Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Vuoden pelit 2014  (Luettu 14649 kertaa)
Vuoden pelit 2014 « : 13.12.2014 19:44 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Kategoriat:

- Vuoden paras peli (GOTY)
- Vuoden paras wanha peli
- Vuoden pettymys
- Vuoden yllättäjä
- Vuoden yksinoikeuspeli
- Vuoden PC-peli
- Vuoden ladattava peli
- Vuoden kannettava peli
- Ensi vuoden odotetuin peli

Voisi pistää tuttuun tapaan pystyyn taas tämän, kun vuosi lähenee jälleen kerran loppuaan. Laitan omat tulokseni näkyviin seuraavaan viestiin.


« Viimeksi muokattu: 15.12.2014 15:58 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #1 : 13.12.2014 20:25 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Vuoden paras peli (GOTY)

Alunperin oletin Dark Souls II:n vievän tämän paikan kepeästi, mutta toisin siinä sitten kävi. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes on siis valintani vuoden parhaimmaksi peliksi, vaikka sattuukin olemaan vain "pelkkä" lyhyt prologi. Tämän parissa tuli kuitenkin lopulta vietettyä aika mukavasti aikaa, pelimekaniikat ovat mitä loistavimmat, päätehtävä on tunnelmallinen ja peli todella komea sekä sulava erityisesti PS4:llä.

Vuoden paras wanha peli

Ensimmäinen Silent Hill. Tuttu jo lapsuudesta, mutta tänä vuonna vasta läpäisin sen ensi kertaa päästen sitä koulurakennusta pidemmälle ja on kyllä ehdottomasti paras pelaamani kauhupeli. Silent Hill 2 tuli myös läpäistyä tänä vuonna ensi kertaa ja pidin myös siitä erittäin paljon.

Vuoden pettymys

Kyllä tämä kategoria menee nyt Dark Souls II:lle. Aluksi olin jopa sitä mieltä, että kyseessä olisi ensimmäisen osan ja Demon's Soulsin veroinen peli, mutta kyllä se toisen tiimin kädenjälki näkyy silti turhan vahvasti tässä. Vastukset ovat liian usein humanoidimaisia, pomotaistelugimmickit liittyvät usein vihollisten määrään ja jotkin alueet ovat yksinkertaisesti epäloogisia (esimerkiksi Iron's Keepin tulisi sijaita Earthen Peakin takana, mutta Earthen Peakista meneekin ylhäältä hissi sinne). Uskoakseni Bloodborne tulee vetämään kaikessa paremmaksi kuin Dark Souls II, ties vaikka siitä tulisi From Softwaren paras peli.

Ei Dark Souls II tosin huono peli ole missään tapauksessa. Se vain jää minusta Demon's Soulsin ja Dark Soulsin varjoon... pidempi kehitysaika olisi tehnyt hyvää tälle pelille.

Vuoden yllättäjä

Ehdottomasti Bayonetta 2. Pidin jo ykkösestä kovasti ja tämä kakkonen onnistui pistämään vielä paremmaksi. Platinum Gamesin tapaan jälleen kerran erittäin intensiivinen peli, jossa on juuri sopivasti haastetta ja huumoria. Melkein se vuoden peli itselleni.

Vuoden yksinoikeuspeli

Tähänkin kohtaan voisi sanoa Bayonetta 2:n, mutta jos puhutaan Nintendon virallisista pelisarjoista, niin eiköhän tittelin vie aika kepeästi Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Tämäkin on Bayonetta 2:n tapaan erinomainen jatko-osa hyvälle pelille ja todennäköisesti myös Wii U:n paras tasohyppely sen elinkaaren loppuun asti.

Vuoden ladattava peli

Shovel Knight aivan ylivoimaisesti. Harmillisen lyhyt (mikä tosin on hieman tyypillistä tämän lajityypin peleille), mutta sitäkin nautinnollisempi tapaus. Pelasin muutamassa pelisessiossa tämän läpi Wii U:lla ja pidin erittäin paljon.

Vuoden kannettava peli

Shin Megami Tensei IV. Ei nyt aivan 3DS:n paras peli, mutta menee sinne pelitarjonnan parhaimmistoon. Suosittelen lämpimästi, jos on taipumusta pelata Pokémonin tapaisia pelejä (kaikenlainen hirviökeräily) ja tykkää muutenkin japsiropeista.

Ensi vuoden odotetuin peli

Bloodborne, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Zelda Wii U ja Majora's Mask 3D. Kaksi noista on jo varmistettu ilmestyvän 2015, mutta jos koko lössi onnistutaan pistämään markkinoille ensi vuoden aikana, niin luvassa on kenties yksi parhaimmista pelivuosista koskaan. Xenoblade Chronicles X on myös pakkohankinta.


« Viimeksi muokattu: 15.12.2014 15:59 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #2 : 14.12.2014 06:30 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Nämä ovat kivoja mutta vähän ongelmallisia äänestyksiä itselleni, kun enimmäkseen pelaan jotain edellisten vuosien pelejä :)


Vuoden paras peli (GOTY)
Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Vuoden paras wanha peli
Borderlands. JKun on pakko valita vain yksi niistä kaikista vanhoista hyvistä mitä on tullut kirittyä taas kiinni.

Vuoden pettymys
Kaikki keskeneräisenä ja paskoina julkaistut isot pelit. Destinyn saama vastaanotto on ollut kiinnostavaa seurata.

Vuoden yllättäjä
Bayonetta 2. Toiveet oli aluksi korkealla, mutta sitten eräs "M.softin kannattajakaverini" (kuvaan siis tällä henkilön persoonaa) jorisi jonkun tekniikkasivuston raportoimista frame rate ongelmista jotka eivät sitten olleetkaan mikään todellinen ongelma. Ehdin kuitenkin peruuttaa ennakkovaraukseni ennen kuin varsinaisia arvosteluita alkoikin sadella.

- Vuoden yksinoikeuspeli
Niitä on Nintendon hallussa tältä vuodelta ainakin neljä, mutta sanotaan nyt että Super Smash Bros for Wii U, koska se on pelikokemus jollaista muilla alustoilla ei vain ole eikä varmaan tule.

- Vuoden PC-peli
Divinity: Original Sin kiinnostaa eniten.

- Vuoden ladattava peli
Guacamelee! Super Turbo Championship Edition

- Vuoden kannettava peli
Shovel Knight(??!). Ei tullut juuri muuta pelattuakaan tämän vuotisista käsikonsolijulkaisuista.

- Ensi vuoden odotetuin peli
Xenoblade Chronicles X


« Viimeksi muokattu: 18.12.2014 14:26 kirjoittanut Omenarosvo »
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #3 : 14.12.2014 10:11 »
Siegmeyer Jäsen Viestejä: 131 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuoden paras peli:  Dark Souls 2. Ei minkään sortin pettymys itselleni.Ekalla läpipeluukerralla irtosi pelattavaa melkein 80 tunnin edestä jos oikein muistan. Eli peliä tuli pelattua tänä vuonna enemmän kuin muita pelejä yhteensä.

Vuoden pettymys: Tai no okei, tähänkin on pistettävä Dark Souls2. Niin paljon kun pelistä Souls addiktina nautinkin, ohan siinä ongelmansa. Graafisesti ja tyylillisesti edeltäjiään paljon rumempi. Fysiikat on huonommat kuin edeltäjissään, maailman uskottavuuteen ja ykstityikohtiin ei ole kiinnitetty niin paljon huomiota jne. Raivostuttavaa on myös se miten paljon pelissä on niitä bosseja joissa pomon lisäksi pitää tapella jotai bossin kätyrinilviäisiä vastaan. Darkkis 2 on niitä pelejä, joissa helvetin moni asia vituttaa ja olisi voitu tehdä paremmin, mutta joka siitä huolimatta viihdyttää ja addiktoi kumminki niin, ettei ohjainta meinaa saada kädestään.

Vuoden wanha peli: Ressa nelosen parhaudesta olenki jo vaahdonnut täällã.

Lisää myöhemmi.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #4 : 14.12.2014 15:50 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)

Palataanpa asiaan.


Vuoden paras wanha peli

Palataanpa asiaan.


Vuoden pettymys

Shadow of Mordorin loppubossi. Avauduin asiasta jo recent gaming -ketjussa, enkä ala tässäkään mitään sen enempää spoilaamaan. Sen kuitenkin sanon, että mikään ratkaisu pitkään aikaan ei ole missannut itse pelin pointtia niin täydellisesti kuin tämä. Kurautus ei pilaa pelin arvoa silmissäni muuten, mutta oli kyllä sellaisenaan ehdottomasti tämän vuoden suurin yksittäinen pettymys.


Vuoden yllättäjä

Tämäkin on ehdottomasti Middle Earth: Shadow of Mordor. On aina kiva, kun lisenssipelit yllättävät positiivisesti ja Shadow of Mordor paukutteli skenelle ihan puskista. Nerokas Nemesis-järjestelmä, sulava pelattavuus, viihdyttävät ja kuitenkin verrattain monipuoliset kamppailut, aito pelimaailman arvaamattomuus ja brutaalius koukuttivat alusta sinne naurettavaan loppuun saakka. Loistava peli.


Vuoden yksinoikeuspeli

Donkey Kong Country: Tropical Freeze. En ole saanut mahdollisuutta läpäistä peliä täysin, koska en omista Wii U:ta. Hommahan on kuitenkin aivan selvä. Eräs vuoden kauneimmista, haastavimmista, hiotuimmista ja David Wiseimmista peleistä. Tämä ja Rayman Legends ovat hands down parasta, mitä minulle ah niin rakkaassa tasoloikkagenressä on tapahtunut pitkään aikaan.


Spoileri (osoita katsoaksesi)


Vuoden PC-peli

Jälleen vähän haastava genre, kun tulee pelattua PC:llä niin vähän. Siksipä ainoa oikea vastaus onkin Double Finen Broken Age. Olkootkin, että pelistä vasta puolet on julkaistu. Järkyttävän kaunis, viihdyttävä ja rakkaudella tehty point&click-seikkailu. Suosittelen jokaiselle, sillä tässä kutitellaan taas sellaista kulttuuriteon mittaria. Plus, peli aika lailla kickstarttasi (lol) Kickstarter-läpimurron.

Honorable mention menee eilisen tutustumiskerran jälkeen Nidhoggille. Parasta 1 vs 1 -parhautta Herran vuosiin.


Vuoden ladattava peli

Kovia tällaisia on ollut paljonkin. Mä oon ladannut sekä isompia että pienempiä pelejä, aina Destinystä lähtien, vaikka sarjan pointti lienee onkin, että peli on saatavilla vain netissä. Hetken funtsimisella joudun antamaan ääneni Rogue Legacylle. Pelin idea on nerokas, omaperäiset persoonallisuusaspektit pitävät toiminnan hupaisana ja tuoreena, haastetta löytyy ja koukku on vahva. Ehdoton malliesimerkki tässä tutussa "yksi kerta vielä" -kategoriassa. Niin, ja peli tuli toki ulos ekan kerran viime vuonna, mutta PS4-julkkari oli vasta tänä vuonna. So fair game.


Vuoden kannettava peli

Mä olen jo vuosia ollut tosi aktiivinen kannettavien pelien ystävä. Esimerkiksi viime vuosi oli ehdotona 3DS:n kulta-aikaa. Tänä vuonna löysin itseni kuitenkin pääasiassa konsolien ääreltä. Kovat yksinpelit, sekä uudet että vanhat co-opit ja PS4:n uutuuden viehätys ovat kaivaneet olkkarin sohvaan aika hyvän butt grooven. Kannettavalla puolella ei siis ihan hirveästi henk. koht. kovia tapauksia sattunut. Aiempien äänestäjien mukaisesti annan siis ääneni Shovel Knightille. Viihdyttävää kaikkia.


Ensi vuoden odotetuin peli

MGSV varmaan tässä vaiheessa. Tosin Bloodborne kiinnostelee kans, vaikkeivät Souls-pelit olekaan onnistuneet minua koukuttamaan. Mut pitää vielä tsekkailla, mitäs muuta sieltä nyt olikaan tulossa.


« Viimeksi muokattu: 15.12.2014 14:54 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #5 : 14.12.2014 19:48 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Laittamatta listaa näin muuten vielä tuntuu vähän hölmöltä erotella enää alustan perusteella "Vuoden Pleikkari/PC/Boksi-pelejä", kun 99% ajasta kaikki julkaistaan kaikelle. Nintendo on tietenkin vähän omanlaisensa saari vielä, mutta en välttämättä sillekään osaa perustella omaa alustakategoriaa.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #6 : 15.12.2014 08:40 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili "Vuoden Yksinoikeuspeli" voisi olla osuvampi vaihtoehto.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #7 : 15.12.2014 10:42 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW - Vuoden paras peli (GOTY)
Last of Us Remastered
Yksin- ja moninpeli ovat rautaa. Ei tästä hirveästi huonoa sanottavaa löydy. Naughty Dogin peliksi varsin loistava teos.

- Vuoden paras wanha peli
Leisure Suit Larry Collection - Good Old Games.com
Julkaistiin GOG.comissa tänä vuonna ja huippupelejä vieläkin. Varsinkin Larry 7.

- Vuoden pettymys
Middle Earth: Shadow of Mordor
Loistavat ideat pilattu muulla keskinkertaisuudella. Tieto lisää tuskaa pitää hyvin paikkaansa tämän pelin kanssa. Mitä enemmän pelaa sitä paskemmaksi peli muuttuu.

- Vuoden yllättäjä
Last of Us:n moninpeli
En odottanut paljoa tältä, mutta moninpeli oli parasta vuosiin. Ei mitään päätöntä ADHD-räiskintää vaan sopivasti hiippailua ja taktikointia.

Vuoden yksinoikeuspeli
Last of Us Remastered

Spoileri (osoita katsoaksesi)

- Vuoden PC-peli
Divine Divinity
Vielä en ole pelannut, mutta voi sanoa että vuoden paras RPG.

- Vuoden ladattava peli
Pix The Cat
Tähän olisi paljon vaihtoehtoja, mutta Pix the Cat täyttää ladattavan pelin ominaisuudet mahtavasti. Nopea pelata ja lopettaa. Addiktoiva ja hauska.

- Vuoden kannettava peli
Pix The Cat
Löytyy myös Vitalle

- Ensi vuoden odotetuin peli
Witcher 3 tai Pillars of Eternity



« Viimeksi muokattu: 15.12.2014 13:48 kirjoittanut Rocky_Balboa »
Play-Asia
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #8 : 15.12.2014 11:34 »
Siegmeyer Jäsen Viestejä: 131 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuoden yllättäjä:Alien Isolation. Leffoille uskolllinen peli tarjoili ensiluokkaista teknistä toteutusta,  parhaan vihollisen tekoälyn mihin on tullut törmättyä, ripauksen metroidia, piinavaa survival horroria ja aimo-annokksen rehellistä  vitutusta. Sitä tunnetta kun saa joskus kirota pelin vittumaisuutta ääneen ei liian moni peli nykyään tarjoa, kun melkein kaikki pelit yritetään muokata pilalle lellityille nykypelaamassoille sopiviksi läpikävelyksi.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #9 : 15.12.2014 11:39 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
"Vuoden Yksinoikeuspeli" voisi olla osuvampi vaihtoehto.

Tämä voisi tosiaan olla jatkossa ihan hyvä kategoriakorvike tuolle konsolijaolle.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #10 : 15.12.2014 12:13 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Kovin moni ei ole vielä kerennyt äänestää, joten hyvin voisi vielä vaihtaa nytkin.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #11 : 15.12.2014 13:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Kovin moni ei ole vielä kerennyt äänestää, joten hyvin voisi vielä vaihtaa nytkin.
Jep sama laittaa nyt. Muokkasin vastaukseni.
Play-Asia
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #12 : 15.12.2014 14:50 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Kovin moni ei ole vielä kerennyt äänestää, joten hyvin voisi vielä vaihtaa nytkin.
Jep sama laittaa nyt. Muokkasin vastaukseni.

Oman käden oikeudella voittoon! Mä muokkailen kans omani.

Onhan tämä Kraidi sullekin okei?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #13 : 15.12.2014 15:11 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Itselleni valtaosa mistään kategorionnista on turhanpäiväisen tuntuista. Yleisemmillä tasoilla kuten vuoden peli, yllättäjä tai pettymys ne toimivat, mutta miten määritellään vaikka lataus- tai käsikonsolipeli? Yksinoikeuspeleistäkään aika harva on aidosti yksinoikeus ellei julkaisijana ja rahoittajana ole sataprosenttisesti konsolivalmistaja itse. Silloinkin voi vielä yllätyksiä tapahtua myöhemmin.

Esimerkiksi minulle parillakin käsikonsolimaininnalla näkynyt Shovel Knight on yhtä paljon käsikonsolipeli kuin Ace Attorneyt ovat kotikonsolipelejä. Toki esimerkki on hieman äärimmäinen, sillä Ace Attorneyt ovat niin selkeästi kannettavien laitteiden pelejä, mutta silti Shovel Knight käsikonsolikategoriassa tuntuu vain hoopolta. Etenkin, kun Euroopassa peli oli myynnissä PC:llä yli neljä kuukautta ennen 3DS-versiota ja ensimmäisen kuukauden myynneistäkin 3DS kattoi vain kolmanneksen.

Latauspeli toki pitänee ymmärtää pelinä, jota ei voi fyysisenä kaupasta ostaa, mutta silti PC-jääränä on pakko kommentoida, että joka ikinen pelihän on nykyään latauspeli. :P

Eniveis, omasta mielestäni olisi mielenkiintoisinta, jos kategorioita olisi tosiaankin vain muutama yleisempi ja vuoden peli ihmiset voisivat mainita halutessaan useamman pelin. Näkisi paremmin mitkän pelit ovat oikeasti maistuneet eikä tulisi niin paljon näitä "no testasinhan minä tätä 5 minuuttia"-vastauksia, kun muita siihen kategoriaan sopivia pelejä ei löydy. Mitään rankingiahan ei näin pienellä foorumilla mistään kategorioita sisältävistä vastauksista kuitenkaan voi koostaa.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #14 : 15.12.2014 15:26 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Eniveis, omasta mielestäni olisi mielenkiintoisinta, jos kategorioita olisi tosiaankin vain muutama yleisempi ja vuoden peli ihmiset voisivat mainita halutessaan useamman pelin. Näkisi paremmin mitkän pelit ovat oikeasti maistuneet eikä tulisi niin paljon näitä "no testasinhan minä tätä 5 minuuttia"-vastauksia, kun muita siihen kategoriaan sopivia pelejä ei löydy. Mitään rankingiahan ei näin pienellä foorumilla mistään kategorioita sisältävistä vastauksista kuitenkaan voi koostaa.

Tämä on toisaalta kiinni myös ihmisten viitseliäisyydestä. Wanha peli -kategoria on esimerkiksi loistava mahdollisuus kelle vain yltiöpäiseen fiilistelyyn, kun valikoima on ääretön ja vuoden parhaaksi etsiytyvä peli varmasti rakas. Näitä olisi siis todella mielenkiintoista lukea, mutta ikävän usein vastaukset jäävät yhtä virkettä kompaktimmiksi.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #15 : 15.12.2014 15:59 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Onhan tämä Kraidi sullekin okei?

Juu.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #16 : 15.12.2014 18:32 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)

The Last of Us: Remastered. Mestariteos, josta ei juurikaan vikoja löydy. Paras näkemäni pelimoottori ja paras kuulemani äänimaailma.

Runner up: GTA V. Mahdollisesti parhaiten tehty videopeli, mitä on tullut koskaan pelattua, kun miettii miten helvetisti pelissä on sisältöä. Muut jättibudjetilla tehdyt pelit saisivat ottaa tästä mallia.

Vuoden paras wanha peli

Street Fighter III: 3rd Strike. Aina ja ikuisesti.

Vuoden pettymys

Master Chief Collection. Tämän takia menasin ostaa XBonen, mutta ilmeisesti nettipeli ei toimi vieläkään, joten hyvä että maltoin mieleni. Luotto koko sarjaan on hävinnyt 343 Industriesin sekoilujen takia.

Runner up: Kaikki muut juosten kusemalla ulos pusketut next gen -pelit, eli 99% nykypeleistä.

Vuoden ladattava peli

Spelunky. Paras pelaamani indie-peli, joka osoitti, että näissäkin peleissä voi olla syvyyttä.

Ensi vuoden odotetuin peli

Bloodborne. Odotukset ovat tosin valtavat. Jos peli ei ole vähintäänkin vuoden peli, niin olen pettynyt.

Runner up: Resident Evil 4 Ultimate HD:n epävirallinen tekstuuripaketti. Kaikkien aikojen paras yksinpeli muuttuu entistäkin paremmaksi.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #17 : 16.12.2014 10:40 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)
Vaikea kategoria. Erittäin paljon on ollut hyviä pelejä. Ehkä voiton vie kuitenkin Grand Theft Auto V, vaikka onkin ehkä vähän turvallinen vastaus. Se oli aivan hemmetin hyvä viime vuonna ja se on aivan hemmetisti parempi tänä vuonna. Loputtoman viihdyttävä. Edit: Itse asiassa nyt kun mietin, niin vähän huono tuota GTAV:stakaan on nostaa muiden yläpuolelle. Tekisi mieli antaa palkinto yhteisesti myös kaikille kunniamaininnan saaneille.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Vuoden paras wanha peli
Aika vähän on tullut retroiltua tänä vuonna. Vuotuinen MGS-läpipeluukin on tekemättä. 2014 on ollut oikea remasterien vuosi, joten sanotaan siis Metro: Redux, eli Metro: 2033 ja Last Light. Aika uusiahan nuo ovat, mutta en nyt varmuudella muista pelanneeni mitään wanhempaakaan  :???: Enivei erittäin hyvä paketti ja hyvä keino kokea 2033 uudestaan ja Last Light ekan kerran.

Vuoden pettymys
En keksi mitään yhtä peliä, joten mainitaan kaikki vuoden aikana julkaistut rikkinäiset AAA-pelit, joita oli paljon. Kaikille yhteinen palkinto paskuudesta.

Vuoden yllättäjä
Alien: Isolation. Alien on nyt kuitenkin harmittavan pienelle julkisuudelle jäänyt peli, joka on kuitenkin laadultaan ja tunnelmaltaan ihan omaa luokkaansa lisenssipelien keskuudessa. Kehittäjien huikea kunnioitus Alienia kohtaan huokuu joka hetkestä ja tuolle on pakko nostaa hattua. Menee tähän kategoriaan lähinnä siksi, että en ollut seurannut peliä käytännössä ollenkaan ennenkuin pari viikkoa ennen julkaisua. Itse asiassa peli olisi helposti voinut olla oma GOTY.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Vuoden yksinoikeuspeli
Vähissä ovat olleet yksinoikeuspelit tänä vuonna. Sanotaan The Last of Us: Remastered, kun ei tuo Mario Kart 8:kaan tätä oikein ansaitse sen enempää. Muut Nipan tän vuoden isot pelit on pelaamatta.

Vuoden ladattava peli
Tähän pitänee sanoa Child of Light. Kovin montaa ladattavaa peliä en ole vuoden aikana pelannut, mutta tämä oli kaiken kaikkiaan yksi lemppareistani. Herttainen pieni seikkailu upeille grafiikoilla ja aivan ihanilla musiikeilla. Suosittelen varauksetta.

Ensi vuoden odotetuin peli
Vaikea valinta, koska ensi vuonna tulee niin hemmetisti kiinnostavia pelejä. Kevät on ihan täynnä jo tammikuun alusta lähtien ja loppuvuosikin näyttää erittäin herkulliselta. Sanon kuitenkin The Order: 1886. Ensinnäkin kyseessä on uusi IP ja julkaisu on jo nurkan takana (20. helmikuuta). Peli näyttää aivan helvetin hyvältä graafisesti ja tyyliltäänkin. Juoni ja lore vaikuttaa erittäin kiinnostavalta. Kunhan vaan QTE:iden määrä pysyy kurissa, niin nautin pelistä varmasti erittäin paljon. PSX:stä valuneet pelaajien kommentit ovat myös olleet lähes säännöstään erittäin positiivisia.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 16.12.2014 11:45 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #18 : 16.12.2014 11:20 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)

Donkey Kong Tropical Freeze
Retro Studiosin pelejä tulee harvoin, mutta niiden laatu on aina ihan käsittämätöntä. Ei tule yhtään peliä mieleen tänä vuonna, joka olisi ollut yhtä hiottu timantti. Parasta tasoloikkaa 15 vuoteen ja viime vuosien paras soundtrack kaupan päälle.

- Vuoden paras wanha peli

- Vuoden pettymys

Mario Kart 8
Nintendo kokonaisuudessa on ollut yksi iso valtava pettymys, kun heidän pelit yksi toisensa jälkeen raiskataan tutoriaaleilla, ovat yliyksinkertaistettuja, tai muuten vaan aina jonkun fataalin/täysin idioottimaisen ratkaisun omaavia tekeleitä. Myöskin Halo collection oli valtava pettymys, kun meinasin ostaa uuden Boxin sen takia pelkästään, mutta peli on edelleen täysin broken.

Kun pitää poimia se yksi peli, niin Mario Kart 8 varmaan vie tässä kategoriassa voiton. Hienon ulkokuoren alla on ylivoimaisesti "tyhjin" Mario Kart -peli varmaan ikinä. Pelissä ei käytännössä ole mitänä sisältöä. Yksinpelaajalle on ne viimeiset 20-vuotta pelattavissa olleet cupit, joista ei saa enää edes mitään palkintoa vaikka vetäisi parhalla rankingilla, joka oli ennen yksi motivaation lähde pelaamiseen. Time trialista poistettiin leaderboardsit helvetti vie kokonaan. Jaetunruudun moninpelissä framerate tippuu 30:een, kun ikivanhassa Cuben Double Dashissakin se on aina täydelliset 60 ruutua sekunnissa. Battle modea varten ei jaksettu tehdä omia areenoita enää ollenkaan, vaan copy pastettiin normaaleista radoista muutama siihen. Lisäksi suurin osa kentistä ovat kilometrin leveitä, jossa varsinaisella ajamisella ei ole enää mitään merkitystä voittamisen kannalta. Tavarat ratkaiset lähes kaiken ja niiden uusi logiikka on jotain käsittämätöntä.

- Vuoden yllättäjä

Dragon Age 3
En ole pelannut kahta aiempaa osaa juuri ollenkaan ja kakkonen nyt taisi muutenkin olla puhdasta kuraa. Tuli kuitenkin ostettua kolmonen ja nyt 30h pelanneena uskallan sanoa kyseessä olevan yhden parhaista peleistä vähään aikaan, mitä olen pelannut. Ei täydellinen, mutta erittäin mukava semi open world -tyylisessä maailmassa olevaaBioware rpg, jossa on pelattavaa loputtomiin. Pelkästään loren lukemiseen saa tuhlattua tuntikausia. Vihut eivät myöskään skaalaudu uskomattoman typerästi Skyrimin tapaan, joten et voi kävellä minne huvittaa typerästi ja tappelusysteemikin paljon munakkaampi. Onhan se myös ihan molon hieno.

Kunniamaininta pitää antaa myös Last of usille ja erityisesti sen moninpelille. Oikein ilo nähdä miten adhd-vajarit ottavat matsista toiseen turpaan ja rage quittaavat, kun kerrankin peli joka rankaisee idioottimaista pelaamista. Myöskin yksinpeli todistaa, että kyllä se Naughty Dogs osaa pelejä tehdä, kun sille päälle sattuu. Lisäksi miten PS3:n HD remake voi olla PS4:n hienoin peli ulkoisesti? 60fps kermaa.

- Vuoden yksinoikeuspeli

Donkey Kong Tropical Freeze
Tämä kategoria menee lähes puhtaasti Wii U:lle, kun muilla alustoilla ei juuri yksinoikeuksia olla nähty. Bayonetta 2 on hemmetin hyvä, mutta Donkkari on vielä parempi.

- Vuoden PC-peli

Divinity
Pelkästään homot pelaa pc:llä.

- Vuoden ladattava peli

- Vuoden kannettava peli

- Ensi vuoden odotetuin peli

Xenoblade 2 ja Bloodborne
En osaa päättää, joten kusetan. Odotan myös Dark Souls 2:n remakea enemmän kuin lähes mitään uutta peliä.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #19 : 16.12.2014 20:55 »
LeFwee Jäsen Viestejä: 160 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)
The Last of Us Remastered
Viime genin paras peli 1080p@60fps ja valovuosia paremmalla ohjaimella = PARHAUTTA. Teknisesti täydellinen peli, jonka ainoat isommat heikkoudet löytää vain ajoittain heikosta tekoälystä, itseään toistavista puzzleista ja joistakin hiomattomista hiiviskelyosioista. Rytmitys aivan ensimmäisiä tunteja lukuun ottamatta, tarina, tunnelma ja kaikki muu hipookin sitten liki täydellisyyttä.

Vuoden paras wanha peli
Resident Evil 4
Parhaiten rytmitetty peli ikinä, joka jaksaa pitää otteessaan todella tyydyttävän gameplayn takia. Vuosien tauon jälkeen oli taas hyvä aika pelata tämä uudestaan läpi.

Vuoden pettymys
Civilization: Beyond Earth
Julkaistiin surkeassa kunnossa ja ensimmäistä patchia joutui odottamaan yli kuukauden. Todella hyvän Civ V:n jälkeen kova pettymys.

Vuoden yllättäjä
Shadow of Mordor
Tätä ei mediassa ainakaan liikaa ryöpytetty ennen kuin arvosteluja alkoi tippumaan. Hyvä open world peli, jonka kruunaa Nemesis-systeemi, jota monet devit tulevat vielä kopioimaan tulevaisuudessa.

Vuoden yksinoikeuspeli
TLOU: Remastered
WiiU olisi kova sana yksinoikeuksien kannalta

Vuoden PC-peli
Koska uusi Civ oli pettymys, niin ei tähän kategoriaan oikein löydy mitään järkevää valintaa.

Vuoden ladattava peli
Uusi Trials julkaistiin myös levyllä ja Papers, Please viime vuonna, joten ei ei tähänkään mitään valintaa

Vuoden kannettava peli
-

Ensi vuoden odotetuin peli
Batman Arkham Knight
Ensi vuosi tulee olemaan yleisesti aika käsittämätöntä tykitystä, mutta Rocksteadyyn löytyy kovin luotto. Pelonsekaisin tuntein katsellaan myös mitä MGSV:stä tulee.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #20 : 17.12.2014 17:43 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Nämä äänestykset on nykyään pahoja, kun ei ole aikaa pelata yhtä paljon ja usein pelit tulee ostettua myös todella myöhässä ja pelailtua läpi milloin sattuu. Ajan puutteen vuoksi ei ehdi lähellekään kaikkia "arvoisia" pelamaan, eikä nykyään tule edes ostettua kaikkia konsoleita samaisesta ajan puutteesta johtuen.
 Äänestetään nyt kuitenkin niitä omia suosikkeja.

- Vuoden paras peli (GOTY)
Onpa vaikea heti kärkeen. Vaihtoehtoina on FFXIV PS4, Driveclub, Alien Isolation ja ehkä Destiny, se on ainakin alkuun maistunut todella hyvin ja veikkaan, että tulee nousemaan omissa kirjoissa vielä aika korkealle, aika omaan makuun sopiva peli. Valinta on kuitenkin Alien Isolation. Ihan huikea tunnelma koko pelin ajan. Monella tapaa tämä on usein epäpeli, koska paljon pelistä on oikeasti vain käytävien kävelyä ilman sen monimutkaisempaa interaktiota. Onhan tässä stealth gameplaytä melko paljon toki, mutta monesti tulee mieleen "epäpeli", kun tätä ajattelee. Ja kuitenkin ihan huikea peli, menee sinne kautta aikain suosikkien joukkoon. Eipä tule toista peliä mieleen, jossa yhden lyhyen käytävän läpikävely voi olla niin hermostuttava ja hyytävä kokemus. Ja sitten seuraava muutaman metrin käytävä on aivan yhtä karmiva. Ja seuraava..

- Vuoden paras wanha peli
God of War Ascension(paras GoW, toisin kuin internet sanoi, muka paskin..) ja Call of Juarez Gunslinger ovat vaihtoehtoina maalisuoralla ja voittaja on Call of Juarez Gunslinger. Mahtava räiskintäpeli western-fiiliksissä koomisella otteella helvetin hyvällä gameplayllä. Stealth Incille myös kunniamaininta.

- Vuoden pettymys
Ei tule oikein mitään mieleen. :???:

- Vuoden yllättäjä
Kyllä sen on oltava Driveclub. Toki olin heti vähän kiinnostunut, kun peli julkistettiin, koska Evolution osaa ajelut, mutta enpä odottanut yhtä parhaista arcade-ajopeleistä.

- Vuoden ladattava peli
OlliOlli Suurena Tony Hawk-fanina tämä comboiluun pohjautuva, helvetin hyvän soundtrackin, animaatiot ja tyylin omaava skeittipeli kolahti kovaa. Pix the Cat olisi voinut olla myös ehdolla, mutta sen pelin pelaaminen loppui siihen, kun sain viikon kestävän silmäsäryn. :lol: Frozen Synapse Prime (Vita) kolmantena vaihtoehtona, mutta sitä en ole vielä tarpeeksi pelannut. Helvetin hyvä ollut ainakin toistaiseksi (ehkä 10-15 tehtävää takana). Myös Hearthstone oli kilpailussa omalla kohdalla mukana korkealla.

- Vuoden kannettava peli
OlliOlli

- Ensi vuoden odotetuin peli
OlliOlli 2 En oikein keksi muutakaan. Tätä odotan todella paljon ja tiedän, että tulee olemaan hyvä. Kaikki muut, mitä on hypetetty, ovat kysymysmerkkejä.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #21 : 18.12.2014 12:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Keksitäämpäs nyt jotain.

Vuoden paras peli (GOTY)
Kun taistelu paremmuudesta DKC:TF kanssa on käyty, tilanne on aika no brainer:
Bayonetta 2.
Myönnän, en ole pelannu peliä vasta kuin pari tuntia, mutta huomaa että samalla tasolla mennään kuin ensimmäisenkin kanssa, niin valinta on lopulta helppo.

Vuoden paras wanha peli
Bayonetta WiiU. Uudelleen julkaisu niin lasken tämän tähän kategoriaan. Alkuvuodesta taisin pelata myös Twilight Princessin läpi (en muista) joten sekin oli vaihtoehto, mutta on tämä ensimmäinen Bayonetta vain niin kova, että valinta on vielä helpompi kuin edellinen kategoria.

Vuoden pettymys
PS4 ja X1 pelitarjonta. Yllättävän vähän mitään merkille pantavaa. WiiU:lla oli surkea alkupelien osalta, mutta ei näillekään mitään system selleriä ole tullut. Alien Isolation ja Shadow of mordor oli ainoat jotka vähän väräytti viisaria, mutta ei niistä system sellereiksi ole. Minulle.

Vuoden yllättäjä
Todellisiä yllätyksiä oli aika vähän. Ehkä suurin yllätys oli M$:n X1 strategian muutos. Niin kovasti yrittävät (vaikkakin tapa oli päin persettä) tuoda uutta, mutta kaikki suunnitelmat on nyt käytännössä peruttu ja X1 on kuin PS4, vain tehottomampi. Sinänsä tämä on tainnut kyllä tepsiä, X1 on menestynyt paremmin. Mutta yllätys tämä silti oli.

Vuoden yksinoikeuspeli
Bayonetta 2. Luonnollisesti koska on Vuoden pelikin

Vuoden PC-peli
En ole pelannut PC:llä uusia pelejä tänä vuonna varmaan yhtäkään. Lisäksi kämppä on jäänyt niin pieneksi että ei tähän ole oikein mahdollisuuttakaan enää -_-

Vuoden ladattava peli
Hassu kategoria. Vaikka ei sillä, en ole tainnut mitään pelejä edes ladata...

Vuoden kannettava peli
Angry Birds Epic puhelimella. Ainoa kannettava peli jota pelasin joten...


Ensi vuoden odotetuin peli
Tähän olisi muutamakin vaihtoehto, mutta se taitaa olla Final Fantasy XV. Tämä oli myös vaihtoehto yllätykseksi. Peli näyttää hyvältä ja tunnelma tuntuu olevan parempi kuin pitkään aikaan tässä sarjassa. Kunhan taistelu ja tarina on kunnossa ja ääniraidaksi voi valita japanin, niin tästä saattaa tulla ensi vuoden tapaus. Ja viimeinen syy hankkia PS4. Voisin tietty laittaa FFVII-FFIX Remakenkin. Pakko niiden on kohta tulla... Mutta eiköhän tuo FFXV ole se mitä oikeasti odotetaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #22 : 23.12.2014 23:04 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW - Vuoden paras peli (GOTY)
Pakko sanoa Destiny. Kaikista puutteistaan huolimatta kevyesti vuoden pelatuin peli minulle, en yhtään ihmettelisi vaikka ensi vuonna menisi minulla kaikkien aikojen eniten pelatuksi peliksi, noin mututuntumalla heitettynä.

- Vuoden paras wanha peli
WarioWare Inc. Jokaisen miitin kiintotähti pitää otteessaan vuodesta toiseen. Moninpelaamisen riemuvoitto.

- Vuoden pettymys
Wii U:n tilanne. Ei se vain lähde lentoon vaikka pelivalikoima on paras. No, josko nyt sentään ylittää Dreamcastin ja Saturnin myyntiluvut ensi vuonna.

- Vuoden yllättäjä
Destiny. Melkein tuli skipattua koko peli, mutta sain pelin lainaan viikonlopuksi. Palautin sen, ja pari päivää tärisin kotona ilman grindaamista ja piti mennä kauppaan ostamaan oma. Sillä tiellä ollaan edelleen.
(KUNNIAMAININTA: Alien Isolation)

- Vuoden yksinoikeuspeli
Tämän kategorian nimi voisi olla "Paras Wii U -peli", ei tähän tosiaan kuulu mitkään uudelleenlämmittelyt. Wii U:n vuosi on ollut todella kova: Smash Bros, Mario Kart 8, Bayonetta 2... mutta henkilökohtaisesti se mieluisin on kuitenkin Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Korkeamman kaliiberin tasoloikkapeli, niin laadullisesti kuin vaikeustasonsakin puolesta.

- Vuoden PC-peli
En oikeastaan ole pelannut mitään. :(

- Vuoden ladattava peli
NES Remix 2. Mainio uusi pelisarja, kakkososassa pelit olivat parempia kuin ykkösessä, joskin kakkonen oli valitettavasti vähän helpompi.

- Vuoden kannettava peli
Super Smash Bros for Nintendo 3DS. Ei tätä ihan hirveästi tullut pelattua koska piti säästellä höyryjä kotikonsoliversioon asti, mutta kerrassaan mainio paketti.

- Ensi vuoden odotetuin peli
Legend of Zelda U.
(KUNNIAMAININTA: Destiny 2)
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #23 : 30.12.2014 03:03 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili - Vuoden paras peli (GOTY)
Vaikka Alien Isolation oli kaikki mitä ensimmäiseen Alien-elokuvaan perustuvalta peliltä voisin toivoa, menee voitto silti Donkey Kong Country - Tropical Freezelle. Peli on alusta loppuun täyttä timanttia, tuli kaikki KONG-palaset keräiltyä, hard-modeen palan vielä joskus. Ikimuistoisin kenttä on kolmos maailman ensimmäinen kenttä ( https://www.youtube.com/watch?v=D8cNLoNMAIw ) joka oli vaikeaa pelata ensimmäistä kertaa kun kaverin kanssa pelailtiin, parhauden kyyneleet meinasi puskea koko ajan läpi ja kylmät väreet oli päällä läpi kentän. Ei ehkä kenttäsuunnittelultaan pelin parhaimmasta päästä mutta tunnetasolla vetosi enemmän kun mikään tasohyppelypelin kenttä mitä oon koskaan pelanut.

- Vuoden paras wanha peli
Dark Souls. Tuli otettua itteäni niskasta kiinni ja menin tämänkin läpi, Dark Souls 2:n innoittamana. Ornstein & Smough oli aikanaan muuri johon eteneminen tyssäsi. Pelasin pelin läpi ilman kilpeä mitä yksi kaverini jaksaa ihmetellä vielä tähänkin päivään asti.

- Vuoden pettymys
PSN. Koko ajan on jotain katkoja, mikä suurena Destinyn ystävänä vituttaa.

- Vuoden yllättäjä
Amiibot. En uskonut että ostaisin Toon Linkiä lukuunottamatta yhtään näitä. Nyt on jo 6 Amiiboa kokoelmassa ja tiukkaa tekee joka kauppareissulla etten ostais pari lisää. Pitäis malttaa.

- Vuoden yksinoikeuspeli
Donkey Kong Country - Tropical Freeze

- Vuoden PC-peli
Eipä ole PC:llä tullut pelatta oikeastaan vielä mitään eksklusiivistä peliä tälle vuodelle.

- Vuoden ladattava peli
Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies. Yllätti kyllä pelin pituus, mutta ei se hirveästi haitannut, sattui semmoisena aikana tulemaan että kerkesin DLC-chapterinkin mennä läpi. Musiikit ei niin paljon napannut mitä aikaisemmin mutta muuten kyllä upposi hyvin. // Eipä tullutkaan tänä vuonna, muisti hukassa. Enpä kyllä keksi tähän mitään sopivaa.

- Vuoden kannettava peli
Pokemon Omega Ruby. Pokemon Y:tä en edes loppuun asti jaksanut mennä, mutta tämän pelin innoittamana saatan kyllä palata siihen takaisin. Taattua Pokemon-laatua,  syvällisin pelisarja mikä ensivaikutelman perusteella antaa olettaa.

- Ensi vuoden odotetuin peli
Bloodborne. Miyazaki puikoissa, ei voi olla huono peli. Onpahan joku yksinoikeus PS4:lle Last of Us Remasteredin lisäksi minkä takia kone kannattaa omistaa.


« Viimeksi muokattu: 30.12.2014 03:19 kirjoittanut tetsuo »
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2014 « Vastaus #24 : 02.01.2015 15:20 »
Siegmeyer Jäsen Viestejä: 131 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuoden odotetuin peli: Bloodbornen yksityiskohtien määrä on päätähuimaavaa. Pelin artsyle on ilmiömäinen ja parasta sitten Resident Evil 4:jän. Toiseksi odotetuin on varmaan Xenoblade 2. Kosk jrpg parhautta ei nykyään isoilla konsoleilla ole liikaa.  Sen verta täytyy korjata tuota mitä sanoin Das2:den kestosta, että ekalla läpipeluukerralla pelikello taisikin näyttää 59 tuntia. Aika paljonha sekin,ja NG plussaan meni vielä toinen 59 tuntia. Nyt olis suht laadukkaan oloiset kolme  Dlc:tä vielä korkkaamatta. . Eli pelattavaa riittää.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines