemisiin.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: JayeizH - 07.02.2019 21:27
Giganttiin vaan:
https://www.gigantti.fi/cms/asiakaspalvelu/asiakaspalvelu/
--> Huolto, tuki ja tuoteturva
----> Voinko jättää laitteen huoltoon Gigantin myymälään vaikka olen ostanut sen muualta?
-------->Kyllä, niin kauan kun tuotteen takuu ja virhevastuu on voimassa. Huoltoliikkeemme ovat valtuutettu huoltamaan useimmat merkit. Huomioithan mahdolliset lisäkustannukset tilanteissa, joissa laite on vanha tai vika ei täytä takuun tai virhevastuulle asetettuja vaatimuksia. Ota laite mukaan lähimpään Gigantti-myymälään ja autamme huoltotarpeen määrityksessä!


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 16.04.2019 15:44
Kuola valuu pelkästä ajatuksesta, että pääsisin pelaamaan esimerkiksi Bayonettaa, MGS HD Collectionia ja Ninja Gaiden II:sta 4K/60fps. Toki kaksi jälkimmäistä ei vieläkään pyöri Xbox Onella, mutta haluan silti uskoa, että tuo päivä vielä koittaa joskus.

Tänäänkö tuo päivä vihdoin koottaa? Microsoft järjestää illalla Inside Xbox -ohjelmansa, jossa luvataan julkistettavan jotain Backwards Compatibilityyn liittyvää — todennäköisesti läjä uusia 4K Enhanced -pelejä. Ninja Gaiden II:n julkaisupäivä vaihtui Xbox Storessa täksi päiväksi, joten pelin on vihdoin tultava taaksepäin yhteensopivaksi.

4K/60fps Ninja Gaiden II olisi minulle vuoden kovin pelijulkaisu.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 17.04.2019 00:37
4K/60fps Ninja Gaiden II olisi minulle vuoden kovin pelijulkaisu.

(https://media.giphy.com/media/1guRIRFV5gN4ikrUakg/giphy.gif)


Ninja Gaiden II:n lisäksi Fable 2 ja 3 sekä Splinter Cell: Conviction / Double Agent / Blacklist ovat nyt 4K Enhanced -tuettuja.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 13.12.2019 23:43
http://www.youtube.com/watch?v=0tUqIHwHDEc

Nyt kun olen vähän aikaa sulatellut uutta Xboxia, niin täytyy sanoa, että diggaan ja kovasti.

Nimi toimii, vaikka hysteerisimmät fanipojat maalailevat jo piruja seinille ”sekavan” nimen johdosta. Itse en ainakaan keksi parempaakaan vaihtoehtoa, koska numerotkaan eivät toimi, ellei sitten konsolia oltaisi kutsuttu Xbox 5:ksi, jossa ei siinäkään olisi ollut järkeä. Sopii myös hyvin yhteen Elite Controller Series 2:n — ja mahdollisten tulevien lisälaitteiden — kanssa.

Xbox One X on minulle tyylikkäin konsoli, mitä on tehty, ja Series X jatkaa samalla minimalistisen virtaviivaisella linjalla. Ei yhtään haittaisi, vaikka tulevaisuudessa konsolit olisivat ulkoasultaan mini-PC:itä, jos se mahdollistaa paremmat tehot ja hiljaisen käynnin. Huvittavaa, kun porukka monkuu, ettei konsoli mahdu mihinkään, ikään kuin tuo mötikkä ei mahtuisi niiden konsolien, soundbarien, vahvistimien, kaiuttimien ja muiden härpäkkeiden joukkoon. Mielenkiinnolla myös odotan, miltä PS5 näyttää, sillä Sony tuskin luopuu perinteisestä konsolimaisesta designista.

Ainoa asia, joka harmittaa, on uudesta padista puuttuvat taka-paddlet. Niiden pitäisi jo olla oletus konsoleilla. No, onneksi omistan Elite Controller Series 2:n, joka toimii myös Series X:ssä. Toivottavasti PS5-padista nuo löytyisivät, vaikka patenttien perusteella ei hyvältä näytäkään.

Ennen kaikkea kuitenkin toivon, että Xbox menestyisi paremmin tulevassa genissä. Kilpailusta hyötyvät kaikki, oli sitten missä leirissä tahansa. Siihen tarvitaan kuitenkin kovia pelejä — muutakin kuin ne loppuunlypsetyt Halot, Gearsit ja Forzat.Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kabanossi - 14.12.2019 10:34
Hyvältä tuo näyttää, nyt kun silmä on tottunut. Siitä olen kyllä eri mieltä, että tilanpuutteesta vinkuvilla ei ole siihen syytä. Ellei tuota saa kyljellään pidettyä, tulee kyllä ongelmia. Mulla on nyt jo Switch telkkarin takana, enkä haluaisi sinne toista laitetta tunkea. Toivoisin, että tuosta tulisi levyasematon versio. Seuraava konsolisukupolvi mennee omalta osalta kokonaan digitaaliseksi.

Spencerillä ja kumppaneilla on kyllä hyvä meno päällä Xbox-osastolla. Tulee varmaan olemaan kova luu Sonylle seuraavassa genissä. Nyt kyllä viimeistään pitäisi Xboxillekin alkaa saamaan muutakin kuin Forzaa, Haloa ja Gearsia. Studiohankinnat ovat hyvä alku. Seuraavaksi näyttöjä pöytään pelien muodossa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Partajeesus - 14.12.2019 12:20
Ellei tuota saa kyljellään pidettyä

Kyllä sen voi noinkin laittaa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: JayeizH - 14.12.2019 12:50
Ensimmäinen kerta sitten Gamecuben kun konsolin ulkonäkö oikeasti yllätti. Toki tuo näyttää PC kotelolta, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan todella käytännöllisen oloinen kapistus. Itse pidän konsoleita nykyään näytön ääressä ja kaikkien ollessa litteitä ja leveitä, niin käytännössä niiden sovittaminen siihen on tuskaa, varsinkin WiiU:n. Mutta tuollaisia menisi näytön taakse varmaan viisi ilman ongelmaa. Kun vertaa PS4:n leveyteen (tms.) tuo on kuitenkin lähes puolet kapeampi ja makuullaan pinta ala on lähempänä 1/4. Tuuletusaukotkin ylöspäin niin ei ole pelkoa että mikään olisi minkään edessä. Sisäinen insinöörini suorastaan hyppi ilosta tuon kapistuksen yksinkertaiselle nerokkuudelle.

Eihän tuo nyt mikään ostoperuste ole, mutta jos Sonylta tulee jälleen 2-4 kertaa enemmän pinta-alaa vievä riippuen mistä suunnasta katsoo, se tulee näyttämään "niin 2010 -luvulta". Hieno veto M$, hieno veto.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: MasterTK - 15.12.2019 19:23
On kyllä tyylikäs vehje! Jospa MS olisi taas vedossa tällä kertaa Onen sekoilujen jälkeen muutenkin. Pääasia ettei laitteen tehoissa säästeltäis sen takia, että koitetaan saada hinta osumaan johonkin naurettavaan 300e hintaluokkaan. Olkoot vaikka 1000 euroa, pääasia ettei tarvitse heti julkaisussa tuntua vanhalta laitteelta Ps4:n ja Xbox onen tapaan.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Gba - 15.12.2019 21:13
On kyllä tyylikäs vehje! Jospa MS olisi taas vedossa tällä kertaa Onen sekoilujen jälkeen muutenkin. Pääasia ettei laitteen tehoissa säästeltäis sen takia, että koitetaan saada hinta osumaan johonkin naurettavaan 300e hintaluokkaan. Olkoot vaikka 1000 euroa, pääasia ettei tarvitse heti julkaisussa tuntua vanhalta laitteelta Ps4:n ja Xbox onen tapaan.

Tämä. Jättäisi myös turhat tehoversioiden jälkikäteen julkaisut pois. Nyt täytyy ostaa aina sama konsoli kahteen kertaan.

Muuten täytyy antaa respectia, kaikkien aikojen tyylikkäin konsoli. Vielä kun saavat laitteesta kaikki virtavalot pois, niin antaisin muotoilun Nobelin suoraan Microsoftille. Nytkin on PS4 TV:n takana piilossa, kun joku vakavaa autismia sairastanut muotoiluinsinööri päätti tehdä koko konsolinmittaisen ledviirun konsolin kylkeen hehkumaan. Sen verran luulisi olevan älyä ihmisillä päässä, että tietää pelikoneen olevan päällä kuvasta joka näkyy tv:ssä. Sama koskee kyllä muitakin laitteita, tv:n virtavalo? Öö mitä varten? Onko joku katsonut elokuvan ja kesken elokuvaa pohtinut, "onkohan se TV oikeasti päällä, tarkastanpa virtavalosta?"

Nykyisen ilmastonmuutostaistelun myötä voitaisiinkin kieltää kaikki turhat virtavalot jokaisesta laitteesta, joissa niillä ei ole järkevää funktiota.  ;DOtsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Sharkie - 15.12.2019 22:57
Nykyisen ilmastonmuutostaistelun myötä voitaisiinkin kieltää kaikki turhat virtavalot jokaisesta laitteesta, joissa niillä ei ole järkevää funktiota.  ;D

Ikävä kyllä taitaa nämä meidän verkkopelien ja Netflixien serverit paukuttaa sen verran energiaa menemään, että siinä ei yksi konsolin hifivalo paljoa paina. :D

Boxista, vakuuttava ensiesittely kyllä Microsoftilta! Noin periaatteessahan laite on hyvin mielikuvituksettoman näköinen: vähäeleinen musta PC-torni. Mutta pointti onkin juuri siinä, että sellaista konsolia ei ole muut tehneet, eli erottuu silti edukseen. Omaan setuppiin malli olisi hankala, mutta kai sille jonkun paikan keksisi, jos ostaisi.

Entistä jännempi nähdä, että millainen insinöörirakennelma Sonylta on tulossa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: MasterTK - 15.12.2019 23:55
Hifivaloja tärkeämpää on saada laite mahdollisimman äänettömäksi. PS4 Pro on ollut varmaan surkein ostamani konsoli tähän mennessä. Lähes käyttökelvoton. Koita siinä keskittyä johonkin rauhallisempaan peliin, kun laite huutaa koko ajan kuin imuri olisi päällä.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: migge - 16.12.2019 17:28
Vissiin lupailevat tuon olevan vähintään yhtä hiljainen kuin One X, mikä on kyllä hyvä juttu.

Series X nimi viittaisi kokonaiseen tuoteperheeseen. Nähdäänkö jo julkaisussa useampi Series X -konsoli?


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: despo - 16.12.2019 17:52
Nimi toimii, vaikka hysteerisimmät fanipojat maalailevat jo piruja seinille ”sekavan” nimen johdosta.

Hyvän lyhenteen ovat ainakin jo keksineet: Xbox SeX


Otsikko: Vs: Re: Xbox One
Kirjoitti: Gba - 16.12.2019 21:33
Nykyisen ilmastonmuutostaistelun myötä voitaisiinkin kieltää kaikki turhat virtavalot jokaisesta laitteesta, joissa niillä ei ole järkevää funktiota.  ;D

Ikävä kyllä taitaa nämä meidän verkkopelien ja Netflixien serverit paukuttaa sen verran energiaa menemään, että siinä ei yksi konsolin hifivalo paljoa paina. :DHetkonen, täähän kuulostaa ihan Halla-ahon puheilta ettei Suomen teoilla ole (kuten ei olekaan) väliä, kun Kiina puksuttaa taivaalle tunnissa samat setit.  ;)

PS4:sta tosiaan tulee pelattua aina kuulokkeet päässä - sellainen mökäpönttö se on. Vanhassa kerrostalossa nyt ei muutenkaan voi mitään ääntä pitää ja hyvät kuulokkeet vastaa helvetin kalliita hifilaitteita, joten sinänsä pelaisin muutenkin kuulokkeilla.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: JayeizH - 16.12.2019 21:46
Series X nimi viittaisi kokonaiseen tuoteperheeseen. Nähdäänkö jo julkaisussa useampi Series X -konsoli?
Meikä veikkaa että se on "Xbox Series" ja "X". Eli lopulta sieltä tulee Xbox Series S, Xbox Series D ja jos oikein vetävät viimesen päälle luokittelevet PC:n vielä Xbox Series W tittelillä.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Sharkie - 18.12.2019 10:25
Ja koska markkinointi on vaikeaa, niin nähtävästi uuden Xboxin nimi on ihan vaan Xbox.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 03.06.2020 01:30
On kyllä järkyttävää paskaa näiden Xbox One -ohjainten laatu. Elite Series 2:n A-nappi oli aluksi jumissa, mutta sen sain fiksattua ronkkimalla jotain muovijämiä napin ympäriltä hammasharjalla. Nyt huomasin, että oikea olkapäänappi tekee tuplapainalluksia vähän väliä. Ilmeisesti joki kontaktipinnoite kuluu pilalle parissa kuukaudessa. Turha tätä on vielä edes pistää takuuseen, kun saat kuitenkin tilalle samanlaisen paskapökäleen.

Ostin myös Phantom Magenta -värityksisen Limited Edition -ohjaimen, joka on paras ohjain, mitä olen ikinä käsissäni pidellyt. Ohjaimen pinnote on orgastisen silkkinen ja olkapäänapit/liipasimet ovat taivaalliset. Ilmeisesti Microsoft on muuttanut jotain näissä uusimmissa ohjaimissa komponenttien osalta (kenties samat olkapäänapit/liipasimet ovat käytössä Series X:ssä). Oikeassa tatissa oli kuitenkin jäätävää stick driftiä, joten kävin vaihtamassa ohjaimen toiseen Verkkokauppa.comissa. Stick drift oli jo siedettävä (tämäkin tuntuu olevan Xbox-ohjainten ”ominaisuus”), mutta nyt huomasin, että Y-napin painallukset eivät aina rekisteröidy.

Huvittavinta tässä on, että Microsoft käytti 100 miljoonaa dollaria Xbox One -ohjainten tuotekehittelyyn. Elite v1 oli myös tunnettu ongelmistaan (oma Elite v1 oli käytössä tosin 1000h ilman ongelmia :lol:), silti eivät saaneet tota helvetin kakkosversiota tehtyä kunnolla. Innolla odotan minkälaisia vikoja Series X:n kapulasta löytyy.

On järjetöntä, että eletään vuotta 2020 ja peliohjaimet ovat tällaista sekundaa. Switchillä on stick driftiä ja ainakin MasterTK on täällä manannut PS4-padien laadusta. Kai noilla sitten vaan tehdään niin hyvät rahat, kun porukka joutuu ostelemaan uusia ohjaimia kerran vuodessa. Ei voi olla mitään rakettitiedettä suunnitella komponentteja, jotka kestävät käyttöä.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 03.06.2020 06:30
Switchin Pro-ohjaimen Akilleen kantapää on vasemman puoleinen tatti. Minun kolmesta ohjaimestani kaksi vanhempaa oireilevat niin, että aika-ajoin huomaa, miten hahmo ei esimerkiksi juokse täyttä nopeutta kun painaa tattia eteenpäin. Ongelmaa voi hallinnoida suihkuttamalla ohjaimeen paineilmaa (lyhytaikaisempi ratkaisu) tai käyttämällä pientä määrää elektroniikalle tarkoitettua kontaktienpuhdistajaa (pidempiaikaisempi ratkaisu). Joykkareiden kanssa minulla on ollut vähemmän ongelmia, mutta johtunee siitä, että olen pelannutkin niillä paljon vähemmän.

Esimerkiksi GameCuben ja Wiin ohjaimet kestivät, kestivät ja kestivät. Ei ikinä mitään ongelmia tattien vaeltelun kanssa. WiiU:n paditkin taisivat olla tässä parempia? Kummallista, että tässä sukupolvessa yht'äkkiä kaikilla valmistajilla on tarjolla kehnompaa laatua.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Solid Snake - 03.06.2020 08:05
Joo, paskaa on ohjainten laatu. Switchin Pro-ohjaimen toinen liipaisin ei enää naksahda painettaessa, kuten kuuluisi. Nappi toimii, mutta on tunnoton.

Joyconin tatti sojottaa jatkuvasti ylöspäin ja se ei ole pientä vaan esim. kaikki valikot ampaisevat automaattisesti ylimpään valintaan saman tien. Erittäin ärsyttävä vaiva.

Xbox Onen ohjaimissa jostain syystä right bumper tuntuu.jäävän jumiin pohjaan eikä toimi jos sitä ei paina ihan täydellä voimalla.

Ja hintaakin ohjaimilla tuntuu olevan ihan tautisesti tässä genissä.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Sharkie - 03.06.2020 08:33
Molemmat PS4-ohjaimet ovat toimineet täydellisesti lähes konsolin julkaisusta lähtien. Ei taidolla, ei laadulla, vaan tuurilla? Akkukesto toki on ollut kakkia aina.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Partajeesus - 03.06.2020 08:37
Itsellä kesti orkkis onen ohjain hyvin ja sillä tuli pelattua pelkästään skyrimia ja falloutia likemmäs 1000 tuntia. Ohjain on edelleen ehjä, mutta uudesta asti sen dpad piti ärsyttävää naksunaa joten kun tuo oli one x:n ohjaimessa hiljainen niin aloin käyttämään sitä, mutta se sitten alkoi alkuvuodesta hieman driftaamaan ylöspäin, mutta ainakin vielä sen huomaa lähinnä kun jättää pelin vaikka karttaruutuun niin hetken päästä kursori alkaa liikkumaan itsekseen.
Edellinen pleikkarin ohjain kesti vuosia, mutta siinä alkoi yläsuunta pätkimään. Aluksi luulin, että tuo on joku ac:originsin bugi kun äijä välillä ei suostunut enää juoksemaan täysiä.
Onneksi valmiina odotti ps4 pron mukana tullut ohjain ja tuo risa tuli otettua switch käyttöön project divan pelaamiseen.
Ja ne mun orkkis joy-conit tosiaan kesti alle 300 tuntia ennen kuin alkoivat driftaamaan eli ylivoimaisesti paskin laatu ollut niissä.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: despo - 03.06.2020 08:40
Molemmat PS4-ohjaimet ovat toimineet täydellisesti lähes konsolin julkaisusta lähtien. Ei taidolla, ei laadulla, vaan tuurilla? Akkukesto toki on ollut kakkia aina.

Sama. Tosin itsellä on vasta aivan viime kuukausina laskenut ohjainten akunkesto reippaasti. Ennen ei ollut mitään ongelmaa, mutta nyt saa välillä vaihdella ohjainta kesken session. Kyseessäs siis julkaisussa ostettu Pro.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: MasterTK - 03.06.2020 09:20
Kun niillä pelailee muutakin kuin AAA-pelejä, joissa kerran 5min painetaan X ja kävellään putkea pitkin, niin ne ei kestä mitään. Tämän genin ohjaimet ovat käsittämättömän surkeaa laatua.

8kpl Joy-coneja, joista kuudessa driftausongelmia. Osalla ei ole pelattu juuri mitään ja ongelma taitaa tulla ihan itsestään, jos hiukankin pölyä menee sisään. Kaksi Switchin Pro Controlleria, joista toisessa vasen tatti täysin sökö. Pelattu ohjaimella varmaan alle 100h. Ps4 vetää silti edelle, sillä nyt lähti seitsemäs ohjain käyttöön. Yhdessä oli jo ostaessa ristiohjain paskana ja muut ovat hajonneet pelatessa. Osalla pelattu vielä luvattoman vähän, mutta eivät kestä varsinkaan fps-pelejä juuri yhtään, joissa joutuu koko ajan painella L3,R3 ja liipaisimia. Mitähän jos pelaisi jotain Tony Hawk -tyylisiä pelejä. Varmaan viikossa rikki. Tähän päälle kun ottaa huomioon, että PS4 pro on minulla käytännössä käyttökelvoton tuuletinongelman takia, alkuperäinen ps4 hajosi aikoinaan jne. niin Sony on kyllä kieltämättä onnistunut saamaan ihan hyvät rahat minulta ja lukemattomilta mujilta vuosien varrella tekemällä tarkoituksella sekundaa.

Huvittavinta että vanhemmat Dual Shock -kapulat ja Gamecuben ohjaimet olivat aivan mielettömän kestävää tavaraa. Niitä ei saanut rikki kirveelläkään. Nintendo ja Sony kisailee tällä hetkellä, kumpi tekee laadultaa heikompaa tavaraa.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Sharkie - 03.06.2020 09:56
Kun niillä pelailee muutakin kuin AAA-pelejä, joissa kerran 5min painetaan X ja kävellään putkea pitkin, niin ne ei kestä mitään. Tämän genin ohjaimet ovat käsittämättömän surkeaa laatua.

Arvelinkin, että tämä näkökulma tulee esiin. Toki juuri nyt esimerkiksi tulee pelattua aika harvoin, koska tuoreen tuplaisän oravanpyörä, mutta on tuossa vuosien varrella hakattu noilla kapuloilla muun muassa aika monta sataa tuntia Destinyn ja Destiny 2:n raideja sekä Cruciblea, kunnianhimoisissa tiimeissä, täysin ongelmitta. Väittäisin, että ovat tositarkoituksella sisäänajetut.

Mutta, kuten sanottua, tässä on varmaan vaan käynyt superhyvä tuuri. Viimeisimpiä Nintendo-konsoleita en ole ajanut päivittäin, mutta kaikki 3DS-variantit ovat toimineet vuosia ongelmitta. DS Litessä alkoi aikanaan ristiohjain reistailemaan about 8 vuoden päivittäisen käytön jälkeen.

Onko Sharkie konsoliraudan TK, ja TK konsoliraudan HeinZ?


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Gba - 03.06.2020 11:00
Kun niillä pelailee muutakin kuin AAA-pelejä, joissa kerran 5min painetaan X ja kävellään putkea pitkin, niin ne ei kestä mitään. Tämän genin ohjaimet ovat käsittämättömän surkeaa laatua.Pakko olla samaa mieltä. PS4 ohjaimet ovat kyllä paskinta paskaa mitä konsolimarkkinoilla on ikinä nähty. Kolme ohjainta olen ostanut ja jokaisesta oikea tatti driftaa. Aluksi tuo ei häirinnyt itse pelaamista, mutta FPS-peleissä sniputtaminen vaikeutuu yllättävästi sekä juokseminen muuttui mahdottomaksi COD:ssa ukon runkatessa juoksun ja kävelyn väliä. Huvikseen revin yhden ohjaimen kappaleiksi kun kiinnosti nähdä voisiko noita korjata mitenkään, mutta en tullut hullua hurskaammaksi ja ohjain kaatikselle. Mikäli ostatte kivijalkaliikkeistä nuo ohjaimet,  niin Sonylla on kai 2v huoltotakuu ohjaimiin jos vaan jaksaa kiikuttaa kauppaan ohjaimen.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: migge - 03.06.2020 11:10
Joo kyllä varmasti pelitapa ja pelattavat pelit ovat selittävä tekijä tässä. Itse olen vain hyväksynyt sen että peliohjain on kulutustavaraa ja marketista voi ostaa uuden tilalle sitä mukaan kun vanha hajoaa käsiin. Käy kyllä ihan järkiin ettei (pääosin) muoviset osat kestä ikuisuuksiin kovaa rääkkiä. So far Elite v2 pelittää täydellisesti. En vain uskalla laittaa liipasimen rajoittimia päälle, kun edellisessä napsahtivat herkästi poikki. Painalluksen eteen tulee reilu 1mm paksuinen muovitappi.

Aika myös kultaa muistot. Kaivakaapa esiin ne tuhansia tunteja palvelleet Cube, PS2 jne -ohjaimet. Ei ehkä murenneet käsiin, mutta tattien löystyminen, nappien väsyminen jne ovat niissäkin vahvasti läsnä. Ehkä kymmenen vuotta sitten tattien driftaamiseen ei kiinnitetty edes huomiota?


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: JayeizH - 03.06.2020 11:57
Kiroan nyt varmasti jokaisen ohjaimeni, mutta minulla ei ole erityisemmin ollut ohjaimien kanssa ongelmia. PS4:n ohjaimen akku nyt on tietty ihan paskaa, mutta itse ohjain on kestänyt ok. PC käytössä oleva X1 ohjainkin on kestäny ok, vaikka välillä huomaan että ohjaimen kuoret menee vähän pois paikaltaan. Eli joku ruuvi on joko löysällä tai jokin tappi on menny poikki. Sekään ei varsinaisesti ole häirinnyt, liike mikä kuoriin tulee on niin pieni. Reuna vain pomppaa vähän toisen päälle käytännössä. Myönnän että nykyään tulee pelattuakin vähemmän. 300h tuntia tuskin on PS4:llä menny rikki, 200h todennäköisesti. Näkeekö tätä muuten mistään?


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Gba - 06.06.2020 14:09
Se on kyllä totta, mitä migge sanoi - kyllä ne ohjaimet ennenkin hajosivat.  kaikista tatit löysinä, Cuben C-tatti ihan joke ja N64 keskitatista nyt tuskin tarvitsee edes mainita. Silti mutulla tuntuu, että nykyään joko lisääntyneen tekniikan tai ennaltamäärätyn hajoamisen takia nykyohjaimet menee nopeammin kiertoon. Toki omat standarditkin ovat toki nousseet ja sen 50e ohjaimen uudelleen ostaminen ei ole mikään ongelma.

Yritin etsiä tuota tuntimäärää, mutta ei oikein löytynyt mistään. Ilmeisesti omilta PS sivuilta pitäisi joku yhteenveto löytyä, mutta niin paskasti toimii nekin sivut etten pääse kirjautumaan sisään.

"On the PlayStation Network profile website, you can view your played time on PS3, PS4 and PS Vita. You can also view the trophies and in-game achievements you've earned"


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kraidi - 06.06.2020 16:24
Minusta DualShock 2 oli ainakin kestävyydeltään roskiskamaa. Kerran jos erehtyi pudottamaan lattialle, niin sisältä irtosi jotain pieniä osia helisemään. GameCube-ohjain oli jo aikanaan melko kestävä, joskin tatit kyllä kuluivat käytössä ja keräsivät helposti jotain likaa ympärilleen. Nykykonsolien ohjaimet eivät ole ehkä nekään parhaimmasta päästä, mutta olen silti ollut tyytyväinen DualShock 4:n muotoiluun ja jämäkkyyteen. Jos akunkesto olisi parempi, saattaisi kyseessä olla ehkä jopa suosikkini kaikista ohjaimista. Joy-Coneista en halua edes puhua...


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 03.09.2020 18:43
On kyllä järkyttävää paskaa näiden Xbox One -ohjainten laatu. Elite Series 2:n A-nappi oli aluksi jumissa, mutta sen sain fiksattua ronkkimalla jotain muovijämiä napin ympäriltä hammasharjalla. Nyt huomasin, että oikea olkapäänappi tekee tuplapainalluksia vähän väliä. Ilmeisesti joki kontaktipinnoite kuluu pilalle parissa kuukaudessa. Turha tätä on vielä edes pistää takuuseen, kun saat kuitenkin tilalle samanlaisen paskapökäleen.

Nyt se RB-nappi menikin sitten lopullisesti rikki. Hieno premium-tuote, kertakaikkiaan. Taas on tuotekehitysrahat menneet hyvään käyttöön. Ilmeisesti ohjaimet ovat edelleen samaa sekundalaatua, joten saisin takuussa tilalle samanlaisen tikittävän aikapommin.

Vittu että vituttaa, miten ei ole olemassa yhtään toimivaa takanapillista ohjainta. PS4-ohjaimen takanappiadapterikin on sellainen ergonominen painajainen, etten sitä suostu käyttämään.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: edn - 03.09.2020 19:34
Ilmeisesti ohjaimet ovat edelleen samaa sekundalaatua, joten saisin takuussa tilalle samanlaisen tikittävän aikapommin.

Heh, itselläni aivan täsmälleen samat ongelmat; ensimmäisessä Elite-kakkosessa reistaili RT ja toisessa jumitti A. Pari takuuvaihtoa ja kolmas yksilö on nyt toiminut ongelmitta kuluvan vuoden.

Näitä hintaan nähden täysin käsittämättömiä ja anteeksiantamattomia laatuongelmia lukuun ottamatta ohjain on kyllä koko lailla paras mitä on tullut vastaan.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 04.09.2020 07:29
Omassa Nacon Revolution Prossakin temppuilee LB. Ei nyt ihan Eliten hintainen vehje, mutta normaalia kalliimpi kuitenkin. En tiedä mikä noissa bumper-napeissa on, kun tuntuu että monissa ohjaimissa ne hajoaa ekana.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: MasterTK - 04.09.2020 13:50
Ihan selvää bisnestähän tuo on, eikä enää mitään sattumanvaraisia huonoja kappaleita.

Nykygenin raudan laatu on niin heikkoa kuin se voi olla, ilman ettei joku haasta suurin piirtein oikeuteen tms. Voi vaan kuvitella mikä rahasampo se on Nintendolle, Sonylle ja MS:lle, kun pelaajilta hajoilee lukematon määrä konsoleita ja laitteita yhden genin aikana ja joutuvat ostamaan uusia.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Sharkie - 04.09.2020 13:56
Toisaalta, ainakin täällä tuntuu lähes poikkeuksetta nuo kamat menevän hajotessaan vielä takuuseen. Onko tässä siis alla oletus, että keskivertokuluttaja ei älyä noita hyödyntää, ja ostaa muuten vaan uuden vaikka ei tarvitsisi, vai mistä se raha tulee?


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: edn - 05.09.2020 02:45
Ymmärrän hyvin, että perusrauta tehdään juuri niin halvalla kuin pystytään. Itselläkin esimerkiksi menossa kolmas PS4 kun ensin oli päivitys Pro-malliin josta sitten hajosi BR-asema; Switchin toisen Joy Conin tatti driftaa satunnaisesti ja vaikkapa kaikissa 3DS:ssäni on ollut viallisia pikseleitä heti uutena + parissa hölskyi saranatkin jne. jne.

Näiden Elite Controller -tyyppisten premium-lisälaitteiden laatuongelmia on kuitenkin paljon vaikeampi ymmärtää. Jos ohjain maksaa about sen mitä konsoli jota sillä käytetään niin on aika selvää että a) ostajakunta on verraten harvalukuista ja b) heidän luulisi olevan lähtökohtaisesti aika laatutietoisia asiakkaita.

Suosittelisin siis kyllä Scarfiakin pistämään sen ohjaimen takuuseen, kyllä noista todistettavasti toimiviakin yksilöitä on onnistuttu valmistamaan. Tuurista sitten kiinni montako iteraatiota se vaihtoruljanssi ottaa, mutta se lienee ainoa konkreettinen keino osoittaa valmistajalle, että nyt tuli säästettyä liikaa väärästä paikasta. Esimerkiksi Xbox 360 -konsoleiden surullisenkuuluisa RRoD-farssi selvästi kävi Microsoftille niin kalliiksi, että Onen kanssa otettiin sentään jotain opiksi.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.10.2020 12:54
Miten Xboxilla toimii nykyään region systeemit? Voinko ostaa Xbox tunnukselleni jenkki-live goldia? Pitääkö sitä varten olla Xbox One vai voiko tehdä selaimella koko homman? Tarvinee VPN:n?

Ei jaksa alkaa selailemaan netistä, niin kysäisen täältä kun lienee kokemusta löytyy.

Edit: tai pitääkö sen olla jenkki live goldia? Näköjään turkkilaista liveä saa 30 eurolla 12kk.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 13.10.2020 13:34
Pitäisi onnistua VPN:llä ilman konsolia. Lataa Xbox Appi puhelimeen, mene VPN:stä Turkkiin, loggaa tunnareilla Xbox Appiin ja ”Redeem Code”. Tosiaan Live Goldia voi stackata sen 36kk ja se pitäisi saada muutettua Game Pass Ultimateksi eurolla. Pitäisi toimia myös brassikoodilla:

 https://www.reddit.com/r/consoledeals/comments/ie04iz/xbox_live_gold_12_month_membership_digital_code/ (https://www.reddit.com/r/consoledeals/comments/ie04iz/xbox_live_gold_12_month_membership_digital_code/)

Jos et halua riskeerata mitään, niin CD Keysistä ostat näitä (ja otat takkiin 15e x 3):

 https://www.cdkeys.com/12-month-xbox-live-gold-membership-xbox-one-360-eu-cd-key (https://www.cdkeys.com/12-month-xbox-live-gold-membership-xbox-one-360-eu-cd-key)

Pelit kannattaa ostaa suoraan esim. MTCGamesta, jolloin regionista riippuen aktivointi tapahtuu VPN:llä yllä olevan ohjeen mukaisesti. Esim. Cyberpunkin saa jenkki-VPN:llä 45 eurolla.

Xbox Gift Cardeilla voi kikkailla vielä halvemmalla:

https://www.xbox-now.com/en/help (https://www.xbox-now.com/en/help)

Turkki-koodien kanssa joutuu nykyään kikkailemaan, joten en ole niihin enää koskenut:

Lainaus
Argentina and Turkey are really special these days. Even if you're successful redeeming your gift code you might face problems when the actual purchase takes place. Even if you (you are forced to anyway) use a VPN while trying. So if you get problems during the purchase, the only solution is to wait for at least 72hrs until you try again. It is really important, that you don't try to purchase anything again until the 72hrs are over. Else the block you might got from Microsoft won't be removed! So keep calm, be patient, wait for 72hrs and THEN try again!


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.10.2020 14:01
Joo, pitää kokeilla brassikoodeilla sit. Kiitti infosta.

Edit: Brassi koodilla tuli, että "There was a problem with your purchase."

Onko sillä väliä, että mun MS tilin country on FI. Pitää varan vuoksi kokeilla vaihtaa BR seuraavan kerran ku kokeilen aktivoida.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 13.10.2020 15:32
Joo, voi olla, että pitää vaihtaa appissa MS-tilin lokaatio brasilialaiseksi, jos ei kerran automaattisesti tehnyt sitä.

Kannattaa edetä ton linkkaamani Xbox-Now-sivuston ”How to purchase from other countries using prepaid gift cards”-otsikon mukaisesti.

Tai sitten menet MS:n brassisivustolle (VPN päällä), klikkaat oikeassa yläkulmassa olevaa palluraa, kirjaudut sisään tunnareillasi, sisäänkirjautuneena klikkaat uudelleen oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvakettasi, paina leijalevassa pikkuikkunassa olevaa kolmea pientä pistettä (oikea alakulma), klikkaa ”Resgatar Codigo” ja syötä koodi.

https://www.xbox.com/pt-BR (https://www.xbox.com/pt-BR)


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.10.2020 15:46
Joo, voi olla, että pitää vaihtaa appissa MS-tilin lokaatio brasilialaiseksi, jos ei kerran automaattisesti tehnyt sitä.

Kannattaa edetä ton linkkaamani Xbox-Now-sivuston ”How to purchase from other countries using prepaid gift cards”-otsikon mukaisesti.

Tai sitten menet MS:n brassisivustolle (VPN päällä), klikkaat oikeassa yläkulmassa olevaa palluraa, kirjaudut sisään tunnareillasi, sisäänkirjautuneena klikkaat uudelleen oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvakettasi, paina leijalevassa pikkuikkunassa olevaa kolmea pientä pistettä (oikea alakulma), klikkaa ”Resgatar Codigo” ja syötä koodi.

https://www.xbox.com/pt-BR (https://www.xbox.com/pt-BR)

Jep pitää kokeilla tota brassiwebkaupan kautta. Odottelen nyt viikonloppuun varan vuoksi, ettei tule mitään blockia. Sinänsä mitään kiirettä ole kun hommaan uuden bögän vasta ensi vuoden alussa.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 27.10.2020 12:57
Ei kannata enää ainakaan Brasilia-koodeja hommata. Nyt kaksi koodia ostanut ja molempien lunastus epäonnistuu. Tämä siis vaikka:
*VPN käytössä
*Profiili ym. kaikki vaihdettu Brassi-tiedoille
*Account Mifration thety myös Brasiliaan

Ensimmäisen koodin sain MS-tuen kautta lisättyä, mutta toinen antaa saman herjan kuin ensimmäinenkin.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 27.10.2020 13:47
Outoa. Linkkaamassani Reddit-langassa kuitenkin olivat toimineet porukalla ihan hiljattain.

Tämmöisen viestin löysin googlaamalla:

 https://www.cheapassgamer.com/topic/368380-xbox-live-gold-12-month-membership-digital-code-for-2629/page-3 (https://www.cheapassgamer.com/topic/368380-xbox-live-gold-12-month-membership-digital-code-for-2629/page-3)

Lainaus
Sooo... I followed the instructions as stated, (used Tunnel Bear & Chrome browser via incognito mode) checked my ip address everything was good as I was logged in Brazil via VPN and I changed my region from US to Brazil while logged into xbox.com.br so I enter the digital code and its no good.   :error:  :error:  :error:   It stated that the digital code does not work in my region & contact merchant if I have issues.
 
 
I was like why is in not working ?? Did they give me a used code??  :wall: :wall: Did I just get punked & throw $30 down the drain???  :bomb:  :bomb:  :bomb:   Fuck
 
 
Panic ensued in my mind so I quickly began to troubleshoot. I noticed that my xbox live gamertag is tied to a hotmail.com email account (belonging to Microsoft brand)  it has my personal info & region stating I live in USA.
I got suspicious alerts that I was logged in Brazil on xbox.com/br so I reconfirmed that it was ok via my backup gmail.com account.
Then I logged in to my USA hotmail.com email account & I changed my info that I live in San Paulo Brazil once I did that in my hotmail.com email account I logged out. Jumped into Chrome + incognito mode, log in to xbox.com.br via VPN re-enter the 12 month digital code and BOOM it WORKED ! ! ! :whee:  :whee:   :whee:  They also gave me an additional month of service for leaving auto renew which is tied to my paypal account.

Kokeilitko juuri tätä jo? Ja olihan selain private-modessa, kun loggasit MS:n sivulle?


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 27.10.2020 15:12
Kokeilin myös private-modessa.

Ei tässä enää oikein lähemmäksi brasiliaa pääse, ellei hyppää koneeseen. Pitää testata vielä muutaman päivän päästä uudelleen ja katsoa sitten onko yhteydessä cdkeysiin tai MS supportiin.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 28.10.2020 11:33
Ongelmat voivat muuten johtua myös siitä, ettei sulla ole Xbox Onea, vaan tili on Xbox 360 -aikakaudelta. Ehkä systeemi luulee, että yrität lisätä brasilialaista Live Goldia Xbox 360:lle.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 28.10.2020 22:47
Ongelmat voivat muuten johtua myös siitä, ettei sulla ole Xbox Onea, vaan tili on Xbox 360 -aikakaudelta. Ehkä systeemi luulee, että yrität lisätä brasilialaista Live Goldia Xbox 360:lle.

Joo mietin kans tuota. Pitää vielä MS:n tuen kanssa säätää toi toinen koodi ja sitten vaihtaa 3kk päästä takas Suomeen tili. Toivon mukaan toi 1€ Gamepass tarjous on vielä sitten voimassa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 28.10.2020 23:50
Tuli vihdoin vietyä Elite Series 2 Giganttiin, kun takuuaika olisi päättynyt ensi viikolla. Sain uuden ohjaimen tilalle, eikä siinä ole oikeastaan mitään vikoja, mitä oli alkuperäisessä. Napit toimivat paremmin ja tatitkin tuntuvat aavistuksen tarkemmilta. Aika näyttää, lahoaako tuo RB-nappi taas alkuperäisen tavoin.

Myyjä lupasi vielä kahden vuoden takuun ohjaimelle, joten tuo sama takuu on lienee kaikissa Elite Series 2 -ohjaimissa. Jenkeissähän MS ainakin lisäsi takuuaikaa kolmesta kuukaudesta vuoteen.

Nyt aion ottaa seuraavan askeleen ja iskostaa lihasmuistiin kaikkien neljän takanapin käytön. Aiemmin olenkin jo pelaillut noilla Monster Hunteria, joka nousi ihan uudelle levelille.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 29.10.2020 15:27
Jos joku haluaa ostaa halvalla yhden 12kk live brassikoodin niin täältä saa. 25€ niin myyn pois.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 20.12.2020 19:37
Bögä in the house.

Muuten hyvä mutta:
*Brassikoodi toimi siltikään perkele.
*Ihme ääniongelmia oli headsetin kanssa. Laitto stereon päälle niin toimi paremmin.
*Pitäis saada paddlet ohjaimeen ja äkkiä. Muuten ohjain on kyllä hyvä.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 23.12.2020 21:50
Scarf, olikos sulla tuollainen Titan-adapteri? Oletko testannut saako siinä toimimaan kuulokkeet ohjaimen kautta Xboxissa? Jos sellaisen hommaa, mutta kuulokkeet ei toimi, ei siitä olekaan paljoa hyötyä.

Tarkoitus olisi lyödä PS4-ohjain tai X360-ohjain kiinni ja sitten vaikka kuulokkeet Xbox Series X-ohjaimeen. Eikös sen orggis Series X-ohjaimen pidä olla myös siinä adapterissa kiinni? Ei jaksa alkaa ostamaan uusia arcadestickejä ja olisi kiva saada tuo PS4:n Nacon Pro ohjain myös toimimaan, kun siitä löytyy nuo paddlenapit. Eliteen ei jaksa 200 euroa laittaa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 23.12.2020 23:14
 https://www.consoletuner.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=16773 (https://www.consoletuner.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=16773)

Tuota ketjua kannattaa plärätä läpi. Ekassa viestissä näkyy uusimman firmwaren ominaisuudet.

 https://www.consoletuner.com/wiki/index.php?id=t2:compatibility_table#consoles_gaming_systems_and_streaming_applications (https://www.consoletuner.com/wiki/index.php?id=t2:compatibility_table#consoles_gaming_systems_and_streaming_applications)

Tuolta näkee yhteensopivat ohjaimet, mutta eiköhän ne kaikki melkein Xboxilla toimi. Jos ei, niin ilmoittaa tuolla foorumilla asiasta, niin lisäävät tuen.

Kokeilin tuota kuulokehommaa. Series X -ohjain oli kiinni Titan Twon kakkosportissa ja PS4-ohjain ykkösportissa. 3,5mm plugilla olevat kuulokkeet oli kiinni Series X -ohjaimessa ja pelasin PS4-ohjaimella. Äänet kuuluivat normaalisti Series X -padin kautta ja skriptit sekä rumble toimi, kun pelasin PS4-padilla Cyberpunkia.

Minulla ei siis ole tuota erikseen ostettavaa Bluetooth-sovitinta, joks laitetaan Titan Twon sisälle. Eli ohjaimet on kiinni USB-kaapeleilla, mutta kun joskus aikaisemmin kokeilin, niin langattomalla Xbox-adapterilla sai kyllä Xbox-ohjaimet liitettyä langattomasti.

Series X -padin pitää olla aina toisessa portissa kiinni, jos haluat kuulokkeilla pelata jollain muulla kuin Xbox-padilla. Muuten riittää, että paritat ensin Xbox-ohjaimen Titan Twohon ja sitten liität haluamasi ohjaimen. Teen näin, kun pelaan Sega Saturn USB-padilla, eli: Xbox-ohjain ensin USB:illa kiinni Titan Twohon ja sitten laitan sen tilalle Sega Saturnin ohjaimen samaan USB-porttiin.

EDIT: Toki kaikki Xboxin One / Series X -kuulokkeet toimivat rinnakkain, jos pelaat PS4-padilla. Meinaan siis langattomia kuulokkeita tai niitä, jotka liitetään USB-porttiin. Ei tarvi pitää Series X -ohjainta letkun päässä ja vetää sitä kautta 3,5mm kuulokkeita päähän.

Ja kannatta DTS Headphones:X -sovellus ostaa Storesta, jos pelaat kuulokkeilla. Parantaa tilaääntä huomattavasti.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 01.01.2021 09:05
Nyt on näköjään Series X:lle päivitetty saatavuus Verkkokauppa.comissa statukselle Lähetettävissä n. 6-13 pv. Näyttää siltä, että konsolin saatavuus on heti alkuvuodesta ottamassa kunnon askelta parempaan.  :)


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: JayeizH - 01.01.2021 14:57
Nyt on näköjään Series X:lle päivitetty saatavuus Verkkokauppa.comissa statukselle Lähetettävissä n. 6-13 pv. Näyttää siltä, että konsolin saatavuus on heti alkuvuodesta ottamassa kunnon askelta parempaan.  :)
Näyttäisi olevan PS5:lläkin toimitusaikana 10-15pv. Otin jo ostoskoriin, mutta maksutavat oli vähän hanurista niin en sitten ottanutkaan. Se kun hiukan vituttaisi jos maksan sen ja sitten 15pv päästä toimitusarviona onkin 60-300pv. En tosin tiedä kuinka Visan peruminen käy. Jos tuote on maksettu visalla ja perun sen, niin pitääkö asiaa alkaa selvittelemään Visan kanssa vai meneekö peruutus Verkkiksen kautta suoraan.Xboxiin liittyen, on kyllä hieno homma että M$ on yhdistänyt alustansa. Pelasin GeoW4:sta PC:llä ja kun pistin X1S:n kiinni töllöön, ajattelin testata miten homma oikein toimii. Asentamisessa meni taas ihan saatanasti kun latasin ensin 100GT, mutta sen jälkeen tuntui jotenkin pirun hienolta kun pystyin pelaamaan X1S:llä samaa peliä kuin PC:llä ja savet tuli mukana. Kaikki toimi saumattomasti. No, suorituskyky ei tietty ollu samaa kuin PC:llä, mutta se toimi hyvin pelattavana silti. Aloin vähän jopa miettimään hommaisiko maalle XSS:n, koska siellä tulee pelattua HDTV:llä. Ja tämän voisi ostaa pahimpaan "nälkään" jo nyt. Tietty jos hiukan odottaa, niin tällä menekillä mikä konsolilla on, voisi kuvitella että hinta tippuu suht nopeasti 250€:oon. Vuoden sisään sanoisinko. Se on jo ihan kelpo hinta kakkoslaitteesta joka kuitenkin antaa HDTV:lle sen 60fps ja voi vielä pelata vanhat hyllyssä olevat X360 pelit. Kotona sitten pelailee PC-raudalla. Todella houkuttelevaa sanoisinko.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kabanossi - 01.01.2021 15:14
Jos perut ostoksen niin Verkkis palauttaa rahat kortille, jolla ostos tehtiin. Jos lasku on jo maksettu ja luotolle tulee liikasuoritus, voit pyytää pankkiasi siirtämään sen tilille. Todennäköisesti lähestyvät sinua itse jossain vaiheessa.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 02.01.2021 10:31
https://www.consoletuner.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=16773 (https://www.consoletuner.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=16773)

Tuota ketjua kannattaa plärätä läpi. Ekassa viestissä näkyy uusimman firmwaren ominaisuudet.

 https://www.consoletuner.com/wiki/index.php?id=t2:compatibility_table#consoles_gaming_systems_and_streaming_applications (https://www.consoletuner.com/wiki/index.php?id=t2:compatibility_table#consoles_gaming_systems_and_streaming_applications)

Tuolta näkee yhteensopivat ohjaimet, mutta eiköhän ne kaikki melkein Xboxilla toimi. Jos ei, niin ilmoittaa tuolla foorumilla asiasta, niin lisäävät tuen.

Kokeilin tuota kuulokehommaa. Series X -ohjain oli kiinni Titan Twon kakkosportissa ja PS4-ohjain ykkösportissa. 3,5mm plugilla olevat kuulokkeet oli kiinni Series X -ohjaimessa ja pelasin PS4-ohjaimella. Äänet kuuluivat normaalisti Series X -padin kautta ja skriptit sekä rumble toimi, kun pelasin PS4-padilla Cyberpunkia.

Minulla ei siis ole tuota erikseen ostettavaa Bluetooth-sovitinta, joks laitetaan Titan Twon sisälle. Eli ohjaimet on kiinni USB-kaapeleilla, mutta kun joskus aikaisemmin kokeilin, niin langattomalla Xbox-adapterilla sai kyllä Xbox-ohjaimet liitettyä langattomasti.

Series X -padin pitää olla aina toisessa portissa kiinni, jos haluat kuulokkeilla pelata jollain muulla kuin Xbox-padilla. Muuten riittää, että paritat ensin Xbox-ohjaimen Titan Twohon ja sitten liität haluamasi ohjaimen. Teen näin, kun pelaan Sega Saturn USB-padilla, eli: Xbox-ohjain ensin USB:illa kiinni Titan Twohon ja sitten laitan sen tilalle Sega Saturnin ohjaimen samaan USB-porttiin.

EDIT: Toki kaikki Xboxin One / Series X -kuulokkeet toimivat rinnakkain, jos pelaat PS4-padilla. Meinaan siis langattomia kuulokkeita tai niitä, jotka liitetään USB-porttiin. Ei tarvi pitää Series X -ohjainta letkun päässä ja vetää sitä kautta 3,5mm kuulokkeita päähän.

Ja kannatta DTS Headphones:X -sovellus ostaa Storesta, jos pelaat kuulokkeilla. Parantaa tilaääntä huomattavasti.

Jees, hommasin ton DTS:X appin. Kuulee ainakin askelet helpommin Warzonessa, mutta välillä jotain ihmebugeja äänenlaadussa. Pitäisi varmaan hommata kunnolliset USB:n kautta toimivat luurit.

Täytyy laittaa jossain vaiheessa toi Titan Two tilaukseen. Tulee huomattavasti halvemmaksi kun ohjaimien päivittäminen.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 04.01.2021 11:58
Nyt on näköjään Series X:lle päivitetty saatavuus Verkkokauppa.comissa statukselle Lähetettävissä n. 6-13 pv. Näyttää siltä, että konsolin saatavuus on heti alkuvuodesta ottamassa kunnon askelta parempaan.  :)
Näyttäisi olevan PS5:lläkin toimitusaikana 10-15pv. Otin jo ostoskoriin, mutta maksutavat oli vähän hanurista niin en sitten ottanutkaan. Se kun hiukan vituttaisi jos maksan sen ja sitten 15pv päästä toimitusarviona onkin 60-300pv. En tosin tiedä kuinka Visan peruminen käy. Jos tuote on maksettu visalla ja perun sen, niin pitääkö asiaa alkaa selvittelemään Visan kanssa vai meneekö peruutus Verkkiksen kautta suoraan.Xboxiin liittyen, on kyllä hieno homma että M$ on yhdistänyt alustansa. Pelasin GeoW4:sta PC:llä ja kun pistin X1S:n kiinni töllöön, ajattelin testata miten homma oikein toimii. Asentamisessa meni taas ihan saatanasti kun latasin ensin 100GT, mutta sen jälkeen tuntui jotenkin pirun hienolta kun pystyin pelaamaan X1S:llä samaa peliä kuin PC:llä ja savet tuli mukana. Kaikki toimi saumattomasti. No, suorituskyky ei tietty ollu samaa kuin PC:llä, mutta se toimi hyvin pelattavana silti. Aloin vähän jopa miettimään hommaisiko maalle XSS:n, koska siellä tulee pelattua HDTV:llä. Ja tämän voisi ostaa pahimpaan "nälkään" jo nyt. Tietty jos hiukan odottaa, niin tällä menekillä mikä konsolilla on, voisi kuvitella että hinta tippuu suht nopeasti 250€:oon. Vuoden sisään sanoisinko. Se on jo ihan kelpo hinta kakkoslaitteesta joka kuitenkin antaa HDTV:lle sen 60fps ja voi vielä pelata vanhat hyllyssä olevat X360 pelit. Kotona sitten pelailee PC-raudalla. Todella houkuttelevaa sanoisinko.

Taisi ollakin Verkkiksen tapauksessa kyse järjestelmän automaattisesta toiminnasta vuoden vaihtuessa tuon saatavuusarvion suhteen. Nyt se on vaihtunut muotoon "2021".

Konsolinetissä tosin listataan tällä hetkellä, että Series X:ää pitäisi olla vapaasti toimitettavissa 21.1. mennessä.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Solid Snake - 04.01.2021 17:22
Huomasin saman, että Verkkiksessä on muuttunut muotoon 2021. Melkein alkoi PS5-hammasta kolottaa, vaikka olinkin ajatellut odottaa useamman kuukauden laitteen kanssa.

Ilmeisesti joillekin on sattunut kovaäänisiä PS5:ia, joka hirvittäå minua. Kaikki omistamani PS4:t ovat olleet helvetin rasittavia meluajia. Xbox Onet ja Series X taas ovat mallikelpoisen hiljaisia laitteita. Switchikin pitää kovempaa hurinaa kuin Series X tai One X.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 05.01.2021 08:50
Xbox Series X ei edes huomaa. Varsinkin kun pelaa kuulokkeet päässä. PS4:ää piti pelata vastamelukuulokkeet päässä.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: despo - 05.01.2021 11:19
Huomasin saman, että Verkkiksessä on muuttunut muotoon 2021. Melkein alkoi PS5-hammasta kolottaa, vaikka olinkin ajatellut odottaa useamman kuukauden laitteen kanssa.

Ilmeisesti joillekin on sattunut kovaäänisiä PS5:ia, joka hirvittäå minua. Kaikki omistamani PS4:t ovat olleet helvetin rasittavia meluajia. Xbox Onet ja Series X taas ovat mallikelpoisen hiljaisia laitteita. Switchikin pitää kovempaa hurinaa kuin Series X tai One X.

Öh muutamalla tyypillä kuuluu ilmeisesti PS5:sta ns. coil whinea, jonka tyyliin kuulee vain jos laittaa korvan kiinni toosaan, mutta porukka on nykyään niin autistisia, että joka asiasta pitää valittaa foorumeilla viikko tolkulla.

Tuon laitteen ei edes kuule olevan päällä.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Solid Snake - 05.01.2021 17:28
Ei ole ensimmäisen käden tietoa minulla, mutta useamman tyypin olen kuullut foorumeilla valittavan PS5:n äänestä. Varmaankin ne autistit ovat sitten asialla. Ovat kuulemma erittäin herkkiä melulle he  :lol:


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: edn - 05.01.2021 18:42
o/ yksi autisti ilmoittautuu, en tosin ole aiemmin valittanut asiasta foorumeilla :)

PS5:ssa on mitä ilmeisimmin yksilöeroja ja omasta PS5:sta tosiaan lähtee ininää kun joku graafisesti vaativampi peli on käynnissä. Ääni ei voimakkuudeltaan ole missään nimessä verrattavissa mihinkään ensimmäisen sukupolven PS4 Pron veroiseen suihkumoottoriin, mutta pari asiaa tekee siitä mainitsemisen arvoisen. Ensinnäkin korkeataajuuksisena ääni kiinnittää herkemmin huomion, ja ehkä vielä ärsyttävämpänä yksityiskohtana äänen voimakkuus muuttuu kameraa käänneltäessä, eli ilmeisesti sen mukaan mitä ruudulle rendataan. Yhdessä nämä tekevät sen, että ääneen kiinnittää helposti huomiota parin metrin päässä sohvaltakin.

Toisena ärsyttävyytenä PS5:sta kuuluu myös lepotilassa pientä "ruksutusta" jos asetuksissa on sallittu virran syöttäminen USB-porteille lepotilan aikana. Tämän jos kytkee pois niin laite on lepotilassa äänetön.

Verrokkina oma Xbox Series X taas on aidosti "äänetön" eikä sen hyvin, hyvin hiljaista ja tasaista matalataajuuksista hurinaa pysty erottamaan enää metrin päästä vaikka mitä tekisi.

Korostan nyt vielä, että mistään maailmanlopun mekkalasta à la Xbox 360 ei millään muotoa ole kyse eikä konetta tällaisen ilmeisesti huonomman arpaonnen takia kannata jättää hankkimatta. Voin kuitenkin ihan omakohtaisesti hieman kärjistetysti todeta, että XSX on täydessä rasituksessa efektiivisesti hiljaisempi kuin PS5 lepotilassa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kabanossi - 05.01.2021 18:49
https://youtu.be/WIHAqCQL-g8

Tuolla videolla jossain 2:30 kohdassa kuuluu aika hyvin se ääni, joka konsolin tuulettimesta ilmeisesti tulee. Kuulokkeet päällä tuskin kuulee, mutta ilman niitä varmaan aika rasittava. Mulla aikanaan eka Xbox alkoi jossain vaiheessa pitämään samanlaista ääntä. Niin rasittavalla taajuudella tuli, ettei sitä voinut olla huomaamatta. En ole PS5:n vastaavaa ääntä livenä kuullut, mutta kyllä muakin mietityttäis konsolin osto tässä vaiheessa.

En nyt laittaisi ”autistien” piikkiin tätä. On tuosta sen verran raportoitu. Snake ainakin tietää TT-2k aka. Tontsan, jonka konsoli piti samaa ääntä. Netin salapoliisit olivat kai jäljittäneet ongelman johonkin tiettyyn tuulettimeen. Konsoleita avaamalla on selvinnyt, että Sony on käyttänyt useampaa valmistajaa.

Ilman tuota tiettyä ääntä on konsoli varmasti hiirenhiljainen, kuten Xbox Series -konsolit.

Edit: jaha, sieltä tulikin ihan kokemuspohjaa.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 20.01.2021 13:46
Elisalta pistin tänään Series X:n tilaukseen. Omayhteisön ylläpitäjien viestien perusteella tilaus pitäisi olla 1. patchissa, joka toimitetaan ensi viikolla tai sitä seuraavalla viikolla.

Todella huvittavasti yksi mielenkiintoisimpia pelejä minulle tulee olemaan 60 fps Skyrim modattuna sekä auto HDR -tuella. Kymmenen vuotta vanha peli...  :lol: Se taitaakin löytyä jo Gamepassista, vaikka MS:n Bethesda-diiliä ei olekaan vielä virallisesti lyöty lukkoon.

http://www.youtube.com/watch?v=p7DYXfZ6avA

Metro: Exodus menee myös korkealle niiden pelien listalla, jotka haluan Boxilla pelata.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 20.01.2021 14:09
Elisalta pistin tänään Series X:n tilaukseen. Omayhteisön ylläpitäjien viestien perusteella tilaus pitäisi olla 1. patchissa, joka toimitetaan ensi viikolla tai sitä seuraavalla viikolla.

Todella huvittavasti yksi mielenkiintoisimpia pelejä minulle tulee olemaan 60 fps Skyrim modattuna sekä auto HDR -tuella. Kymmenen vuotta vanha peli...  :lol: Se taitaakin löytyä jo Gamepassista, vaikka MS:n Bethesda-diiliä ei olekaan vielä virallisesti lyöty lukkoon.

http://www.youtube.com/watch?v=p7DYXfZ6avA

Metro: Exodus menee myös korkealle niiden pelien listalla, jotka haluan Boxilla pelata.
Game Pass for the win!

Yhden pelin (Sekiro) olen ostanut tässä ja senkin kun sain 50€ lahjakortin jouluna. Muuten menee kyllä hetki ennen kuin tarvitsee ostella lisää pelejä. Omalla Game Pass listalla on ainakin:
*Yakuza 2,3,4,5,6 (Osa tulee keväällä)
*Gears 4,5 ja Tactics
*Uusin Halo tai pari uudempaa, jotka on jääny pelaamatta
*Wasteland 3
*Resident Evil 7
*Forza Horizon 4
*Sea of Thieves
*Ori
*Doom Eternal
*Nier Automata


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 20.01.2021 14:10
(https://media4.giphy.com/media/uTuLngvL9p0Xe/giphy.gif)


Auto HDR on kyllä hit and miss -kamaa. Esim. legendaarinen shmup Battle Garegga, jonka M2 porttasi PS4:lle ja Xbox Onelle, näyttää aivan järjettömän hyvältä HDR-tuella varustettuna. Peli näyttää todella tunkkaiselta ilman HDR:ää. Sama pätee Ikarugaan, jonka väripaletti HDR:nä on hunajaa. Mutta sitten taas joku Apex Legends HDR:llä on ihan jäätävää ripulia.

Toivottavasti tulevaisuudessa tuon Auto HDR:n saa säädettyä pelikohtaisesti päälle, eikä niin että joko se on kaikissa tuetuissa peleissä päällä tai ei yhdessäkään.

EDIT: Kokeilin REmakea Auto HDR:llä. Toimii! Kartanon lepattavat kyntteliköt ja välkehtivät salamat HDR:nä luovat siistin kontrastin muuten tummansävyiselle pelille. Kuvakaappauksista on helppo verrata kuvaa HDR:llä ja ilman, kun konsoli tuntuu ottavan kuvakaappauksen kummastakin vaihtoehdosta.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 23.01.2021 07:41
Microsoft oli aiemmin tuplaamassa Live Goldin hintaa (aiemmat huhut jotka kertoivat sen muuttuvan ilmaiseksi olivat vääriä), mutta yhtiö käänsi laivan nokkaa kiitettävän ripeästi internetin moittiessa asiaa: https://news.xbox.com/en-us/2021/01/22/update-on-xbox-live-gold-pricing/

Ja bonuksena free-to-play-pelit ovat nyt myös Xboxilla pelattavissa ilman Goldia.

Äärimmäisen nopeaa reagointia, ja hyvä niin.


Otsikko: Vs: Re: Xbox One
Kirjoitti: Gba - 24.01.2021 08:49

Game Pass for the win!

Yhden pelin (Sekiro) olen ostanut tässä ja senkin kun sain 50€ lahjakortin jouluna. Muuten menee kyllä hetki ennen kuin tarvitsee ostella lisää pelejä. Omalla Game Pass listalla on ainakin:
*Yakuza 2,3,4,5,6 (Osa tulee keväällä)
*Gears 4,5 ja Tactics
*Uusin Halo tai pari uudempaa, jotka on jääny pelaamatta
*Wasteland 3
*Resident Evil 7
*Forza Horizon 4
*Sea of Thieves
*Ori
*Doom Eternal
*Nier Automata

Plus vitun yksi tälle. En aiemmin oikein ollut edes vaivautunut tutkimaan koko passia ja pleikan vastaavaa Playstation Now:takin tuli vain kokeiltua nopeasti joskus. Siitä en jostain syystä pitänyt, olisiko ollut tahmainen tai jotain. Nyt selasin tuota PC:n passin pelivalikoimaa läpi ja alkoi naurattaamaan. Pelkästään tässä parin kk aikana ostamilla PC peleillä kattaisi tuon palvelun hinnan helposti. Microsoftille iso käsi tästä, onko pelaaminen ollut koskaan ihmiskunnan historiassa yhtä edullista? Pääosin samat pelit itselläkin listalla, varsinkin Sea of Thieves houkuttelee jos saisi hyvän porukan kasaan, sen verran hauskalta meno on näyttänyt streameissa ja tubevideoissa. Ja miltä Forza 4 näyttääkään OLED B9 + RTX3080 ultrana?  Ei saatana, joulu tuli uudelleen.

Lisäisin omaan listaan vielä:

- Europa Universalis IV
- FF VII
- Crusader Kings III
- Company of Heroes 2
- Microsoft Flight Simulator


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 28.01.2021 19:46
Sain Series X:n tänään. Ensitunnelmien perusteella loistava laite, ja tuntuu myös minulle tuoreelta, koska skippasin One-tuoteperheen kokonaan. Ja kolmekuuskybään verrattuna rauta on tietenkin kehittynyt huikeasti.

Pistin Gamepassista läjän hyvyyksiä tulemaan, etunenässä Skyrimin. Iskin siihen aiemmin linkittämässäni videossa nähdyt modit ja... voi herranpieksut. En ole uskoa silmiäni, miltä peli näyttää 4K:na ja myös tuntuu 60fps:n ruudunpäivityksellä. Se tuntuu jopa jotenkin surrealistiselta, kun on kymmenen vuotta tottunut pelaamaan sitä kolmellakympillä, joka sekin on notkahdellut vähemmän tai enemmän (PS3:n kuuluisat 0fps:n hetket). Olen kertakaikkiaan mielissäni, mitä uusi rauta upeine modeineen tekee pelille. Aivan uskomatonta.

Ohjain tuntuu miellyttävältä, mutta luonnollisesti Nintendolla viime vuodet pääasiassa pelannut sekoilee vielä nappien kanssa. Esimerkiksi kun ruudulla vilahtaa Y, hapuilee sormi lihasmuistista Switch-asettelusta tuttuun nappiin. No, oppimista on tapahtunut jo roimasti ja enköhän melko pian onnistu luovimaan näiden kahden asettelun välillä ja vaihtamaan niitä päässä kuin lennosta vain.

Äänien kanssa oli kylläkin jotain häikkää. Ääni nimittäin rätisi oudosti Skyrimissä. Yritin ottaa sitä ulos bitstreamina, DTS 5.1 -muodossa. Ehkä jotain oli asetuksissa kuitenkin pielessä, vahvarin tai töllön? Oudosti pelin uudelleen käynnistettyäni rätinä katosi pitkäksi ajaksi kokonaan, mutta tuli takaisin kun piipahdin konsolin valikoissa. Eiköhän tämän kuitenkin saa setvittyä, Switch ei ole ainakaan koskaan tehnyt tätä häiriöääntä.

https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/xba_console/xbox-series-x-audio-crackling-sound/f8bb4175-ea45-4201-aa59-6f6364c2e1cb?page=14

Muillakin vaikuttaisi olevan samanlaisia ongelmia. Toivottavasti kyse ei ole näiden/minun kohdalla rautaviasta.

EDIT: Apexin tutoriaalissa ja ampumaradalla kävin piipahtamassa, enkä kuullut mitään rätinää äänessä. Sama juttu Enter the Gungeonissa. Skyrimkin toimi sen jälkeen äänien osalta oikein. Toivottavasti kyseessä oli vain jokin outo bugi. Äänet kuulostavat Perus-DTS:llä kyllä muuten hyviltä, Apexissa varsinkin äänimaailma vaikuttaa todella potkivalta.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Solid Snake - 29.01.2021 08:23
Aika hyvin näyttää olevan SeXiä saatavilla Suomessa, jos nyt jo sait. Kuinkahan moni vain luopuu PS5-haaveista, ja vaihtaa leiriä, kun aitoa nextgeniä on käden ulottuvilla, eikä tarvitse odotella ties kuinka monta kuukautta.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 29.01.2021 09:25
Aika hyvin näyttää olevan SeXiä saatavilla Suomessa, jos nyt jo sait. Kuinkahan moni vain luopuu PS5-haaveista, ja vaihtaa leiriä, kun aitoa nextgeniä on käden ulottuvilla, eikä tarvitse odotella ties kuinka monta kuukautta.

Verkkokaupassa ja Gigantissa on käsittääkseni aika suuri jono laitteeseen, eli niistä ei ehkä ihan parissa kuukaudessakaan saa, jos nyt tilaa X:n. Elisa oli kuitenkin hyvä mahdollisuus saada laite nyt, jos oli hereillä oikeaan aikaan.  :)

Mutta kyllä PS5 on Suomessa himoitumpi näistä kahdesta, selvä se. Eikä Pleikkari-kansaa ihan niin helpolla välttämättä käännetä toiselle valmistajalle, jos on satsannut tiettyyn ekosysteemiin. Minulle valinta oli aika helppo, kun en oikeastaan omista Sony- ja Microsoft-leireissä digitaalisia pelejä, niin se ei sanellut mitään. MS:n tarjoamaa Gamepass+Bethesda-settiä ei oikein voinut ohittaa.  :)


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 02.02.2021 17:32
Aika jännää pelata uudestaan Series X:llä pelejä, joita on jo tahkonnut Switchillä useamman kymmenen tunnin. Nostan esimerkiksi Wolfenstein: Youngbloodin, josta suoritin NS:llä kaikki pää- ja sivutehtävät (kaikkea pikkusälää en kuitenkaan löytänyt).

Paljon kauniimmalla ja sulavammalla ulkoasulla on vetovoimansa, mutta näen pelit silti omina erilaisina teoksinaan. Minulla ei ole vaikeuksia pelata Series X -version jälkeen peliä Switchillä ja nauttia täysillä alustan tarjoamista ainutlaatuisista ominaisuuksista, kuten gyro-tähtäyksestä ja kannettavuudesta. Tuntuu älyttömän hienolta päästä vertailemaan versioita tällä tavalla. Olen siitä haaveillutkin katsellessani Digital Foundryn vertailuja, miettien "millaista olisi pelata Witcher 3:a ensin Xboxilla ja sitten Switchillä?" No, kiehtovaa se on ja peliharrastusta paljonkin rikastuttavaa.

Nämä alustat tukevat hienosti toisiaan, näen. Xbox tarjoaa huikean Gamepassin ja edustusta genreissä, joissa NS sakkaa (mm. toimintapelit ja ajopelit). Ihan älyttömän hienoa olisi se, jos tulevaisuudessa useampi pelivalmistaja tukisi myös cross saveja. Ubisoft niin tekee Immortals: Fenyx Risingilla ja Saberkin laittoi Witcher 3:n NS-versioon tuen PC-tallennuksille. Lisää tätä.Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 03.02.2021 10:13
Mun Xbox Live Brasilia -kikkailut saikin onnellisen lopun. Molemmat koodit jouduin aktivoimaan xboxin supportin kautta ja piti siirtää MS-tunnus brasilian puolelle 3 kuukaudeksi. Nyt on kuitenkin takaisin Suomi-tunnuksena. Kaiken lisäksi laitoin redditistä löytämäni 7 päivän Game Pass Ultimate trialin ja se jostakin syystä muutti koko Xbox Live tilaukseni Ultimate Passiksi. Tämän lisäksi vielä on Series X:n 24kk All Access pass, jonka aktivoin vuoden päästä. Eli yhteensä 4v Game passia tulossa.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Sharkie - 03.02.2021 10:25
"How much did you save?"

"50e"

"What did it cost?"

"Everything"


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 03.02.2021 11:26
"How much did you save?"

"50e"

"What did it cost?"

"Everything"

Rahan eteen joutuu tekemään töitä!


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 17.02.2021 10:11
Dirt 5 tulee Gamepassiin ensi viikon torstaina.

Mielenkiintoista päästä kokeilemaan ensimmäistä kertaa ajopeliä 120hz-tilassa. Näkisin, että tämä genre erityisesti hyötyy extrasulavuudesta. Itse peli on varmaan ihan maistuvaa settiä varsinkin online-moninpelinä.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.02.2021 13:16
Dirt 5 tulee Gamepassiin ensi viikon torstaina.

Mielenkiintoista päästä kokeilemaan ensimmäistä kertaa ajopeliä 120hz-tilassa. Näkisin, että tämä genre erityisesti hyötyy extrasulavuudesta. Itse peli on varmaan ihan maistuvaa settiä varsinkin online-moninpelinä.

Etkö ole vielä Forza Horizonia kokeillut?


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: saska - 17.02.2021 13:27
Ei ole Horizonissa 120fps vaihtoehtoa.  :???:


Otsikko: Vs: Re: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 17.02.2021 13:33
Dirt 5 tulee Gamepassiin ensi viikon torstaina.

Mielenkiintoista päästä kokeilemaan ensimmäistä kertaa ajopeliä 120hz-tilassa. Näkisin, että tämä genre erityisesti hyötyy extrasulavuudesta. Itse peli on varmaan ihan maistuvaa settiä varsinkin online-moninpelinä.

Etkö ole vielä Forza Horizonia kokeillut?

Joo, ei taida tosiaan Horizonissa/Motorsport 7:ssa vielä olla 120hz-tukea.

Forza seiskaa olen vähän pelaillut, pelin tyyli osuu minulle paremmin kuin mitä Horizon, hieman realistisemmalla ajomallillaan ja puhtaalla kilpa-ajolla. Sen perusteella odotan kyllä myös sitä uutta, viime vuonna julkistettua Forza Motorsporttia. Toivottavasti se pystyy laittamaan kampoihin uudelle Gran Turismolle.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: migge - 17.02.2021 14:21
Onhan se ihan yleisessä tiedossa, että Forza on parempi kuin GT.  ;)

Kokeilin gamepassista Dirt 4:sta ja oli kyllä aika tuubaa, joten ei kovin kovat odotukset tästä. Dirt Rally 2.0 sitävastoin on kyllä huikean hyvä. Yksinkertainen ja brutaalin vaikea.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.02.2021 16:49
Dirt 5 tulee Gamepassiin ensi viikon torstaina.

Mielenkiintoista päästä kokeilemaan ensimmäistä kertaa ajopeliä 120hz-tilassa. Näkisin, että tämä genre erityisesti hyötyy extrasulavuudesta. Itse peli on varmaan ihan maistuvaa settiä varsinkin online-moninpelinä.

Etkö ole vielä Forza Horizonia kokeillut?

Joo, ei taida tosiaan Horizonissa/Motorsport 7:ssa vielä olla 120hz-tukea.

Forza seiskaa olen vähän pelaillut, pelin tyyli osuu minulle paremmin kuin mitä Horizon, hieman realistisemmalla ajomallillaan ja puhtaalla kilpa-ajolla. Sen perusteella odotan kyllä myös sitä uutta, viime vuonna julkistettua Forza Motorsporttia. Toivottavasti se pystyy laittamaan kampoihin uudelle Gran Turismolle.

Aa, ajattelin että siinä olisi kun oli X/S optimized, mutta eipä vissiin sitten.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: saska - 17.02.2021 22:03
Nyt kun oli jo vähän frameratesta puhetta niin pakko hehkuttaa tätä että Series laitteille alkaa tulemaan taaksepäinyhteensopiviin peleihin myös frameratepäivityksiä malliin 30 -> 60 (tai jopa 120). Aika mukava uutinen ja huomattavasti hyödyllisempää kuin One X:llä nähdyt 4K resoluutioupgradet.

Digital Foundryn reportaasi: https://youtu.be/7dxJFCgkNws


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.02.2021 23:49
Joo, saisi tulla nopeasti. Outer Worldsin pelailin ja siinä ei ollut mitään framerate patcheja. 30 fps tuntui olevan ja hullu motion blur. Jaksoin pelata läpi kuitenkin, mutta paska peli. Onneksi oli GamePassin kautta.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 18.02.2021 09:21
Nyt kun oli jo vähän frameratesta puhetta niin pakko hehkuttaa tätä että Series laitteille alkaa tulemaan taaksepäinyhteensopiviin peleihin myös frameratepäivityksiä malliin 30 -> 60 (tai jopa 120). Aika mukava uutinen ja huomattavasti hyödyllisempää kuin One X:llä nähdyt 4K resoluutioupgradet.

Digital Foundryn reportaasi: https://youtu.be/7dxJFCgkNws

Tämä on erittäin kova uutinen. Nyt kun olen pelannut Skyrimiä paremmalla ruudunpäivityksellä, kuolaan jo Fallout 4:n suuntaan. Toivottavasti laittavat sen Gamepassiin mahdollisimman pian.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Ephram - 17.03.2021 06:28
Microsoft iskenyt hirveällä höökillä kamaa ja julkistuksia Gamepassiin. Bethesda-diili oli toki selviö, mutta lafkan liki kaikkien klassikoiden iskeminen palveluun yhtäaikaisesti tuntuu silti huikealta sellaiselle, joka on tottunut elämään Nintendon "ei liikaa kerralla" -maailmassa. Osalle näistä peleistä on jo julkaistu 60fps-patchit, lopuillekin varmasti tulee. Kiinnostaa pitkästä aikaa palata esimerkiksi Oblivionin pariin, kun päivittävät sen. Myös Prey on ilmeisesti low key klassikko, joka on mennyt minulta täysin ohi. Näytti hyvältä, mitä DF:n video eilen katsoin. Bioshockin tyylinen, mutta paljon syvällisemmillä pelimekaniikoilla.

Ja mistä Octopath Traveler yht'äkkiä tuli? Sitä olisin odottanut Pleikalle, mutta en kyllä Gamepassiin. Spencerin Philli on nauttinut aikoinaan sakensa hyvässä seurassa ja lepertänyt SE:n bossien korviin oikeita säveliä, se on varma se.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.03.2021 09:01
Joo-o.

Mainninnan arvoista on myös, että Outriders tulee ilmeisesti heti julkaisussa Game Passiin. Kyseessä on Square-Enixin peli, joten siinä mielessä harvinainen tapaus. Yleensähän vain MS:n julkaisemat pelit tulevat heti pelattavaksi. Tiedä sitten onko paskaa vai paskempaa tuo, mutta pitää kokeilla.


Otsikko: Vs: Xbox One
Kirjoitti: Kabanossi - 17.03.2021 09:21
Myös Prey on ilmeisesti low key klassikko, joka on mennyt minulta täysin ohi. Näytti hyvältä, mitä DF:n video eilen katsoin. Bioshockin tyylinen, mutta paljon syvällisemmillä pelimekaniikoilla.

Kyllä! Pelasin syksyllä läpi, ja piti tännekin hehkuttaa. Jäi sitten tekemättä. Erittäin hyvä peli. Pelaaminen oli hauskaa ja todella vapaata. Pelaajalle annetaan tukku työkaluja, joiden avulla pitää tarina luovia läpi. Tyyli melko vapaa.


Otsikko: Re: Xbox One
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.03.2021 09:26
Myös Prey on ilmeisesti low key klassikko, joka on mennyt minulta täysin ohi. Näytti hyvältä, mitä DF:n video eilen katsoin. Bioshockin tyylinen, mutta paljon syvällisemmillä pelimekaniikoilla.

Kyllä! Pelasin syksyllä läpi, ja piti tännekin hehkuttaa. Jäi sitten tekemättä. Erittäin hyvä peli. Pelaaminen oli hauskaa ja todella vapaata. Pelaajalle annetaan tukku työkaluja, joiden avulla pitää tarina luovia läpi. Tyyli melko vapaa.

Jep kannattaa pelata. Oli hyvä.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Solid Snake - 17.03.2021 19:01
Xbox Series X:n vasen tatti alkoi driftaamaan. Toivottavasti tästä ei tule tapaa. Nintendolla on tapana näyttää suuntaa ohjainkehityksessä, mutta tämän driftaamisen olisivat saaneet jättää kopioimatta.

No, Gigantti vaihtoi uuteen saman tien, joten rauha talossa. Mutta pelottavaa, kun ilmeisesti PS5:n ohjainten laatu on myös paskaa.

Onko siis kaikkien kolmen valmistajan ohjaimet surkeita tässä genissä?


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 17.03.2021 19:12
Xbox Series X:n vasen tatti alkoi driftaamaan. Toivottavasti tästä ei tule tapaa. Nintendolla on tapana näyttää suuntaa ohjainkehityksessä, mutta tämän driftaamisen olisivat saaneet jättää kopioimatta.

No, Gigantti vaihtoi uuteen saman tien, joten rauha talossa. Mutta pelottavaa, kun ilmeisesti PS5:n ohjainten laatu on myös paskaa.

Onko siis kaikkien kolmen valmistajan ohjaimet surkeita tässä genissä?

Se sama driftaava paskakomponentti on tosiaan jokaisen konsolivalmistajan padissa, Xboxin Elite-ohjainta myöten. Tikittäviä aikapommeja siis ovat.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 18.03.2021 00:18
Ostin Razer Wolverine TE:n ja sain siinäkin heti tatin driftaamaan kun vähän sääti. Ei tuo pelaamisen aikana kyllä haittaa, mutta ihme hommaa kuitenkin.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 18.03.2021 07:37
https://gamingbolt.com/starfield-scheduled-for-late-2021-launch-barring-covid-related-delays-rumour

Microsoft varmasti antaa Bethesdalle kaiken tukensa, että saavat Starfieldin ulos tänä vuonna. Yhdessä Halo: Infiniten kanssa ne antaisivat kivasti tulivoimaa vuoden loppuun.

Starfield kiinnostaa hurjasti, mutta onko se todella "Fallout/TES avaruudessa"? Mikä muukaan se voisi olla? Mielenkiintoista siksikin, että se antaa meille vihdoin vilkaisun, miten wanha kunnon Gamebryo on kehittynyt F76:sta. Seuraavaa Elder Scrollsia rakennetaan varmasti samalle pohjalle.

Tuleeko peli PS5:lle?

Jos Sonyn kanssa on tehty sopimuksia ennen Microsoft-kauppoja, niitä kunnioitetaan. Väitetysti Sony halusi ostaa yksinoikeusikkunaa Starfieldille, mutta neuvottelut kariutuivat Microsoftin jo ollessa pitkällä omissa neuvotteluissaan. En usko, että Bethesdalla on ollut mitään sopimusta Sonyn kanssa pelistä, ja niin ollen se tultaisiin näkemään vain Xboxilla ja PC:llä.

Mikä olisi tietenkin Microsoftille suuri voitto.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 18.03.2021 08:54
https://gamingbolt.com/starfield-scheduled-for-late-2021-launch-barring-covid-related-delays-rumour

Microsoft varmasti antaa Bethesdalle kaiken tukensa, että saavat Starfieldin ulos tänä vuonna. Yhdessä Halo: Infiniten kanssa ne antaisivat kivasti tulivoimaa vuoden loppuun.

Starfield kiinnostaa hurjasti, mutta onko se todella "Fallout/TES avaruudessa"? Mikä muukaan se voisi olla? Mielenkiintoista siksikin, että se antaa meille vihdoin vilkaisun, miten wanha kunnon Gamebryo on kehittynyt F76:sta. Seuraavaa Elder Scrollsia rakennetaan varmasti samalle pohjalle.

Tuleeko peli PS5:lle?

Jos Sonyn kanssa on tehty sopimuksia ennen Microsoft-kauppoja, niitä kunnioitetaan. Väitetysti Sony halusi ostaa yksinoikeusikkunaa Starfieldille, mutta neuvottelut kariutuivat Microsoftin jo ollessa pitkällä omissa neuvotteluissaan. En usko, että Bethesdalla on ollut mitään sopimusta Sonyn kanssa pelistä, ja niin ollen se tultaisiin näkemään vain Xboxilla ja PC:llä.

Mikä olisi tietenkin Microsoftille suuri voitto.

Fallout avaruudessa löytyy jo, The Outer Worlds. Game Passista löytyy ja sai juuri 60fps patchin. Itse en tykännyt, mutta uskon että Epille uppoaa niin kuin joku johonkin. Taitaa olla jopa sama engine kuin Falloutissa.


Otsikko: Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 18.03.2021 10:22
https://gamingbolt.com/starfield-scheduled-for-late-2021-launch-barring-covid-related-delays-rumour

Microsoft varmasti antaa Bethesdalle kaiken tukensa, että saavat Starfieldin ulos tänä vuonna. Yhdessä Halo: Infiniten kanssa ne antaisivat kivasti tulivoimaa vuoden loppuun.

Starfield kiinnostaa hurjasti, mutta onko se todella "Fallout/TES avaruudessa"? Mikä muukaan se voisi olla? Mielenkiintoista siksikin, että se antaa meille vihdoin vilkaisun, miten wanha kunnon Gamebryo on kehittynyt F76:sta. Seuraavaa Elder Scrollsia rakennetaan varmasti samalle pohjalle.

Tuleeko peli PS5:lle?

Jos Sonyn kanssa on tehty sopimuksia ennen Microsoft-kauppoja, niitä kunnioitetaan. Väitetysti Sony halusi ostaa yksinoikeusikkunaa Starfieldille, mutta neuvottelut kariutuivat Microsoftin jo ollessa pitkällä omissa neuvotteluissaan. En usko, että Bethesdalla on ollut mitään sopimusta Sonyn kanssa pelistä, ja niin ollen se tultaisiin näkemään vain Xboxilla ja PC:llä.

Mikä olisi tietenkin Microsoftille suuri voitto.

Fallout avaruudessa löytyy jo, The Outer Worlds. Game Passista löytyy ja sai juuri 60fps patchin. Itse en tykännyt, mutta uskon että Epille uppoaa niin kuin joku johonkin. Taitaa olla jopa sama engine kuin Falloutissa.

Pelasin viime kesänä Switchillä OT:n läpi ja pidin kyllä semipaljon pelistä. Rapsutti sopivasti tosiaan Fallout-kutinoita, mutta ei yltänyt ihan samoihin. Jos päätän pelata pelin toisella hahmolla, niin teen sen Series X:llä.

Fallout 4 modattuna houkuttaisi kyllä jossain vaiheessa pelata, kun löytyy sopiva väli siihen.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 12.04.2021 09:48
Kukaan ehtinyt tykittää vielä Outridersia? Löytyy Gamepassista.

Aloitin tämän eilen, ja ihan hyvältähän se vaikutti. Gears-pelien tavoin toimiva luuta-shuuta. Vaikuttaa toimivan ihan hyvin yksinkin pelattaessa, mikä on hyvä, koska itseäni ei ehkä täysin randomien kanssa pelaaminen tämän kaltaisessa pelissä innosta.

Ei varmaan tulisi 60 euron hintaan hankittua tälläistä peliä. Gamepass osoitti taas mahtavuutensa, kun julkaisussa pääsi pelaamaan.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Aivis - 12.04.2021 18:10
Jep, Outridersia pelattu ja koukkuun jääty. Osuu juuri siihen makuhermoon, mitä Destinyn piti olla, eli "Diablo with guns", paitsi että tämä pelittää vähänkuin Gears of War with loots. Ei mitään openworld shared event roskaa, vaan rehellistä areenamättöä munakkaalla gameplaylla ja koukuttavalla hahmorakentelulla. Alueet alkavat suht kapeilla ja lineaarisilla poluilla, mutta laajenevat massiivisiksi myöhemmin, ja tutkiskelu palkitaan. Tarina on myös genrelleen epätyypillisesti oikeasti mielenkiintoinen. Yksin pelaillessa on oikein mukavaa sekin, mutta kahden hyvän kaverin kanssa pääsee kunnolla oikeuksiinsa, eikä olla vielä edes endgame -kontenttia päästy jyystämään.

Tuntuu jotenkin freessiltä pelata uutta IP:tä 2020-luvulla, joka ei ole games as service -painotteinen. Ei mikromaksuja tai season passeja; ostat pelin kerran ja kaikki kontentti on sinun.

Launchissa oli paljon serveriongelmia ja onhan peli paikoittain vähän buginen. Omalle kohdalle ei ole mitään järkyttävää tapahtunut toistaiseksi, ja pari korjailu-patchia onkin jo ehtinyt tulla. Kasvukivuista huolimatta ei voi muuta kuin suositella. Yksi kovimmista vähään aikaan.Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 24.04.2021 07:48
Sain eilen kutsun Xbox Cloud Gamingin betaan. Kokeilin syncata Series X:n ohjaimen Macille ja avasin palvelun Safarilla, mutta se ei toiminut ohjaimella oikein. Pian sen jälkeen luin Reseterasta, että Macilla kannattaa käyttää ainakin tällä hetkellä Chromea.

Uutta yritystä nyt aamulla tulille, ja nimenomaan Googlen selaimella: ohjain toimi oikein ja pelejä pystyi pelaamaan. Avasin ensin Halo Master Chief Collectionin, jossa pystyin jatkamaan muutamassa sekunnissa samaa savea, jota olen pelannut Series X:llä. Vaikuttavaa.

Mutta suorituskyky ei sen sijaan ole niin vaikuttavaa tällä hetkellä: Macilla, Chromella ja nopealla langattomalla yhteydellä kokemus oli aika karmea, varsinkin input lagin osalta. Olen tottunut pelaamaan Switchillä 30fps:n pelejä, mutta tämä oli jotain aivan muuta. Kokemus on verrattavissa siihen, jos ei kytke game modea telkussa päälle.

Halon jälkeen muutama minuutti Dirt femmaa, eikä sitäkään pystynyt pelaamaan. Ehkä Windows-puolella tai puhelimilla palvelu toimii paremmin? Betahan tämä kuitenkin vielä on.

Tätä palvelua olisi mahtava käyttää hyödyksi Halon, Gearsien ja Outridersin kaltaisten pelien kanssa. Silloin voisi kaverin ollessa kylässä ottaa itse Cloudin käyttöön ja tahkota co-op-pelejä kahdella ruudulla, mihin olenkin jo tottunut Switchin kanssa muun muassa RE5:ssä ja Borderlands 2:ssa. Jos kokemus pääsisi edes lähelle tätä aikanaan, niin se olisi fantastista.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: migge - 24.04.2021 19:21
Outridersissa osuu kyllä muutama osa-alue kohdalleen, mikä tekee kokonaisuudesta melko kiinnostavan ja koukuttavan. Destiny ja Gears vaikutteet ovat vahvasti läsnä. Harmillisesti pelattavuus ei kuitenkaan yllä kummankaan näistä tasolle. Kiva kuitenkin että tarjolla on tämän tyylin action-rpg mitä voi pelata nyös yksin. Destinyt ja Divisionit kun eivät lähtökohtaisesti yksinpelattaviksi sopineet sitten lainkaan. Huomaa miten vähän sitä pelimediaa seuraa kun tämäkin tuli puskista ja lähinnä täältä luettua ensimmäistä kertaa.

Katsotaan miten pitkälle jaksaa kiinnostaa.


Otsikko: Vs: Re: Xbox One
Kirjoitti: Scarf - 10.05.2021 16:48
"How much did you save?"

"50e"

"What did it cost?"

"Everything"

Rahan eteen joutuu tekemään töitä!

Olen nyt ostellut pari Xbox-peliä Rockyn brassisekoiluiden jälkeen MTCGamesta. WRC9 oli ensimmäinen brassikoodi, jonka aktivoiminen Private Internet Access VPN:llä ei jostain syystä onnistunut, mutta kun kokeilin jotain Chromen ilmaista VPN-laajennusta, niin sillä meni läpi. Heitti aluksi jotain region error -virhekoodia. Nyt kun ostin Resident Evil 8:n (30e halvemmalla kuin suomikaupasta :lol:), niin se taas toimi ongelmitta tuon PIA VPN:n kanssa.

Eli brassikoodit toimivat ainakin pelien osalta edelleen, jos haluaa tehdä rahan eteen töitä.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 11.05.2021 20:38
Olen nyt ostellut pari Xbox-peliä Rockyn brassisekoiluiden jälkeen MTCGamesta. WRC9 oli ensimmäinen brassikoodi, jonka aktivoiminen Private Internet Access VPN:llä ei jostain syystä onnistunut, mutta kun kokeilin jotain Chromen ilmaista VPN-laajennusta, niin sillä meni läpi. Heitti aluksi jotain region error -virhekoodia. Nyt kun ostin Resident Evil 8:n (30e halvemmalla kuin suomikaupasta :lol:), niin se taas toimi ongelmitta tuon PIA VPN:n kanssa.

Eli brassikoodit toimivat ainakin pelien osalta edelleen, jos haluaa tehdä rahan eteen töitä.

Joo, en tiedä oliko itsellä se että en missään vaiheessa ollut käyttänyt Xbox Onea. Nyt kuitenkin mennään gamepassilla ja Suomi-tilillä. Saa jäädä brassikikkailut väliin nyt. :D


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: saska - 08.06.2021 23:42
Oma Series X meni eilen aivan juntturaan. Kaikki verkkodiagnostiikat näytti ok:ta mutta store, achievementit, pilvitallennukset jne. palautti vain virheilmoitusta (näkymästä riippuen joko 0x80832003 tai sitten vaan geneeristä "jotain meni vikaan"). Sisäänkirjautuminen toimi ja myöskin jollain ihmelogiikalla storesta toimi joku yksittäinen random kampanjasivu.

Kokeilin kaikkea: boottasin reitittimen, boottasin Xboxin, kirjauduin ulos ja takaisin sisään, resettasin koko härvelin eli menetin myös kaikki vaivalla säädetyt asetukset, testailin eri laitteilla onko accountissa mahdollisesti jotain häikkää ja Googlailin todella syvällisesti jotain pimeän kulman keskustelupalstoja myöten. Sain myös välillä koko Xboxin UI:n todella mielenkiintoisiin virheasentoihin kun osa requesteista meni läpi ja osa ei. Ainakin kerran onnistuin saamaan jotenkin virheilmoituksen ja sisäänkirjatumisnäkymän ”sisäkkäin" niin että kumpikaan ei toiminut ja piti bootata koko vehje.

Homma ratkesi lopulta sillä että verkkoasetuksista kävin Advanced settings -> Alternate MAC address -> Clear. Ei harmainta käryä mitä se tarkoittaa ja ihan randomilla muutenkin kokeilin - tätä ratkaisua ei ollut Googlen mukaan kukaan koskaan aikaisemmin nettiin postannut. Niin nyt se on tässä koko maailmalle dokumentoitu. Ja tietysti suomeksi että seuraava kaveri pääsee kunnon "nyt ollaan syvissä vesissä" tunnelmiin kun löytää tämän postauksen Googlen hakutulosten kahdeksannelta sivulta ja alkaa selaimen automaattitranslatella epätoivoissaan kikkailemaan.

Enivei, jos joku sattuu tämän kuvauksen perusteella tietämään missä vika niin kertokaa toki. Näin jälkeenpäin ajateltuna jostain ulkopuolisesta(?) cachesta mulle tuli jotain koska kaverilista näytti koko ajan, myös konsolin resettauksen jälkeen, yhtä ja samaa tilaa joka ei kuitenkaan Xbox kännykkäappin perusteella ollut enää ajankohtainen tila.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: JayeizH - 09.06.2021 08:36
MAC address on verkkokortin fyysinen osoite. Alternate MAC address siis viittaa että joku päivitys, asetus tai taho olisi heittänyt sinne custom MAC osoitteen. Periaatteessa sillä voisi ohjata konsolin eri verkkoon mihin oli tarkoitus tai tehdä jotain koneelle sen osoitteen perusteella.

Itse saattaisin huolestua että jossain on nyt jotain, koska jos et ole tuota itse muuttanut, joku on sen tehnyt. Eli kannattaa nyt ainakin tarkistaa modeemin DNS ja gateway asetukset, että ohjaa palveluntarjoajan (elisa, dna, telia, mikä nyt onkaan) palvelimille. Yksi vaihtoehto toki on, että joku saanut jotain viestien kautta sisään.

Mutta myönnän, meikä on hiukkasen foliohattu. Eli ei välttämättä mitään ja tuo konffi on vain tiltannu jostain syystä. Mutta ei modeemin asetusten tarkastamisesta haittaa olisi.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 26.07.2021 16:47
Laitoin äsken Flight Simulatorin esilatauksen tulille, peli avautuu kai huomenna klo 18.00 Suomen aikaa, jos olen ymmärtänyt oikein?

Ei ole tarkoitus ryhtyä opiskelemaan lentämistä hardcore-asetuksilla, vaan heitän pelin helpoimmalle ja lähden nautiskelemaan maisemista, jotka PC-materiaalin perusteella ovat pelissä aivan törkeän hienoja. Mukavaa varmasti lennellä kotimaan kamarallakin ristiin rastiin ja bongailla tuttuja maamerkkejä.

Ei ole ensimmäinen peli minulle sarjassa, sillä omistin 90-luvun puolivälistä pelin jonkun version, jota en kuitenkaan oikein osannut pelata tai säätää. Ei oikein kärsivällisyys riittänyt, vaikka "NES-vaikeusasteen" pelejä tuli kyllä tahkottua.  :)


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 26.07.2021 18:38
Itsellä on myös peli valmiiksi ladattuna. Varmasti hyvää vastapainoa Dark Souls III:n DLC-pomoille, joita on tullut hinkattua viime päivät. :lol:


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Kabanossi - 26.07.2021 22:02
Kiitti muistutuksesta! Pitihän se laittaa lataukseen. Näytti videoiden perusteella erittäin nätiltä myös Series X:llä.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 11.08.2021 13:15
Läjä Codemastersin ajopelejä on isketty Gamepass-pelaajien saataville, mm. GRID 2019, F1 2020 ja Dirt Rally 2.0.

Dirt Rally 2.0 menee lataukseen heti. WRC-sarja on kuulemma tällä hetkellä tietyillä osa-alueilla parempi (erikoiskokeiden design, säämalli), mutta kokonaisuutena DR 2.0 ilmeisesti hieman parempi kuin ysi ja kasi. WRC 10 tulee syyskuun alussa. Se kyllä kiinnostaa Series X:lle, sillä ysi jäi 120hz-moodeineen sittenkin hankkimatta. Katsotaan.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: migge - 11.08.2021 21:02
Meinasin tulla jo muistuttamaan Epiä että nyt se DR 2.0 lataukseen. Rallipelien Demon's Souls.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 29.09.2021 07:58
https://news.xbox.com/en-us/2021/09/28/dolby-vision-gaming-now-available-on-xbox-series-x-s

Dolby Vision 120hz -tuki saapunut Series S/X-laitteille.

Scarf ja migge, pistäkää kommenttia kun pääsette testailemaan tätä CX:llä, kiinnostaa miten iso ero on teidän mielestänne HDR kymppiin.

9-sarjalaisiin ominaisuutta ei ole ainakaan vielä tuotu. Viimeisin kommentti LG:ltä taitaa olla, että "tutkivat asiaa."

EDIT: Olinpa hölmö, tietenkin pääsen testailemaan tätä itsekin 60hz-peleillä. Jotenkin näin aamusta aivoni olettivat, että se on lukittu 120hz-peleille!  ;D


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 29.09.2021 14:32
Scarf ja migge, pistäkää kommenttia kun pääsette testailemaan tätä CX:llä, kiinnostaa miten iso ero on teidän mielestänne HDR kymppiin.

(https://ahseeit.com/meme-templates/king-include/uploads/2020/10/thumb_84617215_190117165732038_206567236101945835_n-8519794147.jpg)


Toisaalta enpä Disney+:ssa tai Applen TV+:ssakaan nähnyt mitään ihmeellistä Dolby Vision -matskussa.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 15.11.2021 10:10
https://www.youtube.com/watch?v=zmhRditAffU

Xbox Anniversary Celebration tänään klo 20.

Jos huhu Halo Infiniten moninpelin shadowdroppaamisesta on totta, se tapahtunee tämän striimin aikana. Se olisi yksi legendaarisimpia temppuja pelihistoriassa ja laittaisi Microsoftin serverit koville.

Jännittää nähdä, mitä tänään tapahtuu!


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 15.11.2021 20:23
Kovaa kakkaa! Yli 70 uutta taaksepäin yhteensopivaa OG Xbox / 360 -peliä. 360-pelejäkin vihdoin FPS Boostattu. Pääsee pelaamaan Dead Space 2:sta 60fps.

EDIT: 4K Time Splitters 2!


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 15.11.2021 20:31
HALO TÄNÄÄN!!!!!

HOLYYYYYYYYYY

Latasin juuri GamePassista Infiniten Multiplayerin esilatauksen, mutta se on vain vajaat 300 megaa. Muuta ei taida olla vielä linjoilla?

Tuo Gamepassista ladattu "peli" avaa tällä hetkellä vaaleansinisen ruudun, eikä mitään muuta tapahdu. Voisi olla fiksua heittää pyyhe kehään tältä illalta ja kokeilla vaikka huomenaamulla aikaisin uudestaan. Serverit ovat takuulla koetuksella tänään.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 15.11.2021 20:52
En Halosta tiiä, mutta Mirror’s Edge 4K/60fps/HDR tuella ilman mitään lisämaksuja on aika huikeeta kamaa! Ostin pelin (ja läjän muita 360-pelejä) joskus sata vuotta sitten Gamestopista kärräämällä sinne hirveän läjän PS2-klassikoita vaihtoon, mikä kadutti pitkään. Nyt ei enää kaduta niin paljoa.

EDIT: Ai että, Dead Space 2 gyrolla 60 kuvaa sekunnissa Auto HDR:llä ja Dolby Atmos for Headphonesilla. Jännä, miten vähän tuo 720p-resoluutio lopulta edes haittaa, kun ohjaus ja äänimaailma ovat kunnossa. Jäätävää bandingia tässä kyllä on väreissä, sama vika vaivaa Dragon’s Dogmaa.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: MasterTK - 17.11.2021 01:17
Tuntuu, että Microsoft vetää tällä hetkellä Sonya ja Nintendo perseeseen aivan kaikin puolin. Jatkuvaa avointa kommunikaatiota pelaajille, parantavat taaksepäin yhteensopivuutta koko ajan, yhdistävät PC ja Xbox-pelaajat keskenään ja onhan se Gamepass aikamoinen palvelu.

Saivat jopa Halon onnistumaan ja Nyt Zenimaxin ostin myötä MS vetää vielä hyvällä tuurilla itselleen parhaimmain yksinoikeusvalikoiman..


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Solid Snake - 18.11.2021 17:06
Series X:n ohjain driftaa taas. Tämä on toinen Series X:n ohjain nyt vuoden aikana, joka driftaa. Kovassa käytössä näiden kesto on siis muutaman kuukauden. Ei hyvin mene.

Xbox Onen ohjaimista yksikään ei driftaa. Ne ovat olleet vuosia kovassa käytössä. Ehkäpä vaan pelaan pelini One-ohjaimilla tästä lähtien.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 25.11.2021 12:40
https://gamr13.github.io (https://gamr13.github.io)

Jos emulaattoreilla leikkiminen kiinnostaa, niin nyt noita saa asenneltua ilman minkäänlaista whitelist-systeemiä. Edge-selaimella vain ko. linkki auki ja ohjelmat lataukseen. Kun tuo whitelist-systeemi oli vielä olemassa, niin sitä kautta yli 10,000 käyttäjää on noita ohjelmia lataillut, eikä yhtäkään käyttäjää ole bannattu. Itse olen lataillut varmaan kymmeniä eri versioita RetroArchista pelkästään. Ohjelmat ovat myös Microsoftin virallisessa Storessa, joten on vaikea kuvitella, että käyttäjiä bannattaisiin. Emulaattorit eivät myöskään ole laittomia, vaikka toki rikkovatkin MS Storen käyttöehtoja. MS yleensä poistaa nuo sovellukset parin viikon välein, minkä jälkeen esim. RetroArch pitää ladata uudestaan, jos siihen haluaa tulevia päivityksiä. Vaikka MS poistaisi sovellukset kaupasta, ne eivät häviä mihinkään käyttäjän Xboxista.

Tiedostojen siirtelyyn tuo Durango FTP on hyvä softa, jolla voi tietokoneelta siirrellä biosit ym. Xboxille. Pelit kannattaa pitää ulkoisella kovalevyllä.

Tarkemmat asennusohjeet löytyy Discordista:

https://discord.gg/dominater01 (https://discord.gg/dominater01) > Guides > #retail-start-here

Dreamcast-emulaattori Flycastin kehittäjä aloitti myös eilen tekemään standalone-versiota Xboxille. RetroArchin Flycast-ydin ei tue DirectX 11:sta, joten Xboxilla käytetään ANGLE-käännöstä OpenGL:stä (jota Xbox ei siis tue natiivisti), minkä takia jotkin Dreamcast-pelit eivät toimi täydellisesti. Standalone-versio korjannee asian.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 25.11.2021 13:07
Pitääpä testata. En aikoinaan saanut siltä RetroArch tyypiltä whitelistausta.

Edit: Hyvin toimii. Testailin jotain NES/SNES pelejä ja Gamecubeakin. Onkos Scarfilla jotain suositussäätöjä esim gamecube peleille?


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 29.11.2021 13:02
Jos ei VPN:llä kikkailu kiinnosta, niin Unkarin Xbox Storesta saa pelejä usein Suomi Storea halvemmalla. Ostin juuri Splinter Cell Chaos Theoryn reilulla 2 eurolla, kun se olisi maksanut Suomi Storessa 6 euroa. HUIKEITA säästöjä!

https://www.xbox.com/hu-hu/games/store/tom-clancys-splinter-cell-chaos-theory/bqr5k462gr3m (https://www.xbox.com/hu-hu/games/store/tom-clancys-splinter-cell-chaos-theory/bqr5k462gr3m)

Menet vain Unkarin Storeen, kirjaudut sisään Xbox-tiliisi ja ostat pelin luottokortilla (PayPal ei kaiketi toimi). Ko. Chaos Theory -alennus tarvitsee Xbox Ultimaten / Xbox Live Goldin, mutta tuolla tuntuu olevan lähes kaikki pelit Suomi Storea halvemmalla.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 03.12.2021 14:40
Final Fantasy XIII-2 on tullut Game Passiin. On muuten silmämunat sulattavaa kamaa FPS Boostilla ja Auto HDR:lla.  :lol: Aivan absurdia, että 360-peli näyttää tuolta. Final Fantasy X HD näytti myös upealta Auto HDR:llä. FFXII:sta pitäisi myös kokeilla.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Gba - 04.12.2021 14:56
Series X:n ohjain driftaa taas. Tämä on toinen Series X:n ohjain nyt vuoden aikana, joka driftaa. Kovassa käytössä näiden kesto on siis muutaman kuukauden. Ei hyvin mene.

Xbox Onen ohjaimista yksikään ei driftaa. Ne ovat olleet vuosia kovassa käytössä. Ehkäpä vaan pelaan pelini One-ohjaimilla tästä lähtien.

PS5:n ohjain driftasi heti paketista vedettyä hieman mikäli herkkyydet oli aivan tapissa Hell Let Loosea pelatessa, mutta pari prosenttia deadzonea peliin ja homma alkoi pelittää. Riippuen toki pelistä, niin tuolla saa korjattua driftaavat ohjaimet hyvinkin pelikelpoisiksi.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 04.12.2021 23:54
Jos ei VPN:llä kikkailu kiinnosta, niin Unkarin Xbox Storesta saa pelejä usein Suomi Storea halvemmalla. Ostin juuri Splinter Cell Chaos Theoryn reilulla 2 eurolla, kun se olisi maksanut Suomi Storessa 6 euroa. HUIKEITA säästöjä!

https://www.xbox.com/hu-hu/games/store/tom-clancys-splinter-cell-chaos-theory/bqr5k462gr3m (https://www.xbox.com/hu-hu/games/store/tom-clancys-splinter-cell-chaos-theory/bqr5k462gr3m)

Menet vain Unkarin Storeen, kirjaudut sisään Xbox-tiliisi ja ostat pelin luottokortilla (PayPal ei kaiketi toimi). Ko. Chaos Theory -alennus tarvitsee Xbox Ultimaten / Xbox Live Goldin, mutta tuolla tuntuu olevan lähes kaikki pelit Suomi Storea halvemmalla.

Panzer Dragoon Orta (4K/60fps/HDR) on näköjään tuolla Unkarin Storessa 1,37 euroa ilman mitään alennuksia, eli ole sekään hinnalla pilattu. Pelin osto onnistui suoraan konsolilta, kunhan vaihtoi vaan sijainniksi Unkarin. Maksu suoraan luottokortilla.

Pitääpä penkoa, mitä kaikkea tuolta oikein saa halvalla.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 05.12.2021 20:09
Eipä tuolta löytynyt oikein mitään erikoista. Samalla kun selasin, huomasin että MX Unleashedin sai ilmaiseksi. En tiedä onko tuo aina ilmainen Live Gold jäsenille, mutta itse en ollut lunastanut. Eipä sillä että tulisi koskaan pelattua, mutta samahan tuo oli ottaa.

Turkin Store kun toimisi suoraan, niin saisi hyvillä hinnoilla pelejä.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 14.12.2021 09:00
Onko kukaan muu pelaillut Halon campaignia? Enpä tiennyt siitä mitään ennen kuin aloitin ja Halo 3 oli varmaan edellinen mitä tuli pelattua. Tähän mennessä positiiviset fiilikset.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Partajeesus - 14.12.2021 12:30
Juu pelasin ja petyin karvaasti. Samalla meni usko koko sarjaan.
Itse olen pelannut halot aina tarinan takia ja jos se ei ole kunnossa niin peli tuntuu ihan paskalta vaikka pelattavuus olisi parasta koko sarjassa.
Vitosen lopun jälkeiset tapahtumat sivuutetaan muutamalla lauseella yhdessä välivideossa.
Pelin pahiksena häärivän banishedin taustoista ei kerrota mitään joten jos halo wars 2 ei ole pelattuna niin olet pihalla kuin lumiukko.
Oikeastaan mitään muutakaan ei selitetä ja koko peli loppuu cliffhangeriin taas kerran.

Lisäksi se avoin maailma on kaikkialta ihan samanlainen ja täynnä ubisoft tyylistä filleriä.
Poissa on aiempien pelien vaihtuvat maisemat ja tilalla on pelkkää kalliota ja metsää sekä samoja kiiltäviä käytäviä.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 15.12.2021 09:16
Juu pelasin ja petyin karvaasti. Samalla meni usko koko sarjaan.
Itse olen pelannut halot aina tarinan takia ja jos se ei ole kunnossa niin peli tuntuu ihan paskalta vaikka pelattavuus olisi parasta koko sarjassa.
Vitosen lopun jälkeiset tapahtumat sivuutetaan muutamalla lauseella yhdessä välivideossa.
Pelin pahiksena häärivän banishedin taustoista ei kerrota mitään joten jos halo wars 2 ei ole pelattuna niin olet pihalla kuin lumiukko.
Oikeastaan mitään muutakaan ei selitetä ja koko peli loppuu cliffhangeriin taas kerran.

Lisäksi se avoin maailma on kaikkialta ihan samanlainen ja täynnä ubisoft tyylistä filleriä.
Poissa on aiempien pelien vaihtuvat maisemat ja tilalla on pelkkää kalliota ja metsää sekä samoja kiiltäviä käytäviä.


Joo, voipi hyvinkin olla samat fiilikset kun on pelannut tarpeeksi. Tarinasta nyt en sano mitään kun se ei sinänsä ole kiinnostanut ykkösestä lähtien.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Gba - 26.12.2021 19:24
Forza 5

Peliä pelatessa on alkanut vituttaa tuhannen auringon voimalla Xboxin ohjaimen jatkuva disconnect (PC). Sama ongelma on kaikissa laitteissa joissa on vanhan mallinen micro usb, joka ei kestä mitään rasitusta. Logitechin kuulokkeet ovat käyttökelvottomat tuon sysipaskan liittimen ansiosta. PS5:n ohjaimissa sentään on jo fiksummin suunniteltu USB-C.

Onneksi tajusin googletella saako PS5:n ohjaimen toimimaan Xboxin Game Passilla (PC) ja kyllähän sen saa. (toimii myös ps4 dualshockilla)

Tämä nyt on varmaan lautalaiselle jo tuttua tietoa, mutta itselle ei ollut, joten varmuuden vuoksi laitetaan tänne myös.

Mene -> https://github.com/Ryochan7/DS4Windows/releases

  • lataa zippi
  • unzippaa
  • asenna
  • paina start
  • nauti ohjaimesta jonka yhteys säilyy PC:hen 24/7

Toimii erinomaisesta kaikissa peleissä ja Forzan kohdalla vielä yksi lisäklikkaus, niin toimii siinäkin eli mene DS4Windows -> settings -> klikkaa "Hide DS4 Controller" ja "OK" ja sen jälkeen pelittää niin kuin pitää.Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 01.02.2022 19:17
Ostinpa Titan One adapterin, että saa vanhat arcade stickit toimimaan. No toimiihan ne. Sitten huvikseen kaivelin esiin vielä vanhan Cronus Maxin, jonka firmwarea ei ole päivitetty vuosiin ja muutakaan tukea ei enää löydy. Siinä oli kuitenkin Xbox One tuki ja perkele toimi arcade stickit silläkin. No nyt on kaksi adapteria ja Titan One on kuitenkin hieman uudempi ja tuetumpi. Ei ollut liian kalliskaan kyllä, kun oli Puolenkuun Peleissä alennuksessa.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 01.04.2022 07:55
https://xim.tech

https://www.youtube.com/watch?v=DssEyn-5XEw

Sain alkuviikosta käsiini Saksan Amazonista tilatun Xim Nexus -ohjaimen, ja olen nyt ehtinyt testailla sitä muutaman päivän.

Ennen muita höpinöitä hyppään huikeaan johtopäätökseen: Pelaan Series X:llä tämän ohjaimen ansiosta gyro-kontrolleilla mm. Apex Legendsiä ja Halo Infiniteä parhaimman tuntuisella gyrolla, mitä olen koskaan käyttänyt, missään pelissä. Se on sulavampi, tarkempi ja parempi kuin esimerkiksi Splatoon 2:n natiivi gyro-tähtäys. Suurin ero Nexuksen eduksi syntyy mielestäni snipuja ja muita scopella varustettuja aseita käytettäessä: ristikko liikkuu kuin ajatuksella, sataprosenttisen sulavasti. PC-pelaajat vertaavatkin tätä aitoon hiiri-gyroon, jota en konsolipelaajana ole kuitenkaan koskaan kokeillut.

Sitten hypätään hieman ajassa taaksepäin.

Lueskelin pari kuukautta sitten NintendoLifen foorumeita ja siellä silmiini osui kirjoitus, jossa eräs keskustelija gyroa koskevassa topicissa kirjoitti tästä ihmeellisestä ohjaimesta, joka avaisi myös XBox-kansalle portit ison G:n taikamaailmaan. Tuolloin olin jo ehtinyt toteamaan Horin vastaavanlaisen liiketunnistusohjaimen melko torsoksi viritykseksi, joka oikeasti toimii kohtalaisen hyvin vain muutamassa pelissä. En siis uskonut väitettä siltä istumalta.

Mutta sitten aloin tutkia asiaa, lukea Ximin virallista foorumia ja katsoa ohjainta beta-testaamaan päässeiden videoita. Niiden jälkeen Nexus alkoi jopa vaikuttamaan liian hyvältä ollakseen totta.

Ilman Ximin parin vuosikymmenen kokemuspohjaa konsolien hiiri+näppis-adaptereista Nexus tuskin olisi näin hyvä siinä, mitä se tekee. Nexus on rakennettu täysin aiemman osaamisen päälle, sillä se hyödyntää samaa "smart translator" -temppua kuin hiiri-adapterit. Jokainen tuettu peli periaatteessa "koulutetaan" ohjaimelle, ja sitten appista voidaan ladata profili, jota voidaan säätää oman mielen mukaan joka löyhästi tai hyvin perinpohjaisesti. Tikkujen herkkyyttä voi säätää erikseen, ADSia voi säätää erikseen, Hip fireä voi säätää erikseen, kuin myös liiketunnistuksen "pehmennysefektiä".  Ei-tuetut-pelit pyörivät geneerisellä profiililla, joka sekin toimii yleensä yllättävän hyvin. Jos driftausta ilmenee, ohjaimen voi syväkalibroida, joka ainakin Ximin mukaan eliminoi driftauksen kokonaan. Ximillä vaikuttaisi muutenkin olevan erinomainen tuotetuki ja sen foorumeilla otetaan vastaan jatkuvasti uusia kehitysehdotuksia ja myös reagoidaan niihin. Tämä on käyttäjälähtöinen projekti, jos mikä.

Ohjaimen rakenne muistuttaa Series X:n virallista ohjainta. Se tuntuukin hyvin samalta (luojalle kiitos, että tattien asettelu ei ole symmetrinen). Laadukkaalta, muttei superhienolta tai kalliilta. Koko juju piilee siinä, mitä ohjaimen sisällä on ja miten se ymmärtää softan antamia komentoja. Melko samanhintainen Elite (Nexus on Euroopassa hivenen tyyriimpi) on siis vamasti komponenteiltaan laadukkaamman tuntuinen.

Xim Nexus tod.näk pelasti Series X:n konsolina minulle. Tämän jälleen nimittäin tulen hankkimaan sille eri tavalla pelejä. Peli-ilo on aiempaa verrattuna moninkertainen, ja odotan kieli pitkällä, että Apexiin päivitetään vielä cross progression, jotta saan Switchillä hankitut statsit ja skinit XBoxille. Ja eipä pahalta kuulosta sekään, että pian peli pyörii 120 freimillä.

Mutta, tämän kaiken yllä on synkkä pilvi. Huijauksen pilvi. Ximillä on ollut hc-pelaajien keskuudessa hieman kyseenalainen maine, koska moni pitää lafkan tuotteita huijauslaitteina.

Ymmärrän pointin: Nexus tekee jotain, mitä pelinkehittäjät eivät teknisesti ottaen ole sallineet tai laittaneet peliin. Siihen ei kuitenkaan voi ohjelmoida varsinaisia huijauksia (kuten aseiden rekyylin poistoa), kaikki varsinainen ohjaus on yhä pelaajan omissa käsissä. Voidaan kysyä, huijaako high end -rattiohjaimella ajosimulaatiossa pelaava, jos vastassa on peliohjaimella peliä pelaavia kuskeja? Mielestäni Nexuksen vertaaminen rattiohjaimeen on aika hyvä analogia.

Eikä Nexus minusta mitään Tfueta yhdessä yössä tee: osun toki paremmin, mutta pelivaiston, sijoittumisen ja liikkumisen kaltaiset jutut merkitsevät fps-peleissä vähintään yhtä paljon kuin osumatarkkuus. Nyt näitä pelejä on yksinkertaisesti supernautinnollista pelata, kun sain konsolille ohjaustavan, jota rakastan.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 01.04.2022 16:55
Nice! Tosiaan gyro-ohjauksen saa noilla ”smart translator” -systeemeillä erinomaiseksi: Titan Two -adapterin skriptit ajavat samaa asiaa, vaikka algoritmit eivät varmasti olekaan tuettujen pelien kohdalla aivan niin loppuun asti hiottuja kuin Xim Nexuksella.

Toivottavasti tämä nyt vihdoin saa Epinkin pelaamaan sillä Xboxillaan!


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 01.04.2022 17:47
Nice! Tosiaan gyro-ohjauksen saa noilla ”smart translator” -systeemeillä erinomaiseksi: Titan Two -adapterin skriptit ajavat samaa asiaa, vaikka algoritmit eivät varmasti olekaan tuettujen pelien kohdalla aivan niin loppuun asti hiottuja kuin Xim Nexuksella.

Toivottavasti tämä nyt vihdoin saa Epinkin pelaamaan sillä Xboxillaan!

Mietinkin, että Titan Twossa gyro aktivoidaan samankaltaisesti. Kuuluu kyllä niihin juttuihin, jota en uskonut täysin ilman kokeilemista, mutta äärimmäisen positiivisen palautteen ja myös sinun Titan Two:lla hankitun gyro-kokemuksen ansiosta uskalsin laittaa Nexuksen tilaukseen.

Kyllä Halokin saa nyt uuden elämän (en ollut juurikaan pelannut sitä sitten marraskuun lopun), onneksi Battle Pass 1 ei ikinä umpeudu. Tulisi vaan uutta kontenttia siihen, jos live serviceä aikovat Halosta tehdä, niin tahti on etananhidasta.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 01.04.2022 22:17
Ajattelin, että tuota Nexustahan voisi testata. No enpä jaksakaan, kun katselin hintalapun. Tällä hetkellä en edes pelaa mitään moninpeliräiskintää, joten antaapa olla.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 18.05.2022 08:38
Olen nyt käyttänyt XIM NEXUS -ohjainta puolitoista kuukautta. Tyytyväisyysmittari huitelee sadassa prosentissa, vaikkei tämä edes ole vielä ohjaimen viimeinen olomuoto; alpha-testaajat kun kiusoittelevat XIMin foorumilla, että ohjain saa päivityksellä lähiaikoina uuden merkittävän ominaisuuden, joka tulee entisestään lisäämään sen hyödyllisyyttä peleissä.

Lainaus
There's also a new feature coming to NEXUS that's going to blow everything else out of the water, regardless of NEXUS' core Motion Aim and Smart Translator system (it'll work in every game).

Olen miettinyt, että mikä tämä voisi olla, mutta en oikeastaan keksi mitään. Flick Stick tuskin on mahdollinen tikkujen herkkyyksiä muuntamalla, se vaatii syvempää pääsyä pelin kontrolleihin. Tai näin ainakin luulen. Odotan mielenkiinnolla kuulevani tästä lisää!

NEXUS on myös käsissä mukava kuin mikä. Tattien tuntumakin on erinomainen, ehkä paras, mitä olen koskaan kokenut. Kuten aiemmin sanoin, ohjaimen hienous piilee älyominaisuuksissa, mutta on myös tärkeää että se istuu käsiin kuin hanskat. Jos XIM jossain vaiheessa päivittäisi ohjaimeen tuen Switchille, pelaisin tällä Splatoon 3:a mieluummin kuin NS:n Pro-ohjaimella – niin paljon tästä tykkään.

XIM on kyllä käyttänyt paljon harkintaa ja aikaa ensimmäiseen gyro-ohjaimeensa. Pienetkin yksityiskohdat on huomioitu: gyro-moduuli esimerkiksi on sijoitettu täsmälleen keskikohtaan (muissa ohjaimissa se on ilmeisesti hieman sivussa), joka takaa kallistelutarkkuuden. NEXUS käyttää smart translatoreissa ja tikuissaan 16-bittisyyttä (65 500 mahdollista datasijaintia), kun esimerkiksi Dual Sensen tikuissa käytetään 8-bittisyyttä (256 datasijaintia). Samat tikkusensorit kuin Xbox Elitessä, mutta XIM antaa mahdollisuuden syväkalibrointiin, joka on tietenkin vuosien vieriessä iso etu ihan mahdollista driftausta ajatellen.

Ohjaimen takanappeja ei ole miellyttävintä käyttää, en ole vielä tottunut niihin. Olen sijoittanut Apexissa takanappeihin mm. Cellit ja ensiapupakkaukset, mutta vielä 1,5kk jälkeenkään en käytä niitä takanappien kautta luonnollisesti. Ne eivät sovellu tässä ohjaimessa niinkään jatkuvaan käyttöön sijoituksen ja ergonomian puolesta, vaan enemmänkin hiilauksen kaltaisiin toimintoihin. Ainakaan minun sormisijoitteluni ei taivu käyttämään niitä jatkuvasti, minkä voi nähdä toki käyttäjästä riippuen suurenakin miinuksena, jos on esimerkiksi tottunut käyttämään muiden premium-ohjainten takaliipaisimia osana jatkuvaa pelaamista.

On vaan niin hienoa heittää esimerkiksi vanha Gears of War -levy Series X:ään, ladata appiin pelin gyro-profiili ja muutaman helpon herkkyyssäädön jälkeen pelata peliä hyväntuntuisella gyrolla, kuin se olisi aina ollut pelin natiivi ominaisuus. Parin vuoden takainen haaveuneni on todellisuutta, tässä ja nyt. Tyyris ohjain, mutta joka on – jos tietää mitä haluaa – helposti hintansa arvoinen.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 18.05.2022 20:48
XIM on kyllä käyttänyt paljon harkintaa ja aikaa ensimmäiseen gyro-ohjaimeensa. Pienetkin yksityiskohdat on huomioitu: gyro-moduuli esimerkiksi on sijoitettu täsmälleen keskikohtaan (muissa ohjaimissa se on ilmeisesti hieman sivussa), joka takaa kallistelutarkkuuden. NEXUS käyttää smart translatoreissa ja tikuissaan 16-bittisyyttä (65 500 mahdollista datasijaintia), kun esimerkiksi Dual Sensen tikuissa käytetään 8-bittisyyttä (256 datasijaintia). Samat tikkusensorit kuin Xbox Elitessä, mutta XIM antaa mahdollisuuden syväkalibrointiin, joka on tietenkin vuosien vieriessä iso etu ihan mahdollista driftausta ajatellen.

Tuo gyro-moduulin sijoituspaikka onkin mielenkiintoinen tieto. Voisi kuvitella, että keskellä ohjainta oleva moduuli vähentää nappien painelusta aiheutuvaa heilumista tähtäyksessä. DualSensen liipasimella ampuessa tähtäin ”hölskyy” kuin lehmänmulkku suvituulessa, jos gyron deadzone on lähellä nollaa ja sensitivity korkealla. Hölskymistä on myös R1:llä ampuessa - etenkin naputusta vaativilla kertatuliaseilla - joten käytän Apexissa neliötä ampumiseen, mikä toimii hyvin, koska oikeaa tattia ei tarvitse gyrolla hirveästi hipelöidä ampuessa ja DualSensen face buttonien liikeradat ovat minimaalisen pienet.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 25.05.2022 06:35
XIXin uusi killer-ominaisuus on "smart actions": https://www.youtube.com/watch?v=JUc3LxFdbB4

Eli toisin sanoen skriptaus, jolla voi esimerkiksi automatisoida jump crouch -spämmin tai poistaa aseista rekyyliä. Paljon muutakin sillä voi toki toteuttaa, toiminnot vaikuttavat jo beta-vaiheessakin monipuolisilta.

Se on kyllä selvää, että jos NEXUS ei aiemmin ollut cheatlaitteeksi miellettävä, niin nyt se laitetaan surutta Cronus Zenin kanssa samaan koijarikategoriaan, vaikkei Smart actionia koskaan edes käyttäisi.

Beta-firmware on jaossa jo Android- ja PC-käyttäjille, Mac-versio tulossa pian. Eikun siis Havockiin 4x-scope ja rellestämään Apexissa anti-recoililla niin perkuleesti  8) :lol:

EDIT:

Näyttäisi, että tämä on kuitenkin toteutettu kilpailevia laitteita edistyksellisemmin. Tässä esimerkiksi Destiny 2:n anti-recoilin selitystä smart actionsin kautta:

Lainaus
There's a couple of approaches to solve the recoil riddle, but NEXUS has unique Aim Magnitude and Aim Angle actions that integrate directly into the game's look mechanics via Smart Translators.

This means you have FULL control over your aim, at any angle, using either the thumbstick or Motion Aim while Anti-recoil is active. Unlike EVERY other recoil mod on any other device, there is no fighting the right stick when pulling up or down, and no more sawtooth or stair-stepping when aiming on an angle!

NO other anti-recoil script or mod on ANY device can do what NEXUS pulls off here, thanks to Smart Action integration with Smart Translation.

Potentiaali vaikuttaisi olevan aika hurja, jos vain kehtaa käyttää näitä kaikkia ominaisuuksia moninpeleissä. Kyllä se alkaa siinä vaiheessa luisua harmaalta alueelta huijauksen puolelle. Yksinpeleissä ei toki mitään väliä, jos huijaa tekoälyä vastaan. Tässä kuitenkin ohjaimella tehdään smart actionsien kautta jotakin sellaista, mitä peduspadilla tuskin kukaan ihminen pystyisi tekemään.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 25.05.2022 11:13
En muuten yllättyisi, jos Titan Twon kehittäjä olisi hypännyt XIM:in kelkkaan. :lol: Herra nimittäin hävisi laitteen foorumeilta vuosi sitten erään ”projektin” pariin ja tulee kuulemma takaisin jossain vaiheessa. Titan Twollahan tuo skriptaus on myös äärimmäisen näppärää, parhaimmat COD-skriptit olivat sitä luokkaa, että Activision lähetti kehittäjille Cease and desist -kirjeitä. Laiteen voi yhdistää myös PC:n, jolloin softa analysoi ruudulla olevaa pelikuvaa ja skripti vaihtaa lennossa aseiden rekyyliä. Cronus Maxin tekijät muistaakseni kopioivat alunperin Titan Onen ominaisuudet laitteeseensa.

Parastahan skripteissä on se, että vain taivas on rajana. Rekyylin poisto on nössöjen hommaa, enkä siihen ole sortumassa, mutta kaikenlainen automaatio ja vittumaisuuksien poisto on parhautta. Esim. Elden Ringissä voit skriptillä poistaa kuperkeikassa olevan ärsyttävän viiveen ennen hyppyä, mikä tekee pelistä heti sulavamman pelaa. Apexissa DualSensen touchpadin hipaisu käynnistää loottauspainikkeen turbon - jolloin loottaaminen tapahtuu millisekunneissa - ja toinen hipaisu laittaa turbon pois päältä.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 27.05.2022 17:11
https://gamr13.github.io/ (https://gamr13.github.io/)

PCSX2-emulaattorin early access -versio ulkona. Pitää testailla, kunhan pääsen Xboxin ääreen.

EDIT: Metal Gear Solid 2 näyttäisi pyörivän 4K-resoluutiolla nykimättä 60 kuvaa sekunnissa Olga-pomotaistelussa. Kyseinen kohta ei pyörinyt nykimättä edes natiiviresoluutiolla RetroArchissa. :lol:

OutRun 2 SP pyörii myös lukittu 60fps natiiviresolla, kun se oli pelikelvoton RetroArchilla, eli hyvältä vaikuttaa.

EDIT2: Kaikki vaan toimii niin paljon paremmin kuin RetroArchilla. Ei päin persettä renderöityä kuvaa, ei frame pacing -ongelmia, ei minkäänlaista input lagia, jne. Käytännössä sama softa kuin PC:llä, kunhan saavat lapsukset korjattua ja loputkin ominaisuudet lisättyä.

Nyt Xboxilla on täysveriset versiot Duckstationista ja PCSX2:sta (ja PPSSPP:stä), joten konsolilla pelaa pleikkarin retropelejä paremmin kuin pleikkarilla. Ja siihen vielä päälle Xboxin omat emut (OG Xbox, Xbox 360), Flycast (Dreamcast, Atomiswave, Naomi 1/2) ja RetroArch (mm. Arcade, NES, SNES, GameCube, Wii, GameBoyt, Mega Drivet, Saturn…), niin puhutaan aika kovasta pelikirjastosta. ;)

EDIT3: PCSX2 poistettu Xbox Storesta devaajan toiveesta toistaiseksi. Tulee varmasti takaisin, kun softa on valmiimpaa.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 08.06.2022 11:51
Otin taas GP:n käyttöön kolmeksi kuukaudeksi euron hintaan. Huomasin, että AC Origins on lisätty palveluun, sehän päivitettiin tässä hiljan pyörimään nykykonsoleilla 60 freimillä. Laitoin lataukseen. En ole pelannut yhtään modernia AC-peliä, ja Originsin pitäisi olla yksi parhaista (ellei jopa paras?) sarjassaan. Egypti-teemaisuus kiehtoo myös tässä.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 13.06.2022 07:43
Oli aika mukava showcase Microsoftilla ja Bethesdalla eilen. Tänä vuonna vähän kitkutellaan, mutta ensi vuonna Boxin omistajille on luvassa aikamoinen määrä herkkua.

Kaksi yllätystä: Silksong ja Persona-pelit. En odottanut näkeväni Silksongia pitkän poissaolon jälkeen ensimmäisenä Microsoftin tilaisuudessa. Hieno homma, että se tulee Passiin heti julkaisussa. Sama homma tällä viikolla uuden Turtlesin kanssa; on kätevää pelata nämä pelit ensin Gamepassilla ja sitten myöhemmin hankkia ne Switchille fyysisinä versioina. Retail-versiot kun tulevat yleensä ainakin pari kuukautta myöhemmin.

Persona-pelien kanssa tilanne lienee sellainen, että ovat tulossa myös muille alustoille samaan aikaan. Atlus olisi aika hullu, jos Switch-pelaajat (jotka ovat otollisinta yleisöä tämän genren peleille) eivät pääsisi hankkimaan näitä. Tämä lajityyppi maistuu minulle parhaiten kannettavana, joten ensisijaisesti tulen suosimaan Switch-versioita, mikäli ne tulevat saataville samaan aikaan Xbox-versioiden kanssa.

Uusi Forza näytti todella hyvältä. Kilpailu tämän ja GT:n välillä räjähtää taas käyntiin. Tekisi mieli melkein hankkia rattiohjain, kun peli vihdoin ilmestyy. Ja sitten perustan blogin ja haastattelen itseäni tulevan kauden koitoksista  8)

Starfield. Kyllä, siinä on havaittavissa sitä vanhaa kunnon Bethesda-jankkia tankkaavine ruudunpäivityksineen, mutta eikös pelin konsepti ole yhdessä mittakaavan kanssa hemmetin kutkuttava. No Mans Sky toki tekee osittain samoja asioita, mutta ehkä pelit ovat silti lopulta hieman erityylisiä? Tosin jos pelissä on yli 1000 planeettaa, niistä suurin osa on luotu varmastikin satunnausperiaatteella, eli maailma ei ole aitoa käsityötä. Ei se voi olla. Onko joukossa esimerkiksi 50 planeettaa, jotka näyttävät suurinpiirtein samalta ja sisältävät muutaman tutkittavan luolan? En tiedä, kysymyksiä on paljon, mutta konseptina tämä on todella mielenkiintoinen ja lopputulos voi olla huima.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 17.07.2022 15:07
LG CX:n piilotettu HDMI Signalling Override -valikko mahdollistaa HLG HDR:n lisäksi ST2084-moden (perus HDR) laittamisen päälle, mikä mahdollistaa siis HDR:n myös niissä sovelluksissa, jotka eivät normaalisti tue HDR:ää Xboxilla. Kodi, jolla voi pyörittää melkein mitä vain mediatiedostoja, ei Xboxilla tue HDR:ää, joten nyt senkin saa pakotettua päälle. Normaalisti olen 4K Blu-ray rippejä katsellut Apple TV:llä, mutta taidan siirtyä Xboxille, niin ei tarvitse siirrellä ulkoista kovalevyä Macin ja Xboxin välillä. Xbox tukee myös Dolby Atmos for Headphonesia toisin kuin Apple TV. Dolby Atmos for Headphones toimii jopa AirPods Pro -kuulokkeilla, eikä viivekään ole ongelma, koska Kodissa saa Audio offset -asetuksella äänen synkattua kuntoon. Ei tarvitse helteillä hikoilla hifikuulokkeet päässä.

DurangoFTP-softalla saa vieläpä kaikki leffat ja peli-ROM:t siirettyä langattomasti Macilta/PC:ltä Xboxille, joten kovalevyä ei tarvitse ikinä irrottaa konsolista. Xbox alkaa olla siis aika ultimaattinen emulaattori/multimediakeskus.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 20.07.2022 17:10
Discord tulee natiivisti Xbox-konsoleille: https://news.xbox.com/en-us/2022/07/20/discord-voice-chat-for-xbox-insiders/

Tämä on hyvä juttu. Olen joutunut aiemmin käyttämään kaksia kuulokkeita: nappikuulokkeita alla (Discord iPhonella) ja pelikuulokkeita päällä. Ei ole kovin mukavaa. Tämä ratkaisee tämän ongelman täysin. Esimerkiksi Apexissa on teknisesti niin huono oma voice chat, että Discordia käytän sen sijasta 10x mieluummin.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 07.08.2022 11:39
Immortality saanut näköjään EDGE-lehdeltä harvinaisen kympin arvostelussa, joten pitääpä kokeilla tuota, kun peli tulee 30. päivä Game Passiin.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 22.08.2022 23:20
https://gamr13.github.io/ (https://gamr13.github.io/)

PCSX2-emulaattorin early access -versio ulkona. Pitää testailla, kunhan pääsen Xboxin ääreen.

EDIT3: PCSX2 poistettu Xbox Storesta devaajan toiveesta toistaiseksi. Tulee varmasti takaisin, kun softa on valmiimpaa.

Long story short:

Stenzek - devaaja, joka porttasi PCSX2:n Xboxille - ei tule kenenkään kanssa toimeen, jotenka tällä kertaa hänellä meni sukset ristiin Xbox-emulaatoriskenen kanssa (tätä ennen mm. RetroArch) ihan naurettavien syiden vuoksi, joten hän blockasi emun toiminnan retail-puolella.

Mutta koska softa on open source -kamaa, niin PCSX2 saatiin takaisin kuntoon, kun joku forkkasi alkuperäisestä koodista uuden version, jossa on aika pitkälti kaikki PC-version ominaisuudet. 99% peleistä toimii 4K-resolla ilman ongelmia. RetroAchievements-ominaisuuskin tulee varmaan pian.

Alla olevan linkin kun avaa Xboxin Edge-selaimella, niin softan saa asenneltua Xboxille. DurangoFTP:llä sitten bios oikeaan paikkaan jne. Discordista löytyy kunnon ohjeet.

https://tinyurl.com/sadz66br (https://tinyurl.com/sadz66br)

https://discord.gg/7pcAbZzpXj (https://discord.gg/7pcAbZzpXj)


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 23.08.2022 09:29
Pitääpä testailla. On tämä nykyään hullua, kun ilman jailbreikejä saa näitä toimimaan.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 16.09.2022 21:55
Outer Wilds saanut 4K/60fps-pätsin, joten tuota kannattaa varmaan kokeilla, kun on kerran GamePassissa - ResetErassa ainakin porukka tuntuu vähän väliä tituleeraavan peliä yhdeksi parhaimmista ikinä. Fiilistelijä-Ephram ainakin saattaisi pitää tästä, sillä gyrokin pelittää erinomaisesti.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: saska - 16.09.2022 22:03
Outer Wilds saanut 4K/60fps-pätsin, joten tuota kannattaa varmaan kokeilla, kun on kerran GamePassissa - ResetErassa ainakin porukka tuntuu vähän väliä tituleeraavan peliä yhdeksi parhaimmista ikinä. Fiilistelijä-Ephram ainakin saattaisi pitää tästä, sillä gyrokin pelittää erinomaisesti.

Kova peli! Pitää itsekkin vielä pelata dlc kun on vihdoin 60fps. Syvemmän analyysin pelistä olenkin jo postannut: https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/mitand228-peliand228-pelasit-viimeksi/msg94473/#msg94473


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Gba - 21.10.2022 18:22
8BitDo Ultimate Wired Controller

Alkoi vituttaa micro USB:lla varustetun sysipaskan kehitysvammaisten kehittämän boxin ohjaimen jatkuvat yhteysongelmat. Micro usb:n kehittäjä pitäisi teloittaa sarjatulihaulikolla. Ihme miten jatkuvasti tuotetaan silkkaa paskaa markkinoille ilman mitään testausta kestääkö tuote viikkoa pidempään. Sama kaapelin jatkuva irtoaminen ja yhteyden pätkiminen riivaa Logitechin USB -kuulokkeita ja lähes jokaista micro usb tuotetta.

Ostin sitten 8BitDo:n kiinteällä letkulla varustetun ohjaimen ihan vain mielenrauhan vuoksi. Hyvä kun ostin. Tämähän on alkuperäistä ohjainta kompaktimpi ja toimii hyvin Game Passilla PC:llä pelatessa. Takanapitkin löytyy ja hintaa vaivaiset 45 euroa. Koko mielikuva third party ohjaimia kohtaa muuttui täysin. Kiitos Ephram 8bitDOo hypestä laudalla.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 20.11.2022 19:22
Jaahas, Xboxille tuli nyt päivitys Discord-supportiin. Nyt pystyy liittymään suoraan linkitetyn Discord-tilin voice-kanaville. Ihan kätevä kyllä crossplay-peleissä.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 02.12.2022 00:13
Monster Hunter: Rise 4K/60fps-tuella tulossa tammikuussa Game Passiin.

EDIT: 120fps-tuki?!?

(https://media.tenor.com/kT6YLQz5jZMAAAAM/pimp.gif)


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Lanttu - 02.12.2022 01:39
Lämmittää kyllä mieltä miten nopeasti FPS-hyppy on tapahtunut konsoleilla. Sen sijaan, että joutuisi pohtimaan voisiko tulevassa pelissä X vihdoin olla performance mode, jolla voisi valita 60 fps "elokuvamaisen" kokemuksen sijaan, niin nyt tuo 60 fps tila vaikuttaa olevan normi ja sen sijaan pääsekin pohtimaan olisiko pelissä 120 fps tila. 120 on kivaa plussaa, mutta 30 ja 60 välisessä erossa puhutaan usein pelikelvottomasta täydellisen pelattavaan hypystä. Vaikka 30 fps voikin tottua absoluuttisen pakon edessä ei se lähes ikinä hyvältä tunnu.

Vielä, kun Nintendo pistäisi laitteisiinsa sen verran tehoja, että tasainen 60 fps olisi useammassa pelissä mahdollista. Tai pakottaisi muutkin sisäiset / ulkoiset omien sarjojensa kehittäjät kuin Mario-tiimit 60 fps tavoitteeseen.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 02.12.2022 07:25
Lämmittää kyllä mieltä miten nopeasti FPS-hyppy on tapahtunut konsoleilla. Sen sijaan, että joutuisi pohtimaan voisiko tulevassa pelissä X vihdoin olla performance mode, jolla voisi valita 60 fps "elokuvamaisen" kokemuksen sijaan, niin nyt tuo 60 fps tila vaikuttaa olevan normi ja sen sijaan pääsekin pohtimaan olisiko pelissä 120 fps tila. 120 on kivaa plussaa, mutta 30 ja 60 välisessä erossa puhutaan usein pelikelvottomasta täydellisen pelattavaan hypystä. Vaikka 30 fps voikin tottua absoluuttisen pakon edessä ei se lähes ikinä hyvältä tunnu.

Vielä, kun Nintendo pistäisi laitteisiinsa sen verran tehoja, että tasainen 60 fps olisi useammassa pelissä mahdollista. Tai pakottaisi muutkin sisäiset / ulkoiset omien sarjojensa kehittäjät kuin Mario-tiimit 60 fps tavoitteeseen.

Pelkään pahoin, että tämä on cross genin etuja. Kun kehittäjät alkavat toden teolla ottamaan uusista konsoleista kaiken irti, tullee perfomance-moodin sisällyttämisestä peleihin yhä harvinaisempaa. Ja se on jo alkanut pienessä mittakaavassa: Gotham Knigths pyörii konsoleilla vain kolmella kympillä ja Starfieldin esittelyssä peli ei päässyt edes tuohon tavoitteeseen.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: JayeizH - 02.12.2022 12:17
Pelkään samaa. Gotham Knights nyt on ryssitty muuten, mutta esim. Unreal5 pelit on käytännössä näkemättä vielä. Ja se on kai aika armoton CPU:lle. Ja PS5:n ja XSx:n CPU on AMD:n Zen 2 arkkitehtuuria, eli siellä hyrrää periaatteessa Ryzen 3000. Eli ilman kovaa työtä, vähänkään näyttävämmät Unreal5 pelit pistää todennäköisesti molemmat konsolit kyykkyyn fps:n osalta.
Tämä ei sinänsä huolestuttaisi, mutta kehittäjien omat moottorit alkaa olemaan jo poikkeus. Jopa CD Project Red ilmoitti siirtyvänsä Unreal5:een. Square menee vielä Luminous Enginellä kai, mutta sekin on kai jo helvetin vanha. Saa nähdä tekeekö itse uuden.

Uskoisin siis että 120fps:lle voi todennäköisesti heittää hyvästit kun Unreal5 pelit tulee. Ainakin ns. "main stream" pelien osalta. Muutamia pelejä voi tulla jotka tähtää alusta asti 120fps:än, niin silloin se voi toimia. Mutta saa nähdä mihin fps keskimääräisesti jää. Sanoisin että alle 60fps, ainakin konsoleilla. Switch Pron Nintendon pelit on todennäköisesti poikkeus.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Lanttu - 02.12.2022 13:44
Ei auta kuin toivoa parasta. Jos pelissä ei ole 60 fps mahdollisuutta, on suunnittelussa menty pahasti metsään. Nykypäivänä tuolle ei ole mitään teknisiä perusteita. Siinä vaiheessa ollaan panostettu perusteettoman paljon silmäkarkkiin pelattavuuden kustannuksella. Teknologia taso on jo sillä tasolla, että sulavalla pelattavuudella saadaan pelit näyttämään paremmalta kuin mitä viimeiset pisarat tiristämällä saavutetaan, jos se samalla pudottaa ruudunpäivityksen alas.

Ehkä tässä tilanteessa 4K hehkutus ja mainostus voisi auttaa? Jos tavoitteena on 4K 30 fps, niin ei pitäisi olla mahdoton urakka saavuttaa 1080p 60 fps. Puhutaan kuitenkin nelinkertaisesta erosta piirrettävien pikselien määrässä. Normaalilla television katseluetäisyydellä nykyaikaisilla televisioilla kuvan terävyyden lasku on kuitenkin luokassa "ihan sama".


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: JayeizH - 02.12.2022 14:09
Ongelma on kai Unreal 5:n uudet teknologia ja tekoäly. Ne vaativat aika paljon suorituskykyä kautta linjan jos meinaa pitää 60fps. Ja näiden uusien teknologien käyttöä kannustaa se että se on nopeampaa, eli halvempaa, kuin että alkaa tekemään näitä "workaround" periaatteella itse. Joten, halvempi 4k30fps vs kalliimpi dynaaminen reso 60fps... Saa nähdä. Tosin samaan hengen vetoon tämä on pitkälti mutua ja muistelua ;D Eli voihan olla että olen väärässä, mutta jotenkin ole ymmärtänyt että jos Unreal5:n ominaisuuksia aikoo oikeasti käyttää, nyky konsolit vain on kovilla.

EDIT: Tuntuu että Unreal Engine kaipaisi kilpailijaa. Käytännössä yksi moottori päättää kehityssuunnan seuraavaksi 5-10 vuodeksi. Unity on mukava pilkahdus Unrealin alla, mutta sekin taitaa olla sopivampi pienemmän budjetin peleille.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Lanttu - 02.12.2022 22:45
En voi väittää, että olisin supersyvällisesti perehtynyt Unreal 5, mutta itselleni jäi nimenomaan kuva, että pyrkivät mahdollistamaan hulppeamat visuaalit vähemmällä vaivalla ja nimenomaan tehokkaammin. Tiedä sitten. Ei kai sitä kaikkia kelloja ja pillejä tarvitse yhtä aikaa käyttää, jos niillä suorituskyky tuhoutuu. Tai ainakin voisivat käyttäjälle antaa vaihtoehtoja. Kyllähän sitä vaikka mistä saa tehtyä halutessaan raskasta. Uudet Pokemonitkin näyttävät hevonperseeltä siihen nähden kuinka huonosti ne pyörivät. :lol:

EDIT: Tuntuu että Unreal Engine kaipaisi kilpailijaa. Käytännössä yksi moottori päättää kehityssuunnan seuraavaksi 5-10 vuodeksi. Unity on mukava pilkahdus Unrealin alla, mutta sekin taitaa olla sopivampi pienemmän budjetin peleille.

Tämä on kyllä totta. Tehokaampien konsoleiden ja nopeampien tallennustilojen hyödynnys vaan vaatii aina vain enemmän tietotaitoa ja aikaa kehittäjiltä. Yleismaallisesti toimivien pelimoottoreiden kehittäminen tuntuu myös olevan varsin vaikeaa. Käytännössä ne pitäisi suunnittella sitä varten tai lopputuloksena on Mass Effect: Armadan kaltaisia pannukakkuja. Vaikka moottori kuinka hieno olisikin, niin eihän siitä tule kuin sanomista, jos se on tarkalleen tiettyyn tarkoitukseen suunniteltu ja prakaa aktiivisesti vastaan muussa käytössä. Mitään yksinomaan tuohon pelimoottoriin keskittynyttä tiimiäkään ei ilmeisesti ollut olemassa. Jos yhden puoliloputtoman budjetin omaavan julkaisijan studioiden kesken homma on noin vaikeata, niin kuinka ne pitäisi saada toimimaan täysin erillisten studioiden kanssa?

Unitysta on vaikea kuvitella yksi yhteen vastustajaa Unrealille. Onhan sillä tehty huikean näköisiä pelejä. Orit vievät 99% peleistä kuin pässiä narusta, mutta se ei brassailekkaan tuoreimmilla teknologisilla saavutuksilla vaan äärimmäisellä rautataidolla toteutetulla tyylillään.

Talonsisäiset moottorit käyvät aina vain harvinaisemmiksi, mutta niitäkin on vielä jokunen. Remedyn Northlightin ray tracing -toteutus on alan huippua. En ole Controlia vielä pelannut, mutta käsittääkseni sijoittuu pitkälti sisätiloihin. Oletettavasti Alan Wake 2 tulee sisältämään enemmän (puoli)avoimen maailman alueita, joten on mielenkiintoista nähdä mihin Northlight nykyisellään taipuu. Ulkopuolisille studioille pelimoottorista tosin tuskin tulee juuri iloa olemaan.

id Softaren id Tech on aina vaikuttanut erinomaisen optimoiduilta ja näyttävältä. Pelit pyörivät vaikka leivänpaahtimella, mutta silti pyörivät kuin unelma. On jotenkin outoa, etteivät ole koskaan tuntuneet sitä kauppaavan ulkopuolisille, koska kuivempina aikoina tuntuivat olevan kuuluisia nimenomaan lähinnä teknologiansa kyvykkyydestä.

Konamin johdon täydellinen sekoaminen on viime vuosien suurimpia syntejä pelialalla moneltakin kantilta. Fox Engine oli lupaavin uusi pelimoottori viimeisen kymmenen vuoden aikana. Liekö missään pelimoottorissa ollut koskaan yhtä paljon hukattua potentiaalia?

Voisikohan Guerrillan Decimalla olla potentiaalia Unrealin yksinvalituden kanssa kilpailuun? Sitä on sentään ehditty käyttää Death Strandingissa, joka ei ole edes julkaisijan välittömän varjon alla, vaikka Sony julkaisijana toimikin. Tämän (https://gamerant.com/horizon-forbidden-west-decima-engine-future-ps5-games/) pari kuukautta vanhan artikkelin perusteella Famitsun haastattelussa PlayStation Studiosin Hermen Hulst oli sanonut, että moottoria tultaisiin käyttämään useammassakin tulevassa PS5-pelissä. Horizonit ovat molemmat teknisesti hävyttömän hienoja pelejä. Suorituskykykään ei ole hassumpi. Zero Dawnin PC-version varmasti lisäsi myös roppakaupalla moottorin skaalautuvuutta. Vaikka alkutauteja sen kanssa olikin, niin nykyään toimii hienosti.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 19.12.2022 22:02
Islannin Xbox Storesta saa nettiselaimella ostettua Diablo Prime Evil Collectionin reilulla 12 eurolla vrt. Suomi Storen 20 euroon. Siitä saa halvalla hinnalla kakkos- ja kolmos-Diablon, jos ei jaksa odotella Activision-diilin valmistumista (ja pelien tuloa Game Passiin) - jos se nyt ikinä edes menee läpi. Osto onnistuu ihan suomalaisella luottokortilla ja pelit saa ladattua konsoliin vaikka Xbox-appin kautta.

Ainakin Diablo II vaikutti hauskalta peliltä ja padilla pelaaminen luonnistuu erinomaisesti. HDR-tukea ei tosin ole, vaikka sitä mainostavat pelin sivulla.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 25.12.2022 22:07
Apple Music -tilauksen saa Game Passilla (ehkä muutenkin?) kolmeksi kuukaudeksi käyttöön ilmaiseksi. Mukavana yllätyksenä Dolby Atmos -tilaääntä tukevat biisit toimivat ainakin Dolby Atmos for Headphones -sovelluksella. Apple TV:llä en noita saanut toimaan muuta kuin Apple Airpods Pro -kuulokkeilla, joten kiva, että voi nyt hifi-luureillakin kuunnella biisejä tilaäänellä. En tiedä, onko Spotifyn biisit pakkaamattomia, mutta Apple Musicin valikoimasta ainakin suurin osa biiseistä pitäisi olla.

Apple Music toimii hyvin myös pelien (muttei harmillisesti emulaattorien) kanssa samanaikaisesti, niin tästä saa hyvää taustamusiikkia tylsiin grindailupeleihin.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 25.01.2023 22:30
Shinji Mikamin lafkan uusin peli, Hi-Fi Rush, on pelattavissa tänään Game Passissa!

Helvetin hieno juttu, sillä peli näytti hauskalta, ja tämä tarkoittaa myös sitä, että Tango Gameworks todennäköisesti väsää jo seuraavaa peliään. Toivottavasti Shinji Mikamin itsensä ohjaamana.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: saska - 25.01.2023 22:34
Jep hifi rush näytti kyllä ainakin paperilla tllättävän kovalta. Pitää ostaa lisää gamepassia kun justiinsa loppui mun edellinen yli 2 vuoden tilaus. Kai sitä taas pari-kolme vuotta voisi ostaa könttänä.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 25.01.2023 23:53
Pelissä saa luojan kiitos japaninkielisen ääninäyttelyn. Hirveää jöötiä ainakin trailerien perusteella englanniksi.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 05.02.2023 02:20
Xenia-emulaattori tuli puskista Xboxille, eli tuolla voi pelaillakin sitten 360-pelejä. :lol:

Veikkaan, että tämä onkin sitten lopun alkua Xboxin emulaattoriskenelle.

EDIT: Kuopattu X360-versio GoldenEyesta toimii supersulavasti Xenialla, vaikkakin emulaattori on vielä "proof of concept" -tasolla, eli kaatuiluja tapahtuu vähän väliä. 60fps, eikä minkäänlaista input lagia, kuten yleensä näissä emulaattoreissa tuppaa olemaan.

Pitää vain toivoa, että devaajat saavat tuon emulaattorin nopeasti kuntoon, ennen kuin MS alkaa kunnolla pistää kapuloita rattaisiin.

EDIT2: DoDonPachi SaiDaiOuJou toimii. Harva näistä Caven X360-porttauksista on taaksepäin yhteensopivia, joten hieno juttu, että pääsee pelaamaan:

(https://i.ibb.co/Z2tKPXP/3239-A9-DA-4-E6-F-45-A8-8-BC4-870-AC1371-A34.png)
Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 05.02.2023 22:45
Aika sick. Toimiiko noissa achievementit myös? Pelataanko niitä edes omalla gamertagilla?


Otsikko: Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 05.02.2023 23:28
Aika sick. Toimiiko noissa achievementit myös? Pelataanko niitä edes omalla gamertagilla?

Ei ja ei.

Mushihimesama Futari toimii myös, eli nyt Xboxilla on käytännössä kaikki parhaat shmupit pelattavissa (Zero Gunneria ja jotain muita PC Only -tapauksia lukuun ottamatta).


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 06.04.2023 21:06
Xenia-emulaattori tuli puskista Xboxille, eli tuolla voi pelaillakin sitten 360-pelejä. :lol:

Veikkaan, että tämä onkin sitten lopun alkua Xboxin emulaattoriskenelle.

(https://media.tenor.com/gfSWsxaDN78AAAAC/south-park-its-gone.gif)


Retail-puolella emut ovat nyt historiaa, sillä Microsoft teki jotain, mikä estää niiden toimimisen. Nyt pitää käyttää dev modea, jos noilla haluaa pelailla.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 08.04.2023 01:01
Taisi  tosiaan olla tuo X360 se joka oli MSlle liikaa.


Otsikko: Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 08.04.2023 06:54
Taisi  tosiaan olla tuo X360 se joka oli MSlle liikaa.

Ainakin yhden väitetyn sisäpiirilähteen mukaan myös Nintendon vaatimukset painoivat aika paljon vaakakupissa, mikä ei kyllä yhtään yllätä minua, ottaen huomioon miten iso painotus retopeleillä on NSO:ssa. Ovat tärkein vetonaula tilata palvelu.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 26.04.2023 16:53
Activision-diili näköjään peruttu. Hieno homma taas, että tämänkin genin Xbox ottaa sata-nolla turpaan PlayStationilta, niin ei saada kunnon kilpailutilannetta päälle. Noh, toivottavasti käyttävät ne massit johonkin muuhun, vaikkei sillä enää taida olla mitään väliä. Samalla Sony jatkaa yksinoikeusperseilyjensä kanssa minkä kerkiää.

Muutenkin surkuhupaisaa touhua Microsoftilta, kun mitään kunnollista ei saada ulos.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 26.04.2023 18:06
Activision-diili näköjään peruttu. Hieno homma taas, että tämänkin genin Xbox ottaa sata-nolla turpaan PlayStationilta, niin ei saada kunnon kilpailutilannetta päälle. Noh, toivottavasti käyttävät ne massit johonkin muuhun, vaikkei sillä enää taida olla mitään väliä. Samalla Sony jatkaa yksinoikeusperseilyjensä kanssa minkä kerkiää.

Muutenkin surkuhupaisaa touhua Microsoftilta, kun mitään kunnollista ei saada ulos.

Konsolimyyntikin ilmeisesti sakkaa tällä hetkellä, laskenut 30%. Microsoft sai homman hyvin käyntiin, mutta nyt tosiaan homma takkuaa ja pahasti.

Redfall, Forza Motorsport ja etenkin Starfield ovat aika hemmetin tärkeitä pelejä Microsoftille. Starfield voi jo onnistuessaan pelastaa paljon, jos se nousee suureksi ilmiöksi. Microsoft tarvitsee lisää hyvää kamaa Gamepassiin kasvaakseen ja ylläpitämään nykyisiä tilaajia.Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Gba - 26.04.2023 22:07
Activision-diili näköjään peruttu. Hieno homma taas, että tämänkin genin Xbox ottaa sata-nolla turpaan PlayStationilta, niin ei saada kunnon kilpailutilannetta päälle. Noh, toivottavasti käyttävät ne massit johonkin muuhun, vaikkei sillä enää taida olla mitään väliä. Samalla Sony jatkaa yksinoikeusperseilyjensä kanssa minkä kerkiää.

Muutenkin surkuhupaisaa touhua Microsoftilta, kun mitään kunnollista ei saada ulos.

Osakkeenomistajana -11% turpaan, mutta toisaalta tätä salaa toivoinkin. Halusin Activisionin pitkään salkkuun. Firmassa on isosti potentiaalia rahasammoksi. Microsoftin kannalta paskempi juttu, kuten totesit. Sony vetää perseeseen ilman liukastetta ja huolella.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: JayeizH - 26.04.2023 22:50
Harmillista minusta. MS teki kuitenkin hienon suunnittelutyön XSX/S koneilla ja ansaitsisi menestystä ja Activision diili olisi sitä varmasti tuonut. Vaikka suurin harha askel MS:llä tuntuu kuitenkin olevan ns. Service mallissa. MS:hän ei taida välittää raudan myynnistä juurikaan vaan GamePassin. Jos GamePass olisi lyönyt itsensä läpi, MS olisi varmaan lopettanut raudan valmistamisen ja lisensoinut sen ja alkanut myymään vain GamePassia. Mutta tällä hetkellä Gamepass tuntuu sakkaavan ja porukka ostaa esim. PC:lle pelit Steamistä niin kuin viimeset about 15 vuotta. Ja kun Gamepass ei myy ja PC rokottaa XSX/S koneiden myyntiä,... ollaan suossa.

Mielenkiinnolla odotan mitä MS seuraavaksi yrittää. Activision diili olisi voinut pelastaa GamePassin, mutta nyt kun se kaatui, mennään varmasti pienempien julkaisujoiden suuntaan. Olisiko Embracer seuraava? Tosin en tiedä onko se pienempi kuin Activision. Ja siellä taitaa olla muutakin kuin vain pelejä katon alla. Capcom? Oi se olisi kova ja pelaajilta tulisi itkua vielä enemmän kuin nyt tuli :lol: Mitäs Konami tekee nykyään? Eikös ne lopettanu pelien tekemisen ja keskittyi johonkin pachinkoihin? Voisivat myydä IP:t MS:lle jos maksavat tarpeeksi  ;D


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 27.04.2023 06:56
Mitäs Konami tekee nykyään? Eikös ne lopettanu pelien tekemisen ja keskittyi johonkin pachinkoihin? Voisivat myydä IP:t MS:lle jos maksavat tarpeeksi  ;D

Iso K on kuulemma viime vuodet valmistellut kunnon paluuta. MGS3 Renaster/remake olisi tulossa, mutta muillakin klassisille Konamin sarjoilla on suuri mahdollisuus tulla takaisin. Ja voivathan nuo kolme uutta Silent Hill -peliä olla vaikka miten hyviä, tyyliin RE2 ja 4 remake.Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 27.04.2023 14:36
ONhan MS:llä vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä. On kyllä ihme päätös UK:n porukoilta. Vedotaan vielä johonkin pilvipelaamiseen.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 02.05.2023 07:53
En ole pelannut peliä vielä, mutta arvostelijat ja pelaajat yhtälailla ryöpyttävät Redfallia, kutsuen sitä jopa vuoden 2023 toistaiseksi huonoimmaksi videopeliksi. Suurinpiirtein kaikki on viturallaan, ja Scarfinkin mieliksi ovat laittaneet deadzonet valtaviksi. 30fps ei tietenkään asiaa auta.

Kyllä tätä Gamepassin ansiosta kokeilee, mutta odotukset laskivat tämän myötä. Ehkä hyväkin. Jos siitä jokusen tunnin viihdettä saisi silti irti.

Mutta näyttää kovasti siltä, että Redfallista ei ole Microsoftin ensimmäisen vuosipuolikkaan pelastajaksi.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 02.05.2023 08:46
Parempi vai suosiolla olettaa, että kaikki MS:n konsoliyksinoikeudet ovat kuraa (Forza Horizon poislukien), niin ei tule pettymyksiä ja voi yllättyä positiivisesti, jos sieltä tulee jotain pelaamisen arvoista.

Onneksi Capcomilta on nyt tullut pelkkää laatua, Diablo IV on kuulemma jees ja Fromilta on tulossa Armored Core VI elokuussa - noilla pärjää jo aika pitkälle.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: JayeizH - 02.05.2023 09:32
GamePass alkaa kuulostamaan Netflixiltä muutenkin kuin bisnes malliltaan. Parhaimmisto tulee ulkopuolelta ja itse tekevät kovalla rahalla tehtyä roskaa. En tiedä olisiko covid vaikuttanut näihin vai eikö GamePass yksinoikeuksilla vain anneta tarpeeksi aikaa viimeistelyyn. Vai alkaako U4:n huonot puolet näkymään entistä pahemmin kun nostetaan vaihdetta nykysukupolven kanssa.
Jedi Survivor kärsii ilmeisesti myös paljon teknisistä asioista jotka tuntuvat viimeistelyn puutteesta ja/tai siitä että pellin alunen ei vain toimi kuten haluaisi. FPS heittelee, artifakteja liikkeessä, RT osin aika minimaalista. DF kertoo että Survivor ei käytä tehokkaasti kuin paria CPU threadia. Joten vaikka sisällä olisi RTX 4090 se ei auta, kun koodi on vain optimoitu huonosti.

Mutta, usein näihin tulee 6-12kk sisällä patch joka korjaa pahimmat (esim. Gotham Knights). Eli juurikin viimeistelystä ollut kyse. Tiedä sitten onko Redfallin ongelmat syvemmällä. Itseä ei ole peli juurikaan kiinnostanut missään vaiheessa, joten en ole arvostelujaan lukenut/katsonut.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Ephram - 02.05.2023 11:23
Joo jokin tuon Redfallin kehityksessä on kyllä mennyt umpimetsään. Pelailin tuossa tunnin ja peli tuntuu aivan jumalattoman tönköltä kauttaaltaan. Animaatiot ovat kankeita ja gunplay tahmaista. Graafisesti peli tuntuu paikoin Switch-peliltä, joka pyörii korkealla resoluutiolla. Grafiikat eivät ainakaan päällepäin oikeuta sitä, että tässä ei ole 60fps:n moodia – melkeinpä odottaisi, että tässä olisi 120hz:n tila sen perusteella, miltä peli näyttää!

Looter shooterina ikivanha Borderlands 2 esimerkiksi tuntuu niin paljon paremmalta kuin Redfall nykykuosissaan. En sitten tiedä miten paljon peli tästä kehittyy, mutta jos pelaajat hylkäävät sen nopeasti, en usko että tälle kovin paljon jatkokehitysaikaa uhrataan.

Tunnin jälkeen vaihdoin takaisin Gears of Warin Ultimate Editioniin ja huh huh, peli näytti kuuluvan toiselle sukupolvelle Redfalliin verrattuna.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: JayeizH - 02.05.2023 11:40
Tuntuu ihan samoilta ongelmilta mitä oli Gotham Knightsin kanssa. Jonka pahimmat ongelmat on käsittääkseni pitkälti korjattu patcheilla. Eli viimeistelyn puutetta. En oikein tajua tätä trendiä että pistetään ulos pelejä jotka ei yksinkertaisesti ole vielä valmiita. Ymmärtäisin jos peli olisi ainoa ja olisi pakko saada jotain rahaa sisäänkin, niin "pistetään ulos ja luvataan korjata ongelmia jos porukka valittaa". Mutta Gotham Knightsinkin taustalla on WB games ja Redfallin taustall on MS, niin luulisi että ei olisi puolesta vuodesta kiinni. Tai Redfallin taustallahan on Arkane ja sen taustalla on Bethesda, jonka taustalla on... ZeniMax, jonka taustalla on... Xbox Games Studios, jonka taustalla on MS. Tuossa jos ei ole ilmaa ja paskaa välissä niin ihmettelen. Olisiko tästä kyse Redfallin tapauksessakin... liikaa manageeraus porrasta niin ei saada viestiä perille että "tää olisi itseasiassa hyvä juttu jos viimeisteltäisi vähän lisää". No, tuloksen pitäisi näkyä ilman välikäsiä ylös asti.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 11.07.2023 19:42
Nyt näyttääkin taas paremmalta Activision-diilin suhteen. Ilmeisesti olisi menossa läpi, mutta katsellaan.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 19.09.2023 09:11
Xboxin tulevaisuudensuunnitelmat vuosivat nettiin. Eniten pisti silmään, että ensi vuonna pitäisi tulla Xbox-ohjain, jossa on gyro, haptiset pörinät ja vähemmän ääntäpitävät modulaariset (?) tatit/napit. Luojan kiitos, ehkä tulevaisuudessa aletaan saada enemmän gyroa tukevia pelejä.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: JayeizH - 22.09.2023 10:17
No itsellä eniten pisti silmään panostukset digitaaliseen tulevaisuuteen. Eihän se mikään yllätys ole, mutta silti se pistää silmään. Tämä kun tarkoittaa käytännössä MS:n monopolia pelimyyntiin ja vanhojen pelien kuolemaa. Gamepasskin on nyt hyvän hintainen, mutta pysyykö sellaisena jos MS saa pelimyynnin itselleen ja käytettyjä ei voi ostaa... tuskin.

Ja onhan tämä sinänsä totaali suunnan muutos MS:ltä. Koska jos olen ymmärtänyt oikein, XSx koneilla on paras taaksepäin yhteensopivuus. Eikö ne pyöritä pelejä ihan ensimmäiseltäkin Xboxilta?


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 13.10.2023 16:05
Activision-diili toteutui. Toivottavasti saadaan nopeasti jotain pelejä GamePassiin.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 14.10.2023 09:38
Activision-diili toteutui. Toivottavasti saadaan nopeasti jotain pelejä GamePassiin.

Tässä läjä PC ja konsolipelejä/sarjoja, jotka MS nyt omistaa. Aika paljon olisi potentiaalia joissakin vanhoissa sarjoissa. Quest of Glory voisi olla aika jees jonkinlaisena remakena.

Call of Duty
Crash Bandicoot (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Diablo
Gabriel Knight (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Geometry Wars (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Guitar Hero (after Activision acquired RedOctane in 2007)
Gun
Hearthstone
Heroes of the Storm
Heavy Gear
Heretic (after Activision acquired Raven Software in 1997)
Interstate '76
King's Quest (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Laura Bow Mystery Series (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
The Lost Vikings
Overwatch
Phantasmagoria (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Pitfall
Police Quest (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Prototype
Quest for Glory (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Singularity
Ski Resort Tycoon
Skylanders
Soldier of Fortune
Space Quest (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Spryo (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Starcraft
SWAT (a part of the Police Quest series Activision acquired after purchasing Vivendi Universal in 2008)
Tenchu (but only the games released before Activision sold the franchise rights to From Software in 2004)
Tony Hawk's Pro Skater and associated titles
True Crime
Ultimate Soccer Manager (after Activision acquired Vivendi Universal in 2008)
Warcraft
World of Warcraft
Zork (after Activision acquired developer Infocom in 1986)


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rasteri - 14.10.2023 11:25
Melkoinen lista!

Olisi kyllä hienoa saada jatkoa tai uusioversiota ainakin Soldier of Fortune, Guitar Hero tai Pitfall -peleille.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Lanttu - 14.10.2023 16:41
Vaikea nähdä tässä yhtään mitään muuta positiivista kuin Bobby Kotickin poistuminen toimitusjohtajan pallilta. Valitettavasti siinäkin yhteydessä saanee miljoonien bonukset, vaikka onkin läpimätä rikollinen, jonka oikea paikka olisi rahattomana telkien takana. Oikea kapitalismin irvikuva, joka vihaa kaikkea muuta, etenkin pelejä, kuin rahaa.

Ei ole kenenkään etu, että kaikki IP:den ja kehittäjen omistukset valuvat aina vain hupenevan pienelle määrälle massiivisa korporaatioita. Lyhyellä aikavälillä saatetaan jotain positiivisa vaikutuksia nähdä, mutta pitkällä aikavälillä edetään kohti monopolia.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Gba - 14.10.2023 16:43
Activision-diili toteutui. Toivottavasti saadaan nopeasti jotain pelejä GamePassiin.

Aktivoin GamePassin uudelleen Forza Motorsportin (onko tämä nyt Forza 8? ) takia ja nyt tämän Activision diilin toteutumisen myötä oletettavasti isoja pelejä alkaa napsua lisää. Uutta COD:ia ei ainakaan tule, näin Microsoft on luvannut, mutta eipä itseä haittaa. Pelaan vain pleikkarilla FPS:t, koska ei ykänä reaktiot riitä junnuja vastaan hiiri vs hiiri hipassa.

Mielenkiintoista nouseeko hinta. Nyt saa todella uusia tekeleitä edulliseen 9,99$ /kk hintaan. Samaan aikaan Sony on nostanut PS+:n hintaa ja kaikki pelit joita lisätään on yleensä silkkaa paskaa. En ole vuosiin ladannut ainuttakaan PS+ peliä. Alkaa olla kirjastossa kolminumeroinen kokeilemattomien pelien kirjasto. Silti PS+ on aina ollut itsellä päällä sen halpuuden takia ja tarvitseehan sitä välillä nettipelaamista varten.

Wallmart lopettaa fyysisten Xbox pelien myymisen. (https://insider-gaming.com/walmart-stop-selling-physical/)

Tämä nyt ainakin oli välitön GamePassin laajentumisen efekti. Surullista sen kannalta miten pelaaminen näkyy katukuvassa, mutta rehellisyyden nimissä milloin viimeksi olet ostanut fyysisen pelin? (Tai käynyt supermarketissa ostamassa pelejä, ellet ole laudan virallinen boomer JayeizH).

edit:

Lantun pyhä viha kapitalismia kohtaan on osittain perusteltua, mutta näkisin itse että pelaajat hyötyvät kun yhdellä omistajalla on monta IP:tä ja näin pystyvät tarjoamaan edullisella tilausmaksulla koko kirjaston pelaajalle. Kilpailua tarvitaan, mutta myös koolla on väliä. Vertailua voi tehdä erilaisten striimipalveluiden kautta, niin musiikissa kuin elokuvamaailman puolella kuluttja on hyötynyt valtavasti kun massiiviset talot Netflixistä Disneyhyn tarjoavat isoja kirjastoja tavaraa lähinnä tuopin hinnalla. Tietenkin huonoja esimerkkejäkin on, kuten Viaplayn 44,90e/kk.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Vin - 14.10.2023 23:24

Wallmart lopettaa fyysisten Xbox pelien myymisen. (https://insider-gaming.com/walmart-stop-selling-physical/)

Tämä nyt ainakin oli välitön GamePassin laajentumisen efekti. Surullista sen kannalta miten pelaaminen näkyy katukuvassa, mutta rehellisyyden nimissä milloin viimeksi olet ostanut fyysisen pelin? (Tai käynyt supermarketissa ostamassa pelejä, ellet ole laudan virallinen boomer JayeizH).

Taisi olla 2014, Battlefield 4. Ja supermarketeissa ei tule enää käytyä muutenkaan kuin harvakseltaan, kun ruokaostoksetkin voi tehdä etukäteen kotona ja vaan hakea sapuskat kaupalta.Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Partajeesus - 15.10.2023 12:09
Surullista sen kannalta miten pelaaminen näkyy katukuvassa, mutta rehellisyyden nimissä milloin viimeksi olet ostanut fyysisen pelin? (Tai käynyt supermarketissa ostamassa pelejä, ellet ole laudan virallinen boomer JayeizH).Kyllä se prisman alelaari tulee aina tsekattua kun käyn ruokaa ostamassa.
Ja kyllä kesällä tuli retroilun takia ostettua kymmeniä fyysisiä pelejä ja silloin taisi prismastakin tarttua mukaan uusin syberia ja plagues tale: requiem. Kumpikin taisi olla 15e.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: saska - 15.10.2023 12:47
Itsellä edellinen fyysinen peli on smash ultimate 5 vuotta sitte  ja senkin ostin vain koska mukana tuli gc-ohjain.

Itsellä xbox jäänyt vähän taka-alalle kun pleikallakin on nykyään gamepassia vastaava palvelu jota otin testiksi että sain pelattua pari pleikkariyksinoikeutta. Niitä on vielä pari jäljellä mutta kyllä kohta pitää varmaan taas ottaa game passia vuodeksi-pariksi.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 15.10.2023 13:29
Elden Ringiä ostin 2 kpl kun sai niin halvalla. Möin sitten eteenpäin. En kyllä muista, että mikä olisi ollut edellinen kaupasta ostettu. Varmaankin joku PS4-peli.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: MasterTK - 15.10.2023 13:43
Eiköhän Prismat, Walmartit ja kumppanit muutenkin ole niin turhia kauppoja kaikkeen muuhun paitsi elintarvikkeisiin, että täysin ihme miten kauan ne ovat myyneet mitään elektroniikka. Kuka niistä ostaa jotain vaatteita, televisioita tai pelejä? Ei niiden kuolemiseen Gamepassia tarvita.

Ja fyysinen media on muutenkin täysin pilattu, mitä tulee konsoleihin. Ei ihme, ettei niitä ostella. Mitä hyötyä maksaa 60 euroa levystä, jolla ei tee mitään? Blu-Ray itsessään on jo aivan paska ja hidas formaatti. Et pysty nopeasti pelailla laittamalla levyn sisään, vaan koko pelin joutuu silti lataamaan joka kerta uusiksi, mikäli se ei ole asennettuna. Jos levyllä on dataa, niin sen asennus on hidasta. Turha kuvitella pelaavansa jotain vanhaa peliä tuosta vaan pitkästä aikaa. Saa odotella ikuisuuden kaiken paskan asentumista ja päivitysten lataamista. Päälle vielä usein jotain hemmetin battlepass-mainoksia, kirjautumisia Ubisoft, EA, Square, Bethesda-käyttäjätilille yms. roskaa, joita varsinkin ison budun pelit ovat täynnä.

Tuossa myös yksi syy miksi Xbox ja Playstation ovat itselleni täysin hyödyttömiä ja turhia laitteita, enkä näe enää pienintäkään syytä pelata niillä PC:n sijasta. Kaikki ne edut, jotka konsoleilla on ollut aikoinaan verrattuna PC:hen, ovat kadonneet täysin muutaman viime vuoden aikana. Vaivattomuus, nopeus, pelien jälleenmyynti, offline-mahdollisuudet, online-huijaamisen yleistyminen räjähdysmäisesti yms. Jopa paikallinen moninpelaaminen on välillä yhtä tuskaa eri accounttien kanssa. Konsolit ovat saaneet kaikki PC:n heikkoudet, mutta niiltä puuttuu PC:n vahvuudet.

Mutta kaikki Switch-pelit tulee ostettua edelleen aina fyysisena, mikäli ne ovat pelattavissa sellaisenaan suoraan kasetilta, eikä tarvitse ladata 30 gigaa heti netistä. Korttityylinen formaatti on luotettava ja Nintendo-laitteiden pelit säilyttävät edelleen myös arvonsa erinomaisesti tuttuun tapaansa. Paljon tulee reissattua ja mukana kulkee päälle 50+ peliä vaivatta pieninä kasetteina.  Toivottavasti tulevaisuudessa olisi mahdollista päivittää kortille patchit mukaan.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: zoukka - 15.10.2023 18:09
Itse ostan kaikki pelit vieläkin fyysisenä vaikkei siinä kauheasti ole käytettävyyden kannalta järkeä. Tykkään vaan edelleen siitä ajatuksesta että pelin voi lainata tai myydä (ja joskus jopa myynkin). Fyysiset pelit on myös useasti halvempia kuin digiversiot.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Lanttu - 15.10.2023 21:30
Lantun pyhä viha kapitalismia kohtaan on osittain perusteltua, mutta näkisin itse että pelaajat hyötyvät kun yhdellä omistajalla on monta IP:tä ja näin pystyvät tarjoamaan edullisella tilausmaksulla koko kirjaston pelaajalle. Kilpailua tarvitaan, mutta myös koolla on väliä. Vertailua voi tehdä erilaisten striimipalveluiden kautta, niin musiikissa kuin elokuvamaailman puolella kuluttja on hyötynyt valtavasti kun massiiviset talot Netflixistä Disneyhyn tarjoavat isoja kirjastoja tavaraa lähinnä tuopin hinnalla. Tietenkin huonoja esimerkkejäkin on, kuten Viaplayn 44,90e/kk.

Pyhää vihaa minulla on lähinnä noita Bobby Kotickin kaltaisia kapitalismin irvikuvia kohtaan (ei sillä etteikö rajoittamaton kapitalismi sekin olisi älytön ajatus). Eivät tuota mitään hyödyllistä, mutta käärivät järjettömät rahat päältä ja pilaavat lukemattomien ihmisten elämiä. Toisaalta eikös tuosta ole tutkimuksiakin, että korporaatioiden huipulla psykopaattiset luonteenpiirteet ovat täysin yliedustettuna normaaliin väestöjakaumaan verrattuna.

Kaikessa on puolensa. Viime aikoinahan on noussut pinnalle käsite enshittification, josta Netflix on malliesimerkki. Nykyään kaikilla (ja heidän koirillaan) on omat striimauspalvelunsa, jonka takia kaikki hajautuu useampaan eri palveluun. Moni on palannut jo piratismiin. Siinä mielessä mainitsemasi iso koko tuo kieltämättä etuja. Kysymys vaan on kuinka kauan.

Ei Microsoftkaan pidä hintoja hyvää hyvyyttään matalina, vaan nostavat kyllä sillä sekunnilla, kun kokevat markkina-asemansa olevan tarpeeksi vahva. Pelien puolella tilanne voi mennä vielä kinkkisemmäksi kuin leffojen/sarjojen ja musiikin, koska piratismivaihtoehto ei ole yhtä yksioikoista. Pahimmassa tapauksessa vievät pelitkin striimausmalliin / poistavat mahdollisuuden niiden lunastamiseen ilman palvelumaksupakkoa.

Ei sillä ettenkö itsekin ostaisi kaikien digitaalisena nykyään (poislukien Switch, koska Nintendo on Nintendo ja heidän luotettavuutensa mihinkään internetiin liittyvän kanssa on surkeaa). PC-puolella kaikki tiedoston sijaitsevat kuitenkin omalla koneella helposti hallinnoitavissa, ja vaikka julkaisijat pelit hylkäisivätkin, on ne paljon helpompi pakottaa toimiviksi kiitos alustan avoimuuden. Tuo ei välttämättä omin avuin helposti onnistu, mutta internet on onneksi täynnä innokkaita yhteisöjä ja teknisesti taitavia ihmisiä.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Gba - 15.10.2023 21:38
Sen oli tarkoitus olla vain retorinen kysymys, mutta hyvin lähti keskustelua silti. Oma viimeisin ostos taitaa olla COD, joka tosiaan toimii vain käynnistyslevykkeenä tuleville päivityksille ja asennushelvetille, kuten MasterTK totesikin fyysisten pelien nykyään olevan. Itse levyllä tuskin tekee mitään x-vuoden päästä, kun päivitystukea tai moninpeliä ei enää tarjota.

Latasin GamePassin kautta Forza 8:n ja latauksessa kestikin pe-la. Yli 108 gigan tiedosto ja 200mb nettiliittymä yhdistettynä GamePassin tukossa oleviin servereihin oli sellainen kombo ettei peliä ihan ensihuumaan päässy testaamaan. Ei mikään menetys, sillä nyt kun peliä testasin niin piti oikein pohtia valehtevatko silmäni. Peli näyttää rumemmalta PC:llä kuin Forza Horizon 5 ja 4. Välivideot pyörivät tökkien, mutta itse peli pyörii sujuvasti 55-75 fps nykyisellä kokoonpanolla. Sitten luin ja kuuntelin ammattilaisten mielipiteet ja totta se on, peli näyttää kusiselta PC:llä. Odotellaan siis 3kk kunnes ajurit ja päivitykset saavat raudasta kaiken irti.

Aiemmin toivon strukturoituja kisoja ja en pitänyt hiekkalaatikko tyylisestä Horizonista, mutta nyt sitä jotenkin kaipasi. Tiedän silti, että pidän pidemmän päälle enemmän tiivistä paketista, kuin ADHD tyylisestä Horizon tykityksestä, josta on vaikea saada kiinni mitä seuraavaksi lähtisi suorittamaan. Valinnanvapaus ahdistaa.

Itse pelattavuus oli realistisempaa verrattuna Horizoneihin ja siten tylsempää. Pitää olla itselle rehellinen ja tykkään todellakin enemmän arcademaisesta Horizonista jossa voi paukuttaa mutkiin isosti ja auto oikeasti kääntyy kun käännät rattia. Nyt pitää Hamiltonina hieroa sekunnin kymmenyksiä jarrutuslinjoja hakien. Ehdin jo poistaa Horizonien asennukset, kun kovolta loppui tila tätä asentaessa, mutta saattaa olla että itselle Horizon on se autopelisarja josta lopulta eniten nautin.

Nippelitietona vielä TK:n pohdintaan mistä Walmartin liikevaihto tulee:

-Vain 58% ruuasta, jos sitä paskaa nyt ruuaksi voi sanoa mitä USA:ssa ihmiset suuhunsa pistävät. Loput sitten rynnäkkökivääreistä Nintendon konsoleihin.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/68/image_2023-10-15_213532948.png)edit: vastataan vielä Lantun räppeihin. Tärkein huomio mielestäni on tuossa sisällön laadussa, korona meemin aikaan Netflix paskoi kuvanlaadun ja myöhemmin nosti vielä hintoja, sekä blokkasi lopulta tilien jaon. Lopetin kalleimman tilauksen suoraan. Ikävää, mutta piratisoituna saat parempaa laatua kuin maksamalla kalliista striimistä. Kapitalisimin etuna on luova tuho, paskat tuotteet kuolee lopulta. Ei Microsoftikaan voi liikaa nostaa hintoja, tai kuluttaja lopettaa palvelun käytön. Disney sekoitti soppaan omia arvojaan ja alkoi opettamaan kuinka elää ja kas kummaa kuluttajat äänestivät lompakolla. Sama uhka koskee kaikkia palveluita, kilpailu on kovaa ja lopulta pitää kilpailla sillä lisäarvolla, jota palvelu kuluttajalle tuo. Lopulta kuluttaja voittaa, vaikka hetkittäin se ei siltä näytä.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Sharkie - 21.10.2023 08:21
Eiköhän Prismat, Walmartit ja kumppanit muutenkin ole niin turhia kauppoja kaikkeen muuhun paitsi elintarvikkeisiin, että täysin ihme miten kauan ne ovat myyneet mitään elektroniikka. Kuka niistä ostaa jotain vaatteita, televisioita tai pelejä? Ei niiden kuolemiseen Gamepassia tarvita.

Huvittavasti näin saman tien toisaalla netissä kuvatodisteita, että Sneikki on käynyt ostamassa Citymarketista viimeisimpiä huippupelejä fyysisinä. Checkmate, atheists!

Lantun pyhä viha kapitalismia kohtaan on osittain perusteltua, mutta näkisin itse että pelaajat hyötyvät kun yhdellä omistajalla on monta IP:tä ja näin pystyvät tarjoamaan edullisella tilausmaksulla koko kirjaston pelaajalle.

Tästä Gamepass-asiasta sanoisin vielä, että palvelu on tosiaan viime vuodet ollut todella kova diili pelaajille. Pelkään kuitenkin, että pitkällä tähtäimellä voi tulla kuoppia tiellä videopelinirvanaan.

Jos siis katsotaan leffojen ja sarjojen suoratoisto-/tilausmallia, niin ei ole tainnut nimenomaan kestävästi yhtälöä ratkaista vielä kukaan. Hyvällä tarjonnalla / oikeilla eksklutuotannoilla ja sopuhinnoilla saa kyllä niitä tilaajia, mutta takkiin tulee silti ja juhlat loppuu jossain vaiheessa. Vähän aikaahan tuossa oli ihanaa kuluttajalla, mutta nyt hinnat sen kun nousee ja sisältötarjontoja leikataan useassa palvelussa, kun hommasta koitetaan tehdä epätoivoisesti kannattavaa. Onhan striimaus edelleen huomattavasti miellyttävämpää kuin esim. waretus, mutta jos vaikkapa median/taiteen säilymisestä välittää, striimausmalli on kaukana ongelmattomasta. Eli mikä tahansa asia voi milloin tahansa kadota palveluista eetteriin säästösyistä.

Ennustan pelien tilauspalvelujen menevän samaa draamankaarta. Gamepassissa esimerkiksi ollaan vielä siinä vaiheessa, että hinta on halpa ja MS painaa koko ajan rahaa sisään pyrkiessään maksimoimaan tilaajakasvun. Mahtavaa kuluttajille, mutta ei taatusti kestävää. Jossain vaiheessahan Xboxilla on ennustettu, että Gamepass-tilaajat kaikilla alustoilla ylittäisi 100 miljoonaa vuoteen 2030 mennessä - ja tähän Phil Spencer on nähtävästi (Activisioniin liittyvissä istunnoissa?) todennut, että ei tule riittämään mihinkään. "I can fairly safely say that if we do not make more progress than this off of console, we will exit the gaming business. If this were the outcome, we would – I don't believe we'd still be in the business."

Tässähän on toki se mahdollisuus, että mestari on koettanut saada markkinatilanteen näyttämään vaikeammalta kuin se on, jotta laki heltyisi ja hyväksyisi lisää jättiyrityskauppoja, mutta tuskin tuo nyt ihan pelkkää kuumaa ilmaakaan on. Eli hinnat jatkanee ainakin nousuaan, ja jos pelaajia ei tule tarpeeksi, saattaa leikkausliikkeitä olla luvassa. Ja siinä vaiheessa halvan tilausilottelun kääntöpuoli peleistä alana välittävälle onkin sitten se, että yhteen koriin kasatuista munista, eli pelistudioista ja niiden tuotoksista, aika moni voi lentää ronskisti roskiin.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: JayeizH - 21.10.2023 10:11
En nyt väitä etteikö tulevaisuus lopulta olisi verkossa, mutta kyllä siinä pieni kupla on ympärillä jos ihmettelee miksi Prismat jne. menestyy (ei sillä että meikä ei olisi laudan virallinen boomer). Jos ei ole henkilökuntaa joka tekee ostokset omasta puolesta, se on arjen helppoutta että saat haettua kaikki samasta kaupasta ja vielä ehkä ilman sitä että kakarat roikkuu nilkoissa. Kivijalka liikkeet tuskin kuolee kokonaan vielä sataan vuoteen. Totta kai maailmassa on ns. diginatiivejakin jotka tekee kaikki ostoksensa Amazonista ruokaa myöten. Mutta alle kolme kymppisissäkin löytyy edelleen porukkaa jotka vierastaa digitaalista asiointia. Ja en heitä oikein voi syyttääkään joidenkin verkkokauppojen käytettävyyden perusteella.

Jos ajatellaan peliosastoa, niin ne ovat itseasiassa jopa kasvaneet kivijalka myymälöissä viimeisen 10v sisään. Toki esim. porukkaa on poistunutkin markkinoilta, mutta sehän on juuri näiden hypermarkettien parantuneen valikoiman syytä. Sinänsä se on sääli. Jos vain on mahdollisuus, käyn ostamassa pelit Tikkurilasta VPD:stä ihan tuen vuoksi. Mutta se on niin pirun helppoa ottaa se peli sieltä Prismasta (tulee bonuksetkin ;)  :lol: ).
Lisäksi pelien ympärille ympärille on tullut myös tietynlainen kulttuuri joka ulottuu palstojen ulkopuolelle, josta on kasvattanut mm. oheiskauppaa (meikäkin osti herätysostoksena GameBoy lasinaluset ;D ). Ja kyllähän meistä kaikki varmasti muistaa kuinka helvetin hienoa kakarana oli astua heikommallekin peliosastolle tai pelikauppaan. Se oli vain helvetin hienoa ja pää meinasi räjähtää kun oli hiukan säästänyt ja nyt saisi ostaa minkä pelin haluaa. Se fiilis hyvät herrat, sitä ei verkossa saa. Ja se fiilis on myös aika hyvä markkinointi kikka. Menetkö selailemaan verkon valkoista listaa, vai menetkö hypistelemään kaupaan koteloita pelikrääsän keskelle. Kakaroihin ja kakaran mielisiin (onko ne niitä boomereita?) se vain iskee.

Pelit tulee totta kai siirtymään verkkoon jossain vaiheessa, jos meno jatkuu samanlaisena. Mutta kuten täälläkin puheista kuulee, Switchin pelit eksyy kivijalankuolemaa ennustavillekin fyysisenä hyllyyn. Eli onko kyse jakelusta vai helppoudesta? Nintendo on ainakin huhujen mukaan tuomassa kortit NS2:nkin, joten todennäköisesti 2030 ostetaan edelleen Nintendon pelejä pitkälti fyysisillä korteilla. Mutta ongelma on ehkä se että harva konsolijulkaisija haluaa edistää fyysistä jakelua, koska siitä jää vähemmän käteen. Joten Sony ja/tai MS tuskin pistää kehitysrahoja paremman fyysisen median kehitykseen.
DF:n John Linneman napisee digitaalisen jakelun miinuksista ja fyysisen jakelun plussista melkein viikoittain ja välillä kuulee hyviä vertailuja kun esim. CoDit saa alelaarista 10-20€ niin verkossa hinta on edelleen 59,90€-69,90€. Joten julkaisijat tulevat rampauttamaan entisestään fyysistä jakelua ja edistämään digitaalista jakelua. It's just business.

Mutta älkää peljätkö, fyysiset liikkeet voi hyvin varsinkin jos puhutaan ei-digitaalisista tuotteista.


Otsikko: Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Partajeesus - 21.10.2023 11:03

DF:n John Linneman napisee digitaalisen jakelun miinuksista ja fyysisen jakelun plussista melkein viikoittain ja välillä kuulee hyviä vertailuja kun esim. CoDit saa alelaarista 10-20€ niin verkossa hinta on edelleen 59,90€-69,90€. Joten julkaisijat tulevat rampauttamaan entisestään fyysistä jakelua ja edistämään digitaalista jakelua. It's just business.


Ja eroja on uusien pelien hinnoissakin. Hyvä esimerkki eilen julkaistu spider man 2 jota saa cittarista plussa kortilla 59,99e ja samaan hintaan myy ainakin myös gigantti.
Perus digi versio storessa 79,95e.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 21.10.2023 14:29

DF:n John Linneman napisee digitaalisen jakelun miinuksista ja fyysisen jakelun plussista melkein viikoittain ja välillä kuulee hyviä vertailuja kun esim. CoDit saa alelaarista 10-20€ niin verkossa hinta on edelleen 59,90€-69,90€. Joten julkaisijat tulevat rampauttamaan entisestään fyysistä jakelua ja edistämään digitaalista jakelua. It's just business.


Ja eroja on uusien pelien hinnoissakin. Hyvä esimerkki eilen julkaistu spider man 2 jota saa cittarista plussa kortilla 59,99e ja samaan hintaan myy ainakin myös gigantti.
Perus digi versio storessa 79,95e.

Toisaalta pienellä kikkailulla saa Xboxille uudetkin pelit diginä 30-50e hintaan Argentiinasta. Ainakin siihen asti kunnes ei saakaan enää :)

Edit: Tosin nyt tuli ekaa kertaa vastaan koodi, jota ei voinut lunastaa VPN:n ja muun regionin tilin kanssa. Piti tehdä argentiina gamertag ja sitten toimi VPN:n kanssa. Sinänsä ei väliä, kun peliä voi pelata millä profiililla vain. Onko Scarfille tapahtunut vastaavaa? Oli kyllä vanhempi peli, Thumper (2016), että en tiedä voisiko johtua siitä. Samalla ostin Risk of Rain 2 ja se meni nätisti läpi.


Otsikko: Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 27.10.2023 10:20

DF:n John Linneman napisee digitaalisen jakelun miinuksista ja fyysisen jakelun plussista melkein viikoittain ja välillä kuulee hyviä vertailuja kun esim. CoDit saa alelaarista 10-20€ niin verkossa hinta on edelleen 59,90€-69,90€. Joten julkaisijat tulevat rampauttamaan entisestään fyysistä jakelua ja edistämään digitaalista jakelua. It's just business.


Ja eroja on uusien pelien hinnoissakin. Hyvä esimerkki eilen julkaistu spider man 2 jota saa cittarista plussa kortilla 59,99e ja samaan hintaan myy ainakin myös gigantti.
Perus digi versio storessa 79,95e.

Toisaalta pienellä kikkailulla saa Xboxille uudetkin pelit diginä 30-50e hintaan Argentiinasta. Ainakin siihen asti kunnes ei saakaan enää :)

Edit: Tosin nyt tuli ekaa kertaa vastaan koodi, jota ei voinut lunastaa VPN:n ja muun regionin tilin kanssa. Piti tehdä argentiina gamertag ja sitten toimi VPN:n kanssa. Sinänsä ei väliä, kun peliä voi pelata millä profiililla vain. Onko Scarfille tapahtunut vastaavaa? Oli kyllä vanhempi peli, Thumper (2016), että en tiedä voisiko johtua siitä. Samalla ostin Risk of Rain 2 ja se meni nätisti läpi.

Jotain ongelmaa oli joskus jonkin koodin kanssa, mutta VPN:ää vaihtamalla prosessi meni lopulta läpi.

Alan Wake II olisi muuten Islannin Xbox Storessa 38 euroa, eikä VPN:ää tarvita ollenkaan.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 01.11.2023 03:25
Xbox alkanut blokkaamaan epävirallisia lisälaitteita. Vieläkö Scarfilla toimii Titan Two vai mikäs adapteri se olikaan. Itsellä on jossakin laatikossa adapterit, joten en ole ehtinyt vielä testaamaan.


Otsikko: Vs: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Scarf - 01.11.2023 08:52
Xbox alkanut blokkaamaan epävirallisia lisälaitteita. Vieläkö Scarfilla toimii Titan Two vai mikäs adapteri se olikaan. Itsellä on jossakin laatikossa adapterit, joten en ole ehtinyt vielä testaamaan.

Toimii, koska adapteri käyttää MS:n omaa ohjainta todentamiseen. Samasta syystä XIM:ien pitäisi edelleen toimia.

Tämä ohjainadapterien toimiminen oli yksi syistä, miksi olen suosinut Xboxia, joten jos MS nyt tosiaan on menossa samaan suuntaan Sonyn kanssa, niin voi olla, että tämä on viimeinen konsolini. Voi suosiolla siirtyä PC:lle ensi genissä. Ja mikäli Titan Two lakkaa toimimasta joskus, niin heitän konsolin samantien ikkunasta pihalle.


Otsikko: Re: Xbox - One, Series S/X & Game Pass
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 19.12.2023 15:36
Pitipä ostaa Baldur's Gate 3 kun oli niin halvalla. 13e maksoi NIGERIA koodi :D

Vähän piti taistella, että sai lunastettua koodin, mutta onnistu lopulta. Joutui tekemään erikseen Nigerialaisen Xbox-tilin ja aktivoimaan sillä.