Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Vuoden pelit 2012  (Luettu 12177 kertaa)
Vuoden pelit 2012 « : 21.12.2012 14:29 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Tehdäänpä tällainen aihe ennen kuin vuosi vaihtuu toiseksi. Muistaakseni jotain vastaavanlaista on ollut joskus aiempinakin vuosina.

Kategoriat:

- Vuoden paras peli (GOTY)
- Vuoden paras wanha peli
- Vuoden pettymys
- Vuoden yllättäjä
- Vuoden nintendopeli
- Vuoden pleikkaripeli
- Vuoden boxipeli
- Vuoden PC-peli
- Vuoden ladattava peli
- Vuoden kannettava peli
- Ensi vuoden odotetuin peli

Saa toki ehdottaa myös lisää kategorioita ihan laidasta laitaan tai laittaa peräti useampia nimikkeitä eri kategorioihin. :) Mistään äänestyksestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä tarkoitus olisi vain lähinnä muistella mennyttä pelivuotta sekä jaella omia 2012-pelimuistoja rustaamalla jotain näihin eri kategorioihin. Vapaamuotoinen keskustelu yleisesti edesmenneestä pelivuodesta on myös ihan jees.

Postaan kohta oman viestini.


« Viimeksi muokattu: 21.12.2012 16:14 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #1 : 21.12.2012 15:07 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Pitää koittaa keksiä jotain vielä, mutta kun pikaisesti vilkaisin vuoden 2012 pelilistaa, niin onpa kyllä ollut uskomattoman paska pelivuosi varsinkin konsoleilla. PC:lle ja DS:lle tuli muutamia mielenkiintoisia pläjäyksiä.

EDIT:

Vuoden pettymys:
Halo 4 Tämä oli niin helppo, ettei vastausta tarvinnut kauaa hakea. Viimeinen Halo jonka ostin julkaisussa, tai mahdollisesti enää ikinä ellei parannusta tapahdu. Taas sellaista 10-vuotiaille suunnattua kampanjaa ja moninpeli oli aivan juosten kustu. Suuria lupauksia, täyttä paskaa.

Hyvänä kakkosena: Tony Hawk HD joka on pelikelvoton jööti ja huonoin lataamani xbla-peli koskaan. Valtava hukattu mahdollisuus.

Vuoden PC-peli:
Jos Arman modi DayZ lasketaan, niin sille tämä palkinto. Jos ei, niin sitten Guild Wars 2 :lle.

Paras ladattava peli:
Trials Evolution nappaa tämän.


« Viimeksi muokattu: 21.12.2012 15:35 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #2 : 21.12.2012 16:08 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Vuoden paras peli (GOTY)

Ehdottomasti Kid Icarus: Uprising. Upea paketti jossa riittää sisältöä sekä tahkottavaa ja joka paranee koko ajan pelatessa. Vaikea edes kuvitella että 3DS:lle tulisi enää tätä parempia pelejä, kun tämä on mielestäni jo parempi kuin yksikään ~40 pelistä mitä olen DS:llä pelannut. Lisäksi musiikit ovat taivaalliset, peli on ihanan värikäs, läppä on mainiota, juoni sydämellinen ja hahmot tosi persoonallisia! Ellet jo omista, niin suosittelen todellakin hankkimista.

Vuoden paras wanha peli

Oikeastaan olen pelannut tänä vuonna (taas kerran) enemmän vanhoja pelejä kuin tämän vuoden puolella ilmestyneitä. Tämä on hankala kategoria sen takia, että monesti vanhemmat pelit joita hankin ovat niin hyviä että tulee haasteellista valita niiden joukosta se paras. Moni tänä vuonna pelaamistani peleistä on myöskin joko aiemmin koettuja tai pikaisesti joskus testattuja, että taidan valita sen nimikkeen joka oli vähiten tuttu peli minulle.

Vanquish! Plattarin paras peli tällä hetkellä, tai vähintään Bayonettan tasoinen elämys. Saakelin lyhyt mutta tiivis paketti, jossa piisaa haastetta ja vauhtia. Lienee sanomattakin selvää että Platinum Games on noussut ehkä suosikikseni näistä uusista pelitaloista. Okei MadWorld oli kyllä paska, mutta sitä ei lasketa. :lol:

Niin joo, ikivanha GC-peli Eternal Darkness saa myös kunniamaininnan minulta. Tämän pelin kohdalla taitaa usein muuten käydä niin, että pelaajat jakautuvat joko tykkääjiin tai vihaajiin. Minusta alustansa hienoimpia pelejä ja samalla yksi diipeimmistä pelikokemuksista koskaan. Jäi joskus väliin täysin, mutta onneksi löysin pelin ja osasin rakastua siihen.

Vuoden pettymys

No, ME3:n loppu oli ehkä se pahin pettymys... mutta toisaalta, peli oli muuten suht mainio ettei minun tee mieli rankata sitä tähän kategoriaan. Kokonaisuutena sanoisin, että MGS3D oli se vuoden pettymys koska Konami kusi porttauksen pahasti. Voitte lukea lisää aiheesta tekemästäni arvostelusta.

Vuoden yllättäjä

Eiköhän se ole Catherine, vaikken olekaan koskaan epäillyt Atluksen pelejä. Catherine vaan iski niin kovaa, että se ylitti kaikki odotukseni eikä edes vastannut sitä mitä aluksi "kuvittelin" pelin olevan. Pelissä ei ole liikaa ällösiirappisia juttuja, vaan mukana on sitäkin enemmän kaiken maailman friikkeyksiä (ne pomot varsinkin ;D) ja juoni on vähintään yhtä kiinnostava kuin Persona-peleissä.

Vuoden nintendopeli

The Last Storylle menee tämä titteli. Minusta sitä voi verrata laadussa ihan hyvin Xenobladeen, sillä sekin "uudisti" genreä omalla tavallaan. Taistelusysteemi on muun muassa tosi toimintapainoitteinen japaniropeksi eikä pelissä tarvitse koskaan grindata, vaikka tämä on monen kyseisen lajityypin pelin ongelma. Musiikeille paljon kiitosta, Nobuo Uematsu ylitti itsensä.

Vuoden pleikkaripeli

Tekisi mieli antaa tämä titteli Ōkami HD:lle, mutta toisaalta tämä peli on niin superior kaikkiin muihin kategorioiden peleihin verrattuna, ettei siinä olisi mitään järkeä. Siispä valitsen Tales of Graces f:n, joka teki minusta mainiosti pesäeroa muihin Tales of -peleihin (kiitos taistelusysteemin ja uudenlaisen "maailmankartan"). Itse asiassa jopa surkuteltavan aliarvostettu, mutta ymmärrän kyllä koska Vesperian ja varsinkin Symphonian rinnalla tämä peli on vähän mitä on. Ihan kiva fairytalepläjäys, vähän kuin Eternal Sonata. :)

Vuoden boxipeli

Tätä kategoriaa ei tarvitse paljoa miettiä kun Mass Effect 3 on ainoa 2012-boxipeli jonka olen tänä vuonna pelannut. Älyttömästä lopusta, bugeista ja ratkaisuista huolimatta hyvä peli.

Vuoden ladattava peli

La-Mulana vai Journey? Kallistun jälkimmäiseen, vaikka en kyllä puhuisi ehkä pelistä "tyypillisimmillään". Elämys se on, aivan kuten Kabanossi jossain muistaakseni mainitsi. Se pitää "kokea" eikä "pelata".

Vuoden kannettava peli

Öööhhmmm... Kid Icarusille tää kans.

Ensi vuoden odotetuin peli

Näitä riittää, tiedän jo nyt että ensi vuodesta tulee parempi. MGS: Ground Zeroes olisi ihan kiva jo saada, riippuen missä vaiheessa kehitysprosessi tällä hetkellä on. Ni No Kuni taas ensi kuussa, jes! Sitä ollaan odotettu ja on ollut itselläni ennakkotilattuna jo kuukausia. Metal Gear Rising on pakkohankinta syystä että Platinum Games ja Metal Gear, kun taas Pikmin 3 on suurin syy tällä hetkellä hankkia Wii U. Shin Megami Tensei IV:tä odottelen myös varovaisesti ensi vuodelle, veikkaan tosin että venyy... AINII JA DARK SOULS II!


« Viimeksi muokattu: 21.12.2012 16:19 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #3 : 21.12.2012 16:15 »
sundance_kid Jäsen Viestejä: 21 Basaaripisteet: 0 Profiili Harvinaista ja harmillista ettei yhtäkään tämän vuoden peliä ole tullut vielä ostettua saati sitten edes pelattua. Lähinnä varmaan siksi koska viime vuoden lopulla tuli niin monta loistavaa peliä, että riitti pelattavaa tämänkin vuoden puolelle (skyrim ,skyward sword ja xenoblade). Ja koska retroilukin on maistunut taas pitkästä aikaa niin uusia pelejä ei ole edes ehtinyt kaivata. Kokeillaan nyt heittää kuitenkin muutama ehdokas.

Vuoden ladattava peli
Trine 2. Tajusin, että trine on ainut tämän vuoden peli jota on tullut pelattua joten valinta tämän osalta ei ollut kovinkaan vaikea. Kelpo peli kyseesä silti ja kun ykkönenkin aikoinaan iski niin ei tämäkään pettänyt. Kaksinpelinä parasta.

Ensi vuoden odotetuin peli
Ehdottomasti Ni no Kuni. Sen verran kauan tullut odotettua peliä eri videoita ja kuvia kuolaten, että alkaa jo tosissaan tuskastumaan. Eikä tieto erikoisversion  julkaisemisesta ainakaan odotusta helpota.
"Pelikonsuli mega driwer saga"  -Tori.fi
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #4 : 22.12.2012 01:38 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)
- Hankala valinta RE Revelationin, RE6:n ja pokemon B/W 2:n välillä. Suatanpi kuitenkin kallistua Resident Evil Revelationsin puoleen, oikeastaan sen vuoksi, että peli pystyi tarjotamaan hienon tarinan, pienen paluun vanhan ressan meininkeihin (jännitystä ja hiiviskelyä mutta ei puzzleja) ja visuaalisestikin erittäin näyttävä. Pelille antaa lisäarvoa sekin, että se tuntui tulevan suth pienen hypen saattelemana ja sen laadulle ei ollut luotu hirveästi paineita, joten yllätys oli melkoinen. Ainoa selkeä miinus epäinnovatiivisuus vihollisissa mutta kokonaisuuteen verrattuna kyseinen miinus on sen verta lievä että voin omalla kohdallani julistaa tiukassa taistossa vuoden parhaaksi peliksi RE Revelationin.

Vuoden paras wanha peli
- Omalla kohdalla Banjo-Tooie. Pelasin sitä pitkästä aikaa ja nautinto oli suurenmoinen. Haastetta ja moniulotteisuutta oli enemmän kuin monessa modernimmassa pelissä yhteensä. Tartuin peliin tavoitteena saada 100% täyteen, ja muutamaa puzzlea vailla on vielä koska osa on uskomattomia pultteja. Stop'n Swop secretitki pitäis hakea. Hyvänäö kakosena Mario Party 5, ihan vain turnauksien hekumallisten hetkien takia.

Vuoden pettymys
- Mario Party 9. En nyt voi sanoa että mitenkään suuri yllätys sillä millään lailla "laadukkaasta" pelisarjasta ei ole tässä puhe. Lähinnä vertaan tätä siihen hekumaan minkä pelistä voi oikealla poppoolla saada. Ei se oo ihan vahinko että MP 5 ha 6 on kaikista käytetyimmät hupipelit tästä pelisarjasta, sillä sen jälkeen näiden laatu on ollut tasaista alamäkeä.

Vuoden yllättäjä
- Resident Evil Revelations tähänkin. Ihan vain koska käsikonsolilla en ollut henk. koht. ikinä kuvitellut ressan kaltaista visuaalipommia osannut kuvitella. Myös sen synkkä laatu, mahtava 3D ominaisuus ja tietynlainen horrorimaisuus tulivat täysin yllätyksenä vaikka pelin tuloa olikin tarkasti seuraillut.

Vuoden nintendopeli
- Periaatteessa RE Revelations, koska sen julkaisut muille alustoille ovat vasta tuloillaan, mutta otan tähän ihan mieluusti Nintendon ikioman pelin Pokemon B/W 2:n. Taattua pokemonia erittäin hyvin tehostetulla metagamella ja ingamella. Metagamessa on omat orpoutensa joista suurin kritiikki dream worldille mikä on uskomatonta paskaa. Kuiten, popemon viehättää nyt ja aina.

Vuoden pleikkaripeli
- Pleikalla pelaan niin harvoin että jätän suosiolla vastaamatta.

Vuoden boxipeli
- Resident Evil 6. Co-op, sulavuus, hyvä tarina, pitkä, kaunis... monta aspektia joita peleiltä toivon. Vielä ku haastetasonki saa prolla edes jotenkuten vaativaksi niin se parantaa entisestään.

Vuoden ladattava peli
- Enpä oo tainnut mitää peliä ladata tänä vuonna. Periaatteessa voisin vastata New Super Mario Bros 2, sillä löytyy latausformaattina ja marioonki saa lisää syvyyttä noiden DLC-kenttien kautta.

Vuoden kannettava peli
- Tähänkin kuuluu ehdottomasti RE Revelations, mutta jotta saisin vähän monipuolisuutta vastauksiini niin mietin kysymyksen sitä kautta, mikä peli on kaikista paras kuljettaa mukana ja on tarkoitettu mielestäni nimenomaan siihen mukana kulkemiseen. Ja vastaanpa siis että Pokemon B/W 2.

Ensi vuoden odotetuin peli
- Yksi nimi itselle ylitse muiden: Luigi's mansion Dark Moon. Kuitenkin ko. pelin eka osa on mielestäni yksi kaikkien aikojen aliarvostetuimpia pelejä. Omasta mielestäni ehdottomasti Cubern parhaimmistoa ja oli suuri motivaattori itselle siinä ratkaisussa kun mietiin että hankinko 3DS:ää ollenkaan.

Pidän itteäni 70% Nintendo-pelaajana joten kuten vastauksistakin näkee, niin Nintendon pelitarjontaan on tullut kaikista ahkerimmiten panostettua. Tästä syystä näkökulma siis erittäin Nintendo voittoinen.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #5 : 22.12.2012 04:20 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Jää vähän vähäiseksi tämä oma listaus, kun en tänä vuonna taloudellisista syistä pelejä kyennyt hommaamaan, ja jos hommasin, niin Steamistä vanhoja pelejä halvalla.

Vuoden pettymys
-Diablo III oli loppujenlopuksi pettymys itselleni (ja monelle muulle). Ehkä lisäosien kautta tähänkin joskus palaa taas mielenkiinto, mutta nyt ydinpeli tuntuu olevan hieman keskeneräinen. Ei DIII huono peli ole, mutta potentiaalia olisi parempaankin.

Vuoden ladattava peli
-The Journey oli jälleen hieno kokemus thatgamecompanylta, ja todisti jälleen sen, että peli voi olla äärimäisen nautittava aivan minimalistisellakin sisällöllä.

Ensi vuoden odotetuin peli
-GTA V:tä odotan lähinää co-opin takia, mutta muuten ensvuodelta odotan, mitä Nintendolla on tarjota WiiU:lle, vai onko mitään.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #6 : 22.12.2012 07:03 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW - Vuoden paras peli (GOTY)
*FTL: Faster than light. Parhautta. Hyvät musat ja hyvä peli, joka ei tarvitse mitään gimmickejä.

- Vuoden paras wanha peli
*Super Street Fighter 4 AE, tätä jaksaa pelailla.

- Vuoden pettymys
*Helposti Wii U. Odotin Nintendolta paluuta pelimaailmaan, mutta pettivät kaikilla osa-alueilla.

- Vuoden yllättäjä
*Legend of Grimrock. Mahtava dungeon crawler suomalaistiimiltä.

- Vuoden nintendopeli
*Eipä sieltä ole pitkään aikaan mitään hyvää tullut ulos, mutta sanotaan vaikka 3DS:n ladattava peli Crashmo

- Vuoden pleikkaripeli
*Ei pleikkarilekaan mitään kummosia yksinoikeuksia ole tänä vuonna tullut, joten sanotaan Tokyo Jungle.

- Vuoden boxipeli
*Forza Horizon

- Vuoden PC-peli
*FTL

- Vuoden ladattava peli
*FTL

- Vuoden kannettava peli
*Joku Android/iPhone peli. Vaikka Angry Birds Star Wars

- Ensi vuoden odotetuin peli
*Aliens: Colonial Marines
Play-Asia
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #7 : 22.12.2012 19:11 »
ZepKi Jäsen Viestejä: 308 Basaaripisteet: 0 Profiili Hetken selailtuani huomasin ostaneeni vuonna 2012 julkaistuista peleistä vain halon ja änärin, mutta tässäpä nyt minunkin valintani:

- Vuoden pettymys
Halo 4. Kampanja ihan kiva juu, mutta en tajua miten moninpelin kanssa on saatu tuo aikaiseksi. Isot odotukset oli, että tulisi h3 kaltaista pelattavaa, mutta ehei.

- Vuoden paras wanha peli
Call Of Duty 4. Jaksaa kyllä yllättää kuinka loistava tämä moninpeli onkaan ihan joka kerta kun siihen palaa.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #8 : 22.12.2012 19:56 »
Wasara Sui Generis Jäsen Viestejä: 16 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW - Vuoden paras peli (GOTY)

The Walking Dead. Samalla plakkariin Vuoden alahuulta väpätyttävin kokemus- sekä Vuoden hellyyttävin moraalikompassina toimiva pikkulapsihahmo -pystit.

- Vuoden paras wanha peli

Oddworld: Stranger's Wrath. Huikea HD-käännös avasi silmäni: sissos miten upea peli! TJEU: http://www.youtube.com/watch?v=gg07WWZmts0

- Vuoden pettymys

Mass Effect 3:n kaksi viimeistä tuntia. Liekö tarvetta eritellä sen tarkemmin. Hnngghh.

- Vuoden yllättäjä

The Walking Dead. Hyvä Telltale!

- Vuoden nintendopeli



- Vuoden pleikkaripeli

Olkoon tämä pysti Journeyn. Huh mikä kokemus. Pling.

- Vuoden boxipeli

Forza Horizon. Parasta kaahailuhupia vuosikausiin ja peli joka yksinkertaisesti saa hyvälle mielelle.

- Vuoden PC-peli

MechWarrior Online. Oikeastaan ainoa PC-peli, joka sai vakavasti konsolisoituneen vasemmallekirjailleen koneen ääreen tänä vuonna.

- Vuoden ladattava peli

Minecraft: Xbox 360 Edition. Sweet Cheesus miten koukuttava peli, nimim. 100 pelitunnin raja häämöttää jo pelottavan lähellä.

- Vuoden kannettava peli

Draw Something. On vaan niin pirun hauska, vieläkin.

- Ensi vuoden odotetuin peli

Jaetulla valtaistuimella Bioshock Infinite ja GTA V. Molempien odotusta värittää tuntuvan pelonsekainen pikkupessimismin peikko.
http://www.nelinpeli.com
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #9 : 22.12.2012 21:14 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili - Vuoden paras wanha peli

Eos.

- Vuoden pettymys

Street Fighter X Tekken. Pelinä ihan ok, mutta ei sellainen mitä odotettiin. Järettömiä ratkaisuja taistelupeliin, minkä piti korvata SSF4.

- Vuoden pleikkaripeli

( Joo ei varsinaisesti mikään pleikkaripeli ) Assassins Creed 3. Ei todellakaan mikään mestariteos, mutta viihdyttää sen kerran kun pelaa läpi, helppous on kyllä pelin suurin miinus.

- Vuoden boxipeli/PC/GOTY

Witcher 2 Enchanced Edition. Tekee asioita eri tavalla kuin monet nykypelit, vähän niin kuin Souls pelit. Dialogi ja tarinankerronta selkeästi edellä muita, pelattavuus hyvää ja haastettakin riittävästi.

- Ensi vuoden odotetuin peli
Dark Souls 2, Witcher 3 sekä varmaankin GTA V
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #10 : 22.12.2012 21:23 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
-Ensi vuoden odotetuin peli

Dark Souls 2, Witcher 3 sekä varmaankin GTA V

vielä ei ole kai mitään virallista julkaisupäivää annettu, mutta jos tulee jo ensivuonna, niin ehdottomasti itsellänikin menee odotuslistan kärkeen.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #11 : 22.12.2012 22:06 »
ohjeah Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 0 Profiili
- Vuoden paras peli (GOTY)

Kevyesti PES 2013. Konami palasi futispelien kärkipaikalle ja itselläni ollut ylivoimaisesti vuoden pelatuin peli. Moninpelinä varsinkin ihan huikea.

- Vuoden pettymys

Codemastersin formulakikkare. Samat bugit ja älyttömyydet vuodesta toiseen ja tänä vuonna vielä muutama uusi käsittämätön ratkaisu. Harmi vaan, kun arvosteluissa tuntuu menestystä riittävän ja myynnitkin varmaan kunnossa, joten sama suunta varmaan jatkuu tulevaisuudessakin..

Toinen pieni pettymys ehkä WiiU, vähän tehokkaampaa rautaa olisi ainakin odottanut.

- Vuoden yllättäjä

Sleeping Dogs tuli aika puskista ja oli ihan näpsäkkä peli.

- Ensi vuoden odotetuin peli

Kyllähän se uusi GTA taitaa itseoikeutetusti olla.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #12 : 22.12.2012 22:25 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Omalla kohdalla vuosi 2012 on ollut ehkä laihin pelivuosi koskaan, peliostokset mahtuvat melkeinpä yhden käden sormiin, eikä pelailu ole muutenkaan meinannut innostaa entiseen malliin. Vähän vanhempia pelejä tuli pelailtua jonkin verran.

Eivät ole ihan aloitusviestin mukaisessa järjestyksessä.

Vuoden pettymys

Assassin's Creed 3 siksi koska reilusta kehitysajasta huolimatta jo AC2:n aikaisia ongelmia ei ole vieläkään saatu poistettua, bugeja riitti + peliä oli helpotettu ja yksinkertaistettu entisestään. Viihdyin kyllä pelin ääressä, eikä se ole missään nimessä huono, mutta suoraansanottuna odotin parempaa. Loppuratkaisustakin voidaan olla montaa mieltä. Voi toki olla että latasin vain liikaa odotuksia itselleni.

Vuoden paras vanha peli

Gran Turismo 5.
GT5 ei ole vielä wanha peli tuplaveellä, eikä monien mielestä edes kovin hyvä peli, mutta siitä huolimatta sen pariin tulee palailtua aina silloin tällöin. Ratti kiinni konsoliin ja rennolla otteella ajelemaan...ikäänkuin työn puolesta ei saisi jo riittävästi rattia käännellä.

L.A:Noire.
Ostin jo julkaisussa, mutta peli vähän unohtui silloin aikanaan, mutta viime kesänä sain aikaiseksi pelailla tuon lävitse, ja tykkäsin kovastikin.

Batman: Arkham Asylum & Arkham City.
Myönnettäköön tässä yhteydessä että olen kääntänyt takkini arkham asylumin suhteen, onhan se ihan pirun kova peli, pakko myöntää. Jostain syystä se ei julkaisun aikaan napannut.

Vuoden yllättäjä

Max Payne 3 oli kuin olikin varsin uskollinen vanhoille Max Payne-peleille, eikä se John McPayne niin kammottava ilmestys ollutkaan. Varsin mukava räiskintäpeli after all.

Ensi vuoden odotetuin peli

GTA V, ei muuta lisättävää. Ainakaan vielä.




Lisäilen jos tulee jotain mieleen. Far Cry 3 on työn alla ja se saattaa löytää paikkansa johonkin kategoriaan, vähän fiiliksistä riippuen.


Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #13 : 22.12.2012 23:36 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Vuoden paras peli (GOTY)
New Super Mario Bros. U

Hiljainen pelivuosi, mutta eipä siinä mitään. NSMBU nostaa 2D-marion niin korkealle, että ihan kuin olisi vanhat ajat palanneet.

Vuoden paras wanha peli
Silent Hill.

Pelasin alkuvuonna läpi ja onhan tämä nyt ihan tajuttoman kova peli. Ei yllä tarinallisesti SH2:n tasolle, eikä kauhupuoli vedä vertoja SH3:lle, mutta maailman vetovoima on silti täysin vastustamaton.

Vuoden pettymys
Halo 4

Näitä on riittänyt, joten ei ole helppo valinta. Konamin HD-kokoelmat? Silent Hill ja ZOE täysin juostenkustuja. Entäs sitten THPS HD. Miten tämä voitiin mokata? Vitun Robomodo! Varmaan pisimmän korren vetää Halo 4. Yksinpeliin en tosin ole koskenut, mutta moninpeli on kyllä niin kaukana Halosta, että huhheijaa! Hyi helvetti, että on epähauskaa paskaa.

Vuoden nintendopeli
NSMBU

Ensi vuoden odotetuin peli
Mikä tahansa next-gen-peli. Olkoon sitten Wii U:lle, PS4:lle tai Xbox 360 2:lle.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #14 : 23.12.2012 09:27 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW En olekaan lukenut Halosta mitään kommentteja aiemmin, itse aion hankkia joskus kampanjan takia pelin. Näyttäisi tämän threadin perusteella siltä, että CoD on vaatinut jälleen yhden uhrin?

Editoin myöhemmin omat vuoden pelit.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #15 : 23.12.2012 12:41 »
Wasara Sui Generis Jäsen Viestejä: 16 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Sen enempää makuasioihin puuttumatta on sen verran pakko halkoa Halo 4 -haukulta siipiä, että H4:n kampanja oli neljän pelaajan co-opina aivan järkyttävän hauska kokemus ja pelitasapainoltaan paluu Halo 3 -aikojen erinomaisuuteen (toisin kuin Legendarylla ikävystyttäväksi puurtamiseksi taantunut Reach). Tosin se tuttu disclaimer on ladottava tiskiin, että kuten edellisissä Halo-sarjalaisissa, yksin en tätäkään kamppista jaksaisi tahkoa kolmatta tuntia.
http://www.nelinpeli.com
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #16 : 23.12.2012 16:06 »
Mason Jäsen Viestejä: 4 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse vähän karsastan noita eri lokoreita tyyliin "paras peli jota voi pelata yhdellä kädellä", joten pisteään ihan vaan top 5, close but no sigar sekä mahdolliset kanditaatit top5:een, mutta joita ei vain ole tullut vielä pelattua.

Top 5

1. Dark Souls: Prepare To Die Edition (PC)
Dark Soulsia takana noin 45 tuntia, eikä peli ole vielä kovin lähellä loppua, mutta onhan tämä vain niin timanttia että ykkössija on ansaittu. Taistelumekaniikka on eräs parhaista joka vastaan on tullut, yksinkertainen ja brutaali. Vaikeustaso on melko sopiva ja vaikka kuoleman kohtaa usein, oppii aina jotain uutta, eikä täten samojen kohtien hinkkaaminen tunnu "hukkaan heitetyltä". Hieno maailma ja lore sementoi ykköspaikan. Toivottaan että tuleva jatko osa jatkaa melko samoja latuja pitkin.

2. Walking Dead (PC)
Walking Deadiakaan en ole läpi pelannut, vielä olisi episodit 4 ja 5 jäljellä. Silti WD kävi kovan taiston Dark Soulsin kanssa ykköspaikasta, sillä eihän näin laadukasta draamaa ja tunteiden aallokkoa ole peleissä ennen nähty. Hahmot on hyvin kirjoitettu, näytelty ja peli sisältää niin rankkoja päätöksiä, että  joutuu pitämään hieman taukoa pelistä.  Vaikka valinnat eivät ainankaan episodien sisällä siirrä itse maalia kovin paljon, houkuttelee peli silti uusintakierrokselle. Ensimmäinen pelikerta, kuten itselläni aina, menee sitä semivalkoista ritaria pelatessa, mutta entä jos pelaa täysin mulkkua, vajaata ja itsekästä hahmoa? Ei se paska taida kovin paljon enemmän toisaalta tuulettimeen iskeä. Toivottavasti WD synnyttää paljon laadukkaita "Kopioita", tälläistä genreä olen halunnut jo pitkään, siitä lähtien kun ensimmäistä kertaa Mass Effectia pelasin. Valintoja, mutta ei juuri yhtään taistelua? Lisää!

3. Dishonored (PC)
Vuoden ehdottomasti paras salamurhaajapeli. Tarina on yksinkertainen, mutta siinä on silti tarpeeksi särmää. Mielenkiintoisia hahmoja on yllättävän paljon ja kaupunki on.. ehkä eräs parhaista mitä vastaan on pelien maailmassa tullut. Pelaaminen on hauskaa, vaikkakin melko helppoa, vaikka pelaisi niin, että ketään ei tapa. Vaikeustasoa saa kyllä nostettua sillä, että ei edes kolkkaa ketään. Tämäkin on itse asiassa kesken, ihan viimeisiä minuutteja käsittääkseni viedään. Uusintakierros on lähes pakko tehdä, niin paljon erilaisia vaihtoehtoja on tullut vastaan.

4. Dragons Dogma (XBOX 360)
"Vähän niinku Dark Souls ja Skyrim". No ei ehkä ihan, mutta hieman on vivahteita kummastakin pelistä. Maailman tutkiminen on todella addiktoivaa. Harmi että tarina, joka loppupelissä on aika hyvin kirjoitettu, laahaa keskivälillä aivan käsittämättösti. Toinen ongelma on pelin liiallinen helppus. Ainahan peliä voi keinotekoisesti vaikeuttaa vähentämällä kavereiden määrää tai olemalla kehittämättä hahmojen ominaisuuksia, mutta onhan tuo aika purkkaratkaisu. Peli kaipaisi niin kovasti kovempia vihollisia muuten kuin loppupeliin. Alussa peli sisältää todellista "uskallankohan mennä tuon kulman taakse kurkkimaan?"-seikkailumeininkiä, mutta heti jo kohta rynnätään eteenpäin seinän läpi miekka ojossa, koska vihollisista yksinkertaisesti juoksee läpi. Silti, tässä on sitä jotain magiaa, jota syntyy, kun japanilaiset tehtailee länsimaista fantasiaa.

5. Mass Effect 3 (PC)
Lopun pettymys on vihdoin unohdettu. Ehdottomasti yksi pelihistorian tapauksista, ehkä enemmänkin trilogiana kuin yksittäisenä pelinä, mutta silti. Mass Effectit kuuluvat omissa kirjoissa siihen osastoon, missä majailee esim. Deus Ex, Dark Souls, FF VII ja alkuperäinen XCOM: on vaikea sanoa, mikä peli olisi kyseistä teosta parempi. DLC:t on pelaamatta, joten trilogia otetaan taas jossain vaiheessa uusintapeluun alle. Aina tekisi mieli pelata renegade-hahmoa, mutta sydän ei ilkeä.

Close but no sigar:

Hitman Absolution (PC)
Hitman on muuttunut, mutta ei välttämättä huonompaan suuntaan, jos ei parempaankaan. Huomasin vain ikäväkseni kenttiä uudelleen pelatessani, että ei näissä nyt niin hirveästi jaksa leikkiä. Silti pelin pelasi läpi todella mielellään, vaikka jokunen kenttä täysin räiskinnäksi menikin. Senkin takia, että ei jumalauta jaksanut alusta ottaa..

Max Payne 3 (XBOX 360)
Vuoden yksi kovimmista räiskinnöistä. Peli yllätti, en odottanut näin hyvin toimivaa räiskintää ja enkä todellakaan näin ultraväkivaltaista kokonaisuutta. Padilla Hard + free aim -yhdistelmä oli paikoittain brutaali, mutta läpi se lopulta meni. Tarina ei oikein meinannut välillä pysyä kasassa, mutta taattua laatua silti Rockstarilta, etenkin hahmojen osalta.

Potentiaaliset TOP5-ehdokkaat, joita en vain kerennyt pelata

Far Cry 3, Borderlands 2, DayZ, Journey, Sleeping Dogs, Zombi U, XCOM, Forza Horizon, Crusader Kings 2.

Pettymykset

Diablo 3(PC)
Lukioaikoina tuli Diablo 2:sta mätettyä lähes sata tuntia. Vaikka pelimaku, ja etenkin peliaika, on muuttunut noista ajoista, ajattelin että kyllähän se iskee. Ei se iskenyt, jäi kesken jo sinne aavikolle. Ei tämä pelkkä tavaran grindaus vain ole minulle. Toivon todellakin että Borderlands 2:n moninpeli on se juttu, jonka avulla peli iskee hiton kovaa.

Resident Evil 6 (PS3)
Leonin kampanjan jälkeen olin vielä todella mehuissani tästä. Sitten Jaken kampanjan jälkeen koko homma vaan lässähti. Pelaamatta on vieläkin Chrisin ja Adan kampanjat. Ei vaan jaksa. Juoni ja hahmot ovat niin käsittämättömän typeriä, että ei tätä oikein jaksa edes huumorilla ottaa. Ehkä jos pelaisi muutaman oluen voimalla cooppina.. Kaipaan RE4:n aikoja, jolloin räiskintä ja seikkailukauhu oli vielä todella hyvässä suhteessa. Nyt homma on ihan liikaa räiskintää, eikä tekijät näemmä hallitse rytmitystä ollenkaan.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #17 : 23.12.2012 20:12 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili

Resident Evil 6 (PS3)
Leonin kampanjan jälkeen olin vielä todella mehuissani tästä. Sitten Jaken kampanjan jälkeen koko homma vaan lässähti. Pelaamatta on vieläkin Chrisin ja Adan kampanjat. Ei vaan jaksa. Juoni ja hahmot ovat niin käsittämättömän typeriä, että ei tätä oikein jaksa edes huumorilla ottaa. Ehkä jos pelaisi muutaman oluen voimalla cooppina.. Kaipaan RE4:n aikoja, jolloin räiskintä ja seikkailukauhu oli vielä todella hyvässä suhteessa. Nyt homma on ihan liikaa räiskintää, eikä tekijät näemmä hallitse rytmitystä ollenkaan.
Pakko sanoa, että Ressa on kaverin kanssa parempi potensiin kymmenen. Adan kampanjan joutui pelaamaan yksin, mutta onneks päivitys lisäsi siihenkin coopin.
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #18 : 23.12.2012 23:11 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Vuoden paras peli (GOTY): Batman: Arkham City
Oman käden oikeudella tähän, kun pelin viimeisimmät versiot on julkaistu vasta tänä vuonna ja oma läpipeluu venähti tälle vuodelle. Vuoden odotetuin peli, eikä todellakaan pettänyt. Stoorin kaari ei ollut aivan niin toimiva kuin ekassa osassa, mutta pelillisesti taas aivan nextillä levelillä. Merkittävintä tässä pelissä - kuten edellisessäkin - on kuitenkin se, että vaikka tekemistä on perkeleesti, jaksaa salaisuuksia etsiä harvinaisen hyvin viimeiseen pisaraan asti. Nautittava pelattavuus, rikas universumi ja mielekäs tekeminen luovat makean kolminaisuuden, jossa kaikki aspektit tukevat toinen toisiaan. Paras lisenssipeli koskaan, ja vuoden paras peli.

Vuoden paras wanha peli: Bastion ja DKC
Bastion nyt ei ole kauhean wanha peli, mutta kuitenkin viime vuoden puolelta. Enkä ehtinyt sitä pelata kuin vasta tänä vuonna. Simppelin monipuolisesti pelattava, haastetta saa about niin paljon kuin haluaa, stoori kiinnostaa, musiikki vie mennessään ja visut hivelee silmiä. Ei juurikaan pahaa sanottavaa. Viime vuoden ladattava peli.

Super Nindendon oston jälkeen on monia vanhoja klasareita saanut pelattua uudestaan siinä oikeassa muodossaan, ja DKC(sekä yksi että kaksi) vie sydämeni kerta toisensa jälkeen. Upeaa tasoloikkaa makeissa kentissä sillä tunnetusti parhaalla musiikilla. DKC2:n soundtrack saattaa olla vuoden kuunnelluin levy. 2012 oli meillä päin Donkkarin renesanssia.

Vuoden pettymys: Mass Effect -sarja
Tai tarkemmin sanottuna kakkososa. Olin innostunut oikeasti sarjaan perehtymisestä, mutta tarina ei jostain syystä napannut heti kuten oletin, ja ennen kaikkea pelimekaniikka oli sairaan ankeeta. Toki tilanne olisi voinut olla toisenlainen, jos olisin aloittanut boksilla tai PC:llä ekasta osasta, mutta se ei tässä vaiheessa ollut mahdollista. Oli miten oli, kesken jäi nopeasti. Katsotaan saanko palattua sarjan pariin vielä joskus.

Vuoden yllättäjä: Dragon's Dogma
Puskista pukkasi todella nautittava toimintaroolipeli. Perinteiset itämaiset ropet tai vuoropohjainen taistelu ei ole koskaan napannut, joten mulle tähän oli paketoitu kaikki parhaat mahdolliset aspektit. Ilahduttavan perinnepohjaisesta universumista on ensinnäkin kaivettu yllättävän huuruinen stoori, joka keskivaiheen yskimisestä huolimatta palkitsi lopulta valtavasti. Parasta DD:ssä ovat kuitenkin taistelut, jotka ovat mainioiden kontrollien ja eeppisten vastusten vuoksi todella nautittavaa kamaa. Masoniin yhdyn kyllä täysin siinä, että loppua kohden vihujen tasoskaalaus ei ihan riitä ja taisteluista tuli paljolti läpijuoksua(toki silti viihdyttävää). Olisin mielelläni pelannut pidempään loharinjälkeistä hc-maailmaa, oli virkistävää ottaa pitkästä aikaa dunkkuun. Samaten alun kuumotuksista on lämpimiä muistoja. Ensimmäinen chimeramättö, huhhei!

Eniveis, todellinen yllättäjä. Vei minut uuden genren pariin heti kerralla kunnolla.

Vuoden nintendopeli: Virtue's Last Reward
Nintendo-pelaaminen on ollut tänä vuonna aika vähäistä, kun 3DS tuli ostettua vasta loppuvuodesta eikä uusimpia kotikonsoleita itseltä löydy. Silti uskallan sanoa, että se, miten peli on kutkuttanut mielenkiintoa, luonut tunnelmallisia tilanteita ja pistänyt ajatukset sprinttijuoksuun, on Nintendon konsoleilla jotain oikeasti merkittävää. Koukuttavaa kamaa.

Vuoden pleikkaripeli:
Tässä pyöritään akselilla Arkham City - Rayman Origins - Dragon's Dogma, mutta pitää katsoa olenko unohtanut jotain. Lisäksi pelaisin mielelläni Catherinen (ja mahdollisesti Darksiders 2:n) ennen kuin alan sanomaan, sillä on kutina, että sieltä löytyy lisää parhautta.

Vuoden PC-peli:


Vuoden ladattava peli: Journey
Hands down. Odotin, koin, rakastuin. On todella hämmästyttävää, että peli nousi jäätävän hypensä tasolle. Todella upea seikkailu ja todellinen taidonnäyte multimedian voimasta.

Vuoden kannettava peli: Super Mario 3D Land
Uusien kannettavien pelien pelaaminen jäi sekin hieman vähäksi käsikonsolimurroksen vuoksi, mutta näistä mitä ehdin kokeilla, viskattakoon Mario tähän laariin. Ei paras Mario missään nimessä, mutta nättiä ja viihdyttävää loikintaa silti. Luojalle kiitos salamaailmoista, muuten olisi jäänyt kovin torsoksi(vaikka toistivathan nekin vähän itseään). Eniveis, 3D Land on nimenomaan loistavaa kannettavaa pelaamista vapaan tallennuksen ja kompaktien kenttien vuoksi. Täydellinen pikasessareille.

Ensi vuoden odotetuin peli:


« Viimeksi muokattu: 24.12.2012 13:20 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #19 : 26.12.2012 01:31 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW - Vuoden paras peli (GOTY): Journey
En odottanut peliltä mitään. En oikeastaan ollut kuullutkaan pelistä ennen kuin luin ekoja hehkutuksia foorumeilta. Latasin ja päätin kokeilla peliä. Taisin istua kolme tuntia kuin liimattu sohvallani. Unohdin ihan oikeasti muun maailman. Harvoin käy näin. Journey oli kaunis kokemus, ja ansaitsee kaiken hehkutuksensa.

- Vuoden paras wanha peli: Dead Nation
Hehkutin peliä jo tuolla toisessa ketjussa. Todella hiottu peli. Kaikki natsasi täydellisesti.

- Vuoden pettymys:
Mä en oikeasti keksinyt tähän mitään.

- Vuoden yllättäjä: Journey

- Vuoden nintendopeli:
Ohi.

- Vuoden pleikkaripeli: Journey

- Vuoden boxipeli: Halo 4
Kampanja oli oikein hyvä. Boxin hienoimpia pelejä. Ei yhtään paskaa tehtävää. Ihan ei löytynyt sellaista supersuosikkia, mutta tosiaan ei olllut oikeastaan paskojakaan tehtäviä. Moninpeli maistuu myös kaltaiselleni BTB-loverille.

- Vuoden PC-peli:
Ohi.

- Vuoden ladattava peli: Journey

- Vuoden kannettava peli:
Ohi.

- Ensi vuoden odotetuin peli: GTA V
GTA on aina GTA. Rockstarin mahalasku IV:n kanssa ei huoleta. Onhan tuosta pian viisi vuotta aikaa, ja tässä välissä Rockstar on monesti osoittanut osaamisensa. V:n maailma näyttää uskomattoman coolilta. Tule jo kevät.

Tajusin tässä kuinka vähän on tullut pelattua uusia pelejä tänä vuonna. Pleikkarilla olen lähinnä backlogia lyhennellyt. Boxin tarjonta oli melko laimeaa tänä vuonna. Far Cryt sun muut jätin ihan suosiolla hankkimatta. YouTuben videoiden perusteella ne eivät teknisesti enää vakuuta. Pelaan esim. FC:n mielummin PC:llä joskus. Vähän on jo tällainen next geniä odotteleva fiilis hiipinyt puseroon. Onneksi on tuota backlogia, niin ei tarvitse ihan pelaamatta olla.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #20 : 26.12.2012 18:56 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Vuoden paras peli (GOTY) - Mark of the Ninja
- Laatunsa osalta kohtalaisen puskista tullut teos, joka sulauttaa nätin ulkoasunsa hienosti myös osaksi pelattavuutta, joka jo muutenkin tarjoaa jykevää, vaihtelevaa ja yksinkertaisesti todella hauskaa toimintaa. Paikoin ounahtelevia checkpointteja tulee vain harvoin ajateltua.

Vuoden paras wanha peli - Tales of Vesperia
- Pelasin tänä vuonna PS3:lla tuoreemman Graces f:n läpi, ja vaikka tykkäsin pääosin sen pelillisistä puolista, käsikirjoitukseltaan se oli niin järkyttävää paskaa, että pelin pelaaminen oli vaikeaa jopa minulle, vaikken yleensä jaksa tällaisista asioista nillittää. Vesperia on taisteluiltaan kenties hieman tylsempi kokemus, mutta kaikilta muilta osin se on vain niin tavattoman paljon hauskempi peli pelata. Tarinaa seuraa jälleen jo mukavien hahmojen johdosta mielellään, hieman Final Fantasy IX:n asejärjestelmää muistuttava kehityssysteemi on mielenkiintoinen ja tuopa jo perinteisemmän maailmankartan mukanaolo tunteen siitä, että voin tutkia ja edetä vähän vapaammin. Uskaltanen myös väittää, että Vesperian luolastot ovat Gracesia paremmat, vaikkei sarja ole koskaan tällä saralle millään tavalla toki loistanutkaan.

Omilla jaloillaan seisovana tuotteenakin kyseessä on toki huipputeos.

Vuoden pettymys - Gravity Rush
- Pelihän alkaa tavattoman lupaavasti tarjoamalla mielenkiintoisesti suunnitellun ja jopa varsin sympaattisen maailman sekä tätä aluksi mielenkiintoisestikin hyödyksi käyttävän peli-idean. Teos ei kuitenkaan missään vaiheessa kehity mihinkään suuntaan, vaan jää täysin alkuasetelmiinsa jumiin ja lopulta kuihtuu kasaan jättäen näin tavattoman suuren potentiaalinsa käyttämättä. Pakotetut ja muutenkin urpot kosketusnäyttöideat eivät riitä pelastamaan peliä sitten millään.

Vuoden yllättäjä - Mark of the Ninja
- En yksinkertaisesti Shankin jälkeen vain kyennyt luottamaan Klein kykyyn tehdä loppuun asti koukuttavaa, varsin vaihtelevaa ja palkitsevaakin toimintaa, mutta toisin kävi. Mark of the Ninja on lähes kaikilta osa-alueiltaan hoidettu kotiin todella tyylikkäästi.

Vuoden nintendopeli - New Super Mario Bros. U
- Mario-loikinta toimii edelleen, vaikken tästä järin innoissani missään vaiheessa ole ollutkaan. Jämerä paketti kuitenkin, kiitos erityisesti useiden pienideoiden.

Vuoden pleikkaripeli - Journey
- Todella mainio fiilistelyteos, joka myös muistaa olevansa peli. Alkujaan lähinnä painostavalta vaikuttanut moninpelipuolikin tuo hauskan lisän seikkailuun, kun kanssaseikkailijoiden kanssa voi oikeasti jopa tehdäkin asioita, vaikka kommunikointi onkin rajoittunutta.

Vuoden boxipeli - Dust: An Elysian Tail
- Jottei Mark of The Ninjaa tarvisi tähän laittaa, ajattelen tässä ja seuraavassa kategoriassa vain yksinoikeuksia. Näin ollen voiton tässä pokkaa Dust: An Elysian Tail, joka kolahti makuhermooni yksinomaan jo varsin hyvin toteutetulla metroidvania-tyylillään. Uskaltaisin nostaa teoksen jopa vuoden peliksi, jollei sen toiminta toistaisi lopulta niin reippaasti itseään.

Vuoden PC-peli - Tribes: Ascend
- Huhu kertoo, että kehittäjät olisivat vähän vesittäneet peliä loppuvuodesta, mutta kun itse sitä pelasin, oli kokemus miellyttävä. En ole erityisempi räiskintöjen enkä varsinkaan nettiräiskintöjen ystävä, mutta Tribesia oli yksinomaan jo vauhtinsa ansiosta niin kovin mukava pelata.

Vuoden ladattava peli - Mark of the Ninja
- Luonnollisesti.

Vuoden kannettava peli - Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance
- Järin kummoisesti peli ei vie sarjaa eteenpäin, mutta suunta on silti mielenkiintoinen. Vauhdikkaan toiminnan sivussa on hauska nähdä, että tasoloikinta ja sen myötä tutkiminen ovat tehneet sarjaan kunnollisemman paluun. Mikäli toki Persona 4: Golden olisi ehtinyt Eurooppaan täksi vuodeksi, niin eiköhän se tämän voiton olisi vienyt.

Ensi vuoden odotetuin peli - Metal Gear Rising: Revengeance
- Jo pelkästään se, että kyseessä on Platinumin kehittämä kolmannen persoonan toimintapeli vie tässä kategoriassa pitkälle. Toki vauhdikas ninjailu vaikutti myös pelin demon perusteella sen verran mielenkiintoiselta, että eihän tätä voi ohittaa. Vähän toki kyllä pelottaa, miten minunlaiseni väistelymekaniikkoihin tottunut pelaaja tykästyy pelin tapaan painottaa parryjen käyttöä.


« Viimeksi muokattu: 26.12.2012 20:35 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #21 : 26.12.2012 20:56 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Itselle Metal Gear Rising on täysin yhdentekevä peli. En pidä tuollaisesta japanilaisesta angsticooliudesta. Toiminta ei istu Metal Gear -universumiin, itseasiassa kusee sen päälle aika railakkaasti. Raiden MGS2:ssa sai haukkuja, mutta MGS4:n Raiden se vasta paska hahmo olikin. Risingin Raiden näyttää vielä tuotakin paskemmalta, jos se nyt on edes mahdollista.

Hehkuttakaa nyt sitä Platinumia porukassa ja tulkaa ryttäämään. Vetäkää Bayonetta- ja Vanquish -kortteja (paskoja pelejä molemmat). Ei paljoa napostele!
tallennettu
Re: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #22 : 26.12.2012 21:31 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Mun puolesta Raiden voi tässä vaiheessa painaa menemään vaikkapa hame päällä Big Bossilla ratsastaen ja nimi voisi olla vieläkin jäätävämpi ja tyystin Metal Gearista irrallinen, kunhan pelattavuus on kunnossa ja toiminta kyetään pitämään mielenkiintoisena. Johan juoni laitettiin vieläkin överimmäksi ja merkittävät linkit aiempiin Metal Geareihin heitettiin pääosin suosiolla ikkunasta, jotta Platinum voisi tehdä juurikin asioita, jotka sillä on parhaiten hallussa.

Peli nimenomaan kiinnostaa hurjasti, koska se on osin Platinumin tekele ja vieläpä keskittyy tyystin yksinpeliin toisin kuin Anarchy Reigns. Tuskin mitään Bayonettan kaatajaa on tulossa, mutta jo nyt konsepti on pelillisestikin sen verran mielenkiintoinen, että ei tässä osaa olla innostumatta.

E: Ja itse asiassa jos peli ei olisi niinkin överi, kun nyt on annettu ymmärtää, kiinnostaisi se todennäköisesti jopa vähemmän.


« Viimeksi muokattu: 26.12.2012 21:42 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #23 : 26.12.2012 21:48 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Itselläkin Rising on ensi vuoden ehdottomasti odotetuin peli, vaikken aluksi pelille lämmennytkään. Mitä olen lukenut, niin kyseessä on lyhyt mutta kompakti actionpaketti, jossa on erinomainen uudelleenpelattavuusarvo. Juuri sitä, mitä genren peliltä voisin toivoakin.

Ja saa olla kyllä todella kapeakatseinen assburger, että sanoo Bayonettaa ja Vanquishia paskoiksi peleiksi. Kiitos Jeesus, että on olemassa Platinum Gamesin ja From Softwaren kaltaiset pelipuljut, eipä näillä nykygenin konsoleilla muuten olisi mitään minua kiinnostavaa pelattavaa.

E: Tossa vielä jotain uutta traileria pelistä. Upealta näyttää!
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #24 : 26.12.2012 21:52 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Minä ainakin olen varma että sieltä on tulossa Platinum Gamesin paras peli, demo oli oikeasti todella vaikuttavaa kamaa ja jätti jopa liian hyvän maun suuhun. Juonikaan ei oikeastaan kiinnosta vaikka pelin nimi onkin "Metal Gear", pääasia että pääsee vihdoinkin näiden vuosien jälkeen ohjaamaan kyborgininjaa kunnolla niin kuin olen aina ekasta MGS:stä lähtien haaveillut.

Sitä paitsi Metal Gear x Platinum Games... kaksi upeaa asiaa yhdistyvät. Eri asia toki, jos yhtäkkiä ilmoitettaisiin että Plattari vastaisikin Ground Zeroesin kehityksestä ja tyylistä. Raiden on juuri sopiva hahmo tämän pelitalon peliin.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #25 : 26.12.2012 22:08 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Vakavammin puhuen Rising on varmasti hyvä peli, mutta pelin tyyli, tai Platinumin pelien tyyli yleensä, ei allekirjoittaneeseen pure. Ja kun soppaan lisätään vielä Robo-Raiden aka maailman paskin pelihahmo, on homma kyllä aika klaari. Ei ole minun juttuni.

Mitähän vielä? Jos sanoo, että tässä sukupolvessa on kiinnostavia pelejä tullut vain kahdelta puljulta... Noh, en tiedä mikä on perseburgeri, mutta olet sitten vaikka sellainen.

Riepun pointin voin kyllä ymmärtää siitä, ettei pelihahmolla tai vastaavilla seikoilla ole merkitystä, kun peli rullaa ja helmat paukkuu. Onhan se varmaan näinkin, mutta itseäni ainakin mainitsemani asiat häiritsevät siinä määrin, etten usko pääseväni niiden yli.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #26 : 27.12.2012 14:45 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Platinum games edustaa sitä oldschool pelisuunnittelua, missä asiat hiotaan loppuun ja timantin kovaksi. Se on kuolemassa oleva tapa kehittää pelejä, kun siirrytään koko ajan käyttämään enemmän kolmannen osapuolen teknologiaa ja valmiita ratkaisuja animaatioihin, tekoälyyn ja assettien luomiseen. Platinumilla uskotaan siihen, että hyvä pelimekaniikka myy vieläkin. En tiedä ovatko oikeassa ,mutta siunausta heille siitä.

Bayonettassa itseänikin riepoi tyyli ja paska tarina, mutta eipä se eroa muista peleistä siinä mielessä mitenkään. Itse pelaan pelejä pelimekaniikan takia. Jos juoni ja hahmot eivät ärsytä, se on plussaa mutta harvinaista.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #27 : 27.12.2012 15:18 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Platinumilla uskotaan siihen, että hyvä pelimekaniikka myy vieläkin. En tiedä ovatko oikeassa ,mutta siunausta heille siitä.

Eivät niiden pelit kai ole kovin kummoisia määriä myyneet, mikä todellakin on sääli. Saa nähdä nostaako Rising myyntejä kun pelin kannessa lukee tällä kertaa Metal Gear.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #28 : 28.12.2012 17:16 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Jälleen vuosi, jolloin en voi tähän äänestykseen osallistua, koska en taaskaan mitään uusia pelejä ole ollut. Tarkemmin kun mietin, niin iPhoneen ostetut Bad Piggies ja GTA: Vice City ovat ainoat uudet pelit. GTA:n ostin vasta, enkä hirveästi ole pelaillut, koska kontrollit ovat mun nakkisormille ihan liian hankalat. Bad Piggies on helkutin haastava nikkarointipeli, paljon parempi kuin saman tekijän Angry Birds.

"Vuoden vanha peli" -palkinnon saa Pokémon Platinum, koska se on ensimmäinen videopeli useampaan vuoteen, mitä olen innostunut tosissaan pelaamaan. Ensi vuoden odotetuimman pelin titteli menee ehdottomasti GTA V:lle. GTA IV oli hirveän paska peli, mutta silti uusi GTA jaksaa innostaa.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Vuoden pelit 2012 « Vastaus #29 : 01.01.2013 10:57 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuosi on nyt vaihtunut, mutta yritänpäs muistaa mitä sitä tuli pelattua viime vuonna.

- Vuoden paras peli (GOTY)
Äänestän röyhkeästi Assassins Creed III:a. Monille varmasti vuoden pettymys, mutta tarjosi se minulle hienon pelikokemuksen.
Loppu oli hieman pettymys, mutta kokonaisuutena parhaita pelejä.

- Vuoden paras wanha peli
Tämä menee ehdottomasti Mass Effect 1:lle. Olen vältellyt kyseistä pelisarjaa kuin ruttoa sillä jotenkin se ei vaan ole iskenyt.
Nyt Steamin joulualesta sain halvalla ykkösen ja kakkosen niin pitihän se ostaa. En ole katunut. Aivan uskomattoman hyvä peli. Odotin kokoajan vaan, että pääsen keskustelemaan lisää. Taistelut ei niinkään olleet tärkeitä.

- Vuoden yllättäjä
Chivalry: Medieval Warfare. Aivan käsittämättömän hyvä indie peli, joka ei näytä siltä. Aika menee siivillä pelatessa.
Suosittelen kaikille jotka ei ole vielä kokeilleet.

- Vuoden PC-peli
 Edelleen Chivalry. En tainnut muita PC:n yksinoikeus pelejä pelata.

- Vuoden kannettava peli
Angry Birds: Star Wars vai Plague Inc? Angry Birs: Star Wars on paras Angry Birds peli mitä on tehty, mutta äänestän silti Plague Inc:ä.
Mikäs sen mukavampaa kuin yrittää sairastuttaa koko maapallo ja huomata kuinka pirun sitkeitä ihmiset on.

- Ensi vuoden odotetuin peli
Tulossa on monia mielenkiintoisia pelejä, mutta ehkä eniten odotan Star Wars 1313.
Peli näyttää upealta, mutta mielenkiintoista nähdä miten vakavampi Star Wars peli toimii. Toivottavasti ei ole mitään putkijuoksua.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines