Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla  (Luettu 6791 kertaa)
Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « : 24.02.2012 13:12 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Oletko peliharrastaja? Olet todennäköisesti harrastanut pelaamista jo useamman vuoden? Siinä tapauksessa poraudu ajatuksissasi läpi vuosien ja valitse sieltä yksi; sellainen, joka on jäänyt mieleen erityisistä syistä. Silloin on voinut nähdä päivänvalon kenties jokin suosikkipelisi, uusi mahtava pelikonsoli tai on tapahtunut jotain muuta pelimaailmaan liittyvää. Valinta on sinun.

Haluatko virkistää muistiasi mitä tapahtui minäkin vuonna? http://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_years_in_video_gaming   


Vuosi 2000


Uuden vuosituhannen ensimmäinen vuosi on oma valintani. Siihen on oikeastaan kolme suurta syytä.




Kerran olin ajopelien fanaattinen harrastaja. Tai oikeastaan kaksi kertaa: 90-luvun lopusta 2000-luvun alkuun olin täysin racing-genren pauloissa. Sen jälkeen pidin jokusen vuoden väliä, kunnes ajopelit imaisivat minut taas mukaansa pari vuotta sitten. Se tapahtui sellaisella voimalla, ettei moisesta voinut selvitä ilman totaalista loppuun palamista kyseisen genren peleihin.

No, Colin 2.0 oli kuitenkin silloisen ajopeliharrastukseni suurin tukijalka. Yksi syy sille on, että kolme hyvää ystävääni pitivät myös pelistä suunnattomasti ja kokoonnuimme säännöllisesti pelaamaan peliä hot seat -moodissa. Tunti toisensa jälkeen tästä pelistä tuli yhä rakkaampi. Kenties siinä määrin, ettei yksikään ajopeli enää koskaan voi varastaa sydäntäni sillä tavalla mitä tämä peli teki.





Goldeneye 007:n seuraajasta näin ensimmäiset kuvat muistaakseni vuoden 1998 jonkun kuukauden Super Power -lehdestä. Pari vuotta myöhemmin valmis peli vihdoin astui ulos kehitysruljanssista ja vei kertaheitolla konsolien fps-pelit uusille ulottuvuuksille. Piti olla täysin pimee jos PD:stä ei tykännyt.

N64 huusi hoosiannaa tämän pelin kanssa: neljän pelaajan jaetun ruudun sinkohipat kahdeksan botin kanssa laittoivat ruudunpäivityksen täysin polvilleen. Mutta se ei silloin juurikaan haitannut, koska peli oli aivan helvetin hauska.

Järkyttävävä määrä aseita, kenttiä, hahmomalleja, pelimoodeja ja haastetta. Vaikeimmalla tasolla yksinpeli potki munille tavalla, joka oli raivostuttavaa. Omat evääni eivät riittäneet pelin läpäisyyn Perfect Agent -tasolla.

Perfect Dark on yksi jaetun ruudun moninpelien suurimmista saavutuksista. Tämä aika ei palaa enää koskaan.





Nintendolta oltiin totuttu odottamaan uutta Zeldaa noin viisi vuotta. Niinpä Majoras Maskin ilmestyminen vain pari vuotta Ocarina of Timen jälkeen olikin iloinen yllätys sarjan faneille. Lopputulos ei ollut juosten pissattu seikkailu, sillä monien silmissä Majoras Mask on omintakeisin ja tunnelmallisin Zelda koskaan. Onko se paras? Sitä en tiedä, mutta tietyllä tavalla se todella on täysin omanlaisensa eikä verrattavissa yhteenkään toiseen sarjan peliin.

Majoras Mask nojaa ideaan, jossa pelaaja elää yhä uudelleen ja uudelleen kolmea päivää. Näiden kolmen päivän aikana taivaalla möllöttää jättimäinen kuu, joka on törmäyskurssilla pelin Termina-maailman kanssa. Pelaajan täytyy estää tuho, mutta jo aikaisin selviää ettei kolme pelipäivää ole tarpeeksi. On palattava takaisin ensimmäiseen päivään ja aloitettava moni asia nollista...

Spoilaamatta: Majoras Mask sisältää yhden ikimuistoisimmasta pelin päätöksistä koskaan. Se menee puhtaasti viimeisen peliympäristön sijainnin ja tunnelman piikkiin. "Voiko tämä olla totta?" oli aito reaktioni.

Tutkiva pelaaja saa pelin maailmasta paljon irti: viimeisen illan melankolia on käsinkosketeltavaa. Kukaan ei halua jättää maallista maailmaansa liian aikaisin. Majoras Mask onkin siitä merkillinen Zelda, että sen sivujuonet antavat itseasiassa enemmän kuin pääjuoni.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #1 : 24.02.2012 13:37 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili Ehdottomasti 2004.

Metal Gear Solid 3 Snake Eater. Oli pitkään paras peli mitä koskaan pelasin ja HD Collection uudelleenpeluun jälkeen tunne on vaan vahvistunut. Gameplay on vielä sitä kankeampaa MGS:ää, mutta pystyn elämään sen kanssa. Uskomaton elämys.

Grand Theft Auto: San Andreas. Paras GTA helposti. Lääniä ja tekemistä on kolmen pelin verran.

Burnout 3. Paras arcaderälläys koskaan. HD version ostaisin sekunnissa.

Metroid Prime 2 Echoes. En aikanaan pelannut, Metroid Prime collection-versiota pelattuna viimeistä keräilyosiota lukuunottamatta läpi. Pitäisi oikeastaan joku päivä vääntää loppuun asti. Helvetin kova peli.


« Viimeksi muokattu: 24.02.2012 14:12 kirjoittanut tetsuo »
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #2 : 24.02.2012 14:24 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili 1999, olin silloin vasta aloittanut ala-asteen, mutta juuri tuo vuosi tuo paljon muistoja peleistä, jotka räjäyttivät tajunnan yksi toisensa jälkeen. Ehkäpä tärkein vuosi oman peliharrastukseni historiassa.

Ape-Escape
Peli, jota oli PAKKO pelata analogitateilla. Aluksi vitutti, mutta lopulta ohjauksen nerokkuuden tajusi. Tämä oli aivan jotain uutta ja ihmeellistä.

Legacy of Kain: Soul Reaver
Silloin tämä oli pelottava ja ahdistava peli, ja nykyään ehkä jopa vielä enemmän. Omaperäinen fiilis ja pelattavuus, ja yksi kauneimmista pleikkaripeleistä.



Tony Hawk's Pro Skater
Kun puhutaan skeittipeleistä, tulee Tony Hawk -sarja ensimmäisenä mieleen. Tämän jälkeen kaikki pikkupojat (ja miksei tytötkin) halusivat oppia skeittaamaan.

Age of Empires II: The Age of Kings
Ensimmäisen tietokonepelini. Aika vähänhän tästä tajusi silloin, mutta tätä ilman en olisi välttämättä koskaan innostunut RTS-peleistä.

Grand Theft Auto 2
Ensimmäinen kosketus GTA-sarjaan.

Rayman 2: The Great Escape
Julkaistu näköjään ensin N64:lle, ja vasta 2000-vuoden lopulla pleikalle, mutta menkööt. Yksi erinomainen tasohyppely/seikkailu, harmi ettei ollut laudan Paras tasohyppely-äänestyksessä mukana.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #3 : 24.02.2012 14:43 »
Lohari Jäsen Viestejä: 453 Basaaripisteet: 9 Profiili 2003.

Alkuvuodesta luin Lassi Kurkijärven arvostelun Metroid Primestä ja se sai vakuutettua minut niin hyvin että päätin sen perusteella hankkia pelin heti julkaisussa. Jo pari päivää ennen julkaisua postilaatikossa odottikin mieluisa kirje, ja seuraavat viikot menivät aika tiiviisti Tallon IV:lla seikkailessa. Ensimmäinen Prime tuli itselle aika puskista kun en pahemmin pelimaailmaa tuolloin vielä seurannut, ja on minulle edelleen yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä.

Metroid Primen loppumisen aiheuttamaa haikeutta ehti kestää vain hetken ennen kuin oli aika valmistautua uuteen seikkailuun, tällä kertaa Linkin seurassa. Ja pettyä ei tarvinnut nytkään. Wind Waker oli alusta loppuun puhdasta kultaa, edes lopun Triforcen onkimiset eivät latistaneet pelikokemusta omalla kohdallani. Eikä toki sovi unohtaa myöskään ensimmäisten Wind Wakereiden mukana tullutta bonuslevyä kera Ocarina of Timen Master Questin.  

Kesällä julkaistiin uudet Pokemonit, Ruby ja Sapphire. Varmaan kilpailullisen pelaamisen kannalta katsoen parhaat pope-pelit mitä tähän asti on julkaistu.

Loppuvuodesta pelikuutiolle tunki vielä sellaisia keskivertoa parempia pelejä kuin F-Zero GX, Mario Kart: Double Dash!! ja Viewtiful Joe.
Kokoelma
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #4 : 24.02.2012 15:32 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Hemmetin hyvä topic!

Pakko valita vuosi 1998

Tällöin julkaistiin kolme merkkiteosta, jotka muovasivat olennaisesti pelimakuani ja joltain osin muutti peleissä arvostamiani asioita:



Metal Gear Solid
Solid Snaken tarina PS1:llä opetti vaatimaan enemmän peliltä tarinankerronnallisesti kuin "etsi prinsessa, mene linnaan, prinsessa ei ole ensimmäisessä linnassa, mene toiseen linnaan, jne." Yhdisti elokuvallisen tarinankerronnan peleihin ja oli ensimmäisiä pelejä(ellei jopa ensimmäinen?) jotka tekivät välianimaatiot suoraan pelimoottorissa. Graafisesti järkyttävän komea peli aikoinaan, joka käytännössä loi uuden alagenren 3rd-person shootereiden/seikkailupelien alle.


International Superstar Soccer 98 Pro
Kaikki sen tiesivät aikoinaan, Fifat olivat ainoita futispelejä joita kannatti pelata. Saksipotkut puolesta kentästä ja vaparit kolmestakympistä yläpeltiin olivat arkipäivää, kunnes tutustuin Japanin ihmemiehien vaihtoehtoiseen futissarjaan. Fifassa oli lisenssit ja kaikki pelattavuuden ulkopuolinen osa enemmän kuin kunnossa, mutta ISS:ssa oli kunnossa se tärkein: sen pelattavuudesta löytyi aivan uudenlaista syvyyttä ja toimivuutta. Myöhemmin Pro Evolution Socceriksi muuttunut sarja opetti vaatimaan peleiltä korkeiden tuotantoarvojen ja paskojen lisensoitujen menu-musiikkien sijaan ennen kaikkea pelattavuutta.


Half-Life
FPS-pelien merkkiteos opetti että sen genren peleihin pystyi ymppäämään mukaan vahvan tarinan kaiken räiskinnän kylkeen. Kaikki tasohyppely tässä pelissähän on vieläkin sitä vetisintä persepaskaa mitä tältä puolelta Turkua löytyy, mutta kaikki muu tässä paketissa olikin kohdillaan. Tunnelmallinen teos, joka venytti genrerajoja.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Re: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #5 : 24.02.2012 17:10 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Vaikea kysymys, kun on niin paljon hyviä pelejä ja vuosia takana. Laitetaas silti vuosi 2001. Tuohon aikaan pelailin PC:tä paljon enemmän kuin nyt. Konsolipuolella pelailin varmaan Dreamcastia.

Dreamcast:
Marvel vs Capcom 2

Tätä tuli pelattua tunteja putkeen. Paskaakaan en osannut, mutta hauskaa oli.

PC:

2001 tuli sellaiset pikkupelit kuin Icewind Dale, Baldur's Gate 2, Deus EX ja Diablo 2. Enpä muista olisiko näin hyvää RPG-vuotta tullut sen jälkeen.

Lisäksi taisi olla Counter-Striken joku versio aika kovassa kulutuksessa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #6 : 24.02.2012 17:45 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Rajaus on aika mulkun vaikiaa omalla kohdalla. Käytännössä se käsittää välin -98- >-01, muuuuuutta ehkä noista voiton vie vuosi -99 joskin puhtaasti parin ikimuistoisen pelin voimin:

Pokemon Gold & Silver



Pokemon Red ja Blue on ehkä nostalgiakertoimella se eniten mainintaa ansaitseva, mutta mielestäni Gold ja Silver olivat juuri se pieni kaunis lisä mitä R&B kaipasi. Sen jälkeen metagame on pelissä kyllä parantunut, mutta yleinen pelaamisen fiilis tippunut pahoin, vaikka pokemon on silti yksi parhaista pelisarjoista omaan makuuni. Ehkä ko. saagalle antoi boostia myös Pokemon Stadium ja tieto sen jatko-osasta Stadium 2:sta jossa voisi hyödyntää näitä kahta peliä. Lisäksi Pokemon 2. leffa ja TCG kasvattivat pokemonmaniaa tuolloin ja jotenkin se kaikki kulminoitui näihin peleihin. Crystal kyllä näiden jälkeen korjasi potin vielä paremmin, mutta goldista se omalla kohdalla kunnolla alkoi.

Tony Hawk Pro Skater



Skeittaaminen oli nouseva muotiharrastus tuohon aikaan, ja itellä ku ei skillit riittänyt laudan päällä seisomiseen niin hyödynsin taitoani sitten virtuaalisesti. Tony Hawk sarjan, ei ehkä paras osa, mutta pioneeri todellakin. Kyseessä oli aivan mahtava peli jonka ohjaimiin oli helppo tarttua kun halusi vain kirmailla ja suorittaa silloin välistä mahdottomilta tuntuvia tehtäviä. Paremmat muistot itelle on toki esim: 3:sta, 4:sta ja UnderGround 1:stä, mutta ilman tätä tuskin olisin noihin muihin peleihin osannut syventyä.

Worms Armageddon



Kukapa ei olis näihin peleihin ikinä törmännyt. Idea on simppeleimmästä päästä, mutta vieläkin kevyesti paras "sotapeli" joita ite tiedän. 3D:hen siirryttäessä matomeininki luhistui lähinnä surulliseksi lagilehmä pelailuksi, joten muistot ja pelihalut todellakin palaavat aina Armageddonin pariin. Paljon on tullut matoja teurastettua tässä menneen vuosikymmenen aikana että ihan hirvittää. Mutta tähän pätee se hyvän pelin ominaisuus: tämä ei vanhene ikinä.


Tässä vaiheessa annan erikoismaininnan muista ko. vuosiluvun peleistä muun muassa: Super Smash Brossille, joka itsessään ei ole itelle niin tuttu peli mutta sen seuraaja SSB Melee taas onkin äärimmäisen tuttu. Yksi kaikkien aikojen parhaista pelisarjoista ihan vain tuon jatko-osan perusteella. Resident Evil 3: Nemesis on tärkeä lenkki yhdessä itselle rakkaimmista pelisarjoista ja Silent hillille mikä on kiistatta yksi jäätävimpiä pelikokemuksia suhteutettuna silloiseen ikään.


Herkut viimeiseksi eli se suurin yksittäinen syy tämän vuosiluvun suosioon:

Donkey Kong 64



Aluksi sanottakoot että valintaa vaikeutti se, että 98-vuonna oli samassa roolissa Banjo-Kazooie ja vuonna 2000 Banjo-Tooie joten juuri tämän vuoden erottuminen oli ehkä loppujen lopuksi yhden voimapelin lisäksi sitä tukevien muiden hyvien kokonaisuuksien summa. Lähinnä Poke G&S oli ratkaiseva tekijä. Mutta tämä on ko. vuoden ehdottomasti paras, muistorikkain, haastavin ja mielenkiintoa herättävin peli ja perustelujen kirjo olisi laaja, mutta tyydyn muutamaan oleellisimpaan:
- Pelissä on uskomattoman hieno seikkailumaailma, paljon pulmanratkontaa ja välistä aivan saakelin haastavia pätkiä
- Raren ja Nintendon yhteinen suosikkihahmo ja se näkyy lopputuloksessa. Vanhat DKC-elementit pidetty kunnioittavasti mukana, mutta onnistuttu muuttamaan äärimmäisen hyvin 3D maailmaan
- Eri apinat luovat innovatiivisuutta ja monipuolistavat pelin sisältöä kiitettävästi
- Muutamia unohtumattomia ja yllättävänkin hyvin suunniteltuja maailmoja. + Pääsaari on paljon hiotumpi kokonaisuus kuin esim: Mario 64:ssa.
- Pelissä on huumoria, seikkailua, ongelmia, musiikkia, ammuskelua, moninpeli, eläimellisyyttä... mitä siis jää enää puuttumaan?

Siinäpä pähkinänkuoressa vuosi -99 loistokohtineen. Mutta kuten todettua: tuo kakstuhatta luvun molemmin puolinen lähiaikakausi oli se syy, miksi videopelikierteeseen on aikoinaan joutunut ja nauttinut joka sekunnista.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #7 : 24.02.2012 18:08 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pokemon Gold & Silver

Ihmettelin, että miten saatoin nämä unohtaa omasta listastani, mutta näköjään pelit oli julkaistu eurooppaan vasta vuonna 2001. Ehdottomasti yksi lemppari pokepeleistä, kuuluu oleellisena osana omaan lapsuuteen.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #8 : 24.02.2012 18:17 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Jouduin punnitsemaan tätä kysymystä pitkään ja hartaasti, mutta ei se mitään. Ei tässä perjantaina olekaan parempaa tekemistä kuin miettiä omaa videopeliharrastusta :D

Vaikka tähän matkan varrelle mahtuukin todella kovia pelivuosia, on minun ihan pakko mennä vuodella 2001.

Ikävä kyllä Xbox ja Gamecube menivät Euroopassa vuoteen 2002. Amerikassa jos asuisin, olisi tuo vuosi 2001 ollut ihan järjetön, mitä se toki oli nytkin eurooppalaisena.

Vuonna 2001 PS2 alkoi viimein saada niitä odotettuja jatko-osia, joita kaivattiin. Gran Turismo 3 naulitsi tv:n ääreen kesällä. PS1:n osissa kaikki osa-alueet olivat kunnossa, paitsi grafiikka, joka oli pc-peleihin verrattaessa vanhentunutta. GT3 korjasi tämän puutteen olemalla maailman näteintä mitä tv:n ruudulla on koskaan nähty.

Samoihin aikoihin pc:llä ihasteltiin Max Paynea. Ihmeellistä, mitä Suomessa osataankaan!

Syksyllä kauppoihin ilmestyi peli, joka on omissa kirjoissa ehkä maailman paras videopeli, tai ainakin todella lähellä sitä. Silent Hill 2 tulee vielä nykyisinkin vedettyä aina silloin tällöin läpi.

Lokakuussa ihmeteltiin sitä, miten Grand Theft Auto III voikaan olla näin kova! Hitto tässähän tehdään videopelaamisen historiaa!

Tony Hawk's Pro Skater 3 ei jättänyt kylmäksi. Peli oli niin sulava ja niin pelattava, että ruudun ääressä tuli vahingossakin vietettyä kuuden tunnin mittaisia putkia.

Tähän päälle vielä Shenmue II. Dreamcastin olisin hankkinut hyllyyni, vaikkei sille olisi tullut mitään muita pelejä kuin Shenmuet.

2001 julkaistiin vielä ICO, Devil May Cry, Jak and Daxter sekä jenkeissä Halo, MGS2, Rogue Leader, FFX jne.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #9 : 24.02.2012 21:01 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW En muista tarkempaa vuotta, mutta sanotaan nyt kuitenkin se jona pelasin ekaa kertaa kaverilla Metal Gear Solidia. Oli siinä 8-vuotiaalla ihmettelemistä miten voi olla noin erikoinen peli olemassa. Erityisesti mieleeni jäi Gray Foxin kuolema sekä se kun Otacon laskee allensa. :P Muistaakseni pian tuon jälkeen ilmestyi Sons of Liberty jonka kaveri hankki julkaisupäivänä. Vasta vuosia myöhemmin tajusin että ei hitto tämähän on loppujen lopuksi aika kova peli vaikka pidin sitä pitkään sarjan huonoimpana.

TTS:ää pelasin ensimmäistä kertaa vasta joskus vuonna 2008. Hyvä peli, mutta jotenkin minusta siitä puuttuu jotain mikä teki alkuperäisestä niin uskomattoman hienon pelin.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #10 : 24.02.2012 21:49 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuodet 2003 ja 2004 kilvoittelevat keskenään. Vuonna 2003 sain ihka ensimmäisen Xbox-konsolini. Se vuosi saa todella merkityksensä tuosta. Grand Theft Auto: Double Pack ilmestyi Xboxille. SSX 3... Tuona vuonna todella aloitin pelaajaharrastukseni, jonka vuoksi tuo on tietenkin todella tärkeä vuosi. Tuona vuonna siskon miehen kanssa hakattiin minun konsolillani oikein urakalla.

Vuosi 2004 taas sitten. No Alias ilmestyi tuona vuotena pelinä. Peli itsessään ei ollut mestariteos, mutta silloisesta Alias-fanaattisuudestani johtuen rakastuin tuohon peliin täysin, ja pelasin sitä tunti tolkulla. Välin meni hermo totaalisesti, mutta mikään ei haitannut tahtia. En ole varmaan ikinä syventynyt yhtäjaksoisesti mihinkään peliin niin kuin tuohon, se oli ihan hullua. Tuona vuonna ilmestyi myös muuan Halo 2, joka sai myös aika kiitettävät pelitunnit. 2004 tuli kyllä kulutettua tunteja pelien parissa aika rutkasti. Grand Theft Auto: San Andreas PS2:lle 2004. Tuota tuli pelattua samaisen siskon miehen luona kanssa aika paljon.

Vuonna 2003 sain siis ensimmäisen konsolini, mikä oli todella tärkeä juttu. Vuonna 2004 taas vietin pelien parissa tunteja tajuttoman määrän. Vaikea valita näiden kahden väliltä. Mutta jos pakko on, niin valitsen 2004. Pelaamiseni kannalta tuo vuosi on tärkein. Vaikka Xbox olisi jäänyt edellisenä vuonna saamatta, olisin sen jossain vaiheessa hommannut kuitenkin.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #11 : 24.02.2012 22:52 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili En jaksa kaikkia vuosia kahlata läpi mutta vuosi 2002 pisti silmään. Sinä vuonna julkaistiin TimeSplitters 2, Kingdom Hearts ja Eurooppaan saapui Halo. KH:ta en muistaakseni saanut kuin vuoden, parin päästä.

TS2 oli ensimmäinen kosketus FPS:ään. Ja huh, mitä settiä se olikaan. Ei ole sen jälkeen julkaistu montaa räiskintäpeliä joka monipuolisuudellaan voittaisi TimeSplitters 2:sta.

Kingdom Hearts oli ensimmäinen peli, jossa tosissani uppouduin tarinaan ja tästä pelistä luultavasti alkoi "hoosee" pelaaminen. KH:ssa on jopa parempi Disney fiilis kuin monissa Disney elokuvissa. Taistelusysteemi toimi ja seikkaileminen oli todella siistiä. KH2 olikin aikoinaan pettymys kun se peli oli tungettu täyteen animekamaa ja Disney fiilis heitettiin ikkunasta ulos, vaikka ohjattavuus oli valovuoden ykköstä parempi.

En edes omistanu itse vuosiin Haloa, mutta tätä tuli tykitettyä aina kaverilla co-opissa tai multiplayerissa kolmen muun kaverin kanssa. Tähän peliin liittyy monia kultaisia muistoja. Yksinpelin maailma, vaikka ei olekaan ehkä hirveän monipuolinen, oli muksuna jotenkin niin mielenkiintoinen ja sitä teki mieli tutkia. Pidin pelin vapaista ympäristöistä, vaikka joskus niissä saattoikin eksyä.

1999 oli myös kova yksi kova vuosi, kiitos THPS1 ja Pokemon R&B.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #12 : 24.02.2012 23:23 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Jos mitataan pelien absoluuttista laatua, on oikea vastaus 1998. Silloin tuli ulos Metal Gear Solid, Half-Life, StarCraft, Fallout 2 ja Ocarina of Time. Nuo ovat varmaan universaaleimmin tunnustettuja parhaita pelejä omassa genressään.


Mutta henkilökohtaisesti paras vuosi oli 1992. Silloin SNES tuli taloon. Muistan hyvin kun olin silloin jollain kesäleirillä viikon, ja sain vanhemmiltani sen puolessa välissä tiedon että eräs paketti oli saapunut postiin... Eipä paljon olleet ajatukset enää uimisessa ja telttailussa. :)

Loppukesä menikin sitten Mario Worldia tahkotessa. Nintendo-lehdet luettiin moneen kertaan läpi katsellen jokaisen SNES-pelin jokaista screenshottia, erityisesti tietysti Zelda: A Link to the Pastin. Saman vuoden jouluna sen sitten veljeni kanssa saimme, ja maagisin aattoilta ikinä oli katettu. Serkkupojilla taas oli F-Zero, jota tuli pelattua heidän luonaan ja saimme sen lopulta myös lainaksi. Hienoja aikoja, kun vuodessa oikeasti pelattiin yhden käden sormilla laskettavaa määrää pelejä. :)
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #13 : 24.02.2012 23:33 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili
Jos mitataan pelien absoluuttista laatua, on oikea vastaus 1998. Silloin tuli ulos Metal Gear Solid, Half-Life, StarCraft, Fallout 2 ja Ocarina of Time. Nuo ovat varmaan universaaleimmin tunnustettuja parhaita pelejä omassa genressään.
Jos vuonna 1998 olisi omistanut N64:n, PS1:n ja kunnollisen pc:n olisi varmaan ollut kylien suosituin sorsajermu.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #14 : 25.02.2012 00:26 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Tätä piti oikein miettiä. Enkä vieläkään ole oikein varma.

Olen ostanut SNESistä eteen päin joka konsolin itse (SNESin ostaessani taisin olla...11v, ehkä 12v.). Muistan vielä fiiliksen tilanteen kun katsoin auton takapenkillä juuri ostettua konsoli pakettia ja odotin että pääsen kotiin. Samoin muistan GC:n oston ja oikeastaan kaikkien muidenkin. Ironisesti merkitsevin konsoli oli N64, jonka ostoa en muista millään...Mutta sen muistan kun näin TV:stä N64:n mainoksen ensi kertaa. Ohjelma taisi olla Viton peliohjelma, jonka nauhoitin ja sitten tätä N64:n ensimmäistä "traileria" tai demo kokoelma pätkää katsottiin uudestaan ja uudestaan. Tämä varmaan tapahtui -96, mutta -97 tullut konsoli räjäytti potin. Ensi pelinä oli Super Mario 64 ja pelihän oli aivan uskomaton. Sen astisen peliharrastukseni huippu ja yksi sen hienoimmista hetkistä.

Mutta -98 tuli hommattua Zelda: Ocarina of Time ja muistelisin että myös serkulta lainatulle PS:lle Final Fantasy VII. Ja nämä pelit...nämä ovat peliharrastukseni siihen astiset ja tähän päivään asti säilyneet huiput. Samoin kuin Super Mario 64:n kanssa, nyt oltiin jossain aivan muualla kuin TV:n edessä. Ja se missä Super Mario 64 oli pelaamisen ja pelimekaniikan huippu (Ocarina of Timeä yhtään vähättelemättä) olivat OoT ja FFVII tarinallisesti, visuaalisesti ja tunnelmallisesti jotain aivan muuta kuin mikään peli aiemmin.

Joten tässä on oikeastaan kaksi vuotta -97 ja -98 joiden väliltä on todella hankala valita. N64:n ostovuosi -97 oli selvä käänne kohta pelaamisessani ja aloitti... 4-5 vuoden pätkän jona sain pelaamisesta kaikista eniten irti. Ja vaikka olin inoissani jo N64:stä, se kun laite oli vihdoin kotona ja SM64:n sai koneeseen, innostus, omistautuminen ja syventyminen peleihin nousi räjähdysmäisesti. Ja kaksi seuraavaa suurta immersio pyrähdystä tuli -98 kun vuoroon tuli OoT ja FFVII. Näiden pelaaminen oli jotain aivan helvetin hienoa.

Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #15 : 25.02.2012 01:15 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Ensimmäisen konsolini ostin omalla rahalla 200mk:lla ollessani 6v tai 7v. Vuosi oli varmaan -94 tai -95. Konsoli oli käytetty NES + 2 ohjainta + Pistooli + Mario/Duck hunt. Konsolin parissa tuli vietettyä satoja tunteja. Muistan kun isäni näki kaupan seinällä ilmoituksen ja kysyi käydäänkö ostamassa. En tiedä mistä olin saanut rahaa(synttärit?), mutta muistan vain että omalla rahalla sen ostin. Faijan ja pikkubroidin kanssa pelattiin monta kertaa yömyöhään. Faija oli aina Mario ja minä Luigi. Chip n Dale II:n meni broidin kanssa helposti läpi co-oppina. Viimeksi pari viikkoa sitten lyötiin kaverien kanssa kone kiinni telkkuun ja otettiin oluet, ei päästy missään pelissä paria tasoa pidemmälle. Tämä siis pelaajilta joilta löytyy satatuhatta+ tappoa CODissa.

SNES oli serkuilla ja kavereilla. International Superstar Soccer, Mariot, Donkey Kongit, Co-op Contra. Kyllähän jokainen nämä tietää. Paras asia elämässä silloin.

Seuraava konsoli oli julkaisussa ostettu Atari Jaguar. "Pieni" update tehoisa 8-bittiseen verrattuna. Blue Lightning räjäytti tajunnan. Varsinkin alkuvideo oli jotain helvetin hienoa. Pelattiin tuota faijan ja broidin kanssa ja leikittiin että oltaisiin kuin JAGin eli Kunnian miesten lenjät. Syndicate, Myst, Theme Park, Alien vs Predator, Zool 2 ja Wolfenstein 3D. Eihän koneella ollut yhtäkään huonoa peliä. Laitettiin kerran 8bittisen muuntajalla Jaguar käyntiin, syttyi tuleen, vietiin takuuseen, uusi tilalle.  :)

PS1:n bongattiin broidin kanssa tekstiteeveestä ja ostettiin kone ohjaimineen ja peleineen muistaakseni johonkin 2000mk:n pintaan. Resident Evil ja paskat housussa. Soul Calibur ja paras tarinamode taistelupelissä ikinä. Lukuisat pelit, tuhannet tunnit ja tuhoutuneet peukalot.

PC aikakausi alkoi, kun faija osti Pentium II:n, 350 megahertsiä. Eivät kaverit uskoneet koulussa kun kerroin. Fallout II, GTA, Counter Strike. Ehkä maapallon koukuttavimmat pelit. Kynäriä tuli hakattua useampi vuosi joka päivä. Juostiin ala-asteella kilpaa koulusta kotiin broidin kanssa useampana päivänä. Muistan kun yhtenä päivänä näin pikkuveljen kävelevän edempänä. Kiihdytin vauhtia ja pikkubrodi huomasi minut kun olin ehkä 50m päässä. Vanhempana juoksin kovempaa, mutta matkaa kotiovelle ei ollut paljoakaan, ehkä 300m. Counter Striken himoissani onnistuin kumminkin ohittamaan broidin ja pääsin käynnistämään koneen ensimmäisenä(kunnia koodi, se kumpi käynnistää ensimmäisenä, sen kone, aamulla piti herätä hiljaa ettei toinen herännyt ja pompannut nopeampaa koneelle).

GameCuben oston muistan parhaiten. Käytiin Justen kanssa julkaisun aikoihin Gigantista musta Cube ja se paska savusi jo kahden tunnin jälkeen. Tilalle hintahtava violetti, koska mustia ei ollut enää jäljellä. Luigi´s Mansion julkaisupelinä oli jotain helvetin hienoa. Harmi ettei pelille ole tullut jatkoa. Tämän koneen kimpussa tuli vietettyä eniten aikaa. Justen äiti sanoi minulle, kun hänet ensikerran tapasin: "Juste viettää teillä enemmän aikaa, kuin omassa kodissaan, vähän niinkuin päivähoidossa olisi" Pelasimme Cubea päivät pitkät, TimeSplitters II:n Co-opissa olimme varmasti maailman parhaat(ja aika kultaa muistot).

Noiden jälkeen on ollut rahaa ostaa mitä ikinä halusi ja mitään tunnesidettä ei ole enää konsoleihin tai peleihin tullut. Niin boxit, kuin wiit ja ds:t on tullut osteltua ja eipä niillä ole tullut pelattua paljoakaan. Mitä rikkaammaksi tulee, mitä enemmän on aikaa pelata, mitä enemmän on mahdollisuuksia sitä vähemmän kiinnostaa ja sitä vähemmän noita arvostaa. Lapsena yhtä peliä jaksoi pelata satoja kertoja läpi vaikka kaikki oli sitä samaa toistoa. Fifasta ja moninpeleistä on tullut itselle paljon tärkeämpiä.

Paras vuosi on nostalgiamielessä se aika kun oli lapsi ja pelasi PC:llä niitä sairaan addiktiivisia pelejä. Counter Striken julkaisuvuosi siis. Tosi vaikea noita on silti paremmuusjärjestykseen laittaa.

Toisaalta tässä etsittiin nyt videopelivuotta, joten sanon vuosi 1992 ja Co-op Contra silloisen parhaan ystäväni kanssa.

Toisaalta se voisi hyvin olla Cuben julkaisuvuosi tai nykyinen 2012, Fifa ja ystävät. Olen PS2:n monipelien ansiosta pelannut enemmän kuin pitkään aikaan.

Erinomainen topic. Ephram on tämän laudan pelastus.



« Viimeksi muokattu: 25.02.2012 01:26 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #16 : 25.02.2012 16:08 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
En muista tarkempaa vuotta, mutta sanotaan nyt kuitenkin se jona pelasin ekaa kertaa kaverilla Metal Gear Solidia. Oli siinä 8-vuotiaalla ihmettelemistä miten voi olla noin erikoinen peli olemassa.
Et muista milloin olet syntynyt?
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #17 : 25.02.2012 16:22 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Se voi olla joo.

Poiketen vähän muista: minusta myös viime vuosi oli jotenkin muista erottuva, sillä koin monia upeita pelejä jälkijunassa. Muun muassa Cave Storyn, Baten Kaitosit, Portalit ja Demon's Soulsin. Yhteenkään noista ei siis liity minkäänlaista nostalgiaa (vielä) ja ovat vieläpä suhteellisen uusia nimikkeitä. Kuitenkin, pointti on varmaan se, että sitä osaa vielä jostain syystä näin aikuisiällä arvostaa pelejä ja odottaa tulevaa vaikkei mikään lapsi enää olisikaan.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #18 : 27.02.2012 23:59 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Vuosi 2001.

Baldur's Gate II: Throne of Bhaal
Clive Barker's Undying
Max Fucking Payne

Kulutin ihan oikeasti 2 vuotta Max Paynen parissa, jonka aikana pelasin pelin ainakin 15 kertaa läpi eri vaikeustasoilla ja modeilla. Modit olivat pelin suola, joita tuli tehtyä itsekin muutama.

1998 olisikin listalla seuraava. Starcraft, Fallout 2, Age of Empires, Half-Life...
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #19 : 28.02.2012 15:04 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili En muista tarkemmin, mutta kyllä se joku 1999 - 2000 vaihde oli minulle sellainen ettei toista. Sain ihan lyhyen aikavälin sisällä N64:lle sellaisen kasan hyviä pelejä etten vieläkään ole toipunut kunnolla.




Tällä pelillä tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni, vaikkei ehkä tämän porukan paras peli olekaan. Valtava peli, joka on sekoitus seikkailua, räiskintää ja tasohyppelyä. Luonnollisesti pelin maailmat oli pumpattu Raren tapaan aivan täyteen salaisuuksia ja loputtomasti löydettävää. Kaiken kruunaa kerta kaikkisen eeppiset musiikit. Jos jostain pelistä toivoisin HD-remakea, niin se olisi tämä. Unohdettu helmi.




Vuosikausia odottelin peliä ja ostin jokaisen pelilehden missä oli vähänkään juttua PD:stä. En pystynyt edes nukkumaan muutaman pelin julkaisua edeltävän yönä. Kyllähän se odotus sitten lopulta palkittiin sillä peli oli täysin käsittämätön ja on sisällöltään edelleen sitä. N64 savusi huoneessani aamusta iltaan kuukaudesta toiseen seuraavien vuosien ajan. Naapurissa asuvat kirjaimellisesti tappelivat päästääkseen mukaan pelailemaan moninpeliä ja välillä piti sopia vierailuvuoroista jottei synny totaalista kaaosta. Niin hyviä muistoja ettei niille vedä mikään vertoja.




Vaikka N64 olemassa olo oli minulle käytännössä pelkkiä Raren pelejä, niin kyllä se Nintendokin jotain osasi. Majora's Mask pamautti itsensä kerralla parhaaksi Zeldaksi, mikä tuntui lähes mahdottomalta OOT:n ja Snessin Zeldan jälkeen. En ollut lukenut pelistä mitään ja peli oli yhtäkkiä todella erilainen verrattuna aiempiin Zeldoihin. Peli tuntui oikeasti seikkailupeliltä, eikä luolastosta toiseen juoksulta ja sivutehtävistä sai palkinnoksi muutakin kuin rahaa. Harmi vaan että Zelda sarjan taso on laskenut sen jälkeen aikamoista tahtia peli peliltä.




Keräilypelien perse ja erkki. Jälkeenpäin ajatellen peli ampuu aivan järjettömyyksiin keräilyn määrässä, mutta jokin pelissä vaan jaksoi viehättää. Ehkä se oli juurikin se keräily, kun minä vaan tykkään keräillä.  :lol: Ja olihan peli täynnä hyvää huumoriakin, mikä toi mukavaa vaihtelua PD:n ja Majora's Maskin maailmanlopun meininkeihin.
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #20 : 28.02.2012 16:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW On muuten merkillepantavaa miten varsinkin 90-luvun lopulla pelilehdissä olleet ruutukuvat kutkuttivat mielikuvitusta ihan eri tavoin kuin nykyään. Silloin ei vielä ollut nykypäivän tavoin mahdollista katsoa todella hyvälaatuista pelikuvaa internetistä. Mentiin monesti vain pelilehtien ehdoilla ja sillä, että näki jonkun television peliohjelmassa muutaman sekunnin vilahduksen odottamastaan pelistä.

Niinpä nämä pelilehtien sivuilla olevat hypekuvat heräsivät ainakin meikäläisen mielissä henkiin. Jokaisen kuvan kohdalla kehitin mielessäni skenaarion miltä pelin pelaaminen näyttää ja tuntuu. PD:n tapauksessa ihastelin esimerkiksi aseita ja kuvittelin latausanimaatioita mielessäni. Kuvista tuli kuin liikkuvia GIF-kuvia, mutta sillä erotuksella että ne pyörivät vain omassa mielikuvituksessa.

Se on jotain, mitä nykysukupolvi ei saa kokea - hyvässä eikä pahassa. Sanat Pelin nimi + gameplay googleen ja se avaa mahdollisuuden tarkastella peliä erittäin selkeästi. En sano, että tämä olisi mitenkään huono juttu, mutta kyllä pelilehtiin omalla kohdalla liittyy silti erityistä taian tunnetta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #21 : 28.02.2012 21:37 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Epiltä hyvä pointti. Kun Dreamcast oli tulossa ja sen pelejä esiteltiin postimerkin kokoisina kuvia jossain Super Powerin sivuilla, niin aijai kun alkoi mieli lentää. Hyvin muistan vielä miettineeni miltä tuntuisi itse händlätä tuota Sega Rally 2:n upealta näyttävää autoa kun vetää muta pärskyen sivuluisussa.

Uutta peliä odotellessa piti aina odottaa kuukausi, jotta joku uusi pelilehti tuli ja antoi siitä lisäinfoa. Konsolisodat käytiin kaveriporukan sisällä tai jopa lehtien postipalstoilla. Esimerkiksi Pelimestarissa oli joskus 1990-luvulla postipalsta, jossa oikeasti konsolisodittiin. Meininki oli ihan erilaista, sillä vastausta jonkun kiilusilmäisen N64-fanipojan typeriin provoihin sai miettiä useiden viikkojen ajan ja omaa kirjettä muotoilla rauhassa.

Kyllä minä ainakin haikeilla mielillä muistelen noita aikoja, vaikka nykyajan Youtube-videoissa ja paskin peli ikinä -kommenteissakin on toki puolensa.
tallennettu
Re: Valitse suosikkivuotesi peliharrastajana ja kerro syyt sen taustalla « Vastaus #22 : 04.03.2012 17:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Kahden kauppahan tästä tulee, ja niiden välillä on melkoisen vaikea valita. Ilmeisempi vaihtoehto lienee...



Noihin aikoihin PS2 löysi tiensä meidänkin kotiin, ja juhlathan siitä alkoivat. THPS3 oli ensimmäinen PS2-pelini, ja hakkasin sitä päivästä ja tunnista toiseen varmaan kuukausia, hioen ennätyksiä ja keräten salaisuuksia. Jotain omistautumisesta kertoo se, että ehdin pelata yhden hahmon Career-moden useamman kerran ennen kuin edes sain muistikorttia konsolille. Pieni verinen kyynel tirahti aina konsolia sulkiessa, mutta jostain sitä intoa riitti tehdä seuraavalla pelikerralla sama uusiksi. Jak & Daxter: The Precursor Legacy oli toinen timantinkova tapaus tuona vuonna, ja pelin mytologia, yhtenäinen maailma, mainio huumori ja värikkäät maisemat veivät mukanaan täysin. Jopa ennen kouluunlähtöä aamuisin oli pakko saada parikymmentä minuuttia peliaikaa, ja heräsinkin monesti extra-aikaisin jotta varmasti ehtisin. Edelleen maailman paras 3D-tasoloikka.

Muita kovia tapauksia olivat toki edellisenä vuonna julkaistu SSX ja jatkarinsa SSX Tricky, sekä tietty MGS2. Tämän pelin yhden istunnon yömaratoonaus kaverin kellarihuoneessa on painunut mieleeni ikuisiksi ajoiksi, ja jokunen läpipeluu senkin jälkeen on toki kertynyt. PC-puolella Max Payne - ja eritonen sen Matrix-modaukset - olivat kovaa kakkaa, ja Anttilassa piti juosta alituiseen pelaamassa Super Smash Bros. Meleetä, kun kenelläkään kaveripiirissä ei ollut Cubea. Ai niin, kaiken muun hyvän päälle velipoika osti vielä mulle(itselleen) NHL 2001:n sekä WWF SmackDown! Just Bring It -pelin. Jälkimmäisen pelillisistä ansioista en enää tänä päivänä osaa mennä sanomaan, mutta meihin poikiin se upposi kuin kuuma veitsi voihin. Pelimuotoja oli paljon ja Smägäri pyöri myös telkkarissa, joten fanittaminen oli helppoa ja siistiä. Kavereiden kuten The Game, The Rock, Undertaker, Jericho ja Big Show signaturemoovit osattiin luonnollisesti ulkoa, ja franchisen naisista taas kiinnostivat lähinnä introvideot. :b

Kaiken kaikkiaan uskomattoman kuninkaallinen vuosi, jonka mahdollisti single-handedly ensimmäinen oma pelikonsolini, Playstation 2. Vielä tänäkin päivänä tuo samainen laite istuu telkkarin alla ja toimii moitteetta, mikä on kohtalaisen kunnioitettava saavutus. Jos siis yksi vuosi pitäisi valita, olisi se tämä. Haluan kuitenkin nostaa jalustalle myös toisen tapauksen. Tiukasti hopeassa kiinni on nimittäin...






Jos vuoden 2001 parhaus oli PS2:n ansiota, pitää vuodesta 1998 taas kiittää PC-pelaamista. Tällöin vanhempani nimittäin hankkivat meille tietokoneeksi uskomattoman 300MHz Pentium III:n, ja muistaakseni joku semi-HC näytönohjainkin sinne oli tiensä löytänyt. Ennen tätä ei kotonani ollut mitään pelilaitteeksi laskettavaa kapinetta, paitsi joskus lainassa olleet PS1 ja Sega Megadrive. Uuden PC:n kyljessä saapui myös Tomb Rider 3, ja yhtäkkiä kaikki kaverini hengasivatkin meillä. En läpäissyt peliä koskaan eikä englannintaito riittänyt tarinan ymmärtämiseen, mutta kulutin silti pelin parissa lukuisia tunteja seikkaillen sekä raunioissa että Laran kartanossa. Mieleen ovat painuneet useat kerrat, jolloin meinasin saada sydärin yllätysmusiikin ilmoittaessa kuulokkeissa tiikerin olevan lähellä. Paniikinomainen pyörintä ja tulitus, ja peto oli historiaa. Kunhan hengitys tasaantui, saatettiin taas jatkaa. Olin siis vain 10-vuotias tätä pelatessani, ja jännitys oli ajoittain melkoista. Lähes hupaisan suurta vastakohtaa edustikin seuraavaksi hankkimani Croc: Legend of the Gobbos. Ei tätä nykyään pelaisi enää millään, mutta siihen aikaan peli oli aivan mukiinmenevää tasoloikkaa, ja Croc-muistot ovatkin yksiä peliurani rakkaimmista. Lisäksi on mainittava, että Croc oli ensimmäinen peli, jonka nakutin läpi sataprosenttisesti etsien kaikki salaisuudet. Tuntui ihan perkeleen hyvältä.

Kolmas PC-valikoiman kovin peli oli tietty klassikkojen klassikko, NHL 98. Peli julkaistiin kait jo 97-vuoden puolella, mutta ei anneta sen häiritä. Minulle änäri oli todellisuutta vuonna 98, ja tänäkin päivänä ovat harvassa ne pelit, joihin olen upottanut yhtä paljon tunteja. Niin yksin kuin kaverien kanssa, tätä jaksoi hakata aina. Muita kovia tapauksia olivat Disneyn Hercules sekä Grim Fandango. Grimin kohdalla kielimuuri esti jälleen pelin läpäisyn tuolloin, mutta onneksi olen saanut kunnian nauttia pelin alusta loppuun myöhemmin. Upea seikkailu. Pleikkaripuolella taas tärkeitä tapauksia olivat mm. Metal Gear Solid sekä ensimmäinen Spyro The Dragon. Ei minulla toki PS1:stä itselläni ollut, mutta noihin aikoihin sillä ei ollut väliä, sillä pelit koettiin kavereiden kanssa kollektiivisesti; jokaiselta kun löytyi vähän eri laitteisto.

Mahtava vuosi tämäkin, ja jossain määrin nostalgisempi kuin 2001, vaikka pelaamisen laatu oli silloin ihan eri levelillä. Muistot ovat kuitenkin mitä kultaisimpia molemmista.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines