Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin?  (Luettu 3384 kertaa)
Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « : 17.07.2007 00:13 »
SOJ Jäsen Viestejä: 46 Basaaripisteet: 0 Profiili Ennustuksia on niin mukava aina katsoa jälkeenpäin. Mentiinkö pahasti metsään vai eikö edes ajateltu mihin voidaan yltää. Tällä kertaa Iwata on mennyt letkauttamaan, että Wii tulee elinkaarensa aikana viemään PS2:lta pystin maailman eniten myyneenä konsolina. Alku näyttää Wiillä ainakin hyvältä, mutta riittääkö kiinnostus vähintään sen 5-6 vuotta? Sen verran meinaa ainakin tarvisi myydä hyvällä tahdilla konsolia, että noihin lukemiin päästään. Iwatan kommentti vetää maton ainakin niiden epäilyjen alta, että Wiin elinkaareksi olisi suunniteltu vain joku 3 vuotta ja uutta HD-Wiitä olisi tulossa ulos _paljon_ Sonyn ja Microsoftin seuraavia ennen.

Itse oikeastaan voisin melkein uskoakkin Iwatan väittämän. PS3 ja XO ei varmasti tule jäämään Cuben ja Boxin n. 20M myynteihin, mutta myöskin pelaaminen on levinnyt Wiin myötä laajemmalle porukalle, ja voin melkein vannoa että tämän sukupolven konsoleita tullaan myymään reilusti enemmän kuin edellisen. No, heittäkää omia arvioitanne. Seurataan tilannetta vuosien vieriessä ja nauretaan arvioillemme 5 vuoden kuluttua. Ja jos Wii (tai joku muu) tulee yltämään noihin lukuihin, niin on myös kiva ottaa selvää, että millä keinoilla sinne päästiin ja missä vaiheessa ratkaisevat kortit lyötiin pöytään.


« Viimeksi muokattu: 17.07.2007 00:22 kirjoittanut SOJ »
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #1 : 17.07.2007 02:15 »
FindRb Jäsen Viestejä: 85 Basaaripisteet: 0 Profiili
ällä kertaa Iwata on mennyt letkauttamaan, että Wii tulee elinkaarensa aikana viemään PS2:lta pystin maailman eniten myyneenä konsolina.
No kovat on ainakin tavoitteet.

Itse en kyllä usko, että Wii menee Pleikka kakkosesta ohi joku päivä.
Ehkä, mutta tuskinpa.
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #2 : 17.07.2007 07:54 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Henkilökohtaisesti en tähän usko. Syy on se, että Wiin elinkaari ei tule olemaan niin pitkä kuin PS2:lla. Nintendo tuonee nopeammin markkinoille Wii 2.0:n kuin mitä Sony toi PS2:n ensimmäisen Pleikan seuraajaksi. Näin minusta vain tuntuu. Nintendo tarvitsisi tulevaisuudessa myös erittäin vahvan kolmansien pelitalojen laatupelien tarjonnan. Niiden tekemiseen se ei voi juurikaan vaikuttaa.

Wii voittaa konsolisodan (käsikonsolit pois lukien) 60-70 miljoonalla myydyllä laitteella, kuuluu ennustukseni.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #3 : 17.07.2007 11:13 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Minä itseasiassa uskon että Wii voi päästä hyvinkin PS2:n myynteihin. Tämä uskomus siksi kun huomasimme Nintendon suunnan E3 messuilla. Ollaan niin kaukana jo normaalista pelimarkkina segmentistä että myynnit nousevat jo sen vuoksi useaan kymmeneen miljoonaan. Jos Nintendo vain pystyy iskemään itsensä läpi tuolla casual ja healt/ohjelmisto jne. puolella, sekä pystyy tuomaan hard-core pelaajille pelejä, 100 miljoonaa myytyä konsolia ei mielestäni ole liioiteltua.

Tämä tehtävä Nintendolle on kyllä todella haastava. Heillä olisi oikeasti lähes kolme rintamaa missä taistella: casual, healt, ja hardcore (jännää kuinka kaikki pitää kirjoittaa englanniksi). Jos Nintendolla olisi kolmansien osapuolien tuki tämä saattaisi onnistua, mutta 3rd party hc-pelit menevät pidemmälti X360:lle ja PS3:lle ja healt rintamalle tuskin lähtee moni joten apua Nintendo saa vain näissä casual peleissä.

Mutta siitä olen aika varma että Nintendo alkaa oikeasti jättäytymään lähi tulevaisuudessa tästä "tosi pelaajien" bisneksestä pois, ja jatkaa tuola casual ja healt puolella. Ja onhan se ymmärrettävää, sieltähän se rahat saa. Riippuuhan tämä tietysti siitäkin että kuinka Wiin lumo vielä tehoaa 2-5 vuoden päästä, mutta jos Nintendo sen saa pidettyä korkealla, entiseen ei ole palaamista.

Eli kyllä, maalailen tässä hautajaisia Mariolle, Linkille, Samukselle ja koko Nintendon katraalle. Tuskin Nintendo hahmojaan täysin hautaa kun niillä on niin suuri markkina-arvo, mutta en oikein näe tilaa hahmoille Nintendon nykysuuntauksessakaan....
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #4 : 17.07.2007 11:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Eli kyllä, maalailen tässä hautajaisia Mariolle, Linkille, Samukselle ja koko Nintendon katraalle.

Uusi Legend of Zelda-peli; kehitysaika noin 4 vuotta, budjetti sen mukainen.  Myy maailmanlaajuisesti 5 miljoonaa.

WiiSports 2 tai Wiin Brain Training; kehitysaika n. vuosi, budjetti alhainen. Myy maailmanlaajuisesti 5 miljoonaa.


Kummasta saa voittoa enemmän?  Onhan se tosin selvää ettei Nintendo voi monimutkaisia ja eeppisiä pelejä hylätä. Se olisi pidemmän päälle turmiollista, uskon. Mutta parin vuoden sisään tulemme varmasti näkemään light-pelejä melkoisen paljon.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #5 : 25.05.2008 20:35 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Onhan se tosin selvää ettei Nintendo voi monimutkaisia ja eeppisiä pelejä hylätä.

Kun Iwataa on haastateltu vuosikatsausten ohessa, miehen näkemys on se, että kumpiakin pelejä tarvitaan, tai muuten markkinat eivät laajentuisi. Jos Nintendo tekisi liikaa samanlaisia pelejä, yleisö tylsistyisi. Esimerkiksi Wii Sportsille ei ole rakenteilla jatko-osaa tästä syystä, ja myös sen takia että se olisi liian helppoa. Muutenkin äijän puheista sai sellaisen kuvan, että kovin montaa saman pelisarjan kahta osaa tuskin tullaan näkemään tässä polvessa. Tätä teoriaa kyllä tukee sekin, että Nintendon oma Maddeni, Mario Party, ei ole saanut vielä jatko-osaa. Eikä Nintendo tosiaan dumppaa tuotantoaan, koska Wiin myydyimmistä peleistä kaikki Wii Playta lukuun ottamatta ovat ns. "tosi"pelejä. Twilight Princesskin on nyt myynyt yli 6 miljoonaa, ja siitä tulee tällä menolla vuoden sisään kaikkien aikojen myydyin Zelda peli.

Mutta niin... jos Wii jatkaa myyntiä tällä vauhdilla, se lyö sadan miljoonan rajapyykin kahdessa ja puolessa vuodessa. DS ylittää sen tänä vuonna jos kaikki menee Nintendon (konservatiivisten) odotusten mukaan. 
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #6 : 25.05.2008 20:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jep, Nintendo ei tosiaankaan ota niin helppoa rahaa mitä jotkut luulevat.

Se olisi voinut esimerkiksi tehdä New. Super Mario Bros 2:n heti kun DS-Marion hirmuisa myyntipotentiaali paljastui.  Mutta ei, sille ei ole edes julkistettu jatkoa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #7 : 25.05.2008 21:11 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jep, Nintendo ei tosiaankaan ota niin helppoa rahaa mitä jotkut luulevat.

Yamauchin aikainen Nintendo olisi voinut ottaa, mutta Iwata on miehenä täysin erilainen. Haastattelujen perusteella hän on yksi terävimmistä liikemiehistä mitä nykybisneksessä löytyy. Hänellä on selkeä visio, hän pystyy aina perustelemaan päätöksensä, ja vielä tavalla joka joka tuntuu järkevältä. Lisäksi vastoin kuin muut todella isot pelipamput, hänellä on vuosikymmenten kokemus pelien kehittämisestä ja koodauksesta. Kannattaa lukea esim. Shigesato Itoin tekemä 11-osainen haastattelu. Todella hyvää matskua jos haluaa ymmärtää Iwatan ajatusmaailmaa:

http://www.1101.com/iwata/index.html
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #8 : 25.05.2008 21:58 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Twilight Princesskin on nyt myynyt yli 6 miljoonaa, ja siitä tulee tällä menolla vuoden sisään kaikkien aikojen myydyin Zelda peli.

Huh, enpä ole kiinnittänyt tuohon huomiota. Jotenkin oli sellainen kuva ettei peli ole niin erityisen hyvin myynyt. Hieno homma kuitenkin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #9 : 25.05.2008 22:05 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Huh, enpä ole kiinnittänyt tuohon huomiota. Jotenkin oli sellainen kuva ettei peli ole niin erityisen hyvin myynyt. Hieno homma kuitenkin.

No tietenkin tuo luku sisältää joku 800 000 Cube versiosta, mutta on se silti hyvä luku. Zeldan japanin myyntiluvuthan olivat aikamoinen pettymys Nintendolle, vähän päälle 550 000, kun Wind Wanker myi sen 720 000. Yleisesti ottaen kaikki Nintendon pelisarjat ovat kuitenkin myyneet paremmin kuin Cube-ajan vastaavat, lukuun ottamatta Advance Warssia joka on Days of Ruinin jäljiltä aikamoisessa kriisissä.
tallennettu
Re: Wiillä mahdollisuuksia yli 100M myyntiin? « Vastaus #10 : 27.05.2008 10:18 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No ainakin pelaaminen kuten sen tunnemme on kuollut.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines