Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Joel-san - 07.07.2007 14:30



Otsikko: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 07.07.2007 14:30
(http://testweb.iukky.fi/~jposti/witcher.jpg)

The Witcher on vahvasti actionpainotteinen roolipeli. Julkaisu pitäisi näillä näkymin tapahtua syyskuussa. IGN on julkaissut Witcheristä previkan (http://pc.ign.com/articles/801/801395p2.html) ja sen pohjalta taistelusysteemi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Luvassa on siis hieman Diablo–henkistä mättöä, vaikka parempien kamppeiden kerääminen ei kuulukaan Witcheriin niin olennaisena osana kuin Diabloon. Itäeurooppalaiseen tapaan peli ei ole kovin armahtavainen. Potioneita ei tipu vihollisilta, vaan ne täytyy valmistaa itse. Niiden juominen kestää myös aikansa, joten kesken hektistä taistelua ei liene paras hetki ottaa hömpsyjä. Kaiken kaikkiaan vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta peliltä. Pelin synkähkö juoni ja maailma tarjonee myös piristysruiskeen iän ikuisien haltiafantasioden lomaan. Kiinnostaako ketään muuta lautalaista tämä teos?


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 07.07.2007 15:56
Ehkä, jos jaksan alkaa säätämään PC:llä. Diablomaiset pelit kiinnnostavat tietenkin aina, mutta PC-pelaaminen on vain nykyään niin ärsyttävää. Jos tämä tulisi konsoleille, niin kiinnostus nousisi heti pykälällä.

Eikö vähän aikaa sitten julkistettu joku toinenkin Diablo-klooni, LOKI (http://www.loki-game.com/en/news/index.php).


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Fraeon - 07.07.2007 17:15
Käsitin pitkään, että kyseessä on vain lähinnä synkempi Fable tai Jade Empire. Niiden vikana vaan sattuu olemaan se, että taistelut ovat lähinnä tylsää puurtamista, kun kuolemisen mahdollisuus on lähinnä nolla. Ainoastaan Jade Empiressä areenan Ravager oli hieman kovempi vastus ja sekin hoitui pienellä ajatustyöllä. Säälittävää.

Mitä questeihin tulee, niin järjestelmä kuulostaa sangen mielenkiintoiselta. Siis jos IGN:n läpinät pitävät paikkaansa ja teoilla on oikeasti pidempikantoisia vaikutuksia. Tämmöistä pelit (eritoten roolipelit) oikeasti tarvitsevat.

Mutta joo, kiinnostavalta vaikuttaa ensimmäistä kertaa. Täytyy nimittäin tunnustaa, etten peliä tätä aiemmin paljoa seurannut, kun luulin kyseessä olevan joku halpatuotos Neverwinterin moottorin päällä. Vaikka eihän Neverwinterin moottorista taida paljoa enää jäljellä olla ainakaan kuvien perusteella.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 07.07.2007 17:25
Ei Witcher vissiin mikään Diablo–klooni yritä olla. Lähinnä taistelusysteemi vaikuttaa puheiden mukaan Diablon kaltaiselta kliksuttelulta. Pelin pääasiallinen tekeminenkin taitaa olla taistelu. Questeissa pääsee kuitenkin tekemään kevyttä monivalintaa, jonka luvataan oikeasti vaikuttavan asioihin.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Fraeon - 17.11.2007 03:31
Onpa Witcheriäkin sitten vähän testailtu. Lisäkommenttia tulee perästä. Tuossa olisi Mask of the Betrayerkin nimittäin kesken.

Kannattaa muuten heti vetää image koneelle pelistä ja kräkätä. Pelillä nimittäin on viheliäinen tapa latailla tarkistaa levyn olemassaolo kesken pelinkin. Kräkätessä tätä ei ole. Pitkät latausajat eivät oikein kannusta tutkimaan alueita. Kai tähänkin tulee jotain pätsiä sitten joskus.

Mitä itse peliin tulee, tekniikkaa ja käännöskukkasia lukuunottamatta peli tuntuu lunastaneen lupauksensa aika hyvin. Toisaalta pelikellossa on nyt vasta 8 tuntia, joten meno saattaa muuttua. Geralt on alun sähläyksien jälkeen osoittanut mielenkiintoiseksi hahmoksi eikä "let's go!"-fraasia hokevaksi robotiksi, kuten ehkä parin ekan tunnin jälkeen voi päätellä. NWN:n taistelumoottoriin pultattu kombomekaniikka toimii enkä oikein ymmärrä muutenkaan kitinää taisteluista. Ainoa asia, joka hämmentää, on että tiettyihin vastustajatyyppeihin ei saa ollenkaan osumaa kuin tietyillä stanceilla. Kai sekin on tehty tasan siksi, että pelaaja saadaan vaihtelemaan niitä stanceja aktiivimmin.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 23.02.2008 12:30
Mitä nyt olen arvosteluja peleistä lukenut, niin olenpa positiivisesti yllättynyt pelistä ja siitä, että se on osoittautunut rauhallisemmaksi ropeksi kuin osasin odottaa. Odottelin huomattavasti yksinkertaisempaa actionropea. Pelaamaan en ole vielä päässyt enkä heti pääsekään, mutta jossain Joulun paikkeilla, kun on pidempiä lomia, Witcher voisi olla kova sana.

EDIT: Loistava peli tämä Witcher. Etenkin 1.2 pätsin jälkeen, joka lyhentää huomattavasti alunperin melko pitkiä lataustaukoja. Noin 30 tuntia olen peliä tähän mennessä tahkonut. Eli vasta alussa ollaan. Pelin maailma on hyvin mielenkiintoinen ja ote fantasiaan on piristävän synkkä. Noitarovioita, rotuerottelua (kääpiöt ja muut ”epäihmiset” asuvat slummeissa) ja korruptiota. Eikä pelaaja ole missään maailmanpelastajan roolissa. Pelin takakanteenkin nostettu slogan ”There is no good, no evil – only decisions and consequences” pitää hyvin paikkansa. Valinnat ja päätökset näyttäisivät myös oikeasti vaikuttavan pelin ja juonen kulkuun. Tämähän on tietysti hyvä juttu myös uudelleenpeluuarvon kannalta. Taistelusysteemi ei nyt ehkä ihan niin monipuolinen ole, kuin ennen julkaisua annettiin ymmärtää, mutta ei se haittaa. Ainakaan minua. Alkemia ja varusteiden kanssa kikkailu tuovat siihen sopivasti taktisuutta ja syvyyttä. Irtopäitä nyt mainitsemattakaan.

Peli toimii myös aika hyvin kokoonpanollani. Muutamia vipuja olen joutunut vetämään mediumille ja AA:n olen joutunut kytkemään pois päältä, mutta muuten kaikki on high–asetuksilla. Eikä pelistä tosiaan kovin rumaa saa, vaikka tyytyisikin alempiin asetuksiin. Jos vaan löytyy tarpeeksi tehoja myllystä ja tykkää edes vähän roolipeleistä, suosittelen lämpimästi The Witcheria. The Witcherissa jotenkin tuntuu vanhojen hyvien CRPG:den henki. Sellaisia roolipelejä ei nykyään turhan usein julkaista.

EDIT: Sain The Witcherin eilen illalla päätökseen. Aika monta kymmentä tuntia ja velviä siihen upposi. Harvoissa peleissä on hyvä loppu, joten Witcher pääsi siinäkin asiassa yllättämään. Mukavasti pelissä tehdyt valinnat vaikuttivat ihan pelin loppuun asti. Ainakin melkein. Loppupomoa kohti rymytessä sai nimittäin tiettyjä bonuksia tehtyjen valintojen perusteella, jotka helpottivat taistelussa. Harmi sinänsä, että bossia vastaan joutui taistelemaan ilman niitä.

Taistelusysteemi kävi lopulta jopa vähän tylsäksi, mutta, kuten aikasemmin sanoin, alkemia piristi sitä kiitettävästi. Ennen loppubossia vetäisin sellaiset kahdeksan erilaista potionia naamaan, jotka olin juuri sitä varten valmistanut. Kyllä siinä sai vähän kattoa, ettei Geralt kuole jo ennen taistelua potioneiden myrkkyihin.

Juoni ja dialogi olivat aivan omaa luokkaansa. Hyvä dialogi tekee kyllä ihmeitä. Pelimaailma on niin paljon kiinnostavampi, kun vastaantulevilla NPC:llä on muutakin sanottavaa kuin että ”Have a nice day”. Toki dialogi töksähtelee ajoittain, koska ainakin englanninkielistä käännöstä on jouduttu leikkaamaan kustannussyistä. Musiikki oli loistavaa.

Pelin varsinaisina heikkouksina olikin hieman yllättävästi tietyt roolipelielementit. Hahmonkehitys kompastui siihen, ettei Geraltia saanut oikein erikoistumaan mihinkään. Viimeistään loppua kohden Geraltin taitopisteet olivat jakautuneet melko tasaisesti, koska erikoistuminen ei enää onnistunut taitopuun haarojen päättyessä. Osa saavutetuista bonuksista oli tylsiä ”25% poison resistance”–juttuja, josta ei sitten ollut mitään käytännön hyötyä vihollisten käydessä jatkuvasti kovemmiksi. Alkemian keinoin pystyi myös nostamaan resistanseja väliaikaisesti, joka oli huomattavasti kiinnostavampaa. Geraltin varusteiden parantelu oli myös todella pienessä roolissa. Pelissä on ainoastaan kolme erilaista panssaria ja muutama erilainen miekka. Miekkoja pystyi myös itse takomaan, mutta saatuasi sen parhaan miekan, ei parempaa pystynyt takomaan, vaikka miten oli inventoorio täynnä raaka-aineita. Kolmantena jokaisessa pelissä epäonnistuva osapuoli, raha. Tai sanotaan, että Witcherissä saannin ja tarpeen suhde on paras tähän mennessä. Pelin alussa se on jopa täydellinen. Silloin kaupat notkuvat erilaista ostettavaa eikä rahaa juurikaan ole. Joutuu tekemään työtä sen eteen, että voi ostaa jotain. Noppaminipeliäkin pelasi paljon mielummin, kun siihen sisältyi tuntuva riski. Vaivalla kerätyt ja sitten jonkun juopon taskuun menetyt rahat vituttivat. Tasapaino kuitenkin heilahtaa loppua kohden, kun pelaaja on saanut ostettua kaiken kiinnostavan ja questeista saa entistä enemmän rahaa.

Kaiken kaikkiaan The Witcher on parhain roolipeli pitkään aikaan ja kirkkaasti viime vuoden paras peli.  Witcheristä on tulossa toukokuussa paranneltu Enhanced Edition, jonka mukana toimitetaan muun muassa soundtrack, modieditori, jokunen uusi questi, bugikorjauksia sekä leikkaamaton ja uudelleenäänitetty englanninkielinen dialogi. Alkuperäisversion omistajat pääsevät toki lataamaan uuden sisällön, korjaukset ja dialogit ilmaiseksi. Oikeasti, hankkikaa The Witcher viimeistään silloin. Ette kadu.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Iva - 12.02.2012 22:43
Osaako kukaan kertoa miten ton Enhanced Editionin cd-key - tunnistus toimii käytetyn pelin kohdalla?  Luin että siinä on ollut häikkää uusienkin kohdalla... Ois nimittäin tämä käytettynä kirpparilla 6e tai 10e, en muista. Eli voinko ostaa huoletta?


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 13.04.2012 11:13
Herätellääs tätäkin vähän tyngäksi jäänyttä ketjua, nyt kun sarjasta luulisi piisaavan puhetta. Ensi viikolla julkaistaan Witcher 2 Xbox 360:lle ja peli on arvioista (ysejä satelee) päätellen erinomainen porttaus.

Muutamallakin jäsenellä tuntuu olevan alkuperäinen Witcher työn alla. Itseäkin tuo peli on pitkään kiinnostanut ja nyt pääsi viimein pelaamaan kun toivat sen OS X:lle. Prologi vasta takana, mutta hyvältä vaikuttaa. Todennäköisesti yritän pelata mahd. nopeasti läpi, niin pääsee pian sen kakkosen kimppuun :)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Edgeworth - 13.04.2012 15:40
Witcher: Enchanted Edition jäi PC:llä kesken, vaikka oli ihan varma et sen menee useamman kerran läpi (syvällä sielussa jokin osa väittää että vielä joskus, vielä joskus). Tämähän on siis outoa, koska ns. "digasin", niinkun coolit äijät sanoo,  pelin maailmasta ja ankaruudesta, vaikka combat olikin vähän tylsää nakuttelua. Kakkosen olen boksille ennakkotilannut, kattonut stoorin kertaavan animaatiopätkän ja fiilinki on se että monta kymmentä kaunista tuntia tulee upotettua ennenkun kylliksi on saanut. Kattoo sitten mitä todellisuudessa käy.

Mutta jos nyt ihan rehtejä ollaan, ostaisin pelin vaikkei kiinnostais pätkääkään koska CDProjekt Redillä on asenne kuluttajia kohtaan kohillaan. Köykäsempi yhtiö pistäis Enchanted-lisät PC:lle DLC:ksi. Puhumattakaan siitä, että Witcher 2:n normiversiossakin tulee (ainakin käsittääkseni) pelin lisäksi CD:llinen musiikkia, Quest Guide ja kaikista tärkein: ohjekirja. Aika kova diili.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 13.04.2012 15:55
http://www.youtube.com/watch?v=7ajukUlRKdA

Tuossa muuten Witcher 2:n harvinaisen upea CGI-intro, joka löytyy Enhanced Editionista, jos joku ei ole nähnyt  :)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Lanttu - 13.04.2012 16:28
Mutta jos nyt ihan rehtejä ollaan, ostaisin pelin vaikkei kiinnostais pätkääkään koska CDProjekt Redillä on asenne kuluttajia kohtaan kohillaan. Köykäsempi yhtiö pistäis Enchanted-lisät PC:lle DLC:ksi. Puhumattakaan siitä, että Witcher 2:n normiversiossakin tulee (ainakin käsittääkseni) pelin lisäksi CD:llinen musiikkia, Quest Guide ja kaikista tärkein: ohjekirja. Aika kova diili.

Noiden lisäksi Making of DVD, kartta ja kolikko. Nykyään tosin näyttää olevan myynnissä versioita, joissa ekstroja ei ole, mutta alunperin premium oli normaali versio. CDProjekt Red on kyllä poikkeuksellinen pelifirma kokoisekseen nykypäivänä. Pelkkien bugipäivityksien sijaan ensimmäisenkin pelin parannuslista oli sellainen, jota harvemmin maksullisenakaan näkee. Kaikki ilmaiseksi. Ainoa asia, jota en ymmärrä on miksi retail-versiohin on pitänyt pistää mitään DRM, koska se on kumminkin poistettu myöhemmin päivityksissä (Witcher 2 muistaakseni kuukauden sisään julkaisusta).


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Riepu - 13.04.2012 16:58
Noiden lisäksi Making of DVD, kartta ja kolikko.
Kartta tulee, Making of ja kolikko ei ellei tätä ole jotenkin muutettu. Jo loppuun ainakin jollain asteella myyty Dark Edition sisälsi ainakin vielä juuri tuon DVD:n, jonkin medaljongin ja tarroja.

Mitä noin muuten Witcher 2:een tulee, on sitä aika mielenkiinnolla tullut odoteltua. Tässä julkaisun lähestyessä päätinkin nyt viimein siirtyä ensimmäisen pelin demon hinkkaamisesta kokoversioon, vaikkei se läpi ennen kakkosen Enhancedia tule vielä todennäköisesti millään menemään.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 13.04.2012 17:04
Ainoa asia, jota en ymmärrä on miksi retail-versiohin on pitänyt pistää mitään DRM, koska se on kumminkin poistettu myöhemmin päivityksissä (Witcher 2 muistaakseni kuukauden sisään julkaisusta).

Taisi olla julkaisijan (Atari?) vaatimus tuo DRM. Teki pelin kuitenkin niin pelikelvottomaksi että CDProjekt poisti sen.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Edgeworth - 14.04.2012 01:07
Standard ja Dark Editionin sisällöt (http://buy.thewitcher.com/enhanced)

Standard:
2x pelilevy
OST CD
Quest Handbook
World Map
Game Manual

Dark:
2x pelilevy
OST CD
Quest Handbook
World Map
Game Manual
Making-of DVD
Kolme(3) tarraa
Medaljonki (Witcher-susi)
Artbook
Säilytysboksi.

Mielipiteeni tästä toiminnasta kätevästi tiivistettynä (http://www.youtube.com/watch?v=uxcnVDM4V60)


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: Lanttu - 14.04.2012 10:32
Ainoa asia, jota en ymmärrä on miksi retail-versiohin on pitänyt pistää mitään DRM, koska se on kumminkin poistettu myöhemmin päivityksissä (Witcher 2 muistaakseni kuukauden sisään julkaisusta).

Taisi olla julkaisijan (Atari?) vaatimus tuo DRM. Teki pelin kuitenkin niin pelikelvottomaksi että CDProjekt poisti sen.

Kyllähän minä ymmärrän, että julkaisija tahtoo, mutta en kykene ymmärtämään miksi. En siis ylipäätään ymmärrä miksi kuluttajille halutaan ikinä vittuilla DRM muodossa, mutta Witcher 2 on täydellinen esimerkki siitä, miten siitä ei voi piratisminkaan kannalta olla mitään vaikutusta. Pelihän julkaistiin myös täysin ilman suojauksia Goodoldgamesissa, josta joku sen varmasti torrent-sivustoille vuotaa.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 14.04.2012 15:18
Launch traileria pukkaa, alkaa hype olemaan suht korkealla omalla kohdalla  :)

http://www.youtube.com/watch?v=bdlcpXoiMqI


Metacriticissä arvosana tällä hetkellä 91, kun 22 arvostelua on julkaistu.

http://www.metacritic.com/game/xbox-360/the-witcher-2-assassins-of-kings-enhanced-edition


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 18.04.2012 19:37
Tänään lähti peli Ahvenanmaalta kohti postilaatikkoa. Xbox-versio tietysti, koska PC:ssä ei riitä mehut.


Jos joku haluaa Xbox Avatarilleen Geralt-vermeet, niin:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 18.04.2012 20:05
Itse kävin ostamassa suoraan Anttilasta, koska olen tajunnut sen että sieltä saa aina nopeammin kuin ennakkotilaamalla jostakin. Pelikotelotkin pysyvät ehjinä kun ei ole posti runnomassa niitä paskaksi. Pelistä on vielä tässä vaiheessa paha sanoa mitään suurempia muutaman tunnin perusteella, mutta eiköhän huippukamaa ole luvassa. 3 dvd:tä. >_>


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 19.04.2012 17:28
Jos jollain muuten on ennestään Witcher 2, niin kannattaa se käydä GOG.comissa rekisteröimässä, niin saa sieltä ilmaisen back up-version ja kaikkea muuta kivaa (http://www.gog.com/en/gamecard/the_witcher_2). Toiminee varmaan myös uuden EE-version ostaneille.

http://www.gog.com/en/witcher2/backup/


Ja Witcher 1 näyttää olevan tarjouksessa 4,99€.


Edit:
Witcher 2:n arvosana Metacriticissä tällä hetkellä 90, kun 38 arvostelua julkaistu  :)


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 20.04.2012 12:47
Noniin, posti on ilmeisesti jaettu (lattialla oli jotain mainoksia), mutta eipä näkynyt peliä. Mitä vittua Itella? Pitääkö mun nyt lähteä Prismaan ostamaan sitä peliä erikseen  >:(


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Riepu - 20.04.2012 12:59
Oma kopioni saapui tänään. Illemmalla ehtii vasta pelata, mutta jo tässä vaiheessa olen jo ehtinyt ilahtumaan CD Projektin ja kumppaneiden avokätisyydestä. Pelin perusversion mukana tuleva soundtrack ei tosiaankaan ole nimittäin mikään pieni kooste pelin musiikeista, vaan 24 kappaletta sisältävä kunnollinen levy. Periaatteessa tähän suuntaan on kai aina mainostettukin, mutta nykypäivänä ei vain voi edes Special Editioneiden kanssa olla tällaisista asioista enää varma.

Hattu nousee.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 20.04.2012 13:12
Oma kopioni saapui tänään. Illemmalla ehtii vasta pelata, mutta jo tässä vaiheessa on jo ehtinyt ilahtumaan CD Projektin ja kumppaneiden avokätisyydestä. Pelin perusversion mukana tuleva soundtrack ei tosiaankaan ole nimittäin mikään pieni kooste pelin musiikeista, vaan 24 kappaletta sisältävä kunnollinen levy. Periaatteessa tähän suuntaan on kai aina mainostettukin, mutta nykypäivänä ei vain voi edes Special Editioneiden kanssa olla tällaisista asioista enää varma.

Hattu nousee.

Mistäs olit tilannut?


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Riepu - 20.04.2012 13:39
VPD:stä, Ahvenanmaasta luonnollisesti toimitettu.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 20.04.2012 14:37
Noniin, nyt on haettu toinen kopio VPD:stä kun Prismassa ei ollut jostain syystä. Sinne olisi vaan ollut helpompi palauttaa, mutta onhan tuo VPD:kin tuossa aika vieressä. Pitää sitten kuskata se Verkkiksen lähettämä peli sinne joskus ensi viikolla jahka saapuu..

Peli asentaa ja kohta pääsee pelaamaan  :)


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: ZepKi - 20.04.2012 18:32
Jos joku haluaa Xbox Avatarilleen Geralt-vermeet, niin:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tätä koodia ei voi lunastaa, koska tarvike ei sovi avatar-hahmosi sukupuolelle. Voit antaa tämän koodin jollekin ystävällesi, joka voi käyttää tarviketta.
;___; Miksi avatarini ei saa ilmaista itseään


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: Edgeworth - 20.04.2012 18:37
Noniin, posti on ilmeisesti jaettu (lattialla oli jotain mainoksia), mutta eipä näkynyt peliä. Mitä vittua Itella?

Sama fiilis täälläkin. Tiistaina olivat Konsolinetin Ahvenanmaan varastolta lähettäneet, toimitusaika se 2-3 pv. EIPÄ OO NÄKYNYT PRKL. Ois viel ollu just hyvä sauma pelailla kun lomaa on keskiviikkoon asti, mutta ei sitten.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 20.04.2012 19:43
Tätä koodia ei voi lunastaa, koska tarvike ei sovi avatar-hahmosi sukupuolelle. Voit antaa tämän koodin jollekin ystävällesi, joka voi käyttää tarviketta.
;___; Miksi avatarini ei saa ilmaista itseään

 :lol:

Noniin, posti on ilmeisesti jaettu (lattialla oli jotain mainoksia), mutta eipä näkynyt peliä. Mitä vittua Itella?

Sama fiilis täälläkin. Tiistaina olivat Konsolinetin Ahvenanmaan varastolta lähettäneet, toimitusaika se 2-3 pv. EIPÄ OO NÄKYNYT PRKL. Ois viel ollu just hyvä sauma pelailla kun lomaa on keskiviikkoon asti, mutta ei sitten.

Mullakin lähti heti keskiviikkona aamusta liikkeelle, joten olisi kyllä pitänyt tulla. Ihme touhua..


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 23.04.2012 21:43
Vähän päälle kymmenen pelitunnin perusteella uskallan jo väittää että Witcher 2 on poikkeuksellisen laadukas peli. Nousee Dark Soulin ohella ehkä tämän genin parhaimmistoon ellei jotenkin kusahda loppua kohden. Juuri oikeassa suhteessa vapaata etsiskelyä ja puuhastelua, mutta samalla paljon juonen kerrontaa ja merkityksellisiä välipätkiä, eikä mitään Skyrim-tyylistä hälläväliä diipa-daapaa. En kyllä muista nähneeni missään konsolipelissä näin aikuismaista ja oikeasti kiinnostavaa dialogia. Teknisiä ongelmia löytyy jonkin verran, mutta on pienoinen ihme että peli on saatu edes käännettyä PC:ltä Xboxille näinkin hyvin.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 23.04.2012 22:01
Onhan tuo teknisesti kuitenkin ihan uskomaton suoritus. Tiimin ensimmäinen Xbox-peli ja peli on kuitenkin PC:llä todella upean näköinen.

Itsellä ei mitään valittamista ole teknisestä puolesta. Näyttää erittäin hyvältä, pyörii sujuvasti ja latausajatkin ovat hyvin lyhyitä.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 25.04.2012 11:29
Jos jotakuta jäi häiritsemään se, ettei voinut laittaa miespuoliselle avatarilleen naisen vaatteita niin tässä olisi vähän miehekkäämmät kuteet tarjolla:

YTWGW-7YY93-XH4JW-Y93HH-MWC2Z


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Taist0 - 04.05.2012 01:20
Pääsin eilen tämän pelin ensimmäistä kertaa läpi, ehkä hiukan kaksijakoiset fiilikset tällä hetkellä. Tuo kolme chapteria on mielestäni aika vähän kun vertaa esim ensimmäiseen witcheriin, tosin ehkä tämä on parempi systeemi kuin ensimmäisessä osassa, koska nyt peli pitää oikeasti vetää ainakin kerran uudestaan, että saa jotain selvyyttä tuosta Scoiatel (tai Roche) juonesta. Nuo pahikset eivät ehkä olleet yhtä karismaattisia kuin ekassa Witcherissä ja muutenkin aika paljon tollasia mitäänsanomattomia hahmoja viljelty tuonne, mutta muuten aika hyvin päähahmoille on tarinaa. Valinnoilla ei tässä pelissä ehkä ole niin paljoakaan väliä, sillä aika moni asia jää muutenkin mysteeriksi. Hiukan ihmetytti ettei juonellisia viittauksia ensimmäiseen peliin ollut melkeinpä missään.

Pelimekaniikassa ärsytti se ettei tämä xbox versio käytännössä ollut enää mikään naksuttelu eikä mitään tarkkoja ajoituksia vaadittu noiden "combojen" suorittamiseen.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 06.05.2015 15:21
The Witcher 3:lle ei näköjään ollut omaa ketjua, joten käyköön tämä sitten paremman puutteessa (vaikka koko trilogialle). Alle kaksi viikkoa enään julkaisuun! Olen tosin yrittänyt pysyä mahdollisimman pimennossa pelin suhteen.

Alla ensimmäiset pelivideot PS4-versiosta Youtuben kuralaadulla. Vissiin tähän asti näytetty yleensä vain PC-versiota ja Xboxia tyyliin kerran?

http://www.youtube.com/watch?v=k_dvkGwwny0


Pirun hyvältähän noi konsoliversiotkin sitten näköjään näyttää, varsinkin kun kyseessä on open world-peli ja mappi on ihan jäätävän kokoinen.. Pitänee vissiin pistää 360 kiinni vaihteeksi ja laittaa Witcher 2 tulille. Edellisestä läpipeluusta onkin jo aikaa..


Edit:

Tilasin nuo pari ekaa suomenkielistä käännöstä noista Witcher-sarjan kirjoista, eli ne ekat novellikokoelmat. Vissiin pitäisi olla aika hyvät suomennokset, kun ovat jotain palkintojakin voittaneet. Yhtään sarjan kirjaa en ole siis lukenut, mutta kyllähän hyvä fantasia aina uppoaa.

360 nyt myös kytketty kiinni, mutta olin jo unohtanut miten hirveää meteliä tämä masiina pitää. Huutaa kuin suihkukone. Pitää varmaan 3x kovempaa meteliä kuin mikään muu konsoli ikinä. Saa nähdä pystyykö tässä mitään pelaamaan..


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Edgeworth - 06.05.2015 18:22
Witcher 3:sta odotan kuin kuuta nousevaa, mutta lähitulevaisuudessa tuskin kerkiän panostamaan siihen niin paljon kuin haluan. Jättänen syksyn pimeneviin iltoihin.

Kattavan Witcher-tietouden takaamiseksi muista katsastaa myös vuosituhannen alussa tehty, puolalainen Witcher tv-sarja. Koko sarja näköjään juutuupissa:

https://www.youtube.com/watch?v=GZlIMnIe9e0

PS. se on kuulemma kuraa.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 06.05.2015 18:59
Oli vielä vähän aikaa sitten ihan järjetön hype ja odotus tätä peliä kohtaan, kunnes luin että pelissä on joku leveliin pohjautuva loottijärjestelmä. Hype --> nollaan.

Toivottavasti se ei kuitenkaan ole niin paskasti tehty kuin paperilla kuulostaa. Kerta toisensa jälkeen nämä avoimen maailman pelit tyritään jollain skaalausjöötillä. Sentään vihut eivät ilmeisesti skaalaudu leveleiden mukaan.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 07.05.2015 11:52
Pari aika hyvää videota, jotka käyvät kaksi ekaa peliä aika kattavasti läpi. Jos jollakulla muullakin on vähän tarvetta virkistää muistia..

http://www.youtube.com/watch?v=YiqMr0OvQog
http://www.youtube.com/watch?v=JSftIRQzYCM

Lisäksi:
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1030363


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 08.05.2015 09:59
Conanin "arvostelu"
http://www.youtube.com/watch?v=SfjLRuE1CLw


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 14.05.2015 08:12
Aika paljon kymppejä satelee Witcherille. Metacritic on tällä hetkellä 92. Aikaisemmat Witcherit on jääny pelaamatta, vaikka aina on kiinnostanut. Onhan pelissä sentään tissejä.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: migge - 14.05.2015 11:47
Conanin "arvostelu"
http://www.youtube.com/watch?v=SfjLRuE1CLw
Huh, paras Clueless Gamer vähään aikaan.  :lol:


Vaikuttaa kyllä hyvältä peliltä, mutta epäröin vielä jaksaisiko tätä ihan loppuun asti mennä. Nykyään tulee osteltua vain pelejä joita ei "ehdi" pelata läpi.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 14.05.2015 12:07
Haiskahtaa kyllä peliltä jossa 90% sisällöstä on rotantappoquesteja ja väsynyttä fantasiaklisettä silmänkantamattomiin.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Siegmeyer - 14.05.2015 12:14
Haiskahtaa kyllä peliltä jossa 90% sisällöstä on rotantappoquesteja ja väsynyttä fantasiaklisettä silmänkantamattomiin.
Jep, open world-pelit tulee nykyään skipattua ihan jokaikinen. Tykkään peleistä, joissa on kenttäsuunnittelu.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 14.05.2015 12:43
Kakkonen tuli hankittua Boxille, mutta jäi alkutekijöihinsä. Oikeasti aikuisille tehty RPG (tissit ja paljon verta), munakkaan oloinen päähahmo ja monipuolinen craftaus. Mutta pienet lapsukset sai vitutuksen partaalle, mm. jos vastustaja, johon olet lukittunut, menee liikaa taaksepäin, Geralt rollaa tätä kohti, ja tämän aikana on myös suojaamattomana. Vaikeimmalla tasolla pelattuna kuolema ainakin oli varma tuossa kohtaa. Vaikka peli oli putkimainen, oli ainakin alkupään metsässä samoilu varsin sekavaa. Kai se pitää kaivaa esille vielä.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 14.05.2015 13:46
Haiskahtaa kyllä peliltä jossa 90% sisällöstä on rotantappoquesteja ja väsynyttä fantasiaklisettä silmänkantamattomiin.

Eikös se ole ihan toisinpäin Witcherin kohdalla? Tässä ei pitäisi noita fetch-questeja sun muita turhia juuri olla.

Tietääkö joku muuten, että miten NetAnttila on toiminut viime aikoina? Mulla olisi sieltä tulossa tavaratalotoimituksena 50€ hintaan. Eivät vaan oikein taida lähettää mitään toimitusvahvistuksia? Noh, jos ei tule sieltä niin haen duunista..


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 14.05.2015 14:03
Tietääkö joku muuten, että miten NetAnttila on toiminut viime aikoina? Mulla olisi sieltä tulossa tavaratalotoimituksena 50€ hintaan. Eivät vaan oikein taida lähettää mitään toimitusvahvistuksia? Noh, jos ei tule sieltä niin haen duunista..
En menis luottamaan, että tulisi ajoissa.

Haiskahtaa kyllä peliltä jossa 90% sisällöstä on rotantappoquesteja ja väsynyttä fantasiaklisettä silmänkantamattomiin.
Witcherissä on varmaan "rotantappo"-tehtäviä, sillä tarinassa Witcher tappaa kaikenlaisia möllejä työkseen. Aikaisemmat Witcherit ovat kuitenkin olleet laatukamaa, joten kyllä tähänkin luottoa riittää. Kaksi ekaa osaahan saa PC:lle lähes ilmaiseksi.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 14.05.2015 14:05
Haiskahtaa kyllä peliltä jossa 90% sisällöstä on rotantappoquesteja ja väsynyttä fantasiaklisettä silmänkantamattomiin.
Witcherissä on varmaan "rotantappo"-tehtäviä, sillä tarinassa Witcher tappaa kaikenlaisia möllejä työkseen. Aikaisemmat Witcherit ovat kuitenkin olleet laatukamaa, joten kyllä tähänkin luottoa riittää. Kaksi ekaa osaahan saa PC:lle lähes ilmaiseksi.

GOG.comissa on W1:EE 1,49€ ja W2:EE 2,89€ tarjouksessa.


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: Scarf - 14.05.2015 14:07
Ei kyllä pysty tästä hypettymään Bloodbornen jälkeen. Gameplay on todennäköisesti aikamoista jöötiä verrattuna siihen, mihin on viime kuukausina tottunut. Toisaalta enpä kyllä ole ikinä ollut näiden open world -pelien kohdeyleisöä, joten turha tämän enempää vinkua.

Haiskahtaa kyllä peliltä jossa 90% sisällöstä on rotantappoquesteja ja väsynyttä fantasiaklisettä silmänkantamattomiin.

Eikös se ole ihan toisinpäin Witcherin kohdalla? Tässä ei pitäisi noita fetch-questejekaan juuri olla.

Tietääkö joku muuten, että miten NetAnttila on toiminut viime aikoina? Mulla olisi sieltä tulossa tavaratalotoimituksena 50€ hintaan. Eivät vaan oikein taida lähettää mitään toimitusvahvistuksia? Noh, jos ei tule sieltä niin haen duunista..

Kyllä ne pelit sieltä tulee, yleensä julkaisupäiväksi tai jopa päivää ennen, jos käy tuuri. Tosin olen vain suoraan kotiin tilaillut.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Siegmeyer - 14.05.2015 14:18
Witcherin taistelu on kyllä parempi kuin mitä vaikka Elders Scrollssien, mutta se nyt ei vielä paljon ole. Olen kyllä sitä mieltä, että jokaiseen ropeen tulisi jatkossa kopioida joko Dragons Dogman tai Soulsien combat. Nuo pelit näytti, miten se kuuluu tehdä. Skyrimistäkin tulisi heti paljon nautittavampi peli, jos taistelu olisi muutakin kuin yhden napin loputonta hakkaamista.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 14.05.2015 16:04
Parasta Witcherissa on loistavat hahmot ja dialogit, mikä on äärimmäisen harvinaista rpg-peleissä. Juttua on paljon, mutta sitä kuuntelee mielellään eikä tule samanlaisia pahan olon tunteita, kuten esim. eilen katsoessani Final Fantas X:n striimiä ps4:lla. Jotain niillä japanilaisilla pitää päässä viirata, kun survovat peleihinsä sellaisia hahmoja ja dialogeja, että oksennus meinaa tulla. Snes ja Ps1 olivat rpg-pelien kulta-aikaa kun pikseleistä ja low poly -hahmoista ei erottanut mitään ja sai itse kuvitella hahmot millaiseksi tahansa. Nykyään lähes pelikelvoton genre.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Siegmeyer - 14.05.2015 16:12
Juuri tuosta syystä se uusi Final Fantasy saa luvan jäädä väliin. Hahmot ovat niin raivostuttavan näköisiä, etten pystyisi nauttimaan pelistä, vaikka se muuten olisikin kuinka hyvä tahansa.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: JayeizH - 14.05.2015 16:24
Juuri tuosta syystä se uusi Final Fantasy saa luvan jäädä väliin. Hahmot ovat niin raivostuttavan näköisiä, etten pystyisi nauttimaan pelistä, vaikka se muuten olisikin kuinka hyvä tahansa.

FFXV on kyllä tälläinen. Vähän turhan...no, emoa. Mutta FF-sarjan puolustukseksi sanon että FFXII hoiti tämän ihan ok. Olihan siinäkin tietty se päähähmö mitä oli ja Playboy -pupu oli joukossa, mutta muuten hahmot oli rakennettu aika hyvin.


Katoin huvikseni pari Witcher pätkää ja Conanin arvostelun ja olen oikeastaan alkanut katumaan että katsoin. Ensimmäistä pelasin aikoinaan PC:llä, mutta se ei kauaa jaksanut kiinnostaa. Mutta uuden Witcherin videopätkät ja arvostelut nosti kyllä hypen. Ongelma on se että meikällä ei ole konetta millä sitä pelaisi ja vaikka olisikin aikaa ei tunnu olevan edes jo ostettujen pelien pelaamiseen. Pelaaminen on siinä paskamainen harrastus, että sitä ei ilman hammasten kiristystä pysty harrastamaan "osittain". Uteliaisuudesta ei kannata lukea arvosteluita tai katsoa ennakoita, jos tietää että peliä ei kuitenkan käytönnön syiden vuoksi tule hankittua, koska pahimmillaan alkaa kyrsimään. Pitäisi varmaan pistää itsensä täysin pimentoon pelimaailmasta vuodeksi ja pelailla rauhassa ne mitä laatikosta jo löytyy...


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 14.05.2015 20:02
Luin tossa tätä ekaa Witcher-kirjaa (Viimeinen toivomus/Last Wish) yhdellä istumalla sata sivua. Hyvää luettavaa, jos pelin maailma vaan kiinnostaa. Jos suomenkielistä versiota haluaa, niin Adlibris taisi olla halvin (reilut pari kybää). Lisääkin voisi lukea, mutta pitänee tehdä välillä jotain muuta.

Mitä nyt en hirveästi fanita sitä, että Dandelion on jostain syystä suomennettu Valvatiksi...


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: Lanttu - 14.05.2015 20:18
Mitä nyt en hirveästi fanita sitä, että Dandelion on jostain syystä suomennettu Valvatiksi...

Oletettavasti syynä on ollut se, että Leinikki olisi kuulostanut varsin hassulta. Pikaisella googletuksella alkuperäinen nimi on Jaskier, suomeksi siis leinikki. Englanniksihan tuo alkuperäinen kääntyisi buttercupiksi, joka olisi vielä Leninkiäkin typerämpi nimi (eikä latinalainen Ranunculus olisi paljoa parempi varmasti ollut), joten siellä päädyttiin Dandelioniin. Jos taas tuo olisi käännetty suomeksi, niin Voikukka vasta olisikin hölmö nimi ollut. :lol:

Kaikki noista kukista ovat kuitenkin keltaisia ja kooltaankin varmaan aika lähellä toisiaan.

Varmasti siis Jaskierkin olisi toiminut oikein hyvin, mutta kääntäjä on halunnut muuttaa nimen, koska alkuperäisen kasviviittaus on ollut niin ilmiselvä.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 14.05.2015 20:33
Ymmärrän kyllä, että miksi se on tehty mutta hämäähän se kun kaikki muut nimet ovat vierasperäisiä mutta sitten yhden kaverin nimi on ihan suomea.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: LeFwee - 14.05.2015 21:59
Gamespotin 10/10 arvostelu sai hypen päälle kolmosta kohtaan. Aloittelin Witcher 2:ta uudelleen (parhautta), minkä ehtii pelailla sopivasti rauhassa läpi kolmosen kriittisiä patcheja odotellessa. Kunhan kolmosta ei ole tungettu täyteen puolipakollisia fetch questeja ala Dragon Age niin eiköhän sieltä ole potentiaalista GOTY-materiaalia tiedossa. Oikeasti hyviä avoimen maailman WRPG-pelejä ei voi olla koskaan liikaa.



Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Siegmeyer - 15.05.2015 22:41
Lainaus
FFXV on kyllä tälläinen. Vähän turhan...no, emoa.
Hankala sanoa kumpi ärsyttää enemmän, japanilaisten emotyyli vai länsimaiset harmaat baldmarine-pelit. Kaikki pelit joissa on jompikumpi noista tyylisuunnista pitäisi heittää roviolle.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: echoes - 16.05.2015 19:04
En ole aikasempia pelejä testannut, mutta jostain syystä alkaa olemaan aika kova hype tämän kanssa. Tykkään kyllä kovasti näistä open world-ropeista, kunhan niiden maailmassa on mielenkiintoista ja merkityksellistä puuhasteltavaa. Esimerkiksi DA:I oli täynnä tyhjänpäiväisiä questejä ja en jaksanut peliä pari tuntia enempää. Witcher 3:sen maailma näyttää mielettömän hienolta ja arvostelujen perusteella questit ovat laadukkaita. Menee hankintaan heti tiistaina.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 22.05.2015 10:57
Kyllähän tämä loistava on. Pääsin pois sieltä aloitusalueelta ja seuraava alue onkin jo huomattavasti isompi. Törmäsin heti joihinkin ??lvl monsuihin, kun lähdin vähän tieltä pois. Hirvesti koukuttaisi ja olisi tekemistä, se on se open world -pelin "kirous" kun joka puun takana on jotain tutkittavaa.

Juoni on kiinnostava ja dialogi ollut hyvää. Hahmot samaten, mitä nyt en ole vielä kovin moneen törmännyt.

Graafisesti ei valittamista. Rumiakin kohtia varmaan löytää jos hakemalla hakee, mutta peli osaa olla pirun kaunis ja tunnelmallinen. Päivällä kun menet metsään, niin varjot ovat syviä ja pimeää on. Auringonlaskut ja ylipäätään sään vaihtelut ovat upeita. Teknisesti on toiminut mielestäni ihan hyvin, ei valittamista.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: echoes - 22.05.2015 11:09
Itse kukistin sen griffinin juuri. Maistuu kyllä helvetin hyvin ja maailma on upea. Pelissä on äärettömän paljon tutkittavaa ja mestoja koluttavana. Jo pelkkä aloitusalue on hemmetin iso ja ilmeisesti tulevat alueet ovat vain entistä isompia.

Itsellä on ollut teknisiä ongelmia paljonkin. Heti ekalla kerralla törmäsin loading-bugiin, jossa peli ei etene ekasta lataustscreenistä. Oli hienoa katsella sitä aloitusvideota kerta toisensa jälkeen (joku 10 min) ja todeta aina vain, että en pääse peliin. Ongelma ratkesi uudelleen installoimalla. Jossain vaiheessa koko pelin maailman tekstuurit bugasivat ja oli pakko sulkea peli kokonaan. Myös pientä nykimistä ym. on jatkuvasti.

On muuten kerrankin hyvä tuo pelin pakkaus, mukana on hieno kartta, koko soundtrack CD:llä, tarroja ym. Näkee, että kehittäjät ovat panostaneet kunnolla.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 22.05.2015 11:11
Itse kukistin sen griffinin juuri. Maistuu kyllä helvetin hyvin ja maailma on upea. Pelissä on äärettömän paljon tutkittavaa ja mestoja koluttavana. Jo pelkkä aloitusalue on hemmetin iso ja ilmeisesti tulevat alueet ovat vain entistä isompia.

Itsellä on ollut teknisiä ongelmia paljonkin. Heti ekalla kerralla törmäsin loading-bugiin, jossa peli ei etene ekasta lataustscreenistä. Oli hienoa katsella sitä aloitusvideota kerta toisensa jälkeen (joku 10 min) ja todeta aina vain, että en pääse peliin. Ongelma ratkesi uudelleen installoimalla. Jossain vaiheessa koko pelin maailman tekstuurit bugasivat ja oli pakko sulkea peli kokonaan. Myös pientä nykimistä ym. on jatkuvasti.

On muuten kerrankin hyvä tuo pelin pakkaus, mukana on hieno kartta, koko soundtrack CD:llä, tarroja ym. Näkee, että kehittäjät ovat panostaneet kunnolla.
Jännä juttu, kun pelin ilmestymistäkin kuitenkin lykättiin, juurikin sen takia että hioivat timanttiaan. Tästäkin huolimatta peli kuulemma on teknisesti täynnä lapsuksia.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 22.05.2015 11:36
Mulla on kerran kaatunut gwentin peluussa (yleinen bugi) ja jotain pientä nykimistä ollut parin välivideon alussa. Meinasin lähinnä että itse pelaaminen on sujunut suht kivuttomasti.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 22.05.2015 13:30
Kannattaa kyllä oikeasti säätää nuo gammat ja sävyt niin kuin peleissä suositellaan. Tulee varjot ja valot paremmin esille.

Peli näyttää kyllä välillä ihan tautisen hyvältä, vaikka kaikenlaisia animaatiobugeja ja kauneusvirheitäkin on. Auringon noustessa, pieniä vesipisaroita ripotellen ja usvan hälvetessä ratsastellessa tunnelma ei voisi olla enää parempi. Eilen tuli hakattua 6h putkeen.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 22.05.2015 13:40
Pitikö se saatana poistaa...


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 22.05.2015 22:57
17h Witcheriä tässä kolmessa päivässä, enkä ole edes ekalta alueelta poistunut.  :lol:

Pahin pelko ettei pelissä löydä kuin oman levelin skaalautuvaa tavaraa oli onneksi turha. Nyt jo löytynyt pari rompetta, jotka 10 x parempia kuin omat, mutta en voi vielä käyttää. Hyvä vaan että tutkimista palkitaan, eikä aina vaan kaikki mene leveleiden mukaan, kuten aivan liian monessa open world pelissä. Lisäksi tuo vaikein vaikeustaso on tehty kyllä hyvin. Ei mitenkään halvasti, että lisätään vihuille vaan hirveästi enemmän hp:ta kuten yleensä. Olisinpa tajunnut jo kakkosessa pelata suoraan vaikeimmalla, niin pelin abilityjen hyödyt ja parryt pääsevät oikeasti hyötykäyttöön. Ei taistelusysteemi mikään Bloodborne todellakaan ole, mutta yllättävän hyvä silti.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 22.05.2015 23:46
Miks pelata Witcheria kun voi pelata Arcaniaa. Tämä tuli just PS4:lle ja maksaakin vain puolet Witcherin hinnasta:

http://www.youtube.com/watch?v=ImN8CfD_lF0


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Kubs - 23.05.2015 10:12
Onhan tämä ihan huikean tunnelmallinen peli. Hieno maailma, kiinnostavia hahmoja ja tekemistä riittää. Lähinnä on tullut tehtyä pääjuonen tehtäviä, kun kiinnostaa niin paljon mitä seuraavaksi tapahtuu. Näin RPG -aloittelijalle on ollut vähän sekavaa nuo valikot ja mitä mistäkin tapahtuu, pikkuhiljaa kuitenkin päässyt kärryille.

Mulla myös tuli aluksi tuo latausruutubugi, piti asentaa peli uusiksi, että lähti toimimaan. Teknisesti pääosin toimiva, joitain pikku bugeja tullut vastaan ja ruudunpäivitys välillä yskähtelee. Kameraa jos liikuttaa hitaasti, nykii kuva oudosti. (Tämä on vissiin joku yleisempi "ominaisuus", mitä on löytynyt jokaisesta versiosta.) Ehkä muutaman kuukauden viimeistely olisi ollut kuitenkin vielä paikallaan?

Mieltä lämmitti myös pelin mukana tullut kiitoslappunen pelin tekijöiltä, sekä soundtrack.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 24.05.2015 17:46
Äsken tuli tuo bugi, ettei pysty savettamaan vaikka mikä olisi. Eli peli vaan ilmottaa, että "cannot save right now", vaikka mitään ei tapahtuisikaan. Ja tuo ei korjaannu, kuin lataamalla edellinen save. Lisäksi edellinen checkpoint korruptoitui, eli jouduin lataamaan edellisen oman tallennuksen.

Onneksi ei mennyt kuin about 10min hukkaan. Joillakinhan on mennyt koko päivä, kun ovat vaan jatkaneet pelaamista tuosta ilmoituksesta huolimatta. Eli olkaapas varovaisia.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: echoes - 25.05.2015 17:39
Onhan tämä ihan järkyttävän kova peli. Mittarissa on nyt 8 tuntia ja tuntuu, etten ole kuin raapaissut pikkaisen pintaa. Introalueellakin on vaikka kuinka paljon tutkittavia kohteita jäljellä. Tämän maailman tutkiminen on juuri sitä, mitä open world-peliltä haluan ja mitä esim. DA:I tai Skyrim ei onnistunut tarjoamaan minulle. Jokainen mesta on yksityiskohtainen ja jokaiseen mestaan tuntuu liittyvän tarinoita ja taustaa. Paikat ovat tunnelmallisia ja herättävät mielenkiinnon. Peli on paikoittain myös naurettavan upea, hienoja maisemia tulee jatkuvasti vastaan. Myös tunnelmalliset musat sykähdyttävät. Toivottavasti saavat hiottua teknisiä ongelmia tulevilla patcheilla, jos näin käy on GOTY-pelin taisto hemmetin tiukka.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 27.05.2015 22:46
Hiukan erilainen peli mitä odotin. Kyseessä ei ole oikeastaan lainkaan open world / sandbox -tyylinen peli esim. Fallout New vegasin tai Skyrimin tyyliin. Käytännössä tämä on witcher 2, mutta maailmassa isommassa mittakaavassa. Pääsin tuon Novigradiin nyt ekan kerran ja muka valtava kaupunkin, mutta eihän siellä ole paljon mitään. Ei voi edes ihmisillä puhua tai juuri mitään interaktioita, ellei myöhemmissä vaihessa avaudu kaikenlaista. Skyrimissä oli ehkä paskat questit ja combat, mutta siinä sentään ihmiset elivät selvästi omaa elämäänsä, niihin pystyi vaikuttamaan, varastamaan ja tappamaan jne.

Tässä taas questit ovat aivan omaa luokkaansa, mutta maailma ympärillä on tuntunut hiukan turhalta. Sama poimia questeja taululta ja mennä pelkästään niiden mukaan suurimmaksi osaksi. Eihän se haittaa, mutta kun peliä on nimenomaan mainostettu niin kovasti eloisalla maailma. Onhan se sinällään eloisa, kun joka puolella on ihmisiä, eläimiä jne, mutta niiden kanssa ei voi vaan tehdä mitään.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 04.06.2015 17:15
Kyllä maistuu edelleen. Kymmeniä tunteja takana ja vuoden kovin peli tähän mennessä. Paras RPG vuosiin. On tässä vaan kaikki. Hyvä tarina, loistavat hahmot, valtava maailma jota haluaa tutkia.. Paljon viittauksia kirjoihin ym. Uskomatonta miten hyvin ovatkin saaneet maailman rakennettua. Vähäpätöisetkin sivuquestit voivat olla vaikka miten hyviä ja rakkaudella tehtyjä.

Ei pysty lopettamaan pelaamista. Sääli jos ei saada Witcher-peliä vähään aikaan tämän jälkeen.


Edit:

Nyt tuli vähän nihkeä bugi vastaan. Vissiin ihan yleinen ja pitäisi olla korjattuna seuraavassa patchissa, mutta nyt estää etenemisen yhdessä questissa kokonaan. Bugi aiheuttaa sen, että peli juuttuu latausruutuun eikä etene mihinkään. Kokeilin poistaa asennuksenkin, mutta ei toiminut. Yhä jumittaa samaan latausruutuun questin loppupuolella. Noh, onneksi pystyi lataamaan aikaisemman saven ja pitänee nyt tehdä jotain muuta sillä aikaa, kunnes saavat tuon korjattua..


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: echoes - 05.06.2015 20:59
Pelikello näyttää, että olisi 24h mittarissa. Edelleen maistuu helvetin hyvin ja kokoajan oikeastaan paremmin. Vieläkin tuntuu, että olen lähinnä raapaissut vain pintaa ja pelin massiivisista alueista kahdessa en ole edes vielä käynyt. Hahmo on nyt level 8 ja peli muuttuu sitä hauskemmaksi, mitä enemmän hahmo kehittyy.

Peliin tuli tänään uusi patchi, joka korjailee pahimpia bugeja ja framerate ongelmia. Peli pyörii mielestäni patchin jälkeen huomattavasti sulavammin ja näyttää aivan mielettömän upealta. Toki ajoittaisia freiminotkahduksia tulee edelleen esim. sateella.

Aivan helvetin jees peli ja taistelee kyllä Bloodbornen kanssa GOTY-pelin tittelistä.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 05.06.2015 21:49
Pelaatko PC:llä? Konsoleille tuon uuden patchin piti vissiin tulla vasta ensi viikolla.

Itse olen lvl 23. Pelikellosta ei mitään hajua, kun kone on rest modessa ja se sotkee kellon. Tajusin, että pääsin vasta nyt Act 2:een, kun tunteja takana varmaan 40-50 tai enemmänkin.


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: echoes - 05.06.2015 23:12
Pelaatko PC:llä? Konsoleille tuon uuden patchin piti vissiin tulla vasta ensi viikolla.

Itse olen lvl 23. Pelikellosta ei mitään hajua, kun kone on rest modessa ja se sotkee kellon. Tajusin, että pääsin vasta nyt Act 2:een, kun tunteja takana varmaan 40-50 tai enemmänkin.

Pleikalla pelailen. 1.04 patchi oli tullut tänään.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 05.06.2015 23:15
Aa ok. Sen siitä saa kun pelaa koko päivän käymättä alkuvalikossa  :)


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 09.06.2015 15:19
Neljä miljoonaa myytyä kopiota ekan kahden viikon aikana. Aikamoista ja täysin ansaittua. Paras RPG vuosiin.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 09.06.2015 15:20
Haiskahtaa kyllä peliltä jossa 90% sisällöstä on rotantappoquesteja ja väsynyttä fantasiaklisettä silmänkantamattomiin.

Despire on ilmeisesti pelannut täällä aika paljonkin. Allekirjoitatko?


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 09.06.2015 15:24
Haiskahtaa kyllä peliltä jossa 90% sisällöstä on rotantappoquesteja ja väsynyttä fantasiaklisettä silmänkantamattomiin.

Despire on ilmeisesti pelannut täällä aika paljonkin. Allekirjoitatko?

En, mutta Zoukalla on ehkä vähän eri vaatimukset niinkuin yleensäkin.

Kuten sanoin, paras RPG vuosiin ja paras peli tähän mennessä tänä vuonna. Itse asiassa voisi jopa sanoa, että yksi parhaimpia pelejä mitä olen pelannut vuosiin.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: echoes - 09.06.2015 16:16
Onhan tämä peli parasta pitkään aikaan. Vaikea tätä on verrata esim. Bloodborneen, kun ovat niin erilaisia pelejä ja pelit tarjoavat niin erityyppisen seikkailun. Witcherissä uskomattoman kokoisen maailma tutkiminen on mahtavaa ja mestoja jaksaa koluta, kun kaikkialla on niin mielenkiintoisia paikkoja. Tappelusysteemi tuntui aluksi jäykältä ja munattomalta, mutta nyt kun on enemmän skillejä käytössä ja siihen on tottunut niin kyllä sekin on hemmetin jepa.

Peli myös välttää hienosti tuon Zoukan kommentin mukaisen rotantappoquestien viljelemisen ja tässä pelissä nimenomaan nuo questit on tehty helvetin hyvin. Jotkut sidequestit ovat mielenkiintoisempaa kamaa kuin muissa samankaltaisissa peleissä olevat tärkeät juoniquestit. Tekemisellä on lähes poikkeuksetta jokin tarkoitus ja stoorien purkautuminen on tehty loistavasti.

24h takana ja olen raapaissut vasta pintaa, mutta nyt jo 5/5.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 09.06.2015 17:39
Mukavaahan se on yllättyä positiivisesti. Itse pelasin vasta tutoriaalit joten varaan vielä aikaa ennen kuin hyppään hypejunaan. Alkudemon äänet pätki pleikkarilla jostain syystä, hieman ärsyttävä ensivaikutelma.

Bugitin jonkun mäen yli mistä ei yltänyt kiipeämään ja peli tappoi, harmi jos bugittamalla tutkimista on rajoitettu näin suoraan (saattoi olla joku glitchi myös).


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 05.07.2015 13:50
Eipä ole W3 vaikuuttanut. Maailma ei ole erityisen kiinnostava ja tarina on aivan täysin b-luokan fantasiahuttua. Peli kärsii samasta ongelmasta mistä kaikki muutkin läntiset open-world pelit: maailma on täynnä bugeja, hahmot näyttävät satunnaisgeneroiduilta, taustamusiikki soi kaikkialla kesken dialogien tai joku NPC kävelee Geraltin läpi kesken dramaattisen välidemon... ei niistä maailmasta ja hahmoista voi välittää paskaakaan. Pelin vaikeustaso on läpihuutokamaa bloodbornen jälkeen. Vihollisilla on liian vähän erilaisia hyökkäyksiä ja ne on liian helppo koijjata maaston ja kykyjen avulla ihan sama miten korkealla tasolla viholliset ovat pelihahmoon nähden.

Esineiden plärääminen on täyttä tuskaa huonosti suunniteltujen valikkojen takia ja kaikenmaailman rotan persekarvaa ja kääpion kiveksiä pitää lootata jokaisesta laatikosta. NPC't eivät tunnu paljoa välittävävän jos niiden kodit tyhjentää "aarteista". Valikkojen tekstit ovat myös niin pienellä fontilla että aiheuttavat päänsärkyä joka pelikerralla (oma vika kun pelaa konsolilla). Bloodbornen kömpelö inventory oli sata kertaa parempi.

Tämä pelikokemus oli varmaan tuomittu jo alusta asti kun BB oli pohjalla. Maailma tuntuu lättänältä ja rumalta verrattuna bloodbornen vertikaaliseen ja täydellisen yhtenäiseen pelimaailmaan. Graafisesti W3 näyttää todella raa-alta tekniikkademolta aina animaatioista ympäristöihin ja effuihin.

Se musa mikä soi kaikkialla on kyllä surkein mitä olen vähään aikaan kuullut. Pelin pelaaminen alkaa masentaa minuutissa siitä kun sen on käynnistänyt.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 05.07.2015 15:29
Skelligessä on paras musa.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 05.07.2015 15:39
Se ujellus mikä alkaa taisteluissa... Järki lähtee. Muutenkin aika keskivertopeli vaan. Kaikki tekeminen on oikeastaa hyvin rajallista ja peli toimisi paremmin suoraviivaisena witcher 2:n tyylisenä kuin feikisti avoimessa maailmassa. Myös framerate on kuraa. Kun puhutaan avoimen maailman peleistä, niin w3 jää kauaksi kärjestä.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 05.07.2015 16:10
Itse kyllä diggailen open-world peleissä kunnon rajoituksista tyyliin SotC, Dragons Dogma ja BB (vähän rajoilla voiko tätä sanoa open-world peliksi). Kuitenkin se liiallinen avoimuus aiheuttaa sen ettei millään tunnu olevan merkitystä ja pelimaailma on täynnä filleriä. Yllättäen japsit osaavat tehdä minua miellyttäviä open-world pelejä länkkäreitä paremmin.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 06.07.2015 13:20
Itse kyllä diggailen open-world peleissä kunnon rajoituksista tyyliin SotC, Dragons Dogma ja BB (vähän rajoilla voiko tätä sanoa open-world peliksi). Kuitenkin se liiallinen avoimuus aiheuttaa sen ettei millään tunnu olevan merkitystä ja pelimaailma on täynnä filleriä. Yllättäen japsit osaavat tehdä minua miellyttäviä open-world pelejä länkkäreitä paremmin.
Noin paskasta pelistä tuskin siis kehtaa maksaakaan mitään. Laita tulemaan postissa.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 06.07.2015 13:25
Pistät Knackin vaihdossa tulemaan.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 06.07.2015 13:26
Pistät Knackin vaihdossa tulemaan.
(http://i.imgur.com/YcmwjG6.png)








Itse pelistä sen verran, että kunhan tuo tulee hommattua, pitää yrittää välttää Bloodborne ym. vertauksia. Pakkohan tuon on olla parempi kuin Skyrim. Sitäkin sentään pelasi 30h ennen kuin sen paskuus selvisi.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: echoes - 06.07.2015 16:48
Itelle tää maistuu edelleen ihan helvetin hyvin, lähtee itselle jopa paremmin kuin Bloodborne. Harvoin jaksan näitä open-world-pelejä ja esimerkiksi Skyrim, Dragons Dogma, DA:I ym. jäivät kaikki kesken kun ei vaan se maailma napannut. Tässä taas aivan eri meinkinki, diggailen tätä maailmaa aivan törkeästi. Questit ovat myös aivan eri tasolla, kuin DD:ssä tai DA:I:ssä. Musat myös helvetin hyvät ja peli näyttää upealta. Yli kuukauden päivät olen tätä pelaillut ja pelikellossa 30-40h ja kyllästymistä ei näy. En ole edes vielä nähnyt koko Skelligeä.

Varmaan yksi tekijä miksi peli maistuu edelleen on se, että olen pelaillut peliä aika lyhyissä pätkissä aina kun olen vain kerinnyt. Aikataulu on ollut tiukka ja hirveän pitkiä sessioita ei ole ollut mahdollista pelata niin ei ole tullut ähkyä.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 06.07.2015 22:05
Itse pelasin 80h ennenkuin napsahti läpi. Maistui erittäin hyvin ja en paljoa valittamista keksi. Zoukan pointeista osa toki ihan valideja, mutta ei niihin bugeihin jaksa tarttua kun pelimaailma imee mukaansa.

Hahmot ja juoni kyllä parasta pitkään hetkeen. Toki jos ei ole aikaisempia pelejä pelannut tai kirjoja lukenut, niin voi olla vaikea välittää. Mutta itsellä asia oli toisinpäin.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 07.07.2015 10:47
Isompaa päivitystä ilmeisesti tulossa:
— Geralt reagoi ohjaukseen eri tavoin (valittavissa erikseen)
— Pelialueelle ilmestyy erilaisia säilytyspaikkoja, joihin pelaaja voi jättää tavaransa ja noutaa ne myöhemmin. Paikat näkyvät kartalla
— Nikkarointi- ja alkemiakomponentit eivät enää paina mitään
— Kirjat saavat inventaariossa oman välilehtensä. Luetut kirjat muuttuvat listauksessa harmaiksi.
— Inventaarion sisältämät tavarat on mahdollista järjestellä eri tavoin
— Alkemiakaavat sekä vastaavat voi merkitä korostetuiksi listan kärkeen
— Lukuisia tehtäviin liittyviä korjauksia, isoja ja pieniä
— Pelin graafiseen ilmeeseen sekä yleiseen pelikokemuksiin liittyviä korjauksia
— Useita hevosen käyttäytymiseen liittyviä korjauksia

Ei kyllä harmita yhtään, että tulee jälkijunassa tämän kanssa.


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 07.07.2015 12:04
Isompaa päivitystä ilmeisesti tulossa:
— Geralt reagoi ohjaukseen eri tavoin (valittavissa erikseen)
— Pelialueelle ilmestyy erilaisia säilytyspaikkoja, joihin pelaaja voi jättää tavaransa ja noutaa ne myöhemmin. Paikat näkyvät kartalla
— Nikkarointi- ja alkemiakomponentit eivät enää paina mitään
— Kirjat saavat inventaariossa oman välilehtensä. Luetut kirjat muuttuvat listauksessa harmaiksi.
— Inventaarion sisältämät tavarat on mahdollista järjestellä eri tavoin
— Alkemiakaavat sekä vastaavat voi merkitä korostetuiksi listan kärkeen
— Lukuisia tehtäviin liittyviä korjauksia, isoja ja pieniä
— Pelin graafiseen ilmeeseen sekä yleiseen pelikokemuksiin liittyviä korjauksia
— Useita hevosen käyttäytymiseen liittyviä korjauksia

Ei kyllä harmita yhtään, että tulee jälkijunassa tämän kanssa.
Sama, tuntuu että peliä on päivitetty todella ahkeraan ja todella monipuolisesti, taidan odotella GotY-painosta saapuvaksi. :)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 07.07.2015 13:37
Hyvä että korjaavat tuon inventoryn, oli se sen verran jäätävä.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 18.07.2015 21:20
Ööö, onko jollain muulla käynyt niin että inventorysta pääse pois? Ei ole siis jäätynyt, mutta en vain pääse pois tuolta valikosta. Pääjuonta siis etenin, ja niin ansa kuin informaatiota Griffiniä koskien hankittuna, ja kävin juttelemassa toiselle noiturille.

EDIT:

Sammutin pelin ja kokeilin uudestaan, nyt pääsi valikoista pois. Ihme bugi, onneksi save ei ollut kuin muutaman metrin päässä.

Pro tippejä otetaan vastaan, olen todella keltanokka Witchereiden suhteen.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 04.08.2015 16:21
Miten hemmetissä Gwenttiin saa parempia kortteja? Muutaman hassun voittanut, ja nekin on pelkkää roskaa. Ostettavat kortit on pelkkää roskaa ollut tähän asti. Vastustajalla jotain 10 vahvuuden kortteja, itsellä max 6, ja monesti loppuu kortit kesken pelin mikä meinaa sitä, että vika round on automaattisesti häviö.

Argh!

Aloitin siis alusta. Vaikeimmalla tasolla. Vitutti kun huomasin kahden questin feilanneen koska olen edennyt pääjuonessa liikaa. Muutenkin olen kusenut expan saamisen kohdalla, koska mikäli quest X on harmaalla tekstillä lokikirjassa, saat siitä enää hemmetin vähän expaa sen sijaan että voisit saada tonnin verran.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 23.08.2015 13:05
Ensimmäiset tunnit pelattu Wild Huntia ja varsin hyvältä vaikuttaa.

Yritän olla hyvis, joka auttaa pyyteettömästi (silloin kun mahdollista) kaikkia. Aina tämä ei olekaan niin helppoa...

Viimeisin questi oli sellainen, jossa minun piti jäljittää tuhopolttajaa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Olen lähinnä vaan kierrellyt ympäriinsä ja suorittanut pieniä tehtäviä siellä täällä, pääjuoni ei ole kauheasti edennyt. Enkä stressaa siitä ihmeemmin.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 23.08.2015 13:52
Onko sulla Epi mitään käsitystä tosta Witcher-universumista? Kolmas peli varsinkin nojaa aika vahvasti tohon seitsemänosaiseen kirjasarjaan juonen osalta. Tietysti myös kahteen edelliseen peliin, mutta näiden lisäksi esimerkiksi koko Ciri-juonikuvio jatkaa siitä mitä kirjoissa tapahtui. Ja ainakaan W2:ssa en muista, että olisi tätä käsitelty mitenkään.

Itse olen tosin lukemassa vasta neljättä kirjaa, joten ei ole mitään käryä mitä sen jälkeen tapahtuu..


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 23.08.2015 14:04
Ei oo mitään hajua tästä maailmasta.  :) Jotkut jutut menee tietty ohi ja lujaa, mutta en koe että siitä minun pelityylilläni on loppujen lopuksi paljon haittaa. Pelaan enemmän tunnelman ja fiiliksen vuoksi. Eiköhän peli kuitenkin ota huomioon jotenkin nekin, jotka vasta kolmosen myötä hyppäävät mukaan tähän pelisarjaan.

Kirjoja tuskin tulee ihan heti luettua, niin paljon muutakin kiinnostavaa luettavaa eikä peliuniversumien laajentaminen lukien ole koskaan ollut meikälle kovin kiintoisa asia.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 23.08.2015 14:07
Kirjoja tuskin tulee ihan heti luettua, niin paljon muutakin kiinnostavaa luettavaa eikä peliuniversumien laajentaminen lukien ole koskaan ollut meikälle kovin kiintoisa asia.

Joo meinasin lähinnä, että jos olet katsonut jotain recappia kahdesta ekasta pelistä, niin niiden lisäksi kannattaa lukaista nopeasti joku tiivistelmä myös siitä mitä kirjoissa tapahtui. Jos nyt siis haluaa olla paremmin kärryillä juonesta  :)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 24.08.2015 10:31
Alkutuntien aikana pelimaailma ei ole vielä tuntunut yhtä massiiviselta tai vapaalta kuin Skyrimin vastaava, vaikka yhteensä laskettuna Witcher 3 on reippaasti laajempi.

Tykkään kulkea pääasiassa jalan enkä Skyrimin tapaan käytä nopeaa matkustusta. Eilen törmäsin moneen otteeseen näkymättömiin seiniin ja kävi käsky kääntyä takaisin. Ovathan nämä oikeasti pelimaailman rajat eikä peli vain yritä suojella minua liian tukalilta alueilta? Olen liikkunut hyvin vähän siltä alueelta mistä peli sai alkunsa, tiettyihin suuntiin ei pääse liikkumaan ollenkaan ja yhden sillan päässä oleva reitti on kokonaan tukittu.


Skyrimin levelien mukaan skaalautuvat viholliset ovat kaksipiippuinen juttu, mutta on sillä mielestäni hyviäkin puolia. Yksi on se, että niiden ansiosta koko pelimaailma on aidosti auki alusta asti. Ei ole liian kovaa aluetta mitä olisi rajoitettu törkeän vaikeilla vastustajilla. Monet tästä kyllä tykkäävät. Skyrimin alussa tuli vaan paljon vahvemmin fiilis, että "ooo, voin lähteä minne tahansa, siistiä!".

Kontrollit tuntuivat myös alkuun ihmeellisen kankeilta ja putosin muutamaan otteeseen kallioilta alas kuolemaani. Sitten hoksasin käydä "gameplay"-valikossa laittamassa päivityksessä ilmestyneen vaihtoehtoisen kontrollitavan päälle. Päähahmosta tuli oitis huomattavasti reagoivampi ja peli-ilo nousi selvästi.  :)


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 24.08.2015 11:22
Joo siis ne on ne pelialueen rajat, mistä peli varoittelee. Muuten voi periaatteessa mennä minne vaan, kunhan juonen kulku sen sallii.

Kai ne viholliset jossain määrin skaalautuvat, mutta aina välillä tuli juoksenneltua örkkeihin, joiden taso ei ollut edes nähtävissä ja niiden kanssa taistelu käytännössä itsemurha. Tosin nämä taisivat useimmiten olla erityisissä paikoissa, esim. jotain aarteen vartijoita.


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: Fraeon - 24.08.2015 18:36
Onko sulla Epi mitään käsitystä tosta Witcher-universumista? Kolmas peli varsinkin nojaa aika vahvasti tohon seitsemänosaiseen kirjasarjaan juonen osalta. Tietysti myös kahteen edelliseen peliin, mutta näiden lisäksi esimerkiksi koko Ciri-juonikuvio jatkaa siitä mitä kirjoissa tapahtui. Ja ainakaan W2:ssa en muista, että olisi tätä käsitelty mitenkään.

Itse olen tosin lukemassa vasta neljättä kirjaa, joten ei ole mitään käryä mitä sen jälkeen tapahtuu..

Mistään Yennefer- ja Ciri-kuvioista ei tosissaan mainita kahdessa edellisessä pelissä ollenkaan, joten peliä pelanneillekin ne tulevat aika takavasemmalta.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 24.08.2015 18:45
Onko sulla Epi mitään käsitystä tosta Witcher-universumista? Kolmas peli varsinkin nojaa aika vahvasti tohon seitsemänosaiseen kirjasarjaan juonen osalta. Tietysti myös kahteen edelliseen peliin, mutta näiden lisäksi esimerkiksi koko Ciri-juonikuvio jatkaa siitä mitä kirjoissa tapahtui. Ja ainakaan W2:ssa en muista, että olisi tätä käsitelty mitenkään.

Itse olen tosin lukemassa vasta neljättä kirjaa, joten ei ole mitään käryä mitä sen jälkeen tapahtuu..

Mistään Yennefer- ja Ciri-kuvioista ei tosissaan mainita kahdessa edellisessä pelissä ollenkaan, joten peliä pelanneillekin ne tulevat aika takavasemmalta.

Jos en nyt väärin muista, niin kakkosessa oli kuitenkin Yenneferin löytäminen vähän niinkuin Geraltin agendana taustalla koko ajan. Ei sinänsä ollut juonen kannalta mitenkään tähdellistä, mutta kyllä asiasta puhe oli. Ciristä ei puhuttu halaistua sanaa.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 25.08.2015 09:19
Lueskelin aikoinaan pari NOITURI-kirjaa ja saa kyllä paljon paremmin pelistä irti, kun tietää hieman taustoja.

Viikonloppu flunssassa, niin tuli pelattua kunnolla. Kyllä ainakin ensimmäiset 20h on maistunut ihan hyvin. Aloitin normaalia vaikeammallakin, niin ei ole ollut liian helppo. Huono puoli on, että kun kuolee niin latausajat ovat aika karun pitkät.

Kannattaa Epi pelata tarinaa vähän eteenpäin, niin se maailmakin avautuu enemmän.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 26.08.2015 16:18
Levelillä 4 ja tsekkasin pelikellon. Rapiat 22 tuntia!  :o  Mitä helkkaria, tunteja napsuu siihen malliin, että kyllä tällä pelillä aikamoinen potentiaali on takanaan. Nyt on alkanut maistumaan enemmänkin kun tosiaan pääjuonen seuraamisen myötä kartta on laajentunut ja alkaa todella tajuamaan minkä kokoluokan maailmasta tässä on kysymys.

Olen jatkuvasti persauki. Skyrimissä rahaa löysi jokaisen uurnan pohjalta, mutta tässä tuntuu käteinen olevan ainakin tässä vaiheessa äärimmäisen tiukassa. Ja tuntuu, että nekin vähät menee kamojen korjailuun. 

En pidä siitä, että peli rajoittaa tavaroita tietylle levelille. Voiko näitä rajoituksia sitten jossain määrin purkaa taikaesineillä, niin ainakin ymmärsin. Jos siis löytää todella kovan esineen ja ei ole riittävällä tasolla käyttämään sitä, voi se kerätä arkun pohjilla pölyä hyvän tovin. Tämä ei ole kovin mielekästä ja toivon, että se alun jälkeen ei pistä niin pahasti esiin.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 26.08.2015 16:39
Jostain syystä alussa oli koko ajan ihan peeaa, mutta kun pääsi tyyliin Novigradiin niin huomasi että rahaa alkaa olemaan aika runsaasti. Loppupelin ajan olinkin rikas kuin peikko. Joskus tuli vaan laiskuuttaan lahjottua porukkaa tai jaeltua rahaa, kun ei jaksanut tehdä jotain turhaa sivutehtävän haaraa. Tyyliin joku tarvi hevosia, mutta en jaksanut käydä pöllimässä niitä, joten tyrkkäsin vaan rahasäkin kouraan että voi käydä ostamassa.

Ei niitä rajoituksia voi purkaa. Yhdessä patchissa nostettiin yhden itemin tasovaatimusta jostain syystä ja sen takia kaikille annettiin joku potsku, jolla tuota tasoa voi laskea yhdeksi tunniksi. Jotta pystyy löytämään jotain korvaavaa tai levelaamaan. Outoa.

Itse en kokenut tuota itemien tasovaatimusta minään ongelmana. Yleensä se tavara mitä löytää vaatii korkeintaan pari leveliä enemmän, jolloin ei joudu kauaa venaamaan. Ja onpa sitten jotain odotettavaa levelaamiseenkin. Pelin parhaimmat itemit joutuu kuitenkin craftaamaan.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 26.08.2015 18:27
En pidä siitä, että peli rajoittaa tavaroita tietylle levelille. Voiko näitä rajoituksia sitten jossain määrin purkaa taikaesineillä, niin ainakin ymmärsin. Jos siis löytää todella kovan esineen ja ei ole riittävällä tasolla käyttämään sitä, voi se kerätä arkun pohjilla pölyä hyvän tovin. Tämä ei ole kovin mielekästä ja toivon, että se alun jälkeen ei pistä niin pahasti esiin.

Siis peli on äärimmäisen rajattu ja vapaatutkiminen on pelkkä illuusio. Itse pelaan pelejä tutkimisen ja pelaamisen ilosta, mutta ei tässä pelissä ole mitään järkeä tutkia mitään, joten motivaatio katosi siinä 30h jälkeen vessasta alas. Pelissä voi muka löytää korkean levelin tavaroita jo varhain, mutta moni niistä on aivan paskoja siinä vaiheessa kun niitä voi käyttää. Peli pitää tarkasti huolen siitä, miten voimakas hahmosi tai mitä sillä voi tehdä. Jos teet sidequesteja paljon, niin et saa enää main questista expia tai toisinpäin. Teoriassa voit mennä joka paikkaan, mutta et voi löytää sieltä mitään järkevää, tai edes vastaanottaa questeja ellet ole tarpeeksi korkeassa levelissä. "Kas tuolla on mielenkiintoinen lampi ja siellä on joku mökki"  Muutaman kerran jälkeen ei jaksa enää vaivautua edes mennä katsomaan, kun tajuaa ettei siellä mitään muuta olekaan.

Ei peli huono ole ja tajuan täysin jos jollekin tarinaheebolle vuoden peli, mutta itselleni erittäin karvas pettymys. Pelintekijät kiinnittävät nykyään ihan liikaa huomiota siihen, miten pelaajat pelaavat yksinpelattavia pelejä ja koittavat saada aina pelaamaan jonkun tietyn kaavan mukaan. Ihan sama onko joku ase rikkinäinen, tai saako hahmosta täysin ylivoimaisen jumalan halutessa. Olisipahan ainakin eri tapoja pelata pelejä. Moninpelit on sitten asia erikseen.

Ei olisi uskonut, mutta tykkäsin Dragon Agesta kaikkine typerine fetch questeineenkin enemmän.



Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 02.09.2015 07:09
Jotain tapahtui noin 30 pelitunnin kohdalla, tämä tuntuu vihdoin ns. klikkaavan ja alan todella nauttimaan tässä maailmassa vaeltelusta.

Pelaan itse ns. normaalilla vaikeusasteella (yksi taso helpoimmasta vaikeaan päin) ja alussa tunsin taisteluissa itseni totaaliseksi toopeksi. Nyt olen jo jotain oppinutkin ja kamppailuista on tullut juuri sopivan kipakoita. Turpasauna on lähellä jos äityy liian varomattomaksi, mutta hyvin keskittyen vihut saavat kunnolla köniinsä. Pidän silti huomattavasti enemmän ensimmäisen persoonan kuvakulmasta, se on selvä asia.

Pelin maailma on huikean kaunis ja on kutkuttavaa katsoa kartalta uusia "?" kohteita ja vaellella niitä kohti. TK:n mainitsemat ongelmat ovat kaikki pelissä läsnä ja ne voivat monella olla todellisia pelinpilaajia, mutta nyt alkaa vaikuttamaan siltä, että omalla kohdallani ne jäävät lähinnä kaiuiksi taustalla.

Gerald on myös varsin pidettävä hahmo. Suosin toki sitä, että saa rakentaa oman hahmonsa tyhjästä, mutta tällä tavalla ukolle saa eittämättä kiinnostavamman luonteen ja herskyvää dialogia suupieliin.

Nyt alan olla mielissäni, että Falloutiin on vielä pari kuukautta, että tätä saa kaikessa rauhassa pelata.


Ruudunpäivityksestä sen verran, että huomaan sen hidastuvan selvästi ja hieman häiritsevästi vain sateisella säällä. Joillain alueilla käväistään todennäköisesti lähellä 20 kuvan sekuntinopeutta "sopivissa" olosuhteissa.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 02.09.2015 09:46
Ruudunpäivityksestä sen verran, että huomaan sen hidastuvan selvästi ja hieman häiritsevästi vain sateisella säällä. Joillain alueilla käväistään todennäköisesti lähellä 20 kuvan sekuntinopeutta "sopivissa" olosuhteissa.

Itseäkään ei ole ruudunpäivitys niin paljoa haitannut. Enemmän haittaa esim. Novigradissa kun peli latailee välillä koko ajan. Ruutuu menee sumeaksi sekunniksi pariksi esim. kesken keskustelun. En tiedä onko normaalia vai johtuuko esim. omasta julkkari PS4:sta.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 08.09.2015 09:47
Sellaiselle joka on tottunut Skyrimin ja Oblivionin tasoisiin tehtäviin, ovat tämän pelin questit hämmentävän hyvin kirjoitettuja ja mielenkiintoisia. Tällä hetkellä niitä myös satelee joka puolelta. Lähestyn leveliä 11 ja tein eilen Bloody Baroniin liittyviä juttuja. Olin aidosti kiinnostunut juonenkäänteistä ja halusin tietää mitä tapahtuu. Monesti tälläisissä peleissä haluaa vain sen palkinnon käteen ja hei hei. Nyt se tarina ja hahmojen välinen vuorovaikutus tuntui enemmän itse palkinnolta! Pelin maailma alkaa tosissaan vetää puoleensa.

Löysin myös jostain kaupungista vihdoin parturin ja leikkasin kolean elven rebel cutin!


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 18.09.2015 09:30
About 40 pelituntia oli kellossa (level 18) ja olin ehtinyt Novigradissa pyöriä jo tunnin jos toisenkin. Kaupunki on hämmentävän realistinen ja elämisen tunne kumpuaa sen joka kolkasta. Skyrimin Solitude on naurettava koirankoppi tähän verrattuna. Novigrad on mittakaavaltaan realistisen kokoinen ja funktionaalisen näköinen kaupunki, jonka katuja kulkiessaan aidosti vaikuttuu, että täällä asuu iso lössi ihmisiä.

Sitten astuin vihdoin laivaan ja suuntasin kohti Skelligeä.


Siis ihan mahtavaa! Pelin fiilis muuttui täysin. Sanoisinko, että tuo alue huokuu Skyrimistä tuttua fiilistä. Kun oli jo vähän kyllästynytkin Velenin maisemiin, oli hienoa nähdä miten erilainen ja raikas Skellige todella on. Ja alueen musiikki on todellakin aivan fantastista. Tulisipa se 3.00 PNG-kuvakaappauksineen pian!

Kismittää vähän kun kannan mukanani kaavoja miekkoihin, joihin vaaditaan levelin 35 kokemus. Menee vielä suuri määrä tunteja, että pääsen niillä sapeleilla viuhtomaan. Varmaan vasta ihan pelin loppupuolella?

Pelissä on kyllä löytänyt sopivan tasaiseen tahtiin (minun pelityylilläni) parempaa tavaraa, joten paikkojen koluaminen on ollut varsin mielekästä.  



Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 18.09.2015 10:20
About 40 pelituntia oli kellossa (level 18) ja olin ehtinyt Novigradissa pyöriä jo tunnin jos toisenkin. Kaupunki on hämmentävän realistinen ja elämisen tunne kumpuaa sen joka kolkasta. Skyrimin Solitude on naurettava koirankoppi tähän verrattuna. Novigrad on mittakaavaltaan realistisen kokoinen ja funktionaalisen näköinen kaupunki, jonka katuja kulkiessaan aidosti vaikuttuu, että täällä asuu iso lössi ihmisiä.

Sitten astuin vihdoin laivaan ja suuntasin kohti Skelligeä.


Siis ihan mahtavaa! Pelin fiilis muuttui täysin. Sanoisinko, että tuo alue huokuu Skyrimistä tuttua fiilistä. Kun oli jo vähän kyllästynytkin Velenin maisemiin, oli hienoa nähdä miten erilainen ja raikas Skellige todella on. Ja alueen musiikki on todellakin aivan fantastista. Tulisipa se 3.00 PNG-kuvakaappauksineen pian!

Kismittää vähän kun kannan mukanani kaavoja miekkoihin, joihin vaaditaan levelin 35 kokemus. Menee vielä suuri määrä tunteja, että pääsen niillä sapeleilla viuhtomaan. Varmaan vasta ihan pelin loppupuolella?

Pelissä on kyllä löytänyt sopivan tasaiseen tahtiin (minun pelityylilläni) parempaa tavaraa, joten paikkojen koluaminen on ollut varsin mielekästä. 


Itsellä on varmaankin joku 60h ainakin pelattuna. Vaikea sanoa koska PS4:n Rest Mode kusee pelikellon. Alkaa olemaan loppupuolella kun Questien nimet ovat tyyliin "Final preparations". Kyllä tämä on loppua kohti hieman puuduttanut, mutta niin yleensä käy näiden 50h+ pelien kanssa. Nyt yritän keskittyä vain mielenkiintoisiin Questeihin ja pelailla pelin läpi.

31 LVL tällä hetkellä, joten en itsekään ole saanut vielä kunnon kamoja päälle.

Kaiken kaikkiaan 4/5 antaisin arvosanaksi.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 18.09.2015 11:00
Kismittää vähän kun kannan mukanani kaavoja miekkoihin, joihin vaaditaan levelin 35 kokemus. Menee vielä suuri määrä tunteja, että pääsen niillä sapeleilla viuhtomaan. Varmaan vasta ihan pelin loppupuolella?

Itse olin muistaakseni lvl 34 tai 35 kun peli napsahti läpi. Pelitunteja oli jotain 80-90. Kannattaa kerätä sitä Wolf School -gearia, koska se Mastercrafted-versio on pelin paras setti ainakin viime tiedon mukaan. Oli mullakin schematicit johonkin lvl 37 miekkaan, mutta ei ne ole yhtä hyviä kuin tuo Wolf-setti. Tuohon tietty tarvii vielä tehdä ne molempien Master-tason seppien questit loppuun asti.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 22.09.2015 09:01
Läpi pamahti. Loppua kohti alkoi hieman puuduttamaan, mutta olihan tuntejakin jo varmasti ~70h. Päätarina oli ihan hyvä. Jaksoi seurata loppuun asti. New Game+ ei kyllä jaksa millään pelata ja tuskin DLC:kään innostaa enää.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 23.09.2015 15:45
Mitä kieliä Suomessa kaupoissa myytävässä PC-version painoksessa on valittavana? Luin Wikipediasta, että pelistä on ranskankielinen dubbaus. Kieliharjoittelun nimissä voisin pelata pelin ranskaksi. Mahtaakohan tämä olla mahdollista Suomesta ostetun version kanssa?

Muokkaus 25.09.2015: MuroBBS:ssä kerrottiin, että peliin olisi mahdollista ladata kielipaketit netistä. Linkit näihin tuntuivat kuitenkin olevan vain GOG.comissa, Originissa ja muissa digitaalisissa kaupoissa. Mahdollisesti heidän tarjoamansa kielipaketit toimivat vain heiltä ostetun version kanssa. En löytänyt pelin omilta tai julkaisijan sivuilta linkkejä kielipaketteihin. Lähetinpä siis sähköpostia pelin julkaisijalle. Vastausta odotellessa.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Lanttu - 25.09.2015 15:20
Mitä kieliä Suomessa kaupoissa myytävässä PC-version painoksessa on valittavana? Luin Wikipediasta, että pelistä on ranskankielinen dubbaus. Kieliharjoittelun nimissä voisin pelata pelin ranskaksi. Mahtaakohan tämä olla mahdollista Suomesta ostetun version kanssa?

Muokkaus 25.09.2015: MuroBBS:ssä kerrottiin, että peliin olisi mahdollista ladata kielipaketit netistä. Linkit näihin tuntuivat kuitenkin olevan vain GOG.comissa, Originissa ja muissa digitaalisissa kaupoissa. Mahdollisesti heidän tarjoamansa kielipaketit toimivat vain heiltä ostetun version kanssa. En löytänyt pelin omilta tai julkaisijan sivuilta linkkejä kielipaketteihin. Lähetinpä siis sähköpostia pelin julkaisijalle. Vastausta odotellessa.

Eikö kaupoissa myytävän version mukana tule kuitenkin GOG.com-avain, jonka avulla nuo kielipaketit saisi sitten viimeistään ladattua?


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 28.09.2015 18:30
Mitä kieliä Suomessa kaupoissa myytävässä PC-version painoksessa on valittavana? Luin Wikipediasta, että pelistä on ranskankielinen dubbaus. Kieliharjoittelun nimissä voisin pelata pelin ranskaksi. Mahtaakohan tämä olla mahdollista Suomesta ostetun version kanssa?

Muokkaus 25.09.2015: MuroBBS:ssä kerrottiin, että peliin olisi mahdollista ladata kielipaketit netistä. Linkit näihin tuntuivat kuitenkin olevan vain GOG.comissa, Originissa ja muissa digitaalisissa kaupoissa. Mahdollisesti heidän tarjoamansa kielipaketit toimivat vain heiltä ostetun version kanssa. En löytänyt pelin omilta tai julkaisijan sivuilta linkkejä kielipaketteihin. Lähetinpä siis sähköpostia pelin julkaisijalle. Vastausta odotellessa.

Eikö kaupoissa myytävän version mukana tule kuitenkin GOG.com-avain, jonka avulla nuo kielipaketit saisi sitten viimeistään ladattua?
Ai on vai? Tuota en tiennytkään. Ainakin sitten sitä kautta onnistuisi kielipaketin asennus.

CD Projekt RED:n aspa vastasi jo perjantaina, että todennäköisesti kaikki kielipaketit löytyy PC-version levyltä. Kehoittivat kuitenkin varmistamaan Namcolta, joka hoitaa Suomessa pelin levitystä. Heiltä odotan vielä vastausta.

Yllättävän vaikeaa tämä käännösasian selvittäminen. Pidin tänään jo pelin pakettia käsissäni ja luin takakannen kaikki tekstit läpi tämän informaation toivossa. Ei siellä juuri muuta lukenut kuin, että ohjekirja on englanniksi. Kiva. Käännöksistä eikä GOG.com-avaimista lukenut mitään. Tai sitten en vain huomannut.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Lanttu - 28.09.2015 20:48
Mitä kieliä Suomessa kaupoissa myytävässä PC-version painoksessa on valittavana? Luin Wikipediasta, että pelistä on ranskankielinen dubbaus. Kieliharjoittelun nimissä voisin pelata pelin ranskaksi. Mahtaakohan tämä olla mahdollista Suomesta ostetun version kanssa?

Muokkaus 25.09.2015: MuroBBS:ssä kerrottiin, että peliin olisi mahdollista ladata kielipaketit netistä. Linkit näihin tuntuivat kuitenkin olevan vain GOG.comissa, Originissa ja muissa digitaalisissa kaupoissa. Mahdollisesti heidän tarjoamansa kielipaketit toimivat vain heiltä ostetun version kanssa. En löytänyt pelin omilta tai julkaisijan sivuilta linkkejä kielipaketteihin. Lähetinpä siis sähköpostia pelin julkaisijalle. Vastausta odotellessa.

Eikö kaupoissa myytävän version mukana tule kuitenkin GOG.com-avain, jonka avulla nuo kielipaketit saisi sitten viimeistään ladattua?

Ai on vai? Tuota en tiennytkään. Ainakin sitten sitä kautta onnistuisi kielipaketin asennus.

Näin väittävät esim. CD Projekt RED kotisivuillta (http://en.cdprojektred.com/support/gog-com-game-code-boxed-copies-of-the-witcher-3-wild-hunt/).


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 28.09.2015 23:04
Näin väittävät esim. CD Projekt RED kotisivuillta (http://en.cdprojektred.com/support/gog-com-game-code-boxed-copies-of-the-witcher-3-wild-hunt/).
Kiitos linkistä! Tuolla sivulla luki myös GOG-koodia koskevan tiedon lisäksi:

”GOG.com game code grants access to a digital backup copy of The Witcher 3: Wild Hunt on GOG.com and to full software support, i.e. future updates, as well as all the additional content like the 16 Free DLCs, the FLAC & MP3 soundtrack, comics, wallpapers, art book, all voice over packs and more.”

Eli homma on nyt siis selvä. Vaikka kielipaketteja ei levyllä olisikaan, kielipaketit ovat ladattavissa GOG:sta myös Suomesta ostetulle fyysiselle PC-versiolle tuon koodin ansiosta. Nyt pitää siis vain käydä pelikaupassa.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 05.10.2015 12:13
No niin. Sain pelin vihdoin hankittua. Kiva juttu.

Tai ainakin yritän suhtautua siihen niin. Lähinnä nyt on mielessä kysymys, miksi minä edes yritän ostaa pelejä Suomesta kivijalkaliikkeistä. Maksan ylihintaa ja joudun näkemään ylimääräistä vaivaa. Kävin yhteensä 5 kertaa eri liikkeissä ostaakseni tämän pelin. Ensimmäisellä kerralla Konsolinetti myi ei-oota. Toisella kerralla oli yksi kappale jäljellä, mutta silloin ei ollut vielä tiedossa kieliasia. Nyt kolmannella kerralla myytiin taas ei-oota. Jokaisella kerralla myyjinä on ollut vetelää sakkia, joilta jokaisen kysymyksen saa kysyä erikseen ja joiden ongelmanratkontakyky on olematonta. Ikinä ei muka tiedetä, milloin olisi tulossa lisää tavaraa. Koska yhdysvaltalaisen ylikansallisen ketjun tukeminen tuntui pahalta, painuin seuraavaksi Anttilaan. Heiltä löytyi noin 5 PC-peliä, joihin Witcher 3 ei lukeutunut. Luovutin ja siirryin GameStoppiin. Heiltä ei löytynyt avaamatonta kappaletta, mutta hyllystä löytyi kaksi avattua. Otin yhden niistä. Myyjä oli varsin asiallinen ja kysyi, että olenko varmistanut pelin laitteistovaatimukset, jotta peli varmasti toimii koneellani. Kyllä olin. Hän mainitsi vielä, että voin palauttaa pelin 10 päivän kuluessa, jos laitteistoni ei olekaan yhteensopiva speksien puolesta ja jos pelikoteloihin hänen liimaamansa tarrasinetit ovat ehjiä. En ollut enää siinä tilanteessa hirvittävän skarppina. Nyt sinetin avattuani huomaan, että sen jäljiltä koteloon jäi rumat void-tekstit. Voi jumankekka! En mä halunnut mun pelikoteloihin mitään ylimääräistä sontaa. Miten noi saa veke?

Taidan jatkossa tilata pelit Brittein saarilta niin kuin ennenkin. Heillä on tavaraa varastossa ja hinnat alemmat. Eikä tarroja koteloissa.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 09.10.2015 11:03
Eilen pääsin vihdoin sumujen saarelle (dem feels) kun halusin suorittaa ensin ne questit pois alta, jotka feilasivat kun saarelle meni. Eihän niistä kokemuspisteitä saanut nimeksikään, mutta mielenkiintoisia olivat onneksi ja täten suorittamisen arvoisia.

Ymmärtääkseni peli muuttuu nyt lineaariseksi joksikin aikaa ja sitten pääsee taas sivuseikkailujen pariin jos tahtoo. Tasan kuukausi aikaa ennen Falloutia, joten luulen että ehdin suorittamaan ison nipun sivutehtäviä pääjuonen lisäksi. Tuolle ensimmäiselle lisäosalle ei kyllä löydy tässä kuussa tai marraskuun alussa varmastikaan aikaa millään vaikka mielenkiintoiselta se näyttääkin.


Nyt muuten voi jo sanoa, että kyllä tämä peli on ollut erittäinkin kovasti mieleeni ja ihan tosissaan vääntää mm. Skyrimin kanssa. Skyrim saa silti pojot kotiin suuremmasta vapauden tunteesta ja ensimmäisen persoonan kuvakulmasta.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 09.10.2015 14:50
Witcheriin on tulossa päivitykseksi tolkuttoman kokoinen paketti (http://www.pelaajalehti.com/uutiset/the-witcher-3n-jarkalepaivityksella-on-kokoa-enemman-kuin-monella-pelilla).

Ja vissiin kukaan ei ole ekan lisärin traikkua vielä linkittänyt tänne, joten tässä:
https://www.youtube.com/watch?v=YJOIPMerih4


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: migge - 09.10.2015 15:10
Witcheriin on tulossa päivitykseksi tolkuttoman kokoinen paketti (http://www.pelaajalehti.com/uutiset/the-witcher-3n-jarkalepaivityksella-on-kokoa-enemman-kuin-monella-pelilla).

Ja vissiin kukaan ei ole ekan lisärin traikkua vielä linkittänyt tänne, joten tässä:
https://www.youtube.com/watch?v=YJOIPMerih4
Voi olla että tälle pelille pitää antaa vielä uusi mahdollisuus. Jäi hyllyyn pölyttymään kun ruudunpäivitys ja bugisuus kävi nyppimään jo heti alkumetreistä alkaen.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Kabanossi - 09.10.2015 15:21
Jep, en ole edes hankkinut peliä, sillä senhän tiesi, että sitä patchaillaan ajan saatossa paremmaksi. Ehkä hommaan sitten jonkun GOTY-painoksen.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 09.10.2015 16:05
Witcheriin on tulossa päivitykseksi tolkuttoman kokoinen paketti (http://www.pelaajalehti.com/uutiset/the-witcher-3n-jarkalepaivityksella-on-kokoa-enemman-kuin-monella-pelilla).

Ja vissiin kukaan ei ole ekan lisärin traikkua vielä linkittänyt tänne, joten tässä:
https://www.youtube.com/watch?v=YJOIPMerih4

Äsken avasin Witcherin ja lähti lataamaan 17,2 gigan mässyä eli päivitys on ulkona ainakin PS4 pelaajille. Vajaan puolen tunnin kuluttua pääsee testailemaan.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 11.10.2015 18:38
Olen nyt pari päivää pelannut tätä peliä aamusta iltaan. Piru, kun on koukuttava. Aikansa meni asennuksessa: 4 DVD:tä, päivitykset ja DLC:t, kielipaketti. Sitten grafiikka-asetukset, näppäinten vaihto vasenkätiselle sopivaksi (en ole vasuri, mutta käytän nykyisin hiirtä niin päin), modien asennus, ja käyttöliittymän säätö.

Olin etukäteen lukenut, mitä modeja peliin kannattaa asentaa. Vaikken ole peruspeliä yhtään pelannutkaan, voin melko varmasti sanoa, että kokemus on olennaisesti parempi parin hyvän modin kanssa. Tällaiset minulla on tällä hetkellä:

Better Combat Enhanced (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/212/)
Tämä on se olennaisin. Muuttaa taistelun haastavammaksi, monipuolisemmaksi ja kiinnostavammaksi. Menestyäkseen taisteluissa pelaajan täytyy käyttää monipuolisesti uutteita, öljyjä ja taikoja. Torjua ja väistellä. Tärkein muutos on kuitenkin mielestäni se, että pelin vaikeuskäyrä muuttuu jatkuvasti vaikenevaksi, ei jatkuvasti helpottuvaksi. Jo ekassa Witcherissä oli tämä ongelma: peli oli aluksi vaikea ja lopuksi helppo. BCE-modin myötä peli on olennaisesti vaikeampi, mutta reilulla tavalla. Jo toisiksi vaikein Broken Bones -vaikeusaste on miellyttävän haastava. Vahvojen hirviöiden kaatoon joutuu varautumaan kunnolla. Bestiaryakin pitää tentata.

Muokkaus: Tässä päivitetty versio modista (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/787/), joka toimii 1.10 päivityksen kanssa. Samalla modi on muunnettu helpommin asennettavaan muotoon. Kopioi kansion vain Mods-kansioon, ei tartte käyttää installeria.

Instant Sign Casting (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/81/)
Tärkeä modi yllä olevan modin, BCE:n, kaveriksi. Tällä modilla saa taiat tehtyä taikojen valintanäppäimillä. Ei tarvitse erikseen valita taikaa ja sitten painaa taikomisnäppäintä. Säästää aikaa ja henkiä kiivaassa taistelussa. Asentaakseen täytyy hieman värkätä käsin tiedostoja.

Friendly HUD (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/365/)
Tämän modin ansiosta voi kytkeä kaikki mittarit, kartat ja muut käyttöliittymäelementit pois näkyvistä. Kuitenkin taistelussa tietyt tärkeät elementit tulevat näkyviin automaattisesti. Muutoin tarvitsemansa elementit saa näkyviin pitämällä asettamaansa näppäintä pohjassa, jonka jälkeen ne menevät taas piiloon. Lisäksi modi lisää meditaationappulan, jonka avulla voi meditoida ilman valikkoon menemistä. Toiminnon voi myös säätää niin, että meditoinnin voi tehdä vain nuotion tai tulipesän luona. Tiedostojen säätöä tarvitaan hieman.

Cutscene Lighting Mod (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/154/)
Muuttaa pelin valaistusasetuksia niin, että välivideot ja muu peli ovat keskenään samannäköisiä.

No Auto Sword Sheat - Unsheat (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/319/)
Geralt vetää miekan huotrasta automaattisesti, kun kohtaa vihollisen. Ja kun vihollinen on tapettu tai tarpeeksi kaukana, Geralt laittaa miekan takaisin huotraan automaattisesti. Välillä siis Geralt vetää miekan esiin, vaikka pelaaja ei niin haluaisi. Ja toisaalta joskus Geralt laittaa miekan takaisin, jos ottaa hengähtäkseen hieman etäisyyttä vihollisiin. Hankalaa. Tämä modi estää nämä automaattiset toiminnot. Miekan esiin vetäminen ja huotraan laittaminen ovat pelaajan vastuulla. Oletuksena modi estää vain miekan laittamisen takaisin huotraan. Lisätiedostoista löytyy muokkaus, joka estää myös miekan automaattisen esiin vetämisen. Ylempi Cutscene Lighting Mod muokkaa samaa tiedostoa kuin tämä, joten modien muokkaukset täytyy yhdistellä käsin.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: migge - 12.10.2015 10:44
Kuulostaa hohdokkaalta tuo PC-pelaajan arki.  :rollaus:


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Lanttu - 12.10.2015 11:38
Kuulostaa hohdokkaalta tuo PC-pelaajan arki.  :rollaus:

Niin, onhan se kyllä paha, kun jo lähtökohdiltaan ylivertaista versioita voi muokata vielä paremmaksi itselleen, mikäli siltä sattuu tuntumaan. ;)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: migge - 12.10.2015 12:04
Kuulostaa hohdokkaalta tuo PC-pelaajan arki.  :rollaus:

Niin, onhan se kyllä paha, kun jo lähtökohdiltaan ylivertaista versioita voi muokata vielä paremmaksi itselleen, mikäli siltä sattuu tuntumaan. ;)
Niin, sikäli nykypäivänä jo harvinaista että peeceelle se paras saatikka ylivertainen versio ylipäätään tulee. Mikäs siinä, jos tykkää pelata tietokonetta pelin sijaan. ;)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 12.10.2015 17:14
En ehkä kutsuisi tätä PC-pelajan arjeksi. Paljon helpommalla pääsisi, jos asentaisi vain päivitykset ja pelaisi oletusasetuksilla, englanniksi, jne. Mutta minä olen säätäjä. Säätäminen ja kokemuksen parantelu ovat myös osa modien viehätystä. Tietenkin jossain kohtaa pitää päästä pelaamaankin. Peli on moninkertaisesti hyvittänyt säätämiseen nähdyn vaivan. Alkupään griffinin metsästys ja myöhemmin hieman ylilevelisen haamun taltuttaminen ovat olleet parhaita pelikokemuksia pitkiin aikoihin. Peruspeli olisi tuon ylilevelisen vihollisen kohdalla vain huijannut antamalla hirviölle ylitsepääsemättömän kovat bonukset. BCE-modin myötä se ei ollut mahdoton: vain pirullisen vaikea ja taktiikkaa vaativa.

Käytän myös Linuxia. Siitä sanotaan "put the fun back into computing". Jostain syystä kaikki eivät kuitenkaan tuota lausahdusta allekirjoita.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 13.10.2015 08:53
Ei muuten ollenkaan pöllömpi päivitys tämä 1.10. Ruudunpäivitys vaikuttaa nyt pysyvän silmämääräisesti arvioiden suurien vihollislaumojen keskelläkin 30 kuvassa sekunnissa. Peli on kautta linjan sulavampi kuin ennen.

Läpikäyn varmaan marraskuuhun asti sivuseikkailuja / samoan maailmankarttaa ja sitten vedän lopun pääjuonen läpi.  :)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 30.10.2015 12:32
Taitaa olla nyt ihan vihoviimeinen pääjuonen tehtävä kulman takana. Arveltua nopeammin.  :)

Onhan se nyt kuitenkin niin, että kun pääjuoni napsuu läpi, niin pääsee vielä suorittamaan samassa tallennuksessa sivutehtäviä ja muita örkinkaatotoimeksiantoja? Vai pakottaako se aloittamaan uuden pelin?

Voisi pitää tästä parin kuukauden tauon kun F4 ilmestyy ja sitten hankkia ensimmäisen lisäosan. Kaiken kaikkiaan ollut kyllä julmetun hieno ja tunnelmallinen pelikokemus eikä enää kaduta pätkääkään että tuli hankittua PS4 vähän ennakkoon tämän takia.



Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 30.10.2015 12:38
Taitaa olla nyt ihan vihoviimeinen pääjuonen tehtävä kulman takana. Arveltua nopeammin.  :)

Onhan se nyt kuitenkin niin, että kun pääjuoni napsuu läpi, niin pääsee vielä suorittamaan samassa tallennuksessa sivutehtäviä ja muita örkinkaatotoimeksiantoja? Vai pakottaako se aloittamaan uuden pelin?

Voisi pitää tästä parin kuukauden tauon kun F4 ilmestyy ja sitten hankkia ensimmäisen lisäosan. Kaiken kaikkiaan ollut kyllä julmetun hieno ja tunnelmallinen pelikokemus eikä enää kaduta pätkääkään että tuli hankittua PS4 vähän ennakkoon tämän takia.



Kyllä onnistuu pelailu sen jälkeen myös. Tietty on jotain tehtäviä jotka menevät ohi, jos pääjuonessa etenee mutta tuossa vaiheessa ei taida olla enää sellaisia.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 30.10.2015 13:40
Palailin taas Witcherin pariin, pari kk pidin taukoa kun alkoi kyllästyttämään loputon tehtävävyyhti. Nyt meinaa taas tulla ähky ja ärsytys, kun tosiaan tehtävät eivät edes tunnu palkitsevan paskan vertaa, kun kamat on pitkälti sidottuna hahmon leveliin. Onneksi osa tehtävistä on vain niin hemmetin hauskoja, että näitä jaksaa tahkota huumorin toivossa edes jotenkuten.

Skelligeen rantauduin vasta, ja metsissä samoilessa mestan taustamusiikkia tykkäisi kuunnella vaikka niin paljon että voisi vain laskea ohjaimen alas pöydälle, ja kuunnella tätä taustalla.

Nyt alkaa vituttamaan ehkä eniten tavaratilan jatkuva täyttyminen. Varsin mukavaa uida kilometritolkulla kysymysmerkkiin tyhjentämään salakuljettajien kätköä, ja totea että takaisin uiminen ei onnaa kaman paljouden takia, ja sitten joutuu tiputtamaan kyydistä materiaa pois. 160kg (vai mikä mittayksikkö noiturin maailmassa onkaan käytössä?) pystyy kantamaan kerralla, saako limittiä nostettua vielä?

EDIT:

Peli itsessään on crashannut aivan helvetin monta kertaa jo. Joskus tulee hauskojakin bugeja vastaan (https://www.youtube.com/watch?v=8XosqjnZVYc).


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 31.10.2015 08:59
Eilen pamahti läpi. Tässä pelissä on 32 erilaista loppua vissiin (ja kolme radikaalisti toisistaan eroavaa). Mun pelin päätökseen olin kyllä hyvin tyytyväinen.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Loppuun asti sai kuitenkin jännätä että miten hommassa kävi.

Päädyin lopulta levelille 35 kun lopputekstit olivat ohi. Useimmat sivutehtävät tulevat tästä lähin olemaan lähinnä fiilistelyä kun niistä ei kokemusta juuri saa. Tapat yhden pedon niin sinulla on saman verran kokemusta kuin tehtävästä, jonka pelaat liian korkealla kokemustasolla.  :)


Kiitos ja kumarrus CD Project Red, upeaa duunia! Jos jossain vaiheessa löytyy hyvä paikka, niin voisi Witcher 2:n pelata X360:llä läpi vaikka monilta osin tuleekin olemaan hyvin erilainen kuin tämä kolmonen (ja tietenkin reilusti rujomman näköinen).


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 31.10.2015 10:30
Nyt kun 1.11 päivitys oli jo tullut, päivittelin modit samalla.

Cutscene Lighting Mod ei enää toiminut. Sen tilalla on Ultimate Lighting Mod Redux (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/932/), joka sisältää CLM:n valaistusprofiilin. ULMR tarvitsee kaveriksensa Custom Localization Fix (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/897/) -modin, joka saa ULM:n valikkotekstit näkyviin. Niille kun ei ole käännöksiä.

No Auto Sword Sheat - Unsheat (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/319/) -modista ei tarvinnutkaan kuin unsheath-osan, koska Friendly HUD sisälsi jo tuon sheath-osan.

Lisäksi löysin kätevän Script Merger (http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/484/) -työkalun, jolla eri modien koodin saa helposti yhdisteltyä.

Tää peli on kyllä timanttia. Olen niin koukussa, että voisin pelata vaan koko ajan. Koska elämässäni olisi aika paljon muutakin tekemistä, mun oli pakko asettaa itselleni rajat Witcherin peluuseen: vain kaksi tuntia päivässä eikä yhtään enempää. Aikamoista. Viimeksi lapsena on ollut rajoitettuja peliaikoja, kun jonkin pelin pelaaminen on mennyt hieman överiksi. Tosin silloin rajat asetti vanhemmat ja niitä vastaan tuli tietenkin kapinoitua. Itse asetettujen rajojen ylläpitämiseksi täytyy kuitenkin pysyä lujana.

Pidän paljon pelin musiikista. Se on hyvin tunnelmallista. Tapahtumiin ja pelin maailmaan sopivaa. Kävin hiljattain pelin aloitusalueella poimimassa pari siellä yleisesti kasvavaa yrttiä. Olin jo hieman unohtanut tuon alueen musiikin. Näin huomasin, kuinka hyvää se on ja kuinka hyvin se viritti mielen ja tunnelman pelin alussa.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Toinen hieman yllättävä asia, josta huomaan nauttivani, on aarteidenmetsästystehtävät. Yleensähän nämä tällaiset ovat puuduttavaa grindaamista roolipeleissä. Witcherissä on kuitenkin aika vähän luolastoja. Yleensä näiden tehtävien yhteydessä pääsee niitä koluamaan. Huomaan oikein odottaneeni luolastokoluamista. Tehtävät eivät myöskään ole täysin vailla tarinaa, sillä purkeista ja purnukoista löytyy toisinaan mielenkiintoisia kirjeitä ja kirjoja. Parasta näissä tehtävissä on kuitenkin se, että luolastoissa pääsee tapaamaan harvinaisempia ja haastavampia hirviöitä. Potioneja täytyy säännöstellä yllättävien tilanteiden varalle, sillä olen säätänyt Friendly HUD -modin niin, että vain nuotion äärellä voi meditoida, jonka lisäksi olen kieltänyt itseltäni valikkomeditoinnin. Homma pysyy miellyttävän jännittävänä.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 31.10.2015 11:06
Aarteenmetsästys on kuivalla maalla mukavaa. Mutta kun Skelligessä alat noita vesistössä olevia locationeja käymään läpi, niin iskee mieletön vitutus. Saa uida kilometrikaupalla, ottaa kamat, todeta että ne on ihan paskaa, ja limititkin paukkuu niin joudut droppaamaan niitä niille sijoilleen. Jes. Helvetin palkitsevaa.

Eikä paatilla kulkeminen tunnu olevan paljoakaan nopeampi keino edetä, ja nämäkin Drownerit ja muut öttiäiset repii nopeasti palasiksi. Huoh.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 31.10.2015 11:29
Aarteenmetsästys on kuivalla maalla mukavaa. Mutta kun Skelligessä alat noita vesistössä olevia locationeja käymään läpi, niin iskee mieletön vitutus. Saa uida kilometrikaupalla, ottaa kamat, todeta että ne on ihan paskaa, ja limititkin paukkuu niin joudut droppaamaan niitä niille sijoilleen. Jes. Helvetin palkitsevaa.

Eikä paatilla kulkeminen tunnu olevan paljoakaan nopeampi keino edetä, ja nämäkin Drownerit ja muut öttiäiset repii nopeasti palasiksi. Huoh.
Skelligeen asti en ole vielä ehtinyt, joten en osaa tarkemmin sanoa niistä. Mutta tarkoitatko niitä karttaan kysymysmerkillä merkittyjä metsästyksiä? Itse puhuin vain noista "School of Cat"-tyyppisistä tehtävistä, joita ei kartalla varsinaisesti näy, vaan pitää löytää kartta, kirja tai joku juttu, josta aarteesta saa vihiä. Kysymysmerkkitehtävät eivät ole niin kiinnostavia.

Kysymysmerkkitehtävissä monesti kama on huonoa. Jätä huono kama keräämättä. Onko sulla mennessä jotenkin niin tapissa inventaarion paino vai kuinka paljon siellä kohteessa sitä tavaraa oikein tulee?


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Riffe - 31.10.2015 11:34
Aarteenmetsästys on kuivalla maalla mukavaa. Mutta kun Skelligessä alat noita vesistössä olevia locationeja käymään läpi, niin iskee mieletön vitutus. Saa uida kilometrikaupalla, ottaa kamat, todeta että ne on ihan paskaa, ja limititkin paukkuu niin joudut droppaamaan niitä niille sijoilleen. Jes. Helvetin palkitsevaa.

Eikä paatilla kulkeminen tunnu olevan paljoakaan nopeampi keino edetä, ja nämäkin Drownerit ja muut öttiäiset repii nopeasti palasiksi. Huoh.
Skelligeen asti en ole vielä ehtinyt, joten en osaa tarkemmin sanoa niistä. Mutta tarkoitatko, niitä karttaan kysymysmerkillä merkittyjä metsästyksiä? Itse puhuin vain noista "School of Cat"-tyyppisistä tehtävistä, joita ei kartalla varsinaisesti näy, vaan pitää löytää kartta, kirja tai joku juttu, josta saa aarteesta vihiä. Kysymysmerkkitehtävät eivät ole niin kiinnostavia.

Kysymysmerkkitehtävissä monesti kama on huonoa. Jätä huono kama keräämättä. Onko sulla mennessä jotenkin niin tapissa inventaarion paino vai kuinka paljon siellä kohteessa sitä tavaraa oikein tulee?
Ah joo, tosiaan kysymysmerkkejä meinasin. Monen monta salakuljettajan kätköä edessä sinulla kun tuonne pääset. 160lbm vetävyys inventaariossa tällä hetkellä, mutta noista kätköistä kun löytyy mm. satulalaukkua tai raskaampaa panssaria, niin limitit paukkuu jo. Auta armias jos sapuskat ja graftausmateriaalit painaisi itsessään jotain.


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: despo - 31.10.2015 12:22
Onneksi noita aarteenmetsästysjuttuja ei ole mikään pakko tehdä. Itse kävin aluksi kaikki mahdolliset läpi, mutta viimeistään Skelligessä lopetin. Ihan turhaa suorittamista, mikä vaan pilaa oman peli-ilon pahimmillaan.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 31.10.2015 13:52
Ah joo, tosiaan kysymysmerkkejä meinasin. Monen monta salakuljettajan kätköä edessä sinulla kun tuonne pääset. 160lbm vetävyys inventaariossa tällä hetkellä, mutta noista kätköistä kun löytyy mm. satulalaukkua tai raskaampaa panssaria, niin limitit paukkuu jo. Auta armias jos sapuskat ja graftausmateriaalit painaisi itsessään jotain.
Okei. Joo. Mä olenkin useimmiten jättänyt nuo kysymysmerkkimestat koluamatta. Välillä kattelen niitä, jos siltä tuntuu.

Noin muutenkin sivutehtävien suhteen teen niin, että teen niitä vain pari silloin tällöin tarinatehtävien lomassa. Jos ei ole tullut mitään sivutehtävää muuten tehtäväksi, katselen taululta jonkin kiinnostavan oloisen homman. Niitä tekemättä jääneitä tehtäviä voi sitten tehdä vaikka uudelleenpeluun yhteydessä. Onpahan jotain uutta nähtävää sitten. Pelaan nyt tuollaisella kevyen haarniskan ”kissalla”. Käytän paljon taikoja ja potioneja. Seuraavalla peluukerralla voisin kokeilla raskaan panssarin ”karhua” ja panostaa varsijouseen siinä sivussa.

Joo ja rahan ja kaman suhteen teen niin, etten useimmiten edes roudaa loottia mihinkään myytäväksi. Jos tarvitsen rahaa johonkin, käyn kattelemassa kyssäreitä ja suoritan hirviöiden kaatotehtäviä. Eläinten nahoista saa myös ihan hyvin pikkurahaa. Niitähän löytää melkein joka paikasta ja voihan niitä elukoita käydä itse kaatamassa nahkojen toivossa, mikä onkin ihan hauskaa ajanvietettä.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 31.10.2015 13:59
Skelligessä mulla on tapana vaan rymistää niiden kysymysmerkkien yli laivalla, mitkä sijaitsevat vedessä ja jättää ne niille sijoilleen (jotta kysymysmerkki poistuu). Ei niistä ole tosiaan sen ihmeempää löytynyt. Kaikkien maalla sijaitsevien "?" kohteiden etsiminen on ollut itselleni sen sijaan todella mieluista puuhaa ja aion keskittyä siihen nyt kun pääpeli on menty läpi, sivuseikkailujen ohessa.

Mä en ole omassa pelissäni juuri mitään itse luonut vaan poiminut niitä kamoja käyttöön mitä olen sieltä täältä löytänyt. Jotenkin toiminut itselleni tuo pelityyli hyvin, koska on säännöllisesti löytänyt parempaa tavaraa. Olisi varmasti tehokkaampaa takoa niitä huippukamoja, mutta se olisi ehkä vienyt osaa löytämisen riemusta.

Mutta ehkä nyt voisi keskittyä siihen todella huippuluokan kamojen tekemiseen!


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Joel-san - 11.11.2015 13:18
Olen pitänyt hieman taukoa viime päivinä, jotta saisin töitä paremmin tehtyä. Silti koko ajan kolkuttaa: "Pitäisikö pelata vähän Witcheria?" On se kova. Peli kiipeää kovaa tahtia kaikkien aikojen suosikkipelien listaa ylöspäin. Ei ole oikeastaan mitään valitettavaa. Peli toimii hyvin. Ruudunpäivitys ei takkua. Bugeja ei ole tullut vastaan. 1.08.4:ssa myyjät bugittivat välillä, mutta 1.11 (tai varmaan jo 1.10) näytti korjanneen ongelman. Nettiä ei tartte pitää päällä pelatakseen. Ei tartte aktivoida peliä. Modeja on ja ne toimivat. CD Projekt RED väsää uutta sisältöä. Saattaa olla ensimmäinen peli, johon ostan DLC:tä. Firman aspa vastaa, jos sieltä kysyy jotain. En tiedä liittyykö nämä kaikki asiat suoranaisesti peliin itsessään, mutta jotenkin tästä kaikesta on niin hyvä fiilis.

Jäin viimeksi hauskaan tehtävään:
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 27.05.2019 19:49
http://www.youtube.com/watch?v=B5ZoiHJIXzE

Viime vuoden lopulla nähty Nintendo Switchin Witcher 3 -listaus saattaa sittenkin olla totta! Tässä tapauksessa peli sisältynee Nipan E3 Directiin, sen verran iso 3rd party -julkistus tämä olisi. Teknisestä näkökulmasta toki vähän mietityttää, miten hyvin PS4:llä ja XBox Onella alta 30 fps:n säännöllisesti dippaileva avoimen maailman peli voi kääntyä NS:lle, mutta toisaalta MK11:n jälkeen ihmeporttauksiin riittää uskoa.

Pelaisin pelin kannettavana mielelläni uudelleen, vaikka Witcher 3:n maailmassa ei olekaan hiekkalaatikkomaista vapautta tai uudelleenpelattavuusarvoa samalla tapaa kuin vaikkapa Skyrimissä.

Ja miettikäähän: JOS Witcher 3:n porttaaminen Switchille on mahdollista, niin sittenhän myös Cyberpunk 2077...  :o


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: JayeizH - 27.05.2019 21:01
Voisin kuvitella että Witcher 3 olisi ihan eri tasolla kuin MK11. En tietenkään tiedä, joten totta kai olla pahastinkin väärässä. Mutta voisin kuvitella että MK11 on sinänsä helppo downgradeta. Kaikki kuitenkin keskittyy areenaan ja kahteen taistelijaan ja hiukan taustoihin. Witcher 3 taas... Maailma yksinkertaistuisi rajusti.

Vaikka ei sillä että se mahdotonta olisi. Esim. PC:llä minimi vaatimukset on itseasiassa MK11:sta kovemmat kuin Witcher 3:lla. Mutta se mistä Witcher 3:ssa joutuisi karsimaan, sillä voisi olla kovempi vaikutus pelikokemukseen. Tiedä sitten. Onhan NS:llä ihmeitä tehty ennenkin.

Cyberpunk 2077 on tosin aika kaukana. Jos nyt olen saanut oikean kuvan pelin luonteesta.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 11.06.2019 21:39
Switcher 3 näyttää näissä kuvissa huomattavasti edustavammalta kuin Direct-videossa. Miten ihmeessä Nintendo onnistui jälleen valitsemaan huonointa materiaalia esitettäväksi? No, ainakaan bullshottaajiksi ei voi haukkua.

Ihmeporttaus, josta on kerrassaan mielenkiintoista nähdä Digital Foundryn raporttia.

Day one.

EDIT: Koko peli DLC-paketteineen päivineen on ilmeisesti onnistuttu ahtamaan kasetille, ilman lisälatausten tarvetta. Tässä on pakko olla käytössä vähintään 32 GB:n kasetti, ellei sitten jopa 64 GB:n. Se olisikin ensimmäinen kerta.


(https://assets.rpgsite.net/images/images/000/077/231/original/Witcher3_Switch_06112019_03.png)

(https://assets.rpgsite.net/images/images/000/077/235/original/Witcher3_Switch_06112019_08.png)

(https://assets.rpgsite.net/images/images/000/077/237/original/Witcher3_Switch_06112019_09.png)

(https://assets.rpgsite.net/images/images/000/077/229/original/Witcher3_Switch_06112019_04.png)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: JayeizH - 12.06.2019 10:41
Tästä kyllä todella odotetaan DF:n raporttia. Peli joka pyörii Xbox Onella ja PS4:llä 30fps, portataan NS:lle...


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 12.06.2019 11:08
Tästä kyllä todella odotetaan DF:n raporttia. Peli joka pyörii Xbox Onella ja PS4:llä 30fps, portataan NS:lle...

Panic Buttonin kääntämät DOOM ja Wolfenstein "opettivat", että Switch-käännökseen tarvitaan ruudunpäivityksen puolitus. Mutta sitten Shiver Entertainment käänsi Mortal Kombat 11:n uhraamatta mätkintäpelille elintärkeää sulavuutta. Jos Witcher 3 ei ole mikään 15-20 fps:n diashow (epäilen, sillä CD Project ei olisi moista hyväksynyt), niin julkaisijoilta alkavat tekosyyt käydä vähiin NS-käännösten kanssa.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: MasterTK - 13.06.2019 08:42
Jos Witcher 3 ei ole mikään 15-20 fps:n diashow (epäilen, sillä CD Project ei olisi moista hyväksynyt), niin julkaisijoilta alkavat tekosyyt käydä vähiin NS-käännösten kanssa.

Suoalueilla se oli PS4:llakin 15-20fps diashow.

En tiedä, miksi kukaan pelaisi tätä telkkarilla isolla ruudulla, mutta tämän version vahvuus piilee taas kerran kannettavassa modessa ja uskon, että tämäkin peli näyttää pienellä ruudulla jopa yllättävän hyvältä, kuten niin moni muukin Switch-peli.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 19.08.2019 22:26
http://www.youtube.com/watch?v=MovQWz4biGI

Switcher 3 pysyy kasassa jopa Novigradissa. Suoalueelle, joka muissa versioissa oli vaativin paikka, ei tosin tässä videossa mennä.

Grafiikkaponnahtelua on ja tekstuurit ovat ottaneet odotetusti hittiä, eli parasta katseltavaa peli on varmasti portablena. Peli ei näytä kannettavaksi Witcher kolmoseksi yhtään hassummalta.

http://www.youtube.com/watch?v=m-_pg5tSIXg

Joskus on vaikea uskoa silmiään. Sitä, mihin fiksusti kasattu kannettava konsoli osaavissa käsissä taipuu. Tämä on luksusta, tämä on magiaa, joka nyt vaikuttaa itsestäänselvältä. PS4:n ja Xbox Onen tullessa markkinoille harva tosin olisi uskonut, että kantaisimme näitä pelejä vain muutaman vuoden päästä laukussamme.

Switcher 3:n gameplay näyttää, ettei porttauksen kanssa ole vain livahdettu matalimmasta kohdasta aitaa. Joku muu kehittäjä olisi voinut hyvinkin lähteä karsimaan ensin pelin maailmasta kasvillisuutta ja NPC-hahmoja. CDPR:n mukaan kaduilla vaeltaa sama määrä populaa kuin PS4-versiossa, ja ruohon, puiden, pensaiden ja kukkien määrä vaikuttaa lähes yhtä suurelta kuin tehokonsoleilla. Aivan uskomatonta.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 22.08.2019 10:19
Kyllähän tuota pelais jos jostain syystä kannettava Witcher kiinnostais tai ei olis muita konsoleita/PC:tä.

Mutta pakko tarttua tuohon "vain muutama vuosi PS4:sen julkaisun jälkeen", siitä on Epi 6 vuotta  :rollaus:


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 22.08.2019 11:07
Kyllähän tuota pelais jos jostain syystä kannettava Witcher kiinnostais tai ei olis muita konsoleita/PC:tä.

Mutta pakko tarttua tuohon "vain muutama vuosi PS4:sen julkaisun jälkeen", siitä on Epi 6 vuotta  :rollaus:

Mutta muutamahan on luku väliltä 3-99!  ;D

Se vain tuntuu vieläkin niin helvetin siistiltä. Enkä ole ainoa sen tuntemuksen kanssa, ottaen huomioon, miten hyvin nämä porttaukset (ja software yleensäkin) tuntuvat Switch-pelaajille kauppansa tekevän.



Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 14.10.2019 07:48
Videoita ja kokemuksia Switcher 3:sta on tarjolla jo runsaasti. Niinpä olen pyöritellyt videoita menneenä viikonloppuna televisioni ruudulla ja katsonut lukuisia vertailuja muihin versioihin.

Peli dippaa vain harvoin alle 30:n, sanotaan. Latausajat ovat NS-version pienemmästä koosta johtuen myös melkein puolet nopsempia kuin muilla alustoilla. Tulisikohan DF:n täysimittainen analyysi pelistä jo tänään?

Ja olen tietenkin supersumujen läpi kävelevä fanipoika, mutta eihän tämä nyt graafisestikaan hassummalta näytä, ottaen huomioon alustojen tehoeron. Huomenna näen, miten legendaarinen vuoristomaisema Kaer Morhenin linnan parvekkeelta avautuu Liten ruudulta.  

http://www.youtube.com/watch?v=WeSFnlnCKgc



Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 15.10.2019 13:08
Makeaa pelata Witcher kolmosta käsikonsolilla! Todella makeaa. Peli pyörii White Orchardissa mainiosti. Ruudunpäivityksen notkahtelut ovat tapahtuneet välinäytöksissä.

Pelkäsin, että pelin UI menisi varsinkin 5,5" Liten näytöllä liian pieneksi, mutta onneksi kaikki säilyy luettavana. Tavallaan pientä pränttiä on mukavampaa lukea läheltä kuin kaukaa suureltakaan ruudulta. Huomasin sen jo Skyrimin NS-versiota pelatessa.

Hienoa duunia CDPR:ltä (ja tietenkin käännöksen suurimmalta osin hoitaneelta Saberilta). Julkaisu on fyysisestikin sama kuin muilla konsoleilla, sisältäen mm. paperisen maailmankartan ja pahvikotelon. Sitäkin hienompaa on tosin se, ettei kasettikoon kanssa kitsailtu. En käsitä, miten koko peli saatiin 32 GB:n kortille lisäreineen. Mutta ei minun tarvitsekaan käsittää, ainoastaan nauttia tästä pelistä ja Switchistä, joka jatkaa kulkuaan pieniin ihmeisiin taipuvana pelikonsolina.  :)

EDIT:

Jotenkin nautin pelistä enemmän nyt kuin 2015 PS4:llä. Voi toki johtua osittain siitäkin, että luin tässä välissä kaikki Sapkowskin mainiot Noituri-kirjat, ja siten minulle on avautunut huomattavasti suurempi ymmärrys hahmoista, tapahtumapaikoista ja k.o maailmasta yleensäkin.

Toisaalta tuntuu myös immersiivisemmältä pelata handheldinä hämärässä huoneessa kuulokkeet päässä. Ai muka paremmalta kuin suurelta televisiolta ja rutkasti paremmalla resoluutiolla? Juuri näin. Ainakaan minun mielestäni suuren mittakaavan seikkailut eivät juuri kutistu käsivaralta – ne vain tulevat lähemmäksi, tehden kokemuksesta jopa mieleenpainuvamman.

Hälinä on tosin uppoutumisen ja keskittymisen vihollinen; esimerkiksi täydessä joukkoliikennevälineessä en pääsisi samaan tunnelmaan kuin rennosti kotisohvalla. Sama juttu, oli kyseessä sitten kirja tai tunnelmallinen videopeli. Silloin voikin valikoida pelikirjastostaan jotakin muuta.

Nintendo Switch on jo muuttanut mieltymyksiäni 2,5 vuoden elinkaarensa aikana. Siinä missä 2017 olin 95-prosenttinen docked-pelaaja, on luku liukunut tänään jo ainakin 25 prosentin verran käsikonsolipelaamisen puolelle.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/switcher.jpg)


EDIT 2:

Modaajat saivat pelistä esiin uusia grafiikka-asetuksia. Yksi niistä – antialisointi – pistää miettimään, miksi sen käyttämisestä ei tehty vaihtoehtoista, sillä peli näyttää melko lailla terävämmältä ilman sitä.

CDPR:n foorumeille on jo tehty asiasta oma aihe, ja Saberkin on saanut palautetta.

http://www.youtube.com/watch?v=03BMF5ZC3Sk


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 22.01.2020 07:27
Saber Interactive Says The Witcher 3 Update For Switch Will Be "Worth The Wait" (http://www.nintendolife.com/news/2020/01/saber_interactive_says_the_witcher_3_update_for_switch_will_be_worth_the_wait)

Kuulostaa siltä, että niitä himoittuja grafiikka-asetuksia on kuin onkin tulossa NS-versioon pian lisää. Ehkä jopa pientä lisäoptimointia kaupantekijäisiksi? Aina saa haaveilla!

Uskon, että peli näyttäisi aika paljon paremmalta – ainakin portablena – ilman nykyistä reunojenpehmennystä. Bonuksena pelin suorituskykykin paranisi! Toki eriäviäkin mielipiteitä löytyy, ja juuri siksi olisikin hienoa saada itse valita.

Reilut parikymmentä tuntia tätä on nyt tullut Switchillä pelattua, ja totta kai pääasiassa Litellä. Taidan olla kohta levelillä 18, joten etenen hiljalleen kohti DLC-paketteihin suositeltuja tasoja. Sittenhän vasta juhlat alkavat, kun pääsen kehuttuihin lisäreihin iskemään kunnolla kiinni (ja minulle uuteen sisältöön). Mutta ei matka sinne todellakaan mitään pakkopullaa ole, kiva vaan kokea jälleen, miten immersiivinen ja tarinankerronnaltaan rikas maailma on.

Olisi kyllä parasta ikinä, jos vastoin kaikkia odotuksia jysäyttävät Cyberpunk 2077:n Switch-version esiin jossain vaiheessa tänä vuonna. Se on aika hullu haave, mutta niin piti toisaalta olla tämänkin pelin. Mahdoton. Ja pyöriihän 2077 originaalilla Xbox Onella, joka ei niin kaukana ole NS:n suorituskyvystä.

Toisin sanoen: en odota sitä, mutta päiväunelmoin.

https://www.eurogamer.net/articles/2019-10-13-cyberpunk-2077-will-probably-not-be-released-on-nintendo-switch

Lainaus
"Who would have thought a game like The Witcher 3 would be possible on Switch, so who knows?" Mamais said. "I guess we'll see, if we decide to put it on the Switch, if we can do it. Probably not."

Spoileri (osoita katsoaksesi)



Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: JayeizH - 23.01.2020 11:56
Ja pyöriihän 2077 originaalilla Xbox Onella, joka ei niin kaukana ole NS:n suorituskyvystä.

Toisin sanoen: en odota sitä, mutta päiväunelmoin.

https://www.eurogamer.net/articles/2019-10-13-cyberpunk-2077-will-probably-not-be-released-on-nintendo-switch

Lainaus
"Who would have thought a game like The Witcher 3 would be possible on Switch, so who knows?" Mamais said. "I guess we'll see, if we decide to put it on the Switch, if we can do it. Probably not."

No... Xbox One vääntää 1,3TFLOPS ja NS about 0,512TFLOPS. Lisäksi Witcher 3 tuli reilu vuosi konsolien julkaisun jälkeen, eli periaatteessa pinta raapaisu konsoleista ja kehitys aloitettiin ennen kuin ne olivat julkaistu, kun Cyberpunk 2077 taas on sukupolven viimeisiä eli kaiken irti ottava ja viimesen päälle hiottu JA konsoleissa on enemmän tehoja. Tällä tarkoitan sitä, että tehojen ns. kultainen keskitie meni PS4:n ja X1:n välillä kun Witcher 3 tuli, nyt se menee X1:n ja X1X:n välillä.

Vaikka ei sillä, sanoin kyllä Witcher 3:stakin että "Hell no!" ja tulihan se NS:lle...jonkinlaisena versiona. Joten eihän koskaan saisi sanoa "ei ikinä", mutta... ei saatana ikinä ;D Ainakaan samana pelinä mikä tulee PS4:lle ja X1:lle.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 23.01.2020 14:00
ja tulihan se NS:lle...jonkinlaisena versiona.

Tämä on tarpeetonta. NS-versio on ihan yhtä paljon Witcher 3 kuin vaikkapa PS4-versio, jonka pelasin heti julkaisussa. Kaikki kokemukseen vaikuttava on saatu mukaan, ja peli tuntuu etenkin handheldinä upealta pelata.

Mutta se on kyllä totta, että 2077 on hullu haave. Viimeisimmän lykkäyksenkin huhutaan johtuvan siitä, että peli pyörisi tällä hetkellä kelvottomasti base-konsoleilla (ja etenkin Onella).


Eikös se muuten ole jotenkin niin, etteivät Nvidian ja AMD:n tflopit ole ihan suoraan vertailtavissa toisiinsa (Nvidian eduksi)? Itse en siis todellakaan ole mikään aiheen asiantuntija, mutta sellaista olen kuullut foorumeilla monesti väitettävän.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: JayeizH - 25.01.2020 10:08
FLOPSit on laskennan tulos, eli kuinka monta liukulukulaskua rauta tekee sekunnissa. En oikein ymmärrä mitä siis tarkoittaa puheet "tehokkaammista flopseista". En siis tarkoita vain sinun väitettä vaan yleensäkkin. Vähän sama kuin sanoisi että kaksi autoa menee suoralla 200km/h, mutta toinen on nopeampi koska se käyttää nopeutta tehokkaammin  :???: . Toki voi olla että jokin muu osa-alue on paremmin toteutettu, josta tulee ero, esim. GDDR5 vs GDDR6 muistit, mutta silloinkaan kyse ei ole "paremmista flopseista" vaan yksinkertaisesti paremmasta raudasta.

FLOPSit ei siis ole mikään universaali ja aukoton tehon määrittävä määre, mutta se on lähinnä sellaista. Ja jos ero on 0,5TFLOPS vs. 1,3TFLOPS, ero vain on aika iso. Kun liikutaan näin matalissa luvuissa. Ja kuten sanoin 1,3TFLOPS on se millä mielellä peliä kehitetään ns. juuri ja juuri toimivana.

Vaikka ei sillä, M$:n viimeisin ilmoitus että ensimmäiset Xbox Series X pelit toimivat myös Xbox Onella on aika kova lupaus. XSX todennäköisesti vääntää sen 12TFLOPS ja perus X1 1,3TFLOPS. Ero on mieletön. Toki tässä tapauksessa on todennäköisesti helppoja kohtia mistä karsia, esim. 4k/8k --> max 1080p, 60fps --> max 30fps, tekstuurien yksityiskohdat alas jne. Mutta ero on silti aika kova. En tiedä sitten kun laitteella pyörii juurikin Cyberpunk 2077, niin kai kaikista peleistä NS:n "Witcher 3 -version" saa.

Ja kyllä kyllä, Witcher 3 pyörii NS:llä niin että sitä pystyy pelaamaan. Mutta kukaan ei ole peliä suositellut kuin korkeintaan kannettavana. Kaikkien arvosteluissa on tyyliin: "Onhan tämä Witcher 3, joka on huima saavutus. Mutta eihän tätä voi suositella kuin korkeintaan heille jotka haluavat ehdottomasti pelata kannettavana." Ja siis vaikka se olisikin teknisesti tyydyttävä, en jaksa uskoa GotY palkintoihin jos peli olisi Only for NS.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 18.02.2020 07:40
Joillakin alueilla (https://bbs.ruliweb.com/nin/board/300051/read/30646084) on tiettävästi jo ulkona Switch-version uusi patchi. 3.6:n jälkeen pelissä voi käyttää Steam/Gog-version tallennuksia ristiin. Mukana on myös ne grafiikka-asetukset, jotka nousivat heti julkaisun jälkeen modaajien toimesta esiin:

* Bloom
* Sharpen
* Depth of Field
* Depth of Field for Cut-scenes
* Chromatic Aberration
* Water Quality
* Foliage Visibility Range
* Anti-Aliasing

Tämä lienee mahdollista, koska NS-versio pohjaa nimenomaan PC-versioon. Hieno juttu, että kuuntelivat palautetta!


DF raportoi viime viikolla ilmestyneessä videossaan, että Foliagen asettaminen Ultralle (Switch-versio käyttää oletuksena High-asetusta) rokottaa ruudunpäivitystä n. 3 freimin verran. Modaajat voivat tietenkin kompensoida tätä nostamalla prosessorin ja näytönohjaimen kellotaajuksia, mutta entäs me tavalliset kuolevaiset? Luulisin, että chromatic aberrationin ja anti-aliasingin pois kytkemällä pääsisi jo aika hyviin tuloksiin.

Modauspiireissä suosittua on myös ollut vetäistä pientä sharpen-filtteriä anti-aliasoidun kuvan päälle, mutta Xenoblade 2:n jälkeen vierastan tätä vaihtoehtoa. Siinähän käytössä oli handheldinä pelattaessa kerrassaan karmea terävöitys, jota ei voinut edes kytkeä pois päältä.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Partajeesus - 18.02.2020 11:09

Modauspiireissä suosittua on myös ollut vetäistä pientä sharpen-filtteriä anti-aliasoidun kuvan päälle, mutta Xenoblade 2:n jälkeen vierastan tätä vaihtoehtoa. Siinähän käytössä oli handheldinä pelattaessa kerrassaan karmea terävöitys, jota ei voinut edes kytkeä pois päältä.

Ei se xenobladen hirveä kuvanlaatu johtunut pelkästään tuosta. Portablena sen resoluutio vaihteli 432p-552p ja alimmillaan jopa 368p.
Kerran tuota testasin portablena eikä sitä pystynyt pelaamaan edes varttia.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 18.02.2020 13:27
Uusi patchi nyt ulkona myös Euroopassa! Switcher lähti juuri lataamaan sitä.  8) Fiiliksiä luvassa myöhemmin tänään.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 18.02.2020 21:57
"Worth the wait."

Heck yeah! Pari tuntia asetuksia testailtuani päätin jättää reunojenpehmennyksen päälle ja terävöityksen kohtaan high. Peli tulee näin pelattuna docked-moodissa jopa hämäävän lähelle PS4-versiota! Onpahan tästäkin taas kuoriutunut mitä messevin porttaus.

Foliage-asetuksesta Saber on kuitenkin poistanut Ultran. Eivät varmaan halunneet, että pelin voisi pistää ruudunpäivityksen osalta selvästi takkuisemmaksi.

EDIT:

Eilen illalla pelasin Witcheriä taas handheldinä, ja käytin asetuksia AA: off, Sharpening: low. Näytti omaan silmään parhaimmalta. Testaan tänään, mitä silmä sanoo kun käytän niitä television kautta. Voi olla, että moodit hyötyvät eri asetuksista. Ja eri ihmiset haluavat tietenkin eri asioita pelien ulkoasuilta.

En voi painottaa liikaa, miten napakka päivitys tämä 3.6 on. Portablena pelaaminen Litellä näyttää fantastiselta, pelin ollessa sharppi kuin veitsi. Docked-pelaaminen parani suhteessa ehkä vieläkin enemmän, ison ruudun paljastaessa kaiken. En tietenkään sano, että peli oli minulle aiemmin pelikelvoton, mutta loikka eteenpäin kuvanlaadussa näiden asetusten jälkeen on vain paljon suurempi kuin mitä kuvittelin.

En voi olla miettimättä, että esimerkiksi Panic Buttonin kaksi Wolfensteinia ja DOOM hyötyisivät Switchillä samanlaisista asetuksista. Niissä AA ei kuitenkaan ole ihan yhä aggro kuin Witcher 3:n NS-versiossa, mutta blurria lähtisi varmasti silti pois. Useimmat pelaajat suosisivat ehkä (varsinkin portablena) mieluummin terävyyttä kuin pehmeyttä kuvassa, sahalaitojenkin kustannuksella.

Aivan huimaa työtä Saberilta, ja suuri kiitos tietenkin myös CDPR:lle, joka on valtuuttanut (ja maksanut) tämän patchin. Saber Interactive on nousemassa kovaa vauhtia Switch-konversioiden kuninkaaksi. Toivottavasti Saberin sulautuminen THQ:n kanssa ei vaikuta tuleviin porttauksiin, vaan talo saa jatkaa ihmeiden tekemistään.



(https://live.staticflickr.com/65535/49553238673_452f784b77_o.jpg)

(https://live.staticflickr.com/65535/49553975977_8409f1dd19_o.jpg)


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 13.03.2020 08:36
Tässä pelissä huomaa questien osalta saman efektin kuin Skyrimissä, eli niitä on pelissä niin valtavasti, että toisella pelikerralla olen törmännyt jatkuvasti uusiin. Ja sellaisiin, jotka jätin viimeksi tekemättä. Peli on oikeastaan suunniteltu niin, ettei kaikkea kannata edes yrittää tehdä yhdellä kerralla, koska hahmo kasvaa leveleissä pian monista sivutehtävistä "ulos". Toki ne voi silti suorittaa, mutta palkkio kokemuspisteissä on silloin mitätön.

En esimerkiksi etsinyt/tehnyt PS4:llä pelatessani Noituri-luokan tavaraa juuri ollenkaan. Melkoisesti voi aikaa laittaa siihenkin, että etsii ja päivittää parhaiksi kaikki erikoissuojat ja miekat. Itse olen käyttänyt kevyttä Feline-settiä ja päivittänyt sen kakkostasolle.

Ei tarvitse kauaa enää pelata, niin hahmoni on about kolmenkympin tienoilla. Ja sehän tarkoittaa Heart of Stonen aloittamista! Ai jai jai.

Grafiikka-asetuksista sen verran, että AA: OFF, SHARPENING: LOW on nyt vakiintunut käyttööni. Aivan mielipuolista, miten paljon paremmalta pelaaminen etenkin television kautta näyttää, kun peli on sharppi. Valtava määrä yksityiskohtia katosi pelin aggressiiviseen reunojenpehmennykseen.

(https://live.staticflickr.com/65535/49653583098_1f2954538e_o.jpg)


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.03.2020 09:16
Onkos tuon kuvan tarkoitus näyttää kuinka hieno vai ruma peli on? :)


Otsikko: Vs: Re: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 13.03.2020 09:35
Onkos tuon kuvan tarkoitus näyttää kuinka hieno vai ruma peli on? :)

Sen on tarkoitus näyttää, miten UPEA se on!  :P


Otsikko: Re: The Witcher
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.03.2020 10:19
Onkos tuon kuvan tarkoitus näyttää kuinka hieno vai ruma peli on? :)

Sen on tarkoitus näyttää, miten UPEA se on!  :P

Kai se on todettava, että kauneus on katsojan silmissä. :)

Witcheriin voisivat päivittää musat. Toss a coin to your witcher soisi joka kylässä.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: Ephram - 03.04.2020 07:31
Miten Switcher 3 syntyi? Saberin Roman Lebedev paljastaa "mahdottoman porttauksen" salat 20 minuutin pituisella kehittäjävideolla: https://developer.nvidia.com/gtc/2020/video/s22697

En tajua suurinta osaa videon teknologiajargonista, mutta esityksestä jäi kuva, että porttaus mahdollistui pienistä optimoinneista sieltä täältä, eikä niinkään assettien suorasta näivettämisestä, jota Saber yritti välttää porttausta tehdessään niin paljon kuin mahdollista. Se muun muassa säilytti hahmojen kasvoissa, parroissa ja hiuksissa muita versioita vastaavan laatutason, koska niiden heikentäminen olisi vaikuttanut pelikokemukseen liian paljon. Samoin mm. äänikoodekki vaihdettiin Switch-versiossa vähemmän CPU:ta kuormittavaan vaihtoehtoon, joka kuitenkin säilytti laadun lähes samana kuin PS4/XBox-versioissa. Pieniä teknisiä temppuja, jotka eivät ole suoraan näkyvissä, käytettiin paljon.

Mitähän Saber duunaa nyt? Kavereille mahtoi olla melkoinen hetki saada peli pyörimään alustalla tällä tavalla.

Katsoin muuten vasta eilen Witcher-sarjan ensimmäisen jakson. Päälle pelasin W3:a pari tuntia. Kriitikot ilmeisesti lytänneet sarjaa, mutta fanit pääosin rakastavat. Cavill näyttäisi ainakin omanneen Geraltin maneerit, ja on tehnyt hahmosta hieman kirja-Geraltin ja pelihahmon sekoituksen. Musiikki oli myös mainiota, ja yllättävän lähellä pelin tunnelmaa.

Upeaa taistelukoreografiaa myös; eka jakso sisälsi paremman mätön kuin mitä GoT esitti koskaan. Muistatteko Jaimen miekkakamppailun hietakäärmeitä vastaan? Näyttää peruskoulun näytelmältä Witcheriin verrattuna.


Otsikko: Vs: The Witcher
Kirjoitti: zoukka - 03.04.2020 11:53
TV-sarja oli loistava, kun tajuaa, että se on moderni Xena, eikä mikään GoT.