Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Vuoden pelit 2015  (Luettu 11597 kertaa)
Vuoden pelit 2015 « : 01.11.2015 09:18 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Kategoriat:

- Vuoden paras peli (GOTY)
- Vuoden paras wanha peli
- Vuoden pettymys
- Vuoden yllättäjä
- Vuoden yksinoikeuspeli
- Vuoden PC-peli
- Vuoden ladattava peli
- Vuoden kannettava peli
- Ensi vuoden odotetuin peli
Huom. voit keksiä myös omia kategorioita!

Nyt kun vuosi lähenee taas kerran loppuaan, on aika tehdä vanha kunnon vuoden pelit -aihe. Laitan omat tulokseni näkyviin seuraavaan viestiin.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #1 : 01.11.2015 09:39 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Vuoden paras peli (GOTY)
Vuoden yksinoikeuspeli

Bloodbornehan se nousi lopulta itselleni vuoden peli -asemaan. Tämä From Softwaren uusin Lovecraftista ammentava peli on ollut Soulsien jälkeen oikein raikas ja toivottu tuulahdus. Peli pysyy alusta loppuun saakka erittäin laadukkaana ja rehellisesti sanoen pitää myös sisällään yhden parhaimmista taidetyyleistä, mitä on nähty yhdessäkään pelissä. Ihan mieletön peli ja on vähintään Demon's Soulsin sekä Dark Soulsin tasoinen kokemus, ehkä jopa parasta mitä Hidetaka Miyazaki on tiimeineen saanut koskaan aikaiseksi. Yksi suosikkipeleistäni, nyt ja aina.

Vuoden paras wanha peli

Pelasin Bravely Defaultin vasta nyt hiljattain ja ihastuin peliin kovasti. Kyseessä on ehkä 3DS:n paras JRPG ja vähintään Shin Megami Tensei IV:n tasoinen kokemus. Tietty pelimekaniikat saa aika helposti rikki, jos jaksaa yhtään käyttää päätään, mutta nautin silti kovasti muun muassa pelin taisteluista.

Vuoden pettymys

Dark Souls II: Scholar of the First Sin, taas kerran. Peli ei ole ollut mikään suosikkini koskaan, mutta niihin DLC-alueisiin petyin kyllä aika pahasti. Ne pitivät sisällään joitain ihan hyviä ideoita, mutta suurimmaksi osaksi tunsin silti oloni niissä tylsistyneeksi. Moni pomotaistelu oli myös yhtä tuskaa, esimerkiksi Fume Knight joka ei tuntunut ottavan osumaa sitten yhtään ja jonka hitboxit olivat jotain aivan älytöntä.

Vuoden yllättäjä
Vuoden PC-peli
Vuoden ladattava peli

Ehdottomasti sellainen hiljattain Steamissa julkaistu peli kuin Undertale. En voi muuta kuin suositella tätä jokaiselle, joka on pelannut Paper Marioja ja Mother-pelejä. Tämä on tiivistettynä eräänlainen mainittujen pelien pyhä kombinaatio, joka lainaa myös elementtejä muista peleistä kuten WarioWare ja Cave Story. Jos Bloodborne ei olisi niin selvä vuoden peli itselleni, minulla olisi kova kamppailu siitä, viekö sen tittelin MGSV vai Undertale.

Vuoden kannettava peli

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D on aika ilmeinen valinta. Toinen vanha tuttu Zelda-klassikko viimeinkin päivitettynä 3DS:lle, ei voisi enempää pyytää.

Ensi vuoden odotetuin peli

The Last Guardian. Olen odottanut tätä peliä siitä hetkestä lähtien, kun ilmoitettiin, että ICOn ja Shadow of the Colossuksen henkinen jatko-osa on tekeillä. En voi uskoa, että kaikkien näiden vuosien jälkeen he todella ovat saamassa tämän nyt valmiiksi. Wii U:n Zelda ja Persona 5 ovat myös kärjessä odotuslistalla.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #2 : 01.11.2015 17:42 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Tänä vuonna on jäänyt uskomattoman vähiin tämän vuoden julkaisujen pelaaminen. Yhden muistan suoraan, mutta muuten...en ole varma olenko ostanut yhtäkään tänä vuonna julkaistua peliä. Xenoblade Chronicles X on vielä tulossa, joten se voi lyödä itsensä pienellä säkällä suoraan tajuntaan, mutta saa nähdä. Mutta yhteen kategoriaan voin vastata hyvillä mielin:

Ensi vuoden odotetuin peli
Vielä viikko sitten olisin sanonut Final Fantasy XV. Mutta tämän viikon jälkeen vastaus on selkeästi Nier Automata. Odotan tätä suurella mielenkiinnolla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #3 : 08.12.2015 11:23 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Mulla menee kans näiden äänestely ensi viikkoon, kun saa kiiresyksyn viimein pakettiin ja pääsee pikkuhiljaa nostamaan jalkoja ylös. Moni kategoria on varmasti vaikea, kun useimmat eritoten loppuvuoden potentiaalisista huippupeleistä on jäämässä ensi vuoden puolelle, mutta toisaalta tämän ansiosta voi tulla ihan mielenkiintoisia valintoja. :b
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #4 : 09.12.2015 19:41 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Jotenkin tuota Trophy-listaa katsomalla näyttäisi siltä, että tänä vuonna tuli pelattua aika vähän eri pelejä ja aika meni pitkien eepoksien tahkoamiseen. Yritetään silti nyt vastata jotain..



Vuoden paras peli (GOTY)

Paras vastaus tähän lienee Witcher 3. Kyllä se tarina vaan oli jotain upeaa näin Witcher-fanille. Moni on valittanut teknisestä toteutuksesta tai pelimekaniikoista, mutta kyllä se tarina ja ympäristöt/tunnelma oli tässä vain jotain totaalisen upeaa monin paikoin. Todella hienoja kohtauksia ja sellaisia fiiliksiä, mitä ei kovin usein peleistä nykyäänkään saa.


Vuoden paras wanha peli

Hotline Miami oli paljon parempi kuin oletin. Äärimmäisen tiukkaa toimintaa ja timanttinen soundtrack. Ei tässä nyt tule oikein muitakaan mieleen. Ilmaiseksi sain joskus PS Plussasta, mutta vasta alkusyksystä tuli väännettyä läpi.


Vuoden pettymys

Ainoa oikea vastaus on Batman: Arkham Knight. Rocksteadyltä iso pettymys. Peli oli liian keskinkertainen Arkham-sarjan peliksi. Lisäksi jotkin aivan raivostuttavan huonosti suunnitellut osa-alueet nostivat ajoittain tuskan hien pintaan. Juoni mitäänsanomaton. Myin pois.


Vuoden yllättäjä

...

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Vuoden yksinoikeuspeli

Eiköhän se ole Bloodborne kuitenkin. Yksinoikeuspelit olivat vähän harvassa tänä vuonna PS4:lla ja muilla ei tullut juuri pelattua. Ei ne Souls-pelit ole edelleenkään mitään mun kaikkien aikojen lemppareita, mutta kyllähän tämä maistui. Kunniamaininta pitänee antaa The Order: 1886:lle, joka oli puutteistaan huolimatta erittäin viihdyttävä ja huikea visuaalinen kokemus.


Vuoden ladattava peli

En ole vielä pelannut, mutta arvaanpa sen olevan Yakuza 5. Parhautta.


Ensi vuoden odotetuin peli

Kenties tylsä vastaus, mutta tämä lienee Uncharted 4. Ensi vuonna tulee ihan tolkuttomasti todella upean näköisiä pelejä, mutta Unchartedia kohtaan odotus lienee kovin. Julkaisuun ei ole enään niin kauaa aikaa ja viimeinkin nähdään päätös ND:n quadtrilogylle. Kunniamaininnat: Rise of the Tomb Raider, Zelda Wii U, Mass Effect: Andromeda ja moni muu..


« Viimeksi muokattu: 10.12.2015 15:21 kirjoittanut despo »
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #5 : 09.12.2015 21:08 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)

Bloodborne. Parhaita pelejä ikinä ja mahdollisesti myös paras Souls-peli, minkä DLC:n läpipelaaminen varmistanee, kunhan jaksan sen hankkia. Myös ensimmäinen peli, josta olen jaksanut hankkia Platinium Trophyn.

Vuoden pettymys

MGS5. Alunperin ei ollut mitään odotuksia Kojiman touhuihin, mutta Ground Zeroes sai lopulta kuitenkin innostumaan sen verran, ettei tuohon kaikken potentiaalin ryssimiseen voi olla muuta kuin pettynyt.

Ensi vuoden odotetuin peli

Dark Souls III. Street Fighter V ja Persona 5 kiinnostavat myös.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #6 : 10.12.2015 15:15 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Vuoden paras peli (GOTY)
Bloodborne on parhautta.

Vuoden paras wanha peli
Wasteland 2
Kaipa tämä lasketaan vanhaksi peliksi. PS4:lle tuli Director's cut versio. Buginen ja kaatuileva paska, mutta silti pelasin 50+ h ja läpi.

Vuoden pettymys
Last Guardian. Olin jo siinä uskossa, että tämä olisi oikeasti kuopattu. Pettyms oli suuri, kun uutta traileria puski esiin.

Vuoden yllättäjä
MGSV
Vaikka pelissä on edelleen paljon paskuutta, yllätyin että siitä on saatu edes pelattava. Olisin uskonut, ettei peliä voisi pelata ja Kojima heiluttelisi 20h kameraa jokaisessa mahdolisessa kulmassa. No kameranheiluttelua on, mutta onneksi vain lyhyehköjä pätkiä.

Vuoden yksinoikeuspeli
Bloodborne on parhautta.

Vuoden ladattava peli ja vuoden moninpeli
Rocket League. Tämä tuli aika puskista ja vakuutti kyllä heti. Moninpelinä aivan kuningas.

Ensi vuoden odotetuin peli
Dark Souls 3
Play-Asia
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #7 : 19.12.2015 12:21 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Vuoden peli

Onhan se Bloodborne. Olen nyt tuota GOTY-versiota pelannut ja tuo lisärikin on täyttä parhautta. Jo eka bossi oli aivan helvetin eeppinen ja sen jälkeen tuleva alue Souls-sarjan parhaimmistoa. Aivan uskomaton tyylinäyte koko peli ja ei mikään muu peli pääse lähellekään tunnelmassa ja tyylikkyydessä. Aivan timanttia.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #8 : 19.12.2015 13:17 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)
MGSV (runner up: Batman: Arkham Knight)
Mitäpä tästä sanomaan mitä ei olisi jo sanottu. Ei tarinallisesti yhtä mielenkiintoinen kuin vaikka Ground Zeroes, mutta muuten aivan mahtava leikkikenttä täynnä puuhailtavaa ja kikkailtavaa. Pelattavuus ja yleinen tuntuma 5/5. Klassikko.

Vuoden paras wanha peli
Driveclub (runner ups: Megaman X2, TLOU: Remastered)
En olisi ikinä uskonut, että sanon 30fps ajopelistä mitään hyvää. Poikkeuksen tässä tekee se, että Driveclubin ajotuntuma vaan on niin nautinnollinen että ei edes huvita pelata mitään Forzaa tai muuta. Oli 60fps tai ei, tässä on paras ajopeli ikinä.

Vuoden pettymys
Journey (PS4-versio)
Tämän piti olla joku huippupeli arvostelujen mukaan. Didyy.

Vuoden yllättäjä
Minua ei voi yllättää, tiedän nämä jutut jo sen verta hyvin.

Vuoden yksinoikeuspeli
Splatoon (runner up: Uncharted: The Nathan Drake Collection)
Eipä juuri muita yksinoikeuspelejä tullut pelattua ja tämä oli ihan hyvä ainakin. Yksinpelin loppupomo varsinkin sai hymyn huulille - yksi parhaita bosseja ikinä

Vuoden PC-peli
PC:lle ei julkaistu tänä vuonna (eikä kyllä julkaista tulevina vuosinakaan) yhtään hyvää peliä.

Vuoden ladattava peli
Fast Racing Neo (runner up: Rocket League)
Parhaimmillaan F-Zeron vertaista menoa. Ei tämä kyllä mikään F-Zero GX 2 ole, mutta omassa tyylilajissaan oikein onnistunut peli.

Vuoden kannettava peli
The Legend of Zelda Majoras Mask 3D
Eipä ole muita "uusia" pelejä tullut pelattua. Tää on pitkään ollut minun kaikkien aikojen suosikkiyksinpeli. Kumma kyllä ei ole kolahtanut ihan samalla tavalla kuin ennen, pitääköhän miettiä listat uusiksi? No pitää kuitenkin pelata tämä 3D versio loppuun ensin.

Ensi vuoden odotetuin peli
Zelda Wii U
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #9 : 21.12.2015 10:45 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)
Xenoblade X Mikään tämän vuoden parhaista peleistä ei ollut ihan niin hyvä kuin odotin, vaikka todella hyviä olivatkin. Bloodborne oli sisällöltään vähän kuin demo ja ruudunpäivitys täysin ala-arvoinen. MGS V:ssakin olisi ollut potentaalia loputtomasti enemmäkin. Super Mario Makerinkin ja uuden Codinkin voisi heittää tämän vuoden parhaiden pelien joukkoon. Meinasin ensin antaa MGS V:lle ääneni, mutta viime yön Xenoblade sessioiden jälkeen annan ääneni Xenoblade X:lle. Kaukana täydellisestä pelistä, mutta uppoo itselleni kuin nyrkki perseeseen.

Vuoden paras wanha peli
Driveclub Mikään muu peli ei ole saanut yhtä paljon muuttamaan ennakkoluuloja kuin tämä. Paras autopeli koskaan. Myös Divinitylle ja Wasteland 2:lle ääni.

Vuoden pettymys
Witcher 3 Saskan postaaman Journeykin olisi ollut hyvä vaihtoehto tähän, mutta se ei varsinaisesti pettänyt, koska se oli odotetusti tekotaiteellista paskaa, niin kuin kaikki tuollaiset pelit. Witcher 3 sen sijaan iski vyön alle pahemman kerran. Loistavia hahmoja, loistavia tarinoita, mutta lähes kaikki muu olikin keskinkertaista tavaraa. En edelleenkään tajua open world -pelejä, joissa ei ole mitään syytä tutkia mitään. Nopeammin pääsisi tarinassa eteenpäin, jos pelistä olisi tehty Wither 2 -tyylinen putki. Dragon Age 3:kin parempi peli.

Vuoden Yllättäjä
Black ops 3 on yllättävän hyvä, vaikka Treyarch on aina tehnytkin parhaat Codit. Parissa aiemmassa osassa oli menty yksi askel eteenpäin ja viisi taaksepäin. Nyt viimeinkin lähes kaikki palaset on onnistuttu tekemään oikein. Kenttäsuunnittelu ei ole enää kasa randomilla kasattua romua, puolet tavaroista ei ole hyödyttömiä tai vastaavasti täysin rikkinäisiä, ranked arena mode on hyvin toteutettu, respat varsinkin tiimillä pelatessa on erinomaiset, AW:ssa ollutta uskomatonta sähellystä on nerfattu kunnolla, eikä mitään Mario Kart -laatikoita taivaalta jne. Lisäksi näyttää ja kuulostaa kivalta. Vois lakata ostamatta muiden kuin Treyarchin tekemiä Codeja.

Vuoden yksinoikeuspeli
Bloodborne Koska tuli niin puun takaa.

Vuoden PC-peli
PC:lle ei julkaistu tänä vuonna (eikä kyllä julkaista tulevina vuosinakaan) yhtään hyvää peliä.


Vuoden ladattava peli
Kaikki ladattavat pelit on paskaa.

Vuoden kannettava peli
Monster Hunter 4 Majoras Maskille äänen antaminen on huijausta, joten annetaan tälle.

Ensi vuoden odotetuin peli
Dark Souls 3


« Viimeksi muokattu: 21.12.2015 12:47 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #10 : 21.12.2015 15:36 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW - Vuoden paras peli (GOTY)
Bloodborne
Bloodborne iski todella kovaa, meni varmaan Top 10 of all time minulla. Oli käytännössä ensimmäinen Souls-pelini

- Vuoden paras wanha peli
Earthbound
Koska sain viimeinkin hankittua isoboksisen alkuperäisjulkaisun.

- Vuoden pettymys
Animal Crossing: Amiibo Festival
Joku kunnon amiibo-peli tai kunnon Animal Crossing olisi kelvannut, nyt ei tullut kumpaakaan.

- Vuoden yllättäjä
Destiny: The Taken King
Tykkäsin viime vuonna Destinystä kympillä, sitten iski kyllästyminen. Olin ilmoisesti yllättynyt, kun Taken Kingissä oli paljon uudentyyppistä pelattavaa: questeja oli niin paljon että hädin tuskin pystyi päättämään mitä pelaa ensin.

- Vuoden yksinoikeuspeli
Xenoblade Chronicles X
Bloodbornekin on toki yksinoikeus, mutta sanotaan Xenoblade koska se on laatunsa ja genrensä puolesta  merkittävämpi Wii U:lle.

- Vuoden PC-peli
StarCraft II: Legacy of the Void
Eh, en ole pelannut yhtään joten ei varmaan pitäisi äänestää, mutta StarCraft II:n aiempien osien perusteella voinen sanoa tämän.

- Vuoden ladattava peli
Fast Racing NEO
Viihdyttävää menoa, mutta ei tämä F-Zero-nälkää poista.

- Vuoden kannettava peli
The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D
Kannettava pelaaminen on jäänyt aika vähälle huomiolle, mutta Majora's Maskin kasvojenkohotus oli varmaan parasta tänä vuonna.

- Ensi vuoden odotetuin peli
The Legend of Zelda
Helposti vuoden peli tulossa, pitää vain jännittää tuleeko se Wii U:n lisäksi myös NX:lle.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #11 : 21.12.2015 15:51 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Vuoden paras wanha peli
Driveclub (runner ups: Megaman X2, TLOU: Remastered)
En olisi ikinä uskonut, että sanon 30fps ajopelistä mitään hyvää. Poikkeuksen tässä tekee se, että Driveclubin ajotuntuma vaan on niin nautinnollinen että ei edes huvita pelata mitään Forzaa tai muuta. Oli 60fps tai ei, tässä on paras ajopeli ikinä.

Vuoden paras wanha peli
Driveclub Mikään muu peli ei ole saanut yhtä paljon muuttamaan ennakkoluuloja kuin tämä. Paras autopeli koskaan. Myös Divinitylle ja Wasteland 2:lle ääni.



Mitä täällä tapahtuu? Jaksoin kerran kokeilla sitä jotain ilmaisversiota. Yli kaksikymmentä vuotta vanha Daytona USA:kin näyttää paremmalta, koska se pyörii sulavasti. 30fps ajopeli = paskaa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #12 : 22.12.2015 22:12 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Vuoden paras peli (GOTY)
Batman: Arkham Knight oli harvoja pelaamiani vuoden 2015 pelejä, mutta hyvä pelihän se oli. Olisi ihan hyvin voinut olla vuoden peli, vaikka olisin kaikki tänä vuonna julkaistut pelit läpäissyt.


Vuoden paras wanha peli
Driveclub saa minunkin ääneni. Ei haittaa 30fps. Iso plussa kehittäjän tuesta vielä tässä vaiheessa. Päivityksiä ja DLC:tä tulee säännöllisesti.

Vuoden pettymys
En pettynyt mihinkään.

Vuoden yllättäjä
Mikään ei yllättänyt

Vuoden yksinoikeuspeli
En osaa sanoa.

Vuoden PC-peli
En ole juuri mitään tähän kategoriaan sopivaa pelannut.

Vuoden ladattava peli
En tainnut pelata yhtään ladattavaa peliä

Vuoden kannettava peli
En pelaa käsikonsoleilla.

Ensi vuoden odotetuin peli
Vaikea valinta Mass Effect: Andromedan ja Halo Wars 2:n välillä, mutta ääni menee Halo Wars 2:lle. Oli ihme, että pelisarja edes sai jatkoa. Juuri mitään siitä ei tiedetä, mutta odotuslistan kärjessä on.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #13 : 30.12.2015 23:27 »
Sir Kiljaos Jäsen Viestejä: 1 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)
Fallout 4 (runner up: Xenoblade Chronicles X, Pillars of Eternity, Cities Skylines, Batman: Arkham Knight)
Tätä peliä odotin kovasti ja en pettynyt. Kunnon seikkailemista ja vapautta kuten Fallout 3:ssa, New Vegasissa ja The Elder Scrolls- peleissä, lisäksi aseiden ja omien siirtokuntien rakentelu ja craftaaminen on hauskaa. Maailma on myös paljon monipuolisempi ja yksityiskohtaisempi kuin edellisissä osissa. Vaikka grafiikat eivät olekkaan maailman parhaat, on silti maailma hienon näköinen. Dialogit ovat tosin paljon yksinkertaisempia ja tylsempiä kuin aiemmissa osissa ja perinteisiltä Bethesdan bugeilta ei olla vältytty. Sentään mitään kokokaan pelin hajottavia bugeja ei itselleni ainakaan ole tullut vastaan PS4- versiossani. Kaikenkaikkiaan peli on saman tyylistä meininkiä kuin Fallout 3:ssa ja New Vegasissa, mutta kaikkea ollaan huomattavasti parranneltu (vaikka parantamisen varaa pää-juonen ja dialogien suhteen on). Muita tämän vuoden parhaiksi peleiksi sanottuja pelejä kuten Witcher III:sta, Metal Gear Solid V:sta ja Bloodbornea en itse ole vielä pelannut, joten en pysty sanomaan ovatko nämä parempia kuin Fallout 4, joten itselleni tämä on selvä valinta.

Vuoden paras wanha peli
Grand Theft Auto V, PC-versio
GTA5:n hankin alunperin Xbox 360:lle vuonna 2013 heti kun se tuli, ja tästä tuli heti yksi lempipeleistäni. PC-versiota saimmekin odottaa aika kauan, mutta tämä ei tuottanut pettymystä. PC-versiossa peli on entistäkin parempi lisäyksineen ja parannuksineen, ja parhainta on myös se että tämän moninpeli-moodia GTA Onlinea pystyy paljon helpommin pelaamaan, ilman Xbox Liven tai PS Plus:san maksamista.

Vuoden pettymys
Batman: Arkham Knight
Peli oli silti hyvä ja pidin siitä kovasti, mutta tämä silti tuntui pettymykseltä verrattuna Arkham Asylumiin ja Arkham Cityyn jotka olivat yllättävän loistavia. Sitä jotain Arkham Knightista puuttui, en osaa tarkemmin selittää.

Vuoden yllättäjä
Cities Skylines
Itselleni Cities Skylines tuli aika yllätyksenä. Alunperin luulin tämän olevan jatkoa Cities XXL- sarjalle, mutta tämä onkin henkistä jatkoa suomalaisen Colossal Order:in Cities in Motion- sarjalle, ja ennenkaikkea uusi, loistavasti tehty kaupungin rakentelu- peli. Ei todellakaan samanlainen pettymys kuten vuoden 2013 SimCity reboottaus.

Vuoden yksinoikeuspeli
Xenoblade Chronicles X
Wii U:lla en ole tänä vuonna paljon pelannut, mutta tämä muuttui Xenoblade Chronicles X:n myötä. Peli vaikutti kiinnostavalta heti kun tästä tuli nähtyä julkistus videoita, ja loistava peli tästä tulikin. Itse en silti innostunut pelistä yhtä paljon kuin Fallout 4:sta, mutta tämä silti on vuoden parhaimpia pelejä.

Vuoden PC-peli
Pillars of Eternity (runner up: Cities Skylines
Infinity Engine:llä tehdyt klassiset D&D CRPG:t Baldur's Gate, Icewind Dale ja Planescape Torment ovat itselleni tuttuja ja erittäin legendaarisia. Tätä samaa engineä käyttävästä Pillars of Eternity:stä kuulinkin paljon jo niistä ajoista kun tähän haettiin rahoitusta Kickstarterista. Itse olin kyllä kiinnostunut pelistä mutten silti odottanut sitä niin kovasti ennenkuin se julkaistiin. Peli todellakin osoittautui erittäin hyväksi ja monia asioita ollaan paranneltu ja päivitetty vanhempiin klassisiin Infinity Engineä käyttäviin CRPG:hin verrattuna. Isoin ero on tietenkin se, että peli ei sijoitu D&D- maailmaan kuten Baldur's Gate, Icewind Dale ja Planescape Torment, mutta on silti todella saman henkinen ja hyvin toteutettu. Peli saattaa tuntua vähän liiankin vanhan aikaiselta uudempiin RPG:hin verrattuna, mutta silti hyvällä tavalla, ja on myös helposti lähestyttävä vaikka tämän esikuvat Baldur's Gate ym. eivät ole tuttuja.

Vuoden ladattava peli
Fast Racing Neo
Uutta F-Zeroa odotan edelleen todella hartaasti, mutta onneksi tuli Fast Racing Neo tyydyttämään nälkää etes hieman. Kuten Saskakin sanoi, tämä ei ole mikään F-Zero GX 2, mutta on silti todella hyvä.

Vuoden kannettava peli
The Legend of Zelda Majoras Mask 3D
Mitään muita tänä vuonna tulleita uusia kannettavia pelejä ei ole tullut pelattua, joten Majora's Mask 3D on selvä valinta. Itse en ole koskaan erityisemmin innostunut Majora's Mask:istä, mutta päätin antaa tälle uuden tilaisuuden 3DS-version myötä. En ole silti tullut innostuneeksi tästä pelistä niin paljon, mutta hyvä se on silti.

Ensi vuoden odotetuin peli
DOOM 4 (viralliselta nimeltään pelkkä Doom). Sekä myös Shadow Warrior 2 ja Star Fox Zero
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2015 « Vastaus #14 : 20.02.2016 19:45 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW - Vuoden paras peli (GOTY)
Montaa uutta peliä en ole pelannut, mutta sitäkin parempia, kun kävin muistelemaan, mitä viime vuonna pelasin. Yksi oli kuitenkin ylitse muiden, mutta viiden vuoden päästä tämä valinta on ehkä väärä sinänsä, että ei tämä mikään merkkiteos tyyliin Evil Within tai Alien Isolation ole, sattui vain sopivaan aikaan omalle kohdalle. Koukuttavuuden ja pelimäärän mukaan päädyin tähän.

Enpä olisi ennen pelin ostoa uskonut, että näin voi koukuttaa, mutta kyllä on koukuttanut.  NHL 16 on vienyt täysin mukanaan. Pelasin 1998-2001 änäreitä todella paljon, oikeastaan päivittäin, sen jälkeen en ole pahemmin urheilupeleihin koskenut, jotain yksittäisiä pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Ultimate teamia tullut hakattua joku lähemmäs 1000 ottelua, peli lähes koko ajan mielessä. Vienyt hermot, mutta tuonut myös onnistumisen fiiliksiä. Ihan mahtava peli, skill stick ja hienot animaatiot tuovat kosketeltavan fiiiliksen peliin.

Muita vaihtoehtoja oli ainakin Galak-Z, Evil Within (ehkä se todellinen GOTY), Helldivers, Olliolli 2, Arkham Knight.


- Vuoden paras wanha peli
Varmaankin FFXIV. Tätäkin on tullut ihan kiitettävä määrä pelattua. Myös Driveclub, Destiny, Ascension ja Hearthstone edelleen mahtavia.


- Vuoden pettymys
Se, ettei ole aikaa pelata lähellekään kaikkea, mitä haluaisi.


- Vuoden yllättäjä
Helposti NHL 16



- Vuoden yksinoikeuspeli
Galak-Z. Mahtavan nerokkaat kontrollit tekevät pelin pelaamisesta uskomattoman hauskaa.


- Vuoden ladattava peli
Galak-Z


- Vuoden kannettava peli
Olliolli 2
Ykkönen oli loistava, kakkonen vielä parempi. Hyvät uudistukset mekaniikoihin monipuolistivat peliä juuri sopivasti. Jaksoi kerätä platinankin, mitä ei nykyisin pahemmin jaksa.


« Viimeksi muokattu: 20.02.2016 20:02 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines