Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Vuoden pelit 2013  (Luettu 5289 kertaa)
Vuoden pelit 2013 « : 01.12.2013 19:40 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Kategoriat:

- Vuoden paras peli (GOTY)
- Vuoden paras wanha peli
- Vuoden pettymys
- Vuoden yllättäjä
- Vuoden nintendopeli
- Vuoden pleikkaripeli
- Vuoden boxipeli
- Vuoden PC-peli
- Vuoden ladattava peli
- Vuoden kannettava peli
- Ensi vuoden odotetuin peli

Aloitusviesti on lähes suora kopiopasta viime vuoden ketjusta. Uusia kategorioita saa myös esittää tänä vuonna, ja kaikki vapaamuotoinen keskustelu kuluneesta pelivuodesta on enemmän kuin toivottua. :)
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #1 : 02.12.2013 18:37 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Vuoden paras peli (GOTY)

Tänä vuonna on ilmestynyt todella monta hyvää peliä. Aluksi olin sitä mieltä, että Metal Gear Rising on ehdottomasti paras peli koko vuonna, mutta Zelda TWW HD:ta pelatessa jouduin muuttamaan mielipidettäni kun huomasin sen olevan omasta mielestäni maailman parhaimman Nintendo-pelin täydellinen versio, joka todisti taas hyvin sen, että hyväksi todetusta pelistä on mahdollista jalostaa vieläkin upeampi kokemus. TWW HD on äärimmäisen viimeistelty peli.

Vuoden paras wanha peli

Final Fantasy VII oli ainoa PS1-ajan FF-peleistä, johon en ollut tutustunut jo vuosia sitten. Tänä vuonna kuitenkin tuli pelattua tuo kesän aikana läpi ja ai että se oli hieno kokemus, ehdottomasti suosikkini kaikista Final Fantasyista. Midgar on ehkä paras alku millekään videopelille ja Nobuo Uematsun sävellykset ovat tässä pelissä niin hyvät, että saatan olla jopa sitä mieltä että FFVII:n OST on paras mitä on koskaan tehty.

Vuoden pettymys

Minä olen pettymys kun en ole pelannut yli kuukauteen 3DS:n uutta Animal Crossingia... :( mistä saada motivaatiota ja aikaa taas? Peli on kyllä yksi vuoden parhaimmista julkaisuista, vaikka sen kanssa pitää ollakin hieman naimisissa jos mielii saada eniten irti siitä sisältöä.

Vuoden yllättäjä

Tämä menee ehdottomasti The Last of Usille. Aivan mieletön peli, yksi tämän sukupolven parhaimmista ja mielestäni hienointa mitä Naughty Dog on koskaan saanut aikaiseksi. Ei tätä syyttä arvosteta mielestäni, pelissä on juuri sellainen oikeanlainen zombie-tunnelma ja epätoivo läsnä jatkuvasti. Lisäksi hahmot ovat erinomaisesti käsikirjoitettuja ja niihin kiintyy pelin edetessä yhä enemmän ja enemmän.

Vuoden nintendopeli

TWW HD tietenkin, mutta uusista Nintendo-peleistä ehkä A Link Between Worlds tai Pikmin 3... myös uusi Fire Emblem, Animal Crossing, Luigi's Mansion ja Pokémon olivat tosi hyvää pelattavaa. Liikaa hyviä Nintendo-pelejä.

Vuoden pleikkaripeli
Vuoden boxipeli

Metal Gear Rising. Platinum Gamesin paras peli, sisältää äärimmäisen hyvän ja palkitsevan pelimekaniikan ja vaikeimmilla vaikeusasteilla mukavasti haastetta. Hyvä että peli valmistui lopulta sitten tällaisena, vaikka kyllä minua kiinnostaisi nähdä myös se alkuperäisen vision mukainen Rising. Ni no Kunille myös kunniamaininta.

Vuoden kannettava peli

Vähän sama kohta kuin Vuoden nintendopeli. Liikaa kaikkea... ehkä se 3DS:n Zelda sitten, jos olisi pakko valita. :)

Ensi vuoden odotetuin peli

Päällimäisenä Dark Souls II, toisena Shin Megami Tensei IV. Ja kaikki tulevat Nintendo-julkaisut, laatua laadun perään.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #2 : 02.12.2013 20:20 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)

Avataristakin näkee, eli omalla kohdalla tämän vuoden GOTY kirkkaasti Metal Gear Rising: Revengeance. Julkistamisesta (2009?) lähtien odotettu muna pystyssä, ja viimeistään kun kuulin että kehittäjäksi on vaihdettu lempikehittäjäni Platinum Games, ei riemulla meinannut olla rajoja. Menin vielä uudelleenjulkistamisen (VGA 2011) täyteen mediapimentoon, joten peli onnistui jopa ylittämään kaikki odotukseni. Pelattavuus tietenkin täyttä rautaa soundtrackista puhumattakaan, ja kirsikkana kakun päällä dat 60FPS. Tarina tietenkin vedetty täysin överiksi ja Maverickin heput aika mieleenpainumattomia, mutta kuka tällaisia pelejä tarinan vuoksi pelaa?

Vuoden paras wanha peli

iOS julkaisun myötä tuli tutustuttua ensimmäistä kertaa Ace Attorney -pelisarjaan. Tähän mennessä olen pelannut vasta ensimmäisen osan eli Phoenix Wright: Ace Attorneyn, mutta viimeistään se osoitti, että Ghost Trickinkin takana oleva Shu Takumin luomuksia kannattaa pitää silmällä.

Vuoden pettymys

Wii U tuli hommattua kesällä, mutta ellei koneessa olisi taaksepäin yhteenpäinsopivuutta Wii-pelien kanssa ja oma Wii-konsolini hajonnut, olisin todennäköisesti lykännyt hankintaa pitkälle ensi vuoteen. Tähän mennessä julkaistuista WiiU-peleistä olen hommannut vasta MH3 Ultimaten, Pikmin 3:n, The Wonderful 101:n ja Wind Waker HD:n, jotka ovatkin kaikki erinomaisia ja itseäni kiinnostavia pelejä, mutta siihen se sitten jääkin. Seuraava WiiU-hankinta onkin todennäköisesti vasta loppukeväästä Mario Kart 8:n muodossa. Gamepadin surkuhupaisan 3-4 tunnin akunkeston ja järkyttävän koon myötä pelaaminen on tapahtunut myös pelkästään Pro Controllerilla, jota kaikki em. pelit onneksi tukevatkin.

Vuoden yllättäjä

Täältäkin ääni The Last of Us:ille, joka oli pakko hommata pelkästään koska Naughty Dog. Ennen pelaamista ajattelin pelin olevan vain Uncharted zombeilla, mutta tarina ja tunnelma osoittautuivatkin yhdeksi parhaimmista joita olen peleissä kokenut. Tarina-DLC:tä odotellessa.

Vuoden nintendopeli

Nintendon kehittämiä pelejä ei tänä vuonna (eikä yleensäkään) tullut suuria määriä ostettua, joten ääni menee Wind Waker HD:lle, joka on erinomainen versio ehkäpä parhaimmasta Zelda-pelistä, jota olen pelannut. Kasvojenkohotuksen lisäksi myös "huonoja" puolia kuten hidasta purjehtimista ja Triforce-palasten keräämistä on lievennetty.

Vuoden pleikkaripeli
Vuoden boxipeli


Boxia en omista, Metal Gear Risingille meni ääni jo toisessa kategoriassa ja The Last of Us:in lisäksi muut pleikkarin yksinoikeudet eivät juuri säväyttäneet, joten annetaan ääni multiplattari Persona 4 Arenalle. Tappelupelejä en juurikaan ole pelaillut, mutta tämä oli sellaista fanipalvelua Persona 4:n ystäville, että oli pakko hommata. Käsittääkseni tappelupelinä kumminkin ihan kelpo, ja kaltaiseni aloittelijakin pelaa ihan mielellään. Aluekoodi-fiasko tosin tekisi mieli unohtaa.

Ensi vuoden odotetuin peli

Bayonetta 2 on yksi syistä miksi ostin WiiU:n, varsinkin kun ensimmäinen osa on yksi parhaista toimintapeleistä ikinä. Toivottavasti vain porttaisivat tätä ennen myös ensimmäisen osan WiiU:lle, ottaen huomioon että pelin PS3-versio kalpenee X360-version rinnalla, vaikka täysin pelattava onkin.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #3 : 04.12.2013 02:12 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Ja sitten sekaan vähän enemmän tai vähemmän paatuneen Nintendo-pelaajan näkökulmaa. (Harrastan siis muitakin konsoleita, mutta Nintendo on rakkain ja itselleni osuvin pelivalmistaja)

Vuoden paras peli (GOTY)
- 3DS ollut konemaisessa käytössä ja viimeistään Pokemon X/Y räjäytti pankin. Olin jo ihan varma, että ääni menee Luigis Mansionille, mutta edeltäjiinsä verrattuna Mansion pystyi parhaimmillaan lähes samaan, mutta Pokemon tuli ja pyyhki pöydän. prometagame hakee vielä uomiaan mutta lupaavalta vaikuttaa. Eli Pokemon Y

Vuoden paras wanha peli
- Retro-pelejä onkin tullut kulutettua noin 90% enemmän kuin uusia. Annettakoot ääni kuiten tällä kertaa Resident Evil Code Veronica X:lle. RE6:sen jälkeen paluu tällaiseen perinteiseen tuntui todella virkistävältä ja CVX on itsellä jäänyt aikoinaan puolitiehen. Ei mikään timantti verrattuna REmakeen tai Zeroon (uudemmista ressoista puhuttaessa) mutta todella toimiva peli silti ja tavallaan aika unohdettu klassikko.

Vuoden pettymys
- Suurilta pettymyksiltä on vältytty, mutta varmaan Xbox ONE on yksi niistä. Okei, sitä ei ole julkaistu täällä vielä, mutta sen esillemarssi aiheutti välittömän boikotoinnin itellä konsolia kohtaan ja toivon, että sen myynti jäisi Jaguarin tasolle (not gonna happen, koska ämeriikkä mutta aina saa toivoa). Mutta jos pysytään pelirintamalla, niin Mario and Luigi Dream Team Brossista jäi loppujen lopuksi aika pettynyt maku suuhun, varsinkin kun sen jälkeen tyypitti Superstar Sagaa.

Vuoden yllättäjä
- Last of Us. Naughty Dogin esiin marssi mielestäni todella yliarvostetun Unchartedin jälkeen teki tehtävänsä ja usko Crash Bandicootin aikaiseen tehokkuuteen palasi. Todella out of nowhere yllättäjä. Toinen ehdokas olisi Donkey Kong Country Returns 3DS:lle, mutta koska se on käytännössä sama peli kuin Wiin vanha versio, niin jääkööt äänestämättä. Joka tapauksessa loistava näyttö siitä, että DKC:iden henki on vielä suhteellisen korkealaatuista, vaikka SNESin kulta-ajoista onkin jo aikaa.

Vuoden nintendopeli
- Pokemon Y/X. Ei lisättävää

Vuoden pleikkaripeli
- Jotenkin on tuo pleiskari jäänyt aika vähälle tänä vuonna. Varmaan kuiten se Last Of Us kuuluu vastata tähänkin.

Vuoden boxipeli
- No Comments. Xbox jäi hyllyyn pölyttymään välittömästi XONEN ensijulkistusten jälkeen.

Vuoden PC-peli
- En PC:llä pelaa oikeastaan ikinä. Mutta videoiden ja persoonallisuuden perusteella ääni menee Stanleys Parable remakelle.

Vuoden ladattava peli
- Eipä ole hirveästi tullut pelejä latailtua, koska fyysinen kopio kiehtoo enemmän.

Vuoden kannettava peli
- Itseään toistavaa, mutta Pokemon Y/X

Ensi vuoden odotetuin peli
- Menee WiiU:n kultakimpaleen Mario Kart 8:n lompakkoon tämä palkinto itellä. Annetut ensimaistiaiset lupaavat todella hyvää.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #4 : 04.12.2013 08:52 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Vuoden paras peli (GOTY)
Mikään ei jäänyt erikoisesti mieleen, mutta Rayman Legends lienee vuoden paras. Muita hyviä oli MGRising ja XCOM.

Vuoden paras wanha peli
Oliko tämän tarkoitus olla jokin uudelleen julkaisu vai muuten vain vanha peli? Joka tapauksessa Baldur's Gate oli kova, vaikka Enchanted edition olikin vähän sössitty.

Vuoden pettymys
Aliens Colonial Marines; Potentiaalia olisi riittänyt.

Vuoden yllättäjä
Metal Gear Rising: Revengeance; En olisi uskonut, että koskaan pelaisin Metal Gear peliä, jossa on oikeasti toimivat kontrollit sekä tarina, jonka jaksoi seurata loppuun asti.

Vuoden nintendopeli
Vaikka Phoenix Wright 3DS.

Vuoden pleikkaripeli
Ei tullut pelattua, mutta uskoisin sen olevan Dragon's Crown. Jos ei muuten niin tissit?

Vuoden boxipeli
Boxille ei hirveästi tänä vuonna tullut pelattavaa, mutta Dragon's Dogma Dark Arisen oli hyvä. PS3 version paskuuden takia sen voisi luokitella X360-yksinoikeudeksi.

Vuoden PC-peli
Path of Exile; Parempi kuin Diablo 3, mutta ilmainen.

Vuoden ladattava peli
Path of Exile - kts. yllä.

Vuoden kannettava peli
Rayman Legends Vita

Ensi vuoden odotetuin peli
The Order 1886 PS4

Tässä muuten muistia virkistävä lista. Ei ihan täydellinen, mutta auttaa kuitenkin. Kraidi/mode voisi vaikka lisäillä aloitusviestiin?
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_in_video_gaming
Play-Asia
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #5 : 04.12.2013 11:32 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänä vuonna ei taaskaan kauheasti tullut pelattua uusia pelejä, mutta laitetaan kuitenkin vaikka sitten ihan fiiliksen pohjalta:

Vuoden paras peli (GOTY)
-Laitetaan tähän nyt, vaikken ole pelannut vielä, Fire Emblem: Awakening. Vaikutti jo demon perusteella parhaudelta ja tuskin tulen pelaamaan mitään parempaa tänä vuonna enää.

Vuoden paras wanha peli
-The Legend of Zelda: Oracle of Ages ehdottomasti. Erihienoa, että nämä saatiin ladattaviksi 3DS:lle

Vuoden pettymys
-PS4:n julkaisupelitarjonta. Lähinnä Destinyn myöhästyminen julkaisusta oli pettymys ja yksi syy muiden oheella miksi en pleikkaria tänä vuonna hommannut.

Vuoden yllättäjä
-Bravely Default. Periaatteessa viime vuoden peli, mutta länteen tämähän tulee päivitettynä vasta tänä vuonna. Yllätti erinomaisuudellan ihan jo demon perusteella.

Vuoden nintendopeli
-Fire Emblem mahdollisesti.

Vuoden pleikkaripeli
-GTA V on ainoa uusi peli jota pelasin pleikkarilla tänä vuonna. Eipä tämäkään loppujenlopuksi mitään parhautta ollut, mutta jaksoi viihdyttää aikansa.

Vuoden PC-peli
-Path of Exile. Toinen kandidaatti voisi olla kaiken näkemän ja kuuleman perusteella Papers, Please, mutta en ole vielä pelannut.

Vuoden kannettava peli
-Joko Fire Emblem, tai sitten Pokemon X/Y. Ihan vain luotosta ja rakkaudesta pelisarjaan.

Ensi vuoden odotetuin peli
-Mahdollisesti Destiny, jos pleikkarin hommaan. Jos WiiU:n lainaan veljeltäni, niin Monolith Softin X. Odotan myös, että 3DS:lle tulee jälleen laatua. Ainiin ja Dark Souls II, tietenkin.

Vuoden pleikkaripeli
Ei tullut pelattua, mutta uskoisin sen olevan Dragon's Crown. Jos ei muuten niin tissit?

Kiitti vinkistä, pitääkin tutustua tuohon. Jos ei muuten, niin tissit.


« Viimeksi muokattu: 04.12.2013 18:42 kirjoittanut Aivis »
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #6 : 04.12.2013 18:32 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Pitää ihan oikeasti miettiä, mitä tänä vuonna on julkaistu ja pelaamisen arvoista.

Vuoden paras peli

Enpä keksi tähän kategoriaan oikein muuta kuin Rayman Legendsin. XCOM: Enemy Withinillä olisi ollut tähän rahkeet, mikäli bugien määrä olisi ollut huomattavasti pienempi.

Vuoden paras wanha peli

Viime vuoden parhaimpiin FTL: Faster Than Light on ollut vieläkin satunnaisen kovassa kulutuksessa erinäisten modien kautta.

Vuoden pettymys

Bioshock: Infinite. Hehkutusta en ymmärrä oikeastaan millään tasolla; tarina muuttuu tyhmemmäksi joka mietintäkerralla ja peli itsessään oli poikkeuksellisen tylsäksi yksinkertaistettu putkimäiske. En pitänyt ensimmäisen Bioshockin taisteluista oikein alkuunkaan, mutten kyllä tiennyt, että Irrationalilla osataan vetää vieläkin tylsemmäksi.

Vuoden yllättäjä

Papers, Please yllätti teemansa ja toteutuksensa puolesta -- kuka olisi uskonut, että virastosimulaattorista saa... hauskan? Kakkosvaihtoehtona on FFXIV:ARR, mikä oli oikeasti mielenkiintoinen MMO pitkästä aikaa.

Vuoden Nintendo-peli

Super Mario 3D World. En ole välittänyt 3D-Marioista tätä ennen. En, en edes Mario 64:stä.

Vuoden Playstation-peli
Vuoden Xbox 360 -peli


Niputan nämä yhteen, sillä paria hassua peliä lukuunottamatta yksinoikeuspelejä ei oikein ole. Ylempänä mainittu Rayman Legends siellä kumminkin on.

Vuoden PC-peli

PC-puolella vuosi on ollut täynnä kaikenlaisia kävelysimulaattoreita. Amnesia: A Machine For Pigs, The Stanley Parable ja Gone Home nyt tulee mieleen esimerkkeinä. Path of Exile lähinnä varmisti sen, että Diablo-tyyliset pelit eivät oikein nappaa samalla tavalla kuin aiemmin. XCOM: Enemy Within olisi muuten hauska, mutta se on niin järjettömän buginen.

Heitänpä tähän Papers, Pleasen.

Ensi vuoden odotetuin peli

Njaa, eipä tule ihan hirveätä listaa mieleen, mutta laitetaanpa Dark Souls II. Watch Dogsia tulee myöskin odoteltua, joskin varauksella.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #7 : 19.12.2013 14:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW 6 vastausta?
Play-Asia
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #8 : 19.12.2013 14:49 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili No oota ny ku minullakin on mario world vielä kesken.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #9 : 19.12.2013 15:27 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Oli tarkoitus vääntää tämä tenttiviikko alta pois ennen näiden miettimistä, mutta kun nyt aloit kuumottelemaan(lue. mitä vaan, että ei tarttis päntätä).

Vuoden paras peli (GOTY)

Rayman Legends, hands down. Uskomattoman sulavaa tasoloikkailottelua, jossa häkellyttävä visuaalinen anti, nerokas kenttäsuunnittelu, timanttinen ohjattavuus ja haaste kohtaavat täydellisessä tasapainossa. Jo Origins vei peliä seuraavalle tasolle, ja Legends pisteli lisää pökköä pesään, kuten jatko-osan kuuluukin. Pikkusisarelleen Legends jäänee toiseksi ainoastaan vaikeustason korkeudessa, mutta tekemisen määrä ja miellyttävyys onkin sitten ihan eri tasolla. Ihanata.


Vuoden paras wanha peli

Tähän olisi muutamakin tapaus, mutta ehkä eniten kiksejä irtosi siitä, kun ostin vahvasti jälkijunassa Katamari Foreverin. We Love Katamari oli ehdottomasti yksi PS2-aikakauden hurmaavimmista - ja oudosti myös koukuttavimmista - peleistä, ja KF tarjoilee täysin vastaavan hullunkurisuuden ja haastavuuden pyörremyrskyn.


Vuoden pettymys

Mietitäänpä.


Vuoden yllättäjä

Paremman puutteessa Last Of Us. En olisi uskonut tämän pelin tarjoavan niin vahvaa tarinaa tai niin uskottavia hahmoja, kuin se tarjosi. Lisäksi yllätys oli se, että vaikka ostin pelin omista intresseistä, rakastui kihlattu siihen myös, ja peli koettiinkin alusta loppuun yhdessä. Vaimo ei uskaltanut pelata itse, mutta katsoi ja eli mukana täysillä. Yleensä me tykätään vähän eri jutuista peleissä, joten oli supersiistiä, että tiet kohtasivat näin osuvasti Last Of Usin parissa.


Vuoden nintendopeli

Tässä Nintendo/kannettavat-akselilla käydään tänä vuonna helvetin kovaa kilpailua. Kolme on omaan makuun ylitse muiden, ja Nintendo-kategoriaan pudotan ehdottomasti The Legend Of Zelda: A Link Between Worldsin. Tässä vaiheessa on pari linnaa vielä tekemättä, mutta jo nyt voin sanoa, että ehdottomasti vuoden kovimpia pelejä, ja hyvin mahdollisesti paras Zelda koskaan. Nerokas sekoitus modernia sulavuutta ja nostalgiaitkuja, jonka parissa puhdas ja viaton pelaamisen riemu on tosiasia. Puzzlet ja linnat saisivat ehkä olla pidempiä, mutta kannettava alusta tuonee omat vaatimuksena. Mieluummin jään kaipaamaan lisää kuin tukehdun pakkopullaan. Lisäksi luolastojen suunnittelu on paljolti nerokasta ja käyttää kerrankin myös 3D-ominaisuuksia upeasti hyödyksi. Ja se ruudunpäivityksen määrä. Nintendoes what others don't, olkootkin että tätä parhautta odotellessa sarja on kompastellut ja pitkään.


Vuoden pleikkaripeli

Olisi kiva äänestää jotain muuta, kuten Dark Arisenia, joka oli tottakai hemmetin kovaa kakkaa. Still, Rayman Legends nyt vaan oli parasta jota konsolilla tänä vuonna oli tarjota.


Vuoden boxipeli

Pass, ainakin toistaiseksi.


Vuoden PC-peli

Harvinaisen PC-pelitön vuosi. Pitää katsoa ajan kanssa, olenko pelannut mitään tähän sopivaa.


Vuoden ladattava peli

Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies. Yhden elämäni suuren rakkauden uljas paluu palkitsi todella paljon. Ei vuoden parasta 3DS:llä, mutta tämä nyt johtuu lähinnä siitä, että konsoli rokkaa ku muthafuka. Silti, oikeussalidraama konseptina on edelleen nerokas ja sekä hahmogalleria että tarinan koukut tutun hapokkaita. Lisäksi Phoenix kumppaneineen näyttää ja kuulostaa paremmalta kuin koskaan! Toivottavasti seuraavaa osaa ei tarvitse odottaa näin montaa vuotta.


Vuoden kannettava peli

Tässä heiluu Pokemon X vahvasti hollilla, mutta lopulta vaikuttavampi kokemus on ollut se kolmas kovista 3DS-tapauksista, eli Animal Crossing: New Leaf. About sata tuntia leppoisaa virtuaalielämää, hyviä arvoja ja loputtomia vaihtoehtoja. AC-pelejä en ollut aiemmin juurikaan pelannut, ja yllätyin täysin kuinka vahvasti peli vei mukanaan. New Leaf on myös täydellinen tapaus tässä kategoriassa, sillä se käyttää kannettavan laitteen ominaisuudet nerokkaasti hyväkseen. Lisäksi koko pelityyppiin sopivat lyhyet visiitit silloin tällöin missä vaan kuin sohva huoneen nurkkaan.

(Bravely Defaultilta odotan kans paljon, mutta se jää tosiaan ensi vuoden puolelle.)


Ensi vuoden odotetuin peli

En tiedä vielä. Koetan palata asiaan.


« Viimeksi muokattu: 19.12.2013 15:33 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #10 : 19.12.2013 16:59 »
Edgeworth Jäsen Viestejä: 230 Basaaripisteet: 0 Profiili - Vuoden paras peli (GOTY)

- Vuoden paras wanha peli
Awesomenauts. En pidä MOBA-genrestä, mutta pidän Awesomenautsista.

- Vuoden pettymys
Pokémon Y. Kaipasin nuoruuden tuntikymmenien pokénäppäilyä, mutta ei vaan napannut kuudennen badgen jälkeen. Pokémon, vika ei ole sinussa, me vain kasvoimme erillemme.

- Vuoden yllättäjä
Sarjaa aikaisemmin pelaamatta, en oikein tiennyt mitä odottaa, mutta Animal Crossing: New Leaf valloitti sydämeni.

- Vuoden nintendopeli
Fire Emblem: Awakening. FE on yksi lempipelisarjoistani koskaan ja Awakening on yksi parhaista FE:istä.

- Vuoden pleikkaripeli
Tearaway. Pelasin tätä tuntikausia päivässä koska oli pakko, mutta kyllästyminen ei juurikaan päässyt iskemään. Hahmon ja maailman kustomointi on huippua ja onkin hauskaa pelata peli sekä Walter Whitena että Lauri Tähkänä. Pakko-ostos jos omistaa Vitan. Pelatkaa suomalaisella lokalisaatiolla, siellä oli eräs komea poika vääntämässä kielikuvia.

- Vuoden boxipeli
En muista milloin viimeksi edes käynnistin boksin. Ohi.

- Vuoden PC-peli
Call of Juarez Gunslinger. Pidän CoJ-sarjan ensimmäisestä ja toisesta osasta, kolmannen skippasin suosiolla. Gunslinger vetää vähän eri suuntaan, mutta tarina on geneerisyydessään mielenkiintoinen, tarinankerronta tuo mielekkyyttä pelimaailmaan. Arcadea jaksaa räiskiä, josta kertoo parissa kentässä Leaderboardsien kärkijoukoissa vaikuttaminen.

- Vuoden ladattava peli
Kaiken järjen mukaan tämän pitäisi mennä CoJille, mutta varieetin tähden sanon Rogue Legacy. Ehdottomasti hardcore-kokemus ja vasta saanut ilmaista lisäsisältöä.

- Vuoden kannettava peli
Lisätäänpä myöhemmin.

- Ensi vuoden odotetuin peli
Tämän joudun jakamaan kahden hyvin erilaisen pelin kanssa: Telltalen Walking Dead Season 2 ja Super Smash Bros. Wii U. WD:stä esimakua saaneena en malta odottaa tarinalle jatkoa ja Smashiltä odotan kasuaaleillekin sopivaa taistelupeliä jossa riittää pureskeltavaa asiaan paneutuville.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #11 : 21.12.2013 18:24 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili - Vuoden paras peli (GOTY)

Kyllä se on tuo GTA V. Maailma on aivan uskomattoman yksityiskohtainen ja jokaisella pelikerralla tulee uutta hauskaa ja mielenkiintoista vastaan. Hahmot ovat hauskoja ja hyvin kirjoitettuja ja tapahtumia seurailee mielellään. Soundtrack on taas aivan törkeän tiukka, on hienoa tykitellä rannalla menemään urheiluautolla auringonlaskun aikaan ja esim. Pet Shop Boysin West End Girls pamahtaa soimaan. Olen pelannut 30 tuntia ja läpipeluuprossa näyttää tasan 50%. Tekemistä riittää aivan helvetisti. Tästä pelistä tulee hyvälle mielelle.

- Vuoden paras wanha peli

Pelailin Tombi! 2:sen läpi pitkästä aikaa ja oli edelleen erittäin nautittava kokemus. Värikkäät ja rujot polygonigraffat miellyttävät silmää ja musat ovat hyvät. Pelissä eteneminen on palkitsevaa ja pelaaminen on Metroidimaista, vanhoille alueille palaa mielellään uusin kyvyin varustettuna. Jatkuvasti saa aikaiseksi jotain uutta.

- Vuoden pettymys

Enpä tiedä tähän oikein mitään. Ostan pelejä aika harkitusti ja harvemmin tulee petyttyä.

- Vuoden yllättäjä

DoDonPachi Saidaioujou oli yhtäkkiä yksi CAVEn parhaista peleistä ja paluu sarjan juurille. Simppeliä, syvää ja loputtoman haastavaa tykitystä.

- Vuoden nintendopeli

Animal Crossing New Leaf addiktoi todella kovasti. Peli on rentouttavaa näpertämistä hauskassa maailmassa. Koen omantunnon tuskia, kun en ole vieraillut kaupungissa kuukausiin.

- Vuoden pleikkaripeli

En omista uudempia PS-tuotteita.

- Vuoden boxipeli

Jos tässä haetaan yksinoikeuspelejä niin varmaan toi DDP SDOJ.


- Vuoden kannettava peli

Animal Crossingille tämä menee. Ajatonta hupia.

- Ensi vuoden odotetuin peli

Dark Souls II. Kaiken lukemani perusteella vaikuttaa, että tekijätiimillä on homma edelleen hanskassa ja pitäisi olla tiukka peli tulossa. Tekijät ymmärtävät miksi sarjan edellisiä pelejä pidetään niin arvossa ja pitävät huolen, että samat asiat hoidetaan huolella jatko-osassa. Tärkeimpänä yksityiskohtainen maailma, joka aukeaa pelaajalle peliä tarkasti tutkimalla ja palasia yhdistelemällä ja palkitseva vaikeustaso.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #12 : 21.12.2013 22:39 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili En tänä vuonna tainnut pelata yhtään yksinoikeuspeliä, joten tuo eri versioiden kategoriointi omalla kohdallani on vähän ongelmallinen

- Vuoden paras paras peli (GOTY)
GTA 5. Ei vaan mikään muu peli ollut tänä vuonna parempi.

- Vuoden paras wanha peli
Dark Souls. Toimiva peli edelleen, varsinkin kun nappasin tuon PC version steamista 6e. Ei kuitenkaan hirveästi parempi versio kuin konsoleilla, ilman modeja selkeästi huonompi tosin.

- Vuoden pettymys
Uusin Tomb Raider. Vaikka en mitään tältä peliltä oikeasti odottanutkaan, niin päällimmäisenä jäi mieleen vain halpa kopio. Pelimekaanikat ja välidemot kopioitu muista uudemmista Asscreedeista yms. peleistä. Juonikin piti sisällään myös kaiken maailman pelikliseet.

- Vuoden yllättäjä
RE: Revelations. Voittaa Re 6 paskakasan 100-0. Sisältää paljon niitä parempien ressojen elementejä, tosin Revelationsion suurin ongelma on pelin hiukan halpa vaikutelma, minkä tosin ymmärtää kun peli on kuitenkin väännetty käsikonsoliversiosta.

- Vuoden PC-peli
Sanotaan nyt vaikka Metro: Last Light. Ei mikään täydellinen räiskintä, mutta propsit omaperäisyydestä ja hienoudesta.

- Ensi vuoden odotetuin peli
Dark Souls 2 ja Witcher 3. Uskon että molemmat pelit tulevat olemaan kokonaisuuksina edeltäjiään parempia.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #13 : 22.12.2013 00:30 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Vuoden paras peli:
Gta V.
Helppo valinta. Vanhaa Gta-fiilistä huokuva pelijärkäle, joka pitää edelleen otteessaan. Useamman päähahmon idea toimi mahtavasti, ja moninpelikin on puutteistaan huolimatta Rockstarin ensimmäinen moninpeli, joka on innostanut pelaamaan. Paluu San Andreakseen oli juuri sitä mitä olin pelisarjalta odottanut.

Eniten pidän GTA:ssa siitä, että vaikka grafiikka ja etenkin hahmoanimaatio on varsin huikeaa, niin peli tuntuu ja näyttää siitä huolimatta perinteiseltä videopeliltä. Grafiikka on kaunista ja yksityiskohtaista, mutta samaan aikaan sopivan yksinkertaista ja simppeliä. Peliä on yksinkertaisesti vain nautinto pelata.

Ja sitten näitä omia virityksiä...

Vuoden peli joka ei kiinnostanut julkaisussa, mutta on myöhemmin alkanut polttelemaan:
Last of Us
Viime aikoina alkanut kuumottamaan kun on lueskellut pelaajien mielipiteitä.

Vuoden jööti:
Tiger Woods Pga Tour 14
Ostin kun halvalla sain, pelasin pari kertaa ja unohdin. Jäätävän buginen viritys, ei mitään mieltä pelata. Pitäisi vaihtoon viedä.

Vuoden vielä-yksi-matsi-ja-sitten-baariin bileiden tappaja:
NHL 13&14
Jos jotain muuta välillä kiitos...nautin porukalla pelaamisesta miitissä paljon enemmän kuin noista lukemattomista änäri-illoista. Ei oikein nappaa.

Varsin laiha pelivuosi tämäkin. En suoraansanoen muista enää, että mitä pelejä pelailin viime talvena. Kesällä pelailin Red Dead Redemptionin uudelleen melkein läpi, ja Gran Turismoa ajelin tasaisin väliajoin. Katsotaan mitä ensi vuosi uusine konsoleineen tuo tullessaan. Olemme jännän äärellä ystävät hyvät.

E: typoja


« Viimeksi muokattu: 22.12.2013 00:38 kirjoittanut Vin »
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2013 « Vastaus #14 : 29.12.2013 16:49 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)

Tähän ei tarvitse edes vastaustaan miettiä; GTA V on eittämättä tämän vuoden paras peli. Tätä peliä oli jo odotettu kuumeisesti ja kaikki ennakkotieto pelistä nosti odotuksia, ja peli lunasti kaikki odotukset. Pelialue on laaja, tekemistä on älyttömästi, kolmen hahmon pelattavuus, miten hienolta peli lopulta näyttikään. Tämän tykimpää peliä ei tänä vuonna olisi voinnut tullakaan. Puhutaan monen vuoden parhaimmasta pelistä. Uudelleen peluu arvo on takuuvarma.

Vuoden pleikkaripeli


Tähän voisi myös vastata GTA V, mutta en vastaa, vaan äänen saa nyt oikeasti pleikkarin yksinoikeispeli, eli The Last Of Us. Sain pelin yllättäen joululahjaksi (joo paljoa ei ole kerennyt pelata, mutta riittävästi kuitenkin) ja peli kuitenkin yllätti minut. Toki tiesin että Naughty Dogilta voi odottaa hyvää, mutta kyllähän tämä jo yllätti sillä, että itse en ole mikään zombie-pelien ystävä ja nyt tässä yritetään tappaa niitä minkä ehtii. Peli vaikuttaa hienolta ja pelin ympäristö kiehtovalta. Tosiaan GTA V voisi olla aivan yhtä hyvin vuoden pleikkaripeli, mutta The Last Of Us saa äänen sen vuoksi, kun on kuitenkin yksinoikeispeli.

Vuoden yllättäjä

The Last Of Us voisi olla kaikesta päätellen tähän vastaus, mutta annan ääneni kuitenkin GTA V:lle. Vaikka odotukset olivat älyttömän korkealla, niin peli yllätti kuitenkin miten laaja pelialue on, miten paljon tekemistä pelissä todella on, miten hienolta peli näyttää. Koko peli kuitenkin ylitti kaikki ne odotukset, mitä tätä kohtaan oli.

Ensi vuoden odotetuin peli


Tähänkin on helppo vastausta; Watch Dogs. Tätä peliä odottanut siitä asti, kun ensimmäistä pelikuvaa E3-messuilta näin. Ensin meinasin ostaa pelin vasta, kun hommaan PS4:n, mutta nyt tuntuu siltä että on pakko hommata jo PS3:lle. Näyttää ja vaikuttaa mielettömältä peliltä.
030906 | 190308
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines